Sarah Connor Palin, a republikánusok új királynője
2008. szeptember 04. írta: Nimitz

Sarah Connor Palin, a republikánusok új királynője

  Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed. Egész nyáron biztos volt a jövő, ami nagyjából úgy festett, hogy a republikánus bázis otthon marad, Obama pedig rajongói vállán vonul majd be a Fehér Házba, hogy bevégezze történelmi küldetését. Palin beszéde óta új jövő közeleg. Ismét bizonytalan lett minden.

 Mióta McCain megnyerte az előválasztásokat, szinte minden republikánus elmondta a kötelezőt, miszerint McCain szenátor alkalmas, képes megfelelni az elvárásoknak, igazi hős, blablabla. Aztán elmondták, mi bajuk McCain-nel. Nem szavazta meg Bush adócsökkentését. Összeveszett mindenkivel. Haverkodik a demokratákkal. Egy demokrata zsidót akar alelnöknek. LIBERÁLIS. A balos média kéjelegve elemezte, mennyire kiábrándult a republikánus bázis és elájult a gyönyörtől, amikor a demokraták történelmi versengéséről szóló bekezdéshez érkezett. Erre McCain, a média kedvence, a mi kedvencünk 20 éve, idehozta ezt a nőt, és összekavart mindent. Hála égnek, Barack megoldotta a Clinton-kérdést, aztán maga mellé vette a plagizáló Bident - 1988-ban Joe Biden legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor Robert Kennedy beszédeit lopkodta, de lebukott -, a demokraták megcsinálták A RENDEZVÉNYT, Obama elmondta A STADIONOS BESZÉDÉT, úgyhogy jöhet a konvenció utáni nagy megugrás. Amit még republikánus stratégák is 10-15% körülire jövendöltek minimum.

 Ez egyelőre elmaradt, emiatt a nő miatt. Obama 6-9%-al vezet, ami nem megnyugtató. Úgyhogy múlt péntek óta a liberális média eszeveszett dühvel támadja Sarah Palin-t, mindennap nekiesik valamivel.

 Támadja, mert nincs tapasztalata, hogy lesz ő elnök? Aztán kiderült, Palin alelnök lesz, mert John McCain akar elnök lenni. Az is kiderült, nem túl jó tapasztalat terén támadni, mert akkor visszaérnek Obamához, aki viszont akar elnök lenni. Ráadásul Palin a négyük közül az egyetlen, akinek vezetői tapasztalata van. Obama próbálta bizonygatni, hogy ő egy háromszor nagyobb kampányt vezet, mint Palin várost anno, de a mondat végéről már lemaradt, hogy a hölgy bájdevéj most épp államot vezet.

 Nincs is külpolitikai tapasztalata, hogy fog ő dönteni válság idején? Dehát nem külügyminiszter lenne, hanem alelnök, hahó.

 Újrakezdi a kulturális háborút, megosztó személyiség, á-rok-á-só. Ráadásul a lánya tizenhétévesen terhes, és megtartják a gyereket! És Palin sem vetette el az övét, pedig tudta, hogy fogyatékkal fog születni, ez ésszerűtlen. Nem logikus, szabadon megtehette volna, elvakult. Meg hipokrata. Sőt, anya akar lenni, vagy alelnök? Hogy fog ráérni?

 McCain is kapott eleget, nem volt alapos a kiválasztási folyamat, ez máshogy megy. Gondosabban, interjúkkal, heteken át, keresztkérdésekkel, hiszen alig volt idő reagálni a New York Times-nak a terhességre, meg az alaszkai vizsgálatra. McCain egy veszélyes szerencsejátékos, ahogy a kiválasztáshoz hozzáállt, az több mint kockázatos. És mindennek tetejébe, ez a nők arculcsapása, mert Hillary, Hillary, ő már nyolc éve, Hillary, és ő nem, Hillary, Hillary! Még ez a rohadt Gustav hurrikán is trópusi viharrá szelidült egy nap alatt, alig tudtak valami leszakadt cégtáblát találni, pedig Anderson Cooper is ott volt, a CNN-től.

  Emögött az áll, hogy a jól összerakott stratégia recseg, ropog. Palin hozza a republikánus bázist, McCain meg vissza tud menni régi ismerős közegébe, a függetlenek közé, nem kell keménykednie, ami elég nehezen ment, ráadásul nem nagyon kifizetődő. Kétszólamú lett a republikánusok kampánya, szavazóik újraéledtek, áramlik a pénz McCainnek, múlt pénteken egy nap alatt hétmillió, ami szintén teljesen új dolog számára. Mindennek tetejébe Sarah Palin gyakorlatilag levette szerda esti beszédével a küldötteket a lábukról. A repulikánusoknak új királynőjük van.

 Persze korai lenne McCainnek pezsgőt bontania. Óriási a hátránya a nők körében, ha nem tud javulni, és az idén a demokraták felé húzó függetlenek körében erősödni, akkor Bob Dole sorsára jut, aki 1996-ban megmaradt a bázis keretein belül. Obama tapasztalat terén nem veszi fel ugyan a versenyt, viszont hihetetlen népszerű, nagyszerű orátor és tényleg ő a változás ügynöke megannyi amerikai szemében.

 A múlt héten Schwarzi Viktor érkezett. Nézve ezt az elkeseredett dühöt, amivel Palint támadják, úgy tűnik, egy filmből jöttek. Remek kis vitaszezon elé nézünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr5647587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CrL 2008.09.04. 12:07:49

kis off Schwarzi és Viktor:

viktoramerika.tumblr.com/post/48319750/b-r-a-k-pen-nem-l-tszik-a-k-zfog-sa-m-g-mindig

(ugye lézerkardot kapott OV és hátul a képen egy dakota sétál?)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.04. 12:16:10

hú de jó hogy lenvaiék nem szerepelnek címlapokon... (a témához nem tudok hozzászólni :P )

Syr Wullam 2008.09.04. 12:28:03

Hmmm, nekem a Vogue címlapja fotosoppoltnak tűnik, de itt egy nem piszkált, eredeti fotó for your pleasure:

i296.photobucket.com/albums/mm173/GerryChandler/sarahpalinvp.jpg

Kicsi, de ütős, hehe. Lehet, hogy Dick Cheneynél garden party volt mostanában? :-))

Francois Pignon 2008.09.04. 12:31:46

Az fotosopp, de nagyon népszerű, sok helyen találkozni vele a neten. Nyilván nem véletlenül készült.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.09.04. 12:42:01

1. Ez a post félelmetesen gyenge. :(
Basszus, tényleg nem tudtok leakasztani valakit, aki legalább egy kicsit ért ezekhez a dolgokhoz???

2. Ugyan nem sokat számít, de S.P. a Vogue-ban max. télikabátban egy repülőgépnek támaszkodva volt látható.
bp3.blogger.com/_uExTzMIDd1Y/R89qnJECugI/AAAAAAAAAn4/LMVS4LCYmdU/s1600-h/SarahVogue1.jpg
Persze ettől még lehet, hogy dugnám. Bocs. XDDDDDD

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.04. 12:43:20

most már beindult a fantáziám... gépkarabélyos, strandrucis kép vadai ágnessel?! :D
vagy a lá Cher? pl. egy ágyúcsövön lovagolva..?

elnézést mindenkitől, aki nem perverz.

tevevanegypupu 2008.09.04. 12:57:27

"..es hogy foz?"
Az majd kiderul a vegso startnal, amikor cookie-t kell sutnie versenyben Barackneval..Hillary megnyerte anno, az o cookie-ja jobb volt mint Barbarae! Ezt kesobb Monica is tanusitotta..(:

2008.09.04. 13:42:45

Nevetséges ez az egész elnökválasztósdi.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.04. 14:11:40

"Palin beszéde óta új jövő közeleg. Ismét bizonytalan lett minden."

Nem Palin beszede ota. Legalabb egy honapja fej-fej mellett vannak. A bolcsek szerint azert, mert Obama tulzasba vitte a sztarkodast es olyan imazsa volt, mintha mar meg is nyerte volna a valasztast. Kevesbe beszelnek rola, de az Obama borszinere utalgatasok (nem a republikanusoktol, hanem "fuggetlenektol") ugyszinten megerosodtek.

Ez itt bestseller Amerikaban:
www.amazon.com/Obama-Nation-Leftist-Politics-Personality/dp/1416598065/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1220530166&sr=8-1

Beszamolo:
www.newsweek.com/id/155117
"The No. 1 best seller in America, "Obama Nation," by Jerome R. Corsi, Ph.D., leeringly notes that Obama's white mother always preferred her "mate" be "a man of color."

Francois Pignon 2008.09.04. 14:21:00

Senki nem gondolhatta komolyan amikor Obama még 15 ponttal vezetett, hogy ez úgy is marad. Aki több választáson szavazott egy pártra, nem tántorodik el egykönnyen. Ha előkerülnek a megfelelő hívószavak, előkerülnek a korábbi választók tömegei is.
Láttuk és látni fogjuk ezt még Magyarországon is.

ex-Zep 2008.09.04. 14:36:47

Ez a Sarah Connor nem az akit Schwarzi gyilkolászott a Terminátorban?

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.09.04. 14:39:02

Biztos bennem van a hiba, de engem kicsit meglepett, hogy a Reakcio szerkesztosegeben sikerult a legkemenyebb es legkritikatlanabb drukkermentalitast felvenni az amerikai kampannyal kapcsolatban. Nem hiszem, hogy baromi nehez rajonni, de akkor alljon itt: Palin lanyanak a terhessegevel _nem_ az a baj, hogy megtartjak a gyereket, hanem az a paradox helyzet, hogy pont a lanya peldajan lathatjuk, mennyire rossz Palin itelokepessege. Ugyanis a.) Palin absztinencia parti (vagyis hazassagig nuku szex); b.) es az iskolai szexualis felvilagositast is ellenzi.
("Will you support funding for abstinence-until-marriage education instead of for explicit sex-education programs, school-based clinics, and the distribution of contraceptives in schools?
SP: Yes, the explicit sex-ed programs will not find my support.")

Persze a kislany esete lehetne egyedi, de tortenetesen tanulmanyok bizonyitjak ennek a hozzaallasnak a totalis csodjet.

Francois Pignon 2008.09.04. 14:50:47

Nyilvánvaló szójáték, mert nem ez az eredeti neve. ;)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.04. 15:24:09

francba.
mától a Népszabinak kijáró gyanakvással olvasok mindent a Reakción!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.09.04. 15:29:16

basszus, tényleg ismerős volt ez a Sarah Connor név :) Esküszöm, olyan már az egész, mintha egy amcsi filmben lennénk: a vigyorgó feka, a hiperaktív negyvenes MILF, a vietnami veterán, a tipikus ősz halántékú amerikai politikus, ráadásul a Terminátor Kalifornia kormányzója - bah, ki írta a forgatókönyvet? :D

CrL 2008.09.04. 15:30:34

ergé, nem olyan ez már szerintem az. egy politikai sitcom vagy szappanopera. Palin tinilánya terhes!

Francois Pignon 2008.09.04. 15:31:59

Egy bisztos, Jockeynak már csak hónapjai vannak a cég élén. ;)

kispufi 2008.09.04. 15:33:10

nekem Palin volt ismerős név, de az a Monthy Pythonból, Michael Palin. aki aztán körbeutazta a világot. de ebben az összefüggésben a tényen kívül nem jut eszembe semmi, pláne nem valami frappáns szellemeskedés.

Francois Pignon 2008.09.04. 15:34:34

Obama bidén azért még jobban hangzik mint McCain palin.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.04. 15:34:56

dolphin 2008.09.04. 14:39:02 :
"Palin lanyanak a terhessegevel _nem_ az a baj, hogy megtartjak a gyereket, hanem az a paradox helyzet, hogy pont a lanya peldajan lathatjuk, mennyire rossz Palin itelokepessege."

Lehet, hogy ez a post drukkermentalitasrol arulkodik, te viszont lenyomtal itt egy demokrata tamadoszoveget.

Alljunk mar meg egy pillanatra, mi mind kivulallok vagyunk, egyikunk se szavaz az amerikai elnokre! Ha mi republikanus vagy demokrata paneleket ismetelgetunk, az semmilyen hasznot nem hoz, se a republikanusoknak, se a demokrataknak.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.09.04. 15:35:49

John McCain-Palin helyett John Cleese-Palin?

És Obama lesz a Fekete Lovag.

"Egyezzünk ki döntetlenben!" :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.04. 15:35:55

CrL · teaszalon.blog.hu/ 2008.09.04. 15:30:34:
"Palin tinilánya terhes! "

Es megtartja, mint a Junoban.

Mária 2008.09.04. 15:39:12

Sara Connor nem a Terminátor alelnöke volt?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.04. 15:46:35

a néni gépkarabélyos fotóiról még eszembe jutott még az Amerikai szépségből Anette Benning, ahogy untakozó és szexéhes háziasszonyként "lőgyakorlatokat" vesz az ingatlanügynökkel... :D

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.09.04. 16:00:25

Doomhammer, frankon szemleltetted, hogy miert utott nagyot Colbert "reality has a well known liberal bias" szovege. Mert ha valaki tartalmi kritikat fogalmaz meg egy aktualis republikanus udvoske nezetei ellen, az mar "demokrata tamadoszoveget" nyom - igy persze a kritika erdemi reszevel mar nem is kell foglalkozni...

Nimitz 2008.09.04. 17:36:34

Drukkermentalitás? Ohohoho.Drukkolni a Vasasnak szoktam.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.04. 18:50:42

dolphin 2008.09.04. 16:00:25:
"Doomhammer, frankon szemleltetted, hogy miert utott nagyot Colbert "reality has a well known liberal bias" szovege. "

Mi az, te szavazol ott? Ha nem, mire az izgalom?
Te azt mondtad, Palinnak rossz az itelokepessege. Nem azt, hogy Palin erkolcsi problemakkal kuzd, nem azt, hogy nezzuk csak, ebben az esetben egy dolgot csinal es mast tesz.

Te mint VEZETOT minositetted, ugyanis csak ebben a kontextusban erdekes az itelokepesseg. Az meg senkit nem erdekel, milyen vezeto Palin, mivel nekem nem lesz az alelnokom es ha jol ertem, neked se. Vagyis azonosultal a demokratak szovegevel, mikozben a helyzeted nem felel meg a szovegnek, leven hogy nem szavazol.

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.09.04. 19:21:56

Tehat az itelokepesseget nem kritizalhatom, csak esetleg az erkolcsi problemakat (ha vannak). Jo hogy nem mindjart szepsegversenyt csinalsz a dologbol, es akkor biztos Palin gyoz.
Egyebkent ez egeszen sajatos nezet, hogy az amerikai "VEZETOK" dontesei csak az amerikaiakra vannak kihatassal. Ilyen alapon nyilvan Bush itelokepesseget sem ildomos kritizalni, csak ha minimum zoldkartyad van...

Nem Tonga potencialis vezetojerol beszelunk, hanem olyan valakirol, aki valos esellyel kerulhet olyan helyzetbe, hogy a vilag legnagyobb hadseregenek legyen az iranyitoja, es a vilag legnagyobb gazdasaganak a mukodeset befolyasolja. Fontos kerdes-e az itelokepessege? Ezek szerint neked nem. Nekem meg igen.

(Mellesleg, ot evet eltem Bush Amerikajaban. Igy volt alkalmam szemelyesen is latni/tapasztalni, milyen az amikor valaki rossz donteseket hoz halomra. Meg ugy is, hogy kozben nem volt szavazati jogom...)

Francois Pignon 2008.09.04. 20:41:25

Kíváncsi vagyok, ma hogyan bírkóznak meg a kihívásal, hogy McCain konvenciós beszédét az NFL nyitómérkőzésének napjára szervezték. Gyanítom ez sem véletlen, gondolom megpróbálják kisajtolni majd a maximális nézettséget az estéből.

Nimitz 2008.09.04. 23:12:28

Dolphin,

Palin lánya megesett, az anyja melléállt, ennyi.A legjobb döntést hozta még akkor is, ha eddigi összes politikai döntését felülirta. Persze veheted drukkermentalitásnak, de megmarad a gyerek, esetleg Palin lánya 30 évesen jön majd rá, hogy mást is csinálhatott volna fiatalkorában, pelenkázás helyett. Ettől még nem kérdőjelezném meg Palin itélőképességét ez ügyben.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.04. 23:34:02


Nimitz,

Sarah Palin az Amerikai Egyesült Államok hadseregének főparancsnoka lehet és egy részeg orosz ellentengernagy elsüllyeszthet egy amerikai hadihajót a Fekete-tengeren. Palin elnök a következő pillanatban olyan döntést kell hogy hozzon ami hatmilliárd ember sorsát befolyásolja.

Arról nem tehet, hogy a lánya teherbe esett. Ezt ráadásul a lánya ügye, és ő "off-limit" egy tisztességes kampányban. Arról van csak szó, hogy az eset furcsa megvilágításba helyezi Palin szexuális felvilágosítással kapcsolatos nézeteit. De ez engem nem nagyon izgat.

Palin tett pár esetlen megjegyzést az evolúció kontra kreacionizmus ügyben is. Nem nettó dinaoszaurusztagadó (mint a fél Bible Belt) de azért bizonytalan. És ő lehet annak az országnak az elnöke egy napon amely ország a világ első 15 múszaki és természettudományi karából pontosan 15-tel büszkélkedhet. Nem McCainről van szó, McCain presidential material, az egy nagyon komoly ember. Sarah Palin egészen biztosan sok emberi értékkel bír, de róla azért mégis Dan Quayle jut eszembe .

Nimitz 2008.09.05. 00:29:11

Igazad van, csak megint Palin-ről beszélünk, miközben amit mondasz, Obamára is érvényes, sőt, neki sokkal nagyobb esélye van 6 milliárd ember életét befolyásoló döntést hozni, miközben az ő tapasztalatát sokan megmosolyogják.És ő ezzel a tapasztalattal lesz főparancsnok, Palin meg maximum majd résztvesz az NSC ülésein egészen addig, mig McCain az elnök.Jelen állás szerint Obama januártól olyan döntéseket fog hozni, amikről te beszélsz. A demokratáknak kényelmes a nőről beszélni, mert igy nem kell Obama zéró tapasztalatáról beszélni. Nézd meg Hillary, Biden, Bill Clinton nyilatkozatait Obama alkalmasságáról, nyiltan kimondják, hogy a szenátornak még sokat kell dolgoznia ahhoz, hogy fogadják a köszönését a faluban.Ha McCain elnök lesz, Palin legkorábban 2013-ban dönthet., normális ügymenet esetén.Dan Quayle-hez hasonlitani meg kicsit azért erős.Obama az,aki jobban hasonlitható Quayle-hez elvégre mindketten hasonlitgatták magukat John Kennedy-hez, csillogó nagy tehetségek voltak a szenátusban, csak nem sok mindent tettek le az asztalra.

Mi0 2008.09.05. 08:58:27

Szerintem Jo Tunder arra gondol, amit sok kék kritikus finoman megpendített, vagyis ha McCain jobblétre szenderül februárban, amire, lássuk be - bár annyira még nem öreg - ránézésre azért van némi esély, Palin meg elnök lesz. Ebben az esetben azért jobb ha ás egy gabonasiló méretű súgólyukat Dick Armitage-nek, és baromira figyel rá...

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.09.05. 09:10:47

Nimitz,

nem azzal van a baj, hogy a csaj terhes lett, nem azzal, hogy megtartja, es nem ia azzal hogy az anyja partolja (bar, tegyuk hozza, Palin arra ker mindenkit, hogy tisztelje a lanya _donteset_, ami egyebkent rendben is lenne, ha mashol o maga nyiltan ki nem jelentene, hogy elvenne a noktol a dontes jogat, mit tegyenek pl. egy eroszakkal fogant terhesseg eseteben..).

Amint JT is pedzegette, a gond az, hogy Palin ket egyebkent is rossz policy kombinaciojat hirdeti: absztinencia + no sex-ed. Ugy, hogy leteznek tanulmanyok, amelyek explicit modon kimutattak, hogy ez nem mukodik.

Egyebkent itt egy jo kis szegmens a Daily Showbol (mielott valaki ezzel jonne, igen Jon Stewartnak nem szive csuscske a GOP, de itt nem ez a lenyeg), hogy mindaz ami most Palin erossegekent van prezentalva, mas esetben milyen kommentart kapott republikanus nagyagyuktol:
www.thedailyshow.com/video/index.jhtml?videoId=184086&title=sarah-palin-gender-card

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.05. 09:20:32

az mennyire igaz h rákos az öreg? vagy ezt csak a demokraták találták ki?

Komavary · http://orokorom.freeblog.hu 2008.09.05. 09:24:43

Jo Tunder: aki egy pillanatra is komolyan gondolja a "teach the controversy" szlogent, az nem bizonytalan, hanem a legjobb esetben is természettudományos téren teljesen analfabéta.

Ami még mindig nem baj, de akit ilyen jelentéktelen kérdésben ennyire meg lehet vezetni, attól mit várunk?

Komavary · http://orokorom.freeblog.hu 2008.09.05. 09:26:47

Szamárfül: és ha rákos? Amilyen orvosi ellátást kap, attól még simán elél százötven évig (bocs, százhúsz, annyi rendeltetett neki) :p

Francois Pignon 2008.09.05. 09:40:56

Évekkel ezelőtt volt valamilyen daganata. Az elnökjelöltek közzéteszik részletes orvosi jelentésüket, anélkül el sem indulhatna. Egészséges, de amúgy is olyan orvosi ellátást kap, hogy csak valami hirtelen halálban tudna megmurdálni a következő években.

Francois Pignon 2008.09.05. 09:47:22

Egyébként hogy fiatalságát demonstrálja, McCain a kampányban több alkalommal is bevetette 98 évesen is igen aktív édesanyját. ;)

Cypriánus 2008.09.05. 10:41:25

Miért lenne ez rossz policy, a kereszténység szerint a házasság előtti szex egyértelműen céltévesztést jelent.
az más kérdés, hogy azért tájékozottnak kellene lenniük, de bátorítani semmiképpen sem kellene a tinédzsereket.
Az hogy a lánya várandós, és megtartják a babát, teljesen következetes az eddigi elveihez. Mert egy dolog kettyinteni házasság előtt, és más dolog kinyírni a gyerekemet. Nyilván nem kellett volna Palin lányának a kelleténél jobban összemelegedni a sráccal, , mert akkor ez a helyzet sem lenne, de ha már így van, akkor ez a helyes megoldás.

ÁrPi 2008.09.05. 12:19:04

Szamárfül/murci 2008.09.05. 09:20:32
"az mennyire igaz h rákos az öreg? vagy ezt csak a demokraták találták ki?"

Február végén meghal.
S akkor Missberger forgatókönyve lép érvénybe a Postbeli hölgy számára:

"akkor azért jobb ha ás egy gabonasiló méretű súgólyukat Dick Armitage-nek, és baromira figyel rá..."

Vajon Obama tapasztalatlanságát el lehet nézni, mert ő ugye nem alelnökként kezdi..

Devil Inside 2008.09.05. 14:03:45

Lehet, most kitör belőlem a mélyliberális, de nagyon nem osztom a cikkíró rajongását: olyan ember, aki folyamatosan fegyverekkel fényképezteti magát, az ne legyen a világ legnagyobb katonai hatalmának alelnöke.
Emellett rühellem az ilyen masszív dogmatizmust szexuális téren, a kreacionizmust pedig ostobaságnak tartom. (A katolikus egyház is remekül össze tudta egyeztetni a Bibliát az evolúcióval, ennél elvadultabb nézetekért annyira rajongok, mint az asztrológiáért. Semennyire.)

Szóval egyáltalán nem drukkolok ennek a nőnek, akármennyire is csinos.

irrelevant 2008.09.06. 16:46:12

Egyetértek dolphinnal, ez a drukkermentalitás és rajongás szerintem a magyarországi választások esetében is ciki, pláne egy olyan ország olyan választásához, amihez direkt módon semmi közünk. A kamaszok általában 16-17 éves korukban kinőnek abból, hogy feltétel nélkül rajongjanak egy találomra kiválasztott országért és nemzetért. Ritka szánalmas, amikor ez valakinél 20 éves korán túl is megmarad :))

Tokfalvi 2008.09.07. 10:46:27

Nem azér a pénzér, de aki azt gondolja, hogy a szexuális nevelés eltörlése jobb erkölcsökhöz vezet, ajánlom ezt: www.jmss.org/2008/summer/articles/dack%20.pdf
22-23. oldal.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.07. 23:38:38

asszem az én voksomért is hiába küzdene a hölgy.
még ha az ágyamból nem is rugnám ki - hogy a klasszikust idézzem..
persze a valóság az, hogy az ágyamba nem ő, csak holmi Lendvaik, Dávidok akarnak bemászni...

CrL 2008.09.08. 15:22:51

esetleg ha valakinek hiányozna egy ilyen az íróasztaláról vagy még szeretné a PEZ cukorkát:

www.herobuilders.com/08.htm

Francois Pignon 2008.09.08. 16:42:25

Ja, és mielőtt nagyon ráizgulna valaki, a bikiniben fegyverrel pózolós kép is fake.

Nimitz 2008.09.09. 06:30:23

Otvospeter,

Nincs szó rajongásról, tényeket soroltam fel,melyeket az utóbbi napok eseményei is alátámasztanak. Nem vitatom a tételt, hogy amerikai választási rendszer is tele van defektekkel, uralkodik fölötte a pénz, strukturája fölöttébb aránytalan, idejét múlt elektori rendszere többször eredményezte, hogy nem az lett az elnök, aki a legtöbb választói szavazatot kapta, lásd Al Gore-t legutóbb. Ez viszont nem cáfolja meg azt, hogy a republikánus kampány újraéledt halottaiból Palin alelnöki jelölésével, McCain lélegzethez és rengeteg pénzhez jut, ellensúlyozni tudja Obama óriási fölényét ezen a téren és képes lesz a tévékben is felvenni a harcot. Palin felvillanyozta a republikánusokat, ami fölöttébb rossz hir a demokraták számára, hisz egyik erejük idén a szavazóik lelkesedésében, és az elsöprő szavazói regisztrációban rejlett.
süti beállítások módosítása