Schmitt és Sólyom: A kellemes és a kellemetlen ember
2010. június 23. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Schmitt és Sólyom: A kellemes és a kellemetlen ember

  Eldőlt: Schmitt Pált, az Országgyűlés elnökét javasolta a Fidesz-KDNP államfő-jelöltjének Orbán Viktor. Azt is mondhatjuk, ezzel eldőlt a kérdés, hogy ki is lehet hazánk következő köztársasági elnöke.

  Lehetett volna máshogy is: Sólyom László újrajelölése mellett egy sor jobboldali, szabadelvű, konzervatív, nemzeti baloldali és liberális személyiség állt ki, kisebbfajta mozgalom szerveződött mellette: szerintük az eddigi államfő az elmúlt öt évben bizonyított a tisztségében.

  Sólyommal kapcsolatban több alkalommal is írtam, legutoljára akkor, amikor Pokorni kijelentése nyomán kiderült: nem valószínű az újrajelölése. „Az államfő az elmúlt öt évben szinte mindvégig egy társadalomképében, történelemszemléletében, nemzetfelfogásában jobboldali-konzervatív, demokrácia- és jogállamfelfogásában viszont szabadelvű, liberális nézetrendszert képviselt, ami nem egyszer találkozott e sorok írójának nézeteivel” - írtam áprilisban. Ahogy azt is: „Legyen-e újra Sólyom az elnök, vagy sem? Nincs beleszólásunk ebbe. Sőt, a Fideszen kívül senkinek sem lesz. Orbán Viktor fejében már valószínűleg megszületett a döntés, amit majd nyilván időben megoszt az országgal.”

  Tekintve, hogy ma június 23-t írunk, és az elnökválasztásra június 29-n kerül sor, nézőpont kérdése, hogy időben történt-e a megosztás. Anyway.

  Tegyük a mérleg két serpenyőjébe Sólyomot és Schmittet, annál is inkább, hiszen mindketten 1942-es születésű, ugyanabban az évben diplomát szerző, az ország politikai elitjébe tartozó személyiségek. Az oda vezető útjaik azonban eltértek egymástól.

   Sólyom László jogtudós, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, 1990 és 1998 között az Alkotmánybíróság első elnöke. Az MTA, az ELTE és Pázmány jogi kara mellett pályafutása során a Berkeley, a kölni, a frankfurti, a hamburgi egyetem ösztöndíjasa, a jénai egyetem tanársegédje, a kölni egyetem vendégprofesszora, a genfi Nemzetközi Jogászfórum tagja és a Berlini Tudományos Kollégium tanácsadója volt.

  Tudományos karrierje mellett Sólyom László a 80-as évek elejétől kezdve az illegális, fél-legális ellenzéki mozgalom tagja volt. A nem hivatalos környezetvédelmi mozgalmak jogi tanácsadója, a Duna Kör résztvevője volt, így a bős-nagymarosi vízlépcső elleni megmozdulásokon is jelen volt. 1988 és 1989 között a Nyilvánosság Klub ügyvivője, 1989-ben a Független Jogász Fórum választmányi tagja volt, emellett a Márton Áron Társaságban is tevékenykedett. Részt vett az 1987-es lakiteleki találkozón, a Magyar Demokrata Fórum egyik alapító tagja lett. 1989-ben megválasztották az addigra párttá alakult szervezet elnökségi tagjává. MDF-es minőségében az Ellenzéki Kerekasztal és a Nemzeti Kerekasztal tárgyalásainak állandó résztvevője és szakértője volt. A többi lassan történelemmé érik.

  Schmitt Pál más úton jutott fel az élet csúcsaira: az 1968-as mexikóvárosi olimpián aranyérmet nyert a párbajtőrcsapat tagjaként. 1970-ben csapatvilágbajnok, amely sikerét 1971-ben meg tudta ismételni. Legnagyobb egyéni sikere a Világkupa-győzelem volt 1971-ben. Az 1972-es müncheni olimpián a párbajtőrcsapattal sikerült megismételnie az olimpiai győzelmet. További sikerei: vb-ezüstérmes (1973), vb-bronzérmes (1974, 1975). A válogatottól 1976-ban, az aktív versenysporttól 1977-ben vonult vissza.

  Sportolói pályafutása mellett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem belkereskedelem szakán 1965-ben szerzett diplomát. 1992-ben a Testnevelési Egyetemen védte meg egyetemi doktori disszertációját, ugyanitt 1994-től címzetes egyetemi tanár. Diplomájának megszerzése után a Hungarohotels Vállalatban kapott állást szállodai munkatársként. 1976-ban kinevezték az Astoria Szálló igazgatóhelyettesévé. A turisztikai szakmából 1981-ben került ki, amikor a Népstadion és Intézményei (NSI) főigazgatójává nevezték ki. A Magyar Olimpiai Bizottságban 1989 óta a testület elnöke. 1983-ban beválasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagjai sorába. 

  Mialatt Sólyom László az ellenzéki mozgalmak jogi szakértője volt, Schmitt Pál 1983 és 1986 között a Magyar Népköztársaság sportot irányító központi hatóságának, az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) az elnökhelyettese volt miniszterhelyettesi rangban. Ebbe az időszakba esett a Magyarország által politikai okokból bojkottált 1984. évi nyári olimpiai játékok (Los Angeles) is. Az olimpiai részvételről szóló szavazáson azonban nem vett részt. Schmitt a kilencvenes évektől diplomataként is dolgozott, majd 2002-től kötelezte el magát a Fidesz mellett.

  Tudjuk és látjuk, hogy mindketten nagy munkabírású, komoly életutat bejáró személyiségek. Mégis: Sólyom László jogtudósi pályafutásával, Kádár-kori ellenzéki mozgalmárkodásával és a rendszerváltáskor betöltött szerepeivel alkalmasabbnak tartjuk a rendszerváltás utáni Magyarország államfőségére, mint az előző rendszerben miniszterhelyettesi rangot is viselő Schmitt Pál.

  A leendő államfő valószínűleg ugyanabba a kedves bácsi integet az erkélyről típusú szerepbe fogja visszahelyezni az elnökséget, ami a Sólyomot megelőző elnökökre jellemző volt. Ez persze kényelmesebb az aktuális kormányzatnak. Ahogy annak a kérdésnek a megválaszolatlanul hagyása is: ha 2005-ben jó volt a Fidesznek és Orbán Viktornak a jogászprof, akkor öt évvel később miért állnak el az újrajelölésétől? És miért kellett pár hétre országgyűlési elnöknek megtenni, rombolva a harmadik közjogi tisztség méltóságát? A válasz sajnos nem más, mint a hatalom és a politika vaslogikája.

  Sólyom Lászlót személyesen nem ismerem. Schmitt Pállal már volt alkalmam találkozni és beszélgetni. Sólyom László több megnyilvánulása, megszólalása kellemetlen másoknak. Schmitt Pál mindig kellemes előadó, beszélgetőtárs. Sólyom jogelvekhez ragaszkodik, nem akar megfelelni és együttműködni. Schmitt Pál mindig is lojális, megértő, együttműködő volt másokkal, másokhoz. Sólyom annyi évtized után sem szereti a nagy nyilvánosságot, a rivaldafényt. Schmitt Pál sportolói pályafutása óta hozzászokott a szerepléshez, és kedveli az élet napos oldalát. Sólyom rideg, szikár jogtudós, aki az elmúlt húsz év legnehezebb időszakában tartotta magát az államfői méltósághoz, a korábban megszabott alkotmányos keretekhez. Schmitt Pál tartani fogja magát a leendő új alkotmányban megszabott keretekhez.

  Pikáns apróság a végére: az alkotmány szerint az elnökjelölést az Országgyűlés elnökénél kell a szavazás elrendelése előtt benyújtani. A Fidesz tehát Schmitt Pálnak fogja benyújtani Schmitt Pál jelölését.

  Orbán Viktor döntött. Schmitt Pál lojális lesz a döntéshez.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr222103453

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kádár János a NER-ről 2010.06.23. 21:10:39

KR: Kádár úr, mi a véleménye a Fidesz épülő társadalmi és politikai konstrukciójáról, a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről? Kádár: Nagyon örülök neki. Tudja, sok rosszat mondanak manapság a szocializmusról és rólam, jó látni, hogy az örökségem, ha...

Trackback: Pali bácsi nem lesz velszi bárd 2010.06.23. 19:18:39

Azért ismerjük el, hogy Pali bácsi biztosan jobb lesz a fegyveres erők főparancsnokának, legalábbis megjelenésében: volt sportolóként, egykori olimpikonként legalább katonás tartással végig tud majd menni a díszsorfal előtt. Úgy, ahogyan ez eddig ...

Trackback: Felszállt a fehér füst. Aztán a fekete. 2010.06.23. 18:57:15

A Palota előtt halkan morajló tömeg várta, hogy lesz-e jelölt? A jelölt személyének kérdése már hónapok óta téma volt. Tudták, hogy ki lesz, hogyne tudták volna. Azt is tudták, hogy a jelölt mostani helyére pedig egy másik jelölt kerül majd. A jólértes...

Trackback: Kiből lehet államfő 2010.06.23. 18:05:41

A címben föltett kérdés persze költői. Vannak ugyan vállveregetést is kiérdemlő alkalmas jelöltek – Bangkokból a Sándor-palotába roppant logikusan vezetne az út, ugyebár -, de akad egy legalkalmasabb. Mármint arra a három-négy évre, amíg nem forr...

Trackback: Non olet 2010.06.23. 17:34:17

Aztat úgy kellene, hogy előbb jól megválasztani a Smitpaját elnölknek, aztán ha az megvan, akkor jól kihozni egy jó kis lusztrációs törvényt, és azt a végén jó alaposan aláíratni a Smitpajával, jó sok kamera előtt, hogy lehessen látni az arcán azt a&nb...

Trackback: ELHUNYT GYURCSÁNY FERENC 2010.06.23. 15:36:19

   Hosszú, súlyos, türelemmel viselt betegség után elhunyt Gyurcsány Ferenc (†49) politikus, egykori miniszterelnök, nagyvállalkozó, politikai publicista, táncművész, nyelvújító, Jászay Mari díjas, érdemes blogger.  - A kö...

Trackback: Egy mondatban: Schmitt Pál a Fidesz KE-jelöltje 2010.06.23. 14:13:49

Hát erről csak a refrén első sora jut eszembe:  A többit meg megírta ergé.

Trackback: Aranyérmes államfő 2010.06.23. 12:57:13

Már éppen elhatalmasodott rajtam a Fidesz-fóbia és egy dörgedelmes írást akartam készíteni, hogy lássuk, hogy micsoda ördögtől való ötlet az, hogy köztársasági elnöknek a kormány jelöltjét szavaznák meg, amikor eszembe jutott, hogy ez általában így szo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfőmérnök 2010.06.23. 12:29:40

Sólyom ideje lejárt.
Mehet oda, ahova az alkotmány is való.

tölgy1 2010.06.23. 12:34:13

ergé,
ha új alkotmányt akarnak, márpedig ezt a szocik is sokat mondogatták egy időben, akkor Sólyomnak le kellene mondani magától is.
Az édegyermekét védte dogmatikusan és nevetségesen, noha senki sem jogosította fel őket annak a megalkotására. Demokrata? És azt így hogy?

marós 2010.06.23. 12:35:05

Schmitt Pál lesz olyan államelnök, mint az elődei. A gy.f. hívek (talpnyalók) természetesen össztűzet fognak rá, és O.V-ra is zúdítani, tegyék, ez is kontraproduktív lesz, mint a választási kampányuk, vagy a nyolc évig tartó ámokfutásuk.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.06.23. 12:35:43

micsoda kis gyagyás írás! lol

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.23. 12:36:37

Schmitt is gyenge, Sólyom is...
Sőt az egész köztársaság gyenge.

Egyébként felmerült, ha jól tudom Tőkés neve, ő mondjuk nem lenne rossz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.23. 12:39:56

ergé: Van más VALÓDI oka is a Sólyom-szimpátiádnak, hogy a maszopra, meg a jobbikra sokkal többet szólt be, mint a fideszre?

"Sólyom jogelvekhez ragaszkodik, nem akar megfelelni és együttműködni."

Gondolom ezért fordult vissza Révkomáromból, és ezért írta alá az I. zsidótörvényt. Mert jogelvekhez ragaszkodott, és nem akart megfelelni...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.06.23. 12:42:03

@TaTa86.: mandiner.blog.hu/2010/04/27/solyom_vegveszelyben_5

ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=1072

a holokauszttagadásos történetről is megírtam, hogy az aláírással egyáltalán nem értek egyet.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.06.23. 12:47:42

@rajcsányi.gellért (ergé):
akkor azt is be kéne látnod, hogy önmagában az, elég ok a távozására. és akkor még nem beszéltünk a 2006.októbere utáni gyáva viselkedéséről.
ne akarjad már majmolni a sólyomért kiálló naiv és ártalmas jobbos petícióértelmisiket. éppen annyira idióták, mint a komcsik értelmisijei. :)

tölgy1 2010.06.23. 12:53:40

@Grift: az értelmesség egy része az oligarchikus formát kedveli, mint a Pojácáé volt. Másik része a diktatórikusat.

Azt mondjuk nem értem, hogy minek tartanak a fődemokraták választásokat, ha ugyanők egy-egy ügyet aláírósdival akarnának elintézni. Az ügyek intézésére nem a felelős képviselők/kormányok vannak a felelőtlen értelmiség helyett?

asz_tapasz (törölt) 2010.06.23. 12:54:34

"rendszerváltáskor betöltött szerepeivel"

Oh... szólhatnak Schmitt ellen érvek, de Sólyomot rakni a másik serpenyőbe, az egészen komikus.

lhr 2010.06.23. 13:02:51

Sólyom mind előéletével, mind köztársasági elnökként való viselkedésével annak mintapéldája, hogy milyen ember ne kerülhessen soha ebbe a pozícióba. De még a környékére sem. Csupán egyetlen példa: 2006 januárjában a legminimálisabb presszió nélkül – tehát önként, épphogy nem „dalolva” –képes volt Prágában kijelenteni a következőket Václav Klaus cseh elnöknek: „A Benes-dekrétumok kérdése nem jelent problémát a magyar–cseh kapcsolatokban.”

Nagyon köszönjük „Elnök” Úr! (A komcsi bűnszövetkezet tagjainak elszámoltatását megakadályozó ugyancsak „üdvös” alkotmánybírói aknamunkájával együtt...)

Pelso.. 2010.06.23. 13:03:36

"Schmitt Pál mindig is lojális, megértő, együttműködő volt másokkal, másokhoz."

Persze, 90' előtt is.

asz_tapasz (törölt) 2010.06.23. 13:03:56

Sólyom: szerelmes a 49. évi XX. tv-be, egy szava nem volt a holokauszt-törvény ellen, az hogy eleget tett a kötelezettségének (úgy-ahogy) és a legdurvább törvényeket elküldte az AB-nek, nem menti föl bűnei alól.
És mindettől teljesen független hogy miért Schmittet jelölik, miért nem volt róla "konzultáció", ésatöbbi.

Guild 2010.06.23. 13:06:43

Sólyom valódi ellensúlyt képviselt volna a Fidesz 2/3-al szemben. Pont ezért nem választják újra.
:(

Czelder Orbán 2010.06.23. 13:07:27

A Magyar Köztársaság első kommunista államfőjéhez egy úgynevezett jobboldali, ráadásul kétharmados (!) kormány kellett.

No comment.

tevevanegypupu 2010.06.23. 13:10:40

Solyom jo elnok volt sokszor, tobbszor pedig nem egeszen.Az Alkotmanyt muszaj lesz modositani, reszben miatta kerult az orszag csapdahelyzetbe. Solyommal egyutt nem lehet valtoztatni, soha nem lenne kepes megerteni, hogy vannak es voltak tevedesei.Legutobb peldaul az Orszaggyules megalakulasanal mondott beszedeben rogton kezdetekben megosztotta a Parlamentet a Jobbik megalazasaval es a LMP dicseretevel..

Gandalf Garaboncias 2010.06.23. 13:12:22

A médiatörténelmet írt Sólyom-interjúhoz hasonlóan lesz Schmitt-interjú is a Mandineren?

tevevanegypupu 2010.06.23. 13:13:09

@Pelso..:
"Schmitt Pál mindig is lojális, megértő, együttműködő volt másokkal, másokhoz."

Persze, 90' előtt is."

Igy van. Sot Orban is tokeletesen egyetertett az szdsz-szel egy darabig, es az szdsz is az mszp-vel nagyon sokaig.

quodlibet 2010.06.23. 13:19:09

Jó írás, nincs mit hozzátenni. Sólyom minden hibájával együtt az eddigi legjobb elnök volt, valódi államférfi, utódja egy báb, ezt ti is tudjátok, csak szerettek nyalni. Drágáim, Sólyom azért volt jó elnök, és azért sajnálatos a leváltása, mert a ti féléteknek nem tetszik.

megvagy hadnagy 2010.06.23. 13:19:28

Akárki az elődje, akár tetszik akár nem, Schmitt számomra teljesen hiteltelen mint államfő, teljesen le vagyok döbbenve.

Baromira nem ezért szavaztam jobbra.

A pofám leszakad!

tölgy1 2010.06.23. 13:19:56

@Gorgiasz: minek egyensúly a népakarattal szemben? Vagy a Sólyom-hívek nem is demokraták?

megvagy hadnagy 2010.06.23. 13:21:04

De rendben van, ám legyen. De miért kellett pár hétre OGY elnöknek is megtenni?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.06.23. 13:27:35

@megvagy hadnagy:
csak. nem a kutyák dóga, szokják mondani.

kispufi 2010.06.23. 13:31:26

kisszerű döntés...

ralf 2010.06.23. 13:33:17

Milyen érdekes: 2005-ben a Fidesz meg akarta kérdezni az embereket, kit akarnak közt. elnöknek. Most pedig nem jutott eszébe. Igaz, némely emberek azt hitték, most is számít a véleményük, de persze nem.

hcrules 2010.06.23. 13:39:38

Jó ez az írás, ugyanezt gondolom a témáról. Nincs egy súlycsoportban a két ember, sajnálom hogy ezt a döntést hozta végül OV és a Fidesz.

tevevanegypupu 2010.06.23. 13:40:47

@quodlibet:

Haha..nagyon jol emlekszem a baloldal orjongesere mikor Szili Katalin helyett Solyom Laszlo lett a koztarsasagi elnok. Most hogy alairta a holocausttagadast bunteto torvenyt, szolt par keretlen szot a Jobbik ellen es ket torvenyjavaslatot visszadobott mar tetszene ugye? Erdekes, mikor Gyurcsany ellen beszelt es a szoclib kormanyt szolitotta fel burkoltan lemondasra, valamiert akkoriban megint haragudott ra a demokratikus liberalizmus.

Schmitt csalodas a jobboldalnak is, nem ra szamitottunk, de majd meglatjuk milyen elnok lesz belole.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.06.23. 13:42:17

Részben a jelenlegi alkotmány csapdájában vergődik immár húsz éve az ország, ezt mindenki tudja. Nyilvánvaló, hogy a saját szüleményének minden egyes betűjéhez mereven ragaszkodó Sólyommal esély nem lenne elindítani az új alkotmányozás folyamatát. Márpedig egyértelmű, hogy szükség van egy új alkotmányra.
A folyamat a pudlikutyus Schmittel úgy fog menni, mint kés a vajban.

greybull 2010.06.23. 13:42:19

@tevevanegypupu: Senkinek nem jut eszébe, hogy egyáltalán: kell bármilyen Alkotmány?
Szerintem nem kell!!!!! Van néhány nagyon fontos törvény: parlamentről, önkormányzatokról, választásokról, Btk, Be., Ptk, Pp, Bv Tv. és még egy pár - na ezek, mint alkotmányos fontosságú törvények bőven elég, hogy megalkossák a magyar társadalmi berendezkedést. Nekem az sem tetszik, hogy Magyarországot úgy hívják, hogy: Magyar Köztársaság. Miért nem elég, hogy: Magyar Állam?
Ja hogy Alkotmány hiányában nem lenne Alkotmánybíróság? Na és? Nekem nem hiányozna. Az előbbi törvények módosítása pedig minimum 2/3-os kellene legyen, és ha egy pártnak van 2/3-a, akkor pedig népszavazás erősítse meg azokat.
Amúgy meg: semmi hatalmat senkinek!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.06.23. 13:46:37

Szvsz ezt az "ilyen ország pedig nincs" rovatba köllött vóna... Hogy benyújtják Schmittnek Schmittet, hát ez a manusz nyilvánvaló alkalmatlanságán túli bájakkal lengedezi körbe a sztorit.

Egyebekben a KE amúgy is csak egy fing a gatyakorcban mifelénk, és eddig egy mindenestül alkalmasnak tűnő ember sem került a hivatalnak még a közelébe sem, szóval tartalmilag érdektelen ügy.

Mondjuk mind közül, ha már muszály volna választani, messze Sólyom volna minden épeszű ember számára a förszt. De ettől még alkalmatlan szegényem, a motyogásával, a félrebillent fejivel.

Ha valami érdekes, hát Orbán agyalágyulása az. Hogy ezt a délceg idiótát találja, és nem érzi, mennyit veszít ezzel. Ehh, mindegy, ez az ember semmit nem tanult az elmúlt tízegynéhány évből...

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.06.23. 13:47:21

@tevevanegypupu: így volt ez annak idején a horthyfaszista Antallal és a hadapród Hóbagollyal is. Amint feltűnt a színen a Kismussolini, egyből szép emlékeket kezdett ápolni a ballib értelmiség az egykori restaurátorokról, Ráadásul Boros a Napkelte állandó megmondója, valamint a magyar politikai élet doyenje lett. Igaz ő most újra ezen a térfélen mocorog.

nénike · http://mandiner.hu 2010.06.23. 13:48:43

@Grift:

Tökéletes írás, Schmitt Pál nekünk kínos ezen a poszton.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.23. 13:49:59

@TaTa86.:

Tőkés neve kiben merült föl? És mivel kapcsolatban? Mert hogy közt elnök legyen magyarországon, miközben külföldi, azért az elég durva lenne.

stratez 2010.06.23. 13:50:53

Nagyon nagy kár, és rossz ómen, hogy Orbán hatalomtechnikai megfontolásból semmilyen érdemi gesztusra nem hajlandó a politikai ellenfeleivel szemben, és semmilyen önkorlátozásra saját magával szemben. Lehet, hogy ebben a pillanatban ez a mentalitás látszatra többet hoz a konyhára, hosszútávon biztosan nem. Bár szerintem már rövidtávon is csal a látszat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.23. 13:51:17

höhö, 05-ben arról ment a magyarázkodás, sólyom megválasztása miért nem volt kabaré, most meg arról, hogy miért szar és miért menjen

és arc nem pirul

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.06.23. 13:57:09

A most következő időszak nem az önállóan működő köztársasági elnökről, és egyáltalán, nem a szuverén hatalmi tényezők működéséről fog szólni. A nagyjából súlytalan köztársasági elnök ilyen formán történő kijelölése és megválasztása ezt szimbolizálja.

A következő időszak Magyarország gyökeres átformálásáról fog szólni. Kérem szépen, le fogják bontani az MSZP-SZDSZ által képviselt hatalmi rendszer és sleppje érdekképviseletét biztosító struktúrát, amit sűrű jajgatások fognak kísérni. Egy ilyen feladathoz nem lehet másképp hozzáfogni, csak egységes hatalmi szervezettel. Régi, stabil polgári társadalmakban bizonyára nem szokványos működés ez, de régi, stabil polgári társadalmakban nincsenek ilyen viszonyok sem.

De mik is azok a régi, stabil polgári társadalmak? Svájc? Luxemburg? Azt hiszem, hogy a hatalmi egyensúlyok kérdésében is olyan idealizált viszonyokról szólnak a hivatkozások, melyek talán nem is léteznek. Komolyan azt gondoljuk, hogy mondjuk Adenauer vagy de Gaulle cselekvési szabadságát tényszerűen akadályozta bármi is?

segabor 2010.06.23. 13:57:15

Nem jó hír. Tényleg nincsenek egy súlycsoportban. Sólyom 4 PREZ!

Valaki1 (törölt) 2010.06.23. 13:58:04

LASSAN KITELJESEDIK A DIKTATÚRA, A NEM EGYETÉRTŐKNEK PEDIG NYÍLNAK A BÖRTÖNÖK MEG A KONCENTRÁCIÓS TÁBOROK.
EZ MÁR TÉNY, EZ A JÖVŐ.

Én csak azt nem értem mennyi pozícióban lehet még uyganazt az embert beültetni, ez a schmitt is OB elnöktől, eu képviselőn, házelnökön át minden lófasz pozíciót halmoz már.

mréveiller 2010.06.23. 14:01:29

méltatlan volt a tisztséghez az 5 évvel ezelőtti választás. legalább most nincs ilyen probléma. Jobban örűltem volna Vizi E Szilveszternek

Buzáné 2010.06.23. 14:05:12

Komoly önbizalomhiányt tükröz, hogy 2/3-os többséggel Schmitt Pálra van szüksége a kormánynak.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.23. 14:07:24

@El Topo (Sgt. Elias): Lol! :)
Ilyen ez a jobboldal, köcsög románcigányokat hozat be, hogy elvegye a munkát a köztársasági elnöktől!

mandiner.hu/cikk/20100607_tokes_laszlo_valtja_solyom_laszlot

Tudod a xenofóbiát megértem. Az idegen veszélyes lehet, különösen, ha az ember nem érzi elég erősnek magát, hogy védekezzen.
De te úgy látszik HTM-fób vagy, amire józan magyarázatot nem igen találok.

Pistie 2010.06.23. 14:11:55

Sorra jönnek az infantilis és felháborító döntések. Egyetemisták vajon ide tervezik még a jövőjüket?

II.Briandrew 2010.06.23. 14:12:28

Sólyomnak maradnia kellett volna. Persze utálták, mert 2005-ben azt gondolták, hogy majd a mi emberünk, mindenben mellettünk lesz, de be kellett látnia Fidesznek is, hogy Sólyom tényleg betöltötte a szerepét és pártok fölött állt végig. Nagyon keményen osztotta mind a két felet, ha arra volt szükség. Következetes volt az öt év alatt. Schmittet nagyon csípem, de öreg hiba köztársasági elnöknek választani, mert egész egyszerűen nem alkalmas. Persze a Fidesznek jó, mert bólogatni fog, de az országnak ez szerintem nem tesz jót!

2010.06.23. 14:13:10

Sport, olimpia, szocializmus, államilag támogatott dopping, de szép idők is voltak....

csoko20 2010.06.23. 14:13:50

Schmitt biztosan erélyesen fogja védeni a magyar érdekeket. Mint ahogy tette ezt NOB tagként is.

/Ezt iróniának szántam/

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.23. 14:14:09

@TaTa86.:

Szó sincs esetemben semmiféle fóbiáról, de ezzel az erővel Mohamed Farah Aididot is jelölhetné valaki, ha nem halt volna meg.

Melchi Zadok 2010.06.23. 14:15:06

@demok@Buzáné: hát igen. de ismerve orbán mérhetetlen hatalommániáját, ha el lehetne intézni azt is ő jelölné ki, hogy merről fújjon az észak-nyugati szél...

Viktus 2010.06.23. 14:15:27

Tényleg új rendszer épül az orbánizmus ...

Zsola777 2010.06.23. 14:16:39

Most már értem, hogy a Fidesz miért nem ugrabugrál az előző rendszerben tisztséget viselők közéletből való eltávolításával. Az tiszta, hogy érinti Schmitt ügynököt, de hogy miért éri meg ez nekik, az már nem.

J.W. Booth 2010.06.23. 14:17:57

Mindkettő borzalmas. Azt hittem eddig, hogy Sólyomnál nincs lejjebb, de Viktor mindig képes meglepetésekkel szolgálni.

Sólyom egy szerepzavaros fasz, kevés volt a szerepéhez. Inkább próbálta meg nyíltan szolgálni a főnökét, mint ahogy az elődje tette.

Scmittről meg annyit, hogy még a fidesz-szavazók jó része is alkalmatlannak tartja, ami nem kis dolog. Egy semmirekellő, értéktelen nőcsábász.

Hajrá Magyarország, hajrá faszok.

org 2010.06.23. 14:19:18

Schmitt Pál amellett, hogy - szubjektív véleményem szerint - nem egy okos ember, sportdiplomataként sem sok sikert könyvelhetett el, ráadásul éveken kersztül alelnöki tisztséget töltött be a világ második legkorruptabb szervezetében.

Viszont kesztyűbábnak tökéletes lesz.

Sólyom László sokkal jobb választás.

2010.06.23. 14:20:57

Schmitt korábban felajánlotta függetlenségét a Fidesznek, most felajánlja a függőségét is. Nem csalódtam a Fideszben, mindenhova ültet majd egy vazallust.

hiba 2010.06.23. 14:22:14

@Elpet: Egyenes beszéd. A bontáshoz tényleg nem kell a külső szem. Az építésre azért majd nem ártana ránézni messziről, nehogy ferdék legyenek a falak.

ormotlan 2010.06.23. 14:30:55

Schmidt Pál egy büdös káder aki az előző rendszerben is az volt. Keresni valója nincsen a Sándor-palotában.

Alkotmány:
"29. § (1) Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett."

Valaki1 (törölt) 2010.06.23. 14:31:29

@org: a tévedésetek abban áll, hogy Sólyom NEm politkus volt hanem jogász.
Éppeneézt mint echte jogász a legfontosabb neki az írott jog betartésa és betartatása volt, és azért hezitálgatott meg tutyimutyizott néha mert ez a politikai viharban sosem könnyű.

Schmitt viszont egy fideszes pártcsicska, ez a gond.

ITT DIKTATÚRA LESZ SAJNOS, KÖSZÖNJÜK FIDESZ SZAVAZÓK.

Valaki1 (törölt) 2010.06.23. 14:32:48

@ormotlan: majd átírják viktorék ezt is.

asz_tapasz (törölt) 2010.06.23. 14:32:55

@Pistie: lol, nem, menekülnek, ahogy a nyugati tőke, közben tekintélyes független értelmiségiek leveleket írnak alá is a világsajtó is rosszall... hová tart ez az ország?! :D

jan 2010.06.23. 14:33:50

@Elpet: ez mind szép és jó, ha Orbán tényleg egy Adenauer vagy De Gaulle kaliberű államférfi. de mi van, ha nem?

a gazdaság körüli tökörészés, tehetetlenkedés, fejetlenség (Szijjártó-Kósa-Matolcsy show) nem éppen egy határozott, a dolgokat kézben tartó kormányzatra utal, egyelőre legalábbis...

hiba 2010.06.23. 14:34:55

@org: "...alelnöki tisztséget töltött be a világ második legkorruptabb szervezetében..."
A 80'as évek OTSH-jához képest a NOB már csak habfehér pénzátvevő hely volt. Valahol a kettő között lenne a Cosa Nostra etkai bizottságának titkári pozíciója, de az szerencsére nem jött össze. Bár Elpet posztja szerint a fidesz vallásúakat ez se zavarná.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.06.23. 14:37:07

@nénike:

"Schmitt Pál nekünk kínos ezen a poszton."

nem tudom kik azok a nekünk, gondolom azok akik még nem tudták eldönteni, hogy színtiszta hülyeliberálisok, pszeudoértelmiségi megmondócskák, moralizáló romkocsmatöltelékek. huszadrangú gondolatokat szülők, vagy jobboldaliak.

a maga szerint tökéletes írás. egy roncs. hogyan lehet a két életutat összehasonlítani, valami kvázi érvként, és kihagyni belőle sőlyom megtörtént, hazaárulás szintű, hibáit, bűneit. mintha nem is lett volna elnök. na mindegy. maguk sírjanak sólyom után, ilyen kis kritikai toporzékokkal hitessék el magukkal, hogy nem a fidesz madzagon tartott ebei. az segít elviselni a tényt, hogy maguk -helyesen- a fidesz madzagon tartott ebei. és nem kell felhorgadni. a sajtó, vagy az ahhoz hasonlatos képletek mindig is az adott oldal ebei szoknak lenni.

Alfőmérnök 2010.06.23. 14:38:31

@Elpet: Így igaz.

Annyit még hozzátennék: nincs már sok értelme ezeken a dolgokon filózni.
A háborút megnyertük.
Aki ezt érzi, annak jó, aki nem, annak az a sors jutott, amit megérdemel.

Nádasi Balázs 2010.06.23. 14:38:39

Mondjak csúnyát? Nem fogok... Bólogatójános Pál.

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2010.06.23. 14:41:13

Nem kár érte... NA megyek játszani...

Bell & Sebastian 2010.06.23. 14:42:27

Putyin adott, csak Medvegyevet keresünk.
Hogy ki melegíti addig a széket, oly' édes mindegy.

Örülök, hogy debreceni Lajos a Tóra csengettyűk hangján szólt a forintért, ezzel ki is meszelve magát a tablóról egy hosszabb időintervallumra. Fodrászfej az értelmi szerző, már akkor tudta a leosztást, amikor -még sörényét dobálva- Vonát kicsinylette.

(most kezd látszódni, az LMP Fidesz kreálmány)

Joejszaka 2010.06.23. 14:43:28

@Elpet

Optimista vagy.

Bárcsak igazad lenne.

De a döntés engem is nagyon meglepett. Schmidt helyett lehetett volna valami kevésbé megosztó személyiség, mondjuk aki nem volt MSZMP tag...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.06.23. 14:47:55

@Alfőmérnök:

a háborút tán még nem nyertük meg, tán a csatát. a háborút az itteni bloggerek jórésze nem akarja megnyerni. nem akarnak háborút. a győztes eleganciáját sikítják, mielőtt győztünk volna.
háború van. egy vezérrel. ezt tudomásul kell venni. akkor lesz győzelem, deklarálható, ha komcsi hálózat véglegesen felszámoltatott. addig háború van.
és nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy lássuk, a mandiner is hamarosan megkapja a selyemzsinórt, ha tovább kollaborál.
még egyszer mondom. háború van.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.23. 14:48:54

@El Topo (Sgt. Elias): Igen. Egy temesvári magyar pont olyan, mint Mohamed Farah Aidido.

@II.Briandrew: Ha látsz egy rablást, odamész és kiosztasz egy-egy pofont a rablónak, és az áldozatnak attól még nem leszel igazságos.

@Valaki1: Én vállalom, hogy a második fordulóban a fideszre szavaztam! És ennek a felelősségnek a tudatában is fogom szemlélni a kormány ténykedését!

Örülnék, ha te is így tennél, és kifizetnéd a IMF hitel rám eső részét.

Samott 2010.06.23. 14:50:58

"...ha 2005-ben jó volt a Fidesznek és Orbán Viktornak a jogászprof, akkor öt évvel később miért állnak el az újrajelölésétől?" - Mert Solyom tuske a korom alatt, es amig a szocik korme ala boldogan verte be OV, addig a sajat korme ala nem kivan ilyet... majd jon pali bacsi es manikuroz.

Solyom Laszlo sok hibat elokovetett, de meg igy is az elmult 20 ev legjobb koztarsasagi elnoke volt. Most majd lesz helyette egy boldogan csaholo labtorlo... tenyleg ez kell nekunk?

Alfőmérnök 2010.06.23. 14:52:54

@Grift: Na jó, akkor csak csatát.
Ez is valami.

ex (törölt) 2010.06.23. 14:54:24

Gusztustalan..a fidesz bábja...vörös a feje a piától...ellenszenves..a fidesz mindent visz...majd kíváncsi leszek azoknak a képére akik rájuk szavaztak...Mini Napóleonjukat vajon mikor taszítják le a trónról...koronázás előtt, vagy után?Ebből az országból el...de gyorsan!

2010.06.23. 14:54:45

@El Topo (Sgt. Elias):

Tőkéssel nem az a baj, hogy 'külföldi'.

Egy önmagát - politikai értelemben- túlélő forradalmár.(Ő tényleg az, nem a szavazófülkékben csinálta a forradalmat.) Attól még a viselt dolgai (pl nőügyek) alkalmatlanná teszik a személyét.

exepszzed (törölt) 2010.06.23. 14:54:51

JAJJ NEKTEK PORBANFETRENGŐ HANGYASZERŰ SZOLGAEMBEREK HA NEM HÓDOLTOK BE Ő-ISTENI FELSÉGÉNEK A NAGY ORBÁNVIKTOR ISTENCSÁSZÁRNAK!!!!

Ő NAGY ORBÁNVIKTOR FŐVEZÉR MINDENMAGYAROK KIRÁLYA, URALKODÓJA PARANCSOLÓJA LESZ A TI ISTENETEK, AKINEK EZ NEM TETSIK MEGY A BÖRTÖNBE, MEG A KONCENTRÁCIÓS TÁBORBA ÉS HA OTT SEM TÉR ÉSZHEZ AKKOR LEÚSZIK A DUNÁN!!!

DICSŐÍTSÉTEK AZ URAT, A MAGYRAOK ISTENÁNEK FIÁT, ORBÁN VIKTORT, ARANY SZOBRA ELŐTT NÉGYKÉZLÁB CSÚSSZATTOK, HÓDOLJATOK, SZÍVETEK FÖLÉ ÉS LAKÁSOTOKBA AZ Ő ARCKÉPÉT HELYEZZÉTEK, VAGY ÁRULÓKKÁ LESZTEK ÉS A NAGY VEZÉR ELPUSZTÍT BENNETEKET EGY SZAVÁVAL!!!

ÉLJEN A MAGYRA ISTENVEZÉR VIKTOR, MINDENMAGYAROK LEGNAGYOBBIKA, TÜNDÖKLŐ GLÓRIA A FEJÉRE, SZOLGÁLJÁTOK, IMÁDJÁTOK ŐT!!!!

Bell & Sebastian 2010.06.23. 14:56:11

@Joejszaka:
Há' má' mér' ne lenne Schmitt jó választás?
Kiáll a kocsma elé és elmagyarázza az arra járóknak, nem azért nem lehet most bemenni, mert hirigelés van, ááá nem! Karbantartás, éramszünet sörcsap csere, bármi más, és közben csak hangosan bőgetik a tévét.

Ezt egyedül neki hiszik el a pénzeszsákok.
Kiváló megoldás, pedig kényszer-szülte.

Téglagyári Megálló 2010.06.23. 14:56:54

@Grift:

"akkor lesz győzelem, deklarálható, ha komcsi hálózat véglegesen felszámoltatott"

Schmitt Pállal ilyen háború? Ne nevettess.

tölgy1 2010.06.23. 14:57:18

@nénike: politizálunk vagy sem?
Néhány döntést meg kéne hozni.

2010.06.23. 14:57:53

@khamul: a forradalmárnak az a jó, ha még időben elhalálozik, mert lehet rá szépen emlékezni. Ha túléli, akkor már csak hülyeségeket csinál a legtöbbjük.

Magóg napján (törölt) 2010.06.23. 14:58:55

Nekem nincs semmi bajom a fidesszel.
Csak annyit kérdeznék, hogy múszály egy poszt kommert erőltetni?

Milyen eredmányekre hivtkozva mondják, hogy Pali bácsi sikeres spot diplomata?

Ez gázos. Nagyon.

2010.06.23. 14:59:11

Különben meg, Sólyommal valami el fog tűnni. Ő az utolsó politizáló konzervatív-liberális rendszerváltó értelmiségi.

Antall, Szabad, Tölgyessy, Sólyom - nyilván voltak hibáik és tévedéseik, de az utánuk következő garnitúrák a térdükig sem értek.

Az meg irtó vicces, hogy az lesz a 'forradalom' betetőzése, hogy a Kádár-kor egyik vezető hivatalnokát teszik államfővé.

tölgy1 2010.06.23. 14:59:35

@Téglagyári Megálló: ő csak katona, de ezen az oldalon.

Akik valami OVi ellensúlyra vágynak, mért nem monarchisták?

combo 2010.06.23. 14:59:58

Schmittel az a bajom, hogy buta, mint a föld. Elnézést, tudom, hogy most bunkó vagyok, de akkor is ez a véleményem róla.

Bell & Sebastian 2010.06.23. 14:59:59

@Grift:
Hogy lehet az, hogy világosabban lát, mint az ide postolók? :)

exepszzed (törölt) 2010.06.23. 15:02:15

JAVASLOM A RÉGI NAPTÁR TÖRLÉSÉT ÉS ÚJ NAPTÁR BEVEZETÉSÉT AMELY ORBÁNVIKTOR SZÜLETÉSNAPJÁT TENNÉ MEG 1.ÉVNEK, TEHÁT MOST "VIKTOR 47."-ET ÍRUNK!!!

EMELLETT A VIKTOR NEVET ADJÁK A HOLDNAK MEG A NAPNAK, ÉS ARANYSZOBRA KÖVESSE A NAP JÁRÁSÁT.
(IGAZFIDESZES PÁRTFUNKCIK VISZONT A NAPOT IS KÉNYSZERÍTHETIK HOGY AZ KÖVESSE VIKTORT:-)))

Téglagyári Megálló 2010.06.23. 15:02:20

@tölgy1:

Én speciel Kövér Lászlót látnám szívesen ezen a poszton, Schmitt jó lett volna ha marad házelnök.

Roy 2010.06.23. 15:02:21

@TaTa86.: Államelnök Tőkés? Ne röhögtess. Aki otthon Romániában válási botrányairól lett híres az utóbbi időkben. Kölönben is mi keresni valója lenne itt, mint köztársasági elnök?
Maradjon ott, és "boldogitsa" az erdélyi magyarokat. Ott se igazán népszerű már.
Ami Semjént illeti a másik rossz választás volt. Ezzel röhelyessé tesszük magunkat a világ előtt.
A múltja is kívánni valót hagy maga után. Sólyom sem volt tökéletes, de még mindig jobban el tudtam volna képzelni továbbra is mint köztársasági elnök.

2010.06.23. 15:02:55

@combo:
Magas szinten sportolt és mellette diplomázott is. Nem buta, de nem tudnék olyan rendszert elképzelni, ahol ő nem csinál hivatali karriert.
Pont ez a baj vele. Se íze se bűze.

Téglagyári Megálló 2010.06.23. 15:03:37

@VIKTOR A MAGYAROK KIRÁLYA!:

Vegye már le a könyökét a shiftről, maga dáunlód-epigon.

Kapitány_1 2010.06.23. 15:03:47

Egyik kutya, másik eb, jelenleg nincs Magyarországon olyan politikus vagy szakember, aki jó lenne.
De mivel birkák népe, a másik oldalról meg tökmindegy, a meglévő álcázott sunyi alkotmányos diktatúrából a nyilt, arrogáns diktatúra felé felé araszolunk szép lassan.
"Kaszálhatod a fût világvégeig,
Holnap kinõ az, ha ma lenyesik.
Tördelheted le a fa lombjait,
Idõ jártával ujra kivirít;
Tövestül kell kitépni azokat –
Akasszátok föl a királyokat!"

Zsola777 2010.06.23. 15:05:46

A "Szijjártó-Kósa-Matolcsy show" meg nem a véletlen műve, itt minden le van zsírozva. Mint ahogy az is, hogy Viktor most nyaral.

tevevanegypupu 2010.06.23. 15:06:01

@greybull:
Alkotmany kell, muszaj egy orszag legalapvetobb elkepzeleseit sajat magarol megfogalmazva leirni es aszerint eljarni. Ha nem lenne ilyesmi, akkor barmely nekiszabadult torvenyt barmilyen ketharmad megszavazna, azert ez nem megy, tenyleg anarchiahoz vezetne. Csak olyan Alkotmany kellene ami elorelato, lehetoleg az osszes valtozatot elkepzeli, es ennek megfeleloen szedi pontokba a szabalyokat. Hogy miert Magyar Koztarsasag? Mert ez viszont nemzetkozi szempontbol nyilvan fontos es talan kotelezo is, hogy minden orszagnak legyen hivatalos allamformaja. Laikus vagyok, nem ertek hozza, de korulbelul igy kepzelem.

@Gasper:

Nem nagyon orvendetes ha valaki tulsagosan elkotelezte magat a kommunizmusnak, de volt lehetoseg a rendszervaltasnal megvaltozni es kitartani a valtozas mellett. Schmitt kitartott, David Ibolya peldaul nem..
Es hogy mit gondolnak a liberalszocialistak az elmult husz ev utan barkirol is, az nem fontos.(-:

@Elpet:
Pontosan ugy van, es remeljuk ugy is lesz. De azert Vizi E. Szilvesztert jobban kedvelnem.(-:

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.23. 15:06:51

@TaTa86.:

Hát nem pont olyan, de majdnem. Tőkés László külföldi.
Olyan dolog ez, mint hogy mondjuk délután ötkor bezárom a boltot, mert záróra van. De azért még jönne néhány későnjövő kuncsaft. Na most ha beengedem azt, aki öt percet késett, milyen alapon nem engedem be azt, aki tizenötöt?
Külföldi=külföldi.

Kósza 2010.06.23. 15:06:51

Nem kell, felesleges acsarkodni Pali bácsi miatt, mert max két évet fog eltölteni a poszton, addig átírják az Alkotmányt a szintén öregkommer Pozsgay közreműködésével, és Pali bá önkéntesen átadja a már megerősített elnöki hatalmat Viktornak. Ehhez tessék hozzászokni melőbb a háborgóknak! :)

Darth Revan 2010.06.23. 15:07:02

Nem kedveltem kulonosebben Solyom elnok urat, de legalabb o nem volt az elozo rendszer elvtelen kiszolgaloja mint Schmitt.

thetriggerhappy 2010.06.23. 15:07:29

@Elpet:

bazdmeg, téged olvasva miért mindig a régi idők propagandistái ugranak be nekem?

Bell & Sebastian 2010.06.23. 15:09:43

@Kapitány_1:
Pont most kezdene el akasztgatni? De melyik komcsit?
(Hiába, a politikai emlékezet 2 hónap. Ezek szerint letelt.)

exepszzed (törölt) 2010.06.23. 15:09:53

@Kósza:
1-2 ÉV ÉS ELTÖRLIK A PARLAMENTET, MEG AZ ILYEN OLYAN ÁLLAMFŐ, KORMÁNYFŐ..STB POZIKAT ÉS
ORBÁNVIKTORT KINEVEZIK MINDENMAGYAROK URÁNAK, ISTENCSÁSZÁRA ŐFELSÉGE KEGYELMES KIRÁLYÁNAK.
ADDIG KELL CSAK EZ A SZEMFÉNYVESZTÉS.

zolika78 2010.06.23. 15:10:55

"A leendő államfő valószínűleg ugyanabba a kedves bácsi integet az erkélyről típusú szerepbe fogja visszahelyezni az elnökséget, ami a Sólyomot megelőző elnökökre jellemző volt."
Szerintem (nem kell egyetérteni) az eddigi legjobb elnök Göncz Árpád volt. Én nem úgy emlékszem rá, mint a kedves bácsira, aki az erkélyről integet...

"Ahogy annak a kérdésnek a megválaszolatlanul hagyása is: ha 2005-ben jó volt a Fidesznek és Orbán Viktornak a jogászprof, akkor öt évvel később miért állnak el az újrajelölésétől?"
Erre a lehető legegyszerűbb a válasz: a fidesznek egy báb kell, aki kérdés nélkül mindent aláír. Schmitt azt nyilatkozta, hogy neki egy főnöke van: Orbán. Tökéletes bábú lesz belőle.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.06.23. 15:11:00

Sólyom László újrajelölése mellett egy sor jobboldali, szabadelvű, konzervatív, nemzeti baloldali és liberális személyiség állt ki"

igen?

thetriggerhappy 2010.06.23. 15:11:10

@Grift:

csak azt nem veszed észre, hogy a legnagyobb bolsi te magad vagy. jóccakát neked is és az egy vezérednek is.

KOMMENTELÉS HELYETT, DOLGOZZON!!! (köszönettel: Sz 2010.06.23. 15:11:51

Viktor sajnos ezzel öngólt lőtt. 4 év múlva Sólyom fogja elpicsázni a választásokon, LMP-s miniszterelnökjelöltként.

exepszzed (törölt) 2010.06.23. 15:19:45

@tesz-vesz: simán.
de lehet hogy csak egyszerűen "NAGY VEZÉR" lesz, az modernebb.

nénike · http://mandiner.hu 2010.06.23. 15:24:26

@tevevanegypupu:

Nem nagyon örvendetes ha valaki túlságosan elkötelezte magát a kommunizmusnak, de volt lehetőség a rendszerváltásnál megváltozni és kitartani a változás mellett.

Már csak ezt a megváltozást kellene definiálni. Jó elvtárs, rossz elvtárs?

csakmerazé 2010.06.23. 15:28:19

@tevevanegypupu: "Igy van. Sot Orban is tokeletesen egyetertett az szdsz-szel egy darabig, es az szdsz is az mszp-vel nagyon sokaig."
Aztán, mivel OV látta, hogy a balodalon teltház van, így sosem lesz nyerő, pláne nem egyeduralkodó, ezért áthúzott az addig fikázott konzervatív oldalra, kiherélte, bekebelezte, majd rázendített előbb a jobboldali majd nemrég a baloldali retorikára (mert kellettek a balos szavazatok is). Ezalatt a maszop és a szadesz maradt ott, ahol volt. És egyben maradt ugyanannyira szar is.

OftF 2010.06.23. 15:29:33

Jó írás, én például iróniának értelmeztem a Schmittről írottakat, és jól szórakoztam, gondolom valaki komolyan értelmezi, és bólogat bőszen. Mindenkinek frankó poszt :D

brekkk 2010.06.23. 15:30:46

Schmitt csapatban egy grammot nem vívott a csapat nyert helyette...ráadásul az összes komcsi seggét kinyalta, hiteltelen ember...

Kapitány_1 2010.06.23. 15:32:05

@Bell & Sebastian: nem csak komcsit. Mindenkit. A mostaniakat is.
Engem irritál az is, a rendszerváltás (hahaha) elötti politikusok most is szabadon, elszámoltatás nélkül sőt nyugdíjjat kapva élnek.
Zavar, hogy Gyurcsányék nincsenek börtönben.
Zavar, hogy Orbánék megint hatalmon lehetnek ugyanúgy, ugyanavval az arroganciával és maximális hatalomra törekvéssel.
Utálom, hogy az állami és privát gazdasági élet milliárdos vezetői rablással, hazugságokkal, csalással keresték első millióikat és még mindíg élnek - sőt, irányítanak a háttérben.
Utálom, hogy nincs normális civil kontroll, csak seggfejek.
Utálom, hogy vona és morvai féle idióták bekerülhettek, és hogy egy gerinctelen buta ember lesz Magyarország elnöke.
Utálom, hogy olyan vakok vagytok és olyan birkák, olyan magyarok.
Ez a privát véleményem.
Beee.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.23. 15:33:05

@El Topo (Sgt. Elias): Mivel az én anyukám Temesvárhoz közeli Nagyváradon nőtt fel, így a szemedben mi is román külföldiek vagyunk, tehát: A szőröstalpú román kurva anyád neked, és az összes hasonlóan gondolkodó elvtársnak!

Szememben te vagy a "külföldi", az idegenszívű.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.23. 15:34:13

@csakmerazé: OV libsi volt. Nem tudok róla, hogy valamikor is kokettált volna a posztkomcsikkal...
De nyitott vagyok új infókra. :)

csakmerazé 2010.06.23. 15:38:39

OV a szadesszel kokettált, a fidesz nevezetesen a szadesz ifi-tagozata volt. Így értettem.

exepszzed (törölt) 2010.06.23. 15:41:24

@segabor: addig jó neked (is) amíg ezt hiszed....
ha meg majd eljön az idő akkor már késő lesz.

mindenesetre én barátilag azt javaslom gyakorold az ütemes tapsolást, és a hódolatot a nagy vezérnek.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.23. 15:41:44

@TaTa86.:

Na most vagy megkeresed, hol írtam, hogy Tőkés román, vagy egy hazug kis szarcsimbók vagy.
Tőkés magyar, efelől senkinek semmi kétsége nincsen. Külföldi magyar.

csakmerazé 2010.06.23. 15:43:09

@TaTa86.: "Nem tudok róla, hogy valamikor is kokettált volna a posztkomcsikkal...". Akkor át kellene nézni, hány posztkomcsi csücsül a fideszben vagy fidesz-közeli helyen. Egyet most jelölt államfőnek. No komment. Tudom, "a" posztkomcsi nálad a maszop, de ez így ebben a formában már rég nem igaz. Thürmer Gyula, ő már pl. egy egészséges határeset.

Tehetetlen Dodó 2010.06.23. 15:44:07

Én ugyan valamelyik népszerű akadémikusunkat favorizáltam volna (talán a kevésbé politikamentes látszat miatt), de nem lesz ez rossz választás.
Schmitt nem hülye, van fellépése, stílusa, diplomáciai gyakorlata- azaz minden, ami egy ilyen reprezentatív jellegű poszthoz szükséges.
A törvényeket meg úgysem ő hozza, a vitás kérdésekben meg úgyis az alkotmánybíróságé az utolsó szó.
Ahhoz meg, hogy a szükséges nagytakarításhoz asszisztáljon, egyenesen kiváló.

Pelso.. 2010.06.23. 15:44:55

@nénike: Aki velünk van, az pozitívan megváltozott, aki nincs, az meg nem...:)

Vagy: aki megváltozott, az biztosan velünk van...

is 2010.06.23. 15:45:15

@tevevanegypupu: "Schmitt csalodas a jobboldalnak is,"

meg Szalai Annamaria, meg a Danubius einstandolasa, meg Domokos Laszlo. nincs nagyon mire buszkenek lenni. megint vissza kell menni oda, hogy 'szarok vagyunk mi is, de a baloldal meg szarabb' mint vegso mentsvar. kerdes, ez a vegso mentsvar meddig tart ki, mikor jon elo valahonnan a melyen elhallgatott retegbol, hogy mi is volt a 2008-as nepszavazas pl.

@TaTa86.: "OV libsi volt. "
ja, 1989 utan. elotte egy partitkar gyereke volt, es hasonlo gyerekekkel a belugyminiszter vejenek felugyelete alatt jatszott alternativ ifjusagosdit.

ucsacsu 2010.06.23. 15:47:22

@Dr. Zerge:
A Bourbonok sose tanulnak semmiből.

RoFä 2010.06.23. 15:47:42

@Gasper: Ahogy a fidesz is megszerette a regi komcsikat (+ pozicioban levoket) lassan. Posgay, Szuros...Martonyi...Je es tenyleg bakker, SCHMITT!!! :)

A Fradi B-kozep sem huhog mindig. "Az a mi negerunk".

Szoval ezekrol inkabb bolcsen hallgatni, mindig, minden oldalrol lesznek emberek, akikkel hirtelen olyan meleg, barsonyos erzes takarozni.

mediainspector 2010.06.23. 15:48:29

Írta valaki nemrég, hogy ha közvetlen KE választás lenne, és ketten indulnának: Schmitt Pál és egy vödör szar, utóbbi utcahosszal nyerné a szavazást.

Ezzel együtt, meglátjuk majd, milyen lesz elnökként.

Amellett viszont nem lehet elmenni szó nélkül, hogy echte pártpolitikusból még sosem lett közt.elnök. Persze, Gönczről tudjuk, ki-mi volt, hová húzott, Mádl is volt ez is, az is, de egyikük sem volt aktív, elsővonalbéli pártjátékos, mint SchP. A Fidesz ezzel új eljárást alkot és ezután tényleg teljesen elfogadott és bevált gyakorlat lesz, hogy a győztes párt adja konszenzus és kompromisszum nélkül a KE-t, mégpedig a saját emberei közül egyet.

tevevanegypupu 2010.06.23. 15:48:29

@csakmerazé:

"így sosem lesz nyerő, pláne nem egyeduralkodó.."

Nem lesz?((-:

Orban egyebkent nem lehetetlen, hogy most is liberalis baloldali lenne, ha nem jott volna ra, hogy a magyar liberalis baloldal eleg szemet alakokbol all, mint azt aztan az ido be is bizonyitotta. A liberalkomcsik teljesitmenye, megalkuvasuk, sunyi ostobasaguk, penzert mindenre kepes mohosaguk megtette hatasat az orszagra is. Ugye? Hol vannak most es hol van Orban?

tevevanegypupu 2010.06.23. 15:52:55

@RoFä:

Goncz Arpibacsi vajon hogy lett koztarsasagi elnok es mi haszna volt belole az orszagnak? Schmittet sokan nem tartjuk a legmegfelelobbnek, de ez csupan egyelore eloitelet, meg nem volt koztarsasagi elnok. Gocz Arpibacsi viszont mar volt. Nala ketszinubb es megalkuvobb alakot keresve sem talalhatott volna az szdsz es Antall, bar Antall kicsit kesobb keseruen ebredt ra, kiben is bizott..

Iustizmord 2010.06.23. 15:52:57

srácok, ez csak valami rossz vicc ugye? domenech ezzel akarja elterelmni a figyelmet a frnaciák vb-kudarcáról, ez biztos valami külföldi totkosszolgálati dezinformáció zavarkeltés céljából, ugye????

Pelso.. 2010.06.23. 15:53:45

@tevevanegypupu: Hát, most nem a legjobb a párhuzamod. Az Mdf vesztése után űr keletkezett a politikai palettán, OV ezért tendált a konzervatív-polgári platformra. Megjegyzem, ebben semmi kivetnivalót nem találok, ez van, ebben ügyes volt.

Viszont, SP mint köztársasági elnök...
Nem hiszem, hogy nem lehetett egy nem pártkatonát, s komcsi múlttól abszolút mentes, netán a társadalom által széleskörűbben támogatott jelöltet állítani, legalább a látszatra ügyelve, -ha már egyszer nemzeti együttműködés van,ugyebár.

RoFä 2010.06.23. 15:55:30

@El Topo (Sgt. Elias): Erdelyi szarmazasu miniszterunk mar van ha nem tevedek.

Meg volt miniszterelnokunk is! :)

Uj kettos allampolgarsagi torvennyel semmi sem lehetetlen, kulonben. Valaki csak befogadna Tokes Lacit egy lakcimkartya erejeig...talan o nem budosroman, es nincs is huszmillioan :)

RoFä 2010.06.23. 15:57:17

@Grift: Igy lassan egy eve figyellek (igen, a bibe a muskatlin meg az uj szekreny a szobadban IS)... es nem bitom tovabb, meg koll allapitani hogy rohadt magas lora epitettek azt a gozdomot...

De legalabb konzisztens vagy, ezert irigyellek, de komolyan!

lepojka 2010.06.23. 15:58:10

Akkor megérkezett Bulgáriából a sütibe a papír cetli."Már aggódtam, hogy el viszi az árvíz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.23. 15:58:23

@El Topo (Sgt. Elias): Külföldi magyar az amerikai, kanadai magyar, esetleg a moldovai, bukovinai csángó! A önszántából elhagyta a hazáját, hogy máshol éljen.
A pártiumi magyar nem külföldi!

@csakmerazé: Thürmer Gyula semmilyen határeset ő simán komcsi. OV meg sanja átvett elvtársakat, de a posztkomcsi slepp akkor is az mszp-t jelenti.

(Természetesen nem elnézhető Schmidt sem. A mi komcsink sem jó komcsi!)

csakmerazé 2010.06.23. 16:01:54

@tevevanegypupu: érted, amit írok? "Aztán, mivel OV látta, hogy a balodalon teltház van, így sosem lesz nyerő, pláne nem egyeduralkodó, ezért áthúzott...". Persze, hogy fals, ha kiveszed a mondat elejét. Ezért váltott. A hatalomért. Nem kicsit, nagyot. Áthúzott balszélről jobbközépig, hogy a kilengéseit most ne is említsük. Most is ballib lenne? Hát akkor még inkább igaz, hogy csak a hatalomért húzott el. Ha az elvei ballib elvek, de konzervatív pártot vezet, akkor a báránybőrbe bújt farkas.

is 2010.06.23. 16:03:10

@poszt: Solyomnak mennie kellene az en velemenyem szerint. Miutan ment, meg kell nezni, hogy ki a valasztek a kovetkezo korre. Akikrol eddig en tudok, felszemu a vakok kiralya alapon Solyom. Nem az elozo ot eve miatt, hanem a jelenlegi valasztek miatt.

Ha Orban osszekalapozott 53%-ot ezen az alapon, nem lehet kifogasa masok eseteben sem az ilyen modon valo megvalasztas ellen. De persze Orban nem olyan, hogy masoknak ugyanazt megadna, amit maganak kikonyokol.

Bundili 2010.06.23. 16:04:21

Úgy látom erre a posztra nem érdemes írni, tele van gyűlölködő bértollnokokkal, akikkel még vitázni sem érdemes!

is 2010.06.23. 16:05:41

@TaTa86.: "a posztkomcsi slepp akkor is az mszp-t jelenti. "

ez meg itt az ukapam baltaja. pontosan. a nyele hatszor, a feje meg kilencszer lett cserelve, de ez akkor is az ukapam baltaja.

RoFä 2010.06.23. 16:05:46

@tevevanegypupu: Abbol az idoszakbol torzitottan szurozott emlekeim vannak. 14 voltam az elso szabadonvalasztott idejen.

"Ki a pocs az a Nagy Imre", remlik? (Na ilyen durva nem voltam, de nem nyolcgeneracios polgari csaladban nottem fel a hegyen, a suliban meg inkabb chartazas volt mint eucharisztikus dzsemborira jarkalas, mar ha erted a celzast.

Schmittel konkretan nem az a bajom, hogy fideszes. Leszarom, akkor is, ha durvabban bologat majd, mint en tennem egy System of a Down koncerten (feloszlottak).

Tudod mi a bajom vele? Hogy egy tenyerbemaszo figura. Viszolygok a hangjatol, a buta fejetol es a negedes mosolyatol, ettol az egesz barsonyosan testhez simulo teveszor feloltotol, ami nekem Schmitt :) Bassza a paraszt-proletar gyokeru polgari-intellektuell izlesemet.

Schmitt egy human giccs, ez a bajom vele. :))

csakmerazé 2010.06.23. 16:06:39

@Pelso..: "ebben semmi kivetnivalót nem találok, ez van, ebben ügyes volt." Neked is leírom. Olyan nincs, hogy valaki liberális, aztán ráébred, hogy nem is, igazából konzervatív. Ez a két értékrend nagyon különbözik. Ez látszik a megnyilvánulásaiban is. Először "csuhások, térdre, imára", utána meg már benyalunk a történelmi egyházaknak. Átlátszó, kétszínű, köpönyegforgató. Kár, hogy a tehetségét így elpazarolta. Vagy ha ezt már jobban érti, eltékozolta az Isten adta tálentumát.

RoFä 2010.06.23. 16:07:30

@TaTa86.: Az Rijeka, kerem szepen. Ha itt, ahol elek es dolgozom, Fiumet mondok, akkor szerintem a nagy szamok torvenye alapjan egy ido utana bezsakolnek egy jo nagy verest. :))

Tenyleg, most jovok ra, hogy magam is hataron tuli magyar lettem vensegemre.

csakmerazé 2010.06.23. 16:09:52

@TaTa86.: Ha nekem most tételesen leírod, hogy miben kommunista a jelenlegi maszop (azon kívül, hogy utódpártnak kiáltották ki magukat), akkor elhiszem. Nekem is felfordul a gyomrom a tevékenységüktől, de ettől még nem komcsik. Ez egy kretén retorika, amiről nem képesek a fidesz-rajongók lemondani.

Pelso.. 2010.06.23. 16:09:55

@TaTa86.: Akkor summa: A "mi nem jó komcsinkat" köztársasági elnöki székkel jutalmazzuk? Kár, hogy nincs meg az úttörő nyakkendőm, vezeklésül most apróra vagdalnám, hátha vihetem valamire bizonyos körökben.

Téglagyári Megálló 2010.06.23. 16:11:40

@RoFä:

Ideahaza nem kötelező érvényűek a külföldi földrajzkönyvek.

is 2010.06.23. 16:12:56

@csakmerazé: "Olyan nincs, hogy valaki liberális, aztán ráébred, hogy nem is, igazából konzervatív. "

ez azert nem pontos: az USAban a demokratakra szavaznak a fiatalabbak es a szegenyebbek. tipikus, hogy hajdani demokrata szavazok idosebb, jomodubb korukra konzervativ szavazok lesznek. van is errol egy hires sztori Kennedyvel, aki megkerdezte, hogy hany eves kortol es mekkora fizetestol lesz valaki konzervativ.

persze, az amcsi ket part sokkal kozelebb van, mint nalunk amekkorat Orban fordult, ezt is ertem.

RoFä 2010.06.23. 16:13:07

@csakmerazé: Nem igaz.

En liberalis vagyok, de egyre inkabb konzervativ. Peldaul tizenot eve nagyon jo viccnek tartottam volna, ha a KDNP-s kepviseloknek odakiabalhatom, hogy "terdre, imahoz". Ma meg mar nem.

Kozben olvastam ezt-azt, kaptam egyket pofont az elettol...ja es volt par hivo baratnom :)

Siman el tudom kepzelni, hogy husz ev mulva a konzervativ tarsadalomfelfogast tartom majd udvosnek. Ez allitolag egyebkent is egy teljesen atlagos eszmei eletut, nincs benne semmi kulonos, ugy hivjak hogy megoregedes.

Lehet, a T. magyarorszagi "jobboldal" (WTF is jobboldal...) vermesebb kepviseloitol az fog megkulonboztetni csupan, hogy nem hivom majd hazaarulonak, aki maskepp gondolja.

(A konyvtari liberalisokon es a munkasmozgalmarokon (inkl. LMP) mar most is jokat derulok, pedig sok eve meg oket is szimpatikusnak tartottam volna. Igaz, ami a libsiket illeti, az eszmeik nagy reszevel ma sincs bajom, a szemelyukkel annal inkabb.

Pelso.. 2010.06.23. 16:14:58

@csakmerazé: Az ilyesmin nem fontos csodálkozni, az összes köpönyegforgató, amennyiben a helyzet úgy kívánja. Ez az általános szint, hozzáedződtünk már.
Elveket, értékeket keresni meg felesleges, ez kőkemény üzlet.

Tehetetlen Dodó 2010.06.23. 16:17:15

@RoFä: Nincs probléma.
Lesz giccsadó.

csakmerazé 2010.06.23. 16:18:53

@RoFä: "egyre inkabb", "husz ev mulva". Ezt én értem, ez a normális, hogy valaki változik a tapasztalatai útján, szépen, folyamatosan. Én is más voltam tíz éve, meg húsz éve és más lesz részben az értékrendem később. De nem egyik pillanatról a másikra, ráadásul a szöges ellentéte. Túl rövid idő alatt jött a változás. És nem csak OV-ről szól a dolog, tartottak vele mások is, nem szeretném rá kihegyezni a történetet.

RoFä 2010.06.23. 16:19:13

@Téglagyári Megálló: Ez egy ketsegbevonhatatlan teny, azert volt a mondat vegen a smiley. Tudod, ezt hasznaljak a modoros kommentelok az interweben torteno irasos kommunikacio soran, mikor valamit csak felig komolyan mondanak.

Ettol fuggetlenul nem szeretnek Fiume-Rijeka vitaba keveredeni egyik itteni turbofolk discoban sem. :D

cdrom70 2010.06.23. 16:22:29

Orbán egyre több hibát követ el... Az, hogy egy köpönyegforgatót tesz elnöknek, ezzel azt éri el, hogy az önkormányzatok MSZP-JObbik fennhatóságúak lesznek.
Szerintem még a fideszben sem örülnek, hogy még a látszatra sem figyel viktor.
Ez igy nem jó..

RoFä 2010.06.23. 16:23:22

@csakmerazé: Az ordog ugyvedjet szeretned meggyozni arrol, hogy ejtse a vadat? :) Fordulj az ugyeszhez!

Orban mas teszta, az o viszonya a liberalizmussal szerintem ilyen apa-fiu lazadas, centrum-periferia, stb. tortenet. A frusztralt, de nagyon tehetseges videki fiu esete a muvelt, dekadens es nagyon nagykepu varosi csajjal es annak becses csaladjaval.

Homlok rancol, konokul megy elore. Mint Chuck Norris. Egy ido utan lecsapodnak a gozok, es a liberalis cefrebol LEHET konzervativ palinka.

Amikor odasimultak Antallhoz, az persze siman lehetett meg a rezeleje.

Igy latom en. Mert javithatatlan romantikus vagyok. Azonban...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.06.23. 16:24:43

@Gasper: & @Elpet: & @Grift: és mindenkinek, akit illet:

Ha másokkal őszinték vagyunk, akkor magunkat miért próbáljuk becsapni?:-/

ü
bbjnick

csakmerazé 2010.06.23. 16:27:06

@RoFä: Ez így olyan szép volt, hogy iszom rá egyet az egészségünkre :-D

vakvarju 2010.06.23. 16:27:20

@TaTa86.: Igen, romániai külföldiek vagytok. A stílusod pedig ebben csak megerősít.

aniriga 2010.06.23. 16:38:03

Valaki legyen szíves világosítson fel,hogy miért is különb a fidesz az mszpnél?!Mert ugye mást se hallottunk évekig,hogy az mszp így,meg az mszp úgy.Egyre jobban nem látom a különbséget!Most kezdődik az igazi személyi kultusz!A pártkatonák elfoglalják a vezető poziciókat és a választási eredményekre hivatkozva megkezdődik OV egyeduralma.Mi kisemberek meg megint le leszünk sz...a.Így volt ez mindig és ígyis lesz ezután is.A minimálbért már megadóztatják,mert had legyen kevesebb annak,akinek eddig is az volt.Simor úrnak meg 2millával lesz több a fizetése az új adórendszer szerint.Megint az jár jól,akinek amúgy is van bőven.Nem is ez a baj!Legyen neki de vannak akik éheznek önhibájukon kívül és vannak akik sokat dolgoznak nagyon kevés pénzért.Sok a milliárdos és sok a szegény ebben az országban.

csakmerazé 2010.06.23. 16:42:16

@tevevanegypupu: Erre elfelejtettem reagálni: "Hol vannak most es hol van Orban?" Ők a süllyesztőben, rekreálódnak, OV pedig folytatja az elődök "áldásos" tevékenységét. Úgy látszik, hogy a bizonyítási kényszer nála is megvan :-D

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.06.23. 16:46:28

@Téglagyári Megálló:
ne szamárkodjon mán! persze, hogy kövér faszább lenne.
de itten színház folyik, kettős beszéd. a külországoknak eljátsszuk, hogy ilyen édes kis elnökünk van, kicsit a komcsikkal is jóban volt, olimpiai bajnok, laza motoros, nyelveken szól, diplomáciai múltja van, nemzetközi kapcsolatokkal bír, stb. kövér nyílt hadüzenet lenne a fél világ rettegőinek.
ugye ezt nem lehet. kell ez a majom, aki majd mindenben kiszolgálja a diktatúrát.
na ezért jó a pali.
mi a lófaszt nem lehet ezen érteni?

és ne finnyáskodjanak, mikor az mostani elnök párttitkár családba nősült, a volt kancellária miniszter apósa, biszku utódja, és lehetne folytatni.

a sólyom kártevővé vált, alkotmányozni nem lehet vele, mennie kell.

ennyire egyszerű. csak a petícióértelmisik nem értik.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.23. 16:47:54

@csakmerazé: Posztkomcsit írtam. És az erkölcsében, illetve annak hiányában posztkomcsik.

@vakvarju: Le vagyok törve... :'( Egyébként én már Budapesten születtem, úgyhogy amíg újra meg nem szállják a románok székesfővárosunkat, addig várnod kell.

@Pelso..: Schmitt jelölése címeres faszság. Remélem beszél valaki a főnökkel, hogy ezt így mégse.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.06.23. 16:49:52

@bbjnick:

biztos benne, hogy nem így lesz? én sem persze, hogy így lesz. de nevelő célzat is van a világon, meg komcsibosszantás is. :)

tevevanegypupu 2010.06.23. 16:50:45

@csakmerazé:
Politikusok altalaban ahitjak a hatalmat es rajongnak erte. Mindegyik.
Orbannal a liberalisok nagyon kiszurtak, es egyben nagy valoszinuseggel irigykedtek is ra mert tehetseges. A nagy csalodasok legtobbszor szemleletvaltassal is jarnak.Nem valasztott olyan rosszul,a jobboldal es a kereszteny kozosseg is elfogadta, lehetoseget kapott es most visszaadta a jobboldalnak a lehetoseget.
A bizonyitasi kenyszer pedig nagyonis megvan nala, kinel nem lenne meg az o helyzeteben?(-:

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.06.23. 16:51:57

@Bell & Sebastian:

"@Grift:
Hogy lehet az, hogy világosabban lát, mint az ide postolók? :) "

mer szar lenne, ha nem így lenne. :)

tevevanegypupu 2010.06.23. 16:52:55

@RoFä:
"Tudod mi a bajom vele? Hogy egy tenyerbemaszo figura. Viszolygok a hangjatol, a buta fejetol es a negedes mosolyatol, ettol az egesz barsonyosan testhez simulo teveszor feloltotol, ami nekem Schmitt :) Bassza a paraszt-proletar gyokeru polgari-intellektuell izlesemet."

Ja, hat akkor nem szoltam, az ilyen mely antipatia ellen nem lehet tenni semmit.

fran7 2010.06.23. 17:02:33

@tevevanegypupu: Le lehet írni úgy a történteket, hogy Viktor köpönyegforgató volt és átment konzervatívnak. De van egy olyan narratívája is a történteknek, hogy belátták nem lehet két liberális párt a magyar parlamentben, ezért, szinte felkérték Viktorékat, hogy álljanak be a sorba és kézcsókkal fogadják el, hogy másod- harmad vonalbeli politikusok lesznek. S majd 20 év múlva esetleg lehetnek poszt várományosok, addig elégedjenek meg a ki csurranó pénzecskékkel. Ez nem volt elégséges nekik, sőt mikor összebútoroztak az MSP-vel, ami legalább akkor köpönyegforgatás volt, akkor fordultak más írányba.

2010.06.23. 17:05:17

Valaki már célzott erre, de sztem Palika pontosan abban a pillanatban mond le a közt. elnökségről, amikor a többség számára kiderül,hogy OVM alkalmatlan egy (még ilyen kicsi) ország vezetésére IS.
Ez a dolog két éven belül bekövetkezik.
Ha lenne , nagy pénzeket mernék erre tenni:)

isssti 2010.06.23. 17:16:20

@aniriga:Engedelmeddel egy klasszikus viccel válaszolok kérdésedre:
Tudod mi a különbség a cékla és a teve közt? Nem? Akkor ne menj a piacra, mert nagyon rá fogsz b*szni!

...szóval ha nem tudsz különbséget tenni a ballibkomcsik és Fityesz közt,inkább ne nagyon politizálj, mert nagyon... ;o)

öregkopasz0208 2010.06.23. 17:27:22

@VIKTOR A MAGYAROK KIRÁLYA!: Élvezettel olvastam végig, amit írtál! Gratulálok!
Magyarország királya elment nyaralni, kipihenni az elmúlt nyolc év fáradalmait, itthagyva alvezéreinek az ország gondjait. Nem véletlenül alakította ki Navracsics a jelenleg funkcionáló kormányzati struktúrát. Így királyunk nyaralhat, nem kell felelősséget vállalnia semmiért, nem kell bejárnia a parlamentbe, amit eddig sem csinált szívesen, nem kell kellemetlen kérdésekre válaszolnia, esetleg elmenni Felsőzsolcára szarszagban lubickolni, mint az ott lakók. Ő a király. Mindig ezt akarta. Sikerült.
A király levelét megírta, az ő kedvenc Lázár Jánosának, s mit ad Isten, kit javasolt!!! államfőnek? / a Fidesz alpszabálya szerint, s nem ám pártja a Magyar törvények szerint/ hát azt a Schmidt Palkót, aki legutoljára Neki ajánlotta fel a szüzességét. Ez a Smidt Palkó, remélem nem árulok el vele titkot, egy mesebeli királylány! Annyi szüzessége van, hogy ihaj! És mindig hajlandó elveszíteni egyet.
Adott már az MSZMP-nek is. Ahogy a blogíró is felsorolta, meg is lett a jutalma. Talán csak a kis zsebpénzt hozó TV-Torna maradt ki belőle, amit a bájos tornásznő feleség vezetett a lányokkal. És amikor mi itthon kussoltunk, ők Amerikát járták. Ha Pozsgainak lehetett? Egy jó kádernek ennyi jár. Az a rohadt MSZP.
Azután jött Viktor , az ellenálhatatlan. És a megvilágosodás, hogy Viktor az Isten. Ha Pozsgai megvilágosodhatott, akkor mi itt a probléma?
Isten talán nem, de mint tudjuk, Ő a király. A Neki ajánlott szüzesség most meghozza jutalmát. S lesz nekünk egy véleményét nem vállaló, a Fidesz vezetés felé fejbólintó, minden benyújtott törvényt azonnal elfogadó /nem ért hozzá, miért várok én Tőle ésszerű, átgondolt ítéletet egy törvényről?/ bennünket és az országunkat lejárató Államelnökünk. Az összes eddigi közül a leggyengébb. Gratulálok Fideszes szavazók. Éljen a Király és az Elnök!

vakvarju 2010.06.23. 17:28:46

@isssti: Pedig van különbség: a Fityesz a jobblibkomcsi. Na!

isssti 2010.06.23. 17:30:14

..ja, köszi, mostmár mindent értek!

SzaGyu 2010.06.23. 17:39:18

Schmitt Pál: Tisztelt Országgyűlés! Most elrendelem: Schmitt Pál Országgyűlési Elnök, a Magyar Köztársaság Elnökének való megválasztását.

ebenbry (törölt) 2010.06.23. 17:42:28

RoFä 2010.06.23. 16:05:46

Schmitt egy human giccs
----

ennél jobban nem is lehet leírni, hogy milyen, tényleg egy tenyérbemászó pofa, menopauza előtt álló középkorú hölgyek izgulnak ilyen emberekre
igazi modoros arc
broáf

gulasZuppe 2010.06.23. 17:47:46

Eddig sólyom melett azért nemigen álltak ki egyesek, most hogy rajöttek fidesz bandita kerülhet a helyére gyorsan összezartak.
Az eddig csak "semmikisólyom, ez beszel ez?" hozzallas merőben megváltozott. Más szelek fújnak?
Megmondom én ki lesz a köztársaság elnöke: ORBÁN VIKTOR egy év mulva, amikor Shcmitt visszavonul.

Eddig nem volt jó a sólyom most meg ő kell?

Egyébként azt sajnálom a legjobban, hogy leszáll a Harley-rol, pedig belephtett volna a goj motorosok közé mielőtt államfő lesz :))
Aztán motoros lendülettel megyünk át a maria valérián :)

Viva Viktor! :)
viva komédia :)

qbr 2010.06.23. 17:48:56

Nemrég volt az indexen egy olyan gondolatmenet, ami szerint azért emelik ki az egyik min.elnökhelyettesi posztot a többi miniszter fölé, hogy előkészítsenek egy átmenetet egy erős elnöki rendszer (mint pl. Franciao.) irányába. Ebben az esetben elég nagy hiba lenne egy önálló és önjáró közt.elnököt választani, majd hatalmat adni a kezébe - egy lojális Schmitt ilyen célra sokkal megfelelőbb.

4 év múlva pedig a közvéleménykutatások birtokában akár az utolsó pillanatban végre lehet hajtani egy elnökcserét, csak meg kell kérni SP-t, hogy mondjon le.

Persze a fenti gondolatmenet találgatosan alapszik, úgyhogy elég ingatag az egész

tölgyes 2010.06.23. 17:52:05

@qbr: Nem szabad ezeket a találgatásokat komolyan venni. A mostani hújjogás is azért van, mert ők mást szeretnének.. és ahhoz gyártanak kínjukban ideológiát.

tevevanegypupu 2010.06.23. 17:55:06

@fran7:
Sokfelekeppen lehetett, nem hinnem, hogy egyhamar megtudjuk hogy volt valojaban. Ami biztosnak latszik az az, hogy Orban meg a liberalisok utaljak egymast. Es a liberalisok is utaljak egymast, ketfele szakadtak, mar ami megmaradt beloluk. Tovabba megutaltak egymast az mszp-vel is, bar ez a szovetseg kizarolag anyagi alapokra es a hatalom abszolutizalasara helyezkedo szovetseg vol, szikranyi szimpatiat sem lehetett erezni kozottuk. Sokat nem reklamalhatnak most, hogy Orbanek is teljhatalmat akarnak, raadasul ezt a valasztason meg is kaptak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.23. 18:07:00

két mulatságos apróság.

egy. a mi Pali bácsink majdnem két hete búcsúzott el brüszeltől.

kettő, le kéne gyűrnöm a hányingert és rá kéne néznem a kapcsolat.hu-ra, hogy lássam hány maszop-fan emleget elfelhősödött ábrázattal Pali bácsi pártállami múltját. :)

fitball 2010.06.23. 18:08:46

@SZÓRAKOZTOK!!rEMÉLJÜK JÓ LESZ EZ ÍGY BIZZTOS A KÜLFÖLDNEK SZIMPATIKUS LESZ jÓ KIÁLLÁSU KELLEMSS 4 NYELVET BESZÉL MINDENHOL KEDVELIK A SPANYOL KIRÁLY IS MEG A VILÁG SPORTVEZETÉSE mi BAJOTOK????VIKTOR A MAGYAROK KIRÁLYA!:

fitball 2010.06.23. 18:11:42

@BtELJESEN IGAZAD VAN DE AZÉRT ÍRJ!!hÁTHA undili:

Ajtony 2010.06.23. 18:12:17

@VIKTOR A MAGYAROK KIRÁLYA!:Gyakran adják fel fordítva a pizsamádat?
Csak miheztartás végett

Ajtony 2010.06.23. 18:16:07

@qbr: ne lottózz! esélytelen :-)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2010.06.23. 18:19:04

"ha 2005-ben jó volt a Fidesznek és Orbán Viktornak a jogászprof, akkor öt évvel később miért állnak el az újrajelölésétől?"
Mert akkor a másik párt volt hatalmon. Most meg ők. Ezért.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.06.23. 18:27:17

Valamikor, a rendszerváltás hajnalán, még ifjú koromban magam is olvasgattam politikatöréneti és -elméleti munkákat a hatalmi ágak szétválasztásáról, az erős autonóm szereplőkkel biztosított egyensúlyok rendszeréről, ami szimpatikus elgondolás volt, és tulajdonképpen ma is az. Csakhogy ami nálunk lett azóta, az messze nem az az eszményi rend, amit akkoriban elképzeltünk.

Besokallt ám az ember attól, hogy akárhová megy, mindenütt ott vigyorognak azok az arcok, akiknek a helye már a `80-as években lett kijelölve, vagy akiket ők neveltek ki és dresszíroztak az összetartás mindenek előtt való fontosságára, hogy ezek az figurák mindenütt éreztetik, esélyed nincs semmire, csak azokon az utakon, amit ők jelölnek ki és csak annyira, amit ők elegendőnek ítélnek. És besokallt az ember azon is, hogy függetlennek mindig azok neveztetnek, akik nekik hajtják a szelet, vagy kellőképp meg vannak ijedve tőlük, esetleg szeretik a vállonveregetésüket. Vagy épp kettő közül a kevésbé veszélyes rájuk nézve.
Nekem továbbra is tetszik a polgári jogállami intézményrendszer független szereplőkkel, de a független szereplőséghez függetlenség kell. Amíg anyagilag, karrierben, reputációban majd` az egész ország egy hatalmi csoport kénye-kedvétől de még inkább érdekeitől függ, addig értelmetlen a különböző intézmények autonómiájának garanciáiról beszélni.

gitáros 2010.06.23. 18:28:54

@fitball:
Hiába nyomogatod a shifted, ha be van kapcsolva a kapszlok...:)

@Yooha:
Azért az elég ciki, hogy a szocik ellenében jó volt nekik, de kormánypártként már nem az...

Prairie 2010.06.23. 18:30:23

TÖKÉLETES VÁLÉASZTÁS.

Thulsa Doom (törölt) 2010.06.23. 18:31:57

Schmitt egy igazi karrierista, aki az anyját is megbaszná egy jó pozícióért. Ilyen szempontból hálás választás, mert biztosra vehető, hogy a lábnyomát is megcsókolja majd Viktornak. Sólyom meg szóra sem érdemes. Egy kretén pojáca.

Az elmúlt húsz év a bizonyíték arra, hogy semmi szükség köztársasági elnökre. A megválasztása csak egy kényszerű színjáték mindenki számára. Mivel a hatalom nem lehet kétfejű, ezért a köztársasági elnök csak egy bazári majom.
Most itt lenne a lehetőség tiszta vizet önteni a pohárba és megszüntetni ezt az értelmetlen pozíciót.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.06.23. 18:32:29

A jónyelvű Schmitt MSZMP tag is volt, de hát a mi kutyánk kölyke lett , tehát jó elvtárs.

A nép válasszon köztársasági elnököt.

ORBÁN HúZZ A P.CSÁBA!

gitáros 2010.06.23. 18:38:31

@TaTa86.:
Külföldi magyar a más országban élő magyar. Szerintem Románia is masik ország, de javíts ki, ha tévedek.

Tőkés, b+? Nekem már Szőcs is sok. Nehogymá egy "határontúli" ember jobban ismerje a magyarországi társadalmi, jogi, stb viszonyokat, mint egy itthoni...

Ja, persze ha a "magyarságmérce" a fő szempont, akkor nem szóltam. Azon én úgyis eléggé alul helyezkedek el a hozzád hasonlók besorolása szerint.

Kulminaator 2010.06.23. 18:43:12

Én ugyan már öreg vagyok egy újrakezdéshez külföldön de most jött el a pillanat, hogy a gyerekeimet unokástól kizavarjam az országból.Ahogy kurvaországbéli exünk is megmondta, akinek nem tetszik elmehet.Hát nem tetszik.Szerencsére jó szakmájuk és jó nyelvismeretük van a kölköknek, jól fognak boldogulni.

Kassian 2010.06.23. 19:18:05

Schmitt Pál igazi simulékony és persze totálisan súlytalan politikus. Kiszolgálta a Kádár-rendszert, most kiszolgálja az Orbánt...Sólyom legalább jogász, viszont teljesen dilettáns és főleg gyáva (kivéve most, amikor a pozícióját félti).

Autosave 2010.06.23. 19:26:12

"Sportolói pályafutása mellett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem belkereskedelem szakán 1965-ben szerzett diplomát. 1992-ben a Testnevelési Egyetemen védte meg egyetemi doktori disszertációját, ugyanitt 1994-től címzetes egyetemi tanár. Diplomájának megszerzése után a Hungarohotels Vállalatban kapott állást szállodai munkatársként. 1976-ban kinevezték az Astoria Szálló igazgatóhelyettesévé. A turisztikai szakmából 1981-ben került ki, amikor a Népstadion és Intézményei (NSI) főigazgatójává nevezték ki. A Magyar Olimpiai Bizottságban 1989 óta a testület elnöke. 1983-ban beválasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagjai sorába.

Schmitt Pál 1983 és 1986 között a Magyar Népköztársaság sportot irányító központi hatóságának, az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) az elnökhelyettese volt miniszterhelyettesi rangban. Ebbe az időszakba esett a Magyarország által politikai okokból bojkottált 1984. évi nyári olimpiai játékok (Los Angeles) is. Az olimpiai részvételről szóló szavazáson azonban nem vett részt. Schmitt a kilencvenes évektől diplomataként is dolgozott, majd 2002-től kötelezte el magát a Fidesz mellett."

Nos, aki az elmúlt 20 évben a Scmitt elvtársról összegyűlt anyagtól nem akar egy nagyot rókázni, az tényleg tökös magyar gyerek. (A nyelve már régen elkopott mert mindenki seggében járt már.) OV ilyen, nem véletlenül, neki ez kell...
Röhej, b+.

werno 2010.06.23. 19:27:20

Azt nem értem ,hogy az MSZP miért nem Sólyom Lászlót jelölte,sőt az előző parlament miért nem választotta meg őt ujabb 5 évre?

Patroll 2010.06.23. 19:44:03

@Autosave: Mondod te akinek a legnagyobb teljesítménye, hogy 90-es az IQ-ja.

kgonzo 2010.06.23. 19:45:56

Viktor! Tényleg azt az embert szeretnéd, hogy képviselje az egész országot, aki 2006-ban a Kossuth téren fölment arra színpadra, amely mellett listázták az újságírókat?

Hm.

Értem én, hogy báb kell, de nem kellene legalább a látszatra ügyelni?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.23. 19:54:57

@TaTa86.:

De külföldi. Ami az államhatárokon belül van, az belföld, ami meg kívül, az külföld. Aki az államhatáron egy centivel belül él, az belföldi, aki azon túl, ugyanannyival, az külföldi.

Autosave 2010.06.23. 20:00:21

@Patroll:
Mondod te akinek 9-es az IQ-ja.
Olvasd el, mit írtam, ha érted egyáltalán.
Fingod nincs, hogyan lett SP nagykövet és számtalan egyéb pozíció tulajdonosa az MSZP éra alatt is; ne oszd az észt, apa...

parttalan 2010.06.23. 20:15:57

Schmittet fölfelé buktatják. Orbán diktatúrájában csak a Vezér szava számít. Az államhatalmi gépezetben mindenki más csak beosztott.

A köztársasági elnök szerepe az egykori Elnöki Tanács elnöke jelentőségére redukálódik le hamarosan. Egy díszlet lesz csupán az orbáni rendszerben.

parttalan 2010.06.23. 20:19:01

@Kulminaator:

Attól még egyszer elfogyhat a levegő a gyerekeid körül, hogy biztos megélhetésük, jó szakmájuk van.

qbr 2010.06.23. 20:22:16

@Ajtony:
basszus, és tényleg nem szokott lenni egy találatom sem :D pedig most vagy 3milliárd a főnyeremény

Iustizmord 2010.06.23. 20:24:23

@Thulsa Doom: egész pontos summázat

@Kulminaator: az enyéim még kicsik, de asszem foci/tenisz/kosár, néptánc , zongora/gitár, és hasonló "hülyeségek" helyett emeltszintű angol, német, francia és spanyol nyelveket fognak tanulni. mindet párhuzamosan...

@Autosave: ugyan, schmidt pali az átlagmagyar epitenonja, valóságos szintézise a magyaroknak. amennyiben az opportunizmust, az alázatoskodást, a benyalást, tekintélytiszteletet, külsőségekre adást, stb valóságos hungarikumnak tekintjük. amúgy senkinek nincs fogalma, milyen hatalmas földalatti ellenálást , belső bomlasztást tanusított pali az otsh-nál, amikor a 84-es olimpiáról szavaztak, őt magában folyamatosan hajtogatta: rohadt komcsik! rohadt komcsik! és aztán beleszart a klotyóba , de NEM HÚZTA LE!

@kgonzo: nem, nem kell a látszatra ügyelni, tudod, a Felhatalmazás, ami na 3/4. jah nem, a 2/3. jah nem , az 53%. mindegy is. megfogta , hadd vigye.

ionsrác 2010.06.23. 20:24:26

Sólyom és Schmitt: a jellemtelen gyáva és a gerinctelen báb.

Karakán (törölt) 2010.06.23. 20:33:29

Valami azért a fenti életrajzból kimaradt.

No comment!
S.P. az MSZMP tagja. 1983-ban lett miniszterhelyettesi rangban a sportot irányító Országos Testnevelési és Sporthivatal elnökhelyettese....

Köszönjük Viktor, hogy ilyen kiváló ember lesz az elnökünk. Méltó párod lesz ...

Abraka 2010.06.23. 20:39:39

Valaki emlexik meg Smith kampany reklamjara??
"mindegy, hogy a duna jobb vagy bal pratjan.."
pfffffffffff Utana beallt a fideszhez. EZ AZ EMBER EGY NULLA. Ez lesz a k elnök???? ATYA ÉG..

Kulminaator 2010.06.23. 20:44:05

@parttalan: Lehet de itt már elég erősen fogytán van.Soha nem voltam komenista de azért amit a fityesz most elkezdett az mindennek a netovábbja.Kísértetiesen emlékeztet egy másik korszakra.

Kulminaator 2010.06.23. 20:47:45

@Iustizmord: Az enyémek is már az első osztályban elkezdték a nyelvtanulást.Nagyon-nagyon jó nyelvtanáraik voltak ( fiatal, frissen végzett tanárnő például aki gitározott és énekelt a gyerekeknek, imádták! ), aztán befigyelt kiskorukban némi putt-putt és a cartoon angolul.

Abraka 2010.06.23. 20:52:59

Igaza van annak, aki seggnyalonak nevezi Palit. Mert eza csavo tenyleg az. Hányinger..

Alfőmérnök 2010.06.23. 20:57:03

Megy a trollkodás ezerrel.

bryan 2010.06.23. 21:02:09

@Elpet:
konzlib.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=13227

Egy érdekes nézőpont.
Persze nem fog tetszeni, én is kb. a felével értek egyet, de ettől még érdemes elolvasni.

Thulsa Doom (törölt) 2010.06.23. 21:12:34

Azért az meglepő, hogy még itt, az aktívan politizáló emberek között is kizárólag szarfűrészelés folyik.
Ki legyen a köztársasági elnök... blablabla....

Mondjatok már a húsz év alatt egyetlen pozitív dolgot, amiért megérte köztársasági elnököt tartani! Mi értelme van ennek a pozíciónak? " há' mer máshol is van, meg hát ez a szokás, oszt' mi lenne ha nem lenne..."
Komoly érvek.
Nincs haszna, tehát nincs rá szükség. Kormányzást intézze a kormány, ha meg képtelen rá, takarodjon a picsába és jöjjön egy másik.
Semmi szükség egy parlamenti többség által kinevezett impotens kibicre a mindenkori kormány mellé.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.06.23. 21:27:31

@Thulsa Doom:

"Mondjatok már a húsz év alatt egyetlen pozitív dolgot, amiért megérte köztársasági elnököt tartani"

Helyrerakták a Sándor palotát :)

Tehetetlen Dodó 2010.06.23. 21:41:35

Honnan szalajtották ezt a sok friss idiótát?
Van még kapcsolatos rohamosztag?

jazzcool 2010.06.23. 21:49:53

érdekes helyzet lesz: Schmittet abban a reményben jelölte a Fidesz, hogy lojális lesz a kormánypárthoz. Schmitt viszont imádja a népszerűséget, és ennek érdekében még arra is képes lehet, hogy elfelejtse fideszes múltját. azaz valóban mindenki lesz.

thetriggerhappy 2010.06.23. 21:50:01

@Elpet:

cserébe most annak tapsolsz ha más csinálja uezt. logikus.

jazzcool 2010.06.23. 21:50:37

@jazzcool: jav: azaz valóban mindenki elnöke lesz.

tevevanegypupu 2010.06.23. 22:21:36

@is: @Pelso..:
Elvtarsak higyjek el en sem Schmittet valasztottam volna, de Orban engem nem kerdezett meg.Nekem Vizi E. Szilveszter lett volna a jeloltem.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.06.23. 22:28:45

@tevevanegypupu: dettó szilvesztereztem volna inkább. Mindentudás egyeteme - mindenki elnöke.

bonebear · http://cinca.blog.hu 2010.06.23. 22:43:58

Ha összegezni kéne, ami eddig történt a vezető posztokon szerintem: tartalmilag kancellári/félelnöki rendszer kezd kiépülni, ahol a fő politikus a miniszterelnök nevű személy, vannak neki erősen alárendelt minszterek és államtitkárok, és lesz egy kiürült köztársasági elnöki poszt. Kár...

gramercy 2010.06.23. 22:45:13

komcsi rendszer felszamolasarol almodoznak egyesek es kozben ajnarozzak Schmitt valasztasat

lepartpolitikusozzak Goncz Arpadot es kozben ajnarozzak Schmitt valasztasat

kritizaljak Madl Ferencet mert kussember volt es kozben ajnarozzak Schmitt valasztasat

2005-ben nepszavazasert rinyalnak, KETHARMAD utan meg fosnak hogy nem Schmitt nyerne

2005-ben bejuttattak Solymot most meg rinyalnak hogy a legnagyobb geci

es kozben azt hiszik, hogy a POZSGAY jobb alkotmanyt ir majd mint a Solyom

eszem-f@szom megall, hogy lehettek ennyire szemellenzosek?
vagy mar gyakoroljatok a bolsevik koztarsasag newspeach-et?

We've always been at war with Eastasia

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.06.23. 22:49:43

@bryan:

Ne haragudj, de nem olvastam végig.

Néhány gondolat, ami azért eszembe jut. A független hatalmi ágak működtetéséhez először is nem látom azoknak a független - tehát esetünkben az egyéni és csoportérdeken felülemelkedve, mindig kizárólag a törvények és általánosan elfogadott morális elvek alapján döntő - szakemberek és mindenféle notabilitások tömegét, akikre alapozva az elválasztott hatalmi ágak működését biztosítani lehetne.

Az ország jóléte és szabadsága nem azon mérhető, hogy az állapotok a rendszerváltás környékén kialakított akadémikus és idealista elképzeléseknek mennyire felelnek meg, amely elképzelések megélt tapasztalat híján annyira a levegőben lógnak, hogy valójában mikiegérizmus az egész. A szabadság és jólét nem a számvevőszék elnökségén, meg a Slágerrádió pályázatán, meg nem azon múlik, hogy drágabolgárúr beszélhet-e az éter hullámain vagy sem. A szabadság és jólét azon múlik, hogy a nemzet tagjainak sikerül-e egzisztenciát teremteniük saját hazájukban, mert tulajdon és komolyan megalapozott jövedelem nélkül csak a kiszolgáltatottság jut osztályrészül bárkinek. Ha van egzisztencia és a nemzet tagjai gazdaként birtokolják az ország erőforrásait, akkor semmilyen zsarnokságot nem lehet felépíteni, mert erős nemzetre nem tud rátelepedni senki.
Én a nemzet egzisztenciális megerősítésében látom a szabadság igazi garanciáit. Az intézmények, ó, az csak egy dolog. Bennünket szolgálnak, ha úgy tetszik, megváltoztatjuk őket.

Az alkotmányosság pedig ez alkalommal is be van tartva, oszt jónapot.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.06.23. 22:58:25

Se Zengő, se Tubes, sehol, ahol a nép nem akarja." (Orbán Viktor 2010.
február 8. Napkelte)

Na a fagyi visszanyal a gonosz törpére!

ORBÁN A NEMZET ÉLŐSKÖDŐJE!

szubjektiv 2010.06.23. 22:58:32

@tevevanegypupu:
Mit tud Vizi ami miatt annyira alkalmas szerinted a tisztségre? Mert akadémikus?
Nem értem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.06.23. 23:00:29

@Elpet:

Nem szívesen mondom, mert igen kedvellek, de becsapod magad. A kérdés nem a reváns, hanem, hogy mi lesz utána. Az új hatalom automatikusan nem lesz jobb, mint a régi, olyan lesz, amilyennek hagyjuk, hogy váljék.

"Megrendítő. Új Magyarország emelkedett ki a káoszból. (...) Ebből készülünk kivenni a részünket. Hogy a régi és az új politikai erők közül melyekhez 'esünk közelebb' a jövőben, az – paradox módon – sokkal inkább múlik rajtuk, mint rajtunk."

magyarido.blog.hu/2010/04/16/olvasom_ismet_kezzelfoghato_kozelsegben_a_rendszervaltozaskor_elpuskazott_nagy_lehetoseg_a_valosag_r

ü
bbjnick

Thulsa Doom (törölt) 2010.06.23. 23:06:32

@Orbán nyaral pártautóval, itthon vészhelyzet! Szép: Esetleg leszel kedves egyszer érdemben hozzászólni, mert különben csak azt tudom javasolni, hogy húzzál vissza a kapcsolat.hu-ra vagy gyurcsány seggébe, ahonnan tévedésből előmásztál.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2010.06.23. 23:12:37

A Pinabubus és a Zétényi-Takácsot alkotmánybíróságra küldő. Akkor inkább Tölgyessy, úgyis ő a legalkalmasabb rá.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.06.23. 23:16:13

@bbjnick:

Kérlek. Lehet még várni, amíg föláll egy olyan, tömeges támogatottsággal és elsöprő erővel rendelkező politikai erő, amelyik kétharmadot szerez, és egyben meg is felel a legszigorúbb morális követelményeknek, csak közben lehet, hogy nem marad ország. Ez van, ami van, hozott anyag. Nekünk ezzel kell csodát tenni.
De hát, jó az Isten, jót ád. Majd kipótolja azt az öt kenyeret és két halat.

gramercy 2010.06.23. 23:19:10

@Elpet: es ezzel a csodatetellel lesz is valami? vagy megvarjuk meg az oszi valasztasokat, mert a ketharmad nem eleg hozza?

mert az uj orszag epitese tekinteteben eleg langyosra sikerult az elso honap...

es most nem kell azzal jonni, hogy 8 ev
igen, 8 ev
es 8 ev ellenzekben, mar reg meg kene lennie az uj alkotmanynak is pl.

vagy valahol porosodik novemberig?

Invictus 2010.06.23. 23:31:41

@Elpet:

"Besokallt ám az ember attól, hogy akárhová megy, mindenütt ott vigyorognak azok az arcok, akiknek a helye már a `80-as években lett kijelölve, vagy akiket ők neveltek ki és dresszíroztak az összetartás mindenek előtt való fontosságára, hogy ezek az figurák mindenütt éreztetik, esélyed nincs semmire, csak azokon az utakon, amit ők jelölnek ki és csak annyira, amit ők elegendőnek ítélnek. És besokallt az ember azon is, hogy függetlennek mindig azok neveztetnek, akik nekik hajtják a szelet, vagy kellőképp meg vannak ijedve tőlük, esetleg szeretik a vállonveregetésüket. Vagy épp kettő közül a kevésbé veszélyes rájuk nézve."

És ha pont ugyanez lesz, csak Fideszes arcokkal, és a Fideszhez való lojalitás számít majd mindenhol elsősorban? Az fasza lesz?
Orbán felépítette az ellen-MSZ(M)P-t, ő meg az új Kádár akar lenni (vagy Horthy, mindegy, lényeg, hogy a Hegemón szerepét nézte ki magának).

Thulsa Doom (törölt) 2010.06.23. 23:32:59

@Shimona: Te meg honnan a búbánatos lófaszból másztál elő? Nyitva maradt valahol egy csatornafedél?

drukkker 2010.06.23. 23:34:08

Schmitt a Jolly Jokker. EU parlament alelnök, MOB elnök, Fidesz alelnök, Parlament Elnöke, most Köztársasági Elnök jelölt. Nem mondom szép karrier.
Emlékszem amikor Sólyom pozicióba került. Akkor ez úgy lehetett lehetséges, hogy az akkori Szdsz nem támogatta Sziki jelölését, mert azt mondták, párt ember ne lehessen KE. Úgy látszik a Fidesz nem ennyire "vallásos", nekik tökéletesen megfelel egy pártkatona, sőőőőőőt.....
A cikk azt írja Schmitt simulékony. Igen az! Egész élete erről szól. Mindig az aktulis segget kell tiszttani. Igen, ezt csinálta egész életében. Én csak tudom, egyévfolyamba jártunk, és már akkor is kivívta mindenki ellenszenvét, annyira nyíltan nyalt. Amikor 2002 ben visszatért külföldi kiküldetéséből, elősször az MSZP nél jelentkezett, de ott ismerték, és villámgyorsan megtalálta a másik segget, ott is tart.
A sokat vitatott Biszku dokumentum film anyagából kimaradt, mert a film készítői túl fiatalok ahoz (és talán gyvák is), hogy feszegetni merték volna Schmitt kapcsolatát Biszku elvtárshoz. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrr. nekem forog a gyomrom, szegény magyar nép.........

Oblomov 2010.06.23. 23:40:26

A Goldman Sachs aszondja, hogy a megfelelő niemandot sikerült megtalálni.

"A GS elemzője a Fidesz államfő-jelöltjének megnevezése kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy a kormány akadály nélkül viheti keresztül a törvényhozás folyamatán a tervezett intézkedéseit, amelyek a közgazdász reményei szerint mélyreható reformlépések lesznek."

Thulsa Doom (törölt) 2010.06.23. 23:42:48

@Invictus: Minden politikus hegemón szerepet szán magának, aztán a valóság mindig úgy dönt, hogy mehet a levesbe.

Orbán meg nem magát építette fel, hanem felépítették. Elsősorban az MSZP segítségével. Ő lett kiszemelve váltóembernek ezért őt kezdték "rettenetes veszélynek" beállítani a baloldalon. Így akinek nem tetszett a baloldal meg a szadesz, annak törvényszerűen vezetett az útja a Fideszhez, mondván: " Hát ha a rohadtkomcsik ennyire félnek Orbántól, akkor biztosan tud valamit! Rá kell szavazni!".

Régi technika már ez. Mindig bejön. Ez a módszer a garancia rá, hogy semmi se változzon.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.06.23. 23:47:17

@Oblomov:

Az alkotmány olyan köztársasági elnöki pozíciót határoz meg, amelynek semmi lényegi hatalma, éppen azért, hogy a miniszterelnöki jogkört ne korlátozza. Az az alkotmány, amelynek létrehozásában Sólyom elnök úr jelentős szerepe vitathatatlan.

adom 2010.06.23. 23:48:55

Forradalmat csinaltunk a szavazofulkekben! A'89-ben kivivott demokraciat, levaltjuk, hogy ismet az elozoek kozul nevezzunk ki valakit! Megcsinaltuk

Oblomov 2010.06.24. 00:11:18

@Elpet:
Azt is olvastad az alkotmányban, h. minden hatalmat a miniszterelnöknek?

beni nagyapja 2010.06.24. 00:13:18

Hihetetlen ez az eszement gyűlölettel teli primitív hozzászólás.

beni nagyapja 2010.06.24. 00:15:05

Hihetetlen ez a rengeteg eszement gyűlölettel teli primitív hozzászólás.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.06.24. 00:30:40

@Oblomov:

Nem olvastam ilyet, viszont a miniszterelnök kezében összpontosuló hatalmat nem a lojális köztársasági elnök növeli leginkább. Hanem egy olyan tényező, amiről nem szokás beszélni.
A politikatudomány ugyanis, amikor a hatalmi ágak szétválasztásáról, mint a hatalom kontrolljának legfontosabb eszközéről beszél, a legelső helyen beszél a végrehajtói és törvényhozói hatalom szétválasztásáról. Magyarul Kormány és Országgyűlés. Ez a két hatalmi ág a rendszerváltozás óta mindig azonos kézben van, és soha, senkinek nem jutott eszébe ezt reklamálni. Pedig, ha valami koncentrált hatalmat teremt, akkor ez.

drukkker 2010.06.24. 00:35:50

@beni nagyapja: Miért szerinted mit lehet szeretni egy demokratának magát valló diktátoron, és egy seggnyaló bájgúnáron, akinek a legnagyobb gondja Brüsszeli munkálkodása során az volt, hogy az általa szeretett különleges konyak hol kapható európában. Az alakalmazottai közül egy titkárnő erre volt ráállítva, egész nap telefonált ez ügyben. Végül is sikerült...... hála az égnek. Egyébként a nők szereteik, mert jóképű. Csak sajnos ez az országnak kevés.
Orbán azért valamit tudhat, ha több évtizeden keresztül diktatórikus módszerekkel képes vezetni a pártját. Nincs lázongás, nincs palotaforradalom, nincs 8 - 10 ember, aki egyszer azt mondaná, te Viktor, elég volt belőked, menj haza focizni, mostantól ezt a pártot demokratikusan fogjuk csinálni. NEM ilyen nincs, mindenki szolga mód teljesít mindent amit a "NAGY FEHÉR FŐNÖK" akar. Érthetetlen! Jön a második Rákosi korszak!!!!!!!!!!!!

Alfőmérnök 2010.06.24. 00:47:12

@beni nagyapja: Inkább az az alkotmány volt primitív, amit Sólyomék alkottak.
A nemzeti vagyon kirablását tette lehetővé (pl), ezt jobb helyeken hazaárulásnak hívják. És súlyos ítélet jár érte. Szóval menjen csak Sólyom a kurvaannyába.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.06.24. 01:12:02

@Elpet:

"Lehet még várni, amíg föláll egy olyan, tömeges támogatottsággal és elsöprő erővel rendelkező politikai erő, amelyik kétharmadot szerez, és egyben meg is felel a legszigorúbb morális követelményeknek... --- írod.

Nem kell várni, mert megvan a kétharmad. Az "nem mindegy", hogy hogyan élünk vele. Itt most egy teljesen új kultúrát kell fölépíteni. Elő kell kotorni mindenünket amink van, meg kell mérni, át kell rostálni, mi az ami érvényes. Bizonyos dolgokban pedig kifejezetten újítani kell.

Ezekben a változásokban, ebben a munkában a politikának, a politikai kultúrának meghatározó szerepe van. Ami a politikában történik az közvetlen és közvetett formában is lényegileg befolyásolja a közállapotokat és a közgondolkodást. Még az sem mindegy, hogy egy politikus milyen cipőt hord, nemhogy az, hogy közjogi kérdésekben milyen döntések születnek.

Az új hatalom, pontosabban annak képviselői zsinórban csinálják a balfékségeket, úgy viselkednek, olyasféle dolgokat engednek meg maguknak, mintha nem volnának tisztában cselekedeteik súlyával vagy teljesen hidegen hagynák őket azok következményei. (Nem részletezek: szegény magyarido.blog.hu már jóformán csak ezekről szól:-/) Bizonyára meg lehet magyarázni, miért teszik, amit tesznek (többnyire én is meg tudom valahogy magyarázni ezeket), de ezzel sokkal inkább ártunk, mint használunk az ügynek.

Nekünk (az) állampolgároknak nem az a dolgunk, hogy támogassuk a hatalmat (támogattuk, amikor megválasztottuk őket, azért lehetnek ott, ahol vannak), hanem, hogy (korrekt módon) számonkérjük. Ha nem "cs*szegetjük" a pol. elitünket semmi perc alatt elveszíti a realitásérzékét és nem tud minket szolgálni:-) Én a leghatározottabban úgy gondolom és azt vallom, hogy a politikának nem lojalitásra, hanem jóindulatú, tisztességes kritikára van szüksége. ha tud vele élni, akkor győztünk, ha nem, akkor...

ü
bbjnick:-)

beni nagyapja 2010.06.24. 01:13:48

@Alfőmérnök:
Veled tök egyetértek .
Amit nem értek :
hogyan lehet elfelejteni mindazt ami az előző 8 évben történt ?
Síránkoznak itt a demokráciáért , diktatúrát és más hülyeségeket vizionálnak arra számítva , hogy rövid az emberek emlékezete .
Gyökeres változásra van szükség és ehhez nem kell egy Sólyom László aki természetesen a saját megalkotott alkotmányát védené.
Mire volt nekünk jó ez az alkotmány ?
Az ország romokban , a munkának nincs becsülete, lehetne végtelenségig folytatni.
Egy olyan ember kell ma közt. elnöknek aki nem tesz keresztbe a nagytakaritásnak.
Diktatúrá ?
Gyurcsány pár nappal ezelőtti blogjából : " Erőszakosan, hogy ne mondjam, brutálisan bánnak az emberekkel. Hiszen hogyan máshogy lehetne minősíteni azt, ahogy rendületlenül ragaszkodnak ahhoz az alávaló szándékhoz, hogy indoklás nélkül mentsenek fel köztisztviselőket "
Mondja ezt az az ember aki ugye Megyó tanácsadója volt mikor a PSZÁF elnökét, Szász Károlyt sorozatosan próbálták eltávolítani, majd megverték (ma sem tudjuk, kik) s végül törvénytelenül eltávolították..(pedig, biztosan indokolták...Na meg a többi törvénytelenül leváltott vezető.

na mind 1 .. késő van , jó éjt

beni nagyapja 2010.06.24. 01:15:45

@drukkker: Buta vagy .. vagy ellenérdekelt..bocs

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.24. 01:41:15

@Elpet: hogy is működne a demokrácia a könyvek szerint? Törvényhozás, végrehajtás, bíráskodás autonómiája, ugyebár. Vannak még illúzióid? Minek is jársz szavazni (ha jársz)?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.06.24. 07:03:08

@bbjnick:
nem értelek. nem igaz, hogy nem látod, hogy ahhoz, amit szeretnél, szeretnénk, -ugyanis nem hiszem, hogy bárki vitatná, hogy új kultúrára van szükség, egy olyanra ami azért hasonlít egy régire- arra van szükség, amit elpet mond. fel kell állnia az erőnek, minden porcikájában, meg kell építenie a falat aminek a hátát dönti a csatában. a megnyertük a választást, nem elég. csak egy terület, az oktatás, szerinted kell elég idő ahhoz, hogy átállítsák emberi és hatékony pályára, ezzel a pedagógusi gárdával? vagy elég azt mondani, hogy megnyertük a választást, holnaptól fejbe lehet baszarintani a nem tanuló-rosszalkodó gyereket, de lehetőleg feszülettel? és alkotmány, és gazdaság, és minden egyéb. és akkor még jönnek a helyhatósági választások. sok mindent nem praktikus megtenni, sok mindent meg nem lehet, mert a fidesz önkormányzatba nyomuló seregei patkányvisítást hallatva marják egymást a reménybeli pozíciókért.
és akkor eljutottunk a fidesz legfelső, legbelső körén eggyel kívülebbi tartományba, az emeszpétől, vagy az eszdéesztől alig különböző iszonytató emberekből álló tagságához. és ez nem fideszkritika, aki politikusnak megy az az elhívatottak kivételével, erkölcstelen, haszonleső, kíméletlen, együttérzés nélküli szarházi. aki ezt nem látja, az csak illúziók foglya lesz. ezen a gárdán is keresztül kell verni az új kultúrát. és akkor még ottan van a fidesz értelmiségi /:))))/ holdudvara, a demokraták, a mandineres fiúkhoz hasonlatos tulajdonképpeni liberálisok, és egyéb hígvelejűek, akik már mostan sipákolnak, mint a fürdőskurva.
viktor, nyilvánvalóan isten embere, -egy iszonytató sereg élén- de még neki is szilárd, szépen kiépített, tisztalogikájú, stb. hatalmi bázis és rendszer kell, hogy elvégezze a rá kimért munkát.
ezért legyél türelemmel.
és ha ez így szépen megvalósul, akkor egyben az lesz az elpeti álom megvalósulása is, minden magyar család vehet egy új ejrópai/jappáni/ magnetofont! :)

betyár (törölt) 2010.06.24. 07:13:41

Most legalább olyan súlyos karakterű köztársasági elnökünk lesz mint amit a magyar elnöki tisztség/jogkör megérdemel.:))

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.06.24. 07:13:52

@bbjnick:

A kétharmadig eljutás során is ott voltak azok a működések, amelyeket kifogásolsz.

Alfőmérnök 2010.06.24. 07:18:56

@beni nagyapja: Tkp. nem csak azt nem lehet elfelejteni, ami az elmúlt 8, hanem azt sem, ami az elmúlt 20 évben történt (hogy tovább ne menjek...).
Milyen politikusaink vannak nekünk? Még diploma sem szükséges ahhoz, hogy valaki a parlamentbe bejusson képviselőként. Pedig minimum a közgazdaságtanhoz és a joghoz felsőfokú szinten érteni kéne, ha valaki egy országot felelősen vezetni akar (vagy részt akar venni a vezetésében).
Amit Gyurcsány ír, abból csak annyi derül ki, amit eddig is tudtunk(többek között magától a mestertől): ezek hazudnak éjjel-nappal. Ezért nagy tett volt kiszivárogtatni az őszödi beszédet. Mert valamit megtudtak az emberek abból, hogy mi is zajlik a háttérben (és a fejük fölött).

stratez 2010.06.24. 07:20:57

Ez az Orbán által megkomponált forgatókönyv, színjáték elég röhejes annak tükrében, hogy már hónapokkal ezelőtt eldöntötték, ki lesz a köztársasági elnök. Legalább ettől a bolgár gumimatracon megírt levélbohózattól megkímélhették volna a közvéleményt, a parasztvakításnak is vannak fokozatai, ez már túl szánalmas volt, ha már Viktorunk nyaralása ennyire halaszthatatlanul fontos államérdek lett.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.06.24. 07:46:52

Kovács László éppen most mondta el a Ma Reggelben, hogy Schmitt Pál párthoz kötődik, ez a baj, ellenben Sólyom László független személyiség. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy Göncz Árpád párttagsága ellenére nem volt pártember, hanem független személyiség, egy kőszikla, egy bársonyba csomagolt kőszikla.

Nem kérdezték, de nyilván Szili Katalin sem kötődött párthoz, hiába volt emeszpés, biztos felülemelkedett volna ő is a párttagságon. Ha az ember őket hallgatja, arra gondolhat: ebben az országban mindenki független, a fideszes pártkatonákat kivéve.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.24. 08:06:18

@Grift: és akkor mi van, ha az iszonytató emberek esetleg nem kívül vannak a Fidesz legbelső körén?
Hanem belül.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.06.24. 08:14:59

@Grift:

"akkor még ottan van a fidesz értelmiségi /:))))/ holdudvara, a demokraták, a mandineres fiúkhoz hasonlatos tulajdonképpeni liberálisok, és egyéb hígvelejűek, akik már mostan sipákolnak, mint a fürdőskurva."

Meg kell, hogy védjem őket. Alapvető és normális emberi törekvés, hogy valamiféle békét és konszenzust próbáljon valaki teremteni, hogy a szemben álló oldallal keresse a párbeszédet, a közös pontokat, megkísérelje, hogy találjon személyeket ott is, akikkel az ügyek egy részében együtt tud működni.
Keserű tapasztalata ám az életnek, hogy legalábbis Magyarországon jobboldali ember számára nincs ilyen átjárás, csak a teljes önfeladás árán.

bz249 2010.06.24. 08:29:41

@Elpet: nem tudom hogy működik ez a közös pontok a másik oldallal Ideálisországban. De tapasztalatom szerint minden valós embereket felvonultató helyzetben a közös pontok megtalálása a szemben álló oldallal azt jelenti, hogy az ellenfél mekkora részét hajlandó elfogadni az ÉN elképzeléseimnek. Nyilván, aki hatalmon van az többet követelhet.

Eddig a baloldalé volt a vezető szerep, úgyhogy ők határozták meg, hogy mik a konszenzus alapjai. Mostantól meg nem... ilyen ez a szelavi.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.24. 08:36:35

@Elpet: elég régóta úgy sejtem, a törésvonal nem a jobbosok és a balosok, a konzervatívok és a liberálisok, a megyarok és a zsidók, etc., etc., között húzódik. hanem a ghecik és a nemghecik között.
A sajnálatos az, hogy valami sajátos mechanizmus révén a politikában/pártokban mindig az utóbbiak kerülnek hanngadó/vezető szerepekbe...

Alfőmérnök 2010.06.24. 09:03:44

@betyár: Mi az, végetért a csendrendelet?

tölgy1 2010.06.24. 09:12:33

@Grift: ahogy elnézem, a fideszrtelmiség most is elsősorban a madöftől megörökölt pozsgaista, népi balos öregfiúk.

suski 2010.06.24. 09:31:21

@Elpet: "Alapvető és normális emberi törekvés, hogy valamiféle békét és konszenzust próbáljon valaki teremteni, hogy a szemben álló oldallal keresse a párbeszédet, a közös pontokat, megkísérelje, hogy találjon személyeket ott is, akikkel az ügyek egy részében együtt tud működni. "

Az őszödi buli után ugyán kivel lehetne a maszopos maffiából együttműködni? Ezek az emberek egy sokszorosan megbukott és országromboló rezsimet támogattak egészen az utolsó pillanatig. Maximum azokkal lehetne beszélgetni, akik kiléptek és otthagyták a koszos maffiát. ( Volt ilyen?)
Ugyanígy nem lesz sosem szlovák-magyar "konszenzus", mert az egyik fél célja a másik felszámolása ( mármint a magyar kisebbség felszámolása, asszimilálása). Miféle párbeszéd lehetne itt?

tevevanegypupu 2010.06.24. 09:41:05

Nem tulzottan jo valasztas Schmitt, legalabb valamifele latszatra kellett volna ugyelni (Vizi E. Szilveszter!!). De! Amit a baloldali oldalak itt veghezvisz az nevetseges. Nyolc even keresztul korlatlanul uralkodtak, az elmult negy evben ugy, hogy meg a normalisabb liberalisok is a francba kivantak oket, csak eppen kuldeni nem tudtuk. Ez a ketharmad most talan ad valami eselyt arra, hogy normalis, tisztesseges es europai jogrendszer szerint mukodo allamot faragjanak, ne egy banakoztarsasag szellemeben duljanak a balos elefantok mindenki kertjeben..Ha Schmitt kell hozza akkor legyen Schmitt..Nehogy mar Kovacs Laszlo es Gyurcsany Ferenc meg valami vegkepp lezulott szdsz_es megmondo dontse el, hogy mi es hogy legyen es tartson erkolcsi predikaciot. Mert ha oket hallja ujra es meg mindig az ember, akkor hajlamos lelkesen arra kerni Orbant, hogy ne habozzon, epitse a diktaturat, nem kell birosagi eljaras sem, vigyek pellengerre sofort az osszes majmot.(:

tevevanegypupu 2010.06.24. 09:43:23

"és akkor mi van, ha az iszonytató emberek esetleg nem kívül vannak a Fidesz legbelső körén?
Hanem belül."

Remeljuk. Es azt is, hogy ok dontik majd el, mi legyen a tovabbiakban is peldaul azokkal, akiknek az elmult negy evben nem, csak eppen valamiert eppen most jutott eszukbe a demokracia es "tisztesseges parbeszed."

Alfőmérnök 2010.06.24. 09:59:02

@tevevanegypupu: "nem kell birosagi eljaras sem, vigyek pellengerre sofort az osszes majmot.(: "

Jól beszélsz! Ha máshogy nem megy, a hajuknál fogva.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.06.24. 10:11:39

@tölgy1: "ahogy elnézem, a fideszrtelmiség most is elsősorban a madöftől megörökölt pozsgaista, népi balos öregfiúk."

Nana, azért egy ideje már próbálgatja itt a szárnyait az új,
fiatal, spirós/faludys, igazi liberális fideszértelmiség . )

tölgy1 2010.06.24. 10:11:52

@Alfőmérnök: a majmoknak nincs hajuk. Esetleg a farkuknál fogva lehet őket elvezettetni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.06.24. 10:13:08

@tevevanegypupu: "(Vizi E. Szilveszter!!)."

Nem rég kérdezték a királyin erről. Még a feltétetzést is kikérte magának.

tölgy1 2010.06.24. 10:13:08

@gloire: "spirós/faludys, igazi liberális fideszértelmiség"
Neveket akarok!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.24. 10:13:44

@Elpet:

"Besokallt ám az ember attól, hogy akárhová megy, mindenütt ott vigyorognak azok az arcok, akiknek a helye már a `80-as években lett kijelölve, vagy akiket ők neveltek ki és dresszíroztak az összetartás mindenek előtt való fontosságára, hogy ezek az figurák mindenütt éreztetik, esélyed nincs semmire, csak azokon az utakon, amit ők jelölnek ki és csak annyira, amit ők elegendőnek ítélnek."

és erre Pali bácsi a gyógyszer, ugye. :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.06.24. 10:17:47

"A köztársasági elnök - akinek mandátuma augusztus 4-én jár le és akit tisztségében Schmitt Pál házelnök követhet - arra a kérdésre, hogy veszélyben érzi-e az alkotmányosságot, azt mondta: "a kétharmados többség benne van a rendszerben, elő is fordult már", a mai parlamenti többség szándékairól a nyilatkozatok alapján keveset tudhatunk, az aggódó hangok némelyike pedig hiteltelen. "Mostanában olyanok is velem védetnék a demokráciát, akik nyolc évig vidáman taposták" - fogalmazott Sólyom László. "

in:

hetivalasz.hu/itthon/solyom-laszlo-megszolalt-30251/

Kérem szépen, itt semmi szörnyűség nem történik. Annyiról van szó, hogy Orbán és a Fidesz nem enged egy értelmiségi csoport kérésének-követelésének, még akkor sem, ha abban ismert jobboldali személyiségek vállalnak részt. Lehet, hogy ez sokaknak különös, de így van.

tölgy1 2010.06.24. 10:19:37

@gloire: az orangutánra nem gondoltam, pedig logikus, hiszen veres.
www.ics.uci.edu/~eppstein/pix/sdz3/Orangutan-m.jpg

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.06.24. 10:19:57

@tölgy1: Ne akarjon kínos helyzetbe hozni, nem írogatok listákat. Csak valami halvány emlék dereng, valami fideszes blogon olvastam...

Oblomov 2010.06.24. 10:33:00

@Elpet:
az említett két hatalmi ág még relációba is van rendezve. De a tankönyvek nem azt írják ám, hogy pölö a törvényhozás de facto a kormányfőnek legyen felelős.

@bbjnick:
egy biancon nincs mit számonkérni. Belülről bomlasztva sincs, ha a demokratikus centralizmus jól mükszik. Hogy jól működjön, arról meg gondoskodik a kontraszelekcijó.

@Grift:
jaja, Isten embere majd megvalósítja gyönyörű képességünket, a rendet. :)

@tevevanegypupu:
Sólyomról beszélgetünk épp, nem a baloldal elmúlt nyolcas teljesítményéről.

tevevanegypupu 2010.06.24. 10:33:40

@Alfőmérnök:
Tulajdonkeppen kar volt a majom hasonlat, azok nagyon helyes es okos joszagok.(-:

@gloire:
Jahajj! Mert oly serto az, ha az embert felkerik koztarsasagi elnoknek. Azonnal ki is abrandultam Vizy E Szilveszterbol, felolem kothet ezentul olyan csokornyakkendot amilyet csak akar.(-:

tölgy1 2010.06.24. 10:37:35

@gloire: "nem írogatok listákat" - rosszul teszi. Írjon, és ne hozza nyilvánosságra.

@Elpet: a hatalmi ágak szétválasztása fikció, mint a népszuverenitás. A két elv pedig nem egyeztethető össze. Maga most a liberális demokrácia metafizikáját kezdi ki.

asz_tapasz (törölt) 2010.06.24. 10:48:23

Schmitt Pál a jobboldal Szili Katalinja. MSZMP-tag, az Országgyűlés elnöke, majd köztársaságielnök-jelölt. Kiábrándítóan gusztustalan sztori, nem hiszem el hogy nincs egy Gipsz Jakab az "értelmiségi holdudvarban" aki betöltené ugyanezt a szerepet. De majd 14-ben meglátjuk mire megy Viktor ezzel a gyurcsányt idéző tempóval.

asz_tapasz (törölt) 2010.06.24. 10:55:05

@asz_tapasz: egyetlen értelmes magyarázat erre az elmebajra, ha meg akarják szüntetni a posztot, és helyette valami - egyébként szimpatikus - franciás módszert bevezetni. Akkor nem szóltam egy szót se, egy smittpálért senki se fog aláírást gyűjteni, ha majd kirúgják alóla a széket, ilyen szempontból (és csak ilyen szempontból) nem rossz ötlet. Kérdés hogy a fidibusz képes-e ilyesmire, vagy túl bonyolult nekik.

Oblomov 2010.06.24. 11:00:23

@Alfőmérnök:
Elég ha Matolcsy mesternek van diplomája. Viktor méricskélje csak a farkát, végül úgyis a hitelminősítők minősítenek, nem a T. Ház. A másik diplomás, a Navra meg kitalálja majd, hogyan kell az elárult forradalmat letolni a zemberek torkán.

tevevanegypupu 2010.06.24. 11:03:02

@Oblomov:
Jo rendben van, ha Solyom megfelelo a tobbsegnek, akkor tessek erte peticiot fogalmazni, tuntetni es nepgyulest tartani.5000 ember nem eleg ahhoz, hogy komolyan figyelembe vegyek oket meg akkor sem, ha a tobbseg ismert es elismert. Sokkal tobb embernek lesz koztarsasagi elnoke, akarki is lesz az.
Nem is beszelve arrol, hogy az otezrek valamilyen modon barati viszonyban vannak es voltak Solyommal. Tudja hany alairast tudna Schmitt gyujteni ha kellene?

tölgy1 2010.06.24. 11:09:57

@Oblomov: ó, a szakértők mind ballerek vagy libsik, de legalábbis európaiértelembenvett konezrvativok, csak sajnos a szakemberek éppen elkúrtak egy országot. Gazdaságát, oktatását, közrendjét. Ki érti ezt!?

Oblomov 2010.06.24. 11:20:12

@tevevanegypupu:
Sólyom csinált dolgokat, amik még belefértek a sztálinista alkotmány kínálta mozgástérbe. Pl. nem egyeztetett a pártokkal, amikor fontos embereket jelölt fontos alkotmányos pozíciókba. A Parlament döntsön, ne a kormány(párt). Szerinte nyilván ezen a ponton van elhantolva a kutyus. Láthatóan Viktor szerint is. Nem mindegy, ki a főbíró, ilyenek. Schmitt nem az első fecske, de nem is az utolsó.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.06.24. 11:20:43

@Elpet:
"Mostanában olyanok is velem védetnék a demokráciát, akik nyolc évig vidáman taposták" - fogalmazott Sólyom László.

de, egy dolog történt. az elasztán a ciklusa végén bejelenti, hogy a ciklus alatt a komcsit lábbal taposták a demokráciát.
hát elmegy a bánatos picsába! talán akkor kellett volna hangsúlyosan képviselnie ezt az álláspontot és nem rákaifilipes fontoskodó pofával a középenálló, én vagyok az alkotmány szerepet játszania.
bábot az elnöki székbe! elég volt a pozíciótól önfontosságukba zuhanó, és kivétel nélkül gyanús múltú vén idiótákból!

Oblomov 2010.06.24. 11:24:45

@tölgy1: Csak félig sikerült elkúrni, Viktor forradalma mentette a menthetőt. És most összekapjuk magunk, ne rinyáljon. :)

tölgy1 2010.06.24. 11:31:50

@Grift: Sólyom jogászi konzisztenciáját mutatja, hogy amíg az Alkotmánybíróság elnöke volt, az általa kitalált "láthatatlan Alkotmányra" hivatkozva szabadon írta tovább az Alkotmányt. Miután ez a tisztje megszűnt, dogmatikusan elkezdett ragaszkodni az Alkotmány szövegéhez.
2006 őszén mán nem létezett a "láthatatlan Alkotmány".

tölgy1 2010.06.24. 11:32:50

@Oblomov: khm, mintha nem én rinyálnék.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.06.24. 11:40:25

@tölgy1:

csak azt nem értem, a mi petíciózóink, és a mandineres új nemzedék számára miért nem világosak ezek a dolgok.
a mi oldalunk szellemi posványa is azt igazolja, hogy csakis viktor diktatúrájának van értelme, mert nincs kire hallgatnia, hülye széplelkű megmondók állnak, állnának mellette lelkiismereti díszőrséget.
ha a komenisták hálózatát végképp szétzúztuk, a saját oldalit is szét kell, és újat kell építeni.
mert a kereszténycionistákkal, lánylelkű és bárgyúvigyorú katolikusokkal, hollánutcásokkal és fantaszta társaikkal nem fog menni. :)

Oblomov 2010.06.24. 11:43:43

@tölgy1: magácska "legalábbis (az) európaiértelembenvett konezrvativok" miatt rinyál.

Oblomov 2010.06.24. 11:48:33

@Grift: jaja, kell ide nekünk az új ember kovácsa.

Téglagyári Megálló 2010.06.24. 13:40:14

@Elpet:

Valakit idézek a minapról: van a jobboldali újságíró, meg van a független.

Tehetetlen Dodó 2010.06.24. 13:44:11

@tevevanegypupu: Sújtson bár dolgozó népünk megvetése,de be kell ismernem,hogy az elmúlt 8 év annyira kiölte belőlem a demokratát, hogy egyenesen elvárom Schmittől (ha már egyszer ő lesz a KE, bár én nem őt választottam volna), hogy legyen lojális, sőt szervilis és mindenben támogassa a kormányt, hogy mielőbb sikerüljön felszámolni a neo-liberálbolsi-maffiotikus-rendőrállami struktúrát és segítsen helyreállítani a sárba tiport, megtépázott jogállamot.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.06.24. 13:53:28

@Oblomov:

Én nem vagyok liberális demokrata:-) Nem "hiszek" a rendszergaranciákban. Az erkölcsi és értelmi tisztességben "hiszek", a lelkiismeretben. Ezzel "mérek". És, ha számon kérek, ezt kérem számon:-)

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2010.06.24. 14:03:16

@Oblomov:
A Parlament dontson, hat jelen esetben talan majdnem mindegy is, hogy a kormany vagy a Parlament, olyan tobbsegben van a fidesz-kdnp. Jogi szempontbol nem, dehat az elmult evekben csak a jogi szempontok szerint dontott az elmult kormanypart, es mit ertunk vele? Solyom is a jog betuit nezte, meg az Alkotmanyet, amirol kiderult, hogy nincs benne megoldas minden problemara, pedig az kellene. Igy aztan rosszabb es rosszabb lett minden.

@Tehetetlen Dodó:
Amellett, hogy az ember szeretne szabadon elni es beszelni, valoszinuleg kell egy REND ami ezt biztositja. Es ami az orszag erdeket szolgalja. Ha Schmitt akar szolgalelkuen is, de helyesli es aldasat adja a fidesz-kdnp - remeljuk helyes - intezkedeseire akkor legyen. Mar eleg volt a koszbol, rendetlensegbol es felelembol. Lassan de biztosan csusztunk, a Balkan fele es nem annak a jo oldalara.
Kulonben most mondja a televizio, hogy Brusszel szeles ivben leszarja (bocs), hogy Solyomot nem engedtek be Szlovakiaba, ez magyar ugy. Azt remelem, hogy ilyen ugyeket is megold majd a fasiszta kormany..mert a magyar liberalis kormanyunk szinten szeles ivben leszarta. (bocs).

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.06.24. 14:21:01

@Elpet: & @Grift:

Az új rend alapja egy új koherens értékrend. Nekem az "erő alkalmazásával" semmi bajom nincs, ha következetesen alkalmazzák. Ami engem aggaszt, az az "abesszin makaó" (ha másokkal eljátsszák, hogy kényük-kedvük szerint alkalmazzák, nemet közben átértelmezgetik, átírják a szabályokat, akkor velem, szeretteimmel is megtehetik). Egy hatalomban, bármiféle hatalom is az, legyen annyi "tartás", hogy képviselőitől minden körülmények között elvárja-megköveteli az erkölcsi-értelmi következetességet. A hasbeszédből, a maszatolásból, az alakoskodásból, a pökhendiségből, az arroganciából és a simliből soha nem lesz új kultúra, csak új trutyi:-/ Valamihez tartanunk kell magunkat: tartsuk a következetességhez, a minőséghez.

Ahogy Rúzsa Sándor is megmondta:

-Azé'?
-Azé'!

ü
bbjnick

u.i. (S hogy valami személyeset is írjak: Keresztény Magyarországot akarok!:-))

tölgy1 2010.06.24. 14:23:16

@Oblomov: puli kutya legyek, ha értem.
Kibonthatná.

Oblomov 2010.06.24. 14:48:19

@bbjnick: "Az erkölcsi és értelmi tisztesség", amiben a priori hiszel, az a valóságban Grift szerint sem mozgatja egyformán minden ember minden cselekedetét, így nem lehet sem az egyéni, sem a társadalmi szabadság kizárólagos korlátja.

Én elfogadom inkább a személyes (ön)célok sokféleségének létjogát, akkor is, ha azok nem az Új Ember "valódi" természetének "igazi" céljai. Nem szeretem ugyanis, ha valami általános emberire hivatkozva megmondják, mik legyenek a személyes céljaim/hóbortjaim.

Oblomov 2010.06.24. 14:53:16

@tevevanegypupu: a parlamentnek kell döntenie, persze. Amiről beszéltem, az a jelölés, jelöltállítás függetlensége volt. Azt is tudja shortolni a t. ház, csak az kínos.

Tündér_Lala 2010.06.24. 14:57:52

@bbjnick: Igazad van és mégsincs.
Bennünket megáldott (megvert ?) az isten lelkiismerettel és olyan habitussal, amelyben mindig igyekszünk mentséget találni ilyen-olyan megfontolások alapján az ellenünk törőknek. Eközben nekik nincsennek ilyen problémáik. Nekik nem okozott gondot a nemzet nagypapiját eljátszó Árpi bácsit két cikluson át KE-nek jelölni és választani. Nem okozott gondot minden pozícióba a saját pártkatonáikat ültetni és maffia rendszerű hatalmi koncentrációt létrehozni. Nem okozott gondot provokálni a tömeget, ujjakat törni és lövetni. Azt reméled, hogy bennük is feltámad majd a lelkiismeret ? Vagy hogy a gesztusok hatására ők is gesztusokat tesznek ? Próbáltuk már, nem működött. Ha változást akarunk annak ára van.

Egy példa. A Barók Béla út átépítésekor megszüntették a parkoló helyek 60%-át minden tiltakozás ellenére. Az autók a mellék utcákba zsúfolódtak, gyakran 1-1,5 órát kell körözni, mire meg tud állni az ember. A nagy bevásárlások esetén a lakóhelyük környékén megállnak az emberek, amíg kipakolják az árút és utána elmennek parkolóhelyet keresni. Most az utolsó fél évről bezúdítják az azóta állítólag felszerelt térfigyelő kamárák felvételei alapján a 30 eFt-os parkolási bírságokat. Állítólag volt olyan aki 44 Db-ot kapott, a szomszédom aki nagy családos eddig 9-et. Eddig ilyen nem volt, most van. Vajon miért, milyen szándék van e-mögött ?
Aki ilyen utasítást kiadott vagy engedélyezte, azt páros lábbal kell kirúgni ! Továbbá megvizsgálni, hogy miért akar felháborodást kelteni az új hatalom ellen.

Ez egy kis lokális ügy, de érdemes gondolkodni rajta, hogy hol árthatnak még a kissebb és nagyobb közösségnek gátlástalanul.

Oblomov 2010.06.24. 14:59:39

@tölgy1: az európaiértelembenvett konzervatívok még annyit se szakértettek mint a fityesz-konzik, mert ők még a helyhatóságokban is ellenzékben voltak inkább. És a továbbiakban se kell már félni tőlük.

abandi 2010.06.24. 15:08:36

Egy kutya sohasem lehet a mások ebje...?!

Jujuu 2010.06.24. 15:35:28

Mély szomorúsággal tölt el, hogy Viktor ekkora hülyeséget csinál...Hogy inkább akar mozgatható bábut országunk élére, mint egy zseniális jogtudóst...

Alfőmérnök 2010.06.24. 15:59:11

@Jujuu: Ezt most komolyan gondolod?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.24. 16:12:14

Nem érdekel Sólyom. Beszédhibásként eleve alkalmatlannak tartom KE-nek. AB elnöknek megfelelt.
DE!
Orbán a lehető legalkalmatlanabb sunyi csúszómászót jelölte meg Schmitt személyében. Mindenki elfelejti, hogy 2000-ben biztosak voltunk Scmitt NOB elnöki kinevezésében, azonban vesztegetési ügybe keveredett. Amiből végül úgy szabadult, hogy egy ember elvitte a balhét. Mégis lett következmény Palikánk sunyiságának, mert 2001-ben a tök ismeretlen Jacques Roggot választották meg helyette. Schmitt egy sunyi korrupt szar. Bárki alkalmasabb lenne nála, báki.

tölgy1 2010.06.24. 16:25:03

@Oblomov: ember nem félt tőlük. Látott már élő európaiértelembenvettet?

abandi 2010.06.24. 16:29:53

@Mr Falafel:
Schmitt egy kiszámítható, tehetségtelen nemzsidó.Csak csahos...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.06.24. 16:54:44

@Oblomov:

"'Az erkölcsi és értelmi tisztesség', amiben a priori hiszel"

Természetesen, nem a priori:-) Ezek igen jól tanítható és tanulható dolgok:-)

"Nem szeretem ugyanis, ha valami általános emberire hivatkozva megmondják, mik legyenek a személyes céljaim/hóbortjaim."

Pedig mindig ez történik. Legföljebb ha a hivatkozók személye és "minősége" változik:-/

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.06.24. 17:06:38

@Tündér_Lala:

Nézd,@Tündér_Lala:! Ha nagyon alacsonyra tesszük önmagunk előtt a lécet, azt fogjuk elérni, hogy az elmúlt húsz-negyven-akárhány év fürgehuncutai - még mielőtt észbekapnánk, már rég - átugrálják előttünk. És mi ugyanott fogunk tartani, mint húsz-negyven-akárhány évvel ezelőtt #:-I

És: a törvényes "tisztogatás" ellen nekem semmi kifogásom. Aki nem szakszerűen vagy nem tisztességesen végzi a munkáját, attól érzékeny búcsút kell venni. Ezt lehet nagyon korrekt módon is.

ü
bbjnick

Pelso.. 2010.06.24. 17:48:46

@bbjnick: Ki áll (ténylegesen) oly magas erkölcsi palettán, hogy a teljes objektivitással és tiszta lelkiismerettel végezhessen egy ilyen jellegű tisztogatást, amely kizárólag a rosszul munkájukat végzők ellen irányul, s a halovány gyanú árnyéka sem vetődik, hogy pusztán politikai tisztogatásról illetve a saját klientúra zsíros állásokkal való jutalmazásáról van szó?

tevevanegypupu 2010.06.24. 18:02:55

@Pelso..:
"ilyen jellegű tisztogatást, amely kizárólag a rosszul munkájukat végzők ellen irányul, s a halovány gyanú árnyéka sem vetődik, hogy pusztán politikai tisztogatásról illetve a saját klientúra zsíros állásokkal való jutalmazásáról van szó?"

A hosszutavu erdek, ha mar kufar modon gondolkodnak. Negy ev nem eleg arra, hogy tokeletesen beepuljenek, kell hozza tobb is. Igy aztan szamithatunk ra, hogy csak lassankent, lepesrol-lepesre fogjak kimutatni foguk feherjet, nem csomagolnak azonnal mindent be, hanem elnyujtjak mondjuk ugy 12 evnyire.

Es lehet, hogy van masik elkepzeles is: talan az orszag erdekeit tartjak szem elott es tudjak, hogy annyi fizetest es kedvezmenyt kapnak, amennyi boven eleg lesz ahhoz, hogy kenyelmesen es jol elhessenek a felelossegteljes munka kozben is.(-:

tevevanegypupu 2010.06.24. 18:08:05

@Oblomov:
Fuggetlen jeloltet legfeljebb mas orszagbol hozhatnanak. Szo is volt a roman Tokes Laszlorol is.((-:

Pelso.. 2010.06.24. 18:30:37

@tevevanegypupu: Nem hinném. A sok kis egyéni érdek szövetkezve simán felülkerekedik.
Egyébként, fentebb arra is utalnék: nincs most sem, s nem is volt soha olyan társadalmi kontroll, amely biztosítaná egy tisztogatás tisztességes mivoltát.

tanarseged ur 2010.06.24. 18:43:23

@Pelso..: Tényleg. De mi biztosítja, hogy tisztességes a jelen helyzet érintetlenül hagyása?

Pelso.. 2010.06.24. 18:46:54

@tanarseged ur: Semmi. Nem is kell érintetlenül hagyni. Viszont ez nem politikai hovatartozástól függ, ugyebár.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.06.24. 18:47:34

@Pelso..:

"Ki áll (ténylegesen) oly magas erkölcsi palettán, hogy a teljes objektivitással és tiszta lelkiismerettel végezhessen egy ilyen jellegű tisztogatást..."?

A kérdés jogos volt/van/lesz. És nem csak amikor "tisztogatunk", hanem amikor kinevezünk, akkor is ;-)

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2010.06.24. 18:53:31

@Pelso..:
Talan a sok hiabavalo vagy eppen valos vadaskodasok kozepette eszebe jut a zembereknek, hogy normalis es lehetoleg partok feletti szervezeteket hozzanak letre, ilyenek mindenhol vannak.

Oblomov 2010.06.24. 19:10:44

@bbjnick: "Pedig mindig ez történik."

azért mégsem szeretném, ha a "hülyeséghez" nem lenne alkotmányos jogom. Mi értelme lenne a szabad akaratnak. :)

@tölgy1: "Látott már élő európaiértelembenvettet?"

Nem járok pártrendezvényekre, de ha járnék, az övékére mennék, mert ott nincs tömeg. És vekkert se kell vinni. :)

@tevevanegypupu: a fityesz alelnökétől (segítek még: egy belkereskedelmi szakember is az illető) azért léteznek függetlenebb személyiségek). De felőlem nyugodtan maszatoljon.

Oblomov 2010.06.24. 19:19:21

@tölgy1: "ember nem félt tőlük."

Hoppá. Azért az UD Zrt-t csak rájuk állította valaki.

tölgy1 2010.06.24. 19:29:38

@Oblomov: ez biztos?
Nem csak DI állította, hogy kicsit tovább agonizálhassanak?

Szerintem most lépjen be: teljesen családias a légkör, olcsó befektetés, és ha 10 év múlva befutnak, akkor nagyot kaszálhat.

tevevanegypupu 2010.06.24. 20:05:56

@Oblomov:
Ugyan miert allitsanak kulonben fuggetlen koztarsasagi elnokot? Solyom sem volt az, a fidesz es az mdf jelolte. Madlrol mindenki tudja hol all es Gonczrol is. Az a helyes bacsi, akit az mszp allit, o sem lehet teljesen fuggetlen. Senki nem maszatol, tok vilagos az egesz: ketharmaddal azt fognak csinalni amit akarnak, nagyon helyes.(-:

Pelso.. 2010.06.24. 20:27:56

@tevevanegypupu: Talán azért, hogy demonstrálják ezzel is: különbek s méltóbbak, mint az elmúlt 20 év társaságai, -most pont az ellenkezője történt. Gesztust kellett volna tenni, na nem az ellenzéknek, hanem a sokat emlegetett népnek. Így annyi üzenete is lehet a jelölésnek, hogy le vagytok..
(Valahol olvastam, hogy 85% nem helyesli S.P.-t)

Oblomov 2010.06.24. 20:53:43

@tölgy1:
már voltam benne egyszer, valahol az eső 1500-2000 között valahol.

@tevevanegypupu:
Sólyom tehát nem az ellenfél jelöltje volt korábban, és lécet rakott, magasra. Most, főleg a kétharmad birtokában miért kell akkor pártkatonára cserélni? Van rá ok nyilván, de ez az ok valszeg nem Sólyom alkalmatlansága. Aki itt alkalmatlan, az inkább a belkereskedelmi szakértő.

tevevanegypupu 2010.06.24. 22:25:55

@Pelso..:

En sem helyeslem, nem mintha nem lenne tenyleg kellemes Schmitt, hanem mert ez valoszinuleg nem eleg egy koztarsasagi elnoknek.

@Oblomov:

Solyommal semmi bajom nincs, a holocauszttorveny alairasan kivul. Nem volt jogkore Gyurcsanyekat elkuldeni, amit lehetett megtett, ragaszkodik betu szerint a torvenyhez. Az sem zavar, hogy visszakuldott ket fideszes torvenyjavaslatot, a jog szerint biztos, hogy igaza van. Hogy miert nem lesz ujra elnok az nyilvanvalo. Vele nem lehetne megtenni azt, hogy az "uralkodasa" alatt megvalasztoztatjak az Alkotmanyt, az pedig - az elmult evek bizonyitjak - szukseges lenne..
Belkereskedelmi szakerto, ez jo.((-:

negeev 2010.06.24. 23:10:12

Sokkal jobban megleszünk Sólyom nélkül.

Egy pártnak mindig az érdeke, hogy hozzá abszolút lojális koztársasági élnök legyen hivatalban.
Ez nem elítélhető.

szubjektiv 2010.06.25. 00:01:53

Nagy rajongója vagyok Sólyomnak egyetemi tapasztalataim alapján,de kööztársasági elnöknek nem volt jó. Zavarodott megjelenése, kifogásolható beszéde nagyon távol állt a megnyerőtől.
Ptk és holokauszt ügyi cselekményeivel pedig alkalmatlanná vált a szememben, holott egy remek jogász efelől kétségem sincs. Nem volt való neki ez a tisztség, de sok elismerésre méltó megnyilvánulása volt. Én a mai napig is felnézek rá a kéznemfogás miatt és kíváló beszédei voltak.
süti beállítások módosítása