Nyári beszélgetések I.: a Lélek
2009. szeptember 01. írta: AgentUngur

Nyári beszélgetések I.: a Lélek

  Nyár vége van, nekem is végetért a hálidéj. Emlék van bőven, én meg biztos beteg vagyok, hogy elsősorban néhány beszélgetés ugrik be, nem a földközi-tengeri naplementék vagy a Kárpátok hegyei. Most az első epizód következik.

  Látom, nem vagyok egyedül, Tóta W. technótartalmat álmodik a szocialistákba, Lola pedig szintén találkozott egy kommunistával. Nekem viszont a Lélek jelent meg, a Szocialista Lélek, és erről meg kell emlékeznem. Egy repülőgépen történt a reveláció, nyaralásból visszatérve, amikor hirtelen felindulásból elbeszélgettem a mellettem ülő korombeli, vagy tán egy-két évvel idősebb úriemberrel. A szocialista középvezető, nevezzük XY-nak, nem volt túl boldog, ez hamar kiderült. A hasonló életkor, és érdeklődés (a szőke sztyui mellei), meg a felszállás előtt szerintem igencsak bőségesen fogyasztott pia gyorsan megnyitotta barátunk szájszervét. Szar a helyzet. Nagyon szar. Először azt hittem, hogy az országért aggódik. Elég naiv feltételezés volt, öt perc múlva már láttam, inkább csak magáért. A szocialisták ifjai közül emelkedett minisztériumi vezetővé, de Feri és a Gordon még elbassza az ő kis karrierjét. Most mi lesz vele? Hogy, hogynem, szóba került a magyar külpolitika, aztán Szlovákia, és persze a felvidéki magyarok témaköre is. XY nemes egyszerűséggel közölte, hogy alapvetően leszarja az egész ügyet. Csak bólogattam. Hát így jártak a csórikáim (a felvidéki magyarok), ez jutott nekik. Őt nem érdekli ez a magyarkodás, minek már megint konfliktust kelteni. Uncsi már ez nagyon, az utolsó, aki még tud magyarul, kapcsolja le szépen a villanyt, húzza be az ajtót maga mögött, aztán annyi. A Sólyom? Ő már az Ezeréves Sólyomot sem szerette. Na, a faszikám az megérdemelte a taslit, mindek ugrál annyit? Nem elég neki a szép kis merci meg a kecó a várban? A végén még jól megbasz minket a Kisantant. Ha itt konfliktus lesz, húz a picsába, egyébként is nézi már Bécsben a lakásokat, mert 2010 után úgyse lesz itt sok babér

  A dolog eleinte meglepő volt, különösen a nyers őszinteség (a lényeg a fenti, a szavak nem sokkal finomabbak) és a valódi indulat, de aztán eszembe jutott Gy. Feri, aki bizonyított 2002-ben és 2004-ben. Meg hogy miket mondott annak idején Z. János, vagy Ú. István. János is elmondta sokszor, leszarja. Nem titkolta averzióját a sajtó előtt sem.

  Pista pedig nem csak mondta, le is szarta, soha nem bírta felemelni a szavát a határon túliak érdekében, pedig egy időben, jó tíz éve, sokat képviselte a szockókat nemzetközileg. A kisebb ifjúszocikat, akiket a szűkebb pátrián túl senki sem ismer, minek is említeném. Nem haragszom XY-ra, mint Darth Vader Needa kapitányra, hiszen csupán egy termék, a Magyar Szocialista Párté. Az új nemzedék feltörekvője. Mégis elkeserít, hogy ilyen emberekből állhat egy magyar párt. Csak küldetéstudatból és hitből nem lehet megélni, országot vezetni, de a küldetéstudat és hit teljes hiánya kormányképtelenné tesz. Bár a szocik, akárcsak az SZDSZ, most talán megint elkezdték keresni a nemzeti közepet, nagyon nehéz lesz ezen a szocializáción felülemelkedni. Kívánom nekik, de az agyakban, néhány kifele tántorgó zelótán kívül a teljes nihil, a nagy semmi van. Ez a Szoci Lélek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr371352384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.01. 11:05:43

:)))
találkoztál már vidéki érdekfideszessel? na, ponfix ilyen. :)

AgentUngur 2009.09.01. 12:01:51

Persze. De ők nem képviselik az országot külföldön, mint XY. Egy másik, jóval nagyobb kutya, MZ/X pedig nemrég FR-ben mondta, hogy Románia nemzetiségpolitikája teljesen rendben van. Ilyenek, tényleg.

Héttörpe (törölt) 2009.09.01. 12:03:00

@Grift: Ez csak természetes, sőt: ilyenebb. Még az anyját is megöli, stb, stb szöllőbánya, ezüsthepiend, kayahosszúbájtok éjszakája, stb, stb. Bármi lehet Mo-n, de a fidesz mindig csak szarabb lehet a maszopnál egyesek szerint...

Zetek 2009.09.01. 12:14:13

@Grift: Vidéki fideszesként érdekelne. Mesélj Géza!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.01. 12:14:53

40+12 év hatalom nem tesz jót a mai világban egy pártnak sem, mert a gané karrieristákat szívja magába.
Bár, a ballerek ellenzékben és undergorundban is azok, csak másképp.

:)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.09.01. 12:30:52

Ez szép volt Agent!
Nagyon tetszett!

A szociknak rossz lesz: ellenségesek és hitetlenek, egyedül hagyják egymást a végén.

2009.09.01. 12:40:17

@lelkylola: Na, na! És a Vörös Segély??

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.01. 12:41:56

@Zetek:
egy mondat volt. nem bonyolult. érdekfideszes. ez nem ugyanaz, mint a fideszes.

AgentUngur 2009.09.01. 13:20:46

Lola, Tótán és rajtad kívül nem olvasok más arcokat. de köszi :-)

Samott 2009.09.01. 13:35:24

@Grift: Dehogynem. Sot a szoci is csak erdekszoci es igy tovabb... ne legyel mar naiv, nem a koznek akarnak ezek jot, hanem a sajat sorsukat egyengetik. Mind. Kivetel nelkul.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.09.01. 15:08:31

@Grift:
És az érdekjobbikos? Olyan is lesz ám, elmondanám.

hiba 2009.09.01. 15:58:49

@Őrnagy Őrnagy: Érdekjobbikos már van szerintem, és annyira jól sikerült neki, hogy már EP képviselő.

Oblomov 2009.09.01. 19:17:08

@lelkylola:
Géniusz száll ...

Boldog, a' kit isteneink szeretnek,
És teremtő szellem ajkán leng,
'S karja közt a' nyájas képzeletnek
Ideálok' bájhonába reng!
Századokká nyúl-ki pillantatja,
'S felderűl a' kétes messzeség,
Enyhe fényt kap a' bú' csillagzatja,
'S hesperusként rózsaszínben ég.

Istenűlő! földi szellemében
Gúnyol a' gőg téged álnokúl.
Vesd meg őtet lelked' szép hevében,
Álragyogvány fénye, melly kimúl.
'S szállj királyi sasként égi pályán,
Szárnyaidnak nyíl szokatlan út,
'S homlokodra túl a' föld homályán,
Nyersz jutalmúl csillagkoszorút.

...kedves Ferenc

negeev 2009.09.02. 23:36:06

Annyira fel tud bosszantani, aki ennyire leszarja, hogy mi történik a saját országával...
süti beállítások módosítása