Elkirályutcásodástalaníthatatlanságot!
2011. február 10. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Elkirályutcásodástalaníthatatlanságot!

Hej, Gyula-Gyula-Gyula,
Szól a duda-duda-duda,
Pest, Buda-Buda-Buda,
Pattogatott kukorica!

 

  Van ugye ez az interakítv csodakút a Szabadság téren, amelynek csodájára jár az egész világ. A tavaly tavaszi választások előtt néhány héttel adták át, nagy volt az öröm minden oldalon: Rogán Antal simán vitte az első fordulót, a népek meg örültek, hogy lehet nyílt színen fröcskölődni.

  A kút mint építmény nagyjából úgy néz ki, mint egy közepes méretű megyeszékhely ravatalozójának talapzata, de amíg folyik a víz, addig ez nem baj. Az ötletgazdák koncepciója arra a tényre épült, hogy mind a budapesti lakosság, mind az ide látogató turisták nagy része értelmi fogyatékos, így nagyon fogja élvezni, hogy ha rálép egy műkőlapra, akkor nem spriccel a víz, ha meg nem lép rá, akkor spriccel. A számítás bevált.

  Az eredeti tervekben valami modern szobrot is akartak tenni a kút közepére, emellett fényjátékot is ígértek a lakosságnak, de ezeket az önkormányzati választásokig nem tudták megcsinálni, azóta meg szerencsére elsikkadt az ügy. Aki fényjátékot akar látni, az menjen MSZP-s kampányrendezvényre. Névadási pályázatot is kiírtak, de erre nem érkezett be használható ötlet, a Krumplikutya kút pedig nem vette volna jól ki magát.

  Aztán az országgyűlési választások után a kút időnként elromlott, vagy legalábbis valami miatt elzárták a vizet, így nyáron hol sprickolt, hol nem. Amikor nem, akkor az emberek csalódottak voltak:

  Amikor viszont spriccelt, és nyári kánikula volt, akkor cigánywellnessként hatalmas népszerűségnek örvendett. Komplett családok települtek ki ide, leterítették a plédet, elővették a sült csirkét, és egyesek hetekig itt nyaraltak. Ekkoriban gyakran lehetett látni a környéken - anyaszült meztelenül - bimbózó mellű 11-12 éves kislányokat és szőrösödő fütyijű kisfiúkat is. Róluk nem teszünk fel képet, mert nagyon nem szeretnénk, ha a Vincent-blog szerzői és törzskommentelői ideszoknának.

  A kút annyira király volt, hogy még a hirtelen bezöldült belvárosi szocik is itt kampányoltak:

  Aztán az őszi önkormányzati választás után nem sokkal elzárták a csapokat, ami mondjuk érthető, hiszen beköszöntött a hideg. De más is történt: a kút járólapjai elkezdtek széttöredezni:

  Először sárga szalaggal elkerítették a betört részeket, hogy a hétvégi éjszakákon errefelé magyar pinára vadászó aberdeeni hajógyári kormánylapát-krómozók ne essenek beléjük. Aztán, hogy a szerkezet még biztonságosabb legyen, a beszakadt részek némelyikére forgácslapokat kúrtak:

  Ez így csúnyácskább volt, mint egy fiatal chartás aktivistalány, de szerencsére télen leesett a hó, ami nagyjából eltakarta az egészet. A biztonság kedvéért a kút romjaira, illetve az azokat fedő forgácslapokra felállítottak egy betlehemet meg egy csomó fenyőfát:

  Aztán a hó elolvadt, a betlehemet elvitték, és gondos kezek még több forgácslappal fedték le a gödröket. Ma így néz ki a csodakút:

  Reménykedünk benne, hogy a tavaszi szezonnyitóra megcsinálják, és megint járhatunk ide vizespólós holland turistalányokat kukkolni. Abban viszont nem vagyunk biztosak, hogy a tervezők vagy kivitelezők - akiknek azt az egy feladatot kellett volna megoldaniuk, hogy az eleve taposásra szánt kőlapok némi taposástól ne zúzódjanak porrá -, illetve az önkormányzat illetékesei nem érdemelnének-e a seggükbe egy ilyen Rogán-lámpát:

  Vagy legalább egy ilyen Rogán-karót:

***

  Bónuszként íme még egy alkotás korunk hősétől, az önkormányzati megrendelésre dolgozó kivitelezőtől.  A kúttól nem messze, az Új Főutcában egy telefonfülkét helyeztek el tavaly nyáron, de sajnos egy kissé arrébb tették, mint ahol a telefonkábel felbukkan a földből:

  A hibát mikulásra sikerült kijavítani: a telefonfülkét elvitték a rákba, úgyhogy most már csak a járda közepén felkunkorodó kábelcsövet kell kerülgetni:

 Amúgy a Főutca nagyjából rendben van, azt az apróságot leszámítva, hogy csúszós időben csak tapadókorongos bakancsban lehet közlekedni rajta. Mivel mi általában olyanban járunk, ez minket annyira nem zavar, bár a nyugdíjaskérdés megoldásának kevésbé cinikus változatát is kiötölhették volna.

***

  Persze tudjuk ám pontosan, hogy valójában mi jár a kedves olvasók fejében, úgyhogy tessék:

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr182640535

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Takarékos oktatás 2011.02.11. 05:59:23

Az oskolák, no, azok osztán kit érdekelnek, ugyi? Mer' hisz abból nem lészen kenyér, sőt viszi csak a köznek pénzit, amiből amúgy is oly kevéske vagyon! Hát zárják csak be, amelyik nem köll – gondolom, valami ilyesmit vél a jelenlegi hatalom a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Clio 2011.02.10. 17:07:17

Kálmántóni, legközelebb légyszi borotvát is használó leányokot tegyetek be! Mégiscsak a 21. században élünk.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.02.10. 17:16:12

Azok kérem még véletlenül sem forgácslapok. OSB. Igen szomorú leszek, ha az derül ki, hogy kedvenc szerzőim 40 kilós, szódásüvegszemüveges muszájértelmiségiek. Bár azt még egy született bőcsész is képes detektálni, hogy az inkriminált faipari lemezáru forgácsnál jóval nagyobb darabokból préseltetett. Egyebekben köszönettel szénné kuncogtam magam.

siqlum 2011.02.10. 17:26:10

Kösz a pinákért:)

parlamentarista 2011.02.10. 17:27:27

mosoly. mosoly. mosoly.

ha városról, községről, vagy a kerületről esik szó, akkor többnyire egyetértés van. ugyanez nem működik az országos ügyekben. vajon miért.

ucsacsu 2011.02.10. 17:28:04

Tóni,Tóni,hogy nektek semmis e jó,hát így ,hogy lesz nemzeti összefogdosás?,Hát hiába küzdi magát izzadságtól habosra a rogán tónin, ticsak mindent fikáztok,és báncsátok a fityeszt,pedig a fiúk mindenre figyelnek,még a fizetéseinkre is,hogy ne má mi költsük el.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.10. 18:20:55

hehehe, a szökőkút és az új főutca eddigi rajongója, a hellerék és az elte vezérkara által befenyített és sarokba szorított jellemtelen szerző, nekimegy rogánnak! :)
mondjuk van igazsága, de: az utca folyamatosan karbantartva, nem olyan régen újrarakták a köveket ahol kellett /önkormányzat előtt/, újra töltötték a fugákat a kövek körül, pótolják a karókat, stb.

a szökőkút körüli ügy siralmas. a betlehemet szállító autó ráállt ara a felületre ahova nem kellett volna, a lapok egy része beszakadt, amit a betlehemi jászol /a képeken nem látszik, a szerző akkor eilatban nyaralt/ környékét sárga helyszínelő szalagok és a lapok díszítették. mint ahogy azóta is. erre a prolitahóságra az sem mentség, hogy tavasszal folytatódik a szökőkút kiegészítése /szemben a cionista ügynök szerző állításaival/ és gondolom nem akarnak kétszer felvonulni a területre. egyébként addig kezelik ilyen hanyagul a szökőkút sérüléseit /nyáron is csak letakarják a lyukat egy jóideig, ha valamelyik kancigány beszakítja, amíg valaki jól meg nem sérül. és hülyére pereli a kerületi tanácsot.

kakadu12 2011.02.10. 18:21:48

Jó írás!
Magyarország én így szeretlek!
És természetesen sunáznám!

Amőbandita 2011.02.10. 18:28:56

@ucsacsu:

"pedig a fiúk mindenre figyelnek,még a fizetéseinkre is,hogy ne má mi költsük el"

Ezt a 16%-os SZJA-ra és a gyerekek után járó adókedvezményre gondolva írtad, ugye?

A cikkel kapcsolatban pedig: végre visszatértetek, Kálmán és Tóni!

Chicano 2011.02.10. 19:04:51

"Róluk nem teszünk fel képet, mert nagyon nem szeretnénk, ha a Vincent-blog szerzői és törzskommentelői ideszoknának."

Ez meg a punci... Priceless!!! :)

Bell & Sebastian 2011.02.10. 19:13:05

A bajai is beszakadt, minek ment oda?
Fürdőskúrázó római meg a k.halasi kórház előtt szok lenni sokan, szökőkút vizében mossák megfele. Idegrángásos lámpa errefelé nincs.
De ha van hosszúlábú kínai, miért gyártanak csak kurta, nagyfenekű gatyót? Orbán rendelte mind? Nagy talány ez.

Üdv a fedélközben. :)

2011.02.10. 19:50:54

há :DDDD
az ember elkezdi olvasni, nézi a képeket, tolul az agyába:
-a jó...a....
-ilyen a ....... at nekik.......
-az ény adómból, hogy ..........., a........... stb
azt jön az első ciculi

RESET

hüüü, úúúú, stb

mi is vót a cikkbe, politika, közélet, erotika kiállítás meg cocik vagymi??? meg valami wellness???eh levan tojva... minden cikket így kell zárni, erről van szó kéremszépen

Leonard Zelig 2011.02.10. 20:12:37

Érdekesek ezek a Rogán-karók. Eredetileg komcsikat húztak volna fel rá amúgy autodafé jelleggel, de szerintem lehet, hogy előbb-utóbb funkci(ó)váltás lesz ez ügyben (is)

Medgar 2011.02.10. 20:23:45

@Grift: te magadtól vagy sötét fasz, vagy megfizetnek érte?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.02.10. 20:25:20

Ez egy igazán vállalható post!!!

maroz 2011.02.10. 20:26:44

Szegény Turulmadár, kikkel kell együtt élj. Na, mindegy, én akkor is kedvellek. ;)

GreenBP · http://ftcsz.blog.hu/ 2011.02.10. 20:29:32

a legjobb poszt a világonDDD

marhaszív 2011.02.10. 20:39:19

Off, csak kérdezném, a Rogán-karóra hol lehet méretes gumi óvszert kapni?

Válaszokat a cumi@toni.hu címre légyszi.

EMU 2011.02.10. 20:39:23

Nagyon jól van ez így, igaz magyar a gányban van otthon, maga is műveli. Nehogy már úgy nézzünk ki, mint egy jöttment pozsony, vagy ljubljana. Budapesten igenis öltsön testet a virtuóz magyar produktum, a világszerte irigyelt ész, intelligencia, kreativitás, tetterő, és vegyük körbe magunkat ilyen semmivel össze nem hasonlítható szarral. Akkor vagyunk igazán magyarok. Mutassuk csak meg, hogy mire vagyunk képesek. Vagy ezt is rafinált vallású haifai munkások alakították ilyenre, amerikai nyomásra, francia kollaborációval, cigány és meleg projektvezetőkkel?

Bloodscalp 2011.02.10. 20:41:11

csak a képeket nem értem:)

Bebes 2011.02.10. 20:41:29

Körkörös blogkultúra...
Való igaz, mi szükség volna ideszoktatni a vincent szerzőit és kommentelőit, amikor nélkülük is ilyen remek hsz-ek olvashatók:
"a betlehemi jászol /a képeken nem látszik, a szerző akkor eilatban nyaralt/... tavasszal folytatódik a szökőkút kiegészítése /szemben a cionista ügynök szerző állításaival/... nyáron is csak letakarják a lyukat egy jóideig, ha valamelyik kancigány beszakítja"

derabitz 2011.02.10. 20:43:47

@Leonard Zelig:

Bráner Zsótinak készítették, de nem érte fel.
Meg különben is, ásni jobb az orgoványi erdőben, mint kepeszkedni a Szabaccság téren.

iksz01 2011.02.10. 20:43:49

ezmiez? :D:D A legjobb lenne, ha SEMMI se épülne Magyarorazágon, mert akkor tuti nem lehetne szörnyülködni a politikai szálakon. :)

"Az ötletgazdák koncepciója arra a tényre épült, hogy mind a budapesti lakosság, mind az ide látogató turisták nagy része értelmi fogyatékos, "

:DDD ez a best. "Mindenki hülye, csak én vagyok normális!"

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.02.10. 20:44:49

MAGYAISZTÁN!

Fel kellen eállni a 30 cm magas kilátóra, hogy jobban láthassuk ezekez a faszságokat.

lolperec 2011.02.10. 20:46:07

ez már az új max 20% rosszhír szabály alapján szerkesztett bejegyzés? :D

thetriggerhappy 2011.02.10. 20:47:24

Tóni elfoglalt, a régi szövegeit fogalmazza újra, hogy most már lázár kompatibilisek legyenek:

‎"Egy luxuslimuzin hátsó üléséről sok minden egészen másként látszik: a munkanélküliség nem is olyan nagy probléma, az árak egyáltalán nem látszanak magasnak, s az ember megkockáztathatja azt a kijelentést, amit Gyurcsány Ferenc a parlamentben is megtett, hogy Magyarországon nagy a jólét – fogalmazott, hozzátéve: ha a Fidesz nyeri a választásokat, eladják a Gyurcsány Ferenc televíziós klipjéhez használt személygépkocsit, s az árát a vakok és gyengénlátók támogatására fordítják. – Magyarországon április 9-e után véget ér a limuzinszocializmus korszaka, mert luxuskormányzás helyett valóban az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó kormányzásra van szükség, és limuzinszocialisták helyett felelős döntéshozók kellenek a parlamentbe és a kormányba is – mondta Rogán. "

ne most 2011.02.10. 20:47:51

Pedig oda küldték a Józsit az alvállalkozó alvállalkozójának alvállalkozóját, hogy zárja el a csapot, aki a teherautójával meg is állt a kút mellett a lapokon és elzárta. Szólt is, hogy van egy-két lap eltörve és balesetveszélyes, le kéne fedni. Mondták megrendelte a javítást az önkormányzat és oldja meg valahogy. Jött is másodszor, harmadszor és hozta forgácslapokat. Otthon mondta is milyen szar munkát végeztek a kivitelezők a sok pénzért. Neki csak pár ezer forintot fizetnek, pedig ő olcsóbban is megtudta volna oldani, mert elég lett volna lebetonozni az még egy busz alatt sem törne be.

a-kis-herceg 2011.02.10. 20:48:25

:) vagy sírjak? hm... hát ja. szomorú...

a-kis-herceg 2011.02.10. 20:49:03

de az optimista verzió: egy nyarat élvezhették a kerületi nyugdíjasok

Chicano 2011.02.10. 20:49:20

@derabitz: Neked a punciról is a bajerzsoca meg az zorgoványi erdő ugrik be? Még valahogy bele kellene ebbe vonni a médiatörvényt, a zalkotmánybiróság megnyirbálását meg a "zellopták a pénzemet a fidesznyikek" témát is. Nektek szimplán nem való nuni, ti nem tudjátok az értéket megbecsülni.

Rwindx 2011.02.10. 20:50:37

Remek poszt. Van pár mondat ami feldobta az influenzás napomat :)

marhaszív 2011.02.10. 20:55:11

nem kell beszarni emberek, nyárra már szénsavas tej fog fröcsögni a szökőkút csövekből. tisztára, mint a ferde szemű csajszi csöcseibül. na.

toto92 2011.02.10. 20:55:47

El nem tudtam képzelni, mi a túró lehet tizennyolc plusszos egy elbaszarintott szökőkúton.

Aztán elértem a cikk végére :D

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.02.10. 20:56:05

Nagyon jó poszt, konkrétan végig nevettem! 8-))

És sajnos ez ilyen, mint minden ebben az országban...

Bármihez nyúlnak, ott kő-kövön nem marad!

A cigány fürdőzők meg szintén részei a magyar városoknak, ez ellen sem lehet úgy tűnik semmit tenni... 8-(

A képek külön jók a végén, nekem bejön a hairy pussy, szóval maradhat! 8-)))

2011.02.10. 20:56:05

persze akinek nem inge, ne vegye magára ami itt is igaz: Birkák...... amúgy akciósan a nyugdíjasoknak árusítható tappancsos bakacsin, az utca kiemelt gyógyszertárában a köz kívánatára méretes óvszer, a t-xar által megbízott gányolási szakértő immár nem a telefonfülkét hanem a kábelt igyekszik úgy lefektetni, hogy még véletlenül se kelljen 48 óra után bontás nélkül hagyni: itthon abszurdisztánban

Chicano 2011.02.10. 20:59:11

Gyanús volt a hirtelen minőségi ugrás ezért utánanéztem mi történhetett. Jól tippeltem, kitették a posztot az Indexre. 18+ vörös címkével. Kár volt érte, a vincent blog meg a varánusz való oda, nem szabadna a liberálproletáriátus éles elméjét megzavarni az erotika dekadens mákonyával.

bürger 2011.02.10. 21:03:53

@EMU: ezt nem tudom überelni!

kerdesek05 2011.02.10. 21:06:18

tényleg szőrös pöcsös kölkök ugráltak???

mi ez ? prolitelep?

ez egy főváros?

tisztasági fürdő nincs a Szabaccság téren?

Joaquin 2011.02.10. 21:11:48

"Az ötletgazdák koncepciója arra a tényre épült, hogy mind a budapesti lakosság, mind az ide látogató turisták nagy része értelmi fogyatékos"
De még ha nem minden képen gyerekek lennének...

segabor 2011.02.10. 21:13:47

A hónap legjobb posztja!

kéne egy nick 2011.02.10. 21:14:34

@Dr Clio:
Pedofilok menjenek máshova szőrtelen puncit kukkolni.

Egyébként a "formatervezett" Rogán-karók az Erzsébet tér sarkán (Október 6. út - József Attila út sarok) már vastagon rozsdádosodnak, a műkő járdalapok a Petőfi sándor utcában már átadás ELŐTT össze voltak törve, stb., stb.)

metropolis. 2011.02.10. 21:16:48

Ahol a cikk tényszerű akar lenni, ott hazudik (nem volt proli közfürdő feelingje alapvetően tudom az utcában laktam akkor már egy éve), ahol meg vicces ott meg szar. No sebaj.

btw

tényleg gáz ahogy lerohadt, de majd kijavítják.

Frau Rindfleisch 2011.02.10. 21:20:45

Nem győzöm áldani az eszemet, hogy még kellő időben elköltöztünk erről a környékről!!!!

Jack Torrance 2011.02.10. 21:24:48

Tökéletes, elejétől a végéig (főleg).

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.02.10. 21:25:25

@metropolis.: "...nem volt proli közfürdő feelingje..."
Ne mond már, volt alkalmam látni nekem is a pucér kis csávókat, meg a vízoszlopot lekartézó suhancokat . )

Fölk Elek 2011.02.10. 21:28:18

Napnál világosabb, hogy ide vezet a csőcselékuralom, most már kár sápítozni.

Teccettek volna a Bastille-t annak idején nem lerombolni.

metropolis. 2011.02.10. 21:31:09

@gloire: Bocs, én is belekaratéztam a vízoszlopba nem egyszer (hullarészegen), pedig tisztes dunántúli polgári családból származom...s akkor mi van? Nem akarok senkit megsérteni, de inkább ezek a posztok jellemzik jól a prolimentalitást, a tudatlanul mindent fikázó igazi Magyarországot:)

Johnsmith000 2011.02.10. 21:31:30

borzalmasan elfogult a cikk, kérlek hagyd abba az irogatást, nagyon nem megy ez neked..

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.02.10. 21:37:11

"Tóóóni (elnézést, ez a vox populi) szerint a szenzorok még kicsit érzékenyek, mert egy-egy erősebb széllökésre is reagálnak és az installáció fényjáték része sem készült el, de mindenre egyszerre nem futja. Fontolva haladunk, gondoltam. Zárt cipő és váltózokni a gyereknek, mert amíg szét nem rohad a cső, vagy nem zárják el a csapot, addig a víz az úr. "
mandiner.blog.hu/2010/03/29/adjatok_vissza_a_koztereinket

1 év sincs a két post között :)

uninterested 2011.02.10. 21:39:51

A cikket végigolvasva csak az utolsó képen lévő csaj cickója maradt meg az emlékezetemben... ez csöcs.

Szekuriti Blogger · http://szekuriti.blog.hu 2011.02.10. 21:45:46

Mi ebben a meglepő? Magyarország: kurvadrágán megcsinálják, átadják -> szétbaszódik/szétbasszák -> Hungarikum, főleg a véletlenül sem turistaközpont V. kerületben

Kandabula 2011.02.10. 21:49:20

Tény, hogy a Király utcában, az Erzsébet téren, a Petőfi Sándor utcában,az itt bemutatott szökőkútnál és még a jó ég tudja hány helyen felhasznált járólapok és azok lerakása ganéj minőség és munka. Könnyű lenne most azt kérdezni, hogy ki volt a szállító, ki volt a kivitelező, ki vette át, mennyibe került, milyen volt a versenyeztetés, hogy állunk a garanciával, ki a felelős? De nem kérdezem. Így, darabokra törve könnyebb dobálózni velük... Meg szebb is. Az idétlen karók rozsdásodása pedig figyelmeztet minket a természet erejére és az idő múlására. Meg még valamire, ha értitek...

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2011.02.10. 21:56:19

Gyerekek, ez már kurva olcsó népszerűség-hajhászás itt a végén...

H.Talán 2011.02.10. 22:11:29

A nemzeti előtti tóban, a süllyedő hajónál van három vagy négy örökmécses - szép réz, vagy bronz? fáklyák álldigállnak ki a vízből, mintegy folyamatos tűz-víz kontraszt élményt prezentálva a nagyérdemű épülésére.
Egy-két éve ezek az örökmécseshelyettesítő örökfáklyák kialudtak. Talán az északnyugati szél fútta el őket, talán a takaréklángbeállítóautomatika vezérelt túl, talán valamelyik gazdasági igazgatóhelyettes gondolta úgy, hogy mi a f@sznak égicsélnek ezek itt miközben pörög a gázóra. Azóta is szarik mindenki a kialudt fáklyákra...

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.02.10. 22:15:15

Vigyázz, mit kritizálsz!

Ezt úgy fogják értelmezni, hogy a köz szeretne egy jó kis szökőkútépítési közbeszerzést.

Amiből megépítették, azt már elbuktuk. Ha újjáépíttetjük, még egyszer fizethetünk.

FrankieG 2011.02.10. 22:15:33

Királyok a csajok! Nem baj, hogy nem borotválják.. :)

nemezisazis 2011.02.10. 22:20:48

na ez már pofátlanság.

18+ = pina.

asap végigscrollozom az oldalt ami tele van szarral és összesen egy értékelhető bimbó a jutalom?

egyébként ez a szökőkút a kitalálásától kezdve nagyon román. miért nem lékeltek meg inkább egy tűzcsapot..

miért kell, hogy az utcán vizes legyek? az ilyesmiket jobb helyeken tálakba szokás zárni.

GGG77 2011.02.10. 22:42:05

Tónika elfoglalt, egyrészt egyéni módosítókat kell írnia, másrészt Csipak Peti barátjával is törődnie.

Hlanderx 2011.02.10. 22:44:33

ez egy kiváló termék kapcsolás :D

grat:P

kicsit emlékeztet a Budapesti Hidak Fotó sorozatra de az ötlet jó

Kandabula 2011.02.10. 22:51:15

Elmélázok azon, hogy menedzserszemmel kéne a dolgokat nézni és hungarikumnak eladni az összefirkált falakat és a széttört járólapokat. Lényegében a katasztrófaturizmusra bazírozni az idegenforgalmat. Fontos, hogy a dolog ne legyen tervezett, mert akkor annak is annyi. Legyen a dologban játékos véletlenszerűség: tegnap még nem volt itt lyuk, ma már van. Tegnap még működött az akármi, ma már nem. Tegnap még állt itt egy szobor, ma már nem. Tegnap még így hívták az utcát (teret), ma már másképpen. Erre iszik az idegen, a változatosságra! És persze visszatér, mert röhögni akar rajtunk. Egy népen, amelyik nem képes feldolgozni és vállalni a múltját, bele se mer turkálni, egyetlen erőssége az önsajnálat és nem veszi észre, hogy nincs ez így jól. És egyben képtelen rendesen, megfelelő anyagokkal leburkolni egy akármit. Az elhanyagolt fáklyákról már nem is beszélek. Szarni rá. Olyanok, mint az elcseszett Nemzeti. Az ország giccses kerti törpéje.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2011.02.10. 22:54:52

"Elkezdtek széttöredezni"?

- Te - mondja ez egyik járólap a másiknak -, töredezzünk már egy kicsinykét!
Mire a másik:
- Oké! Az király lesz.
Aztán feszülnek, nyújtóznak, görnyednek, próbálnak töredezni. Mert ilyenek ezek a járólapok.

Vagy esetleg valaki összetörte őket, mondjuk gördeszkával, kerékpárral, szippantókocsival, hm?

Mondjuk lehetnének tartósabbak, ha már járólapok.

a-kis-herceg 2011.02.10. 22:59:12

@TREX: töredezzünk? ...majd ha fagy...

nem tűnt fel, hogy a "leggyilkosabb" tél volt? volt olyan 24 óra, amin belül -20-tól +20 volt... +a csapadék...

nálunk a tél kegyetlen... a németeknél ott enyhe... ott nemj töredeznek a burkolatok...

capor_ 2011.02.10. 23:03:33

@TREX:

Szerintem csak nem bírta ki a telet, meg trehányul lett lerakva...Persze gondolom ugyanez a cég lesz megbízva a következő alkalommal is.
Remélem nyárra rendberakják azért.

YzolSZ 2011.02.10. 23:10:03

jó rendben télleg nem rossz poszt, mondjuk engem már a kezdés hazavágott, de vagyok annyira kemény gyerek, hogy végig olvastam , és hát láss csodát végül is nem tettem roszsul..höhö. na szal, hogy tényszerűbb legyek, -hogy lehet ezt a mondatot: "Az ötletgazdák koncepciója arra a tényre épült, hogy mind a budapesti lakosság, mind az ide látogató turisták nagy része értelmi fogyatékos, így nagyon fogja élvezni, hogy ha rálép egy műkőlapra, akkor nem spriccel a víz, ha meg nem lép rá, akkor spriccel. A számítás bevált."
ami nyilván való baromság,- nyolc darab, játszó gyerekeket ábrázoló fényképpel alátámasztani? na utána viszont télleg volt egy két jó poén, a faszom sem emléxik, mert a befelyezés szintén ütős lett. aki szerint meg pedofil az , aki szereti a kopasz pinát, az már a rajongóitok között is a valóban beteg állat lehet. balfácánok vagytok idióta közönséggel, hehe! na ez megint vicces!

Kandabula 2011.02.10. 23:10:30

@a-kis-herceg: Kötekszel, vazze! Én láttam már a svédeknél is... nos, ott se láttam. Mert mentem, mint a ló. Felületesen, figyelmetlenül. De majd legközelebb kapnak ők is a pofájukra.

a-kis-herceg 2011.02.10. 23:13:13

@Kandabula: exportálni kellene a munka kultúránkat? ezt a melót csak a hazai gazdasági-politikai oligarchák tudják ilyen utánozhatatlan szinten produkálni...

aszondod exportáljuk őket? hm... jó 5let.

frikazojd · http://kocs.ma 2011.02.10. 23:17:11

hihhhetetlen hogy mennyire egy szar orszag ez.

ergerberger 2011.02.10. 23:21:50

Jó volt a poszt, kúrnám a fosóját!

Nem ártana nyárra néhány közterületest is installálni a kút köré, akik a strandoló cigányokat elkergetik az anyjuk büdös faszába, hogy inkább mégis a kultúrembereké legyen a létesítmény.
Meg így országimázsilag se nézzen már ki egy kibaszott brazil gettónak a belváros.

Közöd???? 2011.02.10. 23:30:23

a 12 éves bimbozó mellű csajokról jöhetett volna kép, nem vagyok pedofil csak katolikus, most mióta Semjén van megint ez a divat...

Totó Háber · http://nyero.blog.hu/ 2011.02.10. 23:44:22

@Dr Clio: Kifejtenéd mi a baj a szőrrel? Haj maradhat, vagy az sem XXI-ik századi? Férfiaknál szakáll, bajusz ellenjavalt ebben a században? Tényleg férfi fanszörzettel mi a helyzet? Szerinted.

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2011.02.10. 23:47:05

A szökőkút kotvány, de a néni rendben lenne, ha bodrit eltüntetné a combjai közül :)

Pohi 2011.02.10. 23:48:25

"Van ugye ez az interakítv csodakút a Szabadság téren, amelynek csodájára jár az egész világ."
Én a győri Széchenyi téren lévőnek járok csodájára, az legalább működik is. És olyankor sajnálom a pestieket...

Kandabula 2011.02.10. 23:56:26

@a-kis-herceg: a dolog nem ennyire sötét. Ezek a "termékek" a politikusok ujjlenyomatai. Ez marad meg belőlük. Elenyésznek. Csak sajnos nagyon sokba kerülnek. Ez az igazi baj.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.02.10. 23:59:08

Valami hivatalos közeget igazán odaállíthatnának az ilyen helyek mellé, állandó megbízással, hogy elzavarják a strandoló cigányokat és más parasztokat a picsába. Mert így nem csodálkozhatunk azon, ha brassói, isztambuli vagy kabuli riportokat tévedésből budapesti fotókkal illusztrálva fog megjelentetni a Nyugati Sajtó.

A puncik édesek, köszönet érte.

@Dr Clio: a japánok is a 21. században élnek. Sőt, számos vonatkozásban ők csinálják a 21. századot. És lám csak. Nem feltétlenül mások vannak mindig elmaradva.

rockjano_ 2011.02.11. 00:01:26

Ezek a Rogán-rudak milyen ferdén állnak :-)))

Bezzeg a Demszkié az egyenesen meredezik :-)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.02.11. 00:03:12

Majd elfelejtettem. Mérget rá, hogy a kövezet azért tört össze, mert autókkal álltak meg rajtuk. Nagy, üres placc, még szépen ki is van kövezve, hát odaállok rá a terepjárómmal vagy az Audi23-ammal. Ha annak idején lett volna egy kis esze a megrendelőnek, de akár a kivitelezőnek is, akkor körberakták volna a helyet oszlopokkal, de legalább a szokásos betonbunkókkal vagy más tankcsapdával. És akkor most nem kellene költeni a rendbehozatalra is. Egyébként ha a kő összetört, akkor ha alatta volt nyomásérzékelő, akkor már abból sem maradhatott meg sok. Lehet megcsinálni az egészet elölről.

bombadil 2011.02.11. 00:03:38

Oszt' akkor fogadjunk, hogy tíz emberből 9 azt se vette észre, milyen gyönyörűen magyaroschak lettek a pár éve átalakított körúti villamosmegállók.
Illen csudálatosan, szinte matyómintájúra kifordult-meghajlott-becsavarodott fémkorlátokat, vulkánszerűen földagadó betonkockákat, átlátszatlanságig lefosott-összetaggelt-cikornyált üvegtáblákát nem mindenhol látni ám!
Emberek! Hétvégén tessék kirándulni a körúton.
Lehet gyönyörködni.

kurgan 2011.02.11. 00:28:27

ez a rész szemenszedett hazugság, gyakran jártam erre nyáron: " Komplett családok települtek ki ide, leterítették a plédet, elővették a sült csirkét, és egyesek hetekig itt nyaraltak. Ekkoriban gyakran lehetett látni a környéken - anyaszült meztelenül - bimbózó mellű 11-12 éves kislányokat és szőrösödő fütyijű kisfiúkat is. Róluk nem teszünk fel képet"
nem kéne lesüllyedni kurucinfó szintre...

kurgan 2011.02.11. 00:33:22

@ergerberger: strandoló kisgyerekek vannak, én zömében fehéreket láttam ha arra jártam, a cikknek ezen része hazugság szerintem. az úgy rendben van ha fehérek???
egyébként az általam tapasztaltak szerint többnyire 4-8 éves gyerekek vetköznek ott, azok is legfeljebb bugyira-alsógatyára, szőrös fütyikről és bimbózó mellekről max. a szerző álmodozik..

Táskás Tóni 2011.02.11. 00:36:08

@Kandabula: A Fő utca projekt 6 milliárdba került, amiből csak 2 milliárd volt EU-s támogatás, a többire svájci frank hitel sikeredett. 4 milliárd hitel és így néz ki közel fél év után.

fourgee 2011.02.11. 00:38:17

"Róluk nem teszünk fel képet, mert nagyon nem szeretnénk, ha a Vincent-blog szerzői és törzskommentelői ideszoknának."

Ez mekkora :)))) Egyébként jól sejtem hogy ők a szomszéd íróasztalnál ülnek és ugyanattól kapjátok a fizetést? :)

Táskás Tóni 2011.02.11. 00:38:59

@rockjano_: Talán ezért mondta Rogán a Pár-show-ban ,hogy a felesége nem szarik előtte. Mondjuk Rogán előtt én sem szarnék.

kurgan 2011.02.11. 00:49:00

@Frau Rindfleisch: ha erre a cikkre alapozol, rosszul teszed.. ha működni fog a kút nyáron, menj ki párszor és győződj meg róla, szerintem feldobja a teret, gyerek és felnőtt egyaránt élvezi, értelmi fogyatékos esetleg a cikk szerzője lehet ha ilyet állít, és nem mellesleg cigányoz egy jóízűt hozzá, nagyot csalódtam most a mandinerben.
ha megmaradt volna az állagromlás dokumentálásánál akkor okés a cikk, de így csak egy mocskolódó-sértegető rasszista hányadék.

vasziljevics 2011.02.11. 01:13:05

hehh, ez után a poszt után ide fogok szokni :)

hogy érdemben hozzászóljak, az ötlete a spriccernek jó volt (mint általában), csak a megvalósítás lett megent kibaszott trehány... de sebaj, valamire költeni kell a pályázati pénzeket is.

kurgan 2011.02.11. 01:26:19

@Közöd????: szerinted vajon miért nincs róluk kép, mint ahogy az állítólagosan hetekig ott nyaraló cigánycsaládokról sem? elárulom: mert nem volt ilyen. gondolod hogy senki nem fotózta volna le, ha letáborozik ott egy népes cigánycsalád? vagy nem jelennek meg ifjúkeresztények ha meztelenkedés van a bazilikától egy köpésnyire (meg valami másik templom is van a közvetlen közelben, ahol tudtommal ifj. hegedűs lóránt prédikál) ráadásul 50 méterre van onnét a nemzeti bank, nagyon életszerű amit a mandiner ír, mondhatom..
rasszista hazug disznók.

zembertelen 2011.02.11. 01:27:21

Azér nem állíják hejre, mer má kiírták a GV.P 45.23 Széchenyi kútfúrásos pájázatot és tavasszal ártézi kutat fúrnak alája. A környék nacságai ide jöhetnek a vedrükkel ártézi vízé, hogy a tekenőjükben a fodros buggyogót kimoshassák.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.02.11. 01:27:34

A punettiket rakhattátok volna a poszt elejére is, akkor nem kellett volna azt a sok szöveget elolvasnom.

teddyde 2011.02.11. 03:06:36

Ha már csak pinával megy az index címlap, az régen rossz...

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2011.02.11. 03:31:52

"Róluk nem teszünk fel képet, mert nagyon nem szeretnénk, ha a Vincent-blog szerzői és törzskommentelői ideszoknának."

Asszem pedofil még nem is voltam! Mindezt egy olyan blogon, amelynek "lovagias" szerzői felhorkannak ha mások indokolatlanul fasisztáznak, férjezett asszonyokat sértegetnek (egyébként a férjezett státusz hangsúlyozása azt jelenti, hogy egyedülálló lányokat sértegetni lehet?) vagy külföldre mennek a hazát elárulni. Vélt vagy valós ballibeket pedofilozni, az persze más, az vicces:-) A múltkor azt gondoltam, hogy jotunder indokolatlanul durva volt veletek, de most már tudom, hogy én voltam hülye és naiv, mert végeredményben ti is állatok vagytok, csak gépelve röfögtök. Persze ez csak vicc, mindjárt csinálok hozzá képregényt:-)

hehe64 (törölt) 2011.02.11. 03:37:03

Vigyor, vigyor, vigyor.
Hopp most veszem észre hogy összeszorítottam a fogaim.
Akkor vicsor, vicsor, vicsor.

Kis szürke óriásfehéregér 2011.02.11. 06:30:05

De azért a képeket megcsináltátok a 11-12 éves kis sunákról, ugye?

bandigyerek 2011.02.11. 06:34:17

na, miskolcon is pont ilyen szökőkutat csináltak az erzsébet térre, csak megfejelték néhány sörösgarnítúrával, alig várom már a nyarat,végre nem kell több ezer kilométert utaznom,ha egy kis gangesz-feelingre vágyom...

a_jo_pasztor 2011.02.11. 07:04:08

szökőkutat minden kerületbe!

herut 2011.02.11. 07:23:25

Szolnokra exportálták ezt a teret? Milliméterre ugyanez,csak ott faszául megcsinálták!

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.11. 07:43:52

Többek közt ezért gyűlölöm ezt a tetves várost és lakóit. :(
Pedig viszonylag kevesen vannak, akik valóban rombolnak, de az is bőven elég ahhoz, hogy mindent tönkretegyenek. Az ilyeneket miért nem lehet statáriális eljárás keretében lámpavasra húzni? :(

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2011.02.11. 07:45:09

a legjobb poszt a mandineren, amit valaha olvastam, és a vége is jól sikerült!

szempontpuska 2011.02.11. 07:59:47

@ulloiut: Nme te vagy a pedofil, épp ellenkezőleg!
Miattad nem meri kitenni a képeket :-)

trollface 2011.02.11. 08:21:08

LEGJOBB MADNÍNER POSZT EVER

Bloodscalp 2011.02.11. 08:32:17

és senki nem szidta steinert???hogy lehet?

MACISAJT 2011.02.11. 08:33:46

Úgy látszik, a kútkészitőket ismét felkészületlenül érte
a Budapesten(is) hagyományos rombolási vágy.

Ugyanis a járólapok nem a "akkor cigánywellnessként , komplett családok hetekig tartó nyaralása " miatt szakadtak be, mégcsak nem is "a környéken - anyaszült meztelenül - bimbózó mellű 11-12 éves kislányok és szőrösödő fütyijű kisfiúk" szaladgálásai miatt..
(jelzem, ilyen nem volt- de engem hiteles forrással meg lehet győzni,hátha éppen ezekről maradtam le.)

Ellenben az a tény hogy néhány kamion és terepjáró ráhajtott e létesitményre- erre láthatóan nem készültek fel.

Deszkás 2011.02.11. 08:39:53

@Amőbandita: Az tudod, hogy a döntésük következtében az emberek nagy részének a nettó fizetése csökkent, főleg a közalkalmazottaknak?!

Maisie MacKenzie 2011.02.11. 08:47:48

A Bazilika környékén normálisabb parkolásgátló oszlopok vannak.

trollface 2011.02.11. 08:52:51

AKI A MANDÍNEREN A SZÖVEGET IS ELOLVASSA SIKERES EMBER NEM LEHET

Benny sk 2011.02.11. 08:57:33

Bár az elejét átgörgettem, de a vége az eddig legjobban sikerült mandiner post :D

kafferbivalybalamber 2011.02.11. 08:58:01

"Elkirályutcásodástalaníthatatlanságot!"

Sajnos, Újpesten már késő, itt már elkészült a cigánywellness. Remélem az is elromlik, vagy megcsinálják a Rogánét, mert különben (jobb híján ugye) ideeszi a fene a vincenteseket is a belvárosból.

nadiposzata 2011.02.11. 09:17:52

Ezek a képek vajon miért nincsenek fent a tervező brigád referenciái között?

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2011.02.11. 09:46:29

@szempontpuska: ja, az más! így már azt is értem, hogy a nagyrabecsült törzskommentelők miért olyan lelkesek a cikktől: tetszik nekik, hogy a szerzők félnek árgus szemeinktől:-) ilyen jó mandineres poének és ilyen csodálatos törzskommentelő gárda mellett mindig megesz a sárga irigység, hogy nem lettem magyar konzerv. de legalább tudom, hogy ha gyártok pedofiles vicceket akkor még van esélyem, hogy én is olyan lovagias jobber lehessek, mint a Mandineresek!

Démonmac1 2011.02.11. 09:50:19

Most tél van, nem tudom mit akartok attól a szökőkúttól:)) Egyébként nyilván rendbehozzák majd.
A távolkeleti képek nagyon okésak.

u.i. arról írhatnál majd, hogy melyik retardáltnak jutott eszébe márványszerű szarral borítani az "új főutcát" majd próbáljátok ki vizesen..:x

egyébként a lámpák, és oszlopok tetszenek nekem.

Kürüsüly 2011.02.11. 09:54:13

Ez a poszt zsír, de a kommenttek mindent visznek.

Gyakorlatilag tegnap este óta megjelent mindenki a modorosblog posztjai közül:)

A bal oldali troll táskástóni és barátai.

A bal oldali kétkedő akinek a pártpreferenciája határozza meg az ízlését, így ez a szökőkút akkor sem tetszett neki amikor átadták.

A mindenben csalódott aki újra alkalmat talált arra, hogy a politikusok által alkotta művek silányságét hangoztassa, és elmondhassa, hogy ebben az országban ez sem sikerült.

Az antirasszista aki mát egyszer járt erre , és teljesen biztos abba, hogy itt nem is cigány családok pöffeszkedtek a padokon, és nem egy teljes borsodi falu gyemekadagja rohangált pucéran Budapest legszebb terén, elüldözve minden civilizált embert a környékről.

Az elnyomott vidéki aki ugyan még sosem látta ezt a szökőkutat ,de ami náluk van az szebb/jobb/régebbi/működik és tuti arról másolták a pestiparasztok.

A botcsinálta mérnök aki egy kép alapján egyből levágja hogy ki a hibás, és még a terepjáró típusát is tudni vélni.

Az elkötelezett jobbos akinek így is tetszik.

Az optimista jobbos, aki tudja, hogy ez csak ideiglenes lehet.

majd a végére megjöttek minden idők legszarabb és leghumortalanabb liberálblogjának a szerzői akik sértődöttségükben azzal fenyegetőztek, hogy majd jól kimoderálnak mindenki a mandineresek közül(lol).
Ők azért cukik, mert a liberalizmus alapelvére szeretettel hánynak fittyet, a cenzúra náluk nem a trágárságnak szól, hanem az ellenvéleménynek.A náci Németország, és a Sztálini Szovjetunió legszebb hagyományait folytatják.

Komolyan mondom, nem tudom megmondani mikor szórakoztam utoljára ilyen jól:)

loláb 2011.02.11. 09:55:11

"Róluk nem teszünk fel képet, mert nagyon nem szeretnénk, ha a Vincent-blog szerzői és törzskommentelői ideszoknának."

Ti elmebetegek vagytok, basszátokmeg:)

kurgan 2011.02.11. 09:57:43

@kafferbivalybalamber: hidd el hogy több fehér "wellnesel" ott mint cigány, amint a képek is tanúsítják, szerinted ha cigányok tanyáznának ott, nem lenne arról kép??
@Kis szürke óriásfehéregér: egy szinten vagy a szőröstökű fiúkat odaképzelő szerzőkkel.. képzeld el a jelenetek az amerikai nagykövetségtől 100, a magyar nemzeti baktól 50 és a bazilikától úgy 300 méterre, ja meg plusz az odaköltöző cigánycsaládok..

kurgan 2011.02.11. 10:03:40

@Kürüsüly: ha én lennék az antirasszista "aki egyszer már járt erre": szinte minden nap ott néztem a focivébét, mert kivetítőn közvetítették, de ezen kívül gyakran vitt arra az utam a városba, mert szeretek gyalog járni. a nyári hónapok alatt saccper legalább 30szor megfordultam a téren, még ismerősöknek is mutogattam a kutat, mindenkinek bejött. soha, ismétlem soha nem dekkoltak ott csirkét zabáló cigánycsaládok, pedig a cikk szerint hetekre odaköltöztek. csak beléjük futottam volna. viszont annál több fehér családot láttam ott dekkolni, persze nem nyaraltak, csak mint minden normális ember, élvezték a vizet a nagy melegben..

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.11. 10:03:50

@kafferbivalybalamber: kicsi nyilas! Te mikor láttál ott cigányokat? Mert én szinte kizárólag a magadfajta fehérpatkányok kölkeit szoktam ott látni.

2011.02.11. 10:04:51

Szegény libbantak, milyen gyorsan elvesztik a legendás "humorérzéküket", amivel természetesen csak ők rendelkeznek :))

Kürüsüly 2011.02.11. 10:10:57

@kurgan:

Nem tudom te voltál-e mert lusta vagyok visszakeresni.
nem volt szándékom a vita generálása, így nem is kezdenék bele.
Én napi szinten arra járok, és bizony többször a saját szememmel láttam hogy bebarnult a szökőkút ez nem a nap minden percében volt jellemző, de bizony előfordult.
Engem nem zavartak ők sem, meg a buszos osztálykiránduló gyerekek sem akik ugyanezt csinálták.

DOOOOOOOOOOOOM! 2011.02.11. 10:21:14

"Amikor viszont spriccelt, és nyári kánikula volt, akkor cigánywellnessként hatalmas népszerűségnek örvendett. Komplett családok települtek ki ide, leterítették a plédet, elővették a sült csirkét, és egyesek hetekig itt nyaraltak. Ekkoriban gyakran lehetett látni a környéken - anyaszült meztelenül - bimbózó mellű 11-12 éves kislányokat és szőrösödő fütyijű kisfiúkat is."

valószínűleg nem eléggé kifinomult a humorérzékem, ezért gondolom ezt tisztán rasszista, az adott népcsoporttal szembeni amúgy is erős gyűlelet továbberősítésére szolgáló bekezdésnek. esetleg még azt beleírhattátok volna, csak úgy, a vicc kedvéért, hogy ezek a kitelepült családok éppen nem itt basszák szét a belvárost, akkor tisztességes magyar embereket ölnek.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.02.11. 10:21:25

Végre egy jó post!

Kürüsüly 2011.02.11. 09:54:13
Szívemből szóltál!

kurgan 2011.02.11. 10:27:54

@Kürüsüly: hát egyrészt azt hiszem ehhez nekik is éppannyi joguk van, mint a fehéreknek, másrészt ez kurvamessze van attól amit a cikk állít, ha jól látom
@DOOOOOOOOOOOOM!: én is a humortalanok közé tartozom.. és mint már írtam fentebb párszor, egy szó sem igaz az egész bekezdésből

Maisie MacKenzie 2011.02.11. 10:36:14

@kurgan:

"ehhez nekik is éppannyi joguk van, mint a fehéreknek,"

Pontosan! Tehát semmi.

Bőrszínre való tekintet nélkül meg kell baszni aki nem rendeltetés szerűen használja a szökőkutat.

Sajnos azért más a roma mentalitás! Ha egy közép-európai származású kisgyermek átszalad felöltőzve a pára függönyön egyszer, akkor a romák diadal üvültve, vetkőznek, hozzák a sültcsirkét, és ott strandolnak egész héten, mert ugye a "magyarok is!"

Mert több a szabidejük, lazábbak, hangosabbak. Szigorúan belegondolva joguk van hozzá, de elvárható egy kis ÖNMÉRSÉKLET!

kurgan 2011.02.11. 10:41:33

@Maisie MacKenzie: ez marhaság. ennek a kútnak pont az a lényege hogy használják az emberek, különben mi értelme lenne annak, hogy súlyérzékelőkkel veszik körül??? menj el és nézd meg. és láttam rengeteg fehér gyereket egy szál bugyiban (4-5 éveseket) ott rohangászni, hidd el h teljesen rendben van, viccesek aranyosak, de én is keresztülszaladtam néha a vízfalon ha nagyon meleg volt.. a legértelmesebb szökőkút amit valaha láttam, tényleg felfrissülhetsz tőle, nem csak messziről bámulhatod. a folyamatos ottstrandolás és sültcsirkézés pedig hazugság, már leírtam. mintha az irigység szólna belőled a roma mentalitással kapcsolatban..

Kürüsüly 2011.02.11. 10:45:20

@kurgan:

Attól mert te nem látsz valamit,még nem lesz hazugság.
Nem kellene totál szétoffolni minden idők egyik legszórakoztatóbb posztját.

Kis szürke óriásfehéregér 2011.02.11. 10:55:30

@kurgan Heej, apppááám! Kihagytad, hogy a Józsefvárosi Piactól meg 6,3 km-re! :) Bájdövéj én csak megkérdeztem, hogy csináltak-e képeket arról, amit írtak. Tessék mondani, kérdezni sem lehet már? :)
Nem veszed kicsit túl komolyan magad?

trollface 2011.02.11. 10:56:00

A JAPPÁN SUNÁKRA MÁR HÁROMSZOR KIVERTEM! MÉG TÖBB PINÁT A MANDÍNERRE!!

Démonmac1 2011.02.11. 10:56:46

"Komplett családok települtek ki ide, leterítették a plédet, elővették a sült csirkét, és egyesek hetekig itt nyaraltak. Ekkoriban gyakran lehetett látni a környéken - anyaszült meztelenül - bimbózó mellű 11-12 éves kislányokat és szőrösödő fütyijű kisfiúkat is. "

Ez itt eroteljes csúsztatás, ott lakom, nem tapasztaltam ilyet vazze:D

kurgan 2011.02.11. 10:58:47

@Kürüsüly: ha téged a cigányozás szórakoztat... addig a pontig engem is szórakoztatott a cikk, aztán már csak méla undorral olvastam.
szétoffolni? aszittem ez vitafórum egy közéleti blogban, ha ez itt tényleg csak humorizálás, akkor esetleg csináljanak erre rovatot. de nekem úgy tűnt hogy egy valós problémára, azaz a kút állagromlására akarja felhívni a figyelmet. szóval döntsék el hogy ez vicces cikk vagy sem, de akár lehetne úgy is humorosan írni komoly témáról, hogy közbe nem megyünk le kurucinfóba

Maisie MacKenzie 2011.02.11. 11:04:10

@kurgan:

"mintha az irigység szólna belőled a roma mentalitással kapcsolatban.."

Hát ez ővön aluli volt! :-(

Egy roma család alapból népesebb, hangosabb, mint egy közép-európai. Szerintem a beszédük is más, (szlenges népies) egyszóval feltűnőbbek.

Ha nincs térfigyelő kamera felvételt kielemző staisztika, akkor csak beszélünk itt össze-vissza.

Nézd, én nem akarom innen kiretusálni a romákat, tényleg egy színvolt (én még hiszek a multikultiban, azért is vagyok büszke a sajátomra!), de nem akarom, hogy túltengjenek. Tolerancia és önmérséklet lenne elvárt mindenkitől, a romáktól is.
Meg a kulturáltság, igényesség, beszédben, viselkedésben, megjelenésben.

Kürüsüly 2011.02.11. 11:05:56

@kurgan:

A humortalan emberek a legveszélyesebb szörnyek a földön.

kurgan 2011.02.11. 11:10:34

@Maisie MacKenzie: hát ami azt illeti én bizonyos pontig irigylem a vitalitásukat. ami elég hasonlatos a latin népekéhez, akiket kultúrnépekként tartunk számon tudtommal... szóval talán a cigányok se veszett fejsze. másrészt amikor mi idetoltuk a képünket európába, kábé hasonlókat gondoltak rólunk, ráadásul végig is dúltuk a fél kontinenst. aztán szerencsére inkább civilizáltak minket, nem mi szartuk a spanyolviaszt. a cigányokkal is ezt kell tenni, csak ki kéne találni a módját.

DOOOOOOOOOOOOM! 2011.02.11. 11:11:07

@Kürüsüly: maximálisan egyetértek, de nem attól lesz humoros valaki, hogy kiröhögi a nyomorékot.

kurgan 2011.02.11. 11:12:57

@Kürüsüly: náluk már csak a humorizál(ni próbál)ó rasszisták veszélyesebbek.

KEME5 2011.02.11. 11:13:33

A minden ember értelmi fogyatékos kijelentéssel nem értek egyet. Ha a kút környékéből nem csinálnának gyerek strandot "cigánywellness"-t akkor a koncepció igen is jó lenne. Amikor arra jártam jó dolog volt azt látni ahogy egy öltönyös üzletember szándékosan a kutat érintve sétál át a téren és stresszes munkanapjába egy perc mosolyt csal az interaktív alkotás. Nem lenne ez rossz dolog, ha kulturáltan tudnánk használni és a buta nép nem strandot csinálna a köztérből. A kivitelezés minősége magáért beszél nyilván be van tervezve az éves support bevételtelek közé a kivitelezőnél az állandó farost lemezezés. Szégyen hogy nem tudunk egy köztéri burkolatot készíteni és annak állagát közösen megóvni.

Kürüsüly 2011.02.11. 11:17:14

@DOOOOOOOOOOOOM!:

Direkt nem akartam belemenni a témába, mert ez a poszt nem a cigánywellness-ről szólt, vitázhatnánk napestig van véleményem a kérdésről.
Volt erről poszt ott megrajzolódtak a frontvonalak kialakult a szokásos feloldhatatlan véleményellentét.
Újra elővenni a témát , és elkezdeni ezen lovagolni egy olyan poszt mögött ami főleg az iróniáról szólt súrolja a trollkodást.
szerintem.

DOOOOOOOOOOOOM! 2011.02.11. 11:18:13

"jó dolog volt azt látni ahogy egy öltönyös üzletember szándékosan a kutat érintve sétál át a téren és stresszes munkanapjába egy perc mosolyt csal az interaktív alkotás"

a könnyem is kicsordult, ez olyan szép

Maisie MacKenzie 2011.02.11. 11:22:06

@kurgan:

"másrészt amikor mi idetoltuk a képünket európába, kábé hasonlókat gondoltak rólunk,"

Nekem főleg germán (német, osztrák) és szláv (szlovák) felmenőim vannak, akik elmagyarosodtak így magyarként születtem. Mentalitásom nem latinos, nem cigányos. Bár az olasz nyelvet szeretem, Olaszország tetszik, az olasz konyhát is szeretem, de nem lennék olasz.

Nekem tökéletesen bejön a közép-európai mentalitás (csehes, osztrákos, dunántúlias), de tényleg van helye e hazában más temperamentumoknak is, de azért alapvetően nem vagyunk brazilok.

Maisie MacKenzie 2011.02.11. 11:24:10

@KEME5:

"Nem lenne ez rossz dolog, ha kulturáltan tudnánk használni és a buta nép nem strandot csinálna a köztérből. "

Pontosan, itt jön be az önmérséklet kérdése. Érezni kell, hogy mi az ami már túlzás és így ciki.

kurgan 2011.02.11. 11:29:51

@Kürüsüly: ezzel az a baj hogy a cikk egy igenis létező problémáról ír, teljes joggal. és az a baj, hogy aki elolvassa és sosem járt ott, a valós problémafelvetés miatt simán benyeli, hogy cigánykaravánok nyaralnak ott és szétbasszák a teret, lásd az olyan jellegű kommenteket, mint "húzzanak a térről a cigányok az anyjuk faszába". szerinted ez jól van így?

Kürüsüly 2011.02.11. 11:39:38

@kurgan:

Ez a cikk nem arról szólt amit ki akarsz hallani belőle:)
Sokkal hatékonyabb lenni akkor harcolni a rasszizmus ellen amikor az tényleg jelen van.

kurgan 2011.02.11. 11:47:02

@Kürüsüly: olvasd el még egyszer az inkrimináns bekezdést... meg a cigányozó kommenteket...
sokkal hatékonyabb úgy írni egy szétcseszett köztéri kútról, ha nem cigányozunk közbe csak úgy megszokásból/lendületből, meg mert tudjuk hogy a sok primitív vevő rá...

Kürüsüly 2011.02.11. 11:55:44

Elolvastam.
A cigány családok jelenlétén kár vitázni, mint ahogy említettem minden nap arra járok többször láttam a saját szememmel a pöffeszkedő cigány családok felháborító viselkedését.Az hogy vannak tény.
Az hogy ők rombolták volna le a teret senki sem állította.
Az hogy joga van e ezeknek az embereknek így viselkedni meg nem a poszt témája.
Tényleg léptem
további szép napot.

B.-Lipótváros Városüzemeltető Kft. 2011.02.11. 12:17:09

Köszönet a meglátásokért, észrevételekért. A fentebb megjelent cikk kapcsán néhány szóban, röviden tájékoztatom a tisztelt bejegyzőt, hogy a Szabadság téri szökőkút jelen állapotáról, sérüléseivel, hiányosságával egyetemben teljes mértékben tudomása van az üzemeltetőnek, illetve ha ez valakinek megnyugtatásul szolgál, a kárfelmérés és a balesetveszély elhárítása megtörtént. Így bizonyosan működő szökőkúttal indul a 2011 évi „fürdőszezon”.
Azt gondolom, hogy nem túl célravezető és hatékony környezetéből kiragadva vizsgálni a problémát, illetve azt látom, hogy manapság divatos a felelősséget egy személy, ill. hivatalos szerv vállára helyezni. A cikkben beszúrt képek, - a furnérlappal elfedett gödrök- elsősorban olyan autóstársaink figyelmetlen közlekedésének következményei, akik nem minden esetben tartják szem előtt a közlekedés írott, íratlan szabályait. Nem gondolom, hogy jogunkban áll (és a célunk sem ez) bárkit is szándékos közrongálás ügyében gyanúsítani, ugyanis ha a szökőkút működik, minden rendben, nem hajtanak rá, nem parkolnak annak területére az autók. A probléma akkor kezdődik, amikor az nem működik. Ekkor szinte semmilyen eszközünk nincs arra vonatkozóan, hogy megvédjük a szökőkutat. Próbálkozásaink voltak, többször kihelyeztünk parkolásgátló oszlopokat, amelyek rejtélyes körülmények között tűntek el mindig. Volt, amikor körbekerítettük a szökőkutat, akkor az a vád ért, hogy milyen alapon osztjuk meg a Szabadság teret, ami mint tudjuk köztér, és mindenki egyformán, szabadon, korlátok és akadályok nélkül használhat. A téli fagyos időszak folyamán, technológiai és anyagi meggondolásból, valóban nem történt folyamatos kárelhárítás (csak balesetveszély elhárítás), hiszen nem túl hatékony egyesével kijavítani a hibákat, amelyeket összességében, egyszerre a közeljövőben javítunk meg. Hangsúlyozni szeretném, hogy prevenciós próbálkozásaink mellett, ténylegesen és határozottan is felléptünk az ügyben. Hivatalos úton megkerestük a kár okozóit, illetve azok biztosítóit, akik minden esetben elismerték hibájukat, és megtérítik az általuk keletkezett károkat.
Összességében azt gondolom, hogy amíg nincs korlátozva, mérsékelve a behajtás a Szabadság térre, addig sajnos mindenkinek számolnia kell azzal, hogy mindig lesznek autók, amelyek annyira sietnek, hogy a szökőkúton kell áthajtaniuk, illetve - halaszthatatlanul fontos ügy végett- azon kell parkolniuk. A működtetőnek, üzemeltetőnek maradnak a megjavítandó kátyúk, a felháborodott járókelőknek pedig a különböző fórumok, amelyeken felháborodottságuknak hangot adhatnak.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.11. 13:02:00

@B.-Lipótváros Városüzemeltető Kft.:

keresztül hajtó autók, szökőkútra parkoló deviánsok? :))
nekem ez gyanús, ilyet nem láttam. olyat igen, hogy a betlehemet szállító gyökerek ráálltak a mozgólapra és beszakadt.
egyébként ha kitesznek a lehetséges helyekre oszlopokat, meggátolva a behajtást /egyébként szinte lehetetlen behajtani oda, ha csak nem kifejezetten az a szándék/ , aztán ki tetszenek tenni tiltó táblákat, aztán jöhet a kamera. és onnantól kezdve a kamerák képei alapján rongálás címén lehet büntetőeljárást kezdeményezni az autósokkal szemben.
mindenesetre sem a mostani, sem a nyári megoldások, és főleg nem az utóbbiak nem szolgálják a balesetveszély elhárítását. nyáron, ha valamelyik 13. kerületből érkezett zsíros testű alatt beszakad a lap, akkor azt legalább három napig úgy hagyják, aztán ráhajítanak egy rostlapot rögzítetlenül, aztán egy hétig úgy van. magukat a jóisten mentette meg egy komoly balesettől az eddigiekben.

ha további szakszerű tanácsokra van szükségük, miért ne lenne, hiszen maguk alkalmatlannak bizonyulnak a probléma megoldására és még a kommunikálására is, jelezzék, akár ingyen is megmondom, hogy mit kéne csinálniuk!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.02.11. 13:12:37

@B.-Lipótváros Városüzemeltető Kft.: mint állampolgár, érdeklődöm: mi a helyzet a Gödörrel és környékével, amely úgy néz ki - a fenti poszt szerzőjét idézve - mint egy ufótámadás másnapja.

Van-e illetékessége a Kft-nek a környék rendben tartására, vagy megfelel az összetöredezett kövezet, a kikopott fű, a megkopott és felkunkoródó falapok és a koszos medencevíz összképe?

Illetve, ha az ismert bonyolult tulajdoni és fenntartói viszonyok miatt nincs is illetékességük, megtesznek-e mindent azért (odahatnak-e hatóságilag, önkormányzatilag, politikailag) hogy a főváros néhány évvel ezelőtt még egyik legjobb találkozópontja ne úgy nézzen ki, mint egy kültelki kutyafuttató?

kafferbivalybalamber 2011.02.11. 13:33:42

@B.-Lipótváros Városüzemeltető Kft.: Rögtön tudtam, hogy az első számú közellenség (autósok) keze tette be ide is a lábát.
Valamit viszont nem értek. Emlékeim szerint is, meg a fenti fényképeken láthatóan is körbe van karózva a szökőkút, a kocsog autósok ellen.
Hogy jutottak be oda? Valahol kimaradt pár karó?
Nem gondoltak még rá, hogy esetleg azokat lehetne pótolni?

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.02.11. 13:58:39

@kurgan: http://stop.hu/gallery/gallery.php?&database_name=articles&database_id=702802&median_code=11667055804511&category=rovat&subcategory=belfold&relations=0&images=16&videos=0&title=Iszony%C3%BA%20h%C5%91s%C3%A9g%20-%20folyamatosan%20moss%C3%A1k%20a%20f%C5%91v%C3%A1ros%20utc%C3%A1it!%20-%20Fot%C3%B3gal%C3%A9ria&id=319357&ext=jpg

kurgan 2011.02.11. 14:06:19

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: köszi, azt hiszem ez tökéletesen bizonyítja az általam leírtakat, önfeledten fürdőző gyerekek, mást nem látok, vagy ti igen? sehol egy szőrösfütyi, mellbimbók, vagy annak a 4éves forma, fehér bőrű kislánynak az lenne?.. sehol a plédeken hetekig ott dekkoló cigánycsaládok...

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.02.11. 14:09:14

@B.-Lipótváros Városüzemeltető Kft.: Köszönjük az információt. De ugye a japán csajok Önöknek is bejönnek?

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.02.11. 14:13:53

@kurgan: Megtennéd, hogy félreteszed egy kis időre a paranoiádat, és mondjuk rákattintasz a posztban a "cigánywellness" szó belinkelt definíciójára? Vagy tudod mit, ne is klikkelj, idézzük neked: "Jellemzően közterületen található, alacsony peremű vagy perem nélküli szökőkút. " Ennyi. A többit a pszichológusoddal beszéld meg.

a-kis-herceg 2011.02.11. 14:21:40

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: azt a felét nézegették a hivatalban és úgy vették észre az elejét...

kurgan 2011.02.11. 14:27:05

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: ráklikkeltem még amikor először olvastam a cikket, nyugi. a szlengblog az én szememben nem legitimizálja ezt a szót.. rákerestem, szerencsére a cigánybűnözést nem taglalja, gondolom az is legitim lenne a szemetekben, ha megtenné..
na mindegy, aki esetleg emiatt a cikk miatt nem látogat el majd ehhez a fasza szökőkúthoz, az nem is fog nekem onnét hiányozni, inkább nézem majd a pancsló cigány és nemcigány gyerekeket, jó látvány

gyz 2011.02.11. 14:41:14

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

ezzel most elegánsan átugrottátok azt a felét, hogy ugyan hol láttatok ti bimbózó gyerekmelleket, meg szőrörs kukikat.

nem kommemteltek ti sokat vincentéknél?

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.02.11. 14:59:16

@gyz: Végül is lehet, hogy nem a szökőkútnál láttuk őket, hanem Vincentéknél. A fene sem emlékszik.

bug jr. 2011.02.11. 15:16:38

hát ez vmi kurvanagy post!
már ezér megérte beköttetni a zinternetet.

tyto 2011.02.11. 15:47:15

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

hmm. szakember látott már?

a képeken 0 (nulla) db bimbózó/serkenő szőrű. csak gyerekek. sima hülyéskedő, fröcskölő gyerekek. a bimbózó/serkenőt te vízionálod. de úgy gondolod, a rólad alkotott képet még pontosítani kell, hát odateszed a thai/japán tinilányaktokat a végére. az rendben van hogy elmeséled, hogy te virtuális pedofil vagy, de pusztán azért mert egy blogger az, nem kell általánosítanod. a vincentek pl. nem pedoba nyomják. és meglehet annak se nagyon örülnek, hogy eképpen magadhoz hasonlítod őket.

ezen felül meg mit is mondasz még? hogy szar minőségben csináltak meg valamit? huha. és hogy valami felelőtlen, szabályokat nem betartó magyarka még egy kurvanagy géppel is ráment a díszkőre, hogy még jobban leszanálódjon? hóóóóóóóó.
és hogy senki se mutat hajlandóságot, hogy rendberakja? és hogy ez mégiscsak az egyik leglátogatobb hely a városban idegenforgalmi szempontból? de tényleg mi ebben az új? a gozsdu udvar kapcsán ezerszer megírták már.

szóval én inkább azt gondolom, hogy ez egy szégyelős coming out volt inkább a részedről. kellett egy kis körítés. hát akkor (kis vállveregetés) csak rajta. most már tudjuk hogy vonzanak a bimbózó/serkenők. felhívom a figyelmedet, hogy ezt ebben sz országban inkább büntetik, mint nem. de amúgy ez szabad ország. akkor vagy pedofil amikor akarsz. a barátaid biztos így is elfogadnak. és majd látogatni is fognak. hát, valamennyi aranyérkenőcsöt azért célszerűnek tartom spájzolni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.11. 18:46:56

@tyto:
nem tisztem megvédeni a kínait, de bizony a szomszéd kerületekből átránduló és pancsikáló cigánycsaládok gyermekei között bizony néha látni a serdülés halovány jeleit mutató példányokat. csakhogy ilyet nemigen fotóz az ember, mert nem illik.
és. a kivitelezés nem hasonlítható a hitközség csókosai által gründolt gozsdu és király utca projektekhez. annyi a baj, hogy kicsit lassacskán javítják a zúzódásokat, de javítják.
ha a városüzemeltetési kft-ben nem valami kicsijány válaszolna zöldségeket a posztra, akkor ezt meg is magyarázhatta volna, és nem a vadparkolásokra hivatkozna, mert az nemigen van. a szökőkút autóval csak a hazatérés temploma irányából közelíthető meg autóval, és arra az útszakaszra meg a romkat tábori püspökség /az is ottan van/ autóján kívül nemigen megy be kocsi. a püspökautót meg nem láttam a szökőkúton parkolni. olyat viszont láttam, hogy bérbe adták a szökőkutat valami autószalonnak forgatásra-partyra és utána be volt szakadva néhány kőlap.

kurgan 2011.02.11. 19:13:43

@Grift: amint a mandineresek által belinkelt képeken látható, fehér bőrű serdült "példányok" is akadnak ott.. az is zavar?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.11. 19:35:21

@kurgan:
nem.
válaszolhatnám röviden.
de kiegészítem. a serdült fehér gyerekek maguk érkeznek, pancsiznak, elmennek, bringáznak, visszajönnek. ezzel szemben az indiai népesség családostól jön, a 12o kilós anyuka pokrócon ül a kövön, persze a vízbe nem megyen, azt nem állja, ezért ül a pokrócon, a segílykéből vett sört, ásványvizet vedeli, grillcsirkét zabál, majd mikor visszavonulnak hat-hét ker. béli odújukba, maguk után hagynak minden szemetet.
na, mindegy is, csak a kis tücskök jól érezzék magukat! :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.11. 19:36:33

@kurgan:
jaj, még annyit, ha a mellékelt képeken valahol észleli a fehérgyerekek faszaszőrit, jelezze!

kurgan 2011.02.11. 19:47:52

@Grift: názd erre csak ismétlni tudom magam, jártam ott annyiszor a nyáron, hogy ha az amit te és a cikk állítasz mindennapos jelenség lett volna, akkor biztosan láttam volna én is. de nem láttam. szóval ha ilyet állítotok, bizonyítani is kéne valahogy, mert a linkelt képek finoman szólva sem bizonyítanak semmit. különböző bőrszínű és korú gyerekek pancsolnak, senkinek nincs kint semmije. ennyi, ezt láttam én is ha arra jártam. pokrócon ülni,
sört, ásványvizet stb. vedelni és közben vmit majszolni leginkább középosztálybeli fiatalokat láttam a téren, járnak oda piknikezni az emberek, de gondolom ha nem cigány csinálja az rendben van ugye. a belváros által szervezett jó kis focivetítések után pedig haddnemondjam mi volt ott szemétmennyiségben.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.11. 20:06:15

@kurgan:
én tőlem a cigány is járhat oda, ha a kölyke nem rosszalkodik, a rongyi meg összeszedi a csirkecsontot mielőtt hazaindul. persze a középosztálybeli fiatalok piknikezése, morzsaszedéssel, ásványvizespalack szemétbedobásával, összevethető a cigányok trágyázásával. hát persze. és más az barátom, hogy járt arra eleget, meg más az, ha ottan lakik és naponta többször látja a környéket.
a focivébé közvetítések után meg a város emberei összeszedték a szemetet. az így volt kalkulálva. azzal együtt, hogy a rogán baszódjon meg, hogy becsődíti oda a kültelkieket.

kafferbivalybalamber 2011.02.11. 20:25:05

@Grift: Itt a kültelken (Újpest) nem kell csődíteni. Viszont a polgárjenő-hivatal felhívta az olvasni tudók figyelmét a helyi hírharsonában, hogy kevés víz van ottan forgatva, és nincs folyamatosan fertőtlenítve, úgyhogy aki nem akar mindenféle gomba és egyéb fertőzést, az ne menjen bele.
Szerintem rászisták.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.02.11. 21:08:50

@tyto: @kurgan:
Tudjuk, hogy ez fáj nektek, nagyon sajnáljuk, de nem készítettünk közeli képeket meztelen serdülő kislányokról és kisfiúkról. Féltünk, hogy a szüleik nem liberálisak. Viszont úgy tudjuk, a neten vannak erre szakosodott oldalak, esetleg ott próbálkozzataok.

kurgan 2011.02.12. 00:38:26

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: nektek, akik azzal akarjátok legitimálni a cigánywellness szót, hogy alábasztok egy szlengfos linket, és ettől szerintetek máris nem rasszista a cikk, szóval nektek elhiszem hogy vannak ilyen oldalak..

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.02.12. 06:54:58

@B.-Lipótváros Városüzemeltető Kft.: No, ezt a tekéntetes sóhivatal sem találta el, lófaszt furnérlap. Azért egy városüzemeltetéshez csak kéne némi alapfokú műszaki szakismeret, nem?

Mellesleg a furnérlap maga ölég ordas hülyeség is volna, lévén a furnér miliméteres nagyságrendű vastagsággal bír. Azzal kérem nem takargatnak semmiféle gödröket. Ergo amire a kedves jól fizetett hivatalnok gondolhatott, az a rétegelt lemez, ami valóban furnérlapokból áll, olyaténképpen, hogy az egymásra ragasztott _rétegek_ egymáshoz képest 90fokkal elforgatott száliránnyal préseltetnek össze, így kapunk minden irányban nagy szilárdságú, mérettartó, vetemedésre nem hajlamos felületén faerezetű lapokat. De a képen továbbra is jól detektálható az OSB lapok jelenléte. Kedvenc fotelfrankoistánk legalább figyel, és tűrhetően magyarít. Bezzeg egy magyari hivatalban nyilván nem követelmény az értelem, a hozzáértés, a megszólalás előtti tájékozódás. Magyarország, én így szeretlek! (Lófaszt mama!)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.12. 07:40:15

@Dr. Zerge: off!

zerge barátom, ha mán ilyen szerencsém van, hogy a rákóczi téren lakik, menjen már be a schwinn-csepel boltba és kérdezze meg legyen szíves, hogy milyen átmérőjű a cruser nyeregtartó rúdja! semmi kibaszás, vagy tréfa, tényleg kellene az adat. előre is!

on

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.02.12. 08:42:05

@Grift: Hogyne, hogyne, tekintettel arra, hogy a telefont még nem találták föl, az internet is akadozik, és az V.kerület legalább három parszek innen, tehát a szükséges technológia híján személyesen sem volnál képes utánajárni, valóban ez az egyetlen megoldás, rohanok.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.12. 11:13:38

@Dr. Zerge:
jó, hát ha nem, hát nem. amit mond logikus, csak hát jobban szeretem a klasszikus megoldásokat, nekem meg most nem volt időm odamenni, telefont nem mindig veszik fel, szóval érti.

Bell & Sebastian 2011.02.12. 13:09:49

(Colstok/csuklós mérővessző/összecsukható-lemosható fapina, ez például ugyanaz.)

125 x 250 x 22 mm -es OSB-3 préselt faforgácslap, időszakosan vízálló, ragasztható, szögezhető, csavarozható, német gyártmány, ára táblánként körülbelül nettó 8.000 Ft,

Most ráfaragtak, mert asztalos is vagyok. Az ügyvéd csak ráhibázott, vagy ráért és kikereste.

Bell & Sebastian 2011.02.12. 13:13:11

Hossza-széle centiméterben, a szakmában így szokás, mielőtt még szóvá tennék. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.12. 17:21:53

@Lew Archer:
köszönöm, de zerge elsőre kissé futurisztikusnak tűnő ötletén felbuzdulva rámentem a honlapra /egyáltalán nem reméltem, hogy ilyen mélységű információkat ontanak az érdeklődőkre/ és megleltem a kért adatot.
az más kérdés, hogy számtalan ember kezét lábát törné, hogy szívességet tehessen a nagy griftnek...de hát a zerge mán csak ilyen. :)

Lew Archer 2011.02.12. 17:48:43

@Grift:

Kérem, nem került nagy fáradságba.

zsoltibacsi · http://skypesuli.hu/ 2011.02.13. 00:18:34

Nekem is feltűnt, h nem voltak valami alaposak a király utcát építők..

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.02.13. 08:30:46

@Grift: Végül is akkor segítettem, nemde? Mondjuk több ingyenes oktatást nem tartok.

Persze az nem engem minősít, hogy valaki a neten arra kér egy vadidegent, menjen ide-oda valami infóért személyesen, ha érted, mire gondolok. Szóval, hogy ez nem egy kimagasló szellemi teljesítmény, akármi is volt a kérés igazi értelme, semmi esetre sem az.

De biztos sokan kezüket-lábukat tördelik, persze, hogyne. Sok az elképesztően ostoba ember, tudjuk.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.13. 12:33:52

@Dr. Zerge:
nem minősít az senkit, bár elismerem régimódias viselkedés. csak gondoltam úgyis lemegy a csarnokba egy borsodira meg egy lángosra, vesz a cigányoktól valami lopott holmit, hazafele benéz a boltba, megkérdi, ideírja. ennyi s nem több volt az ötlet.
de segített és ezért köszönet. :)

@tyto:
na, maga meg minek örül? a hasonlónak? fehérzaj. :)

Bell & Sebastian 2011.02.13. 17:19:15

Gondolom kétszersült. Ritkán lát az parasztot.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.13. 19:21:03

@Dr. Zerge: @Bell & Sebastian:

borsodi sör
hu.wikipedia.org/wiki/Borsodi_Vil%C3%A1gos
az alsóbb néposztályok kedvelt itala

sokban hasonlít, pl., gigapalack és rohadt patkány íz, a spanyol alemberek kedvelt söréhez a mahouhoz.

es.wikipedia.org/wiki/Mahou

Bell & Sebastian 2011.02.13. 23:32:15

@Grift: Most magát küldték le canis mergáért a patikába, tudja? :)))

@H.Talán: Asszem a szoftver a poén benne, de látványos, az tuti!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.02.14. 07:29:09

@Grift: Nü, látod, meg ez az internetes keresés, kezdesz belejönni...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.14. 10:12:21

a hétvégi éjszakákon errefelé magyar p*nára vadászó "

úristen hát szabad így beszélni nyilvánosan?
hát mit szólna hozzá, az anyukád?
nha, gyere ide egy körmösért, fiam

te mértékadó konzervatív, ja

ad3423324 2011.03.09. 15:39:37

micsoda cameltoe JÉZUSOM!

(akinek meg az a baja ezekkel a vágottszemű szépségekkel, hogy szőrösek, az buzi)
süti beállítások módosítása