Fúrópajzsok menni haza? - Ilyen ország pedig nincs CLVII.
2009. április 15. írta: TuRuL_2k2

Fúrópajzsok menni haza? - Ilyen ország pedig nincs CLVII.

 Nehéz idők járnak Budapest fúrópajzs-fetisiszta főpolgármesterére. Hunvald György akadályoztatása miatt az MSZP-SZDSZ koalíciónak többsége, Budapestnek pedig 2009-es költségvetése nincs, hiába járt már le a jogszabályban előírt határidő.

 De a fővárosi büdzsé körüli huzavona valószínűleg sokkal kevésbé viseli meg, mint fő (egyetlen) életműve, a 4-es metró újabb botrányai. Most már biztos, hogy ha Demszky Gábor tartja magát ígéretéhez, s nem indul újra 2010-ben a főpolgármesteri székért, akkor nem ő fogja átadni a százmilliárdokba kerülő gigaberuházást: hivatalosan is bejelentették, hogy 2012 előtt biztosan nem fog elindulni a 4-es metró. A 2012-es átadás is veszélybe kerülhet, ha a Bamco beváltja ígéretét, végleg leáll az alagútfúrással, és hazaviszi a kultikus fúrópajzsokat (Borost és Bochkort). A DBR persze küzd a pajzsokért, mint disznó a jégen, de még ha sikerülne is itt tartaniuk az alagútfúró berendezéseket, akkor is jelentős időveszteséggel (és persze sokmilliárdos többletköltséggel) járna egy új kivitelező megbízása.

 A dolgok jelen állása szerint tehát Demszky úgy fog elbúcsúzni a főpolgármesteri széktől, hogy még csak próbaüzemre sem adhatja át a Nagy Művet. Persze az sem rossz teljesítmény, hogy megnyert vele néhány választást - a cehhet pedig amúgy is az utódaira hagyja örökül.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr861065872

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.04.15. 17:03:57

Demszky megint megkapta!Ismét tojászápor várt Demszkyre, most épp a bíróság épülete előtt. Szegénykém majdnem el is sírta magát :D

Trackback: Csucsu - REFLUX 2009.04.15. 10:18:05

Nyeljük a csíkokatNem csoda, hogy Demszky Gábor már tizennyolc éve Budapest főpolgármestere. Mondhatni szíve együtt dobog a fővárossal.  Mert nemcsak távolba merengő, el-elrévedő, aztán világvárosi vízióit lótuszülésben mantrázó spirituális vezető ő,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

martonx 2009.04.15. 08:20:37

A baj az, hogy az összes komcsi így csinálja. És mindig mi isszuk meg a levét. :-(
Belegondolni is rossz, hogy mi lesz itt mondjuk jövőre. Bárki is kerül hatalomba 2010-ben az előbb-utóbb törvényszerűen bukni fog. :-(

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.04.15. 09:00:48

@martonx: Teljeskörű (értsd: halálos ítélet) felelősségrevonás az olajfások pártokra nézve a full tagságra + a szimpatizánsok felderítése. Utóbbiakra az összes kárt, költséget, kamatot rá kell verni, legfeljebb még az ükunokájuk is fizeti majd, kit érdekel? Majd legközelebb meggondolják és felelősebben szavaznak.

Emellett szükséges mindenféle liberális (lásd pl. SZDSZ), szociáldemokrata-baloldali (lásd pl. MSZP), valamit antallista ideológia betiltása + ezek és illegális követőik szigorú üldözése a náci, fasiszta ideológiákhoz hasonlatosan az állam részéről.

states 2009.04.15. 09:31:09

A 4-es metró történetében, mint cseppben a tenger, ott van ez az egész úgynevezett magyar baloldal. Demszkytől Gyurcsányon át egész Bajnaiig. És a történet még korántsem ért véget. Sem a metróé, sem a baloldalé. Sajnos...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.04.15. 10:15:01

És Bocskorék mit szólnak ehhez? hagyja ezt a sláger rádió? (vagy hol dekkolnak éppen azok a díszfaszok)

sztem vegyük meg legalább az egyiket és állítsuk ki a BTM-ben demszky tojásos kabátja mellé... (ekkora gdp-hiányba már belefér egy ilyen műszerke...)

sergei 2009.04.15. 10:34:04

@states: "És a történet még korántsem ért véget. Sem a metróé, sem a baloldalé. Sajnos..."

Nemrég olvastam valahol - talán éppen itt, a kommentek között - egy felvetést az internacionálés kongresszus kapcsán, hogy az mszp-nek kb. 20 éve van hátra: egyszerűen kihalnak a maszoposok. Amikor azt mondják megújításnak, meg fiatalításnak, hogy a 60 éves cenzort beteszik pártelnöknek (és azért tesznek így, mert nincs alternatíva). Végig kell nézni: nincs ott más, csak az öreg komcsik. Valószínűleg az egész konstrukció halálra van ítélve: a fiatalok (ha vannak), nem juthatnak feljebb, mert az öregek önzőségből nem engedik őket a húsos fazékhoz. Persze az utóbbi pár éves szereplésük után, a hogyishívják (FIBISZ?) ifjúsági szervezet kipusztulása után nem is nagyon vannak fiatalok: ebben a korosztályban még gázabb baloldalinak lenni, mint bármelyik másikban.

Arma Gedeonka 2009.04.15. 11:33:20

olajcsucs.blogspot.com/

részlet:

"Feltűnő a hasonlóság az országos, a budapesti és az újhelyi kirakatberuházások és a velük fémjelzett ámokfutó gazdaságpolitika elkerülhetetlen bukása között. Természetesen világszerte hasonló a helyzet, ez valamennyire menti a helyi vezetőket, de nem nagy vigasz azoknak a lakosoknak, akik végül elszenvedik majd a következményeket.

A gazdaság régóta a feje tetején áll, talpa már nincs is, azt felszámolták, a világgazdaság pilótajátékának folyamatban levő bukása miatt leállnak a kirakatberuházások, kalandpark nem a város felett, a hegyen lesz, hanem lent a városban és környékén. Kaland lesz az élet nemsokára, csupa veszély, kihívás, izgalom, fogunk-e ma enni, vajon mit, lesz-e mivel fűteni, főzni, jönnek-e a rablógyilkosok.

A fontos kérdésekre nem maradt ideje a vezetőknek, se Budapesten, se Újhelyben, se máshol, mert minden energiájukat lefoglalták a látványberuházások, négyes-ötös-hatos metró, kormányzati negyed, autópályák, kalandpark, nyelvmúzeum, stb.
Ha már "energia", akkor véletlenül bele is botlottunk, miért bukik most a pilótajáték: mert amióta mifelénk nem az emberi munka a legfőbb erőforrás, azóta ez, az energiahordozók jelentették a pilótajátékba bevonható "új belépőket". Ez pedig nem megy tovább, mert mint már a hazai sajtó is hírt ad róla, túl vagyunk az energiakitermelés csúcsán"

osborne 2009.04.15. 12:05:58

a 2012-es indulás is igen optimista jóslattá válik így sztem.

Karcolt lendület 2009.04.15. 13:04:48

Na igen, az utóbbi napok tippjátéka: mi lesz Magyarországon előbb: euró, 4-es metró vagy Olimpia?

Különben szerintem tényleg elfogyott a lóvé, de azt nem merték bevallani - politikailag vállalhatatlan, ha leállítják -, így a franciákat megkérték, adják már elő, hogy nem hajlandók folytatni. Bár lehet, hogy ez csak egy összeesküvés-elmélet. :-)

martonx 2009.04.15. 13:21:31

@Karcolt lendület: Én az Olimpiára tippelnék :-) Még mindig ez tűnik a legvalószínűbbnek :-)

szpal 2009.04.15. 13:31:34

na és a Tisztelt Fővárosi Fideszes Urak ott fenn a fővárosi frakcióban miért nem kezdeményezik a testület feloszlatását, holott Hunwald már3 hónapja előzetesben van? Mert alkalmatlan, lúzer bagázs, élén az okostojás Tarlóssal. Ezért szavazok a Jobbikra.

Google 2009.04.15. 13:47:02

@szpal:

A Jobbik tényleg bizonyított már, fúrópajzs nélkül is boldog. Gyurcsány 25 millió forint erejéig gondolt is rájuk. Még így utoljára.
Csak tessék, csak tessék!

elfelejtette 2009.04.15. 14:34:07

@szpal: Szerintem a szavazategyenlőség miatt működtetni, feloszlatni sem egyszerű a fővárosi közgyűlést.

elfelejtette 2009.04.15. 14:36:58

@Karcolt lendület: A 2012-es olimpia is olyan vízió volt, aminek nem igazán volt realitása, de az legalább nem százmilliárdokba került. Isten óvja Magyarországot a baloldali vízióktól, eddig még mindig csak dögvészt hagytak maguk után, csalódást és kövér adósságcetliket.

negeev 2009.04.15. 14:41:04

@szpal: Gratulálok! Szavazz csak a Jobbikra! Ők aztán felvirágoztatják a hazánkat! ... :S

ÁrPi 2009.04.15. 15:56:11

@Google:

Igen, ez a bizalmatlanság miatt ki szenvedő leköszönő kedvesállamférfiunk utolsó rókaillatú húzása: 25 milla a Jobbik közeli számlára. Ravasz-ság illatot érzrni itten! :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.15. 16:24:27

A Jobbik is kapott? Én úgy tudtam a Csurkáék kapták,
akik eléggé fasirtban vannak velük.

@szpal: Tarlóst kicsit sajnálom, hogy fogja befejezni
a Nagy Művet? Mélyépítő, és valószínüleg reális szakmai döntéseket hozhatna, nem úgy, mint ez a bájgúnár.
(A Kálvin téri metró megálló és aluljárórendszer az ő
műve volt anno). A stílusa meg üdítően szórakoztató . )

jozicsenko 2009.04.15. 16:39:35

@negeev: ezeknél a mákvirágoknál csak jobbak jöhetnek, ha a 90 éves öreganyámat állítanánk a cég élére, jobban rendet rakna, mint bármilyen balliberális f@szpörgettyű...
süti beállítások módosítása