Demonstráció helyett fokozott közbiztonság – Ilyen ország pedig nincs CCLXXVI.
2011. június 16. írta: TuRuL_2k2

Demonstráció helyett fokozott közbiztonság – Ilyen ország pedig nincs CCLXXVI.

  Ma van a bohócforradalom és egyéb szakszervezeti tüntetések napja, az érdekvédelmi szervezetek országszerte sok minden más mellett elsősorban a korkedvezményes nyugdíj szabályainak radikális szigorítása ellen tiltakoznak. Tiltakoznának a rendvédelmi szervezetek munkatársai is, de a hírek szerint erre nem nagyon lesz módjuk: az ORFK fokozott közbiztonsági ellenőrzést rendelt el mára, így minden rendőr, aki nem beteg vagy nincs szabadságon, egész nap szolgálatban lesz.

  A korkedvezményes nyugdíj széles körű kormányzati felülvizsgálatát kifejezetten jó és támogatandó lépésnek tartjuk, amivel húsz éve adósa a mindenkori kormány a költségvetési fegyelemnek és a társadalmi igazságosságnak. Nem normális, hogy életerős, jó egészségi állapotú negyvenesek és ötvenesek nyugdíjasként éljék mindennapjaikat. Ezeknek az embereknek a munkájára szüksége van Magyarországnak.

  Ezek a változtatások komoly érdeksérelmeket okoznak, a kormánynak pedig nincs más választása, mint hogy beleáll az ezekből fakadó éles konfliktusokba. Az ellentétek továbbfeszítésére, így például bohócügyi államtitkár emlegetésére azonban nincs semmi szükség. Ugyanígy nem fair az ORFK mostani húzása sem: hiába nem értünk velük egyet egyáltalán a korkedvezményes nyugdíjak ügyében, a rendőrök ettől még épp úgy tüntethessenek saját érdekeikért, mint bárki más. A különféle demonstrációkkal szembeni kormányzati köcsögösködést ellenszenves és kártékony dolognak tartjuk, hívják akár Gyurcsánynak, Bajnainak vagy Orbánnak a miniszterelnököt. Ráadásul ez nem az első eset, amikor tiltakozó rendőröknek tesz keresztbe az állam, például az amúgy végtelenül ellenszenves Szima Judit elleni eljárás, illetve őrizetbe vételének időzítése sem éppen megnyugtató.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr502987706

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szima Szabadlábon 2011.06.16. 18:06:25

Lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadlábra helyezte Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete főtitkárát a Kaposvári Városi Bíróság hétfőn. Szima Judit a határozat kihirdetését követően a bíróság folyosóján azt mondta, olyasmivel vá...

Trackback: A NER egy éve 2011.06.16. 12:43:17

A NER egy éve 1. rész – Szavazófülkés forradalom, szimbolikus ügyek, gazdaság, és társadalompolitika    Immáron egy éve annak, hogy az általános országgyűlési választásokon a Fidesz(-KDNP) kétharmados győzelmet szerzett, aminek követke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VI. Béla 2011.06.16. 09:11:12

Nem, rendőrök ne tüntessenek.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.06.16. 09:20:10

Támogassuk a tüntetőket, értünk is teszik!
Minél többen legyünk!!

De ne törjünk, zúzzunk, gyújtogassunk mint az orbanista banda tette anno!!

spontan · http://erdekessegek.info 2011.06.16. 09:20:42

A bohócokról és a rendőrökről ez a videó jutott eszembe:

erdekessegek.info/bohocok-rendorok-ellen-165.html

Csak nehogy a végén hasonlóan elfajuljanak a dolgok.

Gyurma Pappa 2011.06.16. 09:23:33

Jól írja a szerző. A korkedvezményes nyugdíj ne jó, sőt kimondottan furcsa intézmény, legalábbis a mértékét tekintve. Véleményem szerint természetes, hogy 50-60 éves ember ne fusson bűnözők után az utcán, de semmiképp ne üljön otthon se, bámulva a falat, havi 100-150-200 eFt nyugdíjért, a mi pénzünkön.

A gond az ott van, hogy ez az eljárás rend nem jó, sőt, kimondottan idióta megoldás. Nem lehet ennyi ember torkán erőből lenyomni egy ekkora jogvesztést, és ráadásul kimondottan ellenszenves, hogy ezek az emberek úgy szerződtek az állammal, hogy ez jár nekik. Mindig is rendőrbarát voltam, úgy vélem, hogy nem egy egyszerű kenyér, én nem is tudnám csinálni, és továbbra is tartom, hogy meg kell becsülni őket. Ha nem korkedvezményes nyugdíjjal, akkor valahogy másképp. Nem biztos, hogy olcsóbb lenne, mondjuk egy általános, egyszeri nagy arányú béremelés, eltekintve annak hosszútávú hatásait is, viszont annyiban jobb lenne, hogy legalább "termelne" a maradó rendőr, bár kicsit nehéz ezt mérni egy ilyen "szolgáltatás" esetében.

A mai "fokozott ellenőrzés" kimondottan köcsög dolog, és tovább erősíti bennem a szimpátiát a rendőrök iránt. Remélem azt sejti az ORFK is, hogy ezzel csak elodázza az eseményeket, megakadályozni nem tudja, hogy legyen tüntetés...

Alikam 2011.06.16. 09:29:48

Ugye milyen jó érzés amikor basztatják az embert és kitalálnak mindenfélét, csakhogy ne demonstrálhass?

Hát amondó vagyok, hogy most a fasz másik végére kerültek a rendőrök.

Ugye bogárkáim milyen jó amikor koncepciós okokból szopatnak benneteket?

Ezért nem kell egyik kormány pincsi kutyájának sem lenni. De hol van ilyenkor a nagy összetartás?
Mert ha 3000-en összeállnak akkor már tuti rúgnak ki ennyit.

szobatars 2011.06.16. 09:32:52

A rendőrök egyik fő (gyakorlatilag kizárólagos érve), hogy ők "így", a korkedvezményes nyugdíj lehetőségével vállalták a rendőri munkát.

Egyebekben pedig úgy, hogy a tüntetés jogáról lemondtak....

GGG77 2011.06.16. 09:35:12

Csoda lesz, ha az Orbán-kormány kihúzza 2014-ig.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.06.16. 09:35:12

@poszt: Már csak a rendszert kéne felfedezni az egyedi hibák mögött, és meg is vagyunk. :)

mirikrantz 2011.06.16. 09:37:23

@Gyurma Pappa: Na, gyakorlatilag leírtad, ami én is akartam. Egyetértek!

Viszont, határozottan elutasítom, amit a blogban fogalmaztatok meg, miszterint jó a kormányzati lépés a korkedbezményes nyugdíj felülvizsgálatára! Nem kérem, nem jó. Az ötlet, hogy a jövőre nézve átalakítsuk, és a rendszer új, fiatal megbizottjai már eszerint a szerződés szerint dolgozzanak jó, és üdvözlendő. De hogy egy megszerzett jogot visszamenőleg vegyen el egy olyan kormány a korkedvezményes nyugdíjban lévőktől, akik e szerint a rend szerint szerződtek és dolgoztak - ráadásul pont egy olyan kormány, melynek minisztere is valami hasonló módon lett nyugdíjas, pofátlan, megalázó, felháborító, vérlázító ect. ect. Úgy tűnik a mániájuk a visszamenőleges hatályú törvények, ami teljes jog- és létbizonytalanságot okoz, amúgy is rendkívül biztonságos életünkben! Ezt el kell utasítani, ugyanakkor persze be kell látni, hogy valóban nem normális 40-45 éves embereket "nyugdíjazni", de ez nem azoknak a hibája akik anno "a törvény adta" lehetőség szerint nyugdíjba is mentek.

Azok a kicsinyes megjegyzések pedig hogy 150 ezret zsebre rak a tévébámulásért, és még tuti biztos biztonsági őr cége van, amivel milliókat keres, nos lehet, hogy van néhány tábornok, de így általánosítani több ezer emberről, megint csak tipikusan magyar irigykedős picsogás, amire csak azt tudom mondani bárki lehetett volna és lehet rendőr, ahogy persze bárki lehet bármi más is kűmüvestől az atomfizikusig, tisztességes embertől tisztességtelenig.

kenshikun 2011.06.16. 09:44:47

Egy kérdésem azért lenne, ami felett szerintem a jogalkotók is elsiklottak, amikor az alkotmányba emelték, a 65 évesen lehetsz nyugdíjas című eposzt.

Vannak ugye pl a sugárveszélyes munkahelyek (nem csak erőműre kell itt gondolni, a gyógyászati izotópos kezeléseket végző nővérek és orvosok is bőven ide sorolandók) is korkedvezményre jogosultak. 10 év után 2, majd 5 évente további 1, de maximum 6 év korkedvezményre (nők esetében 4 événte, illetve 8 év után).

Ez azonban nem adomány, mivel a munkáltatónak súlyos pluszköltséget jelent ez a egészségügyi hozzájárulás címen. Tehát gyakorlatilag az ebben a munkakörben dolgozóknak a munkáltató "kifizeti" a korkedvezményt.

A kérdés az, hogy ezen munkavállalókkal (köztük velem is) mi a célja az államnak?

Itt jöhet persze az, hogy "ez csak a rendvédelmisekre vonatkozik" de a benyújtott törvény és alkotmány szövege szerint közel sem.

Egyébként valahol egyet értek a rendőrök korengedményével is (bár nem ilyen szinten, és ennyire eltúlozva) és elég értetlenül állok a berendelés "véletlen" elrendelésén.

veny 2011.06.16. 09:45:00

Á, méghogy kommunista kormányunk van... teljesen kizárt!

Sztrapacska 2011.06.16. 09:45:24

@szobatars:
Bocsi, a tüntetés jógáról senki nem mondott le! Legfeljebb a sztrájk jogáról! Nagyon nem mindegy!

nesze nektek két harmad... 2011.06.16. 09:46:53

BE VAN SZARVA A NEMZETI KIS SZAROS ROHADÉK.
Fél hogy felkoncolják...pedig az lesz a vége. A Diktatúrát csak megdönteni lehet. Véres élménye lesz a Nemzeti Szaroknak!

kubatov_kommunista 2011.06.16. 09:47:09

Majd akkor ez is "gördülő" tiltakozás lesz mint a máv sztrájk. annyi pénze úgysincs az államnak, hogy ki tudja fizetni a szolgálatokat.

kormány elleni fellépés lesz, ez tiszta sor. én már csak arra leszek kíváncsi, milyen fokú.

nesze nektek két harmad... 2011.06.16. 09:48:02

Kádár üzenete Orbánnak
Kádár János a túlvilágról ismét egy páratlan, az ország jövőjébe
bepillantást engedő levelet bocsátott a Progresszív Blog , és a Századvég Fidesz Propaganda Iroda
rendelkezésére.
Íme:

Kedves Viktor Fiam!

Úgy látszik, tényleg nincs más hátra: megint át kell vennem az országot!
Tegnap szólt az Úr: mivel ő alapvetően a Magyarok Istene, és minden népénél
inkább a szívén viseli a magyarok sorsát, ezért le fog küldeni a Mennyekből
engem.
Hamarosan fel fogok támadni - persze előbb vissza kell kapnom a koponyámat
és azt egyelőre a Jóisten se tudja, hogy hol lehet. Azt mondja, szól majd a
Pintér Sanyinak: aki akkora közbiztonságot és csodákat ígért, mint Te
ellenzékben, ő majd bizonyára ebben is tud segíteni!
Fiam, azért döntött így az Úr - egyébként döntéséhez kikérte Hruscsov
elvtárs tanácsát is - mert te előjöttél ezzel a Nemzeti
együttműködés-baromsággal. No, ezzel aztán végképpen kiakasztottad az Urat,
mint Rákosi elvtárs a szovjeteket, amikor nem tanult a XX. kongresszusból!
Tudod, fiam, az Úr mindent lát, látta azt is, hogy te nyolc évig azon
gyúrtál éjjel és nappal, hogy lekerítsd magadnak a nép negyedét, ha már az
egészet nem tudhattad a magadénak. Gondold át, Fiam, hogy milyen az, ha egy
tízmilliós kis országban két és félmillió ember nem működik együtt a
többséggel, ha munkatársak, családtagok úgy néznek a többiekre, mint "nettó
hazaárulókra", akiktől a legokosabb lenne megszabadulni! Egyébként nem lep
meg, hogy ennyien lépre mentek neked: '56-ban Mindszenthynek is tömegek
hittek. Itt mindig vevője van a populista dumának, az össze-vissza
hazugságnak!
Az Úr szerint - ahogy az ő Egy Fia mondja a Szentírásban - "nem lehet egy
szájból hideget és meleget egyaránt fújni". Én pedig mindig is azt mondtam
az elvtársaknak, hogy egy vezetőnek kell, hogy legyen hitele a nép előtt, -
mint jó részegnek a kocsmában. Na mármost: aki egyszer ezt, másszor meg azt
dumál, a pillanatnyi helyzete, érdekei szerint, annak csak rövid távon van
és lesz hitele! Hát azt hiszed, hogy ha én, csak azért, hogy simábban
beléphessünk a Világbankba, elkezdem a kapitalizmust hirdetni, a nép jött
volna utánam? Fenét! Azt mondták volna: az Öreg megbolondult!
Rólad is ezt beszélik, Fiam! Tudom én, hogy nehéz volt neked az
illegalitásban: úgy érzed, mindenki rád vadászik, minden ellened megy, a
táborod is fogyóban. Keményen kell küzdeni, hogy egyben tartsd a Pártodat,
hogy ne legyen frakciózás - mert ha van, az maga a Vég, ezt láthattad a
szociknál is! És persze finanszírozni is kell közben a
Pártot - te pedig mégsem rabolhattál bankot, mint 1917 előtt a szovjet
bolsevikok. De az is kemény és veszélyes, hogy mindenféle kétes alakokkal
kell egyezkedni,- például bankvezér fináncoligarchákkal.. Persze, hogy
kikattanhat a legerősebb ember is!
De aztán ha a hatalomba kerülsz, akkor pedig már nem ágálni, hanem dolgozni
kell! Azt meg csak higgadt fejjel lehet, Fiam! Az Úr pedig innen úgy látja,
hogy sehogy sem tudsz lenyugodni. Olyan vagy, mint egy megkergült melós:
állsz a futószalag mellett, és hónapok óta gyártod a selejtet!
Na mármost: ha egy melós elront egy biciklikormányt, az is veszélyes lehet,
de ha egy ország sorsát, népének becsületét cseszed el, akkor csak két
választás marad: vagy te mész a fenébe, vagy az ország a tragédiába. Fiam,
az Úr az első megoldást választotta.
Az ország demokratikus fordulatként fogja megélni a visszatértemet: pl. csak

Munkásőrség lesz, de Magyar Gárda nem és nem fogja zavarni a dolgozók
nyugalmát a munkahelyeikre rárontó MFB-kommadó sem. Ezt elfogadja az EU is.
Elég szarul kezdted az EU elnökséget, pökhendi magatartásodra ők sokáig
emlékezni fognak, még akkor is ha már senki sem leszel. Tudnod kell, hogy
rám jól emlékeznek azok a burzsujok is, hogy velem évtizedekig egészen jól
kijöttek, veled viszont csak a bajuk van! Na és az
IMF: bizony rossz lóra tettél támadó hozzáállásoddal! Tudod, fiam, ezek az
emberek Európában vannak otthon, te pedig a csupán a Felcsúti focipályán -
és ez óriási különbség!
Az EU-ban egészen más a stílus: nem véletlen, hogy az ott lévő tagok nem
viselnek sípcsontvédőt!

Szóval: az Úr levette rólad a kezét. De ne félj, Fiam, rólad azért
gondoskodni fog, a jól bevált szocialista módon! Rövidesen "felfelé fog
buktatni" téged, és hamarosan jössz ide a helyemre, a Politikai Túlvilágra,
a csapatod pedig az örökös negatív homályba!

Kádár Jani bátyád

kispufi 2011.06.16. 09:48:14

@GGG77: ja, mert már készen áll a kormányzás átvételére az épp két-, vagy ki tudja hányfelé szakadni készülő maszop meg az egymást is összeverő jobbikosok garázdatagozata, a nagy elánnal magukkal kezdeni mit sem tudó lomposokról nem is beszélve, és az egész ellenzéki kóceráj mögött álló legalább 25 %-os támogatottság.

mirikrantz 2011.06.16. 09:50:23

@kenshikun: ne reménykedj, a kérdés nagyon jó! Ismerősöm 3 műszakban tolja a Visontai erőműben, ami szerintem a legnagyobb rosszindulattal is legalább dupla időt jelent, ahogy az általad említett szakmában is! És van még ilyen pár. Sajnos tartok tőle, hogy a "rendvédelmisek" sem véletlenül maradt ki a megfogalmazásból. Ettől a kormánytól csak a legrosszabbra szabad számítani!

kispufi 2011.06.16. 09:50:47

@Orbán takarodj!!: értünk is? tehát akkor én is elmehetek 40 évesen nyugdíjba, ha sikeresen felrugdalják a tűzcsapokat?! hurrá, akkor én is veletek...

KG2000 2011.06.16. 09:52:58

A nyugdíjakat szerintem egyértelműen az összes befizetett nyugdíjjárulék és a nyugdíjbamenetelkor várható élettartam alapján KELL kiszámolni. Tehát én nem vagyok ellene elvileg az előnyugdíjnak, de akkor egy 45 évesen nyugdíjba menő kapjon hatpdannyit, mint egy 62 évesen nyugdíjbamenő, vagy pedig 45 éves koráig fizessen 6-szor annyi nyugdíjjárulékot, mint más. Ez a hatszoros szorzó persze csak egy becsléls, de szerintem meglehetősen reális.

A nyugdíjszámítás ugyanis TUDOMÁNY, statisztikai alapon. Egy magánnyugdíjpénztár, he teljesen üzleti alapon működik, szintén KIZÁRÓLAG a befizetett ÖSSZES nyugdíjjárulék és a nyugdíjbamenetel korában várható élettartam alapján számolna nyugdíjat.

sárkányfő 2011.06.16. 09:53:19

"Az összevonások és átszervezések miatt, nemrégiben 507 embert küldtek nyugdíjba. A kormány bort iszik, és vizet prédikál, miközben azt mondja, hogy ezeknek az embereknek dolgozni kell, elküldik őket. Vagy szakorvos, vagy pedig a munkáltató küldte nyugdíjba a rendvédelmiseket" – hangsúlyozta Árok Kornél. (Pintér Sándor belügyminiszter és Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató is 47 évesen, korkedvezménnyel ment nyugdíjba.)

hvg.hu/itthon/20110616_arok_kornel_bohocforradalom

Roy 2011.06.16. 09:54:13

Azért rendeltek minden rendőrt be, hogy a többi tüntető ellen bevethessék?

Roy 2011.06.16. 09:55:45

@sárkányfő: Nekik szabad. Rájuk nem vonatkozik semmi. Egyenlőbbek az egyenlők között.

KG2000 2011.06.16. 09:59:07

@kenshikun: Nos, ha az érintettek illetve azok munkáltatói TELJES EGÉSZÉBEN fizetik a munkaviszony alatt a korkedvezményes nyugdíj fedezetét, akkor nem lenne baj. A hangsúly a TELJES EGÉSZÉBEN van. Ha mondjuk csak 100 ezer Ft-os nyugdíjjal számolunk egy 45 évesnek, akkor a különbség a mostani 62 és 45 év között 17 év. Vagyis 17*100000*12=20,4 MILLIÓ FT-tal KELL több nyugdíjjárulékot fizetnie aktív korában!!!!!!!!!!

Soha ne feledje a sok ÉLŐSKÖDŐ, hogy a korai nyugdíjat NEM a kormány fizeti, hanem sokmillió nyomorgó munkavállaló, akik nem tudnak hamarabb nyugdíjba menni.

sárkányfő 2011.06.16. 09:59:40

Van-e a Mandinernek az "Ilyen ország pedig nincs " sorozatában olyan poszt, melyben a Fidesz nyugdíjgaranciás levelét tárgyalják? :)

Tudjátok, amelyik Schmitt Pál Fidesz-alelnök fényképével, aláírásával ment ki :) Amelyik nem csak a nyugdíjak megvédésre, de reálértékük megőrzésére is garanciát vállalt...

G. Wolf 2011.06.16. 10:00:38

Maga az hogy alanyi jogon jár a korkedvezmény tényleg nem jó... Azért már bocsánat de ha valaki 25 évig ül a HM-ben vagy a Teve utcában az ne kapjon korkedvezményt. Személy szerint inkább valami pontjellegű rendszerrel értenék egyet, ha szolgálatban van és nincs esemény 1 pont, ha ki kell menni betőröt elfogni 2, ha lövödlözés is van 7-8... Vagy tűzoltóknál, ha készültség akkor aznapra 1, ha műszaki mentés 2, emberélet 3-4 stb... Katonáéknál is ismán megoldható, ha valaki egész nap csücsül a laktanyában 1pont, azért az más mintha kint rohangászik az afgán hegyek között 10pont! Szépen súlyozni kell, hogy valóban arányos legyen.

DE

A mostani emberek így szerződtek! És ez utólagos és egyoldalú szerződés módosítás! Pont a kormány van épp az ellen hogy a bankok ne módosítgassanak össze vissza feltételeken! Ez ugyanaz csak mások a szereplők.

És igen változtatni kell a rendszeren, az új belépőknek már nem ez jár, de azok akik így vállalták azoknak igen ez jár - még ha nem is értek teljesen egyet vele.

Az meg teljes nonszensz, amiket csinál a kormány, érdekes hogy épp akkor viszik el Szimát, érdekes hogy épp ma kell mindenkit készenlétben tartani, mekkora véletlen! Hihetetlen...

És hogy hova is vezet mindez? Ha belekényszerítik a tüntetőket abba, hogy ne törvényes keretek között tüntessenek hanem lépjék át a parancsot akkor később amikor tényleg kellene a parancsnak engedelmeskedni akkor se fognak. Kicsit olyan ez mint a közlekedés, tele van értelmetlen táblákkal, amit az ember nem tart be, viszont e miatt már ott se fogja betartani ahol kell... és kész a baj!

Kiváncsi vagyok ha a görögökéhez hasonló helyzet fog beállni akkor mi lesz... Egyre kevéssé lehet az "elmúlt 8 év"-re fogni... Ők vették át, az elmúlt 8 évben is ott ültek a parlamentben, igenis tudták milyen állapotban van az ország, ők akarták, senki nem kényszerítette őket hogy vezetők legyenek, ez lehetőség és nem kényszer számukra.

Továbbá a TEK példája az egyik legjobb példa a totális kapokdásra és fejetlenségre. Az elmúlt 8 év teljes ismeretében létrehozták, aztán adtak neki még 800 milliót, most meg elvontak 2400-at. Így hogy lehet tervezni? Vagy bármit csinálni? És ez csak egy nagyon látványos példa arra amit a kormány vezetés alatt művel.

KG2000 2011.06.16. 10:00:44

@sárkányfő: Elvtárs, azt persze elfelejted megemlíteni, hogy egy új törvény Pintérre is vonatkozni fog. Ha megszületik.

hillcut 2011.06.16. 10:04:17

Aki egyenruhát vesz fel, az teljesítse a parancsot! Már elnézést, de nem a vasasokról van szó, hanem fegyveres testületekről, akik btw a legutóbb is csürhe módjára viselkedtek.
Egyszerűen nem értem a felháborodottakat.
Ha mindenkit laktanya takarításra vezényeltek volna, még akkor is: hang nélkül, vigyázz, jelentés, pihenj, leléphet.
Bárkinek bármit mond az, hogy alá-fölé rendelt, vagy, hogy parancsnoki lánc?

Sztrapacska 2011.06.16. 10:05:18

Azért én kérdeznék: Hol van az a gazdasági csoda, amit Viktorék ígértek? Azt mondták, csökkentik az adókat, és beindul a gazdaság. 7% körüli növekedésről is hallottunk. Arról volt szó, hogy nem kellenek megszorítások, megoldják ők másként! Ehelyett csak elvesznek mindenkitől! Nem a korai nyugdíjazását védem a rendvédelmiseknek! Ilyen alapon én is elmehetnék nyugdíjba 40 évesen! Miért ne? De NEM ERRŐL VOLT SZÓ!
Egyesek hogy fölháborodtak a 300Ft-os vizitdíjon! Most a rendvédelmisektől nem 300 Ft-ot vesznek el! És ha már itt tartunk: Az a 300 Ft gyönyörűen megoldott egy másik problémát: Nem ültek ott az unatkozó vénasszonyok a rendelőben! Ehelyett most megint erőből, idióta, hozzá nem értő módon újraszervezik a rendeléseket!
Ez a baj! Dilettánsok ülnek a kormányban, és nem veszik észre, hogy a szakadék felé tartunk!
El lehet venni a korengedményes nyugdíjat, de nem visszamenőleg!
És akkor feltennék egy kérdést: Mi lesz, ha a rendőrök nagy része beadja a felmondását, és ezután senki nem áll rendőrnek/tűzoltónak?
Mert valljuk be őszintén: Nem azért a kb. 100eFt-ért lesz az ember rendőr, amit a szolgálat alatt megkeres!

A most habzószájú kormánypártiak szakmátváltanak, és ellátják a rendőri/tűzoltó feladatokat?

cutcopy 2011.06.16. 10:07:33

Ha ez ilyen pofon egyszerű akkor ebből is látszik hogy aki szolgálatra esküdött az csak ne tüntetgessen.. főleg előljárói és a szolgálati ideje ellen ne..!
Bohócnak pedig ott vannak szakszervezeti vezetőik, nem kéne a 2006-os símaszk után most bohócnak maszkírozva intézni az azonosíthatatlanságot..

dr.pupak30 2011.06.16. 10:07:49

Orbánnal az ország rohan a totális káosz felé.
Miért kellett mindent egy év alatt meglépni a kedvezőtlen gazdasági környezetben ezzel lassan elviselhetettlen terheket róva a társadalomra? Miért kellett egy lépésben ilyen mértékű adócsökkentést csinálni? Természetesen most már pánikszerűen kell visszavágni a kiadásokat ezért drasztikus lépésekre van szükség. A nyugdíj átalakítást is lehetett volna lépésről lépésre több év alatt, egyeztetve a szakszervezetekkel. Túl nagy lesz a gőz és robbanni fog tisztelt polgártársak.

sárkányfő 2011.06.16. 10:09:06

@KG2000:
Ne elvtársozz, én nem vagyok fideszes, nem vállalok közösséget olyan emberekkel, mint Pozsgay, Schmitt vagy Matolcsy, komcsizd csak a saját elvtársaid.

Pintért meg leszarom azzal együtt hogy egyszerre veszi fel a nyugdíját és a fizetését, és azzal együtt is, hogy olyan párt kormányának tagja, amelyik párt többek közt a nyugdíjgarancia ígéretével szerezte meg a hatalmat...

Hathajó 2011.06.16. 10:11:31

"A különféle demonstrációkkal szembeni kormányzati köcsögösködést ellenszenves és kártékony dolognak tartjuk, hívják akár Gyurcsánynak, Bajnainak vagy Orbánnak a miniszterelnököt"
Ez igaz. De azért a memóriám felfrissítése érdekében, Bajnai kivel és mikor köcsögösködött visszaélve kormányzati hatalmával?
Mellesleg a hatalmi köcsögösködésben Orbán utcahosszal vezet mindenki előtt. Mondhatni éllovas.

nesze nektek két harmad... 2011.06.16. 10:11:49

Jóval kezd ki a Nemzeti Szaros Bunkó Kormány Banda. ( megtiltották a z Egyetemi Fórumozást? Tiltakozást???)))
A Fiatalok fogják " felkoncolni" ezt a Nemzeti Szar embereket! Remélem hamarosan!

hillcut 2011.06.16. 10:13:23

@Sztrapacska:
Badarságokat hordasz össze. Olvasd el ezt, nem hosszú:

seekingalpha.com/article/274477-what-greece-can-learn-from-hungary

Ha a rendvédelmiseknek nem tetszik vmi, beadhatják a felmondást. Na ehhez joguk van. Mehetnek biztonsági őrnek, ha azt szeretnék.

Kozi73 2011.06.16. 10:13:54

Mi van Mandiner?
Beleszarsz a saját fészkedbe?
Mit fog ehhez szólni a bonszáj-góréd?
Ejnye.

Kotkodus 2011.06.16. 10:15:51

személy szerint soha nem volt jó viszonyom a rendőrökkel, nem is szeretem őket kifejezetten, azonban demonstrálni nekik is jogukban áll (csakúgy, mint a gárdának v. a melegeknek)!

sokat változott a világ a 80-as évek óta, amikor egy fiatal egyetemista a demokratikus szabdságjogokról szónokolt és nekem ő volt a politikai példaképem...

sokkal többet vártam a mi picurkánktól... akkoriban nagyobbnak láttam...

HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ BOHÓCOK!

hillcut 2011.06.16. 10:18:52

@Kotkodus:
gárda, és a melegek civilek. a fegyveres erőszakszervezetek állománya nem az. ez egy óriási különbség. ez a lényeg.

Link Elek 2011.06.16. 10:20:02

a fidesznyikek micsoda patkanyokka valtak a hatalomtol.
soha tobbet nem szabad a kozelebe engedni oket.

kenshikun 2011.06.16. 10:20:54

@KG2000: Pillanatra azért megállítanálak. Esetünkben a munkáltató FIZETI a korai nyugdíjazás teljes különbözetét, és mi legjobb esetben is 59 évesen (jelenleg) mehetnénk nyugdíjba.

A rendőrök, illetve rendvédelmiseknél természetesen a munkáltató úgymond nem fizet (állam a munkáltató ugye).

A jelenlegi szabályozás rossz, ez tény, de megint egy viszonylag szűk csoportnál tapasztalható probléma miatt másik nagyon széles kör esik el egy kifizetett (!) jogától.

Én csak ezt tartom problémának, illetve a visszamenőleges hatályt.

G. Wolf 2011.06.16. 10:21:00

@hillcut: egy fontos dolgot elfelejtetsz, ne keverd össze a sztrájkot és a tüntetést!

Az rendben van hogy ezek az emberek nem sztrájkolhatnak, azonban a szabad idejükben miért nem tűntethetnek?

És hogy hogy mindig épp akkor rendelnek el készültséget amikor nagy tűntetés van?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.06.16. 10:24:44

@TuRuL_2k2:!

Megmondom a tuttifrankót:-]

Ezek a fals kormányzati lépések Kötcse gyümölcsei.

"Ha a művészet elfordul a peinture conceptuelle eszméjétől, az a veszély fenyegeti, hogy meglepetéssikereket kell keresnie, akkor pedig egybeesik a start és a cél – ez a győzelem nem nagyon meggyőző. A kommentárok harsonázni kezdenek, és ez a két mutatvány jól csenghet együtt. Ezért emelünk szót a peinture conceptuelle mellett: újra többrétegűségnek, elemzésnek, feszültségnek és az elválasztás élességének kellene jönni a képbe, ha lehetséges, műveltségnek is, legfőbb ideje, hogy a művész bizalmatlanná váljon a benne rejlő »alkotószellemmel« szemben, il faut decouranger les génies. (El kell távolítani a zsenit.) Ne gondolkozzanak a képből kinyúlva, de rendkívül sokat gondoljanak befelé a képbe, és ahhoz, hogy felfedezzenek valamit, hasznos feltételezni, hogy az értelem minden Tehetség foglalata, miként Novalis mondotta."

magyarido.blog.hu/2011/03/23/arnold_gehlen_adaleka_a_nemzeti_egyuttmukodes_rendszere_hez

...A szocializmus ideológiája (a marxizmus-leninizmus) bizonyos érdekeket tekintett-kezelt abszolút értéknek-értékként (az uralkodó osztály, a munkásosztály érdekeit); az elmúlt húsz év liberálbolsevizmusa az egyéni érdek érvényesítését-érvényesülését emelte az abszolút érték rangjára. Az új (magát jobboldali, keresztény-nemzetiként meghatározó) hatalom deklaráltan (és nagyon helyesen) szakítani szeretne az előző két rendszer „értékhagyományaival”. Hogyan lehetséges ez? Honnan származhat egy új „mérték”? Kisebbségi és/vagy többségi érdekek abszolút értékké emeléséből („demokratikus úton-módon”) semmiképp. Hisz a mérték alapja az érték és nem az érdek, érdekek abszolutizálásából legfeljebb ha „mérdek” születhet, de nem mérték. Honnan eredeztethető egy olyan mérték, amely mindenkit egyenlően mér, nem sértve érdekét, tiszteletben tartva méltóságát?...

magyarido.blog.hu/2011/03/08/mertek_vagy_merdek_meg_mindig_kotcse

Koherens mérték csak koherens és konzekvens etikai alapról jöhet létre: Koherens és konzekvens etika nélkül ez az egész mai játszódás, csak makimajomkabaré, csak demokratizmusba csomagolt önkény (demagógia)!

A Zemberek akarata! Ha teszem azt néhány év múlva a Zemberek akarata az lesz (olyan lesz a közhangulat), hogy f*xonfogva fel szeretnék lógatni a lámpavasakra az összes kutyaütő fidesznyiket, akkor is igaza lesz a Zembereknek? És akkor is meg fogják vizsgálni a jogi lehetőségét, hogyan is lehetne a Zemberek akaratának teret nyitni? Vagy akkor már nem?

ü
bbjnick

Kotkodus 2011.06.16. 10:25:40

@hillcut: alapvetően igazad van abban, hogy a fegyveres erőknél parancsra kell cselekedni, de szabadidejében (amit most elvettek tőlük) igenis civil a rendőr, tűzoltó, katona, stb.
ugyan a sztájkjogukról lemondtak, de tüntetni (szabadidejükben) igenis van joguk!!!

nem beszélve arról, hogy kötöttek egy szerződést az állammal, amit most az állam felrúg (visszamenőlegesen)...
jól értem, szerinted az állam felrúghatja a szerződést és a rendvédelmisek, pedig tűrjék ezt szó nélkül?
hogy nézne ki ez mondjuk a kereskedelemben?

ráadásul picurka óta tudjuk, hogy "a szolgalelkűségnek mindig szolgaság a vége", úgyhogy, ha méltóak akarnak lenni az orbáni üzenethez, tüntetniük kell...

Apafarkas 2011.06.16. 10:26:43

@szobatars: a sztrájkjogról mondtak le, nem a gyülekezési jogról.

Azt azért ne felejtsük el, hogy nem csak a rendőröket szopatják, hanem a tűzoltókat is.
A rendőrök előretolása ebben az ügyben tudatos kormányzati kommunikációs stratégia, lévén a jard népszerűsége meglehetősen alacsony, és az emberek könnyebben beveszik azt, ha azokat basztatják, mintha a népszerűségi lista töretlen éllovasait, a tűzoltókat.
Másrészről pedig differenciálni kellene.
Mert amíg a trafipaxot 65 évesen is lehet kezelni, addig nem örülnék, ha 65 éves manuszok próbálnák leemelni rólam az autó roncsait, ha esetleg odakerül a szitu.
Harmadrészt pedig sajnos az igazság az, hogy mogyoróért majmot kapunk. Ha elveszünk egy fontos juttatást, akkor ahelyett adni kell valami mást. Mondjuk fizetést. Mert az sem állapot, hogy a tűzoltók egy nap meló után két nap maszekolnak, hogy megéljenek. A barátomnak nemrég égett meg az arca, amikor lakástűzből mentett. 90 nettót keres...

szobatars 2011.06.16. 10:27:51

@Sztrapacska:

Lovagolhatsz még vagy 847 más szavunkon is...
Jelen esetben a tüntetés a sztrájkjog gyakorlásának egyik formája. (nem nyelvtanilag, hanem de facto).

Joguk van viszont (sőt egyenesen kötelességük!) az előírások minden részletre kiterjedő pontos betartásával lassítani a munkát. Szóval felvonulás nem, de ha megállít igazoltatni akkor mindent végigkérdezhet, végignézhet, stb. Amikor a 137. autós már félórákig áll sorba, hogy ellenőrízzék....na akkor elérték a céljukat.

hillcut 2011.06.16. 10:30:22

@G. Wolf:
nem keverem, de azt meg kell érteni, hogy ők olyan szervezetekhez írtak alá, ahol a munkáltató (állam) szabadon rendelkezhet velük.
ismétlem:
Ha mindenkit laktanya takarításra vezényeltek volna, még akkor is: hang nélkül, vigyázz, jelentés, pihenj, leléphet.
Nem kívánságműsor.
Miért nem az érintett nyugdíjaban lévők mennek tüntetni? Vegyenek ki szabit az őket alkalmazó örző-védő cégtől!

BigBlueI 2011.06.16. 10:31:55

Egy nóóórmális társadalom 3 helyre mindenképpen beruház a jövő érdekében. Az oktatásba, az egészségügybe és a rendfenntartásba. Mert okos, egészséges, biztonságos környezetben élő emberek tudják az országot előre vinni.

Na, melyik az a három terület, amely a leginkább szív???

Tényleg nem jó a korkedvezményes nyugdíj rendszere. De visszamenőleg ezen változtatni???
Idióta ország, idióta vezetők. Lassan szégyenkezni kell a magyarságunk miatt. Főleg, mióta kötelező, meg nemzeti. Sokkal jobb volt magyarnak lenni, amíg nem szabadott.

Kotkodus 2011.06.16. 10:32:49

@hillcut: te mit szólnál ahhoz, ha a főnököd azt mondaná, hogy visszamenőlegesen 30%-kal csökkenti a fizetésedet, mert az előző cégvezetés(ek) rosszúl gazdálkodtak?

szó nélkül elfogadnád?

HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ BOHÓCOK!

Roy 2011.06.16. 10:33:25

@KG2000: Pintérre soha nem fog vonatkozni.Úgy írják meg, hogy az összes rendvédelmisre, kivétel Pintér, és Bakondi elvtársra.

Roy 2011.06.16. 10:34:58

@Link Elek: Nem váltak patkányokká, mindig is azok voltak, csak jól álcázták magukat.

Sztrapacska 2011.06.16. 10:35:13

@hillcut: Miért beszélek badarságokat? Részletezd már légyszives!

idézet:
A Fidesz-elnök megismételte korábbi állítását, miszerint a szocialisták 12 pontos javaslata valójában egy gigantikus megszorító csomag: megint az emberekkel akarják megfizettetni a válság árát.
Az ellenzéki politikus úgy vélte: a magyar gazdaság baja az, hogy az azt működtető vállalkozások nem vagy csak nagyon drágán jutnak hitelhez. Éppen ezért ilyenkor pénzt kell pumpálni a gazdaságba, nem kivonni azt. Magyarországon, miután az államnak nincs elegendő forrása, a megoldás a gyors adócsökkentés lehet - hangoztatta.

Orbán Viktor úgy látja, hogy az adócsökkentés forrása a gazdasági növekedés lehet, ha ugyanis a pénz a vállalkozásoknál marad, több lesz a beruházás, ezáltal a munkahely és a bevétel is. "Új gazdaságra van szükség, nem a mostanit kell foltozgatni" - hangsúlyozta.

innen van: www.hirextra.hu/2008/10/14/orban-szerint-adocsokkentes-es-elorehozott-valasztasok-kellenek/

Szóval miért beszélek hülyeségeket?

Roy 2011.06.16. 10:37:39

@cutcopy: 2006-ban a fideszbérencek húztak a fejükre símaszkot.

hillcut 2011.06.16. 10:38:23

@Kotkodus:
Nincsen klasszikus értelemben vett szabadidő. Bármikor berendelhetőek, mozgósíthatóak, még szabadság idején is. Ha tüntetnek mozgósíthatatlanná válnak, tehát gyakorlatilag sztrájkolnak.

Civil dimenzióban próbálod értelmezni ezt a szférát és ez nem fog menni. Kereskedőkkel akarsz összehasonlítani fegyveres erőszakszervezeteket?
Nem rúgja fel, hanem módosítja és egyelőre egyikünk sem tudja, h mi lesz a végeredmény.
Amúgy meg ott vannak a szakszervezeteik, azok dolga a tárgyalás.

Sztrapacska 2011.06.16. 10:39:00

@szobatars: Tévedsz!
A tüntetés és a sztrájk 2 teljesen különböző fogalom!

A sztrájk legsűrűbb esetben munkabeszüntetést jelent.
A tüntetés pedig azt, hogy szabadidődben (Tehát nem munkaidőben!) elmész valahova tiltakozni.

Ne mosd össze a kettőt, mert nem azonosak!
Az utóbbi fogalom egyenes következménye a szabad véleménynyilvánításnak, és alapvető emberi jog! A tüntetéshez való jogodat egy demokráciában senki nem veheti el!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.16. 10:39:19

"A korkedvezményes nyugdíj széles körű kormányzati felülvizsgálatát kifejezetten jó és támogatandó lépésnek tartjuk, amivel húsz éve adósa a mindenkori kormány a költségvetési fegyelemnek és a társadalmi igazságosságnak. "

Jó ez a mondat, és vártam hogyan tovább. De elmaradt, hogy kiemeljétek, tárgyalás, egyeztetés és hatástanulmányok után, de talán a legfontosabb, NEM VISSZAMENŐLEG! Mert ezzel nem lehet egyetérteni.
Ami igazán megdöbbentő, hogy pusztán azt írjátok: "... nem fair az ORFK mostani húzása.." Nem fair? Azt a mindenit neki :-) Ilyesmik nem Kínában, vagy katonai juntákban szokott megtörténni?
Az a helyzet, hogy eddig is mélységesen megdöbbentett ami történik az országban, és éltemben először idén jutott eszembe hogy kimenjek tüntetni valahová, de amit az utóbbi két hétben tesznek, az tényleg mindenek a legalja. A legaljasabb visszataszító hozzáállás, hogy szakszervezeti tagokat elbocsátanak, letartóztatnak, behívnak egy előre bejelentett tüntetés előtt szolgálatra stb. Mindezek hátterében pedig az alkotmánybíróság teljes tagságát sikerül megöltetni. A HM- szakszervezeten keresztül üzennek - de milyen üzenete van ennek - hogy a hadsereg velünk van? Vagy mi a lóf*sz? A HM szakszervezet szerint inkább a tárgyalóasztalnál kell az ilyesmit elintézni? Ők nem halloták hogy Orbán azt mondta akár a hálószobájában is tüntethetnek, akkor is az lesz ami lesz. Mekkora arc kell ehhez hogy tárgyalásnak nevezzék ezt? Ti erre azt írjátok hogy nem fair?
Azért komolyan, mikor fogalmaztok már meg normális kritikát? Mikor szeditek össze magatokat, és ami több mint nem fair, azt írjátok le? Miért baj ha vannak kritikus hangok? Ezzel csak jót tennétek a pártotoknak. Több mint 900e szavazó hagyta el a Fideszt a választás óta, pedig, még csak most jönnek a megszorítások, most jön a kutyafity! Miért nem emelkedtek fel, és vagytok azok, akiknek lennetek kéne? Akiik nyíltan megírják mindazt amit jól csinál a Fidesz, és akik keményen bírálja a Fideszt, ha elindul egy olyan irányban, ami minden demokrata számára elfogadhatatlan? Ez már nem jobb vs bal téma. Nem értitek? Ez nem egyszerűen csak nem fair, hanem elfogadhatatlan! Nincs még egy olyan ország az EU-ban, ahol nem egyszerre hördülne fel mindenki! Szerintetek meg csak nem fair. Miért csúsztok egyre lejjebb?

hillcut 2011.06.16. 10:39:44

@Kotkodus: Felmondanék. Ezt ők is megtehetik

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2011.06.16. 10:40:18

Továbbra sem értem, miért ne üldözhetne bűnözőt egy 60 éves rendőr?
Mi az hogy, nagyon is: az ő tapasztalata kell igazán a bűnüldözésben.

(Az amúgy elég ritka, hogy tényleg szó szerint szaladgálni kelljen egy gyanúsított után, amúgy meg láttam már pár ilyen üldözést, és sajnos a 30-40 éves rendőrök sem bírják igazán szuflával, ami gáz.)

2011.06.16. 10:42:29

@kenshikun: Tévedés. 2010-ig a fegyveres testületek is magasabb nyugdíjjárulékot fizettek a korai nyugdíj miatt. Ezt valamiért az Orbán-kormány eltörölte.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.16. 10:43:44

@hillcut: felmondanál? Te melyik országban élsz? Mi a realitása egy munkanélküli közlekedési rendőrnek a megélhetésre??

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.06.16. 10:46:03

Két kérdés:

#1: Az összes bűnöző el van kapva? Meg van oldva minden bűnügy? A lopott kocsik? Közbiztonság? Akkor mars vissza dolgozni, majd ha ezek az elfogadható szintre emelkednek, akkor beszélünk, hogy mi jár a szolgálatért. A SZOLGÁLATÉRT, ok, nem a kint felejtett 30-as tábla mellett járó motorú klímás kocsiban alvásért az autómata trafipax mögött, ok?
-Majd ha a termelőnek nem kell áramot vezetnie a kerítésbe
-Majd ha nem a polgárőrt verik bilincsbe a röhögő cigányok szeme láttára
-Majd ha nem védi tűzzel-vassal-könnygázzal a civilek tüntetése ellen azt a kormányt, aki így kisemmizi őket is, akkor lesz erkölcsi alapja tüntetni, de addig csak a cinkosa a jelenlegi hatalomnak!

#2: Nagyon kíváncsi vagyok arra, ha esetleg a rendőrségnek sikerül kibulizni a saját nyugdíját, lesz-e pofájuk majd oszlatni azt a tömeget, amelyik majd pár év múlva rádöbben és tüntet, mert a megóvott magánnyugdíjpénztári megtakarítása fideszes offshore cégek számláin landol...

Kotkodus 2011.06.16. 10:46:32

@hillcut: nem felrúgja, visszamenőleges hatállyal módosítja... hát te nagyon vicces vagy...:)))

lovagolhatsz a szavakon, de mindenki tudja miről van itt szó...

vagy nagyon elvakult vagy, vagy részvényes (fidesz melós)... további kellemes napot, sok dolgod lehet mostanában, nem irigylem a melódat...

akkor egy sört sem ihat meg soha egy rendőr? jól értem???

G. Wolf 2011.06.16. 10:48:05

@hillcut: egyrészt nem szabadon rendelkezhet az állam, hanem vannak bizonyos jogok amit korlátozottan gyakorolhat, igen ilyen pl a sztrájktilalom (ami teljesen jogos hiszen akkor totálisan működésképtelenné válik az állam).

És az se probléma ha készenlétben kell lenni valami miatt. Nem ezzel van a baj, hanem azzal hogy ÉPPEN MINDIG olyankor van készenlét amikor tűtetés is van. Miért épp akkor? Nyilván vannak előre nem látható esetek (pl egy devecser típus). Azonban többségében nem erről van szó.

Csupán annyi hogy hagyni kéne hogy a SZABAD idejükben tüntethessenek, és nem épp azokra a napokra kitalálni országos készültséget.

"de azt meg kell érteni, hogy ők olyan szervezetekhez írtak alá" - amely garantálta nekik a korkedvezményes nyugdíjt is, és mindenféle kedvezményeket. Ezek (mind a korlátozások mind az előnyök) ismeretében írták alá a munkaszerződésüket.

Kotkodus 2011.06.16. 10:48:16

@Kotkodus: HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ BOHÓCOK! (lefelejtettem az új fidesz szlogent... bocsika)

regress 2011.06.16. 10:48:41

itt a legnagyobb bohóc,orbángripen viktor.meg a seggnyalói.@hillcut: nem érted a lényeget,itt a módszer az, ami elfogadhatatlan.

ehran 2011.06.16. 10:48:42

@KG2000: Jelen esetben (amibe belekötöttél), ha jól értem, ez a sok "élősködő", sugárveszélyes helyen dolgozik. Te mennyiért/milyen feltételekkel vállalnád azt a munkát? Ja, és csak 6 évről van itt szó, szóval ne gyere a 45 éves nyugdíjasokkal. (Megjegyzem, tudomásom szerint ezek rendesen bejelentett munkahelyek, ahol normálisan fizetik az adókat és járulékokat, ennyit az élősködésről, de szép dolog a demagógia.)

global001 2011.06.16. 10:51:34

Hát ez a Fidesz mekkora egy aljas,cinikus, geci banda !!! Berendelik a tűntetni akarokat "fokozott közbiztonságra" hivatkozva.
Utána meg kiáll Faszszopó Péter és előadja "csak pár százan voltak" c. darabot.
Gátlástalan undorító senkiházi csöves gecibanda.
lázár, faszszopó p, selmeci, matolcsy, budai, semjén, sálffy, balsai, cser-palkovics, pintér .
Most komolyan: ezektől várjuk a felemelkedést ???????????? Ez az év vicce, azt nem érdemlik meg, hogy nagybetűvel írják le a nevűket.

hillcut 2011.06.16. 10:51:46

@Sztrapacska:
Na jó.
Nem ígért senki gazdasági csodát se 7% GDP bővülést. A hivatalos állami prognózis 4,5-5,5%
Adócsökkentés: 16% szja, csökkentek a vállalati adók.
Magyar CDS felárak óriási csökkenése, BUX régiós felülteljesítő, Forint simán bírja a görög válságot, állampapírok sokszoros lefedettség mellett egyre kisebb hozamokkal kelnek el, óriási külker mérleg pozitívum, 4-5%infláció, idén már+3,5GDP bővülés (és nem -6%, mint Fletó+Bajnai alatt)
Ezért írsz hülyeségeket.

ehran 2011.06.16. 10:51:59

@mityu: És a tűzoltó is másszon égő házba 60 évesen embereket menteni? Mondjuk te örülnél egy ilyen helyzetnek, ha egy lángoló épület tetején ücsörögnél?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.06.16. 10:53:15

@ehran: Nem, ne másszon be. De az irodai munkát, koordinációs feladatokat, oktatást el tudja látni.

ehran 2011.06.16. 10:54:06

@newtehen: És kell vajon ilyen munkakörre annyi ember, amennyi érintett lenne?

global001 2011.06.16. 10:57:47

A 45 éves nyugdíjas rendőr nagy gond, de a visszamenőlegesség még nagyobb.
Olyan szerződést kellett volna aláíratni velük, amiben nem szerepel.
A Fidesz a bankoknál verte a nyálát a szerződésmódosítás miatt, most meg ők csinálják ugyanazt.
Verték a nyálukat a MNYP eltőzsdézése miatt, erre most az IMF /akiket kipaterolt a "zseni" matolcsy/ pénzéből vesznek MOL részvényeket.
Na ezzel a hülyének nézéssel van már tele a faszom....

2011.06.16. 10:57:51

@hillcut: Akkor is, ha csak egyetlen cég van az országban, ami abban a munkakörben alkalmazhat? Mert lássuk be, rendőrségből általában 1 van országonként.

hillcut 2011.06.16. 10:59:10

@Legelő Őse: Azt kérdezted, h én mit csinálnék. Én felmondanék.
Pl az az egyik lehetősége, hogy 65 éves koráig biztos megélhetése van az állományban, csomó állami juttatással. Ez a kormány ajánlata.
Érted ugye? A gonosz állam azzal fenyegeti, hogy élete végéig tuti melóhelye lesz. Hát vazzeg ez tűrhetetlen.
A másik, hogy felmond és keres magának új melóhelyet. (Nem segélyt)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.16. 11:02:26

@newtehen: pont bármely más ember sem mer felmondani. De hogy fokozzzuk - éppen ezét elgondolkodtató a próbaidő lehetséges 6 hónapra emelése is...

de válaszolok a másik felvetésedre is. Amiket felsoroltál - mind a vezetők felelősségi körébe tartoznak. Ezeknek a vezetőknek a vezetője a Pintér Sanya. Hogy érezzed. Ezek a vezetők tartották bent azokat, akikről beszélgetünk. Lehet őket szidni, de lássuk be, mindent amit felrósz nekik, nem a közrendőrök hatásköre. A vezetőiké. Éppen ezért nem értem hogy amikor a közrendőrök tüntetnek, miért nem amellett vagy, hogy igenis érvényesíthessék a jogaikat.

hillcut 2011.06.16. 11:02:26

@Kotkodus: egy sört mindenki megihat, hidd el a rendőrök többet is megisznak. Pl nem olyan régen a szemem láttára úgy, h előtte rendőrigazolvány villantással, ingyen ment be a több ezer Ft-of beugrós buliba. jó mi?

G. Wolf 2011.06.16. 11:05:07

@hillcut: "Ez a kormány ajánlata. " - mi a garancia hogy nem írják felül? Most is azt csinálják? Korábban az volt a kormány ajánlata hogy 25 év után nyugdíj, most meg mégse.

Kössünk üzletet! Én adok neked egy szép valódi autót, te meg adsz nekem 500e forintot. Majd aztán mikor ideadtad a pénzt én beközlöm, hogy bocsi csak egy burago autót kapsz....

Normál civil esetben szépen elmész a bíróságra, hogy én nem akarom telejsíteni a szerződésben vállalt kötelezettségem (hogy adjak neked egy szép valódi autót). A bíróság engem elmeszel mert nem teljesítem a szerződésben vállalt feltételt.

Persze az más ha újra szerződünk, de az csak akkor érvényes ha mindkét fél aláírja, ha nem akkor az előző szerződést kell figyelembe venni.

osze 2011.06.16. 11:07:57

@mityu: Jogos, sőt épp az a gond (erről nyilatkozott a múltkorában egy kerületi rendőrkapitány is), hogy hiányzik az a tapasztalt 40-es 50-es korosztály, akiktől a fiatalabbak tanulhatnának (ma sok kisebb kapitányságon a 35 éves rendőr már korelnök lehet) - a komolyabb bűnügyek felderítésében is iszonyatos hátrány a tapasztalt "öreg rókák" hiánya.

Amúgy a múltkor figyeltem a traffipax mellett, az autóban ásítozó yardot: valóban nem lehet 60 évesen ilyen megerőltető munkát végezni. :-)

igényes 2011.06.16. 11:08:24

A katonák szakszervezete eléggé szarnak mondható.
A katonák szakszervezeti vezetője szerintem úgy vislkedettm mint aki a kormány képviselője.

A faszi szinte súlyosbításért könyörgött.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.16. 11:08:54

@hillcut: de ez nem így működik. Minden demokrata belátja hogy a visszamenőleges jogérvénesítés minden alapvető európai értéknek, demokratikus normának ellentmond.
Az állam nem ad semmit ingyen. Ezek az emberek dolgoznak - és kötnek egy szerződést. Ez egy kétoldalú dolog, amit most egyoldalúan kívánnak megváltoztatni. Érted ugye? Nem kérdés hogy rossz a rendszer. Azért szavaztak a Fideszre sokan, mert sokak szerint rossz. De nem arra szavaztak hogy az alapos egyeztetés, tanulmányok, tárgyalások után, kialakítanak egy olyan modellt, amiben a jövőben, egy új jobb rendszer működhet. Nem, a Fidesz azt választotta, hogy mivel nem csak most rossz a rendszer, hanem eddig is rossz volt, ezért visszamenőleg is változtassunk rajta. De visszamenőleg csak ő változtathat. Ezen mit nem lehet érteni? Értem az elfogultságod, de nem értem az érveid. Vagyis hogy valaki 90e HUF-ért dolgozik nem keveset, megkérdőjelezhető körülmények között, hatalmas állampolgári elvárások és politikai nyomás alatt, miközben neki magának minimális ráhatása van a döntésekre, eközben, azt várják majd el tőle, hogy 65 évesen szaladjon egy bűnöző után, miközben 30 éve megegyeztek hogy mindezt a szívást vállalja, cserébe 50 éves korában új életet kezd? Nem volt ez jó, de visszamenőleg?

2011.06.16. 11:08:55

@hillcut: A 7%-ot matolcsy vizionálta, amikor már hozzáértő is beleszólhatott, akkor vitték le a 4,5-5,5%-ra, de ebben is erősen érződik a propaganda felütés. A 4,5%-os inflációt megköszönjük, de nem szükséges emelni, mert szűkűlő fogyasztói világpiacnál nem fog erősödni az export. A külker mérlegtől még ne essünk hasra. A piaci átlag feletti hozammal kibocsátott állampapírral hogyan is harcolunk az államadósság ellen?

hillcut 2011.06.16. 11:09:57

@G. Wolf: "Miért épp akkor?" Azért mert az államról beszélünk, ami akkor rendeli be az egyenruhásokat, amikor jónak látja.
Nem a munkaszerződésükben van benne a korkedvezményes nyugdíj lehetősége. A mindenkori korkedvezményes és egyéb nyugdíjkifizetéseket törvény szabályozza, nem szerződés.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.16. 11:10:17

@hillcut: de még egyszerűbben egyik ajánlat sem vállalható. Mert ha felmond, nincs realitása munkát kapni. Ha elvállalja nincs realitása 63 éve korában megfelelni a feltételeknek. (lásd sport, pszichológia stb.)

tizenhárom 2011.06.16. 11:11:36

Egy dolgot nem láttam még eddig leírva. Nem tudom, hogy minden rendvédelmisnél így van-e, de nekem az unokatestvérem hivatásos katona, ő elmondta, hogy náluk hogy van: 25 év szolgálati idő után csak akkor mehet nyugdíjba, ha egészségileg alkalmatlan (kvázi rokkant az adott feladat szempontjából), vagy ha nem tudnak neki beosztást adni (munkanélküli segély helyett). És akkor is csak fele nyugdíjat kap. A korkedvezmény valódi ideje 5 év, ami jelenleg 62 év helyett 57 évet jelent. És a legtöbb katona, így ő sem szeretne elmenni 45 évesen nyugdíjba.

Sztrapacska 2011.06.16. 11:12:10

@hillcut:
Te hol élsz?
Nem a hivatalos állami prognózisról beszéltem! A választási környéki megmondó nyilatkozatokról! Azokat keresd vissza! Én olyat nem találtam hirteln, amiben számot is mondtak, ezért csak az általános megmondást idéztem! Olvasd el az idézetet! Nem én írtam, nem én nyilatkoztam!

Ahham... csökkent az szja. Erről már szerintem vitázunk párszor. Szerintem nem csökkent. Szerinted (gondolom) igen. Számolgass egy kicsit! Maradjunk annyiban, hogy nem mindenkinek csökkent! Volt akinél az adócsökkentés több adót eredményezett.

Vállalati adók csökkentése: Ez is csak egy bizonyos behatárolt társaságnak jó. A többségnek sajnos nem.

Egyéb, "húdefelemelkedük" megmondásodra egy-két szalagcím:

Javította a magyar kilátásokat a Fitch
Maradtunk a bóvlikategóriához legközelebbi csoportban, de már nem valószínű a leminősítésünk.

2,4 százalékkal nőtt a GDP (Milyen 3,5?)

Megint elrobog mellettünk Szlovákia

Az IMF szerint nem lódul be a gazdaság, sőt (Tudom, erre majd jön az IMF fikázás...)

Minden esetre most nem tudom, hol áll a hiány, de a tervezettet már szerintem rég átlépte. Nem tudom hol élsz, de én azt látom, hogy mindenki szarban van! A cégek sorban mennek tönkre, az embereknek nincs pénzük, ezért csökkent az infláció is, mert nincs fizetőképes kereslet! Nincs hova emelni az árakat!

hillcut 2011.06.16. 11:12:45

@regress: A lényeg nálam:
45 évesen nyugdíj+másodállás=adófizetók lehúzása
vs
65 évesen megérdemelt nyugdíj=nem nézzük hülyének/nem vesszük le az adófizetőt

hillcut 2011.06.16. 11:16:32

@Kilo166:
nem hiszek abban, hogy egy ember csak 1 dologhoz tud érteni pl csak közúti ellenőrzéshez. a korkedv nyugdíjas rendőrök miért találnak maguknak melót leszerelés után? azért mert akarnak. ennyi

G. Wolf 2011.06.16. 11:19:00

@hillcut: akkor menjünk tovább a kérdésben:

Miért épp mindig akkor látja jónak az állam amikor tüntetés IS van?

És nagyon tévedsz mert nem akkor van amikor az állam jónak látja - ezt hívják önkénynek! És önkényuralmi rendszernek!

Hanem akkor ha bizonyos feltételek teljesülnek - pl devecser!

alex58 2011.06.16. 11:19:04

@mityu:

Nagyon egyszerű a válasz a kérdésedre, csak egy kicsit mélyebben kell ismerni a rendőrség munkáját.

Először is, a rendőrség alapvetően 3 fő feladatot lát el:
őrzi a közbiztonságot ( jellemzően az egyenruhás állománnyal ), üldözi a bűnt ( jellemzően a civil ruhás állománnyal ) és bűnmegelőzést folytat. Mindegyik területen más és más a terhelés, van aki tisztán 8 órát dolgozhat, néha előre tervezhető túlórával, de van aki éjjel-nappal kell, hogy hajtson.

Én pl. a bűnüldözésben dolgoztam 28 évet, ahol a feladatok nem engedték meg, hogy napi 8 órában dolgozzunk. Nagyon sokat ( havi 8-10 napot ) otthon is készenlétben kellett tölteni és elég gyakran csörgött a telefon, hogy gyere be ! Hidd el, fiatalon is kurva szar érzés, amikor úgy éjféltájban , amikor még az első álmodba süllyednél, csörög a telefon, amit aztán igyekszel gyorsan felkapni, hogy ne kelljen fel az asszony, meg a gyerek.

Ezután bemész, dolgozol mondjuk reggel 6-ig, de nem mehetsz haza szunyálni, mert 8 órától 12-ig már beidéztél 3 tanút meg egy gyanúsítottat, akiket ki kell hallgatni. Nincs más, hazaszaladsz, lezuhanyozol, tiszta ruhát veszel és irány vissza az irodába.

Általános, hogy havi 30-40 órát túlórázik a nyomozó,
de ha olyan helyen dolgozik, ez akár egy hét alatt is összejöhet, persze a család rovására, mert ha menni kell, nem számít, hogy ünnepnap, hétvége, vagy éppen a gyerek születésnapja van éppen. A túlóráért főképp szabadidő jár, pedig ha ezeket kifizetnék, sok rendőr anyagi problémája megszűnne. Na de ez más téma.

Ezt az életstílust 10-20 éven keresztül már a fiatal szervezet is nehezen viseli el, sokan ezért is nyúlnak a pohárhoz. Egy magas vérnyomásos, cukros és még sorolhatnám milyen bajokkal küszködő 50-es zsarunál az ilyen éjszakai telefonok szó szerint az életét rövidítenék meg.

Persze mondhatnák, hogy aki elért egy kort, a tapasztalatait megőrzendő , annak adjanak könnyítést, tegyék állandó nappalos beosztásba, ne rendeljék be éjjel, csak minimális túlórára kötelezzék.

Ez jó is lenne, de maradéktalanul nem valósítható meg, a rendőrség felépítése miatt. Az egészen nagy megyei és országos főkapitányságokat leszámítva ugyanis mindenütt éppen annyi ( vagy kevesebb ) ember dolgozik, mint amennyi szükséges, az előírt létszám felé semmiképpen nem mehetnek. Ezért aztán nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy az idegileg, fizikailag már gyengébben teljesítőket más, könnyebb feladatokkal lássák el, ezért inkább elengedték őket nyugdíjba és vettek fel a helyükre fiatalokat.

Aki 50 évesen a korkedvezményes nyugdíjat választotta, úgy gondolta, hogy amíg el nem patkol ( az átlag életkor nem sokkal van 60 felett) , még kárpótolhatja magát azért, amiről fiatalon le kellett mondania, de egyszercsak jön egy kormány és még ezt a kis reményt is el akarja venni tőle.

hillcut 2011.06.16. 11:20:55

@G. Wolf: nem szerződés, hanem törvény szabályozza ezeket a dolgokat. azt meg a Magyar Országgyűlés alkotja meg. mondom még 1x: akinek nem tetszik, leszerelhet és kipróbálhatja magát az élet egyéb területein. nem egyszerű sehol

orgoványi erdőjáró 2011.06.16. 11:21:52

Differenciálást felejtette el megint a kormány. A Tűzoltók, tűzszerészek kőkeményen, életüket veszélyeztetve dolgoznak, riszpekt nekik, menjenek korkedvezményes nyugdíjba. Csalitosból lézerező, bűnesetet felderíteni nem tudó, békés állampolgárokat vegzáló, kigyúrt, kopasz, cigány mercisek elől farokbehúzva elsunnyogó sündőröknek meg l*f*sz a s*gg*be, nem korai nyugdíj!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.16. 11:24:41

@hillcut: a lényeg nálam - nincs visszamenőleges törvénykezés.

"45 évesen nyugdíj+másodállás=adófizetók lehúzása
vs
65 évesen megérdemelt nyugdíj=nem nézzük hülyének/nem vesszük le az adófizetőt"

Melyik rendőr él még 65 évesen? De ami fontosabb, akkor amíg 65 éves nem lesz, addig normális fizetések, és körülmények. Lehet variálni - egyik sem olcsóbb sokkal. Szerintem sem egyértelműen jó a korengedményes nyugdíj, de azért annak is van létjogosultsága - csak sokkal pontosabb feltételekkel. Ami fontos - milyen rendőreink, és hányan lesznek, akik az általad kezelt egyoldalú történetben vesznek részt? Már most sem túl virágos rét az állomány, mi jön akkor ezután? Még nagyobb korrupció??

artanis 2011.06.16. 11:25:23

@hillcut: remélem ezt majd akkor is úgy gondolod, amikor éppen kirabolnak, meglopnak, hátulról beléd mennek, ég a házad, vagy épp ki kell szedni a kocsid roncsából és pont ezekben a helyzetekben lehet hogy kicsit lassabban érnek oda, mert majd szarnak bele vagy éppen elmentek kipróbálni magukat az élet más területeire.

Kotkodus 2011.06.16. 11:26:02

@hillcut: senkit sem fogsz itt meggyőzni... keressél egy másik blogot, ahol több lehetőséged van...

így csak az állam pénzét pazarlod te is, pedig megszorítások vannak... mennyit lehet ezért leakasztani? hol lehet ilyen melóért jelentkezni?

nem érted, hogy a többség nem támogatja a korkedvezményes nyugdíj mai intézményét, de zavarja a többség igazságérzetét, hogy visszamenőlegesen véltoztat - MEGINT - a kormány az állam által vállalt feltételeken?

VISSZAVONHATOM VISSZAMENŐLEGESEN A FIDESZRE ADOTT SZAVAZATOMAT???

HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ BOHÓCOK!

daito 2011.06.16. 11:26:32

@mityu: Azért nem üldözhet 60 évesen, mert konkrétan nem tud továbblépni az időszakos eü/pszicho/erőnléti szűrésen.

Láttál már 60 éves tűzoltót? Mármint olyan embert, aki 30-32 évig tűzoltó volt, aztán elment nyugdíjba mondjuk 55 évesen? Vagy közrendőrt?
60 éves korukra nem találsz köztük félig egészséges embert - cukor, vérnyomás, szív és tüdőproblémák, emésztési problémák - ebben nincs sok extra, az átlag magyar ember is 60 éves korára 100 bajtól nyög.

Csak ki kell mondani, hogy 60 évesen már ne fusson, ne viselhessen fegyvert, tűzoltóként meg ne emeljen nehezet.

Ezeket az embereket azért is engedték el korábban nyugdíjba - nem 40 évesen - azok a csókosok (egyetemen, minisztériumban seggelők), meg a különösen nehezebb szolgálatot adók (kommandós, tűzszerész, mesterlövész, búvár tűzszerész, mentőbúvár, stb). Az átlagjóska olyan 50-55 éves kora környékén mehetett nyugdíjba, korábban az előbb említettek, meg azok, akiknek tényleg olyan eü problémája volt, amin nem lehet sokat segíteni.

Ezek az emberek nem lesznek egészségesebbek, mert mostantól nincs korai nyugdíj; majd maximum kirúgják őket, szolgálatra alkalmatlan minősítéssel.

G. Wolf 2011.06.16. 11:29:01

@hillcut: de ez szerződés, ráadásul törvényben van rögzítve.

Vannak bizonyos feltételei mindkét félre nézve, előnyök és hátrányok. Egyik részről megtörtént az ajánlat (nincs sztrájk, van 25év után nyugdíj) és erre kerestek olyat akinek ez megfelel.

Megtalálták aláírta, egyik részről megtörtént a teljesítés, most várja a másik felét.

És mégegyszer mondom nem az a baj hogy új feltételeket szabnak! Mert ez kell, tényleg (lásd 2011.06.16. 10:00:38. kommentem).

Hanem az hogy visszamenőleg módosítanak, és előnytelenül!

hillcut 2011.06.16. 11:30:11

@Legelő Őse: olyan munkakörbe helyezik,a mit az adott állapotának megfelelően el tud végezni. egy 60 éves ember tuti nem fog bűnözők után szaladgálni, majd írja a jelentést, nyomoz, helyszínel. (bár ismerek olyan 60 évest, aki simán lenyomna sok huszonévest)
csak azt hívják vissza, aki megfelelés tudnak neki pozit kínálni. tehát ha most nyugdíjas 63 éves nem alkalmas, akkor marad nyugdíjas. ha igen, akkor menjen dolgozni.
amúgy az is megérne egy misét, hogy egy 50-60 között lévő férfi miért tartja magát fizikailag alkalmatlannak a munkára? sztem nagyon sok esetben azért, mert nem akar dolgozni

Pistie 2011.06.16. 11:32:32

Megvannak annak a maga szépsége, ahogy a fidesz házi blogja, a Mandiner, a saját akolja számára is elismeri, hogy diktatúra van :))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2011.06.16. 11:32:39

@Kettes:

Maguknak is elég perverz kattanásuk van, hogy mindig szükségét érzik annak, hogy a dolgok mögötti renccert kell felismerniük :)))

hillcut 2011.06.16. 11:35:49

@Sztrapacska: nézd meg a az általam említett mutatókat trendben, historikusan. tényekkel próbálsz vitatkozni.
7%-ot meg nem mondott senki.

Szelid sunmalac 2011.06.16. 11:35:57

Nem ertem mit rinyalnak. Nem tuntethetnek, oke, de oket nem verik gumibottal, meg nem lonek kozejuk konnygazgranatokat. Akkor megiscsak jobban jartak, mint azok, akiket OK akadalyoztak a tuntetesekben, nem?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.16. 11:39:13

@hillcut: de Te komolyan ennyire leegyszerűsíted a dolgokat, vagy ennyire távol vagy a realitásoktól? Itt emberi életekről, sorsokról beszélgetünk. Ráadásul szerinted az úgy működik ha valaki eddig az utcán a bűnözők után szaladgál akkor az majd most nyomozó lesz??? Mi van veled? Te tényleg azt mondod hogy visszamenőleg ilyet meg lehet csinálni? Ez egy szerződés volt az állam és a dolgozó között. Az állam ezt a szerződést most egyoldalúan visszamenőleg módosítani akarja. Mit nem lehet ezen megérteni? Ilyen egyetlen demokratikus államban sem lehetséges, minden alapvető emberi és európai normának ellentmond. Értem hogy jobb volna visszamenőleg megváltoztatni egy csomó döntést mert igazságtalan meg nem jött be stb. , de ilyen nem létezik. Az összes nyugdíjas rendvételmist felül kell vizsgálni szerinted egyesével és majd ajánlanak nekik egy állást? De miből fogják azt finanszírozni? Azok az emberek majd kötelesek lesznek elvállalni egy rendfokozatuktól és korábbi beosztásuktól eltérő állást? Mert ha nem fogadja el, akkor elveszti a nyugdíját? Szerinted ezt meg szabad csinálni emberekkel? Mert hogy meg lehet, az látszik, és az is hogy vannak lelkes támogatók is. Egyértelműen látszik hogy az adófizetőknek nem marad több ebből az intézkedésből, de ha jól és megalapozottan csinálta volna a kormány a jövőre nézve komoly előnyök származhattak volna. Ami azonban most történik, puszta populista politika, azonnali megtakarítási és átcsoportosítási lehetőség a költségvetésben. De milyen áron? Megdöbbent hogy vannak emberek, akik ehhez tiszta szívvel asszisztálnak. Nem érted azt , hogy ha visszamenőleg megtörténik, akkor onnantól MINDEN lehetségessé válik?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.16. 11:41:04

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: komolyan - szerinted parancsra cselekszenek? szerintem igen. szerinted ők nem ugyanolyan családos emberek mint bármelyikünk? de. Szerinted nekik nincsenek egyéni politikai véleményük? Vannak. Kicsit árnyaljunk már...

hillcut 2011.06.16. 11:42:33

@G. Wolf:
Miért épp akkor, miért épp akkor...? Hogy teheti meg?

Nem szeretnék senkit megbántani ezért inkább egy külhoni példát hozok.
Az USA tengerészgyalogságát (US Marines) a a katonai/állami köznyelv és maga az állomány is egyszerűen Amerika pittbulljának nevezi. Amikor bevetik(elengedik) őket, azt gyakran a lánc eleresztésének titulálják.
Szóval ezért, és így teheti meg a magyar állam is.

Szelid sunmalac 2011.06.16. 11:43:26

@Legelő Őse: Akkor a csalad veszi ra oket a gumibottal veresre? Vagy netan a gyereke mondja neki, hogy apu, ugyan nem KOTELEZO (mert olyan parancs nem volt), de tord mar el legyszi valamelyiknek a kezet?

Valoszinuleg parancsra ul aki a kejes vigyor az arcara, ha meg kell allitania egy kis kenopenzert, ugye?

G. Wolf 2011.06.16. 11:46:54

@hillcut: nem ugyanarról beszélünk!

Nem azt mondom hogy nem lehet korlátozni ezen emberek bizonyos jogát. De lehet!

Hanem azt hogy ezek érdekes módon igen gyakran egybe esnek a megmozdulásokkal! És akkor innentől már nem szakmai a korlátozás (pl devecser) hanem politikai.

hires 2011.06.16. 11:50:07

@Legelő Őse:
Ezzel maximálisan egyetértek. Minden igaz és úgy van, ahogy írod.
Érdekes, én se voltam még soha semmilyen tüntetésen. De most biztosan ott leszek valamelyiken és utána is, ameddig kell.
Ezt így ebben a formában tovább nem szabad tűrni...

G. Wolf 2011.06.16. 11:50:43

@hillcut:

usmilitary.about.com/cs/generalpay/a/retirementpay.htm

The military retirement pay system used to be easy to understand: You put in 20 years, and you got 50 percent of your base pay immediately upon retirement. You put in more than 20 years and you got 2.5 percent more for each year of active duty after 20 years (up to 75 percent).

hillcut 2011.06.16. 11:52:36

@Legelő Őse:
Értem az álláspontodat a visszamenőleges törvénykezésről. Értékes idea.
Én a szükségszerűség és a racionalitás pártján állok.

Csak kérdezem: Melyik magyar férfi él 65 évet? Mennyi is az átlagéletkor itthon? 68 év asszem?
No tehát akkor miről is beszélünk? Egyeseknek 20 év nyugdíj, nyugállomány jár, ketteseknek meg 3-5??
Persze egyesek csillezgetését, kettesek fizetik.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.16. 11:54:39

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: nem, bocs igazad van, a világ olyan, amilyennek leírod. Minden roma bűnöző, minden rendőr korrupt, és minden politikus hazudik. A kommentelők pedig mind hülyék...

Az általánosítás nem vezet sehová. Nem minden rendőr korrupt, és nem mindegyik érzett kéjes vigyort, mikor az előírtaknak mefelelően az oszlatáskor kényszerítő eszközöket alkalmazott szabályosan. A túlkapásokat meg kel büntetni. De vajon tényleg annyira egyszerűek vagyunk, hogy azt hisszük a rendőrség minden tagja mszp-s amiért akkor felléptek, és most meg tüntetnek? Vagy a valóság az, hoyg akkro parancsot kaptak, most meg visszamenőlegesen akarnak velük szerződést módosítani. Én ez utóbbira szavazok. Ez pedig független attól hogy személy szerint szeretem-e a rendőröket, vagy sem. Hogy jön ez ide??

hillcut 2011.06.16. 11:56:53

@artanis: már elnézést, hogy ilyen földhözragadt vagyok, de ezekért a szolgáltatásokért én pl fizetek. mindenféle és nem kevés adó, járulék stb formájában

G. Wolf 2011.06.16. 11:57:58

@hillcut: akkor az utóbbi 20 évre VISSZAMENŐLEG fizessél be 2x annyit és lesz 2x annyi rendőr

Szelid sunmalac 2011.06.16. 12:02:41

@Legelő Őse: Alapvetoen egyetertek veled, de jol esett leirni :) Amugy azert azt elmondom, hogy akarcsak a jonep nagyresze, ugy a rendorok tulnyomo szazaleka is a fideszre szavazott, sot, kifejezetten orultek, hogy a Pinter lesz a belugymin. Aztan hirtelen megvaltozott a velemenyuk, amikor ellenuk is hozott intezkedest a kormany. Ez nemlegbolkapott velemeny, hanem tortenetesen par igen kozeli rendorismerosomnel tapasztaltam...

hillcut 2011.06.16. 12:07:50

@G. Wolf:
ja igen, de azt a 20 évet túl kell először élni. szó szerint. ha lehúzol 5 évet még állampolgárságot is kapsz. de azt az 5 évet is túl kell élni ám. ott szolgálni kell

G. Wolf 2011.06.16. 12:10:44

@hillcut: jóó ez innentől már mese habbal :) Nem az a lényeg! Afganisztánt is túl kell élni...

Hanem az hogy máshol is van korkedvezmény és igen hasonló időtávra.

És még mindig mondom hogy nem az a baj hogy ezentúl másképp lesz hanem az hogy visszamenőleg veszik el. Ezentúl hogy bízzon meg az egyszeri mezei ember az államban? Ha még a saját "pitbulljait" se tiszteli és azokba is belerug?

Legyen új rendszer, de csak azoknak akik új belépők.

hillcut 2011.06.16. 12:11:33

@Kotkodus:
hadd döntsem el én, hogy mikor, mit és hova írok.
az itt kommentelők egy részének igazságérzetét bizonyosan zavarja. minden egyéb kiderül 2014-ben.

hillcut 2011.06.16. 12:21:47

@G. Wolf:
Nem nagyon látsz korkedvezményes nyugdíjas Marine-t. Nem véletlenül. A rendszer alapja egy nagy mézesmadzag, amit nagyon kevesen kapnak meg.

Visszamenőlegességről, meg visszamenőleges adóbefizetésről. Éppen mostanában került a "magánnyugdíj számlámról" egy nagyobb összeg az államhoz. Visszamenőlegesen. Nem sípolok miatta, mert egyetértettem azzal is. Szükséges rossz.

hires 2011.06.16. 12:22:54

Ne foglalkozzatok ezzel a szerencsétlen hillcuttel ! Fogalma sincs az egészről, beszél össze-vissza. Pont olyanok kritizálnak valamit, egy rendszert, amit még soha nem láttak belülről és nem ismerik a működését.
És kedves hillcut, a külker mérleg mutató már nagyon régóta áll ilyen jól, ahhoz semmi köze nincs a fidesznek...

hááááát 2011.06.16. 12:24:30

@Kotkodus: Én kötelezném visszamenőlegesen Pintér Sándor és más politikusok édesanyát törvényileg az abortuszra!!!!

cutcopy 2011.06.16. 12:25:19

A rendőrök ott lesznek országszerte a tüntetéseken csak rendfenntartóként.. és ez így normális..

hires 2011.06.16. 12:27:57

@hillcut:
Ezt elírtad.... 2012 a valós szám !!!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.16. 12:29:21

@hillcut: minden egyéb kiderül 2014-ben? Tartok tőle hogy hamarabb. Nem a választásokon hanem hogy valójában mi is történik. A Fidesz mindenféle érzékelhető ellenzék nélkül nyírja ki magát éppen, Amitől ez fájdalmas, az az, hogy a hazai erodálódott közélet koporsójába az utolsó szögeket is beveri ezzel a politikai harc, háború, erőszak stb kommunikációval és cselekvéssel. A legbosszantóbb hogy mindezek helyett akár jó dolgokat is csinálhatnának. De sajnos nem. A valódi reformok, a nagy elosztórendszerek átalakítása, a hatalmas pénznyelő automata állami mamutcégek átalakítása és teljesítményalapú, takarékos de hatékony átszervezése még csak tervben sincsenek. Ehelyett van új alkotmány, szabad pálinkát főzni, de a költségvetés alapvetően hiányspecifikus szerkezete nem változik, így hosszú évek alatt gyakorlatilag mindenkit meg lehet adóztatni, mindenkitől el lehet vonni, mindenki ellen lehet harcolni, a szociális hálót is fel lehet számolni, de sehová sem vezet. Ezt egy közgazdasági középiskolába járó másodikos átlátja. Megértem hogy az embereknek kellenek a nagy szavak, a rendteremtés, de mindezen közben elfogy lassan az a demokratikus levegő, ami miatt legalább kicsit jó volt itt élni. A legnagyobb baj, hogy sokan elfogultságuk miatt képtelenek átlátni hogy mi történik. Még mindig az bal jobb ősellentétnél tartanak, és még mindig Gyurcsány a legnagyobb ellenfél, aki egy teljesen súlytalan leszerepelt politikus. Azt hiszem komolyan veszem mostantól, hogy mindenkinek egyéni felelőssége van. Ki fogok menni tüntetni, életemben először!

fludd 2011.06.16. 12:29:35

Akkor most maszkban és azonosító nélkül, lőhetünk rájuk fejmagasságba gumilövedéke, a demonstrálók irányába??

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.06.16. 12:30:04

@hillcut: Te nagyon kemény csávónak tűnsz. De arra azért kíváncsi lennék, hogy mit csinálnál, ha a rendőrök belengetnék a harci faszt és mégis kimennének tüntetni. Nekiállnál egyedül feloszlatni őket? Vagy inkább idézgetnél előttük a szolgálati szabályzatból ? :-)

Orbánék a tűzzel játszanak, és ez roppant szórakoztató egy bizonyos távolságból nézve.

G. Wolf 2011.06.16. 12:30:58

@hillcut: am ha már felhoztad pont a magángyudíj miatt fogok én előbb utóbb külföldi számlát nyitni a megtakírításomnak, és akkor lehet majd "sípolni" mert azt a pénzt egy külföldi bank fogja befeketetni valahol, valószínűleg nem Mo-n... És nem leszek egyedül. Aztán majd lehet sírni hogy nincs itthon pénze az embereknek, persze hogy nincs mert nem fog itt senki se befektetni, nincs bizalom.

És akár az mnyp, akár a visszamenőleges 98%-os adó, akár a rendvédelmiséeg visszamenőleges szerződés módosítása mind mind bizalom csökkentő. És épp elég ahhoz hogy külföldi legyen a számlája az embernek, mert az biztonságos.

"Nem nagyon látsz korkedvezményes nyugdíjas Marine-t. " - éltél az usá-ban? Én nem, még nem.

De itt a rendszerről volt szó!

És mielőtt bárki ráharap ezekre, azért akkor is az jogos, hogy módosítani kell a rendszeren, mert fenntarthatalan (az egész nyugdíj rendszer az... és aki nem gondoskodik magáról arról később az állam se fog mert nem fog tudni!). De ezt új belépőkkel kell már megtenni.

hires 2011.06.16. 12:32:58

@hillcut: ja és takarodj 4 oktávval arrébb....

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.06.16. 12:34:34

@Legelő Őse: Miért? Pisztolyt tartottak a fejükhöz, hogy megtették? Nem. Akkor?
A felmondással meg nem értek egyet. Igenis meg lehet csinálni. És sokan meg is csinálják. Persze ehhez az kell, hogy legyen szakmája az illetőnek, és értékes ember legyen az illető. Persze, ha az állásinterjún kiderül, hogy két hete még az utcán szivatta az interjúztatót a delikvens a mentődobozzal, könnyen lehet, hogy tényleg nem veszik fel... Erre szokták azt mondani, hogy úgy kell viselkedni másokkal, ahogy Veled szeretnég hogy viselkedjenek. És ez most a rendőrökre nagyon visszaüt...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.06.16. 12:40:58

@ehran: Kell-e annyi buszvezető, ahányan buszvezetők szeretnének lenni? Ez az örök probléma a munkaerőpiacon. Viszont mivel a 40 körül leszerelt tűzoltók 100% dolgozik, azt hiszem ez a vita parttalan.

Carlos> · http://banana-daiquiri.blog.hu 2011.06.16. 12:42:42

@TuRuL_2k2

egészen szánalmas, hogy a jelen szituációt megpróbálod összemosni az előző kormányokéval. Ha szembe akarsz nézni a problémával, akkor tedd azt, ne maszatolj itt, meg relativizálj és másra mutogass. Politikai túlkapások voltak akkor is, viszont tudtuk, hogy azok a jog szerint is bűnök, csak ideig óráig játszhatja ki a szabályokat a hatalmi mutyi-gépezet. Ma viszont ez az új rendszer, ehhez íródnak a törvények. Jogszerűvé tett jogtiprás, a fórumok pedig elfogytak, ahol érdemben panaszt lehetne tenni. Ez egész más kategória - az önáltatást ideje befejezni!

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2011.06.16. 12:43:52

@ehran: Nyilván nem örülnék, de asszem én rendőrökről beszéltem.

(És továbbra is állítom, hogy azért ahhoz nem kell csoda, hogy valaki 60 évesen még tudjon normálisan mozogni, ez csak életmód kérdése.)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2011.06.16. 12:44:06

@Orbán takarodj!!: Támogassuk a tüntetőket, értünk is teszik!
Minél többen legyünk!!

De ne törjünk, zúzzunk, gyújtogassunk mint az orbanista banda tette anno!!

Jaja csak gumibotozzunk, könnygázozzunk, újat törjünk meg gumilövedéket lőjünk ahogy ők szokták.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.16. 12:45:33

@hillcut: szükségszerűség és racionalitás? Ez nem értékes ideák kérdése. Ez a kiszámítható és megbízható jogrendszer alapja, hogy visszamenőleg nem lesznek hatályos törvények. Ha valaki ledolgoz 25 évet egy munkahelyen egy olyan szerződéssel, hogy bár elvállalja hogy 90e HUF-ért parancsolgatnak neki, 10 órákat dolgozik, gyakorta hívják be szabadidejéből stb. és cserébe azt vállalta a másik fél, ez esetben az állam hogy 25 év után igaz csak 120e HUF-ra, és korlátozott munkavállalással de nyugdíjba mehetsz, akkor jogos az elvárás, hogy ezt később ne írják felül. A korengedeményes nyugdjjak egy évben 50 millirádba kerülnek az államnak.

gabo58 2011.06.16. 12:46:51

A legtöbb hozzászólóval egyet értek . Itt tüntetni kell !! ki kell menni és ki kell állni az igazunkért !! sajnos az emberek vakok és csak azt látják rendőrök !! már csak dacból sem megy !! és mi van a tűzoltókkal ???
holnap mindenki szépen megy a levesbe, csak ezt nem látják most kéne oda állni mert a kormány tart a rendvédelmiektől... egyébként befogja darálni a kicsiket... vakok és hülyék vagyunk... kit érdekel milyen zászló a sajátja most össze kéne fogni ÉBRESZTŐ MAGYAROK!! Mindenkinek kívánok erőt és kitartást .

hillcut 2011.06.16. 12:48:50

@hires:
a pozitívum jellemző, de talán érdemes lenne megnézned a volumeneket is. különös tekintettel 2008-2010 között

ehran 2011.06.16. 12:49:41

@newtehen: Nem tudok róla, hogy túlkínálat lenne tűzoltóból. És nem ez volt a kérdésem, hanem hogy az aktív tűzoltók - akikre ebben a számban szükség van - mind szükségesek-e irodai munkára és oktatónak (és akkor azt figyelmen kívül hagytam, hogy még ehhez is nyilván átképzésre lenne szükségük, és korántsem biztos, hogy aki jó tűzoltó volt, abból jó irodista lesz).
Erről van valami forrás/statisztika? Mármint hogy 100% dolgozik utána.
Másrészt meg ezt akkor is, hivatalosan az államnak kell biztosítania életpálya modell keretében, hogy ha 40 akárhány évesen kiveszik őket az aktív állományból, lesz munkájuk utána is. Különben nem lesz majd elég tűzoltó, Te meg benn égsz a házadban. Nekem nem hiányzik ez, másrészt meg nem hiszek abban, hogy a ténylegesen terepen dolgozó tűzoltók korai nyugdíjazásán állna az ország felemelkedése vagy bukása. Ez csak megint olyan csont, aminek kapcsán fel lehet hergelni és egymásra uszítani tömegeket, akik addig sem mással - talán fontosabb dolgokkal - foglalkoznak.

Sztrapacska 2011.06.16. 12:52:40

@Prof. William: Te olvastad, hogy az MTV székházfoglaló után a Fideszesek legfőbb gondja az volt, hogy miért nem engedték a rendőröknek, hogy éles lőszert használjanak?

Teljesen nem értem, miért vannak fölháborodva az emberek, amikor "visszaüt a rendőr"?

HírTV-n nyilatkozta egy sérült a kórházól (Fejbeverték gumibottal), hogy:
- Én nem csináltam semmit, geci rendőrök! Nem csináltam semmit! ... Dobtam egy-két követ, de ez természetes... Nem csináltam semmit!

Ennyi...

hillcut 2011.06.16. 12:58:35

@Legelő Őse:
Az ellátó rendszerek átalakításakor lesz majd az igazi balhé. Az se fog sokaknak tetszeni.
Mutass Európában ktségvetési többlettel rendelkező országot, vagy a világon. Norvégia, Svédország tán.
Pálinkafőzés...jaj sikerült kiemelni a lényeget.

Nagyon helyes, irány az utca!
Biztosan nem fognak lovasroham után megkardlapozni, sem sikátorba szorítva lekönnygázozni. Így majd azzal sem kell törődnöd, h 70 éves papákat kelljen felszedned az aszfaltról, h ne tapossák őket agyon.

Szelid sunmalac 2011.06.16. 12:58:46

Magyarazza mar meg nekem valaki, hogy miert ugyanabba a kategoriaba soroljuk a bokor mogott megbujo traffipaxos sunt, mint a langokba ugralo tuzoltot?!
Nekem rendor meg jot nem tett, akkor sem, ha szukseg volt ra! Cserebe rosszta joparszor. Ellenben olyan tuzoltoval, aki gondott okozott volna, meg nem talalkoztam.

ehran 2011.06.16. 12:59:24

@mityu: Aha, viszont a törvény meg nem csak a rendőröket érintené. Megjegyzem egy kommandósnak is kevés a "normális mozgás". ;)

Dr Kangörény 2011.06.16. 13:00:11

@hillcut: "Aki egyenruhát vesz fel, az teljesítse a parancsot! Már elnézést, de nem a vasasokról van szó, hanem fegyveres testületekről, akik btw a legutóbb is csürhe módjára viselkedtek.
Egyszerűen nem értem a felháborodottakat.
Ha mindenkit laktanya takarításra vezényeltek volna, még akkor is: hang nélkül, vigyázz, jelentés, pihenj, leléphet.
Bárkinek bármit mond az, hogy alá-fölé rendelt, vagy, hogy parancsnoki lánc?"

Neked beteg az elméd, baszod. Ha neked erről csak annyi a véleményed, hogy a parancs, az parancs, akkor veled nincs értelme vitázni.
Te ugyanis egy báb vagy, aki semmire sem alkalmas.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2011.06.16. 13:01:25

Hány rendőr van az egész országban? 45 ezer? Ha kivétel nélkül mind Orbán gyűlölő lenne az is 3-4% talán? Jó jó haragudjanak meg 2 szer annyian ( nyugdjasok stb ) akkor sem éri el a 100 ezret sem... Rajtuk kívül van azért jó pár ember aki lábat csókolnának annak aki engedné őket 63 éves koráig dolgozni. Aki BIZTOS és NEM MEGSZŰNŐ munkahelyet ad a nyugdíjig. Jajj milyen szörnyű nekik VÉGIG KELL DOLGOZNI mind a 63 évet és ó minő borzalom még fizetést is kapnak érte.

Jómagam 5 munkahelyen voltam az elmúlt 5 évben és nagyon kicsi az esély hogy olyan helyre vesznek fel ahol nyugdíjig folyamatos lehetne a munkaviszonyom... Pedig jó lenne...

hillcut 2011.06.16. 13:01:44

@Kettes: Ha nem teszik, le lehet szerelni.
Mindenesetre nem lepődnék meg, ismerve a magyar rendőrök morálját.

hillcut 2011.06.16. 13:02:41

@hires: mindenkinek válaszolok, ha tehetem. neked is. maradok.

hillcut 2011.06.16. 13:07:55

@Kangörény_:
te meg egy kangörény vagy, mégsem trágárkodok veled.
amúgy a parancs az parancs. nem kérés, vagy javaslat.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.06.16. 13:08:41

@ehran: Ez tömény demagógia, amit leírtál.
Azt, hogy a tűzoltó alkalmas-e ellátni a feladatát el lehet dönteni egy erőnléti és alkalmassági vizsgával életkortól függetlenül. Mint rengeteg más szakmánál. Pld pilótáknál, hivatásos sofőröknél, stb, stb.

A forrást, ami alapján úgy gondolom, hogy a tűzoltók 100% dolgozik úgy hívják: VALÓ ÉLET. Pontosabb a statisztikáknál... De ugyanez igaz a rendőrökre is.
Nem azt mondom, hogy bejelentve, de feketén biztos.
Mint ahogy amúgy Te sem ülnél otthon 40 évesen amúgy tök egészségesen.

hires 2011.06.16. 13:08:43

@hillcut: nekem te ne válaszolgass, söpredék.
Mi van, nem tetszik, hogy utcára mennek az EMBEREK ? Lesz itt még nagyobb balhé, jövőre ez a minősíthetetlen kormány már sehol se lesz....

hillcut 2011.06.16. 13:11:55

@hires:
na akkor menjél utcára! in-dulj!

hires 2011.06.16. 13:13:17

@hillcut:
"Mutass Európában ktségvetési többlettel rendelkező országot, vagy a világon. Norvégia, Svédország tán."

Az általad említett helyeken legalább DEMOKRÁCIA van....

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.16. 13:13:56

@hillcut: Értem, akkor minden maradjon a régiben. Nézzük tétlenül hogy a jelenlegi kormány egyeztetés, vita, de legfőképp előzetes hatástanulmányok nélkül változtat mindenen? Az legyen a természetes hogy képviselői indítványokon keresztül megy a törvénykezés? Az legyen a természetes hogy a médiahatóságban, az alkotmánybíróságban majd hamarosan a bíróságokon is egyetlen párt delegáltjai legyenek? Meg se lepődjünk azokon az Orbán nyilatkozatokon, hogy 40 évre akarja megkötni a kormányok kezeit? Értem az elfogultságod, és a csalódottságod, de az mégiscsak megdöbbentő hogy érvek helyett csak visszafelé tudsz mutogatni. Én sosem szavaztam vagy támogattam az előző kormányt, rajtam ezt ne kérd számon. Ez a mostani kormény azt ígérte elég abból ami eddig volt, most jöjjön valami más. Rémálmaiban sem gondoltam hogy annál is rosszab lesz. Sőt. Most először komolyan meg vagyok ijedve. De tiszteletben tartva a véleményed, nyugodtan védjed őket, ugyanakkor te is tartsd tiszteletben hogy én meg tüntetni megyek, életemben először, mert én Európában akarok élni!!

2011.06.16. 13:14:09

@hillcut: Akkor javaslom, hogy orbán viktor 65 éves koráig versenyszerűen focizzon, mert a sportnyugdíjt is el kell törölni.

ehran 2011.06.16. 13:14:29

@newtehen: Aha, mert a 100% dolgozik utána nem tömény demagógia volt? ;)
Oké, és az alkalmassági vizsgán nem megy át a nagy része 50 évesen? Akkor legyen egy rakat felesleges irodai alkalmazott, aki pasziánszozik? Az mennyivel jobb, mint a korengedményes nyugdíj?
Ha már demagógia, a pilóták némileg többet keresnek, a hivatásos sofőrök meg nem kockáztatják naponta az életüket, és nem szednek ki roncsokból széttrancsírozott hullákat hivatásszerűen. Ugye. De még egyszer, erős félreértés van, kezdjenek valamit a rengeteg korengedményessel, hiszen nyilván nem mindenki szorul rá, de miért nem ésszel szűrnek, illetve miért nem látszik mögötte valós alternatíva, hogy mi lesz az érintettekkel?

hires 2011.06.16. 13:15:14

@hillcut: remélem össze is futunk... mert egy több ezres tömegben is messziről kiszúrnálak....

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.16. 13:15:41

@ehran: pontosan - és főleg nem visszamenőleg!

GGG77 2011.06.16. 13:16:04

Mindenesetre az baromira látszik, hogy a felcsúti Nagyvezér elkezdett rettegni.

Szelid sunmalac 2011.06.16. 13:19:03

@ehran: Esszel?????? MUHHHAHAHAHA!!!! Jajj...koszonom! Szebbe tetted a napom!

2011.06.16. 13:19:04

@hillcut: Ezért nem kellett volna megszünteni a magánnyugdíj rendszerét, hanem továbbfejleszteni.

2011.06.16. 13:21:56

@hillcut: Én optimistább vagyok és 2012-re várom a szavazást.

Szelid sunmalac 2011.06.16. 13:25:05

@Kilo166: En meg tartok tole, hogy nem biztos lesz tobb :/

mizrolist 2011.06.16. 13:26:30

@hillcut: azért ha egy következő rendvédelmi szakszervezeti tüntetés idejében is hirtelen országos készültség lesz, meg a harmadiknál is, az neked is gyanús lesz, remélem...

Ez meg minimum érdekes: www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/2940-kueloenoes-kileptetesek-a-bm-katasztrofavedelmi-szakszervezeteibl

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.06.16. 13:27:09

@ehran: hivatásos sofőrök meg nem kockáztatják naponta az életüket, és nem szednek ki roncsokból széttrancsírozott hullákat hivatásszerűen.

Nem, sőt ők szedik ki a tűzoltók hulláit a tűzoltóautókból.
Szerinted mégis, kiknek a hulláit szedik ki a tűzoltók szerinted?
És akkor ami a veszélyességet illeti, arra is rámutat, ki szedi össze kinek a hulláját...
Szerintem erről ennyit

2011.06.16. 13:31:40

Turul_2k2:

az is érthetetlen, hogy miért nem engedi kiengedni :):) a gőzt a kormány(Orbán?). Főleg így nyár elején, uborkaszezon. Ha ehhez hozzácsapjuk, hogy a diákokat is korlátozzák, újabb baklövés(így sokkal inkább médiafigyelmet kap). Ha pedig a hirdetésben a "hallgassuk meg egymást" mantrázza a miniszterelnök, végképp kilóg a lóláb. a tüntetés is véleménynyilvánítás. Rendőrnek kuss a neve? Mi lesz, ha következő tünti előtt minden rendőr betegszabadságra megy? :):) Akkor "micsinálnak"? Kirúgják őket? :):)Érthetetlen, hogy miért nyitnak frontot mindenhol. Ezt képtelenség megnyerni, egyre erősebb ellenállást fognak csak kiváltani. És bár nem a poszthoz tartozik közvetlen, de nehéz lenyeletni a "néppel", hogy míg a társadalom egy része jelentős könnyítést kapott az új adókulccsal, addig mindenhol máshol megszorítások következnek. Ezek a reformok(megszorítások) akkor lettek volna eladhatók, ha az adócsökkentéssel várnak 1-2 évet.

KG2000 2011.06.16. 13:32:31

@ehran: Hozzászólásodban igazat is adtál nekem, mert azt kérdezed: mennyiért vállalnám el. Nos, sokért. Fizetésért. Amelyből kénytelen lennék sok nyugdíjjárulékot fizetni, ha korábban akarnék nyugdíjba menni. Ilyen egyszerű.

KG2000 2011.06.16. 13:33:43

@global001: Igazad van, csakis magadtól várd a felemelkedést. Kezdjél el dolgozni. Ja, hogy az nem megy. Akkor ne várd, hogy más tartson el.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.06.16. 13:35:07

Mindenkinek akit érdekel:

Ma reggel a klub rádióban hallottam, hogy az ellenzékhez 15 tonnányi kérdőívet küldtek vissza az emberek. (Az MSZP meghirdette, hogy akinek ellenvéleménye van a szociális konzultációs cirkusszal kapcsolatban, az nekik küldje vissza a kérdőívet)
Ők súlyra mérik, két hét múlva lesz pontos eredmény, de leosztva egy levél súlyával kb 1,5 millió kérdőívről van szó.

Ez azért már jelent valamit.

Sztrapacska 2011.06.16. 13:36:16

@hillcut: És azt tudod-e miért 2008-tól érdemes szerinted megnézni?

Ez is tipikus fideszes csúsztatás: kormányváltásig bezárólag Gyurcsány tehetett mindenről. Válságról nem is hallottunk...
Viktor kormányzás óta pedig csak a válság tehet róla, hogy nem mi vagyunk a világ leggazdagabbjai...

ehran 2011.06.16. 13:37:34

@newtehen: Az baj, ha ezt most nem teljesen értem? (Tudom, én vagy hülye.) Azt gyanítom, arra célzol, hogy mennyire veszélyes a hivatásos sofőrök élete, mert az ő hulláikat szedik ki a tűzoltók (demagógia, ugye, merthogy én meg vállalnék egy nagy összegű fogadást, hogy a tűzoltók "ügyfelei" legnagyobb részét nem a hivatásos sofőrök teszik ki, hanem minden egyéb - egyébként ha a hivatásos sofőr közlekedési kockázatát egyenrangúnak érzed a tűzoltókat fenyegető veszélyekkel, akkor ezen az alapon bárkit egy szintre helyezhetnél velük, akinek naponta kell huzamosabb ideig autóval közlekednie). De tényleg, irigyellek, ha az a legnagyobb bosszúságod, hogy a terepen dolgozó tűzoltók korábban mennek nyugdíjba, mint Te.

KG2000 2011.06.16. 13:38:33

@sárkányfő: te vagy kommunista, mert azt hiszed, azt hitted, hogy mindenfle teljesítmény nélkül, csak úgy, mindenkinek több pénz JÁR az államtól.

Akkor áruld már el, miért ne mehetne MINDENKI 45 évesen nyugdíjba, te kommunista?????????????? Vagy 20 évesen????????? Az a baj veletek, kommunistákkal, hogy nem akartok dolgozni, és szidjátok azt az államot, amelynek a stabilitásához SEMMILYEN mértékben nem akartok hozzájárulni, de pénz, az kell nektek, kommunistáknak.

Minor.Dragon 2011.06.16. 13:39:05

"Demonstráció helyett fokozott közbiztonság"

VS.

Bankrablás a fővárosban
MTI
2011. június 16., csütörtök 13:20
Kiraboltak egy pénzintézetet csütörtökön a főváros XIV. kerületében, a Thököly úton, közölte Molnár Aliz, a BRFK sajtóügyeletese. A rabló egy 20-30 év körüli férfi volt; feltehetően fegyverrel megfenyegette a bank alkalmazottait, majd elmenekült a zsákmánnyal. A támadó sötét sapkát, barna inget és napszemüveget viselt. A rablásban nem sérült meg senki, lövés nem dördült.

dean23 2011.06.16. 13:41:56

Úgy lenne tisztességes ha a korkedvezmény csökkentése mellett emelnék a röhejes fizetésüket is. A mezei korkedvezmény eltörlése egymagában g..ciség!

hires 2011.06.16. 13:42:18

@d-evike: Én a konzultációs ívet a VDSZ székházban kirakott kukába helyeztem.... ahova való !

hillcut 2011.06.16. 13:42:52

@Legelő Őse:
Mindig vannak elégedetlenek. Ez egy ilyen játék, soha nem lesz 100% nyertes. (Bár az általad felsorolt közhatalmi változások engem személy szerint hidegen hagynak. Médiahatóságostul, bírói karostul, egyéni képviselőstül egyetemben. Féljen tőlük az, akinek félni valója van)
Nem szándékoztam visszafele mutogatni, csupán egy meghatározó élményt idéztem fel. Engem, mint adófizető, törvénytisztelő állampolgárt azok az idők, ügyek, személyek sokkal inkább lehúztak, mint bármi, ami mostanában történik.
Már említettem, hogy a racionalitás, az egyenlő kötelezettségek és a teljes egyéni felelősségvállalás híve vagyok. Ezek mellet érveltem feljebb, természetesen a saját szubjektív igazságérzetem szűrőjén keresztül.
Demonstrálni jó dolog, ha úgy érzed, h szükséged van rá, irány az utca!

hires 2011.06.16. 13:44:42

@KG2000:
Higgadj le, kisköcsög.
Anyád volt kommunista, amikor megszült...

ehran 2011.06.16. 13:45:27

@KG2000: Ha jól láttam, kenshikun azt írta, hogy kifizetik azt a pénzt előre. Ráadásul a 45 éves nyugdíjas felvetésed mindenképpen sántít, szóval nem adhattam igazat Neked.
Egyébként tényleg? Kockáztatnád a sugárfertőzést? Én pl. nem, semmi pénzért, de én gyáva vagyok. :)

hires 2011.06.16. 13:49:20

@hillcut:
Az a baj, hogy még mindig nem látod a lényeget vagy egyszerűen nem is akarod megérteni. Itt most minden felborult, köszönhetően a Fidesznek. Az előző se volt jó, ez teljesen egyértelmű. De ami most zajlik, az kritikán aluli. Tök felesleges részletezni, mert soha nem érnénk a végére. Egyszerűen az van, hogy szinte minden nap, amikor fel kel az ember, akkor szembe kerül valami teljesen új faszsággal és csak nézünk ki a fejünkből, hogy mi faaaaannnnn !?
Ha te ezt nem vágod, akkor menthetetlen vagy...

hillcut 2011.06.16. 13:49:24

@hires:
kiszúrsz? tán van spicliskedésben gyakorlatod?

2011.06.16. 13:50:51

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Nyugi, abban az esetben is lehet szavazni, csak nem tollal rajzolod a négyzetbe az X-et, hanem késsel ennek a majomnak a mellkasára.

hires 2011.06.16. 13:52:22

@hillcut:
azt speciel késsel nehezen lehet.....

hillcut 2011.06.16. 13:54:00

@Sztrapacska:
A számok ott vannak meg lehet nézni őket. Nem gyakran hazudnak.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.16. 13:57:31

@hillcut: Azt hittem érdemes veled vitatkozni, de azt hiszem az alapvető minimumokban sem értünk egyet. A demokrácia lényege pontosan az első két mondatodban rejlik. Hogyan lehetséges egy parlamenti, képviseleti demokráciában mégis a megoldás több száz éve tőlünk nyugatra az hogy vitatkoznak, nem pedig az hogy egy ember megmondja mi fog történni? Az érdekek ütköztetése, az együttműködés, néha a kompromisszum is.
A demokratikus alapokat kérdőjelezi meg az a pár dolog amit utánam Te is felsoroltál. most nem érint közvetlenül,. és elhiszem hogy nem is érdekel, sőt azt is megértem hogy keserű vagy az előző időszak miatt. Egyetértek veled az egyéni felelősségvállalás fontosságában is. De azt hiszem a vita kettőnk között azért szakad most meg, mert azért a vitához alapok kellenek. Én pedig hiszek a demokráciában, és azok kellékeiben is, még akkor is ha azok engem közvetlenül nem érintenek. Véleményem szerint a sajtónak nem csak látszólag, vagy jó szándék szerint kell szabadnak lennie, az alkotmánybíróságnak függetlennek, a bíróságoknak pedig alapvető tulajdonságuk hogy függetlenek. Ezek egy társadalom alapjai. A gyülekezés, és véleménynyilvánítás szintén. Ha ezek sérülnek, akkor igenis szót kell emelni. Ha az nem elég, akkor ki kell menni az utcára, hogy érezze a kormány, vagyunk sokan, akik normális politikai és közéletre vágyunk. Ahol az érvek és szakemberek vitája dönt a legfontosabb kérdésekben.
Egyáltalán nincs szükségem rá hogy tüntessek. Az előző 8 évben mérhetetlenül szomorú és elkeseredett voltam, kiábrándult. A Fideszt nem szerettem, de vártam hogy végre történik valami. Azt azonban álmomban sem gondoltam volna hogy a pozitív változások helyett azokat az értékeket kezdik el lebontani amelyek ennek a társadalomnak az utolsó akár minimális hitét, közmegegyezésen alapuló identitását jelképezik. Ezért érzem azt hogy ki kell menni az utcára, nem azért mert szükségem van rá. Sőt, kedvem a legkevesebb.

Kalmár 2011.06.16. 14:00:59

Engem zavat, hogy egy irodában kávét főző és aktát tologató rendőr is hamarabb megy nyugdíjba.
Ráadásul több lesz a nyugdíja, mint a fizetése.
Az is zavar, hogy az a rendőr aki egész nap a kocsiból lézerezget az autópályán, elmegy 42 évesen nyugdíjba.
Miért is?
Ja felhorzsolta a könyöktámasz?
Nem kellene úgy tenni, mintha minden korkedvezményes rendőr egész nap a rablókkal vívna tűzpárbajt és az is unalmas, hogy minden tűzoltó égő házból hozza a vállán a szűzeket.
Kicsit le kell nyugodni és belátni, hogy a komcsi rendszerből örökölt és tovább erősített rendvédelmi kedvezményrendszernek véget kell vetni.
Nagyon igaza, hogy mindenki egyet ért abban, hogy többet kell dolgozni és megszüntetni a luxus kiadásokat, de amikor neki személyesen kellene dolgozni akkor inkább bohócot csinál magából.
Üres rendőri állások vannak. Közben életerős rendőrök tengenek lengenek, fusiznak és lábat lógatnak nyugdíjban. Ráadásul nem egy közülük nem szívesen ment nyugdíjba, mert ne adj isten szerette a hivatását.

Kalmár 2011.06.16. 14:05:19

Külön gusztustalan a szakszervezet vezetőinek személye.
Tiszta politikai performansz az egész. Semmi köze a rendőrök, vagy az ország érdekéhez.
Aki a szocikkal választási szövetséget kötött, az nem játsza már itt az eszét, hogy most, hogy fel van háborodva.
A 13. havi fizetés elmaradása nem zavarta őket??
Kamu senkiházi komcsi bér lázítók.

2011.06.16. 14:06:42

@Kalmár: És a reakció erre az, hogy 40 évesen nyugdíjasak a rendőrök, így bármilyen egyeztetés nélkül visszamenőlegesen megvonjuk a jogukat? Nem úgy működik, hogy "Uraim! Ezt így nem tudjuk tovább finanszírzni, tehát megoldást kell erre találni."

regress 2011.06.16. 14:16:41

@KG2000: elég gyér a szókincsed,elmehetnél szargyártó peti mellé ,félrebeszélni.a sok kommunista amúgy a fidesznél rakódott le,ott keresgélj

hires 2011.06.16. 14:19:01

@Kalmár: Te sem látod a lényeget. Biztos kell változtatni, de nem így és ebben a formában. Amit ígértek és szerződésbe foglaltak, azt be kell tartani. Kívánom neked és a hozzád hasonló gondolkodásúnak, hogy valamikor a közeljövőben valamilyen hasonló eset történjen, ami nagyon érzékenyen érintene az életed, egzisztenciádat, stb stb.

hillcut 2011.06.16. 14:45:45

@Legelő Őse:
No ezt megkaptam.
Bizonyosan szigorúbb elvárásaid vannak a demokratikus berendezkedéssel szemben, mint nekem. Talán emiatt látom azt, hogy szerintem kevésbé fontos momentumoknak tulajdonítasz nagy jelentőséget.
Az, hogy ezek a testületek/működésük megváltozik, nem jelenti a demokrácia végét. A radikális hatalmi változás logikus következményei. Nem várható az, hogy a hatalom ne használja ki az adott lehetőségeket. Főleg úgy nem, hogy egy láthatóan élet/működésképtelen demokratikus rendszer helyett akar új dolgot előállítani. Van egy víziója, szellemisége, ami leginkább abból fakad, h meg akarja változtatni az előző rendszerbe kódolt hibákat. Tehát tapasztalati alapú. Miközben az újonnan felálló rendszer kritikája csak hipotetikus.

A nyugati "demokráciák" több száz éves múltja vérrel, nagyhatalmi önkénnyel és kizsákmányolással van kikövezve, ezért azokat példaként hozni sztem nem túl szerencsés.
Az ottani rendszerek is lépésről lépésre lettek azok, amiket ma látunk(a 2. vh óta különösen), de ott is a társadalom gazdasági fejlődése, a társadalmi jólét akarása volt a hajtóerő, nem a demokratikus ideák. A lényeg az egyéni felelősségvállaláson alapuló munka és az általa megteremtett közösségi-érdekérvényesítés volt. Nem pedig az állami támogatásra, kedvezményre történő ácsingózás, nem megszolgált jogok követelése.
A nyugat nem a demokrácia területén fejlettebb, hanem a mindennapi értékek és a felelősség területén.

Sztem demokrácia leginkább az, hogy a saját életem és a civil közösségem életének területén a lehető legkevésbé szól bele a dolgaimba, alapvető polgári jogaimat biztosítja, és 4 évente véleményt mondhatok arról,h ez jó irányba halad-e. De ez egyáltalán nem zárja ki az erős államot, ami a saját területén és a "nagy" közösség érdekében súllyal lépjen fel.
Amúgy meg a magyar embernek igenis erősen kell fogni a kezét, mert különben sajnos hajlamos elmulatni az örökséget.

Kotkodus 2011.06.16. 14:47:34

@hillcut: ott írogatsz ahol akarsz (vagy ahol ezt neked előírták)...

szerencsére az interneten még élnek a demokratikus szabályok (bár nem tudom meddig, vagy hogy mennyire figyelnek minket a kollégáid...)

egy dologra azonban vigyáznék a helyetekben: a tömeg dühös lesz és nektek szükségetek lesz a rendőrök védelmére... pár darab Q7-es és lefizetett rendőri vezető nem fog megvédeni titeket a dühödt tömegektől...

Kalmár 2011.06.16. 15:02:27

@hires: Na ez mélyenszántó volt... stbstb
Még szerencse, hogy te látod a lényeget.
Tök jó lenne egyeztetgetni pár évig, bizottságokat alakítani és lassan megfőni a levesben.
Pont ezért kellett a 2/3-ad.
Egy irányt következetesen végigvinni. kiborogatni a szennyest, fölrugdosni a tespedő hivatalnokokat stb.
Végre megteszi valaki. Nyilván hullik a forgács is, de ha nem kezdjük az alapoktól újjászervezni az életünket és újra foglmazni a nyugdíj, segély, munka viszonyrendszerét akkor megette az egészet a fene.
Nagyon világos és koherens a jelenlegi stratégia, bár divat a tisztelt fanyalgó balosok részéről mindenféle diktatórikus, kapkodó blablabla rémuralmat vízionálni.
1. Mindenkinek többet kell dolgozni.
2. A társadalom különböző rétegeinek kiegyensúlyozottabb kedvezmény/teher rendszer kell. (nyugdíj korhatár, egységes adókulcs)
3. A korrupciót ki kell írtani amennyire csak lehet.
(Btk. költségvetési bűncselekmény)
4. Aki nem hajlandó semmit tenni a társadalomért, bár megtehetné, az ne várjon ingyen életet többé.(közmunka program)
5. Akik eddig csak arattak, azok most vállaljanak terheket. (multi, bank szektor válság adó)
6. Akik dolgoznak és erre is nevelik a gyerekeiket azoknak erőn felül kell segíteni. (családi adózás)

Lehet szidni, hogy túl gyors, nem elég kedvesek, nem egyeztetnek annyit, mint a szocik.
De ezek szerintem igenis helyes irányok és lépések.
Drukkolok, hogy meg tudják csinálni, mert az a dolgozó polgárság és ezen keresztül az ország megerősödését jelentheti.
Az elmúlt évek hitelek közt lavírozó, összehúzódó, rabló szerencselovag vezetésnek ideje kimúlni.

hires 2011.06.16. 15:18:21

@Kalmár:
Mondom én, azért írsz ilyen euforikus állapotban, mert a te seggedet még nem érinti. Biztos másképp állnál a dologhoz, ha tőled is elvennének.
Na pont a 2/3 - ot kellett volna megakadályozni !!!!
Mert most azt csinálnak, amit akarnak. Szó szerint. Jelen pillanatban teljesen felesleges az ellenzék, felesleges bejárniuk. Tök mindegy mi hangzik el az ellenzéki oldalról, bármennyire is racionális és igaz, akkor is figyelmen kívül hagyják.
Ha ez az egész neked tetszik, akkor gratulálok. Szerintem nem véletlen, hogy kapjuk a lecseszéseket EU szinten. Ez nem véletlen. Persze Kurbán megmondta, hogy Brüsszelből ne ugasson senki. Az aztán nagyon bátor dolog volt. Kicsit el kéne gondolkodni, hogy talán rohadtul igazuk van. Szerinted jó az irány ? Manyup pénzek, szja által ütött több milliárd, alkotmány, média törvény, stb.... soroljam. Ez a ti irányotok és nem Magyarországé meg a jövőé.

hires 2011.06.16. 15:22:00

@Kalmár: "Lehet szidni, hogy túl gyors, nem elég kedvesek, nem egyeztetnek annyit, mint a szocik.
De ezek szerintem igenis helyes irányok és lépések."

- Nem gyors, hanem kapkodnak.
- nem kedvesek, hanem gusztustalanok
- egyeztetnek ? kivel? mikor? SOHA nem egyeztetnek !

Pont ezért borul ki a bili ?

capisi ?

daito 2011.06.16. 15:34:40

@Kalmár: ez valami legendárium.

Az átlag rendőr 42 évesen nem mehet, mehetett el nyugdíjba; mivel még a rendőrszakközéppel (tiszthelyettesképző) együtt is, 24 év a szolgálati ideje; minimum 1 évet még rá kell húzni akkor is, ha az iskolai időt beszámítják. (Ugyanis 25 év tényleges szolgálati idő után lehet szolgálati nyugdíjba vonulni.)
Namost, ha ekkor elvonul(t), akkor a havi átlagkeresetének 65%-át kapta meg, számolj utána, ha a rendőrnek volt 90 nettó a fizetése, akkor olyan 60 körül kapott kezdő nyugdíjasként. Ez évenként sávosan emelkedik, 35 szolgálati évvel már 80%-át is megkapta a havi átlagának. (Ez 90 ezres fizetésnél 72 ezer pénz.)
Persze, tudom, kis magyar valóság, hogy elmész 60-65 ezer forintos nyugdíjba, és mellette feketén dolgozol, az már a tiéd. Ez egy más történet, de hozzáteszem, hogy ekkor - 43 évesen - az illető az egész addigi felnőtt életét végigdolgozta, másrészt, aki ezt meglépi, az nem feltétlenül azért teszi, mert a farkát akarja hegyezni otthon - hanem mert 25 év után legalább egy tescos árufeltöltő fizetését és nyugalmát szeretné élvezni., vagy egy biztonsági őrét. Mekkora karrier, ugye...

De ezt a dolgot lehet ám a helyén kezelni, mert 42-45 éves embereknek még lehet új feladatot adni, perspektívát nyújtani, ésatöbbi; persze ehhez az is kell ám, hogy a vezetés, a társadalom érdeklődjön a téma iránt. A fegyveres szolgálatnál, tűzoltónál nem perspektíva, hogy "öcsi, szophatsz még 10-20 évet ugyanezért ugyanígy".

Ez egy gonoszság, de én, te, mi a civilek válthatunk. Persze, ez nem könnyű, simán lehet, hogy a következő melóhely szarabb lesz, fele ennyi a fizetés, vagy 3x ennyit kell dolgozni, egy rabszolgatelepen - de ott a lehetőség, hogy válts. Akár a szakmádban is - bár tény, hogy ez sok helyen nem könnyű.

De ezek az emberek egy sokkal kötöttebb, zártabb szakmában, rendszerben élnek és dolgoznak. Pont nem örülnék neki, ha holnap Röcsögefalván kellene cigányt/szkinheadet védenem, vagy homokzsákot cipelnem, neadja isten tüntetőt/huligánt/tiltakozót/homokost oszlatnom, vidékiként mondjuk az Andrássyn. És ezek még az extrémebb dolgok; de pl. én szeretek úgy dolgozni, hogy úgy megyek el szabadságra, kajálni és WC-re, ahogy én gondolom; nem pedig úgy, ahogy valami felettes/irányító/vészhelyzet előírja.

Persze ebben valamire jutni kell, mert nyugdíj terén áldatlan állapotok vannak. De ha előírjuk, ha nem; aki tűzszerész búvár / mentőbúvár, az nem fog 40 évig dolgozni; de egy mesterlövész sem fog beülni irodába, ha már alkalmatlan az eredeti munkájára.
Akik ilyen különleges melókat csinálnak (kommandós, tűzszerész, mesterlövész, ilyen-olyan szakbúvár, vonulós tűzoltó), azok 45-50 éves korukra olyan károsodást szenvednek el, amit mi civilek megint nem értünk, nem élünk át. Ránézésre egészséges felnőtt ember, még erejében - csak nem látod, hogy a térde, dereka szar; a gerince a 20-40 kilós cuccok viselése, cipelése, emelése miatt rendesen megkopott - egy 60 éves civil szintjén van. Arról nem beszélek, hogy mentálisan miket élnek át - nemcsak hullákról van itt szó, hanem mondjuk próbálj meg éjszaka úgy pihenni, hogy bármikor hívhatnak és neked 2-3 perced van az indulásra, teljes felszerelésben; miközben a gyerek otthon beteg, vagy fogalmad sincs róla, hogy az asszony mit csinál.

Ja, és az egész nemcsak a nyugdíjakról szól - rendőröknél, tűzoltóknál.
Arról, hogy az elmúlt években sok helyen baszták kifizetni a túlórát, a pótlékokat, a legtöbb helyen 2-3 éve nem volt fizetés emelés, max valami 1-2%, a 16%-os SZJA-val majdnem be is szívták - ott legalább kihozták arra, hogy ne járjanak rosszul. És ugye a Széll Kálmán tervben a kormány már deklarálta, hogy még vagy 2 évig nem is lesz fizetésemelés; és a kormány vállalta azt is, hogy a közszféra létszámát nem emelik, sőt csökkentik.

Mi civilek ennek örülünk, de ez az ő nyelvükön azt jelenti, hogy a fizetés marad továbbra is ilyen vacak; ugrik a korábbi nyugdíj lehetősége (- hidd el, nem a 45 éves kort várják, hanem mondjuk az 55-56 éves kort), viszont a létszámon sincs nagy szándék növelni. Mert bár tavaly hirtelen kellett pár ezer új rendőr, de nem is olyan rég létszámstopp volt...

Ja, és a rendőrök és tűzoltók pont nem a haszonélvezői voltak az elmúlt 20 évnek, de azért én is röhögök, amikor ilyenre utalnak az emberek. :-)

2011.06.16. 15:37:05

@Kalmár:
minden pontoddal egyetértek, de figyelmen kívül hagyod a legfontosabb problémát, pontosabban rosszul értelmezed, ez a 2 pont:
"2. A társadalom különböző rétegeinek kiegyensúlyozottabb kedvezmény/teher rendszer kell. (nyugdíj korhatár, egységes adókulcs)"

ugyebár az egykulcsos bevezetéssel pont nem kiegyensúlyozott lett. Az összes többi pontod érthető, és elfogadható, sőt meg is valósítható lenne, ha nem lenne az fránya 2 pont. Orbánnak a legnagyobb hibája volt az egykulcsos adó. A könnyítéseket a felső középosztály és az elit részére csoportosította át.(Nekik kéne beindítani a gazdaságot, húzni maguk után a többieket. De nem fogják, luxuskiadásokra, illetve megtakarításokba ölik a plusz pénzt. Példa: jól kereső programozó évi 2x Karib-tengerezik, semmilyen új munkahelyet nem hoz létre itt, minden másra ua költ. Esetleg 3D tv befigyel) Viszont a társadalom maradékát megszorításoknak veti alá. Ha Orbán azt mondja, nincs adócsökkentés, a tehetősebbeknek így kell kivenni a részüket a ránk hagyott szociszadesz katasztrófából, akkor a rendvédelmiek, tüntetők, szakszervezetek stb méregfoga azonnal ki van húzva. De a képlet az egykulcsos adóval megbicsaklik.
Konklúzió:
Nem lehet eladni a megszorítást úgy, ha közben a legtehetősebbeknek kedvezünk. Ennek beláthatatlanok a következményei. Arról ne is beszéljünk, hogy mi történik, ha tehetősek - cégtulajok, vállalkozók stb - nem kezdik el a munkahelyteremtést villámgyorsan. Az irány jó lenne tehát, a megvalósítás katasztrófa. Nagy bajban vagyunk és rossz a kormány terápiája.

vadirum 2011.06.16. 15:42:45

Gyerekek, miről vitatkoztok?
Orbán nyilatkozott külföldön, hogy Magyarországon a zemberek a magas államadósság miatt tüntetnek. ( info rádióban hangzott el ez a nyilatkozata)
Ti ezt itthon rosszul látjátok, tudjátok. :-)))

hires 2011.06.16. 15:48:07

@daito: zene füleimnek !!!
:)

hires 2011.06.16. 15:51:09

@Belpo: Arról nem is beszélve, hogy a sok fideszes párti vállalkozó, cégvezető stb. viszi ki a pénzt az országból és adózik szlovákiában (kisbetűvel) vagy csak simám adót csal nagyüzemben itthon.

2011.06.16. 15:59:37

@vadirum:
mit lehet erre mondani?:)
a rettenthetetlen hülyék kora beköszöntött :)

sárkányfő 2011.06.16. 16:10:58

@KG2000: ha majd abbahagytad a rohamot meg a komcsizást, magyarázd ki szépen a fidesz garancialevelét, meg hogy mióta várod el tűzoltótól hogy annyi pénzért kockáztassa az életét, mint egy postás...

sárkányfő 2011.06.16. 16:12:39

@regress:
Hiába magyarázod neki, szerintem a fideszesek azt hiszik, hogy Pozsgay meg a többi fideszkomcsi rendszerváltó hősök voltak :D Talán még büszkék is rá...

vadirum 2011.06.16. 16:21:23

@Belpo: Sajnálom......, elkezdtem nézegetni a Világtérképet, merre lehet egy szebb, jobb jövőkép.

2011.06.16. 16:27:04

Mondjuk ahhoz mit szóltok, hogy a szakszervezetis tökös csávó akkora gyomrost vitt be Orbánéknak, hogy azóta se tudtak reagálni:

"Ősszel kíváncsi leszek majd, amikor az ő jogaikhoz nyúlnak hozzá, mert nagyon kemény megszorítások várhatók 2012-től"

most mit csináljanak, cáfolják? :):):) kussolnak, a nép körében meg terjed. Jah, kérem, nem kellett volna 2006-tól nyomni a "ne a zemberek fizessék meg dalt".
Orbán is elkúrta, Piszkos Fredet idézve:
Lehet rágyújtani.

Robinzon Kurzor 2011.06.16. 16:29:11

@Kettes: "@poszt: Már csak a rendszert kéne felfedezni az egyedi hibák mögött, és meg is vagyunk. :) "

A Patyolat-szidásnál tovább nem mernek menni, mert ahhoz önmagukat (meg a honlap üzemeltetési szerződést) kellene feladni.

Pedig okosabb ők annál, hogy ne lássák a rendszert az egyedi hibák mögött.

vadirum 2011.06.16. 16:34:20

Nagy botorság megvárni az őszt, mert ha elmegy az EU bizottság, akkor kezdődik igazán a tánc. Az még kérdéses, ki húzza a nótát, a nép vagy a kormány. A feketeleves még --megítélésem szerint-- hátra van. Ez csak a felvezetés Orbánék részéről.

2011.06.16. 16:43:21

@vadirum:
ugyan, mit tudnak csinálni, ha hőbörögni kezd a nép? kivezénylik azokat a rendőröket, akiket vérig sértettek? a nem létező hadsereget? Meg mit tudnak még elfoglalni? szted ki az a hülye, aki ezek után bármilyen megszorítást lenyel tőlük? fokozatosan csökken a támogatottságuk, épeszű ember meg nem fog nekik dolgozni, sztem egyék meg amit főztek.

becsoccsent 2011.06.16. 16:43:27

figyuman, az a joember, aki facebookon akarta kinyirni orbant, az hol van? elvittek, es azota semmi hir rola? isten ments, hogy valami halalos baj erje a vezirt, legyen csak neki hosszu elete, valami kelloen kellemetlen betegseggel. hogy fertozne meg a tobbi lofaszjoskat is!

énis 2011.06.16. 16:57:37

tűzoltóknak adnék korkedvezményt, a rendőröknek meg egy nagy ló...t a seggükbe! Mi a szar megterhelő? Ülni a kocsiban és vegzálni a népet? Az a pár, aki tényleg kockáztat, az még talán kaphat a tűzoltók mellé, na de a szaros kis közlekedési az nem különb egy tescospénztárosnál... szvsz.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.16. 17:02:52

@hillcut: a demokrácia végét talán nem, de a korlátozását igen.
"Nem várható az, hogy a hatalom ne használja ki az adott lehetőségeket." Szerintem nem hogy nem várható, hanem egyenesen ezt kell várnunk. Ugyanis jobb lenne ha élne vele, használná, és nem kihasználná.

Egyszerűen nem tudom megérteni hogy miért különleges elvárás a higgadt, tárgyalóképes szakmai hozzáállás egy kormányzattól. Ott tartunk hogy a kormányszóvivő teljesen természetesen beszél arról, hogy visszavonják az Operaház új igazgatójának kinevezését, mert Orbán nem járult hozzá? Milyen ország az, ahol már a kultúra is egyszemélyes irányítás alá került? (ne érts félre, ez csak egy példa, mely jól mutatja mi történik. Nem érdekel különösebben, de veled ellentétben megdöbbent...)

Nem tudom megérteni azt sem, hogy ha az előző kormányzatnál jogosan bíráltak egy csomó dolgot, akkor miért csinálják ugyanazt, vagy még durvábban?
Nem tudom megérteni, hogy miért ne lehetne az általad is hangoztatott öngondoskodást - mely nekem is a vesszőparipám - kedvező feltételekkel partnerként kínálni a választóknak? Miért kell harccal, büntetéssel, kizárással, elvétellel stb. be és kiszorítani embereket.

Egyetértek a nyugati társadalmakkal való összehasonlítás feleslegességével, azonban nem értem hogy ha az ellenkező irányba menetelünk (bezárkózás, nacionalizmus, stb.) akkor hogyan foguk akárcsak közelebb érni?

vadirum 2011.06.16. 17:04:14

@Belpo: Erről próbáltam ( búrkoltan) írni. Hogy kááááááááár ( lenne) őszig várni. Ha már bemelegedtek, vigyék végig. Ez lépéselőny.....

vadirum 2011.06.16. 17:10:46

@vadirum: Bocs, így visszaolvasva, nem tűnök egyértelműnek: természetesen a "tüntetőkre" gondolok. Ha most elkullognak, később nehezebb lesz kivívni....
hillcut minden szavával egyetértek!

vadirum 2011.06.16. 17:19:44

@vadirum: ok, távozom mert nem tudok egyszerre több dologra figyelni a jelek szerint. :-) Nem hillcut-tal hanem Legelelő ősével értek egyet!!!!

hillcut 2011.06.16. 18:08:50

@Legelő Őse:
Nézd, minden komoly szervezetben, nagyvállalatban, a kormányban, illetve az egész államigazgatásban vannak felelősségi szintek, amikhez döntési kompetenciák vannak rendelve. Ha nem a saját szinteden elhelyezkedő témában akarsz dönteni, vagy nem validálják a döntésedet, akkor az nem érvényes döntés. Hiába gondolod, h az úgy jó, ha nem tartod a protokollt/a policy-t, akkor egyszerűen felülbírálják. Ez fontos, mert csak így lehet nagy szervezetet rendszer szinten működtetni.

Tárgyalások most is folynak a szakszervezetek és a kormány között. Látható, h mennyi eredménnyel. A rendvédelmisek mereven ragaszkodnak ahhoz, h MINDEN maradjon a régi. Ez nyilvánvalóan tarthatatlan cél, helyette a kormány javaslatainak részleteiről kellene beszélni, minimalizálva a veszteségeiket. Amíg nem ez történik, addig a tüntetés nyugodtan minősíthető politikai hátterűnek, ismervén pl a Tettrekész Jobbikos kötődését.
Amúgy, h körbenézel egész Európában utcán vannak a szakszervezetek. Szóval ez nem Orbán-specifikus probléma. Ha 3 betűt változtatna a tv.-ben a parlament, akkor is kimennének. Ez ilyen.

"Nem tudom megérteni, hogy miért ne lehetne az általad is hangoztatott öngondoskodást - mely nekem is a vesszőparipám - kedvező feltételekkel partnerként kínálni a választóknak? Miért kell harccal, büntetéssel, kizárással, elvétellel stb. be és kiszorítani embereket."-Miért kell APEH, miért nem bízzák az adófizetést a polgár lelkiismeretére?

Azért, mert bizonyos társ-i csoportok semmilyen módon nem hajlandóak az öngondoskodás/több munka irányába mozdulni addig, amíg van kényelmesebb megoldás. (pl korkedvezményes nyugdíj, segély stb) Egyszerűen nem áll érdekükben.

Nagy-Britannia után az EU-ban Mo. gazdasága a legnyitottabb2. leginkább privatizált- 2. legkevesebb állami befolyással! EU és NATO tagok vagyunk, az EU soros elnökei. Én nem látok semmiféle bezárkózást, a patriotizmus pedig a legnagyobb nemzetek sajátja. Franciaország, USA, Nagy-Britannia...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.16. 18:32:17

@hillcut: Minden komoly szervezetben a megfelelő szinten döntenek azok, akikre a döntés tartozik, Nálunk a legfelső vezető dönt az operáról is. akkor minek miniszterek? Egy szervezett rendszert úgy lehet működtetni, hogy a felső vezetők stratégiát alkotnak, víziót stb, majd terveket készítenek. A középvezetők kidolgozzák a szakmai szervezeteikkel előkészítik a döntéseket, elemeznek, hatástanulmányokat készítenek, és elfogadtatják ezt az egészet a felső vezetéssel. Ezt hívják kormányprogramnak. Ezután mindenki a saját szintjén dönt, nem a felső vezető mindenben.. ez nem is kérdés. Mindehhez képest nálunk képviselői indítványokon keresztül történik mindez. Egyik nap a semmiből előjön egy képviselői ötlet, egy hét múlva törvény lesz belőle. Mindenféle egyeztetés, mérés, előkészítés, számítás nélkül. Ez nem szakmai profizmus, hanem dilettantizmus.

A tárgyalásokról - konkrétan a kormány egyetlen pontban sem volt hajlandó elmozdulást mutatni. Kell idéznem Orbánt a hálószobájával kapcsolatban? Kell idéznem a bohócügyi témával kapcsolatban? A rendvételmisek ahhoz ragaszkodnak, hogy visszamenőleg ne alkossanak törvényeket. A többi tárgyalás kérdése. De már ezen az alapon sem tudnak túljutni. Mindeközben behívják szolgálatra a rendőröket hogy ne tudjanak szabadon tüntetni. Te hogy érzed?

Nem értem az APEH - ami azót NAV lett hogy jön ide példaként. Egyáltalán nem erről beszéltem. Arról írtam hogy megfelelő környezetet kell teremteni, és a folyamatok elindulnak. De rákényszeríteni nem lehet, és nem is érdemes. Magyarul - a büntetés mellet mondjuk tanácsadás - és tájékoztatás. Ma ha már felhoztad az adótémát - a többséget rákényszerítik a mezsgyére hogy ügyeskedjen, balanszírozzon az életben maradásért majd lecsapnak rájuk ugyanúgy, mintha ők is valóban azért tették volna mindezt mint akik valóban bűnözők, és azért is csinálják - számlagyárosok stb. A túloldalon továbbra sem engednek. Sőt szigorítanak - mintha ettől bármilyen rendszer is jobb lenne. Az elmúlt években sem attól nem lett jobb a morál, mert nem volt szigorú a büntetés. A munkavállalók jogainak megcsonkítása, pedig egyenesen döfés mindenki számára, ha el tudod magyarázni hogy ez miért és kinek jó, akkor hálás leszek neked egy életre.

Továbbra is felhívom a figyelmed a csúsztatásodra - hogy a társadalom bizonyos rétegei nem azért mennek korengedményes nyugdíjba, mert csalnak, vagy visszaélnek a helyzettel, hanem mert ilyen szerződést kötöttek, ezért vállaltak egy csomó mindent - cserébe! Nem ők tehetnek arról, hogy a rendszer rosszul és kiterjesztve működött (lásd íróasztaltól is mentek stb.) mindenkin bosszút állni, pont olyan mint a végkielégítések esetén. Igazi melléfogás, kapkodás, és kontraproduktivitás.
A nyitottsággal kapcsolatban azért ajánlom figyelmedbe a német külügyi szóvivő nyílt levelét az elmúlt egy évről....

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.16. 18:33:26

@hillcut: elegem van a narancsprolikból

2006, 1944

Lew Archer 2011.06.16. 20:19:03

Ahányszor életemben hallottam már, hogy nem az intézkedéssel van a baj, hanem a bevezetés módjával és a hatalom arroganciájával, már meg is tanultam a gondolatmenetet, bár nem akartam. Hol is hallottuk ezt először?

" "Az SZDSZ Ügyvivői Testülete jogosnak tartja a hosszú időn át halogatott, majd előkészítés nélkül bevezetett áremelés elleni országos tiltakozást.

Öt hónapos fennállása alatt a kormány megmutatta, hogy nem tud mit kezdeni gazdaságunk mélyülő válságával. A mai napon bebizonyította, hogy nem tudja kezelni a romló életkörülmények miatti társadalmi tiltakozást.

Az erőszakkal való fenyegetőzés megengedhetetlen, csak tárgyalásos megoldás lehetséges. Most már nem csupán a benzin áráról van szó. Az országnak haladéktalanul felkészült, a lakosság bizalmát megszerezni képes kormányra van szüksége.

Addig is biztosítani kell az élet normális menetét. Felhívjuk a tiltakozó mozgalom résztvevőit, hogy semmiféle provokációnak ne üljenek fel, védjék a rendet és a nyugalmat. Felhívjuk a közellátás, a szállítás és az egészségügy dolgozóit, hogy - mint eddig is tették - biztosítsák a lakosság ellátását.

Felhívunk minden szabad demokrata szervezetet, hogy támogassa a békés tiltakozó mozgalmat, valamint a közellátás és a közrend fenntartását.

Budapest, 1990. október 26., 13 óra 30 perckor
az SZDSZ Ügyvivői Testülete"

belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/155378/1

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.06.16. 20:37:55

Turulnak ez is egy olyan írása, amivel szóról-szóra egyetéretek.

eN 2011.06.16. 22:07:18

Nahát a trollok között kommentelők is vannak.
EZÉRT TART ITT AZ ORSZÁG!!!44!+!!!!!44444!

Dendrobatidae 2011.06.16. 22:29:31

Ez a bohóckodó szarság tisztára olyan, mintha a Fidesz rendezte volna.
Hozz magaddal egy vekkert oszt' csörgesd.... stb.

Sajnos Magyarországból egy zártosztály lett, köszönhetően az elmebeteg pártjainknak.

Alfőmérnök 2011.06.16. 23:45:09

@Dendrobatidae: "Sajnos Magyarországból egy zártosztály lett, köszönhetően az elmebeteg pártjainknak."

Nem tudom, minek köszönhető (szerintem legkevésbé a Fidesznek, mindegy), de sajna tényleg sok igazság van ebben.
Ma tök véletlenül belefutottam ezekbe a bohócokba, igazándiból nem tudtam eldönteni, hogy mi is ez: saját magukat akarják kifigurázni, vagy a hatalmon levőket? Gondolom az utóbbi a céljuk, csakhogy nekem eléggé úgy tűnt, hogy az előbbit érik el. Persze lehet, hogy csak nekem nem jött át a messzidzs.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.06.17. 07:19:00

@Lew Archer: kis illusztráció amolyan nyomaték gyanánt az idézett szöveghez, hiszen vannak itten fiatal olvasók is, akiknek gőzük nincs arról, hogy kiktől is idézel:

m.blog.hu/re/retropol/file/10csapat.jpg

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.06.17. 07:49:03

a hírtv-nél nem hallgatják el, hogy volt tüntetés. ez rágalom!

"Felvonulók kérték
Míg négy szakszervezeti konföderáció autós felvonulást, a rendvédelmisek bohócforradalmat tartanak. Mi a kormány válasza? A Rájátszásban Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője."

tevevanegypupu 2011.06.17. 07:55:12

Istenem, ha belegondolok, hogy a rendorseg micsoda huseggel, vasfegyelemmel es kimondhatatlan lelkesedessel szolgalta a kommunista rendszert evtizedeken at..Az a gyulolet ahogy a kicsit "ketes" allampolgaroknak nekiestek, szemely igazolvanyt bevontak, gumibotoztak is akar..Micsoda boldog, szep es termekeny idoszaka volt az a rendorsegnek. Mindent szabadott, de tenyleg mindent..Besugokat zsarolhattak, megfigyelhettek, zaklathattak..Micsoda lehetosegek voltak..Most ezt akarjak elvenni, sot munkara akarjak oket kenyszeriteni!!..raadasul azok akiket husz evvel ezelott meg vidaman pofozhattak az mszmp (most mszp) lelkes biztatasara..Felhaboritoan igazsagtalan.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.06.17. 09:05:32

@tevevanegypupu:
nézze, ha magát állami pénzen kiképeznék, 44 évesen nyugdíjba mehetne, hogy aztán a megszerzett tudással valamelyik bűnszervezetnek dolgozzon elég jó pénzért, és ezt elvennék magától, hát maga is tüntetne.
egyébként a világ minden országában a széljobb szimpátiák miatt szokják a szolgálatok figyelgetni a rendvédelmieket. nálunk meg komcsik. ha másért nem, hát ezért kell kinyírni őket.

Valandil 2011.06.17. 09:10:24

@daito: Valahogy ennél a szuper rendőrségnél nem látom, hogy
a) merne intézkedni a cigányok/bűnözők ellen;
b) olyan kibaszottul jó felderítési mutatói lennének;
c) olyan kibaszottul jó közbiztonság lenne.
43k rendőrt tartunk a nagy büdös lófaszért, mert csak karhatalmi feladatokra alkalmasok.
(Egy volt rendőr, aki öregségi nyugdíjas.)

Azt a kevés szimpátiát is elvesztették a részemről, amikor az mszosz melléjük állt. Innentől nem kétséges, hogy nem támogathatom őket.

Kalmár 2011.06.17. 09:16:10

@Belpo: Az egy kulcsos adó a gyerekkedvezménnyel kombinálva már az átlagkeresőknek is több jövedelmet biztosít. Egy átlagos sörgyári, szeszes, pelenkás képviselőnek 2-3 gyerekkel komoly jövedelem növekedést jelentett. Ők Opel Corsa kategóriájú kocsikkal autókáznak és nem igazán luxus életet élnek. Ráadásul a vállalkozók közt sokan kamu számlákkal fedezve vették ki a pénztárból a valódi jövedelmüket. Most megéri bejelenteni a valós jövedelmét.
A szűkös keretekből csak úgy jut támogatásra ha a gyerekvállalás is halad.
Szerintem.

Kalmár 2011.06.17. 09:33:49

A rendvédelmi dolgozók 90%-a nem ilyen.
Nekem romantikus mesének tűnik a festett kép.
A példáid végtelen összehasonlítgatásban végződnek.

Mi van a mentősökkel? Ők nyugodtan alszanak? Nem látnak hullákat? Mi van a tanárokkal? Egy szakmunkásképzőben jól fejlett rablókkal akadnak össze. Jó ha nem verik meg őket?
stbstb.
Ráadásul akkor lenne jogos amit írsz, ha tényleg csak azok mennének nyugdíjba korkedvezménnyel, akik extrém teher alatt dolgoztak. De valójában az irodai dolgozók, és azok is akik elő sem vették a fegyvert vagy autót vezettek, ők is korengedménnyel mennek nyugdíjba. Ráadásul a szorzók miatt vicces idő után.
Az utcánkban lakik egy 47 évesen nyugdíjas rendőr. 30ezer forinttal több a nyugdíja mint a fizuja volt, szóval nem tudom elfogadni a matekleckét.
A létszámmal pedig tévedsz. Nagy szükség van tapasztalt kiképzett rendőrökre. Arra nincs pénz, hogy ipari méretekben gyártsuk a nyugdíjasokat. Mindenkinek tudnak munkát adni(mert van) aki visszaáll szolgálatba. Nem engedhető meg, hogy 180 ezer nyugdíjat kapjon fiatalon. Jöjjön dolgozni és 180ezer fizetést fog kapni.
Mindenkinek többet kell dolgozni.
Persze gondolom, hogy nem győzzük meg egymást.

tevevanegypupu 2011.06.17. 10:27:51

@málnási:
Ugy tunik semmit nem valtoztak..tenyleg ezek kozott vannak akik Orbanekat pofoztak nem is olyan regen. Szoval az egesz mehetne a virslibe es uj rendorseget kellene szervezni. Francba veluk, ez egy gyuloletes tarsasag.

Alfőmérnök 2011.06.17. 10:32:22

@tevevanegypupu: Mondjuk a virslibe menesztés legjobb módszere a korai nyugdíjazás lenne szvsz.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.06.17. 10:34:04

@tevevanegypupu:
új rendőrség lesz szervezve. és új közigazgatás is.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.06.17. 10:34:45

@Alfőmérnök:
csak kicsit drága. így meg szépen kilépnek a gecik.

Alfőmérnök 2011.06.17. 10:44:45

@málnási: Hát reméljük. Én a tűzoltókat azért sajnálom. :)
Illetve tényleg nem nagyon értem, mi a célja a fidesznek ezzel az egésszel, hacsak nem az, amit maga írt tevevanegypupunak.

tevevanegypupu 2011.06.17. 10:54:24

@Alfőmérnök:

Mondjuk koztunk szolva ezeket a regi zsernyakokat en nem hivnam vissza. oszinten szolva felek toluk..meg mindig. Jobb lenne ha maradnanak a kocsmaban a froccs mellett, mintha ujra fegyvert adnanak a kezukbe.

tevevanegypupu 2011.06.17. 10:54:25

@Alfőmérnök:

Mondjuk koztunk szolva ezeket a regi zsernyakokat en nem hivnam vissza. oszinten szolva felek toluk..meg mindig. Jobb lenne ha maradnanak a kocsmaban a froccs mellett, mintha ujra fegyvert adnanak a kezukbe.

tevevanegypupu 2011.06.17. 10:56:35

@málnási:

Mindent ujra kellene szervezni, de ahhoz negy ev nem lesz eleg.

Bloodscalp 2011.06.17. 12:18:23

@Kalmár: fantasztikus vagy:) Nagy Anna és Sz. Péter szájtátva olvassa kommentjeid:)

2011.06.17. 13:18:59

@Kalmár:
persze, ez igaz, de te hozod hogy y Józsi jól járt, de én meg mondok 10x Bélát aki meg nem. Kiragadott példákkal nem megyünk semmire, mert ha a nagy egészet nézzük, nyilvánvaló, hogy a legrosszabbkor nyomták át az egykulcsost, ez az egész hazárdjáték. Azért, mert nincs rá semmilyen érv, hogy a + jövedelmeket a gazdaságba forgatják vissza. (Lásd Horvátországi ház vásárlások - rengeteg a magyar, erről ma cikk is van, biztos, hogy ezek a jól szituáltak)Továbbá ez az intézkedés a társadalmi ollót még szélesebbre nyitja. Persze, jól jártak a mérnökök, a programozok, de ebből nem lesz munkahelyteremtés. A valós jövedelem bejelentés: nem, nem éri meg, mégpedig a munkára rakodó terhek miatt. Nem érdekli a kkv-ot, hogy hány gyereke van a beosztottjának, nem fogja bejelenti, vagy nem fog többet adni a minimálbérnél. Mert nem mindegy, hogy 100e vagy 200e után fizeted a járulékokat, gondolom, ez evidens. Durva hazárdjátékot játszik a kormány. Ha pedig ez befuccsol, na akkor tényleg lehet lehúzni a redőnyt, mert akkor itt k. nagy bameg lesz. Én egyébként már a mandinerrel is vitába szálltam már akkor, amikor ők ezt üdvözlendő lépésnek tartották. Szerintem meg irtózatosan rossz lépés volt. Már most látszik, hogy nem indul be a munkahelyteremtés, és további megszorításokra lesz szükség.
süti beállítások módosítása