A Jobbik és a nemzetbiztonság: Betyárból pandúr
2010. május 13. írta: Novák Tamás (spanyol)

A Jobbik és a nemzetbiztonság: Betyárból pandúr

  Kedden, miután az MSZP ragaszkodott a Költségvetési Bizottsághoz, eldőlt, hogy a Jobbiké lesz a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöki széke. Vona Gábor hatalmas áttörésként kommentálta a hírt. Szerdán reggel Balczó Zoltán az MTV Ma reggel című adásában a különösen indiszponált Betlennek kommentálta a történteket. Balczó kijelentette, hogy a Jobbiknak nincs semmilyen intézményes kapcsolata a Hunnia csoporttal és Budaházy Györggyel, velük a kapcsolatot leginkább Morvai Krisztina és Gaudi Nagy Tamás tartja, akik nem is tagjai a pártnak. A Szent Korona Rádión nemcsak a cikkíró, de a kommentezői is örömtáncot lejtenek a hír kapcsán, mondván: „Kiváló sikerként könyvelhető el, hogy a titkosszolgálatok felügyelete ezentúl elnöki szinten a Nemzeti Ellenállás kezében lesz.”

  Vicces, hogy amíg Mesterházy Attila a jegyzőkönyv szerint azt mondta, hogy „... a szocialista frakció lemond a nemzetbiztonsági bizottsági elnöki posztról, és ezt az eddigi vita alapján átengedi a Jobbiknak”, másnap reggel Lendvai Ildikó a TV2 Mokka című műsorában már teljesen elhárította az MSZP felelősségét az ügyben mondván, „a Jobbik ragaszkodott ehhez a bizottsághoz, a Fidesz pedig ebben támogatta”.

  A döntést bírálta Gulyás József volt SZDSZ-es képviselő is, aki hét évig volt tagja a bizottságnak. „Ennél rosszabb üzenetet küldeni a nemzetbiztonsági szolgálatok, a rendőrség, az ügyészség, a bíróságok és általában a Magyar Köztársaság végrehajtó hatalmi szervei, a magyar közigazgatás irányába nem nagyon lehet.” Gulyás József, mint a nemzetbiztonsági bizottság korábbi tagja, közismert volt pártjától elütő, karakán álláspontjáról. Nem támogatta Laborcz kinevezést, már 2009 márciusában Szilvásy fejét követelte az UD Zrt ügyben, és a romagyilkosságok idején is határozottan foglalt állást a felelősök megnevezésében.

  Mit jelenthet ez az elnöki szék, milyen jogosítványai vannak a bizottság elnökének? Ez a bizottság 1990 és 1994 között különbizottságként működött, 1994-től pedig a Parlament állandó bizottsága. A bizottság különös súlyát az adja, hogy ez az egyetlen kvázi nyilvánossága és a külső kontrollja a szolgálatok működésének, persze a bizottság tagjainak komoly titoktartási kötelezettsége mellett. Ahogy Simicskó István, a korábbi elnök a bizottság honlapján fogalmaz:Ezért a Nemzetbizottsági Bizottság ellenőrzése alá tartozó, a nemzet biztonságát garantáló speciális szervezetek, így a nemzetbiztonsági szolgálatok, valamint az azok működését irányító kormányzat munkája felett gyakorolt parlamenti ellenőrzés ellátása sajátos feladatokat és speciális jogosítványokat ad a Bizottság számára.”

  A Nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény szerint a bizottság elnöki tisztét mindig ellenzéki képviselő tölti be. Maga a bizottság pedig a nemzetbiztonság szolgálatok feletti parlamenti ellenőrzést látja el, betekinthet a nemzetbiztonsági szolgálatok nyilvántartásában lévő, az adott ügyre vonatkozó iratokba, meghallgathatja a nemzetbiztonsági szolgálatok munkatársait; (...) A Bizottság megkapja a nemzetbiztonsági szolgálatok által készített - a nemzetbiztonság szempontjából fontos - általános értékelő, valamint a Kormány számára készített jelentéseket. (...) Ha a nemzetbiztonsági szolgálatok országgyűlési képviselőre vagy vele közös háztartásban élő hozzátartozójára vonatkozóan információgyűjtő tevékenységet kezdenek (folytatnak), e tényről a miniszter haladéktalanul tájékoztatja a Bizottságot. Az ügyben érintett képviselő e tevékenységről nem kaphat tájékoztatást.”

  Bár fenti a törvény külön nem rendelkezik az elnök különös jogköreiről, a bizottság ügyrendje szerint a bizottságot az elnök képviseli és jogosult a nevében eljárni. Így a fenti ügyekbe is betekintési joga van. Ha például Zagyva Gyula a HVIM elnöke, Toroczkay jó barátja lesz a Bizottság elnöke és vele szemben korábban felmerült, hogy kapcsolatban állt szélsőséges, alkotmányellenes erőkkel, akkor most szépen kikérheti a róla készült anyagokat, amiből könnyen kitalálhatja annak készítőit. De jelenleg akár az is fejtörést okozhat a titkosszolgálatoknál, hogy a bizottsági képviselők C típusú nemzetbiztonsági ellenőrzésekor, mit kezdjenek egyes új honatyák gárdás vagy betyáros múltjával vagy jelenével. Hiszen a hatályos törvények szerint ez bűncselekmény, ami nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr91997645

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyílt levél a Magyar Szocialista Párthoz 2010.05.13. 13:53:43

  Tisztelt Magyar Szocialista Párt!   Sokat tépelődtem azon, hogy megírjam-e ezt a levelet Önöknek. Bár a gyökereink közösek, én mégsem érzem azt, hogy bármi közünk is lenne egymáshoz, így ezt a levelemet ne úgy értelmezzék, mint egy Ö...

Trackback: Ex-szkinhedvezért a családokért, az ifjúságért 2010.05.13. 13:19:59

  A Barikád szerint eldőlt, hogy kiket jelöl a Jobbik a két általa elnökölt bizottságba. Kezdjük az izgalmasabb pozícióval: Staudt Gábor vezetheti a Nemzetbiztonsági Bizottságot. A bizottság jobbikos felügyelete keltette komoly vihar után a j...

Trackback: Már megint nem kicsit. Nagyon. 2010.05.13. 10:27:23

Sokan, sokfelé kielemezték már azt, hogy a csillagok milyen fatális konstellációja kellett ahhoz, hogy a Jobbik kaphassa a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöki posztját. A többség - még az MSZP-n belül is - úgy gondolja, hogy a szociali...

Trackback: nagyMMMellénynap 2010.05.13. 09:47:27

Egy e-mail, változtatás nélkül: 2010. május 14-én 13 órakor megalakul az új Magyar Országgyűlés. Egy országgyűlés, mely nemhogy nem „forradalmi”, hanem sokkal inkább retrográd. A Jobbikkal olyan erő került a parlamentbe, mely az európai tö...

Trackback: Vincent nem aggódik 2010.05.13. 09:46:28

A fejleményre, hogy a Jobbik megszerezte a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját, Gulyás Valaki, a SZEMA, valamint vezető baloldali értelmiségiek (mit vezető? kit vezető?) aggodalmukat fejezték ki, Török Gábor felhúzta a szemöldökét, Stumpf András...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.13. 08:06:03

Óriási! Eddig sem tartottam a Parlamentet semmire, de sikerült még lejjebb menni.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2010.05.13. 08:24:07

tökéletes gittegyletet alkot a három ellenzéki frakció. a fidesz összetákolt nekik egy homokozót és ők örömmel játszanak benne. pörfikt.

Valandil 2010.05.13. 08:51:18

A gárdás jelennél még értem a bűncselekményt, na de múltnál?

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.05.13. 09:01:33

Az nem volt neked botrány, hogy eddig cionisták ültek a bizottságban?
Te rokona vaggy annak a Nováknak, aki a Konzin írogat és a Magyar Cionista Szövetség elnöke volt?

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.05.13. 09:07:13

egyértelműen a botoxos meg a post dali tehet erről is...!

Bell & Sebastian 2010.05.13. 09:14:21

Ha a két katonai és három nemzetbiztonsági szolgálatunkat egy csúcsminisztérium alá szervezik, -a hatékonyság javulásán kívül- sosem látott hatalom koncentráció jön létre, az információs monopóliumról nem is beszélve.

Ennek a felügyelete csak hosszabb távon bír jelentőséggel, mivel a bizottság a szerzett ismereteket (elvileg) nem adhatja tovább, viszont kiváló barát-ellenség felismerő algoritmusra tesz szert - ingyen.
Miért is ne lenne alkalmas ide Vona Gábor? Mert belelátna abba, hogy átjáróház lettünk, innen diplomatát az utóbbi 8 évben nem hajtottak el! Pedig kellene, elsőként a szlovák kémet! (Ja bocs, már elment magától.) A sor szinte végtele hosszú lenne, de mit tegyünk, a többi mind az antiterrorista harcra hivatkozik.

Mert hogy tele vagyunk terroristával - májusban rekord mennyiségű fokos fogy.
Karikás ostort megszólaltatni meg Torgyán próbált utoljára. (kétféle módon lehet - de még az egyszerűbbel sem sikerült, majd kiverte a szemét a szudárral)

tevevanegypupu 2010.05.13. 09:15:38

Miert van olyan erzese az embernek, hogy inkabb a Nemzetbiztonsagiban uldogeltek eddig betyarok? A David-fele CD botrany, nehany erthetetlen inezkedes Tatarszentgyorgy elott..es meg ki tudja mi minden. A Jobbik hivatalos part az Orszaggyulesben, megkaptak ezt a bizottsagot a masik ket ellenzeki part hozzajarulasaval. Hol a torvenytelenseg, hol a szabalytalansag? Es mitol fel itt mindenki, mikor allitolag a NBH tokeletesen mukodik?
Ugyan mit talalhatna nalunk a Jobbik - egy hivatalos parlamenti part - olyasmit, ami esetleg veszelyes lenne..kire nezve is?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.05.13. 09:20:22

@ArmaGeddon Bácsi: Nem Novák nevű lesz ennek a bizottságnak is az elnöke? :>

Cook kapitány 2010.05.13. 09:20:58

Ez engem kizárólag a Jobbik feltételezett orosz kapcsolatai miatt zavar. Ha valós az a kapcsolat (szerintem az), akkor ez bizottságosdi q nagy gáz.

tevevanegypupu 2010.05.13. 09:21:45

@ArmaGeddon Bácsi:
Ne cionistazz, felesleges ilyen hulyesegekkel a lenyegrol elterelni a figyelmet.Nem az a baj, hogy kik ulnek ott, hanem hogy milyen emberek, megfeleloek voltak-e es torveny szerint jartak-e el? Ennyi, mas nem szamit.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.05.13. 09:29:23

@Loxon:
Azannya, igaz, ezt a másik Nováktól is meg kell kérdeznem!
Minden Novák gyanús!!!
(Jó Ég, Novák volt az egyik nagyanyám! Tényleg...)
Sőt, vegyük észre, hogy Vona neve is ki rakható a Novákból, csak egy k-t és egy ékezetet hagyott el belőle, meg kicsit megkeverte a betűket.
Az ember már magában se bízhat...

De ettől függetlenül a bejegyzés írója magyarellenes.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.05.13. 09:32:05

Ajvé, ajvé, ajvé, csak hogy csatlakozzam én is a tendenciához.

Bell & Sebastian 2010.05.13. 09:37:07

@Cook kapitány:
Valahogy nagy lett a sürgés-forgás mostanában a Macinál. Ha Fletó állásába került a régi-új haverkodás, Merkelt figyelmeztették, következtethetsz, nem babra megy a játék és az USA próbálja késleltetni Oroszország EU -s csatlakozását.

- Jójó, de addig is csendben annektálom Ukrajnát! -válaszolta Putyin.
- Felőlem! -hagyta jóvá Obama.

Bummer 2010.05.13. 09:45:52

A Jobbik és a titkosszolgálatok sokszor vélelmezett kapcsolata új megvilágításba kerül...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.05.13. 09:46:38

Hogy az MSZP, a Jobbik, vagy esetleg az LMP kezébe kerül-e a nemzetbiztonsági bizottság elnöklése, azokhoz a döntési szituációkhoz hasonlít, amelyekbe nem nagyon szeret belekerülni az ember.* Mivel törvény szabályozza, hogy a bizottság elnöke ellenzéki kell legyen, nem nagyon tudok jó megoldásra gondolni.

* Ezért is szokás imádkozni : " ne nos inducas in tentationem "

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.13. 09:52:34

MINDEN F*SOS DEMOKRATA R*NYAGÉP HIPOKRITA! (Nincs olyan aljasság, amit el ne követtek volna az elmúlt húsz évben és most, hogy kívülről becsúszásos szereléssel is bekerült egy bagázs az országgyűlésbe, most kezdenek el a nemzetért aggódni. Szép egy társaság...)

No, jó kis forradalom és rendszerváltás volt ez az Orbán-féle forradalom és rendszerváltás. Teccik ez az új rendszer!:-(

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2010.05.13. 09:54:29

@Elpet:
Gondolom a Várhalmi-tanulmányt ismeri. Az MSZP és LMP nem ismerte, csak későn esett le nekik.

www.varhalmi.hu/sub_site.php?doc=361402

Bell & Sebastian 2010.05.13. 10:05:20

@bbjnick:
Mit sopánkodik itt? Szidja csak azokat, akik belelöktek bennünket az adósság-spirálba, szóval az IMF -elvtársakat!

Tiszta Vona, nehogymá' még zsidózni is elkezdjen!

:)

kamasuka 2010.05.13. 10:13:30

@tevevanegypupu:
Szép lesz azért az, amikor a Jobbik a kuruc info beszüntetésébe fog belekeveredni. :)

kamasuka 2010.05.13. 10:14:33

@bbjnick:
Ok. Legyen akkor LMPs elnöke a bizottságnak! Ők is kívülről, becsúszásos szereléssel kerültek be. :)

gauche caviar 2010.05.13. 10:20:44

hosszú kések éjszakája?
/logikus lépés lenne.../

Zoltan895 2010.05.13. 10:22:07

Szerintem épp a Jobbiknál kell lennie a nemzetbiztonságnak, mindneki maradjon a kaptafánál. Fidesz=gazdaság, Jobbik=nemzetbiztonság, LMP=környezetvédelem, logikus, nem?
Épp a Jobbik tett valamit a nemzetbiztonságért, még parlamenten kivül is, mikor a nemzet tagjainak a védelmében létrehozta a gárdát. Jól jön ott, ahol a rendőrség nincs a helyzet magaslatán. Szerintem mérhetően csökkent a magyarellenes büncselekmények száma bizonyos régiókban. Egyszerűen visszatartó erő bizonyos körök szemében. Vagy pl.: szerintetek az mszp, aki a medgyesi kormány alatt a több mint 1000 éves stratégiai partnerséget feladta Lengyelországgal (pedig milyen jól jönne most egy 40 millió szinte szomszéd ország támogatása) , náluk jobb kezekben lenne a nemzetbiztonság? Vagy a lehet más az szdsz kezében aki a nemzetbiztonságért csak annyit tett, hogy a külföldi testvérszervezeteit sajtóorgánumáűban szidta folyaton hazánkat itthon meg a társadalom drogra szokktatásán ügtyködött évekig? Egy csöpp logikát kérnék,...

Alikam 2010.05.13. 10:24:43

"Hiszen a hatályos törvények szerint ez bűncselekmény, ami nemzetbiztonsági kockázatot jelent."

Ezt leszel kedves még1x átgondolni. Köszi.

@Elpet: szerintem is! Legyen a Pintér Sanya a bizottság elnöke!

Alikam 2010.05.13. 10:25:39

@Alikam: sőt, legyen ő a bizottság egyszemélyben:)

asz_tapasz (törölt) 2010.05.13. 10:39:30

Aki Toroczkai László nevét y-nal írja, egy inkompetens rettegő, semmi más.

tevevanegypupu 2010.05.13. 10:40:19

@kamasuka:
Ezt a mostani kurucot mar nem olvasom, unalmas. De bezzeg a regi, amit mar megszuntettek, na az volt az igazan szorakoztato, azt nagyon szerettem.((: Kulonben ugyan miert kellene ezt is megszuntetni? Csak mukodjon nyugodtan tovabbra is, nem hinnem, hogy olyan sok vizet zavarna. Vannak nekunk mas, hivatalos napilapjaink amik sokkal idegesitobbek.

asz_tapasz (törölt) 2010.05.13. 10:42:05

@kamasuka: naigen, Emőkétől, a kuructól, és sok-sok kétes alaktól meg lehetne szabadulni, ha ügyesen használják a posztot. Lehet hogy pont ez fáj a fideszlibsiknek?

sztrelnyikov 2010.05.13. 10:42:56

Most ez komoly???? A gárdától félünk? De a Mártiriuszt félholtra verő rendőrök nem érdekelnek senkit?

Ki hisz az ilyen ált. iskolás photoshop bajnokságon is kibukó bizonyítékoknak?

Most legalább megtudhatjuk melyik szilvási majom lőtt rá a BRFK-ra.

Bummer 2010.05.13. 10:43:41

@asz_tapasz:
Vagy inkább az ellenkezője. A titkosszolgálati akciókat tudja gátolni a bizottság elnöke.

m.logic 2010.05.13. 10:45:49

Csak egy kérdés. Minden tag belenézhet az ügyekbe, nem?

Páneurópai Harci Kos 2010.05.13. 10:47:26

"Vicces, hogy amíg Mesterházy Attila a jegyzőkönyv szerint azt mondta, hogy „... a szocialista frakció lemond a nemzetbiztonsági bizottsági elnöki posztról, és ezt az eddigi vita alapján átengedi a Jobbiknak”,

Ha ez igaz Mszp viszonylatában, akkor most buknak megint egy csomó szavazatot.

Páneurópai Harci Kos 2010.05.13. 10:49:48

@Zoltan895: "Épp a Jobbik tett valamit a nemzetbiztonságért, még parlamenten kivül is, mikor a nemzet tagjainak a védelmében létrehozta a gárdát."
A romák is a nemzet részei, meg a zsidók is, aztán valahogy mégis nem egészen az ő védelmükre megy a dolog.
temetőtakarítás volt már?
nevetséges

lepojka 2010.05.13. 10:50:53

Szekeresnek Veresnek Kissnek zsíros állás kell, a nemzetbiztonsági nem az.

Brain$torming 2010.05.13. 10:52:03

Vinnyogjatok, vinnyogjatooooooook!
Ezt de jó most hallgatni!

Bizony, ez hatalmas áttörés, ha ügyesen bánik ezzel a poszttal a Jobbik, megkerülhetetlen erő lesz 4 év múlva!

És akkor jön a haddelhadd, elvtársak!

Páneurópai Harci Kos 2010.05.13. 10:52:03

Mostanra úgy vagyok vele, hogy remélem hogy Viktor kicsinálja a maradék három pártot is.

borsikm 2010.05.13. 10:52:35

A lehető legjobb kezekbe került az elnökség. Remélem, hogy szépen szivárognak majd kifelé a nemzetbiztonsági kockázat ürügyén, ám valójában csupán a komcsik mocskos ügyeinek elfedése céljából titkosított anyagok :D

Páneurópai Harci Kos 2010.05.13. 10:53:39

@borsikm: veszélyes leves az, érheti baleset az esetleges szivárogtatót:)

asz_tapasz (törölt) 2010.05.13. 10:54:10

@Bummer: milyen akciókat? Teve utca meglövése, csepeli bombagyár, meg ilyenek? Nagy kár lenne értük.

m.logic 2010.05.13. 10:57:03

Amúgy szerintem a Jobbik Volner Jánost jelöli majd.

jobbik.hu/rovatok/orszagos_hirek/a_jobbik_47_orszaggyulesi_kepviseloje

Gaudi majd igazságügyi vagy alkotmányügyi alelnök lesz...

Páneurópai Harci Kos 2010.05.13. 10:59:24

@Brain$torming: "
Bizony, ez hatalmas áttörés, ha ügyesen bánik ezzel a poszttal a Jobbik, megkerülhetetlen erő lesz 4 év múlva!

És akkor jön a haddelhadd, elvtársak! "
megmondom én, hogy mi lesz, ugyanaz ami a kisgazdákkal.

Nem tűnt még fel, hogy amikor valaki valami nagy vagyoni hátrányt okozó lépést próbál eszközölni, akkor a többiek ráugranak és szétszedik?
Ha túlságosan sokat ugrál valaki, és emiatt az idegenforgalmunk megsínyli ezt... akkor azért a magyar gazdaság érdekeinek védelmében- célszerű fenékberúgni az illetőt.
még jó hogy nem a külügyet kapták, akkor kéne igazán aggódni:)

Páneurópai Harci Kos 2010.05.13. 11:03:37

Ezért is remélem, hogy a kormánynak sikerül talpra állítania ezt a csődtömeget - ha viszonylagos jólét van, az emberek kevésbé fogékonyak a demagógiára, és hasznosabb dolgokkal töltik az idejüket.

Viktus 2010.05.13. 11:06:40

Vicces, hogy még a Mandiner is ezen csámcsog. Miért nem azon rágódik a sajtó meg a bloggerek, hogy ilyen 8 év után mit keres szoci a költségvetési bizottság élén? vagy a számvevőszéki elnökét olyan párt adja amelynek a prominens embereit sorban tartóztatják le sikkasztásért. A Fidesznek inkább ezt kellett volna megakadályozni, és a szocik számára létrehozni pl. a Nem lesz gázáremelés bizottságot vagy a Hagyó-Hunvald emlékbizottságot ...

asz_tapasz (törölt) 2010.05.13. 11:09:14

@Páneurópai Harci Kos: ezek szerint csak oda jársz nyaralni ahol szimpi a nemzetbiztonsági bizottság elnöke.

Viktus 2010.05.13. 11:09:35

Kedves Tamás te ennyire hülye vagy? vagy csak megjátszod, és Ildi néni volt a mentorod?

"De jelenleg akár az is fejtörést okozhat a titkosszolgálatoknál, hogy a bizottsági képviselők C típusú nemzetbiztonsági ellenőrzésekor, mit kezdjenek egyes új honatyák gárdás vagy betyáros múltjával vagy jelenével. Hiszen a hatályos törvények szerint ez bűncselekmény, ami nemzetbiztonsági kockázatot jelent."

A Jobbik frakció egy néppárti mag csíráit rejtegeti bezony , és persze ott van Zagyva Gyula, ahogyan a Fideszben kellett Mikola , majdan Semjén kemény arcnak a tábor bizonyos pontjainak lefedésére. A jobbik frakció jelentős hányada akármilyen c típusún átmegy bármikor ... mivel több szakértő volt helyet kapott a frakcióban pl. biztonsági szakemberek.

asz_tapasz (törölt) 2010.05.13. 11:25:44

@Viktus: ez a "legveszélyesebb" a Jobbikban: egy olyan jobboldali leendő szövetséges amit nem lehet a beépített bolsik által megsemmisíteni.

val 2010.05.13. 11:28:44

@Valandil: Miféle bűncselekmény? Hun van a BTK-ban gárdabűn?
De hát lehet itt addig október 6-án is megemlékezni, amíg az aradi 13-at -ugyanúgy- terroristaként kivégeznék/életfogytiglanra ítélnék a mai hűdenagyon szabad rendszerben (libberalizmus).

Mellesleg, papolni is lehet bármiről a végkifejlet mégiscsak az, hogy: "Az a *terrorista, akire mi azt mondjuk" * a terrorista szór zsidóra cserélve az eredetije valami Adolf nevű bajszos embertől származik.

daito 2010.05.13. 11:33:29

Hehe. A Jobbik egy törvényes úton parlamentbe került párt, politikai erő.

A C típusú átvilágításnál az egyént vizsgálják, a környezetét, nem a pártot. Kellő "rátartással". Politika.
Ha azt néznék, hogy az illető pártkörnyezetében milyen "gyanús" egyének kerülnek elő, akkor kb. 10 éve nem volna nemzetbiztonsági bizottság. :-)

Másrészt, az MSZP inkább lemond a nemzetbiztonsági bizottsági elnöki posztról - lévén fontos poszt, csak "erőtlen". A titkosszolgálatok arról számolnak be, amiről akarnak; csűrhetjük, csavarhatjuk - de a hétköznapok szintjén inkább érdekesség. Gyakorlatilag, ha jól teszik (szolgálatok) a dolgukat, akkor a bizottság a farkát vakarhatja. Hozzáteszem azt, hogy ha egy miniszter alá kerülnek, akkor pláne. (Tessék arra gondolni, hogy az elmúlt években, ha "valami kiderült", akkor mindig az volt, hogy a titkosszolgálatokról rendőri források nyilatkoztak, rendőri dolgokról titkosszolgálatiak...)

Ellenben a költségvetési bizottság aranybánya ellenzéki oldalról. Gyakorlatilag örök lőszer sok élettel a játékban, a kormányzó párt, a pénzügyminiszter óriási céltáblán.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.13. 11:37:47

Hú, akkor most az IWIW felhasználói szabályai is szigorodnak? 1. pont: félmeztelen profilkép feltöltése tilos! 2. pont: bizonyos kisebbséghez tartozó egyedek, ha többszöri figyelmeztetésre se moderálják magukat, kitiltatnak a rendszerből
Májvipet meg helyből megszüntetik?

Én az előző bagázsnak nem örültem, ők nem tudom milyenek lesznek.

Viktus 2010.05.13. 11:45:01

@daito:

Varga Mihály nem tudta kezelni a "golyószórót" , mert nem nagyon rotált :D

nagykerek 2010.05.13. 11:47:44

Akkor először én is megfutom a kötelező(?) kört.

Ajvé, ajvé, ajvé.

Persze a cikkíró-féle demokratákat nem zavarja, hogy a ballib rablói és véleménydiktátorai mit műveltek az NBH-ban/val kormányról, meg a Fidesz milyen remekül harcolt ez ellen a bizottság elnöki tisztéből. Na, de most a Jobbik, az aztán.
Hát akkor most hogy legyen? Módosítsunk! Lehet bárki akit (a szemét választók) beszavaztak, kivéve a Jobbik!

Köszönöm, az ilyen demokratákból nekem kevesebb is elég!

kyncza 2010.05.13. 11:49:43

@Páneurópai Harci Kos: ja, a nemzet részei, kifosztásban....

Viktus 2010.05.13. 11:51:29

www.youtube.com/watch?v=qLvTYqmUm1g
ez is elég vicc ... jártak ezek már Ausztriában, Szlovákiában, Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban, Finnországban ... ?

daito 2010.05.13. 11:52:52

@Viktus: lehet, hogy Varga Úr jó közgazdász (legalábbis fideszes oldalról így kommunikálják); de nem túl jó politikus. :-)

II.Briandrew 2010.05.13. 11:59:20

Egy valamit ne felejtsünk már el. A titkosszolgálatokat nem a Jobbik fogja vezetni...csak ellenőrizni és ez nagy különbség, még szerencse-teszem hozzá! Ami pedig ezeket a parlamenti bizottságokat illeti, gyakorlatilag kirakat, vajmi kevés jogkörrel rendelkeznek. Mi a szart kell ezen ennyit pattogni?

Viktus 2010.05.13. 12:00:33

Szerintem a szocik leginkább attól rettegnek, ha előveteti a Jobbik a szoci huncutságokat lásd. Szilvásy terrosdi riogatása-UD Zrt., Draskovics produkcióinak háttere, a cigányok lelövésénél történt visszáságok ... van miért tartania az elvtársaknak.

Hamis próféta 2010.05.13. 12:07:46

Monnyon le !
?
Mindegyik!
?
Mert ostobábbak még a rájuk szavazóknál is!

kyncza 2010.05.13. 12:08:21

@II.Briandrew: miért is szerencse, hogy nem a Jobbik vezetné? Csak nem előkerülne pár csontváz-sereg a szekrényből?

Ahogy a rendőrség, úgy a titkosszolgálat is pártvezérelt volt!

Viktus 2010.05.13. 12:10:49

@kyncza:

Így van, és önmagában a jobbikos elnök semmi, ha pl. a Fidesz nem szavazza meg az adott dokumentum kiadását a bizottságban, és valószínűleg pl. a Budaházy pakkot nem fogják kiadni, de a cigánygyilkosságos ügyeket v. Szilvásy huncutságait boldogan. Nem véletlenül rettegnek a szociknál bizonyos emberek.

sanyisanyi 2010.05.13. 12:11:36

Eddig miért nem zavart senkit hogy köztörvényes bűnözők ülnek a bizottságokban??
Vonáék milyen bűncselekményt követtek el? Ja semmit?!
Nagyon féltik egyesek a múltjukat, nehogy kiderüljenek a kényes ügyek!!!

Viktus 2010.05.13. 12:16:12

@SzélesFejszés:

Sneider Tamás mondjuk sajtó szempontból elég necces támadási felületnek.

II.Briandrew 2010.05.13. 12:18:21

@kyncza:

A csontvázak a Jobbik nélkül is elő fognak kerülni, effelől ne legyen kétséged...még Jobbikos csontvázak is. Az lesz ám a meglepetés!

kyncza 2010.05.13. 12:22:05

@II.Briandrew: várjuk meg, aztán elismerem.

De lehetőleg ne olyanok kerüljenek elő, mint a draskovics féle robbantó terroristák videója.

II.Briandrew 2010.05.13. 12:34:10

@kyncza:

Az a korszak lejárt...hála Istennek!

playgorro 2010.05.13. 13:08:40

A Tokaj Kereskedőház olcsó bora szar!

www.BiSex.hu (törölt) · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.05.13. 13:52:09

vicces lesz, amikor gárdát kell lehallgatni, és gárdista főnök a fönökük :D

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2010.05.13. 14:55:38

A Nemzetbiztonsági bizottság eddig soha nem volt a helyzet magaslatán. Sokkal kevesebbet végzett, mint amit a nemzetbiztonsági törvény előír a bizottságnak. Ennél lejjebb már nem nagyon van. Most kaptak egy esélyt, hogy elkezdjenek végre a törvénynek megfelelően működni. Ha ez sem segít, akkor le kell vonni a következtetést: politikusokból álló testület eleve nem alkalmas a nemzetbiztonsági szolgálatok ellenőrzésére.

Egyébként érdekes, hogy a Honvédelmi bizottság - amelynek a katonai nemzetbiztonsági szolgálatokkal kapcsolatban vannak ugyanilyen jogkörei - körül nem alakult ki vita.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.05.13. 21:20:48

tudják-e, ki lesz a nb bizottság jobbikos elnöke?
aki közülük átmegy az nb vizsgálaton.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.14. 07:51:27

@Bell & Sebastian:

Nagyon sok múlik az új kormányon. Azon, hogy hogyan tematizálja a közbeszédet. Én úgy látom, hogy nem jól tematizálja:-/ És nő és csak nő az erkölcsi deficit:-(

Ideje volna már komolyan venni a helyzetet.

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása