Szeretünk, szép Szlovákia
2008. november 11. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Szeretünk, szép Szlovákia

Be kell vallanunk, eleinte súlyos jogsértésnek és embertelenségnek tartottuk a szlovák rendőrség másfél héttel ezelőtti dunaszerdahelyi fellépését, s elvártuk, hogy a magyar kormány erélyesen lépjen fel az ügyben. Mostanra azonban a Heti Hetes sztárjainak és kommentelőinknek érvei, valamint a szlovák belügyminisztérium által átnyújtott bizonyítékok súlya alatt megtörtünk, és nézeteinket felülvizsgáltuk. Ennek alapján a következő nyílt levéllel fordulunk Gyurcsány Ferenchez, a Magyar Köztársaság miniszterelnökéhez.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Szomorúan tapasztaljuk, hogy maroknyi magyarországi fasiszta huligán, szélsőséges bajkeverős és soviniszta futballszurkoló miatt jelentősen megromlott hazánk és a baráti Szlovákia kapcsolata. Sajnáljuk, hogy ez a csőcselék, miután hadszíntérré változtatta utcáinkat, már virágzó külkapcsolatainkat is fenyegeti. Amúgy is elegünk van az állandó konfliktusokból, békétlenségekből, civakodásokból, csatározásokból, amelyek nemcsak közéletünket rombolják, hanem mindennapjainkat is megmérgezik. Ennek alapján a következő javaslatok megfontolására kérjük Önt:

A futball- és egyéb meccsek látogatását indokolt lenne betiltani. Ilyenekre úgyis csak az agyatlan csürhe jár, hogy ott kiélhesse alantas ösztöneit. Ezentúl azokat, akik mégis megkísérelnének megtekinteni egy sportmérkőzést, s esetleg kiabálni, dudálni, skandálni szándékoznának, verjék meg és vegyék őrizetbe a rendőrök. Ezt az eljárást javasoljuk a szomszédos országoknak is. Hasonlóan kéne fellépni a hosszú hajú, részeg huligánok által látogatott rockkoncerteken, a droggal erősen fertőzött Sziget Fesztiválon, a kormányellenes tüntetéseken, valamint a maradi, reakciós és kirekesztő nézeteket propagáló istentiszteleteken is.

Hogy a soviniszták ne ébreszthessenek feszültséget és bizalmatlanságot külföldi barátaink körében, ajánlatos lenne lezárni a határainkat. Kifeszíthetnénk mondjuk egy drótkerítést, s aki azon megpróbál áthatolni, azt határőreink agyonlőnék. Így nem fordulhatna elő többé a dunaszerdahelyihez hasonló provokáció, mindenki otthon maradna, béke és harmónia uralkodna.

A szlovák példát követve a félelemkeltő, másokban megbotránkozást és rossz érzéseket támasztó nemzeti zászló használatát erősen korlátozni kell. A teljes betiltását egyelőre nem tartjuk időszerűnek, de jó lenne, ha helyette valamilyen – lehetőleg mindenki által elfogadott, egyszínű – lobogót használnánk ünnepnapokon. E zászló lehetne a közös jelképe régiónknak, hogy a szembenállás ezáltal is mérséklődjék. Az ünnepeink sorát amúgy is felül kéne vizsgálni: október 23-án mindig balhé van, ezért azt munkanappá kéne nyilvánítani; március 15-ét össze kéne vonni valami másik, közeli ünneppel; a karácsony esetében sokkal kevésbé lenne kirekesztő a fenyőfaünnep elnevezés.

Legyen elég a határon túli magyarokkal kapcsolatos hisztériakeltésből! Kérjük a miniszterelnök urat, hogy javasolja szlovák kollégájának a Dunától északra élő magyar nemzetiségű lakosság Magyarországra való telepítését, a román szerveknek pedig a magyar falvak útból való eltakarításának foganatosítását. Az úgynevezett határon túli magyarok eddig is rengeteget ártottak hazánk és a szomszédos népek kapcsolatának, a további károkozásnak ügyes, pragmatikus politikával – például a magyar nyelv és jelképek visszaszorításának támogatásával – elejét kell venni.

A belföldi közéletre jellemző folyamatos áskálódást, sárdobálást, parttalan vitatkozást be kell fejezni. Javasoljuk a kormánypárton kívüli politikai és civil szervezetek, pártok, kezdeményezések azonnali felszámolását. Ezzel az egyetlen apró lépéssel megvalósítható lenne a nemzeti egység, s egyszer és mindenkorra vége lenne a széthúzásnak, az állandó csatározásoknak.

A térség valódi stabilitását, az összetűzések megszűnését nyilvánvalóan csak az tudná hosszú távon biztosítani, ha egy, a térségbeli országoknál nagyobb hatalom garantálná a békés egymás mellett élésünket. Ezért javasoljuk a Miniszterelnök úrnak: kérjen fel egy közeli nagyhatalmat arra, hogy hadseregét nálunk és szomszédainknál állomásoztatva biztosítsa a kelet-közép-európai régi stabilitását, az összefogás-ellenes erőkkel való kíméletlen leszámolást.

Továbbá, hogy a gazdasági versenyhelyzet se okozzon konfliktusokat, szerencsésnek tartanánk, ha a térség országai létrehoznának egy gazdasági együttműködési szervezetet. Megegyezhetnénk például, hogy a szlovákok autót gyártanak, mi meg buszt, s termékeinket kicseréljük egymással anélkül, hogy felesleges nézeteltérések, oktalan rivalizálás keletkeznének. Hasonló módon a belföldi gazdaságban uralkodó feszültségek, az emberek mindennapjait megkeserító értelmetlen adok-kapok is megszüntethető lenne, ha a termelőeszközöket állami tulajdonba vennénk, s az állam döntené el, hogy ki miből mennyit termeljen.

Reméljük, javaslataink meghallgatásra találnak, s végre megszűnnek ezek az áldatlan állapotok mind határainkon belül, mind azokon kívül.

 Budapest, 2008. november 11.

Kínai Kálmán és Trágár Antal

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr80762062

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: polmavo 2008.11.11. 13:24:58

Extra Hungariam non est vita„Hátha mégis van értelme annak a baromságnak, próbált szellemeskedni Koren, hogy magyar ember evés közben nem beszél, hanem előbb nyugton jóllakik. De hol van itt magyar?, nézett vissza a lány némi évelődéssel, amin megle…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsungellakó (törölt) · http://dzsungelvilag.blog.hu 2008.11.11. 07:29:40

Magyarok márpedig vannak. És szlovákok is. Ezzel vagy együtt kell élni, vagy tenni ellene. Sokan választják az utóbbit. Őket két fő csoportra osztom:

1: A naiv nacionalisták
Akik azt hiszik, hőzöngéssel, erőszakkal majd elradírozzás Szlovákiát yól.

2: A globalizáció erői
Akik minden nemzetet elmosnak szépen, lassan. MusicTV-vel, CocaColával, EU-val.

Dzsungellakó (törölt) · http://dzsungelvilag.blog.hu 2008.11.11. 07:35:34

Az 1. csoportba tartozók - igen mulatságos - nem veszik észre, hogy már alig van különbség egy szlovák meg egy magyar között. Már alig van Magyarország és alig van Szlovákia. Igazándiból már alig van mi ellen hőzöngeni.

Na jó, a hivatalokban való nyelvhasználat még cinkes. De ezt nem focimeccseken kell kivívni.

Dzsungellakó (törölt) · http://dzsungelvilag.blog.hu 2008.11.11. 07:50:57

Bocsánat, már megint én...

Hozzátenném, hogy Gyurcsánynak úgy kellett már ez az affér, mint halnak a víz. Végre nem az ötezer milliárdos hitelkeretről ugatnak a vérbeborult szeműek. Huh, egy kis szusszanó, használjuk ki ügyesen! Munkára fel, barátaim!

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.11.11. 08:19:36

Gondoltam, rakok ide egy mosolygós szmájlit. Aztán jobban belegondolva inkább lett volna egy szomorú szmájli. Linkelek inkább egy érdekes cikket:

www.parameter.sk/blog/felvilag/2008/11/10/tul-reagalason-variaciok-magyar-politikai-strategiara-%E2%80%9Eszlovak-ugyben%E2%80%9D#comment-6665

morpho 2008.11.11. 09:01:14

Ez egy álmosítóan unalmas,humortalan szar írás.Tudtok ti jobbat is ennél.

Vidéki 2008.11.11. 09:25:22

A Heti Hetessel egyformám gondolkodók gyűlölnek mindenkit, aki Magyarországon magyarnak gondolja magát és kárörömmel töltik el őket a magyarellenes atrocitások.
Magyarellenes érzelmeik olyan erősek, hogy észérvek nem képesek befolyásolni.
Ilyenkor az arányos reagálás fogalmáról is megfeledkeznek!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.11. 09:45:08

és még folytathatnánk:

- tilcsák bea politika kivitelét a zutcákra
- tilcsák bea spontán gyülekezést (ünnepnapokon már be is vezették!)
- tilcsákbea zalkohol árusítását tíz után
- tilcsák bea fiatalos klubokat
- tilcsák bea kiülős helyeket
- tilcsák bea fiatalokat

smalladam 2008.11.11. 09:50:59

ergé, ezt legtömörebben a kétfarkú kutya párt fogalmazta meg, MINDEN TILOS feliratú táblájával.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.11.11. 10:13:39

"nem veszik észre, hogy már alig van különbség egy szlovák meg egy magyar között"

Hacsak nem az, hogy az egyik egy alulszocializálódott futballhuligán a másik miniszterelnök. :(

trafikos '77 2008.11.11. 10:21:00

őőőőőőő szóval szerintem ez az írás pont nem vicces. Értem (azt hiszem) hogy mit akar mondani a szerző és biztos hogy van igazság is abban amit mond (ir), de egyrészt nem így másrészt pedig nem ezt kellene erőltetni. szerintem.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.11.11. 10:46:19

Nem bírjátok mikor rajtatok viczelődnek, hetihetesfanok.

Ergé, nem lesz sok az a 10 óra? Este 8.
Mindenki maradjon otthon.

Google 2008.11.11. 11:17:05

Gyurcsány végre megtalálta a zsákját, vagy a foltját, ahogyan tetszik. Guba a gubával, suba a subával, vipera a viperával.
Rájuk kell bízni, ők megoldják! Kár közéjük bújni, terrorizálják csak egymást!
Ez a fene nagy demokrácia pedig tényleg nem jár nekünk, még komolyan vennénk!

vizipipa 2008.11.11. 11:37:27

Nos, az egész iromámyból qrvára hiányolom azt a jelzőt, hogy testvéri.

Bummer 2008.11.11. 11:40:32

Követeljük még egy szláv nyelv kötelező oktatását az iskolákba.

giskard 2008.11.11. 11:56:35

Ez most szokatlanul alacsony színvonalú munka volt tőletek, kedves Kálmán és Tóni.

szmoker (Homo Trollicus) 2008.11.11. 12:07:33

Tiltások helyett javaslom az emberek átnevelését ("Új Ember") és a Gondolatrendőrség létrehozását.

További részletek George Orwell: 1984 című könyvében találhatók.

heima (törölt) 2008.11.11. 12:14:39

kevés az "összefogás" és a "köztársaság" is!

plastik02 2008.11.11. 12:59:30

hát, ez megint szar. nem akarjátok megtörni valami semleges témával majd ezt foskolódó szériát?

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.11. 13:13:42

Ha sikerülne mindig vicceset írnunk, akkor mi lennénk Farkasházy Tivadar és Tóta W. Árpád szerelemgyermekei. Minthogy nem vagyunk azok, sajnos gyakran becsúszik egy-egy szar.

plastik02 2008.11.11. 13:16:49

hát nemtom. ha ők a mérce akkor lehet, hogy ez a baj. pedig a kezdetekben volt néhány egészen reménykeltő. de lehet csak az olimpia játszott a kezetekre.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.11. 13:28:11

Ó, verje meg a Jóisten a blog.hu-t ...

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.11.11. 13:35:13

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.11. 13:13:42

Unalmas meg erőltetett már ez a postlavina.
A matula anno ezt rövidebben elintézte, és viccesebb is volt.
matula.hu/index.php?section=article&rel=52&id=633

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.11. 13:53:07

Plastik, mavol, Úlf, ez a poszt tényleg szar, viszont legalább rólatok szól. Pontosabban arról az általatok képviselt "jaj, csak konfliktus ne legyen!" logikáról, amelyet ha végigvezetünk, akkor oda jutunk, amit a poszt leír.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.11. 14:04:45

KKTT,

mijafasz?

a "jaj, csak konfliktus ne legyen!" az nem egyenlő azzal, hogy ha a másik rosszfiú, akkor mi is lesüllyedtünk az ő nívójukra.

Vagy tényleg lehetetlenség efféle ügyeket köpködés és gusztustalan feliratok nélkül megoldani?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.11. 14:07:41

Úlfhéðinn,

matula durván jó ... :-)

refilatelista 2008.11.11. 14:09:54

Nem lehetne onlány petícióvá konvertálni? Aláírnám, és még lenne egy pár ismerősöm. A mögöttes tartalmat támogató mögöttes én-ek, vagy hasonló. Abcúg. Mittudomén.
Ez a poszt egyébként jó.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.11.11. 14:12:51

KKTT,


Most kivívtad magadnak a Népek Békés Egymás Mellet Élése híveinek ellenállását.
Nézegetsz már ki az ablakon?:)))

A post rendben van.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.11. 14:14:05

Mavo, nem lehet. Épp ezért javasoltuk, hogy tiltsák be a meccsre járást, a rockkoncerteket és a nemzeti zászlókat. Ezzel egy csomó probléma megoldódna. Ha ergé javaslatait is hozzávesszük, beköszönt a világbéke.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.11.11. 14:22:20

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.11. 13:53:07

Hümm-hümm. Semmi kifogásom ellene, ha engem cimkézni kezdesz, mert nem nagyon tapad. De mi ez a rólatok szól? Én egyedül pötyögöm a kommenteket, a saját skizo dolgaidat/tokat ne vetítsd már rám please...
Még nem alakított itt senki anti-kínai klubot tudtommal, vagy ha igen, én kimaradtam belőle. Ne szívd annyira mellre.

"jaj, csak konfliktus ne legyen!"

Mégis mifaszról beszélsz? Konfliktus ne LEGYEN? LOL. Szerinted nincs konfliktus már egy jó ideje? Vagy már a tankokat indítanád ? (amúgy te sztem Vácnál feljebb nem jutnál, nagyon ráz az a tank, meg kurva fullasztó benne a levegő)

Azt nem tudom, hogy miről szól a post, mert ezt a negyediket már nem olvastam el. Ezért nem is mondhattam, h szar.
Unalmasnak viszont unalmas a fixáció, főleg hogy az eddig olvasottak alapján te sem nagyon tudod, hogy mi a megoldás. Sajnos ahogy látom nem is nagyon érdekel, letudod a napi kötelezőt, a focihoz értesz, az látszik.

Sztem kicsit higgadj le, látszik, hogy nagyon dühös vagy, ami persze érthető, de nem biztos, hogy a vagdalkozással célt érsz. (Persze az is kérdés, hogy mi a célod).

Amúgy ha van okos ötleted, hogy PONTOSAN mit kéne tenni, akkor kíváncsian hallgatom...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.11. 14:26:43

KKTT,

tudod, így megy ez. Ti békésen megírjátok a megoldásokat, mi meg hörögve fikázzuk, és közben fasisztázzuk a magyarokat (en bloc, hogy másként?), és be akarjuk tiltatni a fradiszurkolókat, például engem.

Mi. Nem iksz és nem ipszilon, hanem Mi.

hcrules 2008.11.11. 14:27:54

Nem tudom, nekem tetszett. Jók a javaslatok is. Igazából remekül rámutatott arra, hogy honnan is származik ez az egész attitűd.

Google 2008.11.11. 14:30:39

Mavo,
ki a jó és ki a rosszfiú ebben a konfliktusban? Nézzük pld. csak a két miniszterelnököt, hogy mást ne mondjak!
Vagy elővesszük a kuruc.info-méterünket és onnan olvassuk le az értékeket? Eddig mindig félremutatott, miért hinnénk a méréseiben most?

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.11.11. 14:45:38


Gabrilo többször kijelentette, hogy ő konkrétan Joseph de Maistre híve, aki momentán az ateizmust akarta halállal büntetni és nagyjából mindent akart betiltani ami él és mozog. Metternich herceget tartja követendő példának, és megveti Kossuth Lajost.
Mindenféle demokrácia esküdt ellenségének nevezi magát.
Tessék szépen elolvasni a Gabrilo-összest vagy az okoska honlapját.

Ez mind teljesen rendben van, de akkor mire a nemzeti hevület és a nemlétező betiltások elleni hőbörgés ? Ez az egész kamukonzervativizmus. Ami persze nagyon jól passzol a Seres-féle kamulibertarianizmushoz és a Che Guevarás kamubaloldalisághoz.

Ez itt egy szomorú, lecsúszó, és végre mondjuk ki, tehetségtelennek tűnő országocska, amelyik teljesítmények helyett hepciáskodik. Ha éppen nem a tótocskákkal harcolászik akkor egymással.
Tessék letenni végre az asztalra valamit és utána lehet nyomatni a kultúrfölényt. KK-nak és TT-nek pedig az obligát lófasz az ő seggükbe :))

eN 2008.11.11. 14:51:56

Ügyes KKTT, akinek inge milyen gyorsan magára vette ;)

Cypriánus 2008.11.11. 15:00:19

Kedves Jó Tündér!

kissé túlzónak érezlek. KK által felvetett jelenség léztezik-egy groteszk tiltás. magam sem szeretem a fradistákat, sem az UTÉ-sokat, sem atöbbi hülye furtbalhuligánt, de a zászlótiltási projekt attól még kissé bizarr.

Gabrilo szerintem nem következetlen, végül is ha ha a magyar nacionalistákkal szekptikus , akkor miért pont a szlovák nacionalizmusnak miért nyalja a fenekét?!
A konzervatív patrióta szembenállás a nacionalizmus tömegdemokratikus eszméjével nem a liberális internacionalizmus, vagy a kádári "kismagyar" gondolat.

Cypriánus 2008.11.11. 15:01:16

amúgy a halálbüntetést elutasítom! :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.11.11. 15:24:15

Jo Tunder · eg.nol.hu 2008.11.11. 14:45:38

Kegyednek elgurult a gyóccere? És mitől ilyen ingerült?

"Gabrilo többször kijelentette, hogy ő konkrétan Joseph de Maistre híve, aki momentán az ateizmust akarta halállal büntetni és nagyjából mindent akart betiltani ami él és mozog."

főállítás Gabrilo idézte Joseph de Maistre-t
mellékállítás Gabrilo megint idézte J de M-t.
--------
konklúzió Gabrilo híve J. de Maistre-nak.

Kedves, nem volt ez egy kicsit elhamarkodott? Idéztem már MArxot is, abból mit szűr le?

Aztán: momentán az mire vonatkozik? de Mester momentán? Él még az öreg, nemá! Vagy hogy rólam volna szó? Büntetném én az ateizmust halállal? Lenne kedves ezt visszaidézni, hol mondtam ilyet?

Kossuth Lajost meg egy populista szemétnek tartom, a "karzat emberének" (Kemény Zs - lehet ő is valami mocsok vót), aki szította itt a tüzet, majd lelépett a zsetonnal. Mondja kedves, mit szeressek rajta?
Minden demokrácia esküdt ellenségének sem neveztem magam tán soha sem, talán azt a hibát is többször elkövettem hogy a lib.dem-et megvédtem sok mással szemben. De kritizálni, azt szoktam, valóban - hát, sokszoros elnézést érte.

Aztán nem nemzeti hevületről van szó (Népszavával kezdett ma?), hanem a törvénytelen erőszak és a nacionalizmus elítéléséről - Kossuth is nackó volt, oszt őtet sem szeretem. Hol itt a következetlenség, kérem? Másrészt aki egy kormányzó pártban a magyar nyelv "betiltásán" elmélkedik, hát ott csak lehet valami baj, nem? Vagy ez nem európaiértelembenvett probléma?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.11.11. 15:27:08

PS. "Tessék letenni végre az asztalra valamit és utána lehet nyomatni a kultúrfölényt."

Akkor azonnal kérem kegyed összes publikációját vagy bármilyen kézzelfogható eredményének a bizonyítását - nem baj, ha linkekkel megtámogatva.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.11.11. 15:32:11


Cypriánus,

Gabrilo és az infjúkonzervek úgy konzervatiívok ahogy én májpástétom vagyok. Bármikor kiírhatom magamra, hogy májpástétom vagyok, nyithatok májpástétom.blog.hu-t és oszthatom azokat akik nem májpástétomok. Sőt, másokat, akik azt mondják magukról, hogy májpástétomok kioktathatok arról, hogy ők rosszul májpástétomok. Ez az egész kamu, ne hülyítsük egymást.

KK-TT nagyon jól írnak, mármint általában, szerintem néha nagyon nagyon nagyon jól. Ez konkrétan egy egy provokatív matuloid hülyeség: Amúgy írtam én is már publit Bayer Zsoltról a zsidókról és Csipkerózsikáról, amelyben sem zsidókról, sem Bayer Zsoltról nem volt szó, de legalább sokan elolvasták. A Reakción a cigány, zsidó, meleg tematikájú cikkek illetve most a szarszlovákiások azért vannak mert erre jönnek a népek, próbáljanak egy cikket írni a Poincaré sejtésről. Az egésznek van egy borzalmasan ciki hangulata szerintem, de hagyjuk.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.11.11. 15:37:26

JT,


Korábban dicsért minket, most már nem vagyunk konzervatívok (na, jön a meghatározós kör, ennek döntöbírája természetesen JT és az értelmességi elit) - ez azért kicsit megnyugtat.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.11.11. 15:43:51

Különben nem tudom, májpástétom-e kegyed. De azért hallgatom.

Francois Pignon 2008.11.11. 15:45:49

Ha mindenki az aminek vallja magát... ;)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.11.11. 15:52:06

FP,


Sosem találkoztam vele, még akár májpástétom is lehet! És ki vagyok én, hogy kétségbe vonjam amit mond? Meg aztán a korlátlanul szabad döntés korszakában épp májpástétom ne lehetne? Elnyomó volnék, ha ezt a lehetőséget nem tartanám lehetőségnek.
De még ha találkoztam volna is véle, akkor is a Sextus Empiricus beszélne belőlem. Ki tudhassa?

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.11.11. 15:54:10


Gabrilo,

Én most is dicsérlek benneteket, amikor éppen rászolgáltok :))

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.11. 15:55:32

Ergé, Gabrilo és a többiek, köszönjük. Akkor megy a sör, ahogy megbeszéltük.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.11.11. 15:56:47


ja és Gabrilo, légy erős, az értelmiségi elithez ti is hozzátartoztok, legalábbis Magyarországon. ti alatt a tölgy-féle korosztályt értem persze. és tudod ezzel jár bizonyos felelősség is. nemcsak a Dessewffy, Miháncsik, Vásárhelyi Mária féle izélkedés felelőtlen, hanem a szarszlovákiás is.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.11. 16:01:26

Srácok, inkább olyan kínai pálinkát kérnék, ami után haza kellett kísérnem benneteket, hogy be ne essetek a Dunába :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.11.11. 16:31:01

JT,


Szerény véleményem szerint a szarszlovákiás felirat KKTT esetében sogenannte irónia.
De majd kijavítanak ha mégse.

Viszont én aztán semmiféle értelmiségi elithez nem tartozom, az ziher! (elithez igen, de arról nem számolok be:))

KKTT,

Bármikor;]

plastik02 2008.11.11. 16:33:37

ha én adhatnék tanácsokat a probléma megoldására, az valami olyasmi lenne, hogy szlovák és a magyar szélsőket összezárnám egy hatalmas arénába, aztán lakat rá. idióták egy helyre valók.

de ez a béna komcsizás teljesen irreleváns jelen esetben, nem hiszem, hogy ennyire szegényes lenne az eszköztár. többet komcsiztok mint amennyit egy átlag Népszava szám fasisztázik.
meg a mondanivaló, hogy a magyar kormány kb. semmit nem csinál, csak összefosott gatyával kezet csókol a szlováknak, tudom hazug média meg minden, de olykor érdemes bekapcsolni a tévét, meg újságot olvasni, hogy legalább valami fingja legyen a témáról az embernek, mielőtt publicisztikát ír róla (bár itthon ez valóban nem szokás)...
nem az a baj, hogy a cikk abszurd, hanem hogy a mondanivalója az.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.11.11. 16:37:43

Nu, meggyött a Grosse Aufklärer is.
Üdv!

medve2 2008.11.11. 17:17:29

Plastik! Ezt én értem, a baj csak az, hogy a magyar Gárdát kéne akkor összezárnod a szlovák kormánnyal. Ugye érzed az aránytalanságot?

plastik02 2008.11.11. 17:35:01

miért? egyikért sem lenne kár.

heima (törölt) 2008.11.11. 17:39:46

Kedves Felcímkézhetetlenek!

Legyen már bennetek annyi intelligencia, hogy ha ironikusan találva vagytok, akkor nem kezdtek el hörögni... Nem rajtatok nevet senki hanem veletek!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.11. 17:50:32

JClayton,

na, ez egy jó cikk, amit belinkeltél.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.11. 18:02:33

Ez haláli, agyonröhögtem magam.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.11. 18:17:42

Én úgy is, mint szörnyen eltalált elmondanám a mit.

1. Persze, lehessen akárhol, akármit lobogtatni. Fradi-zászlót, tőlem akár nyilas- és horogkeresztest is, bőgatyát, fület, ami tud lobogni, az belefér. Tiszta sor. Új Kaledóniától Fokvárosig lehessen bárhol, de még a Holdon is. Magyarországon enek a megvalósíthatósága többé-kevésbé adott is (az önkényuralmijelképes bohóckodást leszámítva), Szlovákia ebben a tekintetben kissé lemaradt itt-ott. Ám nem fog megváltozni egyhamar. Ha rugdaljuk, akkor se.

2. Szurkolók. Ki-ki addig és úgy szurkol, amíg másnak ettől bántódása nem esik. Ha valaki számára az Auschwitzba menő vonatról szóló vidám dalocska kell a teljes átéléshez, ám danolja tiszta szívvel, úgynevezett szólásszabadság, vagy milyafasz, legfeljebb a meccs végén rájuk szól az emtéká mindhárom szurkolója, hogy ejnye.

Ugyanezt a nótázgatást, ha lehetséges, Izraelben mellőzze, talán tetszik érteni mi a francért. Ahogy Magyarországon meg az érdemli ki a kokit, aki azért jön ide, hogy a mi fájó pontjainkat basztassa.

2.a. A trianonozás nálunk tök alap, aki legalább pár havonta nem zokog egy jó trianonosat, az nem is hazaffy, csak ez a kérdés odaát is cseppet kényes, és Szlovákiában jelenleg nincs meg a szólásszabadságnak az a foka, estébé, ismételném magamat.

2.b. Például egy időben a francia-német határ nyugatabbi oldalán meg nem énekeltünk Deutschlandsliedet (semelyik verszakát sem), mert ott meg azért basztak hókon. Lehetett ugrálni, hogy de genya a határ menti francia paraszt, mert ezért ölni tudott adott esetben, de odamenni Über allest énekelni akkor sem volt a legtökéletesebb megoldás.

Eksztra. Nem, Magyarország nem faszista, meg nem náci, buksi megsimogat.

Eksztraplusz: nem, a szurkolók sem faszisták en bloc, fejsimogatás námbőr tú.

Eksztrapluszplusz. A szlovák rendőrség érintett egyedei egyenként takarodjanak a kurva anyjukba, monnyanak le, rúgják ki őket a hamvatos rittyóba, estébé. Megérdemlik.

De ezektől ez a fenti hiszti elég fos marad számomra.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.11. 18:19:30

ha valaki megy Szlovákiába hozna nekem egy adag Deli csokit? Itthon csak ritkán lehet kapni, anélkül viszont nagyon nehéz az élet, és már csak 1 db van és annak is vmi fura íze van, talán szőlős vagy ilyesmi. Szóval ha megy vki akkor csokis Deli csokit hozzon, köszi,
calam

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.11.11. 18:24:20

asszem a DELI az cseh specialitas.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.11. 18:27:15

igen cseh, de amikor most nyáron szlovákiában voltam egész idő alatt ilyennel tömtem magamat, még maradt, de már csak 1 db, szóval ha ilyen sűrűn járkálnak mostanában Szlovákiába, akkor valaki szánjon meg, jó, lehet a börtön után is megvenni. tényleg 10 korona körül volt, hol kapsz ilyen jó csokit Mo-on 80 forintért?

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.11. 18:27:16

Szerintem jó a cikk. Csak arra akar rámutatni, hogy van egy "ittragadt" még az átkosban szocializálódott réteg, aki tényleg így gondolkodik, csak nem vonja le a következtetést, hogy akkor tulajdonképpen vissza is állíthatjuk a szocializmust.

Már úgy értem, hogy valaki nem tudja elviselni, hogy emberek élnek alkotmány adta jogukkal, és tüntetnek egyet valami olyanról amivel ő nem ért egyet.

Vagy milyen rossz, hogy magyarok vannak a határon túlon, mert nekem politikusnak magyar érdekeket kell képviselnem a szlovák kollegákkal szemben, holott én legszívesebben jól benyalnék egyet.

Vagy én mint a Heti Hetes "sztárja" azt gondolom, hogy mindenről a futbalhuligánok tehetnek. Még arról is hogy szarrá verik őket.

Na ez mind mind az előző rendszerből itt maradt "szeretem langyos fost" mentalitás. A fúj verseny, meg az "összefogás" faszságokkal együtt. Ezt akarja bemutatni a cikk, szerintem.

Tényleg mit is mondtak a Heti Hetesben konkrétan, mert nem tudom?

sorokinV 2008.11.11. 18:55:46

Én szoktam átjárni a tótokhoz, de csokit még nem vettem. Szeszesital ügyben rendszeresítem a határátkelést. :)
Összességében jobb, olcsóbb a vásárolni való. És ha mázlim van és nem tót az eladólány, akkor udvariasak is.

Ja, Kemény Zsigmondot meg érdemes elolvasni. Inkább az ő Kossuth képe a reális, mint amit mi ünnepelgetünk. Mert a nekünk megtanított Kossuth javarészt a Kádár-kor szellemi terméke...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.11. 18:57:32

sorokinV, egyszer próbáld ki a Deli csokit, különösen a csokisat, nagyon finom, megéri, pláne ha már átautóztál

sorokinV 2008.11.11. 19:02:45

calam!

Mindenképpen megpróbálom. Ha legközelebb Tóciába mész, a sajtokat nézd meg. A magyar (azaz Maon forgaomba hozott, nyomokban sajtot is tartalmazó termékek) sajtra rá sem tudsz nézni utána.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.11. 19:03:43

jvizkeleti,

ó, persze, tök szép meg jó, idéznék is egy szemét kommentelőt a másik postból, tessék élvezni:

" sasa13 2008.11.10. 15:00:23
ahogy en lattam? nem volt jogos a beavatkozas, jobb pelda nincs is erre mint hogy a szlovakok mar 2hete keresnek valamit amivel be tudnak bizonyitani hogy jogos volt.Na de viszont szerintem tisztelet a kivetelnek a magyar szurkolok tobbsege provokalni jott ide. A fele azt sem tudta ki az az dac, es reszegen kovalygott a sation korul. tehat nem volt jogos tovabbra is ezt allitom, de azert a kemenymag jo resze nem a palyat nezte hanem a sloanistakat es termeszeten ment az adok kapok."

Valami igaz magyar öntudat nélküli idióta lehet ...

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.11. 19:28:37

Mavo, te ezt tényleg nem érted? A demokratikus kultúrállamot az különbözteti meg a nem demokratikus szartól, hogy az előbbiben az embert akkor sem veri péppé a rendőr, ha éppen provokál, részegen kóvályog a stadion körül, és fogalma sincs, hogy milyen csapat játszik.

De ha gondolod, a fenti levelet ki lehet egészíteni azzal, hogy azok, akik fegyelmezetten, csendben üldögélnek, és le sem veszik a szemüket a gyepről, mégiscsak járhassanak meccsre, és ha valaki nem kurjungat és nem iszik, akkor ne 8, hanem mondjuk csak 10 előtt kelljen hazamennie aludni. És végül is a hosszú hajat is engedélyezni lehet, feltéve, ha rendszeresen mossák.

szubjektiv 2008.11.11. 19:48:26

Nekem tetszett az írás, bár nem szerepelt benne az összekapaszkodás kifejezés, sőt a vállat vállnak vetve sem, ez levon az értékéből kicsit:)
calam van egy másik finomság, nápolyi féleség, nem jut eszembe a neve, de korong alakú, alufóliás csomagolás, van kék meg piros is, talán még más is. Na olyat is hozzon, aki megy.

hiba 2008.11.11. 20:10:13

KK&TT: való igaz. Csak akkor a részegen provokálóval ne kelljen már jobboldali fórumon se semmilyen szinten azonosulnom, hanem mondhassuk, hogy ez egy frusztrált rendőrség, hülye akciója volt, aminek arányos reakciója egy diplomáciai ejnyebejnye. A zászlóégetős, szarszlovákiázók, határzárók meg mennyenek a kurva anyjukba, mer az én szórakozásomat basszák el, ha azon kell aggódnom, hogy amíg a szlovák sporttársakkal szórakozom, az ottani hülyék szétbarmolják a magyar rendszámú autómat.
Bármikor kimegyek a szlovák követség elé tüntetni azért, hogy a magyar iskolák is kapjanak rendesen támogatást, de ne kelljen már sajnálnom a focihuligánokat, még ha néhány retardált hazafiaknak is nevezi őket.
Kurva ideges vagyok amúgy. Bármelyik radikáljobbost lefejelem ha beszól, mert elfogyott a füvem és lemaradtam a hetihetesről is.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.11.11. 20:10:54


KK-TT,

Ha Amerikaban " reszegen kovalyogsz, provokalsz"egy stadion korul, akkor a rendor ha nem is ver peppe, de ugy letartoztat mint sicc. Egyaltalan nem szabad rendzavarni, es reszegeskedni nyilvanos helyen. Namost ha rezisztalod az arresztet akkor csunyan levernek.

Franciaorszagban ha kifutyulod a stadionban a nemzeti himnuszt elitelnek. Ez nem az a dolog amirol most volt szo, ez egy 2003-as torvenye a Francia Koztarsasagnak. (fel ev borton)

Nemreg voltam a Maracana Stadionban, es ott pl. dobozos sort nem lehet bevinni, pedig az egy eleg vidam orszag.

Magyarorszag egy meglehetosen liberalis orszag, ami tulajdonkeppen jo dolog. Szlovakia kevesbe liberalis, de azert alapvetoen europai a szabalyozas. Teljesen erthetetlen, hogy miert kezdtek el rohamozni a szlovak rendorok (es miert vertek el szlovak allampolgarokat, nem mintha egy artalmatlan magyar futball huligant, pusztan azert mert egy fasz illene elverni) es en is azt mondom, hogy ezen erdemes rugozni. Akkoris ha olyan embereket is megvertek akikkel egy orszagban sem szivesen mutatkozom, nemhogy egy helyisegben. En felhaboritonak tartom amit Malina Hedviggel csinaltak, es amit tankonyv ugyben. De ez nem ok arra, hogy szarszlovakiazzunk es nem ok arra sem, hogy nekiessunk a szomszednak. Szolni kell, targyalni kell, de kozben azert ne felejtsuk el, hogy mi folyik Magyarorszagon, hogy semmi okunk a kulturfolenyre.

Francois Pignon 2008.11.11. 20:40:02

Sört a világon elég kevés stadionba lehet bevinni. Ennyi kereskedelmi érzék bármely enbéhármas stadionbüfé üzemeltetőjében is van. ;)
Összehasonlítani meg persze sokmindent lehet.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.11. 20:45:03

Képzeld Jó Tündér, egyetértünk. Mi is azon rinyálunk már másfél hete, hogy a magyar politikának kéne keménykedni, és nem meghagyni az ügyet a Budaházy-féléknek. Ez utóbbiakról mi csupán tudósítunk. Azonban a kommentekben gyakran feltűnő "aki fasz, verje meg a rendőr", "minek ment oda?", "a legjobb, ha mindenki otthon marad" stb. nézeteket sem tudjuk elfogadni, mert ezek meg logikusan végigvíve a fenti posztban leírtakhoz vezetnek.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.11. 20:47:43

Tőlünk a hétvégi magyar-szerb hokimeccs előtt egy műanyag palack ásványvizet koboztak el.

Francois Pignon 2008.11.11. 20:49:58

Így megy ez, bizony. Múltkor meg rám szóltak amikor beültem egy étterembe és elővettem a veknit meg a szalonnát. ;)

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.11. 21:38:58

Amúgy ha onnan nézzük, hogy Amerikában verik a négereket, Szlovákiában pedig a magyarokat, akkor azt mondhatjuk, hogy Szlovákia tiszta Amerika.

Francois Pignon 2008.11.11. 21:42:45

Hungarian is the Nigger of Slovakia

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.11. 21:44:46

nem csak a Deli csoki jó, hanem a borovicka is, azt is érdemes. Az olcsó szar is jobb, mint az itthoni szar pálinka.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.11. 22:00:05

KKTT,

hadd idézze már magamat:

"Eksztrapluszplusz. A szlovák rendőrség érintett egyedei egyenként takarodjanak a kurva anyjukba, monnyanak le, rúgják ki őket a hamvatos rittyóba, estébé. Megérdemlik."

És csak a kedvetekért egy antiszemita gyöngyszem csak most, csak tőlem, csak nektek:

A rabbi nem akkor harcol a legmegfelelőbben a cúna ántiszemitizmus ellen, ha mocskos rasszisták felkiáltással illeti a parkban a bőrfejű, akarom mondani a nemzeti érzelmű fiatalokat.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.11. 22:05:46

Mavo, kérlek, ne zsidózz. Legalább ezen a blogon ne.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.11. 22:06:53

"Amerikában verik a négereket"

Nem is kicsit, manapság annyira verik, hogy épp most választottak egy niggert elnöknek. :-) Várjávárjá, Szlovákiában meg magyar a köztársasági elnök, nem? Vagy csak a szlovákok ilyen ostobák, hogy ezt hiszik?

De ez csak vicc volt, ugye? Nyugtassatok meg ...

szubjektiv 2008.11.11. 22:17:54

Itthoni szar pálinka? Borovickat és jófajta pálinkát egy lapon említeni?
Elmaradtál alighanem a kecskeméti barna cimkés barack- és a fekete cimkés cseresznyepálinkának csúfolt förmedvényeknél.

J.T. : börtön a himnusz kifütyüléséért? És pont fél év, se nem több se nem kevesebb? Nem tetszik, nem jó, nem normális, brr, tök debillis.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.11.11. 22:25:11

JT szerintem szokott blöffölni, nem is kicsiket. Vagy az is lehet, hogy tévedek, és többet tud a világról mint Aczél Endre és Frei Tamás együttvéve.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.11. 22:25:22

szubjektív, persze igazad van, úgy értettem az itthoni szar pálinkát, hogy a tényleg szar, ami igazából nem is pálinka, hanem szeszes ital, tudod, amit a boltba 100 forintért kapsz és nem tudod kinyitni. A finom pálinka, nyilván, de nem arról beszéltem, hanem a szarról.

Francois Pignon 2008.11.11. 22:27:54

A francia himnusz kifütyülését tényleg büntetik.

Francois Pignon 2008.11.11. 22:30:17

Mármint papíron, mert gyakorlatban annyiszor alkalmazták ahány fiatal ül nálunk börtönben mert beleszívott a legendás spangliba ami egy buliba kézről kézre járt.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.11.11. 22:40:46

calam

Ha nem nyílik, csak forog körbe-körbe, a sárgaréz ELZETT kulcs tollának recés részeivel kell leszaggatni a zárókupakról az alsó gallért. Kicsit macerás meg haladatlan de hát az életben sok mindenért meg kell küzdeni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.11. 22:41:29

KKTT,

csak ismételni tudom magamat srácok: ez komoly?

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.11. 22:45:58

Zimbabwéban meg nem inthetsz be egy állami kocsikonvojnak:
www.dumblaws.com/laws/international/zimbabwe

Illionis-ban meg nem lehet erekciónk nyilvános helyen:
www.stupidlaws.com/sex.html

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.11. 22:55:13

Mavo, te tényleg nem hallottál arról, hogy Amerikában verik a négereket?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.11. 22:57:01

Well, egyre hardkórabb.

Grét Britenben meg tilos HM képit fejjel lefele ragasztani borítékra. Ja, elfelejtettem, bélyeg.

Lehet próbálkozni. Angolok, állítólag van valami humoruk. Jelzem, ha nálunk annyian erkölcstelenkedtek volna a himnusszal (Sex Pistols? Queen?), nálunk már rég szart öntöttek volna a nyakukba.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.11. 23:04:14

Kezdek paranoiás lenni. Vagy csak én érzem úgy, hogy a kiváló házigazdák kicsit megkattantak?

Baszki, saját sütésű kacsa zsírját kenegetem kenyérre és tolom két pofára, faszista vagyok-e?

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.11. 23:05:29

Egyszer egy újévi partyn az Anima SS játszott valami Himnusz-feldolgozást, néhány kisgazda tiltakozott, de szart nem kaptak a nyakukba.

És Arizonában tilos tevére vadászni:
www.stupidlaws.com/animals/camels.html

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.11. 23:31:25

Na jó, megadom magamat, nyomtassátok ki nekem a fenti petíciót, és saját magam verem addig a Klón bal halántékát másfél kiló marinált nemzeti bankkal, amíg alá nem írja, és ki nem cserélteti a madárral a jelenlegi kotmányt erre.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.12. 00:16:25

Elpet,

köszi, ha szükségem lesz rá kipróbálom. Összesen egyszer fogyasztottam ilyet, többet biztos, hogy nem fogok. Azt láttátok, hogy lehet kapni feles pohárban mindenféle alkoholt? LE van fóliázva, nagyon viccesen néz ki.

Cypriánus 2008.11.12. 08:45:39

a szlovák magyarr viszony egészen tragikussá vált, hála akitartó nevelésnek. Nálunk talán nem kell magyarázni, mennyire irreális az átlagszlovák történelemképe. A magyarok primitív vérívó ásziai barbárok, akik 1000 éven át szlovákok húsát ették kb.
Jellemző, hogy egyik szlovák-zsakos ismerősöm akövetkezőtörténetkét mesélte, a mostani szlovák poitika egy ik fő alakítója-akit nem nevezett meg, de az ún. "mérsékeltek" közük valaki, ennyit kihúztam belőle, szóval nem Slota-halálkomolyan azt állította, hogy néhány évtizede Budapest lakosságának több mint 1/4-e szlovák volt!
Tehát jól értitek, nem Csomádnak, nem Tótkomlósnak, hanem Budapestnek! Az 1960-70-es években!!!!

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.11.12. 15:25:00


Kedves Elpet,

news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2759823.stm

Az Under the New Law-nal nezd meg az utolso pontot.
Amugy a tobbi torveny sem akarmi.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.11.12. 20:42:07

Kedves Jo Tunder,

mondom, lehet, hogy tévedek. Előfordul velem. Köszönöm a pontos tájékoztatást.

süti beállítások módosítása