Üzi: aki nem az MSZP-re, az a Fideszre szavazott
2010. február 15. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Üzi: aki nem az MSZP-re, az a Fideszre szavazott

  Sokat kellett várnunk rá, de végre megérkezett elektronikus postaládánkba Mesterházy Attila első hírlevele, amelyre már pár hete feliratkoztunk valamelyik szoci honlapon. A hírlevelet bárki igényelheti, ennek ellenére a célcsoportot valószínűleg a helyi szoccer aktivisták alkotják, akiknek az a feladata, hogy a központ mondanivalóját közvetítsék az utca emberének. Ezért aztán a szerkesztők nem bíznak semmit a véletlenre, mindenhol világosan megmondják, hogy ki kivel van.

  A hírlevél két nagy részből áll. Az első blokkban napra lebontva ismertetik Mesterházy tetteit és szavait, cikk- és videólinkekkel bőven ellátva. Az egyes szereplések után - nehogy valamelyik eretnek gondolkodású aktivista félreértelmezzen valamit - „Politikai üzenetek” címszó alatt pontokba szedve összegyűjtik a tiszta esszenciát. Például a miniszterelnök-jelölt csepeli kampánynyitójának ez a hivatalos kontentja:

  • A nyugdíjasok félnek. Félnek attól, ami a Fidesz terveiből kiszivárgott, és félnek attól az átlátszó, megbízhatatlan cáfolattól, amivel a Fidesz ezekre a hírekre reagált.
  • Ma úgy áll a dolog, hogy minden fideszes szót kétszer annyi fideszes tett cáfol. A Fidesz szóban tagad, de a tettei kétszeresen is beismernek.
  • 2001-ben még kormányrendelettel akarták bevezetni a svéd modellt - és ebben csak a kormányváltás akadályozta meg őket; 2007-ben pedig a törvényjavaslattal - ebben pedig a szocialisták bizottsági fellépése akadályozta meg őket.
  • A svéd modell nem az emberek, hanem a hivatal logikáját tükrözi: jó a költségvetésnek, de rossz a nyugdíjasoknak.
  • Úgy látszik, sajnos a Fidesz a nyugdíjasokkal akarja kifizettetni az ígéretek számláit.
  • Mi ezt nem fogjuk hagyni. Mi a nyugdíjakat megvédeni akarjuk, a nyugdíjasoknak pedig adni - nem elvenni tőlük.
     

   Hasonló módon kivonatolják a többi Mesterházy-megnyilvánulást is, ezek ismertetésétől most eltekintenénk - a szocialista politikusok múlt heti nyilatkozataiban úgyis ezek a panelok köszönnek vissza.

  A hírlevél második részének címe: „Kiskáté”. Itt a Mesterházy egyes szerepléseitől független üzeneteket szedik össze. Mit kell mondania egy szoci aktivistának, ha a szemére vetik a BKV korrupciós ügyeit? Hogyan lehet szellemesen visszavágni egy kekeckedő jobboldalinak? A múlt heti válaszok, teljes terjedelemben:

Kiskáté:
Lehetséges kérdések, adható válaszok az elmúlt hét kapcsán


Orbán-beszéd

  • Sok beszéd, kevés konkrétum. Továbbra sem kötötte az ország orrára, mit kezdene a hatalommal – csak annyit tudunk, hogy sok hatalmat akar, minél többet.
  • Úgy látszik, a Fideszben mindenkit megbüntetnek, aki beszél a programról.


Bokros-programhirdetés

  • Szociálisan érzéketlen programot hirdetett Bokros Lajos – egy tudós dolgozószobájában született, rideg, embertelen program. Ez a helyzet most: az egyiknek nincs támogatottsága, de van programja, a másiknak van támogatottsága, de nincs programja.
  • Ebből is az következik, hogy csak mi tudunk az orbáni nyomulás ellensúlya lenni. A Fideszen kívüli világ csak az MSZP körül szervezhető meg, a másra adott szavazatok elvesznek – aki nem az MSZP-re szavaz áprilisban, az a Fideszre szavazott.


Mi a válasza arra, hogy Hagyó nem lehetett magányos harcos, mögötte Gyurcsány és az MSZP vezérkara áll?
 

  • A Fidesz egy teljes politikai közösséget, az egész MSZP-t bűnözőnek, kártevőnek akarja beállítani: régi időket idéző gyűlöletkampányt folytat a riválisa ellen, amelyben a vetélytárs politikusokat rablánccal a kezükön ábrázolja, uszító röplapokon rágalmazza meg őket.
  • Semjén Zsolt szíves közléséből tudjuk, hogy az elmúlt években a Fidesz-KDNP egy célnak rendelt alá mindent: az amortizálás, a károkozás szándékának. A "cél szentesíti az eszközt" alapon nem volt ár, ami túl magas lett volna, ha azzal Gyurcsány Ferenc, az MSZP, vagy általában a baloldal amortizálása elérhető volt. "Minél rosszabb az országnak, annál jobb a Fidesznek" – ez ennek a hadviselésnek az alapvetése.


BKV
 

  • A Fidesznek lelkiismeret-furdalása van a Főváros ügyei miatt, ezért támad olyan veszettül. A budapesti szocialisták ugyanis éppen azért léptek ki a fővárosi koalícióból, mert egyértelművé vált: a várost az utóbbi időben egy Tarlós-Demszky koalíció irányította, amely minden, a rendrakásra irányuló szocialista törekvést elgáncsolt, míg bűnbakként akarta kezelni az MSZP-t.
  • Ez alól a BKV-ügy sem kivétel: a társaság felügyelő bizottságában fontos szerepe van a Fidesz delegáltjának is, akinek a BKV viselt dolgaira nemcsak rálátása volt, de a családja is részesült a BKV-milliókból.
  • Ez kétségkívül erős ok a lelkiismeret-furdalásra, de gyenge ok az eszetlen támadásra.


Korrupció
 

  • Nincsenek korrupt közösségek, csak korrupt emberek. A korrupt embereket az MSZP nem fogja mentegetni, de azt azért fontos leszögezni, hogy bűnös nem attól lesz valaki, hogy a Fidesz rámutat. Nálunk előbb van a vizsgálat és utána az ítélet. Kikérjük magunknak, hogy Kaya Ibrahim és Joszip Tot üzlettársai erkölcsi bírót játsszanak.


Tisztelet Társasága és az MSZP együttműködése
 

  • A Fidesz és az MDF nyugdíjügyi tervei, a svéd modell bevezetése nagy riadalmat keltettek a nyugdíjasok közt. Magánemberek és nyugdíjas szervezetek is keresik az MSZP-t, igyekszik a baloldal védelmét kérni a drasztikus nyugdíjcsökkentési tervekkel kapcsolatban. A TT sok tízezer idős embert képvisel, természetes, hogy szövetségest keresnek az érdekeik védelmére. Meg tudom tehát erősíteni, hogy folyik tárgyalás a párt és a TT között, de nem tudom megerősíteni, hogy ezek már végeredményre vezettek volna.

  Na már most, a kampánykiskáté sehol sem köldöknéző értelmiségi műfaj. A Fidesz tavasszal kiszivárgott hasonló anyagán is egyszerre derültünk és szörnyülködtünk, ez az útmutató azonban mindent alulmúl. Kedves szocialista honfitársaink! Nyolc év alatt igazán összelophattatok volna annyi pénzt, amennyiből tellene egy-két profi kommunikációs szakemberre. Ez így nem fog menni - ezt mondjuk nem sajnáljuk, de azért valami szellemi potenciált mégiscsak felmutathatnátok. Főleg, ha már arra készültök, hogy a következő négy évben ti védtek meg minket saját magunktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr771759705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispufi 2010.02.15. 13:21:54

profi kommunikációs szakembert nem lehet fizetni, mert az nem csorgat vissza, különben is, azt a keretet is felélték már, kellett egyéb derék kádereknek, akiknek teljesítés nélkül szokás fizetni.

elfelejtette 2010.02.15. 13:23:52

Ezt a Tarlos-Demszky koaliciot nem kene eroltetni. Specialis fokuszcsoporton, a reszeg haverjaimon mertem ki, hogy senki nem ilyen hulye, hogy bevegye.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.02.15. 13:25:22

félelmetesch ...
hány éves embereknek írják ezeket ?

hillcut 2010.02.15. 13:31:10

aztakurva. totális sötétség.
kedvencem a Tarlós-Demszky koalíció. hát beszarok esküszöm. ilyen arcátlan hazugságot! ezt a kisstílűséget el sem hiszem.
amúgy a proletár csürhének kevesebbet kellene fideszeznie és többet jobbikoznia, mert jelenleg velük vannak versenyben. a második! helyért.

Héttörpe (törölt) 2010.02.15. 13:40:37

"Ma úgy áll a dolog, hogy minden fideszes szót kétszer annyi fideszes tett cáfol. A Fidesz szóban tagad, de a tettei kétszeresen is beismernek."

Szerintem ez a mondat egy szocialista átlagszavazónak meghaladja a felfogóképességét.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.02.15. 13:54:27

Szerintem egyértelmű, hogy mire megy a móka: a segghülyék és a nyuggerek szavazataiért küzdenek. És a legfrissebb kk-ok szerint meglehetősen - mármint a körülményekhez, az adott lehetőségeikhez képest hatékonyan. Mindig is az iskolázatlanabbak között voltak erősek és a nyuggerfronton. Ezek egyáltalán nem dilettáns szövegek e céllal, ezekhez a rétegekhez. Nagyonis profi meló.

Az igazán óriási az, ahogy elkenik, ki is kormányzott itt 8 évig. Pölö itt is emlegetik, hogy a fikusz mit akart 2007-ben, és hogy ők a bizottságban vitézül védekeztek a fasiszta nyugdíjmodell ellenében. És persze, ezen IQ90 fölött ill. 60 év alatt mindenki csak röhög, de sajnos van szavazó 60 év fölött és IQ90 alatt. Van biza, dögivel.

A fidesznek egy csöpp esze volna - nincs, sose volt túl sok, mármint ilyen ügyekben - akkor sürgősen kampányvezérfonallá tenné azt az amúgy nyilvánvaló tényt, hogy ki volt hatalmon itt 2002 óta. Nem hagyná szó nélkül pölö, hogy boldog boldogtalan kihívja vitára a csodacsatárt. Ti. vitára kihívni regnáló hatalmast lehet. Satöbbi.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.02.15. 13:56:41

a kancelláriaminiszter is megmondta a frankót:
"Az országot amúgy Molnár szerint a fideszes önkormányzatok adósítják el"

teknős 2010.02.15. 14:01:16

Az emeszpé nem tényező többé. Melyik kommunikációs szakember adná a nevét ezekhez? Bocsánat: EZEKHEZ. Marad nekik a kaccsolat.

Bár még sokan nem látják, de az igazi veszély, a Jobbik. 2010-es Jobbik éppen olyan, mint az 1990-es Szdsz volt. Sem nem magyar, sem antiglobalista, sem antikommunista. Csak annak látszik.

elfelejtette 2010.02.15. 14:03:25

@Dr. Zerge: Ebbol az anyagbol leginkabb az latszik, hogy nagyon nagy szarban vannak. Aprilisban bukjak az orszaggyulesit, osszel bukjak a fovarosi valasztasokat.

Bell & Sebastian 2010.02.15. 14:08:18

De ki az a K. Ábrahám és J. Tót?

Nem kéne itt tagadni, pláne viccelni a zsidó-cigány népirtással, nagyon rá lehet faragni.
Aztán hordó kénezés után trink vom Faß jön!

startlap.kirzen.hu/szotar/hun/deu-hun/zuschlag/both/any/0/1

drkovax 2010.02.15. 14:20:49

@teknős: Igen. Anno azt még én is bevettem. Ezt már nem. ;-)

szempontpuska 2010.02.15. 14:56:16

Érdekes, hogy mit várnak a szoci kommunikátorok olyan felsült retorikai fogásoktól, amikkel már a Fidesz is akkorákat esett, mint az ólajtó ????
:-)

homoródkarácsonyfalvi 2010.02.15. 14:58:56

Nem tudom!
Mesterházy eddigi kampány teljesítménye silány. Lendvai Ildikó a sajtótájékoztatóin úgy néz ki, mint aki kurv@ másnapos, és nem egészen tudja, hogy mit beszél. Bajnai inkább hallgat.
A közvéleménykutatások annyira már nem lehetnek egységesen rosszak, hogy más lenne a választás végeredménye, mint amit jeleznek. Ez még talán akkor is érvényes, ha egy csomó bizonytalan elmegy a szocikra szavazni.
Nem lehet, hogy ők már többet tudnak, és tényleg a kiesés ellen küzdenek, amihez kell annak a 11 %-nak az urnához vitele? Vagy van még valami mindent megfordító dobásra tervük?

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2010.02.15. 15:06:51

Egyrészt én félek a sok bizonytalantól. Másrészt sok emberen úgy látom, egyszerűen nem fognak elmenni szavazni. Szdsz, Mszp vállalhatatlan, Fideszre nem szavaznának, akkor marad a strucc üzemmód.

táltos 2010.02.15. 15:21:42

"aki nem az MSZP-re szavaz áprilisban, az a Fideszre szavazott."

Ezt majd április 11-én este kellene a szoci politikusoknak idézni, mert gondolom akkor már egészen másképp fogják magyarázni az eredményt.

asz_tapasz (törölt) 2010.02.15. 15:23:33

@teknős: így van, az a leggyanúsabb aki nem gyanús! az ürgebőrök mikor kerülnek elő? :D

kamasuka 2010.02.15. 15:28:20

@teknős:
Ez qurva nagy igazság!

szempontpuska 2010.02.15. 15:39:12

@homoródkarácsonyfalvi: Kizárt dolognak tartom, hogy nagy mozgósítás lesz a szociknak.
A legvalószínűbb egy alacsony részvételű szavazás, hiszen a Fidesz szavazók (már 8 éve) motiváltak, a többiek számára pedig eltűnt az alternatíva... és ez nem tette vonzóvá a Fideszt a szemükben... (merthogy mitől tette volna??)
Valljuk meg, a politikától elfordulás teljesen logikus viselkedés ezzel a közélettel a fejük fölött...

szotyirapénzt 2010.02.15. 15:42:35

Sziasztok! Ahoz képest, hogy ki(k)nek szól ez a szösszenet, még túl is lett bonyolítva. Persze kritikán aluli, de a célcsoportnak szerintem még így is többször el kell olvasnia, hogy az üzenet eljusson a tudatukig.

szotyirapénzt 2010.02.15. 15:49:00

Egyébként egy, a vártnál is rosszabb szocialista választási eredmény Mesterházy Attilával kinek is fájna az mszp-s mogulok közül? Senkinek.

teknős 2010.02.15. 16:05:55

A rendőrségünk megint pártatlanul, teljes szakmaiság mellett végezte a dolgát. vimeo.com/9459702

szempontpuska 2010.02.15. 16:10:13

@szotyirapénzt: Ezért is lett izé.... kiválasztva!
Ez sem új! Emléxel, amikor 2006-ban Bod Péter Ákost javasolták minelnöknek????

teknős 2010.02.15. 16:16:40

@fakk blog.hu in di essz: 2002-2008-ig szerkesztője voltam a Jobbik.net.nek.
Molnár Balázs felkért a Kuruc.hu szerkesztőjének, tudom, hogy mi előzte meg a Magyar Mérce 2006 augusztusi számánal megjelenését. Személyesen jelen voltam, amikor Rózsa Flores Eduardót felkérte Vona Gábor a Magyar Gárda megalakítására. Tudom, hogy miért mondott nemet RFE.

Tudom, hogy mi volt a Jobbik és tudom, hogy mi lesz.

szotyirapénzt 2010.02.15. 16:19:04

@szempontpuska:
Igen. Bár emlékeim szerint Orbán Viktor 2006-ban Lady DI-nek magát DI-t is ajánlhatta volna, az sem lett volna jó. Nem hiszem, hogy az mdf-fidesz közösséget akkor bárki a realitásnak gondolta.

elfelejtette 2010.02.15. 16:21:36

@teknős: "Tudom, hogy mi volt a Jobbik és tudom, hogy mi lesz."

Ugyanazt a palyat fogja befutni, csak rovidebb ido alatt.

szempontpuska 2010.02.15. 16:31:52

@szotyirapénzt: Ez így van! Az első forduló után matematikailag is világos volt, hogy az MSZP-től nem lehet elvenni a győzelmet. Abban a helyzetben DI sem kellett volna másra, mint most Mesterházy... hogy valaki elvigye a bukás ódiumát...

heima3 (törölt) 2010.02.15. 16:36:53

@szempontpuska: hát igen, gerinc kéne ahhoz sok embertől, hogy elismerje hogy benézett valamit, ez a nép meg nem a szembenézésről és a realizmusról híres.

szotyirapénzt 2010.02.15. 16:37:54

@szempontpuska:
"...az MSZP-től nem lehet elvenni a győzelmet."
Mármint az akkor egyértelműen várható mszp-szdsz koalíciótól?

hillcut 2010.02.15. 16:44:51

@teknős:
ok. tegyük fel, hogy a jobbik a nemzetközi zsidó/orosz nagytőke és/vagy az izraeli/orosz titkosszolgálat és/vagy egyéb ország(ok) titkosszolgálata(i) által létrehozott formáció.
ebből kiindulva lenne néhány kérdésem hozzád:
a magyar szolgálatok miért nem avatkoznak közbe?
ez a párt vezetőségének tudomásával történik?
a több ezres tagság, miért nem veszi észre, hogy át van baszva?
miért érdeke az említett külső erőknek ennyi energiát fordítani erre az egész hajcihőre, mit nyernek rajta?

a jobbik hirtelen felszínre törése és meglepő szervezettsége/térnyerése tényleg meglepő, de nehezen hiszem, hogy senki nem veszi észre a háttérben lévő hazaárulást.

szempontpuska 2010.02.15. 16:47:25

@heima3: egyetértünk. És ne most sem ez a tendencia ! :-P

szempontpuska 2010.02.15. 16:48:14

@szotyirapénzt: így igaz! MSZP-SZDSZ vs. FIDESZ-MDF

teknős 2010.02.15. 16:53:54

@hillcut: Olyat állítasz, amit én nem mondtam. Bár kétségtelen, hogy nincs messze az igazságtól.

Az MSZP bukása, már 2006 nyarán benne volt a pakliban. Csak át lettek pozicionálva a dolgok, az emeszpéből a jobbikba.

szotyirapénzt 2010.02.15. 17:06:38

@szempontpuska:
De 2006. és 2010. nem sokban hasonlít, már ahogy én látom...

Shulc 2010.02.15. 17:16:52

@teknős: Én kiegészíteném, a jobbik olyan inkább, mint az nsdap, vagyis a náci párt.

Ennyi szarmagyart, mint egy-egy jobbik-gyűlésen, keveset látni. Süt róluk a turbómagyarság, szerintem ezzel kompenzálják, hogy egy nagy nullák az életben.

"Magyarország a magyaroké", mi?

Még szerencse, hogy a parlamentbe se fognak bekerülni.

hillcut 2010.02.15. 17:18:10

@teknős:
hát ez az! nem állítom én sem, mert nincsen rá bizonyíték. ez egy érdekes felvetés, aminek vannak esetleg hihető összetevői, de mindenképpen élénk fantázia kell hozzá.
ha viszont csak részleteiben is, de igaz, akkor miért nem avatkoznak közbe a magyar szolgálatok?
vagy mindenki benne van és az egész államszervezet hazaárulást követ el? (orbántól fletón keresztül vonáig és a szolgálatokig-polgári+katonai- bezárólag)

hillcut 2010.02.15. 17:21:50

@Shulc: ez a sok okosság most hogy jön ide?
nem nsdap
be fognak kerülni
és Magyarország tényleg a magyaroké
ja és nem vagyok jobbik fan

szotyirapénzt 2010.02.15. 17:27:04

@Shulc:
Hát ennek tényleg nem volt se füle, se farka,...már bocs.

Shulc 2010.02.15. 17:39:06

@hillcut: "és Magyarország tényleg a magyaroké"
Magyarország azoké, akiket megillet. És a mai világban ha nincs pénzed, akkor senki vagy.

"be fognak kerülni"

Na és? Mi a faszt tudnak majd kezdeni huszonvalahány képviselővel? Csak ugatni tudnak majd, mint a miép anno.

Ami pedig a kormányzó fideszt illeti: a gazdasági bázisaik - állami vállalatok - szerencsére már rég ki lettek szervezve alóluk, úgyhogy effektíve semmit sem tudnak majd tenni.

Szar ügy..

szotyirapénzt 2010.02.15. 17:55:44

@Shulc:
"Magyarország azoké, akiket megillet. És a mai világban ha nincs pénzed, akkor senki vagy."

Egzisztenciával rendelkező emberként is csak azt tudom mondani, hogy ez csak 1 vélemény...nem több.

Másrészt az a huszonvalahány képviselő másnak is alternatíva lehet a következő ciklusban. Igaz?

hillcut 2010.02.15. 18:00:08

@Shulc:
mivan? milyen pénzről beszélsz? nincsen pénzed, vagy mi?:)

ne haragudj, de full hülyeségeket hordasz össze:
te: nem kerül be a jobbik
én: de bekerül
te: na és? bekerülnek, de kevesen lesznek.
mivan???:)

milyen állami vállalatokról beszélsz? a máv-ról, vagy a bkv-ről? vagy esetleg a magyar postáról, netán a szerencsejáték zrt-ről?
de tényleg, gondolkozz már mielőtt kinyitod a szádat!

de egy dologra bizony jó az ostobaságod. megmutatkozik a fajtád valódi természete:
csak állami mutyi nagyvállalatban, szar aljas kiszervezős bekeverésben, meg rosszindulatban tudtok ti gondolkodni.

igazi szarházi, mutyizós proletár csótányok vagytok ti mindannyian. :P

teknős 2010.02.15. 18:16:09

@hillcut: Nem értem, hogy miért kevered bele a Fideszt.

Az MSZP jogutóda az MSZMP-nek. Az MSZMP-ről pedig csak a bolond nem tudja, hogy kollaborált a szovjetekkel. Putyin pedig köztudottan KGB-s volt és szerintem nem kell hozzá nagy képzelőerő, hogy Putyin használta velük kapcsolatban a "tudását".
Aki belelátott a dolgokba, az tudhatta, hogy az emeszpé megásta a saját sírját és a bukás biztosan benne van a rendszerben, így időben új politikai formáció után kellett néznie az oroszoknak.

A magyar titkosszolgálatok állapota pedig régen ismert. 2005 -ben valamikor készült Kövér Lászlóval egy interjú az Indexen, ahol nyiltan elmondja, hogy az állam titkosszolgálatai nem azt teszik, amit kellene, hanem az emeszpé politikai megrendelésére dolgoznak.

Kissé naívnak találom a kérdés felvetésedet is...

teknős 2010.02.15. 18:19:01

@Shulc: Látszik, hogy emeszpés emlőkről szakadtál le. Ez az állami vállalatokon keresztül etetjük a sajátjainkat, a szoci önkormányzatok bevett gyakorlata. Azt hiszitek abből áll a kormányzás, hogy osztogattok.

loláb 2010.02.15. 18:20:23

"a várost az utóbbi időben egy Tarlós-Demszky koalíció irányította"

Nincs mese, ezek tényleg elmebetegek.

Shulc 2010.02.15. 18:30:44

@hillcut: nyugodtan akadj fent ezeken az apróságokon. Tökmindegy, hogy bejut-e.

"máv-ról, vagy a bkv-ről? vagy esetleg a magyar postáról, netán a szerencsejáték zrt-ről?"

ó igen, az ezermilliárdos adósságú mávval, a 350 ft-os jegyű bkv-val, meg a magyar postával akarja a viktorod "rendbe tenni" az országot? LOL
Mondjuk a szerencsejáték zrt tényleg hasznot termel, a sok idióta lúzer lottóbevételeiből, de ez édeskevés, bizony...

gyárak, erőművek, víz-,gáz- és áramszolgáltatók, esetleg még bányák - ilyen csekélységekre gondoltam. És amíg ezek legalább 51%-ban nincsenek (és nem is lesznek) a viktorod irányítása alatt, addig nincs/nem is lesz itt semmiféle változás.
Marad a demagógia, mondjuk abban A Vezénylő Tábornok Úr világelső, úgyhogy még működhet is a dolog... mondjuk ahhoz média is kéne, az meg neki nincs, legalábbis a mi médiáinkhoz (RTL Klub, TV2, Népszabadság, megyei hírlapok) viszonyítva.

Ennyit a 2010-es "változásról"...

elfelejtette 2010.02.15. 18:36:37

@Shulc: Jaj de sotet van. Mar este hat is elmult.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.15. 18:36:49

Szerintem ez ilyen kocsapolitika kiskáté lett vagy a kerületi nyugdíjasklub vezetői számára készült.

hillcut 2010.02.15. 18:56:14

@teknős:
a fideszt egyedül amiatt említettem, mert azt gondolom, hogy nekik is vannak még élő, informális csatornáik a szolgálatoknál. meg formálisak is. szóval, ha nekik van infójuk erről, akkor azt a fidesznek is kellene tudnia.

a szovjet-orosz vonal és a titkosszolgálatok pártirányítása persze elképzelhető. de adja magát az 1. logikai bukfenc: miért falaz az mszp által irányított titkosszolgálat a jobbikban történő orosz titkosszolgálati hatalomátvételhez?
ez nem áll az mszp érdekében, ugyanis neki a jobbik politikai ellenfele (értsd egzisztenciális ellenfele) és jobbik feltörése a szociknak káros.

ráadásul egy párt(jobbik) háttérből történő mozgatása elég macerás ügy és viszonylag magas szintű konspirációs képességek kellenek hozzá.
ezek persze megvannak az oroszoknál, de túl rizikós a helyzet felvállalása annak tudatában, hogy nem a szocik, vagy a jobbik fog kormányozni, hanem a fidesz.
sok munka, nagyon drága, rizikós és ráadásul minimális befolyást tudnak csak szerezni az államszervezetben.
az persze előfordulhat, hogy van néhány ügynök a jobbikban, de annyi valószínűleg van a molban,az mvm-ben egyéb pártokban esetleg stb.
+ ha jön a Kövér-féle titkosszoli, akkor elvileg mindenki el lesz kapva. vagy, ha nem akkor a Laci érintettsége is felmerül?
igazi para egyetlen esetben van: ha a jobbik alakít kormányt.

hillcut 2010.02.15. 19:17:24

@Shulc:
ha jól értem olyan állami cégekre gondolsz, amelyeket eddig még nem privatizáltak el a kedves elvtársaid. talán kezdjük itt.

folytassuk ott, hogy azért nem értesz sem engem sem az itt kommentelő emberek nagy részét, mert nem tudsz szakítani azzal a proletár gondolkodással/életszemlélettel, aminek a képviseletére téged a vörös gazdád beidomított.

és befejezem így: ne haragudj, de a hozzád hasonló buta, fogalom nélküli emberekkel nekem nincs miről beszélnem. egyszerűen nicsen értelme.

a "ti médiátokról" ezért most inkább ne is ejtsünk szót.

teknős 2010.02.15. 20:05:16

@hillcut: Talán mert azonosak a kenyéradó gazdáik! Ne feledd, ezek csak a szavaikban demokraták és nyilvánvaló, hogy a "KGB" tud róluk mindent. Nem mennek vele szemben. Ráadásul úgy gondolom, hogy csak az első vonal megy a lecsóba, a többiek beépülnek a Jobbikba és le fogják szalámizni a nemzeti vonalat. Ami nem egy szellemi teljesítmény.

Szerinted az UD Zrt. megszüntetése miről szólt?

Shulc 2010.02.15. 20:10:17

@hillcut: semmi gond, kb ezt a választ vártam: érvek helyett személyeskedés.

Vörös gazdi ide vagy oda, gazdasági háttér nélkül a fidox lószart sem ér. Nem (csak) azért, mert segghülyékből áll, hanem azért is, mert a világ egyetlen országának egyetlen pártja sem képes gazdasági háttér nélkül eredményt elérni.

Erre mondják a beidomított fideszesek, hogy majd a fidesz visszavásárolja az állami vállalatokat. Hogyan? Miből?

ja, igaz, az IMF-hitelekből, csakhogy azok nem ingyen vannak: kőkemény feltételekkel hitelezték. Tuti hogy az IMF - szerencsére - pórázon tartja majd a viktorkádat.
Én egyedül a fasisztáktól félek, de hát minden országban van 5% hülye, ahogy Kertész Imre is mondta egyszer.
Lesz max. 30 képviselőjük, viszont ha a helyzet tovább romlik, erősebbek lesznek.

És ez itt a probléma.

talonfa 2010.02.15. 20:16:54

A svéd modell nem az emberek, hanem a hivatal logikáját tükrözi: jó a költségvetésnek, de rossz a nyugdíjasoknak.

Mi a nyugdíjakat megvédeni akarjuk, a nyugdíjasoknak pedig adni - nem elvenni tőlük

Sajnos igy kezdődött a 2002-es mszp kormányzás is: A költségvetés jól állt de elkurták/ mindent odadtak ami volt az országnak tartaléka.

Most meg itt vagyunk.... hol is? Csak olvasni kell a sorok között és értelmezni azokat

Pelso.. 2010.02.15. 20:25:06

@Shulc: Gazdasági bázist építeni, fenntartani (értsd:pénzt szerezni) nemcsak saját holdudvar részére privatizált állami vállalatokból tudnak a pártok, sőt, egyre inkább nem.

szubjektiv 2010.02.15. 20:25:14

@teknős: egyetértek.
én nem látom ugyan veszélyesnek a jobbikot, de csúnya dolog lesz, ha vele kell alkukat kötni a fidesznek.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.15. 20:39:25

@teknős:

A Jobbik egyik leglényegesebb üzenete, hogy a jobboldali szavazók ne bízzanak a Fideszben.
8 év sanyarúsága után végre elérhető közelségbe került egy jobboldali kormányzás, amihez az Antall- és az első Fidesz kormányzáshoz képest jelentősen bővült szakembergárda áll rendelkezésre. A Jobbik pedig nekiáll a közbizalmat rombolni a jobboldalon.

Bravó. Beleszarni gyakorlatilag mindenbe bele lehet.

Én nem tudom, mik az indítékok, nem is akarom tudni. Valószínűleg nem egységesek. De az körülbelül látszik, hogy a Fidesz-kormányzás sikerét a kidőlő MSZP helyett most leginkább a Jobbik veszélyezteti.

Kormányzáson kívülről, reálpolitikai kényszerek nélkül mindig lehet majd mondani, hogy a Fidesz nem képviseli eléggé a nemzeti érdekeket, nem eléggé ilyen meg olyan. Közben pedig maguk elé tartanak egy-két olyan témát, ami miatt a jobboldal jobbszárnya körében bírálhatatlannak számítanak. Jól ki van ez találva. Mivel a Fidesz hatalomra kerülésével nem vezetődik be automatikusan a teljes és csorbítatlan nemzeti igazság világa, mindig lesz majd olyan ügy, amiért a Fidesz bírálható lesz. A következő választás pedig majd egy marakodó, szétzilált jobboldalra köszönt rá. Lesz majd, aki nevet rajta.

Nem kell ennek így lennie. Azon múlik, hogy a radikális jobboldal elfogadja-e, hogy a megalkuvásmentes, sarkos elvekre épülő, soha meg nem valósuló politikánál többet ér, ha engedni kell ebben-abban, de valamit legalább elérünk.

Bell & Sebastian 2010.02.15. 20:51:18

Akkor elmondanám, hogy mit kell tudni Putyinlandról.

1., Az EU -ba törekszik.
2., Utálja a zsidó finánc-oligarchiát.

Fletó neveltje (a Jobbik), ki is rakatta érte a szűrét Merkel, a Fico-szponzor. Az LMP meg SZDSZ mentőkapszula. OV még be se ült a trónjába, az IMF már harapdálja a bokáját! Ha (igazi) erőt akar maga mögött, mit választ majd? Tippek?

Pelso.. 2010.02.15. 21:11:46

@Shulc: Ugyan, ez egy nyilvános fórum.

szubjektiv 2010.02.15. 21:15:06

@teknős: a kurucnál gusztustalanabb, igánytelenebb oldalt nem ismerek. süt róla, hogy ez nem magyar és nem jobb és nem antikommunista és nem antiglobalista.

"Tudom, hogy mi volt a Jobbik és tudom, hogy mi lesz."

Ezt bővebben lehetne? Nagyon érdekelne a véleményed.

Bell & Sebastian 2010.02.15. 21:15:11

Ja még annyit, az ukránoknál most megnyílt az a geopolitikai folyosó, amelynek a nyugati végén egyedül mi vagyunk, mivel a szlovák-román már letette a garast a mocsok francia - (ballib) német mellett.

Gondolkodjunk emberek! Isten adta egyszeri lehetőség! Bűn elszalasztani!

Kína ellen mindenkire szükség van, még az USA is befekszik Izraelestől, ha hagyjuk nekik. Nagy a tét, hosszabb távon miénk (magyaroké) az előny! OV jobban tudja (ezt) bárki másnál!

Hogy legurulunk a lejtőn? Innen hová?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.15. 21:25:38

@Bell & Sebastian:

Putyinlandnak az az érdeke, hogy Magyarország a nyugati világ része legyen, és jó pénzért sok gázt vegyen tőle.
Mindig csodálkozom azokon, akik azt gondolják: az oroszok patronálni akarják Magyarországot: barátságért és anticionista politikáért cserébe olcsóért adnak gázt, drágáért vesznek gabonát és léalmát.
Nem nagyon értem, miért lenne ez jó nekik. Ha egy ország rendesen fizet, fölösleges meghódítani.

Téglagyári Megálló 2010.02.15. 21:29:34

@Shulc:

"És a mai világban ha nincs pénzed, akkor senki vagy."

Azt akármelyik korban el lehet mondani. De most sem értek vele egyet.

Bell & Sebastian 2010.02.15. 22:30:39

@Elpet:

Putyin előnyös feltételekkel akar alkudni, elfoglalni a vákuumba került érdekszférákat.
Mit is köszönhetünk az EU -nak, pontosan? Megvédett a saját maga által ránk szabadított vérebektől?

Nem! Előállította a Balkán-effektust:
- földig bombázott
- hitelt adott az újjáépítésre
- a bankjain és vállalatain keresztül vissza is vette

Maradt, jutott ami a harmadik gyereknek szokott.
Ez aztán a neo-KGST! :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.15. 22:45:12

@Bell & Sebastian:

Előnyös feltételekkel alkudni?

Mindenért meg kell fizetni. Ha nem így, akkor úgy.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.15. 22:50:53

@Bell & Sebastian:

Oroszországnak nem kell más világrend. Energiahordozót eladni, saját forrásból és saját kitermeléssel, nagy energiafelhasználású fizetőképes országoknak monopoláron, ennél jobb világrendet miért akarnának?

bz249 2010.02.15. 22:55:28

@Bell & Sebastian: namost az, hogy ilyen balfasz vezetőket választottunk, mint amilyeneket az szerintem nem az EU hibája. Érdekes Szlovénia, Csehország, Szlovákia vagy Lengyelország nagy iramban fejlődik (az elmúlt években kelet-ázsiai tempóval) és zárkózik fel az EU színvonalához.

Sőt még a balti országok is, noha a mostani válság nagyon súlyosan érintette őket.

Bell & Sebastian 2010.02.15. 23:42:00

@Elpet:

Herr SturmLiberator (most) leghűségesebb tanítványaként csak ennyit mondhatok, azt is Swedenborg szavaival:

"...holott a lélek nem egyéb, mint az ember élete, a szellem azonban az ember maga és a mulandó test, amelyet a világban hordoz, csak alkalmas eszköz, amely által a szellem, aki maga az ember, a természeti világban hozzászabott módon cselekedhessék."

swedenborg.extra.hu/
swedenborg.extra.hu/menny.htm

Nem kell ezt túlbonyolítani, a valódi törésvonal nem ott húzódik, ahol mondják. Egy basic-világ leképezése sosem tud szofisztikált lenni.
Ki ne adna egy nyaklevest (szeretetből) a fiának, ha az tűnik az egyedüli üdvözítő megoldásnak?
Persze csak ha megérdemli. Meglátjuk.

teknős 2010.02.15. 23:45:58

@szubjektiv: 2002-ben az volt a terv, hogy a Jobbik, egy nem zsidózó szalonképes a fidesztől jobbra álló pártalakulat lesz, az MDF pedig a kzépen az emeszpétől leszakadó szavazatokat gyűjti össze, és 2006-ra feláll a jobboldali, három pártból álló koalició.

A Jobbik a kezdetekben ügyelt is arra, hogy ne lehessen semmilyen szalonképtelen váddal illetni. Vona 2003-2004 tájékán eltünt a politikai hadszintérről. 2006 nyaráig nem is volt sehol. Személyes kérdésre válaszolva mondta el, hogy a családjával volt.
Dávid Ibolyát pedig egyértelműen a fiával fogták be.

2006 nyarán Kovács Dávid helyett Vona lett a Jobbik elnöke és - fogalmazzunk úgy - erősen megkülönbözteti magát a Jobbik a Fidesztől. A Gárda peidg céltudatosan ment rá a cigányokra.
Egyértelmű, hogy a Jobbikból hamarosan ki lesz szorítva a nemzeti érzelmű szárny és a szélsőjobb átfordul szélsőballá, vagyis a mostani MSZP helyére tart.

Bell & Sebastian 2010.02.16. 00:13:45

@Elpet: @bz249:

Persze hogy fejlődnek! Ahol a mocskos komcsi államot legalább az udvarból kizavarták, ott igen! Nálunk meg a fedőt emelgeti a konyhában és az agyunkat kurkássza, ahelyett hogy visszatuszkoltuk volna az anyja csipájába amikor még lehetett!

A második dicső gerincműtött nép lettünk. Kádár bosszúja, mertt itt nem volt elég szar a szocializmus. Az értelmiségünk elárulta a népét, színe-virága kivándorolt, a megalkuvók meg itt maradtak (pozícióban). Előtte meg a nép égő áldozatként szabadult meg a szemüvegesektől és (saját) segédnépeitől, nem egészen önként.

Most mi lesz? Harmadszor nyílik ablak a téridőn a jobb-érzésűeknek! Vajon lesz elég miniszter és ministráns a szolgálathoz? Hány igazat kellene Lótnak felmutatnia?
Ha van annyi, megkímél az Úr, ha nincs, alaposan lemegy a sószobor-részvények ára az árutőzsdén!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.16. 00:18:40

@Elpet:

"Ha egy ország rendesen fizet, fölösleges meghódítani. "

Kalkulálj be egy számunkra - és a térségre - kellemetlen variációt:

Anno a hadiipart leszámítva nem túl fejlett szovjet gazdaság számára a KGST térség olyasmi volt, mint India az angoloknak: gyarmat, ahol el lehetett sózni a másutt piacképtelen SOKOL rádiót és cserébe nyomott áron nyersanyagokhoz jutni. Jelenleg persze az olaj és gáz értékesítése miatt van egy szimbiózis: akkor vesz a nyugat naftát, ha dübörög az ipar. Nafta nélkül meg nem dübörög semmi.

Ámde: az olaj és gáz készletek végesek. Ez nem is olyan sok idő kérdése. És akkor bizony a mai napig katonai überhatalom Oroszországnak ismét szorosabb gyeplőn tartott, KGST-szerű felvevőpiacként fog kelleni Kelet-Európa. Pontosan, mint ahogy most az EU tart minket sok szempontból belső gyarmatként mint másodrendű EU államot (gondoljunk csak a mezőgazdasági kvótákra). Uraim, Kelet-Európa ismét a nagybetűs nyugat-kelet szembenállás tárgya és főnyereménye lesz. Ideje lesz készülni, B-terveket gyártani, és előszedni a két kulacsot.

Bell & Sebastian 2010.02.16. 00:31:54

@teknős:

Ott hibádzik az egyébként logikus gondolatmenet, hogy a mostani MSZP gyalogoknak szinte kizárólag SZDSZ (bérenc) tisztjei vannak. A szavazókat kicsempészni alóluk másként nem is lehetne hatékonyabban, mint egy Jobbik projekttel, ami ráadásnak most még őszintének is tűnik.
Pártszakadással vagy szocdem párttal legfeljebb, de akkor meg a küszöb harangozik nekik. Ibi meg ott lát rést, hogy ezt mindenki látja (nem szavaz egyik trójaira sem) és csak kevesen akarnak Orbánnak túlhatalmat adni.

Erre az egyetlen logikus lépés a KDNP -től elválás lett volna. Nem tették meg, ebből is látszik, valaki megint kurvára eltaktikázta. Mint szokta.

Vagy megint tévedek. (nem hiszem)

Bell & Sebastian 2010.02.16. 00:36:06

@Herr SturmLiberator:

Szívemből (és eszemmel) szóla Tábornokom! :)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.16. 00:45:00

@teknős:

"Egyértelmű, hogy a Jobbikból hamarosan ki lesz szorítva a nemzeti érzelmű szárny és a szélsőjobb átfordul szélsőballá, vagyis a mostani MSZP helyére tart."

Tartok tőle, hogy ezt a huszárvágást egy sokkal kellemetlenebb trükkel intézi el a Jobbik. Az MSZP halálával támadó űrt egy régi szép német ötlettel célozzák meg: a "szociálisan érzékeny nemzeti oldal". Nemzeti-szocialista, szigorúan kötőjellel, mert ugye nácik azért nem vagyunk és a kuklux.info is csak poénból köszönget egyre többször "Kitartással"...

Tőlünk északra már van egy Fico/Slota féle szimbiózis és hasonló logika mentén bizony elég jól szorongatják magyarjaink mellett a helyi szlovák konzi pártokat is a szociálsoviniumussal.

A vízválasztó az első parlamenti ciklus lesz. 2014-ben már nem lehet ballibák elkergetésével kampányolni, Kádár koponyája is elevenebb lesz akkora, mint az MSZP.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.16. 00:52:29

@Bell & Sebastian: nono, a sima honvédi rangnál csak a Panzer General-ban jutottam tovább és egyébiránt is a Viel Feind - Viel Ehr a blogger-poeticám.

hillcut 2010.02.16. 05:08:56

hát ez már nekem túl sok itt. egy dolog viszont állandó: nagyfater mondta mindig, soha ne bízz komcsiban!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.16. 07:42:01

@Herr SturmLiberator:

És amennyiben jól helyezkedünk, nekünk szebb szokolrádió jut, mint másnak? Vagy jobb csereértéken számítják át a léalmát szokolrádióra?

Említettem már: hogy melyik szövetségi rendszerhez tartozunk, azt nem mi döntjük el, hanem a szövetségi rendszerek potentátjai. Ha nem akarjuk, akkor is. ( Jalta, asztalon tologatott papírszeletre írt országnevek; 1956; Málta, 1989 )

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.16. 07:51:36

@Bell & Sebastian:

A feladat ma sem több, mint hogy a komcsikat kirakjuk a hatalomból.

Eléggé nagyvonalú elképzelés, hogy az a magyar jobboldal, amelyik mindeddig még erre sem volt képes, majd a környező országokétól eltérő, önálló politikát folytat és egy merőben új világrend alapjait kezdi lerakni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.02.16. 07:53:55

Létezik olyan orbitális pofátlan hazugság, amire még a szocik is azt mondanák, hogy ezt nem ez már túl sok?

Szerintem nincs...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.16. 08:00:28

@Elpet:

"Említettem már: hogy melyik szövetségi rendszerhez tartozunk, azt nem mi döntjük el, hanem a szövetségi rendszerek potentátjai."

Pont ezért beszélek B tervektől és két kulacs készenlétben tartásáról. Ugyebár jóakaróink mindig utólagosan közölték, hogy éppen a térkép melyik felére szándékoznak rakni minket. A jövőben sem lesz másképp.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.16. 08:02:41

@zero: hogyne, ezért hullik szét a maszop tábor és sikerül csak 300 antifasírozottas vörösnyuggert összekalapolni. Még a balra húzó Sanda Ipse felmérései szerint is a szavazóik 25%-a átigazolt a Fideszbe, kb ugyanennyi a Jobbikba, a többi meg bizonytalankodik avagy elege van az egészből.

Tündér_Lala 2010.02.16. 09:49:31

Pedig én is azt gondolom, hogy nem árt elbizonytalanítani a szövetségeseket. Hányszor bizonyosodjon még be, hogy észre vegyük: az egyoldalú kötődésre ráfizetünk, mert minden határon túl kifosztanak bennünket.
Fel kell venni a kapcsolatot az oroszokkal, a kínaiakkal és legalább üzletelni velük. Nem kell, hogy drágán vegyék tőlünk az árúkat, elég ha megveszik és fizetnek érte. Az még mindig sokkal jobb, mintha parlagon maradnak a földjeink és munka nélkül az emberek.

Várkonyi 2010.02.16. 09:56:39

teknős: Jobbik=mszp?

Ekkora nagy barom vagy.
Ez akkora hazugság, hogy csak ezt lehet mondani rá: egyszerűen nem igaz.
Mondjuk kell hozzá egy kellő mennyiségű intelligencia(hiány), az biztos.

teknős 2010.02.16. 10:23:13

@Herr SturmLiberator: Nem tudom, de vidéken, felénk, már nagyon is egyértelműen benne vannak a Jobbikban az elvtársak. Anno 90-ben az MDF-nél láttam ennyi komcsit.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.16. 10:23:48

@Várkonyi:

Hm, a Jobbik=Mszp az ugyebár egy nyilvánvaló kísérlet arra, hogy egy céltáblára rakja a két pártot.

Ugyanígy a Jobbik tudtommal a Fidesz=Mszp receptet alkalmazza (vö: "parlamenti egypárt" ill. "mindegyik mögött ciánista urak állnak").

Hülyeséget mindig csak a másik mondhat, nemde?

teknős 2010.02.16. 10:27:46

@Várkonyi: Magadról beszélsz? Jóindulatú, de meglehetősen ostoba a jobbikos nemzeti vonal, ősbűn, hogy a politikát az igazságotok kimondásával azonosítjátok, ezért meglehetősen egyszerű irányítani titeket, csak kellőképpen erkölcstelennek kell lenni, mint Balóné asszonynak. De nem is várom el tőled, hogy felfogd, amit mondok, náladnál sokkal okosabbak is hitetlenkednek, de az idő úgyis eldönti

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.16. 10:28:53

@teknős: Van jó pár piros párttagsági (nem csak KISZ, hanem MSZMP) a Fidoxban is... egyeskről még csudaszép video is felkerült az indexre, ahogy a coccalizmust méltatták a nyócvanas években.

index.hu/belfold/1989/2009/10/15/mikola_es_stumpf_a_hazafias_nepfront_alelnokei_lesznek/

Persze gondolom valójában polgári partizánok voltak, akik beépültek a rendszert zülleszteni... a saját zsivány mindig jó zsivány :)

Tündér_Lala 2010.02.16. 10:38:56

@teknős: Nem tudom megítélni az mszp-jobbik viszonyt. Viszont helycsere esetén, ha a baloldal nemzeti szinezetet kap már jobban jártunk. Nem ?

teknős 2010.02.16. 10:42:22

@Herr SturmLiberator: Nyilván. Vannak olyanok, akik végigmentek a damaszkuszi úton és vannak olyanok, akik csak az átöltöző szobát keresik...

Maradjunk a tényeknél: A Jobbik előtt két lehetőség van. Vagy, mint a MIÉP, szépen kiáll az értékei mentén és bedarálja a Fidesz, vagy betölti az emeszpé helyén keletkező vákumot és ellenzéke lesz a Fidesznek.

Mindenki eldöntheti, hogy szerinte melyik variáció lesz igaz.

teknős 2010.02.16. 10:45:05

@Tündér_Lala: Igen ez elfogadható változás lenne, egészségesebb lenne az ország.

Én ezt a variációt valószínűtlennek tartom, a Jobbikba beépült komcsik miatt, de ennek a tévedésemnek nagyon tudnék örülni.

Tündér_Lala 2010.02.16. 10:45:34

@teknős: Ha a jobbik megmarad értékei mentén, akkor a Fidesz teljesítményétől függ, hogy eljelentéktelenedik-e.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.16. 10:52:06

@teknős: bezony így van és a Jobbik szinte biztosan az ellenzéki pozícióban fog kikötni, pont a MIÉP példájából tanulva. Tartsuk észben, Lengyelországban a klasszikus bal kidöglött és a parlament különféle jobbos pártok terepe lett, akik viszont szemlátomást képesek a nemzeti kompromisszumokat megalkotni és épül az ország. A baloldal űrjét nem kell törvényszerűen baloldallal feltölteni, hisz a különböző irányzatok a szavazók kegyéből akár teljesen kiüresedhetnek is, hasonló jellegű utánpótlás igénye nélkül is.

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 11:05:24

@Tündér_Lala: Ezt én is így vélem.
Főképp, hogy a Jobbik, balljuk be, olyan témák mentén jött fel ennyire, amelyeket a Fidesz elhanyagolt. Részben talán kényelemből, részben meg nem akart túl radikálisnak mutatkozni, hogy közép felől ne veszítsen voksokat. Kellően radikális (de nem szélsőséges!) politikával nagyon sokat vissza lehet hozni azok közül, akik a Fidesz "puhasága" miatt pártoltak át.
A maszop-vonalról átpártoltak persze más tészta, azokat a dolog eszmei oldala nemigen érdekli, azok két dologért mentek oda: elfogyott a méz a maszopos madzagról, ráadásul a cigánykérdés meg őket sújtja a leginkább.

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 11:07:04

@Herr SturmLiberator: Szeretném, ha már ott tartanánk, hogy a legnagyobb gondunk az, hogyan töltsük be a baloldal űrjét!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.16. 11:22:26

@Tehetetlen Dodó: sőt, elég a kellően racionális politika is. Az eredmények megszüntetik a radikális kényszert.

Vegyük a nevezett tudjukmilyenbűnözést:

Fidox: 3 csapás
Jobbik: 1 csapás = csendőrség

Ha egy pillanatig végigvesszük, akkor bizony a Fidox verziója a hatékonyabb. Miért is? A 3 csapás lényegében egyszerű BTK módosítással el van intézve és máris ketyeg a számláló: hiába lopott valaki frissiben egy uborkát, az már mehet hűvösre tartósan. Csak majd párhuzamosan növelni kell a börtönhelyeket és az azon belüli munkát ill. reintegrációs programot. A csendőrség felállítását azonban a Jobbik is minimum 2 éves ütemben tervezi, hisz ki kell képezni az állományt, források kellenek a felszereléshez stb. A meglévő rendszer javítására épülő 3 csapás jóval hamarabb érvényesül. És persze semmi se akadályozza, hogy idővel legyen akár csendőrség is, hisz az területi alapú rendészet számos EU tagállamban bevett gyakorlat.

Normál esetben így elérhető egy egymást kiegészítő és nem alapból fúró parlament. Első lépésben a Fidesz tuningol, ha az nem válik be, legfeljebb jöhet a radibb megoldás. Persze majd közben nyafog a példátlan rásszistáfásizmusról az mszp maradványa, de ezt nem kéne a kelleténél komolyabban venni. A valaha racionális MSZP politikáját is a sok okos megmondológus vágta haza a kleptokraták mellett.

teknős 2010.02.16. 11:40:22

@Herr SturmLiberator: Szerintem egy tényező más, mint a lengyeknél. És ez a katolicizmus. Nagy összetartó ereje van, ami nálunk hiányzik.

Tündér_Lala 2010.02.16. 11:50:12

@Herr SturmLiberator: A cigány kérdés kettős. Minden eszközzel munkát kell teremteni a képzetlen rétegek számára is és ezzel egyidőben a szabályozást olyan irányben változtatni, hogy azt a munkát el is vállalják. Lesz egy olyan réteg akiket nem lehet megmozdítani, ott viszont kemény rendvédelem szűkséges. Ugyanakkor minden eszközzel (propaganda, példák bemutatása, kényszer, stb) iskolába kell juttatni a gyerekeket és képezni kell őket. Ha úgy hatékonyabb szegregált intézményekben, elhivatott pedagógusokkal civilizálni, nevelni, képezni őket.

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 11:50:59

@Herr SturmLiberator: Én is így gondolom.
Ami az igazságszolgáltatást meg a rendfenntartást illeti, szerintem is egyszerűbb a meglévő struktúrára építeni, mert tulajdonképpen csak az elmúlt 8 év torzukásait kellene visszanyesni, egy alapos tisztogatással és a jogállam (azaz a törvények tiszteletének) visszaállításával és új jogszabályok beillesztésével igen rövid idő alatt hatásos, látható eredményt lehetne elérni, ahogy írod is.

Tündér_Lala 2010.02.16. 11:59:37

A vidéki rendvédelem más tudást,más technikákat igényel mint a városi rendfenntartás. Elképzelhető egy csendőrség felállítása, de ez csak technikai részlet kérdés. Egy létező csendőrséget ugyanúgy le lehetett volna züleszteni, mint a rendőrséget.

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 11:59:44

@Tündér_Lala: A nevelésnek óriási a jelentősége, anélkül mindig újabb és újabb primitív rétegek jönnek létre.
Pedig lehet nevelni mindenkit, különösen kisgyerek-korban, erre kiváló példákat is ismerek környezetemből.

Egyébként egy-két éve, amikor a nagyarányú pedagógus-elbocsájtások megindultak, volt egy érdekes beszélgetés valamelyik tévén Hegedüs Zsuzsával: ő akkor azt a javaslatot tette, hogy ha pedagógus felesleg van, elbocsájtás helyett inkább szervezzenek széleskörben intenzív kiscsoportos oktatást az elmaradottak részére. Az ebbe fektetett viszonylag csekély pénz soszorosan megtérülne azáltal, hogy képzetlen analfabéták helyett jóval több olyan gyerek kerülne ki az iskolákból, akik legalább némi eséllyel indulhatnának el a mostani állati létformánál magasabb régiók felé.
Természetesen az ellenérdekelt liberálbolsi bagázs még megfontolásra sem méltatott ilyen ötleteket.

Bell & Sebastian 2010.02.16. 12:02:11

@Elpet:

A közelmúlt engem igazol, az irányváltás szemmel látható.
Nem hinném hogy német előjog pettingelni a macival. Hamarabb és direktben célt érünk (átkozott történelmi félmúlt). Persze be is lehet feküdni a gőzhenger alá vagy folyton elugrálni előle, a magam részéről inkább felkéredzkedem, előbb-utóbb úgyis NATO/EU -tag lesz.

És akkor a szerbekről még egy szót sem szóltam. A lengyelek most messze vannak, ott túl a sövényen.

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 12:02:32

@Tündér_Lala: Ezért szükséges a rendőrség komplett vezetőcseréje, mert pártrendőrségből vissza kell alakítani a rendet és az állampolgárok biztonságát szolgáló szervezetté.

Várkonyi 2010.02.16. 13:45:09

A Jobbik=mszp meg a fidesz=mszp messze más. Abban igaz, hogy vádnak vád mindekettő. A tiszta víz és a ciánnal dúsított víz is folyadék. Hozzáteszem, a Jobbik soha nem mondta azt, hogy a fidesz=mszp, csak azt, hogy egyes kérdésekben ugyanúgy cionista mindkető.

Egyébként, tökmindegy, láttam a tv2-s interjút a fityesz elnökével, Azurák Csabi mikrofonállványként viselkedett, nyílván érzik már a változás szelét, Orbán mesterien TÉRT KI a kérdések elől, arra hivatkozva, hogy "nem tudjuk, mekkora a baj" a kormány adathamisítási dolgai miatt.

Hát igen, nem tudjuk mekkora a baj. Ezért riogatjuk az embereket 8 éve, hogy mekkora a baj...

Megint előadta az egyszerű kisembert, a nép fiát, gondolom az itt jelenlévő egységsugarúak azért is kedvelik annyira: a maguk korlátoltságát vélik Vityában felfedezni.

Most is jött ezzel a szemét dumával, hogy a jobboldalra adott szavazat elveszett voks, mert hogy "a fidesz a jobboldalon a legerősebb párt".
És akkor mi a faszom van? Pont az a demokrácia lényege, hogy sok esetben nem a legerősebb pártokat kell támogatni.
Amellett meg hazudik, hisz nem a fidesz a jobboldal, hanem ott van a Jobbik is.

Minden mondatát azzal kezdte, hogy: jól tudjuk, hogy:.... és itt felsorolt olyanokat, hogy 2+2=4, az ég kék, a fű zöld.
Persze itt az ostoba ember arra gondol, hogy máris a probléma megoldásáról beszél, pedig csak kamuzik.

Fideszesek, megérdemlitek, amit kaptok majd.

Számonkérés/elszámoltatás= Orbán Viktor nem szereti ezt a szót:
kuruc.info/r/34/54670/
Kövér szerint velünk van a baj, amiért elszámoltatást szeretnénk. Mondjuk abban igaza van, hogy nehéz lesz tabula rasát csinálni, hisz a saját pártja is benne volt a buliban, hehe
Amellett meg mi a nép márcsak akkora barmok vagyunk, hogy egyszer elszámoltatást szeretnénk, amikor pedig már bent ültök a parlamentben, akkor meg azt, hogy hagyjátok ezt abba(?) és a fontosabb kérdésekkel foglalkozzatok.

Most mindenki a népből hajtsa le fejét, és 1 perces néma csönddel szégyellje magát.

Gazdaság rendbetétele= Varga Misi azt nyilatkozta a Bloomberg hírügynökségnek, hogy a gazdaság nehéz helyzete miatt nagyon nehéz ha nem lehetetlen lesz a gazdaság beindítása.
Úgy látszik ő már tudja, mekkora a baj, amikor ti még a jobb jövőben reménykedtek. Hát igen, nem árt néha művelődni, cikkeket olvasni.

Oktatás= Popkorni liberális rothasztó oktatáspolitikája, tényleg, mi a különbség Popkorni és Magyar Bálint politikája között? SEMMI.

Szociális ügyek= Hegedűs Zsuzsa. Mert nekünk zsidó kell, aki elmagyarázza, hogy a szociális kártya miért rossz dolog, és hogy mindenkire lehet szavazni, csak a Jobbikra nem, ja és ami Érpatakon történt (megszűnt a bűnözés, mindenki dolgozik) az miért egy fasiszta módszer.

külügy= Martonyi János, Bilderberg résztvevő, volt komcsi apparatcsik, elkötelezett atlantista, néha zavarban van, hogy most Washington, vagy Brüsszel seggét kell-e nyalni.

Ahogy Kövér mondta: minden egyes parasztunkat el kell vinni az urnához.

Halljátok, parasztok? Irány az urna, mert a naccságos úr dühös lesz!

kovacssteve 2010.02.16. 14:08:42

Aki nem az MSZP_re, az a Fidesz_re! Hát elég vicces, de mi mást tehetsz?

elfelejtette 2010.02.16. 20:06:17

@Várkonyi: En eleve nem bizok olyan partban, amelyben a KGB nagyobb befolyassal bir, mint a CIA.

greybull 2010.02.17. 15:01:32

@Várkonyi: barátom, sajnos - nehezen szólalok meg - sajnos....sokmindenben igazad van. Azt talán el tudom fogadni, hogy a Fidesz sem lát teljesen tisztán. A külső tényezők szerintem már elkezdték Orbánt puhítani (a kölcsönöket törleszteni muszáj, engedményre ne számítson...). Rettegek attól, hogy 2010 szeptember végén, októberben újra taxisblokád lesz, vagy még durvább. Félek, hogy 2011-ben - az előző rémképhez képest, még akár pozitívumként is - jön az előrehozott választás. Egy Martonyival, Pintérrel, Pokornival, Rogánnal, Deutsch-al, ugyan mire fog a Fidesz menni. Itt aki a kampányban dolgozik az jóformán csak Orbán. Szar a helyzet és belátható időn belül esélyt sem látok a változásra.

Tündér_Lala 2010.02.17. 15:39:11

@Várkonyi: Sajnálom, de én nem értek egyet.

Tündér_Lala 2010.02.17. 15:39:46

@Várkonyi: Sajnálom, de én nem értek egyet.

teknős 2010.02.17. 16:35:09

Nekem tetszik, hogy Orbán Viktor a jobbikosokkal előre egyeztetett a kormánynévsort illetőleg. Szinte mind magabiztosan löki a miniszterek neveit.
Persze a Jobbik mindenben nagyon magabiztos.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.17. 20:42:28

@greybull:

"A külső tényezők szerintem már elkezdték Orbánt puhítani (a kölcsönöket törleszteni muszáj, engedményre ne számítson...)"

A kölcsönöket törleszteni nem muszáj. Ha nem törlesztünk, annyi következménye van csak, hogy nem kapunk többet.

Arra a jobbikos politikusok is gyorsan rájönnének kormányzati pozícióban, hogy a hiteltörlesztés nélküli pozitív egyenleg nem jelent okvetlenül pozitív likviditást. Magyarul az egyenleg ugyan jó, csak épp nincs pénz a kasszában, mondjuk a csendőrség illetményére, magyar gazdák támogatására, magyar családok segítésére. Ilyenkor szokás kölcsönt felvenni a pénzpiacokról. Ha adnak.
Az ilyesmit szokták az új minisztereknek elmagyarázni, általában meg is szokták érteni. Ugyanis attól, hogy valaki erről nem tud, attól ez még így van.

Várkonyi 2010.02.18. 14:51:36

@Elpet: "Magyarul az egyenleg ugyan jó, csak épp nincs pénz a kasszában, mondjuk a csendőrség illetményére, magyar gazdák támogatására, magyar családok segítésére. Ilyenkor szokás kölcsönt felvenni a pénzpiacokról. Ha adnak."

Aki azt hiszi, hogy egy válságban lévő gazdaságot csakis kizárólag külföldi hitelekkel lehet rendbetenni, hát az egy nagyon korlátolt ember.

Vagy csak nyárspolgár.

@greybull: így van, sajnos, igaz, az IMF-hitelekről el is feledkeztem írni, pedig ott volt a fejemben. Az egyszerű emberek azt hiszik, hogy azt "csak" vssza kell fizetni, pedig kőkemény feltételekkel adták. A jövőbeli magyar kormányt csak nagyarányú államosítás mentheti meg, különben vége a népszerűségének.
Kérdés: ezt vajon az IMF meg fogja engedni?

Mindenki válaszolja meg magában ezt a kérdést.
100%, hogy nem.

teknős 2010.02.18. 15:44:30

@Várkonyi: Ezt a kiskátéból vágod ide be minden alkalommal, vagy bemókuskázod?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.18. 16:24:33

@Várkonyi:

Nem biztos, hogy külföldi az a hitel. Pénzpiac, lehet belföldi pénz is az, hazai megtakarítás. A lényeg, hogy vissza kell fizetni, ha azt akarod, hogy máskor is legyen hitel. A hitelt vissza kell fizetni. Ez olyan, mint hogy a boltban is ki kell fizetni, amit megveszel.

Várkonyi 2010.02.18. 17:26:06

@Elpet: állami beruházások (építkezések), oktatás, egészségügybe invesztálás fiat pénzzel, magyarul a kormány nyom pénzt. Az ily módon befektetett pénz nem okoz inflációt.
Nem várom, hogy elhidd, sem azt, hogy megérts, mégis így van.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.18. 18:08:59

@Várkonyi:

Hát- amikor majd kormányon lesztek, megmutatjátok, hogyan is kell ezt csinálni.
süti beállítások módosítása