Még egyszer a buzikról meg a szabadságról
2008. július 07. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Még egyszer a buzikról meg a szabadságról

 Már mi is unjuk a melegfelvonulás-témát, s nem is terveztük, hogy egy posztnál többet szánunk rá, de az eddigi kommentekből úgy látszik, eljött az idő egy kis elvi alapvetésre.

 Van ez a dolog, amit liberális demokráciának neveznek. Nos, mi ennek alapvetően hívei vagyunk – nem azért, mert tökéletes, hanem mert (ahogy a közhely tartja) még nem találtak fel jobbat. A demokratikus meggyőződéshez képest a párthoz vagy politikai oldalhoz kötődés másodlagos. Persze a komcsikat mi is erősen utáljuk, de ez az alapkérdések felmerülésekor elvileg nem releváns – a gyakorlatban éppen azért releváns, mert szerintünk a komcsik nem tartják be a liberális demokrácia játékszabályait. De ez most mindegy.

 Az, hogy elfogadjuk a liberális demokráciát – s az ennek alapját jelentő olyan dolgokat, mint a véleménynyilvánítás és a gyülekezés szabadsága –, bizonyos kellemetlenségekkel jár. Például azzal, hogy el kell viselnünk olyan embereket, akiktől amúgy a hideg kiráz. Ez néha kifejezetten frusztrál minket, de hát ez van.

 Ami a melegfelvonulást illeti, sokan azzal érvelnek ellene, hogy a buzulás magánügy, minek viszik az utcára, minek ugrálnak egy teherautó platóján pávatollal a seggükben, hiszen ez nem járul hozzá a társadalmi elfogadottságukhoz, sőt provokálja a többi embert. Ebben lehet igazság, de ami a lényeget illeti, ez tök mindegy. A demokrácia azzal jár, hogy ha egy férfi rózsaszín tangában kíván tekeregni egy rúd körül, ráadásul mindezt az Andrássy úton, akkor azt meg kell, hogy tehesse. Ha ő ezt hasznosnak vagy kellemesnek érzi, nem tilthatjuk meg neki. Maximum nem nézünk oda. A rendőrségnek meg kötelessége, hogy – igen, a mi adónkból – biztosítsa e tangás férfiak biztonságát. És ha mi meg a háromnegyedes nadrág ellen akarunk nyilvánosan tiltakozni, akkor egyrészt senki ne döntse el helyettünk, hogy ez jó lesz-e nekünk, másrészt meg a rendőr védjen meg minket a ránk támadó háromnegyedes nadrágos köcsögöktől.

 Hogy miért járnak e jogok a szemünkben – vagy akár a túlnyomó többség szemében – nem túl vonzó emberek számára is? Azért, mert ez a demokrácia lényege. A többség eldöntheti, hogy nagyjából mi legyen, ám a kisebbségek azon jogait is garantálnunk kell, amelyek nem sértik alapvető jogainkat. Márpedig az, hogy az évnek egyetlen olyan órája se legyen, amikor nem látunk buzit a Hősök terén, nem tartozik az alapvető emberi jogaink közé.

 Ez a szemlélet azon alapul, hogy a demokrata – különösen a konzervatív fajta – kénytelen-kelletlen belátja, hogy egyetlen személy, párt, oldal, csoport sincs a tuti igazság birtokában, ezért mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy a saját igazságát a nyilvánosság elé tárja. Ha ez a saját igazság az, hogy minden gyereknek két apa kéne, akkor is. Ha az, hogy minden rosszról a zsidók tehetnek, akkor is. Ha az, hogy Orbán Viktor egy pszichopata cigány állat, akkor is. Bizony, hagyni kell, hogy mindenki úgy csináljon hülyét magából, ahogy akar.

 Egy dolgot nem szabad hagyni: azt, hogy bárkit fizikailag fenyegessenek véleményéért. Ehhez senkinek nincs joga. Lehet tüntetni máshol vagy máskor, de azt nem lehet, hogy odamegyünk, és kövekkel dobálózunk. És persze azt sem lehet, hogy rendőrökkel veretjük meg a nagyit, de ez már lerágott csont.
 
 Ez már csak azért is praktikus, mert senkinek sincs bérelt helye a hímtag egyik vagy másik végén. Tehát bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy a többség vagy az államhatalom a mi véleményünket, identitásunkat tartja irritálónak. Megjegyzem, hogy például a jobboldali tömeggyűlések – amelyeket nyilván sok olyan ember látogat, aki a melegfelvonulást elítéli – rengeteg polgártársunkat idegesítik. Talán mégsem kéne betiltani vagy ellehetetleníteni őket, ha pedig valaki megpróbálja ezt – például szlovák terroristákra hivatkozva –, azt előbb-utóbb deresre kell húzni.

 Mi nem szeretjük, ha bármilyen demonstrációt betiltanak, szétvernek, megakadályoznak. Annak se örülnénk, ha egy szívünkhöz közelebb álló kormány gátolná ellenfeleinek véleménynyilvánítását. Ha ezt megtenné, máris távolabb kerülne a szívünktől. Ugyanígy, bár nem sok közünk van a melegekhez, sőt a kamionjaikról áradó technózenét kifejezetten rühelljük – miért van az, hogy a melegség azzal jár, hogy az ember automatikusan szar zenét hallgat? –, két emberként kiállunk azon joguk mellett, hogy szabadon felvonulhassanak. Ebben megakadályozni őket bűncselekmény.

 Néhány megjegyzés a szombati sajnálatos eseményekről:

 – Ezúttal a meleg felvonulás résztvevői egyáltalán nem viselkedtek provokatívan. Amennyire meg tudtuk állapítani, a vonulók többségét megszeppent emberjogi aktivisták alkották az Amnesty Internationaltől meg a Humanista Mozgalomtól. Villogó vibrátort egyikük sem dugott a seggünkbe. Emiatt arra hivatkozni, hogy provokálták a jóízlésű ellentüntetőket, ezért azok kénytelenek voltak dobálni őket, marhaság.

 

 – Mi sem szeretjük az Index tüntetésvideóit, amelyekben egy több ezres tömegből bevágnak három elmeháborodottat, s ezzel azt sugallják, hogy minden tüntető hülye. Szombaton azonban konkrétan minden ellentüntető hülye volt.
 
– Az egyházakat és a kereszténységet minden félnek ki kéne hagyni a vitából. Egyrészt az egyházaknak Magyarországon nincs akkora befolyásuk, hogy érdemben hatni tudjanak a melegek jogi vagy társadalmi megítélésére, így felesleges cseszegetni őket. A helyzet az, hogy még a templomba járó katolikusok sem olvasgatnak püspöki konferencia-állásfoglalásokat. Sőt, a felmérések azt mutatják, hogy Magyarországon minél vallásosabb valaki, annál toleránsabb. Másrészt Isten öklének képzelni magunkat klasszikusan pogány dolog – Isten majd eldönti, hogy miként ítéli meg  a homoszexuálisokat, nem szorul rá a mi Molotov-koktéljainkra. Jézus kikergethette a kufárokat a templomból, de mi nem szedhetjük fel hasonlóan magasztos céllal a Városliget öntözőrendszerét.

  – E sorok szerzői nem kívánják e blogot „balra tolni”, s „liberális” eszméikkel bevágódni az SZDSZ-nek vagy a balliberális értelmiségnek. Sőt, éppen azért is vetjük meg ez utóbbiakat olyan mélységesen mélyen, mert nem liberálisoknak, hanem elvtelen haszonlesőknek tartjuk őket. Azért szoktunk, úgymond, jobbra is ütni egyet-egyet, mert a hülyeség vagy az aljasság minden oldalon idegesít minket. A Gyurcsány-féle bandát meg már kurvára unjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr71556545

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horizont 2008.07.08. 15:44:04

Garázdaság! Úgy tűnik, a média megint félrevezetett bennünket. A szombati melegfelvonulás valójában valahogy így festhetett: A kora hajnali órákban fekete harci overallt és símaszkot viselő melegek törték rá az ajtót ágyaikban békésen alvó homofób csa…

Trackback: Próbadolog 2008.07.07. 19:24:07

Magyarországon senki nem utálja a buzikatMagyarországon senki sem homofób.Mindenki toleráns / liberális / szabadgondolkodó (nem kívánt törlendő), hiszen - egy hangos, de hibahatáron belüli sajnálatos kissebbségtől eltekintve - tulajdonképpen senkit sem ér…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.07.07. 16:11:24

KK és TT a szívemből szólt.
Merci.

homopoliticus · http://homopoliticus.blog.hu 2008.07.07. 16:19:57

Én is egyetértek, ez a bejegyzés olyan jó, hogy holnaptól én írtam.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.07. 16:26:34

Ennyi. Tóniék megspórolták, hogy leírjam velük tökéletesen egyező gondolataimat :)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.07.07. 16:28:34

Korrekt írás, de sztem az utolsó pont felesleges volt. Akiknek szánjátok, azok úgyis leszarják...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.07. 16:30:17

A kínaiak végre Tiszta vizet öntöttek a pohárba. Rendben is van. Egyet tudok érteni. Le lehet zárni a témát.
De akkor a Vér és Becsület is felvonulhat Szálasi meg Hindy Iván képek alatt a Hősök terén? Ne má'.

Naumov 2008.07.07. 16:30:22

hats off Kálmán és Tóni, ez pont az a post, aminek eredményeképpen jobb kéz felé komenista zsidóbérencek lesztek, bal kéz felől pedig érkezik a menetrendszerű "de a zorbán akkor is arra bujtogatott hogy vásároljanak demokratát", úgyhogy még írjatok ilyeneket.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.07. 16:33:26

Őrnagy Őrnagy:
Igen, a V&B is felvonulhat, ha éppen nem sért törvényt és nincs feloszlatva.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.07. 16:36:39

Őrnagy: igen, a VB is felvonulhat, a jelenleg hatályos törvények betartásával. Az ellentüntetők is tüntethetnek. A hatályos törvények betartásával. Az ellen-ellentüntetők is felvonulhatnak.

A hatályos törvények betartásával.

Akik azt megszegik: két pofon és eljárás.

sandinista 2008.07.07. 16:45:58

Roviden: igazatok van. Viszont sajnos azokra, akik ellentuntetnek, ontozorendszert szuretelnek, ill. a Hosok teret bontjak, nincs rahatasotok. Ugyanis

1. nem tudnak olvasni,
2. funkcionalis analfabetak, vagy
3. elmehaborodottak.

De az a helyzet, hogy ez nem csupan ratok, hanem nagyjabol mindenkire igaz. "Kikristalyosodott" vilagkeppel rendelkezo egyenekrol van itt szo, akik a vegsokig meg vannak gyozodve a sajat igazukrol, legyen az barmilyen hagymazas goz.

Annyira egyszeruek, mint a faek, mechanikus muveletek elvegzesere (eves, alvas, szaras, pofozas, dobalas) alkalmasak es biologiai szuksegletek (eves, alvas, szaras es szerintuk pofozas es dobalas) hajtjak oket.

Biorobotok.

Pilgrim 2008.07.07. 16:46:01

Az, hogy egyetlen homokos sem vonaglott a Bibliát magához dörzsölve, még nem jelenti azt, hogy nem viselkedtek provokatívan. A "Jézusnak 2 apja volt"-szöveg szerintetek mi?

Gyújtogatni, kövekkel dobálni nem jellemes, az tény. De a tojás és a média által vegyi fegyvernek nevezett bűzaroma simán belefér a "liberális demokráciába".

Kíváncsi vagyok, hogy a megnevezett "háromnegyedes nadrágos köcsögök ellen tüntetők" Andrássy úti sétéjára is 3000 rendőr lenne-e kivezényelve az "adóforintjainkból". Vagy csak akkor, ha a "háromnegyedes nadrágos köcsögök ellen tüntetők" között is lennének Szeteyk, Oroszok...?

Pilgrim 2008.07.07. 16:50:25

Ergé, pl. a bűzaroma melyik törvényt sérti? A 2 pofonról melyik törvény rendelkezik?

hiba 2008.07.07. 16:51:32

Kis kiegészítés: nem feltétlenül volt minden ellentüntető hülye. A képen is látható bácsi és párja, egy tőle függetlenül mozgó néni, mutatták be mosolyogva emelgetett tábláikkal a korrekt és demokratikus ellentüntetést. Persze mindenki őket nézte hülyének.
A Tomcat féle hetero menet is teljesen beleférne, kár hogy az említett agytalan sameszai közben vízipiztolyokból vajsav oldatot és tojásokat juttatak a melegekre. Ő maga meg likvidálásra buzdított, lenullázva így a piros pontot amit beírhattam volna neki. Biztos sír most, ha olvassa. Mindegy.
Azt is ki kéne mondani, hogy a tojásdobálás nem fér bele a véleménynyilvánításba, mert miért kéne beleférnie. Az utcai vizelés sem árt senkinek, mégse fér bele a társadalmi normákba. Ugyanígy a még oly utált politikusok felpofozásán élcelődni, örömködni sem konzervatív ejropéer dolog. na ennyi mára.

Pilgrim 2008.07.07. 16:58:45

Én is a békés néma tüntetés mellett vagyok. Viszont elítélem a Reakció-féle konzervatívnak nevezett, ugyanakkor liberális szöveget, ami ugyanakkor összességében se nem konzervatív, se nem liberális. Tipikusan a női vezető esete: nem biztos, hogy jobbra fordul, ha balra indexel. Vonuljanak a melegek, liberális demokrácia stb., de közben 2 pofon ki lehet osztani annak, aki nekünk nem tetszik. Közben meg ki lennétek akadva, ha a "Jézusnak 2 apja volt"-táblát viselő fazon is kapott volna 2 pofont.

hiba 2008.07.07. 16:59:33

Ja mégegy. Helyszíni megfigyeléseim szerint messze nem csak a biológiai agyhalottak dobáltak és üvöltöztek ott. Volt egy csomó teljesen értelmes tekintetű fiatal kölyök, akik életük jelen szakaszában épp a nácizmusban hisznek. Tipikus vezetett személyiségek. Gyűlöletük tárgya ott már egyáltalán nem a pávatollas buzi volt, hanem az aki kordonnal lezárt területen van. Ezeket az arcokat simán fel lehetne hergelni ugyanerre az indulatra a háromnegyedes nadrágosok ellen is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.07. 17:07:04

Ez a poszt a fingszeletelés tipikus példája. Főleg úgy, hogy a szerző korábban már jelzett egy posztot ebben a témában.

Nem bírjuk, ha a buzik a parádéznak, és nem bírjuk, ha idióták kárt tesznek magántulajdonunkban vagy közös értékeinkben. Ha ez a liberális demokrácia, akkor nem több a hígfos tengerén hánykódó szaros wc-papírnál.

A szabad véleménynyilvánítás jó, írja a szerzőnk. De csak az jó, amit ő annak tart. Márpedig különböző vérmérsékletű és tűrőképességű emberek vagyunk. Egyesek úgy nyilvánítanak véleményt, hogy tojással dobálják a buzikat, de mindenki mást is, akit a kormány a szaros szárnyai alá vesz. Erkölcsileg aggályos, de nem bűncselekmény. Minősített becsületsértésnek hívják, tehát magánindítványos, ergó a zsaruknak nem kéne ott könnygázolni. Törni-zúzni, az más tészta. A rontó-bontó szarháziakat tessék szépen hatástalanítani, nem végignézni, hogy két rendőrautót is lezúzzanak. Szerintem szándékosan hagyták a fakabátok, hogy jó nagy balhé legyen.
De térjünk vissza a szabad véleménynyilvánításhoz: Tojást dobálni nem bűn, csak ciki. Alig valamivel nagyobb ciki, mint lehülyézni, lekomcsizni gyurcsányt és bandáját.
A ballib média ugyan jól cenzúrázott, de a HírTv-n azt is muatatták, hogy az egyik kamionon a buzik a seggbe kúrást imitálták. Na, most, ha egy ilyen kis performance nem érdemel tojást, akkor mi. Aztán azt is elfelejtik sokan, hogy a buzeriáda előtt több melegszervezet is elhatárolódott a felvonulóktól. Szóval, ha a saját berkeiken belül is vannak számosan olyanok, akik nem nézték jó szemmel a banzájt, akkor miért csodálatos, hogy az ellenoldalról röpködnek a demokratikus tojások egy olyan rendezvényre, amit a kormány előre bejelentetten agyontámogat?

Kínai Kálmánnak és Trágár Tóninak javaslom, hogy ne TGM-mel egy homokozóban játszadozzanak, és majd látják a demokráciát más perspektívából is.

hiba 2008.07.07. 17:08:16

Egyszerűen nem bírom abbahagyni:
Pilgrim, Te rendszeresen jársz templomba és eleted során Jézus tanításainak messzemenő tiszteletét tekinted vezérelvednek, ezért idegesít annyira ez a tábla? Zavar mondjuk a Jézus Krisztus Szupersztár is? Mert akkor megértem. Amúgy meg senki ne adjon senkinek pofont, csak a rendőr a rá kezet emelő, neki ellenszegülő magáról megfeledkezettnek.

Avatar 2008.07.07. 17:11:10

"Ez a szemlélet azon alapul, hogy a demokrata – különösen a konzervatív fajta – kénytelen-kelletlen belátja, hogy egyetlen személy, párt, oldal, csoport sincs a tuti igazság birtokában, ezért mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy a saját igazságát a nyilvánosság elé tárja."

Ez a mondat nagyon jó, csak éppen ez a liberális álláspont, nem a konzervatív. :)
De ha nálunk már a konzervatívok is liberálisok a lelkük mélyén, az annál jobb. :)

Roltii 2008.07.07. 17:15:20

konzervatív? liberális? kis országunkba van még jelentése ezen szavaknak? szerintem nincs. Majd ha a pártok levetik magukról a különféle jelzőket, és kicsit feledésbe merülnek, akkor majd pár év múlva megint lehet őket használni visszatérve a definíció szerinti jelentésükhöz...

Pilgrim 2008.07.07. 17:19:15

KK&TT posztjainak többsége - mint összességében egyre inkább a Reakció minden bejegyzése - hullámvölgyben van. Hosszú ideje. De erre nem is szeretnék több szót vesztegetni, azt hiszem nem véletlen a nyomtatott lap megszűnése. Ezt múltkor Falafel kitűnően megfogalmazta helyettem is, most is egyetértek vele.

Hiba,

igen, rendszeresen járok templomba, hívő római katolikus vagyok. Zavart a tábla.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.07. 17:20:14

Avatar, ez bizony konzervatív álláspont.

Falafel, mi is csinálhatnánk értelmesebb dolgot a fingszeletelésnél, de sajnos sokan vannak azok, akikhez nem jut el az az egyszerű, logikus gondolatmenet, hogy AKIVEL NEM ÉRTÜNK EGYET, AZT NEM CSESSZÜK FEJBE MOLOTOV-KOKTÉLLAL, MERT HA FORDUL A KOCKA, AKKOR ESETLEG NÁLUNK LANDOL A CUCC. Fújhatjuk a sípot, lóbálhatunk táblákat, ordítozhatunk - de nem alkalmazunk erőszakot a másikon - annak jogát ugyanis az állam egy jó ideje lestipistopizta, azért tartjuk, egyébként.

Véleményszabadság, demokrácia, erőszak tilalma, jogállam, písz. Nem tökéletes, de nincs jobb egyelőre.

Pilgrim 2008.07.07. 17:23:02

"nálunk már a konzervatívok is liberálisok a lelkük mélyén, az annál jobb"

Ez így van, de ez nem olyan nagyon jó dolog. Itt a Reakción és pl. a Konzervatóriumon a sok szerző közül egy kezemen meg tudom számolni, hogy ki a valóban konzervatív - jogfilozófiai és államelméleti megközelítésben. Általában azok nem, akik a legjobban állítják magukról, hogy konzik. :)

Pilgrim 2008.07.07. 17:24:19

"Véleményszabadság, demokrácia, erőszak tilalma, jogállam, písz."

Erőszak tilalma, jogállam, meg a 2 pofon... Ez az ergé-féle demokrácia. :) Na szevasztok.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.07. 17:25:27

Pilgrim, mesélj nekem a konzervatív jogfilozófiáról.

Talán inkább természetjogira gondolsz, nem? Beszélgessünk róla.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.07. 17:26:33

Pilgrim kérlek, próbáld megismerni a komoly és az ironikus megjegyzések közötti különbséget :)

Zetek 2008.07.07. 17:27:57

Michnai Attila beszámolója a Hetiválaszban, azért nem ennyire pozitív képet rajzolt a tüntetésről. S ha már kérdezünk, akkor kérdezzük meg, hogy az 1995, vagy 1996 óta rendezett parádén miért tavaly kezdődött a balhé? Kérdés, kérdés hátán.

Bummer 2008.07.07. 17:30:06

Mert tavaly kezdtek felvonulni.

Pilgrim 2008.07.07. 17:31:47

Ergé, jártál jogra is, ugye? Én is. No, akkor ezt tudnod kellene mesélés nélkül is.

hiba 2008.07.07. 17:33:45

Pilgrim: értem, de akkor hívő katolikusként Te sosem tennél olyat, hogy neked nem tetsző felebarátodat tojás hozzávágásával alázd meg, ugye? Viszont szervezhetnétek tüntetést mise után valami meleg központhoz, hogy Jézust hagyják békén a buzik, mert Ő nektek fontos.
ergé: ne férjen már bele a sípolás meg az üvöltözés se lécci. Mi lesz, ha 2 év múlva nem bírsz végighallgatni egy Orbán beszédet, amire egész héten készültél, mert Gondáék kivonulnak a hangosított mikrobuszukkal. Annyi szép kreatív fomája van a médián is átütő véleménnyilvánításnak, ami nem bánt közvetlenül másokat.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2008.07.07. 17:34:20

Csak egyetérteni tudok a post minden szavával. (Na jó, mínusz utolsó mondat.) A "Jézusnak két apja volt" szöveggel vitatkozni csak a Szentlélek általi fogantatás egyidejű kétségbevonásával lehet. Egy anya, egy apa, akitől fogant és egy apa, aki fölnevelte.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2008.07.07. 17:35:11

Zetek, nem tavaly kezdődött a balhé. Három éve és két éve is volt.

Pilgrim 2008.07.07. 17:35:22

Hiba, életemben nem dobálam még tojást, inkább csinálok belőle egy jó rántottát. :) Viszont nem tudom elítélni a tojásdobálókat sem, hívő katolikusságom ide vagy oda...

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2008.07.07. 17:35:41

... azelőtt nem voltam, lehet, hogy volt korábban is.

Roltii 2008.07.07. 17:41:51

nem azért lettek megdobálva mert idén hogy néztek ki...az már nem számított. a tavalyi után viszont én is legszívesebben megdobáltam volna őket, ha a rendőrség képtelen volt lecsukni párat közszeméremsértésért.
Vonuljanak fel a melegek ha akarnak, de ne legyen közszeméremsértés (állítólag idén kulturáltak voltak). De ha én a barátnőmmel szeretkezem az Andrássy közepén, akkor lecsuknak. De akkor is, ha csak imitálom. Őket miért nem?
Mellesleg még senki nem elemezte a "Gay Pride" szót? miért kéne büszkének lenniük? mi "hetero pride"-ok vagyunk? szerintem nem. Ez csak egy állapot, valaki ilyen, valaki olyan, de köze nincs a büszkeséghez.
Jah, a gyerekes reklámok meg szerintem sértették a jó erkölcsöt, úgyhogy a tojás ezért is jogos lehet. Ha tényleg normális a többség (miért ne lenne az?), akkor ezeket a barmokat miért nem vetik ki maguk közül (reklámanyagokért felelős ember, pávatollas arcok stb).
Mellesleg ha nem csinálnának semmit, akkor lehet hogy hamarabb elfogadnák őket, de ezzel csak a saját esélyeiket rontják.
(mielőtt valaki félreért: a rendbontókat csukják le, nevetséges hogy a kicseszett rendőrségünk képtelen 50 embert elkapni, úgy hogy ne csináljanak semmit. mindig csak kergetik őket, ahelyett hogy elfognák....bár politikai céloknak így felel meg jobban)

hiba 2008.07.07. 17:43:38

Azért ebből az egy darab táblából felesleges hitelméleti vitát csiholni. Nyilvánvalóan azért volt ott mert provokatívan akartak üzenni vele, nem pedig a szentlélek mibenlétéről elgondolkodtatni.
A melegek előszeretettel használnak vallással, katolikus egyházzal összefüggő jelképeket üzeneteik hangsúlyozására, mert ebben az egyházban látják hátrányos megkülönböztetésük ideológiai támaszát.
A lényeg az, hogy erre egy igazi katolikus nem fog tojásdobálással, meg fizikai erőszakkal reagálni.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.07. 17:45:57

Nehéz szavakat találni erre az írásra...
Egyszerűen annyira tökélesen kerek és korrekt, hogy a kommentálás is felesleges. Én is terveztem írni egy hasonlót úgymond lezárásaként a jó pár hete húzódó buzitémáról, de ennyire összeszedett és tényszerű biztos nem tudtam volna lenni.
Gratulálok!

Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2008.07.07. 17:47:12

"Azért szoktunk, úgymond, jobbra is ütni egyet-egyet,"
Szoktatok ilyet csinálni? :))
És mekkorák azok az ütések?
(Bocsi, csak egy kicsit huncutkodom.)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.07. 17:47:35

hiba:
Számtalan okból lehet tojással dobálni. Amerikában például mindennapos, hogy egy közszereplőt megdobálnak, mégsem féltik a demokráciát, mégsincs vízágyú.

Érdemes lenne Zetek kérdésein elgondolkodni. Magam is úgy vélem, hogy a törvényes rendben, az igazságszolgáltatásban, az államban csalódott emberek elkeseredése egyre erősödik. Inkább tojásdobálással eresszék le a gőzt, mint kalasnyikovval. Egyre általánosabb az a vélekedés, hogy az állam és annak apparátusai mindenkit megvédenek mindentől és mindenkitől, csak éppen a dolgozó, adózó magyarokat és családjukat nem. Higgyétek el, a feszültség egyre nő.

Nyomatékosítani szeretném, a tojásdobálás belefér. Azt úgy tekinteni, mint a fasiszmus előjelét, a demokrácia sárbatiprását súlyosan retardált kisebbségi (zsidó-cigány) liberális álláspont.
A kődobálás a garázdaság szabálysértése kategóriába tartozik. A molotov bűncselekmény. Tessék szíves lenni mérlegelni, mert EZ lenne a demokrácia.

hiba 2008.07.07. 17:56:13

Falafel: bár súlyosan retardált zsidó-cigány vagyok, de szerintem itt senki nem féltette a demokráciát a tojásdobálástól, sőt még a focihuligánoktól sem. Arról van csak szó, hogy nem kéne a kultúrált véleménnyilvánítás eszközének tekinteni. A kultúrálatlanoké tőlem lehet.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.07.07. 18:01:30

Nagyon suép nagyon jó
ájájé ájájó

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.07. 18:03:50

hiba:
Ezek szerinte egyetértesz azokkal, akik szerint a tojásdobálás rasszista-fasiszta cselekmény? Akkor neked csinálunk egy retardált büszkeség napját.

Szerintem kulturáltabb tojást dobálni, mint közösülést imitálni közterületen, csoportosan. Különösen kulturáltabb azokra tojást dobálni, akik közterületen nemi aktust imitálnak világító seggel.

hiba 2008.07.07. 18:11:56

Nem feltétlenül fasiszta-rasszizmus, csak szellemi igénytelenség a tojásdobálás, ami valóban az elfojtott agresszió egyik feltörése.
Ezeket a világító seggeket is meg kéne dobálni szerinted:
www.machomedia.hu/old/050827/index.html
Amúgy meg tényleg nem kell segbekúrást imitálni kamionon, de ezt máshogy is el lehet érni szerintem.

Szibarita 2008.07.07. 18:13:22

Falafel, az a baj veled, hogy amellett, hogy hatalmas arcod es lenduleted van, rettento tajekozatlan vagy es ossze-vissza hivatkozol hulyesegekre. Nevezetesen mutass nekem olyan amerikai ellentuntetest, ahol tojassal dobalhatjak egymast a tunteto felek es jogilag ez rendben van. Mutass nekem olyat is kerlek, hogy amerikaban az altalad kepviselt rettenetes budos mucsaizmus kibugyog a medrebol es szetvernek egy melegtuntetest.

Most legyen az, hogy egy Izrael nem jo pelda, hosszan vitatkozhatnank azon, hogy abban az orszagban egyaltalan altalanos demokracia van-e vagy sem.

Egyebkent az egesz roppant egyszeru. Egy adott idonyi magyarazas utan (amikoris neked tesznek szivesseget azok, akik neked magyaraznak, megha ezt te nem is ered fel) az ember megunja, legyel pont olyan hulye, amilyen akarsz lenni. Ezekutan viszont mi sem termeszetesebb, hogy a neked magas szellemiseg jegyeben (teljes joggal) beverik a fejedet amikor demonstralod, mennyire nem erted mirol beszeltek azok, akik neked probaltak segiteni.

A fenti bekezdes ket szoban: Te bajod.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.07. 18:17:24

A tojásdobálás komoly hagyományokkal bíró (konzervatív :)) véleménynyilvánítási forma, nem értem, hogy az ombudsman miért sorolja ugyanabba a kategóriába, mint a követ és a koktélt.
index.hu/politika/belfold/dobal5866/

Gabucino_indakurvaanyad 2008.07.07. 18:21:53

> E sorok szerzői nem kívánják e blogot „balra tolni”, s „liberális” eszméikkel bevágódni az SZDSZ-nek vagy a balliberális értelmiségnek.

Szerencsére sikerült!

zsemlye 2008.07.07. 18:23:45

Elvben ez szép és jó, de nem szabad elfelejteni, hogy kik is védelmezik a liberális demokráciát.Gondoljatok 1945-47-re. Akkor is mindenki kötelességének tartotta azoktól elhatárolódni, akik a "demokrácia ellen harcoltak", s ezt a dicső szerepet bárki elnyerhette, pap, kisgazda vagy szocdem politikus, sőt maga Rajk et. is. Természetesen a demokrácia ellensége akkor is az volt, aki szembefordult az éppen aktuális haladással. És mindenki buzgón elhatárolódott és kizárt, amíg őket magukat is ki nem , vagy be nem zárták, és a haladásnak már csak egyetlen igaz képviselője maradt, az MDP. Persze ők is már kész módszerből dolgoztak, sokat tanultak a francia forr. jakobinusaitól és a bolsevikoktól.
Szóval a hosszú bejegyzés célja, hogy érzékeltessem, nem új módszerről van szó, és hogy érdemes az elhatárolódásokkal csínján bánni, hiszen épp ez a ballibák célja, ez nekik ismert terep, bevált módszerekkel.
Ez persze a bunkókat nem menti fel semmi alól, de az határolódjon el tőlük, aki egy percig is rokonságot vállalt velük.

Gabucino_indakurvaanyad 2008.07.07. 18:26:44

> AKIVEL NEM ÉRTÜNK EGYET, AZT NEM CSESSZÜK FEJBE MOLOTOV-KOKTÉLLAL, MERT HA FORDUL A KOCKA, AKKOR ESETLEG NÁLUNK LANDOL A CUCC

... hanem helyette publikusan megvádoljátok magyarellenességgel, aztán vérig sértve érzitek magatokat a becsületsértési per megindításakor. Liberáldemokrácia WTF? :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.07. 18:29:38

"... hanem helyette publikusan megvádoljátok magyarellenességgel, aztán vérig sértve érzitek magatokat a becsületsértési per megindításakor. Liberáldemokrácia WTF? :)"
Magyarellenességgel? LOL.
A becsületsértési per polgári, TC büntetőfeljelentésről beszélt. Azóta is várom az idézést. :)

zsögödbenő 2008.07.07. 18:52:31

TuRuL_2k2 · reakcio.blog.hu 2008.07.07. 18:29:38
A becsületsértési per polgári, TC büntetőfeljelentésről beszélt. Azóta is várom az idézést. :)

Turul, a becsületsértés bűncselekmény: Btk. 280. §
Na persze magánindítványos, de ettől még nem= polgári perrel...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.07.07. 18:53:12

úgy gondolom, hogy saját hatáskörben én is "tüntetek" a melegek ellen, azzal hogy nem megyek el megnézni a vonulást. persze ez inkább egyfajta közöny. mert ahogy már írtam 1000x, mindenki annyit buzul, amennyit akar. közöm hozzá semmi. elfogadom. gondolom, vannak még ilyenek.

gondolom vannak olyan melegek, akik büszkék arra - na jó ez szar - vállalják azt, hogy ők azok amik, mégse mennek vonulni az andrássyra, még tollboa nélkül sem. ők is demonstrálnak valamilyen szinten a többi meleg mellett, saját otthonukban. fejben. vagy pont annyira közömbösek mint én.

van az a fajta meleg, aki magáénak érzi a feladatot, hogy akár a többi passzív honfitársát is képviselje a menetben. lelkük rajta, menjenek. évi egy napot mindenki kibír, én se mentem arra. amíg a közszemérem nem sérül - és miért lenne ilyen - semmi gond nincs. jó vonulást.

van az a fajta egyenes, aki magáénak érzi a feladatot, hogy képviselje a hetero honfitársait a szerinte elfogadhatatlan és egyre nagyobb publicitást/figyelmet/hype-ot kapó homokosokkal szemben. kultúráltan, persze. Ők is jó arcok, mennek, némasággal vagy transzparenssel, neadjisten bibliai idézettel körítve mondják el véleményüket. menjenek, demonstráljanak, lelkük rajta.

van az a társadalomból kirekesztett alkat, aki vagy permanens elmeállapota, vagy pillanatnyi véralkoholszintje, vagy kilátástalan élete miatt az erőszakot, mint lehetséges vélemény-nyilvánítási formaként látja. nos, rájuk nincs nagy szükség. mert a verekedés az bizony garázdaság. akár buzit, akár komcsit, akár békés tüntetőt verünk.
ő nekik kellene hosszabb/rövidebb időre eltűnniük a társadalomból. a médiából. a politikából. mert ez bizony mezei btk kategória.

de vajon miért csak 7 ember áll a bíróság elé? nehogy már csak 7 ember csinált minden gonoszat!

mibe fogadunk, hogy aki most követ dobált a buzikra, az a háromnegyedes nacis arcokat is megdobálta volna?

zsögödbenő 2008.07.07. 18:53:26

Vagyis 180. § :P Fránya numerikus billentyűzet...

INkvizítor 2008.07.07. 18:55:27

Igazából a magosz, és a gazadakörök álltak az ellentüntetők mögött, (helyesen mondta a Miniszterelnök Úr, hogy a szálak a Fideszig vezetnek) rettegtek a tojás felvásárlási árának további zuhanásától, egyébként is jó termés várható idén, ami több takarmányt is jelent, és ez hatással lesz az éppen hogy magához térő baromfitenyésztők piaci helyzetére is, ráadásul nyugatról is olyan hírek jönnek, amik azt engedik feltételezni, hogy az agyontámogatott régi eu-s gazdák a tojás további dömping árasításával fel akarják borítani az amúgy is gyenge lábakon álló hazai piaci viszonyokat.
Ezért kellett valami olyat szervezni, ami jelentős tojás vásárlást indukál a fővárosban. (a vidéki embereknek mára már elfogyott a pénze)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.07. 18:56:48

zsögödbenő:
Igazad van, rosszul tudtam.

INkvizítor 2008.07.07. 19:10:03

Azé' így végignézve a videókat, büszkének, és méltóságteljesnek a legnagyobb jóindulattal sem tudom nevezni a menetet, inkább szánalmasnak, komolyan mondom sajnáltam a buzikat, mert egy kisebbség (szdsz ha valami mellet kiáll, akkor felhergelődik a lakosság 5%-a automatikusan, legyen szó bármiről is!!) által felhergelt sorfalon kellett nekik keresztül menni, akik szemében az elkeseredett düh, és emberhez méltatlan vadság, a potenciális szdsz szavazóknak szólt! őket okolták mindenért amit a törpepárt elkövetett az ország ellen, rajtuk akartak bosszút állni! megjelent a szemük előtt és kézzelfoghatóvá vált azon csoportok egyike, aki a parlamentbe és végső soron a nyakukra ültette a madaras pártot.

hiba 2008.07.07. 19:23:51

höm: nagyon tévúton vagy, ha azt gondolod az Szdsz miatt volt ott akkora indulat. Azok a dobálós arcok kb azt se tudták, mi az az Szdsz. Nekik egyszerűbb fogalmakra van szükségük.

zoli27 2008.07.07. 19:34:26

Teljes mértékben egyetértek a posttal.

Szerintem egyébként Tölgyessy mondta ki az első értelmes gondolatot szombat óta, amikor a Magyar Rádióban azt nyilatkozta (nem szó szerinti idézet), hogy az, hogy ízléstelen demonstrációk illetve zavargások vannak az utcán, a demokrácia velejárói.

Nem jó, hogy vannak ilyenek, de együtt kell velük élni.

Egyébként azért is értek egyet ezzel a posttal, mert emlékszem, amikor öszöd után hónapokon keresztül folyt a tüntetés a parlament előtt, a Fórum-Friderikusz-Napló-Este médiatengelyben elterjedt az a gondolkodásmód, amely szerint azoknak, akik nem akarják a kormány távozását, "joguk van ahhoz, hogy a Kossuth tériek ne demonstráljanak".
Ezt akkor is egy undorító és a demokratikus gondolkodásmódot veszélyeztető iránynak gondoltam. Ebben az esetben ugyanúgy nem tudok azzal egyetérteni, hogy azoknak, akik nem tudják elfogadni azt, hogy vannak homokosok, joguk lenne ahhoz, hogy a melegek ne vonuljanak fel.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.07. 19:35:59

Jól van, hiba, tiéd a pont!:-))
Ezeket is szokták tojással illetni, csak másmilyennel.

Neked címezve, de egyben szibaritának is választ adva mondom, szerintem a tojásdobálás nem gáz. Én bizonyos okból elég sokat tartózkodom az USA egyik neves tagállamában, és bizton állíthatom, hogy ott másként értelmezik a demokráciát. A klasszikus liberalizmus elsősorban a konzervativizmussal egyeztethető össze. Európában a volt szocialista államokban fonódott össze a szocialista ideológiával. Én 10 éve azért vállaltam odaát állást, mert az ottani demokrácia tetszett. Odaát a tüntetők és ellentüntetők nem csak tojással dobálják egymást, de vízzel is locsolnak, és zöldséggel is megtisztelik a másikat. Egyet nem tesznek szinte soha: nem ütik meg egymást. A másik emberre nem nagyon szokás kezet emelni. Ez nem jelenti azt, hogy nincs ilyen, mert természetesen van, hiszen egy 300 milliós országról beszélünk.

Szerintem velünk ott a gond, hogy minden kis hülyeségért ölre mennénk.

Gabucino_indakurvaanyad 2008.07.07. 19:37:24

> Azok a dobálós arcok kb azt se tudták, mi az az Szdsz. Nekik egyszerűbb fogalmakra van szükségük.

Nem vágod.

zoli27 2008.07.07. 19:43:46

Ja, és azzal is egyetértek, hogy ha a politika (MSZP és SZDSZ) nem telepszik rá a felvonulásra, akkor fele ekkora balhé nem lett volna. Egyszer hallgasatok bele a Csintalan műsorába! Abban felfedezhető, hogy van egy olyan réteg, akinek a szemében az, hogy zsidó, meg hogy buzi, meg hogy liberális, meg hogy kommunista, lényegében ugyanazt jelenti. Ezek között vannak, akik egyszerűen zsigerből gyűlölik a kommunistákat, vannak, akik csak az öszödi beszéd óta foglalkoznak a politikával, és Gyurcsányt utálják, vannak alacsony iq-val rendelkező, antiszemita és/vagy cigánygyűlölő nyugdíjasok. Nekik mindegy, hogy MSZP-rendezvény, október 23-a vagy melegfelvonulás, mindenhol ott vannak, ocsmány dolgokat kiabálnak, tojással dobálóznak, stb., stb.

INkvizítor 2008.07.07. 19:50:09

hiba!
hidd el nekem! ismerem őket. ilyen vegytiszta nettó gyűlöletet, amit a melegek iránt mutattak, csak a szadesz felé éreznek, látszott hogy elment az eszük.
a kuruc hívta, budaházy szervezte, ha nem is mondták ki, ha nem is gondoltak rá, akkor is a tudatalattiukat az mozgatta, az ő szemükben az szdsz a leírhatatlan, a mindenhová elérő kar, a nemzetvesztő összeesküvők, igazából nem is tudok megfelelő jelzőket használni, mert ehhez szegényes a magyar nyelv ismeretem!
ha az szdsz esetleg elhatárolódott volna (:)) a meleg felvonulástól, esetleg a betiltását kezdeményezte volna (:)) akkor ezek képesek lettek volna pávatollal a seggükben masírozni, mert "ami ellen a magukfajta így tiltakozik, az a magunkfajtának csak jó lehet " a mottó!!

Kopiás Attila Steve 2008.07.07. 19:50:12

KKTT: Köszönöm.
Meg még név szerint is meg vagyunk említve, repes a szívem. :+)

zoli27 2008.07.07. 19:55:04

höm,

"ha az szdsz esetleg elhatárolódott volna (:)) a meleg felvonulástól, esetleg a betiltását kezdeményezte volna (:)) akkor ezek képesek lettek volna pávatollal a seggükben masírozni, mert "ami ellen a magukfajta így tiltakozik, az a magunkfajtának csak jó lehet " a mottó!!"

:DDD

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2008.07.07. 20:23:26

Javaslom mindazoknak, hogy akik szerint a tojásdobálás ok, az álljon be egy helyre, ahová pár száz tojás csapódik be egy percen belül. Záptojás. Direkt megrohasztott, hosszú idő alatt elkészített.

És tojáson kívül röpült ott minden: kő, CBA-s löncshúskonzerv, üveg, tele PET palack, stb. Ez nem garázdaság szerintem, hanem szándékos testi sértés akkor is, ha nem jön össze.

Gabucino_indakurvaanyad 2008.07.07. 20:50:48

Pásztor Tibor: a tojásdobálás nem ok, a szadeszos buzikat megdobálni tojással ok.

zoli27 2008.07.07. 20:54:09

Kedves Pásztor Tibor,
Senki nem állítja, hogy kellemes dolog, amikor valakit eltalálnak tojással. Az viszont tény, hogy fejlett nyugati demokráciákban (elsősorban az USA-ban) a tojásdobálás a demokratikus véleménnyilvánítás egyik eszköze. Ennek ellenére persze te mondhatod, hogy ez nem egy jó eszköz, de hogy tőlünk nyugatabbra ilyen esetekben politikusok nem kiáltanak "anarchiát", és nem gondolják, hogy emiatt az egész országnak szégyellni kellene magát.
Persze a kővel, vagy más olyan tárggyal való dobálás, ami komolyabb sérülést okozhat, már más tészta.

Nekem a személyes véleményem az, hogy politikusok, közéleti személyiségek el kellene, hogy viseljék a tojásdobálást. Azzal viszont már nem annyira értek egyet, hogy civileket, akik demonstrálnak, akár csak tojással is megdobáljanak. Igaz, itt azt is mérlegelni kell, hogy onnantól kezdve, hogy valaki kimegy az utcára, hogy ország-világ előtt kinyilvánítsa valamiről a véleményét, nem válik-e valamilyen szinten közszereplővé.
De ez csak ízlés kérdése. Az, hogy jogilag mindez milyen megítélés alá esik, már más kérdés.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.07.07. 20:57:34

Gabucinó kedves,
te hogyan éreznéd magad, ha odamennék hozzád az utcán, és beletolnék egy tálca teszkógazdaságos tojást az arcodba? aztán meg lelocsolnálak bikahúggyal. mert te az vagy aki. aztán a rajtad lévő cifra gúnya meg használhatatlanná silányulna - mindenkinek aki rühelli a húgyszagot.

hogy még realisztikusabb legyen a dolog, egy helyre kis baboskendővel elfedném az orcám, mint egy vadnyugati outlaw.

vagy csak a buzikat lehet összemocskolni?

INkvizítor 2008.07.07. 21:02:43

denever!

ha a horn gábor ott állna Gabucino mellett és a vállát veregetné, "jó sajtó" reményében, esküszöm, hogy segítenék is!! :))

hiba 2008.07.07. 21:20:30

Ritkán vagyok kíváncsi Gabucinó érveire, de most felcsigázott. Bár talán lejátszhatom magam is.
A vége úgyis az, hogy menjünk a kurva anyánkba és különben is mindenkit össze fog verni de előtte még agyon is lövi.

Gabucino_indakurvaanyad 2008.07.07. 22:34:46

denever: miért tennéd ezt velem?

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.07.07. 22:42:21

Nagy grat a szerzőnek, ez most kellett, főleg miután másfél óra munka árán leírtam sacc per kábé ugyanezt.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2008.07.07. 23:06:06

Gabucino, a tojásdobálás nem ok. Se a szadeszos buzikat, se a nemszadeszos nembuzikat. Se a többit.

Zoli27, a tojás egy emberre célzottan akár lehetne is a demokratikus véleménykifejezés eszköze (bár amióta kaptam egyet a hátamba, ezzel is tudnék vitatkozni), de tömeg ellen, százasával, preparáltan dobálva semmiképpen. Egy magasra ívelt tojás, ha arcot talál, maradandó sérülést okozhat. A MMM-en demonstrálók pedig nem közszereplők. Csak a MMM-en demonstráló közszereplők azok.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.07.07. 23:15:34

Gabucino,
ez elméleti kérdés. nyilván nem tenném veled, mert én ilyet nem teszek senkivel. azt próbálom elérni, hogy érezd magad bele az áldozat szerepébe.

lehet, hogy XY full ratyi. kiballag, mert olyanja van, végigvonul a spanjaival az andrássyn. őt miért dobná meg bárki is tojással?
még ha a fejlett angolszász demokráciákban tradícionális véleménnyilvánító segédeszköz is a tojás.

Sütemény1975 2008.07.07. 23:16:56

külföldön ennél sokkal nagyobb számban megjelenő melegekhez csatlakoznak(!) a heterók is, és együtt vonulnak fel, mintegy ünnepnek tekintve az egészet.
ott miért és nálunk miért nem?

Gabucino_indakurvaanyad 2008.07.08. 00:06:53

Pásztor Tibor: dehogynem közszereplő. Csak a prominens buzik (lásd index videó a "hősök terén felmosó" magyarellenes ribanccal), az mszp/szadesz, meg a német buzik mentek ki. Nekik ez az életük - a feszültségek keltése. Meg is kapták amit érdemelnek. A tisztességes buzik otthon maradtak, hisz seggbe dugni a partnert még mindig jobb, mint SZDSZ rendezvényen vonulgatni, majd élvezni a ballib média (including Reakció) álszent és fogalom nélküli ajvékolását.

denever: tehát nem dobálnál meg. Nem véletlen: nem vagyok - például - buzi.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.07.08. 00:11:14

De Gabucino, a helyzet az, hogy buzi vagy. De legalábbis vagy hat éve nem voltál nővel, ez egészen biztos. Mi mégsem dobálnánk meg, mert szeretünk.

Tassadar 2008.07.08. 00:12:27

Én azt nem értem, hogy mért kell ünnepelni vagy büszkének lenni arra ha valaki beteg?Max arra lehet büszke valaki ha meri vállalni magát. Persze bántani se kéne, hanem mondjuk kezelni.
Kiváncsi vok mikor lesz AIDS pride felvonulás:)

Gabucino_indakurvaanyad 2008.07.08. 00:19:07

A Reakciót végleg romlásba döntő szerkesztőtől ezt bóknak veszem, egyúttal megragadom az alkalmat, hogy sok sikert kívánjak további áldásos munkádhoz.

Kopiás Attila Steve 2008.07.08. 00:52:31

Tassadar: Nem gond, hogy nem érted. Nem gond, hogy kitalálsz dolgokat amik nincsenek és azt nem érted. Nem gond, hogy elítélsz dolgokat melyek vagy vannak vagy nincsenek. Tök oké, komolyan. Sőt, tök jó, hogy eljutottál odáig, hogy tudod, hogy nem más a sötét, hanem te nem értesz valamit. Ez jó, van aki szerint a kettő meg kettő tehet róla, hogy ha nem érti az miért négy. Olyan is van, aki kitalálja, hogy szerinte a kettő meg kettő nem öt és mindenki ezt akarja bebizonyítani (csak négynek álcázzák az ötöt, de őt nem csapják be) és ő ezzel de nem ért egyet. Na ha te tudod, hogy nem érted, akkor náluk már előrébb jársz.

A következő lépés az, hogy eldöntöd: szeretnéd-e megérteni, vagy jó ez így. Én spec a relativitás elméletet nem tudom megérteni pedig már bebizonyították egy még érthetetlenebb dologgal, hogy az nem is úgy van. Dönthetnék úgy, hogy megpróbálom megérteni. Ekkor megkérek valakit aki témában van, hogy magyarázza el nekem. Közben odafigyelek, hogy tényleg elkezdjem megérteni mert valószínűleg nem lesz egyszerű ha egyedül nem ment. Konkrétan eddigi ismereimet felül fogja írni még ha sikerül is haladnom vele, mert ilyenek az új dolgok. Nyilván, ha nem akarom megérteni, akkor tök fölösleg elhívnom egy fizikust, hogy a saját értetlenségemet ordibálva rátestáljam és megpróbáljam őt meggyőzni arról hogy aznemúgyvan. Mertnekemaznemtetszik. Ha nem akarom megérteni, és ugye rendelkezem annyi szellemi tőkével, hogy már realizáltam hogy nem értem, akkor hátha az is menni fog, hogy konstatáljam hogy akkor tán nem is kéne ezügyben észt osztani. Én sem értem a szőlőmetszéshez, motorszereléshez, CNC programozáshoz és még rengeteg mindenhez, nem is nagyon ugrálok a témában...

További sok sikert szellemed műveléséhez, szólj csak ha megint elakadsz valahol!

Kopiás Attila Steve 2008.07.08. 01:02:53

Gabucinóban és társaiban az a szép, hogy az a magyarellenes buzi akire ő azt mondja. Nem kell érvelés, nincs fárasztó agymunka. Lát egy heteró csajt (mármint kurvakevés emberről hozza le sajtó, hogy heteró, de Jéékáról pont), akkor ő buzi. Belenyilatkozza a kamerába, hogy milyen jót elbeszélgetett a radikálisokkal akik eredetileg fenyegető céllal hívták meg és együtt mennek táborozni meg minden? Akkor magyarellenes. Szééép. :+)

Hm, mondjuk a csaj kurucinfós sztorijáról esett le ebben a pillanatban, hogy nincs fent a telszámom a kurucon mert épp nincs is kuruc. Hüpp, pedig úgy kitaláltam, hogy lúzerségemet kompenzálandó antifa lányokra fogok hajtani telszám helyett kuruc linket megadva, mi lesz így velem? :+)

Tassadar 2008.07.08. 02:21:37

Ka_Steve értem mit írsz, csak nem sok értelme van, megpróbáltál nagyon okosnak tűnni, nem jött be majd talán legközelebb.

Kopiás Attila Steve 2008.07.08. 03:51:20

Tassadar: Fenébe, tudtam, hogy el fogom rontani. Életemben először okosnak tűnhetnék, de még ezt is elszúrom, ma semmi nem jön össze. Megyek, kinyomtatom a kommentedet és eltanulom ezt az érvelési technikát, biztos okosabbnak fogok tűnni... :+)

Kopiás Attila Steve 2008.07.08. 03:53:14

Tassadar: Fenébe, tudtam, hogy el fogom rontani. Életemben először okosnak tűnhetnék, de még ezt is elszúrom, ma semmi nem jön össze. Megyek, kinyomtatom a kommentedet és eltanulom ezt az érvelési technikát, biztos okosabbnak fogok tűnni... :+)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.08. 05:25:10

Kedves Kínai és Trágár!

Nem szívesen mondom/írom, de ez a bejegyzés szerintem is egy szimpla "fingszeletelés" volt. Úgy nem szólt semmiről, ahogy volt.

Ha azt mondom, hogy "liberális demokrácia", azzal még nem mondtam semmit. Ha azt mondom, hogy "egyenlő jogok", "szabadságjogok", sajnos, ezzel sem mondtam még semmit. Egy adott állam államformája és jogrendje mindig az adott közösség hagyományaira és közösségi etikájára épül, a napi gyakorlatban ezekbe ágyazódik bele: ezért vannak pld. inkább nagyobb, mint kisebb eltérések a még oly hasonló országok joggyakorlatában is.

No, persze, az most nagyon messzire vezetne, hogy mi most hogyan is állunk hagyományainkkal és közösségi etikánkkal (jó negyven év kádárizmus és jó húsz év "ballib" ámokfutás után). De, ha "jogaink" vonatkozásában állást foglalunk, akkor csak ezek figyelembevételével tudunk a "semmin" túl esetleg "valamit" is mondani.

Uff:-)

ü
bbjnick

irrelevant 2008.07.08. 07:02:58

Néhány gondolatfoszlány az üggyel kapcsolatban:

- ez egy tipikusan olyan eset, ahol egész egyszerűen csak negatív szereplők vannak.
- a homokosok ne vonuljanak fel, ne provokáljanak, ha nem látják őket szívesen. Jeruzsálemből kitiltották a melegfelvonulást. Összedőlt a világ? Nem.
- Gabuci társait, akik összeverik a rendőrautót, kiszórják a kukákból a szemetet az utcára, csürhében randalíroznak, azokat a köznyelvben cigánynak nevezik.
- egyre biztosabb vagyok benne, hogy TC beépített ember. Kellett Gyurcsánynak ez a balhé megint, mint egy falat kenyér. Most jöhet nagyívő beszédekkel, mozgalmakkal, chartákkal. Nameg jogszabályi módosításokkal, amik hogy enyhén fogalmazzak, nem épp a demokrácia kiterjesztéséről szólnak, hanem épp ellenkezőleg.
- a nemzeti önvédelem első lépése az lenne, ha Gyurcsányt felakasztanánk egy szép magas fára.
- amiko Mártíriuszt és Pilhált verték meg, nem volt ekkora sápítozás, mint Orosz Józsi miatt. Szegéééény...
- ez az egész eseménysor annyira, de annyira jellemzi ezt az országot, hogy az elmondhatatlan. Hányingerem van ettől az egésztől, ami itt zajlik. Szétrohad az ország, a tévében meg a buzifelvonulás szétveréséről sápítoznak napok óta. Elviselhetetlen. Élhetetlen.

zoli27 2008.07.08. 07:16:51

Pásztor Tibor,
"a tojás egy emberre célzottan akár lehetne is a demokratikus véleménykifejezés eszköze (bár amióta kaptam egyet a hátamba, ezzel is tudnék vitatkozni)"

Ez tetszik: amíg nem veled szemben történik, addig lehet demokratikus; de ha te vagy az elszenvedője, akkor már nem annyira...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.08. 07:53:24

Orvospeter:
Egyetértek veled, csak az sajnálom, hogy nem domborítottad ki jobban, hogy a demokratikus jogaival élő jobboldal nagygyűlését rendőrattack verte szét. Bizony a kínaikálmánok egy mukkot sem ejtenek erről, miközben ez a blog inkább lenne jobboldali, mint balos. Hogy mérhető össze a tojás- és kődobálás azzal, hogy emberek szemét lőtték ki, hogy a kapitányságokon fogvatartottakat megaláztak, összeverték? Törtek csontok és lelkek, de a kínaikálmánok a tojásdobálás ellen írnak hetvennyolc "de ez már tényleg az utolsó" posztot, miközben egyértelmű, hogy nem lenne tojásdobálás, ha nem lett volna szemkilövés. A buzik a kormányt, és általában a ballib mentalitást jelenítik meg az emberek szemében, ezért mindaddig, amíg kínaikálmánok támogatta bolsevik kormány lesz hatalmon, az utcai rendbontások nem maradnak el. És irgalmasnővérek is vonulhatnak, ha mellettük ott liheg horngábor és oroszjózsi, akkor is tojást kapnak.

bloodhound v2.0 2008.07.08. 07:56:40

nagy poszt, le a kalappal. legalább nem kell órákig tépnem a számat, mert teljesen egyetértek. ilyen is ritkán van. :)

homopoliticus · http://homopoliticus.blog.hu 2008.07.08. 08:35:37

A kezdeti lelkesedés után én is ugyanazt gondolom, amit Úlfhéðinn (2008.07.07. 16:28:34): az utolsó bekezdés felesleges volt. Ha a cikk jó (márpedig az), akkor az utoló bekezdésben leírtak teljesen nyilvánvalóak anélkül is, hogy ezt külön leírnánk - már persze annak, aki nem elvakult. Aki elvakult, annak meg úgyis mindegy.

Pont ezért felesleges válaszolni pl. Gabucino kommentjeire, persze azt az esetet leszámítva, amikor valaki egyetért vele.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2008.07.08. 08:42:07

Zoli27, amíg nem éli át az ember, könnyebben beszél. Egy közszereplőnek többet kell elviselnie, egy felvonuló nem közszereplő. És egy százas tojászáport közszereplőnek sem kell elviselnie.

phaidros 2008.07.08. 08:48:38

Egyetértek a poszttal.

phaidros 2008.07.08. 09:00:13

zoli27,
"elterjedt az a gondolkodásmód, amely szerint azoknak, akik nem akarják a kormány távozását, joguk van ahhoz, hogy a Kossuth tériek ne demonstráljanak".

Ezt így még nem láttam megfogalmazva, de nagyon jó. :)

sensei 2008.07.08. 09:03:52

Mr Falafel

"És irgalmasnővérek is vonulhatnak, ha mellettük ott liheg horngábor és oroszjózsi, akkor is tojást kapnak."

Szerintem is itt van az eb elhantolva. Ahová a hatalom, illetve szekértolói odaállnak ott "kő kövön nem marad". Orosz Jozefina sem elsősorban a homokossága miatt kapta tarkójára a turhákat, hanem a "közéleti" tevékenységéért uszításaiért. Ő és a parádézásban résztvevők a homokosok "szélsőségesei". És ezt nem csak a heteroszexuálisok gondolják így, hanem a homokosok többsége is ezt vallja. Legtöbbet ártani minden csoportosulásnak csak a saját, illetve a mások által odasorolt szélsőségesei tudnak. Ez a parádézás egyébként csak pont azt nem szolgálta, amiért megszervezték volna állítólag. Az egyébként tűrhető viszony fenntartását semmiképp nem szolgálta. Nem beszélve arról, hogy a leköpködött megdobált parádézó "szerencsétleneket" okkal-joggal tartja a "ellen", /de a sajátjaik jelentős többsége is/ a hatalom által megvásárolt embereknek. És itt "ez" a hatalom okozza a feszültséget. TC szerepe valóban ellentmondásos, lehetetlen, hogy ne érezné/tudná, hogy minden egyes megmozdulásával a hatalom szekerén tol. Lehet, hogy pont ez a célja?

Hattory Hanzo 2008.07.08. 09:09:52

Mr Falafel

".., miközben egyértelmű, hogy nem lenne tojásdobálás, ha nem lett volna szemkilövés. A buzik a kormányt, és általában a ballib mentalitást jelenítik meg az emberek szemében"

Ezek szerint többen simán előre látnak a jövőbe 3 évet, másképp nehezen lehetne magyarázni a 2006-os, valóban tűrhetetlen és megengedhetetlen rendőri fellépéssel a 2003-as, például Söjtörön történt tojásdobálást. De nem is ez a lényeg:

Te simán felmented a söpredéket, akik egyébként ártatlan és ártalmatlan embereket próbáltak megsebezni ( és most ne menjünk bele abba, hogy a buta cseléd amikor eldobja a követ, akkor fogalma sincs, hogy kit és hogyan fog eltalálni ), akik ugyanolyan jogú állampolgárok, mint ők, ráadásul védtelenek. Na, én viszont azt gondolom, hogy az ilyen rohadjon meg a börtönben, tanulja meg, milyen az, amikor naponta hülyére verik, zoknit mosatnak vele, hogy a többi szabadidős programot most ne is említsem. Ugyanis ezek gyáva, szar senkik.

phaidros 2008.07.08. 09:10:28

Sensei,
"Lehet, hogy pont ez a célja?"
Gondolkodtam ezen én is, de szerintem sokkal egyszerűbb a válasz: egyiket sem akarja. Mint ahogy én sem igazán. Egy harmadik erőt akar. (Én is, csak nem AZT a harmadik erőt.)

sensei 2008.07.08. 09:30:32

Oroszt elsősorban nem azért utálja az, aki utálja, és nem azért kedveli az, aki kedveli, mert buzi, hanem a véleményéért.

zoli27 2008.07.08. 09:34:53

Pásztor Tibor,
"amíg nem éli át az ember, könnyebben beszél"

Ez nyilván így van, de ettől még nem jó irány, hogy ha egy politikusnak valami nem tetszik, mert esetleg személyes sérelme származott belőle, máris törvényt akar módosítani. Éppen ez kellene hogy legyen a különbség a politikus és a közember között.

Egyébként Szabó Máté már nyilatkozott, és szerinte a tojásdobálás nem tartozik a véleménnyilvánítás szabadságához. Ha politkusok tojással való megdobálásáról beszélünk, akkor én ezzel nem tudok egyet érteni.
Felvonulók tojással való megdobálása már lehet vita tárgya.

"És egy százas tojászáport közszereplőnek sem kell elviselnie."
Akkor mi az, ami belefér? 5? 10? 20? 50?
Szerintem, ha egy politkust tojással dobálnak (függetlenül attól, hogy mennyivel), mérlegelnie kell: folytatja a beszédét, vagy lelép. Szerintem viszont az nem fér bele, hogy a főpolgármester, aki bal- és jobboldali, őt szerető és nem szerető emberek polgármestere, a beszédében támadja azokat, akik kinyilvánítják a nemtetszésüket. Egy polgármester nem válogathat a képviseltjei között.

sensei 2008.07.08. 09:38:34

phaidros · konzervatorium.blog.hu

"(Én is, csak nem AZT a harmadik erőt.) "

Ez így nagyon talányos. A Holdról valakit, vagy a Gonda- féle csapatot szeretnéd?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.08. 09:40:07

tojásozni és pláne utcakövezni persze hogy nem szép dolog, sőt, utóbbinál kezét eltörni és jónapot.

de amíg jórészt (el nem ítélt) bűnözők ezek a mi drága "közéletijeink", ne okoskodjunk már, hogy mit kell eltűrniük... legyenek hálásak, hogy nem verik ki a fogukat ha lemennek az utcára. Amennyi feszkó felgyűlt ebben a szerencsétlen népben... nem kéne még most is píszískedni. pláne amíg nem közösítik ki a mártiriuszozó kunczét a haverjai (valszeg nem is érzik ennek a beszólásnak a súlyát a haverok). és csak ezután lehetne pofázni, elvtársak.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.07.08. 10:14:24

pár komment:
- a szabadság jó, az ismétlés meg a tudásnak aző jóédesanyja
- a buzik sem csak technot hallgatnak
- nem minden liberális eszdéeszes (és nem minden eszdéeszes liberális..)
- az istenökléses bekezdésértt maxiriszpekt
- tnx 4 buta komments, jól szórakoztam
- suxx 4 buta komments, néha komolyan megrettentem

zoli27 2008.07.08. 10:16:44

Szamárfül,
Mellesleg Révész Máriusz esete súlyosabb is, mert őt az állam erőszakszex... erőszakszervezete bántalmazta. Ez még számomra, nem jogász végzettségű ember számára is nyilvánvaló, hogy egy állami szerv által elkövetett jogsértés minősített eset, és súlyosabb megítélés alá esik, mint egy egyszerű állampolgáré (ami ettől még nem válik elfogadhatóbbá).

Egy normális országban ez teljesen nyilvánvaló lenne, dehát...

gargoyle 2008.07.08. 10:28:11

csak jelezni szeretnem hogy valoszinuleg tenyleg nem jo vicc, illetve leginkabb erzeketlennek minositheto a revesz martiriuszos poen, de hogy azok hoborognek rajta akik kozben teli szajjal kurcsanyoznak meg allami eroszakszexelnek az elegge hiteltelenne teszi a tagra nyilt szemu megsertett artatlan valasztopolgar szerepet amit jatszani akartok itt.

nyilvan ha kozulunk gunyolnak ki valakit az rossz, es monnyonle ha kozuluk az termeszetes, de neha kicsit tul lehetne lepni ezen az agyatlan attitudon (nem lekterre gondoltam .)

gargoyle 2008.07.08. 10:33:28

amugy maga a post teljesen jo, kisebb dolgokon kotozkodhetnek de azok szubkulturalis sajatossagok. a mondanivalo es a stilus is zold ceruzas kisotos :D

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.07.08. 10:48:29

Jé...
egyet értek Horn Gáborral:
index.hu/politika/belfold/hg4311/

Valóban elég lenne annyit tenni a "gyűlölet" ellen, hogy a törvények mindenkire vonatkozóan érvényesítjük.
Vagyis nem lehetne csalással választást nyerni, magyarokat lincselni, vagy tilosban parkolni.
Persze ez "hátrányosan" érintené az mszp-szdsz/cigány/rendőr "kisebbséget"...

gargoyle 2008.07.08. 10:52:51

wmiki neha jo lenne ha kiszakadnal a fantaziavilagodbol. a valasztasokat nem csalassal nyertek (tudod, a valasztasi csalas az az amikor olyanok szavaznak akiknek nincs joguk, valakik tobbszor szavaznak, vagy a szamolasnal csalnak. az hogy valaki nem mond igazat, nem csalas, az termeszetes. egyszamodra is nagyra becsult ember azt mondta par eve hogy mas a kampany es mas a kormanyzas), nem lincseltek magyarokat (en nem lattam egy magyart sem lampavason logni, de lehet te jo anyagot szedsz, a tilosban parkolas meg mar annyira nonszensz mint allamigazgatasi jogkorben elkovetett buncselekmeny, hogy azon mar csak mosolyogni lehet (:

amugy en is egyetertek horn gaborral, nem gyulolettorvenyeket kell fabrikalni, hanem aki tettlegessegre vetemedik (pl a rendoroket molotov koktellal, sorospalackkal, kockakovel, mas sulyos serulest okozo targgyal dobalja vagy autokat gyujtogat) azt a hatalyos jogszabalyok szerint kell szepen elso korben 2 ev felfuggesztett magassagara itelni, masodik korben hozzacsapni meg 1.5et es elvinni marianosztrara.

derelyegrádi szellem 2008.07.08. 10:56:11

Most valahogy nem hallottam ballib oldalról azt az "érvet", miszerint nem kell kimenni az utcára, mert akkor nem történik az illetővel ilyen. Miért?

Kapcsolódó.

Tegnap a"közszolgálati" Tv-n volt egy kis összeáűllítás, a közterületi politikusokat érintő botrányokról.

1./ Az egyik legelső, amikor Antallt fütyülték ki az olimpikonok köszöntésén (1992), valahogy kimaradt. Nyilván feldékenységből...

2./ Mikor Orbán nevének elhangzásakor fütyült a Koko meccsre váró tömeg az is. Nyilván ugyanbból az okból....

3./ A ballib politikusokat kifütyülő tömeg mindig szélsőjobboldali és/vagy csűrhe (sic) volt a narrációban, míg valahogy a Martonyit fújjolók, fütyülők a holokauszt gyűlésen "elégedetlenkedők" voltak. Miért e kettős mérce elvtársak?

4./ Gönzc esetében természetes maradt a Bánó "muszter" András féle interpretáció, amiről pedig már akkor kiderült hogy manipuláció. (a "szélsőjobbos fiatalokat" jóval korábban vették fel, mint amikor a fütyülés kezdődött.)

De hát nincs új nap alatt, újabb charta kísérlet körvonalazódik, ami egyszer bejött, hátha bejön még egyszer, és nyilván volt ismét egy eligazítás Gyurcsányéknál a "vezető újságíróknak".

Annyira átlátszó és egyben unalmas ez már...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.07.08. 10:56:38

jó, ha szerinted az nem csalás, mint amikor mást mondok, mint ami a valóság (pl. a biztosítódnak azt mondod, hogy jég verte el a házadat, miközben te estél neki kalapáccsal), akkor azt hiszem nincs miről beszélnünk

az alap elvekben sem értünk egyet

gargoyle 2008.07.08. 10:56:48

amugy termeszetesen ugyanez ervenyes a tilosban parkolokra is, de nyilvan csak baloldali lelemeny a pozicioval valo visszaeles (:

tevevanegypupu 2008.07.08. 10:59:43

gargoyle
ha az allampolgarok eroszakoskodnak, verekednek es dobalnak, gyalazkodnak azt nyilvan buntetni kell, erre megvannak a jogszabalyok, amit a jelenlegi vezetes hol alkalmaz, hol nem. Ahogy az erdekuk megkivanja.

De ha az allam maga valik eroszakszervezette es jogos koveteleseket, bejelentett es engedelyezett tuntetesen resztvevoket ver, kerget es alaz meg, azert ki vonja felelossegre? Ki vonhatja felelossegre azt a rendort aki kepviselot vagy egy tuntetot ver meg? Az allam. Ha pedig nem teszi, es sorozatosan urugyet talal a torvenytelenseg elkenesere, akkor mi a teendo?

Mit lehet tenni, ha nem vedi meg az allampolgarokat a szomszed eroszakoskodasatol, fenyegetesektol, lopasoktol, hagyja eletveszelyben elni honapokon, eveken at?

Szervezzen chartat ugye? Es ezt vezesse az az ember, aki ezert az ellehetetlenult allapotert felel? Aki a homoszexualisok jogaiert kiall az orszaghaz ele mufelhaborodni (persze a menetben nem vett reszt, megvarta, mi lesz a dologbol..) de az Olaszliszkan es mashol csoportosan elkovetett szinte mindennapi ciganybunozesrol, sot gyilkossagokrol nem szol egy szot sem?

Hol volt akkor mikor ezek az esetek megtortentek? Hol volt a demokraciajaval es a reszketo felhaborodasaval? Es tenyleg: miert nem mond le egy ilyen ember aki bizonyithatoan rossz, tehetsegtelen es antidemokrata?

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2008.07.08. 11:09:15

huh, hát respekt steve-nek, én nem tudok ily cizelláltan fogalmazni, viszont ezekről a betegségekről, aidsről, meg a biológiákokról van némi fogalmam, vágok ilyen hormonokat is meg minden.
te is, tassadar drága? tanultál róla? már prof vagy netán? vagy esetleg szellemi szabadfoglalkozású, mintegy hobbiológus? oder, urambocsá', szimplán egy degenerált kretén véglény? elméleted érdekes, kár, hogy nem fejtetted ki bővebben, javaslom, olvasd el posztomat(hú, most én leszek az, aki a témában van, de izgi):
magyarinfo.blog.hu/2008/07/07/zacsipacsi
elég hosszú, sok betű van benne, meg egy-két szám is, szóval nem könnyű, de azért próbálkozz.
aztán utána ütköztethetjük az érveinket egy míves vitában, a végén még paradigmaváltás lesz belőle. ideák, észérvek harca lesz, nagyot dobban ilyenkor a szív, amely a tudományt zárta magába.

ja, csak hogy azé' on is legyek, a poszt faja, lehet, hogy fingszeletelés, de hát muszáj, amíg nem mindenkinek esik le a lényeg.

gargoyle 2008.07.08. 11:21:41

tevevanegypupu: mar megint osszekeversz 15 kulonbozo dolgot es elemontod a tragyadobot mert remenykedsz hogy egyben nem tudok ra valaszolni (: nem szep dolog.

- az allampolgarok ellen a jelenlegi vezetes hol fellep hol nem, ahogy az erdekuk megkivanja es ahogy az ellenzek erdeke megkivanja .) nem rohadt komcsi talalmany am ez, orban ur is momentan epp adna a naciknak 2 pofont, de volt amikor o hoborgott a leghangosabban ellene .)

- az allam definicio szerint eroszakszervezet, szoval ez a resz nyilvan tevedes. a jogtalanul fellepo rendoroket meg az ugyeszseg es a birosag vonja felelossegre. ja hogy szerinted ez nem tortent meg kellokeppen? szerintem sem. csak az a baj hogy erre te csak akkor jossz ra amikor TE kapod a pofont a rendortol, amikor elotte 15 evig mondtak a rohadek liberalis foteljogvedok hogy nem biztos hogy jo ha a bevitt gyanusitottat 8 oran at wczesi lehetoseg nelkul sarokba allitjak, meg 3szor leesik a lepcson akkor jo esetben felreneztel, rosszabb esetben kiabaltal hogy akadalyozzak szegeny rendorok munkajat. nezz magadba ezugyben. amugy mi a teendo? ami mindig demokracioban. valasztasok kivarasa, pereskedes, partalapitas, partaktivistaskodas stb. semmikeppen sem az utcai eroszak :P ez egy ilyen bonyolult rendszer, nem eleg egy zaszlorud meg egy benzinespalack a megvaltoztatasahoz. cserebe elonye hogy azert 1-1 rendort csak csak elbocsatanak ha kirivoan nem azt es ugy vagta pofan akit es ahogy kellett volna, meg ritka a jarvanyszeru tarkonloves.

a melegjogok es a ciganysag problemai TELJESEN kulonboznek. ha oszekevered oket magadnak teszel rosszat.

amugy meg nem ertem miert nem a rendorsegen panaszkodsz ha a rendorseg nem ved meg teged. tegyel 8 feljelentest az ugyeszsegen, meglatod rogton megismernek a helyi kapitanysagon es ugranak ha hivod oket. meg mindig melos es nehez a torvenyes ut betartasa, de hogy varod el barkitol hogy betartsa/betartassa ha te is ilyen konnyen sutba dobod?

Hattory Hanzo 2008.07.08. 11:27:23

wmiki

Szerinted ha Olaszliszkán egy svéd csóka sodorja/nem sodorja el a kislányt, akkor őt nem verik agyon? A söpredék, a csürhe, a falkában magukat valakiknek érző senkik minden népcsoportban és minden rasszban megtalálhatóak.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.07.08. 11:29:20

igen...
szerintem ha egy magyar/svéd/német/holland/európai ember kislányát sodorják el (bár az valszeg nem is az úttesten játszana), akkor szerintem nem lincselik meg az autóvezetőt...

gargoyle 2008.07.08. 11:38:43

nyilvan odaballagnak a kaszaval/kapaval, elkerik az utlevelet, levizsgaztatjak viking regekbol es sved allampolgarsagi ismeretekbol es ha minden stimmel kap nyalokat, viragot es hazisonkat.

annyira eletszeru, csodalom kulfoldiek direkte miert nem jarnak borsodba gazolosturakra.

tevevanegypupu 2008.07.08. 11:46:39

gargoyle

attol felek te is elnezted a hazszamot, nem a rendszer megdontesere tettem kozze felhivast. Sot, szerintem is a valasztasokig muszaj varni, mert mas demokratikus lehetoseg nincs kormanyvaltasra. Jomagam nem leszek az aki ralovok a rendorok szekhazara vagy megdobalom Gyurcsanyt azert mert szerintem mar nincs joga a miniszterelnokseghez.

Engem soha senki nem pofozott meg, meleg es egyeb tuntetesekre nem megyek, bekes felvonulasra igen, bar ezt nem otthon tettem. Lehet, hogy a bekes celok ellenere sokkal veszelyesebb korulmenyek kozott mint ahogy el tudod kepzelni.

Ugy gondolom viszont, hogy eroszak es eroszak kozott nincs kulonbseg. Nem helyeslem az onbiraskodast, nem helyeslem a pofozkodast es nem helyeslem ha bekes embereket rendorok vagy huliganok (milyen hulye szo) vernek meg.

Ellene viszont - mint ahogy verekedni sem verekszem - nem nekem kell tennem, hanem az allam altal megszervezett, fenntartott es ezert fizetett rendorsegnek. Tiltakozni jogtalansag ellen kotelessegem, meg is teszem ahol es amikor tudom.

De azzal is tisztaban vagyok, hogy egy hazugsaggal kormanyra kerult miniszterelnok jogai meglehetosen kerdesesse valnak. Kovetkezeskeppen ha azert intezkedik eroszak ugyeben szelektiven, akkor ezt magyarazhatjuk - demokratikusan - ugy is, hogy annak segit ahonnet segitseget varhat.

Gondolod ha valaki nyolc feljelentest tesz a rendorsegen akkor megvedik? Hiszen a homszexualisok felvonulasan a rendormentoben szolgalatot teljesito doktorno meg egy beteg embernek sem adott ellatast. Egy rendormotoros az aki nem vette fel Horn Gabort..

gargoyle 2008.07.08. 11:54:08

amugy a csurhe egy dolog, de az is belejatszhat szerintem, hogy ahogy itt is sokan sirnak ha nem jon ki a rendor ha betornek hozzajuk, es majd ok jol lelovik a tolvajt a 88mmessel, kepzelheted ha a putriban barmi tortenik mennyire intezkedik a rendor. erdekes amikor mas onbiraskodik rogton nem jo a farok rossz vegen allni :P

zoli27 2008.07.08. 11:57:27

gargoyle,
"de hogy azok hoborognek rajta akik kozben teli szajjal kurcsanyoznak meg allami eroszakszexelnek az elegge hiteltelenne teszi a tagra nyilt szemu megsertett artatlan valasztopolgar szerepet amit jatszani akartok itt"

Egyrészt én nem szoktam kurcsányozni, másrészt az "erőszakszex" egy poén volt, mégpedig idézet Kóka Jánostól. Mi ezzel a probléma? Miért teszi ez hiteltelenné a "sértődöttségemet"?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 11:58:48

Valaki magyarázzon már meg nekem valamit, de tényleg. Hátha egyszer megértem.

Az egy dolog, hogy a 2006-ban még masszív szoci savazók osztják, hogy ki balos, meg libi, és ki nem. Meg hogy hogyan kell nemzetinek lenni. Ezt tegyük félre.
Azt valaki el bírná nekem magyarázni, hogy attól hogyan lesz jobboldali valaki, hogy a rend helyett a felfordulást szereti, szabadság helyett vagy a szabadosságot, vagy a zsarnokságot, és a felszabadító erőszak mítoszában hisz? (álá MArx, Gramsci)

Tényleg érdekel.

gargoyle 2008.07.08. 12:00:00

tevevanegypupu: nem azt mondom hogy a rendszer jol mukodik, vagy hogy barmelyik poltikus feddhetetlen angyalka. de:

- a rendszer hibai politikafuggetlenek, nem a rohadt komcsik tehetnek rola, hanem azok a lusta, korrupt, tehetsegtelen stb stb emberek akik sok sok pozicioban, koztuk a rendorsegen, mentoknel, parlamentben, foldhivatalban stb stb ulnek. nem lesz jobb automatikusan minden a kormanyvaltastol

- ez a hazugozas miniszterelnokugyben nem relevans erv. megvalasztottak, nem tudjak levaltani, teljesen legalisan miniszterelnok. inkabb fontosabb dolgokkal kene foglalkozni

- a jogaid olyan dolgok amikert ki kell allni, harcolni kell. hol jobban hol kevesbe, nyilvan ha minden popecul mukodik akkor szinte egyaltalan nem, kisebb-kozepes hibaknal jon az ugyeszsegi feljelentes, nagyobb hibaknal meg a jobboldali pride menete es vegso esetben a barikadharc. en ugy gondolom a rendorseggel szemben jelenleg az ugyeszsegi feljelentes hatekony fegyver lehet, ha tenyleg annyira zavar valami. hidd el nem szeretik ha a kartonjukon 42 eljaras szerepel. mas eszkozod meg amugy sincs, ismetlem nem ugy lesz hogy orban ur leteszi a miniszterelnoki eskut, mire minden rendor vigyazba vagja magat, felulteti marcipant a motorra es szirenazva elszaguld 12 muszakban bunuldozni.

derelyegrádi szellem 2008.07.08. 12:06:25

"A söpredék, a csürhe, a falkában magukat valakiknek érző senkik minden népcsoportban és minden rasszban megtalálhatóak."

Így van. Már csak az arányok vonatkozásában kell egy kis kitérőt tenni, és el is jutottunk a valóság tényszerű értékeléséhez.

gargoyle 2008.07.08. 12:10:19

zoli27: azert amiert hiteltelen az is hogy "a kurvaistenit mar, hogy sertegeted a kereszteny hitemet" (: manapsag bevett (bar ovodas szintu) szokas a politikai ellenfelek gunyolasa, gunynevek adasa. ha nagyon semleges akarok lenni akkor mindket oldalon akad ilyen, nincs statisztikai mintam, de biztos vagyok benne hogy a jobboldaliak nincsenek alulprezentalva ebben. ezert hiteltelen szamomra amikor szemforgatva haborodnak fel olyanon, amit maguk illetve tarsaik percenkent elkovetnek es nem hogy szo nelkul turik de jokat is kacagnak a fergeteges humorbombakon.

tudom en hogy mason rohogni jobb mint ha rajtad nevetnek, de azert felnott ember fel tudja fogni a hasonlosagot a ketto kozott.


gabrilo: miert a horogkereszt hogy kotodik a nacikhoz? nyilvan idovel a szimbolumok, viselkedesformak, ruhazat, szovegfordulatok stb stb kotodnek egy adott csoporthoz. kb olyan a kerdesed, mint ha csodalkoznal hogy egy csuhas, tonzuras, latinul szolozsmazo emberrol honnan feltetelezem hogy szerzetes...

amire nyilvanvaloan celozni akarsz, persze az az hogy mar megint meg vagy sertve mert te nem vagy eroszakos huligan, pedig jobboldali vagy. ez valoszinu igy is van, de nem is azt mondja senki sem hogy minden jobboldali eroszakos agressziv allat, hanem hogy aki jelenleg eroszakra, allamdontesre, huligankodasra buzdit az igen kis hibalehetoseggel egyertelmuen azonosithato mint jobboldali, nemzeti oldal kepviseloje.

legalabbis en igen keves jobboldali politikus beszedenel lattam baloldali tomeget szetfutyulni, tojasdobalni, sorospalackkal megszorni, fustbombat epiteni, kockakovet szedni stb stb. de biztos csak direkte nem mutatja a hirado ahogy orban viktor ugral a tojasok elol, mert a komenistak mindig cenzuraznak zsigerileg (:

gargoyle 2008.07.08. 12:13:07

dereglyeradi szellem: te tenyleg ott tartasz hogy ez etnikai/genetikus? szomoru egy tanult jogaszembertol. egyertelmu hogy ezek kornyezeti, adott vagyoni, szocialis, tarsadalmi helyzetre adott valaszok. gondolom szerinted ha most elmegyunk kozep azsiaba akkor a tatar nemzetiseguek meg mindig lovakrol nyilazzak le a parasztokat, hiszen a tatar etnikum genetikailag is egy pusztito horda nem?
nyilvan 100 vermagyarbol 3+ generacio munka es egyeb nelkuliseg valamit mindennapi diszkriminacio utan egyaltalan nem jonne elo az allat, uldogelnenek, fakerget ragcsalnanak es heideggerrol diskuralnanak...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 12:17:55

gargoyle,


Az ég szerelmére, te tényleg ilyen ostoba vagy, vagy csak játszod?

A jobboldali, az nem dobálózik, nem a felfordulás híve, és főleg nem hisz a forradalmi erőszakban. Per definitionem nem, ugyanis ezek veretes balos jellemzők.
Aki a "jobboldaliságot" a kurucoktól akarja tanulni, azt csókoltatom.

Csak olyan nehéz a fölfogásod, baxi.

zoli27 2008.07.08. 12:22:05

gargolye,
Komolyan mondom, nem tudom, miről beszélsz. Ami biztos, hogy arról nem, amit én írtam. Inkább olyan, mintha a fejedben élő, a jobboldalról kialakult valamifajta kényszerképzetekkel viaskodnál.
Persze van igazság abban, amit írtál, de ez így, ebben a formában nem értelmes vita.

gargoyle 2008.07.08. 12:28:30

gabrilo: momentan a magyar valosagban a jobboldali erok azok akik mindezeket muvelik. es a tortenelemben se kell messzire menni, hogy sok sok peldat talalj jobboldali eroszakos eszmekre.

a szelsosegek jobb es bal oldalon is eroszakosak, nem en vagyok ostoba hogy ha szemellenzoset jatszok es megprobalok egy ertelmes keresztenykonzervativot osszehasonlitani egy mao gardistaval majd orulok hogy de jo, mennyivel bekesebb es okosabb. en is tudok felhozni hasonlo peldat szolid baloldali gondolkodokrol vs jobboldali keretverolegenyekrol. az hogy a magyar jobboldalon a szelsosegesek aranya mekkora es ehhez kepest a hangerejuk mekkora sok dologra vezetheto vissza, de ketsegtelenul leteznek, hangsulyosak, atlag hiradonezo szamara ok jelentik a jobboldalt, nem az otthon kave mellett vallasetikai kerdeskrol vitatkozok. sajnalom.


zoli27: most leirhatom meg egyszer, de az sem lesz sokkal kifejtosebb. de ha te meg nem talalkoztal azzal az idiotizmussal hogy azzal probaljuk degradalni a politikai ellenfeleket hogy gunyneveket akasztunk rajuk kiloszamra (es foleg ha jobboldali hozzaszolotol/politikustol meg sosem lattal ilyet) akkor nem tudom miket szoktal olvasgatni.

nem tudom milyen az ertelmes vita, lathatoan itt tobbek szerint az amikor elismerem hogy neki van igaza es elkulogok. az arnyalt, tobboldalu vilagkep ugy latszik nem nagy divat (: minden ertek es bun abszolut, mindenki csak jo es rossz lehet stb stb.

tevevanegypupu 2008.07.08. 13:00:23

gargoyle
Magyarorszagon gyorsan semmi nem valtozik. Megertem azokat is akik a kadari rendszerre nosztalgiaval gondolnak, de azokat jobban akik ezt a rendszert mar maguk mogott szeretnek tudni es eleguk volt regi sablonokbol, arcokbol.

Nem jol veszi ki magat, ha azokat az embereket latjuk most teljesen mas szoveggel, elvekkel megjelenni, es rendszervalto politikusokat vagy nevtelen tomeget oktatni demokraciarol, szabadsagjogrol, alkotmanyos rendszerrol. Tudom, a korulmenyek valtoznak es hulye az, aki makacsul ragaszkodik olyan elvekhez amik logikusan cafolhatoak es az ido bebizonyitotta, hogy mar nem jok, nem segitenek.

De masok az elvek es mas a fanatizmus. Akik most diktalnak, mert demokratikusan valasztast nyertek, beleestek abba a hibaba, hogy megint elovettek dogmaikat es le akarnak soporni mindenkit, aki nem asszisztal nekik. Nem tagadhato, hogy az elmult hat evben hibat-hibara halmoztak es tenyleg rossz helyzetbe kormanyoztak gazdasagilag az orszagot.

Nem is feltetlenul csak az ideologiajuk az ami a jobboldali ertelmisegi vagy eppen csendesebb tomeget zavarja - azzal nyugodtan lavirozzanak csak - hanem a kozelgo csod az ami ijeszto. Es a latvany, hogy keptelenek egyensulyban tartani egy orszagot, hogy ossze-vissza kapkodnak es meg az Europai Unio tamogatasaval is(vagy eppen ezert(:) egyre rosszabb lesz minden.

Orban nem szent es nem tud csodat tenni, sokszor hibazott es ugy tunik nem eppen jo emberismero, de amig ok voltak kormanyon, azert valamelyes remeny megiscsak elhetett az emberekben, hogy lassan kezdunk kilabalni egy olyan szegenysegbol amibe a szocialista rendszer kenyszeritett.A gazdasagi mutatok ezt igazoljak, tobbet egyelore -jelenleg nem tudnak tenni, nem nem ok vannak kormanyon.

Konnyebb hinni olyan embernek - meg ha tevedett is parszor - aki maga is reszt vett annak a szabadsagnak a kiharcolasaban, amiben most eppen Gyurcsany es kormanya maradhat meg ket evig kormanyon a demokracia neveben..

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 13:07:40

gargoyle,


akkor lökjed a példákat, ne csak a levegőbe ugass.

gargoyle 2008.07.08. 13:07:53

tevevanegypupu:

kicsit furcsanak tartom a regi rendszer funkcijainak szapulasat amig csintalan vagy pozsgay megbecsult vendeg a hirteveben .)

nem latom hogy el lenne nyomva barkinek a nezetei a kormany altal. ahhoz kepest amilyen hangon pl a fidesz kormany alatt valaszoltak az ellenzeki felvetesekre, kimondottan kulturaltnak mondhato :P (bar messze nem idealis, lasd partvonalak menti es nem szakmai szavazasok stb)

azt kell mondjam hogy a mostani kormany ekezeseben reszben igazad van, reszben meg maskent latjuk de ez nem lenne problema, abban viszont nagyon nem ertek egyet hogy az orban kormany idejeben barmi jobban ment volna az o jovoltukbol. akkor is a bokros csomag teremtett rendet es fejlodesi palyat, ebbe ok beleultek, egyetlen erenyuk az volt hogy nagyon vigyaztak nehogy barmihez hozzanyuljanak. aztan ez most ut vissza amikor meg mindig 20 eve ugyanazt a szar tb, ado es nyugdijrendszert nyogjuk. az emberek ebben az orszagban olyanok, amilyenek mind esz, mind tehetseg, mind szorgalom, mind pokhendiseg szempontjabol. a jobb es baloldal ezekben a kerdesekben nem kulonbozik jelentosen, nem itt huzodnak a valasztovonalak. nem lesz attol valaki nemzetronto mert mszp szavazo es nem is lesz haza bolcse mert fideszes. egyforma mennyisegu marha rohangal mindenhol, max mostanaban a jobboldaliak kisse mintha kezdenenek megfulladni a sajat magukra lapatolt szelsosegesektol, es budosodik a helyzet.

a zaro bekezdesre valaszolva annyit tudok mondani hogy konnyebb hinni egy embernek aki tudja hogy tevedett ne adj isten hazudott parszor es ezt be is vallja nyilvanosan, mint annak aki meg sosem hazudott eleteben es nem nagyon emlekszem olyanra hogy barmi hibat beismert volna :P (: es hidd el nem vagyok gyurcsany rajongo kicsit sem, nem eleg jo o ahhoz.

gargoyle 2008.07.08. 13:11:36

gabrilo: fasizmus, nacizmus, franco rendszer, kozep amerikai jobboldali diktaturak (mindig keverem eppen melyik bal es melyik jobboldali, ezert nem irnek neveket, bocs :), ide sorolnam a masodik vilaghaborus japant is pl, de a horthy rendszert is.

ha most azt mondod ezek nem is voltak jobboldaliak es/vagy nem is voltak eroszakosak akkor vegleg tehetetlenul fogok magam ele nezni, mert nem latom hogy takarhatod el ennyire magad elol a realitast (:

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 13:14:03

gargoyle,


muhahahahahahaha.
A nácizmus az minden, csak nem jobboldali:))) Ezt nem én mondom, hanem történészek, eszmetörténészek, sőt néhány mai náci is. Egyébiránt nincs olyan szocializmus, ami jobboldali lenne:))))) Gondoltam, hogy ezeket dobod be, dehát, bukó.

Fasizmus-bal ügyben eztet tekintsd meg ha tudod:
www.amazon.com/Liberal-Fascism-American-Mussolini-Politics/dp/0385511841

Francot még elfogadom. A horthy-rendszer viszont nem volt diktatúra, ezt csak a veretes tudszoc. nyomja.

Hát, eztet bebuktad:)))))

tevevanegypupu 2008.07.08. 13:25:19

gargoyle

Gyurcsany nem nyilvanosan vallotta be hogy hazudott. Es nem tevedett, szandekosan nem csinaltak semmit hogy ura ok keruljenek kormanyra. Az Orbannal valo vitaban ugy hazudtolta meg Orbant, hogy mar tudta, hogy "nagyon nagy a baj". Ha valaki nem hozza nyilvanossagra azt a beszedet, ma sem tudna senki semmit.

A Bokros csomagrol egyes szakertok azt mondjak szukseges volt, masok pedig azt, hogy tulzottan szigoru es elegge megnyomorito intezkedesek lancolata, ami ketsegtelenul hozott?? eredmenyt.

De nem mindegy, hogy egy ilyen szerzett penzzel hogyan gazdalkodik valaki. Ha valoban Bokrosnak koszonhette a fidesz azt a tartalekot, akkor azt ugy tunik rendben es megfeleloen hasznalta.

Mikor Medgyessy kormanyra kerult akkor azt nyilatkozta, hogy a gazdasag jo, megengedhetoek azok a szocialis intezkedesek amiket vegrehajtott.
Ha jol tudom Gyurcsany akkor mar a tanacsadoja volt.

Az utolso eves (2002-es)fidesz "osztogatas" megszokott dolog valasztasok elott, es azt senki nem tudhatja, hogy ha megint ok kerulnek kormanyba, mit tettek volna az egyensuly helyreallitasara.

Pozsgai volt aki eloszor kimondta, hogy 1956 ellenforradalom volt, es a rendszervaltasban is eleg jelentos szerepet vallalt. Csintalan szereplese..hat azt nem ertem, nem is lattam, talan csak egy musorat, eleg remesnek talaltam. A musor alatt befuto sms-eket is ugyanugy mint az ATV-nel.

Mindket oldalra boven raferne egy kis politikai kulturat es toleranciat tanulni.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.08. 13:28:25

csintalan úr sokminden egyzerre, köztük pl. ő a jobber média néha totális ízlésficamának hétköznap délutánonként vijjogó szirénája.

Hattory Hanzo 2008.07.08. 13:30:21

Gabrilo

Legyél olyan kedves nekem, mint síkhülyének elmagyarázni, hogy milyen rendszer volt a Horthy-rendszer, különösen az alatta elfogadott, 1938. évi XV. törvénycikk, ismertebb nevén az első zsidó-törvény tükrében? Minek hívod azt, ahol nem diktatúra van persze, de az állam faji alapon megkülönbözteti állampolgárait? Előre is köszönöm!

gargoyle 2008.07.08. 13:30:36

en kerek elnezest ha ezek a rendszerek nem voltak kulonbozo mertekben (altalaban szelso) jobboldaliak. nyilvan mind direkte kommunista volt, csak ezek ilyen fifikasak ezert uldoztek a baloldali allampolgarokat .)

a horthy rendszer valoban nem diktatura volt, de hogy az evek soran valtozoan hol szelsosegesebb es eroszakosabb volt, hol kicsit kevesbe az jol lathato.

de ha tegyuk fel mindenben igazad van es csak a franco rendszer volt jobboldali diktatura, akkor is bukott az az allitasod hogy nincs jobboldali ember aki eroszakos lenne, dobalozna, felfordulast generalna, vagy hinne a forradalmi eroszakban.

szoval nem erzem a nagy bebukast (:

az az aggaszto benned hogy mi van ha tenyleg komolyan gondolod azt a premisszat, hogy a jobboldaliak azok en bloc tokeletes emberi lenyek, nem lehet semmi hibajuk, a baloldaliak pedig az ordog magvanak hajtasai akik jot meg nem tettek a vilaggal. felelmetes hogy mennyire nem probalod arnyalni a vilagkeped, engem zavarna a sok feketefeher.

nyilvan a tilos radio elott zaszlot egeto hoborgo tomeg az nem a forradalmi eroszak es a felfordulas hive, ok bekesen zsidoztak egy csoppet, mert kedves es baratsagos nepek amugy, kiveve ha cukorkat esznek. ha meg megis csoppet eroszakosak lettek volna akkor maris nem jobboldaliak (csak kereszteny nemzetiek, de az teljesen mas mint tudjuk), gyanus hogy szocdem mind.

gargoyle 2008.07.08. 13:36:56

tevevanegypupu: es nyilvan egy kongresszuson ahol sajtosok is vannak konspirative fogok titkokat elmondani. nyilvan elso korben a sajat szuk kozonsegenek szanta a dolgokat, azert fogalmazott ugy, ahogy. de belekotni mindenbe lehet .)

az adott vitaban gyurcsany hazudott amikor azt mondta nincs gond, orban meg hazudott amikor azt allitotta hogy az oaltala propagalt epuletes baromsagok segitenenek. raadasul nyilvanvalo hogy ha nem lett volna gond, orban akkor is ugyanezt mondja, 50%a volt az igazmondasra. nem lesz hitelesebb az egyik a masiknal ettol.

az kulon vicces hogy mennyire maskent nezed ugyanazokat a dolgokat hogy ha nem megfelelo oldalon tortenik

- gyurcsany azt mondta osztogatni fog, nem tette, hazudott, monnyonle

- medgyesi azt mondta osztogatni fog, megtette, kocsog, monnyonle

- orban azt mondta osztogatni fog, de nem tette volna mert okos ember, de ez nem hazugsag, eszre se vesszuk, szeressuk. ha megtette volna akkor meg csak azert mert megigerte, szeressuk.


ha pozsgai MSZP potentatbol lehetett koztarsasagi elnokjelolt es jobboldali megmondoember, akkor miert nem tetelezed fel hogy mas is kepes konzisztens lassu valtozasra. foleg hogy a hitelesseg peldakepe fel ev alatt tudott rohadt libsibol nemzeti kereszteny magyarorszag vedelmezojebe valtani annyira megvilagosodott 94ben .)

gargoyle 2008.07.08. 13:39:27

hattory hanzo: gondolom mivel a nem jobboldali nem keresztenyek eleve a gonosz csirai a vilagunkban ezert embernek sem minosulnek, tehat az a rendszer ami elnyomja a mas vallasu es vilagnezetueket nem is szamit problemasnak, csak ha az adott vallas a keresztenyseg es az adott vilagnezet a jobboldali/konzervativ (: es egyebkent is horthynak muszajbol kellett meghoznia azt a torvenyt es nem is volt igazi, csak jatszasibol irta ala, es a munkaszolgalat az valojaban olyan mint a zuttorotabor, direkt jo volt nekik, amugy se akartak tulajdonkeppen azok a izek no balodalifelek orvosok meg ugyvedek lenni, csak ezt nem tudtak de a nemzet atyja szerencsere idoben eszbe kapott .)

gargoyle 2008.07.08. 13:48:37

gabrilo:

no utananeztem a forrasmunkad szerzojenek

- konzervativ jobboldali, nagyon meglepo ha minden erovel azt probalja bizonyitani hogy a fasizmus (es barmi vallalhatatlan jobboldali rendszer) nem is jobboldali .) egyaltalan nem fuzodik erdeke ennek propagalasahoz ugye.

- szerinte a gyarmtositas es a katonai megszallas kiraly dolog a helyieknek

- a franciak szerinte sajtevo gyava majmok

- a kozismerten elfogulatlan fox newsnak is dolgozik ha jol latom.

bocs de ez olyan mint ha magyarorszagon a gede fiverek konykiadojanak termekeire hivatkoznal amikor azt allitod hogy a zsidok nem emberek .) nem tunik ellenorzott, fuggetlen forrasnak.

tevevanegypupu 2008.07.08. 13:53:42

gargoyle

Ha jol emlekszem az EU-nak Gyurcsanyek adtak be hamis adatokat a koltsegvetesrol ketszer is, es Solyomnak sem a valosagnak megfelelo szamokat irtak a jelentesbe. Az o hat eves kormanyzasuk alatt lettunk utolsok az Europai Unioba mostanaban belepett orszagok kozott.

A valasztasok utani elso orszaggyulesi megjelenesen Gyurcsany egy masfel meteres dossziehalmon konyokolve mondta, hogy ott vannak rendben a tervek, koltsegvetesi adatok..Egy egesz orszagnak mondta ezt, az igazsagot viszont csak szuk barati korben. Semmi jele nincs annak, hogy kesobb nyilvanosan is beszamolt volna.

Nem tudta, hogy mit fog csinalni, fogalma sem volt semmirol es nagyon ugy tunik meg most sincs.

Orban kiabalasat "le a csuhasokkal" vagy valami hasonlot nem felejtettem el. De nem felejtettem el azt a beszedet sem amit Nagy Imre koporsojanal mondott el, azt sem, hogy 1988. marcius 15-en ott volt a Batthyany orokmecsesnel. Azert a demokraciaert a tevelygesei - hazugsagai? - ellenere is tobbet tett, tobbet kockaztatott mint Gyurcsany, akinek ezekben az idokben arra volt gondja, hogy osszeramoljon mindent ami a keze ugyebe kerult.

Nem felejtem el azt sem, hogy Gyurcsany elkovetett olyan csalasokat, amiert a birosag elevules miatt mar nem vonhatja felelossegre. Tudom, van a szolohelgy es a fidesz szekhaz is, Keller rengeteg penzt koltott el, hogy valamit vegre bebizonyithasson Orbanekrol.

Egyelore nem sikerult.

gargoyle 2008.07.08. 13:59:11

tevevanegypupu: orulok ha latod orban hibait is, azt ugyan nem tudom felfogni ezek utan miert gondolod hogy o nagysagrendekkel jobb lenne mint gyurcsany, de ez mar egyeni velemeny kerdese, nyilvan az egyik bun megbocsathato a masik nem, es nyilvan gyurcsanynak sosem volt egy pozitiv lepese sem az orszag erdekeben, ami ellensulyozhatna reszben akar a hibait.

en csak azt kerem hogy ne lepodj meg ha atmegyek en is majd a jobboldali stilbe es amint orban a valasztasok utan egy vesszot nem oda tesz ahogy igerte, rogton megyek az utcara kockas zaszlokkal es kovetelem az illegitim miniszterelnok eltavolitasat .) nemzeti unnepeken megdobalom tojassal mert mit provokal itten engemet, a koronausztataskor leontom a hajot voros festekkel, neha megszallom a kossuth teret par honapra dzsemborizni hogy ha valamiert penzt akar tolem, es e legfobb dolog: ha egy rohadek fillerrel emelkedik a gaz ara, az a minimum hogy azonnal lemond es elvonul a tihanyi remetebarlangokba (:

ja es ezek mellett van 2 eve rendberakni az egeszseg, ado, nyugdij es igazsagugyi rendszereket. MAXIMUM. belathatod hogy ez a minimalis elvaras egy olyan erkolcsi, szellemi, allamigazgatasi nagysag elott, mint o es t. kormanytagjai lesznek.

Archenemy 2008.07.08. 14:04:41

"Sőt, a felmérések azt mutatják, hogy Magyarországon minél vallásosabb valaki, annál toleránsabb"

Erre valami linket lécci

Archenemy 2008.07.08. 14:26:20

Gargoyle:

Ha látod, hogy a "jobboldal" egy elenyésző része a tojásdobáló, akkor miért általánosítasz folyamatosan erről az egész jobboldalra (különösen egy ilyen cikk után)? Butaságból, vagy csak provokálásból?

pl. "atmegyek en is majd a jobboldali stilbe "

Kopiás Attila Steve 2008.07.08. 14:36:35

gargoyle: Fölöslegesen vitázol erről Gabriloval. Az szótárában a baloldali fogalomban per definíció szerepel az autoriterségre való predesztináltság, míg a jobboldal fogalomban az azzal való szembeszállás. Már pedig ha definíció szinten meghatározza ezeket a dolgokat, akkor onnantól elképzelhetetlen lesz számára bármi más.
Ha én kitalálom, hogy a jobboldal definíciójának része, hogy vörös hajú, és te hozol ellenpéldákat szerinted nem vörös hajú jobbosokra, akkor ultimate érvem lesz, hogy mondtam már, hogy jobbos csak vörös hajú lehet, ergó a te példád fizikailag nem lehet jobbos.
Kényelmes megoldás. :+) Baloldali = rossz. Innentől ha olyan példát hozol föl, ami rossz, akkor per definíció baloldalinak számít. Brilliáns egyébként, pont ugyanaz az érvelés, mint a radikálisok magyarellenes (buzi, zsidó, cigányfajvédő stb.) titulusa. Magyarellenes az, aki nekik nem tetszik. Per definíció nem hozhatsz nekik nem tetsző nem magyar ellenes példát. Szerencsére legalább jobb a stílusa. :+)

gargoyle 2008.07.08. 14:37:05

archenemy: igen, ez nekem is feltunt a sajat irasomban, de ugy erzem egyertelmu abbol amit irok, hogy nem gondolom hogy aki jobboldali az ab ovo utcai huligan stb lenne.

ettol fuggetlenul a jobboldali rendezvenyek jelentos resze allatcirkusz, es kizarolag az o szokasuk megzavarni mas rendezvenyeket (najo a magyar gardanal emlekszem par maganyos hosre akit megvertek hirtelenjeben)

az altalanositas sem onmagaban rossz, az is egy eszkoz, igyekszem mertekkel es onkorlatozassal hasznalni (:

gargoyle 2008.07.08. 14:38:31

KA_Steve: igen idovel nekem is feltunt hogy a turelmes ervelo kereszteny gondolkodo alarca alatt elegge ordas es vaskos nezetek uralkodnak (: de en mar csak ilyen lo vagyok. nem vak csak bator .))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 14:39:43

Gargoyle,


Te télleg primitív vagy. Ez az "érdekeiből fakad" meg olyan marcista duma:((( Attól még a könyve meglehetősen sok történeti tényt dokumentál az akkori progresszív bal és a fasiszták egymás nyakába borulásáról (nem is beszélve arról, hogy Mussolini végig szocialista volt - és maradt). Ezzel biztos mindenkiről le lehet rántani a leplet hogy "érdeke fűződik hozzá". A baloldalnak meg érdeke fűződik ahhoz, hogy saját múltját és forradalmait (1789, 1917, 1933, stb.) tagadja:))))

De a nácizmus, és részben a fasizmus jellemzői (kollektivizmus, etatizmus, nacionalizmus, szocializmus, haladás, etc.) mind balos, és nem jobbos jellemzők. Még idegölőbb ez náciéknál, akik keresztény-ellenesek voltak (veretes jobbos cucc!), és valami pogány szarságban hittek. És hát, az antiszemitizmusuk nagy részét olyanoktól szopták, mint pl. Marx (az is nagy jobbos, ügye.) Továbbá odáig voltak a haladásért, az abortuszért, az eugenikáért, és hasonló "reakciós" dolgokért.

Ezt vegye be a gyohád:
www.amazon.com/Leftism-Revisited-Sade-Marx-Hitler/dp/0895265370

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 14:44:31

KA_Steve,


te már megint ferdítesz, pedig nem először igazítalak ki. ha mégegyszer félreinterpretálod, amit mondtam, többé nem állok veled szóba, mert ez ritka aljas húzás.

Szóval:

A bal_POTENCIÁLISAN_mindenképpen totalitárius. Aktuálisan nem feltétlenül. De ez komoly különbség. Mellesleg a "bal" persze per def. rosszat jelent, ha megnézed az etmiológiai történetét:))) Jézus pl. Isten JOBBján ül, és hát a bal-szavunkból sem származnak pozitív kicsengésű fogalmak, pl. balsors, balszerencse, balfék, etc. (ugyanez igaz más nyelvekre is, inkluzíve fransza):))))

Fájdalom, de továbbra is mondom, nem az ujjamból szoptam ki a "definíciót". Egyebek mellett azok gondolatait veszem végig, akik a mai és korábbi balnak a szentjei (Rousseau, Marx, némelyeknél Hegel - minusz Jogfiló -, Gramsci, neked legyen: Bakunyin - utóbbinak az Államiság és anarchia nevű förmedvényébe kéretik belekukkantani, abban aztán van olyan antiszemita fröcsi, hogy öröm nézni). Nu, ezek a szentek olyan szép gondolatokat írtak le, mint az általános akarat, ami totális, nincs alternatívája és korlátja, a proletárdiktatúra, és az erőszakos hatalomátvétel, valamint a felszabadító/tisztító erőszak kultusza.

Nem én találtam ki, hanem ők. Az Nagy Balnak a szentjei.
Akkor emiatt tessék őket ekézni:)))

gargoyle 2008.07.08. 14:50:56

igen nyilvanvalo hogy a nacionalizmus az erosen balos gondolat kulonosen ha a vilagforradalmat, a nemzetkozi proletariatust, az internacionalet es a nemzetkozi osztalyharcot nezzuk


az onerdek tipikusan marxista gondolat, jobboldali ember semmit nem csinal onerdekbol. felirtam, ez jo meglatas. ezentul amugy ha hiteles tortenelmi informaciokra vagyom mondjuk a kommunista rendszerrol, akkor elolvasom sztalin elvtars en kis naplom cimu kotetet, nyilvan elfogulatlan, realis, mindenre fenyt derito kepet kapok belole a XX szazad elejenek szovjetuniojarol.


az ujabb elorangatott szerzod osztrak monarchista melykonzervativ, aki nem hitt a demokraciaban, szerinte minden demokratikus rendszer totalitarius es idovel diktaturaba torkollik. szerinte "Right is right and Left is wrong."

hat mit mondjak. ez megint nem tunik szakavatott tarsadalomtudomanyi ertekezesnek, sokkal inkabb egy kozepesen hagymazas beltenyesztett orultnek (:

gargoyle 2008.07.08. 14:52:28

Ka_steve ferdit, mikozben te probalsz ugy csinalni mintha minden nem kereszteny es jobboldali hardcore maoista lenne. Es akkor en vagyok a primitiv .)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 14:55:12

gargoyle,


igen, a nacionalizmus veretes jobbos dolog. Metternich mint nacionalista.... muhahahahahahahahaha

Archenemy 2008.07.08. 14:56:39

" igen, ez nekem is feltunt a sajat irasomban"

Még jó.

"egyertelmu abbol amit irok, hogy nem gondolom hogy aki jobboldali az ab ovo utcai huligan stb lenne"

Szerintem meg egyértelműen úgy tűnik, hogy nyitvahagyod a kiskaput, hogy akár így is gondolhatod, de direkte azért nincs pofád kimondani, mert akkor támadható lenne ez a nyilvánvaló fasság.

"es kizarolag az o szokasuk megzavarni mas rendezvenyeket "

Itt is beleesel az önkényes csoportalkotás csapdájába. A szélsőséges tojásdobálók megzavarnak más rendezvényeket, és a szélsőséges tojásdobálók (most éppen) jobboldaliak, akkor -> a jobboldaliak zavarnak meg rendezvényeket? Sőt, két lábuk van, akkor -> a kétlábúak zavarnak meg mindent! Rohadt kétlábúak!

Ennyire nem vagy te logikátlan. Pont egy ilyen post után habzani a rohadék jobberekről olyan... olcsó.

"az altalanositas sem onmagaban rossz, az is egy eszkoz, igyekszem mertekkel es onkorlatozassal hasznalni (: "

Az általánosítással az a baj, hogy ugyan megvédhet pár kellemetlen élménytől, de sok olyan embert megsértesz vele, aki nem szolgált rá. Ha ezt elviseli a lelkiismereted, netán szarsz az egészre és csak flémelni akarod a köcsög jobbereket, mert ezek úgyis jó eséllyel mind _olyanok_, hajrá.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 14:57:09

ps.

hogy a demokrácia zsarnokságba vezet, nos, ez a gondolat Platónnál kezdődik legalább. Folytatódik Tocqueville-nál, és egyebeknél. És vannak olyan mai, egyáltalán nem jobbos szerzők (p.o. Sheldon Wolin), akik szintén hasonlókat mondanak.

De nyilván, ezek mind-mind kóklerek. Csak Dewey az igazi forrás:))))))))
Effektíve nem találsz olyan gondolkodót, se régit, se újat, aki a demó híve lett volna. De azért erőlködj csak:)))

gargoyle 2008.07.08. 14:57:26

te figy lassan megunom a forraselemzest, az eddigiek se voltak kulonosebben erdekesek, csak amennyiben a szoros ember es a 3 mellu no izgalmas. furcsa orultek szama vegtelen a vilagban

de azert orulok ha jol erzed magad, ennyivel is kevesebb gyogyszerre lesz ma is szukseged, mar sporoltam a TBnek (:

azt is megfigyeltem hogy barmire valaszol barki elegansan atleped, nyilvan erv hianyaban jobb dolog elboritani linkekkel hatha megfutamodik .)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 15:01:03

gargoyle,

érveid eddig neked nem voltak. Én hoztam forrásokat, érveket, te erre válaszul semmit, csak a szokásos balnyik mantrát nyomod, természetesen mindenféle forrásanyag nélkül. Természetesen azokat nem vagy képes figyelembe venni, de hát miből is gondoltam volna, hogy egy balos nyitott is lenne bármire?

gargoyle 2008.07.08. 15:01:14

archenemy: nem hiszem hogy nekunk kettonknek vitatkozni kellene az eddigiek alapjan, de ma magyarorszagon bizonyos agressziv magatartasformak egyertelmuen jobboldalhoz kothetok. ettol meg nem minden jobboldali agressziv kocsog, de hibahataron belul minden agressziv kocsog jobboldali.

oszinten szolva annak a jelet is csak az utobbi, mar teljesen elfajulo 1 evben latom hogy egyaltalan veszik a faradtsagot a normalis jobbosok es megprobaljanak az elszabadult elvtarsakra raszolni, egeszen addig csendes kuncogas vagy legjobb esetben latvanyos felrenezes ("en nem ertek a focihoz") volt a valasz. pont a post amihez kommentalunk jele annak a pozitiv valtozasnak ami lassan lassan elkezdodott, de a kommentekbol is lathato hogy sajnos most azt mondhatjuk, hogy igen torpe minoritasa a jobboldalnak az aki az ordas gyulolkodesen felul tud kerekedni (amugy a bal oldalon is jelentos ezeknek a szama, ok valahogy maskent elik meg momentan)

gargoyle 2008.07.08. 15:03:47

gabrilo:

te mond miert nem koltozol valami jopofa jobboldali katonai diktaturaba? ott olyan jo lenne neked (: mondjuk iran tokeletesnek hangzik elso korben. konzervativak is, vallasosak is mint a kurvaelet, semmi bajod nem eshet (:

ertem, tehat a te forrasaid abszolut ertekuek, nem kritizalhatok, ha megis megteszem akkor az nem er .) jo hat akkor szomoruan bar de tenyleg abba kell hagynom a vitat, mert nem tudok attorni a sotetsegfalon amit emeltel magad kore. belul a kisordog azert elegedett hogy a tegnapi bekes vallasvedo akit meltatlanul bantottam utolag kiderult megsem olyan melyfilozofus .)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 15:07:03

gargoyle,


Csakhogy, fájdalom, nem tudtál te cáfolni semmit. Bármi, amit hoztam forrásként, ott ad hominem "érvelsz" (Tudtad, hogy a logika ezt érvelési hibaként tartja számon?). Épkézláb kritikát nem hallottam még tőled, csak azt az áporodott balos propagandát nyomatod, amit 45 óta hallgatunk itten. Kicsit már uncsi.
De az igazság az, hogy neked halvány lila gőzöd sincs arról, mi a jobboldaliság, a baloldaliság, és történeti-filozófiai ismereteid terén is komoly hiányosságokkal küszködsz.

Ez nem baj, csak ne lenne hozzá akkora orcád:((( Ehhöz képest a tájékozottságod megüti a minimumot:(((

Kopiás Attila Steve 2008.07.08. 15:15:07

Gabrilo: Szélmalomharc ez, olyan baloldalról beszélsz, ami nincs. A te képedben aki baloldali, az Marxot, Rousseaut, Bakunyint olvas, azokat kritika nélkül elfogadja és 100-200 ezelőtti társadalompolitikai ötleteket akar egy az egyben megvalósítani változtatás nélkül. Ezt még a kommunisták (értsd jelenlegi munkáspárt tagok közül) közül is csak az elborultak szeretnék, ezzel a tíz emberrel meg együtt lehet élni.
Ez kb ugyanaz, mint amikor a zsidókat ekézik a radikálisok Tóra idézetekre hivatkozva. Szerintük per definíció ami undorító, az zsidó, ergó ami zsidó az undorító.
Szerinted a bal_POTENCIÁLISAN_mindenképpen totalitárius, ergó ami totalitárius, az mindenképpen baloldali. Az, hogy a jelenlegi baloldaliak kiállnak mindazon dolgok ellen, amit _TE_ nekik tulajdonítasz, nem zavar meg ebben. Szép és teljes világ, csak nem sok értelme van kommunikálni róla, mert nem tartalmaz kapcsolódási pontokat más ember nézeteihez. Mármint gondolom ez nem is cél, nyilván az csak valami posztmocsok relatipunci dolog lenne... :+)

gargoyle 2008.07.08. 15:16:15

gabrilo: mit nem cafoltam meg edes fiam? azt hogy a fasizmus jobboldali, tekintelyelvu, nacionalista rendszer? hat valoban nehez lesz meggyozni teged, amikor kijelented hogy a nacionalizmus nem jobboldali mindennapok resze es a tobbi emeletes marhasag. az aporodott balos propagandat meg nehezen hiszem hogy nyomom, minden szemelyisegteszt szerint jobbos vagyok gazdasagilag es minimalisan balos tarsadalmilag .)

az en tajekozottsagom meg javulhat (bar ketlem hogy fanatista szelsokonzervativokat kellene ehhez olvasgatnom) a te szelsosegesen beszukult vilaglatasod viszont felo mar orokre igy marad, itt kell elned ebben a rohadek vilagban ahol demokracia van, meg baloldaliak grasszalnak az uccakon, nem kotelezo a keresztenyseg es isten nem csap le villammal a bunosokre. csoda hogy ennyi izgalom es frusztracio nem vitt meg a sirba (:

tevevanegypupu 2008.07.08. 15:16:24

gargoyle

az lenne a normalis, ha a baloldali es jobboldali szavazok is megprobalnanak tenyekre tamaszkodva gondolkodni es donteni. Eleg nehez, mert a szemelyi szimpatia befolyasolja az embert, van aki bevallja van aki tagadja. Nem csak neveles vagy kornyezet kerdese az, hogy ki mit lat helyesnek es mirol gondolja, hogy hamis es artalmas.

Ha valaki egyszer mar elkotelezte magat, nehez valtani meg akkor is, ha valoban csalodott. Gyurcsanyban is es Orbanban is sokan csalodtak, volt is okuk ra meg ha nem is egyforma mertekben. Mert nem mondhatjuk azt, hogy mindegyik egyforma.

Orbannak negy eve volt bizonyitasra, ha merleget keszitunk akkor nem volt olyan rossz amit elert. Gyurcsanynak mar volt negy eve (es Medgyessynek mar a kezdeteknel tanacsadoja volt) es lesz meg ketto ha igaz.

Ha osszehasonlitjuk a ket politikus negy evet, bel es kulpolitikai eredmenyeiket, akkor nagy valoszinuseggel Orban javara billen a merleg.
De ha Gyurcsany kisebbsegi kormanya elen ez alatt a kovetkezo ket ev alatt helyreallitja amit a kormanyzata elrontott, akkor keszseggel elismerem, hogy embernek jellemtelen ugyan, de politikusnak nem rossz.

Archenemy 2008.07.08. 15:18:49

"nem hiszem hogy nekunk kettonknek vitatkozni kellene"

Szerintem sem, mert a "minden agressziv kocsog jobboldali" kicsapta a biztosítékot. További jó flamelést és általánosítást, majomkirály.

gargoyle 2008.07.08. 15:23:57

archenemy: a nagy sertodesben azert szorgalmasan nezd a hiradokat es keress nekem kerlek 1db baloldali molotovkokteldobalot ma magyarorszagon. kosz az eszmecseret (:


tevevanegypupu: oszinten szolva nem tudom gyurcsany mit fog kezdeni a helyzettel, felo hogy annyira megkoti a kezet a politikai tamogatottsag hianya hogy semmi nem fog tortenni. az orban kormanynal meg bevallom a nagy semmitteves mellett elert eredmenyeket az en szememben teljesen annulalja az akkoriban megszokott arrogans hangnem, lopasi stilus, szentfazekaskodas es netto hazugsagaradat. ezert nem szeretnem ot az orszag elen latni megint. ettol meg persze elfogadom majd miniszterelnoknek, es remelem hogy tanult a dologbol bar az azota latott "fejlodese" nem erre mutat. szerintem mar maga is elhiszi azokat a baromsagokat amiket korabban taktikai okokbol szajkozott.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.08. 15:24:13

kk&tt
azt értem, hogy a libderálos demokráciát csíped, és annak megfelelően relativista is vagy
De akkor mija a náthásért írsz a Reakcióra?
Vagy a blog címét nem érted, vagy mégis csak vannak némi-nemű rejtett szándékaid.

Melyiket gondoljuk rólad?

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.07.08. 15:31:09

Tölgy: te meg a Timok-völgyi románokról nem tudtad, hogy vannak, oszt mégis írhacc a rejakcióra.

Mit gondoljunk magunkról?

gargoyle 2008.07.08. 15:39:34

tölgy: ja ez zart klubb? en kerek elnezest nem tudtam hogy ez egymas faszanak szopogatasara szolgalo hely. nem trollkodni jarok ide, hanem mert itt talalok embereket akikkel eszmecseret lehet folytatni (a hulyebbeket kiveve) az altalam igen favorizalt es fontosnak tartott temakrol. nem zarom ki hogy uj dolgot tudjak meg es ha mas nem ismerd meg az ellenseged elv mukodhet.

gargoyle 2008.07.08. 15:40:05

jahogy kicsit felreolvastam a cimzest (: elnezest, majd az illetekesek valaszolnak :D bocs meg egyszer!

tevevanegypupu 2008.07.08. 15:47:16

gargoyle

latom nem jutunk egyezsegre, illetve talan abban igen, hogy mindketten a masik miniszterelnokenek kivanunk megvilagosodast. Csak remenykedhetunk, hogy addig nem megyunk teljesen tonkre, mig ez az orvendetes esemeny majd bekovetkezik. De azert egyet ne felejtsunk el: a fidesz hat eve ellenzekben van, a dolgok amik tortentek azota, a mostani kormany cselekedeibol kovetkeznek.
Rendet tartani a kormany feladata, kritizalni az ellenzeke. Mostanaban kicsit felborult az egyensuly: a kormany az ellenzektol kivanja az otleteket a kormanyzashoz, es o kritizalja az ellenzeket amiert az nem hajlando abban reszt venni.

gargoyle 2008.07.08. 15:51:35

reszletekrol vitazunk mar csak, abban meg nem is valoszinu hogy kozos platformon lennenk, ki erre ki amarra erzekenyebb. engem pl orban csuhas beszolasa max megkuncogtat, mig gondolom te nem sirtal amikor a koronat usztattak. lenyegtelen.. (:

ellenzek ugyben ket okbol nincs igazad

- az nem tul hiteles hogy "en tudom az igazsagot de nem mondom el bibibi" igy en is mondhatom hogy tudok fenykardot epiteni, DE NEM TESZEM

- ha az ellenzeknek csak az orszag a fontos es a nep, es a kormany hajlando megvalositani az o elkepzeleseiket amit elmondanak neki, az orszagnak/nepnek meg ez jo lesz, akkor elvben vorosre verik a segguket a foldhoz oromukben hogy megmentettek a hazat nem? (:

ehhez kepest mi van? az ellenzek legrosszabb esetben deliriumos almokat kerget a gazdasagrol, jo esetben hazudik a gazdasagrol, es legjobb esetben is elhallgatja mert irigyli a sikert a kormanytol, akkor is ha az orszag beledoglik (szerinte)

no ez a nem felelos ellenzekiseg szerintem. mondjak el mit akarnak oszinten, a kormany le fogja szavazni barmi lesz mert hulyek es akkor rogton hiteles megoldoembernek tunnek. addig csak a hiszti latszik hogy nekik rossz mert nincs audijuk. .)

irrelevant 2008.07.08. 15:51:59

gargoyle:

Ha Gabrilo nem szereti a kelkáposztafőzeléket, akkor a kelkáposztafőzelék baloldali (az ő szóhasználatában: balnyik). Kicsit rá van csavarodva a saját jobboldaliságára. Ő ilyen. Meg kell szokni.

irrelevant 2008.07.08. 16:00:06

gargoyle:

"ehhez kepest mi van? az ellenzek legrosszabb esetben deliriumos almokat kerget a gazdasagrol, jo esetben hazudik a gazdasagrol, es legjobb esetben is elhallgatja mert irigyli a sikert a kormanytol, akkor is ha az orszag beledoglik (szerinte)"

Hogy mi vaaaan?

A jobboldal gazdaságról szőtt delíriumos álmait szerencsésebb országokban sikerrel megvalósították. A kiadáscsökkentés és az azzal párhuzamos adócsökkentés, ami Gyurcsány szerint az ördögtől való, igencsak ráférne az országra, tekintve, hogy Belgium után másodikak vagyunk az egy főre jutó, befizetendő adók tekintetében, de hadd ne mondjam, milyenek az ottani és itteni átlagbérek.

"jobb esetben hazudik a gazdaságról"

2006-ban a "bal"-"lib" oldal hazudott egy ordasat a gazdaságról. Lásd: minden rendben, a gazdaság pörög, pannon puma, anyám kínja. Tudták, mekkora szarban van az ország, de meg akarták nyerni a választást. Ez tény.

Hogy a Fidesz tudta-e, hogy milyen a gazdaság valós helyzete, az kérdéses. A kampányuk egyik fele arról szólt, hogy a gazdaság szarban van, ami tökéletesen igaz volt, a kampány másik felében pedig ment az ígérgetés. Rohadt sokat ígértek, ez a kormánypártiak egyetlen igazi érve, amire általában a fidesznyikek is csak sértődött anyázással válaszolnak érv helyett.

"legjobb esetben is elhallgatja"

Hogy ki mit hallgatott el, lásd fentebb.

Ja, amúgy milyen sikerei vannak a kormánynak?

Hattory Hanzo 2008.07.08. 16:02:10

ötvöspéter

Elképzelem szegényt a Balatonnál, mit vívódhat ?!

tevevanegypupu 2008.07.08. 16:07:59

gargoyle
ha jol kovettem az esemenyeket, akkor meg az orszaggyulesben azt mondta Navracsics, hogy negyszazvalahany javaslatot adtak be, amit a kormany mind lesoport az asztalrol. Tenyleg mind ilyen rossz volt? Javasoltak sok mindent az egeszseguggyel es oktatasuggyel kapcsolatban, aminek nagy reszet szakemberek jonak talaltak, a kormany elvetette. Aztan most jottek az elemiszer araknal az 5 szazalekos afakulccsal, amire Gyurcsany rogton kozerdeku bejelentessel felelotlennek nevezte oket, valamint hogy az EU ehhez nem jarulhat hozza. Masnap Kovacs Laszlo szocialista EU biztos kozolte, hogy a kormany csokkenthet afa-t. Ha jol latom ennek nincs visszahangja, a kormany nem reagalt ra.
Most akkor mi van?

gargoyle 2008.07.08. 16:24:55

otvospeter: eddig ezt a reszt nem fejtettuk ki, ne kerj olyat szamon amit nem mondtam :D az adocsokkentes valoban jo eszkoz es en is ugy gondolom hogy meg kell lepni. de ugy es ahogy orban viktor hirdeti (mindenki kevesebbet fizet ES mindenki tobb penzt kap) nonszensz a dolog, nem latom megvalosithatonak. egy vallalhato adocsokkentesi es szocialis/tb rendszer reform melle szo nelkul odaallok

a gyurcsany kormany sikerei koze sorolom azt hogy a TB/nyugdijreform a kopkodesek ellenere mara evidencia lett, lassan mar csak a legbeszukultebbek tagadjak hogy szukseg van valtozasra. nyilvan akad sok aprosag is, liberalizacio mifene, de ezt tartom a legjelentosebbnek (es igen, legtobb dolgot elkurtak :)

tevevanegypupu: na de ez forditva is igaz, most akkor a fidesz titkolja a programjat vagy nem? ok is naponta mast allitanak.. mindket oldalon megvan a kettos kommunikacio azonos mertekben csak "nalunk" konnyebben elnezi az ember .)

az meg nem ujdonsag hogy az mszp kisebb-nagyobb resze barmilyen populista kezdemenyezes moge odaall, amikor pedig pont hogy a fogyasztasi adokat kellene novelni es a jovedelemadokat/munkaerokoltseget csokkenteni.

azt pedig en is irtam, hogy a kormany "termeszetesen" le fog szavazni mindent amit csak tud, ok sem kevesbe hulyek, nem tagadom (:

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.08. 16:36:39

Oli bá',

lehet, hogy igazad van és én értettem félre. Majd figyelek és gondolkodom.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 16:45:55

Steve,


Tényleg? Akkor a mai balidióták által imádott 68-asokra vesd a tekinteted. Tudod, kik voltak a példaképeik? Trockij, Lenin, Mao, Che. Szép sorozat, mindegyik ordenáré terrorista és zsarnok.
Aztán nehogy nekem valami indymediás "decentralizált szocializmus"-dologgal gyere, mert árkot röhögök köréd:)))
Tudatom veled, ma is vannak ilyen balosok. És ha figyeled a sajtójukat, szépen előjönnek a "régi" gondolatok. Csak figyelmesen köll olvasni:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 16:48:25

gargoyle,


"minden szemelyisegteszt szerint jobbos vagyok gazdasagilag es minimalisan balos tarsadalmilag"


Hahaha. Akkor nemzetiszocialista vagy, egyél meszet:))))))))

Másrészt ne fiamozzál, nem vagy te a gyámom. Továbbá bal-ügyben most már nézzél forrásokat is. Amit eddig a saját valagadból előhúztál, az mocskos gyenge. Jegyet sem érdemel, jövőre találkozunk.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 16:50:23

otvosp,

hááát, magának sem voltak még érvei. De most mán egyiknek sem segítek! Ingyér semmiképp.

irrelevant 2008.07.08. 16:54:16

Hát igen, hogy mi az érv, azt te mondod meg, ezt már tudom.
Hogy ki és mi a balos és jobbos, azt is te mondod meg, meg a linkjeid.
Hogy a balosok idióták, azt sem szabad vitatni, hiszen te mondod.
Vicces, hogy ennek ellenére mindig előhozakodsz azzal, hogy egy jó jobbosnak nincs a zsebében a bölcsek köve. Te mégis "balnyik" hévvel osztályozgatsz.
Ejnye-ejnye.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 16:58:12

otvosp.,


Nyilván azért vallom magam jobboldalinak mert a bal olyan kurva jó, nem? Ebben nagyon sok logika van. Kb. mint elvtársad "érvei", aki azt mondja, hát ezt nem nézem meg, mert ezt gaz jobbosok írták. Micsoda felismerés! Nyilván a kubai kommunista párt egyik funkcija fog írni arról, hogy szar dolog a bal.
Afölött persze elsiklottál te is, és mások is, hogy Francot pl. nem kívántam betoszni balra. Az nem baj. Inkább próbáljuk meg bizonyítani a lehetetlent, és tök mindegy, a vitapartner mennyi forrást, és érvet hoz, egyiket sem fogadjuk el, mert a saját, a priori feltevéseinkbe az nem fér bele.
Metternich mint nacionalista, Mussolini mint szabad versenyes kappancs, és egyéb nonszenszek. Napi rendszerességgel, redundáns hülyeség.

irrelevant 2008.07.08. 17:01:58

Nem érted. Rossz napod van?

A "balidióták" kifejezés meg az általad hozsannázott ideális jobbos attitűd valahogy ellentmondásban van, nem értünk egyet?

Csak még egy apró megjegyzés: belinkelni 4x100 oldal angol szöveget egy "olvasd el kis hülye" megjegyzés után, majd tele szájjal kiröhögni a másik kommentelőt, na az nem vita. Legfeljebb nálad, neked ez a módszered, ezt tudjuk.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 17:07:25

otvosp,

bocsi, de ennek előzményei vannak. Lehet, hogy nekem is elborul az agyam de emancipátor eftás csak a maga kútfőjéből húzza elő a dolgokat, én pedig igyekszem forrásokra hivatkozni, majd ő azokat ad hominem elutasítja - és tetted korábban ezt te is.
Még mindig arra vagyok kíváncsi, hogy ha a jobb per def. a rendet, stabilitást szereti, akkor hogy a tökömben lesznek jobbosak azok, akik a felfordulásért meg a forradalomért vannak oda? Vagy megint valami dialektika volna?

irrelevant 2008.07.08. 17:14:17

Nem, te nem "igyekszel forrásokra hivatkozni", hanem kinyitod a kedvencek mappát és benyomsz egy-két(-három) könyvet egy röhögéssel körítve. Ez továbbra sem vita. Szerintem egy vita (pláne ha nem valami tudományos fórumon zajlik, hanem egy mezei blogon) úgy néz ki, hogy a vitapartnerek saját véleményüket ütköztetik.

Nem pedig visszaböfögik, sőt, egy az egyben belinkelik, amit olvastak. Láttad a Good Will Hunting c. filmet? Na amit te csinálsz, az arra a srácra emlékeztet, akivel Will vitatkozik az elején az amerikai történelemről. Nézd meg ha nem vágod.

"hogy a tökömben lesznek jobbosak azok, akik a felfordulásért meg a forradalomért vannak oda? Vagy megint valami dialektika volna?"

Talán úgy, hogy ez nem olyan mint valami hivatali űrlap.

hazaszeretet - megvan
istenfélő? - rendben
családcentrikusság - OK
rend, stabilitás - NOCSAK! Ez a rubrika üresen maradt, maga nem lehet jobber! Viszontlátás!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 17:19:28

otvospeter,


Az miért hazaszeretet, hogy szétverjük az egyik legszebb és legfontosabb magyar teret? Hogy rongálunk? És mi az istenfélő a dobálózásban és az erőszakban? (továbbá a terjedő sámánhitben) Milyen családcentrikusság? Olvasod is, amit írsz, vagy reflexből írod?

Én nem kipipálgatásra céloztam, távol álljon tőlem. De ha van jobb és bal, akkor vannak jellemzőik, különbségeik. És jellemzően a jobb a stabilitást és a rendet szereti, a bal meg a haladást - amióta léteznek. Tagadhatod, hogy léteznének, de 1) most nem én hoztam föl, 2) eftás emlegette, 3) akkor nincs miről beszélnünk.

Csak egy újabb szánalmas kenegetésről van szó, hogy en bloc a jobbra kenjük rá a sok szart. Valahogy az ilyen "tisztázó" izékből mindig a bal jön ki jobban, mint a Szabad Népnél.
Vajon miért?

irrelevant 2008.07.08. 17:26:04

Magadból indulsz ki, Gabrilo? A te erőlködésed célja az, hogy minden szart elháríts a jobbról és a balra kend. Idézz tőlem, mikor tagadtam a baloldal bármilyen bűnét. Nem tudsz ilyet úgysem.

De ezeknek a majmoknak a lebalosozása rajtad kívül senkinek sem jutna eszébe. Ők maguk is széljobbernek tartják magukat, erre jössz te és kijelented, hogy ezek nem jobbosok ám, hanem balosok, mert kukákat borogatnak. Mert kukákat a balosok borogatnak, fúj-fúj. Amúgy meg addig csűröd-csavarod itt is, meg a Konzin is, meg mindenhol, ahol előfordulsz ezt a jobb-bal felosztást, hogy a végén már értelme sincs más, mint hogy megmutassa, hogy te személy szerint kitől határolódsz el és kitől nem.

Kicsit beszűkült a gondolkodásod.
A jobboldalnak sem egy irányzata van, hanem sok. Ahogy az előbb mondtam: nem űrlapos a dolog.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.08. 17:28:57

Szervusz, Tölgy! Örömmel várnánk, ha kifejtenéd KKTT-től eltérő álláspontodat a Reakció blogon, érdekelne az okfejtésed. :)

Kopiás Attila Steve 2008.07.08. 17:30:51

Gabrilo: Tautológia.
Ha különböző vonalak mentén úgy definiálod a jobboldaliságot, hogy neked szimpatikus legyen, a baloldaliságot pedig, hogy ne, akkor minden szimpatikus dolog jobbos lesz és minden nem szimpi balos. Mintha egy lineáris skála létezne, éppen felállna a francia parlament. Holott ahány ember, annyi vélemény, annyi ideológia, gondolat, nézőpont. Ahogy konzik is képesek egymásnak ellentmondó dolgokat leírni (és ez tök jó), úgy nemkonzik is.
Hiába rángatsz elő neked releváns kiragadott idézeteket ismert baloldalinak nevezett gondolkodóktól amelyek pejoratív színben tüntethetnek fel minden balost.
Te úgy döntöttél, neked mindenki balos, aki nem konzi. Ok.
Másik vonalon úgy döntöttél, a balos gondolkodók rosszak, lásd marxengelslenin. Ok.
Viszont ha ezt a kettőt egy rendszerbe rakod, akkor kiesik az a kb 99%-nyi ember, akit ugyan balosnak tartasz, de nem példakép számukra az ókomcsi triász.

És tudom, olvassam a sajtót. Figyeled amúgy, hogy honnan szeded a terminus technikusodat? "Nézzünk csak bele a Magyar Nemzetbe és máris láthatjuk, amint ordas idők szele teszi be a lábát." és hasonlók rémlenek?

Amúgy meg baromira nem izgatnak az önmagukat balosként definiáló társadalompolitikai elméletek, ha engem akarsz ekézni, akkor a Gandhi-MLKing féle vonalat rugdosd inkább. A te álláspontodban nem az nem tetszik, hogy nem vagy balos, tök király. Az érvelésrendszered az, ami formállogikailag nem állja meg a helyét a szememben, az önellentmondások tengere zavar csak...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 17:31:26

otvospeter,


De tudok, nem is egyet. Miközben én elismertem a jobbos katonai-és egyéb rezsimeket azoknak (meg személyiségeket, úgyis mint Franco, vagy pl. eszem ágában sincs balosnak nevezni Maurrast), amik, te folyamatosan mentegettél jobbra balos rezsimeket.

És még mindig nem érted, bánja a kánya, hogy ők magukat minek nevezik. Felőlem akár a Lila Elefánt Ősszövetségének is hívhatják magukat. Attól még elmondhatom, hogy szerintem ez röhejes? Megengeded? Vagy megsértem a kiegyensúlyozott és objektív képecskédet a világról?
Kár, hogy nincs már fönn a Heti Válasz honlapján Ablonczy írása arról, mit jelent jobbosnak lenni, hátha azt legalább tudnád értékelni. Persze nem.

És hol a frász karikában tagadtam én, hogy a jobbnak több irányzata van? Ráolvasással dolgozol?

Mindez nem mossa el, hogy amikor először hívták magukat valakik "baloldaliaknak", ők a felfordulás hívei voltak. Velük szemben a "jobboldaliak" pedig a rendé.
Ezeket a dolgokat csak masszív történelemhamisítással lehet maszatolni, amolyan jó bolsi módra, mint teszik azt itt sokan, gyakran.

Pilgrim 2008.07.08. 17:34:36

Rendkívül szimpatikus, amikor valaki immáron hónapokon át az 50-es olvasmányi listájáról mondja vissza élményeit és csak azzal érvel, ha kell, ha nem. Mellé még azt is képzeli, hogy ebben a témakörben csak ő lehet otthon, minta huszonévesen zsebre akarná tenni Millt, vagy Hegelt, mert már ő olvasott olyat is. Pedig nem, ezeket egy első-mádodéves éves politológus-, joghallgató is álmából felébresztve löki, szóval visszább az agarakkal...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 17:35:13

Steve,


már megint a ráolvasás.


1) "akkor minden szimpatikus dolog jobbos lesz és minden nem szimpi balos. "

Bocs, de nem. Lásd följebb. Az igaz, hogy sokkal kevesebb van a jobb számláján, mint a balén, ezt elismerem, nyilván ezért vállalom inkább ezt. De nem vagyok pl. Maurass-hívő, oszt mégsem balosozom le. Noch dazu, Horthy híve sem vagyok, őt sem balosozom le. És Scruton sem a kedvencem, de hülye lennék, ha lebalosoznám. Tisztul?

2) "Te úgy döntöttél, neked mindenki balos, aki nem konzi."

A másik marha nagy tévedés. A Konzervatórium igen tetemes része nem konzervatív, hanem klasszikus liberális, libertárius, stb. De hogy balosok lennének? Hombre, nemár!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 17:36:54

Pilgrim,


aha, ok. Az egész úgy kezdődik, hogy próbálok valamit mondani, amire a válasz, "nakisköcsög, oszt ki vagy te?" És akkor hozok forrást, akkor meg azok 1) szarok, 2) jaj már megint, 3) ezt mindenki tudja.

Élvezetes így a vita, tényleg.

gargoyle 2008.07.08. 17:44:56

kosz mindenki hogy bealltatok gabrilo ele, en mindig kotelessegemnek erzem valaszolni de azert faraszto (: jo, tudom ti regebb ota birjatok (:

annak is orulok hogy mindenkinek ugyanazt a rizsat nyomja, kicsit aggodtam hatha bennem van a hiba de ezek szerint megis o a "kulonleges"

gabrilo: ha szerinted a jobb es baloldalon is akadnak jo es rossz emberek es ervenyes es ervenytelen gondolatok akkor miert allitottad ezek ellenkezojet par oraja? azt fejtegetted teli szajjal hogy a rossz nem lehet jobb es a bal nem lehet jo. orankent valtozik a velemenyed vagy csak a memoriad nem terjed addig? :o

Pilgrim 2008.07.08. 17:46:39

Gabrilo, rendben van, tény, hogy kellemesebb úgy a vita, ha a partner érveket, forrásokat, linkeket hoz, ez teljesen korrekt. De ne gondoljátok már azt, hogy nálatok van a bölcsek köve és tanítjátok a pórnépet.

A Konzervatóriummal kapcsolatban is egyetértünk, de akkor miért hívják konzervatóriumnak? A "pórnép" még a végén félremegy, ha csak a hangzatos jelszavak, blogcímek és ottani olvasmányélmények alapján akar konzivá válni. :)

irrelevant 2008.07.08. 17:52:39

Gabrilo

"te folyamatosan mentegettél jobbra balos rezsimeket."

Aha, ja. És itt vagyunk megint a rögeszmédnél, hogy a rezsimek mibenlétét te döntöd el.

Tudod mit, fordítsuk meg a logikát, akkor talán megérted. A bevett kategorizálással ellentétben te a náci Németországot balosnak tartod, tehát balra mentegetsz jobbos rezsimeket. Állandóan.

"Attól még elmondhatom, hogy szerintem ez röhejes? Megengeded? Vagy megsértem a kiegyensúlyozott és objektív képecskédet a világról?"

Elmondhatod, el is mondod. Ahogy én is elmondom, milyen röhejes a te erőlködésed a kukaborogató majmokkal kapcsolatban, hogy ballernek állítsd be őket.

"Kár, hogy nincs már fönn a Heti Válasz honlapján Ablonczy írása arról, mit jelent jobbosnak lenni, hátha azt legalább tudnád értékelni. Persze nem."

Ajjaj, elfogyott a link? :(

"Mindez nem mossa el, hogy amikor először hívták magukat valakik "baloldaliaknak", ők a felfordulás hívei voltak. Velük szemben a "jobboldaliak" pedig a rendé."

Picit megrekedtél a francia forradalomnál. Azóta történt egy s más a világban. Persze még ezzel a felfogásoddal sem lenne baj, ha nem ilyen lesajnáló módon osztogatnád a linkeket és a szmájlikat a porban csúszó-mászó terrorista balnyikjaidnak. A stílus maga az ember, tudod.

irrelevant 2008.07.08. 17:56:38

Gabrilo, a sértődöttséged alaptalan. A "vitáid" nem úgy szoktak zajlani, ahogy te leírod, hanem először is rácuppansz egy félmondatra, amit ballernek nyilvánítasz. Egy pici nevetgélés és egy kategorikus kijelentés után (pl. "az nem úgy van, de nem ám :DDDD") megvárod a választ, majd belinkelsz 400 oldalnyi szöveget bizonyítékképp. Tudod, hogy senki nem fogja elolvasni, de azért megteszed. Utána pedig már csak erre kell hivatkozni, meg a másik kommentelő műveletlenségére. Ennyi a "vitád". Meg az "érveid".

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 17:58:06

Nu, röviden reagálok, oszt szerencsétek van, mert ki van adva nekem egy meló, és ha nem végzek vele, rálépnek a tökömre, azt meg azért mégse:)) (Illetékes remélem nem olvassa:-DD)

gargoyle,

épp a jobbosoknak és a konzerveknek az egyik alapvető felismerése az, hogy az emberben van jó és rossz is. Olyat én biztos nem mondtam sehol, hogy jobbos nem lehet hülye, vagy rossz ember. Én történeti-filó és egyéb nézőpontból közelítettem meg a dolgot, és a jobb per def. ellentétes a forradalommal és a felfordulással (eztet sem én találtam ki, Molnár Tamás is ezt írja... persze WTF is Molnár Tamás...)
Hülyék, rosszak, jók, okosak, stb. mindenhol vannak (természetesen azért más arányban:)))).
Az más kérdés, hogy a baloldali gondolkodásmód szvsz. a valóság és az emberi természet rossz előfeltevéseiből indul ki, és ezért rossz következtetésekre is jut - erről van szó itten. Minden irányzatnak vannak episztemológiai, ontológiai és egyéb előfelvetései, amire aztán később építi a gondolatait. És szerintem ebben a jobberek /konzervek állnak sokkal jobban, a bal pedig téved. Attól meg még lehet valaki "jó ember", hogy téved:))

Pilgrim, kérdésedre válaszolva:


Azért hívjuk Konzervatóriumnak, mert a legeslegelején kb. öt fővel számoltunk, ők konzervatívok voltak, és addigra a névötlet már pont megvolt. De azt sosem gondoltuk, hogy pl. csak keresztény-reakciósok írhassanak oda, mert nem akartunk ennyire zárni. Ezért az ateista libertáriustól a vérreakciósig sok minden van nálunk, és nem is értünk mindig mindenben egyet, sőt! (Jó, balos nincs, de valahol meg kell húzni a határt:)))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 18:03:26

otvosp.,


nem rekedtem meg a francia forradalomnál, de a bal-jobb felosztásunk onnan jön. Most már lehet, hogy idáig is eltörölnék sokan a történelmet, már nem lehet, így jártak.

A nácik, akik szerinted jobbosok. Na, tőlük néhány passzus, ezt nem akartam előszedni, mert mindig a "hülye forrásaimmal" jövök, de talán Goebbels és Hitler e téren rendben lesz:

"1940 (Völkischer Beobachter, December 11, 1940); calls himself
an arch-democrat, Munich, November 8, 1938 (V.B.,
November 10, 1938); calls National Socialism the ” truest
democracy,” Berlin, January 30, 1937 {V.B., January 31,
1937); calls the National Socialist constitution democratic,
Berlin, May 21, 1935 (V.B., May 22, 1935); also in Mein
Kampf (Munich: Eber, 1939), p. 99: ” The truly Germanic
democracy with the free election of the Leader, who is
obliged to assume full responsibility for all his actions.”
Goebbels: Calls National Socialism an ” authoritarian democracy” (speech before the press, May 31, 1933); calls
National Socialism a ” Germanic democracy ” (speech before
the press, Frankfurt, June 21, 1933) ;951 calls National
Socialism ” the noblest form of European democracy,”
March 19, 1934; admits that Nazis do not talk much about
democracy but insists they are nevertheless the executors of
the ” general will ” {V.B., April 25, 1933).
Rudolf Hess: Calls National Socialism the ” most modern
democracy of the world ” based on ” the confidence of the
majority."

Ha valaki nem hiszi, a megjelölt forrásoknál utána lehet nézni.

Nem vagyok sértődött, azért, mert mások képtelenek vitázni. Az érveket azért illik forrásokkal alátámasztani, hogy ne a sete-suta én legyen az egyetlen forrás. Majd aztán jön, hogy minden forrás szar, ezért én is mehetek a levesbe. Neked is az a bajod, kedves Péter, hogy ha valami cáfolja a saját véleményedet, amit kialakítottál magadban, akkor az kínos, és biztos nem is igaz. Én a forrásokat azért hozom, hogy igyekezzem ezt elkerülni.
De nektek semmi sem elég.
Kenjétek a hajatokra a ballerséget!

gargoyle 2008.07.08. 18:06:58

gabrilo: mar ne haragudj de ne tetesd magad megerto josagos apukanak, mikozben a baloldali gondolkodasmodot en bloc lehulyezed es a satan gyermekenek nyilvanitod. oszt ha valaki beszol a jobbosoknak akkor meg megsertodsz hogy orrbagtak a jatszoteren. te nem torteneti-filo nezopontbol kozelited meg a vilagot, hanem eltorzult nezopontbol, amibe csak a kicsiny, szuk korlatos elkepzeleseid fernek bele, barki mase ha betorne tragedia lenne.

ha a jobboldal ennyire ellentetes a forradalommal akkor kerlek nyilvanits velemenyt a mai jobboldal kanonikus esemenyerol, 56rol. azt biztos jol ismered de ha gondolod belinkelek 40 linket .)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 18:10:36

gargoyle,


a baloldaliságot tényleg tévedésnek tartom. Ettől még lehetnek ballerek jószándékúak, meg kedvesek és aranyosak. A kettő miért mondana ellene egymásnak? És hát, hogy mi a baloldaliság, aztat megírták már rajtam kívül elég sokan, a linkektől meg menekülsz.

56?
Ez az ultimate érv minden ballernél:))))))
Akkor, vissza a "jobber", vagy legalábbis hagyományos tradícióhoz. Mondjuk Szent Tamás: a zsarnokság ellen lázadni legitim. Helómi?:)
Egy.
Kettő.
Én több olyan XX. századi szerzőről is tudok, akik semmiféle ideológiát nem láttak 56 mögött, így nem lehet rásózni a címkéket. Arendt, Kolnai is így gondolták.
De hogy egy kicsit gonosz legyek, mivel a kommunista éra forradalmi rendszer volt, így 56 simán lehet ellenforradalom, és akkor a genuine jobber averzió is megszűnik:))

gargoyle 2008.07.08. 18:11:09

gabrilo: a forrasaidat pont azert kenheted a hajadra mert teljes mertekben megbizhatatlanok. altalaban vagy 1. elfogult szerzok akik prekoncepciokkal elnek vagy pedig ami meg rosszabb 2. resztvevok.

hallottal te arrol a tudomanyos eszkozrol hogy forraskritika? ranezesre uj szo a szokincsedben...

mar ne haragudj de 80as iq felett barki hogy gondolhatja, hogy mondjuk hitler magat paranoid elmebeteg tomeggyilkosnak fogja deklaralni? nyilvan azt allitja hogy o a telapo, a husveti nyul es az urjezus egyben, es elhozza a vilagbeket. de ha ezt el is hiszed kritika nelkul az rolad meg rosszabb velemenyt allit ki.

irrelevant 2008.07.08. 18:14:22

"Neked is az a bajod, kedves Péter, hogy ha valami cáfolja a saját véleményedet, amit kialakítottál magadban, akkor az kínos, és biztos nem is igaz."

Az nyilván lehetetlen, hogy másképp gondolom mint te. Hiszen a linkjeid tévedhetetlenek.

Tudom már, mi hibázik nálad, Gabrilo: eleve megkérdőjelezhetetlennek tartod a véleményedet, ezért vitára sor sem kerülhet. Hiszen aki másképp gondolja, az hülye és műveletlen. Elég neki egy pár végigolvashatatlan link meg egy kis nevetés. Rohadtul nem is vagy kíváncsi a tiédtől eltérő véleményekre - csak azt nem értem, hogy akkor miért nem maradsz meg a könyveid közt, minek erőlteted ezt a kommentelést.

Így, ahogy te csinálod, bárki bármiről tud "vitázni" egy fél napos keresgélés után a neten. Nem nagy kunszt. Bár neked megvan az a helyzeti előnyöd, hogy el vannak mentve a linkjeid a "kiajobber" témában. De attól ez még továbbra sem vita.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 18:14:51

gargoyle,


belelépsz a kurva nagy ismeretlméleti posványba? Szerinted prekoncepciók nélküli ember hol a tökömben létezik?
Elárulok egy nagy titkot: az emancipátor-haladó irányzatok (meg ügye Adorno et. al.) úgy gondolják, az előítélet rossz, és kb tabula rasa a cél, meg az előítéletektől való megszabadulás.
Csak hát, az előítélet az, ami miatt nem üt el a villamos. Előítélet, mert még sohasem próbáltam ki, de nem is akarom, "előítélek", hogy valószínűleg ő az erősebb. Akkor most gonosz prekoncepciózus figura vagyok, ráadásul diszkriminatív a mozgásban lévő villamossal szemben?

Elfogulatlan szerző nincs. Ahogy a "tudományos objektivitás" c. nonszenszt kb. 80 éve szanaszétverték. Ennyire nem vagy up-to-date? Szerinted melyik az a történész, filozófus, akinek nincsenek eszméi, meg elképzelései a világról? szerinted van egy lecsupaszított "ember", vagy amikor a kutató belép az irodába/könyvtárba, akkor otthonhagyja a nevét, neveltetését, mindenét?
Ekkora deontikus ökörséget meglehetősen régen hallottam.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 18:17:10

otvosp,


nem tévedhetetlenek, ja és még valami: a legtöbb, amit ma linkeltem, kifejezetten tűrhető terjedelmű (leszámítva a könyveket), nyugodtan meg lehet nézni.
De nem cáfolni akarod, figyelmen kívül hagyni - mert az úgy kényelmes.

Akár hiszed, akár nem, engem már győztek meg vitában, de úgy valóban nem hogy "bazeg te hülye vagy és szarok a forrásokra, mert azok úgyis hülyeségek és különben sem cáfolhatatlanok" - utóbbit természetesen úgy, hogy bele se néz.
Nagy kunszt.
Nem nagy kunszt. Akkor nyomjad te is, de ez a mártírszerep iszonyú hülyén áll.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 18:20:26

Ah, mit találtam! Na, ezzel búcsúzom:))

Jobbosnak lenni

Márai Sándor jól eltalált kifejezésével élve a magyar baloldal két nagy entitásra osztható, úgymint sértődöttekre és féltékenyekre. Az előbbiek állandóan neheztelnek a társadalom nagy részére, amely európaiságukat nem értékeli, Bourdieu-t nem olvas, Farkasházy Tivadart nem találja viccesnek, és Fencsik Flóráról még csak nem is hallott. Ellenben mókusfarkat akaszt az autórádió antennájára, és bizony, kedveli a szotyit. A féltékenyek rendszerint szeretik az Érdekegyeztető Tanácsban dívó rövid ujjú ing, kigombolt gallér, csálé nyakkendő összeállítást, semmi bajuk a szotyival, nagy ívben tesznek az emberi jogokra, Tibetre és az ózonlyukra. Kedélyesen szemlélik a hömpölygő magyar életet, és ifjabb korukban kézilabdáztak. Egyvalamitől lesznek idegesek: ha bárki megkérdőjelezi azt a hatalmas tudástőkét, melyet az 1947 és 1990 közötti évtizedekben halmoztak fel.

A jobboldal sokkal összetettebb képződmény. A magyar politikai eszmetörténet egymástól tisztes távolságra levő csoportjai sorakoztak fel a polgári tábor mögé. Vannak zárt nyakú parasztinget és hetyke bajuszt viselő táncházbarátok, akik a Fidesznek a népi kultúra felé tett lépéseit értékelték, és Erdélyben tapasztalták, hogy Orbán Viktor nevét micsoda respektussal ejtik ki. Vannak olyan egykori SZDSZ-szavazók, akik komolyan vették a párt liberalizmusról, antikommunizmusról, éjjeliőrállamról vallott nézeteit. Mentségükre legyen mondva, a kisebbik kormánypárt akkor még nem a diplomás-minimálbért tűzte zászlajára. Vannak olyan hagyományos középosztálybeliek, akiket csúnyán megtapostak a kommunizmus alatt, és a hetvenes években végre ki tudták rúgni a kényszerbérlőként a hallba költöztetett ávóst meg az élettársát. Vannak még olyanok, akik esküsznek a sumer-magyar rokonságra, a pilisi Ősbudára, és mélységesen elszomorodnak, ha Pap Gábor és László András (van, aki e két nevet nem ismeri?) egymással vitába keveredik. Jó páran viszolyognak a "jobboldali" megjelöléstől, mert az darutollat, kiugrást, halálhörgést, siralmat idéz bennük. Ők normális életet szeretnének a gyerekeiknek, egészséges fenntartásokkal viseltetnek a mássággal szemben, védenék a környezetet, rokonszenvet éreznek a határon túli magyarok iránt, és nem szeretik a lopást. Tudtukon kívül ők az igazi konzervatívok. Milyen is hát egy jobboldali?

A jobboldali elsősorban olvasott. Igenis kézbe veszi a Népszabadságot, a Beszélőt, a HVG-t, sőt még az Eszméletet is. Néha erőt vesz magán, és a Klub Rádiót (az SZDSZ Pannonját) is meghallgatja. Nem büszke arra, hogy mit nem olvas. Nem elégszik meg untig ismételt lózungokkal és tendenciózus sajtószemlékkel. A jobboldaliság: műveltség.

Jobboldalinak lenni arányérzéket jelent: a nekünk nem tetsző tényeket is tudomásul vesszük, elemezzük, a nekünk tetsző hírek jelentőségét nem túlozzuk el, azokat forráskritikailag ellenőrizzük. Tehát kerülendő a "nemzeti" könyvesboltokban az eladóval sipító fejhangon folytatott párbeszéd arról, hogy mi Medgyessy Péter eredeti neve. És talán be lehet látni azt is, hogy Nádas Péter valószínűleg tartalmasabb író, mint némelyik, immár negyedik köteténél járó, jobbszélről író publicista.

Jobboldalinak lenni igényt és iróniát jelent. A finom árnyalatok művészetét. A nem behódolást. Azt a fölényt, amellyel hegyibe lehet kerülni azoknak, akik például - bal- és jobboldalon egyaránt - kommunistázzák Sütő Andrást, vagy fitymálják egyházainkat. Jobboldalinak lenni biztonság saját világképünk maradandóságában, és hit abban, hogy előbb-utóbb helyreáll a dolgok természetes rendje. A jobboldaliban van készség arra, hogy a szemben állók között is elismerje a szellemi teljesítményt és a következetességet. Seres László, Babarczy Eszter vagy Bozóki András véleményére akkor is odafigyel, ha éppen nem ért vele egyet.

A jobboldalinak a jobb- és a baloldali terrorral egyaránt baja van, viszont nemtelennek tartja, ha szüntelenül egy hatvan éve kimúlt rendszerrel bunkózzák le. A jobboldalinak - jó hír - nem kell feltétlenül háromrészes öltönyt és bambusznyelű esernyőt hordania, nem kell kívülről megtanulnia a Szindbád hazamegy-et, és nem kell tudnia tarokkozni.

Bár az utóbbi kettő még nem ártott meg senkinek.

A jobboldali meg tud barátkozni az internettel, a véleményszabadsággal és a homoki borokkal.

Csak az önhitt s ebből fakadóan türelmetlen korlátoltsággal nem.

Másként miben különbözik Aczél Endrétől?

A szerző történész

irrelevant 2008.07.08. 18:23:49

Nyomja akinek két anyja van.
A szellemi faszverésed nem az én műfajom :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 18:24:28

otvosp,

így jártunk:)) Most viszont elhúzok olvasni, mert legközelebb nem lesz elég forrásom.:D

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 18:26:51

Szamárfül,


Ablonczy, asszem. De valami fórumon találtam, a Jóistenke háta mögött, és emlékeztem rá:)))

józan' 2008.07.08. 18:29:51

"otvospeter 2008.07.08. 18:23:49
A szellemi faszverés"

Bahh :-D

míly találó kifejezés!

gargoyle 2008.07.08. 18:33:56

gabrilo: kozepesen elegansan kikerulted a kerdest.

szoval szerinted 56 nem jobboldali forradalom?

mit jelent az ellenforradalom a te szemszogedbol ha a forradalom kizarolagos baloldali jelenseg?

ha 56 nem jobboldali ertekekkel biro forradalom miert tuzi ki a zaszlajara mindegyik jobboldali part, mozgalom, himzoszakkor?


a tudomanyos objektivitas es elfogulatlansag abszolut ertekben valoban nonszensz, de a ra valo torekves a tudomanyos modszer maig elfogadott resze. a te forrasaid (es te magad) egyaltalan nem torekedtek erre.

a villamos ala meg nem azert nem lepek mert eloiteleteim vannak, hanem mert gondolkodo ember vagyok es a tapasztalatok alapjan kovetkeztetek. amennyiben a kovetkeztetessel ellentetes adatok jutnak a birtokomban akkor - veled ellentetben aki hulyesegnek minositi azokat es marad boldog szellemi gyengesegben - beepitem, modositom az elmeletet.

az hogy eliteleteid vannak szomoru dolog a vitara nezvest, azt hogy ezt habzo szajjal buszken vallalod sot ugy veled halado dolog kimondottan visszataszito posvanyra utal. kicsit furcsa elkepzeleseid vannak a gondolkodasrol, en is iszonyat mennyisegu konyvet fogyasztok de veled ellentetben nem a betu/perc az ami meghatarozza egy ember intelligenciajat, te meg szurkeallomanyaktivitasbol ma elegge pango teljesitmenyt nyujtottal.


az altalad bevagott idezet azon kivul hogy baromsag es onmosdatas kevereke tartalmaz par szamodra megfontolando gondolatot, amit itt szajkozok en is meg a tobbiek is de le se szarsz minket.

"Jobboldalinak lenni arányérzéket jelent: a nekünk nem tetsző tényeket is tudomásul vesszük, elemezzük, a nekünk tetsző hírek jelentőségét nem túlozzuk el, azokat forráskritikailag ellenőrizzük."

"Jobboldalinak lenni igényt és iróniát jelent. A finom árnyalatok művészetét."

"A jobboldaliban van készség arra, hogy a szemben állók között is elismerje a szellemi teljesítményt és a következetességet. Seres László, Babarczy Eszter vagy Bozóki András véleményére akkor is odafigyel, ha éppen nem ért vele egyet."

a mai termesed a fentiek szikrajat sem tartalmaza, nem voltal igenyes, ironikus, nem voltak arnyalataid, nem tekintettel ki a szellemi szemellenzodon kivul sehova, nem vettel tudomasul SEMMILYEN neked nem tetszo tenyt es a forrasaidat nem ellenorizted (a tobbi hozzaszolot olvasva regota nem teszed) kritikai attituddel.

ideje lenne a nagyrabecsult publicisztika tanacsait megfogadnod, ha mar ennyire szimpatikusnak tartod.

józan' 2008.07.08. 18:38:29

"Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 18:25:18
ps.

Eszerint sem jobbosok. Micsoda képmutató!

www.hetivalasz.hu/cikk/0807/sajnalom_orosz_jozsef_de"

Ez egy szimpla "mosom kezeimet" cikk. (értsd: azilyenaznem jobboldal, azilyenaz csürhebanda)

Nyilvánvalóan "el kell határolódni" tőlük, nem új jelenség ez, mióta kedves ferencünk azzal vádolja a magyar jobboldalt, hogy "tudatosan összemossák magukat a szélsőségekkel".

gargoyle 2008.07.08. 18:38:46

gabrilo: ez a heti valasz link azt mutatja hogy neked nem szabad tevet nezni, mert a csillagok haboruja utan lezerkardot mesz vasarolni a keravillba. mar megint itt egy jobboldali aki allitja hogy bar o egyetert veluk de akik randaliroznak az nem jobboldali .) a publicisztika moge kommentelok meg szinten azt tamasztjak ala hogy a ket tabor egyaltalan nem fedi at egymast, tok veletlen ugyanaz a velemenyuk .)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 18:40:43

gargoyle,


Ha nem érzed abban az öniróniát, hogy betettem ezt a cikket, akkor a hiba a te készülékedben van:)))

Viszont mindig meghallgatom Seres, Babarczy véleményét. Nem feltétlenül értek velük egyet, de meghallgatom és gondolkodom rajta. Sőt TGM véleményét is meg szoktam hallgatni.

Mármost az előítéletekről:

"a villamos ala meg nem azert nem lepek mert eloiteleteim vannak, hanem mert gondolkodo ember vagyok es a tapasztalatok alapjan kovetkeztetek."

Miért téged ütött már el a villamos? De tényleg! Ugyanis csak az a tapasztalat. Ha nem ütött még el, mégsem állsz elé, akkor bizony előítéletes vagy. Pfuj.

A forrásaimat meg se nézted. Akiket linkeltem, azok mind elismert kutatók és tudósok, akik történeti forrásokból dolgoztak (igen, még Goldberg is - akkor is, ha apró pontokon egyébként a könyve sántít). A forráskritika ugyanis ezeknél a figuráknál kötelező, és azt minden kutatásnál meg kell csinálni. A JOhn Ray-oldalak pedig az arc publicisztikáit tartalmazzák, ő maga PhD és ott vannak a cikkekben a hivatkozásai is. Ám ezeket meg sem nézted. Tehát a forráskritika-érved bukó, szintén.

"ha 56 nem jobboldali ertekekkel biro forradalom miert tuzi ki a zaszlajara mindegyik jobboldali part, mozgalom, himzoszakkor?"

Ha három árpádsávosba bugyolálom magam egyszerre, jobb magyar/jobbos leszek? Ilyen hülyeséget azért te sem mondhatsz.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 18:43:33

gargoyle,

hol ugyanaz a véleményük? Tudod, ezeknek mi a véleményük? A buzikat a dunába, a zsidókat meg utána? Kérlek, keress nekem forrásokat arra, hogy a Heti Válaszban, a Reakción vagy akár a MN-ben bárkinek is ugyanez lenne a véleménye!
Vagy már megint csak a maszatolás megy?

gargoyle 2008.07.08. 19:05:57

gabrilo: ja hogy onironianak szamit hogy azt allitod te vagy a tudas fellegvara aztan belinkelsz egy altalad jonak, ertekesnek tartott cikket ami mindazt megkoveteli az ertelmes, tudos emberektol amiben te hianyt szenvedsz? bocs ez szerintem nem onironia ez valamifele disszonans zavar. nem problema a fejedben a tobb, egymasnak ellentmondo igazsag?

a villamosrol:
ha nem tudod megkulonboztetni a prekoncepciot a kovetkeztetestol az fogalmi zavar, a sok tudos konzervativ mellett ertelmezo keziszotart is javaslok. nem kell hogy elusson a villamos, ha mar lattam hogy 5km/h sebesseggel 3kg vas mit csinal a marhahussal. approximalni mar talan te is tudsz innentol :P a prekoncepcio az lenne, hogy a villamos rossz, elkerulom mert undorito. akkor is ha vattacukorbol van es orgazmust okoz ha elut.

az elso ket forrasod szerzojet megneztem, mindegyikrol elegge uvolt hogy fanatikus neokonzervativ heja. innentol toluk a jobboldal tetszoleges mosdatasa es a baloldal szapulasa hiteltelen, hiszen a telefonkonyv elemzese alapjan is ugyanarra a kovetkeztetesre jutnanak, mint sztalin naplojanak olvasasakor. valoban nem olvastam el hirtelen mind a 2 konyvet plusz a linkelt elemzeseket, tenyleg en vagyok a nevetseges hogy egy blogon nem erzem szuksegesseget ezek atnyalazasanak. de majd legkozelebb azzal kezdem kora reggel hogy "szia gabrilo! " es ha nem olvasod el 5 perc alatt akkor hangosan foglak kirohogni. nem, erre nem az az ellenerv, hogy te mar olvastad a haboru es beket, tanulj meg elvonatkoztatni .)

a "kituzi a zaszlajara" kifejezes mast is takar nem csak a lobogo mint fizikai fogalom felvonasat. jezusom, nem ugy volt hogy te olvasott ember vagy?

keressek a reakcio blogon 42 kulonbozo hozzaszolot akiknek ugyanaz a velemenyuk? ketled hogy percenkent egyet talalok siman a kulonbozo topickok kommenteloi kozott? az altalad linkelt heti valasz publicisztika kommenteloi is kb 50%ban helyeslik a verest, illetve "ok is megtettek volna ha ott vannak".

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.08. 23:01:00

Az 1938-as I. Zsidótörvényt NEM EGY DIKTÁTOR és nem egy diktatúra hozta,

hanem a Magyar Országgyűlés,mint törvényesen megválasztott népképviseleti szerv, a Magyar Állam Szuverenitásának Törvényes Gyakorlója!!

Már BOCS, de mocskos ruszki megszállás előtt itt 1000 évig egy JOGSZERŰEN, alkotmányosan MŰKÖDŐ ÁLLAM VOLT, még akkor is, ha MA EZ A ZSIDÓKNAK és KOMMUNISTÁKNAK

NEM TETSZENE !!!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.08. 23:10:26

Gabrilo, könyörgöm, egy olyan pubi, ami buziverésügyben a "deakomcsik húdesokmilliárd", meg hogy "nemisbíromlélegeztetőgépbenkifejezni" idézése nem vérciki?

Tuti, tényleg nem? Az Oroszt bántották, de a komancsok eltapsoltak xxxx milliárdot érvelés tuti, hogy nem tré?

Csak kérdezem, bár közben sokadszor konstatálom, hogy nem véleltlenül nem olvasom a konzervatóriumot. Én nem az a fasza (nemjobboldali, bár Árpád-sávozó) vagyok, aki ugyan nem bírja nézni, de csak azért is odamegy.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.08. 23:15:53

"a baloldaliságot tényleg tévedésnek tartom"

Jobboldali létemre ezt veretes faszságnak tartom.

Bé verzió, nálad van a Bölcsek Köve.

Nem baj, ha ezt kétlem?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.08. 23:23:11

Há nídda, a torrellancia hőse itt is lekomcsizta vitapartnerét.

Kezdek rajta meglepődni, wazz.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.09. 00:19:26

"mavo",

Te EGY VÉRBALOS (vérbajos?!) zsidó vagy, MIT HAZUDOZOL a jobboldaliságodról ??!

Kopiás Attila Steve 2008.07.09. 04:05:16

"Mondjuk Szent Tamás: a zsarnokság ellen lázadni legitim."
Az jó, ezt mondják a kopaszok is, azt meg, hogy mi a zsarnokság, ugye mindenki maga dönti el.

Amúgy hihetetlen, mennyit vagytok képesek szájtépni ezen a jobb-baloldali baromságon. Kossuthista-széchenyista újradefiniálást nem akartok indítani?

Tök jó, mindkét oldal le tudja írni okosan, hogy minden pozitív érték a miénk, a másik oldal gagyi. Egyik oldal sem zavartatja magát attól, hogy adott esetben a sajátnak tartott értékek 95%-át a másik oldal is magáénak tartja, megy az ekézés ezerrel. Árokásó bejegyzésre hajtotok, vagy mi van? Nem kurvamindegy, hogy jobb vagy baloldali volt-e Hitler és a mostani csürhe? Mindenki le tudja írni szép, szabatos körmondatokkal, hogy ő miben hisz, mi az ami szerinte király és mi az, ami szerinte nem király. Ha teszem azt abban éppen egyetértünk, hogy Hitler és a rohammagyarok (különböző nagyságrendben bár, de) gázok, akkor mi a fenének szívózni azon, hogy velünk egyetértőkre kenjük őket? Szekértábor-fetisizmus?
Mondjuk a magyar hordára igaz, hogy jobboldalinak nevezik magukat? Igen. Igaz, hogy számos dologban egyetértenek a jobboldali eszmékkel? Igen, csak azt borzasztóan eltúlozzák. Igaz, hogy rengeteg olyan dolguk van, amitől a különféle jobbosok számos csoportja rosszul van? Igen. Igaz, hogy ezek között rengeteg, alapvetően baloldalinak számító javaslat van? Igen. Igaz, hogy egy büdös kukkot nem értenének a mi egész politológiai témázgatásunkból, mert a többségüknek azt nehéz felfognia, amit épp ő maga mond? Igen. Hát akkor? Ha valaki foglalkozik politikával-politológiával és feltétlenül x évszázaddal ezelőtti kategóriákba akarjuk rakni, hát tegyük, fura hobbi, de hajrá. Nem hiszem, hogy lenne ember, aki teljesen bepasszolna egy egy- vagy kétdimenziós rendszerbe, de mondjuk 1-1 kérdésről már könnyebb eldönteni milyen válasz merre húz. De olyan elemeket, amik nem passzolnak a politikához, társadalomelméletekhez, filozófiához, minek? A krumpli jobbos vagy balos? A szivárvány liberális vagy hippi? Az aikidosok konzervatívok vagy alterek? A pedofil papok hova álljanak? Nem lehet, hogy simán a világnak van egy "aprócska" szegmense, ami nem passzol ezen kategóriákba és ráadásul amúgy is tök mindegy? GyF és haverjai gázok? Ja. Mondják magukat baloldalinak, liberálisnak, neoliberálisnak, nemzeti érzelműnek, konzervatívnak? Ja, ki nem szarja le. Turbómagyarok dettó, Tomcat mint nemzeti liberális, haha. Vannak demagóg, hatalommániás oligarchikus korrupcióra berendezkedett formák, ennyi. Vannak full sötét alakok, akik szerint ha mindenki száját beverjük, akkor majd jobb lesz, pont.
Én biztos vagyok benne, hogy egyikkel sem érzek közelséget, akkor sem, ha véletlenül egy részkérdésben éppen egyezik egy véleményünk, vagy cselekedetünk. Tök jól érzem magam a saját világnézetemmel és picit sem érzem, hogy jobb lenne nekem, ha bárkit aki nem egy kategóriában utazik ezekkel a szerencsétlenekkel, mégis egy kategóriába tudnék suvasztani velük. Akkor meg?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.09. 07:10:47

Döntött a bíróság: a tojásdobálás a véleménynyilvánítás része.
Némileg értetlenül állok a döntés előtt. Magyarországon egy ideje nem szokás a józan észnek győzedelmeskednie. Lehet, hogy ez csak egy kivétel, egy kuriózum?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.09. 08:28:23

Édes gargoyle,


Ne haragudj, de ótvaros ostobaságokat mondtál. A source criticism a szakdolgozatoknál, Phd-dolgozatoknál és könyveknél elvárt kutatási metódus. Ez itt egy blog komment-részlege, nem pedig szakdolgozat. Kb. annyira ésszerű egy kommenttől elvárni a "forráskritikát", mintha azt kérném tőled, hogy hangosítsd már föl a kommentedet, mert nem hallom rendesen.
A linkelt szerzők pedig így vagy úgy, a maguk területén szaktekintélyek, letettek ezt-azt az asztalra. Hivatkozhattam volna Hayekra is, de snassz lett volna. Ha akarod, megnézheted és ellenőrizheted a forrásokat. Mivel ezek történészek, filozófusok, egyebek, a formai-és forrásügyi elvárásoknak megfelelnek.
Persze valószínűleg egyik sem, mind úgy kapta a doktori fokozatát, hogy ebben segítette őket egy Turbójobbos Világösszeesküvés, és igazából csak a balos/libi történészek meg tudósok az_igazán_történészek, meg tudósok, ezek megérdemlik, amazok viszont nem. Bah!
Sztálint párhuzamba állítani öléggé undormányos:(( Sztálinnak pl. nem tudom, volt-e töri phd-je, például. Továbbá linkelt szerzők nem tömeggyilkosok. Olyan könyvet nem fogsz találni, amelyiknek a szerzője ilyen témában nem "elfogult". Vagy biztos csak Adorno, Horkheimer et. al. azok, akik objektívek:-))) Noch dazu, biztos élvezettel olvasol marxista "objektív" elemzéseket:)))


mavo,


Nem köcsögségből tartom tévedésnek, hanem azért, mert az emberi természet rossz "megértésére" épül. Az a feltételezés, hogy az emberi természet alapvetően jó, és csak a körülmények rontják meg, tévedés. Az a feltételezés, hogy csak az anyagi-gazdasági a létező, és minden más, eszmék, elgondolások, vallás felépítmények, tévedés. És_pont ezekre építenek olyan világképeket, hogy náluk a bölcsek köve (pl. az alapvető jóságot az általános akarattal lehet kihozni az emberből - és mivel ez a maximális jó, az ettől való eltérés lehetetlen).
Ezzel szemben ha valaki elismeri, hogy az emberben van jó és rossz is, akkor per definitionem nem gondolhatja, hogy nála van a bölcsek köve, és tévedhetetlen. Effektíve pont a konzik/jobbosok mondják, hogy a politika a doxa és nem az episteme világa, abban biztos tudás nincs.

Előítéled-fogalmad pedig a szociológiai-adornói előítéletességtől szenved:((( De az előítéleteket csak a konstruktivista szociológia tette csúnya szóvá. Elárulom, mink nálunk ez nem csúnya szó (vö. Burke; jaj, hivatkozom).
Az, hogy láttad a vas és a marhahús esetét, nem tapasztalat a villamos-ember viszonyra. Vagy marhahús vagyol? De az előítéleteket bizony sokkal csúnyább helyzetben is alkalmazod. Rosszabb környékeken pl. ha olyan figurák jönnek veled szembe, bizony átmész a túloldalra. Vagy te nem szoktál? Nos, ha legközelebb kissé hangos elemek jönnek veled szemben, pillangókéssel játszadozva, és átmész a túloldalra, gondolkodj azon, milyen előítéletes ember vagy! Oszt borulj szégyenbe.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.09. 08:35:27

Steve,


azért a zsarnokság nem arról ismerszik meg, hogy keddről szerdára fölkelek, oszt azt mondom, jé, szerintem ma zsarnokság van. Vannak arra különböző ismérvek. És tény, hogy mondjuk a hatalom 2006 őszén igen közel került ehhez a dologhoz:-((
De a buzik felvonulásának mi a rák köze van a zsarnoksághoz? Az érdekes zsarnokság elleni lázadás, hogy kimegyünk, mert kimehetünk dobálózni.
Arról nem is beszélve, hogy - ha jól rémlik - a tomista felfogás szerint az engedelmesség kötelező a világi hatalommal szemben, egészen addig, amíg nem sért isteni törvényeket (remélem nem keverem).

Választó vonzódások pedig vannak. Egy mai jobbosnak nem kicsivel szimpatikusabb Széchenyi figurája, mint KOssuthé. Ez nem olyan nagy titok.

De már mondtam tegnap is, felőlem az összes gügye annak hívja magát, aminek csak akarja, maximum kiröhögöm. És azt engedélyezzék már nekem a kedves egységre törekvő kartársak, hogy bizonyos ismérvek alapján különbséget tegyek (ami persze iszonyúan nem szép dolog, mert aki különbséget tesz --->megkülönböztet, az rasszista, aki rasszista, az...).

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.09. 08:37:58

ps. első hsz-em uccsó bekezdése nem mavonak lett címezve.

tevevanegypupu 2008.07.09. 09:12:01

Senki ne lepodjon meg - most hogy szabad tojasdobalas van - ha peldaul kormeneteket fognak megcelozni a jovoben. Elofordulhat.

Larus 2008.07.09. 13:15:37

Bizony előfordulhat. Szerintem felháborító a döntés.

Én azt nem értem, hogy a rendpártiságba miért nem tartozik bele automatice a rend pártolása? Pl. milyen béna már, ha egy nagy Magyarország matricás kocsi durván átmegy a piroson (saját emlék). Akkor ő most rendet akar rakni, vagy nem? Ha igen, miért nem mutat példát? Persze tudom én: ezek a dobálók egyszerűen idióták, nem az elvek emberei.

De nem sokkal élhetőbb egy olyan ország, ahol nem dobálhat meg engem vagy téged akárki vélemény nyilvánítás gyanánt? Nem jobb egy olyan iskola/munkahely, ahol az egymásnak nem szimpatikus emberek félreteszik a saját személyes dolgaikat és az udvariassági formulák megtartásával a szükségesre korlátozzák érintkezésüket? Barátkozni nem muszáj, egymás mellett élni olykor igen.

Most komolyan hiányozhat értelmes embernek ez az atavisztikus kifejezésmód? Szerintem sokkal gerincesebb emelt fővel távolságot tartani. Ami meg tényleg kiüti a biztosítékot, azt tiltsuk be és akkor nem kell dobálni (pedofília, horogkereszt, vörös csillag stb.).

A közszereplők megdobálása egy másik téma.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 12:36:03

Kimoderáltatok- részben, SZÉGYENBÉLYEGES Nobilisták ??!

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 12:37:18

Ha nem, akkor PÁSZTORTIBOR Szamuely-utód blog.hu röfögésein MIÉRT NEM TUDOK KOMMENTTELNI ??!
süti beállítások módosítása