Enyingen nincs bűnbanda, éljenek a tigrisek! - Ilyen ország pedig nincs CL.
2009. február 10. írta: TuRuL_2k2

Enyingen nincs bűnbanda, éljenek a tigrisek! - Ilyen ország pedig nincs CL.

 Sorozatunk 150. része különösen gazdag lesz abszurditásban, két kivételesen erős esetről is gondoskodott nekünk a Magyar Élet.

 Az IndexVeszprém helyszíni tudósítása szerint az enyingiek nagyon félnek, senki sem mer névvel nyilatkozni a várost rettegésben tartó csoportról és a helyi rendőrök sem nagyon mernek szembe menni a nehézfiúkkal. „Jaj, drága uram, menjen innen! Nem akarunk semmit sem nyilatkozni, félünk a Sztojkáéktól. Ha meglátják, hogy beszélünk magával, bajba kerülhetünk!” - könyörög egy középkorú roma asszony a Népszabadság tudósítójának.

 A rendőrség szerint viszont Enyingen nincs bűnbanda. Ezt megerősíti a Zóna riporterének nyilatkozó, fekete Mercedesszel járó Lakatos úr is, miután igazoltatták a felfegyverzett rendőrök: „Sztojka Iván jó ember volt. Szoktunk találkozni, a benzinkútnál is, de nem gyűltünk ott soha, csak összefutottunk… Nem is értem, hogyan kerültek Veszprémbe, nem mondták, hogy mennek.”

 Eközben a Youtube-on két, a Kurucinfó által hivatkozott videónál egymást érik a szerb háborús bűnösöket dicsőítő és magyarországi intervencióért rimánkodó magyar kommentek. Tőlük várják a magyar megváltást:

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr18933975

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Piréz 2009.02.11. 11:02:03

Szalonnát vissza! A szalonnácik Pásztorunk botja után egyre kevésbé szalonnások. Ez pedig igen nagy probléma. Egyetlen, a médiában dolgozó szervnek sem lenne szabad nyíltan rasszista hozzászólásokat eregetni a levegőbe, akár sugdolózva, akár mutogatv…

Trackback: Tudtad? 2009.02.10. 08:46:48

„Cigánybűnözés megoldása”A sokadszor, hiába sulykolt megoldási alternatívákkal áll elő a Hírháttér Televízió a cigány- és egyéb települési bűnözés teljes felszámolása és megsemmisítése vonatkozásában. Minthogy megoldást kínálunk, így a jobboldaliak ezt a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jozicsenko 2009.02.10. 08:43:17

ahogy zuslag ügy sincs :-(

mármint tudom hogy olyan vagyok mint Móricka, de valahogy ez a mondat jut eszembe az ilyen dolgokról

minap épp arról beszéltek a rádióban, hogy veszprém megyében kevesebb volt a határőr, ezért amikor összevonták a rendőrséggel, Veszprém megyébe szivárogtak a bünözők, ill ott erősebbek mint pl győrben

namost pont emmiatt szaporodtak meg a rablások pl Pápán

nem értem mire vár Feri, hogy a Katinénit rabolják ki?

teknős 2009.02.10. 08:44:14

Gyáva egy nép ez, Kádár népe.
Jöjjön más, oldja meg helyettünk más. Akasszon más, lőjjön más, csak nekünk ne kelljen elhagyni a meleg kis pocsolyát.
Még megsérülnék, még valami bajom lenne, nekem feleségem/ férjem/anyám/apám/gyereke(i)m van(nak) én nem kockáztathatok semmit.
De te már megcsinálhattad volna! Vagy Orbán, vagy Vona!

Steve the Great 2009.02.10. 08:52:30

Mindezt megerősítette reggel Enying polgármestere is. Elmondta, hogy ő nem tud semmi ilyesmiről, se Sztojka bűnszervezetbeli ügyeiről, se arról, hogy nagy létszámú cigány "maffia" működne enyingi központtal ("mert Enyingen összesen 200 cigány él"), se arról, hogy Sztojkáék elmenekültek volna a településről...

Hattory Hanzo 2009.02.10. 08:56:10

Soha nem gondoltam volna, hogy erre fogok hivatkozni, de Moldova: Bűn az élet című könyvében van egy rész, amikor Tonhauser Lászlót elkiséri egy razziára. Ha jól emlékszem, a Keleti környékén elkapnak egy asszonyt, aki gagyi gyűrűkkel seftel, és megpróbálja megütni "Tonúzer urat", aki erre azonnal leüti, és csak annyit mond a meglepődő Moldovának, hogy így jár, aki rendőrre kezet emel.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.10. 08:56:38

fletó & viktor elmennek a hegyekbe kirándulni. rájuk esteledik és megszállnak egy erdészházban. éjszaka felébred a viktor és azt kérdi:
- mit csinálsz, fletó?
- maszturbálok...
- na, és hogy haladsz?
- még nem sokra haladtam.
- na, akkor most már próbálkozz a sajátoddal...

Grafithuszar 2009.02.10. 08:57:34

Néha már én is arra gondolok, hogy jöjjön Fico és foglalja el az országot... 19% szja, 0 segély a cigányoknak... nem is lenne olyan rossz...

Pancsera 2009.02.10. 09:13:30

Ajánlanám figyelmetekbe a tegnapi "Az Este"-t, ahol Németh Zsolt, a rendőrtiszti tanára általános leba*ást tartott, hogy ilyen helyzetben nem az egyén dolga intézkedni, hanem a rendőré. (www.mtv.hu/magazin/musor.php?hid=332). Remélem, egyszer őt is megtalálja néhány enyingi cigány és majd megmutatják neki, hogy mi a helyzet. Ja, segítséget nem fog kapni, mert ugye Enyingen nincsen helyzet. Kopp Mária egy fokkal normálisabb próbált lenni, bár ő is belefutott a szokásos fajvédő "leszakadó", meg "halmozottan hátrányos" jelzőkbe.

Steve the Great 2009.02.10. 09:23:24

@Pancsera: Mondjuk én el tudom fogadni Kopp Mária érvelését, hogy a leszakadt rétegeknél nagyobb arányban vannak olyanok, akiknek nem számítanak a közös célok/értékek. És ha ez az arány országosan 75-80%, akkor el lehet képzelni, hogy a "hátrányos helyzetű" csoportoknál mennyi lehet... Ez szerintem éppen olyan ténymegállapítás, mint a miskolci rendőrkapitányé...

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.02.10. 09:32:58

@Pancsera:

drebin (németh úr neve az rtf-en) már 10 éve sem volt képben, a tipikus szobarendőr példája.

laopan 2009.02.10. 09:37:12

Csak úgy eszembe jutott:

reakcio.blog.hu/2009/01/07/khmer_ruzs

Mi a legcsalhatatlanabb jele annak, hogy a lehető legszarabb korban vagyunk, a lehető legszarabb helyen?

Ha a hírre, hogy szerb szabadcsapatok készülnek Enyingbe rendet csinálni, igen sokan örülnek a különböző internetes fórumokon.

csárli hárper 2009.02.10. 09:43:02

Ezek az enyingiek a Holdon élnek? Egyik napról a másikra paloták nőnek ki a földből, sok milliós autókkal furikáznak a kancigányok, mindenki fél de senki nem vesz ebből észre semmit?? A rendőröket gondolom megvették kilóra, az apeh ezeket nem meri basztattni de ha egy adózó polgár rossz helyre tesz egy ikszet a bevallásán már ugrik is a több százezres bünti? Hogy is van ez polgármesterúr meg rendőrség meg apeh???Na ezért van már kurvára elege sok embernek és majd csodálkoznak ha beindul a népharag.......

2009.02.10. 09:49:07

Itt már tényleg nincs semmi! Mindenkinek joga van mindenhez, csak a törvényeket nem kell betartani !Szabadrablás van , zsivány korrupt politika és rettegö félelemben élö emberek. Meg a magyarázat hogy demokrácia! Ha ez a sz@r demokrácia, akkor én nagyon szeretnék mondjuk egy osztrák vagy egy svéd elnyomó rendszerben élni! Mert ott már demokrácia van! De itt? Egy nagy sz@r, hazugsággal megtoldva! Amugy meg jöhetnének már a szerb, Arkan- Tigrisek és rendet tehetnének. Hogy öket gyilkológépnek nevezik? Na és? Az olaszliszkai, a kiskunlacházai és a veszprémi gyilkosok mik? Csak nem törvénytisztelö szorgos, dolgos , éjjel-nappal dolgozó és tisztességesen adózó, ártatlan áldozatok?De a gyilkosok ellen --más nem lévén, mert a törvény sz@r--csak ilyen eszközökkel lehetne küzdeni. A liberális ballibák szabadságnak nevezett baromsága ezt hozta. Olaszliszkát, Kiskunlacházát és most mint látható Veszprémet! Akkor mire ez a nagy libás melldöngétés, a demokráciáról?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.10. 10:02:01

hülye rendőrség

még hülyébb kommentelők


ilyen ország pedig...

Antonia40 (törölt) 2009.02.10. 10:09:30

@ezittenkéremmagyarország: Igazad van, az enyingiek közül senkinek sem jutott eszébe rájuk szabadítani az APEH-et?? Gondolom életükben egy fillér adót, tb-t sem fizettek ezek a gengszterek, de 20-30 milliós Merdzsókkal rohangásznak, ez senkit sem irritált? Máris megyek az APEH honlapjára és körbenézek, hogy hogyan lehet Sztojkáékra ráuszítani az APEH-et...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.10. 10:14:59

Meg egy szepseg.
Mi is tortent Hevesen? A rendorok kimentek elfogni egy korozott bunozot. Megtamadtak oket. Aztan kimentek meg egyszer es elkaptak az illetot (ot is Rafaelnek hivtak, nem tudom, van-e kapcsolat).

Nyilatkozik a helyi cigany onkormanyzat vezetoje.
nol.hu/belfold/_cigany_nem_dob_fel_senkit_

"Megkerestük Balogh Jánosnét, a hevesi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökét, aki elmondta: már elolvasta a polgármester levelét, de válaszolni csak az elkövetkező napokban fog. Közölte: való igaz, hogy rokonai bújtatták a régóta körözött Rafael Lajost, ezen azonban szerinte nem lehet csodálkozni. Mint mondta, a cigányság egyik ősi törvénye, hogy senkit sem "dobnak fel", az árulót ugyanis kiveti magából a közösség. Hozzátette: személy szerint többször is próbált a rokonokkal üzenni a férfinek, adja fel magát, mert veszélyezteti a többi romát is az ottlétével, ám nem járt sikerrel."

2009.02.10. 10:18:53

Hannibál! Nem tudom ki vagy nem is érdekel, ám megkérlek, hogy azt nevezd hülyének , aki otthon elédbe rakja a kaját! Bocs a többiektöl!

Zetek 2009.02.10. 10:24:23

Fletóék keményen dolgoznak, hogy bevigyék a Jobbikot a parlamentbe. A Jobbik pedig a süket dumájával, hogy hatalmon tartsa az MSZP-t. Kiváló az együttműködés. Várom az enyingi MSZP és az SZDSZ nyilatkozatát.

Francois Pignon 2009.02.10. 10:32:33

@Doomhammer: Hát ha ősi törvény, mit lehet tenni...
Na de a CKÖ elnöke is tudott egy szökésben levő bűnöző hollétéről?! Szép.

szpal 2009.02.10. 11:09:32

@Zetek: mi a süket duma a Jobbik részéről? A cigánybűnözés? Ja, az tényleg naaaagyon süket duma... Vagy a halálbüntetés visszaállítása? A móri gyilkosság után Orbán is szóbahozta.

Zetek 2009.02.10. 11:15:57

@szpal: A plakatív üres kijelentések mindenféle reális megoldási javaslatok nélkül. Te is kimondtad, hogy cigánybűnözés. Azon kívül, hogy ez neked jól esik mi következik ebből? Hol keressük a megoldást?

wendriner úr 2009.02.10. 11:16:11

ajánlom mindenki figyelmébe az olasz hadsereg és a rendőrség közös akcióját Szicíliában. nálunk is hasonlóra lesz szükség. ha ez nem történik meg, akkor pár év múlva az északír megoldás elkerülhetetlen lesz.

arra is felhívnám a figyelmet, hogy ezek a cigány bűnbandák nagyon sok esetben "magyar" talpasokkal dolgoznak, tehát korántsem homogén cigányproblémáról van szó. ezt a tisztelt ballib újságírók is megérthetnék. a cigány elit számára is létkérdés, hogy az említett bűnbandák tagjait kirekessze a társadalmukból, ellenkező esetben nagyon rövid időn belül a többségi magyar társadalom általános bosszúját fogják megtapasztalni, ami nekünk együttesen lesz nagyon rossz.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 11:28:55

Senkinek sem szúrt szemet, miből élnek Sztojkáék?
2009.02.10. 11:01 zero
Egészen elképesztő dolgok derülnek ki ...

- A veszprémi gyilkosság három gyanúsítottja közül kettő - köztük Sztojka Iván - nemrég hamarabb szabadult a börtönből, büntetését jó magaviselete miatt harmadolták, vagyis csak a kiszabott idő kétharmadát kellett letöltenie, a fennmaradó egyharmadot elengedték.

- Információ szerint Sztojkáék a Balaton déli partján tevékenykedő enyingi bűnözőcsoporthoz tartoznak, akik most terjeszkedésbe kezdtek. A pincérnő megverésével pedig azt akarták megmutatni, hogy mi történik akkor, ha a tulajdonos nem fizet védelmi pénzt.

- Enyingen - ahol a veszprémi gyilkosság egyik feltételezett elkövetője, a még körözött Sztojka Iván lakik -, nincs bűnbanda - cáfolta az MTI érdeklődésére a bűncselekmény kapcsán felröppent szóbeszédet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

"A fiatalember számára nem ismeretlen érzés, hogy rendőrök vannak a nyomában, legutóbb akkor csaptak le rá, amikor a mezőszilasi vállalkozót, Prikkel Tamást és feleségét megölték.
– Iván teljesen kikészült a börtönben, amíg kiderült, hogy semmi köze Prikkelék megöléséhez – meséli a Borsnak enyingi otthonában a menekülő férfi édesanyja. – Biztos vagyok benne, hogy most is hamarosan bebizonyosodik a fiam ártatlansága. Én pontosan tudom, hogy csak azért menekül, mert fél újra szembekerülni a rendőrökkel. Nekünk fogalmunk sincs róla, merre jár, de azt üzenjük neki, adja fel magát, és menjen el az első útjába kerülő őrsre, ahol tisztázza magát." - Bors

" Hatalmas puccos ház, drága autók, feltűnő ékszerek, kopaszra borotvált fej, kivillanó tetkók: mondjak még valamit? – néz rám az enyingi főutcán egy fiatalember. – Biztos három műszakban dolgozik valahol betanított munkásként, ugye? Ne hülyítsük egymást, ő egy bűnöző és kész!"

"Én csak annyit mondhatok, hogy nem tudom, miből él a Sztojka család – mondja Tóth Dezső, Enying polgármestere. – Ivánt gyerekkora óta ismerem, tanítottam őt az általános iskolában, a mai napig köszönő viszonyban vagyunk. De arról nem tudok, hogy bármit is dolgozna. Csak azt látom, hogy szépen gyarapodik."

Senkinek sem tűnt fel, hogy a soha életben nem dolgozó huszonéves többszörösen elítélt bűnözők Audival járnak kígyóbőrcsizmában (lásd lent a képeket), és hogy milyen családi házakban laknak?
Hol van ilyenkor az APEH? Lehet, már a 16 milliárd forint jutalom felosztásán agyalnak? Vajon Sztojka Iván töltött már ki adóbevallást?

Senkinek sem tűnt fel a tavalyi siófoki menetelés? Ha nem tűnt fel a rendőrségnek, ha szerintük nincsenek bűnbandák Enyingen, akkor nagyon súlyos problémák vannak a rendőrségen belül. Ha pedig feltűnt, de esetleges megvesztegetés vagy félelem miatt nem tettek semmit, akkor meg egyenesen tragikus a helyzet. Ha félnek a helyi rendőrök (amit még meg is értek) akkor miért nem kértek segítséget más megyékből?

Bencze országos rendőrkapitány szerint a plusz 2 milliárd forint a túlórák kifizetésére lesz elég. Hát ez a nagy közbiztonságot növelő intézkedési csomag? Mert ez így egy nagy nulla ...

vastagbor.blog.hu/2009/02/10/senkinek_sem_szurt_szemet_mibol_el_sztojka

Zetek 2009.02.10. 11:28:55

@wendriner úr: Itt nem a tudás hiányzik - amúgy a hadsereg bevetése nem változtatott az olaszoknál semmin sem - hanem a változtatás szándéka.

szpal 2009.02.10. 11:34:09

@Zetek: "A Jobbik felállítaná a csendőrséget", szóval ennyi, igazad van. De a Fideszneksincsprogramja, nem hallottad Lendvay Ildikótól?

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.10. 11:49:59

nem rajongok a kurucokért, de ez a cikk épp idevág (jól):
kuruc.info/r/35/34985/
Emlékszünk még a 2006 végén történt ügyre? Egy vissza nem fizetett tízmilliós kölcsön miatt eldurvult egy vita, a tehetős vállalkozót, Prikkel Tamást és feleségét baseballütővel agyonverték, holttestüket a Mercijükkel együtt pedig felgyújtották az elkövetők, hogy eltüntessék a nyomokat.
2007-ben ezt olvashattuk az Index egyik hírében: "Az ügynek továbbra is hat gyanúsítottja van, de csak ketten vannak előzetes letartóztatásban, két enyingi férfi, Sz. Iván és testvére, R. Róbert."

Vastagbőr (átvették a kurucok is)
- Enyingen - ahol a veszprémi gyilkosság egyik feltételezett elkövetője, a még körözött Sztojka Iván lakik -, nincs bűnbanda - cáfolta az MTI érdeklődésére a bűncselekmény kapcsán felröppent szóbeszédet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.
– Iván teljesen kikészült a börtönben, amíg kiderült, hogy semmi köze Prikkelék megöléséhez – meséli a Borsnak enyingi otthonában a menekülő férfi édesanyja. – Biztos vagyok benne, hogy most is hamarosan bebizonyosodik a fiam ártatlansága. Én pontosan tudom, hogy csak azért menekül, mert fél újra szembekerülni a rendőrökkel. Nekünk fogalmunk sincs róla, merre jár, de azt üzenjük neki, adja fel magát, és menjen el az első útjába kerülő őrsre, ahol tisztázza magát." - Bors

" Hatalmas puccos ház, drága autók, feltűnő ékszerek, kopaszra borotvált fej, kivillanó tetkók: mondjak még valamit? – néz rám az enyingi főutcán egy fiatalember. – Biztos három műszakban dolgozik valahol betanított munkásként, ugye? Ne hülyítsük egymást, ő egy bűnöző és kész!"

"Én csak annyit mondhatok, hogy nem tudom, miből él a Sztojka család – mondja Tóth Dezső, Enying polgármestere. – Ivánt gyerekkora óta ismerem, tanítottam őt az általános iskolában, a mai napig köszönő viszonyban vagyunk. De arról nem tudok, hogy bármit is dolgozna. Csak azt látom, hogy szépen gyarapodik."

Senkinek sem tűnt fel, hogy a soha életben nem dolgozó huszonéves többszörösen elítélt bűnözők Audival járnak kígyóbőrcsizmában, és hogy milyen családi házakban laknak?
Hol van ilyenkor az APEH? Vajon Sztojka Iván töltött már ki adóbevallást?

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.10. 11:53:57

hupsz, látom, megdupláztam Carnivora kommentjét, bocs

Pancsera 2009.02.10. 12:09:13

@Steve the Great: Azért mondtam, hogy Kopp Mária egy fokkal jobb volt. Legalább halványan próbált célozni arra, hogy egy ilyen gyilkosság nehezen indokolható a "nehéz szociális helyzettel". A nehéz szociális helyzetű krumplit és kenyeret lop, nem késsel jár diszkóba.

Pancsera 2009.02.10. 12:09:59

@triumphator: Elég szomorú, hogy egy ilyen fasz*alap még mindig oktathat, sőt, nyilatkozatot adhat le a tévében. :-/

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 12:20:19

@Pancsera:

Mit gondolsz, miért van ilyen állapotban az oktatási rendszer? :P

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.10. 12:31:07

hu.wikipedia.org/wiki/Cig%C3%A1nyb%C5%B1n%C3%B6z%C3%A9s

A francia kutatás a következő megállapításokat tette:[13]

* A cigányok által elkövetett bűncselekmények általános képét a kisebb súlyú bűncselekmények jellemezték (lopások). A kiemelkedően súlyos bűncselekmények aránya nem magasabb, mint más népességben.
* Leggyakoribb bűncselekménytípusok:
o emberölések – legjellemzőbb féltékenységi indítékból
o hivatalos személy elleni erőszak
o vagyon elleni bűncselekmények

A csehszlovák felmérés szerint az összes cigány bűnelkövető aránya 3-4-szer magasabb volt, mint a nem cigány bűnelkövetőké. A fiatalkorú cigányok kriminalitása 10-szerese volt a nem cigány fiatalkorúak bűnözésének. A leggyakoribb bűncselekmények a lopás, testi sértés, megrontás, rablás volt.[14]

Magyarországon 1975 és 1979 között 10 000 lakosra jutó bűnelkövetők száma a nem cigányoknál 69,7, míg a cigányok esetében 133,3 fő volt. A fiatalkorúaknál ez a szám 118,3 míg a cigányoknál 342,7 fő. Tekintettel a két populáció eltérő korstruktúrájára, ténylegesen a cigányok esetében az összes elkövetőnél 2,2-szer, a fiatalkorúaknál 3,3-szor nagyobbak voltak ezek a mutatók.

1975 és 1979 között 5,1%-ról 5,6%-ra nőtt a cigány gyanúsítottaknak az összes gyanúsítotton belüli aránya. A fiatalkorúak aránya kétszer magasabb a cigány gyanúsítottak körében.[20]

1975 és 1986 között az összes gyanúsított száma 20%-kal, míg a cigány gyanúsítottak száma 70%-kal emelkedett.[20]

Ezeknek a statisztikáknak az értéke azonban erősen kérdéses. Dr. Póczik Szilveszter szerint:
A kommunista időszakban bevett "cigánybűnözés" kifejezés megengedhetetlen módon szimbolikus kapcsolatot teremtett a roma etnikum és a bűnözés jelensége között, és sajnálatos módon ezt erősítette a 70-es és 80-as években készült külön cigány bűnügyi statisztika is. Ezek a statisztikák azonban diffúz módszertani bázisok miatt korábban is csak korlátozottan voltak használhatóak, a valóságban inkább azt mértek, hogy a rendőrség - a romló felderítési mutatókat kompenzálandó - mikor, milyen intenzitással dolgozott a cigányok körében.[4] Egy 2007-es felmérés szerint a büntetésvégrehajtási intézetekben a fogvatartottakkal foglalkozók átlagosan 54%-ra becsülték a cigány származásúak arányát. A legmagasabb arányt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Bv. intézet 90%-os értéke mutatja; a másik véglet Vas és Győr-Sopron-Moson megye: itt az elítéltek 26%-a cigány származású. A kutatás következtetése szerint a Magyarországon ismertté vált bűnesetek elsődleges motivációja a szegénység: az eljárás alá vont személyek száma drámaian megnőtt a kilencvenes évek elejétől, de túlnyomó többségük továbbra is az alacsony iskolai végzettségűek, a rossz szociális körülmények között élők, a szakképzetlenek, a tartós munkaviszonnyal nem rendelkezők, illetve a munkanélküliek közül kerül ki.[21]

elfelejtette 2009.02.10. 12:33:20

Mégis, kiben lehetne bízni?

1. Nehéz fegyverhez jutni, és ha sikerül is, magaddal cseszel ki, ha használod. Hiába a saját házadat véded, ha nincs arányban a támadással (érted b*zmeg, döntsd el fél másodperc alatt, hogy mit akar az idegen a házadban), megbüntethetnek.

2. A polkorrekt szektor értelmiségistüól utálja a gárdaféléket. Nem szeretik, kiröhögik, lenácizzák, megbélyegzik, mert hogy félelmet kelt stb, stb...

3. A rendőrséget leépítik, kevés az ember, kevés az eszköz, alulfizetettek, ezért, illetve ezért is lusták és vagy korruptak. Vidéken a helyzet talán rosszabb, mint a fővárosban.

Ezek után csoda, hogy sokan várják a szerbeket?

Inkább nem is írok semmit arról a fajta libafos liberális politikáról, ami idáig vezetett, ami nagyjából annyiban merül ki, hogy csak a rendőrnek van bármihez is joga, de legyen olcsó, kevés rendőr is elég, mert hogy pénzügyi egyensúly, de ha kevés, akkor se engedjük a polgárnak, hogy megvédje magát, mert az nem jó.

Mindezt úgy, hogy közben létezik egy olyan szubkultúra, ami egyszerűen összeférhetetlen a többségi társadalom életvitelével. Amiről bármely kezdő szociológus hallgató megmondja, hogy egymás mellett ilyen eltérő kultúrák nem férhetnek meg egymással, attól csak széthullik a társadalom.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.10. 12:33:41

A magyarországi vizsgálat szerint a cigányok bűnözése alapvetően összefügg a cigányság sajátos történeti fejlődésével, amely azt eredményezte, hogy többségük a halmozottan hátrányos helyzetű társadalmi csoportokhoz tartozik. A kutatás bebizonyította, hogy a cigányság bűnözése rétegspecifikus. Az iskolázottsági szint, jövedelem, család nagysága, lakáshelyzet döntő módon meghatározta az életmódszerkezetet. Bizonyítást nyert, hogy nem a „cigány származás, cigány mivolt”, tehát valamely etnikai vonás az, amely a cigányság bűnözését – elsősorban – determinálja. A vizsgálat megállapította, hogy a cigányság bűnözése részben szubkulturális csoportok bűnözése. A megvizsgált populáció 30%-ánál a családban több generációra visszamenőleg a családtagok többsége bűnöző életmódot folytatott. A cigányság sajátos történeti fejlődése során kialakult egy olyan tradicionálisan bűnöző szubkultúrával rendelkező csoport is, amely a bűnelkövető cigányok nagy többségét adja.[23]

Kulturális konfliktusok [szerkesztés]

A finn kutatás elsősorban a vérbosszú vizsgálatára terjedt ki, a vizsgálatból a következő megállapítások emelhetők ki:

* a cigányoknak elkülönült csoportlétük, kulturális rendszerük van, így többnyire elutasítják a hivatalos igazságszolgáltatást, bizalmatlanok a jogrenddel szemben,
* a rokonsági kötelék meghatározó jelentőségű,[15]
* a magántulajdon fogalma és tisztelete elmarad a többségi társadalom, mögött, gyakori az önkényes lakásfoglalás.[24]

elfelejtette 2009.02.10. 12:38:35

Szóval azt akartam, ezzel mondani, hogy a problémák gyökerét én abban látom, hogy egyrészt az állam nem hajlandó erős, jól szervezett rendőrséget pénzelni, ugyanakkor nem engedi sem az önszerveződést, sem pedig az önvédelem terén nem ad engedményeket.

Mindezt egy olyan helyzetben, ahol messze nem tekinthető homogénnek a társadalmi berendezkedés abban az értelemben, hogy van egy eléggé problémás kisebbség.

elfelejtette 2009.02.10. 12:41:37

Mindezt az egészet meg lehetne spékelni a totálisan elbaszott foglalkoztatáspolitikával is. A Dzurinda féle reformoknál pl. az egyik sarokkő az volt, hogy segélyből semmiféle módon ne lehessen magasabb, vagy ugyanakkora jövedelemre szert tenni, mint munkából.

Azt gondolom, hogy nálunk is nagyon fontos lenne ez. A sok segélyből élő lófráló energiáját is lekötné, ha dolgozni kellene. A kollektív léleknek is jót tenne, ha visszaállítanák a munka becsületét.

states 2009.02.10. 13:08:39

@jozicsenko:
Katus néni a gázóra kattogására koncentrál, nem ér rá a betörőkkel foglalkozni

states 2009.02.10. 13:23:00

Engem az fogott meg legjobban ebben az enyingi történetben, hogy az az adóhivatal, amelyik napra kész, ha valamelyik kisvállalkozó nem vallja be töredelmesen, hogy már gyerekkorában is tartott titokban egy naposcsibét, annak nem tűnik fel az iwiwen közzétett Sztojka-portré az ujjnyi vastag aranynyaklánccal, meg a hozzá színben passzoló mercivel. No persze, csak ha már a rendőreinknek nem tűnt fel. Persze ez csak azért lehet, mert mi adóellenőreink még sohse hallottak Al Caponéról...

zoli29 2009.02.10. 13:40:43

Idézet a hétfői Estéből Németh Zsolt kriminológus és Krizsó Szilvia beszélgetéséből:

"Németh Zsolt: Magáról a verekedésről is szörnyű, ostoba legendák keringtek. Most már tudjuk azt, hogy nem úgy volt az, ahogy a klub elnöke naphosszat mondta, hogy minden előzmény nélkül megverték őket, hanem ezek az emberek, ezek a bűnözők gátlástalanul viselkedtek, kötözködtek ott, de nem az étterem személyzete, vagy a biztonsági őr rendszabályozta meg őket, nem rendőrt hívtak, hanem ezek a sportolók úgy gondolták, hogy majd ők megfékezik őket, és rendet csinálnak.

Műsorvezető: De Ön szerint egyébként az nem lenne egy normális emberi magatartás, hogy ha valaki bajba jut, akkor segítünk rajta, és nem várjuk meg, amíg valaki felhívja a rendőrséget, és fél óra múlva megérkezik valaki?

Németh Zsolt: De nem jutott bajba senki. Az, hogy a pultos nőt megverték, megütötték volna, ez sem igaz, hallottuk most a Kékfényben. Ezek egyszerűen otromba módon viselkedtek, ami valóban nem tetszhet nekünk, de nem a mi dolgunk, különösen egy ilyen helyen, ahol bármilyen ember előfordulhat, nem a mi dolgunk, hogy megrendszabályozzuk."

www.mtv.hu/videotar/?id=37937

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.10. 13:42:33

@dszg: én is a székelyest ösmertem, csak gondoltam, hogy fletóviktorral mókásabb a pojén...:))

murcicomp 2009.02.10. 14:13:51

Jó ez MTV-s idézet! Valaki itt vagy a Vastagbörön már írta csak pár nap és jönnek a nyilatkozatok, hogy minek mentek oda, minek kerseték a baj, stb. Úgy látom egy és fél nap is elég volt az első balfasz (Németh Zsolt, csak hogy ne felejtsük el az alja embert) aki elkezdte kenni a szart! Remélem a következő kriminalisztikáját a saját családja ellen elkövetett büncselekmény motívumaiból készíti el! :)

zoli29 2009.02.10. 14:22:43

murcicomp,

A legfrissebb hírek szerint már nem is arról volt szó, hogy Cozma beleszólt bármibe is, hanem egyszerűen odamentek hozzá, és verekedést provokáltak.
nol.hu/mozaik/mi_tortent_a_patriota_lokalban_

Grrr 2009.02.10. 14:32:26

@elfelejtette:
Egyetértek! Azt is fontosnak tartom kiemelni, hogy persze a liberális PC-beszéd itteni félreértelmezett és inadekvát használata is közrejátszhatott a probléma súlyosbodásában, de csak kisebb részben.

Legnagyobb részben a rendőrség és igazságszolgáltatás züllesztése, a valóban a valós problémákra koncentráló vidékfejlesztés és foglalkoztatáspolitika elárulása volt a hibás. Leginkább ezeket kell majd számonkérnünk a következő kormánytól.

states 2009.02.10. 14:41:26

Bár arról még tart a vita, hogy létezik-e cigánybűnözés, az hogy emszpébűnözés létezik már nem igen képezi vita tárgyát, őrizetbe vették a 7. kerületi polgármestert. Ha a terézvárosit is, akkor lassan összejön nekik egy jó kis fővárosi közgyűlés. A sitten...

reality 2009.02.10. 14:45:27

@murcicomp: Reggel a napkeltében Derzsi Péter (a veszprémi nyomozás vezetője) elmondja, hogy sikerült rekonstruálniuk a történteket, és e szerint a kézisek nem kötöttek bele a már inzultálókba, csak mondjuk pl. elég volt, hogy rájuk nézett Cozma. A cigányok már vadásztak valakire, és keresték a balhét.
napkelte.wildom.hu/naptv/jsp/program/wmv.jsp?filename=/naptv_upload/visszanezo/200902/20090210-0742.wmv
Az ilyen gerinctelen alakokat, mint Német Zsolt, meg az enyingi polgármestert utálom, mint a sz@rt.

zoli29 2009.02.10. 14:47:22

reality,

Az enyingi polgármester fél, mint valószínűleg mindenki más a településen. Csak az ilyen nem való polgármesternek.

zoli29 2009.02.10. 14:53:10

reality,

Nem tudom te láttad-e Az Estét, de ez a Németh Zsolt úgy viselkedett, és úgy beszélt, mint ha megrendelésre tenné (persze lehet, hogy ilyesmiről szó sincs, akkor egyszerűen csak egy szemét alak).
A Krizsó is láthatóan meglepődött azon, amit mondott. Hiszen még ha arról is lett volna szó, hogy Cozma megpróbálta megvédeni a pultos csajt, ez akkor is egy normális emberi gesztus lett volna egy 26 éves férfitól, amiért nem lehetne elmarasztalni.

osborne 2009.02.10. 15:31:30

erre csak most ébred rá Gyurcsány? Eddig hol élt?

...bebizonyosodott, hogy Magyarországon vannak olyan térségek és települések, ahol nem biztosítható a mindennapi nyugalom és a közbiztonság.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-256491

Vidéki 2009.02.10. 15:35:30

@Doomhammer: A hevesi cigány önkormányzat vezetője szerint a cigányság egyik ősi törvénye, hogy „nem dobnak fel senkit” az árulót pedig kiveti a közösség.
Itt tehát nem érvényesülnek a Magyar Köztársaság törvényei?
Vélekedhet így egy választott vezető?
Az olasz maffiánál is él a hallgatás törvénye, de ott a hatóságok nem akceptálják.
Micsoda elvarázsolt gondolkodású emberek ülnek nálunk felelős pozíciókban, hogy ezt az arcátlanságot eltűrik?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.10. 15:36:22

Ez a faszi már elég rég a maszop házi szakértője.
Lehet, hogy anno az egész csávó, úgy ahogy van
megrendelésre készült . )

reality 2009.02.10. 15:45:25

@Zoli28: Láttam. Nem csodálom Mocsai Lajos felháborodását.

reality 2009.02.10. 15:53:57

Mi a véleményetek arról, hogy Gyurcsány magához rendelte Benczét? Ez normális?

zoli29 2009.02.10. 15:54:01

reality,

Mocsai felháborodott ezen? Nem hallottam. Van linked?

reality 2009.02.10. 16:00:46

@Zoli28: Hú, most hirtelen nem találom a neten. Én a Hírtv-ben hallottam a nyilatkozatát még tegnap. Úgy látszik már hamarabb is mondhattak ilyesmiket (mármint, hogy a fiúk tehettek arról, hogy ez történt).

zoli29 2009.02.10. 16:04:49

reality,

Ja, azt hittem konkrétan a Németh Zsolt szavaira reagált.

Necoure Yamaki 2009.02.10. 16:30:50

Talán kapcsolódik ide valamelyest: www.hirszerzo.hu/cikk.gyurcsany_ne_fizessenek_elo_a_magyar_hirlapra.97318.html
látjátok, ez a szeretett ember mennyire tud figyelni, semmi sem kerüli el a figyelmét. A gazdaságélénkítésről és válságkezelésről sajnos még nem sokat tudunk.

elfelejtette 2009.02.10. 16:47:36

@Necoure Yamaki:

Gyurcsány :D A baloldal Torgyán Józsija kiteljesedett. Ez a csúcspontja karrierjének, akárhogy is nézem.

Necoure Yamaki 2009.02.10. 16:59:35

@elfelejtette: Az bizony. Én viszont most követelem, hogy az Operaházból tüntessék el az ingyenes Népszavákat azonnal! Amikor megláttam, rögvest kiszaladt a vér belőlem. Mintha a Munkásőr gyűlésen ingyenes lenne a Turul Magazin...

zoli29 2009.02.10. 17:02:30

www.hirszerzo.hu/cikk.gyurcsany_ne_fizessenek_elo_a_magyar_hirlapra.97318.html

Egyetértek, hogy legyen bűntetőfeljelentés, és a bíróság döntse el, hogy a cikk belefért-e a véleménynyilvánítás szabadságába, vagy sem.
De az, hogy a miniszterelnök személyesen intézkedik, hogy az állami vállalatokban ne lehessen Magyar Hírlapot olvasni... ez több, mint furcsa. Jól mutatja, milyen Gyurcsány demokrácia-értelmezése.

zoli29 2009.02.10. 18:55:34

A Fidesz kockáztat...

"Ki kell mondani: a cigány származású emberek által elkövetett súlyos bűncselekmények száma aggasztó módon növekszik. Követeljük, hogy a kormány a bűnelkövetők származás alapján való mentegetése helyett kerítse kézre az elkövetőket, és biztosítsa az áldozatok jog- és érdekvédelmét" (részlet a Fidesz elnökségének közleményéből)
fidesz.hu/index.php?Cikk=128650

tevevanegypupu 2009.02.10. 19:09:00

Na ez a baj, nem a Tina Turner koncert..Gyurcsany igy ohajtja megoldani a problemat, hogy racigeli egy ujsagra es benne szemely szerint Bayerre. Aki csak elomndja, amit mindnyajan erzunk. Marpedig nagyon sokan erzunk igy. Ezert talan jobb is lenne, ha Gyurcsany gyorsan lemondana..Csak nem akar tobb millio rasszista kirekeszto miniszterelnoke lenni?

star77 2009.02.10. 19:09:33

Namost akkor jönnek a szerbek v nem?tud valaki információt?

states 2009.02.10. 19:09:57

Alighanem Fletónak pánikrohama van, holnap fog vallani Zuschlág, Hunvald Gyuri pedig ismerkedik a börtönviszonyainkkal. Ez utóbbi esemény érdekes módon nem érte el miniszterelnökünk ingerküszöbét, ellentétben Bayer cikkével. Egyébként azt hiszem, hogy ez az ostoba akciója inkább reklámot jelent a MH-nak, semmint valódi fenyegetést. Az már egy másik kérdés, hogy egyáltalán jogilag megállja-e a helyét egy országos napilap ellen meghirdetett miniszterelnöki bojkott. Amúgy pedig Bayert lehet nem szeretni, de ebben az írásában semmi nincs, legfeljebb csak a magyar valóság...

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.02.10. 20:03:00

Még pár év gyurcsányizmus, és ilyen ország, hogy Mo. tényleg nem lesz.
Lehet, hogy Szlovákiába kéne emigrálni?

Pancsera 2009.02.10. 20:36:44

@Zoli28: Szerintem nem kockáztat. Ezzel nagyon sok ember szimpátiáját ki fogja vívni. Ezzel egy igen komoly rést üthet az agymosott ballib szavazók szakadó szövetébe. A cigányellenesség náluk is tapintható feszültséget szül. Ha a Fidesz végre ki meri nyitni a száját, akkor nagyon sokan úgy lehetnek vele, hogy lehet, hogy Orbán hülye, de legalább az igazat mondja a párt és nem a PC szöveget erőlteti.

Berci_JCHC (törölt) 2009.02.10. 20:38:15

Sztojka se létezik.
Enying se.
Veszprém se.
Magyarország se.
Mert ilyen ország pedig nincs...

(Azért a dolgok fényében érdekes az Index két cikke, az egyik Enyingről, a másik a siófoki szálról...)

Pancsera 2009.02.10. 20:44:13

@Zoli28: Akkor mondjon le és húzzon el a p-be. Adja át a széket olyan tökös legénynek, mint pl a monoki polgármester. Az ilyen remélem nem alszik jól és óránként fölkel, él-e még. A terror nem jó altató.

reality 2009.02.10. 20:48:38

@Dr. Morcz: Hogy klasszikust idézzek: "El lehet menni. kérem!"

Google 2009.02.10. 20:56:24

Az Indexes cikk (helyiek) szerint a rendőrséget és a polgármestert is kézben tartotta ez a klán. Így aztán nem furcsa, hogy nem tudtak semmit, nem láttak semmit.
A polgármester mondjuk, annyit észrevett, hogy Sztojka, bár nem dolgozik, szépen gyarapodik.
Vénusszal főzött, vagy ő a levegőtől is gyarapodott?
Gyurcsány pedig jobban tenné, ha az uzsorásokkal, leány-futtatókkal, védelmi pénzt szedőkkel foglalkozna, őket bojkottálná.
Ezt meg is tudná tenni, ha nem a társadalomnak abban a több mint 50% körüli részében tanyázna, mely értéket és irányt vesztett.
Ő nem csak itt tanyázik, ezeknek a bátor/büszke vezetője is.

osborne 2009.02.11. 13:07:06

"Az állítólagos bűnbanda csak egy mendemonda, aminek persze lehet valóságalapja, de nekünk nincs információnk ilyen jellegű szerveződésről. Itt nem követtek el olyasmit, amivel felhívták volna magukra a figyelmet. El sem tudom képzelni, hogy létezik egy ilyen 100-150 fős csapat" - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője, akit meglepetésként ért a hír, hogy az általa "mendemondának" nevezett banda tavaly késekkel és kardokkal vonult végig Siófok belvárosán, és az esetről videó is készült.

"Nem tudtam a videóról, de köszönöm, hogy szólt róla. Megnézzük, és ha azt a megyei rendőrkapitányság igényli - ez ugyanis nem hozzánk tartozik, hanem a Somogy Megyei Rendőr-főkapitánysághoz -, akkor segítünk a felvételen szereplők beazonosításánál" - tájékoztatott.

stop.hu/articles/article.php?id=450796

ez egy bűnügyi osztály vezetője.

sergei 2009.02.11. 16:43:19

No kérem, TótaWé ezt írta nemrég: "A liberális modell nem működik. Mi vagyunk rá az élő példa: magyarok és magyar cigányok, együtt, összegabalyodva."

w.blog.hu/2009/02/11/a_magyar_nep_zivataros_szazadaibol_1

Nem olvastam végig, csak úgy bele-bele, de ez a mondat megfogott :).
süti beállítások módosítása