Tóth Viktor: egy hallgatag ember és a szóbeszédek
2008. augusztus 14. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Tóth Viktor: egy hallgatag ember és a szóbeszédek

 A Hír TV által nyilvánosságra hozott drogsztori egyik kulcsfiguráját, Tóth Viktort - Veres János pénzügyminiszter Nyírbátorban dolgozó kampányfőnökét - a hozzá közel állók, valamint a helyi szocialisták „rendes, becsületes” embernek tartják. Az ellenfelei viszont „gátlástalan, mindenre képes politikusnak”.

 Kicsoda Tóth Viktor, a Hír TV által az elmúlt napokban kirobbantott drogbotrány egyik fontos szereplője, Veres János pénzügyminiszter egykori kampányfőnöke, aki eddig az ügyben csak az áldrogdíler, Baráth Miklós felvételein szólalt meg?

 A nyíregyházi főiskolán földrajz-testnevelés szakot végzett, 41 éves Tóth Viktor az MSZP nyírbátori szervezetének elnöke, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés képviselője, elnökségi tagja a párt területi szövetségének. Az irodája a nyírbátori polgármesteri hivatalban van. Két választás között képviselői munkatárs Veres János mellett, kampányban pedig kampányfőnök.

 Tóth sikeres választásokat tudhat maga mögött, hiszen ő volt a kampányfőnök 2002-ben, amikor Veres Jánost Nyírbátor polgármesterévé választották, és ő irányította a kampánystábot 2006-ban is, amikor a pénzügyminiszter parlamenti képviselői mandátumot szerzett, legyőzve Simon Miklóst, a Fidesz jelöltjét.

 Nyolc éve Tóth az MSZP egyszerű aktivistája volt, amikor Veres János megkérte, hogy dolgozzon neki. A településen - ezt magánbeszélgetésekben a politikai ellenfelek is elismerik - jól működik a szocialista csapat, hiszen a városba gyárak települnek, fejlődik az infrastruktúra.

 A jóképű, mindig mosolygó Tóth Viktor kifogástalan megjelenésű politikus, igen választékosan öltözik. Ha a pénzügyminiszter a megyében jár, mindenütt feltűnik mellette.

 Tóth Viktor messziről indult. Egy hajdani főiskolai csoporttársa azt mondta róla: „Csórók voltunk a csoportban mindannyian, együtt főztünk, együtt buliztunk akkoriban, nagyon kevéssel is beértük” - így fogalmazott a negyvenes éveiben járó asszony, amint visszaemlékezett a fiatal Tóthra.

 Több más, általunk megkérdezett egykori nyíregyházi ismerőse szerint Tóth Viktor „aranyos, kedves, vagány srác”. Egyik volt hallgatótársa - a kirobbant botrányra utalva - azt mondta róla: nem gondolta volna, hogy Tóth politikával foglalkozik majd, hiszen „soha nem volt az a nagy dumás”. Egykori főiskolai tanára úgy emlékezett rá, mint kiegyensúlyozott, udvarias fiatalemberre, akiről nem lehet elképzelni azt, amivel a Hír TV-ben megvádolták.

 Habár Tóth Viktor Nyírbátorban dolgozik, ma is a szülőfalujában, Pócspetriben él feleségével és két ikergyermekével. Nemrég fejezte be rönkháza építését. Egy földszintes, egyszerű, nem hivalkodó épületről van szó, amelynek még nincsen kerítése, mert azt székely ácsok készítik majd el.

 Tóth Viktort a Nyírbátorhoz közeli kis faluban szinte mindenki ismeri, hiszen évekig a helyi általános iskolában tanított, és tagja volt a település futballcsapatának is. Atletizált és röplabdázott is.

 Arra a kérdésre, hogy miért nem vállalják a nyilatkozatot a nevükkel, a megkérdezettek azt válaszolták: túl zavaros a drogügy ahhoz, hogy bárki névvel véleményt merjen mondani a történtekről, mert könnyen pereskedés lehet a vége.

 Miképpen került kapcsolatba Tóth Viktor és a Hír TV-s ügy másik főszereplője, Helmeczy László ügyvéd?

 Tájékozódásunk során azt a választ kaptuk: természetes, hogy összedolgoznak, hiszen az ügyvéd korábban már több jogi ügyben képviselte Veres Jánost. Tóth Viktor a szocialista frakció, Helmeczy pedig egy civil szervezet tagjaként egyaránt ott ül Szabolcs megye közgyűlésében.

 Abban nincs semmi meglepő, hogy a szabolcsi Fideszben rossz véleménnyel vannak Tóth Viktorról, hiszen több szocialista választási siker fűződik a nevéhez. Karakó László, a megyei közgyűlés többségét adó Fidesz-frakció vezetője így fogalmazott: a megye képviselőinek a megye felemelkedéséért kellene fáradozniuk, és nem Szabolcs jó hírnevének rombolásáért. Egy neve elhallgatását kérő nyíregyházi fideszes politikus élesebben fogalmazott: „gátlások nélkül zajlik a politikai élet, s úgy tűnik, ebben Tóth Viktor is szerepet vállalt”. Egy másik ellenzéki politikus szerint Tóth Viktor ambiciózus, de gátlástalan politikus, aki a siker érdekében nem válogat az eszközökben.

 Telefonon megkerestük Tóth Viktort is, ám ő továbbra sem hajlandó megszólalni a sajtónak a Hír TV által kirobbantott botrány ügyében. Így a Baráth Miklóssal, az áldílerrel folytatott, állítólagos debreceni találkozójukon elhangzottak ügyében továbbra is csak Baráth állításaira hagyatkozhatunk. Így - nyilatkozat híján - csak azt tudjuk portréjához hozzátenni, amit az interneten közreadva elárul magáról: „Szeretem a társasági életet, közösségi ember vagyok. Imádom a kutyákat. Jelenlegi munkakörömből fakadóan rendezvényeket, különböző programokat szervezek, képviselői munkatársként. Fényképezek, videózok, horgászok, kirándulok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr56607658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zetek 2008.08.14. 07:33:11

Ha nagy leszek én is Tóth Viktor szeretnék lenni. Veszek, majd cigány szavazatokat, mint ő és akkor egyszerű rönkháztulajdonosként dolgozom tovább a helyi MSZP sikeréért. Melyek voltak amúgy ezek a nagyívű eredmények? Ha tényleg lent voltatok, akkor pontosan tudjátok, a "siker" okait.

Gabe2 2008.08.14. 07:43:35

És a székely ácsok milyen számlát adnak?

hcrules 2008.08.14. 07:59:27

:) Igen, egy ilyen dorombolás valóban érdemes az utánközlésre.

mesemondó · http://mesek.blog.hu/ 2008.08.14. 09:35:22

Hol tart most éppen a szappanopera?

Alf (törölt) 2008.08.14. 09:52:44

Jaj de ari szrác, miért bántya mindenki?

CrL 2008.08.14. 09:53:06

mesemondó:

-Helmeczy ügyvéd úr beperelte szinte az összes jobboldali médiumot
-A Ügyvédi kamara hallgat mint Tóth Viktor
-Baráth Miklós miután végighaknizta a legtöbb tévét és netportált majd eltünt
-Váncsa István megpróbálta összefoglalni, helyette oltári nagy hülyeségeket írt

www.es.hu/pd/display.asp?channel=CIMOLDAL0832

a haveri kutya pedig idejár kommentelni ;]

states 2008.08.14. 10:12:00

Színes egyéniség, ahogy az a színesfémtolvajok orgazdájának kampányfőnökéhez és Baráth Miklós, szintén színesfémben utazó, de sütőporra szakosodott alvilági bal-összekötőhöz illik...

dimitrij 2008.08.14. 10:21:16

mindezt portrénak azért nem nevezném...

Tóth Viktor egyébként annak a közgyűlésnek a tagja, aminek Helmeczy az elnöke volt korábban, még a fidesz színeiben, ugye? lehet inkább az ügyvédről kellene "portrét" készíteni. :)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.08.14. 10:22:20

Ezen más nem akadt ki, csak én?:)

hogyaszongya az index:

Veres "morálisan rugalmasabb, mint ami egy ilyen magas beosztásban dolgozó embertől elvárható lenne"

index.hu/politika/belfold/htv0807/?main&rnd=129

dimitrij 2008.08.14. 10:25:34

pontosabban:

"...1995-től a Nyíregyházi Fidesz csoport elnöke és 1997 nyarától a Fidesz Megyei elnöke, és tagja a párt Országos Választmányának..."

és perli a HírTv-t?

CrL 2008.08.14. 10:27:28

Hanni, ez sztem pozitív hírként tálalható: a politikai elitünket nagyfokú morális rugalmasság jellemzi

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.08.14. 10:29:33

Hanni, én nem lepődtem meg. Bár próbálok szinonímákat találni a "morálisan rugalmas" jelzőre: a "zselégerincű" megfelelő vajon? :)

Dr Kangörény 2008.08.14. 10:36:36

Sem egy politikusnak, sem egy újságírónak nem kéne eszébe jutnia annak, hogy befeketítse a másikat. Aki mégis megteszi ezt, az normális helyeken kiírja magát a közéletből. Tóth és az újságírók is elmehetnének az anyjukba. A sütőporos faszi állításai közül meg nem kéne szemezgetni, hogy pártállástól függően melyik állítását hiszem el, melyiket nem.

dimitrij 2008.08.14. 10:41:34

nemtom, adott egy erősen jobboldali elfogultságú médium, a bevállalós srácaival, egy fideszhez köthető jogász (jelenlegi helyzete nem tisztázott számomra), valami faék kokainnak álcázott sütőrporral, és ezek így együtt Verest támadják nem éppen életszerű módon Tóth Viktoron keresztül...

Veres egy takonygerincű, szar, szemét alak, ez tény, a fiaival együtt. de ez az egész ügy egy elcseszett műbalhénak tűnik... valaki kelepcét állított, az illető nem sétált eléggé bele, most meg megy a mutogatás, magyarázás.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.08.14. 10:42:51

A Hannibal Lektűr-attitűd · hannibal.blog.hu 2008.08.14. 10:22:20

Én nem akadtam , ki, inkább tetszett, annak ellenére, hogy igen finom, sőt eufémisztikus megfogalmazás. :D:D

states 2008.08.14. 10:48:05

Idáig a színesfém-pénzügyér minősítette a kampányfőnököt, mostanra az utóbbi felnőtt az előbbihez...

HgGina 2008.08.14. 10:49:07

A "morálisan rigalmas" jelző - ha jól értem - azt jelenti, hogy erkölcsi aggályok és arcpirulás nélkül tud lopni, csalni, hazudni?
Mert egyes, őt alaposan nem ismerők számára olyképp tűnhet, hogy becsületes ember. Vagy a hülyék számára.

Zetek 2008.08.14. 10:53:54

dimitrij! 1999-ben azért tették ki a Fideszből Helmeczyt, mert már akkor is az MSZP-nek focizott. (Szabolcs a mi kis Sziciliánk.) A felvételeken pedig nem Baráth a lényeg, hanem amit Helmeczy mesél.

dimitrij 2008.08.14. 11:03:06

juu, télleg? már akkor az mszp-nek focizott volna? ha ti mondjátok, akkro biztos úgy van... :)

wagabound 2008.08.14. 11:42:17

Úgy gennyes ez az egész ügy, ahogy van. Abban biztosak lehetünk, hogy a lényege éppúgy a homályba vész, mint Kaya Ibrahim, a Postabank, a pártpénzek eredete, az őszödi beszéd kiszivárogtatója, ésatöbbi, ésatöbbi. Valaki megint meg akar szivatni valakit, de hogy ki, kit és miért...? Az is lehet, hogy egyszerűen csak a közismerten elfogulatlan és pártatlan Hír tévé akart egy kis figyelmet kelteni magának ("Hát engem már senki nem akart megölni, kérdezte Bástya elvtárs"), tudva, hogy bárhova nyúl, mocskot talál. A nép - meg a média ... - eszi ezt az egyre zavarosabb bulvársztorit, és pártállástól függően csámcsog rajta.

A szicíliai maffia szaros kisdedek gyülekezete ehhez a tetves, magát politikai elitnek nevező bandához képest, akik éppen csak embert nem ölnek - egyelőre...

asztrov 2008.08.14. 12:03:52

.. Szabolcs a mi kis Szicíliánk.. ez öt pontos volt :D

asztrov 2008.08.14. 12:05:23

amellett, hogy nagyon igaz is, rengeteg a párhuzam a kézenfekvő maffiagebasz mellett is, sajnos. (munkanélküliség, stb...)

Hawthorne 2008.08.14. 12:15:58

Mondjátok el, miért is jegyzi ezt a postot Kínai Kálmán és Trágár Tóni?

Ez a post valójában egy Népszabadságból egy az egyben átvett írás.
www.nol.hu/cikk/502738/

Annyi tisztesség lehetett volna a Reakció stábjában, hogy ezt megemlíti valahol.

mirrmur 2008.08.14. 12:18:25

Hát hogy is mondjam. Ez konkrétan nyalás volt a meleg szarig kedves Kínai Kálmán és tsa.

Hawthorne 2008.08.14. 12:21:51

Mirrmurr,

A nyalást a Népszabi újságírói követték el. :)
Így mondjuk érthetőbb.
Kálmán és tsa csak fellökték ide is...

heima (törölt) 2008.08.14. 13:17:44

jó látni, hogy Magyarországon még mindig mindent meg lehet úszni, meg lehet magyarázni.

szinte látom magam előtt a kis válságstábot, ahogy összeszedik a stratégiai pontokat egy félreeső bátori tanyán:

1. beszéljünk összevissza, a népek majd úgyse értik. haveri kutya helyett a haveri média segítségünkre lesz. és tényleg, haver és miki körbenyilatkozta a sajtót, a média "független" java meg minimális ítéletet nem mond, röpködnek a "vádjai szerint" "állítólagos" "drogsztori" és tsai. (csak úgy érdekességképpen megnézném az archívumban, h a fentebb felsorolt fideszes "ügyek" hogy voltak tálalva anno a vérfüggetlen médiában...)

2. kenjük a szart ezerrel a hírtévére, drogosok, elfogultak, a zugügyvéd is fideszes, ők találták ki az egészet stb.

-Jancsi bácsi, legyen, még 3. pont?
-Nem, Viktorkám, szerintem ennyi elég lesz.

És tényleg elég lett.

dimitrij 2008.08.14. 13:59:44

heima, te most télleg asziszed, hogy érted miről van szó? hogy belelátsz a kártyákba? ha meg nem, akkor mire alapozod ezt a szart, amit összehordtál? :)

hcrules 2008.08.14. 14:21:30

dimitrij,

Az biztos, hogy a haveri média rendesen keveri a szart, és az is, hogy megpróbálják elmosni a felelősség kérdését. Hol is akkor a probléma? Annyit még hozzátennék, hogy eléggé úgy néz ki hogy Helmeczyre szeretnék ráhúzni a vizes lepedőt. Tóth Viktor mintha hirtelen kikerült volna a történetből, aztán úgy néz ki a titokzatos megbízók kiléte sem érdekes...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.08.14. 14:30:10

szerintem a kommancsoknál beinditották a jól bevált operatív akciót: bomlasztás, dezinformáció stb.
Ebben olyan rutinjuk van, hogy csodálkoznék, ha most nem járnának sikerrel.

Machiavelli 2008.08.14. 14:31:57

dimitrij

Nagyon egyzserű a képlet. A ballib és médiája két dolgot tud, semmi mást.

1. Bármi történik mindig megtalálják az ügyeletes felellőst: kulákok, szabotőrők, imperialisták vagy gaz fideszesek miatt nem sikerül a nagy és dicső népboldogítás.

2. a demokratikus árnyalat. Bármit csináltál, bárki ellen, az éppen olyan sáros, mint te és esélye sincs kimosni magát.

Mivel ebben a témában világosan látszik, hogy a ballib a Hírtv válaszait negligálja, nem nehéz belátni, hogy mi az ábra. Persze neked könnyebb becsukni a szemed!(és lehet Kajaibrahimozni, ami ugye mindenre felmentés)

dimitrij 2008.08.14. 14:37:19

az, hogy ki keztde el a kavarást, az kérdéses. az, hogy Helmeczy-nek kik a megbízói, az is kérdéses. az, hogy az állítólagos díler kinek a megrendelésére dolgozott, az is kérdéses.

kb. semmi biztos nincs a dologban, de ti már ítéletet hírdettek... mit lehet erre mondani azon felül, hogy tájékozottabbnak gondoljátok magatokat a valóságosnál? :)

dimitrij 2008.08.14. 14:40:56

"...nem nehéz belátni..."

hát hogyne, ha tények helyet az ostoba előítéletekre támaszkodsz, akkor minden bizonnyal igazad van. :)

"Persze neked könnyebb becsukni a szemed!"

ilyen kevés releváns információ birtokában elég furcsán hangzik a te szádból ez a mondat. :)

egyébként ismered az álláspontom a problémakör kapcsán, vagy csak megsaccoltad? nem emlékszem, hogy kifejtettem volna az álláspontom... ez azért egy picit tovább árnyalja a dolgot, nem gondolod? :PPP

dimitrij 2008.08.14. 14:59:24

"...Helmeczy László kapcsolata a Fidesz vezetőivel tavaly ősszel romlott meg. A párt országos vezetőinek akarata ellenére Helmeczy jelöltette magát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat elnöki posztjára. A helyi fideszesek Helmeczyt támogatták az országos választmány által jelölt Tóth Andrással, a Fidesz országgyűlési képviselőjével szemben.

Mivel a szabolcsiak az országos választmány felszólítása ellenére sem zárták ki Helmeczyt a pártból, tavaly december 20-án a Fidesz országos választmánya vette kezébe az ügyet és végül kizárta Helmeczyt a pártból.

A kizárt elnök bírósághoz fordult, végül a per okafogyottá vált, mert mint Helmeczy László megfogalmazta: ,,a Fidesz országos választmánya rájött, hogy alapszabályt sértő határozatot hozott. Ezért június 17-től ismét a Fidesz tagja lett Helmeczy..."

/egy 2000. júliusi index cikk részlete./

ez mondjuk elgondolkodtató.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.08.14. 15:28:02

Kedves Kommentelők! A poszt valóban egy Népszabadság-cikk Kácsor Zsolt és Cservenyák Katalin tollából. Azért tettük be ide, kommentár nélkül, mert a cikket a magyar újságírás egyik legmélyebb mélypontjának tartjuk. Hogy miért, azt mindenki döntse el maga. Lehet, hogy nincs igazunk. Sajnáljuk, hogy az irónia nem jött le, s elnézést a megtévesztésért. Többet ilyet nem teszünk.

dimitrij 2008.08.14. 15:38:45

hát, mondjuk a forrásmegejelölés nélkül egy-az-egyben közreadni más által publikált cikket, ez sem éppen a hazai újságírás magaslata... nem mintha ezt a csoportot újságíróknak nevezném. :)

heima (törölt) 2008.08.14. 15:44:45

dimitrij, nem hiszem, tudom. azt, hogy sikeresen beálltál szart keverni. hogy miért, azt nem tudom, csak sejtem, egy lehetsz a rengeteg ballerből ,aki gerinc nélkül született.

----

kedves reakció! a magyar társadalom láthatóan nem érett meg a szájbarágástól magasabb szintű kihívásokra (pl a tomcat flashmob, vagy ez a cikk), így javaslom külön címke feltüntetését az ilyen postok, akciók mellé, hogy a selejt könnyen be tudja azonosítani, hogy vlami nem neki készült.

dimitrij 2008.08.14. 15:54:12

heima kedves, akkor elmondod, hogy mi az álláspontom? csak hogyén is tudjam, hogy mit kell gondolnom... :) ha egy kérdést nem értesz, akkor nem kell mindjárt szarkavarásra gondolni. az a gynaúm, hogy lófaszt se tudsz te, legfeljebb a nálad is ostobább előítéleteidet próbálod érvként előadni... ez mondjuk az általad selejtnek emblémázott emberek sajátja... :) nem érzed magad selejtnek? pedig...

TD223 2008.08.14. 16:02:21

Ha valakinek nem tiszta még az egész, az nézzen el a hirtv.hu-ra. Amióta felmerültek kérdések és anomáliák a történetekben, azóta Péntek 8-ban és Célpontban, stb mindent egyértelműsítettek és konzisztens a történet.

Már rég vége annak, hogy a ballib sajtó bármit is megkérdőjelezhetne.

dimitrij 2008.08.14. 16:05:25

"Már rég vége annak, hogya ballib sajtó bármit és megkérdőjelezhetne."

heima, figyelsz kedves? :)

még ha akarnék se tudnék szart kavarni, magad is láthatod. :PPP

heima (törölt) 2008.08.14. 16:11:46

dimitrij, szívesen szembesítelek saját magaddal, ha a saját önértékelésed nem műödik jól:

alanyunk stabilan független (azaz MSZP/SZDSZ szavazó, de MDF, centrum párt stb is a vonalba illeszthető), fő ideológiai csapásvonal, hogy a fideszt utálni kell. (feltehetően fővárosi, sűrűn lakott övezetből, informatikai, de legalábbis műszaki irányultsággal, de ezt tényleg nem tudhatom, ezért csak zárójelben). fő hírforrás a HVG, a vérfüggetlen hetilap. bár nyíltan nem fog kiállni támogatni egy MSZP SZDSZ intézkedést (hiszen független), de ha konkrét ügyben véleményt kell nyilvánítani, akkor egyértelműen a ballib vélemény előnyeit aránytalanul túlnagyítja, maga a tényállás nem számít. Naponta stresszeli kayaibrahim,josiptot és a szőlőbányák, ő maga a békés többség, a gazdasági állapotokért bármikor képes levezetni járai felelősségét, a társadalmaikért pedig orbán viktorét. 2002-06 között nagyon jól érezte magát, devizahitelt vett fel lakásra vlahol angyalföldön, alsó középkategórás autót szintén hitelre, de sajnos 06 óta látványosan nem érti, h mi történik, egyre nehezebben megy a "jóérvek" kihangsúlyozása, de egy kis fideszezés azért mindig segít. a teljes arcvesztés elkerülése érdekében baráti társaságban gyakran hangoztatja, hogy minden politikus lop csal hazudik, Magyarország kényszerpályán van, Brüsszelből irányítják, más se tudna csinálni semmit, kedvenc szava a populista és a demagóg. ezt elolvasva egy postot fog fogalmazni arról, hogy nem is informatikus, nincs is lakása angyalföldön, és büszke lesz magára, hogy ezt szemébe vághatja ezen sorok írójának.

dimitrij 2008.08.14. 16:30:31

heima kedvesem, nem győzöm újra leírni: az ostoba előítéleteid rabja vagy. :)

na, tehát nekem valami csalódott mszp vagy szdsz fannak kell lennem, ez passzol világképedbe. de akkor mit gonodolok erről az ügyről, ezt még mindig nem árultad el... fog ez menni, hisz komplett jellemzés írtál "rólam", 4 komment alapján. télleg, nincs ötleted, hogy mi lehet a bal felső hatos fogammal? olyan furcsa érzés van benne, ha hideget iszom... :)

nyűgözz le az újabb - eddiginél ostobább előítéletekre épülő - elemzéseddel. :)

heima (törölt) 2008.08.14. 16:41:29

ejj, nehéz lesz így, ha mág mindig és folyamatosan nem érted, amit olvasol, no mindegy.

az üggyel kapcsolatos véleményed tökéletes illik azon stratégiába, amit fentebb vázoltam. mást nem nagyon tudtál (és a teljes magyar ballib se tudott) felmutatni, pedig nemcsak 4 kommentben próbálkoztak. ezt hívják szarkavarásnak.

dimitrij 2008.08.14. 16:48:53

értem én, csak az, hogy te szajkózol valamit, az attól nem lesz úgy, ez a nagy büdös helyzet. :) érted te ezt heima kedves? variálhatsz azzal, hogy valami elemzést írsz egy vélelmezett figuráról, legfeljebb paranoidnak foglak gondolni, nem csak ostobának. megismételheted jó sokszor, hogy a ballib média így, meg úgy csinál, talán még igazat is adok. de ettől rám még nem fog illeni az ostoba skatulyád... :) egy dologban baromira igazad van: nehéz lesz így. mondjuk ez nem fogja a kedvedet szegni, ebben biztos vagyok... bár én óvakodnék attól, hogy elemzést írjak a "rólad"... :)

dimitrij 2008.08.14. 17:04:07

Node, azért kifejthetnéd, hogy mire alapozod a saját teóriád.

valami "ezek bármire képesek" típusú meggyőződés áll a háttárben?

vagy olyan bennfentesnek hiszed magad, aki olyan jól informált, olyan kapcsolatokkal bír, hogy megsúgták neked a tutifrankót?

vagy miből gondolod kedves heima, mitől vagy biztos benne, hogy az van, amit te leírtál? mi ez magabiztosság... nem is magabiztosság, inkább valami beteges, küldetéstudattal párosult elszánás, mi ez az engesztelhetetlen indulat?

heima (törölt) 2008.08.14. 17:28:16

bevalomm őszintén ,először be akartam látni, hogy ezt a vitát megnyerted, mert kevésnek érzem magam abban h felvegyem a harcot a baller mélysötétséggel, az olyan szintű darabos gondolkodásmóddal, amikor vlaki tényleg csak azt érti, hogy teddide teddoda, most pénzt kapsz az államtól, ez neked jó, szavazz rám stb.

nade előbújt belőlem a népművelő, nézzük hát a tényállást:

A HírTV Célpont című műsorában bemutattak egy hangfelvételt, amin egy ügyvéd nem kevést pénzt, másfél millió forintot ajánlott egy bizonyos megbízói kör nevében egy férfinak, ha segít bűncselekménybe keverni a tévé riportereit. Az ügyvéd nem tagadta, hogy a hangfelvételen nem az ő szavai vannak, azaz tényként kezelhetőek az elhangzottak.

A cselekménysort súlyosbítja az a tény, hogy a titokzatos megrendelői kör közül az egyetlen megnevezett érintett, a postban bemutatott Tóth Viktor, aktív pártpolitikus, és közvetlen munkatársa egy aktív miniszternek.

Ilyen beszélgetés nem hangozhatna el egy normálisan működő demokráciában, tényfeltáró riporterek ellen nem szokás ilyen akciókat indítani, még ha nem tetszik a tevékenységük, akkor sem. Vannak erre jól bejáratott, kitaposott utak, mint helyreigazítási kérelem, sajtóper stb.

Az ügyvéd állítása szerint ő hozzá jött a férfi először, és azt állította, hogy a riporterek bűnözők, és vele is elszámolási vitában állnak.
Az elvárható az lett volna, hogy ez esetben a megbízói kör és az ügyvéd felveszi a hatóságokkal a kapcsolatot, azonnal, és nem megy bele egy ilyen akcióba. Ez ma már tényként elmondható, hogy nem történt meg, ráadásul számos olyan információ is napvilágra került, ami ezt a sztorit megdönti: a férfi soha nem árult drogot, börtönben is színesfémbizinszért ült, nyírbátori származású, ott is él, nem is lehetett nagyon kapcsolatban a riporterekkel, a riporterek drogtesztje negatív lett, tehát a TÉNYek azt mutatják, hogy végig a HírTv verziója volt a korrekt.

Ez azért nem rögzül a népek fejében, mert az ügyvéd a és a férfi 2 hét alatt módszeresen körbejárta a magyar sajtót, naponta aktív dezinformációs tevékenységet végezve, gyakran önmagukkal önellentmondásokba keveredve, a kényes kérdések elől kitérve, naponta új és új sztorikat előadva, a baráti média pedig adta alájuk a lovat, tudósításaiban (ha egyáltalán szóbakerült az ügy) kórosan kiegyensúlyozottan álltak a kérdéskörhöz, két csoport közötti viszályként beállítva a sztorit, pedig a felsorolt tények alapján súlyos támadás érte a magyar sajtószabadságot és demokráciát.
elindult egy suttogó propaganda kampány is, aminek főbb elemei h "köcsöghírtv nem függetlenek", vlamint ez az "ügyvéd fideszes volt" vonal volt.

a magyar ballib ezeket a panelek ismételgetni azóta is, az érveket teljesen ignorálva, azaz h nincs elég információ, senki nem tud és nem is tudhat semmit, itt nem történt semmit, csak egy magánháború folyik.

és sajnos sok szerencsétlen zombi kajolja is rendesen is amit meg kell, bátorban meg röhögnek a sok prolin, hogy bármit, tényleg bármit megtehetnek.

dimitrij 2008.08.14. 18:00:42

ja, hogy te komolyan azt hitted, hogy ez igazi vita? akkor én kérek elnézést... :)

mindjárt átfutom az irományod is, várj egy picit.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.08.14. 18:11:12

Kálmán,
mi a baj a Népszabó nyalásával, Viktor és Jancsi bácsi morális rugalmasságáva? Hiszen ezek csak mind realisták, erről írtál tegnap. Csak a pénz és a hatalom sámít.
Most akkor hogy?

Én meg gonosz vagyok, tudom.

dimitrij 2008.08.14. 18:21:44

"Az ügyvéd nem tagadta, hogy a felvételen NEM az ő szavai vannak..."

mi van, remeg a kezed, izgulsz? vagy ideges vagy? :)

nem, télleg nem tagadta, hogy nem az ő szavai vannak azon. ehelyett beperelte őket... meg azt állította, hogy azokat összevágták.

kedves heima, te tényként kezelsz olyan dolgokat, amik nem azok. itt legfeljebb állítások hangzanak el pro- és kontra. hogy neked ezek kapcsán mi a véleményed, az a te doglod, de tényekről vakerálni, érdekes dolog, és nem is csak érdekes, hanem az objektivitástól messzire kalandozó... neked csak az egyik verzió illik a világképedbe. gondolom valami hit van a háttérben, az ezt firtató kérdést átugorottad. :)

mik a tények? ha Veres, vagy bármelyik politikus tudott erről a "megkeresésről", és azt nem jelezte a hatóságok felé, akkor egy normális demokráciában le kellene mondania, és eltakarodnia a közéletből. ez pl. tény, ahogy az is, hogy a kamarának is ki kellene zárnia majd az ügyvédet, ha ilyen ügyben részt vesz, és ez hitelt érdemlően bizonyítható. ez is tény...

az összes többi bullshit. népművelés mi? idióta... :)

az a baj a magadfajtákkal, hogy azok egyből "ballib"-nek leszenk skatulyázva, akik nem osztják a te ostoba álláspontodat, nem előítéletesek, és nem a két vagy három politikia dimenzióban gondolkodnak. ugyan olyan zombi vagy, mint azok, akikről hadoválsz a kommented végén, csak nincs elég agyad hozzá, hogy felismerd. téged is az orrodnál fogva vezetnek, szerencsétlen... erről szól a politika, meg a politikához köthető média, legyen mszp-ről, vagy fidesz-ről szó...

hamar fény derült a korlátaidra, csak politikai tömbök menti dimenziókban tudsz gondolkodni, mindent a saját politikai preferenciádnak rendelsz alá. inkorrekt lenne részemről ezt vitának nevezni... :)

heima (törölt) 2008.08.14. 18:49:25

hát, be kell hogy valljam igaza volt kövérlacának, a kőszoci mélysötétségben élő emberekkel tényleg nem érdemes foglalkozni. ha nyakonöntik szarral, és azt mondják neki h örülj neki, mert a csúnya viktor kétszer annyit öntene rád, meg különben is ez kétdimenziós politikai gondolkozás, hogy csak jó és rossz lehet, hogy most lenöntöttek szarral, akkor rögtön vigyorra áll a szája, h de jól jártam.

nálam a tény kategória pl. egy hangfelvétel, amin el van ismerve a felek által, hogy az a valóságban is elhangzott.* lehet, hogy ez neked nem elég, lehet akkor se hinéd el, ha a szemed előtt tárgyal tóthúr barátúrral, de ez a te egéni szoc problémád. csak akkor pls ne keverd itt azt, amit rádöntöttek.

* nincs azon vágva semmi, hiszen elismerte helmeczy h elhangzott. beszélhettek még utána is, előtte is, de ez a rövid részlet is tartalmaz elég infot. sajnos az nem tényező, h doktor úr kit perel kit nem, te is beperelhetsz holnap engem, attól még nem lesz igazad.

"mindent a saját politikai preferenciádnak rendelsz alá."

nagy tévedése a magyar értelmiségnek javának (ez a klasszikus HVG értelmiségi) az, hogy azt hiszi, hogy attól lesz független, hogy baltól, jobbtól is egyenlő távolságot tart (utóbbitól egy picit azért mégis nagyobbat), ide is oda is üt. nem, ettől csak egy mezei barom lesz, a normalitás ott kezdődik, hogy ragaszkodik a tényekhez és nem kezdi azokat elkenni, ha éppen az egyik oldal igazát mutatják.

dimitrij 2008.08.14. 21:31:40

ezek a kövérlacás, meg sötétszocis szarok a legszórakoztatóbbak. komolyan asszed, hogy ez pótol valami érvet? :) nyugtass meg, az ilyen ostoba paneleket te sem gondolod komolyan, ez csak a megszokás. vagy tényleg ennyire nívótlan vagy? :) elég alapvető igazság: nem engem, hanem saját magad minősíted vele.

te biztosra veszed, hogy amit hallasz, az nincs megvágva, én meg szkeptikus vagyok. te hagyod, hogy az orrodnál fogva vezessen valamilyen politikai erő vagy ahhoz köthető médium, én meg nem... te a saját obejetivitásod hiányát érvként próbálod arra használni, hogy bizonyítsd milyen objektív vagy... ez utóbbi mondjuk annyira szánalmas próbálkozás, hogy percekig csak röhögni tudtam rajta. :)

nem tartok távolságot baltól, vagy a jobbtól. ugyanolyan távolságot tartok minden politikustól, mindegyik haszonleső, gerinctelen alak, amig ennek ellenkezőjét be nem bizonyítja számomra... ilyenre az utóbbi években-évtizedekben nem került sor se nagypolitikai, se helyi politikai szinten. ezeknek a politikai alakulatoknak az ég világon semmi közük nincs a politikai ideológiákhoz, tevékenységük abban merül ki, hogy egyrészt maximaizálják a potenciális szavazataik számát, másrészt képviselik a saját érdekcsoportjaik gazdasági érdekeit, és közben sütögetik a maguk szaros kis pecsenyéit... nekem mindegy, hogy narancsos, szegfűs, madaras, vagy tulipános, ugyan abba a kategóriába tartozik.

és akkor jön egy ilyen kis fideszes-hírtévéfan, és meg akarja magyarázni, hogy jujj, micsoda mocskok ezek a politikusok... igen, mind az, ezt mondom én is. viszont hozzá teszem, hogy az ilyen lakáj-médiumok csicskásai is azok, amilyenek a hazai médiában dolgoznak... kiszolgálói a gazdáinak, elv és tartás nélküli emberek. te meg azt hiszed ezekről a politikai megrendelésre dolgozó gyökerekről, hogy hősök, lánglelkű lovagok, akik az igazságért harcolnak... engedd meg, hogy ezért külön kirögöjelek. :) kritikus vagy neked ellenszenves politikai tömbbel szemben, ugyanakkor a legalapvetőbb kritikával nem illeted a neked kedves politikai oldal médiumait... nem vagy valami következetes, vagy baromira meg vagy vezetve, az orrodnál fogva. csak akkor ne dumálj "zombikról", mert szarul veszi ki magát...

egy biztos: nehéz lesz kategóriát találnod nekem. :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.08.14. 21:49:51

"a teljes arcvesztés elkerülése érdekében baráti társaságban gyakran hangoztatja, hogy minden politikus lop csal hazudik,"

"ugyanolyan távolságot tartok minden politikustól,
mindegyik haszonleső, gerinctelen alak"

LOL

dimitríj, inkább Lénáról mesélj

Zetek 2008.08.14. 21:55:10

Szóval dimitrij, elő a farbával. Ki lépett a lábadra? Gyakorlatilag egész nap nincs jobb dolgod, minthogy kedvenc vesszőparipádat, a HirTV is benne van ismételgesd. Mert bárhogyan is próbálkozik a komrmánypárti sajtó, az alapállítás nem vitatható: valakinek megért volna másfél milliót, hogy tönkretegye a HírTv-t. Ez tény, a többi az már korábbi riportjaiknál megszokott technika. Pl. az SZDSZ elnökválasztásánál ismert megoldás, először mindent tagadni, majd ellentámadásba lendülni, a Népszabó megpróbálta bizonyítani, hogy a Fidesz elnökválasztáson is csaltak. Pedig az egyetlen gond, hogy már nem a a Népszabó fújja a passzátszelet.

heima (törölt) 2008.08.14. 22:25:22

"nehéz lesz kategóriát találnod nekem."

www.youtube.com/watch?v=JSTVp7zMbLA&feature=related

0:34-től remekül összefoglalják a csoportkategóriádat.

dimitrij 2008.08.15. 08:47:22

gloire: ez elég harmatos volt... :)

dimitrij 2008.08.15. 08:53:52

Zetek, mi ez az én kedvenc vesszőparipám? megpróbálod összefoglalni néhány mondatban? :)

te is kritika nélkül benyalod a hírtv verzióját, te sem vagy kritikus a neked kedves politikai tömb lakájmédiájával... tehát ne pezsegj, inkább vedd a fáradtságot és olvasd el, hogy mit írtam az ilyen lakájmédiumokról. :)

dimitrij 2008.08.15. 08:57:37

elfogyott a heima szuflája, szomorkás... :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.08.15. 09:07:58

Úgy látom, dimitrij a mai ügyeletes a BIT-ben.
Isten hozott, jó munkálkodást!

dimitrij 2008.08.15. 09:13:29

te még az eddigiknél is ostbább vagy... sebaj.

Zetek 2008.08.15. 09:46:03

dimitrij! Szerintem te vagy önmagad legtökéletesebb összefoglalása, amikor lakájmédiázól. S a megszokott metódussal nem a már ismerhető tényekről vitatkozol, hanem a fenti stílusban minősítesz. A történéseket és a módszereket pedig már tegnap esti beírásomban összefoglaltam.

Naumov 2008.08.15. 10:44:03

dimitrij,

Ugye neked is azt mesélte valaki, hogy ha minden mondat végére teszel egy szmájlit, akkor amit írtál az ettől automatikusan viccessé válik, valamint ha jó sokszor leírod, hogy "most nagyon röhögök ám rajtad kedves XXX", akkor XXX ennek hatására majd megszégyenülten elkullog? Muhaha.

dimitrij 2008.08.15. 11:09:18

Zetek, persze, hisz abban amit írok, abban benne van az, amit gondolok. azt mondjuk nem tudom, hogy milyen tényekről beszélsz, hisz vélemények, illetve egy igen zavaros ügy kétféle interpretálása látszódik, semmi egyéb.

Ti itt arról értekeztek, hogy micsoda komoly akcióba kezdett az általatok ballibnek nevezett média az eset kapcsán, csak azt nem akarjátok észrevenni, hogy a 'nem-ballib' média is manipulál... nem attól vagy objektív, ha felismered és a másik orra alá dolgod a nyilvánvalót, hanem attól, ha felismered az összeset, és kritikával kezeled az összes megnyilatkozást... erre a jelek szerint a politikai preferenciátok miatt képtelenek vagytok.

dimitrij 2008.08.15. 11:10:53

Naumov, nem viccnek szántam, vedd komolyan. az, hogy én röhögök pl. rajtad, az nem ok arra, hogy te is velem nevess. :)

grátiszba még egy:

:)

Naumov 2008.08.15. 12:18:30

dimitrij,

Akkor ezek szerint most én is jól ki lettem röhögve? Azt hiszem, ennek a feldolgozásához minimum egy jól képzett pszichiáter segítségét kell majd igénybe vennem. Nagy kár, hogy Gyurcsány apádék bezárták a lipótot, mert így jelentősen szűkülnek a lehetőségeim, de valahol majd biztos sikerül kikezelni.

Viszont ha már ez így szóbakerült, ennek kapcsán eszembe jutott egy újabb örökzöld, amivel bővíthetnéd már amúgyis frappáns érvkészletedet. Így hangzik: "vedd be a gyógyszereidet kedves XXX, mert látszik rajtad hogy nagyon ideges vagy" (utána kell egy szmájli is természetesen). Úgy nagyjából a kilencvenes évek elején volt sláger az internetes vitákban, körülbelül a röhögökrajtaddal egyidőben, úgyhogy nálad valószínűleg fel sem tűnne.

Szóval hajrá dimitrij öcsisajt, előre a megkezdett úton. Én most elmegyek ebédelni, aztán pedig megkezdem jól megérdemelt szabadságomat, te viszont mindenképpen folytasd kíméletlen hadjáratodat a fideszes rémhír lakájmédiatévé helyi ügynökeivel szemben. Majd gondolok rád, ha el nem felejtem.

dimitrij 2008.08.15. 13:18:18

Naumov, te egy zseni vagy... egyedül jöttél rá, hogy ki lettél röhögve az ostoba próbálkozásért. :) ügyes vagy.

ez a 'gyurcsány apádék' viszont komoly visszalépés, nem gondolod? mégis mire számítottál? vagy nem gondolkoztál, csak leírtad ami a szádon kijött volna?

a kilencvenes évek elején? internetes viták? bázzeg, komolyabb portálok, meg fórumok se voltak... betárcsázós modemekkel ment az internet. mehin nem sikerült gondolkozni? mesélj nekünk, milyen internetes vitákban vettél te részt akkor, és miért nem ragadt rád semmi?

revidiálom a korábbi álláspontom: te vagy legbutább, nem a tölgy nevű. :P hozzád képest heima szórakoztatóan színes egyéniség.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.08.15. 17:06:01

dimitrij,
ejnye-bejnye, de elhúzódott az ebédszünt. A reakció meg itt grasszál fel és alá háborítatlanul.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.08.15. 19:24:28

Tölgy, már fél nyolc van, és ma még nem neveztél minket cinikus metarialistának!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.08.15. 19:52:15

Kálmán,
még sosem neveztelek annak. Szeretnéd?

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.08.16. 00:13:00

Tölgy, hát akkor épp itt az ideje. Lécci-lécci!

Zetek 2008.08.16. 10:58:04

dimitrij! Ez a baj, hogy a nagy kavarásban nem kívánod elfogadni, hogy "az alapállítás nem vitatható: valakinek megért volna másfél milliót, hogy tönkretegye a HírTv-t." S a haladó médiában is a jól látható kármentés folyik a már megszokott technikákkal. A kormánypártok igazi fájdalma, hogy már időközben kialakult egy tőlük független média, ahol olyan témákat vetnek fel, amit már nem lehet egyszerűen lesöpörni az asztalról.

zoli27 2008.08.16. 15:56:30

ergé,
Beleolvastam a cikkbe. Egyszerűen nevetséges ez a maszatolás. Az összes valamirevaló hangfelvétel a HírTV verzióját látszik igazolni.
Ráadásul a hvg.hu is a saját bevallása szerint is össze-vissza hazudozó Baráth nyilatkozataira épít, amikor azt állítja, hogy egyre hiteltelenebbnek tűnnek a HírTV állításai.

dimitrij 2008.08.18. 10:13:15

Zetek, az lehet, hogy a kormányerőktől független, de nem független, nem objektív, hanem más politikai erőtől függő, annak a politikai céljait teljesítő média... miért fogadnám el kritika nélkül az ő politikai aknamunkájukat? azért mert nem a maszopnak nyalnak? ugyan már...

dimitrij 2008.08.18. 10:16:42

az, hogy Veres egy patkány, az tény, illetve vitathatatlan. de hogy a hírtv eléggé rá van gyógyulva, nagyjából az is... főleg a célpont. keresik Veresen a fogást, és valszeg előbb vagy utóbb meg is találják, legfeljebb nem ezzel az üggyel...

dimitrij 2008.08.18. 14:41:51

húha, kicsit mintha szétcsúszott volna az oldal...
süti beállítások módosítása