Papi lelép - Meno male che Silvio c'è
2011. november 09. írta: Szelli

Papi lelép - Meno male che Silvio c'è

„Olaszországot nem nehéz irányítani, de hiábavaló”
- Benito Mussolini

  Válság van, vége a mókának. Mindenki Papi-ja le fog mondani Olaszország kormányzásáról. Könnyeink áradnak, mint a Trevi-kút ezüstösen csillogó vízsugara; mi lesz így veled, Európa?

  Silvio Berlusconi az a férfi, aki bebizonyította a világnak, hogy – látszólag – csökkent értelmi képességekkel is lehet valakinek saját országa, médiabirodalma és focicsapata; a férfiaknak pedig, hogy a magasság és a kor csupán lényegtelen számok, ha a hölgyekről van szó – hiszen a nőket egészen más számok hozzák lázba. Ami az oroszoknak Vlagyimir „Medveölő Actionman” Putyin, az az olaszoknak nyilvánvalóan Silvio „Huncut Mókamester” Berlusconi.

  Egy csokorba szedtük Papi legszebb megmozdulásait az elnöki orgiáktól a maffiabotrányokon és a kiskorú prostik málnásba ráncigálásán át a milánói dóm arcba csattanásáig – emlékezetes beszólásaival fűszerezve.

  Határtalan önbizalom

  „Egyedül Napóleon tett nálam többet. De ő nálam mindenképp alacsonyabb– mondta egy televíziós talk-show vendégeként 2006-ban Olaszország mókamestere. Nem tudjuk, hányszor állt sorba önbizalomért Silvio Berlusconi, de van egy olyan megérzésünk, hogy még a farzsebeit is telepakolta vele: „A jog szerint minden állampolgár egyenlő, de talán ez a személy egy hajszálnyival egyenlőbb a többieknél, tekintettel arra, hogy az olaszok több mint 50 százaléka azzal bízta meg, hogy kormányozza az országot” – fogalmazott egyes szám harmadik személyben saját magára utalva egy milánói bíróságon az ellene folyó sokadik korrupciós tárgyaláson.



  Együttérző képesség

  Silvio Berlusconi köztudottan il Duce nagy kedvelője – mi tagadás, sok a közös vonás. Egyszer még ki is jelentette viccelődve: „Mussolini sosem ölt meg senkit, csak vakációzni küldte az embereket külföldi száműzetésbe”. Ízléstelen tréfáinak sokan estek áldozatul, például 2009 áprilisában az abruzzói földrengés átmenetileg sátrakban elhelyezett, földönfutóvá vált túlélőinek sikerült elsütnie, hogy „próbálják úgy felfogni a dolgot, mintha kempingeznének”.

  2010 októberében Berlusconi egy képzeletbeli zsidó családról beszélt, amely napi 3 ezer euróért bújtatott egy másik zsidót, akinek nem árulták el, hogy Hitler rég halott, és a háborúnak vége. Az esetről videofelvétel is készült, amelyet a La Repubblica című római lap feltette a honlapjára. A kormányfőt a Vatikán és az olaszországi zsidó közösség is elmarasztalta a tréfa miatt.

  Diplomáciai képességeiről még azelőtt tanúbizonyságot tett, hogy napbarnítottnak nevezte Barack Obamát, vagy lenagyseggűzte volna Angela Merkelt. Még 2001-ben az iszlám világot piszkálta meg: „Tudatában kell lennünk civilizációnk felsőbbrendűségének. Ez olyan értékrendből áll, amely (...) biztosítja az emberi jogok és a vallás tiszteletben tartását. Mindez az iszlám országokban nem létezik” – jelentette ki.

  *A Ryanair olasz weboldalán Berlusconinak ajánlanak utakat bikinis csajokkal 9.99-től: „Kedves Silvio, itt egy újabb lehetőség, hogy elmenekülj a Ryanairrel!”

  Bunga bunga

  A kellemes hetvenes Papi sosem csügged, ha nőkről van szó. A szerkesztőség férfitagjainak tekintete minden alkalommal feltűnően bepárásodik, amint szóba kerül Itália milliárdos törpecsődöre, nem véletlenül: „Ha megkérdeznék a nőket, hogy szexelnének-e velem, 30 százalékuk igent mondana, a 70 százalékuk meg visszakérdezne, hogy már megint?” – mondta botrányai csúcspontján Berlusconi idén áprilisban.

  A kormányfő számtalan huszon- és tizenéves lányt fogyasztott el, villájában orgiákat rendezett, kiskorú prostikat fogadott, több tucat lánnyal énekeltetett őt dicsőítő indulót, emellett pedig a hölgyeket is ellátta tanácsokkal az Élet Nagy Dolgait illetően. Tavaly például egy ifjúsági gyűlésen részt vevő lányoknak javasolta, hogy házasodjanak gazdag férfiakkal: „A nők sorban állnak nálam, az a hír járja, hogy én tudom, hogy kell csinálni” – mondta széles vigyorral.



  Mártíromság

  Saját magát tán' még annál is jobban szerette mártírként beállítani, mint amennyire rajongott a fiatalkorú „táncoslányokért”. 2006. februárjában sem aprózta el, egyenesen Krisztushoz hasonlította magát: „Én vagyok a politika Jézus Krisztusa. Türelmes áldozat vagyok, bárkit elviselek, bárkiért feláldozom magam” – jelentette ki Berlusconi támogatói előtt. Aztán el ne feledjük a tavalyi dóm-incidenst sem, amikor egy pszichiátriai kezelés alatt álló férfi a milánói dóm kicsinyített, fémből készült másával arcon vágta az éppen serényen autogramokat osztogató kormányfőt a 2010-es önkormányzati választások kampányindítója után – amit persze végül megnyert.

  Éles ész

  Mindenki leírja Papit annyival, hogy egy ostoba bohóc. De van Önöknek AC Milan-ja? Netán hatalmukban áll olyan törvényt hozni, ami felmenti Önöket a bíróságon a sokadik sikkasztási, korrupciós, maffia- és szexbotrányuk után? Na ugye. Silvio saját maga karikatúrájává vált, mégis egy egész ország volt a játszótere, négyszer választották kormányfővé. Végül is, Róma látott már rosszabbat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr933365269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandeláber 2011.11.09. 16:43:13

Hatalmas arc, nem egy unalmas hivatalnok. El tudom képzelni, hogy a szánalmas ellenfelei most örömtüzek mellett ünnepelnek. Berlusconi politikai szerepvállalása jól megvilágítja azt a különbséget, amely a nyugati demokráciák és a keleti posztbolsi államok között feszül. Olaszországban egy ilyen, a nézeteit bátran vállaló és kimondó figura is miniszterelnök lehetett, méghozzá nem is rövid ideig.
Nálunk ezertorkú kórus jajveszékelne éjt nappallá téve, ha hozzá hasonló fazon vezetné az országot.

unionist 2011.11.09. 19:19:05

eq-ból próbált kormányozni, és ezzel gyakorlatilag csődbe vitte olaszországot.

Bloodscalp 2011.11.09. 19:36:05

a tisztelt szarkesztesőg természetesen most is a külfölddel foglalkozik amikor idehaza is zajlanak a dolgok:) holnap egy pesty interjú lesz aki rágalmazta bajnait?

magyarinfo.blog.hu/2011/11/09/kerenyi_imre_2010_marciusaban_ha_kormanyra_kerulunk_visszacsinalunk_mindent?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201111

Bell & Sebastian 2011.11.09. 20:37:22

- Szebb holnapot!
- Mi az hogy, főleg nekem.
- Független bíró úr! Miért ennek a Véreshurkának adott igazat, amikor bizonyíthatóan megléptettek másfél milliárdot a székház értesítése során, a beszállítókat meg elfelejtették kifizetni belőle és kilenc ember halála hozható szoros kapcsolatba az ebből követő csődhullámmal.
- Minden szabályos és törvényszerű volt, sőt még ma is az, hiszen -apróbb finomításokon kívül- a Csődtörvény semmit sem változott, a felszámolások menetébe még a NAV sem ugathat bele, a hitelezőknek meg továbbra is az apjuk fasza jár, természetesen a szájukon kívül, vagyis belül, na mindegy. Kössék csak föl magukat, nyugodtan! Tessék, tessék! Tetszettek volna jobb törvényeket alkotni, a képviselőiken keresztül!
- És a mióta megy ez így?
- Rossz a kérdés! Meddig fog?
- Mit tudom én? Nem vagyok Pesty.
- Na látja, nem is nekem tollas a hátam.

Tündér_Lala 2011.11.09. 20:41:24

Hallatlanul laza (tudatosan ilyenre épített) figura. Ez persze tetszik az embereknek (a karót nyelt politikus kevésbé).

pelikán* 2011.11.09. 20:59:11

Az én szavazatom:
Nem nyomta le szkanderben Berlusconi Orbán Viktort - kép
www.origo.hu/itthon/20101217-silvio-berlusconival-szkanderozott-orban-viktor.html

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.11.09. 21:29:35

@Tündér_Lala:

bohócért az olaszok is cirkuszba mennek

államfőtől eredményt várnak

vagy mehet a picsába

2011.11.09. 22:03:42

Korai még a búcsú.

eN 2011.11.09. 22:32:25

nem egy pc arc, de nézzük meg az alternatíváit is. kis is volt az elődje? prodi? loller.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.11.09. 22:34:46

@Bell & Sebastian: Már kilenc? Hogy repül az idő.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.11.09. 23:07:39

@Kandeláber:

nézd, különbözőek vagyunk.
neked a sikkasztás, a korrupció, a maffia- és szexbotrányok jönnek be, meg persze a tökösségnek csomagolt vérbeli taplóság, kivagyokiság.
másnak meg nem.

Te jó alattvaló lennél, míg az ezertorkú kórus nem ;)

egyszerű ez, mint Olaszország.

Bell & Sebastian 2011.11.09. 23:16:50

@Kettes:
A Hajdú-Bét Rt.-nek a korábban Bajnai Gordon által irányított Wallis Rt. volt a tulajdonosa, a kisebbségi részvényeket pedig a ciprusi adóparadicsomba bejegyzett Vitonas Ltd. birtokolta. Utóbbi társaságnak Bajnai Gordon volt a hazai kézbesítési megbízottja. A baromfis cég könyvvizsgálatát a Deloitte látta el. Ettől a könyvvizsgáló cégtől kaptuk ajándékba Simor András jegybankelnököt (a Postabank-történettel megspékelve) és Oszkó Péter pénzügyminisztert (a Hajdú-Bét Rt.-vel megspékelve). A fő hitelező a Raiffeisen Bank volt, ahol állítólag szóba került Bajnai Gordon vezérigazgatóvá történő kinevezése.

Több furcsaság is történt az ügyben, többek között a hírhedetten korrupt Bács-Kiskun megyei Cégbírósághoz került a felszámolás Debrecenből - (bizonyíthatóan) törvénytelenül, a kulcsszereplő mindenképpen Bajnai és a Reiffeisen volt, bármennyire is igyekeznek kisebbíteni a szerepüket - utólag.

A kilenc öngyilkos abból az 524 termelőből került ki, akik hitelezői pertársaságba tömörültek, így természetesen a választmányuknak van nyilvántartása, névvel és címmel.
(Milyen érdekes, hogy pont a Vincent óbégatott a leghangosabban a bajai bájgúnár mellett és vonta kétségbe, még az öngyilkosságok puszta tényét is.)

A sztori még egyszer, mert nem lehet megunni!

1. a Raiffeisen adott jó sok kölcsönt a wallisnak
2. a Wallis megvette a Hajdú-Bét-et
3. a Wallis átpakolta a Raiffesenes kölcsönöket egy általa alapított ingatlanos kft-be, azzal a megkötéssel, hogy a kölcsönök visszafizetéséért kezességet vállal
4. a Wallis eladta a Hajdú-Bétnek a sokmilliárdos (talán 13mrd?) adóssággal bíró ingatlanos kft-t, azzal a megkötéssel, hogy a kölcsönök visszafizetéséért továbbra is kezességet vállal
5. a Hajdú-Bét hirtelen - talán az ügylettől nem függetlenül - megroggyan
6. a Raiffeisen kölcsönt adott a Hajdú-Bétnek is, a már jelzáloggal így is fedezett a Hajdú-Bét vagyontárgyakra
7. a Hajdú-Bét hirtelen nem fizet a kistermelőknek
8. felszámolási kérelmet nyújtanak be a Hajdú-Bét ellen
9. a cégbíróság elrendeli a felszámolást. Az időpont a Raiffeisen kölcsönszerződésétől számítva kevesebb mint 1 év - ennek azért van jelentősége, mert hiába fedte le magát a bank jelzáloggal, ha a követelés 1 évnél frissebb mint a felszámolás elrendelése, akkor nem élvez(ett) a bank elsőbbséget a többi követeléssel szemben!
10. a Hajdú-Bét -időhúzás végett- megtámadja a cégbíróság által elrendelt felszámolást, egyúttal megváltoztatja székhelyét - hogy egy másik megye cégbírósága alá tartozzon.
11. az új cégbíróság észleli, hogy a cég ellen felszámolás van folyamatban, ezért jelzi, hogy nem illetékes
12. közben kiderül, hogy a cég székhelyét megváltoztató közgyűlés valójában nem lett megtartva, a közgyűlési határozatot visszadátumozták (a székhely változtatási kérelmet a felszámolás elrendelése után pár nappal adta be a Hajdú-Bét!); a rendőrség szerint nemlétező faxszámról jött az egyik Hajdú-Bét kisebbségi tulajdonos visszaigazolása a közgyűlési meghívóra!
13. ennek ellenére az új cégbíróság mégis elfogadja, hogy ő az illetékes
14. a Hajdú-Bét elfogadja, hogy ellene felszámolási eljárás indult, fellebbezési jogáról lemond - az új cégbíróságnál, a réginél fellebbezett a felszámolás ellen!
15. közben lejárt az egyéves határidő. mikor az új cégbíróság illetékesnek találta magát, azonnal átírják a jelzáloggal terhelt ingatlanokat a Raiffeisen nevére (4 nagy értékű telephely közül kettőnek karácsony este! történik meg a földhivatali bejegyzése!)
16. érdekes módon a bank azonnal eladja mélyen áron alul a telephelyeket "baromfi-ágazatban érdekelt vállalkozók" részére (pletykák szerint Bajnai Gordon jó barátai)
17. bank megkapja a másik két telephelyet is, amit szintén rekord gyorsasággal szintén bagóért passzol el
18. libatenyésztők (kistermelők, nagytermelők, bértermelők, integrátor, közvetítők, stb.) feljelentést tesznek
19. bíróság megállapítja, hogy a bank a valós érték egyharmadáért illetve feléért passzolta el a telephelyeket, egyben kötelezik a kár megtérítésére
20. később a bíróság kimondja, hogy nem lényeges melyik cégbíróság az illetékes a felszámolási eljárásban, mert a követelések kielégítésére úgysem elég a vagyon - nem foglalkoznak azzal, hogy Bajnaiék manővere megváltoztatta a kielégítési sorrendet!
Azaz az manőverben részvevő bank jut előbb a pénzéhez a beszállítók előtt
21. 9 termelő öngyilkos lesz

Bloodscalp 2011.11.09. 23:23:09

@rajcsányi.gellért (ergé): és mit akarsz ezzel a bevágással mondani te szerencsés, nem arról van szó hogy lehoztátok hírként, hanem hogy a fiatalpolgáriunderliberáljobberértelmiség a nemzetközi válságot elemzi mindig amikor kiömlik egy kis szar, megértelek, levelezgesétek le hogy mi legyen az állsápont és akkor sírj vissza valamit

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.11.09. 23:33:58

@Bell & Sebastian:

hát ja, ezt a prekoncepciót bukta be, de mocskoskurvagecire a magyar nemzet nevű igazságfüggő hazugságklub. az úgynevezett bíróság előtt. ami geci magasról szarja le a bell és faszom nevű magánvalóság szereplőit.

zokogok, annyira sajnálom őket. hogy a bell és faszomat, vagy a hetente pert vesztő igazságmániás aljadékokat, na azt nem tudom.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.11.09. 23:35:45

@Kettes:

tíz. tizenegy. tizenkettő ...

Bell & Sebastian 2011.11.09. 23:46:09

Van a harmadik a variáció. Minden rossz törvényre három korrupt bíró és minden pénzéhes ügyvéd dörzsöli a jog és igazság pártatlan széthintésében megfáradt mellső lábait.

Csak nem gondolod, te rágcsáló, hogy pont _most_ majd keresztbe tesznek a jövő letéteményesének, született Bajnai György -származásúnak, akinek már az apja is darabolós céggyilkos volt, mielőtt a lopott holmival Svájcba nem távozott volna, ellentétben a fiával, akinek már ott lapul a zsebében a friss CIA igazolvány is?

Naná, meg a pénzt is visszaadják, mi, te félkegyelmű?

Valandil 2011.11.10. 08:09:00

Ha Berlusconi a kisfiúkat szeretné, sokkal megértőbb lettek volna vele szemben az európai és amerikai politikusok, politikai szervezetek.
De ez az ember javíthatatlan: csak a nőket dugja.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2011.11.10. 09:01:18

@Bell & Sebastian:
Meg lehet tudni annak a 9 embernek a nevét aki öngyilkos lett?
Ez ugyanis a libás filmből sem derül ki.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2011.11.10. 09:02:14

@Di622:
Pontosítok a libás filmből egy haláleset derül ki de az sem öngyilkosság.

Szóval jó lenne tudni hogy mégis ki az a 9 ember mert nagyon titkolják a nevüket.

Korhely 2011.11.10. 09:06:51

Nagyon hiányzik nekem a Mandiner elemzéséből néhány mondat arról, melyik az az európai politikus, aki a legtöbbet hasznosította saját országában Berlusconi módszereiből. (Megfejtéseket a Mandiner szerkesztőségébe!)

Lássuk, melyek is a berlusconizmus alapelemei!

1. A politikára húzta és kisajátította a nemzeti érzelmeket, a mindenkori nemzeti válogatottnak járó buzdítást: Forza Italia!

"Hajrá Olaszország, hajrá olaszok!"

2. Létrehozta a "polgári köröket"

3. Saját futballcsapatán és a sportéletben meglévő befolyásán keresztül rátelepedett a nemzet teljes sportéletére

4. Hatalmába (tulajdonába) kerítette a teljes olasz médiát.

5. Választási kampányának vezető szlogenje: egymillió munkahelyet teremtünk!

6. Lekommunistázta a teljes ellenzéket, ezzel végletesen megosztotta és kettészakította az olasz nemzetet.

7. Különutas politikát folytatva szorosra fűzte kapcsolatait Putyin Oroszországával, a kommunista Kínával és Kadhafi Líbiájával.

8. Hívő keresztény színében tetszelgett, miközben életét három dolog vezérelte: az önimádat, a mérhetetlen hatalomvágy és a pénzéhség.

Kandeláber 2011.11.10. 10:17:40

@.Pierre Bezuhov.: A sikkasztás és a korrupció baromi jól bejött két cikluson keresztül a cuci szavazóknak egy akkor még Magyar Köztársaságnak nevezett országban. Szexbotrányok nem voltak, mert prűd ország vagyunk.
Na ki az alattvaló ?

tréfás kedvű felhasználó 2011.11.10. 10:33:09

@Kandeláber: abbol, hogy az egyik szar, meg nem kovetkezik, hogy a masik nem az

Kandeláber 2011.11.10. 10:51:43

Hát én azért jobban szerettem volna abban a másik korrupt szarban dagonyázni az ottani életszínvonalon és az ottani átlagfizetésért.

dzsokijujing 2011.11.10. 10:52:57

Azért a kulturális különbségekről ne feledkezzünk meg! Silvio nyilatkozatai tényleg visszatetszést kelthetnek egy magyar, vagy egy mérsékeltebb temperamentumù európai szemében, de egy olasznak ez belefér, sőt! Egy iràni választási kampány sem értelmezhető, ha nem az ottani emberek fejével gondolkodunk. Ez a segg nem véletlenül nyilatkozik ennyi marhaságot, emiatt ugyanis az olaszok jó fejnek tartják. Dugja és tárgyként kezeli a nőket? Na és? Az olaszoknál még nem annyira előrehaladott a női emancipàció. Dolgoznak persze, de azért a férfiak szerint a konyhában a helyük. Mussolinivel szimpatizál? Az egész ország tele van Mussolini szobrokkal. Szóval az olasz emberek vérmérsékletéből adódóan nekik belefér és még szimpatikus is, hogy a miniszterelnökuk egy idióta nőcsábász képét alakította ki magáról.

Kandeláber 2011.11.10. 11:11:17

Egy aranyköpés Berlusconitól: " Megállás nélkül dolgozom, és amikor előfordul, hogy egy csinos nő szemébe nézek, azt gondolom, jobb ha ők tetszenek, mint a melegek".
Az ilyen és ehhez hasonló mondatok nyilván nem tetszettek a liberátoroknak. Vagy amikor a személyét és Olaszországot kritizáló belga politikusnak azt üzente, hogy a pedofil belgák ne avatkozzanak Olaszország belügyeibe. Minden hülyesége ellenére háromszor választották meg egymás után egy olyan országban, ahol '45 után évente átlagban három kormányválság volt.

pelikán* 2011.11.10. 11:55:26

@jújing: beszarok.
A SZAKÉRTŐ ÚR NAGYON OTT VAN A TÉMÁBAN!!!44

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.11.10. 12:31:35

@Kandeláber:
mit arra rávilágítottam, számodra egy sikkasztó, felfuvalkodott hólyag "hatalmas arc". (idéztelek)

aztán a jöttél szokásás jobber vagdalkozással, hogy bezzeg a cuci szavazók sötöbö-sötöbö ... nem érzed magad szánalmasnak? vagy szoci szavazó vagy? :)

Kandeláber 2011.11.10. 14:29:28

@.Pierre Bezuhov.: A jobber vagdalkozás semmivel sem alábbvaló, mint a liberó. A nagy arcot az ember stílusára értettem, gondolom abban egyetértünk, hogy nem egy könyökvédős csinovnyik. Úgy tűnik, a sok olasz szavazó is respektálta a fazont, azért szavaztak rá annyian háromszor egymásután. Tudom, most jön a riposzt, hogy hová juttatta az országát, de azért gondom te is szeretnéd, ha Magyarország csak annyira lenne szar helyzetben, mint most az olasz.

Bell & Sebastian 2011.11.10. 21:59:08

@Di622: A felszámoló a „Hunyadi” Válságmenedzser és Felszámoló Zrt., képviselője Hajdú Ágnes. Az eljáró cégbíróság a kecskeméti. A hitelezői választmány elnöke Csilléri Alexandra, ügyvéd, a felszámolás hetedik (!) éve tart. Felszámoló bíró Varga Tibor. Induló követelés 14,6 mrd, amely gyorsan felment 19 -re.

Csődbűntett és hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt nyomozás indult 2010 -ben.

Ha annyira érdekelnek a nevek, bármelyik szereplő (akiket felsoroltam) megadhatná, amennyiben képes beszerezni a hozzájáruló nyilatkozatokat.

Addig csak a szám tudható, a hitelezők szerint tavaly már tíz volt azon ki nem fizetett beszállító-gazdálkodók száma, akik öngyilkosságot követtek el.

Még egyszer mondom, a NAV, a Cégbíróság, a Felszámoló, a Hitelezői Választmány vagy a Rendőrség mondhatna csak neveket.
De nem mond, még a számot sem.

Atisz 2011.11.14. 12:51:20

Nagyon nagy arc és még véletlenül sem ostoba. A meggondolatlan kijelentéseit azzal lehet megmagyarázni, hogy (szinte) mindent alárendelt a humornak.

Egyébként a Mara Carfagna ( www.paid2write.org/images_articles/2/7/4/5/CSDG7350/MaraCarfagna4.jpg ) kaliberű miniszterek nálunk is megjelenhetnének :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.11.14. 18:29:00

"Silvio Berlusconi olasz kormányfő szombaton este Rómában benyújtotta lemondását Giorgio Napolitano államfőnek - jelentette be a Quirinale, az olasz elnöki palota. Az államfő elfogadta Berlusconi lemondását. A Quirinale előtt várakozó tömeg "bolond" kiáltásokkal fogadta Berlusconit, és többen aprópénzt dobáltak irányába."

index.hu/kulfold/2011/11/12/lemondott_berlusconi/
süti beállítások módosítása