Gyurcsány és Sukoró: Elszámoltatás? Koncepciós eljárás?
2011. szeptember 13. írta: pelikán*

Gyurcsány és Sukoró: Elszámoltatás? Koncepciós eljárás?

  „Gyurcsány mentelmi joga kiadva” – jelezte tegnap Twitter-csatornáján mind a 273 követőjének Rétvári Bence, forradalmi érzésünk közel teljes. Ám pörgessük vissza a politikai órát péntek estére, amikor történelmi pillanatként maga Haza&Haladás Úr, a magyar bázisdemokraták csillagszemű reménysége, Bajnai Gordon szólalt meg exkluzíve Kálmán Olgának az atv-n, telefonos interjúban, from the USA. A titokzatos háttérember, akiről senki sem tudja mire készül, most megszólal, és állít: „Nincs olyan alap, mely alapján Gyurcsány Ferencet törvénysértéssel lehet vádolni.” „Azok, akik ma tapsolnak Gyurcsány Ferenc lecsukásáért, holnap maguk is áldozatok lehetnek” – és így tovább. 

  Eltekintve a közel 18 perces interjú mérsékelt habzású demokráciaféltésétől, egy nagy gond biztosan akad vele: Bajnai súlyosan elhallgat.

  Ha nem is tudatosan hallgat el Miniszterelnök Úr, de az amúgy mahagónikeménységű Kálmán Olga ezúttal igen kíméletesen csattogtatja csak az ostort, ezért fogalmazzunk úgy: Bajnai éppen a legviszketőbb részletekben engedheti meg magának a némaságot.

  Állítása szerint (melyet valamiért – hallgassuk meg! – folyamatosan az elcsuklás és sírásba fordulás szélén billegve közöl Olgával) Sukoró ügyében a valóság az, hogy „Gyurcsány Ferenc mindig, minden részletben törvényesen és szabályosan járt el”. Ennyi, többet nem tudunk meg. Szerkesztő asszony visszakérdésére tán még annyit elárul: a telekcsere ügye nem az ő minisztériumához tartozott, meghallgatásán tehát részletekbe menően (fontos megfogalmazás következik!) nem volt mit mondania, de különben is ő kérte először vizsgálat indítását arról, hogy vajon értékarányos volt-e a telekcsere, innentől pedig ő tiszta, vagyis kopcsándi, szevasztok.

  Nos, hogy jobban lássuk, pontosan milyen igazán el nem hanyagolható részletek maradtak ki a beszélgetésből, hívjuk segítségül a Heti Válasz múlt héten megjelent cikkét, melyből egészen jól kihámozható az időrend, ami Sukoró esetében igencsak fontos (ugyanebből a szempontból érdekes olvasmány az LMP honlapján közzétett MNV-dokumentum is):

2007: a Gyurcsány-kormány elfogadja a verseny nélküli földcsere lehetőségét biztosító vagyontörvényt.
2007. szeptember – 2008. február: Joav Blum megvásárol három Pest megyei telket.
2008. május 26.: a kormány a nyilvánosság kizárásával elkötelezte magát az azóta sokat emlegetett amerikai-izraeli befektetőknek.
2008 nyara: az állam erősen felülértékelt áron becseréli Blum három telkét a velencei-tavi területekre.
2008 nyara, még: dönt a parlament, a koncessziós tevékenységekkel (így például kaszinóüzemeltetéssel) tágítja a kiemelt nemzetgazdasági ügyekről szóló jogszabály kereteit.
2009, a kormányfőváltás előtt: gyors kormánydöntés születik a King's City projektjének kiemeltté tételéről.

  Ha csupán a fenti eseménysorból nem lenne nyilvánvaló Blumék ügyének titokzatos kezek általi – mondjuk úgy – túlolajozása, akkor vegyük figyelembe, hogy hatályos jog szerint tilos lett volna kiemeltté nyilvánítani az élménypark-elképzelést, mivel az amerikai-izraeli fél nem rendelkezett a pénzügyminisztérium által előírt koncessziós szerződéssel. Az is biztos, hogy a kiemeltté nyilvánítás úgy történt meg, hogy ügyészségi óvások miatt a terület még nem is volt Blumék nevén. Még előbb pedig a 2008. május 26-i eseménnyel kapcsolatban mindenképpen csúnya dolog, hogy a korabeli miniszterelnökhöz felvonuló projektcégek homályos ciprusi offshore-tulajdonosok kezén voltak.

  A pénteki, exkluzívnak beharangozott Bajnai-nyilatkozat alacsony színvonalát mutatja, hogy a fenti kérdésekről, felvetésekről, helyzetleírásokról egy büdös szó sem esett 18 perc alatt. Helyette mintegy 6 perc után bekapcsol a turbó, és közepesen megkomponált publicisztikai szöveget kapunk arról, hogy Sukoró tárgyalása a cirkusz szerepét kívánja betölteni az ország nyilvánossága előtt, ahol „sokan kifejezetten gyűlölik Gyurcsány Ferencet politikusi tevékenysége miatt”, és ahol egyre inkább „politikai nyomásra” működik a bíróság.

*

  Nos, ha léteznek is olyanok, akik gyűlölik Gyurcsány Ferencet, akkor most jelzem, ennek az érzésvilágnak a világon semmi értelme sincs, ennek alátámasztására 100 közéleti elemzés és moralizáló kispubli helyett ajánlom saját pénteki posztomat, mely egyszerű képválogatás alapján talán látszik: ez az ember a jelek szerint semmilyen erőt nem képvisel, néhány szerencsétlen fanatikuson kívül mindenki leszarja, és feltehetően a saját pártja is csak adatvédelmi és anyagi okokból engedi testén belül létezni platformnak nevezett privát játszóterét.

  Bajnai Gordonról zárszónak csak annyit, hogy sokan hajlamosak túlhype-olni személyét és tevékenységét, pedig ne feledjük, úgy volt képes szakértői válságmenedzser kormány címke alatt bevonulni a magyar politika rövidtávú emlékezetébe, hogy közben egyik miniszterét Draskovics Tibornak, a másikat Szekeres Imrének, a harmadikat Kiss Péternek hívták. A fejlődés legkisebb esélyét kizáró HR-döntések utáni közel nulla mozgástérben végigvitt valóban nem túl gáz, de hát az előzmények után mégiscsak langyos kormányzástól kéne nekünk most tiszteletből hanyatt vágódni? Tisztelegni a szakértés mítosza előtt? Na ne. Vagy akár Bajnai, mint sikeres üzletember előtt? Erről csak Kínaiék egy kerekre sikerült korabeli blogbejegyzése bír az ember eszébe jutni, miszerint „Hiába a sikeres üzletember imidzs, azt mindannyian tudjuk, hogy Bajnai és cégei nem abból gazdagodtak meg, hogy feltalálták a vízzel hajtott autót vagy a faszon hegedülő okostelefont, eladtak belőle egy csomót, felvásárolták a szilíciumvölgyet és a svájci óraipart, majd szétszopatták Soros Györgyöt valami határidős ügylettel. Nem, Bajnai körül ügyes privatizációs megoldások, állami megrendelések, oda- és visszabérlések savanyú bűze terjeng.”

  Mindezek ismeretében gondoljuk ismét végig a sukorói ügyet és Bajnai személyét. Az együttgondolkodáshoz cégünk a Kovbojok zenekar Mulatós c. számát ajánlja.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr783222247

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hiánycikk lett a boldogság (oknyomozó riportsorozat 2. rész) 2011.09.13. 10:07:55

Folytatjuk leleplező riportsorozatunkat, melyből kiderül, miként hajtották az egekbe a kegyetlen és kapzsi spekulánsok a boldogság árát, milyen globális nagyhatalmi játszmák állnak a boldogság forrásainak elapasztása mögött és legfőképpen, mit tervez O...

Trackback: Ügyészség a hatalom szolgálatában? 2011.09.13. 10:07:22

Az Index birtokába került ügyészségi törvénytervezet alapvetően változtatja meg az eddigi rendszert. A kiszivárgott koncepció a vádhatóságot független, csak a törvényeknek alárendelt önálló alkotmányos szervezetként határozza meg. Teszi ezt úgy, hogy a...

Trackback: Miért függesztik fel Gyurcsány mentelmi jogát? 2011.09.13. 09:32:02

Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát a parlament a Fidesz, a Jobbik és az LMP szavazataival felfüggesztette. Gyurcsány Ferenc már korábban eljuttatott egy levelet a mentelmi bizottsághoz, amelyben kijelentette, hogy ügyészségi és politikusi vádlói szemébe ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszterixagall 2011.09.13. 09:12:14

Feri is nagyon fontos, elismerem. De be kell valljam, csalódást okoz, hogy péntek óta hiába várom a Mandiner munkatársainak gondolatait a gazdasági szabadságharc újabb győztes csatájáról.

Ezt biztos nem ide kellett volna írnom. Bocsánat!

jan 2011.09.13. 09:14:11

A devizahitel-forintosításról nincsen véleményetek, macskajancsik?

Helyette a föntről bedobott gumicsontot, a ripacs kirakatperét rágjátok?

Amúgy meg (függetlenül Gyurcsány kétségtelen "érdemeitől"), az előző miniszterelnököt bíróság elé állítani olyan remek országokban szokás, mint Banglades, Pakisztán és hasonlók.

A messiáskomplexusos Gyurcsánynak persze kevés dolog okozhat nagyobb kielégülést, mint a magyar nép ártatlanul meghurcolt, önmagát feláldozó megváltójaként tetszelegni.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.09.13. 09:20:36

elég vérszegény dolog ez a sukorózás. az én ízlésemhez az állna közelebb, ha valami olyasmit vernének rá, hogy megerőszakolta az elveszett kislányt, hogy gyermekpornó hálózatot tartott fenn, vagy ilyesmi. gyurcsány börtönbe csukásánál teljesen érdektelen, hogy bármilyen vád igaz e. börtönben a helye és kész.

tarackos 2011.09.13. 09:31:03

Sztem nem kellene ügyészt játszani, bár azt a színvonalat nem nehéz felülmúlni. A lényeg, lassan két év után annyit prezentálni egyszerűen nevetséges. Az időrendről meg a tavaly nyári és a pénteki bejelentések meg holmi shortolás jut eszembe. Érdekes, hogy az összeesküvés elmélet hívőknek ez esetben csődöt mondott a bucija...

Amúgy én is várnék egy cikket, arról, hogy a ME ma is azt gondolja, nem számít amit mond. Azért a nagy erkölcsi fölényben nem ártana írni erről 1-2 szösszenet, de nem úgy, hogy a szöveg felét egyszerűen elhallgatjuk!

bohocugyi allomtitkar 2011.09.13. 09:38:08

az a jo hogy ezzel a perrel precedenst teremt orban, amit nemsokara sajat boren erezhet majd a gazdasagi osszeomlas miatt.

partizano 2011.09.13. 09:40:45

"A Mentelmi Bizottság a Legfőbb Ügyész beadványát nem találta megalapozottnak, ezért 6 különböző iratcsomag megküldését igényelte ahhoz, hogy egyáltalán foglalkozzon az üggyel.
...
Polt 2011. július elején a hat iratcsomagból egyet, az ingatlancsere érvénytelenítése tárgyában folyó polgári per tárgyalási jegyzőkönyveit végül megküldte a Bizottságnak, de a maradék öt iratcsomag átadását visszautasította.
...
A tanuk, a jegyzőkönyvek szerint kivétel nélkül az mondták, hogy semmilyen döntés nem született azon a találkozón.

Miután tehát a Legfőbb Ügyész nem adta át a Mentelmi Bizottság által kért dokumentumok összességét, amit meg átadott, az kifejezetten cáfolja Polt állítását, ... adódik a kérdés: mi a csuda bírta arra a Mentelmi Bizottság elnökét, hogy korábbi meggyőződését sutba vetve most már tárgyalásra alkalmasnak látja Polt előterjesztését."

piroslapok.blog.hu/2011/09/13/miert_fuggesztik_fel_gyurcsany_mentelmi_jogat

IGAZ MAGYAR 2011.09.13. 09:45:59

Miniszterelnök Úr !!! Jó erőt-egészséget a küzdelméhez mert ez egyben a haza küzdelme is lesz!!! ....egy élhetőbb egy tisztességesebb egy magyarabb hazáért! Sok sikert Önnek és minden tisztességes MAGYAR embernek aki ezzel a gyilkos hajlamú nemzet és keresztény ellenes hatalommal szembe száll!!

Veder1 2011.09.13. 09:46:30

„Gyurcsány Ferenc mindig, minden részletben törvényesen és szabályosan járt el”.

Na bumm, Ovi meg sohasem hazudott :D

kanos nyúl 2011.09.13. 09:46:41

@partizano: Az hagyján, de Schiffer András éppen tegnap nyilatkozta, hogy nem érti, mi tartott egy évig az ügyészségnek, amikor olyannyira nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya törvénysértések sorozatát követte el, amik a Btk. szerint sima és egyszerű bűncselekmények.

kanos nyúl 2011.09.13. 09:47:30

@bohocugyi allomtitkar: Álmodik az idióta szoci nyomoronc és böfögi a szájába adott propagandát.

kanos nyúl 2011.09.13. 09:48:36

@Vödör: Szólj Schiffernek, hogy jelentse fel, ha tudsz valami konkrétabbat böfögni! :D

kanos nyúl 2011.09.13. 09:50:56

@tarackos: Jaja, az ilyen ki tudja ki által, milyen célból előállított, milyen célból kitalált és kitálalt iratra hivatkozni kicsit más, mint visszahallgatni az eredeti öszödi beszédet és azután is szopkodni a gyurcsányi faszt.

Veder1 2011.09.13. 10:02:04

„Hiába a sikeres üzletember imidzs, azt mindannyian tudjuk, hogy Bajnai és cégei nem abból gazdagodtak meg, hogy feltalálták a vízzel hajtott autót vagy a faszon hegedülő okostelefont, eladtak belőle egy csomót, felvásárolták a szilíciumvölgyet és a svájci óraipart, majd szétszopatták Soros Györgyöt valami határidős ügylettel. Nem, Bajnai körül ügyes privatizációs megoldások, állami megrendelések, oda- és visszabérlések savanyú bűze terjeng.”

Demjan, Csanyi, Leisztinger, Simcska, Puch stb. soroljam?

Veder1 2011.09.13. 10:04:58

@kanos nyúl, ugyanmár, manapság elég a gyanú és bent rohadhatsz előzetesben két évig, és ez most teljesen független Gyurcsi bohóctól.

tevevanegypupu 2011.09.13. 10:08:56

@jan:
Franciaorszagban eliteltek mar miniszterelnokot (Alain Juppe), iteltek el korrupcios ugyekben minisztereket, jelenleg egy nemregvolt miniszterelnok (de Villepin) es egy koztarsasagi elnok ellen(Chirac) folyik korrupcios ugyben eljaras. De allt mar kihallgatas alatt Sarko is..sot nem lehetetlen, hogy meg most is majd eloveszik egysmas miatt. Felelossegre vontak es tobbek kozott oltari nagy hazugsagert le is mondott Tony Blair.. Gyurcsany eseteben koncepcios per? "loszart mama".

TG69 2011.09.13. 10:09:13

@pelikan*: Ebből az egészből engem az zavar, hogy maga a feljelenő (Schiffer) mondta azt, hogy a feljelentése csak egy politikai akció volt, hogy Gyurcsányékat végre szóra bírja az ügyben, de semmiképp nem gondolta, hogy itt valóban fennáll bármiféle jogi elmarasztalásnak a lehetősége.

tevevanegypupu 2011.09.13. 10:12:29

@bohocugyi allomtitkar:
Nemsokara gazdasagi osszeomlas miatt Orbant elitelne, Gyurcsany alatt nem nemsokara, hanem bekovetkezett a gazdasagi osszeomlas..szoval o mar most megerdemli a felelossegre vonast. Gondoljon az oszodi beszedre es probalja elfogadni, hogy Gyurcsany nagyon sok mindenert felelos. Buntetojogilag is.

tevevanegypupu 2011.09.13. 10:13:13

@TG69:
Ennek ellenere az lmp teljes letszamban megszavazta a kiadatast.

IGAZ MAGYAR 2011.09.13. 10:15:47

@tevevanegypupu: Az LMP valójában LMP-DAMA!!!

Lehet Más a Politika - De Az Még Aljasabb!!!! Ez a Sólyom Párt!

kanos nyúl 2011.09.13. 10:20:14

@TG69: Lófaszt! Tegnap Schiffer azt mondta, hogy nyilvánvaló, hogy bűncselekményt követtek el Gyurcsányék, és tegnap (Schiffer) azért értetlenkedett csupán, hogy mi tartott egy évig az ügyészségnek, mert annyira, de annyira nyilvánvaló, hogy bűncselekmény történt.

Virág et. 2011.09.13. 10:20:21

Már vártam, mikor kezdődik a Bajnai elleni offenzíva. Azt gondoltam, hogy a pártsajtó legalább megvárja, amíg hazajön, de ezek szerint tévedtem.

Bajnai a politikai nyomást elsősorban az ügyészségre értette, nem a bíróságra. Nehéz vitatkozni vele, a Gyurcsány elleni kirakatper valahol félúton van a szánalom és a borzalom között. Ezt Polt képviselő-jelölt úr is meg tudja erősíteni.

Azért nem árt a precendesértékre is gondolni. Navracsicsék mosolya azért sem volt őszinte, mert ha a gát egyszer átszakad, akkor néhány év múlva egy szoci Polt és szoci kormány mellett majd bizony ők fognak azon a pulpituson állni és előadni a hattyú halálát. Ez a baj a forradalmakkal, előbb-utóbb mindig visszaütnek.

pierre bayle 2011.09.13. 10:20:39

egy pár szubjektív megjegyzést, ha szabad, ehhez a nem rossz kis poszthoz.

1. kövezzetek meg, de én úgy látom, hogy ez a sukoró dolog morálisan nagyon túl van dimenzionálva. Nem sok mindent hiszek el Gy-nek, de az reálisnak látszik, amit mind arról, hogy egy pár ezer munkahellyel kecsegtető beruházás az "nemzeti érdek", s mint ilyen megér egy-két adminisztrítív stiklit. Mert innen nézve ez nem látszik többnek, hacsak nem merülne fel komolyan személyes érdekeltsége (magyarán, h megvesztegették). Lehet, hogy nincs igazam, de ha ezért elítélik, az elég necces lesz.

2. Bajnai szakértőként való felhájpolásáról csak annyit, hogy az a benyomása az embernek róla, hogy szerinte 2+2=4. Ami nem is olyan kis dolog, ahogy így elnézem Matolcsyt, meg a nem ortodox gazdaság- és társadalompolitikát. Magyarán szólva, inkább egy Bajnaihoz hasonló sótlan menedzser, mint ezek a vizionárius fülkeforradalmárok.

3. Bajnai úgy gazdagodott meg, ahogy, dehát ilyen a mi kapitalizmusunk. Sőt, ilyen a kapitalizmus en tant que tel, szóval akinek nem tetszik, az vonja le a világnézeti következtetéseket belőle.

kanos nyúl 2011.09.13. 10:23:36

@Vödör: Észak-Koreában élsz? Mert bár akármit böfög a honi áldemokratus kartás böfögőkórus, Észak-Koreához még Gyurcsány maszkos-gumilövedékes verőlegényeinek garázdálkodása idején sem álltunk túlságosan közel...

kanos nyúl 2011.09.13. 10:27:11

@pierre bayle: Van olyan mese is, hogy nemzeti érdek meg munkahely, de egy másik mese meg arról szól, hogy offshore ciprusi cégek, átláthataltan tulajdonosi kör és csakis a nemzeti érdek az, ami egy rakás korrupt izraelinek akar odanyomni egy pénzfialó automatát. Kinek melyik mese mesébb, ugye.

jan 2011.09.13. 10:31:35

@tevevanegypupu: Nemtom, én a francia ügyészség politikamentességében sokkal jobban hiszek, mint a magyaréban. Ráadásul ez az egész hisztéria, hogy "mikor sikerül már levadászni Gyurcsányt", "mindegy miért, csak kerüljön rács mögé", szóval ez nagyon nem elegáns.

bozon 2011.09.13. 10:31:51

Sajnálatos tény, hogy Bajnai nem különösképpen brilliáns kormányzását az értékelte fel, ami előtte és utána volt. Ilyen ország vagyunk, ez van. Bajnai legalább a langyosságig eljutott. Ki gondolta volna, hogy ezzel már megnyeri a versenyt?

TG69 2011.09.13. 10:32:34

@kanos nyúl: Akkor az egy másik interjú volt, már ha volt ...

Virág et. 2011.09.13. 10:38:06

@jan: Arról nem is szólva, hogy ez nem korrupciós ügy, senki nem gyanúsítja Gyurcsányt akárcsak egyetlen forintnyi korrupciós pénz átvételével sem.

tevevanegypupu 2011.09.13. 10:42:37

@jan:

Nem mindegy miert. Azert amit elkovetett. Egy ugyet mar meguszott elevules miatt. Szoval nem lenne baj, ha amit bizonyitani lehet, azt bizonyitsak meg idejeben. Joga lesz vedekezni, cafolni. Az, hogy rendkivul ellenszenves hulye, tehetsegtelen balfacan, nem jatszik szerepet,es ugyebar jogilag ugy tunik az sem buntetheto, hogy miatta es kormanya miatt kerult az orszag kilatastalan helyzetbe.

neeskens 2011.09.13. 10:55:17

Nem is tudom sírjak, vagy nevessek ezen a szánalmas színjátékon. Ugyanazon a napon, amikor bejelentik a kormány legújabb gazdasági csodafegyverét, felfüggesztik Gyurcsány mentelmi jogát.

Helyzetbe hozott vállalkozók miatt leültetnék Gyurcsányt? A CBA ügyéről, vagy a CIG Pannóniáról nem hallottatok? A lelkes cikkíró arra nem emlékszik, hogy a jelenlegi törvényalkotás milyen kivételekkel, kimondottan az adott cégre szabott törvényalkotással hozott helyzetbe bizonyos csoportokat.

A másik dolog, lehet Bajnait ekézni, de akkor arról is írjunk , hogy mennyit bukott az állam a felvásárolt MOL részvényeken, vagy hogy a cégek által visszaigényelhető ÁFÁ-t az államosított nyugdíjvagyonból kivánják fedezni. Holott elvileg csak az államadósság csökkentésre fordíthatták volna.

Harmadik: talán hitelesebb volna ez az eljárás, ha Polt Péter korábban nem Fidesz képviselő lett volna, illetve az egész magyar igazságszolgáltatás átalakítása nem is titkolt céllal a "politikusbűnözők" elítélésére irányult volna.

Na, ha ez pár dolog rendben lenne, akkor elhinném, hogy itt tisztán büntetőügyről van szó, addig ez egy politikai színjáték, egy mártír szerepben tetszelgő volt miniszterelnökkel, egy politikai botrányra utazó politikai kurzus primitív vádjaival meg sleppjébe tartozó sajtó önigazoló cikkjeivel.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.13. 11:33:01

Jótanács: ne rakj fel közösségi oldalra olyan képet magadról, amin a fejed hasonlít a sarki kocsmában pult alatt nyáladzó idült alkeszéra.

tarackos 2011.09.13. 11:38:40

@kanos nyúl: Igen, jogos a kétely, de nem megalapozott. Maga OV ismerte el, hogy anno ezt mondta. Ferenc silánysága ezen semmit sem segít...

Tilikov (törölt) 2011.09.13. 11:40:43

Számomra a legvisszataszítóbb ebben az egészben, hogy az "elszámoltatás" jegyében a kormánypárti tévék, újságok, blogok teljesen rászoktak arra, hogy magukra vegyék az igazságszolgáltatás szerepét és ítéletet hirdessenek büntetőügyekben, holott ehhez az égvilágon semmi közük nincs.

Kerüljön Gyurcsány ügye a bíróság elé és ítéljen a bíróság a törvények szerint, ez az ő dolguk és senki másé. Az viszont fertelmes és undorító, hogy a média már a bírósági eljárás előtt folyton ítéletet hirdet és úgy csinál mintha a közvélemény akaratától függne egy bírósági ítélet.

Különösen mocskos a Mandiner húzása is ezzel, ahogy sepri a talajt a Gyurcsány utáni idő előtt, és már készíti a Bajnai ügyet, akiről még nem tudhatjuk, hogy készül-e ellene bármilyen bírósági eljárás bármilyen ügyben, de a cikk hangvételéből már kétség kívül tudhatjuk: BŰNÖS.

Hogy miért azt később kitaláljuk, addig feljátok a Gyurcsány pert.

Ez az igazi kommunista feeling, a korai, a Rákosi féle.

Hát én ebből nem kérek köszönöm szépen.

Várúr 2011.09.13. 12:11:59

@jan:
"Előző miniszterelnököt bíróság elé állítani olyan remek országokban szokás..." Na akkor sorolom te nagyon tudatlan:
Franciaország, Olaszország (Bettino Craxi) Izland, Izrael, Horvátország, Ukrajna, korábban az USA (Nixon csak a lemondásával úszta meg), hajszál híján Nagybritannia (Blair) és így tovább.

Várúr 2011.09.13. 12:14:12

@Tilikov:
"Igazi kommunista feelinget" Furcsánynál, a korábbi KISZ-vezérnél és elvtársainál keress. Esetleg nézz saját magadba, még ha el is múltak a partizán idők.

Várúr 2011.09.13. 12:17:27

@neeskens:
Jéghokisokat megszégyenítő csúsztatásaid közül csak egy kiragadott hazug állítás: azt a 250 milliárd ÁFÁ-t Furcsányék hozták össze, csak épp a mostani kormánynak kell visszafizetnie, éppúgy, mint a tűzoltók 6 éven át visszatartott túlórapótlékát.

ámbátor 2011.09.13. 12:18:55

A Mandiner halála, ha az elfogultsága nem engedi észrevenni, mi volt fontos a tegnap történtek közül és mi nem.
Mondjuk Gyurcsány, Sukoró és Bajnai kurvára nem.

Tilikov (törölt) 2011.09.13. 12:21:08

@Várúr:

Mégha csak a koncepciós eljárásokból ömlene a kommunista feeling, de a legfelsőbb vezetés tömve van volt mszmp-s káderekkel, megy az államosítás ezerrel, politikai centralizáció, központosítás mindenhol ahová csak elér a kezük, gyújtó hangvételű forradalmi propaganda árad mindenhonnan, hanyatlónyugatozás, karvalytőkézés, a Párt és az állam totális összeolvadása.

Minden pólusukból árad az igazi kommunista feeling, ezt még a gyurcsányozás sem tudja elpalástolni.

Várúr 2011.09.13. 12:21:17

@Virág et.:
Édes Virág et. vagy úr... Lófa politikai nyomás Bajnain... Adott egy semmitmondó ostoba interjút korábbi főnökéről az ATV-nek. Erre jött a reakció. Ha a jóember kussolt volna és nem pityereg az USA-ból, a kutya se foglalkozna vele.

Várúr 2011.09.13. 12:23:22

@Tilikov:
Nagyon érzed te ezt a "kommunista feelinget"... Piros bögregyűjteményed minden egyes kommenteddel gyarapodik.

Tilikov (törölt) 2011.09.13. 12:28:06

@Várúr:

Gyurcsányozás, pirosbögrézés, a szánalmas, lestrapált érvkészleted a bizonyíték, hogy semmivel sem tudod cáfolni a NER kommunista feelingű aspektusait.

Virág et. 2011.09.13. 12:28:30

@Várúr: Legközelebb tessék jobban figyelni a politikai eligazításon. Az ilyen figyelmetlenség és pontatlanság nem engedhető meg forradalmi időkben.

Senki nem állította (ő maga sem), hogy nagy a politikai nyomás Bajnain. A politkai nyomás - Bajnai állítása szerint, melyet én osztok - az ügyészségen van, hogy találjanak végre fogást a Gyurcsányon.

Egyébként jól teszed, ha figyelsz Bajnaira, ő Magyarország következő miniszterelnöke. Ezt nagyjából már mindenki látja. A fenti poszt írója egészen biztosan.

kanos nyúl 2011.09.13. 12:30:16

@tarackos: Hol, mikor, pontosan mit is? Forrás? Remélem, nem Kálmán Olga vagy netán Szanyi Tibor!

jan 2011.09.13. 12:30:28

@Várúr: Bár nyilván direkt érted félre, de azért elmagyarázom: ami igazán harmadik világbeli ebben a sztoriban, az az, hogy van két megátalkodott politikai ellenfél (Orbán és Gyurcsány), személyes szinten, zsigerileg gyűlölik egymást, és amikor az egyik leváltja a másikat, akkor megpróbálja sittre vágni.

kanos nyúl 2011.09.13. 12:39:51

@jan: Kicsit lerontja ezt a propagandadumát, hogy Schiffer és az LMP jelentette fel. Schiffer tegnap a Hír Tv-nek azt nyilatkozta, hogy ő csak azt nem érti, mi tartott egy évig az ügyészségnek, amikor annyira, de annyira nyilvánvaló és egyszerű, hogy Gyurcsány bűncselekményt követett el.

neeskens 2011.09.13. 12:41:51

Ráadásul, én nem állítom, hogy Gyurcsány ártatlan. Csupán azt mondom, hogy amikor a német ügyészség perli Kohlt, vagy a francia Chiracot akkor eszébe se jut senkinek, hogy ez a politikai ellenféllel való leszámolás része. Az, hogy ez Magyarországon vita tárgya lehet, a Fidesz sara.

Ráadásul a cikkiró által felsorakoztatott logika alapján az egész magyar politikai elitet meg lehetne vádolni. Vagy szerinted az egyik oldalán a hófehér grál lovagok a másikon meg kizárólag romlottlelkű gazmeberek ülnek?

kanos nyúl 2011.09.13. 12:42:40

@neeskens: Az viszont oké volt, hogy évi 60-70 milliárdot működési költség címén lenyúltak belőle. Mi is kerül évente 60-70 milliárdba abban, hogy részvényeket és állapapírt veszünk más pénzéből?

neeskens 2011.09.13. 12:49:24

@kanos nyúl: Nem arról beszélsz, ami nekem a gondom. Nekem is van problémám a magánpénztárakkal, de ennek mi köze van ahhoz, hogy azt ígérte a kormány, hogy a nyugdíjvagyont államadósságcsökkentésre költi, most megúton útfélen arról olvasni, hogyan élik fel működési költség gyanánt.

De mégegyszer, nem ez az alapprobléma, hanem a független jogállamiság erkölcsi tőkéjének a felélése, ami miatt minden ilyen eljárást átjár a politikai leszámolás érzete.Attól függetlenül, hogy az illető bűnös-e vagy sem.

Gyurma Pappa 2011.09.13. 13:38:52

@Vödör: itt a lényeg, hogy a most nagy barát Csányi, ugyanígy, törvénytelenül szedte meg magát, tett tönkre cégeket (Mizo, Délhús, Pécsre valamiért nagyon haragszik).

A helyzet ezzel az, hogy ezt is, a Bajnai üzleti dolgait, az egész Sukoró ügyet, totálisan magasról leszarom. Tetszik, ahogy kepesztenek, de azért remélem mindenki tudja, hogy Gyurcsányt nagyon nehéz lesz börtönbe zárni, sőt kimondottan lehetetlen. Attól függetlenül, hogy véleményem szerint, aki ilyen magas pozícióban van (igen, a mostani miniszterelnökre is gondolok), az bizonyos mennyiségű "Btk. szerinti, egyszerű bűncselekmény" nélkül, lásd hivatali visszaélés, vesztegetés stb., nem kerülhetett fel ennyire. Ezzel az a gond, hogy akkor most mindenkit bezárnak? Vagy akkor el kell kezdeni bezárni a világon minden politikust?

Egyébként a korrupció meg közgazdaságilag igenis jó, mivel egy alapvetően alacsonyabb jövedelmű réteget juttat többletjövedelemhez, amiből többletfogyasztása lesz, amitől jobb az egész gazdaságnak. Alapvetően ez igaz a legkisebb csinovnyiktól a legnagyobb miniszterig.

tarackos 2011.09.13. 13:47:36

@kanos nyúl: Az origo kérdezte tőle Lovasberényben. A teljes jobbos sajtó nagyvonalúan átsiklik felette. Szted miért?

www.origo.hu/itthon/20110906-orban-viktor-reagalt-a-wikileaks-iratokban-szereplo-kijelenteseire.html

tarackos 2011.09.13. 13:51:29

@Gyurma Pappa: Pont ellenkezőleg, a korrupció az alacsony jövedelműeket gyakorlatilag elzárja azoktól a javaktól aminek megszerzéséhez korrupció kell. Szimplán azért mert nincs rá pénzük...

Ezt ne keverd a hazai, lassan kínaihoz hasonló bérszínvonal következményeivel. Aprópénzért korrumpálódnak emberek amire semmi szükség nem lenne ha nem az ötödét, tizedét keresnék az EU átlagnak.

dvhr 2011.09.13. 14:00:47

Miert erdekes, hogy ki volt Bajnai kormanyaban? Orban kozeli baratjat, a valosagos legugyi dinasztiabol szarmazo Torgyant rakta kormanyaba. Mar ezert le kellene csukni.

Virág et. 2011.09.13. 14:18:32

@dvhr: Hát nem érted? Mert a gazdasági válságmenedzselésre vállalkozó kormány tagjai között olyan gazdaságilag fontos posztokon mint a hadügy, az igazságügy (5 hónapig) és a fene se tudja milyen érdekegyeztető tárcanélküli miniszteri poszton régi káderek voltak, ezért tehát az egész kormány semmit nem ért.

Még mindig nem érted? Nyugi, én sem.

Várúr 2011.09.13. 14:22:16

@Virág et.:
Mégiscsak elvtárs vagy (nem az enyém). Szó szerint "Bajnai elleni offenzíváról" írtál. Erre reagáltam. Lófaszt se számít Bajnai, hacsak a pislogóversenyen nem. Amennyiben következő miniszterelnöknek látod, akkor neked mindennapos jelenség a délibáb. Ennyi erővel Gyurcsány anyósát is láthatod következő miniszterelnöknek vagy a körzeti állatorvost.

IGAZ MAGYAR 2011.09.13. 14:25:42

No még egyszer!!!
Miniszterelnök Úr !!! Jó erőt-egészséget a küzdelméhez mert ez egyben a haza küzdelme is lesz!!! ....egy élhetőbb egy tisztességesebb egy magyarabb hazáért!
Sok sikert Önnek és minden tisztességes MAGYAR embernek aki ezzel a orvgyilkos hajlamú nemzet és keresztény ellenes hatalommal szembe száll!!

Isten Önnel ! ..Polt és Orbán( de kik Ők) ellene!

Jó egészséget!

Várúr 2011.09.13. 14:26:07

@jan:
Lehet, hogy te nem direkt érted félre - tényleg ilyen értetlen vagy. Furcsányt tavaly egy dr. Schiffer nevű ember jelentette fel. Aki akkor még csak képviselő se volt. Nem egy Orbán nevű ember szavazta meg Furcsány kiadatását, hanem a képviselők nyolcvanöt (85) százaléka. Vágod?

Virág et. 2011.09.13. 14:28:46

@Várúr: Fenéket arra regáltál, te politikai nyomást vizionáltál Bajnain. Legalább egy oldalon belül próbálj meg nem ellentmondani saját magadnak.

Bajnaival kapcsolatban pedig emlékezz majd erre 2014-ben. Komolyan gondolod, hogy Gyurcsányt vagy Mesterházyt indítják majd Orbánnal szemben? Szerinted tényleg tanítani ment csak az USA-ba? A Kálmán Olga-féle interjú legfőbb mondanivalója pont az volt, hogy Bajnai - most először - kijavította a kérdezőt, hogy ő nem mondta soha, hogy örökre visszavonult a politikától, csak szünetet tart. Ennél nagyobb beismerés nem is szükséges.

A választási eredményt pedig megoldják a fiúk 2014-ig. Ilyen ütemben bőven meglesz az, akármit is kozmetikáznak a választási törvényen addig.

Várúr 2011.09.13. 14:36:51

@Virág et.:
Na még egyszer. Szó szerint idéztelek, idézőjellel nyomatékosítva, úgyhogy legalább saját magad ne cáfold rajtam keresztül. Bajnairól: egyikünk se jós, de nehezen tudom elképzelni Furcsány gazdasági miniszterét miniszterelnökjelöltként 2014-ben. Párt is kéne alá, márpedig még az is kétséges, lesz- e addig mszp egyáltalán... Gondolom, Bajnait Jobbik vagy LMP-jelöltként te se tudod elképzelni. Nem muszáj komolyan venned saját magad, de ez a bajnaizás vagy a szokásos ballib wishful thinking, vagy a nap vicce.

Várúr 2011.09.13. 14:40:41

@Virág et.:
Az is mulatságos, hogy a Kálmán Olga-féle interjú politikai tényező lenne... Tényező 3 évvel a választások előtt annak, aki a Mikulásban is hisz. Mellesleg nagyon lebecsülöd a választók memóriáját és az egész magyar jobboldalt, ha azt képzeled, hogy a lejárt szavatosságú pillarezgető ebben az országban politikusként valaha is labdába rúg...

csi szi 2011.09.13. 14:43:07

@Várúr: Egy lehetőség még van, gründolnak neki új pártot.
Most például a fidesz úgy tűnik, komoly gazdasági erőket fog végleg maga ellen hangolni, ezek megfinanszírozhatnak egy ilyen projektet.

Virág et. 2011.09.13. 14:43:45

@Várúr: Olvasd már el, azt ahonnan szó szerint idéztél és amire reagáltál. A Bajnai elleni offeníva, hogy jön ide a politikai nyomáshoz? Minek kevered a kettőt? Ezzel próbálsz szánalmasan visszatáncolni, ahelyett hogy elismernéd, hogy benézted?

Segítek, bár érted te ezt, csak mellébeszélsz. Gondolom arcvédelmi reflex arra felétek. A cikkíró írta, hogy Bajnai a bíróságokon politikai nyomást vizionál, erre reagáltam, hogy Bajnai a politikai nyomást az ügyészségen vizionálta, amivel én speciel egyet is értek. Te erre írtad, hogy lóf... van nyomás a Bajnain, a kutya sem foglalkozna vele stb. stb.
Valahogy időközben a politikai nyomás és az ellenzéki offenzíva közé egyenlőségjel került.

Én vagyok a legnagyobb marha, hogy egyáltalán leállok veled vitatkozni, ahelyett, hogy arra a vicces kis kék szövegre kattintanék a bal alsó sarokban.

Virág et. 2011.09.13. 14:44:50

@Virág et.: ellenzéki offenzíva az természetesen kormánypárti offenzíva, csak gondolatban előreszaladtam 3 évet.

Virág et. 2011.09.13. 14:47:07

@csi szi: ne temessétek a szocikat. Voltak ők még így se és aztán mégis lettek 2/3-on is.

Bloodscalp 2011.09.13. 15:50:41

@Várúr: te a narancs bögrékért írod a böszmeségeid?
érdekesen alakul a forradalmi hevültetek ott a jobbon, a rendőr attakért mikor lesz elszámoltatva a gonosz ferike? hiszen korábban azért volt elítélve(szóban) aztán tönkre vágta az országot, azért is el lett már ítélve....most ez a sukoró igazán semmiség...

Várúr 2011.09.13. 17:35:56

@csi szi:
Van abban valami, amit mondasz, de szerintem
1 új párthoz a pénz nem elég, sok élőmunka is kell
2 időigényes (az lmp is az szdsz romjain jött össze)
3 friss pénzt régi arcokba nemigen fektetnek
4 egy kampány mindig a miniszterelnökjelöltre épül
5 Bajnaira kampányt építeni... tán 8-10 %-ra lenne elég

(komcsiknak nem eléggé az, liberálisoknak, zöldeknek nem eléggé.... hadd ne folytassam)

Várúr 2011.09.13. 17:36:41

@Bloodscalp:
Ha már böszmeségről van szó, Furcsánnyal levelezz...

Várúr 2011.09.13. 17:38:48

@Virág et.:
Eluntalak koma. "Arra tifelétek..." Egyszerű a világképed, mintha a föld lapos volna. A te világod eléggé simára gyalult.

partfish 2011.09.13. 19:15:07

A két történet között két alapvető különbség látszik. Az első: a kőszállítások esetében az akkori miniszterelnöki döntés következménye az állami beszerzések más szállítóhoz való átterelése volt, a döntésnek az ország számára kedvező gazdasági hatásáról nem tudunk. Nem lett ettől jobb a magyar kohászat helyzete, nem gyorsult ettől az autópálya-építés, nem gazdagodott az ország. (Csak a miniszterelnök családja.) A kaszinóberuházás számottevő turisztikai kapacitásnövekedést, új munkahelyeket jelentett volna, olyan méretben, amelyre más ágazatokban (például az autóiparban) csak hatalmas állami támogatások mellett kerül sor, míg ez esetben a beruházó nem tartott igényt állami támogatásra. A második különbség: a kőszállítások esetében tetten érhető a döntéshozó politikus közvetlen anyagi előnyhöz jutása a család gazdagodásával, míg a másik esetben ilyesmiről nincs tudomásunk, a feljelentésben sincs ilyen, komolyan vehető utalás. A Gyurcsány Ferenccel szembeni gyanúsítás nem tartalmaz olyasmit sem, hogy az – időközben meghiúsult – döntés kárt okozott volna az országnak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.09.13. 19:31:55

Elolvastam ezt a posztot és a Biszku90-posztot és azóta ez jár a fejemben:

A HŐKÖLÉS NÉPE
Biró Lajosnak, akivel szerencsés volt régi
találkozásom s örök a barátságom.

Ez a hőkölő harcok népe
S mosti lapulása is rávall,
Hogy az úri kiméletlenség
Rásuhintott szíjostorával.

Mindig ilyen volt: apró kánok
Révén minden igának barma,
Sohse harcolt még harcot végig,
Csak léhán és gyáván kavarta.

Erőt mutattak, erőt látott,
Vertnek született, nem verőnek.
Önerejét feledte mindig,
Sohse szegzett erőt erőnek.

Betyár urai így nevelték,
Nem rúg vissza, csak búsan átkoz
S ki egyszer rugott a magyarba,
Szinte kedvet kap a rugáshoz.

Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha néhányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák.

Csak a Csodák-Ura meglátná
Végre ezt a szánalmas népet,
Adna neki csak egy dárdányi,
Úri, kis kiméletlenséget.

Hogy néhány maradt sereghajtó
Törötten, fogyva azt ne vallja:
Ezért a népért ugyis is mindegy,
Ebsorsot akar, hát - akarja.

mek.oszk.hu/00500/00588/html/vers0902.htm

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.09.13. 19:56:22

@IGAZ MAGYAR:

Kedves tőled, de a szerző nem én vagyok:-D A vers alatti link elvezet a szerzőhöz:-)

ü
bbjnick

IGAZ MAGYAR 2011.09.13. 20:13:10

@bbjnick:
.. s még nem tették tiltó listára!!!
...vagy még nem vonták vissza ejj na mit is???
Egyre aktuálisabb !!!
Azért voltak NAGYOK ! ... nem mint most a "takonygerincű magyarok"!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.09.13. 20:25:30

@IGAZ MAGYAR:

Valamit tudtak, az biztos:

Ady Endre: Seregesen senkik jönnek

Minden semmirevalónak,
Gácsnak, svábnak és zsidónak
Grádics adatott:
Itt alant már csak egyedül
Maradok.

Sürög a vad, magyar élet,
Még a némák is beszélnek
S uccám ellepik
S bárki taknyost egy bõsz iram
Felrepit.

Seregesen senkik jönnek,
Megrabolnak, elköszönnek
Gúnnyal, szabadon,
Mi bennem gyûlt, mindenkié
A vagyon.

Mind a szépet, amit hoztam
S ami uj, nagy, átkozottan
Sok, pazar ige:
Úri, léha nullák raja
Söpri be.

Álmagyarok s jöttment népség
S cimeres, ronda cselédség
S nagyúri nagyok:
Ez idõben, itt, valaki:
Én vagyok.

Uj igéim tán nem hatnak,
Rossz frigyesim elhagyhatnak
S nõhet a fülem,
De nem lesz itt semmi, soha
Nélkülem.

www.epa.hu/00000/00022/00076/02299.htm

ü
bbjnick

Bloodscalp 2011.09.13. 20:35:54

@Várúr: eddig kivel leveleztem?:) rendeljek neked is vit a fidesz webshopjából?:)

partfish 2011.09.13. 20:48:02

Elnézést Virág elvtárs, de ez az ítélet!

www.youtube.com/watch?v=BHrwveyy4II

a művésznő · http://chezoriane.blogspot.com/ 2011.09.13. 23:26:01

@málnási: fura ízlése van... de ne reménykedjen, fletó se fog többet ülni, mint stohl, ha csak ezzel a laza hivatali visszaéléssel (3 év a max) kínálják meg.

Oblomov 2011.09.14. 00:39:33

@Várúr:
Vár uram! Emlékezzél Medgyesi (D-207-es) Péterre, aki ugyanúgy elkente a vezír száját, mint a tiedet most éppen Virág et.

kej 2011.09.14. 02:36:34

@Várúr: Becslések szerint 240-260 milliárdot bukik el a magyar költségvetés az Európai Bíróság (EB) áfaügyben nemrégiben hozott döntése nyomán - közölte Varga Mihály, Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A bevételkiesésért az előző kormányokat tette felelőssé, holott a kifogásolt passzus még 1999-ben került be az áfatörvénybe. Ekkor Varga a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára volt.

penzcentrum.hu/adozas/260_milliardot_bukott_a_koltsegvetes_amnezias_varga_mihaly.1029565.html

anonymand 2011.09.14. 04:39:40

Tisztelt (pelikán*)!

Mivel úgy látom, hogy túlteng benned az igazságérzet, segítő szándékkal írom e sorokat.

Állítsák Gyurcsányt bíróság elé, minél hamarabb, hogy nem lehessen aktuális problémákról elterelni a figyelmet ügyének ismételt fókuszba helyezésével.
Állapítsa meg a bíróság, hogy bűnös, vagy sem, és hozza meg ítéletét.
Kerüljön pont az ügy végére.

Néhány dolgot lehet, hogy időhiány miatt elfelejtettél megemlíteni, én sem érek rá nagyon, csak egyet kérdezek: a befektető és Bonsai Duce közötti tárgyalás(ok) Téged nem érdekelnek, azok nem tartoznak az ügyhöz,
arról nem kőne tájékoztatni a nagyérdeműt?

Tisztelettel:
anonymand

Ps: ha lennél olyan kedves, egy kicsit oknyomozós módon, bővíthetnéd ismereteinket a Grippen-ügyről.
Érdeklődéssel várom posztodat....
(azt ugyan várhatom, ugye....)

anonymand 2011.09.14. 04:52:18

@Várúr:

Tisztelt Várúr!

Légy egy kicsit igazságosabb!
Azt is írd az előzőek rovására, hogy otthagyták azt az irdatlan mennyiségű csontvázat, amiből meg lehetett venni a MOL részvényeket.

Ha megteszed, nem tűnsz annyira elfogulatlannak.

Tisztelettel:
anonymand

Várúr 2011.09.14. 12:03:10

@anonymand:

Tisztelt Anonymand, a MOL-részvényeket az IMF gigahitel maradékából lehetett megvásárolni. Abban bizonyára egyetértünk, hogy jobb lett volna elkerülni a helyzetet, mely miatt Bajnai (vagyis az ország) ekkora hitelfelvételre kényszerült.

Várúr 2011.09.14. 12:06:09

@kej:
Bekerült, amikor bekerült... A kérdés az, mikortól alkalmazták az említett törvényt. Az pedig a Medgyessy/Gyurcsány időszak sara. Számtalan figyelmeztetés, majd EU-eljárás ellenére tették, amit tettek. 1999-benm, a törvény elfogadása idején szó nem volt EU eljárásról.

Várúr 2011.09.14. 12:09:28

@Oblomov: Épp fordítva... Orbán kente el a magyarul dadogva beszélő Medgyessy száját, még ha utána fél százalékkal győztek is a szocik. Virág et.... Oblomov... Tilikov.... Egységelem... Kenitek ti a saját szátokat. nehogy tovább repedezzen.

anonymand 2011.09.14. 12:25:47

@Várúr:

Tisztelt Várúr!

"Abban bizonyára egyetértünk, hogy jobb lett volna elkerülni a helyzetet, mely miatt Bajnai (vagyis az ország) ekkora hitelfelvételre kényszerült." - valószínűleg abban is egyetértünk hogy anno világválság volt, mellesleg, most meg csak euroválság van, és mi nem tartozunk az övezetbe.
Nem mellesleg ha a gazdasági mutatók görbéit nézegeted, a Bajnai kormányzat alatt mintha olyan viagrásra sikeredett volna....

Ne szégyelld kimondani, esetleg leírni: annyi csontváz maradt (a válság ellenére), hogy futotta belőle a MOL-ra.

Olyan nehéz?
Tényleg nem megy?

Tisztelettel:
anonymand

Bell & Sebastian 2011.09.14. 13:44:04

Fura egy csóka ez a Gyurcsány, csak úgy vonzza a bajt, mégis mindig leesik egy újabb lehetőség.

A libatolvaj szakértelmét meg csak hagyjuk, különösebben nem ért az semmihez, a paragrafusok közti fogócskán kívül.

pelikán* 2011.09.14. 14:45:53

@Tilikov:
"Mandiner húzása is ezzel, ahogy sepri a talajt a Gyurcsány utáni idő előtt, és már készíti a Bajnai ügyet, akiről még nem tudhatjuk, hogy készül-e ellene bármilyen bírósági eljárás bármilyen ügyben, de a cikk hangvételéből már kétség kívül tudhatjuk: BŰNÖS."

Segg.

Leginkább két dolgot állít a bejegyzés:
1. Bajnai a lényegről nem beszélt KO-nak a pénteki interjúban ill. olyan bullshittel húzza ki magát, hogy "nincs mit mondanom".
2. Valaki meglehetősen túlolajozta a sukorói bizniszt, ez hótfix, hogy ennek milyen jogi következményei lehetnek, arról egy hangot nem írtam.

A habzó szájjal poltpéterezőknek küldöm:
mandiner.blog.hu/2010/12/13/poltodiglan

anonymand 2011.09.14. 14:48:24

@(pelikán*):

Tisztelt (pelikán*)!

Köszönöm részletes és mindenre magyarázatot adó válaszodat.
Értelmeztem a képet (vagy képed?).
Többféle verzió is elfogadható:
1. bolondgomba
2. f@sz kalappal
3. nincs elfogadható érved (én arra gondolok, hogy ez az igazi megfejtés)

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: külön köszönet, hogy vetted a fáradságot és adtál egy link.....
süti beállítások módosítása