Észak-Korea: a Hivatalos Honlap
2011. december 20. írta: dobray

Észak-Korea: a Hivatalos Honlap

  Létrejötte óta a világháló talán egyetlen biztos pontja. Egy hely az információs szupersztrádán, ahol semmi sem változik. Ahova egyszerűen jó kattintani ebben az őrült világban. Észak-Korea hivatalos honlapja olyan érdekességekkel szolgál, mint Kim Ir Szen 2161 oldalas életrajza pdf-ben (amiből kiderül, hogy a róla elnevezett kimirszen virág tövében született). Ugyanilyen gondűző olvasmány Kim Dzsong Il életrajza is, hasonló terjedelemben. A hírek között hiába is keresnénk a szörnyű hírt: Kim Dzsong Il él.

  Az északi-koreai államberendezkedésről megtudhatjuk, hogy:

 Democratic Centralism is the guiding principle of the political organization of the nation. All political organs are elected by the masses, to whom they must answer. Administrative branches are created by the political organs, and these administrative branches operate under the vigilance of local councils, which in turn are overseen by central authorities. Workers are encouraged to participate broadly in state matters. The government of the republic adheres to the paradigm of “Three Revolutions: Ideological, Technical, and Cultural.”

 Az Anti-imperialista Nemzeti Demokratikus Front blogján legfrissebben a nők emancipációjáról olvashatunk. A blog igazi forradalmi újítás, az országra oly' jellemző nyíltság jegyében nyílt forráskódú WordPress motorral a gépházban. Két kattintással lejjebb megtudhatjuk, hogy az újraegyesítés, amelynek érdekében Észak-Korea mindent megtesz, az Egyesült Államok gonoszsága miatt nem jön létre. Az oldal legérdekfeszítőbb szeglete azonban kétségtelenül a galéria. (Sajnos sokat akadozik, folyamatos az imperialista szabotázs.)

  Ha tetszett, akkor nyugodtan rendelj valamilyen ajándéktárgyat. Külön ajánljuk a címeres párnát, poharat, baseball sapkát és pólót (főleg sárgában). Ugyancsak ajánljuk a februári utazást, USA-útleveleseknek külön szervezésben. Majdnem 100 éve született Kim Ir Szen! Sőt, akár üzleti érdeklődésünket is felkeltheti a garantáltan kiszámítóható befektetési lehetőségeket nyújtó ország!

  A Kim-dinasztia legyen veletek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr713475384

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Diktátorok lélektana -II- Kim Dzsong Il 2011.12.21. 09:21:55

A diktátorok mindig is lenyűgözték a pszichológusokat. Míg egyes pszichológusok megpróbálják megérteni, mi történik a normális, racionális emberekkel, mi veszi rá őket arra, hogy a szörnyeteggé vált vezetők útjára lépjenek, addig másokat inkább a diktá...

Trackback: Diktátorok lélektana -II- Kim Dzsong Il 2011.12.21. 09:21:55

A diktátorok mindig is lenyűgözték a pszichológusokat. Míg egyes pszichológusok megpróbálják megérteni, mi történik a normális, racionális emberekkel, mi veszi rá őket arra, hogy a szörnyeteggé vált vezetők útjára lépjenek, addig másokat inkább a diktá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktus 2011.12.20. 18:25:35

A koreai párt Kim Jong Il vezetésével az ország saját erőforrásainak maximális kihasználásában látta a kiutat. Az ország vezetése úgy döntött, hogy a párt mellett a néphadseregnek kell kiemelt szerepet játszania az ország megmentésében. A hadsereg az építő és termelő munka fontos szereplőjévé vált. Bekapcsolódott a fiatalság nevelésébe, a fiatalok foglalkoztatásába. E politika kapta a Songun, azaz a hadsereg-központú szocialista építés elnevezését. Az eredmény, bármit is állítson a tőkés propaganda, nem maradt el. A KNDK felszámolta a tömeges éhezést, emelkedett az emberek életszínvonala. A koreai nép az oktatásban, a kultúra, a sport fejlesztésében nemzetközi összehasonlításban is jelentős eredményeket ért el. A gazdaságban számos reformintézkedés indult el, bővült a gazdasági együttműködés kínai, orosz, japán, osztrák és más cégekkel.

munkaspart.hu/component/content/article/3-friss-hirek/593-gyaszolnak-a-koreai-kommunistak-gyaszol-a-koreai-nepi-demokratikus-koeztarsasag-nepe.html

:D:D:D:D

Omár mollah 2011.12.20. 18:41:31

Eddig nem nagyon érdekelt ÉK, de most hogy láttam, milyen kis béna weboldaluk van, komolyan megsajnáltam őket (nem vicc). Még Pridnyesztrovje is menőbbet tudott összedobni, mint ők.

Holnap megfogalmazok egy levelet amiben felajánlom az alapszintű HTML-tudásomat weblap modernizációs célokra.

karosszékely 2011.12.20. 20:13:27

Kár, hogy a februári utat át kell szervezni (vagy legalább áttematizálni), azért milyen jó lehetett volna Kim Dzsong Il 70. születésnapján részt venni.

karosszékely 2011.12.20. 20:14:37

@karosszékely: Persze simán lehet, hogy a rendezvény a történtek ellenére ugyanúgy meg lesz tartva.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.12.20. 21:04:24

amatőrök ezek a klozetforradalomhoz képest

Viktus 2011.12.20. 21:37:43

A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma értesült Kim Jong-il észak-koreai vezető 2011. december 17-ei haláláról. A Külügyminisztérium reméli, hogy a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság a gyászt követően folytatja erőfeszítéseit az ország és népe fejlődése és boldogulása érdekében, valamint az elkövetkező időszakban felelős államként megtesz mindent a Koreai-félsziget biztonságának és stabilitásának megőrzése és demokratikus fejlődése érdekében.

www.kormany.hu/hu/kulugyminiszterium/hirek/a-kulugyminiszterium-kozlemenye-kim-jong-il-eszak-koreai-vezeto-halalaval-kapcsolatban

:D:D:D:D

loláb 2011.12.20. 21:41:15

@karosszékely:

ÉK elnöke jelenleg is a 94-ben meghalt Kim Ir Szen.
Szerinted emiatt az apró kellemetlenség miatt lefújják az murit?

Robinzon Kurzor 2011.12.20. 21:56:35

Ez akkor most egy belpolitikai poszt és a Mandiner ellenzékbe vonult, vagy csak simán struccpolitika?

ökörpöröly 2011.12.20. 22:12:58

@Robinzon Kurzor: Lehetséges, hogy a MEH nem utalta át a havi járandóságukat! :D Lázadoznak! :)

csi szi 2011.12.20. 22:57:16

Aki tud angolul és érdekli Észak-Korea, és ráér, itt egy 80-as évekbeli beszámoló egy brit fickótól (ÉK-ról van szó, szóval sokminden azóta sem változott, bár szegény szerző sem él már):

www.aidanfc.net/a_year_in_pyongyang_1.html

képgyűjtemény sok láthatólag idegenvezetői felügyelet nélkül elkattintott képpel: (a tömegközlekedési eszközök állapota lassan Bp-en is ilyen):

www.flickr.com/photos/kernbeisser/

és mit láthat egy nyugati turista, aki befizet egy észak-koreai útra:

www.youtube.com/watch?v=RG4gL3eAHVs

2011.12.21. 01:09:11

@Robinzon Kurzor: az előző koreás poszt alatt linkeltem egy cikket, amiben első helyen ott állt a weboldal, de lehet, hogy csak véletlen egybeesés :)

Ékszíj 2011.12.22. 08:02:06

Majd jön az új kim dzsin jang es megy minden uygan úgy, vagy rosszabbul
süti beállítások módosítása