Utolsó kenet? Megint kimászik koporsójából a Trouble és a Pentagram
2009. október 04. írta: dobray

Utolsó kenet? Megint kimászik koporsójából a Trouble és a Pentagram

  Sajnos azonban Eric Wagner énekes inkább élvezi a marihuánafüstbe burkolózó koporsója kényelmét, mivel nemrég kilépett a doom metal klasszikus együtteséből. Helyére Kory Clarke, a Warrior Soul nevű rohamosztag énekese lépett. A Trouble akkor is sírjából támadt fel, amikor két éve 12 év szünet után kiadta új lemezét, a Simple Mind Conditiont, és meglátogatott minket. Állítólag most új lemezzel készülnek. Mi inkább mégis a régi dalokra vagyunk kíváncsiak, elsősorban a stoneresebb időszakból, az 1992-es Manic Frustrationről és a '95-ös Plastic Green Headről, de szívesen vesszük a Skull és a Psalm 9 lassú, súlyos zsoltárait is. És különben is, a Manic Frustration borítója a zenetörténelem egyik legjobb alkotása.

  A Trouble azért unikum, mert azon túl, hogy a Black Sabbath-utánzó irányzat egyik alapítója (1979-ben alakult), őket tartják a white metal zászlóshajójának is, hiszen nevezett Eric Wagner vállaltan katolikus volt, és ez a szövegeken is meglátszott. A white metal név másik magyarázata szerint egyszerűen a black metaltól akarták megkülönböztetni őket. Kérdés, erre miért lett volna szükség, ha már doom metal. Arról nem is beszélve, hogy ez a muzsika nem is metál, hanem sima rock. Persze eleinte mindenki hülyének nézte őket, mivel akkoriban, amikor a Black Sabbath-féle muzsika épp nagyon nem volt menő, ők előálltak ezzel az „ósdi cuccal”, nevetséges cuccokban, trapéznadrág, fejkendő, bajusz, hosszú haj... gáz volt, na. Legalábbis rövid távon. Hosszú távon mégsem.

  A Trouble-lal egy másik veterán is ide látogat, ez pedig - a kontraszt kedvéért - a Pentagram, ami gyakorlatilag 1971 óta az idióta Bobby Liebling énekes átjáróháza, és a majd' negyven év alatt hat lemezt sikerült megjelentetnie. Most készül a hetedik, a Last Rites.

  Ki tudja, talán tényleg ez a turné a két együttes utolsó kenete, szóval zenebuzik, irány  homokozó: tegyük tiszteletünket a Diesel klubban október hetedikén. Belépő... khm... 5500 forint. Figyelem! Az esemény túlságosan komolyan vétele árt az egészségnek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr521422037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.10.04. 20:37:14

amikor a hardkór katolicizmus találkozik az okkult metállal! Látom, Dan Brown miből fogja legközelebbi misztikus regényét írni :D

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.10.04. 22:58:33

@rajcsányi.gellért (ergé): hát, én az ilyen white metál meg keresztény metálnak kikiáltott izékkel mindig szkeptikus vagyok, de hát nem is ez a lényeg. Vagy nyálasak, vagy annyire nem is keresztények... ami nem is biztos, hogy baj. Szóval a TRoubleánál sem árt a gyanakodás, hogy ebből mennyi volt a kirakat... Dant meg úccse olvasok :D:D

abandi 2009.10.05. 18:35:05

Egy régi pogányos, magyarul:
www.youtube.com/watch?v=5JKH3Wm1OYQ
Mielőtt még elsikkadtok...
süti beállítások módosítása