A humor gépágyúja, a nők és egy rakás pénz
2009. február 07. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

A humor gépágyúja, a nők és egy rakás pénz

 Mint Turul kollega korábban beszámolt róla, nemrég kiderült: a Szociális és Munkaügyi minisztérium 2008-ban 3 millió forintot fizetett a Hócipőnek, hogy emlékezzék meg a 100. nőnapról egy cikkecskével. Az üggyel több médium is foglalkozott, már csak azért is, mert Farkasházy Tivadarné - auditálatlan példányszámú - lapja a jelek szerint meglehetősen népszerű a túl bő PR-keretet elkölteni vágyó minisztériumok körében.

 Nos, Farkasházy Tivadar nem hagyta annyiban a dolgot, az Indexnek olvasói levelet írt, amely pénteken egész nap címlapon volt. Ebben a harmatgyenge poénkodáson kívül lényegében két dolgot állít. Egy: a Magyar Nemzet utálja őt, ezért folyton cseszegeti. Nos, ez valószínűleg igaz, bár azt megjegyeznénk, hogy egy ellenzéki (sőt bármilyen) lapnak az az egyik kötelessége, hogy az indokolatlannak tűnő állami megrendeléseket figyelemmel kísérje.

 Farkasházy másik pontja: 

(...) Feltehetően erre válaszul jelent meg a Magyar Nemzetben, hogy tavaly márciusban egyetlen nőnapi cikkért három milliót kaptunk. A valóság ezzel szemben az, hogy két egymás után következő számban összesen ötoldalnyi terjedelemben tettünk eleget a szerződésben vállalt kötelezettségünknek, többek között annak, hogy bemutatunk 41 olyan hölgyet, akik a jelenben és az elmúlt századokban sokat tettek a nők egyenjogúságáért, esélyegyelőségük előremozdításáért, valamint olyan területeken alkottak maradandót, amelyek a társadalom korábban egyértelműen férfi-tevékenységként tartott számon. Így dolgoztuk fel Szapphó, Boudica, Árpád-házi Szent Erzsébet (...) Czigány Ildikó, Rachel Weisz, Polgár Judit életrajzát. Az öt oldalért két és félmilliót kaptunk. Lapunk hirdetési tarifája oldalanként ötszázezer forint, azzal pedig semmi munkánk se lett volna.

 Magyarul:

 - Nem hárommilliót, hanem két és felet kapott a Hócipő, és nem egy, hanem két cikkért.

 Így mindjárt más.

 - Jobban jártak volna, ha az öt oldalon fizetett hirdetést jelentetnek meg, és nem pöcsölnek a cikkírással. Ebből az következik, hogy ha egyáltalán nem írnának semmit, hanem csak hirdetéseket jelentetnének meg, mint a postaládákba bedobott izék, akkor járnának a legobban.

 Ezzel egyébként az egész ország jobban járna, de ez most mellékes. Farkasházy azt az apróságot persze nem említi, hogy az adott anyagok nem fizetett hirdetésként, hanem szerkesztőségi tartalomként jelentek meg, amiért a Hócipő ismeretlen számú vásárlója kipengette a pénzt; ha ugyanazon az öt oldalon lakkcipőhirdetéseket talált volna tartalom helyett, akkor többet talán nem adott volna ki gempát az újságért. Ráadásul az inkriminált cikk(ek) nem valamiféle külön mellékletként jelent(ek) meg, hanem a Hócipő egyik állandó rovatában, amelyet amúgy is ki kellett volna tölteni anyaggal. A modell egyébként zseniális: valamely állami szerv fizet kolumnánként félmilliót egy cikkért, amit amúgy is meg kéne írnunk, majd ugyanazt a cikket eladjuk az olvasóknak a szokott árért, s még reklámokra is jut hely a lapszámban.

 - Maguk a cikkek kurva jók és társadalmilag hasznosak.

 Hát ezzel itt nem vitatkoznánk, hanem inkább idéznénk néhány részletet magából az eredeti nőnapi csokorból, amely a Hócipő 2008/5. számában jelent meg, oldalanként félmillió forintért. (Az eredeti nyomtatott laphoz sajnos nem jutottunk hozzá, de az biztos, hogy a Hócipő honlapján semmi nem jelzi a cikknél, hogy minisztériumi megrendelésre készült):

SZAPPHÓ
(Krisztus előtt 6-7. század)
Az első ismert költőnő - vagy talán az első ismert költő - a történelemben. Lelki rokonom: én is a nőket szeretem jobban, olyannyira, hogy ha lánynak születtem volna, talán én is leszbikus lennék.

TUDOR ERZSÉBET
(1533-1603)
Feledtette nénje, a véres Mária rémtetteit, és lerakta a világbirodalom alapjait Angliában. Amellett jó szereplehetőséget teremtett a nagyszerű Cate Blanchett számára.

BRUNSZVIK TERÉZ
(1775-1861)
Az óvodai nevelés megalapítója; az első óvodát sajnos Angyalkertnek nevezte el, de zenei ízlése ennél sokkal fejlettebb volt: Beethovent szerette, viszont a Spice Girlst például sohasem hallgatta.

HUGONNAI VILMA
(1847-1922)
Az első magyar orvosnőnek Svájcban kellett kijárnia az egyetemet, mert itthon az orvosi fakultás beléptető rendszere a nőket nem engedte át. A comtesse-nek sikerült áttörnie a falakat, ma már sok orvosnő van Magyarországon; egyikük annyira kiváló, hogy feleségül jött hozzám.

MARGARET THATCHER
(1925-)
Hímnemű brit miniszterelnökök hosszú sorát szakította meg, de mindegyiknél keményebb kézzel irányított - Vaslady becenéven lett ismert, márpedig egyik elődjét sem nevezték Vaslordnak.

MONSPART SAROLTA
(1944-)
Ő volt a tájékozódási futás első nem skandináv világbajnoka. Magyar bajnokságot 14 alkalommal nyert, valamint, szinte mellékesen, hat országos bajnokságot sífutásban is. Ő volt az első európai nő, aki 3 órán belül futotta le a maratoni távot. Mondjuk, ezt meg is tudom érteni: a helyében én is igyekeztem volna hamar túlesni rajta.

HILLARY CLINTON
(1947-)
Lapzártakor még nem tudni, hogy ő lesz-e a demokraták elnökjelöltje, vagy a versenytársa. Akár így alakul, akár úgy, mindenesetre jellemző, hogy sem a színesbőrű férfi, sem a nő nem a republikánus párt jelöltje.

CZIGÁNY ILDIKÓ
(1961-)
Találós kérdés. Mi a foglalkozása annak a nőnek, aki karvezetőként végzi a Zeneakadémiát, majd vadgazdálkodást tanul az egyetemen, zenetörténeti cikkeket, zenekritikákat, verseket, novellákat ír? Megfejtés: ő a Malév első női utasforgalmi kapitánya. Tízezer tonnát emel fel a földről egy mozdulattal, ezt csinálja utána Fekete László!

RACHEL WEISZ
(1971-)
Oscar-díjas filmcsillag, apai oldalon magyar származású. Ez önmagában még nem indokolná, hogy itt legyen, de egyszer együtt ebédeltünk a Vidám Szerzetesekben vele meg az apjával, és olyan helyes volt, hogy egyszerűen nem hagyhattam ki.

 

 A teljes hölgykoszorú olvasható itt.

 Nos, ha baráti társaságunkban valaki egyetlen ilyen poénnal is megpróbálkozna, annak azonnali cipőzés lenne a büntetése; humanitárius eszméktől kevésbé fertőzött környezetben viszont egész biztosan agyonverésre számíthatna. Hát még ha eláruljuk: a fenti (és itt biztonsági okokból nem idézett) összesen 41 kétmondatos hölgyleírás mindegyike (!) 30.490 ft-unkba került.

 Egyébként ez a szám sem biztos. Farkasházy ugyanis azt állítja, hogy a pénzből két egymást követő számba két cikket írtak, ebből a fenti, Hölgykoszorú” című az egyik. Ha feltételezzük, hogy ez a cikk terjedelemre a fele a két írásnak, akkor 1,75 millát kaptak érte, s ha ezt elosztjuk 41-gyel, akkor kapjuk meg a 30.490-es átlagot.

 A Hócipő internetes archívumában azonban sem a fentit megelőző (2008/4.), sem az azt követő (2008/6.) számban nem találunk több nőnapi cikket, hacsak a Fingjával gyógyít a maori csodadoktor című humorbombát nem számítjuk annak. Esetleg a Hillary Clintonról szóló képriport felelhet még meg a kritériumoknak, amelyben Hillaryról készült különböző fotókhoz írtak vicces képaláírásokat, pl. Remélem, nem a Monica kék kosztümje, amin Bill DNS-ét őrzi!. Az is előfordulhat, hogy a nyomtatott verzióban megjelent remek cikk nem került be az internetes archívumba, ilyesmi más újságoknál is szokás. Na meg az is lehet, hogy Farkasházy hazudik, s - ahogy a szerződésben szerepelt - csak egy cikket írtak a minisztériumi pénzből. Ez esetben viszont 60.980 forintunkba került minden egyes olyan sziporka, mint pl. ez: „DÉRYNÉ SZÉPPATAKI RÓZA (1793-1872). Operaénekesnő, az első a maga nemében. Gitározni is megtanult, így alkalmassá vált arra, hogy kelendő, bájos szobrocskákat állítson elő róla sorozatban a herendi porcelángyár”.

Önök szerint nem kéne ezeknek elhúzniuk a büdös francba?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr37927306

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Full Article 2018.02.12. 08:40:35

Front Line Assembly koncert Budapesten - B-oldal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pelso.. 2009.02.07. 07:25:18

"az a Magyar Nemzet vádolja régi munkatársunkat két, összesen négy és félmilliós állami szerződéssel, amelyben 2004 és 2006 között listaáron 450 milliónyi állami hirdetés jelent meg".

Amennyiben a fenti szám valós, akkor a szuperobjektív MN felvetése a 3 millió tekintetében nevetséges.

a szoclib még kómában is lop 2009.02.07. 07:48:03


"RATKÓ ANNA
(1903-1981)
Rákosista egészségpolitikus. Nem lenne keresnivalója itt a dicsőségtáblán - de mégis helyet szorítottam számára, mert a legjobb barátaim közül jó néhányat neki köszönhetek."


ó bazdmeg fajszarházi

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.07. 07:51:55

Mondjuk tényleg vicces, hogy pont a Magyar Nemzet hőzöng, ami egy igazi fideszes közpénztemető volt és lesz. Momentán nem az, de nem lehet minden tökéletes.

"Farkasházy azt az apróságot persze nem említi, hogy az adott anyagok nem fizetett hirdetésként, hanem szerkesztőségi tartalomként jelentek meg"

Talán azért nem említette meg, mert tényleg el szokták különíteni a szerkesztőségi tartalmat a szponzorált cikkektől. És nem csak a poénok hiányával.

a szoclib még kómában is lop 2009.02.07. 07:56:02


ó bazdmeg fajszarházi


"BOUDICA
(Krisztus után 1. század)
A hazáját meghódító rómaiak ellen folytatott harcot, előfutára volt a hősies asszonyoknak, az egri nőktől Szenes Hannáig. Cser Ágnest nem sorolom ide."

"ÁRPÁD-HÁZI SZENT ERZSÉBET
(1207-1232)
... mire három gyermekét megszülte, már meg is özvegyült, huszonöt éves korában meghalt, és még be sem töltötte a harmincat, már szentté avatták. Mindehhez képest sovány vigasz, hogy tavaly Szentendrén róla nevezték el a Marx teret."


a hithű komcsi csak kibújik belőled

a szoclib még kómában is lop 2009.02.07. 07:58:48

@a szoci még kómában is lop:

bocsánat, nem a hithű,

hanem a barncsos jóelvtárs,

az a tipikus büdöskomcsi

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.02.07. 08:23:26

az a baj, hogy megmagyarázza. ahelyett, hogy kussolna,még elkezdi osztani az észt.

jozicsenko 2009.02.07. 09:18:01

az mszmp tagoknak gyorsan leírom a kötelező hívószakat, hogy ne kelljen vele késöbb foglalkozni
ezüsthajó, koronausztatás, szőlőbánya

no ez is megvolt, mint a reggeli kv-m
miért nem állták meg az elftársak és mondták azt: ha ők loptak, mi nem fogunk?
tehát: ha az egyik lop, lop a másik is, ez az elv ugye?
csak 2002 óta már 9000 MRD Ft-ot tapsolt ez az mszMp, tehát szerény számításaim szerint is legálbb 90-100*szor többet, mint orbán, de a konkrét összegek nem számítanak, fontosabb a habzószájú úszítás patásördög ellen
( ajánlom figyelmetekbe:
www.delmagyar.hu/szeged_hirek/geczi_valsagnak_kell_lennie_hogy_a_politika_lepjen/2086637/
a fickó legnagyobb gondja, hogy "7-8 éves politizálásuk többet ártott, mint a mi kormányzásunk")

jap, aki jajong, hogy 20 éve nem munkások:

igen, nem dolgoznak a pártban, de nekem ezek már inkább a
Magyar Szocialista Mutyi Párt lettek

tevevanegypupu 2009.02.07. 09:44:39

Kulonben tenyleg..ha valoban 400 valahany millio forintot felmarkolt a Magyar Nemzet allami hirdetesekert, akkor mit izgatja az a harom millio amit a Hocipo kapott? Farkashazy regmultbeli kabarei kozott volt eleg sok jo, sokat nevettunk annakidejen, hala neki (is). Mostanaban nincs min humorizalnia, az oveit nyilvan nem tudja nevetsegesse tenni, megteszik azt ok maguk is..Munka nelkul maradt es jol jott az a kis penz. Nehogy mar irigyeljek tole.((:

Pelso.. 2009.02.07. 09:47:15

Jozicsenko,

A polelit és csatlósai (teljesen mindegy, éppen milyen "-izmus" mögé bújva), meg akik közel tudnak férkőzni a húsosfazékhoz (magukévá teszik az eszmét, ooohh), -szóval csak az nem lop, aki önhibájából nem fér hozzá, nem tud, ill nem engedik oda. Ez utóbbiak száma minimális, ugyebár.
Ez nem fog változni, ezért van a politika. A verseny csak arról szól, hogy ki többet, ill ki bukik le kevésbé.

A kép teljes, bármely oldal szerecsenmosdatása bármely módon, fórumon, nagy nyilvánosság előtt stb, mára már primitiv magyarázkodási kategória.
Örömmel egészitem ki listádat: autópályák, cuslág, Postabank, beléptetőrendszer, -gyanitom, mindezek csak a jéghegy csúcsai.

szazso2 2009.02.07. 09:54:57

de igen, el kellene ezeknek húzni a büdös francban. hazudnak, mint a vízfolyás, cinikusan védekeznek.... elég ezekből, elég az egész szoclibnek nevezett bandából. remélem hamarosan eljön a végzetük.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.07. 10:01:15

Teddy-t megkérdezi KK&TT:
- mennyi kétszer kettő?
- hat.
- teddykém, de sötét vagy..., kétszer kettő az négy...
- ezt én is tudtam - raccsolja a zöreg -, csak azért mondtam hatot, mert tudtam, hogy úgyis lealkusztok belőle...

Vidéki 2009.02.07. 10:06:39

Az olasz maffia gyakorlatában ismert volt a „védelmi pénz” intézménye.
Ha egy üzlettulajdonos leperkálta, akkor annak nem törték össze az üzletét.
Ha Farkasházy megkapja valamilyen formában a „védelmi pénzt” a kormánytól, eltekint attól, hogy a kormány rovására humorizáljon.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.07. 10:17:10

@Pelso..:
„Amennyiben a fenti szám valós, akkor a szuperobjektív MN felvetése a 3 millió tekintetében nevetséges.”
Szerinted a második legolvasottabb magyar politikai napilapban évi 150 millió Ft hirdetés _listaáron_ (ez nettó költésként kb. 100-110 millió lehet) sok?
Szerinted a fele/harmada ennyi olvasóval rendelkező Népszavában mennyiért hirdetett a köztársaság?

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.02.07. 10:19:43

Jó poszt! Egyben elég elszomorító is, hogy ilyesmire hajítanak ki pénzt.

báró Csekonics 2009.02.07. 10:20:49

Vidéki 2009.02.07. 10:06:39

Ilyen 'humorral' inkább segítene nekik, mint ártana...

drkovax 2009.02.07. 10:21:15

@Pelso..: Egy frászt. Az állami hirdetések többsége törvényi kötelezettség (hirdetmények 2 napilapban, ezek szükségképp a Népszabadság és a MN), más része meg logikus, hisz a 2. legnagyobb politikai napilap. Továbbá: a hirdetés (ami egy piaci termék, ha te nem, más megveheti) nem azonos a PR cikkel, amiről lemarad az (x) ... Ha FT amúgy is nem lenne egy morális zombi, ettől magától azzá vált volna ...

Közöd?? (törölt) 2009.02.07. 10:22:18

majd megnézzük a fidesz győtelem után milyen cikkek és mennyiért jelennek meg a Magyar Nemzetben

Tehéntőgy 2009.02.07. 10:23:00

"Ráadásul az inkriminált cikk(ek) nem valamiféle külön mellékletként jelent(ek) meg, hanem a Hócipő egyik állandó rovatában, amelyet amúgy is ki kellett volna tölteni anyaggal. "
Toni, a "Folytassa" nem allando rovata a Hociponek. Az egy-egy aktualis tema kapcsan beiktatott plusz reszeket (=melleklet) szoktak igy elnevezni. Nem muszaj ismerned a lapot, de az altalad meghivatkozott oldalrol egyetlen kattintas ezt kideriteni (ld. "a rovat osszes cikke", esetleg a fejlecben a "rovataink" linket... kemeny dolog az oknyomozo ujsagiras.) Amugy nekem volt a kezemben az inkriminalt lapszam, vastagabb volt a megszokottnal ezzel a ket lappal, szoval pluszt kapott az olvaso a szokott arert. Az allami megrendelest nem jeleztek kiirva, ezert viszont tenyleg jar egy kisebb meretu lonemiszerv.

nemo39 2009.02.07. 10:23:46

A teljes tudásotok a Magyar Nemzetből való, saját gondolatotok nincs?

blogszemle (törölt) · http://magyar-blogszemle.blog.hu/ 2009.02.07. 10:29:59

"Önök szerint nem kéne ezeknek elhúzniuk a büdös francba?"

Nem, 2010 nyárelőig úgy hiszem, nem. ;)

drkovax 2009.02.07. 10:30:17

@nemo39: nem járhat mindenki veled a Progresszív Platform gyűléseire ...

tevevanegypupu 2009.02.07. 10:32:44

@Ezt is NÉZD meg, ÖCSISAJT!......:
Nem gondolnam..bar csak ugy harommillio jol jonne, ilyesmit amit irtak a nokrol ki tudna talalni barmelyikunk.((:

sTormy 2009.02.07. 10:36:33

Igaziból nem a három mila a baj, ezen a szinten az bagó. Hanem hogy ez a kövület még büszke is arra, hogy mire ment el az a három mila... ez a színvonal neki a humor már régóta (pedig egy időben nem ez volt, nem értem, mi történt), aztán meg van sértődve, hogy kirakják a rádiókabaréból. Aminek a színvonala azóta klasszisokkal jobb, hadd tegyem hozzá.

Spéter46 2009.02.07. 10:39:27

Farkbauer születése óta vonza a pénzt!
De már csak egy évig :-)))
Utána hirtelen csökkenni fog az állami megrendelés!!!!!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.07. 10:41:28

Bánná a manó, ha legalább jó poénok lennének a Hócipőben. csak hát, mint tudjuk, az igazi humor mindig ellenzéki... És ezt nem én mondtam...

Persze érdekes szituáció egy értelmiségi számára, amikor azok kerülnek hatalomra, akikkel együtt küzdött addig. Az elvi közösséget adja fel, vagy a kritikai attitűdöt? Ezért magányos lény az igazi értelmiségi.

Rá Dios 2009.02.07. 10:44:58

Valahogy sosem kedveltem ezt az embert...Egy humorista, aki kényszerűen és körülményesen vidámkodik, akinek csak a szája nevet a tv-ben, a szeme nem. Én viszont megéltem őt pengeélre összeszorított ajakkal, amikor minden létező kapcsolatatát bevetve védte képviselhetetlen önérdekét.
Méltó párja korábbi(?) barátjának a másik oldalon, aki - vele ellentétben - legalább jó előadó a maga műfajában.

untitled808 2009.02.07. 10:46:07

Az egyik legsunyibb kártevő az elmúlt évtizedekből!

Stoney Hill Billy 2009.02.07. 10:49:34

@Kettes: akkor meg a hócipő hőzöngott, és ez így van rendjén

states 2009.02.07. 10:49:52

A legjobb ugye, hogy auditálatlan, ami nagyjából azt jelenti, a tágan értelmezett Farkasházy család olvassa, és hetihentes tagjainak is kézbesítik, a hölgykoszorú meg azért érdemel külön figyelmet, mert egységárnyi copy/paste-ért ennyi még sehol a világon nem fizettek...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.07. 10:51:02

az agresszív csíkoshátú kis vadmalac egy fenyőfán üldögél.
arra megy a farkasházy..., akarom mondani a farkas és megkérdezi:
- mit csinálsz itt, csíkoshátú kis vadmalac?
- cseresznyét eszek...
- de hát ez egy fenyőfa!
- le van szarva!! kit érdekel!! hoztam magammal!!

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.02.07. 10:52:22

Miért kaptak a két cikk feléért 1,75 millát? Ha nektek van igazatok, és 3 milliót kaptak, annak a fele 1,5, ha Farkasházynak, és 2,5 milliót kaptak, annak a fele pedig 1,25.

Nem akarok kukacoskodni, remélem véletlenül számoltátok el.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.02.07. 10:54:34

Az egy dolog, hogy a minisztériumból kapják a lóvét. Az meg egy másik, a kedves cikkíró az eltávolításukra érvként a szar humorjukat hozta föl. Ami pedig mindenkinek magánügye, nem?

sTormy 2009.02.07. 10:58:05

@hatláb: nem, ha közzéteszi, és abból él.

balfék 2009.02.07. 11:01:02

A Heti Válaszra mennyi állami pénz ment anno? 1,5 milliárd? Na az igazi pofátlanság volt.

Unbiased 2009.02.07. 11:01:53

Amikor azt hallom, hogy "állami megrendelés", vagy "tanácsadás", azonnal hányingerem lesz. És ez kormány-független, ez húsz év hozadéka.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.02.07. 11:04:36

@sTormy: Nem kell megvenni, és akkor nem abból fog élni. Én sem veszem meg a Hócipőt, mert még egyszer sem bírtam két mondatnál többet olvasni belőle. Sokan viszont megveszik, az ő dolguk. (Itt most jóhiszeműen feltteeztem, hogy a lap bevételének elhanyagolható százalékát teszik ki az mszp-s kifizetések)

a szoclib még kómában is lop 2009.02.07. 11:12:13


@Unbiased:

@balfék:

@Közöd??:

@Kettes:

@Pelso..:


egy valamit kénytelenek leszünk mindnyájan belátni:


egy az állami vagyont rendszerváltáskor szétlopó MSz(M)P-vel ha bármelyik / bármilyen párt fel kívánja veni a versenyt és em meghagyni az országban az egypártrendszert, akkor bizony valahogy versenyképes anyagi tőkét kell előteremtenie


nos, mivel a

büdöskomcsi MSz(M)P gennyládákat nem forgattuk ki a vagyonukból ...

Maestro 2009.02.07. 11:14:21

itt a baj, hogy valaki(k) ezt viccesnek véli(k) holot egész egyszerűen szar.

Tehéntőgy 2009.02.07. 11:19:16

Maestro: Maga Farkashazy ma mar nagyon gyongen, sznobosan es rosszul ir, az egoja meg felelmetes melle, de amugy egyaltalan nem rossz a lap szerzogardaja. At kell lapozni a Nem ertem rovatot, meg a "kepriportokat", es akkor jo az ujsag. Litkai, Vancsa vagy Para-Kovacs siman van olyan vicces, mint KK & TT. Amugy kepes a lap kormanykritikara is, csak eleg ritka. Megyesi, Para meg Uj Peter szoktak neha ilyesmit megereszteni.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.07. 11:19:55

@Unbiased: Mindegyik politikai garnitúránk megvan a maga mannschaftja, amelyikre támogatásként szüksége van, és amelyet igyekszik kitartani mindenkori lehetőségeihez képest. A politikai erőknek nincs gazdaságilag önálló, tekintélyes támogatói háttere. A helyzetet még furcsábbá tette, amikor a Fidesz kormányzása idején elkezdte a saját köreit feltőkésíteni azzal az indoklással, hogy most hozza létre a független középosztályt. Nem mondom, hogy ez a lépés kikerülhető volt, ám azt igen, hogy ez a hűbéri rendszert hosszú időre lebetonozta. A nagyobb felelősség persze akkor is az MSZP-é és a baloldalé, mivel kezdettől jobb kártyák voltak kezükben, furcsamód még az Antall-Boross kormányok idején is, és ezeket a szükségesnél is jobban kijátszották.

Lyss 2009.02.07. 11:20:29

Itt is felmerült, ide is megírom. Az auditálatlanság nem gáz. A MATESZ kb 190 kiadványt auditál, ebből úgy 40 ingyenes terjesztésű (est lapok). Marad kb 150 "igazi újság", amit hirlapárusnál is árulnak. Én a hírlapterjesztésben dolgozom, és tudom, hogy napi-, heti-, kétheti-, havi-, és kéthavi lapokból 1500 (ezerötszáz) féle jelenik meg!!! Azaz a lapok 10%-a auditáltatja magát. Azok 70%-a is a három nagy (Sanoma, Axel, Ringier) lapjai. Tehát a kiadók 90%-a nem auditáltat. Miért? Mert ugyan jól hangzik, de senkit nem érdekel. A Matesz listán egyébként ha jól emlékszem nemcsak a Hócipőt, de a Narancsot és az ÉS-t sem láttam. De, hogy ti is értsétek, sem a Demokrata sem a Magyar Fórum nincs rajta dettó.
Ettől még lehet írni bármit, de ettől (az auditálatlanságtól) nem lesz igazad.

a szoclib még kómában is lop 2009.02.07. 11:22:50



indítványozom a jobboldali korrupció elkerülése érdekében


az mszp és szdsz képviselők illetve

nagykorú közvetlen hozzátartozóik vagyonának elkobzását

a szoclib még kómában is lop 2009.02.07. 11:30:53

@Elpet:

"A politikai erőknek nincs gazdaságilag önálló, tekintélyes támogatói háttere."

bocs, ez baromság
1. sorstalan gyuri és a libsik
2. az szdsz egyéb korrupciós ügyei (lásd medgyesi)
3. vajon a multikat mennyire vágták meg az mszp-szdsz képviselői a szavazatakaikért, a kormányrendeletekért, a füleskért az ország 94-98 küzötti kiárusításakor?


"Fidesz kormányzása idején elkezdte a saját köreit feltőkésíteni ... ez a hűbéri rendszert hosszú időre lebetonozta."

ez is baromság

a rengeteg állami céget talán bizony a fidesz kótyavetyélte el jóelvtársak meg külföldiek zsebébe


ugyan már

Rá Dios 2009.02.07. 11:42:28

@a szoci még kómában is lop:
Kevéssé kvalifikált a kommented, de a kóma úgy látszik, ragályos.

Ács Ferenc 2009.02.07. 11:43:15

Hócipő vagy Magyar Nemzet,valójában nincs különbség... A konkrét ügyben a nagyságrend piti, itt inkább a védekezés pofátlansága a jellemző. Ha a Magyar Nemzetnek szabad, akkor nekünk miért ne - mondja az állami kitüntetett.
Egy jó vicce nem volt még pályafutása alatt.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.07. 11:45:27

@a szoci még kómában is lop:

Ezek szerintem nem függetlenek gazdaságilag, éppen az a lényeg, hogy nem sokra mennének az államilag csorgatott pénzek nélkül. A multikat bizonyára jól megvágták, de ettől szerintem nem lettek a támogatóik, sőt. Én, ha multi lennék, azt támogatnám, aki jó feltételeket is biztosít, és nem is vág meg.

Az állami cégek túlnyomó többségét nem a Fidesz adta el, hanem az MDF-KDNP-FKGP és az MSZP-SZDSZ kormányok. Amiről írtam, arra legjobb példa talán a VEGYÉPSZER projekt. Talán kiderült, hogy nem gondolkodom róla okvetlenül elítélően, ám fenntartom, hogy egy kényszerhelyzetben hozott nem túl szerencsés válaszlépésnek érzem.

Pszt! 2009.02.07. 11:46:13

Vihar a biliben! A MN-nek megint nem sikerült lerántani a leplet a nagy komcsizsidó összeesküvésről.

Pszt! 2009.02.07. 11:47:36

Apropó: Miért nem láthatjuk sehol a sokszázmilliárdért forgatott viktorfilmeket?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.07. 11:52:28

@Ács Feri:
Igen, a szánalmas ebben inkább a magyarázkodás pitiánersége. Nem az összeg jelentősége miatt íródott a bejegyzés, bár ez többeknek nem tűnt fel. Egy igazi nő mit tesz, ha a bálban tánc közben leesik róla a bugyi? Kilép belőle, arrébb rúgja és táncol tovább. Nem áll neki magyarázkodni. Bele lehet szarni abba, amit már magyarázni kell.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.07. 11:55:42

Nem értem, miért kellene elhúzniuk.
Kíméletlen Verseny folyik egy érzéketlen Piacon, ha ők ott megállják a helyüket és az olvasók hajlandók azért a néhánysorosért megadni 60000 Ft-ot, akkor senki sem szólhat bele. Hozzáadott Érték van ezekben az írásokban, ha a Piacon megállják a helyüket.

KK&TT egyszerűen irigy, hogy a piaci versenyben ő nem ilyen sikeres.

Silcon 2009.02.07. 11:55:55

Szoci kormány, szoci humor, azonos színvonalon.

tevevanegypupu 2009.02.07. 12:00:00

Pszt
A Magyar Nemzet mar sok mindenrol lerantotta a leplet, de a komcsizsidokat ez legkevesbe sem erdekelte..Es hogy a MN-ben nem szeretik Farkashazyt, ez nem azt jelenti, hogy masban sincs igazuk.(:

cooper (törölt) 2009.02.07. 12:04:25

teljesen jó az írás, és igen, húzzanak a f...be
de azért mi lenne, ha a saját "házatok" táján is kérdeznétek?
pl erről:
holdrablo.blog.hu/2009/02/05/kosa_agyonbevallasa#comments

üdv néktek

átlátó 2009.02.07. 12:14:37

Ami jó, az tetszik. Ez jó volt.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2009.02.07. 12:18:42

1 Szocialisták liberálisok ne szerepeljenek a médiában!
2 Szocialisták liberálisok ne adjanak ki újságot!
3. A kormányzatnak tilos náluk pénzért reklámoznia!
4 . Csakis a jobboldali humor a jó.
5 Kormányzati pénzeket csakis jobboldali médiában szabad felhasználni.
Aki a fentiekkel nem ért egyet, az kommunista, ÁVÓs, idegenszívű, nemzetidegen, magyarellenes, buzi, pedofil, tolvaj, bűnöző.

bolsh (törölt) 2009.02.07. 12:19:38

...Tízezer tonnát emel fel a földről egy mozdulattal, ...

Eddig bírtam olvasni.. Van akinek sikerült végig?

Egyébként 10000 t egy közepes tengerjáró hajó vízkiszorítása...amely éppen százszorosa egy átlagos utasszállító repülégépnek... és Farkasházy a matematikusok gyöngye..

Pelso.. 2009.02.07. 12:28:05

TuRul 2k2,

Nem sok. Persze, mihez képest.
Farkasházi így nyúlja a közpénzt, az MN és a NSz meg amúgy. Egyiket sem tartom helyénvalónak.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.07. 12:30:09

@Stoney Hill Billy: Így bizony. Csak a Reakció hörög pártfüggetlenül.

And now something completely different: napi orbánviktor. :)

"A napilap szombati száma arról ír: az elnökségi ülésen szó lesz arról is, hogyan kell "csepegtetni" a már elkészült program elemeit. Orbán Viktor ugyanis azt akarja sulykolni, készen áll a kormányzásra, de úgy gondolja, ha idő előtt nyilvánosságra hozza a pártprogramot, a szocialisták ellene is fordíthatják."

Adódik a kérdés: ha egy pártprogramot elvileg a párt ellen lehet fordítani, akkor _most_ igazat mondanak vagy hazudnak?

Szibarita 2009.02.07. 12:30:34

Aki elmult 30, meg emlekszik, hogy ki honositotta meg Mo-on a csahossajto intezmenyet es bar nyilvan en is szomoru vagyok, hogy most mar a balliberalis oldal is felzarkozott a masikhoz (bar azt a reszt, ahol az MN es a Hocipo allami megrendeleseit rakja egymas melle egeszen adekvat modon, elegansan kihagytatok), azert meg mindig elkepesztoen hiteltelen fidesznyikektol azt hallgatni, hogy milyen undorito, amikor valaki a propagandajat sajtotermeknek allitja be es ezen keresztul elhuzast kovetel.

Akinek ezt magyarazni kell mondjuk, annak mar ugyis mindegy amugy.

somogg (törölt) 2009.02.07. 12:40:30

Hat igen minden kormany a haverjainak nyomja a penzt, annak idejen meg a magyar nemzet reszeve valt a sportfogadas. Szar az orszagotok, de nem azert mert az eg ver benneteket, hanem azert mert ti magatok teszitek azza.

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2009.02.07. 12:45:26

A reakcióidő nagyon jó, már kábé 3 netes portál és jó sok blog foglalkozott ezzel a témával. A Reakció becsületére válik viszont, hogy nem másította meg az anyagokat: semmit nem tett hozzá, leírta ugyanazt, mint a többiek.

Az, hogy a Hócipő nem vicces, tény. Egy darabig én is vettem, de meguntam, hogy a lap nagy része Farkasházy múzeumélményeivel és a humoriparból kiöregedett fickók kommentjeivel van tele.

A hárommillió meg nem sok. Nem hinném, hogy Farkasházy könyörögte ki magának, inkább valami minisztériumi jófej találta ki, kéne valami vicces, a Hócipő úgyis balos, hát akkor abban. Egyébként fontos szempont, hogy a Hócipőn kívül nincs más humorlap itthon. A Kretén kábé 12 éves korig szórakoztató, a Móricka és társai meg vécépapírnak se alkalmas.

kamasuka 2009.02.07. 12:48:21

@cooper:
Ez egész Holdrabló blog tipikus példája annak, amit ti, liberálbalosok arra fröcsögtök, hogy:
Ha Orbán helyett Kósa lenne, mennyivel jobb lenne, meg mennyire lehetne közelednie egymáshoz a két párnak, mennyire jobb lenne az ország irányítása, ha az ellenzék is támogatná a bla, bla, bla., és ezt Kósával, vagy éppen az aktuális kedvencetekkel (aki csak addig lenne kedvenc, míg az első fasztargoncát nem nyomná egy maszopos poller seggébe) indokoljátok.

Pedig Orbán helyett Kósát, Kósa helyett Pöndörcsöky Améliát basztatnátok, ha éppen az lenne a Fidesz elnöke, mert szerintetek az ellenzék az egy geci, de a kormány, az bezzeg micsoda zseniális, élén a napi 200kból gazdálkozó miniszterelnökkel.

Faszom! Volt párezer eltapsolt millió a Fidesz alatt is haveri lapoknak, de közben nem basztak ki az utcára többtízezer embert, nem milliárdos hitelekből működött a gazdaság, meg százezresből a családi költekezés, stb. De ami most megy, az a SAJÁT PÉNZETEK kikurása a gecibe FT szintű szarjóskáknak (de már korábban is volt egy lista a MEHtől) a SEMMIÉRT! Majd ha kikurnak az állásodból és ugyanannyi pénzért, mint amit kerestél (ami nem volt sok egy hasonszőrű melóért) nem találsz munkát hónapokig, mert tíz mókus ugrik ugyanarra a posztra kevesebbért is, akkor majd elgondolkozol te is azon, hogy vajon jó dolog-e ha tehetségtelen FTokat és egyéb majmokat támogatnak milliókkal, hogy olyan "cikkeket" összeröffentsenek, amit egy ált. iskolát végzett suttyó, minimális internet ismeretekkel is el tud végezni bagóért ...

Gonosztörpe 2009.02.07. 12:57:21

He-he!!
Pont az mn hőbörög????
A fityisz kormány idején még a Sportfogadáshoz is csak a magyar nemzet mellékleteként lehetett hozzájutni, az állami cégek kötelezően elhelyezett hírdetéseiről nem is beszélve.
Most meg bagoly mondja verébnek, hogy lúdtalpas???? :-)

gagauzz kalauzz 2009.02.07. 12:57:46

Ez a Fajkasházy-féle piócacsapat kipusztíthatatlan, mint a lábgomba. Legfeljebb 2010-től bizonyíthatják, hogy a humor az ellenzéki műfaj. Már csak humor kéne hozzá:)))

[Brn] · http://46os.blog.hu 2009.02.07. 13:01:47

@Maestro: A Maestro idejön, okoskodik egyet, aztán visszahúz a billentyűzeteihez, mi?

Amúgymeg. "Önök szerint nem kéne ezeknek elhúzniuk a büdös francba?"
Nagyonjó!

puszgyusz 2009.02.07. 13:01:56

A kétfunkciósom tele van a avagy ide vagy oda húzó, elfogult humorkodással. Merthogy az én értelmezésem szerint a humor pártatlan.Nak kéne lenni. Talán létre kéne hozni egy HUMOR ALAPOT, ahová mindenki befizetetne némi támogatást vagy éppen felajánlhatná az egy 1%-át, így biztosítva a HUMOR ágazat függetlenségét.
Amúgy meg a Hócipőben vannak kifejezetten jó részek is. A Villanyállat például kifejezetten jó. Farkashází agymenéseit azonban-lelki nyugalmam megőrzése érdekében-.kihagyom.

cooper (törölt) 2009.02.07. 13:14:34

Kamasuka, elgurult a xanax? :D:D:D
az internet ilyen, az ember elolvas mindent, és kérdez, commentel, mert lehet.
Tehát ha találkoznék(nem fogok, nem is akarok), ezt Kérdezném
Kósától: Mégis ez hogy van?
Ne aggódj, a Demszkytől is kérdeznék egysmást, meg a Kókától is tudnék. Na ja, én olvasom a Reakciót, Konzit, jobbklikk, de elolvasom W.-t meg még egy csomó szirszart. Libsi "újságolvasó" vok, és nem a fidesz.hu ról tájékozodom.
amúgy, ha súlyoznom kéne a két önelégült pöcs között(Gyurbánok), akkor orbán lábára egy mázsás követ kötnék, gyurcsányéra meg 99 kilósat, és úgy lökném a Tanganyikába.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.07. 13:15:04

@kamasuka: Lazítsál, mert elharapod a zablát. Nyugi, nyugi, a Fidesz alatt is ki fognak b*ni az utcára tízezreket, milliárdos hitelekből fog működni a gazdaság és lesz pénz kikúrása szarjóskáknak. Ehhez - és most Navracsics Tibort kell idézzem - semmi más nem kell, csak egy előrehozott választás. Úgyhogy semmiről sem maradtál még le.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.07. 13:15:31

Nem azért, de a Fajkasházynak mikor volt humora? De komolyan.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.07. 13:17:24

Remekül utánajártatok !


30.490 ft-ért én is írok egy-két ilyen "poént" .....

Persez mots Farkasházy vérig van sértődve, hogy ezen merünk csámcsogni ... hiszen valljuk be, ehhez nincs hozzászokva ...

cooper (törölt) 2009.02.07. 13:20:33

zero, legalább megsértődik és magyaráz és levelez...
a politikus le se szarja az ilyet, azért ez jó pont ,valljuk meg :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.07. 13:20:52

@zero:


Nem plobléma.

Majd a következő HH-ben két "János Kájoj Spanyoj kijáj és Gaji Kaszpajov sakkméjkőzését néztem" mocsok unalmas, háromnegyedórás sztori közé beilleszti a "fasiszta támadást indított ejjenem a Jeakció nevű széjsőjobbojdaji pojtáj" fejezetet. Majd elmagyarázza, hogy az nem is úgy volt, de ennek igazolására szolgáló papírjai a nejénél vannak, vagy a bajoriminél.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.07. 13:21:35

@Gonosztörpe:

"az állami cégek kötelezően elhelyezett hírdetéseiről nem is beszélve."

Népszava: 21 912 eladott pédányszám
Népszabadság: 103 669
Magyar Nemzet: 55 169

Üsd fel a 3 újségot és számold össze mennyi állami hirdetés van benne .

Ha az eladott példányszám számít(an) akkor a Magyar Nemzetben 2,5-ször több állami hirdetésnek kellene lennie mint a Népszavában.
és mivel ezek napi eladások, a Hócipő meg kéthetente jelenik meg, így abban meg kb. 0,1 db-nak kellene lennie ..

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.07. 13:24:36

@Gabrilo:

Viszont arra még mindig nem kaptunk választ, hogy miért a Hócipőt választotta a minisztérium?

Kinek jut eszébe egyálatlán, hogy a Hócipőben jelentessen meg cikket, hirdessen? Kis példányszám, 2 hetente jelenik meg ...

Amúgy ez az" 5 millió huf alatt nem kell pályáztatás" eléggé egy mocskod dolog ...

Francois Pignon 2009.02.07. 13:30:01

@Szibarita: Emlékszik mindenki, természetesen. A csahossajtó intézménye ugyanis nem a rendszerváltás után jött létre ;)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.07. 13:31:57

@Francois Pignon:

"csahossajtó"

LOL :-))

Szenzáció kifejezés :-))
Még nem hallottam ...

Szabadon használható Mr. Pignon, vagy jogvédett? :-)

Francois Pignon 2009.02.07. 13:34:52

@zero: Pont fordítva számolsz. A Népszavában épp azért van sok állami hirdetés, mert kevesen olvassák. Csak így tud elég hatékony lenni a reklám. ;)))

Francois Pignon 2009.02.07. 13:38:24

@zero: Csak Szibarita felvetésére reagáltam.
Amúgy nem Mr., hanem Monsieur és M. ;)

Lámpaoltó 2009.02.07. 13:39:02

huhuhuhu, a Hócipő humorszintjét a középiskolás (kézzel írt) egypéldányos újságunk is felülmúlta, de mi állami támogatás helyett többnyire megróvást és igazgatói elbeszélgetéseket kaptunk érte jutalomként. Azok is kommer idők voltak, nem értem a diszkriminációt...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.07. 13:41:26

@Francois Pignon:

ezzel a logikával a legtöbb reklám és reklámbevétele a Budapest TV-nek van :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.07. 13:47:16

@zero: 55 ezer eladott példányszám ugyanolyan komolytalan, mint a százezres. Semekkora állami reklámköltést nem lehet megindokolni ilyen példányszámokkal. A Magyar Nemzet becsületére legyen mondva, hogy annak idején nem is fáradoztak szánalmas magyarázkodással, mint Farkasházy, egyszerűen leszarták a hörgést. Vagy maximum annyit mondtak, hogy a komcsik már majdnem mindent elloptak, a maradék nekünk jár.

is 2009.02.07. 13:49:26

tényleg van még ember, aki elhiszi, hogy nincs gazdasági háttere a FIDESZ-nek? Csányi Sándor OTP/UD vajon büdöskomcsi? Széles Gábor Echo Tv, MGYOSZ-elnök vajon büdöskomcsi? hol éltek? a FIDESZ pont annyira meg van alapozva gazdaságilag, mint az MSZP.

Gonosztörpe 2009.02.07. 13:50:10

@zero: Hozzászólásomnak nem ez volt a lényege, hanem az, hogy a bolti tolvaj azért már nehogy beleírja a panaszkönyvbe, hogy udvariatlanok vele az eladók.. :-)

Lámpaoltó 2009.02.07. 13:54:43

Sztem pillanatnyilag a Népszava a legnagyobb közpénznyelő. Kapolyi László bevallottan 300 milliót forgat évente az újság "támogatására", a milliárdig fennmaradó részt meg a Peron Reklám és Co. dobja össze, ugyancsak a pénzünkből. Talán megérne egy posztot, Farkasházy ezekhez képes csak egy irritáló ripacs.

Francois Pignon 2009.02.07. 13:56:35

@Gonosztörpe: A Sportfogadás - Magyar Nemzet tényleg elég érdekes árukapcsolás volt.
Én éppen az előbbinek sokkal régebbi olvasója voltam, de már egyiknek sem.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.02.07. 14:04:42

Csak azt nem értem, honnan a Farkasházy zavarbaejtő felsőbbrendűség-tudata, ha éppúgy az állami emlőket szopja, mint azok, akiket rendszeresen kritizál a Zorbánék alatt kapott pénzekért. A nagy műveltségével nem hallott még szálkáról és gerendáról?

9gui 2009.02.07. 14:07:52

Szerintem itt még az is kérdéses, hogy egyáltalán a humor pártatlanságát kell e feszegessük, minthogy Farkasházyban a humor leghalványabb nyomát sem lehet felfedezni.

A hócipő "vicces" képaláírásait meg bármelyikünk elő tudja állítani, ha aznap rossz napunk van, meghal valakink, és kinn esik az eső, egy novemberi délutánon. Mert átlagember ilyen körülmények között humortalan eléggé Teddy ott végzett munkájához.

Szibarita 2009.02.07. 14:20:41

A sajto intezmenye a rendszervaltas utan jott letre, aztan egyesek elkezdtek kovetelni, hogy nyalja valaki a segguket, leven nem tudtak (vagy nem erdekelte oket), hogy a sajtonak az a dolga, hogy sajtoszabad legyen ("nekunk nem sajtoszabadsag, hanem sajtotisztesseg kell"). Erre jottek az ilyen Chrudinak, Szuhay meg a Palffy G, akik ugye a komcsi rendszer uldozottei voltak es ennek megfelelo elannal estek neki az akkori ellenzeknek es olyanokat kerdeztek a Fur Lajostol meg a tobbitol, hogy "On szerint miert uldozik Magyarorszagon a keresztenyeket?".

Most meg minden ujszulott ugy csinal, mintha mondjuk a Nika vagy a Balo 90-ben a kommunistak berencei lettek volna, ami kulonosen annak fenyeben vicces, hogy az egesz abbol indult, hogy nehany avitt tortenelemtanar nem talalta a helyet egy pluralis demokraciaban.

Lassan ezek a dolgok a jobboldal meghatarozo vonasaiva valtak, szamomra elsosorban ezert undorito ez a bagazs. Mar persze a zaszlolengetes es a kurva nagy megmondasok mellett.

Azota persze elkezdte a baloldal is, a degenerativ betegsegek mar csak ilyenek.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.07. 14:21:11

Mennyit kerestem én is ezt az ominózus cikket. Tóni&Kálmán, gratula, hogy megtaláltátok! Jó tudni, mire megy el a pénz. :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.07. 14:34:11

@Szibarita: Én már 40 is elmúltam, úgyhogy van mire emlékeznem. Melyik csahossajtóra gondolsz? Én láttam egy párat. Talán a Nahlik féle TV Stefka - Pálfy G. - Murányi - Liebmann vonalára? Jobbos létemre nem tudok kínos érzések nélkül rájuk gondolni. De ők talán csak szimplán alacsony színvonalúak voltak, az egy Chrudinákot kivéve, akinek tehetsége vitathatatlanul látszott az egész helyzet dacára. Ha akarod, ám nevezd őket csahosoknak.Volt azonban ugyanezen időben egy másik csahos sajtókör is, Mester Ákos és a 168 óra, valamint a Napkelte stábja jut eszembe, meg a Népszabó, Hócipő, És szerkesztői, akik furcsamód nem a kormánynak, hanem ellenzékének csaholtak, nem kevésbé visszataszító módon. Élek a gyanúperrel, hogy nem azért, mert annyira túltengett bennük a courage, hanem mert épp hogy tisztában voltak a valós erőviszonyokkal. Szóval elfelejtve a `90-es évek előtti dolgokat, volt itt csahosság bőven, és ezt ne akard csak a jobboldal számlájára írni.

jozicsenko 2009.02.07. 15:12:53

ááááálljunk már meg egy percre!

az mszp 9000 MRD Ftot vett fel a nevünkben és ezt akarjátok egy súlycsoportba helyezni az orbánék lopásaival?
Torgyánostul, ezüsthajóstul, stb együtt akármennyi volt, ők egyensúlyban adták át a kormányt!!!!

érzitek a súlyarányokat, vagy csak az elvakult orbánfóbia szól belőletek?

a tolvajt itt is, ott is elitélem, de bakker: ha lopott a másik, akkor ez azt jelenti, hogy rögtön megbocsájtjátok a sajátjaitoknak a lopást (mertamásikismegtette) ? basszus: nyakig vagyunk a szutymákban és még mindig ezen rágodtok?

tudjátok ti hogy per fő 2 millió Ft most az államadósság?

ha az adófizetők, munkavállalók szerint nézem, akkor ez kb 5 milló Ft, egy lakás vagy a lakás önrésze!!!!

pwpw 2009.02.07. 16:13:49

OMFG ez mi?:D amúgy ez rendesen létező újság, meg minden? még olyan újságosnál sem láttam soha életemben, ahol 4 féle macskamagazin van

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.07. 16:44:35

@Szibarita:

Drága Szibarita!
Ugye nem akarsz mindenkit azzal hasbaakasztani, hogy a magyar sajtó kettéosztható így: vannak a jobboldali csahosok meg vannak a függetlenek, akiket egyedül a szakmaiság magas követelményei vezetnek munkájuk során, s a tény, hogy utóbbiak hogy - hogy nem mindig a jobboldalt gyalázzák és az MSZP-SZDSZ-t dicsérik azzal magyarázható csupán, hogy kizárólag e két utóbbi párt felel meg a magas színvonalú pragmatikus szakmaiság sokrétű követelményrendszerének, és ők képesek csak az európai értelemben vett modern államiság viszonyai közt vezetni országunkat, szóval aki rajtuk kívül van, az meg Mucsa, sár és borzalom. Ne állíts ilyet, mert ez nagyon szar duma, az volt már a `90-es évek elején is, még akkor is, ha a MÚK -os újságírógárda tényleg gyengébb volt szakmailag. Amellett pedig ezen gondolatok által sugallt világkép sem kevésbé egyszerű, mint azoké, akik az igaz magyarság-zsidó világösszeesküvés tengelyen vélik forogni a világ kerekét.

Ács Ferenc 2009.02.07. 16:44:36

@tevevanegypupu: 2009.02.07. 12:00:00
"Pszt
A Magyar Nemzet mar sok mindenrol lerantotta a leplet, de a komcsizsidokat ez legkevesbe sem erdekelte.."

Miről is rántotta le a leplet ez a revolverlap? A Simicska-Puch bizniszekről? Harci kürtök ezek, nem újságok.

Ács Ferenc 2009.02.07. 16:46:58

@Gabrilo: Nem azért, de a Fajkasházynak

Gabrilo kollega, ne gúnyolódjunk már azon, ha valaki raccsol, jó? Más kérdés, hogy ha raccsolnék, nem lenne szereplési kényszerem. Minden másban viszont védhetetlen az ürge, ez tény.

Francois Pignon 2009.02.07. 16:49:19

@Ács Feri: Jól mondod, az ilyen szintű poénkodást hagyjuk meg a humor nagyágyúinak.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.07. 17:06:05

@jozicsenko: megértem a felindulásodat, de: a Fidesz-kormány nem adta át "egyensúlyban a kormányt" (ha jól dekódoltam ezt a képzavart), valamint: a 9000 milliárd forintot nem lopták el, hogy te párhuzamba állítsd az Orbán-kormány lopásaival.

@Francois Pignon: Ugyan már, ez egyáltalán nem méltatlan Gabrilohoz.

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.02.07. 17:09:15

Vannak késnőn megtérülő befektetések, szerintem csupá erről van szó. Évekig ment a szárszói pofavizit, a végén a házigazda már sírt, hogy ez mennyire sokba kerül. .Neki...Amíg lehet, újra és újra benyújtja a számlát.
Utólagos szponzoráció, szerintem erről van szó.
(nem böngésztem át a kommenteket, ha valakimár leírt volna már hasonlót, elnézést.)

Ács Ferenc 2009.02.07. 17:14:26

@Elpet: "Én láttam egy párat. Talán a Nahlik féle TV Stefka - Pálfy G. - Murányi - Liebmann vonalára?"

Óh, a nagy csapat. Murányi, aki lökdöste a riporteralanyát. És a többi, vicces komédiás. Ezek az agysebészek most az Echo Tévét és a rendkívül szomorú sorsú Magyar Hírlapot szállták meg.

Ács Ferenc 2009.02.07. 17:23:04

@inszeminator: "Évekig ment a szárszói pofavizit, a végén a házigazda már sírt, hogy ez mennyire sokba kerül."

Bezárt a vándorcirkusz, pedig milyen jó volt évente lerángatni oda szegény Faludyt, Fejtőt, továbbá a kiöregedett filmrendezőket, a komplett MSZP-SZDSZ pártelitről és miniszterelnöki kabinetről nem is beszélve.
Ha véletlenül megbuknak a haverok, akkor majd Fábry lesz a hivatalos kormányzati jófej, nagy irigységet generálva ezzel.

tevevanegypupu 2009.02.07. 17:34:28

@Ács Feri:

Nekem a legjobban a Magyar Nemzet leleplezesei kozott a Gyurcsany fele hivatalok es a Szemlohegyi haz koruli ugyletek tetszettek a legjobban. Verlazito, mit irtak Gyurcsany machinacioirol. Ha rolam irnak ilyet, vagtatok a birosagra es perlek, feljelentem az egesz MN-t keresztul-kasul.
Gyurcsany eloszor perelt is. Aztan hirtelen visszavonta a feljelentest. Jottek a valasztasok (2006),es mint indokolta, nem ohajt ilyen felesleges perlekedesekkel foglalkozni. Ez nagyon meglepett. Felesleges perlekedes mikor lecsalozzak es tolvajozzak nemtudomhany tizezres peldanyszamban??Igaz, hogy adatokkal es tenyekkel de akkor is.
Hat remes..a Magyar Nemzet csalozgat, vadolgat..Szerencsejuk, hogy ilyen nagylelku miniszterelnokunk van. Az meg Gyurcsany szerencseje volt, hogy koztorvenyes buncselekmenyei jogilag mar elevultek. Az ugyvedei errol felvilagositottak gondolom..De a tenyek azert tenyek maradtak meg akkor is ha a Magyar Nemzet irta.

Bell & Sebastian 2009.02.07. 18:08:00

Ezúton üzenem az önmeggyúló Suzuki feltalálójának:

-De jól tetted, bameg! Ki van fizetve.

Szibarita 2009.02.07. 18:53:45

Miben kulonbozik Bayer, udvari bohoc Stefka, udvari bohoctol?

Bethlenre peldaul mar sosem ertettem, miert ugattak ennyit, de nekem mar az is eleg, hogy nehany ilyen Bayer van egy part korul.

Majd ha nem lesz, nem az lesz a helyzet, hogy a Fidesz kivalasztott ujsagiroi legkisebb kozos nevezoje egy ilyen Bayer-Stefka fele senki, de most ez.

Es en Farkashazyt tenyleg nem tudom annyira utalni azert mert tehetsegtelen, mint Bayert azert, mert egy budos, sotet naci es mert a Fidesz prominens kitartottja, bocsasson meg az eg.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.07. 19:00:42

Egyébként milyen nőnapi cikk az, ami májusban jelenik meg?
Elkésett? Vagy kamu? Hm, hm, fogós kérdés...

Humgor 2009.02.07. 19:12:20

A Nőnapról jut eszembe a március.

És akkor lesz egy 15-e is.........

a néhai papp jános 2009.02.07. 19:21:44

van teddynél magasabb labda?

jozicsenko 2009.02.07. 19:34:09

@Kettes:

maga Megyesi és pénzügyminisztere ismerte el, hogy a 2007es euro reális, vagyis amikor átvették, tartható és közeli volt az euro

akkor 9000 MRD Ft volt az adósság, arányaiban 54%on

ma 19e MRD felett vagyunk, kb 72%nál, miközben több, mint 1000 mrd befolyt a maradék állami vagyon eladásából

esély sincs, hogy visszafizessük

mi ez, ha nem lopás?????

Bell & Sebastian 2009.02.07. 20:07:04

@szibarita

Mert ez egy sötétben bújkáló elkorcsosult, elszegényedett volt arisztokrata, aki csak annyiban hűséges az elveihez, mint Moldova György. Jóltartják - énekel, nincs pénz - duzzog. Amúgy a Haza, a Népe és a mi Népünk is le van szarva, különös tekintettel a külhoniakra. A történelem annyiban érdekli, hogy "porcelángyár, ami nincs - de volt". Összefoglalom: seggnyaló a veszélyesebb fajtából. Ezért üsd, ahol éred!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.07. 20:37:22

@Ács Feri:

Természetesen nem az volt a célom, hogy a beszédhibáján gúnyolódjak (bár Hofi beszólása e téren még ma is áll), csak gondoltam, ha a műsoridők felét el tudják ütni az ott lévők csak azzal, hogy F. raccsolásán röhögnek, tán nekem is szabad.
De a lényeg az, hogy a fószernek nulla humora van, viszont qrva unalmas, hosszú sztorikat vezet elő.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.07. 20:38:52

jó...
teve11pupu csak ott téved, hogy nem 1 köztörvényes bünöző ( a minelnök) irányítja kicsiny a fidesz által adósságba taszajtott hazánkat (poén), hanem minimum 20 tucat, akik már perelni is bxsznak, mer' mifaszukér'picsájuké' dobjanak ki pénzt az ablakon, hát de nem ettek ők meszet...

különben beszéltem egy jóssal, és azt mondta, hogy ne parázzak, mert 2009-ben nem lesz gáz... (poén)

és most hölgyeim és urrajim felkérem KK&TT, hogy nyilvánuljanak meg a blogközösség előtt, s mondjanak egy összefoglalót a mai termésről...

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.07. 21:07:17

@jozicsenko: A 2007-es magyar euróbevezetési cél soha nem volt reális. Soha. 2000-ben a szlovének kb. 2-3 évvel jártak előttünk a maastrichti kritériumok teljesítésében, csak ők jó irányba mentek, mi meg nem. Ez alatt alapvetően az államháztartás, az egészségügy, a szociális ellátásokkal kapcsolatos politikai és társadalmi megállapodásokat értem, amiket ők a kilencvenes években megkötöttek, mi meg a mai napig sem.

Amit te itt lopásnak hiszel, az valójában hibás költségvetési politika. Az államadósság növekedését valójában nem lopták el. Elképzelhetetlenül nagy összeget loptak el, de ez az elképzelhetetlen nagy összeg az államadósság növekedésének csak egy nagyon kis része.

tewton 2009.02.07. 21:25:01

@ Belle &c:
arisztokrata? komolyan? vagy netán csak egy magyarosított nevű gyártulajdonos família sarja?
@ gabrilo,
:) egész Teddy egy nagy pótcselekvés. De a toleranciára és a másság (unalmasság, beszédhiba) alázatos és civilizált elviselésére tanít.

drkovax 2009.02.07. 21:27:18

@Kettes:
"... de ez az elképzelhetetlen nagy összeg az államadósság növekedésének csak egy nagyon kis része. "

Igen. Pont úgy lopnak, mint a roma vasgyűjtők: 300 méter sín, orgazdától 300eFt, az okozott kár 20 Mft ...

jozicsenko 2009.02.07. 21:28:25

www.mnb.hu/engine.aspx?page=mnbhu_europa_oldal
talán hiszel az mnbnek, főleg hogy már nincs ott Járai

A maastrichti kritérium pontjai:
1. Költségvetési fegyelem: az államháztartás hiánya max. 3%-os lehet a GDP-hez képest.
2. Alacsony államadósság: az államadósság szintje max. 60%-os lehet a GDP-hez képest.
3. Árstabilitás: az infláció max. 1,5%-kal lehet magasabb az Európai Unió három legalacsonyabb inflációjú ország átlagánál.
4. Kamatkonvergencia: a hosszútávú kamatszint max. 2%-kal lehet magasabb az előző három ország kamatátlagánál.
5. Árfolyam-stabilitás: a nemzeti valuta nem léphet ki az ERM-II árfolyamrendszerben meghatározott sávból.
azt hiszem hihetünk nekik

I. eltörölték a sávhatárokat, az mnb már nem foglalkozik vele, hogy hol van az euro (illetve populista kormánydemagógia miatt szövegelnek a devizahitelesek védelméről, de már nem él hogy pl 245 alatt beavatkoznak): ez nekem az abszolút visszalépés, bukta az ERM I-II
II. akkor még a 60%os határ alatt voltunk, a 3%os ÁHT simán elérhető (lsd konvergenciaprogram, a komenisták is képesek rá, ha ég a ház), bukta az adósságunkra és az inflációra eső rész
III. az infláció elérhetőVOLT , ez az MNB elsődleges feladata, csak könnyebb politikai elfogultsággal vádolni azt a Járai Zsigmondot, akinek BEJÖTTEK a jóslatai, és 2006ban az év jegybankára lett (de mert beszólt a kommunistáknak, rögtön fidesznyik lett belőle: ennyit a szakmai hozzáértésről)
Vagy úgy gondolod, hogy a Banker-t is a fentiekben taglalt módszerrel fizették le Orbánék? :-P
IV. kamatkonvergencia: szintén elérhető cél volt, de ez összefügg azzal is, hogy ha kevés az adósságunk, akkor jó a besorolásunk, még vehetünk fel hiteleket (ha gond lenne), nehezebb hintáztatni a forintot, AKKOR még megbizhatóak voltunk: ezt a kommunisták elbakták, elsősorban a felvett és elszórt 9000 MRD Fttal
V: nem folytatom, este van, elfáradtam,
tömören: az mszp tolvajokkal van tele és a hozzád hasonló orbánfóbiában szenvedők védik az utolsó csepp vérig...

reality 2009.02.07. 21:29:35

Nem loptak ezek semmit. Nincs/nem volt korrupció. Ezek még be is tettek a kasszába. Mégis itt tartunk. :)

tevevanegypupu 2009.02.07. 21:42:48

Miert sotet naci Bayer? Miben nyilvanul ez meg nala? De ne tessek a cikkeire hivatkozni, mert azokban egyetlen altalanosito antiszemita kijelentes nincs..A stilusa lehet idegesito, dagalyos, tulsagosan fennkolt vagy akar pozor is..de nem naci, nem fasiszta.
A fideszben nincs naci. De az mszp-ben van olyan aki tagadja, hogy 1956 forradalom volt, es fasiszta csurhenek becezi a felkeloket, es van olyan, aki bekesen tunteto tomeg koze kuldi a rendoroket, aki kitunteti es megdicseri utana oket. Aki kordon moge bujva tart ajtatos keppel olyan megemlekezeseket, amirol husz ev evvel ezelott rendorokkel vitette be az akkori megemlekezoket..(nam szemely szerint termeszetesen, de az akkori rendszer feltetlen hiveken helyeselve ).

Es vegul azokkal az ujsagirokkal irat szabadsagrol, demokraciarol es emberi jogokrol, akik a rendszervaltas elott arrol voltak hiresek, hogy feltetel nelkul szolgaltak egy diktatorikus rendszert.

Mintha megbolondult volna a vilag..

Bakkerovics Bakker 2009.02.07. 23:34:28

Szibarita 2009.02.07. 18:53:45

nem zavar, hogy Bayer a Fidesz egyik alapító tagja? Milyen eltartásról beszélsz??? meg jólenne, ha utánanéznél az értelmező kéziszótárban a náci, meg fasiszta címszavak körül. rögtön utána meg átnyálazgatnád szeretve seggbenyalt kormányod nyilatkozatait, meg megnézegetnéd a tetteit, te szerencsétlen szellemi toprongy.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.08. 09:02:59

@jozicsenko: Akkor még egyszer. 2000-ben Magyarország kb. 2-3 év hátrányban volt Szlovéniához képest a kritériumok teljesítésében. A szlovének nem kúrták el. Úgy masíroztak be az eurozónába, mint a rezesbanda. Ha mi sem kúrtuk volna el, akkor 2009-2010 körül lehetett volna eurónk. De ennek a feltételei már 2000-ben sem voltak meg.

Vagy vegyük a szlovákokat. Dzurindáék 1999-ben lépték meg azokat a költségvetési szerkezeti átalakításokat, amikről a Fidesz és az MSZP balközépszárnya még ma sem akar tudomást venni, nem hogy egyeztetni.

Az elkúrás nem egyszerűen a 10 billió Ft adósságnövekedés jóléti rendszerváltásra történt elbaszása, hanem a globális konjunktúra és a pénzpiaci bőség lehetőségeinek elszalasztása, hogy végrehajtsák a reformokat. Tudom, hogy itt Orbán semmiért sem felelős, de azért tartsuk már fejben, hogy az Orbán-kormány nevéhez semmilyen jelentősebb reform elkezdése, folytatása vagy befejezése nem köthető. Még a retorika szintjén sem.

jozicsenko 2009.02.08. 11:00:54

reggelt, napot!
mondom, adósságban megvolt a dolog, s ez a veleje az egésznek, ezen keresztül sok minden elérhető lett volna (lqrták, oszt jónapot)

orbánékhoz nem köthetsz jelentőseb reformot?
márbocs, de nettó hülyeség: hova sorolod pl a
a családi adózást? Szlovákiában megcsinálták, nálunk az mszp eltörölte, mert nemjó, nem szolidáris, stb (most milyen jó lenne a cigányság munkára szoktatásához, ugye?)
nem véletlenül hajtogatja egyfeszt a viktorgyerek, hogy fejlesszük a vidéket: ami az szdsznek szabadon rabolható pálya a jővő liberális nagybirtokosainak, az a fidesznek:
vidéki közösségek,
akik rászavaznak,
dolgoznak,
ADÓznak,
ha nem is egymillió munkavállaló, de pártizezer biztosan és ofkórz jobboldali nagybirtokok is, de nem mindenáron, strabagi mennyiségben (mert nem azt mondta, legyen ővé minden szőlő)

engem az zavar csak, hogy bárhol bárki felemliti hogy most mik történnek, azonnal a "mertaviktoris" kártyát húznak elő

igen, mert a viktoris megtette, 2002ben, azóta eltelt másfélciklus és semmi sem történt, csak visszalépés és távolodás
ERM I-Iben törölve, adósságunk megduplázva, stb fenn írtam

aztán jön majd egy fasza államcsőd, és 20 évig húzkodjuk elő a baloldal bármilyen megmozdulására a "mertaferencis" "államcsődakomenistákmiatt" "mszp=csőd" kártyákat

bármennyire is lesz okos, szép, nemzetmentő a leendő baloldali pártelit, most ássák el magukat hosszú-hosszú időre,

főleg mert a Viktor nem vitt minket államcsődbe

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 11:54:05

@jozicsenko:
Itt nagyon nincs miről beszélni. 2002-ben arról óbégattak a kommerek, hogy rengeteg a pénz, csak az orbánfasiszták nem adják oda az embereknek meg az önkormányzatoknak. Erről most nem beszélnek, ami napnál világosabbá teszi, hogy a gazdasági érvelések részükről csak álcázások, amivel úgy-ahogy takargatják a nyers hatalomvágyat. Eggyel belsőbb körben már arról beszélnek, hogy semmi ár nem elég nagy ahhoz, hogy megvédelmezzék azt a demokratikus opciót, amit az MSZP-SZDSZ jelent a magyar jobboldal ókonzervatív antiszemita tekintélyuralmiságával szemben. A nyers valóság viszont az, hogy az a szociológiai képződmény, ami a két párt köré épül, képtelen magát gazdaságilag és társadalmilag fenntartani, ha politikai hatalmat kiveszik a kezéből. A legnagyobb győzelmük a valódi polgári erők fölött viszont az lesz, ha a jobboldal sem tud ezen logika és működés köreiből kiszakadni.

Szibarita 2009.02.08. 13:25:57

Aki szerint Bayer nem egy budos antiszemita, az vagy nem olvasta Bayer legimpozansabb cikkeit, vagy nem erti az ilyesmit. Az pedig hogy Fidesz-alapito, nyilvanvaloan mellekes.

esterhazy.irolap.hu/hu/ki-a-heccmester

Ezzel a fenti cikkel meg az itteni kozosseg jelentos resze is egyet tudott erteni, egyszeruen nem ertem, hogy jutott odaig Mo-on a partos teruletvedelem, hogy egy ilyesfajta ganejturot is meg kell vedeni, amikor ilyeneket mond.

Egeszen addig nem lesz itt semmifajta kiegyezes, amig ezeket a szinteket sem lehet hozni.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 13:47:25

A Fidesz-alapítóságot Zsolti kis liezonja a Népszabóságnál szerintem kiegyenlíti. Az árokásó blogon rajzolt kis portrévázlattal én nagyjából egyet tudok érteni. Elég ennyi, Szibarita, vagy meg is kell szaggassuk a ruhánkat?

jozicsenko 2009.02.08. 15:50:49

@Szibarita: különösebben nem érdekel, hogy kifia a Zsolti gyerek

amikor Haider elöször került hatalomra, 2000 körül a HVG heteken át arról cikkezett, hogy a törökök vére festi vörösre a dunát bécsben (kb ez volt, nyilt és egyértelmű uszítás volt ellene)

talán a memóriaambulancia közelsége miatt, de úgy emlékszem, hogy
nem itták török kislányok vérét bécsben
nem lógatták fel a betelepült albánokat, stb
időnként úgy úszitanak Orbán és barátai ellen, mintha maga az antikrisztus jönne el vele

Ha szót emelek a mai dolgok ellen, azonnal naáááczirasszistafasisztacsökevény vagyok, stb megy a terelés, csak szó ne essen a nyilt vagy álcázott lopásokról (mint a cikk, fenn)

bár az is igaz, hogy az mszp meg az én szememben komenisták gyülevész hada, tehát ugyanott tartunk

viszont amit ilyenkor mindig elfedünk, azok a pénzügyi eredmények, értékek, amiket nem lehet letagadni, s ha lesz idén 400 Ftos euro (mert pl állítólag a digitábláknál ezzel számoltak, bővebben a vastagbőrön), akkor a devizahitelesek sem hisznek már nekik, ami elég szép réteg

márpedig akkor ha feketeingesek égő kereszttel vonulnak a parlament elött, fehér csukjás lovasok kiséretében akkor is rájuk szavaznak a tömegek , elég ha az igéretek között ott lesz, hogy

Ferenc testvért elszámoltatjuk és az adó 19% lesz

mert akkor már nem érdekel mi a politikai nézet, csak rend legyen

és háromhatvanas kenyér :-PPP

osborne 2009.02.08. 16:41:57

Bárdos és Gyurcsány házaspár együtt bulizott tegnap Bécsben, azért ez is pikáns. Egyre objektívebb a "Tények"

www.mno.hu/upload/docfiles/0902/gyurcsanybecs2.jpg

pucáros 2009.02.08. 19:00:32

Amikor az öszödi beszéd kiderült, tudomásul vettem, hogy aljas jellemtelen emberek között élek. Tudni illik ha egy zárt megbeszélésről kilopott beszélgetést világgá kürtölök az olyan mintha más zsebébe turkálnák, sőt ha ebből az elhangzott beszédből a teljes szövegből szavakat mondatokat veszek ki az egész szöveg értelmét megváltoztatom bünt követek el. Sőt aki a törvénnyel szembe korlátot bont szobrot épit, és a törvényszegést dicsőségnek tünteti fel, meggyalázza a Demokráciát és bünözésre biztatja az egysterű tisztességes polgárokat. Amikor Orbán Viktor bejelentette, hogy megfigyelik, biztos lettem, hogy van árnyék titkosszolgálat.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.08. 19:15:40

@jozicsenko: Nagyon örülök a kérdésnek, a családi adózás is hozzám tartozik.

Nincs olyan, hogy családi adózás. Értelemszerűen a Fidesz nem vezetett be semmi ilyesmit és a szocik sem törölték el. Személyi jövedelemadó-rendszer van, volt és lesz, amiben egyes kedvezményeket a családi állapotra vagy az adózóval egy háztartásban élő eltartottakra tekintettel lehet igénybe venni.

A családi adózás meg (elméletileg) egy olyan rendszer lenne, ahol az összes családtag jövedelmét a családfenntartóhoz számítják be, elosztják az eltartottak számával és az alapján sorolják be a megfelelő adósávba és az adót a családfenntartó fizeti meg.

A gyermekek után járó adókedvezmény (családi kedvezmény) a mai napig is létezik, ennek bevezetése viszont nem reform.

tewton 2009.02.08. 19:25:33

@ pucáros 2009.02.08. 19:00:32
"Amikor az öszödi beszéd kiderült, tudomásul vettem, hogy aljas jellemtelen emberek között élek. Tudni illik ha egy zárt megbeszélésről kilopott beszélgetést világgá kürtölök az olyan mintha más zsebébe turkálnák"

látod, ilyenek ezek a komonisták, amikor nem tartanak össze. Volt egy belsős szivárogtatás, talán hogy a zsarnokot megdöntse. Utána a zsarnok kicsit pihegett, majd kegyelmes arcot öltött, és kijelentette, hogy nem érdekli, hogy ki szivárogtatott. Aztán utána kiragadott egyes mondatokat, és máshogy értelmezte, próbálta szétkenni a felelősségét, Ildi néni támogatásával.

AYBARS ANDA 2009.02.08. 21:20:52

Megjegyzem, nekem rég gyanús volt, hogy ez a Révain túltévő bolsevik agitpropos a fia lehet a Bástya Elvtársnak...

Minimum ROKONLÉLEK.

AYBARS ANDA 2009.02.08. 21:32:26

A "Hölgykoszorú" valóban bicskanyitogató.....


Ha csupán ENNYI "alibije" van Fajkasházsynak a - NE HIGGYÜK EL AZ Ő ÁLLÍTÁSAIT! - 3 millió felvételére,

az a "PISZKOS KISSTÍLŰ ÉS PROSTI GAZEMBER" minősítéshez mindenkép ELÉG!!!

S persze a JUTTATÁS VALÓDI OKA, AZ A BOTRÁNY !!!

A NOMENKLATURISTA AGITPROP. !!

AYBARS ANDA 2009.02.08. 21:33:32

EZ AZ IPSE MONDTA, hogy


"A KORMÁNYPÁRTI HUMORT MÉG NEM TALÁLTÁK FEL!" - mindezt Antall Józserf idején.......

AYBARS ANDA 2009.02.08. 21:40:25

@blogszemle:

Tévedés!

Már így is ránkbüdösödtek!

TAKARODJANAK A KURVAANNYUKBA!

Zzoorroo 2009.02.08. 23:34:09

@zero: A Hócipő simán meg fog szűnni 2011-től. Semmi állami megrendelés, a bespejzolt, összelopott lóvé 2010 végéig még kitart.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 23:54:52

Volt Antall miniszterelnök úrnak egy kifejezése:

Értelmiségi mikiegerek.

HToma 2009.02.09. 09:46:18

Ide is illik.
"Hazánkban létezik egy államilag eltartott, mai és egykori nagyságokkal takarózó, sznob értelmiségi csoport. Vasárnapi versírók, lila entellektüelek, könyvesboltok polcain porosodó világmegváltók, kiárusításra váró szépelgők, NB III-as esztéták, egymásnak üzengető, folyóiratokban lébecoló szökött tanárok. Ne feledjétek, eljön majd a kor, amikor nem óránként jelennek meg verse- és novellásköteteitek, egymásról írott tanulmányaitok. Amikor csak a tehetségesek, az emberségesek maradnak fenn közületek. Akikkel se most, se a jövőben se lesz semmi bajunk."
Farkasházy Tivadar: 22 bolond a Rádiókabaréból. Szerzői kiadás, 1987. 237. p.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.09. 13:28:49

@Ács Feri:

elhiszem, hogy fajkasházit szidni divat, de rengeteg sikeres kabaréjelenetet írt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.09. 13:35:26

@Ács Feri:

"Hócipő vagy Magyar Nemzet,valójában nincs különbség..."

De még mennyire nincs. Az egyik egy magánalapítású hetilap, folyton változó gárdával, amelyik időnként kiénekel állam bácsi szájából pár misit a kapcsolatai révén, a másik állam bácsi nem kevés pénzéből lett kistafírozva, és erőszakkal odaültetett gárdából áll. Ugye, hogy egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz?

Persze lehet a kettő közé egyenlőségjelet tenni, csak ... hagyjuk, sok jelző van erre.

Google 2009.02.09. 13:39:33

Mavo még Ács Ferinél is szigorúbb.
Majdcsak megegyeznek valahogy.

iota draconis 2009.03.13. 14:36:58

Ez a Teddí milyen drágán hüje? :-o
A Szent István 'csatahajó' kevéssel volt csak több tízezer tonnánál.
Egy 747-es (igen nagynak számít), nagyjából 400 tonna.
süti beállítások módosítása