Kommentszűrés
’09 feb
11
15:01

Gyurcsány lenyomja vagy felemeli a Hírlapot?

Írta: nénike

  Az Igazságügyi Minisztérium elé vonul pénteken 14 órára a Bayer Zsolt és a Magyar Hírlap gárdája. Hogy tiltakozzanak Gyurcsány Ferenc kérése ellen. (Ha a kérés kötelező érvényű utasítás, akkor a Hírlap előfizetés lemondásával számos sajtóosztályt megszívatott.) A Reakció által megkérdezett jogász szerint a miniszterelnöknek nincs olyan hatásköre, mellyel közvetlenül utasíthatná az állami tulajdonú cégeket.

 A miniszterelnöki dühkitörést okozó publicisztikát a szerzője fényes sikernek könyveli el mai alkotásában (állítólag 80 ezren olvasták cikkét a neten.), bár a végén csak becsúszott a jelzés értékű tarhálás.

 Stefka István főszerkesztő arról számolt be, hogy ennél jobb reklám nem is kell egy lapnak, „legalább húszezerrel megemelik jelenlegi, 20-24 ezres eladott példányszámukat”. Ez ugye azt jelenti, hogy minnél  több a cigányok által elkövetett bűntett, annál szaftosabb véleménycikk születik, következésképp magasabb olvasottság, jobb üzlet. A Havaria Press egykori hitvallásának analógiájára: A legtöbb cigányozást tőlünk kapják! Ezzel együtt ismét áll a horngyulai megállapítás: ami itt van, az nem közbiztonság. És ez a fő baj.

 A számokkal nem vitatkoznék (érzésem szerint nem ritkák az olyan napok, amikor blogunkat többen olvassák, mint a Hírlapot), és azon sem csodálkozom, hogy az a lap, amelyik politikacsinálásra vállalkozik, az politikai pofonokat kap. Azt viszont nem tudom, hogy csatlakozik-e a Nap-Kelte szerkesztősége a demonstrációhoz, hogy lehet-e a sajtószabadság védelmében egységfrontot alakítani, chartázni a politikusok bojkottjával szemben. És azt sem, hogy ha kimegyünk a rendezvényre, akkor az ünneplőnket vagy a gyászruhánkat vegyük fel.

 Egyáltalán kimenjünk-e? Zsoltit nem igazán emelnénk pajzsra, viszont a miniszterelnök hozzáállása a Hírlaphoz azokat a Gój motorosokat juttatja eszünkbe, akik szerint menő lármázva nyomást gyakorolni a nem tetsző szerkesztőségre. Halkan jelezzük, ha kuruc.info van, minden van. Igen, a minisztériumokban is olvassák. Akkor meg? Keménykedni, vonulgatni, látványosan együvé tartozni nem szeretünk, ezért inkább itt jelezzük, nem áll jól a köztársaság miniszterelnökének az Imi Blues jelmez.

 Megkérdeztük dr. Bodolai Lászlót, az Index ügyvédjét, aki szerint a Magyar Hírlap publicistája ugyan visszaélt a sajtószabadság adta lehetőséggel, azonban a miniszterelnöknek nincs olyan hatásköre, mellyel közvetlenül utasíthatná  az állami tulajdonú cégeket a hirdetési szerződések és lapelőfizetések megszüntetésére. Valójában ez a fajta cenzúra, nyomásgyakorlás, értékelhető sajtószabadság ellenes lépésként, noha megvannak a megfelelő jogi és sajtóetikai eszközök az ilyenfajta helyzetek kezelésére. Ezekkel kellene élni.

 (Jól értesültséget megelőzendő, jelzem, igen, magam is írtam publicisztikákat régebben a lapba. De az a Hírlap nem ez a Hírlap volt.)

Címkék: gyurcsány magyarhirlap nap kelte

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr65936348

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sárdobáló 2009.02.11. 17:40:57

Bayer, kicsit másképpRendben, Bayer Zsolt rasszista. A Magyar Hírlap leközöl szélsőséges véleményeket is. Ezzel nem is lenne gond, ha hőn szeretett kormányfőnk képes lenne szöveget értelmezni. Bayer cikke rövidlátó, általánosító, kirekesztő és néha teljes…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.11. 17:05:38

TűzparancsA hétvégén történt tragédia kapcsán felbolydult az ország, jogosan. Egy ilyen bűntett felkavaró, és bosszúért kiált. Szerencsére az elkövetők egy része már előzetesben is van, egyelőre még Ausztriában, de nemsokára már itthon (egy gól azoknak a…

Trackback: Sárdobáló 2009.02.11. 16:30:54

Zsolti a békaBayer Zsolt mindig fölkavarja az állóvízet, pláne ha nem is áll. Most is kijött a maga kis dolgozatával. Az egész nem több egy ótvaros nagy cigányozásnál. Bayer Zsolt rasszista, ezen nem nagyon van mit vitatni. Amiket mond felháborító, szavai…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 20:29:28

@Blazzo:

A miskolci romákat nem nagyon érdekelné sem Zsóti kemény szövege sem a te "baba" lelked ... mindketten ott fetrengenétek összeverve üres pénztárcával :D

medve2 2009.02.11. 20:30:26

Ma kb. kétezer megrendelő csekket kértek a Hírlatól. A végén még elszívják a MN olvasóinak egy jelentős részét.

medve2 2009.02.11. 20:31:01

Ma 2000 MH-t rendeltek meg.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 20:34:35

@Borbíró Piroska:

jaj, most esett le, hogy értelmiségi elit, meg mijazmás. Kopizzon a retkes nyavaja, e helyeken ott a lényeg:

polmavo.blog.hu/2008/03/20/alapfogalmak_9_az_ertelmiseg
polmavo.blog.hu/2008/10/28/alapfogalmak_xv_torelancia

aki elolvasta, az _utána_ kérdezhet, félreértelmezésért cigány-ukrán-olasz-ruandai vegyeskomandót és persze palesztin bankárokat küldök házhoz, de válasz majd kábé úgy fél tizenegytől, messze még a hazafelé.

X Y kronosz óra 2009.02.11. 20:36:15

@medve2:
Ez azért hitvallásnak egy kicsit drága. Nem a Hírlap mellett érdemes kiállni, hanem a gyurcsányi despotizmussal szemben.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 20:44:49

@tevevanegypupu:

„Mert hogy ciganyok lakta videken csak akkor jarnak, ha szavazatokat kell megfizetni, az biztos. ”

Na, megint ott tartunk, hogy én igazából nem is létezem, mert én cigányokkal megspékelt helyen lakom. És érdekes, mindig a megkérdőjelezhetetlen igazság tudata ég még a kijelentés betűiben is, és persze reflexből jön a válasz, hogy hazudok.

Holott azon kellene elgondolkodni, _valóban_ kábé 6-7 millió áldozata van-e a cigánybűnözésnek (a lakosság kábé kétharmada), avagy sem. Csak mert arányosítva kábé ennyi lehet a cigányokat zsigerből utálók és cigányterrorról színes élményeket mesélők száma.

Meg azon, hogy ahol valóban parazita módon él a cigányság meghatározó része, vajon miért nem érvényesíti _az arra illetékes_ a törvényt hatékony fellépéssel?

Nos?

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 20:45:48

@X Y kronosz óra:

Az még hagyján, de legalább egy jó újság lenne ...

Mondjuk Ferinek szólhattak volna, hogy nem túl népszerű, és ha bojkottálni akar mondja azt minden reggel a kávé mellé hírlapot olvas holnaptól :D

hamu 2009.02.11. 20:47:17

@medve2:

Állítja Stefka István? Hahaha. Szerinte 20-24000 példányt adnak el a lapból. Ez rosszabbul számol még Fülöpkénél is.

Ne búsulj. Nincs ekkora igény erre a derék szennylapra, ami szerintem biztató.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.11. 20:51:30

@mavo:
Téged érdemes lenne belefojtani saját fröcsögő nyáladba.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 20:55:16

@Carnivora:

na, ez jó duma! :-)

tevez 2009.02.11. 21:22:26


LÁTTA A GYILKOSSÁGOT
Claudia végignézte Cozma halálát
A brutálisan meggyilkolt huszonhat éves veszprémi kézilabdázó Marian Cozma szerelme Claudia, aki sokkot kapott a történtek miatt, a tragédia óta most szólalt meg először egy román sportlapban:

"Az asztalnál ültünk, ahol a cigányok folyamatosan belénk kötöttek, de Marian azt mondta, hogy ne foglalkozzunk velük. Először a mosdó környékén ütötték meg, majd vissza szaladtak a bárrészbe. Megpróbáltuk elsimítani a konfliktust, de a szóban forgó személyek váratlanul fejen ütötték egy székkel, majd erőszakkal a kijárat felé húzták, hiába próbálták megakadályozni a csapattársai. Mindeközben rugdosták, majd szíven szúrták. A háta mögött voltam"...mondta a megtört barátnő.
Ennyi az idézet. Ha a te fiadat nyomnák így le , akkor mit tennél?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.02.11. 21:22:43

Bayerel az a probléma, hogy köze nincs köze annak amit goindol és ír. Igazi megélhetési tolnok, most cigányozni jó sakkor jó.
Persze ha fiatal szocikal rugunk be akkor már mehet az internacionlá, másnsap meg bőnyálak kommunistázunk, fuj.

tevez 2009.02.11. 21:24:55

@weisz manfréd huba: Hogy kerülsz ide te csótány?

osborne 2009.02.11. 21:26:48

kis flashback: 2004. szeptember 29., szerda

Gyurcsány szerint a gazdaság gyorsan fejlődik, az ellenzék hiába beszél állandóan gazdasági hanyatlásról. "Nem az ország helyzete válságos, az ellenzék magatartása álságos" - mondta Gyurcsány, ezzel nevetést, illetve felhördülést kiváltva a képviselők körében. Kiemelte a kisebbségek helyzetének javítását is. Gyurcsány cigány nyelven is megszólalt: "Egy Magyarország van, romák és magyarok közös Magyarországa" - mondta cigányul, majd utána magyarul is.

tevez 2009.02.11. 21:28:22

@weisz manfréd huba: Jeruzsálemben nem tanítottak helyesírást?

is 2009.02.11. 21:32:01

csak a poszt címéhez: szerintem nem érdekli, se lenyomni nem akarja, se felemelni. csak annyi, hogy bizonyos szintet mindenkitől elvárunk: a cigányoktól is, meg Bayertől is. jelenleg egyikük se adja meg ezt a szintet. ha elvárjuk, hogy a cigányt ne támogassuk, ha nem tartja be a minimumot, akkor Bayert se támogassuk, ha ő se tartja be.

ilyen egyszerű logika ez, semmilyen sajtószabadság nincs benne. mindig is három T volt, ez a második kategória, nem a harmadik.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 21:34:11

Pénteken lesz érdekesebb tünti a cigusok pofátlanságai ellen délután ötkor ...

tevez 2009.02.11. 21:35:42

@is: inkább szavalni járjál SZDSZ rendezvényekre,mint eselkelsz, te idióta!

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.11. 21:35:55

Itt a hozzászólások között is a rettenetes gyilkosságra hivatkozva megy a cigányozás. Ez is rettenetes.
Annak a lapnak már rég periférián kén lennie. Eddig is kínos volt, most is az. Semmi nem változott. Senki nem tilthatja be, nem is tették. Én speciel örülök hogy az adómból nem támogatódik egy ilyen rettenetes szélsőséges förmedvény.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 21:36:32

@tevez:

Nem írnék utánna hülyeségeket lásd. burkolt zsidózás stb.

tevez 2009.02.11. 21:38:25

Nem burkolt, nyílt.

phaidros 2009.02.11. 21:39:19

@pókerandi: bazmeg, szőke is vagy? :)

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 21:40:11

@Giga Fika:

egy ma esti beszélgetésünk a helyi fejleményekről ...


V üzenete:
az lett hatvanba a szokás a cigányoknál hogy elvesznek vmit a boltokból azt kisétálnak
V üzenete:
még csak ügy se lesz belőle mert 10e Ft alatt van
Carnivora üzenete:
jah
V üzenete:
és megszüntetik a nyomozást
Carnivora üzenete:
azért csak a jegyző pampoghat 20 ezer alatt
V üzenete:
pont ottvoltama coop-ba amikor 1 cigány csorda megtömte a zsebeit csokival stb
V üzenete:
rohant utánuk a nő
V üzenete:
azt még ők voltak felháborodva
V üzenete:
hogy ne érjen hozzájuk
V üzenete:
mert a kezét eltörik
V üzenete:
azt nyugodtan elsétáltak röhögcsélve
V üzenete:
mondta a nő hogy hiába hívják ki a rendőrököt
V üzenete:
2000 Ft-os értéknél meg le is basszák őket
Carnivora üzenete:
jah
V üzenete:
hogy ilyesmi miatt kihivjak
V üzenete:
vicc
V üzenete:
minden nap bejárnak lopni
V üzenete:
nyilvánosan
V üzenete:
azt semmi nem történik

-

Ennyit a cigóidról, és továbbra is inkább helyezd magad takarékra.

A Magyar Hírlap meg szar, de a Népszava is az mégsem tíltják ki sehonnan ... -

phaidros 2009.02.11. 21:40:24

Gyk, a no comment az idióta kommentedre érkezett. Sötét vagy, mint az éjszaka...

tevez 2009.02.11. 21:40:27

@Giga Fika: Olvassál Fürge Ujjakat, meg Látóhatárt. Hidd el az a te formád!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.11. 21:44:51

doors jutott eszembe..., hogy várunk a napra..., a tavaszra..., csak eljön...

At first flash of Eden, we race down to the sea.
Standing there on Freedom's Shore.
Waiting for the Sun
Can you feel it now that spring has come.
And it's time to live in the scattered sun.
Waiting for the Sun
Waiting... Waiting... Waiting... Waiting...
Waiting for you to - come along
Waiting for you to - hear my song
Waiting for you to - come along
Waiting for you to - tell me what went wrong
This is the strangest life I've ever known.

Can you feel it now that spring has come.
And it's time to live in the scattered sun.
Waiting for the Sun
Waiting... for... the suuuuun...

phaidros 2009.02.11. 21:47:10

Azért a 20.000 Ft-os értékhatár eltörlése az egyik alap dolog lenne.

szazso2 2009.02.11. 21:50:46

aki tud az jöjjön holnap. ott a helyünk a Kossuth téren.
még ha kicsit sarkos is a cikk, igazat ír Bayer. Szerintem egyértelmű az üzenet, csupán azért van ez a felháborodás, mert végre nevén nevezi a dolgokat. A fehér fehér, a fekete fekete.
Hajrá Magyar Hírlap.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.11. 21:52:41

@Carnivora: Most komolyan már -ne legyen már az hogy elbeszélünk egymás mellett tegnap óta. Sosem írtam hogy a cigányok nem bűnőznek - megteszik úgyanúgy mint bármilyen más származású népcsoport. Nem az én cigóim - nem is értem ezt, Utálom a népszavát, mert elfogult lap. Ezt is szeretném megérteni hogy nálad tényleg csak két véglet van? Jobb/ bal? Nemzet vs népszava? stb?
Ha hiszed ha nem, azért lehet még élni skatulya nélkül is. Továbbra is fentartom hogy rettenetes dolog valakit a származása miatt megkülönböztetni, ez sehova sem vezet. Illetve de. Oda, hogy a probléma megoldása helyett egy csomó újjat gyártunk. De érvekkel meggyőzhető vagyok máskor, de ezek fentebb nem érvek. Magyarok által elkövetett bűneseteket én is tudok sorolni, ennek semmi értelme. Az hogy rossz a rendszer, hogy a törvények egy részét nem tartják be,hogy a börtönök túlterheltek, hogy nincs semmilyen konkrét ajánlatunk a legnagyobb kissebség számára csak komoly fenyegetés, hogy a rendőrség nem szervezett kellően és tehetetlen, hogy valóban megéhetési a bűnőzés, hogy valóban nem kapnak munkát, hogy valóban azt hiszik hogy a lopás és az erőszak a megoldás, ezekről lehet beszélni, kell is. Ehhez kell a bátorság, mert itt van mit tenni! De kirekeszteni, mocskolódni - azt könnyű. Milyen könnyű, azt láthatjuk. Mint Bayer aki valami hihetetlen magasságokból leereszkedve osztja a kíméletlen demagóg baromságait - miközben olvasom, el sem hiszem hogy 2009 van. Már nevetni sincs kedvem rajta. Illetve a világ bár olyan egyszerű lenne mint az Ő általa festett kíméletlen nagy igazságérzettel átitatott cikkeiben. Ráadásul egy percig sem csorbult a sajtószabadság. Ha már fürge ujjak - szerintem arra sem fizet elő a magyar állam - mégis ha valakit az érdekel, fentmarad...mit gondoltak hogy ez így mehet sokáig és közben tömik őket az adófizetők pénzével?? nem is értem. Azért vannak minimumok.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 22:00:26

@Giga Fika:

hagyjuk már ezt a handabandát.Húzzál már el ide Keletre kicsit . Nem v.ki más utcán belédkötnek: cigányok, szóakozóhelyen belédkötnek: cigányok, autódat feltörik: cigányok , legyilkolnak: cigányok . Persze vannak rendes cigány származású egyének is olyat is bemutatnék neked, és ha megkérdezed tőle kiktől kell félni a városban azt fogja mondani a cigányoktól ... sőt ő még durvábban adja elő, mint ahogy én vagy Zsóti v.ha igyekezne ...

Nem ezt úgy hívják kettősmérce ami az ilyen álszenetknél dívik. Megértem, ha leválasztják a Magyar Hírlapot az állami ciciről ... de akkor azt annak rendje , és módja szerint a többivel együtt pártállástól függetlenül. Ennyi a jobb meg a baloldaliságról.

Empty 2009.02.11. 22:06:20

Szerintem ez a helyes megoldás:

,,A közel száz intézkedést tartalmazó mentőcsomag részeként a kormány egy évvel elhalasztja a postai költségek emelését, megduplázza az állam kommunikációs költségeit az írott sajtóban, a szociális terhek csökkentésével modernizálja az újságkihordást és a nyomtatást, növeli a terjesztők bevételeit, és támogatást nyújt a napilapok internetes oldalainak fejlesztéséhez. Az állam ezentúl, kísérleti jelleggel, egyéves előfizetést ad ajándékba minden 18 éves állampolgárnak az általa választott napilapra."

tevevanegypupu 2009.02.11. 22:07:22

@mavo:

Nem hiszem, hogy hat-het millio embert zavarnanak a ciganyok, inkabb egyes videkekrol lenne szo, ahol jogosan felnek. De talan nem is az szamit, hogy hanyan vannak akik felnek, hanem hogy egyaltalan felnek emberek. Borzaszto ugy elni, hogy nem mernek kimenni utcara, vagy nem mernek szolni ha inzultus eri oket, ha a legkisebb szovaltasra es jogos eszrevetelre is elokerul a kes vagy bot.
Es hogy hat-het millio ember "utalja zsigerbol" a ciganyokat es mesel szines torteneteket? Ugyanez a hat-het millio ember barmirol beszel barmit..Letezo problemakrol es megtortent esetekrol. Peldaul a mori gyilkossagok, a korrupt politikusok is tema volt es lesz is az egesz orszagban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.11. 22:18:25

@mavo:
Úgy emlékszem, kezdettől fogva ez volt a konstrukció. A Napkelte megkapja a reggeli sávot, műsort ad, cserébe maga értékesítheti ennek reklámidejét. Szerintem komoly kérdéseket vet fel, hogy kiadható-e a _közszolgálati, adómilliárdokból működtetett_ televízió néhány órája gebinbe, különösen egy olyan vállalkozásnak, ami nem igazán felel meg a közszolgálatisággal szembeni elvárásoknak.

mrs. white 2009.02.11. 22:21:19

Életem során háromszor akarták megverni ha nem adok pénzt. Mindhárom esetben cigányok voltak. joggal vonhatom le a következtetést róluk. Ja egyel találkoztam aki állatorvosira járt, valahogy mégse ez jut eszembe. Aki osztja liberálisan az észt költözzzön enyigere pár hónapra. Könnyü liberálisnak lennii ha nincs személyes tapasztalatod. Ezen kellene gondolkoni. amugy azzal is egyetértek hogy kiátástalan a helyzetük már születésük okán, ahogy egy csomó magyarnak. de jellemzően mégse ők szúrnak le az utcán, vagy verik meg a mentőst ha kimegy segíteni. Vagy az orvost aki a rokona életét mentené meg. Iskola, ovoda támogatás van pénzébe se kerül fütnek a ygerekre mégse az jár a fejébe hogy ha neki nem sikerült a gyerek had tanuljon hátha neki jobb lesz. Ezzel a helyzettel mit kezdesz mint liberális. Meddig a türelem mit lehet még kitalálni. Egy liberális mikor jut el odáig, hogy igen szarul választottam tönkre tették az országot a baloldaliak. elnézést utáloma a jobboldalt de lehet hogy jobb lett volna, talán szemkilövés tekintetében még demokratikusabb, humánusabb ne adj isten még baloldali értékeket felvonultatóbb is. ferencvárosban még mindig el lehetett érni 27%-ot ezzel a tljesítménnyel. Miért? minek kell történni hogy valaki véleménytváltoztasson. Félreértés ne essék ne a jobb oldalt de akkor szavazzon a horgászok pártjára vagy mit tudom én. De könyörgöm ne fletó legyen az erkölcsi mérce.

states 2009.02.12. 00:33:32

Legjobb eseteben is ízléstelen egy konzervatív blogtól ez a spot, Gyurcsány paranoid, jogállami normákat sértő kirohanására rálicitálni egy jó kis fikázással mindenképpen méltatlan a Reakcióhoz. Még az is egy egyfajta szolidaritást jelentett volna ehhez képest a megtámadott Magyar Hírlappal, ha csendben maradt volna...

Kopiás Attila Steve 2009.02.12. 00:46:06

Azért vidám a kommentek elejét olvasgatva, hogy hányan vannak, akik csak valamilyen táborhoz csapódva érzik jól magukat. Feri tiltsa a Hírlapot, akkor akkor is veszek, ha amúgy nem szeretem. Okos gyerek. Ráadásul ugrál, mert van olyan szerző a reakción, aki nem Gyurcsány-vagy-Bayer dimenzióban képzeli el az életét és ez tarthatatlan...
Hát, én azért maradnék továbbra is annál az álláspontnál, hogy Feri baromsága miatt nem kell egyetértsek Zsolti állatságával és Zsolti állatsága miatt nem kell elfogadjam Feri baromságát. Sőt, szomorú, hogy felmerül egyáltalán hogy a politikai véleményformálás keret az lehet, hogy kettő közül melyik demagóg feszültségkeltőt választom, mintha cukrászdában a csokis szarfagyi és a vaníliás szarfagyi lenne az opció...
Mindenkinek, aki képes ettől a dimenziótól elvonatkoztatva gondolkodni, big up, csak így tovább.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.12. 06:56:56

azért a betiltás és a hirdetésmegrendelések begszüntetése között van némi különbség. mondjuk alapból nem értem, miért kéne az államnak hirdetnie a hócipőben vagy a hirlapban.
az, hogy gyurcsány ilyen formáját - nyilvános hiszti - választotta a nyomásgyakorlásnak, felettébb kínos - számára.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.12. 07:03:05

No, nézzed csak, hogy igaza lesz megint csak Vona Gábornak. Ahogy a Jobbik besorolt a Hírlapos balhé (és a tüntetés) mögé, rögtön snasszá válik Gyurcsány ellen tüntetni:-( (Nekem a Jobbik egyáltalán nem játszik, de mégkevésbé játszik az az olcsó manipuláció, ami most a jobboldalon körülötte zajlik. Ezen még egy magamfajta buta paraszt is átlát és erős ellenszenvet ébreszt benne. Ha bajuk van a Jobbikkal, akkor mondjuk ki nyiltan, és ne a sz*rt kenjük itt szana meg széjjel.)

Amúgy pedig:

Bayer Zs. jó fazon, mert olvassa a blogomat:-)

Gyurcsány pedig MONGYONLE!!!!

ü
bbjnick

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.12. 07:21:08

@Giga Fika:
"Továbbra is fentartom hogy rettenetes dolog valakit a származása miatt megkülönböztetni, ez sehova sem vezet. Illetve de. Oda, hogy a probléma megoldása helyett egy csomó újjat gyártunk."

A tudatlan fejeddel pontosan fogalmaztad meg a problémát. Nem helyes valakit etnikai hovatartozása miatt megkülönböztetett figyelemben részesíteni. Márpedig nálunk a cigányságot etnikai alapon mentegetik mindenféle felelősség alól évtizedek óta. Oszt mi lett belőle? - Annyira elpofátlanodtak, hogy lopnak, rabolnak gyilkolnak számolatlanul. És csak lopnak, rabolnak, gyilkolnak, és lopnak, rabolnak, gyilkolnak. Nekünk meg tűrnünk kell, mert cigányok. Még kimondani is bűn, hogy a cigány lopott, rabolt és gyilkolt. Ha bárhol atrocitás ér egy magyart, mindjárt cigány lesz belőle, és rasszizmust óbégattok. Ha gyilkol egy magyar, akkor az csak magyar, hiába hívják Kolompár Gazsinak. Bűnt csak magyar követhet el, az etnikumok bűnmentesek.
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy rühes fajtád szerint cigányok és zsidók, azaz etnikumok nem lehetnek rasszisták. Ha zsidó irtja a palesztínt, az önvédelem. Valamint abban sincs semmi furcsa, hogy a cigány valamiért soha nem a másik cigányt öli meg, hanem a magyart. Az a szerencsétek, nyomorult cestoda, hogy a magyar egy türelmes nép. Különben már régen kitéptük volna a villás nyelveteket. Tekintve azonban, hogy a gazdasági válság miatt, - amit ti okoztatok - a helyzet eszkalálódik, a helyetekben óvatosabban becsmérelném a magyar nemzet tagjait.

states 2009.02.12. 08:03:32

Körülbelül ennyi gesztus lett volna elvárható egy konzervatív blogtól, mint ami a Magyar Nemzettől a Reakció reakciója helyett. Megjegyzem, ráadásul a két lap ugyanazon a lappiacon osztozik, ami külön is növeli ennek a gesztusnak az értékét. Ha a Reakció következetes akar maradni, akkor gondolom most a MN fikázása következik:

Állítsátok meg Arturo Ferit!
2009. február 12. 00:01

Gyurcsány Ferenc nem demokrata. Gyurcsány Ferenc alkotmánysértő. Gyurcsány Ferenc politikailag inkorrekt. Hogy Gyurcsány Ferenc számára csupán levetni való nyűg, leverni való gátfutóakadály, kibogozhatatlan hieroglifa a törvény, azt eddig is sejtettük.

Sejtettük, amikor „törvényesen és tisztességesen” vált milliárdossá az állami bankot irányító anyósa jóvoltából. Sejtettük, amikor fény derült rá, hogy hazugsággal, ámítással, a gazdasági adatok meghamisításával nyert választásokat. Sejtettük, amikor a hazugság filozófiáját „szenvedélyes igazságbeszéddé” próbálta maszkírozni. Sejtettük, amikor kézi vezérlése alá vonva a rendőrséget, sorsukra hagyta a tévészékház védőit, hogy ne az ő morális bukásáról, hanem az utcai harcokról szóljanak a hírek. Sejtettük, amikor 1956 ötvenedik évfordulóján megverette a békés ünneplőket, majd verőlegényeit kitüntette. Sejtettük, amikor rasszizmus és antiszemitizmus elleni harcról szónokolt, miközben nap mint nap egy zsidóktól elkonfiskált luxusvillából indult munkába. Sejtettük.

A Magyar Hírlap elleni példátlan, a végrehajtó hatalommal csúnyán visszaélő diktatórikus támadás óta immár bizonyosan tudjuk. Hogy egy kormányfő hirdetési és előfizetési bojkottra utasítson közintézményeket és állami tulajdonú vállalatokat, az példátlan a XXI. századi művelt világban. Bármely uniós tagállamban 48 órán belül vennie kellene a kalapját. A hatalommal való visszaélésnek ezt a formáját közkeletűen úgy nevezik: cenzúra. Békeidőben való alkalmazása az egyik legalapvetőbb szabadságjognak, a sajtó- és szólásszabadságnak a bűnös csorbítása. A cenzúra nem csupán az írás és a szerkesztés szabadsága: elsősorban a laptulajdonos és a közhatalom viszonylatában értelmezhető. Gyurcsány pedig e tekintetben vitán felül cenzor. Ez a lépés nem mentegethető tartalmi elemzéssel: az alkotmány betartását illetően egy közjogi méltóságnak nincsen mozgástere, mérlegelési lehetősége. Köztörvényes bűnözők mentegetése, a valóságnak a „politikai korrektségre” hivatkozó megszépítése pedig maga is bűnpártolás.

Rasszizmust kiáltani egy bestiális gyilkosság kapcsán nem egyéb, mint egy bukás előtt álló hatalom kétségbeesett kísérlete a kormányzati válságról való figyelemelterelésre, egy művi törésvonal kimélyítésére, a meddő hatalomgyakorlás pár napos meghosszabbítására. A kormányzati bojkott nem a Magyar Hírlap ügye, hanem a magyar sajtószabadságé. Sőt, az uniós puding próbája. Az antidemokratikus, diktatórikus gyurcsányi döntés ráadásul nem előzmény nélkül való: egy 2002 óta folytatott gyakorlat betetőzése, és a legutóbbi időkig elsősorban a Magyar Nemzet ellen irányult. Lapunkat a tájékoztatási kötelezettség ellenére nem hívták meg kormányzati sajtótájékoztatókra, kirekesztették állami pénzből finanszírozott sajtóutakból, megtagadták a válaszadást közérdekű kérdéseinkre. Több száz miniszterelnöki és miniszteri interjúkérelem faxváltozatát őrizzük lefűzve a Medgyessy- és Gyurcsány-kormány időszakából, melyet elutasítottak, vagy amelyre semmilyen válasz nem érkezett. De említhetnénk a Hír TV puszta léte elleni miniszteri fellépéseket is Veres János kameralefejelésétől Szűcs Erika legutóbbi penetráns „pogácsás” megnyilvánulásáig. Most a liberális értelmiség Esterházy Pétertől Tamás Gáspár Miklóson át Haraszti Miklósig megmutathatja, mennyire szabadelvű és mennyire demokrata: lemondásra szólítja-e fel Arturo Ferit? Gusztos Péter 2002-ben – az ő szavaival élve – pacifikálni akarta a Magyar Nemzetet. Ha a Magyar Hírlap elleni akció célja szintén a pacifikálás, akkor a válasz csupán egyféle lehet: igen az alkotmányra, igen a sajtószabadságra; nem a weimarizálásra, és nem a lopakodó diktatúrára.

Murányi Vénusz 2009.02.12. 08:36:30

Olvasgatom mindenfelé a hozzászólóktól, hogy ugyanúgy van magyar-, mint cigánybűnözés, csak éppen másfajta, merthogy míg a cigány nyílt színen erőszakos, rablásra és testi sértésre hajlamos, addig a magyar nem az utcán követ el bűncselekményeket, hanem a meleg szobából, mert ő fehérgalléros korrupt. Na de...
A cigányoknál azért szignifikánsan magas az utcai bűncselekmények száma, mert nagy részük iskolázatlan, ha viszont megnézed az iskolázott, vállalkozó kedvű cigányok ügyeit, kiderül, hogy kivétel nélkül adócsalók és fehérgalléros bűnözők. Tehát a szándékuk megvan a fehérgalléros bűnőzésre IS(!), csak a tehetségük nincs meg hozzá. Ellenben a magyarok többségétől messze áll az utcai bűnözés szándéka és hajlama...

nénike · http://mandiner.hu 2009.02.12. 08:37:28

Akik Gyurcsány "Hírlapos" nyilatkozatát elutasítják - A MÚOSZ elítéli Bayer publicisztikáját

Négy újságíró szövetség közös fóruma nyilatkozatban utasította el szerdán Gyurcsány Ferenc Magyar Hírlappal kapcsolatos bejelentését,

A Magyar Újságírók Közössége, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége, a Protestáns Újságírók Szövetsége és a Sajtószakszervezet által alkotott Etikai Együttműködő Tanács közleménye szerint a lépés "alapjaiban elhibázott, sérti a sajtószabadságot és a véleményszabadságot, azokra súlyos fenyegetést jelent" - idézi a Híradó a távirati irodát.

Úgy látják, a vélemény szabadsága alkotmányos érték, ennek hatalmi szóval korlátozása nemcsak a média egésze, de az állampolgárok ellen is irányul, ezért elfogadhatatlan.

Az akár etikai, akár jogi normákat sértő írások elleni fellépésre vannak az illetékes szakmai fórumok és megfelelő törvényi eljárások.

"Azt várjuk a magyar kormányfőtől, hogy - illetékesség hiányában - ezt a meggondolatlan nyilatkozatát vonja vissza" - zárul a közlemény.

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöksége Bayer Zsolt publicisztikáját elítéli, mert a szerző a véleménynyilvánítás határát nem először túllépve, "etnikai kérdésként tárgyalja a Veszprémben történt súlyos bűncselekményt, nem bűnözésről, hanem cigánybűnözésről beszél" - áll szerdai közleményükben.
MTI - MTV

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.12. 09:11:57

bayer zsolt utazik Székelyföldre, interjúra. Kérdezi is az öreg székelyt:
- Bátyám! Tudna egy történetet mesélni?
- Persze fiam! Ecce eltűnt a szomszéd felesége a Nagyerdőbe.
- És? Mi történt?-kérdi a bayer.
- Mi férfiak összegyűltünk a falu főterén, fogtunk egy üveg pálinkát, oszt megkerestük.
- És meglett? - kérdi a bayer.
- Meg fiam. Megittuk az üveg pálinkát, és mindannyian a magunkévá tettük.
- Hát ez nagyon vidám történet. van valami más is?
- Ecce eltűnt a szomszéd birkája a Nagyerdőbe..., mi férfiak összegyűltünk a falu főterén, fogtunk egy üveg pálinkát, oszt
megkerestük.
- És meglett?-kérdi a bayer.
- Meg, fiam. Megittuk az üveg pálinkát és mindannyian a magunkévá tettük.
- Hát, ez egy kicsit morbid történet! Van valami szomorú is?
- Van, fiam! Ecce én is eltűntem a Nagyerdőbe...

tevevanegypupu 2009.02.12. 09:19:58

@ufó - a kibertér trubadúrja:
maga egy borzalom((:

A kulonbseg az lehet Bayer es Gusztos kijelentese kozott, hogy Bayer a ciganyokat nevezi allatiasnak, es azok akik ilyen buncselekmenyt elkovetnek valoban azok, Gusztos pedig magat a buncselekmenyt nevezi allatiasnak es nem a ciganyokat.

Mindkettonek igaza van azzal egyutt is, hogy Bayer megfogalmazza azt amit mindenki gondol: vagyis leteznek olyan emberek, akik kepesek gyilkolni pusztan csak orombol vagy megbizasbol, es ezok kozott a ciganyok gyakoriak, Gusztos szerint pedig letezik vadallati gyilkossag..de hogy kik kovetik el gyakrabban az nem szamit..

Mindenesetre tenyleg erdekes lenne, mit gondol errol a buntenyrol peldaul TGM..aki meg szokott nyilatkozni ilyen kozvelemenyt felkavaro etnikai kerdesben.

medve2 2009.02.12. 09:52:17

@tevevanegypupu: Bayer az elkövetőket nevezi állatoknak.

medve2 2009.02.12. 09:53:55

@Murányi Vénusz: persze hogy van magyar bűnözés. Nem is ez a vita tárgya. gyakorlatilag a vita arról folyik, hogy meg lehet-e fogalmazni a valóságot, hogy arányait tekintve meg lehet e nevezni, hogy a bűnelkövetőknek egy jelentős része cigány.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 09:54:55

@states:

Na itt álljunk meg.

Az a Magyar Nemzet, amelynek jelenlegi állománya a korábbi szerkesztőség Orbánék által felülről irányított szétverésével jött létre, kibaszottul fogja be a száját, ha a sajtószabadság bármilyen okból szóba kerül.

medve2 2009.02.12. 09:54:56

@states: Ez a reakció cikkében is benne van.

medve2 2009.02.12. 09:56:38

@bbjnick: Kimondjuk,mi a bajunk a Jobbikkal. Kövér megtette.

medve2 2009.02.12. 09:57:30

@bs395: Állami megrendelések tiltását hírdette meg Fletó, ami diktatórikus.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.12. 09:58:04

@pókerandi: én nem ülök ott seho, az igaz

de mehettem egyetemnre, pedig senkim nem nyalt senkinek


ja, én éltem már akkor:p

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 09:58:48

„Nem hiszem, hogy hat-het millio embert zavarnanak a ciganyok, inkabb egyes videkekrol lenne szo, ahol jogosan felnek. De talan nem is az szamit, hogy hanyan vannak akik felnek, hanem hogy egyaltalan felnek emberek.”

Ne hidd, ehhez jogod van. Az átlagember ma Magyarországon fosik a cigányoktól és gyűlöli őket, ez tény. Az is, hogy ezeknek a többsége a "nédd a rohadt cigányt a bömösben" szintű konfliktusnál soha nem szenvedett el többet.

Az emberek egyébként nem csak a cigányoktól félnek irreálisan, de ez más kérdés.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 09:59:41

@medve2:

igen, az. És ismétlem, a precedens bizonyos Orbán Viktor kormánya teremtette meg.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.12. 10:06:26

@tevevanegypupu: ((:


szegény, szegény fletó...
ha nem lenne ez a bayer, akkor zavartalanul gyakorolhatná a kölönféle tánclépéseket a min.elnöki szobában...

medve2 2009.02.12. 10:07:18

@mavo: Ez önámítás, mavo. Tedd ide az idézetet tőle, amikor állami intézményekbe megtiltotta egy országos napilap megrendelését. Pontos, erreirányuló idézetet kérek.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.12. 10:43:31

Jövő héttől joghurtot gyártok a sufniban, és nemsokára piacra dobom.

Meg tudná mondani vki fletó tfonszámát? Őt szeretném felkérni reklámemberemnek.
Szeretném, ha szidná a joghurtomat, egészségre károsnak ítélné, és bojkottra szólítana fel ellene.

Úgy gondolom, hatalmasat kaszálnék a biznisszel...

X Y kronosz óra 2009.02.12. 10:47:32

Néztétek a mai Hírlapot?
Most csupán szakmailag mondom, nagyon gáz érvként hivatkozni internetes fórumozók véleményét.
"Az internetes fórumozók nem értik, miért nevezi Gyurcsány rasszistának kollégánk cikkét. "A valóságot tükrözi, hol itt a tévedés?" - kérdezi az Albatros nevű fórumozó a Román Televízió honlapján."

Sajnos ez a "szakmaiság" jellemzi nagyjából az egész lap szerkesztését.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.12. 10:52:44

@X Y kronosz óra:
Nem all ki senki mellettuk, valamit megis kell mondani sajat maguknak. A csendes tobbseg, ami a forumokon is megnyilvanul.

tevevanegypupu 2009.02.12. 10:55:19

@medve2:
Azt irtam en is, hogy Bayer az elkovetoket nevezi allatoknak. Igaza van, bar az allat csak akkor ol ha ehes. Aki leszurta a harom sportolot, megeroszakolta, felgyujtotta Penzes Henriettat, megeroszakolta, megfojtotta a 14 eves kislanyt, megeroszakolta es levagta a labait egy idos asszonynak, halalra verte Szogi Lajost es probalkozott meg masokat is..azok mik es kicsodak? Emberek? Na persze.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.12. 11:10:15

@tevevanegypupu:

Yessssssss!

És bazmeg Bayer cikke a lényeg most is, meg a cigányliszkás cikknél is, nem az áldozatok.

Ebben a helyzetben totálisan igaznak találom a fidesz kommunikációját.

a kormány, ahelyett, h az áldozatok mellé állna, mentegeti a bűnözőket...


Igen, mert az, h Bayerról beszélnek, az azt jelenti, h közben nem beszélnek a lényegről.

Még vmi:

gusztos lényegében majdnem hasnoló dolgokat mondott, DEVISZONT gusztos politikus, Bayer meg egy közíró.

Kérdem én: melyiknek nagyobb a felelőssége?

Egyébként Bayer kapcsán ugyanaz megy, mint mindig (Cigányliszka, medencés cikk): kiragadnak 2-3 mondatot, és azt sulykolják mindazoknak, akik az egész cikket nem is olvasták, aztán meg jönnek a képpel, amin Bayer együtt mulat Orbánnal, és már kész is a rasszista fidesz cucc, mint anno az antiszemita fidesz story a medencés cikk után...

De vajon ezt a képet is ismerik?
malacnews.freeblog.hu/files/09zsidorbi.jpg

"azta" 2009.02.12. 11:20:32

azt szeretném kérdezni, hogy nem e lehetne e a "cigány-bűnözést" mondjuk "Bayer-bűnözésnek", esetleg "Bayer-szindrómának" nevezni - akár az orvosi szakirodalomban, mint mondjuk a Parkinson-kór. szóval, hogy ő nyomatja leginkább ezt a témát és ha egyszerűen csak tűrhetetlen Bayer-szindrómáról beszélünk, akkor nem fecsérelődik el a drága energia arra, hogy "van cigány bűnözés, ti rohadt libsibolsik" ill. "nincs cigány-bűnözés, ti tetves fasiszták" - és akkor maradhatunk a konkrét témánál is! akár...
:)

states 2009.02.12. 11:25:46

@mavo: Ugyan már, egy szerkesztőség belháborúját ne keverd már össze Gyurcsány paranoid, hatalmi tébolyával, azzal, hogy a legelemibb jogállami normákkal szembe menetel. A múlt század negyvenes évei végének a stílusa, hangvétele és gyakorlata köszön vissza rajta keresztül. Megjegyzem annak a szerkesztőségi belháborúnak az volt a tétje akkor, hogy polgári napilap lesz-e a Magyar Nemzet vagy pedig valamiféle eszdéeszes szórólap...

ÁrPi 2009.02.12. 11:27:06

Doomhammer · tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2009.02.12. 10:52:44

@X Y kronosz óra:

"Nem all ki senki mellettuk, valamit megis kell mondani sajat maguknak. A csendes tobbseg, ami a forumokon is megnyilvanul."

States 2009.02.12. 08:03:32 ide már beidézte az MNO cikket:

A MagyarNemzet (MNO 2009. február 12. 00:01)
"Állítsátok meg Arturo Ferit!" felszólítással határozottan kiáll
a MH mellett.

Pedig azonos olvasószegmensen osztoznak mondhatni konkurensek, nemde.

Tirpákiaiul szólva: Szolidarzálnak egymással a nácikok szennylapjai, tehát hajjaj van.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 11:32:18

@states:

ne tetesd már hülyének magadat, mert szarul áll.

Semmiféle belháború nem volt. Viktorék "odanyúltak" és LECSERÉLTÉK a gárdát, cserébe odanyomtak egy tonna állami hirdetést, és megkapták a Zállamtól mellékletként a Sportfogadást, hogy valaki mégis vegye már azt a szart.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 11:33:54

@states:

jah, és sokadszor emlékeztetem a díszes társaságot, hogy a hirdetések letiltásával való mókázás bizonyos Orbán Viktorhoz és kormányához fűződik.

Mondjuk ők annyival okosabbak voltak, hogy nem kürtölték világgá, hanem csak megtették.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 11:38:35

@medve2:

na, nekifutok ötvenedjére.

Viktorék hirdetéseket vettek el, hogy ezzel tegyék tönkre a gonosz ellenséget, továbbá megpróbálták lenyúlni a nevét is, ezért több, mint egy évig MaNcs néven jelent meg.

Ja, hogy kicsit túl gyorsan váltott a szerkesztőség Tocsikról és Czégéről (97-98-as slágertémák a MaNcsban) Simicskóra és társaira (98 nyarától slágertéma ugyanott), és tök véletlenül utána huss, nem kaptak hirdetéseket az akkor éppen az állam által felügyelt Postabanktól, és beperelték őket a nevük miatt, mondván az fideszes tulajdon?

Hát istenem, vannak furcsa véletlenek ...

medve2 2009.02.12. 12:18:46

@mavo: Akkor én is nekifutok újra: hol van az az idézet, melyben Orbán Viktor felszólítja az állami intézményeket, hogy mely országos napilapokra NEM FIZETHETNEK ELŐ. Orbán médipolitikájáról nekem is megvan a véleményem, de ne himihumizzunk, hanem legyünk pontosak.

tevevanegypupu 2009.02.12. 12:46:57

@mavo:

Az atlagember fosik a ciganyoktol.. Nem igy van, csak kis tartozkodast erez, ha mondjuk az utcan egy hangoskodo cigany tarsasag jon vele szembe. Az nem jut eszembe meg ezek utan sem, hogy kest rantanak, az mar inkabb, hogy a foldbe dongolnek valami nagyon otromba megjegyzessel. Vagy egyszeruen csak kotozkodnek..Nem orulnek egyiknek sem.

tevevanegypupu 2009.02.12. 12:50:49

@malacka69 az édentől keletre...:

az elterelo hadmuveleteknek a kormany reszerol az a celja, hogy ne a lenyegrol beszeljunk..Van aki eszreveszi, van aki elmerul a reszletekben. Sajnos ez utobbi sokkal gyakoribb, neha velunk is elofordul.(:

medve2 2009.02.12. 12:57:11

@mavo: Ugye nem hagysz cserben, és bemásolod azt az idézetet, amikor Orbán arra kéri az állami intézményeket, hogy mely országos napilapokat mondják le.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 13:21:46

@medve2:

ne tőlem kérdezd, én ilyesmiről nem írtam, Viktor sokkal jobban szerette megmondani, mit szeret, pláne, ha (akár kifejezetten az ő utasítására, akár csak a beleegyezésével) előtte jó alaposan kicserélték az ideológiailag megbízhatatlan szerkesztőséget hű emberekre.

Nem ő kezdte a rendszerváltás után az erőszakos médiapolitikát, de alaposan kivette a részét belőle.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 13:28:05

@tevevanegypupu:

ha már Bayer esetében abból kell kiindulnom, amit ő maga mond, akkor hadd induljak ki a Zemberek esetében is abból, amit mondanak. Márpedig a többség folyamatosan erőszakoskodó cigányokról beszél, és hogy emiatt félni kell tőlük, meg hogy nem mernek ide meg oda menni, mert a cigányok ott jó alaposan.

Ha nem félnek a cigányoktól, akkor miért javasolják nekem rendszeresen, ha vita alakul ki a cigányokról, hogy talán legyek szíves a nyóckerbe vagy Borsodba menni ahol majd jól megvernek, kirabolnak, seggbekúrnak?

bryan 2009.02.12. 13:35:06

Ott az igazi gebasz, hogy Mo.-n az állami megrendelések, és hírdetések megvonásával zsarolni lehet, egy magántulajdonú lapot. Amig ez a lehetőség megvan, addig ezt minden kormány ki fogja használni. Nem érdekes ki kezdte, az a lényeg, hogy ez a lehetőség szűnjön meg. Az állam csak ne adjon fel fizetett hírdetéseket magánlapban, vagy ha igen, akkor azt az adott példányszámot elérő lapok esetén kötelezően mindegyikben tegye. (Én jobban örülnék az első variációnak, de az túl merész ábránd.) Bayer meg egy normálisabb országban pl ide kommentelne hülyeségeket, nem pedig egy országos napilap vezető publicistája lenne.
"Minden faluban, az összes cigánysoron a becsületes cigányok haladéktalanul menjenek be a legközelebbi rendőrőrsre, és adják rendőrkézre a velük élő bűnözőket. Tegyenek feljelentést, vagy vigyék is be mindjárt a közéjük furakodott, közöttük bujkáló és őket veszélyeztető állatokat. "
"Mi az, hogy egy húsz-harminc fős csoport ásókkal meg kapákkal fenyegeti a rendőröket, ráadásul azért, mert azok elő akarták állítani egy körözés alatt álló hordatagjukat? Miképpen eshet meg ilyen 2009-ben Európa kellős közepén? Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset? Hát hol élünk mi, a szentségit neki!!! "
"De van zéró tolerancia. Aki ellop egy tyúkot, kapjon két évet. Ha másodszor is ellopja, kapjon tízet, mint visszaeső. New York-ból így lett a világ egyik legbiztonságosabb városa."
"Most fogják magukat, az összes cigány értelmiségi, meg cigány szervezet, meg cigány önkormányzat, meg az összes nyomorgó de becsületes cigány, és azonnal adjon ki egy nyilatkozatot, melyben kijelentik: semmi közük a velük azonos etnikumból származó gyilkos és rabló és lincselő és tanárverő állatokhoz."
Ha ezeket itt olvasom, azt gondolom, elvan a gyerek ha jkátszik, jó napomon vitatkozom is vele, de azért az öt legolvasottabb közéleti napilapunkból az egyikben? Mégcsak nem is az olvasói levelek között?

karaulu 2009.02.12. 13:45:51

gy.f. akciója a cigány szavazatok megszerzésére irányul. Ez stratégiai jelentőségű, mert a cigány szavazótábor aránya napról napra növekszik.

Indítani kellene egy olyan fórumot, ami a cigányok integrálásának konkrét lehetőségeivel foglalkozik. Ez szerintem ott van az ország középtávon legfontosabb 3 problémája között. Ha ez nem sikerül, az elmaradottabb dél-amerikai országok szintjére süllyedünk. (Van egy jó film a brazíliai slum-ok világáról, az "Isten városa".)

medve2 2009.02.12. 14:00:08

@mavo: Értem. Tehát megmondta, mit szeret. Lehet vitatni, hogy jó-e amit szeret, de gondolom azzal egyetértesz, hogy ez nem antidemokratikus. Viszont olyat sose tett, hogy a közintézményeknél egy lapott lemondatott. Gondolom azt nem vitatd, hogy ez meg antidemokratikus. Na erről beszélek ebben a topicban.

bryan 2009.02.12. 14:18:42

@karaulu:
Ilyen forum már biztos van, de olyat még nem találtam, ahová ne jött volna a sok gyökér különböző félrevivő gondolataival. Az a baj, hogy az ilyen fórum meghívásos alapon kellene, hogy működjön. De ha tudsz ilyenről szivesen vitatkoznék erről, mert a probléma tényleg súlyos és kifejezetten érdekel is. A neten még nem találtam olyan fórumot ahol erről lehetne normális hangnemben vitázni. Szerintem a cigányok helyzetének javítása az egyetlen amivel a másik két probléma súlyát csökkenteni lehetne. :)

medve2 2009.02.12. 14:38:15

@karaulu: Ha ez választási stratégia, szerintem elhibázott. A romák, ha zavaznak, az helyi szinten dől el. És sokszor nem azon, ki milyen ideológiát képvisel.

Viszont mondandód második része enélkül is jogos. Bizony tudni kéne mondani valamit a megoldási elképzelésekről.

zoli29 2009.02.12. 14:48:13

OFF:

www.168ora.hu/velemeny/fokozott-keszultseg-30866.html

Újabb ékes bizonyíték, hogy a ballib oldalon nincs egység a romakérdésben. Ez azon islátszik, hogy GyF meg Drazsé napok óta milyen zavarodottan viselkedik, amikor erről van szó.

karaulu 2009.02.12. 15:08:15

@bryan, medve2:
Akkor már hárman vagyunk. Ezen a fórumon még biztos sok olyan ember akad, akinek vannak ezzel kapcsolatban hasznos gondolatai.

Nekem van néhány ötletem ezzel kapcsolatban. Az egyik az, hogy a juttatásokat és az elvárásokat össze kell kapcsolni (újra). Családi pótlékot csak iskolába járó gyereknek lehessen adni. A családi pótlékot a gyerek használja fel: részben vagy egészben természetben kellene odaadni iskolai ebéd, tankönyv, ruházat formájában. Ezzel megszűnik az, hogy a szülő a gyerekéből él, és a szülő anyagi érdekéből születik a nyomorba több és több gyerek.

Szerintem fel kell mérni, hogy egy család képes-e megfelelően felnevelni a gyerekeit. Ha nem, akkor bentlakásos iskolába kell adni, és a családi pótlékot az iskola fenntartására kell juttatni, nem a szülőknek adni. Ez érdekütközés, és nem is demokratikus megoldás, de gyakran el kell dönteni érdekütközés esetén, hogy kinek az érdeke a fontosabb. Szerintem a gyereké, ami hosszú távon egyértelműen az, hogy kiszakadjon az otthoni környezetéből, ha az nem megfelelő (ha nincs esély arra, hogy önmagát eltartani képes embert neveljenek belőle). Ezen nem azt értem, hogy nem láthatja a szüleit, hazajárhatna, de nem a szülők kezébe lenne letéve a gyerek sorsa.

A harmadik dolog az, hogy a családi pótlék kárára meg kell növelni a családi adókedvezményt, ez is a munkavállalásra ösztönöz.

Lehet, hogy ma ezek a megoldások elfogadhatatlanok. Szerintem is elsősorban az önkéntességen kellene alapulni az integrációnak. De mi van akkor, ha az nem működik?

Két link arról, hogy pl. a jezsuiták foglalkoznak cigány pasztorációval.

www.jezsuita.hu/main.php?folderID=1585&articleID=5656&ctag=articlelist&iid=1

www.jezsuita.hu/main.php?folderID=1889

karaulu 2009.02.12. 15:31:31

@bryan:
Megtaláltam a bejegyzésedet a blogodon a témával kapcsolatban. Jó gondolatok.

bryan 2009.02.12. 15:53:58

@karaulu:
"A családi pótlékot a gyerek használja fel: részben vagy egészben természetben kellene odaadni iskolai ebéd, tankönyv, ruházat formájában" Nem lenne rossz, de ez csak a kisebbik rossz választása. A cigányok leszakadt részének is meg kéne tanulni a pénzzel bánni, tehát a teljes családi pótlék természetben adása szerintem gáz.
"Szerintem fel kell mérni, hogy egy család képes-e megfelelően felnevelni a gyerekeit."
Az intézetis gyerekek vesznek el a legnagyobb arányban. Tán még a putriból jöttek is többen jutnak el valamilyen hosszútávú
munkalehetőségig, mint az álllami gondozottak. Tehát ezt csak úgy lehetne, ha az állami nevelőotthonok, meg a bentlakásos iskolák színvonalát olyan szintre emelnék ami már képes orvosolni az otthonról hozott hátrányokat, amikkel az ilyen bentlakásos iskolák szinte minden tanulója küzdene. Tehát az ottani közeg sem lenne sokkal jobb, mint az otthoni.
"A harmadik dolog az, hogy a családi pótlék kárára meg kell növelni a családi adókedvezményt, ez is a munkavállalásra ösztönöz."
Szerintem ezt nem a családi pótlék, hanem a gyereket nem vállalók kárára kellene megtenni, mert jelenleg az a másik súlyos probléma, hogy a középosztály tagjai családjaiban kevés a gyerek. (Ezzel az intézkedéssel magamnak is ártanék, ennek ellenére gondolom igy)
A saját ötleteimet nem másolom be ide,csak linket teszek:
konzervatorium.blog.hu/2009/02/02/elment_a_vonat_1#more918016
Itt is bryan néven voltam az utolsó 100 kommentben benne van.

tevevanegypupu 2009.02.12. 16:04:48

@mavo:
hat nem tudom mi tortenik a nyockerben meg Borsodban minden aldott nap. Lehet, hogy sokaig nem tortenik semmi, aztan ha peched van, akkor pont belebotlasz egy olyan tarsasagba, akik elveszik a penztarcadat es kapsz toluk mondjuk egy pofon. Az az altalanos tapasztalat, hogy ahonnet tobbsszor jelentenek ilyesmit, ott gyakoribb lehet az elofordulasa annak, amit felsoroltal..
Csak annyit mondhatok, hogy Gyorben az Ujvaros nemely utcaiban, ahol tobbsegeben ciganyok laknak, nem jo vegigsetalni. Este nem is tanacsos. Ettol fuggetlenul lehet, hogy mondjuk Pecsett meg egeszen nyugodtan mehetsz a ciganysoron barmikor. Nem kell altalanositani, de azert nem veletlenul alakult ki eppen a ciganyokkal szemben ez a..tartozkodas.
Bayer egyebkent szinten nem altalanosit, csak ha meghalljak a balliberalisok a nevet, mar automatikusan farkast kialtanak. El kell olvasni a cikkeit, at kell gondolni es aztan nyilatkozni. Erosen fogalmaz az biztos, de ha ugyanezt leanyregeny stilusban irna, akkor is utalnak azok, akik most is fujnak ra.

karaulu 2009.02.12. 16:19:17

@bryan: Észrevételeiddel teljesen egyetértek. Amit mindenféle segéllyel, juttatással kapcsolatban fontosnak érzek, az a "valamit valamiért" elv. A családi pótlék azért "jár", hogy segítséget nyújtson a szülőknek a gyerek megfelelő, sok pénzbe kerülő felneveléséhez, iskoláztatásához, azzal nem a szülés puszta tényét kívánta díjazni a törvényhozó annak idején. Nem ismerem a szociológiai felméréseket az állami gondozottakkal kapcsolatban, különösen azokkal összehasonlításban, akik nyomorban, bűnöző környezetben nőttek fel. (Persze a nyomor és a bűnözői környezet nem azonos, csak van egy jelentős átfedés). De nem biztos, hogy akár az állami gondozásban lévők is rosszabb kilátásokkal indulnának az életben, mint egy segélyekből és lopásból élő családban felnövekvő gyerek. És egy bentlakásos iskola nem is jelent egyet az állami gondozottsággal, a kollégisták is hazamennek a szüleikhez legalább az ünnepekben és a vakációban.

Persze a falvak infrastruktúrájának leépítése a fejlesztés helyett különösen nagy probléma, így nem lesz megoldható a munkahelyteremtés sem. Ezzel kapcsolatban az a véleményem, hogy a falusi lakosság munkaerejére építő pályázatokat kellene kiírni. De nem úgy ahogy az hazánkban szokás, hogy amint az állami pénz elfogy, a vállalkozás becsődöl, hanem csak önfenntartásra képes vállalkozásoknak kellene induló tőkét adni.

Nekem több gyerekem van, úgyhogy különösen értékelem a gyermektelenek önzetlen javaslatait a gyermeket nevelők érdekében.

zoli29 2009.02.12. 16:24:19

OFF:

Gyurcsány személye kapcsán azért valamelyest ide is kapcsolódik. Érdemes megnézni ezt az előadást. Én azon gondolkoztam, hogy vajon a rendőrök, akik ott ültek, és hallgatták, mit gondolhattak magukban:

www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=7532

Cibula Levente · http://cibulalevente.blog.hu/ 2009.02.12. 16:55:06

M. PÉTER GYÖRGY NYÍLT LEVELE a magyarországi rasszizmusról Los Angelesből. A kaliforniai értelmiségi, média szociológus szerint Marian Cozmát az előítéltes magyar társadalom ölte meg, amely kitermelte a kétségbeesett Sztojka Ivánt és társait, akik páriák. Mert minden roma bűncselekmény egy kétségbeesett segélykiáltás:

csucsuka.blog.hu/2009/02/11/m_peter_gyorgy_nyilt_levele_a_magyarororsagi_rasszizmusrol

zoli29 2009.02.12. 17:06:40

@Cibula Levente:

"véletlen diszkóbaleset"

"De vajon mind, mind feltették-e maguknak a kérdést, hogy amikor egy szerb, egy horvát és egy román kiállt egy mindenkiért, mindenki egyért, akkor a magyarok hol voltak a veszprémi szórakozóhelyen?"

zoli29 2009.02.12. 17:10:30

@Cibula Levente:

"Marian Cozmát az előítéltes magyar társadalom ölte meg"
Egy-két napja lényegében Kálmán Olga is ugyanezt mondta az Egyenes Beszédben, persze kérdésbe csomagolva.

Google 2009.02.12. 17:34:23

Ja. Megint azt próbálják bizonygatni, bűnös nemzet a magyar.
Mindenki jobb, mint mi. Még ezek a gyilkosok is. Hol vessük le magunkat kollektíve a mélybe?
Cigánybűnözés nincs, csak magyar előítéletes társadalom van. Kivéve: Gyurcsány és a társasága.

Google 2009.02.12. 17:47:28

Vajon ez az M.Péter György hallott a naffiáról? A védelmi pénzt szedőkről, a leánykereskedőkről?
És azt hiszi, ha Kaliforniából ír (hülyeségeket), az többet nyom a latban?
És ezt hogy kell érteni:
"Aki cigánybűnözésről beszél, az maga is cigány. Nem európai."

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.12. 17:56:26

@Cibula Levente:
M. Péter György egy Zsé kategóriás idióta.

bryan 2009.02.12. 18:02:04

@karaulu:
Az állami gondozás jelenleg csak érzelmi nyomor, nem éhezés, de a körülményekről sokat elmond pl. ez:
mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=11845
Falvak helyzetéről, ha a dühön,kínos röhögésen, és a szomorúságon túl tudsz lépni, sokat elmond ez a video:
atv.hu/videotar/2009_feb_civil_a_palyan_2009__02__10____1__resz.html
Van benne egy olyan rész pl ahol Mohácsi arról beszél, hogy a most eu-s pénzekre leadott pályázatok nagy részét, amit munkahelyteremtésre lehetne fordítani, olyan célokra adták le, mint pl díszburkolat, meg szökőkút felújítás. Meg még sok egyébb érdekesség van ha az ember kibírja a műsor meg a szereplők stílusát.
Ez a pályázatos dolog azért is szar, mert, pl az olyan kezdeményekre is lehetne fordítani pénzeket, mint a szociális földprogram (igaz, ott valahogy ki kéne cselezni az eu-t) de azzal, hogy munkaigényes mezőgazdasági termékeket gyártunk, több ezer munkanélkülit juttathatnánk vissza a munkaerőpiacra. De eznkivül is vannak azért olyan ötletek, amik többet segítenének mint egy díszburkolat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 18:22:27

@medve2:

nem tudom, mit akarsz többet annál, hogy már akkor helyeseltem, amikor korábban írtad, hogy antidemokratikus.

Azonban a dolog itt nem ér véget. Sem egy lap gárdájának erőszakos cseréje nem a demokrácia csúcsa, sem pedig egy másiknak a (moszani módon ugyan szét nem kürtölt, ám cseppet sem burkoltan végrehajtott) szétverési kísérlete.

A Klónra visszatérve.

Ha csak annyi lenne, hogy az előfizetést lemondását kéri, tán még legyintek is, otromba, bunkó lépés, de egyrészt a MH egy túlértékelt foschpunepa (nem ennek a mostani újságíró csapatnak köszönhetően, de az), aminek lehet, hogy meghatározó része megy állami megrendelésre, tehát a közhangulatot (a Bayer-féle dúvadkodások kivételével) nem túlzottan befolyásolta eddig sem.

Továbbá az az állami alkalmazott, akit annyira érdekel, az megveheti maga is.

A hirdetésmegvonás viszont már valóban a cenzúra eszköze. Így is 700 milla/év a MH vesztesége, amit Széles a saját pénzecskéjéből önt vissza, ha elesnek mondjuk 100 milla reklámtól, az a lap végét is jelentheti, és konkrétan a Klónnak köszönhetően. Ami egyértelmű állami beavatkozás a médiapiacba, és ezért minden normális helyen leköpnek, ha találkoznak veled.

Kibaszott mindegy, mi volt rá az ürügye a Klónnak. Ha a Demokratát vagy a Szittyakürtöt (ha létezik még) akarnák így lehetetlenné tenni, azt is megvetendőnek tartanám.