Fábry Sándor esete a toleráns lófasszal - Mandiner TV
2011. október 22. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Fábry Sándor esete a toleráns lófasszal - Mandiner TV

  Szóval az úgy volt, hogy a hazai antifasiszta, progresszív és toleráns értelmiség szombat délutánra tüntetést szervezett az Új Színház elé Dörner György igazgatói kinevezése ellen. Már csaknem két órája tartott az ordas eszmék bátor elutasítása, amikor egyszer csak Fábry Sándor termett a színpadon (a szervezők gyorsan jelezték, hogy ők nem hívták, de ha annyira akarja, hát kénytelenek megadni neki a szót), bejelentette, hogy Dörner valószínűleg visszavonja a pályázatát, majd előállt egy igazán toleráns és szakmai javaslattal.

  Hogy mit kapott érte a Te is más vagy, te sem vagy más mozgalom tépett zászlajának mai magasba emelőitől, az az alábbi videóból kiderül:

 

  A felszólalás után a toleranciafesztivál zavartalanul tovább folytatódott, de azért a miheztartás végett a szervezők szóvivője bejelentette: Fábryt nem ők, és nem is Márta István hívta, és hogy Dörner sose fog játszani az Új Színházban, Csurka-darabot meg pláne nem fognak soha műsorra tűzni.

 (A kirekesztés elleni háború mai csatájáról később részletesebb videóval is jelentkezünk.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr213322277

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elavult világnézetek 2012.04.23. 12:45:24

A 21. század emberisége önmagához képest le van maradva egy kicsit. Nemcsak a technológia és a tudás kihasználtsága területén, hanem abban is, amit az értelmiség gondolkodásnak szokott nevezni. Miközben a társadalom életmódja több évtizedes hátrányban ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thetriggerhappy 2011.10.22. 18:56:04

megdobálták tojással? megverték? a nagy többség lehurrogta a fütyülőket, de mégis mit vártál?
mi lett volna ha pld farkasházy megy el egy "szabadságot budaházynak" tüntetésre?
toleranciáról és elfogadásról beszélni egy gyakorló antiszemita esetében? nem neki kellene inkább ezt elmondani?
elég tolerancia volt, hogy beszélhetett és elmondhatta.
szerintem ha ez lenne a standard egy magyar tüntetésen, nem panaszkodhatnánk.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.22. 18:59:32

@thetriggerhappy: A szabadságot Budaházynak tüntetés célja, hogy szabadságot kapjon Budaházy.

Ennek meg elvileg az a célja, hogy megmutassák milyen übertoleránsak is az elvtársak, nem úgy minta...

Szóval mit mutatnak meg, ha pont úgy viselkednek, mint az überfaschysta nagyonnáczi jobbikosok viselkednének Farkasházy láttán?
Hát azt, hogy ez a tömeg pont olyan übernáczy mint amilyennek ők az übernáczykat elképzelik.

thetriggerhappy 2011.10.22. 19:03:06

@TaTa86.:

uúgy viselkednek? ugye most viccelsz? szerinted farkasházynak milyen esélye volna egyáltalán színpadra kerülni és ha ez mégis sikerülne neki, hény másodprecig tudna ott szónokolni?
itt nem toleranciáról volt szó, hanem egy politikai játszma keretében kinevezett, penetránsan antiszemita színházigazgató elutasításáról, aki mellesleg egy röhejesebbnél is röhejesebb pályázattal nyert.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.10.22. 19:08:50

@thetriggerhappy: Köszi, hogy helyettünk is kimondtad, hogy a tolerancialovagok nagyjából pont Budaházyék szintjén vannak.

A videóból nem derült ki a kontextus: Fábry azután beszélt, hogy előtte két órán keresztül több tucat felszólaló a másik megbecsülésének fontosságáról, az összefogásról, a kirekesztés elutasításáról, az ellenvélemény tiszteletben tartásáról stb. beszélt a közönség lelkes tapsa közepette.

És az meg már milyen, hogy a közönség szerint egyértelműen gyűlölködő dolog Auchan helyett CBA-ba járni, még akkor is, ha az ember falujában csak CBA van.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.10.22. 19:11:32

@TaTa86.: Rendes tőled, hogy elmagyarázod a résztvevők számára hogy miért mentek oda, nem beszélve a "toleráns" és az "ugyanúgy" unortodox definícióinak közreadásáról.

@poszt: Szerintem olcsón megúszta. A fantás-csokis-szamárcsődörös poénjai miatt még van némi teolerancia-hátraléka, de részletekben visszafizetheti.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.10.22. 19:14:27

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Buaházyék szintjén? Megdobálták Fábryt tojással? Felgyújtották a kocsiját? Megverték? Lenácizták? Te miről beszélsz, kisgyerek?

thetriggerhappy 2011.10.22. 19:17:47

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

kimondtam volna vagy csak ezt szeretnéd kiolvasni? egy példa volt, ami pont azt érzékeltette, hogy mennyire mást kapott fábry itt, mint amit farkasházy kapott volna abban az elképzelt szituációban.

fábry végigmondta, amit szeretett volna, a megjelentek nagyrésze meg - milyen meglepetés - nem értett vele egyet.

ha pedig te a közértet, boltot (attól függően, hogy pesti vagy vidéki vagy) cba-nak hívod úgy spontán, akkor sajnállak. fábry nem véletlenül festette fel ezt a valóban szép életképet. nekem is összegyűlt a számban a nyál, ahogyan elképzeltem nemzetünk nagy nevettetőjét és dörnert a valódi magyarok szupermarketjében.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.22. 19:22:10

@Kettes: Valóban, ilyen toleránsak ezek a toleránsak. Meg is lincselhették volna...

Asztalos Gábor 2 2011.10.22. 19:23:45

Mi ebben a meglepő? A szadeszes csőcselék mindig is kirekesztő férgek gyülekezete volt.
Akik az alapján ítélnek, hogy valaki a CBA-ban vásárol.
Akik egy színészt nem a munkája, hanem a politikai véleménye alapján ítélnek meg. De ha ugyanezt egy ballib színésszel teszi valaki, akkor már azonnal fasisztáznak.
Akik szerint a szólásszabadság kizárólag a velük egyetértőket illeti meg, a másként gondolkozókat meg kirekesztenék.

sanyisanyi 2011.10.22. 19:24:47

Micsoda elfogadó egy társaság!!!
Érdekes amikor Alföldiről van szó, akkor folyamatosan nyomják, hogy el kell fogadni, hogy ő máshogy rendez, mint a nagy átlag.
Akkor azt miért nem tudják elfogadni, hogy legyen egy színház ahol más darabokat játszanak, mint ami nekik tetszik?!?!
Vajon mikor jönnek rá ezek a nagyokosok, hogy liberalizmus nem arról szól, hogy a többségi társadalommal elfogadtassuk amit mi akarunk, viszont ami nem tetszik, azt betiltassuk!?
Mert addig szépen megmaradnak az 5% körül vergődő pártocskának, hívják azt szdsz vagy lmp-nek!!!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.22. 19:25:20

@thetriggerhappy: Te hoztad fel rögtön Budaházyt... vagyis valamilyen szinten a jobbikosokkal vannak egy nívón ezek az übertoleránsok.

A javukra lehet írni, hogy Fábry még él, de az ellenük van, hogy a széljobb legalább nem kamuzgat holmi toleranciáról.

Fábry egyébként semmi csúnyát nem mondott. Sőt a mondandója kifejezetten toleráns volt. De hát ugye ő nem a mi kutyánk kölyke, akkor toleráns módon megugatjuk.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.10.22. 19:26:18

@Kettes: Intellektuálisan mindenképpen, de tény, hogy nem lincselték meg, pedig tulajdonképpen meg is tehették volna. Tök jó fejek.

Egyébként itt elvileg nem egy kormányellenes politikai tüntetésről volt szó, hanem egy igazi tőrőlmetszett köcsögnek a színházigazgatói kinevezése elleni pártmentes tiltakozásról. Ehhez képest Fábry még meg sem szólalt, már fújoltak, utána meg a sajátos stílusban kinyújtott békejobbjába beleharaptak. Ezt természetesen nyugodtan megtehetik, csak korrektebb lenne, ha nem mindenféle szakmai meg demokratikus izékbe takaróznának, hanem nyíltan kimondanák, hogy ők gyűlölnek minden jobboldalit.

Amúgy te mit csinálsz itt, egy szomszédos blogon újabb feljelentenivaló akadt!

Asztalos Gábor 2 2011.10.22. 19:27:27

Vajon mi lenne, ha egy színház egy baloldali író darabját tiltaná ki?
Hülye szadeszes hőbörgő seggfejek.

thetriggerhappy 2011.10.22. 19:30:23

@TaTa86.:

pont azért, hogy érzékeltessem, kinek is van tanulnivalója....

tudod mi lenne a kulcsszó ha a példámban elképzelt eset megtörtént volna? provokáció.....fábry pontosan tudta, hogy mit vált ki. és a videó alapján szerintem elég kevesen fütyültek, a többség végighallgatta.
persze tudom, hogy jó ebbe belekötni.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.10.22. 19:30:55

@TaTa86.: Sőt, oda is vezethettek volna neki egy csődörszamarat, hogy azon adja elő a mondókáját. És még akkor is ezerszer toleránsabbak lettek volna vele, mint a Fidesz közönsége bárkivel szemben, aki nem ők. Nem vagy abban a helyzetben, hogy bárkin is számon kérj toleranciát. Azt számon kérhetnéd, ha meglincselték volna, de nem lincselték meg.

Virág et. 2011.10.22. 19:30:56

Valóban szörnyű inzultus érte szegény Fábryt. Ugyan türelmesen végighallgatta a többség, nem dobálták meg sem tojással, sem motorokkal vagy kereplővel nem zavarták meg, sőt, sokan még meg is tapsolták.

Intolerancia!

Asztalos Gábor 2 2011.10.22. 19:31:03

@sanyisanyi: A liberálisok mindenkit tolerálnak kivéve aki nem az ő csürhéjükbe tartozik.
Bármilyen véleményt elfogadnak, kivéve azét akit gyűlölnek.

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
"Ezt természetesen nyugodtan megtehetik, csak korrektebb lenne, ha nem mindenféle szakmai meg demokratikus izékbe takaróznának, hanem nyíltan kimondanák, hogy ők gyűlölnek minden jobboldalit.
"
Minden értelmes ember számára ez eddig is egyértelmű volt, hasonlóan az egymilliós facebookos faszkalapokhoz. Mindenki tudja hogy ezekbe a jobboldal ellen gyűlölködő horda gyűlik össze, csak néhányan ezt próbálják eltagadni.

thetriggerhappy 2011.10.22. 19:31:32

@sanyisanyi:

brilliáns példa. majd kérd meg kínait, hogy magyarázza el, miért is faszság amit írsz!

Dendrobatidae 2011.10.22. 19:32:22

Kezd már kibaszottul unalmas lenni ez a habverés.

Toleránséknak igazából az a baja, hogy a budapesti színházakat örök időkre valamiféle zsidó-világpolgár hitbizományként képzelték. Most meg légy került a levesbe, mert egyetlen színház látványosan nem ez az irányzatot fogja vinni.
Ettől aztán elborult az agyuk.

Az egész valami mérhetetlenül szánalmas, az SZDSZ "fénykorát" idéző gagyi. Csakhogy akkor az SZDSZ-t még senki nem ismerte, így volt mozgásterük. Toleránséknak ez nem adatott meg. Már mindenki ismeri őket, mindenki tudja, kicsodák ők, és mit jelent a "toleranciájuk".

thetriggerhappy 2011.10.22. 19:33:54

@Asztalos Gábor 2:

szeretem, amikor azért vagyok intoleráns, mert nem viselem el mondjuk az antiszemitákat. tudom, demokráciában az lenne a szokás, hogy tapsikoljak, amikor egy tőrölmetszett nyilas kap egy önkormányzat által fenntartott színházat egy agyament, holdkóros pályázat alapján.

zachar 2011.10.22. 19:34:03

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
Az valami végtelenül finom, lehetnyi csúsztatás, hogy Fábry megjelenésére a bigott toleránsok tüntetésén olyan ellenpéldát hoznak, amiben Farkasházy a Budaházy-fanok tüntetésére látogatna el.
De találó.
A "közönség" ugyanolyan toleráns más gondolatokkal szemben.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.10.22. 19:34:24

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Békejobb? Ez biztos valami vicc.

A béketárgyalás ott kezdődik, hogy visszacsinálják az elmúlt másfél éves intézkedéseik 90 százalékát, visszavonják az alkotmányukat és kirúgják a hülyéik nagy részét (akik kilétének megítélésben köztünk gyakorlatilag nincs is különbség). Orbán maradhat, az én békefeltételeimbe belefér.

Na majd akkor lehet békejobbokat nyújtogatni. Addig nincs miről beszélni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 19:34:37

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

érdekes, én például a végén ha itt-ott füttyel is keverve, de udvarias _tapsot_ hallottam, és ha a tömeg egy része valóban fütyült is, de végighallgatták. nem volt faszistázás, nem volt erőszak, semmi.

"korrektebb lenne, ha nem mindenféle szakmai meg demokratikus izékbe takaróznának, hanem nyíltan kimondanák, hogy ők gyűlölnek minden jobboldalit"

látod, ez a baj. hogy mindenáron igazolnotok kell, hogy az ún. baloldaliak is legalább annyira gyűlölnek titeket, mint ti őket. és ha kell, ezért a célért egy ilyen legrosszabb esetben is vegyesnek nevezhető fogadtatást komplett gyűlöletorgiaként konferáltok fel.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.22. 19:34:52

@thetriggerhappy: A mondandójának melyik része volt provokáció?

Vagy aki CBAban vásárol az már náci csőcselék?
Aki ismeri Dörnert, mi több, van pofája vele egy faluban élni, az már usztasa pribék?
Aki a színészt színészi teljesítménye, a drámaírót drámaírói teljesítménye alapján ítél meg az maga II. Szálasi Ferenc?

Jah, hogy a toleránsok nem szeretik, ha a gyűlölt ellenséget emberként kezelik. Hát igen, ezt vettem észre 5 évvel ezelőtt.

Asztalos Gábor 2 2011.10.22. 19:35:37

@Virág et.: "Ugyan türelmesen végighallgatta a többség, "

Csak folyamatosan kifütyülték, mint egy részeg kocsmatöltelék banda.
Ez valóban a tolerancia bizonyítéka. A szadesz-féle kirekesztő toleranciájáé.

@Kettes:
"Nem vagy abban a helyzetben, hogy bárkin is számon kérj toleranciát. Azt számon kérhetnéd, ha meglincselték volna, de nem lincselték meg. "
Tehát náluk a tolerancia csak azt jelenti hogy nem lincselik meg a másként gondolkodót.
Ezt persze eddig is tudtuk, de jó ilyne kimondva olvasni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.22. 19:36:48

@Kettes: Lol! Fábry csinálta az alkotmányt?

thetriggerhappy 2011.10.22. 19:36:58

@Dendrobatidae:

majd meséld el, hogy az eddigi új színház mennyiben volt zsidó-világpolgár hitbizomány! arra is kíváncsi lennék, hogy milyennek kellene lennie egy ízig-vérig magyar színháznak.
komolyan.

zachar 2011.10.22. 19:37:10

@thetriggerhappy:
Öregem, neked fogalmi zavaraid vannak.
Dörner mióta nyilas?

Asztalos Gábor 2 2011.10.22. 19:39:04

@thetriggerhappy:
"
szeretem, amikor azért vagyok intoleráns, mert nem viselem el mondjuk az antiszemitákat."
Ebből a szemszögből a kurucinfo is toleráns, hiszen csak a zsidókat meg a cigányokat nem viseli el.
Persze jogod van ehhez, de akkor ne nevezd magad toleránsnak.

Virág et. 2011.10.22. 19:40:55

@mavo: Szerintem ne várj itt racionalitást. Náluk előbb van a következtetés, aztán vadásszák hozzá az igazolást.
Megnézném, hogy pl. egy Sast hogyan fogadna egy Fidesz nagygyűlés. Gondolom kitörő tapssal.

Ahhoz meg valami hihetetlenül hülyének (? álszentnek inkább) kell lenni, hogy valaki ne fogja fel, hogy egy tüntetésen az indulatok nem olyanok, amelyek az értelmes párbeszédet lehetővé tennék. Pulpituson, felhergelt és/vagy kétségbeesett emberekkel körülvéve nem lehet megegyezésre jutni. Sehol, semmilyen tömeg esetében.

zachar 2011.10.22. 19:40:55

@Kettes:
"A béketárgyalás ott kezdődik, hogy visszacsinálják az elmúlt másfél éves intézkedéseik 90 százalékát, visszavonják az alkotmányukat és kirúgják a hülyéik nagy részét "

Hát persze, ahogy Móricka elképzeli.
Egy döntetlenben kiegyeznél, mi? :)
Hát nézd már meg, ki a király!
Annak a toleranciabajnok tüntetésnek a politikai képviselete épp osztódással szaporodik, annyira izgatja az ország sorsa.

thetriggerhappy 2011.10.22. 19:41:09

@zachar:

mióta úgy beszél és úgy viselkedik mint egy nyilas. ilyen egyszerű ez.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 19:41:24

@TaTa86.:

a cba úgyis mint a lex-haverok egyik haszonélvezője nem véletlenül kapott némi füttyöt.

Asztalos Gábor 2 2011.10.22. 19:42:02

@zachar: Toleránsék világnézete: Aki nincs velünk, az nyilas.

Milyen szép, amikor magukat beégetve bizonygatja itt a "toleráns" banda, hogy a tolerancia nem illet meg mindenkit, csak azt akit jónak látnak.

Jó hogy megtudhattuk hogy a tolerancia a lincselésmentességet jelent. Valószínüleg anno Göncz Árpáddal szemben is egy ilyen toleráns banda állhatott, hiszen nem lincselték meg, csupán kifütyülték.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.22. 19:42:09

@thetriggerhappy: Tapsikolni nem kell, elég ha tolerálod.
Korlátozza a te jogaidat akármiben is Dörner kinevezése?
Nem.

thetriggerhappy 2011.10.22. 19:43:02

@Asztalos Gábor 2:

ahogyan egy demokráciának nem kell tolerálnia az antidemokratikus mozgalmakat, eszméket, úgy egy toleránsnak sem kell elfogadnia a toleranciát mint fogalmat kiírtani szándékozókat és a másokat származásuk alapján megbélyegzőket.

ilyen egyszerű ez.

Dendrobatidae 2011.10.22. 19:43:26

@thetriggerhappy:
"arra is kíváncsi lennék, hogy milyennek kellene lennie egy ízig-vérig magyar színháznak."

Jó neked. Én pont leszarom, hogy milyen egy " ízig-vérig magyar színház". Mert nem járok színházba. Semmilyenbe.

De nehogy már ne lehessen egy olyan színház Budapesten, ahol Dunát lehet rekeszteni a színházakból, ami egy nyíltan más irányvonalat kíván vinni mint az eddigiek! Majd a nézőszám megmutatja, hogy életképes-e. Ha nem akkor Mehet a picsába Dörner. Ha igen, akkor meg mehetnek a picsába a "toleránsok".
Ilyen egyszerű ez.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 19:44:01

@Virág et.:

hánytat ez a lassan 20 éve zajló szinjáték, amelyben a "nemzeti oldal" képviselői a saját gyűlöletük zaftos kifejezése végére mindig kötelezően odateszik, hogy de ti sokkal jobban gyűlöltök minket.

thetriggerhappy 2011.10.22. 19:44:32

@Asztalos Gábor 2:

bazdmeg, navracsics sincs velem, mégsem gondolom nyilasnak. csurka és dörner meg az.

Ezekiel 25,17 2011.10.22. 19:45:14

Ez az egész história egy agyrém. Gusztustalan, hogy egy szakmailag nulla pályázattal lehet elnyerni egy tisztséget. Sajnos sok ilyen van még az országban. Viszont ugyanolyan gusztustalan, hogy a színházi életet ellenőrzés alatt tartó klikk, milyen vehemenciával támad bárkit, aki nem brancsbéli (lásd még Balázs Pétert). Az már nem is ember, aki nem közéjük tartozik.

Szintén megér egy misét a határon túli magyar színházi vezetők magatartása... Ha őket magyarságuk miatt támadnák vagy szüntetnék meg színházaikat, akkor most az a "nagyérdemű" színházi elit, akikkel most egy oldalon állnak, a füle botját se mozdítaná, ez egészen biztos. Viszont lehet, hogy épp a Dörner György vagy a Csurka félék állnának ki értük. De hát tudjuk jól azt is, hogy hova vannak ők bekötve...

Asztalos Gábor 2 2011.10.22. 19:46:16

@Virág et.:
"
Megnézném, hogy pl. egy Sast hogyan fogadna egy Fidesz nagygyűlés. Gondolom kitörő tapssal."
De ők nem hiszik magukat a tolerancia bajnokainak.
És a fidesz gyűlés egy pártgyűlés. Ez meg állítólag egy politikamentes gyűlés volt. De ezt a hozzászólásod alapján te sem hiszed.

zachar 2011.10.22. 19:46:24

@Virág et.:
"Megnézném, hogy pl. egy Sast hogyan fogadna egy Fidesz nagygyűlés. Gondolom kitörő tapssal."

Gondolom a Sasnak juttatott közpénzek miatt, az adócsalása miatt, és sok egyéb miatt egy kategóriába kellene sorolnunk Fábryval.
És gondolom, lenne épkézláb mondanivalója, kompromisszumos javaslata, mint ahogy Fábrynak volt.
Te egyből Fidesz nagygyűlésben gondolkozol.
Ez egy párt politikai gyűlése volt?
Mikor láttál te utoljára Fidesz által szervezett tüntetést, barátom?

thetriggerhappy 2011.10.22. 19:46:43

@TaTa86.:

valóban nem. nem is mentem el tüntetni, annak ellenére, hogy szégyenteljesnek tartom, hogy egy hasonló világnézetű - és világnézetét széles körben propagáló - színész egy röhejes pályázattal igazgató lehet egy jól működőd színházban.
és mellesleg mindketten tudjuk, hogy ki is lett az igazgató és milyen politikai játszma van az egész mögött.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 19:46:47

@Asztalos Gábor 2:

"Valószínüleg anno Göncz Árpáddal szemben is egy ilyen toleráns banda állhatott, hiszen nem lincselték meg, csupán kifütyülték. "

göncz nem tudta elmondani a beszédét, mert nem hagyta a csőcselék. ezen a videón tényleg nem tűnt fel, hogy nem csak hogy végighallgatták, de volt, aki még meg is tapsolta?

na jó, nekem ebből a szarhajigálásból itt lett elegem.

gratulálok kedves kk&tt, ügyesek vagytok.

Virág et. 2011.10.22. 19:47:06

@mavo: Ezt csak a nagyon egyszerű drukkerek eszik meg.
Amíg nem repülnek a tojások, nincs túráztatva a motor, nem megy a kereplő meg a gázduda, ahogy az összes beszéd alatt ment az előző ciklusban, addig ez nagyon halovány próbálkozás csak, semmi más.

Az persze ettől még lehet, hogy KIM-es pozíciót ér.

Dendrobatidae 2011.10.22. 19:48:05

@thetriggerhappy:

És akkor mi van, ha nyilas? (Szent szar, mi a faszom az, hogy nyilas...)
Nyilas nem tud rendezni? Színészkedni? Esetleg díszletet tervezni? Csak a "toleráns"??? Tényleg nem értem mi a bajod?!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.22. 19:48:14

@mavo: Mintha ezt a "ti sokkal jobban gyűlöltök minket"-dolgot nem a jobboldal kezdte volna...

@thetriggerhappy: Egy színház hogyan tudja kiirtani a toleranciát?

De most komolyan, ha Dörner marad, szerintem mi a legrosszabb reális szcenárió? Egy darab után a felheccelt színházi közönség pogromot rendez vagy mi?

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.22. 19:48:54

hú szegény Sanyit, aki nyilván nem provokálni ment oda, hogy megdobálták! szörnyű!!!

egyébként örülök hogy tróger elvtárs ismét azt csinálja amihez a legjobban, ért. megfigyeli és levideózza a rendszerellenes elemeket.

thetriggerhappy 2011.10.22. 19:49:43

@mavo:

kicsit kezd ciki lenni a dorkás videó miatti botrány, kellett valami riposzt. ez sikerült, lehet, hogy mégis gyurcsány gyűlésére kellett volna menni?

zachar 2011.10.22. 19:49:44

@mavo:
Az mindent elmond, hogy az ellenoldalról szkinheadek és Budaházy-szabadítók tüntetéseiről fantáziáltok.
Játsszátok le egymással, feleim! :)

Virág et. 2011.10.22. 19:50:20

@zachar: Sas helyett lehet Farkasházy vagy Verebes is akár. Érted te, csak terelni akarsz.
És nem, ez nem politikai párt tüntetése, de attól még igenis politikai tüntetés és épp az tette azzá, hogy politikai és nem szakmai döntés váltotta ki a tiltakozást.

Talán tetszettek volna szakmai alapon kiválasztani a színház vezetését. Ha Márta nem jó, akkor új pályázatot kiírni.

thetriggerhappy 2011.10.22. 19:51:08

@Dendrobatidae:

az a jó, hogy nekem írnom sem kell semmit, megteszed helyettem, hogy igazolod, amit írok.
szar lehet kínaiéknak, hogy ilyenek érvelnek mellettük.

Asztalos Gábor 2 2011.10.22. 19:51:16

@thetriggerhappy:
"a másokat származásuk alapján megbélyegzőket. "
Ja, ők csak politikai világnézet alapján rekesztik ki az embereket.
A tolerancia a másik elfogadását jelenti a véleményétől függetlenül. Aki ezt nem teszi, az nem toleráns. Amivel semmi gond sincs, csak ne nevezzék magukat toleránsnak, és ne várják el a másiktól, hogy bármit toleráljanak.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.22. 19:51:54

@thetriggerhappy: "és milyen politikai játszma van az egész mögött."

Én nem tudom. De komolyan nem. Csurka agyát mostanra elég szépen megcsócsálta az idő vasfoga. Hülyeségeket beszél, és mindig ugyanazt. Fel nem fogom egyébként, hogy miért nyomják...

Persze, üti a Jobbikot, de hát ki hallgat még rá?

Úgyhogy a hisztit sem értem. Elég nagy valószínűséggel leégeti magát, csak ki kéne várni, és addig befogni.

thetriggerhappy 2011.10.22. 19:52:22

@TaTa86.:

semmi. a legrosszabb szcenárió, hogy a hatalom, a saját piszkos kis pillanatnyi érdekei miatt ismét cicázik a szélsőjobbal.
tudom, egy toleránst ez nem kellene, hogy zavarjon.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.22. 19:52:23

az nem lehet, hogy nem lássátok: hülyék vagytok kedves szervezők

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2011.10.22. 19:52:43

@Kettes: Arra gondoltak a lelkeim, hogy voltak jó néhányan, akik közbekiabáltak, pfujoltak meg stb. Nem szép dolog, kétség kívül, nem így kellene viselkedni egy ilyen helyzetben. De hát nem lehet mindenki annyira kulturált konzervatív úriember, mint pl. a Mandiner kommentelői vagy egy átlagos Fidesz-tüntető.

Miután azonban a felvételen látszik és hallatszik is, hogy a tömeg jelentős többsége mégis nyugodtan végighallgatta Fábryt, arra számítottam, hogy biztos utána tömegesen skandálták valami gyűlöletkeltést, mert hát valami mondanivalója biztos lenne ennek a bejegyzésnek, azon kívül, hogy a feltehetően ballib tüntetők között is vannak túlzottan indulatos, sőt intoleráns emberek, akik nem tudnak viselkedni egy ilyen helyzetben. De aztán vége lett a beszédnek, s lám, nem történt semmi.

Tehát marad a nagyszabású konklúzió: a baloldalon, a rasszizmust elutasítók között is vannak intoleráns emberek, akik a saját ideológiájukat nem tudják következetesen képviselni, vagy esetleg nem is értik. A tüntetők körében nem a többség volt az, de tény, hogy vannak ilyenek. Nekem ez már csak azért sem meglepő, mert jól ismerem ezt a közeget és tudom, hogy nem minden liberális, ami annak hiszi magát.

Nem tudni, hogy milyen egyéb következtetést lehet levonni. Nyilván tudják a szerzők, hogy mi történne hasonló körülmények között egy fideszes rendezvényen, pl. miután Orbán Viktor nem először előadja, hogy hisznek a szeretet erejében, miközben a fröcsögésen kívül hosszú ideje nincs tartalmi megnyilvánulásuk, és az egyetlen dolog, amit látványosan szeretnek, az a korlátlan hatalom és a pénz. Az utóbbi persze általában is jellemző a politikai szereplőkre, ne essék félreértés.

Visszatérve a lényegre: Fábry gyenge humorista és nem is szimpatikus ember, de bátor dolog volt oda kiállni és ebben a közegben elmondani, amit elmondott. S tényleg nem volt helyes, hogy sokan így reagáltak. Meggyőződésem, hogy a társadalmi diskurzust tekintve egy ilyen szituáció a legtöbb egyéb közegben - kivált a jobboldaliakban - sokkal durvábban zajlott volna, de ez nyilván nem mentség azok számára, akik nem tudtak viselkedni. Egyszer KKTT feltalál majd egy gyógyszert, amitől mindenki annyira kulturált lesz, mint pl. ő maga, és akkor eljön a kánaán:-) Addig marad a fránya valóság: Magyarországon sokan vannak, akik nem képesek kulturált diskurzusra. Persze pont a Mandineren osztani az észt erről, na az már vicces dolog.

Dendrobatidae 2011.10.22. 19:54:02

@thetriggerhappy:

Neked ugyanaz a bajod mint toleránséknak. Nem vagytok toleránsok.

thetriggerhappy 2011.10.22. 19:54:17

@Asztalos Gábor 2:

bazzzzdmeg, egy nácit szerinted nem rekesztenek ki a világ bmelyik normális országában? egy antiszemitának el kellene nézni az ordas nézeteit?
legalább gondolkoznál egy picit4

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.22. 19:54:38

@Virág et.: nem-nem. Kínai elvtárs a Keleti-szél Minisztérium államtitkári posztjának várományosa. de megfigyelői képességei alapján szerintem a titkosszolgálatoknál is bevethető lenne. bazdki egy ilyen ügynöknek hogy örültek volna az előző rendszerben. Salát úr egy soha fel nem fedezett tehetség :(

azt viszont még gyakorolnia kell, hogy hogyan csináljunk meggyőzően manipulatív felvételt, ami azt sugallja, hogy egy balliberális tüntetésen ugyanolyan csőcselék mint bármely, random kiválasztott jobber gyűlölködő klubdélután.

Virág et. 2011.10.22. 19:55:08

@ulloiut: Jól mondod. Nekem is szimpatikus volt Fábry húzása.

thetriggerhappy 2011.10.22. 19:55:46

@TaTa86.:

ne játszd a hülyét! leírod az okot, majd hozzáteszed, hogy nem érted?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.22. 19:56:14

@thetriggerhappy:
Nálunk, egy határral idébb is CBA-nak hívják a CBA-t. Hmm, érdekes.

zachar 2011.10.22. 19:57:26

@Virág et.:
Mellébeszélsz.
Az a tüntetés konkrétan két személy ellen irányult.
Fábry vázolt egy középutas megoldást, amiben marad Márta az igazgató, de Dörner játszik a színházban, és Csurka-darabot is műsorra tűznek.
Fújjjjj, fújjjj, fújjjj.
Nincs kompromisszum.
Az külön tetszik, ahogy a szervezők a felkonfban határozottan elhatárolódnak Fábrytól (aki utána megjegyzi, hogy Márta hívta!), mintegy megágyazva az anyázásnak.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.22. 19:57:34

@TaTa86.: ehhez sincs sok hozzá tennivaló, persze biztos fognak mások

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.22. 19:59:25

@thetriggerhappy: értem, tehát csak a tüntetők egy része volt seggfej, valóban

Asztalos Gábor 2 2011.10.22. 19:59:31

@mavo:
"göncz nem tudta elmondani a beszédét, mert nem hagyta a csőcselék. ezen a videón tényleg nem tűnt fel, hogy nem csak hogy végighallgatták, de volt, aki még meg is tapsolta?"
Folyamatosan fütyültek. Csak azért tudta végigmondani, mert eltűrte ezt és nem vonult le azonnal.

@thetriggerhappy:
"a dorkás videó miatti botrány, "
Milyen botrány? Hogy a hvg, meg az százezren az egymilliós hülyeségért reklamál. Az is csak toleránsék híres elfogadását jelzi, akik a róluk szóló véleményt nem, viselik el, de a másikat ők 100x alpáribb módon szokták gyalázni.

Ja és Mártha anno hogy is lett megválasztva?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.22. 20:00:32

@thetriggerhappy: Tudod, ebben az a vicces, hogy itt 65 éve nem volt széljobbos diktatúra, ellenben 40 évig volt szélbalos.

És ennek a szélbalos utódpártnak nyalták ki a seggét többek között az übertoleránsok.

Ezek után nem tud meghatni a széljobb miatti aggódásuk.

Ha esetleg valamit tenni akarnak mégis a széljobb ellen, mert mégiscsak rossz dolog az, akkor mondjuk kezdjék egy alapos önvizsgálattal. Pl mert antiszemitizmus pont az ilyen agresszív rettegőhullámok miatt hízott egész szépre.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.22. 20:01:20

@thetriggerhappy: ebben majdnem egyetértek veled, a többiben nem

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.10.22. 20:01:52

@mavo: Mi speciel nem gyűlöljük a baloldaliakat, de persze nyilván vannak sokan, akik gyűlölik őket. Fábry előtt a szónoklatokban olyasmik hangzottak el, hogy "nekünk a szeretettel kell legyőznünk a gyűlöletet, mert a gyűlöletet csak a szeretet győzheti le", ehhez képest Fábry fogadtatása nem volt túl szeretetteljes (tény, hogy voltak, akik megtapsolták, ez a direkt vágatlan videónkból ki is derül). De még egyszer leírjuk: ha egy jobboldalellenes tüntetésen kifütyülnek egy közismert jobboldali embert, az természetesen simán belefér. Ha azonban a tüntetés elvileg nem jobboldalellenes, hanem hanem antitolerancia-ellenes, akkor illene kurva toleránsnak lenni. Persze ne legyünk naivak, mindenki pontosan tudja, hogy az ilyen performanszok nem a toleranciáról, hanem az Orbán-utálatról szólnak, amivel szintén nincs semmi probléma, de mi meg hadd szórakozzunk rajtuk. Az intoleráns toleráns kifejezetten vicces jelenség. (A szélsőjobbos intolerancia viszont unalmas, mert az az, aminek mondja magát.)
Egyébként ez a Budaházyzás is unalmas: a nagyszerű Dániel Péter egy éve egy Károlyi-szobornál szervezett kifejezetten szélsőjobbos tüntetésen jelent meg egy szál vörös rózsával, eltávolította a nyilik által a szoborra aggatott táblát, és simán megúszta egy kis ruharángatással és anyázással.

Asztalos Gábor 2 2011.10.22. 20:03:16

@thetriggerhappy: Bárkit ki lehet rekeszteni, de ne nevezzük magunkat azután toleránsnak.
Egy toleráns ember elfogadja a kommunistákat és a szélsőjobbot is. Aki nem, az nem toleráns. Ilyen egyszerű.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.22. 20:05:41

@thetriggerhappy: én is erre tippelnék. az ügyben lapítanak mint szar a fűben.

de ha már ütős videót akartak csinálni, nem értem, miért nem vágtak rá valami "cigányorbán" rigmust, hogy bizonyítsák a világképüket. mert ez így csak annyit bizonyít, hogy a gonosz ballibsik egy-két füttyöt leszámítva korrekten végighallgattak egy közismert jobber provokátort, aki a videóban jól hallhatóan rájátszott arra a kevés bekiabálásra.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.10.22. 20:07:46

@zachar: A kérdés az volt, hogy miért nem fogadják el Fábry békejobbját. Én nem fogadnám el, mégpedig azért, amit mondtam. Természetesen nincs tárgyalási kényszer, és tisztában vagyok vele, hogy megegyezési zóna sincs, és nem is lesz mindaddig, amíg a rendszer hívei, mint például te, őszintén hisznek abban, hogy ami most van, az lesz már mindig, és nem jön vissza a másik csapat, hogy visszarendezze a rendszert és kamatostul megfizessen az összes kis disznóságért.

@ulloiut: Fábry fellépése nyilvánvalóan provokáció volt. A füttyért ment oda, Kínai meg jól kondícionált rezsimbloggerként ki is posztolta, hogy háhá, übertolerancia.

Dendrobatidae 2011.10.22. 20:07:47

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

"Az intoleráns toleráns kifejezetten vicces jelenség."

:))

JokerZ 2011.10.22. 20:15:44

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Egyébként srácok, azon kívül, hogy néhány agyatlan öreg kommer belesípolt Fábryba, mi olyan történt, ami miatt párhuzamot lehet vonni a mai tüntetés és bármilyen más pártos-civil-toleranciaellenes tüntetéssel? Amúgy sem tudom, miért ez a "tolerancia" lett a rugózás tárgya, az egész tünti egy habzó szájú, megzavarodott nácipáros ellen irányult, a vegytiszta politikai térfoglalás és a gátlástalanság ellen. Nem pedig a toleranciáért elsősorban.

Fábry végigmondta a beszédét, nem véletlenül mondta ki a CBA nevét (amit miért is ne lehetne jogosan kifütyülni?), helyet kapott úgy, hogy senki nem hívta oda, és 3-4 félbeszakítástól eltekintve végigmondhatta azt, amit szeretett volna. Nem tudtam lemérni, de szerintem még a végén is több volt a taps, mint a fütty, persze utóbbi mindig kiemelkedik, akkor is, ha csak 10% csinálja. A rendezők pedig a közönségért mióta kell, hogy 100%-os felelősséget vállaljanak? Rendbontás nem volt, ahogy soha eddig egyetlen balos (persze ez már önmagában vicces) tüntetésen sem, néhányan meg fütyültek. Ennyi.

Nem kéne annyit izzadni azon, hogy összemossuk a "két politikai oldalt" kulturálisan, ha egyszer ez egy lehetetlen vállalkozás, legalábbis bizonyos szegmensekben (gyűlöletbeszéd, stb.). Főleg az utóbbi napok bejegyzései után (Kedves Dorottya!) lennék jóval visszafogottabb a helyetekben...

Bell & Sebastian 2011.10.22. 20:24:00

A nemzet önjelölt csörgősipkása minek ugat bele, főleg ekkora baromságot?

Miből gondolta, hogy eljött a nap, amikor majd együtt hál bárány és farkas. Vagy úgy képzelte, az alárendelt viszonynál csak több a mellérendelt, nem kell rögtön az egész oroszlánt megkívánni?

Csakhogy ez nem igaz, mert akkor szinte minden marad a régiben. Ez a szerencsétlen Fábry pont olyan, mint Sándor György. Hiába, csak a kulturális identitás a döntő, esős időben leolvad az oly gondosan felfestett máz. Egyszerre két urat nem lehet szolgálni, a sátán zsoldjában meg csak könnyebb az élet.

Ki botoxosnak csődörszamarat kíván, maga tolat rája.

zachar 2011.10.22. 20:25:06

@Kettes:
"A kérdés az volt, hogy miért nem fogadják el Fábry békejobbját."

Számodra ez a kérdés.
Ez ugyan egy Fábry által javasolt megoldás volt, de ha megvalósul, semmi esetre sem aprócska engedmény lenne, hogy tulajdonképp visszavonják Dörnert az igazgatói poszttól.
Fábry javaslata a tüntetők követelése + engedmény Dörnernek és Csurkának (ha ugyan nem tiltakoznának az érintettek).

"a rendszer hívei, mint például te, őszintén hisznek abban, hogy ami most van, az lesz már mindig, és nem jön vissza a másik csapat, hogy visszarendezze a rendszert és kamatostul megfizessen az összes kis disznóságért."

A rendszer híveként nem hiszek abban, hogy ami most van, az lesz már mindig.
A másik csapatnak nem kell visszarendeznie a (színházi) rendszert, mert sok tekintetben a rendszer most a másik csapat érdekei szerint rendezett. Ebbe a másik csapat érdekei szerinti rendezettségbe rondított most bele Dörner kinevezése, melyet - elismerem - csak annyiban lehet szakmai érvekkel alátámasztani, amennyiben a Mikroszkóp-színpad önkormányzati tömködését lehetett.

A jelenlegi rendszer ellenségei, mint te, kétségbeesetten kaptok bele MINDENBE, amire lehet egy nem_tetszik_a_rendszer tüntetést szervezni.
És még azt sem kell kockáztatnotok, hogy a rendőrség kardlappal, lovasrohammal veri szét bármelyiket.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.22. 20:32:20

@Kettes: "Fábry fellépése nyilvánvalóan provokáció volt."

a beszédéből is tökéletesen hallatszik, hogy minden egyes eleme a provokációra van kihegyezve.
Fábry egy közismert büdös paraszt, Orbánék egyik leghűbb szolgája, a jobboldal egyik legnagyobb árokásója. kizárt, hogy bármiféle erőfeszítést is tenne a "megbékélés" irányába... erre most ez nyálas konszezus duma, persze-persze :)

nagyon ügyesen külön kiemelte a barátságát Dörnerrel, dicsérte. bónuszként bedobta csurka darabjait is. de a legegyértelműbb elem az a "CBA" volt, egy teljesen lényegtelen tényt emelt ki, szünetet hagyva utána. pontosan tudta mik lesznek a reakciók. ugyanolyan tökéletesen felépített provokáció volt, mint az emlékezetes ripacskodása az mtv-n.
(érdekesség: a jobboldal használja legtöbbször a provokáció fogalmát, de ők is űzik a legprofibban.)

ha meg tényleg igaz, hogy Mártha hívta el fábryt, akkor ő egy igen buta ember lehet, mert Sanya ebből csak sima provokációt akart kihozni , amivel majd haknizhat a fideszes pártmédiában, hogy "na látjátok itt vannak az intoleráns toleránsok".
úgy tűnik, a legbutábbat golyózták ki egy kis provokáció kedvéért - gondolom elfogadható parasztáldozat volt Mártha ... vagy túl liberális.

zachar 2011.10.22. 20:36:48

@Zlatan:
"A rendezők pedig a közönségért mióta kell, hogy 100%-os felelősséget vállaljanak?"

Nem kell a közönség reakcióiért felelősséget vállalniuk, de hát itt nem is erről van szó, hanem magáról a közönség reakcióiról.
Amiben van egy-két "ne fújolj" és néhány taps is, de határozottan a fütyülés és a fújolás a meghatározó.
Én így hallom, ti meg fordítva.
Hogy hányan csinálják, azt pontosan nem lehet megítélni, mert a tarkókat látjuk.

"Rendbontás nem volt, ahogy soha eddig egyetlen balos (persze ez már önmagában vicces) tüntetésen sem, néhányan meg fütyültek. Ennyi. "

1. A balos tüntetéseken a nyugdíjasok vannak elsöprő többségben. Nem bírnak na.

2. Attól függ mit nevezel rendbontásnak. Mert a HírTV-s riportereket rendszeresen lökdösik és rángatják a felszerelésüket a balos tüntetéseken. Vagy a szakszervezeti megmozduláson valahogy kilazultak azok a vízcsapok, ilyesmi. Kétségtelen, hogy pl. nagyon senkit nem vertek meg. Mint ahogyan jobboldali tüntetéseken sem.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.22. 20:45:53

@zachar: "Kétségtelen, hogy pl. nagyon senkit nem vertek meg. Mint ahogyan jobboldali tüntetéseken sem."

ilyen ordas hazugságot - szemrebbenés nélkül! nem semmi :)
index.hu/belfold/flvo080705/ (ez csak egy példa a sok tucat közül)

nem gondolkoztál még minisztériumi karrieren?

AmBesten 2011.10.22. 20:48:46

Kedves blogírók,
a "toleranciafesztivál" és a tüntetés két különböző dolog. Sehol sem olvastam, hogy ez toleranciafesztivál lenne, hanem mindenütt az szerepelt, hogy tüntetés. Két különböző műfaj.
Miért kellene számonkérni egy tüntetés részvevőitől, hogy tiltakoznak? Azt teszik, amire összejöttek.

A kérdés az: mi a túrónak zagyváljátok össze a dolgokat?

Feanor 2011.10.22. 20:50:56

"Köszönjük Sanyi, szia"
"Maradjon meg Dörner színésznek"
-fütyülés és némi fújolás
Ilyen bekiabálásokat!
Ez aztán a gonosz és intoleráns tömeg.

Mivan gyerekek, ez csapja ki a biztosítékot? Hogy szót adtak és végighallgattak valakit, három helyen belefütyülve a mondanivalójába?

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2011.10.22. 20:50:57

@Kettes: Persze, elképzelhető, néha elég naiv vagyok. De ha így van, akkor pláne nem kívántam volna neki a sikerélményt, ami így viszont megvolt. Egyébként mindegy: vannak olyan provokációk, amik sikerre vannak ítélve, azaz nem lehet elmenni mellettük szó nélkül. Szvsz ez nem az volt, ezt végig lehetett volna hallgatni nyugodtan, a @.Pierre Bezuhov. által jogosan kiemelt CBA-val együtt is.

Bell & Sebastian 2011.10.22. 20:52:06

@.Pierre Bezuhov.: Ne egyszerűsítsünk kérem, egy buzik vs. heterók meccs mióta bal-jobb összecsapás?

Esetleg vadlibsik kontra összes többi, az igaz.

zachar 2011.10.22. 20:53:51

@.Pierre Bezuhov.:
"ilyen ordas hazugságot - szemrebbenés nélkül! nem semmi :)"

Ja, hogy a melegfelvonulás elleni tüntetés az jobboldali volt???
Nem szélsőjobb, radikális?
Hacsak úgy nem.

Ez a csúsztatás, amivel a radikálisokat összezagyváljátok a jobboldallal, kedves Bezuhov.
Fideszes szervezésű tüntetésen kinek esett baja?
Nyilván rengeteg linket tudsz.
A tolerancia része lenne az is, ha nem rendeznéd egy kalap alá a tőled jobbra állókat, mind.
Tudom, hiábavaló várakozás tőlem.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 20:55:32

@.Pierre Bezuhov.:

"a beszédéből is tökéletesen hallatszik, hogy minden egyes eleme a provokációra van kihegyezve"

neked meg ezt nem kéne. :(((

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 20:56:41

a paranoia kibaszott országa lettünk, nincs mese

zachar 2011.10.22. 20:58:56

@AmBesten:
"Sehol sem olvastam, hogy ez toleranciafesztivál lenne, hanem mindenütt az szerepelt, hogy tüntetés. Két különböző műfaj. "

1. Szerintem mindenki tudja, hogy ez egy tüntetés volt.
EZEN kár rugóznod.

2. Sehol sem olvastad? Itt olvastad. Ha neked ez kell... :)

zachar 2011.10.22. 21:00:36

@mavo:
És ez még csak fokozódni fog, ahogy az osztódott MSZP megpróbálja visszaszerezni a hatalmat! :)))

betyár (törölt) 2011.10.22. 21:02:41

@mavo:
talán mert elhangzott az a mondat Kornistól, hogy mi sokkal jobban gyúlölünk benneteket, ti ti minket.

gyz 2011.10.22. 21:04:39

kinai visszatert. Vervoros kinai komcsiknak hajbokolni kurvara belefer.

Fasza ertekrended van, oreg.

Azert nyugodtan rohogj, es uss el mindent egy jo poennal.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 21:07:02

Fábry egész pontosan úgy járt mint a Mandiner, ahogyan azt betyár nevű kommentelőnk a dorottyás posztban olyan találóan megfogalmazta (mandiner.blog.hu/2011/10/20/kedves_dorottya/fullcommentlist/1#c14756662 és mandiner.blog.hu/2011/10/20/kedves_dorottya/fullcommentlist/1#c14756987).
Fábry (és mi) akkor is egy seggnyaló, orbánista, intoleráns, antidemokrata, rendszerpárti, szélsőjobbos faszkalap marad, ha egyszer kilép a megszokott klisékből és megpróbál átkelni - még ha csak egy rövid időre is - a politikai barikádokon.

Dendrobatidae 2011.10.22. 21:08:17

Nem tudom feltűnt-e már valakinek, hogy a "toleránsok" minden dzsemborijukat szűk utcában rendezik. Gondolom az optikai tuning miatt.:) Hátha többnek látszanak.

Mindenesetre ennél jobb reklámot nem is csinálhattak volna ennek a két újonnan kinevezett mókusnak. Ezután már tuti a teltház.
Vagy esetleg még nagyobb szörnyűség van a háttérben? A náczik már beépültek a toleránsok közzé, és direkt csaptak reklámot?... Micsoda szörnyű opció! A barna eső már beszivárgott a tiszta szívű toleráns vicsorgók közé! Ó borzalom!

2011.10.22. 21:08:40

Marhaság, tisztelt szerzők, Fábryt nem fütyülték ki, sokan meg is tapsolták. Fábrynak nem Dörner kiváló színészi képességeit kellett volna méltatni, hanem elmondani a véleményét erről az eljárásról, ha van ilyen neki. Hogy Dörner jó színész, az épp annyira érdektelen, mint hogy Hitler jó festő volt. Ehhez képest igen sikeres fellépést hallhattunk, pláne annak tudatában, hogy Fábry hogy szokott a baloldalról nyilatkozni sójában.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 21:10:42

@Kettes: Az a baj, hogy teljesen agyadra ment a politika.
Ez a tüntetés az alkotmányról meg az egyéb nagyon is vitatható és itt a Mandineren is igencsak vitatott kormányzati döntésekről szólt, vagy egy színigazgatói kinevezésről, illetve annak elítéléséről?

zachar 2011.10.22. 21:14:44

@iii:
"Fábry hogy szokott a baloldalról nyilatkozni sójában. "

Hogy szokott?
Az MSZP-ről legfeljebb, nem a baloldalról.

zachar 2011.10.22. 21:16:45

@politicus:
"megpróbál átkelni - még ha csak egy rövid időre is - a politikai barikádokon. "

Emlékszel Hajós nyilatkozatára a 2006-os sajnálatos események után a HírTV-ben?
Meg arra, hogy mit kapott érte a sajátjaitól?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 21:17:23

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

"és simán megúszta egy kis ruharángatással és anyázással"

akkor most ugye rajtam van a cinizmus sora, és nekem kell előadnom a "mennyire rendesek, hogy nem lincselték meg, ugye" sablonszöveget?

én úgy el tudnék képzelni egy eszéhez méltó módon viselkedő kk&tt-t, aki mondjuk nem gúnyolódik filozófusokon, és nem vezet fel egy ilyen videót úgy, hogy legalábbis a szó belefojtására számít az ember.

bár megmondom őszintén, most először a napokban a mandinernek sikerült elérnie, hogy ne annak a maga nemében valóban egyedülállóan szinte tisztességes társaságnak nézzem őket a közibük keveredett loliták és aristók ellenére is, aminek eddig.

jó, mondjuk az igazi műsorszám nem a ti nevetséges mutatványotok volt, böszörményi pártfinanszírozott elvtárs, úgy is, mint alapító tag elég durva, és most nem a levélkéjére gondolok.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 21:20:49

@Dendrobatidae:

"Nem tudom feltűnt-e már valakinek, hogy a "toleránsok" minden dzsemborijukat szűk utcában rendezik. Gondolom az optikai tuning miatt.:) Hátha többnek látszanak."

egyszerűen zseniális meglátás. hogy ez eddig!

egyébként ott volt feltűnően közel egy új színház nevű objektum is, ami miatt folyt a tüntetés, de így utólag belegondolva az messze nem olyan logikus magyarázat a helyszínre, mint a tiéd.

Viktus 2011.10.22. 21:22:35

Kicsit közéjük lőhettek volna ... tapasztalatszerzés céljából.

gyz 2011.10.22. 21:23:02

@politicus: veletek nem az a baj, hogy elkotelezetten Fideszes, es sok esetben opportunista gyerekekvagytok, hanem az, hogy ezt ugyanannyira nem vagytok hajlandok hatarozottan kijelenteni, mint mondjuk Bolgarur a maga szerelmet a tuloldalon.

Ugyanugy nyakig merultok a politikai szartengerben, csak kozben finnyasan befogjatok az orrotokat, es kulonbnek tartjatok magatokat.

A Nepszabo vagy Tota sem lesz a mandineres torzskozonseg szemeben mas mint mocsok komcsi, annak ellenere, hogy ejnyebejnyeztek mar neha a baloldalra is.

Totanal mindig felemlegetik azt a hulye rajzfilmsorozatot, amit a gyurcsanyek alatt irt, ti meg orbanviktor.hu-t szerkesztetek, miniszteriumbol blogoltok, stb.

Nincs ezzel baj, csak esetleg vissza lehetne venni az arcbol, ha meg nem, akkor meg nem kell a reakciokon huppogni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 21:23:36

@politicus:

a dorottyás poszttal a mandiner kilépett a megszokott klisékből és megpróbált átkelni - még ha csak egy rövid időre is - a politikai barikádokon?

nem sikerült tökéletesre. ha esetleg nem derült volna ki.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 21:23:57

@zachar: igen, emlékszem, és Hajós kiállása szemben elvtársai sunnyogásával, sőt Gyurcsány melletti felszólalásával kifejezetten üdítőnek hatott.
Nekem egyébként nincsen gondom azzal, ha kifütyülnek valakit politikai okból egy politikai rendezvényen, mindaddig, amíg ezt nem egy civil, politikamentes, elvileg egy színházi ügy miatt életre hívott happeningen teszik.

zachar 2011.10.22. 21:25:03

Zappe László kritikája Márta munkájáról.

www.szinhaz.net/index.php?option=com_content&view=article&id=36108:egy-trendi-szinhaz&catid=56:2011-julius&Itemid=7

Márta István Új Színháza egy részint zavarba esett, elbizonytalanodott, részint igénytelenségbe süppedt s főképp egy kulturális igénytelenségben felnövő, illetve már felnőtt új értelmiség szükségleteinek felel meg.

zachar 2011.10.22. 21:28:14

@mavo:
Rendezhették volna a döntéshozás helye előtt is.
De tényleg ragaszkodtok a szűk utcákhoz.
Többnek hat, na.

zenebono 2011.10.22. 21:30:09

Engem inkább az szomorított el, hogy ez állítólag nem egy normál tüntetés volt, hanem főleg színészek, rendezők, újságírók vettek rajta részt, nem pedig a szokásos "csürhe". Jól leszerepeltek toleranciából.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 21:30:52

@gyz: az első bekezdésed úgy, ahogy van, akkora baromság, hogy már önállóan beszélni is tud. Alternatív kormányprogramunk volt, amit közzé is tettünk, leírtuk nem egy helyen, mit gondolunk a világról. Ha ez neked nem volt elég, akkor már fájdalom, nem tudunk segíteni.

zachar 2011.10.22. 21:31:32

@politicus:
"elvileg egy színházi ügy miatt életre hívott happeningen teszik. "

Ez sem az, aminek látszik.
Meg az 1 millióan az X-ért+Orbán takarodj "facebook, de legalábbis velejéig civil mozgalmak" sem azok (X helyett bármi behelyettesíthető).

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.10.22. 21:31:37

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

"egy szomszédos blogon újabb feljelentenivaló akadt!"

Szerintem már észrevették. :) Új taggal bővült a klub.

Amúgy Kálmán & Tóni, most olyanok vagytok, mint a liberálisok, amikor a szeretetet és az irgalmas szamaritánus mentalitását kérik számon a katolikusokon. ;)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 21:35:02

@zachar:

ez irónia akart lenni, vagy nem tudsz olvasni?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.22. 21:35:35

el kéne már zavarni a kommunistákat.
Fábry meg egy igazi ember, de nem kéne paktálni a csőcselékkel:

vegyék tudomásul, hogy nekünk is szükségünk van saját, nemzeti színházra, állami pénzből, az ún. jobboldal is fizet adót, ha nem tudnák, és nem a z övék a világ, akármennyire is szeretnék.

"fizesd te dörnert"

ok, akkor fizesd te alföldit és többi balos színházat

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 21:36:56

@Holger Hartland:

"Amúgy Kálmán & Tóni, most olyanok vagytok, mint a liberálisok, amikor a szeretetet és az irgalmas szamaritánus mentalitását kérik számon a katolikusokon. ;)"

9 pont, de csak mert 1 pont levonva a liberálisozásért, ugyanis ezt inkább az ún. baloldaliak szokták nyomni. :)

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.10.22. 21:37:17

@mavo: A videó felvezetése valóban kissé hatásvadászra sikerült, közvetlenül az esemény után írtuk, most már máshogy fogalmaznánk. Mentségünkre szolgáljon, hogy két órán keresztül hallgattunk elcsukló szónoklatokat a "szeretettel kell legyőznünk a gyűlöletet", "mindenkire szükségünk van" stb. témakörben. Azt a filozófusos posztot pedig eszerint te is kurvára félreértetted.

Dendrobatidae 2011.10.22. 21:37:47

@zenebono:
Hagyjuk már ezt a toleranciát! Ez egy semmit sem jelentő lózung.
Nem létezik tolerancia, csak gyáva ember, aki nem meri elküldeni a másikat a búspicsába, vagy felvállalni másokkal szemben a véleményét, vagy esetleg csak sunyít, jól megfontolt önös érdekből.
Felnőtt ember nem lehet toleráns. Ez ellenkezik a emberi természettel. Ezért nem is létezik ilyen, csak a mesében meg a politikai handabanda szótárban.

Viktus 2011.10.22. 21:37:54

@politicus:

Pedig bizony igaza van ... jól összefoglalta a lényeget.

zachar 2011.10.22. 21:38:56

@mavo:
Mit nem értesz?
Egy döntés ellen tiltakozhattak volna a döntéshozás szervezeténél is.
Hol és kik hozták meg a döntést, hogy Dörner legyen az igazgató?

zenebono 2011.10.22. 21:39:44

@Dendrobatidae: Lehet, hogy neked semmit sem jelent, de én eszerint élek, tudod, élni és élni hagyni.

gyz 2011.10.22. 21:40:15

@politicus: ok: sorold fel, kire szavaztatok az elmult ket parlamenti valasztasokon. Aztan majd szazalekolok, mennyire vagytok fideszesek.

az alternativ kormanyprogramotokat bent irtatok Robinnal a miniszteriumban, vagy eppen teakort tartottatok? orbanviktor.hu-ra feltettetek?

legalabb hulyet ne csinalj magadbol - mintha a nepszabonal szamitana, amikor kritizaljak gyurcsanyt. Ahogy eljon a valasztas, semelyikuknek sem remeg a keze, es tudja, hova ikszeljen.

2011.10.22. 21:41:26

@tesz-vesz: Így van, tessék írni egy normális pályázatot. és semmi probléma nem lett volna. Nemzeti színház pedig nem kell, mert mindegyik az, sőt egynek még a neve is hasonló. Csurkát meg most is játszanak. Igaz, nem Gyurcsányról írt fércművet (egyáltalán, ez létezik vagy csak legenda?).

Bell & Sebastian 2011.10.22. 21:41:28

Beszarok, ezek a tényezők a magyar közéletben, Hajós és Fábry? Az a hír, ha sétálnak egyet a karámon kívül?

Ki bizonyítja be, hogy nem csak ügyes PR fogás volt mindkettőjük megmozdulása? Szegény magyarok, az átkúrásról ugattok folyton, közben úgy kívánjátok, mint redőnyös a jégverést!

Lehet hogy ez kormánypárti blog akar lenni, csak valahogy sosem sikerül, feltűnően sok itt a bosszúszomjas, bukott liberális. Most, hogy feltámadt Feri, nagyon megjött a hangjuk.

Már ne haragudj Politicus, de jobb lenne szakmát váltani. Nem nagyon megy az érvelés. Ami érthető, belső meggyőződés nélkül hogy a túróba várhatná ezt el bárki.

A vinszentes toportyánok meg mindig kikapják a leggyengébbet, még a csontotokat is elropogtatják!

zachar 2011.10.22. 21:42:23

@iii:
Remélem létezik. Mindenképp megnézem.

zenebono 2011.10.22. 21:43:36

@iii: Ez a pályázat írósdi egy nagy blöff. Mindenki tudja, hogy ezeket soha nem a pályázók írják, hanem jó pénzért profik. Dörner úgy látszik nem szánt rá pénzt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.22. 21:43:55

@TaTa86.: pontosan Tata, nagyon jól látod

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: egy igazi tőrőlmetszett köcsögnek a színházigazgatói kinevezése elleni "

mármint Dörner a köcsög, nem vártam mást tőletek, de megindokolnád? te.

2011.10.22. 21:46:44

@zenebono: Profik, például Márta István. Dörner már csak ezért sem érdemli meg. Azért nem írt normálisat, mert le volt vajazva és azt hitte, titkos marad.

zachar 2011.10.22. 21:48:23

www.szinhaz.net/index.php?option=com_content&view=article&id=36108:egy-trendi-szinhaz&catid=56:2011-julius&Itemid=7

A Paulay Ede utcai épület Székely Gábortól kapta az Új Színház nevet, 1994-ben. Őt váltotta az igazgatói székben Márta István 1998-ban. Mint Székely Gábor egy életrajzában olvashatjuk, „a pályázati rendszer anomáliái folytán". Kétségtelen: így is lehet fogalmazni, sőt ez a fogalmazás is pontos. A pályázati rendszernek voltak és vannak is anomáliái, és a színigazgatói kinevezések csaknem kivétel nélkül ezen anomáliák mentén történnek. Véletlenszerű kivételképpen olykor a művészi teljesítmény, az értékelv is érvényesül. De ezek valóban azok a kivételek, amelyek a közkeletű ostobaság szerint erősítik a szabályt.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 21:49:09

@mavo: Most kipróbálom a mavohisztis figurát egy komment erejéig (csak nehogy rászokjak).

Nyilvánvalóan nem arra a posztra gondoltam, hanem arra a most már megszámlálhatatlanul sokra, amelyekben erős kritikával illettük a mostani kormány intézkedéseit.
Csak néhány és csak az elmúlt hetek terméseiből:
- írtunk az elszámoltatásról és annak a felelőseiről
- írtunk a Minden gyerek lakjon jól kampány hibáiról
- írtunk az álsemjén-twitter ügyről
- egyedüliként írtunk orbán devizaadósokkal kapcsolatos 2006-os álláspontjáról (amelyet az ATV nem túl korrekten a másodközlő megjelölése nélkül vágott be a Papcsák interjúban)
- hogy a témánál maradjunk, elítéltük Dörner kinevezését
- írtunk a kommunikációs kormányzás visszásságairól
- elítélőlen írtunk lázár jános bolsevikokkal kapcsolatos álláspontjáról
- írtunk az egykulcsos adó és az ahhoz való kormányzati viszonyulás necces mivoltáról
- írtunk a végtörlesztési javaslat tarthatatlanságáról
- írtunk a "nemortodoxia" nevetségességéről
- írtunk a D-day megakadályozásának szégyenéről
- írtunk az alkotmány asztaláról (kétszer is)

Mi is újra meg újra megpróbáljuk átlépni a politikai lövészárkokat, de nem azért hogy baloldali polgár- vagy kommenttársainknak ez tetsszen (ahogy azt egyébként a megrögzött jobboldali kommentelőink gyanítják), hanem azért mert így gondolkodunk a világról és nekünk nem jelent problémát azokat sem kritizálni, akik nyíltan közelebb állnak hozzánk.
A seggnyaló, minisztériumi álláshalmozó, barnanyelvező jelzőket ráadásul pont azok a mocskos szájú surmók aggatják ránk, akiknek az előző két kormányzati ciklusban (IGEN, elmúlt8év) egy kurva kritikus kommentre nem tellett, de akik most öblös szájjal gyaláznak mindent, ami nem elégíti ki frusztrált gyűlöletüket.

És aki ezt nem látja, az vagy totálisan hülye, vagy egy politikailag elfogult fasz.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.10.22. 21:50:22

@politicus: A Reakció 2007-es kormányprogramjára gondolsz? Az jó volt... Egyszer írhatnátok egy posztot arról, mennyire hasonlít rá az, amit a mostani kormány csinál.

(Tudom, erre be fogod linkelni a "Válasz a 'Miért nem arról írtok, hogy...' típusú kommentekre" című posztot. :))

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.22. 21:50:30

@zachar:

hehe

Épp ezt a cikket olvasom. Érdekes, érdekes.

zenebono 2011.10.22. 21:50:52

@iii: A színházi szakma szektaként viselkedik. Ha nem vagy baloldali/liberális, kivetnek maguk közül, nem foglalkoztatnak. Ugyanaz a pár ember (incl Ascher) dönt mindenben már 20 éve. Na, az ő uralmukat kell letörni.

Alvarez 2011.10.22. 21:51:54

Fábry vajon nem értesült arról, hogy egy Tarlós nevű főpolgármester nevezte ki Dörnert és nem a Duna jegén választotta meg a nép? Szegényt teljesen félrevezették. Ebben az esetben ugyanis nem a tüntetőket kell meggyőzni, hanem a T. Pistát, mert ha vissza is vonja D. a pályázatát, attól még Mártha nem lesz kinevezve.

De tudok egy megoldást Sanyinak. Legyen ő az igazgató, ha már úgyis kirúgták az RTL-től. Hiszen össze is hozta a csapatot, lesz Cs. nevű háziszerző, az adófizetők pénzelik az egészet, kell ennél több?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.10.22. 21:52:09

@mavo: Akkor én -1 pontról indulok, ez van. :)

Idézem Görög Tódor politológust: "rendes blogger vagy legyen olyan sótlanul távolságtartó, mint én szoktam lenni, vagy üssön mindenfele, és akkor a különböző irányban kiosztott pofonok számával még finoman pozicionálhatja magát"

hartland.blog.hu/2011/04/30/polgarhaborut_most_igy_irtok_ti_4

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 21:56:12

@gyz: köszönöm a nívós beszélgetést. Épp most jött el az a vonal, ami alá nem már sajnos tudlak követni.

betyár (törölt) 2011.10.22. 21:56:25

@zachar:

ez sem rossz:
"„Az Új Színház hétköznapinak egyáltalán nem mondható Szingli Szerda kedvezményének keretében négy szerdai előadásra (A szív bűnei, Kávé habbal, A hattyú, Ahogy tetszik) és egy meglepetésprodukcióra válthat jegyet mindkét nem szinglije. A nőknek a páros, a pasiknak a páratlan számú helyekre szólnak a jegyeik. A színház közönségszervezésének lelkes csapata pedig arra is gondot fordít, hogy a jegyvásárláskor elhangozzanak azok a bűvös szavak, hogy ki milyen partnert keres magának. Így ők úgy adják el a jegyeket, hogy az azonos érdeklődésű leendő párok biztos egymás mellé kerüljenek! És hogy az előadás után ki mit kezd a friss ismeretséggel, azt már a nézőkre bízzák."

éljen a márta vezette új színház:)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 21:58:37

@Holger Hartland: Jó ötlet, de azért a cikkek a saját gondolatainkból születnek, amelyekből az alt. kprogram is, tehát ha nem is egy nagy esszé, de sok kicsi már így is szabadon olvasható. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.22. 21:58:42

@Dendrobatidae: így van

@Asztalos Gábor 2: :)

@thetriggerhappy: te el vagy tévedve f*szikám.

mi az hogy "egy demokráciának nem kell tolerálnia az antidemokratikus mozgalmakat" ?

nem demokráciáról van szó, hanem népről. ugye, mert demokráciáról beszélünk, népuralomról, ha a "demokrácia" nem tolerálja, akkor a hatalomról beszélsz. de a lényeg: a "demokráciának" meg kell kérdeznie a népet, mit is szeretne, többséguralom van, ha a nép diktátort szeretne, akkor meg kell neki adni azt.
ezzel a félhülye, félkomcsi néppel mondjuk én se akarok demokráciát, majd ha jobb lesz az oktatás, majd akkor.

"úgy egy toleránsnak sem kell elfogadnia a toleranciát mint fogalmat kiírtani szándékozókat"

hol volt ilyen kinyilatkozás?
Fábry meg épp egy olyan kompromisszumot tett,másokat ami jócskán enged a balosoknak

" és a másokat származásuk alapján megbélyegzőket."

vagy ideológia mentén megbélyegzőket. súlyos általánosítókat

gyz 2011.10.22. 22:00:12

@politicus: igazad van. kirivok a mandiner torzskommenteloi kozul az alpari stilusommal.

Megertelek, ha megsertodsz, hiszen ennel konnyebben nem mentheted fel magad a valaszadas terhe alol.

Asztalos Gábor 2 2011.10.22. 22:00:15

@zachar:
". Őt váltotta az igazgatói székben Márta István 1998-ban. Mint Székely Gábor egy életrajzában olvashatjuk, „a pályázati rendszer anomáliái folytán". Kétségtelen: így is lehet fogalmazni,"

politikai kinevezett reklamál, hogy őt is hasonlóan váltják le. hát így járt mártha

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.22. 22:01:23

@thetriggerhappy: Dörner miért nyilas?

Csurka meg azért nyilas, mert tett zsidóellenes kijelentéseket? illetve csak azt mondta, hogy a zsidóság súlyosan érintett a bankvilágban, kommunizmusban, Hazánk tönkretételében. milyen súlyos szavak!

Pelso.. 2011.10.22. 22:03:25

@politicus: A "színházi ügy", az politikamentes, tényleg?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 22:04:12

@gyz: először is nem alpári a stílusod, csak olyan kérdéseket feszegetsz, amelyekre 1. a válasz ismert, 2. ha nem is lenne ismert, nem korrekt megkérdezni.

Másodszor nem szeretek meddő beszélgetésekben részt venni. A világról alkotott elképzeléseink világosak, azok úton, útfélen elolvashatók, ez a poszt pedig nem arról szól, hogy ki kire szavaz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 22:08:37

@zachar:

értem. tehát az érintett színháznál csak és kizárólag azért tiltakoztak, mert ott keskenyek az utcák.

logikus.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 22:09:22

@politicus:

egy politikai döntés ellen egy politikai tüntetés volt a válasz.

felháborító.

Pelso.. 2011.10.22. 22:12:27

@politicus: Sem egyik, sem a másik.
Rég vége a meséknek, Hófehérke,Piroska szüzessége mind a múlté.

Viktus 2011.10.22. 22:13:03

@gyz:

Az magánügy hova x-elnek ... a hitelesség ott bukik meg, hogy jó szolgaként ebből élnek miközben itt játszák az eszüket, hogy mennyire nem így van ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 22:13:58

@politicus:

a post konkrétan arról szól, hogy a résztvevők azonos szinten lennének a véleményt másokba VALÓBAN belefojtókkal. :(((

gyz 2011.10.22. 22:14:30

@politicus: arra reagaltam kezdetben, amikor panaszkodtal, hogy rajtatok marad, hogy orbanista, fideszes, meg mittudomenmik vagytok.

Erre irtam, hogy persze, hiszen azok vagytok. Tokmindegy, hanyszor kritizaltok, az x-et ugyanoda huzzatok.

A szocikat is biralgatja nehany hazi sajtotermekuk, attol meg szocik maradnak.

Nincs ezzel semmi baj, csak nem ertem, minek kapaloztok ellene.

Tudod, a gyerekeimet is leszidom neha, meg kritizalom, de kulvilag fele vedem oket, es mindig tudom, hogy hova tartozom. Es nem bizonygatom, hogy nincs kozom hozzajuk csak azert, mert nehanyszor leszidom oket.

Pontosan azt a magyarazkodo stilust hoztad vegig, amit az elso hsz-ben emlitettem. Tokeletes illusztracio voltal a szavaimra, koszonom.

Viktus 2011.10.22. 22:15:04

@politicus:

Színház ügy sosem volt politikamentes, mert politikai alapon nevezték ki mindig is az igazgatókat ... ami nagyobb probléma, hogy már oda jutottunk, hogy már egy egyszerű pedagógus munkakör is ilyen Magyarországon 2011-ben ...

zachar 2011.10.22. 22:15:06

@mavo:
Én ezt nem mondtam.
Lehet, hogy feldobtak egy pénzérmét, és ez jött ki. Lehet, hogy nem foglalkoztak vele, hogy hogy néz ki az esti Híradóban az a nem tudom én hány száz tüntető.
Egy nyílt téren gittegyletnek, míg így tömegnek hat.

gyz 2011.10.22. 22:16:38

@Viktus: ezt fejtegettem magam is. Amugy tenyleg maganugy, csak azert kerdeztem ra, hogy lehetoseget adjak a cafolatra, miszerint ok nem azok, akiknek tarjak oket.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.10.22. 22:19:36

@mavo: 10 pontért nagyon megsértődtem volna, 9-ért csak egy kicsit. :D

Nero Bianco 2011.10.22. 22:19:53

Megnéztem kétszer a videót.

Kurvára nem értem, hogy min köllene csudálkozni vagy fintorogni.

Ennyi érzelemnyilvánítás egy tüntetésbe nem hogy bőven belefér, de kívánatos is.

A tüntetések egyik alapvető eleme az, hogy az emberek érzelmileg megnyilvánulnak a szónokokkal, szónoklatokkal kapcsolatosan.

Fábry elmondta amit akart, az ott lévők meg reagáltak.

Az meg mondhatni természetes, hogy aki kiment Dörner és Csurka kinevezése ellen tüntetni, az nem fog tapsviharba meg éljenzésbe kitörni azok neve hallatán, akik kinevezése ellen tüntet.

Szóval rendben volt ez.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 22:20:21

@Viktus: csak a félreértések elkerülése végett: nem játszottam az eszemet és nem belőlük élek. Esetleg erről a rendkívül primitív szövegről le lehetne szállni?

Alfőmérnök 2011.10.22. 22:21:29

@Dendrobatidae: Ez jó szöveg, de én nem értek egyet vele.
Szerintem nem teljesen üres fogalom a tolerancia. Nem tudnám pontosan definiálni, de azt mindenképpen magában foglalja, hogy az én ízlésemmel, meggyőződéseimmel, sőt: erkölcsi ítéleteimmel ellentétes megnyilvánulásokat is megtűrök. Na, ez az, amire magyar ballib értelmiség nagy része nem képes. (De azért, mert pár száz, vagy ezer retardált nem képes következetes lenni még a saját elveihez sem, én nem dobnám ki a kukába ezt a fogalmat.)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 22:21:30

@mavo: a poszt arról szól, hogy magukat toleránsnak nevezők intoleránsan viselkedtek másokkal szemben. Ennél rövidebben nem tudom megfogalmazni.

Viktus 2011.10.22. 22:24:32

@politicus:

Lehet konkrétan neked nem jutott még semmi zsíros állás - te vagy a szabályt erősítő kivétel?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 22:25:13

@politicus:

ez mind szép.

a probléma azzal van, hogy mindezt egy ... fogalmazzunk úgy, nem túl fair és nem túl megfelelő helyről érkező bejegyzésre érkező kritikákat az "elegáns" "ezeknek semmi sem jó" felütéssel elhárító beszólás idézésével intézed el egy olyan post kommentjei között, amely dettó nem a közeledésről szól.

ha nem érted, az bazi nagy gáz.

megértem, hogy nem tetszik, hogy a kritikus írásaitok ellenére kaptok érdemtelen kritikákat, és azt is elhiszem, hogy (joggal, bár a nézőpontos arc lelepleződése után hajszállal azért kevésbé joggal) unjátok már a házi webmester titulust is, de ezt elegánsabban is le lehetett volna reagálni.

ó, persze, mit pofázok eleganciáról, én, a sudribunkó, :) de akkor is.

Viktus 2011.10.22. 22:25:32

@politicus:

Ezen mi van meglepő? 2006-ban még az volt a szöveg minek mentek az emberek az utcára most pedig érdekes módon ugyanazok a balos kommandók akik akkor az észt osztották most tüntikéznek ...

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 22:26:06

@gyz: az első hozzámszólásodban kifejezetten ezt tettem szóvá, semmi mást: "nem vagytok hajlandok hatarozottan kijelenteni, mint mondjuk Bolgarur a maga szerelmet a tuloldalon."

Ez ostobaság, abból is a rosszabbik fajta, a többit pedig megbeszéltük.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 22:27:17

@Viktus: Miért te mit tudsz, mi a szabály? Biztos jobban tudod, mint én...

Pelso.. 2011.10.22. 22:29:36

@politicus: Arról szól, csak hát az arányok.
Fábryt nem kellett rendőröknek védeni, még esernyőre sem volt szüksége.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 22:30:35

@politicus:

miközben a valóság arról szólt, hogy maguknak toleránsnak nevezők egy része nem viselkedett eléggé toleránsan a regnáló hatalom egyik kedvencével, a szerzők pedig ezt általánosították az összes résztvevőre.

nem emlékeztet ez téged arra, amikor egy sajnálatos októberi eseménysor kapcsán egyesek békés megemlékezőket mostak egybe vandálokkal? őszintén: az jól esett?? ha esetleg annyira mégsem, akkor miért nem gondolsz bele, hogy a cúna másikoknak sem eshet ez jól?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 22:31:49

@mavo: szerintem, amit írtál, azt te sem érted (már szemantikailag of korsz), több vesszőt pls.

Viktus 2011.10.22. 22:32:06

@Pelso..:

Még pályakezdő tüntisek :P várd ki a végét.

zachar 2011.10.22. 22:32:13

@Pelso..:
Fábry vs. Demszky fellépése?
Váááá! :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 22:32:17

@gyz:

bassza meg, ha valaki, hát akkor én nem vagyok orbánista, és a nézőpontos figura lelepleződése nekem is durva volt, de azért nekem is kezd elegem lenni a hülyeségedből.

Nero Bianco 2011.10.22. 22:32:48

@politicus: "a poszt arról szól, hogy magukat toleránsnak nevezők intoleránsan viselkedtek másokkal szemben"

Hol a pöcsben volt itten intolerancia?
Fábry fellépett, a közönség reagált.
Vegyesen.

Nem is voltak azonos helyzetben. A mikrofon Fábry kezében volt, a kivetítő Fábryt mutatta.
A tüntetés résztvevőinek max annyi jutott, hogy tapsoltak, vagy fütyültek vagy hallgattak.
Mint minden tüntetésen.

Ha valaki kimegy a Dörner-Csurka kinevezés ellen tiltakozó tüntetésre, akkor nyalván nem örömujjongásba fog kitörni, ha meghallja a nevüket.
Azért ment oda, mert kurvára nem tetszik neki, az, ahogy és akik a színház vezetését megkapták.

Amit ti itt toleranciaként próbáltok eladni, az szimplán annyit jelent, hogy a tüntetők már attól intoleránsak, mert tiltakoznak Dörner kinevezése ellen.
Minden más ebből származtatható.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.22. 22:32:56

@politicus: ott bukik a történet, hogy ez nem toleranciafesztivál volt. kálmánunk csak a szokásos szar humorával megszokásból pufogtatta ezt a jobboldali panelt.

ez a tüntetés a két náci ellen volt.
Fábry meg odament provokálni, olyan szöveggel pl hogy neki az egyik nagy barátja. mit vártál, hogy megéljenzik?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.22. 22:33:33

@.Pierre Bezuhov.: de buta vagy, provokálni? te ezt látod, te selejt?

@Kettes: annyira jó ezt sok éleslátót tudni az ún. baloldalon. a füttyért ment oda, és utána felfestett pár vöröscsillagot is a falra, ja

2011.10.22. 22:35:01

@zenebono: Na ne viccelj már. Szinte minden vidéki színházat már jobber vezet. Dörner is dolgozik, mert jó színész. Márta egyáltalán nem az a tipikus ballib. A színházba jó rendezők és jó színészek kellenek, nem pártszimpátia szerint kell színházat csinálni. Iszonyú ez a hozzáállás. Lassan már a hentest is pártszimpátia alapján választjuk ki.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 22:39:14

@mavo: igazad van, azt is Tóniék azt is írhatták volna, hogy a 12324 megjelent közül 6574-en fütyültek, 4321-en tapsoltak, 3-an az öngyilkosságot fontolgatták, 34 ember zsebében pedig egyszerre törött el a záptojás.
Ugye ezt nem gondoltad komolyan? A szerzők beszámoltak egy rendezvényről, amelynek ez volt a hangulata. Ezt bizonyítja a videófelvétel is, amely egyes fentebbi kommentekkel ellentétben, igen is füttytől volt hangos szinte Fábry egész beszédének ideje alatt.

És ugye a 2006-os párhuzamot sem gondoltad komolyan? Mert, ha igen, akkor most kurvára elromlott a kettősmérce szenzorod. Ugye neked is aprócska különbség csupán, hogy az egyik oldalon az erőszak monopóliumot birtokló magyar rendőrség járt el, finoman fogalmazva is, nem demokratikusan, míg a másik oldalon egy viszonylag szűk körű rendezvényről beszámoló blogger ad - a blog műfaji kereteihez hűen - egy szükségképpen nem átfogó, akadémiai szintű beszámolót egy közéleti eseményről.
Nyugtass meg, ugye ez a két dolog szerinted sem összemérhető?????

Nero Bianco 2011.10.22. 22:40:04

@iii: "Márta egyáltalán nem az a tipikus ballib."

Valóban nem tipikus ballib, mert konzervatív.
:))))

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 22:41:28

@.Pierre Bezuhov.: egyáltalán nem provokálni ment, de ezt majd pirosbogyó magaddal beszélgesd meg.

Nero Bianco 2011.10.22. 22:44:24

@politicus: "A szerzők beszámoltak egy rendezvényről, amelynek ez volt a hangulata."

Lófaszt. :))))

A szerzők egy hibás koncepciót erőltettek egy mindennapos eset kapcsán.
El akarták magyarázni a nagyérdeműnek, hogy hogyan kell nézni a beszámolót, és hogyan kell értelmezni a videot.

Ha annyira kurvára ütős lett volna a felvétel, akkor megállt volna önmagában.
De nem volt az, köllött hozzá raggantani egy "vörösfarkat".

Nem bonyolult ez.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 22:45:13

@politicus:

kérlek, ne csináld.

adott volt egy határokat feszegetően nem elegáns post. eddig, remélem, érthető.

arra érkezett egy valag komment, annak nagy hányada, hát szóval nem dicsért benneteket. erre a betyár nevű, nagyjából lolitácskával azonos értelmi szintű homo sapiens sapiens benyögte, hogy hát nem tudtok AZOKNAK megfelelni. érted?

egy OLYAN post kritikáira volt képes azt írni, amiről ugyan én is azt írtam, hogy rengeteg szódával, de belefér, ám baromi sok ember érzékenységébe taposott bele páros lábbal. és valami nőt is baszásra buzdított, márpedig te magad szóltál be nekem valami (nagy jóindulattal) hasonlóért.

ezután van ez a post, ami a földbuta általánosításával, és dettó földbuta hangulatkeltésével megint sokak érzékenységébe taposott bele páros lábbal, és erre azt a korábbi ostobaságot idézed, hogy juj, de igaza van.

elég szájbarágós voltam?

gyz 2011.10.22. 22:46:33

@mavo: ilyen esetre ott a scroll

Pelso.. 2011.10.22. 22:47:18

No igen, Fábry békejobbot nyújtva invitálja a demonstrálókat a NER-be. A gonosz füttyögők micsoda rózsaszín illúziótól fosztottak meg minket.

Nero Bianco 2011.10.22. 22:54:42

@Pelso..: "No igen, Fábry békejobbot nyújtva invitálja a demonstrálókat a NER-be."

Fábry fellépése megest eszembe juttatta Karinthy Frigyes örökbecsű remekét, a "Dr Ugyanaz"-t
:))))

www.freeweb.hu/szavaiistvan/irodalom/karinthy%20frigyes.htm

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 22:58:05

@politicus:

jaj, bazmeg, már megint nem találod a REALITÁS nevű ócska szart.

"füttytől volt hangos szinte Fábry egész beszédének ideje alatt", muhaha, addig igaz, hogy az elejétől a végéig volt IDŐNKÉNT fütty, de nem tudom, feltűnt-e, hogy fábry szavait 90%-ban érteni lehetett, ami egy az egész beszéd alatt füttytől hangos közegben teljesen lehetetlen.

erre nem az a válsz, hogy nem lehet leírni, hogy hányan fütyültek és hányan tapsoltak, hanem hogy a torelancia bajnokainak egy része fábryt egyesek kifütyülték. pont. ehelyett kaptunk egy borzongatós felvezetőt, hogy lám, fábryval mit műveltek AZOK MIND.

semmi kettősmérce sehol. realitás kontra ócska hatásvadász bulvár.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 23:02:02

egyébként

fábry elmútnyócévi teljesítményétől nem vagyok elragadtatva, de ez a kiállása részemről megérdemel egy főhajtást.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 23:03:10

@Pelso..:

ne legyél már hülye. te is. fábry teljesen emberi volt, sőt, még a humora is jól működött.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 23:04:14

@mavo: most megértettem :)

Kezdjük azzal, hogy szerintem robin masters (akiről egyébként magam sem tudtam, hogy kicsoda) írt egy, a hölgyre való utalást leszámítva jól (ezt már korábban máshol megírtam), olvasmányosan megírt posztot. Szerintem a cikk nem volt durva hangú, semmi erős megfogalmazás (kivéve AZT) nem volt benne. Ironikus, cinikus stílusban fogalmazódott írásról van szó, amihez a szerzőnek minden kétséget kizáróan joga van. Ennél sokkal keményebb hangú írások is megjelentek már itt és még durvábbak más sajtótermékekben. De pl. a HVG-t nem Csurka Magyar Fórumban megírt antiszemita szövegei érdekelték, hanem a Mandiner egyik amúgy igen ritkán tollat ragadó szerzőjének csípős hangvételű írása. Vajh miért?

A fenti poszt kapcsán, ami pont kifigurázása akar lenni egy 20 éve hangoztatott és láthatóan soha komolyan nem vett lózungnak (megint csak visszafogott hangvételben) pedig - Isten bocsássa meg - pont a Fábry-Mandiner párhuzam jutott eszembe. Ha Fábry elmegy egy ilyen rendezvényre (ráadásul önszántából, mint kiderült), akkor sem azt értékelik, hogy ott van, hanem rezsiszolgaként tekintenek rá és szinte végig fütyülik, pfujolják a beszédét. Mi is seggnyalók maradunk, még ha az ATV-nek is adjuk a muníciót a kormány gyalulására.

Szerintem egyébként az egy normálisnak nevezhető ország vége, amikor egy dörner elleni tüntetésen a CBA hallatán a résztvevők elkezdenek fütyülni.

zachar 2011.10.22. 23:05:56

@mavo:
Amit csinálsz, azt hívják szarrágásnak.
Hogy nem fütyült mindenki? Nem bazmeg, nem tud mindenki hangosan fütyülni. A többiek fújoltak. :)
Min is rugózol kétségbeesetten? A mértéken?
Te a tömeg toleranciájára hány pontot adnál 1-10 között?
Kilencet???
Én kettőt.
Te nyertél.
Kellemes trollkodást.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.22. 23:08:05

@politicus: faszt nem!
ha tényleg a barátjának, Márthának akart segíteni, akkor miért nem Tarlós Pityut győzködte mondjuk a CBA-ban, sorban állás közben?

jah, s anyádat becézgesd pirosbogyónak, rezsimszolga. (tudod, én nem a "toleranciafesztiválról" jövök)

előre is köszi ;)

Viktus 2011.10.22. 23:08:05

@.Pierre Bezuhov.:

Ha mán tolerancija meg demokrácija ... meghallgatni kussban aztán max. nem egyet érteni.

Pelso.. 2011.10.22. 23:09:44

@mavo: Nem állítom, hogy provokatív szándékkal ment oda, s az ellenkezőjét sem. Kételyem eloszlatásához viszont pillanatnyi emberi megnyilvánulás kevés.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 23:11:27

@mavo: "ehelyett kaptunk egy borzongatós felvezetőt, hogy lám, fábryval mit műveltek AZOK MIND."

" Hogy mit kapott érte a Te is más vagy, te sem vagy más mozgalom tépett zászlajának mai magasba emelőitől, az az alábbi videóból kiderül:"

Borzongatós felvezető, ugye? Sose olvass ennél hatásvadászabbat.

És természetesen minden szöveget lehet cizellálni még kurva sokáig (és igen, írhatta volna, hogy "egy része"), de te mindig találnál valamit, amibe bele lehet kötni. A politikai elfogultság már csak egy ilyen műfaj.

zachar 2011.10.22. 23:11:30

@politicus:
"Szerintem egyébként az egy normálisnak nevezhető ország vége, amikor egy dörner elleni tüntetésen a CBA hallatán a résztvevők elkezdenek fütyülni. "

:)
Ezt a tömeget a ker. tévék szocializálták rá, hogy fizetetlen reklámot Isten ellen való vétek "adásba engedni".
Ahogy ilyennel találkoznak, elszabadulnak az indulatok. :)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 23:13:21

@.Pierre Bezuhov.: nem Mártha, hanem Márta pirosbogyó, a többit a kommer haverjaiddal rendezd el.

üdv.
Egy rezsimszolga.

Nero Bianco 2011.10.22. 23:15:00

@politicus: Na bakker, azért mégis csak kiderül a végén, hogy semmi a világon nem történt, ami kk und tt fóbiáit alátámasztaná.

Már ez is valami.
:)

gyz 2011.10.22. 23:17:13

@politicus: "A politikai elfogultság már csak egy ilyen műfaj."

hat b+, ezt jo toled olvasni.

zachar 2011.10.22. 23:17:23

@mavo:
"fábry elmútnyócévi teljesítményétől nem vagyok elragadtatva, de ez a kiállása részemről megérdemel egy főhajtást. "

Egyébként: Fábry elmúlt 8 évi teljesítménye egy erős közepes volt, de ez a kiállása felesleges volt.
Ez a rutinból, hívószóra összeugró tömegecske mindenre alkalmas volt, csak arra nem, hogy engedményeket tegyen.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.10.22. 23:18:57

@Nero Bianco: hát ha neked ebből ez jött le, akkor igen jó eséllyel indulhatsz a szivárvány feltekerés világbajnokságán. Egy szurkolód már most van.

Dendrobatidae 2011.10.22. 23:22:25

@politicus:
"Szerintem egyébként az egy normálisnak nevezhető ország vége, amikor egy dörner elleni tüntetésen a CBA hallatán a résztvevők elkezdenek fütyülni. "

Hát amekkora szar a CBA, nem csodálom, ha fütyültek.

De a "normális országra" visszatérve, nem hinném, hogy újrakezdhető a rendszerváltás kori népi-urbánus szellemi recskázás. Ennek vége, bármennyire is szeretnék feltámasztani. Megmarad egy belterjes társaság röhejes problémájának.
Legfeljebb mint szórakoztató ipari produktumot lehet értékelni, ahogy egy ketrecben iszapbirkóznak a Dörner-Fábri és Sasjózsi-Verebes félék.

Az ország már túllépett azon, hogy lázba hozná a Nagykörúton belül világhírű, értelmiségnek nevezett beltenyészet belső problémája.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 23:28:13

@politicus:

bassza meg a kurva élet, egyszerűen szánalmas, hogy pont két ilyen post kacsán horgadt fel benned az érzékenység, hogy az AZOK nem tudják értékelni, hogy ti IDŐNKÉNT kritikusok bírtok lenni a felvállaltan tieitekkel.

ismétlem, maximálisan együtt érzek ebben veled. részben azért is, mert én is voltam személyesen veled szemben igazságtalan.

és ismétlem, fábry szavai 90%-ban érthetőek voltak, ami az alapján, és mivel az időnként felharsanó fütty alatt teljesen érthetetlenek voltak, a "szinte végig fütyülik, pfujolják a beszédét" kifejezés finoman megítélve durva, és felesleges túlzás, kevésbé finoman megítélve csont hazugság, és akkor a végén inkább hangsúlyosabb tapsról nem is emlékeztem meg. ennek semmiféle úgynevezett paródiához semmi köze.

és ennek kurvára semmi köze ahhoz, hogy a hvg (szerinted) nem basztatta csurkát az idóta zsidózásáért. basztatta. sokszor. ha pont most nem, amit erősen kétlek, az meg hadd essen abba a kategóriába, hogy akkor te mit sírsz, hogy az időnkénti kormánykritika másoknak nem elég.

Nero Bianco 2011.10.22. 23:29:01

@politicus: Előtte vagy 10-szer megindokoltam észérvekkel, hogy miért téved kk und tt.
Tudom, nem számít.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 23:29:20

@politicus:

nem értek egyet bezuhovval, de ez a pirosbogyózás van olyan, mint amiért te tiltakoztál ...

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.22. 23:32:40

@politicus: na pubi, látom ellőtted a teljes érvkészleted :)

mehetsz aludni, aztán majd holnap írj valami faszát a toleranciafesztiválról.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.22. 23:35:02

@Disznóvári: haha
@gyz: ez így van

@iii: nem létezik, de pályázaton akarja meghirdetni Csurka bácsi, gyurcsány, rendszerváltás megírását, ismeretlen drámaírókat is várnak, itt a lehetőség.

a pályázatot én nem olvastam el teljesen, de amit láttam az tetszett.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 23:37:06

@zachar:

na, szerintem meg pont nem volt felesleges. egyértelmű jó szándék vezérelte (szerintem), és ha a tüntetők valóban végig fütyülték volna, ha valóban nem hagyják volna szóhoz jutni, akkor teljesen jogosnak tartanám a videó felvezetőjét.

vessen meg az összes "ballib", én leszarom, de fábry évek óta nem volt ilyen jó fej.

zachar 2011.10.22. 23:38:07

@mavo:
Szubjektív annak megítélése, hogy a tömeg milyen része fújolt és fütyült, és ki tapsolt.
Akkor is szubjektív, ha te objektív kérdésnek állítod be.
Egy kihangosított rendezvényen mi teli torokból kéne ordítani mindenkinek, hogy ne lehessen érteni semmit?
Ilyen nem volt.
Végig fújolás meg volt, sok torokból.
Szarrágás, szőrszálhasogatás (Fábryval és rajta keresztül Luther Mártonnal élve: haarspalterei) amit csinálsz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 23:39:47

@politicus:

ja, igen, és a központozásomat ne fikázd, mérföldekkel verem a mezőnyt.

zachar 2011.10.22. 23:40:20

@mavo:
Nem a jófejsége a kérdés, hanem, hogy mi értelme volt ennek?
Átlépni a lövészárkot, és békét ajánlani?
Ezeknek???
Toleranciatüntetőknek?
Hát meg van huzatva a Mester.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.22. 23:41:46

@politicus: ja, és írtatok lázárvédőt - az egész mondat előtt

ma már amúgy se lehet rákosi-féle, kritika nélküli lapot működtetni.
de az nagyon durva, hogy mandiner szerkeszti orbán netoldalát. nem véletlen ez, persze, mondod: "azokkal készíti, akikben megbízik" (és akiknek kell, a pénz, vissza is adnak biztos, hisz pályáztatás nélkül ez korrupció, mert nem hadititkokat raknak fel az oldalra, hanem mti-s híreket kb), de hogy került odáig a mandiner, hogy megbízzon bennünk a fidesz elnöke?

tevevanegypupu 2011.10.22. 23:43:54

Nahat, mennyi eruopaiertelemben vett tolerans. Tele veluk az utca. Ennyire talan nincs is szukseg, fele nyugodtan mehetne meg europai ertelemben vett toleransabb videkre. Es vihetne magaval mindenki meg egy embert akar az Auchanba is, ami a minoseget illeti eppen odavaloak.

tevevanegypupu 2011.10.22. 23:43:54

Nahat, mennyi eruopaiertelemben vett tolerans. Tele veluk az utca. Ennyire talan nincs is szukseg, fele nyugodtan mehetne meg europai ertelemben vett toleransabb videkre. Es vihetne magaval mindenki meg egy embert akar az Auchanba is, ami a minoseget illeti eppen odavaloak.

tevevanegypupu 2011.10.22. 23:43:54

Nahat, mennyi eruopaiertelemben vett tolerans. Tele veluk az utca. Ennyire talan nincs is szukseg, fele nyugodtan mehetne meg europai ertelemben vett toleransabb videkre. Es vihetne magaval mindenki meg egy embert akar az Auchanba is, ami a minoseget illeti eppen odavaloak.

zachar 2011.10.22. 23:44:51

@mavo:
Engem nem zavar.
Te meg nem bírsz nem kommentelni, ez az életed. :)
Üss és központozz, te bajnok. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.22. 23:45:31

@Alvarez: már ki is rúgták volna? te nagyon tudsz, csak hülyeségeket ne beszéljél

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 23:46:09

@zachar:

"Átlépni a lövészárkot, és békét ajánlani?"

ja, hát annak konkrétan semmi értelme, tényleg. úgy kibaszott jó ez a politikai frontvonalak mentén kettészakított ország, ahogy van. a haza üdvét az szolgálja, ha a "nemzeti érzelműek" és a ballibbantak minél jobban gyűlölik egymást.

tevevanegypupu 2011.10.22. 23:46:50

Nem akarom ennyiszer kuldeni!!!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 23:48:40

@tevevanegypupu:

ám különös módon sok száz kommentelő közül mindig neked sikerül

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.22. 23:54:39

@Nero Bianco: miben nyilvánul meg mártiríum konzervativitása?

tevevanegypupu 2011.10.22. 23:55:22

@mavo:
Errol is a liberalisok tehetnek.(:

zachar 2011.10.22. 23:56:52

@mavo:
Leszarom ki gyűlöl kit.
Meg azt is le tudom szarni, hogy ha szerintem egy tüntetést nem a szám íze szerint vezetnek fel a bloggerek, ha videót csapnak hozzá, ami az eseményen készült.
Te meg nem tudod leszarni.
Te szeretnéd tollba mondani a helyes szöveget a videóhoz.
A videót mindenki megnézte, aki akarta.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.22. 23:58:59

@zachar: inkább az "Isten ellen való vétek"-et rakd idézőjelbe:)

zachar 2011.10.23. 00:01:56

@tevevanegypupu:
"Nem akarom ennyiszer kuldeni!!! "

Mindegyik ezt mondja! :)

Bell & Sebastian 2011.10.23. 00:22:08

Van egy olyan érzésem, hogy a parttalan vita meddőségének hátterében az lappang, hogy mindkét fél kisszerűen, meggyőződéstelenül, bávatagon és langyos máléba mártott üleppel kezeli ezt a sorsfordító, görög tragédiák szintjére felemelkedett, parciális kérdést.

Holott, ha Dörner szerepelteti a klasszikus, görög színház kohnszepszióját a pályázatában, övé a jövő, meg még 4 ciklus.

Megvalósult volna a nemzeti összefogás, ami így is meg fog, csak most némi késedelmet szenved.

Eljöve az idő -a pecsétek feltörésekor- amikor majd a magyar pirosbogyók és nácik egyként -kéz a kézben- követelhetik jogos jussunkat, adósságunk eltörlését.
(Amit természetesen a pirosbogyó, nemszerelők kergettek a csillagos égig, de akkor is.)
Amilyen gyengeelméjű ez a Rompuy-Barroso, bele is mennek. (Ha addig nem exitálnak, karakterileg.)

A jövő a görög színházé és nemzeti egységé. Egyéb esetekben kár a gőzért. Mint a példa mutatja.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.23. 00:26:29

@zachar:

nem szeretném tollba mondani, csak a minimális tisztességet elvárnám a szerzőktől, akármennyire is zavar ez téged.

zachar 2011.10.23. 00:48:32

@mavo:
A szerzők több, mint minimálisan tisztességesek.
Rajtad ki kérheti számon a minimális tisztességet, azaz esetünkben azt, hogy megelégszel egy "szerintem jóval többen tapsoltak, mint fújoltak" véleménnyel, ahelyett, hogy tucatnyi hsz-en keresztül szőrszálhasogatsz ebben a szubjektív kérdésben?

Azt az apróságot már meg sem említem, hogy ők ott voltak, és személyes benyomást szereztek a rendezvényen, te meg nem.

Viktus 2011.10.23. 01:54:24

Náciknak nem adunk színházat

Az Új Színháznál nagyjából ezren tüntettek Dörner György kinevezése és Tarlós István ellen. Fábry Sándor is felszólalt, de kifütyülték.

-

Hangyaf*sznyi tünti ... Gyurcsány ellen tízezrek tüntiztek ... mégsem húzott a búbánatosba ...

fikanick 2011.10.23. 03:32:59

Miota a Mandiner beazonositottan Fideszes holdudvar, egyre acsargobb seggek lettek az ide irogatok. KK&TT ugye, aki(k, gozom sincs) cikinek tartjak a rasszizmus ellenesseget ugyanugy irogathat ide, mint Bayer a MH-ba, pedig kurva nagy kulonbseg nincs koztuk, ugy tunik sokkal tobb mindenben, mint az elsore feltunne.

KK&TT a legundoritobb zsigeri gyulolkodest folytatja, amikor olyan mercet var el egy tomegtol, amilyet nemhogy az o altala honszeretett Fideszes bagazs nem mutatott soha, de megkockaztatom, a vilagtortenelemben nincs ra pelda (nevezetesen hogy egy ellenseges taborbol jovo szereplot a tuntetesen egyontetu szeretettel fogadjon 2000 ember), majd lehuzza a keresztvizet roluk, hogy tobben futyultek es fujjoltak kozuluk.

Vilagbotrany.

Persze, kellemetlen volt, hogy a hulyek uvoltoztek.

Vajon mi tortenne Bolgar Gyorggyel egy Fideszes nemzetgyulesen?

KK&TT mellesleg egy dagadt diszno, aki a legjobban azzal jarna, ha vegre a sajat problemaival kuzdene ahelyett, hogy a vilagot akarna ugy lattatni, ahogy az az o frusztracioktol eltorzult fejeben megjelenik.

Mindenki jobban jarna.

ebfül 2011.10.23. 05:38:07

KK-TT átvette az uralmat a stop.hu felett.

"Az egybegyűltek végigfütyülték és pfújolták Fábry beszédét, majd békében elvonultak. Függöny."

stop.hu/articles/article.php?id=951479

Vége a demokráciának és a véleménynyilvánítás szabadságának.

(Retteg)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.23. 06:19:33

@mavo:
viszont mindet ugyanabban a másodpercben
valamit azért tud ez a teve

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.23. 06:22:04

@Bell & Sebastian:
egyre inkább értem, hogy mit írsz, ez régebben nem így volt :)

tyto 2011.10.23. 08:11:16

húha.......nem fogadta fábryt virágkoszorúval topless lányok kara.......jaj jaj. elmondta a beszédét? el. megakadályozták? nem.

hol volt ez a nagyon érzékeny kínai-trágár 1992 október 23-án? (oviban. mint most :) )
akkor ugyanis a magyar köztársaság elnökének beszédét szakították félbe a kis haverjaik. annyira gáz volt, hogy amikor antall józsef a kínos helyzetet szépítgetve az esti operai beszédében a felelősséget göncz árpádra hárította, orbán viktor látványosan távozott a rendezvényől.

hogy nem zümmögött a szférák zenéje fábrynak? és nem fogadta vastaps az elmebeteg ötletét? esetleg ha a nagyon összetartó jobboldal kiállított volna egy darab olyan embert aki képes egy pályázatot szakmailag elfogadható szinten megírni nekik...akkor ez nem lenne.....ha esetleg nem egy elmebeteg agymenést, hanem egy színházvezetési koncepciót adott volna be......ja, hogy nincs 90-es iq-nál jobb kaliberű emberük......sorry....

demszky-t rutinszerűen hajigálták tojással.....akkor nem volt toleranciaoktatás kálmántóni....

fárbry csak kis pr-t csinált magának. ez nem több. most írkálhatnak róla megint. mert ugye nem provokáció kicsitse cba-t mondani bolt helyett......de tényleg kell erről ennyi beszélni? rosszul megy a szekér fábrynak, hát volt egy ötlete. úgy-ahogy bejött neki. ez ennél nem több. a toleranciával meg az égvilágon semmi baj nem volt.

VI. Béla 2011.10.23. 08:34:53

@thetriggerhappy:

Ne gondolja, hogy kívülről a kék farokkal teletűzdelt emberjogi, toleráns dolgozatok különbnek tűnnek.

VI. Béla 2011.10.23. 08:36:06

@thetriggerhappy:

Meg fogod tudni, ha Dörner elkezd dolgozni. De ezt nem akarjátok hagyni, mert még kiderülne, hogy jó színházat csinál.

Bell & Sebastian 2011.10.23. 09:19:22

@fikanick: KKTT egy mocslékzabáló, puffatag sertések. Az ám nagyon ritka eset, hogy a sértésből kiválóan beazonosítható a feladója.

@Talon Karrde: Ezek szerint szintet léptél, gratulálok.

betyár (törölt) 2011.10.23. 09:42:02

@tyto:

ezen a poénon mióta töri a fejét? sztem, lefelejtette a végéről, hogy "ez mekkora megmondás volt már megint":)). van még mit tanulni. hogy ebbéli előmenetelében jeleskedhessen, erre vessen egy pillantást, ha még eddig nem tette volna. hátha pallérozza a stílusát:

hartland.blog.hu/2011/07/11/gyereknap_2030

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 10:20:40

a poszt eléggé made in china érveléstechnikát használ

a fránya toleránsok felengedték a pulpitusra a kéretlen szónokot, csak nem tetszett nékik a mondókája és füttyentettek reája

ergo ha egy fidox rendezvényen spontán felengednének szövegelni egy ellentáborost (már ez sci-fi) és "alapból kijáró" vastaps helyett lehurrognák (nédda), szintén felháborodna a cikkíró?

a Komcsi Kommunikációs Trükkök Tárháza helyett a Kreatív Közügyi Téma Tálalás kéretik vissza

(búúúh, fütty, fúúúj, hörrr)

zachar 2011.10.23. 10:23:25

@ebfül:
"KK-TT átvette az uralmat a stop.hu felett."

Nem MERNEK mást írni, mint a Mandiner.
Fortélyos félelem igazgat.
Aztabetyár. :)

Mavo most mehet lebaszni őket is, hogy MINIMÁLIS tisztességre tanítsa a stop.hu-t.

zachar 2011.10.23. 10:32:44

@tyto:
"húha.......nem fogadta fábryt virágkoszorúval topless lányok kara.......jaj jaj. elmondta a beszédét? el. megakadályozták? nem. "

A vérliberális tömeg toleranciájáról szólt az írás?
Igen.
Elolvastad a cikket?
Nem.

zachar 2011.10.23. 10:46:18

@Herr SturmLikudnik:
"a fránya toleránsok felengedték a pulpitusra a kéretlen szónokot, csak nem tetszett nékik a mondókája és füttyentettek reája"

Ennyi történt, de a poszt sem állít többet.
Vagy szerinted igen?
Annyi kiegészítést tennék, hogy Fábry megjelenésétől kezde fújoltak.

"ergo ha egy fidox rendezvényen spontán felengednének szövegelni egy ellentáborost (már ez sci-fi) és "alapból kijáró" vastaps helyett lehurrognák (nédda), szintén felháborodna a cikkíró?"

Te is beleesel abba a csapdába, hogy egy Fidesz rendezvényen elképzelsz egy sasjózsit, és a tömeg reakcióját. Ne keverd az almát a körtével, az a reakció borítékolható, mint ahogy Fábry megjelenése egy MSZP gyűlésen is borítékolható reakciókat váltana ki. Ugyanis ezek vannak pariban, attól függetlenül, hogy egy pártrendezvény nem arról szól, hogy aki akar, az spontán jelentkezik, és mehet a színpadra.

Ez egy tüntetés volt, barátom, nem pártrendezvény, egy konkrét döntés elleni PÁRTFÜGGETLEN tiltakozás, melyen furcsán veszi ki magát, hogy LEHET "ellentáboros" felszólaló valaki.
Ha ez így van, márpedig így van, akkor a nagy büdös lófaszt volt egy pártfüggetlen, politikamentes tüntetés, aminek hazudta magát, akkor egy fidesz-barát figura itt ellenség, mielőtt még bármit mondana, legyen akár az javaslat egy békés megoldásra, ahova visszavonulhatnak a felek.

A rendezők igyekeztek külön kiemelni a felkonfban, hogy nem ők hívták Fábryt, de felengedik.
Hát kösz szépen, bazmeg.
Kár, hogy mutatták fel a "fúj" táblát instrukcióként...

tarackos 2011.10.23. 10:53:54

Fábry legalább felmeri vállalni a véleményét. Solymosin, Sólyomon meg rajta kívül más jobbos közszereplő nem jut eszembe, aki hangod adna elégedetlenségének. Ők szó nélkül nézik a gyalázatot ami -többek között- az ő asszisztálásuknak köszönhetően szakadt a nyakunkba. Gyávák. Gyáva népnek nincs hazája, akárhányszor is mondják el naponta a nemzet szót...

tarackos 2011.10.23. 10:55:19

@tarackos: Illetve eszembe jut, a jobbos közgazdászok.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 10:56:11

@zachar:

ó bocs, szóval csak azzal igazolhatják a fránya tüntetők a pártfüggetlenségüket, hogy a nyíltan fidoxos fábry-t virágesővel köszöntik?

LOL

hiába maszatolsz: felengedték, elmondhatta, ennyi. tudtommal a tolerancia azt jelenti, hogy a másiknak is megengedtetik a véleményét kifejezni, nem azt, hogy köteles vagy vele vagy személyével egyetérteni

majd ha az általad említett lüke Sasjózsi egyáltalán spontán felmehetne egy Dörner Drukker rendezvényen szónokolni, csak éppen lehurrognák, szintén felháborodnál a tomboló intolerancia miatt? ugyan már...

zachar 2011.10.23. 11:15:26

@Herr SturmLikudnik:
Annyi virággal köszöntsék, mint bármelyik másik felszólalót.
Ha pártfüggetlenek.
Ha nem, akkor rendben van a fújolás, nem is vártunk mást tőlük, ez a szokásos tevékenységük.

"a nyíltan fidoxos fábry-t"

Fúúj, fasiszta! "Könyörgöm ide akasszuk fel!"
Nyíltan? Nem rejti véka alá??? A pofátlanja! Nem mondod? Hova szarjak?
Ha egy a helyzet rendezését segítő saját javaslattal jön, akkor elhúzhat a kurva anyjába, mert "fideszes"?
Látod, barátom, erről a mentalitásról mesél a poszt.
Tolerancia csak annak jár, aki azt mondja, amit én.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 11:30:10

@zachar:

na ide figyusz:

a) ez egy tüntetés volt, nem pedig hivatalos egyeztető tárgyalás
b) a tüntetés egy fidesz(es városvezetés) általi politikai döntést sérelmezett (a szakmai vélemény ellenében lett Dörner kinevezve, nemdebár), ergo jó eséllyel volt olyan résztvevő is, aki a konkrét eseten túlmenően sem szeresse a fideszt
c) pártfüggetlenül már nem is lehet rühelleni emezt/amazt a pártot, politikust, véleményt?
no meg:

"Tolerancia csak annak jár, aki azt mondja, amit én."

sokadszorra mondom: a tolerancia még mindig nem azt jelenti, hogy hasra kéne esni a másik fél előtt, csak el kell fogadni, hogy másképp vélekedik - mivel engedték szóhoz jutni (terven és soron kívül) , ez teljesült

saját logikád szerint egy fidigyűlésen sem szabadna senkinek se megmukkanni rosszallóan, ha a böszme szónokolna hirtelenjében?

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.23. 11:34:59

@zachar: kezded túlpörögni a dolgokat, boborján.

Fábry szabadon végigmondhatta a provokáló beszédecskéjét - mindenfajta atrocitás nélkül. fordítva ez soha nem történhetne meg. ez mindent elmond a jobber-baler kultúra közötti különbségről. ennyi a videó tanulsága, nem több :)

egyébként Sanyikánk úgy kezdte a beszédét, hogy "ilyenek ezek a demokraták"
index.hu/video/2011/10/22/uj_szinhaz_tuntetes/
3:01-nél
meg az egész beszéde során végig a tömegen gúnyolódott ez a derék ember.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.23. 11:44:43

Fábry egyértelműen provokálni ment oda:-) Tisztában volt a hatással is, amit ki fog váltani (pontosan ismeri ő az övéit:-)), de valamiért ezt fontosnak érezte. (Vicces, ahogy egy zs*dó öregúr önkívülten utánaordít a színpadról leszambázó zs*dó ripacs Fábrynak: Rohadt náci!:-)) Amit felvezet (előad) semmi mást nem szolgál, mint hogy egyértelművé tegye (leleplezze), hogy a nagyérdeműt (az egybegyűlteket) a vakgyűlölet mozgatja. Szerintem igen jól szórakozott. Ha hagyták volna, akkor, szerintem, még azt is elsütötte volna volna, hogy zsidóság és gojság öröme az ojság!:-D

Itt van, ni:

index.hu/video/2011/10/22/uj_szinhaz_tuntetes/

ü
bbjnick

donna_darko 2011.10.23. 12:09:12

Mér' ne fütyülhették volna ki? Az egyetértés nem egyenlő az elfogadással. Bár szélsőjobber oldalon szeretik a libsiket azonosítani a kettővel, azaz az igazi elfogadás számukra az egyetértés lenne, de ez nem így van. Attól még lehet valaki toleráns, hogy nem tetszik neki egy vélemény, nem kötelező keblére ölelnie, többek közt ez is a véleményszabadság lényege, nem kell a jobboldalnak hisztijében bepisilnie attól, hogy a toleranciát őt helytelenül azonosítják az egyetértés szóval. Nem attól lesz valaki toleráns, hogy bólogat. Jééé?! :D

zachar 2011.10.23. 12:14:26

@donna_darko:
"Az egyetértés nem egyenlő az elfogadással."

1. Ahogy fellépett a színpadra megindult a füttyögés, meg nácizás. Az index videóján szépen hallható. Semmi egyetértésről vagy egyet nem értésről nem volt még szó.

2. Egy kompromisszumot javasolt, amiben Márta marad az igazgató. Elküldték a halál faszára.

"Nem attól lesz valaki toleráns, hogy bólogat. Jééé?! :D"

Attól, hogy pl. megvárja, amíg a másik kinyögi a mondandóját, és nem nácizik izomból. Pláne egy nem nácit.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 12:15:13

@tyto: akkor ugyanis a magyar köztársaság elnökének beszédét szakították félbe a kis haverjaik."

mi az istenért kell ezt emlegetni az idegenszívűeknek?
mármint arról van szó, mikor az 56-os forradalmárok kifütyülték az áruló gönc papát?
amikor nem engedték a veterán szabadságarcosokat szóhoz jutni?

túl kevés büntetés ez a fütty gönc papának.

később meg a komcsi bánó lecsőcselékezte az 56-os forradalmárokat?

zachar 2011.10.23. 12:21:41

@.Pierre Bezuhov.:
"Fábry szabadon végigmondhatta a provokáló beszédecskéjét - mindenfajta atrocitás nélkül. fordítva ez soha nem történhetne meg."

Milyen fordítva?
Ez egy pártfüggetlen tüntetés volt, egy adott döntés elleni tiltakozás, Dörner György kinevezése ellen.

"egyébként Sanyikánk úgy kezdte a beszédét, hogy "ilyenek ezek a demokraták" "

Úgy kezdte, mert mikor fellépett a színpadra, még azelőtt felharsantak az első fújok, fütyülések, "eltévedtél" és hasonlók, mielőtt az első szó elhagyta volna a száját.
Tényleg ilyenek AZOK a demokraták, ezren.
Ha-ha-ha.
Aztán nehogy megdöntsék a renccert... :)

donna_darko 2011.10.23. 12:43:30

@zachar: A személyével nem értettek egyet. Fábry korábbi megnyilatkozásai ismerve nem is csoda, ő egy szalonlibsiző. Nem küldték el a halál faszára, csak kifütyülték, nem tetszett, nem értettek egyet (ejj de érzékenyen értelmezik jobboldalon a tolerancia szót). Elhiszem, hogy könnyebb lenne úgy az élet, ha a tolerancia azt jelentené, hogy mindennel egyetértünk. Nincs olyan kompromisszum, ami megengedné Dörnert meg Csurkát. Nem lehet valaki kicsit a hatalomhoz törleszkedő, kicsit félnáci, picit fasiszta. Amit Fábry mondott, az megalkuvás, nem pedig kompromisszum volt. Akik itt összegyűltek, radikális változást akartak, nem olyan megoldást, ami azért kedvez picit a Jobbiknak legalább légyszi csak egy picit.

donna_darko 2011.10.23. 12:49:50

Fábry azzal kezdte már eleve, hogy mint tudjátok nem politikai megfontolásból jöttem ide. Összekacsintás. Azaz már az elején lerakta az értelmezést, aki fideszes, az ide amúgy nem jönne (pedig miért ne, egy fideszes nem érthet egyet egy jobbikos kinevezésével?még csak egy fideszesnek kellett volna ezzel igazán egyet nem értenie, hol marad a normális és józan jobbközép, aki elítéli a Jobbikot?tehát a fideszeseknek jó így ez a kinevezés?hallgatólagosan úgy tűnik igen). Ezek szerint F. valójában jobbikos és mint ilyennek, nem itt lenne a helye. Ezek után nem náci?Vagy a Fidesz és a Jobbik ugyanaz. Ezek a ki nem mondott közmegegyezések tették rosszízűvé Fábry megjelenését és ezért volt a fütty.

zachar 2011.10.23. 13:04:01

@donna_darko:
Jó.
Ezek az értékítéletek az egyik oldal értékítéletei.
Én és sokan másképp látjuk a szerepeket és bűnöket.
Mindegy.

Akkor ezen a tüntetésen is túlestünk, igazán nem fájt, szórakoztató volt.
Jöhet Dörner színigazgatónak, és meglátjuk, mit hoz ki ebből a színházból, és jöhetnek a nézők, sőt, jöhetnek a permanens tüntetők!
Minden egyes előadás előtt, alatt és után lehet tüntetni, majd hazamenni.

"ejj de érzékenyen értelmezik jobboldalon a tolerancia szót"

Jobboldalon legalább értelmezik, de azok ott ezren (akik persze nem baloldaliak, óh nem), egyszerűen eszközként használják a kirekesztésre.

zachar 2011.10.23. 13:05:06

@donna_darko:
"Ezek a ki nem mondott közmegegyezések tették rosszízűvé Fábry megjelenését és ezért volt a fütty. "

Szerintem meg nem, hanem a zsigeri gyűlölet Fábry ellen.
1:1

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2011.10.23. 13:07:50

A gond ezzel az egész tüntetéssel a diskurzus irányának kijelölése. A tematizálás. Mindig is ez volt a gond. Mintha ez az egész problematika ekkora súlyt kellene kapjon a társadalomban. Az elmúlt időszakban is számos példa volt erre (lásd Hollán Ernő utcai tüntetés): történik valami apróság, a rasszistázók azonnal összerántanak egy tüntit, a balosok rátapadnak, és a jobbosok máris kényszerhelyzetben vannak, két rossz közül választhatnak - vagy együtt mutatkoznak a balosokkal, és akkor ugyebár "csatlakoztak hozzájuk a harcban", vagy távol maradnak, és akkor "cinkos, aki néma".

A másik pedig. Nagyon érdekes, hogy a liberalizmusban, amikor a kedvenc kisebbségekről van szó, akkor követelik, hogy a kisebbségi létnek semmi hatása ne legyen a szakmai létre. Lásd: lehess meleg, vállalhasd ezt nyíltan, sőt, propagálhasd is, és a munkatársaid el kell fogadjanak olyannak, amilyen vagy. Én azt gondolom, hogy ugyanez a tolerancia egy antiszemitának is kijár. Mindenkinek joga van utálni bármilyen népcsoportot, ez a magánügye. Joga van ennek a nézetének a véleményszabadság határain belül hangot adni. Ahhoz persze nincs joga, hogy fizikailag bántalmazzon másokat, vagy erre felbujtson embereket (lásd a Magyar Szigeten történteket). Na most, ha egy ilyen ember megkapja egy színház igazgatói posztját, szerintem mindaddig megilleti a tolerancia, amíg nem tűz műsorra olyan darabokat, amelyek erőszakra bujtanak fel kisebbségek ellen stb.

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2011.10.23. 13:15:10

Hozzátenném még, hogy én személyesen nem csípem Dörner stílusát, a HírTV-ben néztem párszor a Civil Kaszinót, és kifejezetten irritált az ostoba fanatizmusa. De ettől még ez egy ugyanolyan vélemény, mint az, hogy jó dolog rózsaszín tangában olajozott testtel táncolni.

zachar 2011.10.23. 13:15:43

@donna_darko:
"Fábry azzal kezdte már eleve, hogy mint tudjátok nem politikai megfontolásból jöttem ide. Összekacsintás. Azaz már az elején lerakta az értelmezést, aki fideszes, az ide amúgy nem jönne "

Ha ez neked ezt jelenti, akkor gond van a logikáddal.
Fábry fideszes beállítottságú. Amikor ott felszólalt, nem szűnt meg annak lenni. Abból, hogy nem politikai megfontolásból ment, kihozol egy hibás következtetést.
Nem politikai megfontolásból ment, és amit javasolt, azt egy fideszes pártkatona sohasem javasolná, nem helyezkedne szembe Tarlós döntésével.
Fábry megtette, elismerte, hogy Dörner erősen határeset színigazgatónak. De kiváló színész, ha neked nem is tetszik a politikai szerepvállalása.

Nálad, ha egy "fideszes" döntéssel nem ért egyet valaki, akkor kizárt, hogy fideszes legyen az illető... baloldalinak nem baloldali, TEHÁT csak Jobbikos, AZAZ náci lehet.
Ja, így nehéz a párbeszéd, tényleg.

zachar 2011.10.23. 13:20:19

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka:
Most a minden irányból való kóstolgatás megy, mert gyengék, mint a harmat, lejátszották magukat a színpadról.

1000 ember megy el egy ilyen tiltakozásra????
Ez nevetséges.
(mindenki fél, ja, bizonyára, mint ahogy Dorottya danolja)

Vidéki 2011.10.23. 13:23:37

Kertész Ákos és Bartus László tanai (mutatis mutandis) lényegében megegyeznek Alfred Rosenbergnek, Hitler fő ideológusának tanításaival, aki a magasabb rendű (északi) fajról és az alacsonyabb rendűekről (zsidók, szlávok) „értekezett”.

Állításuk szerint : "a magyar genetikusan alattvaló.” „röfögő, moslékot tabáló disznók.

Nehezen érthető meg józan ésszel, hogy "a hazai antifasiszta, progresszív és toleráns értelmiség" teljesen helyénvalónak tartja azt, hogy ilyen magyarellenes szöveget okádjanak mindenkire, aki magyarnak gondolja magát.

Ettől arcizmuk sem rándul, Dörner Györgyről viszont egyből feltételezik, hogy antiszemita lenne.

Nem bizonyítható, hogy Dörner György valaha használt volna ilyen durva sértéseket a zsidókkal kapcsolatban, amilyeneket Kertész Ákos megengedett a magyarokkal szemben. amelyek a balliberális értelmiség támogatását, vagy hallgatólagos egyetértését évezik.

Vidéki 2011.10.23. 13:26:37

Kertész Ákos és Bartus László tanai (mutatis mutandis) lényegében megegyeznek Alfred Rosenbergnek, Hitler fő ideológusának tanításaival, aki a magasabb rendű (északi) fajról és az alacsonyabb rendűekről (zsidók, szlávok) „értekezett”.

Állításuk szerint : "a magyar genetikusan alattvaló.” „röfögő, moslékot tabáló disznó.

Nehezen érthető meg józan ésszel hogy a hazai antifasiszta, progresszív és toleráns értelmiség teljesen helyénvalónak tartja azt, hogy ilyen magyarellenes szöveget okádjanak mindenkire, aki magyarnak gondolja magát.

Ettől arcizma sem rándul Dörner Györgyről viszont egyből feltételezi, hogy antiszemita lenne.

Nem bizonyítható, hogy Dörner György valaha használt volna ilyen durva sértéseket a zsidókkal kapcsolatban, amilyeneket Kertész Ákos megengedett a magyarokkal szemben. amelyek a balliberális értelmiség támogatását, vagy hallgatólagos egyetértését évezik.

zachar 2011.10.23. 13:27:03

@donna_darko:
A legviccesebb, amikor Fábry arról beszélt, hogy ugyanabba a CBA-ba járnak vásárolni Dörnerrel, és kifújolta, kifütyülte a tömeg.

Ha azt mondja, savanyú cukor, vagy azt,hogy ¡No Pasarán!, akkor is kifütyülték volna, mindegy mit mondott.

Na ez a tolerancia csúcsa. :)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 13:53:45

@zachar:

úgy bizony, pofátlan módon ezek a zugtoleránsok a jogos/jogtalan, reflex/nem reflex fügyülés előtt hagyják, hogy mondjon a Jóska, amit akar

ahogy mondod, a tolerancia csúcsa, remélem a következő pártfüggetlen fritztamásos flashmobon is ugyanúgy felszólalhat mindenki (dzsobbikttól a böszmeistákig) a kifütyülés előtt

Bell & Sebastian 2011.10.23. 13:54:48

@Vidéki: Most lebuktál arab teve, mert megkettőződtél. :)

Bell & Sebastian 2011.10.23. 14:02:14

@Herr SturmLikudnik: Milyen royalista maga, hogy a kiszorítósdihoz egy szava sincs, csak fitymálkozni jár ide? Hát magyar az ilyen? Nem akar jobbulni, mi? :))

donna_darko 2011.10.23. 14:06:04

@zachar: Attól, hogy valakinek más a véleménye, mint neked, te személyesen nem rekesztődsz ki. Azaz csak annyiban, amennyiben ennek folytán egy másik táborba tartozónak érzed magad.

donna_darko 2011.10.23. 14:12:36

@zachar: Azzal, hogy volna, nem lehet érvelni, ugye. Te elképzeled, hogy szerinted így lett volna és akkor az tény vagy mi? Na mindegy. Ha figyelted a videót, amikor azt mondta "maradjon Márta István az igazgató", valaki bekiabálja, hogy úgy legyen, egyetért és csak amikor elmondja, hogy de azért maradjon Dörner meg Csurka, na akkor mondják rá azt, hogy fasiszta. Ez is egy vélemény, persze kikérhető és megkérdőjelezhető. Továbbra is: a kifütyülés vélemény-nyilvánítás és nem sok köze van annak, amit te tolerancia szó alatt értesz. Tudom tök jólesne azt hinni továbbra is, hogy intoleráns, aki nem bólogat és nem ért egyet, de nem így van. Egyetértés, elfogadás, két külön szó és nem szinonímái egymásnak.

Bell & Sebastian 2011.10.23. 14:15:50

A kirekesztés az nagyjából az, amikor a majmok önként magukra zárják a ketrecet, eldobják a kulcsot és sivalkodva követelik, hogy engedjék ki őket, mert ki vannak rekesztve.

Először is be-, másodszor meg, minek mentek oda?

Nem egyszerű ezt megérteni egy majomnak, aki fordított világot álmodott magának.

donna_darko 2011.10.23. 14:22:11

@zachar: Kiváló színész. Ez ugye erősen szubjektív, szerintem meg ripacs, na és? ezek nem tények, úgyhogy nem képezhetik vita alapját. Hibás következtetés nincs, csak olyasmi, ami mást jelent neked és nekem meg a harmadiknak. Senki nem letéteményese az egy igaz értelmezésnek. Szerintem Fábry, aki hosszú évekig egy széles középosztálynak adta meg a szalonzsidózó/buzizó/libsiző otthoni fotelbafingós hangulatot, most is elismerte, hogy kalandvágyból jött a tüntetésre az ő ideológiailag langyos és biztonságos kis lábvizéből és őt ezért most meg kéne dicsérni, hiszen hátra is dőlhetett volna, hiszen a Fidesz alatt ő biztonságban van. Olyan, mintha egy küldött lett volna, de tényleg. Picit fasisztoid, picit törleszkedő, az ő pici kis változtatásával, amitől természetesen ugyanúgy beszivárgott volna a színház falai közé a fasizmus. Aztán be is sértődött rendesen, mint egy hisztis ovis, hogy nem sikerült a tüntetőket hülyének néznie.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 14:22:38

@Bell & Sebastian:

TaTa úr (greetingz) a lelkes royalista, magam részéről a labanczoktól uralkodók helyett elsősorban a józan ész mentén szervezett élhető (jog)államot importálnám. Tudja, ami a rend&gazdaság felfuttatásában utazik, agitprop helyett aktívbarát, jóhaverok helyett jókormányzás stb...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 14:27:36

@Bell & Sebastian:

kieg - a ketrecben etetik a majmot, a szavanna nyomasztó szabadságában magának kéne fára másznia a banánért

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 14:31:14

@Herr SturmLikudnik: nem tom mit nem lehet azon érteni, hogy a fidesztábor nem hirdeti magáról úton-útfélén hogy toleráns.
ezáltal nem is egyenrangú a fújólása.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 14:34:29

@Herr SturmLikudnik: tudtommal a tolerancia azt jelenti, hogy a másiknak is megengedtetik a véleményét kifejezni, nem azt, hogy köteles vagy vele vagy személyével egyetérteni"

ők engedték kifejezni a véleményét? pont hogy már engem idegesített, hogy semmit nem hallok a beszédéből

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 14:40:14

@tesz-vesz:

azt se ártana felfogni, hogy jelen esetben nem sikerült beégetni a toleranciabajnokokat, mert a jóskával szemben igenis toleránsan viselkedtek: nem értettek egyet fábryval, de megadták neki a lehetőséget, hogy soron és terven kívül is elmondja egyenest színpadról a magáét

ha lerácigálták volna a pulpitusról, lekapcsolták volna a mikrofont, megdobálták volna - az lett volna az intoleráns

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 14:41:54

@tesz-vesz:

"ők engedték kifejezni a véleményét?"

igen

"pont hogy már engem idegesített, hogy semmit nem hallok a beszédéből"

nem ugyanzt a videot nézzük, vagy fordulj orvoshoz

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 14:53:26

@Herr SturmLikudnik: előre tudták hogy nem fognak egyetérteni a fábryval a rendezők?
de azért rendesek hogy megadták neki a lehetőséget?

nem tudta elmondani a beszédét, mert a csőcselék fütyült.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 14:58:06

@tesz-vesz:

még mindig nem ugyanazt a video-t nézzük a jelek szerint

ráadásul ha egy (bármilyen oknál fogva) dörner ellenes tüntetésen (nem pedig kerekasztaltárgyaláson) fábry előáll egy olyan "kompromisszummal", hogy hogy lehetne mégis bevenni a dörnert, akkor elég hülyének kell lenni, ha tapsot vársz

zachar 2011.10.23. 15:07:39

@Herr SturmLikudnik:
"ha lerácigálták volna a pulpitusról, lekapcsolták volna a mikrofont, megdobálták volna - az lett volna az intoleráns "

:))
Neeem, neeem, szerintem csak az lett volna intoleráns, ha agyonverik ott a színpadon, de legalábbis 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okoznak neki.
Kulka és Hegedűs lefogja, míg Hernádi és Mécs megtapossa?
Ilyesmi nem történt, tehát messzemenően toleráns volt a banda viselkedése.

Attan 2011.10.23. 15:09:17

Azért kíváncsi volnék, hány tüntető bibsi jár színházba…

zachar 2011.10.23. 15:11:52

@Herr SturmLikudnik:
"ráadásul ha egy (bármilyen oknál fogva) dörner ellenes tüntetésen (nem pedig kerekasztaltárgyaláson) fábry előáll egy olyan "kompromisszummal", hogy hogy lehetne mégis bevenni a dörnert, akkor elég hülyének kell lenni, ha tapsot vársz "

Hát ez a félig tele, vagy félig üres sörökrigli esete.
Vagy kompromisszumnak is hívhatnád, mert a javaslatnak 2 lényege van, Dörnert "mégis" bevenni (színésznek!!), és Dörnert mégsem nevezni ki színigazgatónak.
A tüntetők követelése teljesül!
De ha no pasarán, akkor no pasarán, azaz egy tapodtat sem a követelésből.
Remélem Dörner ezek után színigazgató lesz, és a munkája alapján ítélhetünk.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 15:20:50

@zachar:

segítek:

a) dörner ellenes tüntetés = nem kérnek belőle
b) dörner ellenes tüntetés = nem egyezkedni mentek

a biztonság kedvéért többször megnéztem a video-t, hátha egy parlamenti bizottsági ülést, vagy szakmai egyeztetést, esetleg kulturális vitafórumot látok - de nem, ez egy egy dörner/csurka kinevezése ellenes tüntetés volt, tehát fölöttébb meglepő módon előre hozott véleménnyel jelentek meg a szolid emberkék és a véresszájú rettegők egyaránt

és felengedték soron és terven kívül a gyaníthatóan nem dörner ellenes fábry-t, aki aztán tényleg egy dörnert másképp bejuttató javaslatot tett, amit döbbenetesen váratlan módon szintén nem övezett osztatlan siker a dörner ellenes tüntetők soraiban

furcsa egy dolog, ugye?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 15:55:30

@bbjnick: fábry zsidó lenne mégis?
azt hiszem ezt már átbeszéltük máshol másokkal, hogy fábry nem zsidó

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 15:57:26

@Herr SturmLikudnik: ha lenne neked és a csőcseléknek, félhülyéknek realitásérzékük, tudnák, hogy ez nem csupán kompromisszum, hanem igencsak nagy engedmény a baloldalnak. hisz Dörner, nagyon helyesen maradni fog

kár hogy a kutyaember réthelyinek nincs ennyi gerince mint a komcsibarát tarlósnak

zachar 2011.10.23. 16:05:11

@Herr SturmLikudnik:
"segítek:
a) dörner ellenes tüntetés = nem kérnek belőle
b) dörner ellenes tüntetés = nem egyezkedni mentek"

Ki kell javítsalak, mert megint pontatlan vagy - mint már annyiszor.
Ez nem egy Dörner ellenes tüntetés (Ez mi ez? Le Dörnerrel?? :).
Ez egy Dörner színigazgatói kinevezése elleni tüntetés volt.
Ezt tiszteletben tartva próbált Fábry közös nevezőt találni. Erre írtam, hogy hiú ábránd megoldást keresni EZZEL a bandával. Ezt nyilván Fábry is sejtette, de mégis megpróbálta.
Tükröt tartott a habzó szájjal, magából kikelve ordító Hegedűs D. és a többiek elé.
Ezt értitek tolerancia alatt, barátaim.

"furcsa egy dolog, ugye?"

Ez tényleg furcsa, hiszen Fábry javaslata és a tüntetők követelése (hogy ne legyen Dörner színigazgató az Új Színházban), egybevágott.
Ja, a javaslat elhangzása után kiegészítjük, hogy Dörnernek semmi köze se lehet az Új Színházhoz?
Hát ne szégyelljük magunkat, ha igazi demokraták vagyunk, és követeljük Dörner deportálását Budapestről, sőt Magyarországról, sőt, a bolygóról!
:))
Az antifaxom nem kéne, polgártársak?

IGAZ MAGYAR 2011.10.23. 16:16:45

Fábry egy szarfaszú köpedelem! Egy takonygerincű seggfej! Leírta magát végleg! (vele a Kolosi féle RTL is)
Dörner takarodjon! Keresztény és magyar ilyen olcsójános, hazug embert nem fogadhat el egyetlen magyar intézmény élén sem!!! Persze sokan vannak most helyzetbe közülük Nemcsák Károly, Balázs Péter, Ókovács , majd csak kap valami zsíros állami állást Eperjes is! No ezek akiknek csak a lé számít!!!

Rettegő Goethe · http://www.meglepetes.com 2011.10.23. 16:20:18

Megnéztem kétszer a videót.

Kurvára nem értem, hogy min köllene csudálkozni vagy fintorogni.

Ennyi érzelemnyilvánítás egy tüntetésbe nem hogy bőven belefér, de kívánatos is.

A tüntetések egyik alapvető eleme az, hogy az emberek érzelmileg megnyilvánulnak a szónokokkal, szónoklatokkal kapcsolatosan.

Fábry elmondta amit akart, az ott lévők meg reagáltak.
goo.gl/iXXAu

Győzike a cigánykultúra élharcosa dikkmá 2011.10.23. 16:23:45

hogy Fábry a náci oda merte tolni a pofáját, az már önmagában sértés, de hogy ez a szennyblog ezt így kommentálja...

ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna, fidesznyikes cikkíró, bárki légy is!

Vidéki 2011.10.23. 16:25:07

@donna_darko:

Napjaink balliberális propagandistái csaknem 70 évvel a fasizmus leverése után, mindenütt fasisztákat, újnyilasokat, nácikat stb. látnak és láttatnak.

Látomásaikat külföldi tulajdonlású médiák felerősítve harsogják el kelettől-nyugatig.

Például a Népszava napilap többségi tulajdonosa a svájci Luganoban bejegyzett TGD Intermedia SA.

Cigányzenekarok régi elve volt: „Aki fizet, az rendeli a nótát”.

A magyar gyűlölet fel-felbukkan a Népszava írásaiban.

Magyargyűlöletben egy húron pendülnek Kertész Lászlóval és az Amerikai Népszava „főszerkesztőjével”.

A lap ilyen szellemisége alapvetően napilap többségi tulajdonosától a svájci Luganoban bejegyzett TGD Intermedia SA-tól függ, amelynek személyi összetétele homályban marad.

bz249 2011.10.23. 16:26:09

@Vidéki: "Például a Népszava napilap többségi tulajdonosa a svájci Luganoban bejegyzett TGD Intermedia SA."

Naugye, hogy mindenhol ott vannak a nacik, mar a Nepszava is a rohamosztagok befolyasa ala kerult. :D

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 16:34:40

@zachar:

oh persze, a dörner kinevezése elleni tüntetésnek nyilvánvalóan semmi köze sem lehet dörner személyéhez

és oh yes, a tüntetés az még mindig csakis az érdekegyeztető teadélután szinonimája lehet, ahol kötelező a kifogásolt személyre nézve kedvező megállapodásra jutni, mert csakis az ám a tolerancia

egyre mókásabb, ahogy értelmezed a szitut :)

GGG77 2011.10.23. 16:39:34

Mit várt Fábry? 15 évnyi zsidózás, cigányozás után ujjongva fogják tapsolni?

Dörner és Csurka pedig két agyatlan, szerencsétlen bábu.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 16:41:38

@tesz-vesz:

még jól emléxem, hogy milyen véresszájúan követelted a vélt/valós libsibibsik elhallgattatását, de amikor téged moderált ki a mandi, akkora hisztit csaptál a szólásszabadságod megsértése miatt, mint egy szűzkurva a törött műkörme miatt

mint látom, azóta is töretlenül nemesíted jellemedet :)

GGG77 2011.10.23. 16:42:56

Amúgy kíváncsi lennék, hogy a Fidesz tojásdobáló (lásd 2002 Vörösmarty tér)hardcore nyugdíjasai hogyan reagálnának mondjuk Konrádra egy Fidesz gyűlésen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.23. 16:46:38

@tesz-vesz:

"fábry zsidó lenne mégis?" --- kérdezed.

Számít ez?:-) Ha számít, akkor az. Mit gondolsz, miért gyűlölték ennyire azon a tüntetésen? Nem te linkelted a blogodra a Fideszes zsidó c. filmet? Ha linkelted, gondolom meg is nézted:-) Abban mit láttál?

ü
bbjnick

Vidéki 2011.10.23. 17:05:47

@bz249:

Írod: „Naugye, hogy mindenhol ott vannak a nacik, mar a Nepszava is a rohamosztagok befolyasa ala kerult. :D”

Eltaláltad szarva közt a tőgyit!

(Népszava) tanai (mutatis mutandis) lényegében megegyeznek Alfred Rosenbergnek, Hitler fő ideológusának tanításaival, aki a magasabb rendű (északi) fajról és az alacsonyabb rendűekről (zsidók, szlávok) „értekezett”.

Kertész Ákos és Bartus László állításai szerint : "a magyar genetikusan alattvaló.” „röfögő, moslékot zabáló disznó."

zachar 2011.10.23. 17:12:16

@Herr SturmLikudnik:
"oh persze, a dörner kinevezése elleni tüntetésnek nyilvánvalóan semmi köze sem lehet dörner személyéhez"

Én nyilván nem ezt írtam, te meg nyilván ferdítesz, megint.
A tüntetésnek CÉLJA volt.
A célja az volt, hogy Dörner színigazgatói kinevezését visszavonják.
Egy CSAK "Dörner elleni tüntetésnek" milyen célja lehet?
Vágod ezt a kis nüansznyi különbséget?
Maszatolsz, szöszölsz, szöszmötölsz a szavakkal.

"és oh yes, a tüntetés az még mindig csakis az érdekegyeztető teadélután szinonimája lehet, ahol kötelező a kifogásolt személyre nézve kedvező megállapodásra jutni, mert csakis az ám a tolerancia"

A tolerancia az, hogy ordítozás és nácizás nélkül meghallgatod a másikat, és átgondolod amit mond.
Fábry nem náci, és nem ordított, mégis kifütyülték, és mégis elküldték az anyjába. Ennyi agya van annak a bandának. Nem írom le, hogy tisztelet a kivételnek, mert mindenki tudta, aki ott volt, milyen társasághoz csatlakozik.
Itt nem arról van szó, hogy joguk van-e rá, hát persze, fütyüljék ki.
Csak akkor nevezzük nevén a tüntetést (sőt, ők nevezzék magukat a nevükön), és ne papoljanak toleranciáról.

"egyre mókásabb, ahogy értelmezed a szitut :) "

Köszönöm.
Nem kell nagyon igyekezzek, mert tényleg mókás az egész szitu, az ezernyi toleráns fideszgyűlölővel, nácizóval, antifával, úgy, ahogy van.
Kacagtató volt megtapasztalni, mennyien is állnak a profi műsorral felvezetett, profin kivitelezett, neves színészek által előadott ügyük mögött, hány embert bosszant/háborít fel annyira Dörner kinevezése, hogy elmenjen a tiltakozásra.
1000 ember.
Nevetséges.
Csurka Pista, szegénykém, lehetett a legrosszabb passzban is, de 3000-5000 embert mindig meg tudott mozgatni.

Biztos vannak milliók ebben az országban ("a csendes többség"), akiket megrendített Dörner kinevezése, de nem mernek még Facebook-csoporthoz sem csatlakozni, annyira rettegnek. :))

zachar 2011.10.23. 17:14:06

@bbjnick:
"Mit gondolsz, miért gyűlölték ennyire azon a tüntetésen?"

Mert következetesen szemben állt és áll a komcsikkal.
Jobboldali.
Azért gyűlölték.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 17:26:40

@zachar:

hát bizony, a civilizált tolerancia az csakis minimum hallgatólagos egyetértés lehet a NER szellemében, alázattal a kurzus és képviselőivel szemben, erre akarsz kilyukadni, nem?

(Ui: itt egy szép video "szegény" csurkapista bácsi embermozgató napjaiból: www.youtube.com/watch?v=Il9_OORLTsA )

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 18:47:55

@Herr SturmLikudnik:

"még jól emléxem, hogy milyen véresszájúan követelted a vélt/valós libsibibsik elhallgattatását"

ilyenre én nem igazán emlékszem, de magamnál sosem moderáltam kommentet tartalom miatt, úgyhogy ennyit a hülyeségeidről, így érdekes módon dől a koncepciód te retardált

1* moderáltam csak, de az egy ízléstelen káromkodás volt, tényleg a primitív fajtából

"de amikor téged moderált ki a mandi, akkora hisztit csaptál a szólásszabadságod megsértése miatt"

amiatt, meg a lázárvédés és az hogy a mandiner orbán honlapját gondozza, bizony az tényleg kicsapta a biztosítékot,

és ahogy leírtam ott is, én sose moderáltam kommentet, így elvárom, hogy mások se moderáljanak engem. a szólásszabadság nevében, igen, hitelességemen nem is eseik folt, hiába rágalmazol félhülyén félinformációkkal, olyan vagy mint szegény ergé, aki azt mondja kifúrtak és összevesztem a többi szerkesztővel, ilyenre se emlékszem.

de mára van szűrés gomb. csak nálam nem működik normálisan, mavot mindig látom.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 18:49:13

@bbjnick: hát nem fábryt,

és számít, hogy az-e, ha nem számítana nem mondanád

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 19:03:18

@tesz-vesz:

popppppcoooorn, már csak zacskóba kéne rakni!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 19:36:56

@Herr SturmLikudnik: innentől kezdve válik már végképp értelmetlenné a színvonalas társalgás

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 20:02:50

@tesz-vesz:

oh persze, a vitapartnert félhülye retardáltnak nevezni bezzeg a minőségi disputa netovábbja

még egy zacskó popcorn? imperialista kólával, vagy hazai málnaszőrrel is le lehet öblíteni

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 20:15:05

@Herr SturmLikudnik: mit csináljak ha ez a véleményem?:)

általában azért van ott más is a efféle véleményem mellett

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 20:26:18

@tesz-vesz:

amikor a világra jöttél, nem az anyád sírt fel először?

:))))))))))))))))))))))))

Apeiron (törölt) 2011.10.23. 21:01:42

Márta István 1998-ban megkapta a Köztársasági Elnöki Aranyérmet. 2000-ben a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjével, 2002-ben Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztjével ismerik el munkásságát. 1998-tól igazgatja ay Új Színházat.

Tehát adva van egy jobboldali kötődésű, remek szakember, akit holmi belső konfliktusok miatt de facto leváltanak. Helyére fog kerülni egy kontár és egy neofasiszta őrült.

Ti meg ehhez tapsoltok.

Hülyék!

[c] 2011.10.23. 21:43:38

@Asztalos Gábor 2: "Persze jogod van ehhez, de akkor ne nevezd magad toleránsnak."

Ez butaság. Van az az elcsépelt, ámde igaz mondat, hogy a szabadságod addig tart, amíg más szabadságát nem korlátozod vele; ebből következően a tolerancia nem azt jelenti, hogy bármi eltűrhető-eltűrendő-elfogadandó, csak az, amivel nem ártasz másoknak.
Azt is bírom, amikor a véleményét megfogalmazó liberális érveit azzal verik vissza, hogy "dehát te liberális vagy, neked el kell fogadnod, bármit is gondolok" - na ja, de egyetérteni nem kötelező vele.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 21:45:12

@Apeiron:

a jelek szerint forradalmi vezető(ség) azt hiszi, hogy pista bácsi futtatásával meg tudja osztani a dzsobbikot, csak annyira már nem képesek előre gondolkodni, hogy az öregre már rég nem izgul a raditábor, de még mindig jó ürügy egy kis nácifrászos lejárató marketingre

a nemzet csatára belebotlik saját lábába a fene nagy cselezősdi közepette

böcsülettel kéne kormányozni, oszt jónapot

Valandil 2011.10.24. 08:00:11

@mavo: Ez egy régi SZDSZ-es legenda. Kicsit megzavart téged is a muszter-maszter, mi? A "Patkány" becenevű besúgót a volt rabtársak fütyülték ki, amit kedvenc (most már) ATV-sünk kopaszok vágóképével cserélt ki.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.24. 09:47:23

Ahogy szépen megjegyezte "helybejött a lóf@szért"... :)

De azért sok mindenben igaza van. Viszont nem hiszem, hogy a színházban sokan nem szívesen dolgoznának együtt Dörnerrel. A Karinthy Színpadon tényleg bemutatták az eredeti helyszín című drámáját ( karinthy.szinhaz.org/eloadas/eredeti-helyszin.php ). Sajnos ismét egyre inkább van aktualitása. ( qltura.blog.hu/2009/03/25/szinhaz_csurka_istvan_eredeti_helyszin )

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.24. 09:52:30

@zachar: "Mert következetesen szemben állt és áll a komcsikkal.
Jobboldali.
Azért gyűlölték."

Szerintem nem azért, mert szemben állt, hanem nem abszolút elfogultan Orbánista. Nem nevezném jobboldalinak, mert Ovi inkább baloldali. Most. Azt nem tudom, hogy gyűlölték-e, de nem igazán akarták meghallgatni. Van neki elég publicitása. Mondja el főműsoridőben. Ne vegye el a helyet olyanoktól, akinek meg nincs.

evil overlord (törölt) 2011.10.24. 10:49:14

@Herr SturmLikudnik: Nekem ez a változat jobban tetszik: "Machetével a számban jöttem a világra. Az orvos sírt fel, nem én."

Egyébként nem hiszem, hogy a jobbikosok nagyon csípnék Csurkát 2006 óta.

Kabbe (törölt) 2011.10.26. 09:24:47

Dörner jó színész.
Mengele meg jó orvos volt, nemde?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.26. 12:18:48

@Kabbe: Persze, Hitlernek is viszonylag jók a képei. De hogy jön ez ide? Nehogy már Dörnert Mengeléhez hasonlítsad! Pár fényév távolság azért van!

Csurka meg akkor is jó drámákat írt, ha azóta belehülyült saját magába...
süti beállítások módosítása