Kommentszűrés
’11 feb
15
08:01

Kotmányozási előjáték

Írta: Doktor Kottász

  El vagyunk kényeztetve rendesen, mi tagadás. Van egy túlhatalommal erős felhatalmazással bíró kormányszövetségünk, amely azt tehetne, amit csak akar, de nem: a szövetség emberei vagy ránk, választópolgárokra hivatkozik, vagy a kedvünket lesi, vagy megkérdezi, mit is csináljanak a továbbiakban. Együttműködés ez, méghozzá a nemzeti fajtából.

  Viccet, naivitást és a polgári körös stílust félretéve két dolog állapítható meg biztosan a Fidesz–KDNP 12 kérdéses alkotmányozós húzásáról: a populizmus minden formáját nagyon megtanulták – ez biztos; és már tudják is kommunikálni ezt – na, ez korántsem ennyire biztos. Mert mi is történik?

  Szájer József és Szili Katalin a Miniszterelnökségen (tehát egy Fidesz-alapító, egy ex-MSZP-s Orbán Viktor előszobájában) bejelentette: minden választókorú polgár kap majd levélben tucat kérdést arról, hogy hogy s mint képzeli el a T. vp. a készülő kotmányt, mint olyat. Külön vitát lehetne nyitni róla, hogy kell-e egyáltalán alkotmány, és ha igen, akkor miért épp most – a disputa parttalan lenne, mert ha csak nem csapódik be a Kárpát-medencébe egy Magyarországnyi meteorit, akkor lesz új alkotmány és kész. Úgyhogy inkább nézzük a kérdéseket - nem biztos, hogy ebben a formában postázzák, az MTI tudósításából dolgoztam.

1. Az új alkotmány csak az állampolgári jogokat vagy a kötelezettségeket is deklarálja-e?
2.Vegyen-e védelem alá olyan közös értékeket, mint a család, a munka, az otthon, a rend és az egészség?
3.Járjon-e szavazati jog a kiskorú gyermekek után?
4. engedjék-e a gyermeknevelés költségeinek megadóztatását vagy sem?
5. Az új alaptörvény vállaljon-e kötelezettséget a jövő nemzedékek után?
6. Az alkotmány fejezze-e ki a határon túl élő magyarsággal való nemzeti összetartozás értékét?
7. Védje-e a Kárpát-medence természeti sokféleségét?
8. Védje-e fokozottan a nemzeti vagyont?
9. Csak átlátható gazdasági hátterű társaságok számára legyen-e nyitva az állami forrásokhoz való hozzájutás?
10.A bíróságok számára legyen-e mód a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabására?
11.Szankcionálják-e a parlamenti bizottságok előtt való meg nem jelenést?
12.Kell-e az alkotmánynak korlátot állítania a mindenkori kormányokkal szemben annak érdekében, hogy az adósságállomány ne haladhasson meg egy bizonyos szintet?

  A trükk ugye az, hogy ezzel a referendumnál olcsóbb kérdőívesdivel, ami nyilván a nemzeti konzultáció nevet kapja, ki lehet küszöbölni majd az alkotmány elfogadása után, kultúrnemzeteknél szokásos népszavazást. (A parlament feloszlatását, és az új választások kiírását már nem is említem.) És ez azért baj, mert gyávaságra vall. A Fidesz ugyanis pontosan tudja, hogy egy vasárnapi referendum utáni hétfő nem olyan mint a többi. 2008 szociális népszavazásos márciusa nem is volt olyan rég ugyebár. Olyan ez, mint az Idő van című filmben az a jelenet, amikor a szállodaportás már a nyaralás előtt kitölteti a vendégekkel az elégedettségi kérdőívet – biztos, ami biztos alapon. Ezt a körkérdést meg követi majd egy diadalmas Orbán- és/vagy Szijjártó-sajtótájékozató, aminek akár már le is írhatnám a szövegét az emberekről, a magyarokról, az összefogásról, az értékekről, a forradalomról és a szavazófülkéről, bár lehet hogy most a postán fog végbemenni a revolúció. De az erre válaszul adott MSZP-, Jobbik- és LMP-közleményeket sem nehéz elképzelni.

  Ja, a kérdések. Röviden: homályosak és egy-két kivételtől eltekintve demagógok. Kicsit bővebben: ha szigorú vagyok, vagy Debreczeni József, akkor azt is mondhatom, hogy ügyesen becsempészik a NENYI-t az alaptörvénybe, ha pedig józan, akkor azt, hogy naná: az említett öt alapérték simán megéri, hogy szerepeljen az alkotmányban. Amúgy meg persze: legyenek csak ott a kötelességek is, de mit is értünk alattuk? Aztán hogyne, korlátozzuk alkotmányosan a következő kormányokat az államadósság ügyében, de a kérdőíven azért valami szám is lesz, ugye? És ha már ennyire benne vagyunk: esetleg a pártfinanszírozásról is lehetne kérdezni valamit? Tetszik aztán ez az „átlátható hátterű gazdasági társaságok” fixált lájkolása is, csak tudnám, mit értsek alatta? Továbbá mi is az a természeti sokféleség? Kiskorú gyerek után járó szavazati jog kiterjesztése: ha Orbán Viktor az alkotmányos magzatvédelemben (helyesen) meglátta, hogy ennek kapcsán (sajnos) irgalmatlan széles támadási felületet adnak az ellenzéki pártoknak, akkor egyszerűen nem hiszem el, hogy ennek az ötletnek a kapcsán nem látja ugyanezt.

  A többi kérdés esetében pedig elég kis hibaszázalékkal belőhető, hogy milyen válaszok érkeznek majd. Már csak azért is, mert szépen kitöltve visszaküldeni valószínűleg csak az fogja, aki áprilisban és októberben a Fideszre szavazott, a létharcot és polgárháborút egyszerre vívó szocialista párt hívei valószínűleg Kaya Ibrahim és Josip Tot ki- és hogylétéről érdeklődnek majd. A többi néma csend.

  És megy is majd szépen a kérdőív a kukába a postaládába bedobott Tesco-reklámmal együtt.

Címkék: fidesz kdnp népszavazás alkotmány

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr382659653

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új alkotmány/3.: Szavazati jog 2011.03.05. 13:17:17

Talán a szavazati jog kérdése az, amire igazából talán kár is bejegyzést vesztegetni, hiszen elvárható lenne, hogy a XXI. században mindenki számára morális posztulátum legyen, hogy nemétől, vallásától, világnézetétől, keresetétől, végzettségétől, stb....

Trackback: A Kormány 12 pontja 2011.02.15. 16:13:44

1. Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését.1. Az új alkotmány csak az állampolgári jogokat vagy a kötelezettségeket is deklarálja-e?Értelmezhetetlen. Az állampolgári jelzőt az alapvető jogokra a rendszerváltásig volt szokás használni, az alap...

Trackback: Valóság nagybátyánk elutazott 2011.02.15. 13:58:48

A hazai és nemzetközi sajtó kitüntetett figyelme közepette tartotta meg parlamenti beszédét tegnap Orbán Viktor. Az országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitó ülésén elhangzott húszperces napirend előtti felszólalástól végre konkrétumokat vártunk. Nem kap...

Trackback: Kétségbe vonható a Fidesz-KDMP alkotmányozási joga? 2011.02.15. 13:42:47

 Nagy bajban van a bal és liberális értelmiség, mert az elmúlt 20 év legkártékonyabb 8 éve után az ellenség alkotmányozni fog. Tenni ellene nem nagyon lehet, alternatívája meg szokás szerint nincs az ellenzéknek. Az alternatíva felmutatásához gond...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

martonx 2011.02.15. 08:38:24

Ez az egész alkotmányozósdi annyira szánalmas.
Ha már reformálni kellene, én inkább az inaktívaktól elvenném a szavazati jogot.
Ezzel egycsapásra megoldódna a szavazatvásárlás, illetve végre valaki hozzá merne nyúlni a nyugdíjas (szociális) problémához, anélkül hogy milliós szavazatveszteségtől tartana.

egy nik a sok közül 2011.02.15. 08:39:43

1. A kötelességeket is.

2. Igen.

3. NEM! (Vagy csak a középfokú oktatási intézményben tanuló gyerek után.)

4. Nem.

5. Igen.

6. Igen. (Sőt, a ideje lenne kinyilvánvánítani területi igényeinket az ország területével kontinuus, tömbmagyarság lakta határon túli területekre.)

7. Igen. Államközi szerződések keretében a szomszéd országokkal.

8. Igen.

9. Csak átlátható, korábban eljárás alá nem vont, gazdasági tevékenységet folytató jogi ÉS TERMÉSZETES személyek kerülhessenek állami források közelébe.

10. Igen. Gyilkosság és hazaárulás és kémkedés esetén. Pontos jogi definíciót a hazaárulásnak!

11. Igen. Többszöri visszaesés (három csapás) esetén szabadságvesztéssel is.

12. Igen.

jan 2011.02.15. 08:43:51

A gyerekszavazójogos kérdés benthagyása rizikós, mert ha a válaszadók többsége igent mond, akkor nehéz lesz a kormánynak visszatáncolni ettől a blőd ötlettől.

A Fidesz alighanem arra bazíroz, hogy a gyerekszavazójog nem kap jelentős támogatást a konzultáción, így széttárhatja a kezét a KDNP felé: gyerekek, mi akartuk, de a nép nem.

Csak nehogy fordítva süljön el.

(Arra már gondolt valaki, hogy a gyakorlatban hogy valósul meg ez: akinek három szavazójoga van, az három cetlit kap a szavazókörben, és akár három felé is szavazhat: 2 Fidesz+ 1 LMP? Vagy lesznek egyszavazatos, kétszavazatos, ... ötszavazatos szavazólapok? Ez viszont a számolásnál adott esetben beazonosíthatóvá teheti a szavazót...)

Levi71 2011.02.15. 09:01:52

Nekem tetszik a kérdőív. Persze a népszavazáshoz is ragaszkodom.

Steve the Great 2011.02.15. 09:21:47

Ritka egy fölösleges időtöltésnek tűnik ez a kérdőív, sok kérdésnek (ill. a válaszoknak) szerintem semmi köze az alkotmányhoz. Pl. ha a válaszadók elsöprő többsége forradalmilag azt mondja, hogy legyen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés (ill. pontosabban maradjon meg), akkor ebből mi következik az alkotmányra nézve? Ez egyértelműen Btk-s kategória...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.15. 09:32:07

a szerző legyen szíves és hagyja el az országot!

sleepy 2011.02.15. 09:32:53

Kamu ez az egesz, nem ugy volt, hogy aprilis 15-ere elkezdik a normaszoveget fogalmazni? Addigra akkor elvileg azzal szamolnak, hogy minden kenyes alapveto kerdesben mar dontes szuletett.
Ha ezt a kamu kerdoivet 2 heten belul kuldik ki, es felteszem 2 hetem van ra, hogy valamit mondjak ra, realisan marcius vegere erkezik nekik vissza. Ha komolyan akarjak venni a valaszokat, realis, hogy ket het alatt kiertekelnek 1-2 millio valaszt? - hat, nem hiszem, ugy hogy az egesz egy k..va nagy szinjatek.

Ha a fidesz kormanyt tenne cselekvokeptelenne egy akar populista vagy csak joszandeku nepszavazas, akkor mar kell a francnak..., csak addig kellett, amig a minel rosszabb, "nekunk" annal jobb strategia elt - meg ellenzekben.

Ha mar nekem rizikos, akkor persze nem erdekel a Zemberek velemenye...

2006 oszen es utana olyan sok szo esett az uj tobbsegrol, csak mert a kozvelemeny kutatasokban bezuhantak az akkori kormanypartok. Most, hogy mar reg nincs meg a ketharmad sehol (Median, Szonda, de meg a Szazadvegnel sem), miert nem hallom a jobbos eszmefuttatasokat a 2/3 legitimitasarol vagy legalitasrol...?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.02.15. 09:50:53

"de nem: a szövetség emberei vagy ránk, választópolgárokra hivatkozik, vagy a kedvünket lesi, vagy megkérdezi, mit is csináljanak a továbbiakban."

Én belefoglalnám az alkotmányba az alany és az állítmány egyeztetésének jogát is.

___________________________ (törölt) 2011.02.15. 09:55:46

"Járjon-e szavazati jog a kiskorú gyermekek után?"

Én komolyan azt nem értem ebben, hogy ettől tök nyilvánvaló, hogy nem csak a ballerek fognak kiakadni, de a jobboldaliak-nemzetiek elég nagy része is, abban a pillanatban, hogy leesik a tantusz, hogy ezáltal a cigányságnak sokkal több szavazata és ezáltal politikai súlya lenne, ezáltal sokkal inkább udvarolnának nekik a politikus, több segély, kevesebb közmunka stb. és ezt senki sem akarja.

Ha tényleg az lesz, hogy egy hat gyereket segélyből nevelő cigánypárnak négyszer annyi szavazata lesz, mint egy egyelőre gyermektelen középosztálybeli fiatal párnak, abból akkora lázadás lesz a jobboldalon belül, ami némi túlzással a fidesznek még az emlékét is elsöpri.

Fura, hogy erre az ötletre még senki sem akasztotta a "Lex Kolompár" becenevet. Ui. praktikusan az.

Samott 2011.02.15. 10:05:17

Amugy a valaszokat a fidesz fogja osszesiteni nem? Akkor nem tok mindegy, hogy visszakuldi-e az ember vagy sem, ugyis az fog kijonni belole amit hallani akarnak.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.15. 10:21:27

@Shenpen:

ez jogos, de gondolom a cigányoknak addigra egyáltalán nem lesz szavazati joga

vizipipa 2011.02.15. 10:39:37

Az itt írogatók jelentős része nyilván feleslegesnek tartja ezt a dolgot, de egy kicsit szélesebb kitekintéssel tessenek gondolni a Mari nénikre meg a Pista bácsikra, akik alkalmasint ebből értesülnek majd az egészről és jól megvitatják majd más Mari nénikkel és Pista bácsikkal. Csak nehogy ők döntsenek aztán :) .

Az utolsó ponthoz (adósság). Tegyük fel, hogy a korlát 60%, épp annyi az államadósság is, vagyis nincs tovább. Beüt egy jó kis válság (volt már ilyen?), a GDP esik 10%-ot. Akkor az adósság most éppen 66,66% (mert az ugye GDP arányos), bár a kormány nem növelte.
Na akkor most mi van? Alkotmánysértés elqrás nélkül? A kormánynak ilyenkor egyébként is kompenzálnia kéne valamennyit (a mennyit, az lehet vita tárgya).
Csak jelezni akartam, hogy a szögletes szabályokat az élet úgyis felrúgja előbb-utóbb. Azt pedig, hogy a szabályokat hogyan kell megkerülni (kreativitás), arra qurva sok példát láttunk az elmúlt években.
A kormányok felelősségét nem egyes szabályokkal kell beállítani. A józan észt szabályok nem pótolják.
Gyurcsány elkergetői se tudnák felsorolni a szabály(törvény)sértéseket. Egyszerűen: elég volt!

sleepy 2011.02.15. 10:43:35

@vizipipa: "zélesebb kitekintéssel tessenek gondolni a Mari nénikre meg a Pista bácsikra, akik alkalmasint ebből értesülnek majd az egészről"

az alkotmany megerosito nepszavazasrol (mar persze ha a kormanyzo part komolyan venne magat es a sajat elveit) nem ertesulnenek?

Steve the Great 2011.02.15. 10:52:25

@sleepy: Erre a népszavazásra elmenne mondjuk a fele, ezek jelentős többsége (mondjuk 70%) támogatná is. Aztán másról se szólna a ballib média és az ebből táplálkozók, hogy a választópolgárok alig több mint egyharmada által legitimált alkotmányunk van.
Fog akarni ilyet a kormány? Nyilván nem. Egyszerűbb és szabadabban értelmezhető ez a kérdőíves bohóckodás? Egyértelműen igen.

szmr 2011.02.15. 10:52:46

@jan: "A Fidesz alighanem arra bazíroz, hogy a gyerekszavazójog nem kap jelentős támogatást a konzultáción, így széttárhatja a kezét a KDNP felé: gyerekek, mi akartuk, de a nép nem."

Valószínűleg az egész kérdőív erről szól, a többi csak töltelék, amire elég könnyen megjósolható a válasz.

vizipipa 2011.02.15. 10:59:05

@sleepy: emlékeztetlek az EU belépési népszavazásra! 2003.ápr.12. Részvétel: 45,62%. Ilyet akarsz?
Vagy ezzel az ürüggyel kilőni az új alkotmánynak még a lehetőségét is?

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2011.02.15. 11:14:15

hát, én mióta tegnap azt hallottam, hogy "az új alk. gazdasági alapérdek" is, már nem értek semmit...

Bloodscalp 2011.02.15. 11:17:14

az egész csak pr:) viktorunk megint elmondott egy semmilyen beszédet (anno ferit mennyit vádolták hogy szereplési vágya van:), közben pedig csak az elqrt médiatörvényt foltozgatták mostanában, de legalább úgy tesznek mintha csinálnának vmit, ügyes:)

mellesleg inkább az abortusz kérdés lesz kdnp-teszt

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2011.02.15. 11:18:05

"A Fidesz alighanem arra bazíroz, hogy a gyerekszavazójog nem kap jelentős támogatást a konzultáción, így széttárhatja a kezét a KDNP felé: gyerekek, mi akartuk, de a nép nem."

Nagy valószínűséggel igen .ez az egész gyerek utáni szavazás egy agyrém. Így legalább majd mondhatják hogy ők mindent megpróbáltak.

Veder1 2011.02.15. 11:21:48

Azért megkérdezném a tudós urakat, hogy ezt így most hogy?!

"4. engedjék-e a gyermeknevelés költségeinek megadóztatását vagy sem?
5. Az új alaptörvény vállaljon-e kötelezettséget a jövő nemzedékek után?"

De tényleg, mi a nyelvtani jelentésük ezeknek a kérdéseknek?

sleepy 2011.02.15. 11:42:44

@Steve the Great: ha a nepszavazas ervenyes es eredmenyes, az meg minidg tobb legitimaciot ad, mint, hogy parezren vagy akar par szazezren visszakuldenek egy ilyen kamu kerdoivet, amit meg a megfogalmazoi sem vesznek komolyan (ld a fenti idobeli korlatokat).

masreszt: csak nem fostok sracok, hogy az istenadta nep majd ugyanugy az alantas osztoneire hallgat, mint a "nepjoleti nepszavazas"-nak gunyolt ossznepi populizmus eseten?

Nepszavazast osszehivogatni, kamu konzultalni szerintem is baromsag, azert mert a Magyar Koztarsasag kepviseleti demokracia.
Ez volt a helyzet 3 eve is, csak persze a Fidesz erdekeivel akkor ez nem vagott egybe, nem ugy mint most.
Csak arra probalok ravilagitani, hogy mennyire sz.rba se veszik a sajat elveiket, es azokat akikre unos untalan hivatkoznak (a Zemberek / az istenadta nep - kinek hogy) Ha akkor fontos volt a Zemberek kozvetlen velemenye egy olyan kerdesben, hogy fizetnem kell-e a kozellatasert vagy nekem az jar mindentol fuggetlenul, akkor egy olyan torveny, amelybol minden mas torveny ered tarsadalmi jovahagyasahoz is fontosnak kellene lennie.

Bummer 2011.02.15. 12:11:52

Egy igen/nem népszavazás nem alkalmas alkotmányozásra. Esetleg egy igen/inkább igen/mindegy/inkább nem/nem felosztás jobb lenne.

Annak a jelentőségét viszont nagyon alulbecsüli a társadalom, hogy Szili Katalin megjelent Szájer jobbján.

Arivistus 2011.02.15. 12:22:47

Hát ez nagyon amatőr volt.

Az 1. a 6. és a 12. kivételével az összes kérdés olyan amit - még ha egyet is értünk vele - alacsonyabb szintű jogszabályban kell kezelni.

Egyébként emlékeztek, hogy pontosan mikor jutott eszébe a zembereknek hogy nekik bíz új alkotmány kell? 2006-ban, az öszödi beszéd kikerülése után. És mi is volt a probléma a régi alkotmánnyal? A rendkívül népszerűtlen GYF nem akart lemondani, hanem még 3 évig rontotta a levegőt, de mindenki más a pokolba kívánta. Erre jött az a panasz, hogy hát sajnos ilyen az alkotmányunk.

Szóval a Zembereknek az az egyetlen igényük volt az alkotmánnyal szemben hogy el lehessen távolítani a miniszterelnököt, akkor is ha az nem akar menni.

És lehet hogy rosszul olvasom de ez mintha nem lenne benne a kérdőívben... AKKOR MIÉRT KELL ÚJ ALKOTMÁNY???

Egyébként meg az alkotmány körüli hercehurca egy szánalmas figyelemelterelés, aminél már csak az szánalmasabb ahogy ennek hatására az MSZP és néha már az LMP is összerettegik magukat.

Ringlósztár 2011.02.15. 13:51:23

@jan:
Azért én attól nem tartok, hogy bárki el fogja olvasni a visszaküldött kérdőíveket.
Szeretett Vezetőnk és Élcsapata anélkül is tudja, mire szavaztak a zemberek a fülke forradalmi magányában.

jolanbela · http://subnormalia.blog.hu 2011.02.15. 14:04:18

"És megy is majd szépen a kérdőív a kukába a postaládába bedobott Tesco-reklámmal együtt."

Na pont erről értekeztem én is itt:
subnormalia.blog.hu/2011/02/14/160_tonna_szemet_1_milliardert

Pumakölyök 2011.02.15. 14:05:47

1. Jogom lenne emberhez méltó módon élni, de honnan tudnék leakasztani egy lakást, meg egy jó kis állást?
2. Mit értenek az alatt hogy védelem, közös, érték?
3. NEM. Finoman utalnék a szorgos kis segélyesekre.
4. Nem nagyon világos, a pelenka és babatápszerek ÁFÁ-ját akarják csökkenteni, vagymi?
5. Ez milyen hülyeség, magyarul hogy hangzik?
6. Összenő, ami összetartozik? (...)
7. Jaja, kevesebbet kéne autókázni (S8).
8. Dömdödöm leragadt a szeretlek - igazán szeretlek dilemmában. Mi a különbség a védeni és a fokozottan védeni között?
9. Esetleg valami konkrétum?
10. IGEN.
11. IGEN (már ha beidéztek)
12. IGEN (jó lenne a 0%)

kov_vacs 2011.02.15. 14:11:52

"(Arra már gondolt valaki, hogy a gyakorlatban hogy valósul meg ez: akinek három szavazójoga van, az három cetlit kap a szavazókörben, és akár három felé is szavazhat: 2 Fidesz+ 1 LMP? "

Tudod, mi az érdekes?
Volt talán egy éve rádióban választási szakértő, aki nemzetközi szinten is figyeli, ismeri a trendeket, stb.
Őt kérdezte a riporter, hogy van-e a választások módjának fejlődési iránya, milyen újdonságot érdemes bevezetni.

Erre a választási szakember azt mondta, hogy lehetne egy-egy választópolgárnak több szavazata, mondjuk például 10 darab. És igen, aki úgy érzi, hogy nagyon fideszes, az leadhatna 10 db fidesz-szavazatot, aki meg úgy, hogy egy kicsit jobbikos vagy lmp-s is, az valamennyit a 10-ből rájuk adhatna.
Szerinte ennek azért van értelme, mert sokaknak van olyan érzése, hogy ktöbb pártot is támogatnának, de különböző arányban, és ez jobban megjelentetné ezt az akaratot. Szerinte ez már ma is működik Mo-n, mert az emberek úgy vannak vele, hogy van nekik kettő plusz egy szavazatuk, és azt néha tudatosan megosztják a pártok között - ezt a lehetőséget adná meg mégjobban, ha lenne mondjuk mindenkinek 10 szavazata.
De ennek semmi köze a gyerekek utáni szavazáshoz.

Sparhelt 2011.02.15. 14:19:13

Ha már kérdőív, akkor miért csak 12 pont? 24-et is pont ugyanennyiért lehetett volna eljuttatni a választókhoz. Biztos, hogy az alkotmány vitás kérdései megegyeznek ezzel a 12 ponttal?

Iustizmord 2011.02.15. 14:20:46

milyen szép is ez. úgy kérdeznek hogy nem kérdeznek.

kéne még egy olyan kérdés, hogy:

"Garantálja-e a magyar állam minden polgárának a jólétet, boldogságot, egészséget?"

Iustizmord 2011.02.15. 14:22:03

@Sparhelt: esetleg lehetett volna 13+1 kérdés, a +1 lehetne pl: "Garantálja- a magyar állam az örök életet és ifijúságot?"

és a helyes megfejtők között kisorsolnak egy bőrbe kötött szájer józsefet vagy szili katalint

=Daniken= 2011.02.15. 14:23:14

@Arivistus: ez sem népszavazás, ahogy páran hiszik, csak népvélemény nyilvánítás....de azért erre is el lehet szórni pár milliárdot:-)))

Kis, házi Cirkusz Hungarikusz...

Iustizmord 2011.02.15. 14:24:13

mondjuk ez a gyereknevelés költségeinek csökkentése érdekes. ha azt mondom a parizerre hogy "a gyereknek lesz" akkor nem kell áfát fizetnem? ha azt mondom a benzinkúton: a gereket viszem suliba, ócsóbban aggyák? ha a tv-t a gyerek is nézi meg én is, akkor feleződik az áfa?

Le_Penseur 2011.02.15. 14:31:32

@Pável: sok mindent nehéz megérteni mostanában, de ez a top 10-ben simán benne van! Mondjuk OV alkotmánnyal kapcsolatos kijelentéseinek az elemzése is megérne egy cikket! :)

***********************************************

A kérdőív és a megválaszolandó kérdések rettentően bénák!

1; az alkotmány már most is rendelkezik az állampolgári kötelezettségekről!
2; az alkotmány már most is védelem alá veszi ezeket az értékeket, konkrétan megtalálható benne pl a munkához való jog!
3; az egyetlen valódi kérdés. Szerintem ne!
4; értelmezhetetlen
5; értelmezhetetlen
6; a határon túli magyarokkal való nemzeti összetartozás érték, hogy ezt az alkotmányban kell-e rögzíteni, azt nem tudom!
7; nem az alkotmány, hanem a környezetvédelmi törvény hatásköre!
8; A vagyont védjük!
9; nem az alkotmány, hanem pl kormányrendelet hatásköre!
10; nem az alkotmány, hanem a BTK hatásköre! A mai BTK is lehetőséget ad a tényleges életfogytiglanra!
11; nem az alkotmány, hanem pl a Házszabály hatásköre, de lehet a PTK, BTK hatásköre is!
12; többé-kevésbé értelmetlen kérdés, amelynek a betartása, és szankcionálása sem biztos, hogy lehetséges!

a művésznő · http://chezoriane.blogspot.com/ 2011.02.15. 14:33:08

10. és 11. mint alkotmányban rendezendő kérdés, egek.

=Daniken= 2011.02.15. 14:55:03

@Iustizmord: ez király.:-D

@a művésznő:

10.A bíróságok számára legyen-e mód a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabására?
11.Szankcionálják-e a parlamenti bizottságok előtt való meg nem jelenést?
12.Kell-e az alkotmánynak korlátot állítania a mindenkori kormányokkal szemben annak érdekében, hogy az adósságállomány ne haladhasson meg egy bizonyos szintet?

És az államadósságot mióta szabályozzák az alkotmányban??? olyan szorgalmasak ezek a frissen egyetemet végzett gyerekek, akiknek apu szerzett állást a titkárságon...ez nem házirend hanem az Alkotmány...

Gabbesz 2011.02.15. 15:05:42

Nevetséges ez a kérdőív. Nagyjából a kérdések felébe azt lehet érteni, amit csak akarok.
Mit értünk a gyereknevelés költségei alatt? Pelenkát, szandit, tankönyvet, nyelviskolát, számítógépet, állakerti belépőt? Egy gyerekre azért rá lehet költeni pár forintot, amíg eléri a 18 éves kort.
Vállaljon-e kötelezettséget a jövő nemzedéke iránt? Mit értünk ez alatt? Hogy ne basszuk szét természeti értékeinket? Vagy növeljük a kutatás-fejlesztésre költött pénzeket? Növeljük a családi pótlékot?
Védje-e a nemzeti vagyont? Mi a bánatot értünk nemzeti vagyon alatt? A MÁV-ot? Vagy más veszteséges állami cégeket?
És még órákig lehetne sorolni.
Ezzel szemben érdemes lenni megnézni az Amerikai Egyesült Államok alkotmányát, amely összesen 7 cikkelyből áll, és a cikkelyek is 1-4 paragrafust tartalmaznak.
Nem a sok rizsán van a lényeg, hanem hogy a legfontosabb alapelvek legyenek benne.

tothh · http://polizis.blog.hu 2011.02.15. 15:19:22

A probléma a kérdések nagy részével egyszerűen az, hogy úgy van megfogalmazva, hogy igen hülyén nézne ki nemet mondani rájuk.

Az én véleményem:

1. Igen, de akkor definiálni kellene azokat a kötelességeket, ami ide tartozik. (pl. adózás, honvédelem, stb.)

2. Ez egyértelmű szerintem, erre nem is lehet józan ésszel nemet mondani.

3. Egyértelműen nem. Ez nagyon beteg ötlet. Az aktívak nagyobb beleszólását más módon kell megoldani.

4. Szerintem ezt alacsonyabb szintű jogszabályban kellene meghatározni.

5. Igen, ez egyértelmű. Csak lehet, hogy ezt is definiálni kellene. Ha azt sikerülne, a hármas pont eleve okafogyott lenne.

6. Egyértelműen igen. (Bár az MSZP-SZDSZ hívők szemében ez vörös posztó:()

7. Ez oké, de illetékessége csak a M. Közt. területére vonatkozik. A természeti sokféleség, a természeti érdekek védelme fontos, ez végül is jó.

8. Definiálni kell, hogy mi az a nemzeti vagyon. Ha ez sikerült, akkor egyértelműen. Pl. természeti kincsek, stb.

9. A kérdésfeltevéssel egyetértek, de ez megint nem az Alkotmányba való. (Nehogy már a pofátlan vezetőkre írjunk egy olyan emelkedett dolgot, mint egy Alkotmány. Ez amúgy vonatkozik az őszöd-klauzulára, meg a konstruktív bizalmatlansági indítvány megszüntetésére. Nehogy már GyF ből induljunk ki, mint mintaértékből. Ennél azért többet érdemel az ország!!!)

10. Igen, de szerintem ez is inkább a bíróságokra vonatkozó törvényben szükséges.

11. Ez meg a Házszabályba való, szerintem. Amúgy természetesen igen.

12. Igen, mindenképpen, sőt, meg kellene a szinteket és a hozzájuk kötött szankciókat is jegyezni benne. A lengyeleknél így van.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.15. 15:20:23

Szerintem elég demagóg itt mindenkitől a népszavazás militáns követelése, ugyanis mindannyian tudjuk, hogy még a harcos követelők sem képesek egy jogszabály elolvasására, értelmezésére, nemhogy arról képesek lennének felelős döntést hozni. Tehát mindenki az alapján szavazna, hogy kedvenc pártja hogyan diktálja ezt neki, vagy ami talán mégrosszabb a média manipulatív munkatársai által felheccelten tennék le a voksukat.
És még mielőtt valaki rám támadna, hogy akkor eddig miért is volt jó a népszavazás, eddig talán nem a pártok és média befolyásolta és terelgette az akolba a választópolgárokat? De igen, viszont az eddigi népszavazásokon való döntések legalább szimbolikus, az emberek széles tömege által felfogható témákban történtek, nem pedig egy az emberek többségétől teljesen távol álló, a mindennapi életben nehezen megfogható, nehezen érthető jogszabály "jóságáról".

Szerintem abban igaza van a szerzőnek, hogy a gyerekek után járó szavazati jog óriási támadási felületet adna az ellenzéknek, ámde a világ legtermészetesebb dolgának kéne lennie, hogy jár ez a jog minden gyermeket nevelőnek. A világ abszurd jellegét mutatja, hogy extrémitásnak számít még puszta felvetése is.

igényes 2011.02.15. 15:22:06

13. pont szabad-e becsapni az embereket, lehetetlenséget vállalni és kidobni 1,3 miliiárd forintot?

Már most szükséges lenne feljelenteni hűtlen kezelés vádjával az újabb levelek kiagyalóját. Nem tudom hány levelet küldenek ki, gondolom 8 000 000 levelet, jó nagy pénzért mi meg adjuk postára szépen.

Egy levél feldolgozása remélem 2 percnél nem tart tovább. (Mi történik akkor, ha 3 perc?)

16 000 000 perc = 266 666 óra = 33 333 munkanap, ha csak Viktor olvassa, ha teremtenek hírtelen 2000 új munkahelyet a levelek feldolgozására, akkor 16 nap alatt feldolgozható és az ötletek értékelhetőek (Hány nap alatt azt nem tudom)

2000 új számítógép beszerzése, dolgozók betanítása nem kis összeg. 2000 Lap Top x 100 000Ft = 200 000 000Ft + postaköltség 800 000 000Ft. Kerek 1 milliárdot dobnak ki a bitangok az ablakon, amihez persze hozzájön a dolgozók fizetés 2000 alkalmazott x 150 000Ft = 300 000 000Ft.

Augusztus végéig sem teljesen végrehajtható, de a gond, hogy az új Alkotmányt már áprilisban akarják a tesók.

Sieg 2011.02.15. 15:22:29

Az emberek 95 százaléka azt sem tudja, mire is való egy alkotmány. Ja, kérdezzük meg őket róla, nagyon hasznos. Különösen ilyen szép, demagóg "alákérdezésekkel". Előre, tovább a forradalmi úton, elv... polgártársak!

Budaphestie 2011.02.15. 15:34:08

Szerintem az utóbbi 9 hónapban kivétel nélkül az összes ügyben az LMP volt legracionálisabb, legokosabb parlamenti párt. Éppen ezért nem sok esélyük van a növekedésre.

Észre kell venni, hogy ez itt a balkán. Az emberekhez is úgy kell szólni. Győzike országában csak a populista, demagóg, tőmondatos pártok tudják eladni magukat.

Szóval az LMP vagy "lemegy kutyába", vagy a paraszt majd asszongya, hogy "na ezek a fennhéjázó zsidók húzzanak el innét de gyorsan" (fennhéjázás=nem értem, hogy mit beszélnek)

Budaphestie 2011.02.15. 15:34:54

bocs, ezt nem is ide akartam kommentelni.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.15. 15:37:52

@BPHead: Szerintem jobb lett volna ezt sehova sem kommentelni.:)

Budaphestie 2011.02.15. 15:39:25

lehet, hogy igazad van :)

Mindenesetre a kuminszerint blogba ment.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.15. 15:44:04

Jaj, szörnyű. Nem tudom, kik fogalmazták meg a kérdéseket, de mintha valaki elővette volna az elmúlt egy hónap Magyar Nemzeteit és megfűszerezte némi ökológiai fixációval. Ennek az egésznek itt mi értelme? És, ha azt válaszolják, hogy védjük meg a.... mit is, ja a Kárpát-medence természeti sokféleségét, akkor mit fognak a drága jó parlamenterek belefoglalni az új alaptörvénybe? Az alaptörvény szerint minden havasalföldi farkasnak joga van a magyar birkák konzumálására?

Hol vannak az irányadó szempontok? Hol a logika ebben a kérdéssorban? Miért nem lehet megbízni a volt alkotmánybírákat Sólyom vezetésével, szigorú szempontrendszert adva a kezükbe, hogy készítsék el az alaptörvény 0.1-es verzióját? Aztán pedig azt bevinni először a frakció, aztán a parlament szakbizottsága, majd a plenáris elé? Ehelyett Szilik, Pozsgayk és az általam nagyra tartott Járai fog itt alkotmányozni... jaj.

Remélem, annyira azért nem lesz szar...

Budaphestie 2011.02.15. 15:46:12

egyébként meg ez is egy jó poszt. Teljesen egyet lehet érteni vele.

Ám én még azt is el tudom képzelni, hogy kimegy a 12 pont és mondjuk a válaszok 90%-a azt mondja valamelyik pontra, hogy Nem, de azután a fidesz kormány mégis megcsinálja. Miért ne? Ez csak egy kérdőív. Nem kötelezi a kormányt semmire.

Mint ahogyan választási ígéretüknek megfelelően "megvédték a magánnyugdíjpénztárakat" Ez a kis kérdőív egy dologra jó... már ha megfelelően puha papírra nyomják.

Gábor217 2011.02.15. 15:49:17

@BPHead: Egyébként igazad van!

Jellemzően nem is az LMP álláspontjával és kijelentéseikkel, parlamenti felszólalásaikkal kapcsolatban támadják őket.

Sajnos Magyarországon értelmes és tájékozott embernek lenni bűn. Az a menő, ha egybites a gondolkozásod.

És ha ez megvan, akkor máris értelmezhetővé válnak a fidesz postai küldeményei.

A normális, tiszta viszonyok nem attól fognak kialakulni, hogy belekerül az alkotmányba. A pályáztatások kiiktatása, a párt hitelezőinek kifizetése, a támogatók jutalmazása jó állásokkal, és még sorolhatnám... ezek nem fognak megszűnni egy új alkotmányszövegtől.

Hiszen a jelenlegit sem tartják be. A 98%-os különadó továbbra is alkotmányellenes, és a manyup államosítás is 99%, hogy az jelen formájában. Csak az AB nem vizsgálhatja. Szóval pontosan ennyit ér az alkotmány szövege. És ez a szomorú.

Sokkal többet érne, ha bejelentené a kormány, hogy ezentúl betartják a törvényeket, és valóban úgy is tennének. Mert jelenleg is nagyon sok területen jogsértést követnek el.

Gábor217 2011.02.15. 15:55:23

@politicus:
Félek, hogy szar lesz. Időt sem hagynak maguknak, beszorítják saját magukat ebbe az időzavarba. Kérdőív, kiértékelés, normaszöveg... Csak gyorsan, mert megígérték. Az meg le van szarva, hogy nem jött meg február közepére a reformcsomag. Ugyan, kit is érdekel, holnaptól bent vagyunk a bóvli kategóriában.

Orbán szerintem tényleg megbolondult. Elment a maradék esze is. Szerintem nagy dolgokat akart véghezvinni, de a saját kommunikációja olyan csapdába kergette, amiból nem tud kimászni, ezért a nagy tettek, pl. alkotmányozás, szánalmas politikai akcióvá silányodnak.

Nincsenek józan tanácsadói, akik megmondják, hogy akik tavaly rájuk szavaztak, azoknak a nagy többsége sem akar összefércelt elkapkodott, nevetséges új alkotmányt?

Mennyvivel több értelme lenne, ha 2014 elejére készülnének el vele? Kiforrott lenne, társadalmilag megvitatott és elfogadott(abb). És jó kampányfogás, a ciklus megkoronázása (ha olyan lesz az alkotmány, akkor Viktoré is :) ).

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.15. 15:57:09

@politicus: Tudod demokráciában ez a PARLAMENT dolga. Iszonyú idegesítő amúgy ez a gőgös, frusztrált liberális lenézés, ami hozzászólásodból árad, mintha Te az igazsgág és a józan ész felkent papja lennél. És orrod befogva fintorogsz a kis butuska kormányon, gúnyos mosollyal az ajkadon. Bár sajnos ez a Mandiner többi magától eltelt "újságírójára" ha lehet, még sokkal inkább jellemző.

Budaphestie 2011.02.15. 15:58:43

@Gábor217: Így van. A nagy kapkodás már önmagában is a munka rovására megy.

Már előre látom, ahogy az EU ugyanúgy vizsgálja majd az új magyar alkotmányt, mint ahogyan most a médiatörvényt. Kell ez nekünk?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.15. 16:00:11

@BPHead: Brüsszel nem Moszkva, tudom, visszasírjátok.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.15. 16:04:59

@proeskontra:

Semmilyen gőg, vagy lenézés nem állt szándékomban. Én leírtam, hogy mi az alkotmányozás általam helyesnek vélt útja. Abban benne van a parlament. Is. A folyamat végső és talán legfontosabb állomása. Amikor a képviselők egy lehetséges normaszövegről cserélnek eszmét, nyújtanak be ahhoz módosítókat. A fenti folyamattal mi a gond?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.15. 16:07:36

Imádtam az UFI-t, kedveltem a Reakciót, de a Mandinert már csak fanyalogva olvasom. Régen volt egy médium ott, egy olyan térfélen, ahol mások nem voltak. Most meg a Mandiner egyre inkább ott van, ahol eddig is volt mindenki. Akinek van esze, érti...

Belpo 2011.02.15. 16:11:47

12+1:
Alanyi jogon járó ingyen sör, fröccs.

Lew Archer 2011.02.15. 16:13:43

@politicus:

Az a maga által elképzelt decens jobboldali szakértő polgárság, amely disszonáns hangok nélkül vezetné valamiféle elegáns polgári demokráciába az országot, na az itt nincsen. Van a vidékies magyar jobboldal és jelenlegi pártja Fidesz, olyan, amilyen, meg az MSZP és az általában annak hátán lovagló budapesti eszdéeszes értelmiség. Nincs más, ebbe nyugodjon bele. Ha az egyiket elutasítja, a másikat választja. Ez egy ilyen ország.

Budaphestie 2011.02.15. 16:15:14

@proeskontra: azért vannak olyan kifejezések, minthogy "jogharmonizáció". El tudok képzelni jó pár olyan dolgot az új alkotmányban, ami ütközik az EU joggal, alapvető emberi jogokkal, stb. Fidesztől már megszokhattuk ezt.

Rosszul emlékszem, talán, hogy pont ugyanezt írtad két hónappal ezelőtt a médiatörvényre is? Aztán mégis itt a vizsgálat, akkor Brüsszel mégis Moszkva?

Laikus érdeklődő (törölt) 2011.02.15. 16:15:16

@proeskontra: "Most meg a Mandiner egyre inkább ott van, ahol eddig is volt mindenki."
Ez biztosan azt jelenti, hogy a Mandiner mozdult el?

Lew Archer 2011.02.15. 16:17:12

@Grift:

Én arra lennék kíváncsi, hogy ezek a kormánypolitikán fanyalgó úrifiúk milyen százalékban ülnek kormányzati, meg úgy általában a mucsai jobboldal által finanszírozott állásokban.

Budaphestie 2011.02.15. 16:17:48

@Lew Archer: Lehet, hogy én naív és romantikus vagyok, de én még mindig várom a harmadik utat :)

Perzse mindeközben érzem én, hogy ma Magyarországon nem lehet miniszterelnök abból, aki disznóól takarítás helyett mondjuk filozófiai vagy közgazdasági műveket olvasott fiatalkorában.

Lew Archer 2011.02.15. 16:22:13

@BPHead:

Valóban nem lehet, ugyanis az ilyen ember semmit nem ért Magyarország valóságából.

Gábor217 2011.02.15. 16:22:27

@proeskontra:
Most akkor vagy mindenki hülye, vagy az, akit egyre többször hülyéznek - igen, jobb oldalról is. Mert valóban, Orbán Viktor és pártja nem áll a hülyeség elleni örök oltalom alatt.
És még idejében szólni kéne nekik. De aki szólni mer, az megnézheti magát. Aztán persze jönnek a pofonok mindenhonnan, amit nyilván valahogy kompenzálni akarnak, úgyhogy kb. a nyulaknak is választójogot adnának.
Biztos vagyok benne, hogy a tavaly ilyenkori Orbán Viktor nem ilyenre tervezte a kormányzásuk első egy évét. És ráadásul önmagát ássa el egyre mélyebbre. Kérdés, hogy a pártja is vele bukik, és az ország is vele bukik? Persze ezt a bukást majd diadalnak állítja be, mert ez egy másik és egyedi út, meg még jó is, hogy az embereknek nincs munkájuk meg pénzük, mert egyrészt ne dolgozzanak büdös multiknak, másrészt meg jobb is, ha nem veszik meg a termékeiket, ha meg nincs pénz, akkor nem is tudják megvenni, szóval legyőztük a gonosz nyugati világot, a kizsákmányoló globalistákat, a multikat, éljen, éljen!

(akkor asszem most következne részedről a bezzegazelmúlt8év, meg a libsibolsigyurcsányígymegúgy, ami nagyon szép, csak most épp a jelenről és a jövőről van szó)

Budaphestie 2011.02.15. 16:24:12

@Lew Archer: Az biztos. Mert az összes tudás, ami Magyarországgal kapcsolatos, a disznószarban van benne. Ha jól értelek...

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.15. 16:25:45

@proeskontra: beleolvasgattam az utolsó, 2 évvel ezelőtti posztod kommentjeibe, és nem volt ellenemre, amiket tőled olvastam.

Gábor217 2011.02.15. 16:26:59

@Laikus érdeklődő: Ezt jelentené, de a valóságban nem a mandiner mozdult el, hanem a kormánypárt, méghozzá a totális dilettantizmus felé. Egyre nagyobb léptekkel. Persze minden relatív, az elmebetegség felé rakétaként közlekedő fidesz-űrhajóról nézve mindenki más tűnik egyre szélsőségesebb libsibolsinak.

Mert mi az, hogy az új alkotmányban nem lesz benne, hogy a buszmegállók 2 m sugarú körzetében ne lehessen cigizni, és az is szerepeljen már, hogy kutyát csak szájkosárral lehessen felvinni a buszra.

Hát ilyen az, amikor hozzá nem értők alkotmányoznak. Sólyom kihagyása a buliból is jól példázza ezt.
Nem lehetne, hogy az új alkotmány csak a fideszre és pár fanjukra legyen érvényes, a többiekre pedig a jelenlegi?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.15. 16:28:00

@proeskontra: nem tudom, hogy szükséges-e, de nem lettünk büdösbolsik, ha ez a félszed. De a kritika jogát akkor is fenntartjuk, ha nem kommer kormány van.

Gábor217 2011.02.15. 16:29:10

@Lew Archer: Mert te is elvárod, hogy olyan ember műtse ki a vakbeledet, aki maga is átesett már ilyen műtéten? Különben nyilván nem ért hozzá, hisz nem tapasztalta, milyen betegágyon feküdni. Biztos csak nagyzol azzal a d és r betűkkel a neve előtt.

Google 2011.02.15. 16:50:43

@BPHead:

Disznóól takarítás mellet/után azért még olvashatott filozófiai, közgazdasági műveket az ember. Mire fel ez a kizárólagosság, ez a mély lenézése a fizikai munkának?
Máskor meg azzal jönnek, soha semmit nem dolgozott a tudjukki.
Ezzel a pár kérdéssel pedig közelebb hozzák az egyszeri emberhez az Alkotmányt. Támpontokat adnak ahhoz, hogy elképzelésünk legyen miről is szól/fog szólni az.
Mindig savanyú a szőlő? Hogyan fogják ezt akkor kifejezni, amikor tényleg az?

Gábor217 2011.02.15. 16:56:06

@Google: De milyen támpontot? Az a baj ,hogy a kérdések fele épphogy ogyan, amit pont nem az alkotmánynak kéne szabályoznia, mint azt már elég sokan kifejtették.

Az egyszeri ember úgysem fogja megérteni, miről szól az alkotmány, mert a kormánynak nem is érdeke elmagyarázni azt. Ezzel a kormány nézi le az egyszeri embert.

Hintz ezredes 2011.02.15. 17:42:20

És ez a kérdőívesdi mennyibe fog fájni az adófizetőknek?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.15. 18:07:13

@Gábor217: Nem kell kompenzálnom az elmúlt 8 évvel, ugyanis véleményem szerint a kormány jó úton halad, még akkor is, ha az út nem tökéletes és fájdalmas, de ez a rossz körülmények miatt van. Persze senki sem tökéletes, így a kormány sem, viszont baromira könnyű a partvonalon kívülről mindenkinek beleokoskodni.

szerjóska 2011.02.15. 18:11:29

@Iustizmord: bezony. ezt a 0,5 literes Jack Danielst a kisfiamnak veszem szülinapjára boltos elvtárs, tessék már ingyen adni! ezt a tálca sört meg a kislányom pizsipartijára viszem, nyugi csak 3 fokos, pénztáros elvtársnő!
b.verzió: átrendezik a ÁFA-bevételeket, lesz emelt meg csökkentett kategória, előbbi fedezi a másikat, aztán csókolom. aztán jön az "én termékem is csökkentett ÁFA-tartalmú legyen, jajmár, hát ez gyereknek való" lobbi, felduzzad a csökkentett kategória, az emelt nem fogja fedezni, hidegétkeztetési utalványra vett teszkóvodka vol 2.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.15. 18:15:34

@politicus: Jogos kritika minden kormánynak kijár, ellenben nem lehet nem észrevenni, hogy a Mandiner néha már-már kényszeresen meg akar felelni a tulajdonosi kör által elvárt Fidesz-pofozásnak. Persze ez is érthető, a pénz beszél...és senki nem akar úgy járni, mint a Magyar Hírlap egykori újságírói.

Kifejezetten utálom, amikor Pokornit, Rogánt, Deutschot, Szájert jobbszélről liberálisozzák, ugyanis előbbieket a polgári oldal legjobbjai közé sorolom. Viszont szerintem tény, hogy a mandinereseknek sikerült eltanulniuk az indexesektől azt a liberális felsőbbrendűségi érzésből táplálkozó gúnyos kioktató lenézést. Sokkal jobban tetszene egyfajta közös gondolkozás, a jó szándékú megértő, ámde határozott kritikai attitúd, mint ez a kérlelehetetlen, megfellebbezhetetlen igazság birtokában tett pálya széléről tett kioktatás. És sajnálom, hogy pont Neked fakadtam ki, mert a mandineresek közül még talán pont Te vagy a legkorrektebb.

szerjóska 2011.02.15. 18:18:34

@proeskontra: pont, hogy a körülmények tartják a viszonylagosan vett jó úton, olyan kényszerpálya-helyzet van, hogy ha rosszul lépsz, átdöf egy dárda, rád esik a boltozat, feléd gurul a hatalmas kőgömb, aztán fog és megb* anyád hátán.
ha a körülmények nem lennének ilyenek, lenne nemzeti hepajkodás, menne a stadiont a dunaferrnek, termálfürdőt minden faluba bohóckodás ezerrel, Matolcsyt nem figyelné Fellegin keresztül Járai, aztán lenne olyan államcsőd, hogy mind a tíz ujjunkat megnyalnánk, mielőtt elkezdjük felfalni a szomszédot.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.15. 18:20:35

@Gábor217: A jelenlegi miért is demokratikusabb, mint ami most fog születni? Egy-két értelmes érv is kellene, nemcsak fröcsögni a hülyeséget.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.15. 18:22:47

@szerjóska: Miért is a Te beteges rémálmaidból kell kiindulni, hogy megtudjuk mi lenne, ha nem lennének rosszak a körülmények?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.15. 18:24:57

@proeskontra: Nincs kényszeres megfelelés a tulajdonosi körnek. Már csak azért sincs, mert én speciel azt sem tudom, ki vagy kik a tulajdonosok...

Olyan sokadszorra írom már le, de megismétlem: itt több mint 40 társszerző azt és akkor ír le, amit és amikor csak akar. Soha semmilyen elvárás, kérés, parancs nem fogalmazódik meg egyikünkkel szemben sem.

Egyszerűen van bennünk egy egészséges, megengedem, olykor erős kritikai hozzáállás és ez most a Fideszt találja meg, mert ők vannak kormányon. Én nem akarok 4 év múlva azzal a váddal szembesülni, amilyennel a balsajtó széltében hosszában szembesíthető, hogy négy évig az ellenzék ellenzékeként viselkedtünk ahelyett, hogy a kormányt tornáztattuk volna.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.15. 18:29:17

@Gábor217: Szerencsére ott még nem tartunk, hogy jobboldalról bárki, akinek a legkisebb mértékben is lehet adni a szavára, számottevő és komolyan vehető kritikát fogalmazott volna meg a kormánnyal szemben. Mert a ballib tulajdonos által kierőszakolt megélehetési neokonok gőgjét nem lehet ideszámítani.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.15. 18:37:04

@politicus: Az ellenzék ellenzéke az elmúlt 8 évben letagadhatatlanul többek között az Index is volt. Az az Index, ami most csúcsra járatja a hisztériagépezetet, és megalakulása óta brutális pártos blogajánlást képvisel. Tedd a szívedre a kezed, Neked még nem tűnt fel, hogy a kormányváltástól függetlenül 99%-ban milyen irányultságú blogokat ajánl az Index? Az se tűnt fel, hogy a Mandinert is 99%-ban akkor ajánlja, ha erős kormánykritikát fogalmaztok meg? Többek között azért is ment el nekem a kedvem a blogolástól, mert tudom, hogy lehetnék akármilyen tehetséges is, írhatnék akármilyen igényes posztot is, akkor se ajánlanának soha. Azt gondolom, hogy kár azt tagadni, hogy ha magas látogatottságot akarsz, rá vagy szorulva arra, hogy olyat írj, amit ajánl az Index. És mivel tudjátok, hogy mivel van esélyetek főlapra kikerülni, így külön kényszerítés nélkül is óhatatlanul beindul az öncenzúra és a megfelelési kényszer.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.15. 18:51:24

@proeskontra:

Alapvetően két állítást fogalmazol meg és egyikkel sem értek egyet.

1. azt állítod, hogy az Index a kormányváltástól függetlenül lényegében csak balos blogokból válogat
2. mi az olvasottság miatt/kedvéért öncenzúrázzuk magunkat.

Az elsőre nincs empíriám, csak benyomásom. Eszerint az index kurva sokat tett az előző kormány kétes ügyeinek feltárásában, talán a legkritikusabb sajtótermék volt (leszámítva a pártsajtót természetesen). A választások előtt rengeteg, az előző kormánnyal szinte csak kritikus tartalmú blogokat szemléztek. Nem véletlen, hogy ha még emlékszel, a kormányváltás előtt az előző kormány szimpatizánsai "jobboldali" indexről beszéltek úton-útfélen. Az Index szerintem úgy járt és jár el, ahogy egy független sajtóterméknek el kell járnia. Kritikus.

2. nem úgy írunk posztot, legalábbis én nem, hogy azt nézem, mit írhatok le és mit nem, mi hoz több és mi kevesebb kattintásszámot. Egyszerűen leírom a véleményemet és ha szerencsém van kiajánl az Index. Én itt nem érzek részrehajlást..

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.15. 19:00:25

@politicus: Itt én visszavonulót fújok. Mert ez az a pont, ahonnan már nincs értelme a vitának. Ahogy annak sem lenne értelme, ha azt hazudnám, hogy a HírTv Lapzárta című mosora kiegyensúlyozott és tárgyilagos csak azért mert nem is olyan ritkán a félkegyelmű turbóbalos Szakonyi Pétert (vagy vmelyik másik balos újságírót) is meghívják. Naivitás is volt elvárnom, hogy nyilvánosan megrovod azt, akitől közvetetten anyagilag függesz. Szerintem a létező legarcpirítóbb hazugság letagadni, hogy brutális elfogultság tapasztalható a blogajánlástt illettően. Ajánlott most vagy a kormányváltás előtt fideszes pártblogokat az Index? NEM. Viszont mond Neked valamit az Egyenlítő, a Piroslap, a Fideszfigyelő? Sokat ajánlják. Vagy ott van a tárgyilagos Varánusz, Örülünkvincent, Kettősmérce(magyarinfo)...most az, hogy néha befigyel egy-két "Szakonyi" itt is...Á, nem is értem, mit magyarázok itt, hiszen axiómáról van szó.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.15. 19:03:51

@politicus: Aki "jobboldali Indexről" ír vagy beszél, azt konkrétan azonnal zubbonyban kell elvinni és gondosan elzárni a normális emberektől. Ez körülbelül olyan, mintha a Stumpf András hülyeségei és kemény kritikája miatt a Heti Választ balos újságnak titulálnánk.

Laikus érdeklődő (törölt) 2011.02.15. 19:15:47

@proeskontra: Az Index irányultsága egyértelmű, de ugyanez elmondható a Magyar Hírlapról is. El kell olvasni mindkettőt és önállóan kialakítani a véleményünket.
Miért ne lehetne egyszerre támogatni az alkotmányozást és baromságnak tartani a fenti kérdőívet?

bundazsák 2011.02.15. 19:33:03

Nem tudom, de van egy olyan érzésem, ez az egész csak szemfényvesztés. A feldolgozás ugyanis nem NYILVÁNOS, vagyis a végén azt mond mindenki, amit akar. Csak abban az esetben érdemes elhinni az eredményt, ha azt úgy számlálják össze, hogy valamennyi parlamenti párt képviselője folyamatosan jelen van. Ellenkező esetben borítékolhatóan teljesen OV szája íze szerinti eredményt fognak kikommunikálni. :-)

Google 2011.02.15. 19:44:17

@politicus:

És mit gondol, érdekli a balsajtót, ha most azt mondjuk róluk, hogy az ellenzék ellenzékeként viselkedtek? Csöppet sem.
Az Indexnek pedig megvan a magához való esze, nem viselkedik Népszava módjára, de bármilyen ügyesen is csinálja, azért kilóg a bal lóláb.
Igyekeznek okosan csinálni, de se szeri se száma a csúsztatásoknak, bedobott kitalációknak, sejtetéseknek a soraikban. Ha a ciklus vége felé a gyengébbeket megtévesztették, az azért volt, mert tudták mi következik (nyer a Fidesz, és sokkal), tehát nem mehetnek csak a balosok mellett.
Ami megtévesztő, hogy jól tudták adagolni a sallereket, egyet ide, egyet oda, és ezzel tévesztették meg a szegényebb legényeket. Annyira azért a kormánnyal szemben kritikusak nem voltak, mint manapság. Ezt cáfolja?

Lew Archer 2011.02.15. 19:59:00

@politicus:

Bele vannak maguk zöldülve abba a víziójukba, hogy a maguk feladata a polgári elvek fényénél megvizsgálni és opponálni a kormány tevékenységét. De hát ehhez maguk súlytalanok. Ez csak egy illúzió.
Részei lettek egy nagy portfóliónak, maguk a Fidesz ifjúkonzi ellenzéke projekt. Ne gondolják, hogy ez nem látszik. Maguknak már ott van a helye, azon az oldalon, ahol a kormány ellenfelei vannak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.02.15. 21:05:28

"(…) Mi tehát a teendő? Hogy a szükséges korszakváltás előkészítésnek és megvalósításának ideológiai és kulturális feltételeit az eddiginél alaposabban és sokoldalúbban dolgozzuk ki és vitassuk meg, vagyis inkább vitassuk meg és dolgozzuk ki. (…) …olyan szerkezet, olyan elvezető csövek és dugattyúk kellenének, amelyek az energiát egy irányba tudnák terelni. Akkor gépet is lehetne vele hajtani... (…)"

magyarido.blog.hu/2011/02/14/a_puncsfure_ize_z_emilje

ü
bbjnick

Veder1 2011.02.15. 22:17:57

@proeskontra szerintem nem neked van igazad és pont. MUHAHA

Ha nem lenne mindenki birtokában a bölcsek kövének, még érdemes is lenne a vitátokat olvasni...

Gábor217 2011.02.15. 22:37:21

Lehet, hogy én tudom rosszul, de az Index (egyik fő) tulajdonosa jobboldali politikai nézeteket valló ember.

Gábor217 2011.02.15. 22:41:31

@proeskontra: Nem tudom, hogy milyen fog születni. Természetesen van rá matematikai esély, hogy demokratikusabb alkotmányunk lesz.

A kiküldött 12 kérdés viszont azt sugallja, hogy totálisan hozzá nem értők próbálnak alkotmányozni.

Ez részben azért nem így van, mert a kiküldött kérdőív köszönő viszonyban sincs az alkotmányozás folyamatával, az alkotmány szellemiségével és struktúrájával.
Másrészt viszont kik a tagjai az alkotmányozó bizottságnak? Sólyom hol marad? Már csak a tapasztalata miatt is elengedhetetlen résztvevő kéne, hogy legyen.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 01:01:13

@proeskontra:

"Szerencsére ott még nem tartunk, hogy jobboldalról bárki, akinek a legkisebb mértékben is lehet adni a szavára, számottevő és komolyan vehető kritikát fogalmazott volna meg a kormánnyal szemben."

ajvé, lászló csaba szavára tehát nem lehet adni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 01:13:45

@proeskontra:

"Neked még nem tűnt fel, hogy a kormányváltástól függetlenül 99%-ban milyen irányultságú blogokat ajánl az Index?"

vastagbőr, véleményvezér, török gábor, mandiner, saccra az a négy legtöbbször kirakott blog.

de majd segítesz, elmagyarázod, melyik a komcsi.

amúgy más is írta: a kúrmányváltás előtt meg az akkori kúrmányt ekéző postok voltak nagyon durva többségben kirakva főoldalra. ezek miatt lett közismert pl. a véleményvezér és a vastagbőr, és bizony, van egy olyan érzésem, hogy a reakció/mandinernek sem ártott.

persze lehet, hogy neked van igazad, és pont csak a kúrmányt ekéző törpe minoritás van folyton szemlézve, miközben a a blogok 99%-a lelkesen dícséri a kúrmányt.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 08:30:00

@Laikus érdeklődő: De a Magyar Hírlap legalább korrekten bevallja, hogy milyen, ahogy a Népszava is, ez a leggyomorforgatóbb az Index esetében, hogy próbál a függetlenség megtestesítőjeként tetszelegni.
Lehet, bár nem vettem észre, hogy itt kik is támogatják az alkotmányozást.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 08:30:41

@Vödör: Igen, elvtársaid is hasonlóan ügyesen érvelnek. Gratulálok!

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 08:32:36

@Gábor217: Tévedsz.

Amúgy pedig egyáltalán nem hiszem, hogy Sólyom László kötelező elem lenne egy alkotmányozáshoz.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 08:34:53

@mavo: Olyan hülye vagy, hogy még a neveket se tudod. Gondolom, hogy nem az egykori MSZP-s pénzügyminiszterre gondolsz.
Azonkívül Csaba László nem jobboldali, és a kritika, amit megfogalmazott egy naiv és megmosolyogtató fellegekben járásról tanúskodik.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 08:36:39

@mavo: A helyesírásod és az elképesztő butaságok összehordása miatt van okom feltételezni, hogy túl sok spanglit szívsz.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 08:38:45

@mavo: Borzasztó, egy magyar biztosító nyert. Nem külföldi, ejnye! Van egy tender Magyarországon, amit magyarok nyernek el. Javaslom, hogy az egymillió zombi a sajtószabadság mintájára szervezzél facebookos hecckampányt ebben a témában is!

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 08:40:34

@Lew Archer: Szívemből beszéltél, jó látni, hogy olyanok is vannak, akik szemét nem takarja vastag hályog.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 09:02:08

@proeskontra: Valahogy sejtettem, hogy ezt senki sem akarja majd cáfolni, nehéz is lett volna...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 09:51:21

@proeskontra:

wow! ha még buzi is vagyok, az még jobban anullálja, amit írtam.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 09:55:12

@proeskontra:

"Borzasztó, egy magyar biztosító nyert."

:) no igen, csak úgy hisztiztem, hogy fúj, magyar biztosító ne nyerjen, mindenki olvashatta.

mi lenne, ha érdemben tudnál válaszolni, és nem személyeskednél, nem azzal védenéd a csókosok tendernyerését, hogy de hát magyar biztosító?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 09:57:41

@proeskontra:

"Valahogy sejtettem, hogy ezt senki sem akarja majd cáfolni"

ja, ha az nem cáfolat, hogy az index a kormányváltás előtt hogy, hogy nem teljesen véletlenül ugyanilyen arányban akkori ellenzéki beütésű blogposztokat tett címlapra, akkor felesleges veled leállni "vitatkozni".

a hozzád hasonlók komcsizzák most a vastagbőrt meg a véleményvezért, holott mindkettő a cuci kormányok ekézésével lett ismert.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 09:58:16

@mavo: Nem, a sok hülyeség...

Összehasonlítod a TörökGáborElemezt, a Véleményvezért és a Vastagbőrt (melyek egyike sem dicséri a kormányt) a Piroslappal, Fideszfigyelővel, Egyenlítővel (melyek kormányon sem szidták az MSZP-t)? Ha ezt teszed, azzal egyértelműsíted, hogy nagyon messzire gurult a gyógyszered.

Amúgy pedig a közvéleménykutatások szerint jól áll a kormány népszerűsége. Többek között én is azért nem blogolok már, mert rájöttem, hogy sosem lennék ajánlva. És hiába próbálja szerencsétlen Politicus letagadni, minden blogger jól felfogott érdeke az Index pártos szája íze szerint írnia, különben sosem kerül főoldalra. Akinek pedig nem gumigerinc jutott, az vagy blogol saját magának vagy feladja, mint én.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 09:59:41

@mavo: Igen, a Véleményvezér bevallottan LMP-s, a Vastagbőr pedig jobbikos. Ekézték az MSZP-t, bravó. Fideszes blogot ajánlottak már? Szóljál majd kérlek!

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 10:00:47

@mavo: Miért talán nem így van? Ha bármelyik külföldi nyert volna egy büdös szót sem szóltál volna.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 10:06:00

@proeskontra:

"Fideszes blogot ajánlottak már?"

szerencsétlen hülye "gyurcsányi lemondatásáért a budapestre dobandó atomra is savaznék" sasika szinte minden nap index címlapos volt.

a reakció/mandiner szintén folyton címlapos volt.

hörögj még, hülyegyerek ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 10:06:38

@proeskontra:

lehetne úgy, hogy azzal vitatkozz, amit állítok?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 10:11:11

@mavo: Rendben, rájöttem, hogy Uj Péter is a Magyar Nemzet publicistája volt éveken át. Sőt TótaW. is egy tökéletesen kiegyensúlyozott független, pártatlan újságíró. Tulajdonképpen a Népszava sem pártos, csak finom és visszafogott kormánykritikát ír, teszi, ami a sajtó dolga: ellenzéki. Mint a Heti Hetes, az is az elmúlt 8 évben ellenzéki volt, mert hát a humor mindig ellenzéki.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 10:13:16

@proeskontra:

"Összehasonlítod a TörökGáborElemezt, a Véleményvezért és a Vastagbőrt (melyek egyike sem dicséri a kormányt) a Piroslappal, Fideszfigyelővel, Egyenlítővel (melyek kormányon sem szidták az MSZP-t)? Ha ezt teszed, azzal egyértelműsíted, hogy nagyon messzire gurult a gyógyszered."

dettó: azzal vitatkozz, amit állítottam. hogy egy éve a címlapos blogok 90%-a gyurcsányt és a maszopot ekézte. ja, hogy azzal nem lehet?

az a bajod cuncimókus, hogy a Teljesen Hibátlan Nemzeti Együttműködés Kormányát merik ekézni, és a rohadék komcsi index ennek teret ad, és ez neked fáj. hát fájjon.

egy éve (mint azt politicus teljesen joggal megemlítette) a baller droidok szajkózták, hogy a zindex jobboldali. ami ugyanilyen röhejes volt.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 10:17:20

@mavo: Ez konkrétan nem igaz. A kormányváltás előtt is napi rendszerességgel volt ajánla a Fideszfigyelő, a Piroslap és az Egyenlítő, de a Varánusz és az Örülönkvincent. Vagy Neked ez nem tűnt fel? Most látsz ilyen véres szájú fideszes blogokat ajánlva? Nem. Erről ennyit.

Az pedig, hogy Politicus egy ilyen habzó szájú komcsival van egy platformon, az csak őt minősíti. Mentségére szóljon, hogy közvetetten függ anyagilag a pártos Indextől, ami enyhítő körülmény nagyfokú hülyeségére.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.16. 10:18:20

@proeskontra: Megértem a vehemenciádat, de ne rajtam töltsd ki, ha kérhetem. Elnézést, ha félreérhetően fogalmaztam. Nem azt vitattam, hogy a kormányváltás óta a blogketrecbe szinte kizárólag kormánykritikus írásokat szerkesztenek ki. Ez axióma, ha úgy tetszik. Arra próbáltam utalni, hogy nem igaz az az állítás, mely szerint "az Index a kormányváltástól függetlenül lényegében csak balos blogokból válogat." A kormányváltás előtt azok a blogok, amelyek akkor ellenzékinek voltak tekinthetők (VV, Vbőr, Mandiner, Paranoid, stb.) igen sokszor voltak címlapon. Tehát erősen légvárakkal vitatkozol.

És még egyszer leírom: nem függök az Indextől semmilyen értelemben.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 10:18:43

@proeskontra:

vitatkozgass csak még magaddal, hajrá, hajrá!

másuk úgy csinálják, hogy a vitapartnerrel vitatkoznak, de azok ostoba bolsik.

egyébként az őb után azonnal a klón lemondását követelő uj péter kiváló példa a par excellence klónseggnyaló libsibolsi újságíróra, csak így tovább.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.16. 10:21:17

@Google:

Az első kérdésére a válasz: Az, hogy a balsajtót és a benne dolgozókat nem bántja, ha az ellenzék ellenzékének titulálják, nem érdekel, ez legyen az ő bajuk. Engem zavarna.

Az Index irányultságáról nem fogok leállni vitázni, mert ez szubjektív benyomás kérdése, semmilyen tartalomelemzés nem áll rendelkezésemre. Bár jó volna megcsinálni.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.16. 10:22:13

@Lew Archer: Ön nem publikált már itt korábban, csak más néven?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 10:24:02

@politicus: Drága Politicus, az előző kormány egy brutálisan népszerűtlen kormány volt, szemben a mostanival. ISMÉTLEM a gyengébbek kedvéért: mégis a brutálisan népszerűtlen kormány ellenére rendszeresen ajánlották a Fideszfigyelőt, a Piroslapot, az Egyenlítőt, a Varánuszt, az Örülünkvincentet és társait. Ma hol vannak a Fideszfigyelők megfelelői? Erre és CSAK erre kérlek válaszoljál. Köszönöm.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 10:28:52

@politicus: A HírTV Lapzárta irányultságáról nem fogok leállni vitázni, mert ez szubjektív benyomás kérdése, semmilyen tartalomelemzés nem áll rendelkezésemre. Bár jó volna megcsinálni.

De én nem vagyok ilyen kicsinyes. Én nem védem a védhetetlent. Amúgy pedig azt is kár tagadni, hogy igenis függesz az Indextől. Ugyanis, ha nem ajánlja kellő rendszerességgel a blogotokat, akkor csökkennek a bevételek, az pedig morcossá teszi a tulajdonost, aki vagy megdorgál vagy elbocsát.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.16. 10:32:40

@Lew Archer: Ok, csak hogy ne kelljen magam ismételni. Tehát: jobbos zsúrfiúk, ha tetszik fideszes seggnyaloncok, komcsigyűlölő mucsaiak vagyunk. Tessen válogatni.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.16. 10:37:03

@proeskontra: Két külön dologról beszélsz. A kormány - egyébként hipotetikus, felméréseken alapuló - népszerűségének az égvilágon semmi köze nincsen az Index vagy bármely más sajtótermék irányultságához. Nem is értem, mire érv ez?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 10:39:38

@politicus: Elég furcsa, hogy nem érted. A hipotetikus felmérésezés pedig több, mint szánalmas.

Tehát egy brutálisan népszerűtlen kormány esetében még a balos Indextől is elvárható volt, hogy olykor kritikus blogokat ajánljon, ugyanis a közhangulat tükrözése érdekében ez minimálisan elvárható egy "független" újság esetében. Azonban ma nem ez a közhangulat, csupán próbálnak hisztériát kelteni. De továbbra sem kaptam meg a választ, hogy amíg az előző kormány alatt voltak Fideszfigyelők... (nem sorolom megint)...ezek a mostani kormány alatt hova tűntek?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.16. 10:47:38

@proeskontra: Nem az a furcsa, hogy nem értem, hanem az, amit állítasz. Vagy, ha igaz, amit állítasz, akkor az miért nem érvényes pl. a Népszabadságra, a HVG-re vagy bármely más balos sajtótermékre? Miért csak az Index igazodott a "korszellemhez" és a többiek nem?
Az Index, amely számomra kezdetben olvashatatlan volt, valamikor 2006 tájékán kezdett - az én benyomásaim szerint - elmozdulni egy kormánykritikusabb irányba és az elmúlt 3 évben lényegében nem telt el úgy nap, hogy ne jelent volna meg valamilyen kormányra nézve kellemetlen ügy az Index címlapján. Mármint 2010 áprilisa előtt, nyilván.

A kérdésedre: milyen fideszes pártblogokat szeretnél az Index címlapján?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 10:50:46

@proeskontra:

"Tehát egy brutálisan népszerűtlen kormány esetében még a balos Indextől is elvárható volt, hogy olykor kritikus blogokat ajánljon, ugyanis a közhangulat tükrözése érdekében ez minimálisan elvárható egy "független" újság esetében"

olykor. lolz.

egyébként meg kurva egyszerű: ha fideszes blog kell, csinálj magadnak, aztán majd verheted magadat, ha nem lesz címlapos az indexen.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 10:53:35

@politicus: Most azért legyek hálás, mert egy balos sajtótermék (Index) a többi balos sajtótermékkel szemben 2006-től visszafogottan, de gyarkran kritizálta a kormányt? Ettől már független? Egy népszerűtlen kormányt kritizált, egy népszerűt pedig megpróbál földbe döngölni, hogy minden nap hiszticunamit zúdít ránk?

De kérlek, hogy ne próbálj meg megint (immár negyedszer) kisiklani a kellemetlen kérdés elől. Mi az oka, hogy az elmúlt évben folyamatosan és nagyon gyakran ajánlottak az "ellenzék ellenézke"-típusú blogokat (nem sorolom fel tizedszerre is, hogy melyeket), most miért nem ajánl ilyen rendszeresen "ellenzék ellenézke"-típusú blogokat? Erre és csak erre kérem a választ. Mert én tudom, de az az, hogy az Index brutálisan pártos. Szerinted nem. Akkor viszont mi a magyarázat szerinted?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 10:55:39

@mavo: Nem én vagyok az egyetlen, aki gumigerince nemlévén feladta a blogolást, mert az nem jó móka, hogy magamnak blogolok. Ha lehetőséget kapnék én is arra, hogy néha kirakjanak, írnék és még sokan, akik kormánypártiak. De tudom, hogy ez sosem jön el. Pedig már január 1-től meg is szűnt a sajtószabadság.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.16. 11:04:02

@proeskontra:

1. Sehol nem állítottam, hogy az Index független.
2. Az Index nem visszafogottan, hanem igen vehemensen kritizálta az előző kormányt.
3. az előző kormány idején valóban ajánlották az mszp-s pártblogokat, de az emlékeim szerint messze nem rendszeresen.
4. most is kinn van nem egyszer a Mandiner, a VV, Vbőr és társaik. És lehet, hogy kritikus írásokat jelentetnek meg, de ez egyrészt miért is baj (????), másrészt inkább ezek tegyék, mint a legdurvább orbángyalázó, gonosztörpéző, sistergő gyűlöletű balblogok, mint a piroslap és társaik.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.16. 11:08:01

@mavo: én is magamat.

Csak látod, ilyenkor leszek kétlelkű. Mert egyszer arról kell győzködnöm a nagyérdeműt (pl. Téged), tehát azokat, akik szerint ez a blog nem eléggé kritikus a kormánnyal szemben, a vehemensebbek szerint permanens seggnyalásban vagyunk, hogy itt rendre kormánykritikus írások jelennek meg, máskor meg arról kell győzködnöm az Olvasót, akik szerint a Mandiner túlzottan is kritikus a kormánnyal, hogy nem lettünk indexbérencek és nem álltunk át a kommerek oldalára.

Tudsz megnyugtató megoldást a helyzet feloldására?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 11:10:19

@politicus: Úgy látom, hogy Téged a tények nem zökkentenek ki, ugyanúgy ragaszkodsz a téveszmédhez.

A Vastagbőrre és a Véleményvezérre még a legnagyobb jóindulattal sem lehet a kormánypárti bélyeget ragasztani.

3. Rosszul emlékszel. Rendszeresen ajánlották, minden nap.
4. De mi az oka, hogy míg a kormányváltás előtt ajánlottak kormánypárti pártblogokat, amelyek az "ellenzék ellenzéke"-típusúak voltak. Addig most nem ajánlanak ilyeneket, hanem olyanokat is csak ritkán, amelyek úgy-ahogy esetleg talán kormánypártiak, mégis csak kormánykritikus írásaikat rakják ki. Erre még mindig nem kaptam választ. Mi ez, ha nem elfogultság, pártosság?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 11:11:14

@proeskontra:

"Nem én vagyok az egyetlen, aki gumigerince nemlévén feladta a blogolást, mert az nem jó móka, hogy magamnak blogolok. Ha lehetőséget kapnék én is arra, hogy néha kirakjanak, írnék és még sokan, akik kormánypártiak."

ez már lassan pszichózis, ne haragudj.

az index alapvetően kőkeményen bulvár, tehát azt rakják ki, amire jön a commentwar. sokkal fontosabb témákról is írtam már, mint hogy tomkat hogyan égette magát pár éve, mégis az került címlapra, mert arra zuhannak az olvasók. egyébként meg a jobbklikk és a konzervatórium is gyakran volt címlapos, nehogy már ők is klónhívők legyenek, mert megeszem a kalapomat.

ez egy ilyen dolog, ismétlem. 2010 áprilisa előtt a ballerek verték magukat, hogy csak ellenzékiek kerülnek címlapra (és akkor meg ez nem volt igaz), most meg pl. te.

tényleg elképzelhetetlen, hogy a mostani kúrmány sem maga a tökély? lászló csaba például milyen egy gáz komancs, amikor olyanokat mer nyilatkozni, hogy a fijjugnak volt 8 éve, és mégsem készültek fel a kúrmányzásra?

(OFF ugyan abszolút feleslegesen, és persze demagóg módon rángattad ide, de a médiatörvényt most módosítják, na most mondd, pedig hát tökéletes volt, és nem volt olyan benne, ami más európai, bla, bla, bla. ON)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 11:15:18

@politicus: Én is sajnállak. Erről az jut eszembe, amikor Bayer Zsoltot a kuruc.infón zsidózzák, a Népszavában fasisztázzák, ettől még Zsolt nem lett egy pártatlan és középen álló újságíró.

Én arra egyáltalán nem lennék büszke, hogy monomániás Orbán-fóbiás frusztrált baloldaliak kormánypárti seggnyalóznak titeket. A Népszavának még a Népszabi sem elég balos.

Egyébként szerinted az normális, hogy történjék bármi, legyen akármilyen aktuális téma, mondjuk legyen Schmitt Pál újévi köszöntője, ekkor az Index egyből ajánl a témában 8 blogot és 8-ból 8 a legbrutálisabban támadja az elnököt. Nem férne bele a kiegyensúlyozottságba, ha mondjuk 7 támajda, 1 pedig dicséri?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 11:17:25

@mavo: DEBILKÉM! Hányszor írjam le, hogy CSABA LÁSZLÓ!!!

Amúgy úgy hülyeség, amit írsz, ahogy van. Miért is voltam demagóg?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 11:18:37

@politicus:

ezt szerintem már lebokszoltuk párszor. és el is ismertem, hogy a kezdeti (csúnyán) bénázós körök után lassan (ez szubjektív, és utólag tényleg én voltam türelmetlen, ezt elismerem) valóban elmozdultatok onnan, ahol egy éve voltatok, és ez önmagában elismerésre méltó.

szerintem nem teljesen komolyan kérdezted, de próbálok komolyan válaszolni: nincs igazán erre megoldás, talán nem is kell "megoldás". ha ez téged vigasztal, én is voltam már komcsi-, fidesz-, sőt jobbikbérenc is - tudtak néha felvidítani a postjaimra érkező kommentek. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 11:19:42

@proeskontra:

folyton keverem, bocsika. ez olyan lehet, mint tótánál az örökös szÍÍÍÍÍjjártózás.

Google 2011.02.16. 11:21:58

@politicus:

A Vv, Vastagbőr milyen oldali irányultságra példa?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 11:22:05

@politicus: Elegáns kicsúszás. Megint. Megint. Elképesztő vagy. Mindig kitérsz a kellemetlen kérdés alól, inkább terelve a témát visszakérdezel. Tanítani kéne.
Szerinted lehetséges az, hogy habár a választópolgárok döntő többsége fideszes, mégsincs egy fideszes blog sem?
Amúgy pedig borzasztó gusztustalannak érzem a kérdést, olyan, mint amikor a nagy multi miután ellehetetleníti a kis cégeket, azok sorban bezárnak, ezután felháborodottan visszakérdez, hogy ő nem tehet arról, hogy monopólium, hiszen mindenki nyithat boltot, ha akar...
Ismétlem: én szívesen blogolnék, csak gumigerincem nemlévén feladtam.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 11:23:45

@mavo: De valójában Te egy független, középen álló, a józan ész pártján álló vagy...mint mondjuk Tóta W.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.16. 11:23:47

@proeskontra: De beleférne, ha ilyeneket is ajánlanának.

Egy dolgot fogadj el pls.: ha ennek a kormánynak kritizálandó lépései lesznek, azt ezután is meg fogjuk írni. Erre pl. ez a tömény hülyeség itt fenn kiváló példa. Ez a kérdéssor 4-6 hónapnyi alkotmányozás után a minimum szintet se súrolja. Ezt akkor is megírjuk, ha nem tetszik a jobboldali közönségnek.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 11:28:20

@politicus: Korrekt választ nem kaptam (nem is reméltem), de végülis a sorok között elismered, hogy igazam van, ami azért szép teljesítmény.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.16. 11:33:25

@proeskontra: a gumigerincezés nem vitaalap. Onnan folytatjuk, ha erről a szerről leszállsz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 11:35:50

@proeskontra:

"Nem férne bele a kiegyensúlyozottságba, ha mondjuk 7 támajda, 1 pedig dicséri? "

kiegyensúlyozottság, muhaha.

tényleg úgy gondolod, hogy ha jóskapista tajrészegen elüt egy falka óvodást, akkor erről kiegyensúlyozottan kell válogatást közölni? az a "korrekt", ha öten ekézik, egy meg védi, hogy hát miért ugrott szegény elé egy falka óvodás, biztos direkt csinálták, hogy szívassák. tuti?

smitpaja egyöntetű elutasítása biztos nem jelentheti azt, hogy szegénykém (az abszolút elismerésre méltó sportkarrierjétől teljesen függetlenül) egy ostoba, szervilis fasz, és jé, ez tükröződik is a bloggerek róla megjelenő véleményében? hát mik vannak!

én elvben egy maszopfan vónék a szemedben (és rendes vagyok, mert ezért a súlyos sértésért nem küldelek el a tudod, hová), de a büdös életben nem jutna az eszembe, hogy pl. egy szekeresimréről egy nyakóistvánról egy szilikatalinról, vagy egy puchlászlóról "kiegyensúlyozott" véleményeket várjak el (és akkor mesterházyt, pótdíj jánost - de tudod mit: nagyjából majdnem az egész maszopos társaságot - még meg sem említettem), mert szerintem pártállástól függetlenül ocsmány véglények. mi ebben a különös? és szijjártó nem egy faszfej? tényleg?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 11:36:16

@politicus: Ovis. Olcsó dolog erre fogni, hogy kiszállsz a vitából, mivel Te is látod, hogy bizony nehezen tudod alátámasztani igazadat.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 11:37:47

@mavo: Most nehogy már örüljek, hogy az LMP környékén is ugyanolyan suttyók vannak, mint az MSZP környékén.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.02.16. 11:38:34

@proeskontra: nem szállok ki, holnap folytatjuk, most mennem kell, addig gondolkodj.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 11:40:05

@Google: Hagyjad, szegényt már így is úgy belezavarodott a mondókájába. Sajnálom, mert értelmes jóravaló gyerek, csak hát ki meri a "főnökét" a nevét vállalva szidni?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 11:40:41

@proeskontra:

"A Vastagbőrre és a Véleményvezérre még a legnagyobb jóindulattal sem lehet a kormánypárti bélyeget ragasztani."

nü, hát tavaly április előtt se lehetett. vagy igen??? és akkor is szinte naponta index címlaposak voltak. csak ez mostanra ugye baj, akkor meg természetes volt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 11:41:33

@proeskontra:

a francba, pedig hogy követelőztem, hogy ennek örülj ...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 11:41:49

@politicus: Nem nekem kell gondolkoznom, hanem Neked, mert Te vagy adós nekem a válaszokkal és nem fordítva.:) De amúgy örülök, hogy ilyen "nagy emberek" egyáltalán szóba állnak velem. Mert eddig a csúcsteljesítmény az volt, hogy a blogomat annó megszállta egy MSZP-s kommandó. :)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 11:43:25

@mavo: Igen, csak mellette volt akkor Pirosalap, Egyenlítő, Fideszfigyelő is. Vagy ezt már elfelejtetted? Hol van most az MSZPfigyelő, a Narancslap és a Ráktérítő?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 11:45:53

@proeskontra:

komolyan érdekelne, az efféle baromságokra miért van szükség.

Google 2011.02.16. 11:48:37

@proeskontra:

Hagynám én, nem is feltétlenül vele van bajom, hanem az egy emelettel feljebb lakókkal.
Mert hagynák ők másra a piszkos munkát, ki szereti bepiszkolni a kezét, na de az egyenlítő, vagy a piroslapok és társaik, tudnak-e olyan profi munkát végezni, mint az Index? Hát nem.
Az első perctől támadásba lendültek, Balog Zoltán, hírcsárda, anyán tyúkja, látszott, kötekedni fognak, nagyítóval fogják keresni azt, ami az előző kormányban majd' a szemüket szúrta ki.
Tegyék, csak tudják, hogy tudjuk!

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 11:54:23

@politicus: @mavo: Nekem nem a kormánykritikával van a bajom, hanem annak minőségével, mennyiségével, vehemenciájával. Szerintem klinikai eset, ha valaki megpróbálja letagadni, hogy a mostani kormánykritika minden eddigit messzemenően túlszárnyal. Hazudik, aki azt állítja, hogy a kormányváltás előtt valaha is volt ilyen mértékű és brutális hangnemű kormánygyalázás (akár az Indexen, akár máshol). Tudjátok én is szívesen kritizálnám a kormányt, mert rengeteg dolgot tudnék mondani, amit másképp csinálnék, csak akkor ha ilyen szőnyegbombázás, hisztériahadjárat, össztűz alá kerülnek, akkor egy normális, jóérzésű emberben nem alakulhat ki más reakció, csakis hogy a méltatlanul megtámadott védelmére kel.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.02.16. 11:54:48

@Lew Archer: minden cselekvést lehet bírálni, legfeljebb mandarinos barátaink hiszik, hogy ez valami rendkívüli intellektus megnyilvánulása.
A kérdés az, hogy mit, milyen szempontokat kérnek számon egy cselekvésen, egy politikán.
A mandarinok fél éve a ballib ellenzék szempontjait tolják.
Lehetnének a kormány jobber vagy konzerv kritikusai is, ilyen létezik a világban, de erre vagy nem képesek, vagy más most a megrendelés, vagy a kettő együtt.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 11:54:56

@Google: Teljesen igazad van, szívemből beszélsz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 11:57:14

@proeskontra:

(újra küldöm, mert error volt, remélem nem lesz dupla)

lassan kezd megváltozni a kiindulási alap, és ez is már valami.

egyébként bizony, akkor meg volt sasika, a segghülye kormánypárti tanárembör, bizony, jóformán naponta. ja, meg reakció/mandiner, ami csak nem volt kormánypárti, vagy igen?

és csak mert folyton az egyenlítővel jössz: az egyenlítő kb. 2009 vége óta létezik egyáltalán, és baromi sokáig - talán a kubatov ügyet, meg pár ótvar szar "botrány" videót leszámítva jelentőset nem alkotott. és csak azért került (szerintem) címlapra, mert indulatokat kavart mindig is - ahogy sasika is.

nagyon régi felfedezés egyébként, hogy az emberek többsége inkább a (számára) negatív mintát fedezi fel, gondolom afféle önigazolásként, nem tudom, és most nincs se kedvem, se időm ennek érdemben utána olvasni. jó példa rá amúgy tetszőleges gyenge pókerjátékos, akit folyton sújt a pech, csak ő nem játszik szarul soha.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 11:58:54

@tölgy: Te mindig hozod a formádat, öröm olvasni. Amúgy nagyon korrekten foglaltad össze szerintem.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 12:00:27

@mavo: Hol van most az MSZPfigyelő, a Narancslap és a Ráktérítő?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 12:08:25

@proeskontra:

ne haragudj, de ez megint a szelektív memória esete. úgy szidták a blogok a klón-bajnai tengelyt, hogy csak na. tényleg nem tűnik fel, hogy 90%-ban hótt ugyanazok ekézik ezt a kúrmányt, mint előtte amazokat?

és a vehemenciának nem lehet olyan oka, hogy az elkúrás után mindenki (én is!) potens, kiszámítható kormányzást, nem pedig össze-vissza hadoválást, időnként nettó hazudozást, teljesítmény helyett pedig folytonos offenzívát várt ezektől? nem rémlik, hogy a fidesz mellett az egyetlen állandó érv az volt, hogy 98-02 között semmit sem kúrtak el? nem tudom, emlékszel-e de a 29 pont után (baller droidokat leszámítva) mindenki pozitívan állt ehhez a kormányhoz (én is, bizony, én is)? hogy na, csak elkezdik végre, biztató az irány, csinálják már?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 12:11:04

@mavo: Hol van most az MSZPfigyelő, a Narancslap és a Ráktérítő?

Ugye azt azért nem várod el amúgy, hogy elhiggyem, hogy a Varánusz, az Örülünk Vincent, a KettősMérce (magyarinfo) és társai a Fideszre szavaztak?

Gábor217 2011.02.16. 12:18:16

Várjunk egy pillanatot! Attól,hogy egy blog kritikát fogalmaz meg a kormánnyal szemben, miért lenne egyértelmű, hogy milyen beállítottságú?

Jobboldali gondolkodásúként, a magántulajdon szentségét tiszteletben tartóként zavarhatja az embert a manyup pénzek lenyúlása.

Tisztes jobboldali polgárt zavarhatja, hogy az alkotmánybíróság jogkörét kurtítják, amikor elzavarják a költségvetési tanácsot.

Jobboldali szavazópolgárt is zavarhatja, ha az arcába hazudik a kormány, a miniszterelnök és a szóvívője.

Csak azért kéne lojálisnak lenni a kormánnyal, mert jobboldalinak mondja magát?

Egyet kell értenem egy olyan jobboldalival, aki idiótaságokat mond, csak azért, mert jobboldali?

Azért kell védenem a 12 kérdést az alkotmányról, mert a fidesz jobboldali?

Ezek tények, törvények, döntések. Rá vannak nyomtatva a papírra a kérdések. Most a miniszterelnök személye alapján kéne eldöntenem, hogy mekkora idiótaság ez a 12 kérdés, vagy maguk a kérdések alapján?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 12:20:20

@Gábor217: Megszületett az új Debreczeni József, a normális jobboldal hangja.

Gábor217 2011.02.16. 12:22:04

@mavo: Azért csak beremegett kicsit a léc a Kósa-Szijjártó ámokfutástól!?

Egyébként a remény az megvolt, a szavazatokban manifesztálódott.

A 2/3 a remény 2/3-a volt. 2/3 már nincs meg támogatottsában, és a remény még tartja magát.

Még mondogatják, hogy csak várjuk meg, mit fognak tenni. Várjuk meg, hátha bejön Orbánék húzása. Hátha... Nagyjából ez az érv, ami az Orbán-kormány mellett szól. Na meg az, hogy milyen az ellenzék.

Google 2011.02.16. 12:27:08

@proeskontra:

Az a baj, hogy ebből, így, nem lesz semmi.
Mert ha most elkezdünk revánsot venni azért, hogy milyen ádázul szidták valakik a szegény MSZP-t is - talán nem volt jogos? -, és ugyanúgy szidjuk tovább a Fideszt, mintha mi sem történt volna, akkor esetleg nem tudjuk megkérdezni a többi párt jeles képviselőjét, mit és hogyan tennének másként. Milyen ötleteik vannak, hogyan lehetne kihúzni a szekeret a sárból, ilyenek.
De ezzel, hogy az MSZP rakja a küllők közé a botot, és mi megjátsszuk, hogy félrenézünk, ne szédítsenek.
Amikor Szily írt egy pimaszabb cikket Gy.F. -ről, összehívták a rögtönítélő bíróságukat, magának UP-nek is magyarázkodnia kellett, hogyan történhetett ilyen malőr egy talán fölkészítettel.
Hamvasan lehet előjönni azzal, hogy jaj de szexi az ellenzékiség, de legalább szűznek ne kelljen őket látni!

Google 2011.02.16. 12:32:30

@Gábor217:

Bocsánat, amikor valamiről eldönti, hogy jó vagy rossz, felejtse el a politikai beállítottságát, legalábbis próbálja meg!
Egyből könnyebb dolga lesz.

Google 2011.02.16. 12:35:04

@Google:

Ja, és ne csak magára gondoljon. Gondoljon a közösségre, legyen az bármilyen nehéz is. Egyszer csak megtérül.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 12:35:42

@Google: Jó, hát teljesen egyetértek. Gyakorlatilag már ott tart a magyar média (habár már nincs is sajtószabadság, ugye), hogy a kormány döntéseiről, terveiről, egyáltalán a kormányzásról csak úgy értesülünk, hogy épp mit és hogyan szúrt el a kormány, épp ki mekkora hülyeséget mondott és épp mivel teszik tönkre az országot. Egy permanens és minden mást elvakító kormányellenes gőzhengerré alakult át gyakorlatilag a teljes magyar média egyemberként. Ez nem kormánykritika (amit támogatnék is), hanem a kormány bármilyen aljas és nemtelen mindenáron való lejáratása és ellehetetlenítése. És az a szomorú, hogy bármennyire is egyelőre ennek hatása még nem látszik a támogatottságban, 2014-ig ilyen teljes pályás letámadás mellett semmi esélyük sem lesz az újrázásra, akármennyire is reménykeltő egyébként a kormányzásuk.

Gábor217 2011.02.16. 12:52:49

@proeskontra: Azért maradt utolsó bástyának a közszolgálati média. Bár ezzel legfeljebb az mr2 hírblokkjában találkozom. "Kiegyensúlyozott".

Ja, és ne feledd a nemzetközi nyomást is, mind gazdasági, mind politikai vonalon.

Ha lennének eredmények, akkor talán más lenne a helyzet. Az oktatási törvényt teljesen újratárgyalják.

A reformcsomag még mindig sehol. A nyugdíjrendszer fenntarthatóságáról még nem hallottam vezető kormánypárti politikust beszélni.

Mire fel a hurráoptimizmus? Mik a bíztató jelek? Hogy az államosított manyup pénzekkel még kihúzzuk pár évig? Utána mi lesz? Mit mond a kormány, hogy mi lesz? Egyenesen a parlamenti közvetítésből sem derült ez ki. Azt is a gaz komcsik manipulálják?

Új alkotmány úgy tűnik lesz. Aránylag gyorsan. Remek, de egyrészt kevés a konkrétum, mert még csak kérdezgetik a zembereket. Másrészt meg nem érzem azt, hogy különösebb bajok lennének az alkotmánnyal.

A hiánycélt úgy néz ki, sikerült 2010-re tartani. A forint árfolyama sincs alacsonyan, de az elmúlt 9 hónapban nagy mozgások voltak, ami nem jó.

Az egykulcsos szja alapvetően jó, kérdés, hogy mennyibe kerül, és honnan van meg rá a fedezet. És nyilván az átlagot, vagy annál kevesebbet keresőket negatívan érinti.

A családi adókedvezmény is jó, bár itt is megvan, hogy az alacsony jövedelműek abszolút értelemben kevesebb plusz pénzt takaríthatnak meg így.

A baj, hogy a káros, elhibázott döntések vannak többségben. Ez látszik is, amikor korrigálniuk kell.

Egy kormánytól alapvető elvárás, hogy jól működjön, ez a dolga. Erről elvileg nem kéne ódákat zengeni. De amikor rosszul működik, hibát hibára halmoz, azt igenis szóvá kell tenni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 12:55:49

@proeskontra:

ismételheted még sokszor, a válaszom változatlan marad: ha lesz rájuk igény, majd megcsinálja valaki, és ha elég indulatot keltenek, majd kikerülnek címlapra.

a bloggerek a hibásak azért, mert elég egyöntetűen nem tetszik nekik, amit a kormány csinál? hová tűnt az érv a népszerűtlen kormányról? a bloggerek a hibásak, mert fideszék nem képesek a maszopos egyenlítő megfelelőjét megcsinálni?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 12:59:37

@mavo: Nagyot csodálkoznál, ha esetleg megvenné az Indexet egy jobboldali pénzember és csupa jobboldali blog lenne ajánlva, pár év alatt teljesen elhalnának a balos blogok, mert a kutya sem olvassa őket, aztán meg szépen széttárnánk a kezünket, hogy kérem szépen hol vannak a balos blogok?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 13:00:27

@proeskontra:

"Gyakorlatilag már ott tart a magyar média (habár már nincs is sajtószabadság, ugye), hogy a kormány döntéseiről, terveiről, egyáltalán a kormányzásról csak úgy értesülünk, hogy épp mit és hogyan szúrt el a kormány, épp ki mekkora hülyeséget mondott és épp mivel teszik tönkre az országot."

na, megint a médiafölényes sirám. ha a kormány sikereiről akarsz hallani, akkor tessék, ott a magyar nemzet, a magyar hírlap, a demokrata, meg a királyi média. vagy neked már szentesi zöld lászló ódái sem elegendőek?

Gábor217 2011.02.16. 13:00:59

@Gábor217: Ja, és további pozitívum, hogy 10mrd-os stadiont kap Debrecen. Szerintem 100mrd-osat kellene.

Gábor217 2011.02.16. 13:02:49

@mavo: De sajnos abban a fránya Heti Válaszban sem lehet már bízni, mert abban is jelent már meg kormánykritika.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 13:04:07

@proeskontra:

"Nagyot csodálkoznál, ha esetleg megvenné az Indexet egy jobboldali pénzember és csupa jobboldali blog lenne ajánlva, pár év alatt teljesen elhalnának a balos blogok, mert a kutya sem olvassa őket, aztán meg szépen széttárnánk a kezünket, hogy kérem szépen hol vannak a balos blogok?"

ha ezt te el is hiszed, akkor nagyobb baj van a fejecskédben, mint hittem. az megvan, hogy az index és a mandiner tulajdonosa egy időben ugyanaz a személy volt? :)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 13:05:25

@mavo: Ennyire cinikus és demagóg embert rég láttam, bár Politicus sem piskóta. Tudom, hogy ez a liberális cinikusság a Mandineren meg az Indexen menő, de józan számítás szerint inkább szánalmas.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 13:05:34

@mavo:

ja, és mondjuk egy vastagbőrt le balosblogozni, na az a durva. :-P

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 13:08:08

@proeskontra:

miért, mit szeretnél, hogy kihozzak? tényleg érdekel.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 13:11:12

@mavo: Azt az egész hozzászólásodat úgy ahogy van nem értem. Fejtsd ki, hogy az olyan Fidesz-droidok is megértsék, mint én.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 13:17:22

@proeskontra:

összesen annyit, hogy jó esetben a tulajdonos hagyja működni, amit megvesz. egyébként értem én, hogy mire akarsz kilyukadni, csak éppen

1, ballibmédiafölényezés közben a "balos" (=nem fideszes) blogok beszántásának lehetőségét fontolgatni nem menő

2, ha az indexet megveszi (mondjuk) széles, és abból is egy magyar hírlap-szerű borzalmat csinál, akkor lesz, aki elfoglalja a megüresedett pozíciót. amíg nincs cenzúra, addig lesz "baloldali" média, ahogyan "jobboldali" is, és ez így is van rendjén.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 13:22:49

@mavo: Szerintem rosszul látod, de mindegy, demokráciában ellenfélre is van szükség. Viszont ejnye, a hivatalos szólamtól nem illik eltérni! Már cenzúra van kőkeményen, sajtószabadság nuku. Nem tudtad?

Google 2011.02.16. 13:40:57

@proeskontra:

Nem menő sehol ez a merő cinizmus - de azért erőltetik. És nem vitás, 2002-ben sikerük is volt vele.
Viszont sokat változott a helyzet, nem az egész sajtó kormánykritikus egyrészt, másrészt meglátják, hova jutnak a meddő kritikájukkal.
Az külön szép, amikor azzal mentegetőznek: hogy dehát a külföld is. Hát megdolgoztak ők azért, hogy a külföld is -egy része legalábbis azt mondja, amit éppen kiabál.

Google 2011.02.16. 13:44:51

@proeskontra:

Jobbikos, mszp-s, egyre megy.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 14:00:17

@proeskontra:

nem tudom, mi a faszom a cinikus abban, hogy én kimondom, hogy a médiafölény egy szar legenda? ha a királyi tévé, a magyar nemzet, a heti válasz vagy a hírtv marginális kis izék lennének, még azt mondhatnánk, de nem azok.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 14:01:56

@Google:

hogyne, hogyne, még a nyugati konzervatív médiát is a maszop kézivezérli, hogyne. összeesküvés van. mert más magyarázata nem lehet az onnan érkező bírálatoknak, ugye.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 14:15:14

@Google: Csak az a baj, hogy az a kis szelet, amelyik nem totálisan kormánykritikus, az kizárólag a Fidesz törzsközönségének szól, viszont a széles rétegeket elérő média egyemberként gőzhengerként viselkedik. Meglesz ennek a böjtje.:(

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 14:16:38

@Google: Igen, és sajnos az LMP-t sem szabad kifelejteni, pedig az LMP volt az egyetlen ellenzéki párt, amelyiket hosszú ideig jóindulattal figyeltem, hát ennek már régen vége.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 14:17:33

@mavo: Sajnos nem legenda, hanem a legaggasztóbb kérdések egyike hazánkban. És tévedsz, nagyon marginálisak.

Gábor217 2011.02.16. 14:19:31

@Google: Lehet, hogy néha érdemes a kritika tárgyára is odafigyelni. ellehet intézni azzal, hogy "ja, ők mondják", de sokkal érdekesebb az, amit kritizálnak.

Aztán meg lehet nézni, hogy az adott dolog milyen is. Például az alkotmányozó kérdőív tartalma, és létjogosultsága úgy önmagában.
Másrészt mennyire akut az alkotmányozási kényszer.

Ügyes kommunikációs fogás egyébként, amit rendszeresen alkalmaznak a hatalmon lévők, hogy a valós és kritizált lépésről eltereljék a szót.

Lehet bármilyen balos az index, ha jogosak a kritikái, és a kezdlapon szerepeltetett blogok kritikái, akkor az nem menti fel a kormányt, hogy milyen elkötelezettségű a szerző.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 14:21:19

Az MSZP-kormányt megítélését illetően nincs vita közöttünk: KATASZTROFÁLIS. A Fidesz-kormány megítélése már vitatott: a Mandiner és lelkes olvasóközönségük szerint katasztrofális, szerintem pedig bizakodásra ad okot.

Viszont igazán kíváncsi lennék egy párhuzamos valóságban, ahol csak külső megfigyelő lennék, nem magyar állampolgár, hogy mire lenne képes egy LMP-Mandiner-Stumpf András-Csaba László-kormány. Jó, ha egy-két fokkal többre lennének képesek az MSZP-nél...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 14:23:00

@Gábor217: Csakhogy nem jogosak, hanem féltik a saját és köreik előjogát, félnek attól, hogy végre egyszer rend lesz az országban és nem tudnak többet a zavarosban halászni...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 14:23:57

@mavo: Különadók. Német, francia, holland, stb. cégek...kapizsgálod már, ne légy naiv!

Gábor217 2011.02.16. 14:35:41

@proeskontra: És ezen blogok szerzői a zavarosban szeretnek halászni?

Nem érzékelem én ezt a fene nagy rendet, ami eddig csak a kommunikáció szintjén jelent meg.

És hogy kapcsolódik a rendhez ez a 12 pontos kérdőív? Az új alkotmány nagyobb rendet fog eredményezni? Nagyobb lesz a rend, ha elkapkodva még tavasszal végigviszik, mintha 1-2 év múlva valóban kiforrottan, átbeszélten szavaznák meg, esetleg nagyobb -akár szakmai- támogatottsággal?

A kormány botrányos intézkedései inkább elősegítik a zavarosban való halászást. De, hogy nem csökkentik, az biztos.

Pl. az oktatási reform kezdeti elbukása és csúszása miért rossz a zavarosban halászó kritikusoknak?

Ugyanez a kérdés a reformok elmaradásának, illetve csúszásának esetén is.

A kormány hosszútávú gazdasági stratégiájának hiányát érő kritikák hol szolgálják a zavarosban halászást?

Én épp azt látom, hogy a fidesz az ígéreteihez és korábbi nyilatkozatokhoz képest épp nem segíti elő az átláthatóságot, valamint a számonkérhetőséget. Zavaros viszonyokat teremt.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 14:48:35

@Gábor217: Ajánlom ezt a figyelmedbe:
"Az MSZP-kormányt megítélését illetően nincs vita közöttünk: KATASZTROFÁLIS. A Fidesz-kormány megítélése már vitatott: a Mandiner és lelkes olvasóközönségük szerint katasztrofális, szerintem pedig bizakodásra ad okot.

Viszont igazán kíváncsi lennék egy párhuzamos valóságban, ahol csak külső megfigyelő lennék, nem magyar állampolgár, hogy mire lenne képes egy LMP-Mandiner-Stumpf András-Csaba László-kormány. Jó, ha egy-két fokkal többre lennének képesek az MSZP-nél... "

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 14:52:03

@proeskontra:

"És tévedsz, nagyon marginálisak. "

a hír tv marginális? a napilapok közt második legmagasabb olvasótáború magyar nemzet marginális? heti válaszból több fogy, mint a mancsból, és majdnem annyi, mint 168 órából, az is marginális? hol élsz te?

Gábor217 2011.02.16. 14:55:54

@proeskontra: A felsoroltak közül mem mindegyik jelentkezik kormányzati szerepre.
Másrészt nem tudjuk, hogyan szerepelnének kormányon, de az esély megvan rá, hogy jobbak lennének, mint a mostani fidesz.

Az mszp megkapta méltó büntetését, jelenleg kormányzati szempontból nem játszanak.

A mandiner blog olvasói jellemzően nem az mszp támogatói, illetve szavazói.

Számomra nem ad okot bizakodásra már a kezdettől fogva, amikor kiderült, hogy a hiányt szeretnék növelni. Ugye 2006, és előtte volt szokás hiányt növelni, amiből a bajok nagy többsége származik.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 14:56:10

@mavo: Marginális, mert kizárólag a legelkötelezettebb törzsközönségnek szól. Viszont a baloldalnak óriási fölénye (inkább monopóliuma) van a széles, nem totálisan elkötelezett néprétegeket elérő médiában. Ez a nagy baj.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 14:57:53

@Gábor217: Így van jól, ezért szavazunk két különböző pártra. Ez a demokrácia.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 15:01:05

@proeskontra:

ahan, tehát a médiatörvény, meg a mnyp államosítás ellen csak a multik miatt tiltakoztak. mert az fáj nekik. mondom én: összeesküvés. a tecsó meg a a madaras tecsó kézivezérli komplett amerikai sajtót, így megy ez.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 15:03:40

@proeskontra:

ja, hogy a blikk, a story, a tv2, meg a retekklub jelenti azt a gigászi baller médiafölényt. utóbbiban (gondolom) fábry a ballib élharcos, a storynál meg a bestnél pedig ómolnár maga. :)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 15:05:12

@mavo: Pont így, naivitás azt feltételezni, hogy másképp. Te komolyan beveszed, hogy a félvilágot a magyar médiatörvény hozza lázba? Ez még esti mesének is rossz.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 15:05:47

@mavo: Szakonyi-effektus. Ha nem érted, olvass feljebb!

Google 2011.02.16. 15:08:11

@Gábor217:

Ez igaz, de ki mondja meg, mi jogos és mi nem az.
Ne mondja, hogy nem élnek ebben az országban balos beidegződések -azért, mert 40 évig az volt, ami volt -, a művelt Nyugaton pedig azért, mert azt hiszik, a hiányával valami nagyszerűt veszítettek. Hát meglátnák, de már most izelítőt kaphatnak abból, hogyan harcolnak egy jobboldali vezetésű ország ellen -határozatban ítéltetnék el a derék európai baloldaliak Magyarországot. Progresszió, ugye?
Vannak elfogultságok, és a baloldaliak mélyebbek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 15:12:53

@proeskontra:

jó, itt hagyjuk abba. konteó-hívőkkel semmi értelme vitatkozni, pedig valahol érdekelne, hogy a kőkeményen patrióta amerikai sajtót hogyan is kézivezérlik az európai multik abban az országban, ahol nyíltan import-ellenes reklámokra élvez a polgár.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.02.16. 15:15:26

@mavo: Akkor szerinted egy olyan ország médiatörvénye érdekli, amelyikről azt sem tudják, hogy melyik földrészen van. Komolyan azt hiszed, hogy van, aki elolvasta a médiatörvényt, majd elkezdett aggódni szegény magyar újságírók miatt. Ehhez azért brutálisan butának kell lenni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 15:15:29

@proeskontra:

igazából már az sem érdekel, miért módosítja mégis a kormány a tökéletes médiatörvényt, amit csak a gonosz multik miatt bántottak a gonoszok.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 15:18:06

@proeskontra:

ühüm. akkor biztosan a klón szénné alázása is a multik érdeke volt, esetleg a ballib ármánykodóké. és ezt te csont nélkül elhiszed. a szar az egészben az, hogy természetesen akkor meg a ballerek ágáltak, hogy egyrészt nem is igaz, másrészt fideszes összeesküvés, meg hazaárulás.

Gábor217 2011.02.16. 15:22:31

@Google: Szerintem tegeződjünk kölcsönösen. Így átláthatóbb és érthetőbb.

Aki kritizál, sosem mondja azt, hogy az általa megfogalmazott kritika nem jogos. Ez elég egyértelmű.

Innentől a kérdés eldöntése az olvasók feladata. Szerintem jogos a kritika? Tények, érvek pro és kontra, és ebből kirajzolódik a saját véleményem.

Bírálják a magyar médiatörvényt. Jogosan. És lám, módosít is rajta a kormány EU nyomásra. Ez az égés elkerülhető lett volna, ha eleve úgy írják meg a törvényt.

Gazdasági oldalról is kapunk bírálatokat. Meg még nagyon sok másik ország is, Európában nagyon sok ország kap bírálatokat. Lehet, hogy mi valamivel többet, de tény, hogy eddig nincsenek a kormánynak látható eredményei, és konkrét terve a hosszú távú fejlődés és stabilitás elérése érdekében.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 15:45:31

@proeskontra:

a válasz igen. mint kiderült, ezek a multi-kézivezérelt gonoszok vették a fáradságot, és elolvasták. hogy mik vannak!

Google 2011.02.16. 15:59:55

@Gábor217:

Rendben, megittuk a pertut, szervusz.
Gondolod, ha egy másik, bármelyik európai ország médiatörvényét vennék górcső alá, nem találnának benne kivetnivalót? Ebben kerestek és találtak, bravó.
De vajon van-e még egy olyan európai ország, melynek egyik póruljárt pártja a saját országa ellen ilyen csúnyán káricsált volna? És ebben a rutinszerű tudósításban nem-e voltak csúsztatások, neadjisten hazugságok?
Értem én, hogy a kormány kritizálható, de megtanultam az előző kormányzat nyolc éve alatt, hogy az ellenzék is. Vajon ők semmit nem csinálnak rosszul? Másként kérdezem: miben érdekeltek? Abban-e, hogy jól menjenek a dolgok, vagy éppen fordítva? Vérig sértve érzik magukat, és innentől őket semmi más nem érdekli, csak a harc. Leverni a jobboldalt, úgymond. És a sajtópiacon ez is fizethet.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 16:00:33

@proeskontra:

masszív érv. mert te nem hiszed, hát nem is történt meg. a médiatörvényből az első szemelvények akkor jelentek meg, amikor a kormány még el sem kezdte adagolni a híveknek "de hisz nem is tudják, mit bírálnak" nevű varázsgombát.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 16:03:32

@Google:

"de vajon van-e még egy olyan európai ország, melynek egyik póruljárt pártja a saját országa ellen ilyen csúnyán káricsált volna?"

lolz. mert a fidi nem árulkodott ám nyolc éven keresztül, soha, jaj, dehogy, ők nem olyanok.

no, akkor meg a ballerek hőzöngtek, hogy hazaárulás, egymásnak valók vagytok srácok. :-D

Gábor217 2011.02.16. 16:07:48

@Google: Nem tudok róla, hogy az Európai Unióban megszavazásra került-e a miénkhez hasonló, a minénkhez hasonló problémákat tartalmazó médiatörvény.

Sőt, maga az EU várta el Magyarországtól, hogy alkosson médiatörvényt. Egyébként a törvény nagyon sok tekintetben jó és szükséges, és sok benne szereplő dologgal egyet is értek. Viszont van pár, ami joggal csapta ki a biztosítékot.

A szoci kormány alatt pont a fidesz rohangált hetente Brüsszelbe. Tehát, ha kérdezed, hogy tudok-e még egy olyan gané népséget, mint a szocik, akkor a válaszom igen, és fidesz a nevük. Szar ügy, de ezekkel vagyunk megáldva.
Ezért értem azt, ha sokan nem hajlandók negatív kritikát hallani, a fidesszel és a kormánnyal kapcsoaltban, mert ha már a fidesz is megromlik, akkor nincs alternatíva, és akkor baj van. Inkább hazudjunk szivárványt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 16:15:02

kedvencem az, amikor a fidesz kérésére sorolták magyarországot a burma-kuba tengelyhez. :)

www.magyarnemzet.hu/portal/151584
hirszerzo.hu/elemzes/1910_magyarorszagot_elitelo_nyilatkozatot_fogado

Google 2011.02.16. 17:02:13

@Gábor217:

Ja, rohantak, de ilyen atmoszférát biztosan nem csináltak.
Nem tudom, te kint voltál 2006 okt. 23-án a téren? Semmi perc alatt lovasrendőrök kardlapoztak, könnygránátoztak és lődöztek, míg pár utcával odébb Ferenc meghívottai, hát, ünnepeltek.
És ezekután ki támadta be Gyurcsányt, milyen fórumok elé idézték, milyen határozatot fogadtattak el Magyarország ellen és milyen elítélően nyilatkoztak az országról?
Ezzel szemben most kinek esett bántódása, kinek okoztak maradandó károsodást, kit akarnak leverni, kit akarnak telepre vinni?
Más országok médiatörvényeiben találni kivetnivalót vagy sem? Nem feltétlenül ugyanazokat a dolgokat, mást.
Rossz látni, hogy az akkori helyzethez képest nagyságrendekkel nyugodtabb légkörben csinálják egyesek a fesztivált, ütik az asztalt, hogy miért nem folyik még nektár és a méz mindenhonnan. Talán, ha előbb is kritikusak tetszettek volna lenni, most jobb lenne.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 17:11:52

@Google:

"ezekután ki támadta be Gyurcsányt, milyen fórumok elé idézték, milyen határozatot fogadtattak el Magyarország ellen és milyen elítélően nyilatkoztak az országról?"

meglehetősen sokan. az elég természetes hogy a fidesz, és eu-s szövetségesei beszóltak (pl: www.mno.hu/portal/381154 ), de messze nem csak ők. nálunk beszólt a magyar helsinki bizottság, a tasz, a fitch és a moody's leminősítést helyezett kilátásba, angela merkel is elítélte az erőszakot. sajnos egy csomó forrás már nem elérhető online, volna mit linkelni.

nem tudom, mi a francnak kell azt a képzetet kelteni, hogy nem volt semmi reakció. volt. teljes joggal.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.16. 17:39:24

ja, és magyar miniszterelnököt úgy még nem aláztak, mint a klónt a cnn riportere

www.youtube.com/watch?v=6HTKhm7rlKs