Ez a csapat kemény
2008. szeptember 09. írta: Ács Ferenc

Ez a csapat kemény

A hétvégi kánikulában megrendezett félmaratoni futóverseny, no meg az onnan egyenesen az intenzív osztályra szállított futók, valamint a permanens kormányválság (fidelitasos „kreatívoknak” ötlet: „Gyurcsány-válság”) elterelte a figyelmet a valódi belpolitikai történésről, a vasárnapi kis parlamenti ostromról. Na jó, ez így túl bulváros, ha ostrom nem is volt, tüntetgetés, petíciózgatás, hőbörgés, téblábolás igen. Az eseményre leginkább a „forradalomka” kifejezés illik a leginkább, jó pár ilyet megéltünk már különböző erősségben az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülése óta. A Szabad-Riport című honlap (újság?) szerint maroknyi elszánt hazafi (mindig ez utóbbi jelző a legszórakoztatóbb) vonult az utcára szeptember 6-án. Miért? Az nem derül ki igazából, de itt talán nem is ez a lényeg, hanem hogy együtt voltak, vonulgattak egy kicsit. Beszéljenek hát a képek, íme az első: „Gáz vagy Feri, menj a picsába!” Hát, nem cifrázzák túl, de minek is, nem agykutatók ők, viszont ami a szívükön, az a szájukon. Igazából itt mégis a kis szatyor az, ami büntet: egyik kézben a transzparens, a másikban a zacsi, ha útközben kellene valamit venni esetleg. Az Oktogonhoz eljutva már alakul a csapat, megjelenik az első pártszolgálatos a vállai nélkül, és mellette felbukkan a tetovált vörössapkás versenyző, akit Transzilva kollega szerint gyakran alkalmaznak a hollywoodi C-kategóriás, dzsungeles akciófilmekben, mint igazságos, de nagyon szigorú kiképző őrmestert. Nem tudjuk így van-e, de valóban acélos a tekintete, bár azért vigyázhatna a rablótőke (Kinley, Coca-Cola) italaival.

Koppányt bár a pre-EU bérencek felnégyelték, de csoportként tovább él, bizonyíték erre ez a fotó. A következő képen szereplő szemüveges bácsi nagyon hasonlít egy korábbi SZDSZ-es parlamenti képviselőre, de azt nem tudjuk, hogy mi fán terem a NAHÖK, amit most elnököl. A Kossuth térhez közeledve a tüntetők integetnek az egyik városnéző busznak, majd Hunkürthy főispán vezetésével röpgyűlést rendeznek szegény Nagy Imre szobránál („mit szólsz ehhez, Imre?”)  A „véderő” (mit védhetnek vajon?) elutasítja a szexizmust, ezért lehet koedukált, sőt úgy tűnik, hogy alsó korhatár sincs. Nagy Imre láthatóan nem örül. És ekkor kitör....a szandálos forradalom! Jegyzék készül a parlament ügyeletesének. Indulás. Egy rendőr gátolni akarja a forradalomkát. Nem is egy, kettő, sőt, három. A „véderő” felsorakozik. Újabb akadály, az őrség. Szegények, már biztos nagyon unatkoztak. A rebiszeseknek viszont legalább szereztek egy vicces délutánt. A jó oldalon álló kiképző őrmester rezzenéstelenül viseli a hatalom gúnyos pillantásait. De a parlament ügyeletese csak nem érkezik meg... A küldöttség gyanakszik. Az egykori képviselő (?) ha kell, reggelig itt marad. Megszületik a megoldás, de a katarzis elmarad: tessék visszajönni hétfőn hivatali időben, akkor majd átveszik a jegyzéket. Így járhat mindenki! A teljes képriport itt megtekinthető. Nekem már csak egy kérdésem van: miért késik a városligeti Hyde park megnyitása?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr27655642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

plastik02 2008.09.09. 18:05:23

ott van a vidámpark, ott az állatkert, a cirkusz, minek még hyde park is?

Innsert 2008.09.09. 18:16:23

Ez nagyon durva! "Szandálos forradalom".

hiba 2008.09.09. 19:25:46

Nagyon rendben van ez a dolog szerintem és sajátos bája is van. Igazán boldog akkor lennék, ha mindenki más is ilyen nyugodtan vonulászhatna és max 3-4 rendőrnek kéne őgyelegnie a környéken. Hajrá Véderő! Kis testedzés azért tényleg nem ártana, mikor épp nem kell védeni.

states 2008.09.09. 19:28:47

Valóban, ez az Vass István, aki SZDSZ-es képviselő volt 1990-94 között, személyesen is ismertem, kétségtelenül ő az, emlékeim szerin a munkástagozat vezetője volt. Bizony, az SZDSZ-ben is volt ilyen. Amúgy pedig egyre nehezebb eldönteni, hogy ezek szánalmasabbak, vagy a "profik" ott a parlamentben, kormánypártostól, ellenzékestől. Megjegyzem, ezek legalább nem pénzért röhejesek...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.09. 19:38:52

states:
Török Gábor szokta mondani politológia-előadáson, hogy nem egy MIÉP-es politikusnak szerepel az önéletrajzában az a mondat, hogy "a rendszerváltás idején beléptem az SZDSZ-be". :)

hiba 2008.09.09. 20:27:05

De azért a fiatalabbak kedvéért tegyük ehhez hozzá, hogy az kőkeményen antikommunista szadesz volt, aki ha talán nem is hivatalosan, de szóban még az elvtársak elszámoltatását is követelte. Sokan voltak akkoriban, akik az MDF-ben a reformkommunisták meghosszabított kezét látták és az SZDSZ-ben látták annak biztosítékát, hogy nem nyomulnak vissza a komcsik a hatalomba az első választás elcsalásával.
Amúgy meg ki volt az a barom aki elhitette velünk, hogy a szandálhoz zoknit viselni ciki? Orra alá tolnám zokni nélkül hordott tewa szandálomat... Rohadt kommunisták voltak ezek is biztos.

Thulsa Doom (törölt) 2008.09.09. 20:42:37

Ez tényleg rettenetes. Nem tudom mi járhat a fejükbe ezeknek az embereknek. Vagy csak unatkoznak?
Az egyenruhás lánynak viszont szép, kerek segge van, csak nem igazán érvényesül ebben a szerelésben.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.09.09. 20:44:52

TuRuL, én ezt Pléh Csaba pszcihológustól hallottam, és mikor megláttam a Vass Istvánt, egyből ez ugrott az eszembe...

soseleszekelső 2008.09.09. 20:46:36

Azért gondolom Vass Úr nem dicsekszik el minden ilyen találkozón, hogy SZDSZ-es volt. Túl sokat kéne magyarázkodnia.

Másik 'hőstette' egyébként, hogy ő szervezett egy időben rendszeresen a 2/A-ra félpályás útlezárást a kormány megbuktatásáért. De Gyurcsány ritkán járt arra, úgyhogy őt nem zavarta, a helybeliek életét viszont rendesen megnehezítette. Úgyhogy amikor már csak négyen jártak ki 6-8 kölcsönkért autóval, elsöpöpörte őket a népharag.

A Véderő meg vicces. Állnak mint a cövek. Ja, csak közben 5-en hatfelé forgolódnak. Jót tenne nekik egy kis sorkatonaság. Ha már ez a hobbijuk.

De a legjobb azért a pecabotra fűzött nemzeti zászló...

states 2008.09.09. 20:56:09

Sokan bekajálták az SZDSZ antikommunizmusát, pedig már 89 nyarán lehetett tudni, hogy kamu az egész, a médiában már megvolt az összeborulás, a főellenség a nacionalista, antiszemita, horthysta, árvalányhajas MDF volt, az úgynevezett kommunisták közül pedig csak Pozsgay és környezete szúrta a szemüket a nyilvánvaló nemzeti elkötelezettségük és népszerűségük miatt...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.09. 23:50:44

Ez a kép (az első) vasárnap megjelent a kurucinfón
"Ez a kemény csapat" , vagy valami hasonló képaláírással.
Az írás kisértetiesen hasonlított erre, bár kicsit rövidebb
volt, de meglepő volt a nyiltan alázó stílus, bár ez adja magát.
De ez akkor is plágium, ha egy besúgó oldalt koppintasz. )

Ács Ferenc 2008.09.10. 09:00:45

Besúgó oldal a kuruc? Ejnye, ez egységbontó hozzáállás. :) A fotósorozat a Szabad Riport honlapján jelent meg, képaláírásokkal együtt. Onnan szerintem bárki leveheti a képeket, de legközelebb majd elkérem a te engedélyedet, ha gondolod.

nénike · http://mandiner.hu 2008.09.10. 09:17:35

Gloire!

Ez tényleg érdekelne. Kinek súg a Kuruc infó? Mit?
Nem lehet, hogy a "besúgók és provokátorok" sorból a második szót kellett volna citálnod?

smalladam 2008.09.10. 10:21:53

ha valami megalázza a magyar nemzeti katonai hagyományokat, akkor ez a "véd" ""erő"". ez a formáció már tényleg csak egy lépésre van a júdea népe fronttól.
amúgy a szemüveges srác egy évvel ezelőtt még magyar gárdista volt.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.10. 10:25:12

smalladam:
Magyar gárdista? Köpködők! :)

soseleszekelső 2008.09.10. 11:09:49

Nekem ez a 'kedvenc' képem:

gportal.hu/picview.php?prt=121150&gid=2437916&index=39

- Ha már öten bírtak összejönni, állhattak volna raj alakzatba, kevésbé vicces mint egy ötfős 'szakasz'
- A melegítős fehércipős hölgyet, legalább a fénykép erejéig megkérhették volna, hogy álljon arrébb, ne rontsa tovább az összképet. Bár lehet, hogy ő támasztotta a kisfiút...
- A magyar honvédő hagyományok jegyében szép, angolszász pihenj állást választottak a hátratett kézzel. (a parancsnok biztos SAS-es volt, onnan maradhatott a bordó barettsapka is)
- Azt nem tudom, hogy az SAS-ben szokás-e üdítős palackkal a kézben zászlót kísérni, nálunk szerintem ez sem hagyomány.
- Bár ezen a képen nem látszik, de mindenkinek aranyozott vállapon van a rendfokozata, azaz minimum őrnagy. De akkor ki takarítja a WC-t?

De a legérdekesebb az a titokzatos valaki/valami a kisfiú mögött. Most ott vagy ölben tartanak egy szobakutyát, vagy van még egy tag (erősen hidrogénezett hajjal), aki semelyik képen nem látszik. Biztos ő felderítőjük, aki rejtve dolgozik.

Tragikus az egész. A kisfiú valószínűleg csak áldozat, akit fiatal kora miatt belekevertek ebbe, de hogy a többiek ezt komolyan gondolják... Mondjuk az egész illik Vass István nagyszerű elgondolásaihoz, melyekkel jobbá szeretné tenni sorsunkat.

smalladam 2008.09.10. 13:49:53

a rendőrök tényleg jól szórakoznak, de van is min:D amúgy rebisz már rég nincs, most már káéreseknek (KR) kell őket hívni.

amúgy bakker, majdnem az összes civil ruhás rendőrtisztet felismertem arcról:S

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.10. 14:50:25

"Ez tényleg érdekelne"
Nem találom. Mindegy, nem fogok órákig túrni utána.
Ugyan ezeken a képeken röhögtünk már vasárnap,
sőt egy kétszemélyes USH véderő megalakítása is
szóba került, még nem döntöttünk.

A "provokátor" helyesebb lett volna tényleg, de a lényegen
nem változtat, először azt hittem, hogy onnan van átemelve,
és ezen nagyon meglepődtem.

kacsa! 2008.09.10. 21:54:50

LOL ez szánalmas. Kiket fognak megvédeni maguktól? Hunkürthy és csapata felmentéses volt tornából? Az a kis tizenéves mit csinál ott? Gyerekkatona? Általános iskolai toborzótiszt? Ha nem látnám a képeket, el sem hinném, hogy ilyen létezik...

kacsa! 2008.09.10. 22:01:39

És ingből is a legnagyobb méret volt :)
Ez olyan mint valami ZS film..

Zetek 2008.09.12. 11:52:12

A Véderő németül Wehrmacht, szegény néhány máig harcoló, ha meglátná.
süti beállítások módosítása