Kártyaparti
2008. július 07. írta: Gabrilo

Kártyaparti

 Apa, kezdődik. Kísértet járja be Magyarországot. A Demokratikus Charta kísértete.

 Miközben szörnyűlködünk a melegfelvonuláson történtek miatt, a felszín alatt a haladás katonái igyekeznek megsokszorozni erőiket. Talán emlékszünk még a Hollán Ernő utcában lévő jegyiroda felgyújtására: utána Gyurcsány Ferenc szinte kétnaponta tartott antifasiszta pikniket, és ezzel igyekezett összekovácsolni, illetve bővíteni híveinek táborát - ám sajnos (láthatóan) a munkásőr bácsikon és néniken kívül nem igazán érdekelte a „békés többséget” az egész.

 A melegfelvonulás után Gyurcsány kifakadt: besokallt, elég legyen ebből, Magyar Chartát hirdetett. Egy a jelszó, tartós béke. A logika pofonegyszerű: aki majd nem áll szeptember 6-án a Gyurcsány Ferenc által meghirdetett béketábor egységfront mögé, az megnézheti magát: az ugyanis pária, nacionalista, rasszista-fasiszta, kokettál a szélsőséggel, összekacsint, összefonódik, csendes támogatója azoknak, vétkesek közt cinkos.

 Még szerencse, hogy Gyurcsány Ferenc nem ragaszkodik a hatalomhoz. Az ugyanis az Ordas kiváltsága. Noha úgy tűnhet, hogy minden egyes adandó alkalmat megragad, hogy a pöcegödör aljáról valahogy följebb kerüljön. Új legitimitásra vágyik. Kiváló alkalom volt számára a jegyiroda felgyújtása, és kiváló most a kődobálók tevékenysége is.

 A baloldal eddig csak a „másik”, az „előző” történelmet kívánta eltörölni, most már a saját történelmét is legszívesebben felszámolná, sőt talán napról napra eltörölné azt. A világ minden nap újrakezdődik a baloldal szerint (köznapi szóhasználattal az ilyeneket idiótának neveznénk). Ez olyannyira látványos, hogy a balos propaganda egyszerűen követhetetlen: az adócsökkentés pl. hol „politikai vudu”, hol kívánatos dolog, hol matektanár segédletével világosítjuk föl a sötét népet, hogy miért jó nekik, ha jó sok rajtuk a teher. Navracsics Tibornak igaza lehet: ez valószínűleg a dialektikus materializmus egyik új megnyilvánulási formája. Egyik nap ezt mondjuk, másik nap annak az ellenkezőjét, és a végére csak lesz belőle valamiféle „szintézis”.

 Gyurcsány Ferencnek az a baja, hogy még mindig nem sikerült elfeledtetnie a néppel, hogy ő kicsoda, és mit csinált. Az, hogy nem kíván senki egységfrontba tömörülni az új „Tégy a gyűlölet ellen”-mozgalomban egy olyan ember mögé, aki saját hazáját verte át. Az, hogy itt nagyon-nagyon sok problémának az ő munkássága az oka. Ha Gyurcsány Ferenc békét szeretne, a legjobb talán az lenne, ha először ő lépne. Lefelé.

 Kösz, nem kártyázunk. A hazárdjátékból elég volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr89557050

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: GayBears Blog 2008.07.07. 14:12:54

Szombat után már a buzi ügy is „csak” politikai kérdésMivel az SZDSZ viaszfordíthatatlanul politikai kérdést csinált a melegfelvonulásból, az hogy a történtek után már mindenki politikai hasznot szeretne belőle húzni, nem meglepő. Előre borítékolható volt…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispufi 2008.07.07. 12:38:04

Aki nincs velünk, az ellenünk van. Eközben persze betemetjük az árkokat. Mindezt egyszerre. A népszerű szappanopera sokadiknál is többedik folytatását láthatják ezúttal is kedves nézőink. De hátha egyszer ennek is vége lesz.

Zetek 2008.07.07. 12:38:49

Ne legyetek undokok! Szegény Fletónak nagyjából ennyire futja még a kisebbségi kormányzásból. (Nem ad választ pl. arra az apróságra, ha ekkora a vész, akkor miért csak szeptemberben kell Chartáznia?) Csak nem azért, mert akkor ezzel lehet a parlamentben foglalkozni olyan bohóságok helyett, mint pl. költségvetés?

CrL 2008.07.07. 12:39:00

naja, 2 éve próbálkozik emberünk, még mindig elhiszi hogy az őszödi megsemmisülés után a saját pártja sakkban tartásába kapaszkodva majd kinőheti magát európai értelemben vett politikussá, véleményformálóvá. téved, de nagyot.

helyettte megmarad egy miniszterelnöknek, aki elfelejtett lemondani.

pokesz70 2008.07.07. 12:41:23

Szerintem is lépjünk tovább, már legalább kettőt aludtunk a melegek molotovozására, uncsi már. A Monnyon le különben is alkalmasabb az egységfront kiépítésére. Meg aztán jöhetnek a cigányok, azok az utóbbi 2-3 napban nem kaptak semmit. És a zsidókat mintha teljesen el is felejtettük volna.

Hattory Hanzo 2008.07.07. 12:43:56

Emlékeim szerint az első, Hollán Ernő utcai antifasiszta pikniket egy fideszes önkormányzati képviselő szervezte, de belátom, ez így nem volna annyira ütős..

Zetek 2008.07.07. 12:45:10

Pokesz70! Nálam voltak!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.07. 12:45:46

valóban, Hanzo, de aztán hogy rácuppant a témára feltó...! a helyi képviselő ki is került a híradókból egy nap alatt... aztán idehozni Sprődert...! :D

kispufi 2008.07.07. 12:48:18

Amúgy GyF szolidarítani vágyódást kifejező jelenléte - no meg pl. a tetőkön hancúrozó kommandósai, mesterlövészei - aimán megakadályozhatták volna a megakadályozandókat szombaton. S még tán az is eszébe juthatott volna, hogy esetleg kisikolásokat telepít a vonuló kamionok köré.
Tényleg igazatok van, zárom magam is a témát. Beteg, beteg, beteg.

freehckr 2008.07.07. 12:52:11

Miért pont szeptember? Gyanús... biztosan jön megint egy (nem lesz) gázáremelés, az iskoláztatásra kiadott összegek után maradt vákuum is keményen behorpasztja a polgárok pénztárcáit, a nyakkendő-internet-esővíz-frisslevegő adók is elfogadásra kerülnek valamilyen eldugott luxus-üdülőövezetben szeptemberre. Az elvtársak meg így tematizálnak, ha chartáznak addig sem kell a bizonyítványukat magyarázni.

De nekem ettől az MSZP-SZDSZ-es chartázástól a hideg futkos a hátamon... Ó, vajh miért is!?

Hattory Hanzo 2008.07.07. 12:53:24

Jaja, csak ahogy tovább kutattam emlékeim között, az is beugrott, hogy a pénteki, Fletó által szervezettre is elmentek páran a Reakció szerkesztőségéből, jó tudni, hogy egy-két nick munkásőr bácsit vagy nénit takar.

freehckr 2008.07.07. 12:54:23

CrL: "eddig még nem volt a szombaton történtekre vonatkozó szolidáris nyilatkozat a jobboldal részéről"

Kezdődik. :) Zorbán azonnal bújjon zsákba, fejére hamut szórva két héten keresztül minden hétköznap reggel 8-tól délután 4-ig óránként egy sajtótájékoztatón határolódjon el! :D

CrL 2008.07.07. 12:56:18

HH: eredetileg tomkittykat boltja elé mentek flashmobozni a reakció sztahanovistái ha jól tudom, but nevermind. az eltereléshez vmi ütősebb érv kéne ;]

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.07.07. 12:56:45

Undorító söpredék (értsd ezúttal: a radikáljobboldali zombik) ide vagy oda, új Chartát soha, soha és ezerszer soha. Ezzel az emberrel pedig főleg nem. Nagyon kilóg a lóláb.

Teker 2008.07.07. 13:05:29

Az egészben a legfelháborítóbb Gyurcsány viselkedése. Hogy mer ez az ember jogos önvédelemről beszélni??? Ellene próbál védekezni a magyar társadalom két éve, teljesen jogosan! Hogy mer ő kiállni a nyilvánosság elé, és a demokrácia barátait tüntetésre hívni? Ő, aki elkúrta? Aki bevallotta az összes piszkos tisztességtelen trükkjét, amit a hatalom megtartása érdekében csinált, honnan veszi a bátorságot, hogy beszélni merjen? Civilizált országban egy öszödi beszéd után az egész kormány feláll és lemond! Az öszödi beszéd óta ilyen felfokozott a belpolitika, azóta vannak árpád-sávosok, kődobálók, most szegény melegek szívták meg. nagyon jó a poszt, erről van ugyanis szó.

Hattory Hanzo 2008.07.07. 13:09:27

Angliában egész jól megoldották ezt a kérdéskört:

szombaton randalír, hétfőn tárgyalás, kedden megkezdődik a szabadságvesztés. Nem Charta kell, hanem a társadalmat védő törvények, potens rendvédelem, az okozott kárt meg ráterhelem a vagyonára, ledolgoztatom vele, levonom a fizetéséből. Passz.

kispufi 2008.07.07. 13:09:27

Van némi rákosista íze a dolognak, a nép - vagyis én és a párt - jogos önvédelmet kíván, tehát ideje létrehoznunk az ávót vagy hasonlót és példásan megbüntetni, akit példásan megbüntetni akarunk. Tessék választani, a büntető vagy a büntetendő kasztba kívánnak-e tartozni (elvégre demokrácia van, muhaha).

rolika 2008.07.07. 13:09:37

tényleg nem látja, hogy teljesen hiteltelenné válik minden, amibe fog?

freehckr 2008.07.07. 13:12:58

Hanzo, de ott valószínűleg a hatalommal való visszaélésekre is hasonló iramban születnek meg a válaszok...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.07. 13:13:40

rolika:
Rohadtul nem érdekli. Minden eszköz elfogadható, ha azzal kijjebb kerül a trutyiból.

szobatars 2008.07.07. 13:14:15

H.G.: "Feri, menj te a picsába!"
Gy.F.: "Gábor, menj te a Városligetbe!"

Félidőben: MSZP- SZDSZ 1-1 (Gólszerzők: GYF illetve HG)

Bummer 2008.07.07. 13:15:47

Én se lennék szolidáris a provokáló melegekkel. A meleg többsége sem az. Szeretnék bemutatni, hogy ugyanolyanok, mint a hetero többség.
A hetero többség nem vonul végig kamionon az Andrássy úton.

kispufi 2008.07.07. 13:16:34

rolika, tán látja, de nem érdekli. a lényeg kitartani, minél tovább, stafírozni, akit kell, biztosítva a menekülési útvonalat. ennyit a racionalitásról, mellette - ezzel párhuzamosan - dolgozik benne a "rendszerváltás után legtovább regnáló" miniszterelnök alakja, meg valami óriási társadalmi pálfordulás víziója, ami után mégiscsak őt kívánja az istenadta nép. ennek ugyan mind kisebb az esélye, de 2002-re, 2006-ra nem csak mi emlékszünk, plusz ő még bazírozik is ebbéli félelmeinkre.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.07. 13:19:06

Hanzo, a fene egye meg, hogy megint el kell magyaráznom:

1. személy szerint jóval Gyurcsány bejelentkezése ELŐTT döntöttem el, hogy elmegyek a Hollán utcai rendezvényre, amit NEM Fletó szervezett:
reakcio.blog.hu/2008/04/10/reszt_veszek

2. Akik a Reakció részéről kint voltunk, ezeket a pólókat osztogattuk:
reakcio.blog.hu/2008/04/11/3_az_1_ben_villamcsodulet_flash_mob_bejelentetlen_demonstracio

3. Más reakciós kollégák nem vettek részt az eseményen:
reakcio.blog.hu/2008/04/11/nem_megyek_el

Olvass, értelmezz, láss, disztingválj. Nem olyan nehéz dolog.

Naumov 2008.07.07. 13:19:17

Nagyon helyes, legfőbb ideje már gátat szabni ennek a kurucinfótól zorbánig terjedő szélsőjobboldali veszélynek. Mondjuk tehették volna közelebbre, mert a szeptember 6. elég messze van, és félő hogy addig kicsit megcsappan a lelkesedés, de azért ott leszünk (én, az Andrassew, a Gusztos, a Hanti Vili, és talán a borsodi MSZP alapszervezetet is sikerül felutaztatni 500 forint + 1 gulyásleves árfolyamon), és megmutatjuk, hogy milyen is a demokrácia.

Szibarita 2008.07.07. 13:22:45

Elkepeszto, sot felhaborito. Gyurcsany politizal, megpedig jol csinalja. Lathatoan sokaknak ez mar olyan polc, amilyenre a sutiscsuprot rakja a mamaja.

Ha majd egyszer a Fidesz kezd el aktivkodni egy ilyen esemeny utan, hogy jo, akkor a kovetkezore ok is elmennek, hitelesebb lenne ez a nyafogas.

A Fidesz maganak keresi ilyen teren a bajt, az MSZP meg kihasznalja a legegyszerubb (de attol meg jogos) fogast rajtuk.

rolika 2008.07.07. 13:22:51

jut eszembe, nemzeti önvédelmet emlegettek már többen is, abból lett a magyar gárda. ott baj, itt nem baj?

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.07.07. 13:23:19

"Kísértet járja be Magyarországot. A Demokratikus Charta kísértete."

Látom nagyon bejön neked ez a kísértet-dolog. Még hány postot fogsz írni, ami ezzel fog kezdődni?

V.ö.:

"Úgyis mondhatnánk, hogy a demokratikus doktrínák kísértete járja be Európánkat."

konzervatorium.blog.hu/2008/07/04/a_demokratikus_doktrinakrol

Már magadat plagizálod, bazze? Vagy végre rászántad magad és betéptél, attól ez a nagy kísértet-látás? :D

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.07. 13:23:57

ergé, hanzo sztem csak poénkodott,
megvillogtatta dialektikai handzsárját egy kicsit...

freehckr 2008.07.07. 13:25:25

Naumov, most nem lesz valamilyen külföldi díszvendég? Arra gondoltam, Gyurcsány meghívhatná Mugabe elnököt, a demonstráció után kedélyesen elbeszélgethetnének a hatalom megtartásának különböző eszközeiről. :D

kispufi 2008.07.07. 13:25:36

Úgy van, Naumov. Remek egy-kétezres nemzetgyűlést rittyentenek - másnapi Népszava majd tízezrekről ír -, ezzel is visszavágva a zoráni nagygyűlésekért. Tán tőlük se lesz idegen az alkotmányozó nemzetgyűlés gondolata, ha kimondhatják, hogy a zorbán nem, nem, soha.
Amúgy szept. 6., a távoli dátum megint gumicsontnak lesz jó az egyebek elfedésére, ami vagy akkor lesz, vagy addig. De az is lehet, helyi érzéstelenítésről van szó, hogy most mondjunk valamit, aztán két hónap alatt úgyis történik annyi minden, hogy senki ne vegye észre, ha nem lesz belőle semmi.
A gyors ötlet-intézkedés meg a gyorsan talált dátum viszont tán azt is jelezheti, hogy kész volt a forgatókönyv.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 13:26:13

Szibarita,


Tényleg jól csinálja. Kapaszkodik minden szarba, ami a keze ügyébe kerül. És hát persze, ez biztos européer cuccos. Legalább annyira, mint belehazudni a zemberek arcába, aztán meg összefosásra hínni őket.

kispufi 2008.07.07. 13:26:51

zoráni = zorbáni. de kurva jó :-)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 13:27:12

Úlf,

ha, höhö. Pedig mostanában nem is került a kezem ügyibe a komancs kiáltvány

kispufi 2008.07.07. 13:27:28

összefosás? remek!!! :-)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 13:28:18

ps. a kedvedért legalább még öt ilyet fogok írni.

hiba 2008.07.07. 13:28:57

Most kéne gyorsan jelentkezni a radikálbarmok által leginkább fenyegetett közösségek civil szervezeteinek, hogy köszönik szépen, de Ők nem kérnek a politikusok által szervezett chartákból. Szervezünk majd mi magunk demonstrációkat, hangsúlyosan politikai pártok nélkül. Civilként viszont nyílt levélben hívjuk meg erre minden párt vezetőjét és a nyilatkozatot is aláírhatják, amit előtte leegyeztetünk velük.
Sajnos az OCÖ-ből, Mazsihiszből kinézem, hogy simán leáll Gyurcsánnyal chartázni. Talán a melegek és más kormánytól távolabbi civilek nem.

anti hipi-HüPi 2008.07.07. 13:29:25

Milyen szép is lenne, ha ez a szarházi nyilas söpredék eltakarodna, akkor tán a fletonak sem kéne ilyesmivel foglalkoznia...
Dehát miért is mennétek, ti magyarabbak vagytok árpád ős a punk-nál is. :DDD

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 13:30:31

CrL,

Ez:

www.hirado.hu/cikk.php?id=288499

Jáj. Direkt ebéd utánra hagytam, hálistennek. Megint gyün a szokásos baller félelemre játszás politikája. Eztet ki zabálja még meg?:((

"Rámutatott: eddig még nem volt a szombaton történtekre vonatkozó szolidáris nyilatkozat a jobboldal részéről."

Vö. Navracsics Tibor azonnal reagált, és elutasította az erőszakot.

A probléma az lehet, hogy Navracsics nem vett fel lila tangát a történtek után, hogy nagyon szolidáris legyen.

CrL 2008.07.07. 13:32:03

Gabrilo: haladni kell na, mostmár nem elég elhatárolódni, a szolidáris lesz az új buzzword.

kispufi 2008.07.07. 13:32:28

Amíg Fletó van, addig lesznek, nyugodj meg. Szinte egymást feltételezik. S mit gondolsz, kinek van nagyobb szüksége melyikre?
Hát mondd, mivel tiűudna foglalkozni Gyf, ha nem lenne Árpád-sáv, Ha nem lenne Orbán? Ha csak ő lenne, meg a pártja, meg a népe, meg a sajtója, Mit tud érdemben ez az ember? Már országgyarapításilag?

Szibarita 2008.07.07. 13:33:33

Most akkor te az MSZP szavazo-bazisaert aggodsz? Gyurcsany megprobalt atverni az elkepzeleseit az MSZP-frakcion, belebukott. Most megmutatja, hogy tud ugy is politizalni, ahogy az itthon altalanos es az adatok szerint egesz jol megy neki, barmennyire el is szomorit ez engem.

A hazugozast meg hagyjuk, megiscsak elmultunk 10 evesek.

Mikor irtok vegre a Fidesz mostani korrupcios ugyeirol, peldaul? Csak mert a vilagnezet valodi ujsagban nem azt jelenti, hogy az egyik oldalrol semlegeset vagy batoritot irunk, a masikat meg akar megerdemli, akar nem, lehordjuk a sarga foldig.

Az nem ujsagiras, az propaganda.

Hattory Hanzo 2008.07.07. 13:36:19

ergé

Elnézést, én emlékeztem rosszul, és természetesen visszavonom, nincs olyan nick, ami munkásőr bácsit/nénit takarna.

AdamT · http://durva.blog.hu 2008.07.07. 13:37:12

Van egy olyan réteg (üvöltöző, kődobáló, molotov-koktélozó) amelyik ballisztikus ívben leszarja, hogy ki határolódik el tőle. Épp ezért nincs is értelme ennek az egésznek.
Egyébként csak úgy játszásiból Viktor is kicsoszoghatna egy ilyen piknikre. Miért ne? Onnantól már nehéz lenne fogást találni rajta. Én mennék.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 13:37:45

"A hazugozast meg hagyjuk, megiscsak elmultunk 10 evesek."

Jah, 10 éves kor fölött már nincsenek etikai normáink nemde? Nem véletlenül vagy te balos:))) Kínos.

A Fidesz jelenlegi korrupciós ügye? No, mesélj kérlek! Legutóbbi a Keller-Kommandó volt, abba jó sok pénzt meg energiát feccöltek a komcsik, oszt nem lett belőle semmi.
Másrészt, sosem neveztem magam semlegesnek, rossz ajtón kopogtatsz. Tény, hogy az egyik oldalt jobbnak tartom a másiknál. Amolyan horngyufásan: naés?

A propagandát a saját oldaladon keresd, kedves Szilvike, ugyanis amazok hozták létre. Ez nem propaganda, ez vélemény. Tudom, hogy nektek a tiétektől eltérő vélemény rosszabb a 150 decibeles kakofóniánál, de ez a szabadság már csak ilyen nehéz téma, kénytelenek vagytok lenyelni a békát, ha nincs már ÁVÓ meg Politikai Bizottság.
Hejj, de nehéz lehet!

Kikkoman 2008.07.07. 13:45:26

Néha ide szoktam kattintani a Reakcióra, de olyan szinten untat már ez a Gyurcsányfóbia, hogy az hihetetlen. Nem hiszem el, hogy valaki képes mindent csak abból a szempontból értékelni, hogy Gyurcsány mit mondott róla. Annyira de annyira gyerekes dolog azt szajkózni, hogy mindennek ő az oka, és ha Kúrcsány lemondana, akkor minden megint szép lenne. A Lonsdalesek jövőre kéz a kézben vonulnának a melegekkel, Koncz Zuszsa együtt lépne fel a Kárpátiával, és Tomcat meg kijárna az MTK Bl-meccseire. Haggyátok már ezt abba, mert mire feleszméltek, már ti is az elvakult jobbosok táborába fogtok tartozni.

CrL 2008.07.07. 13:46:56

"Egyébként csak úgy játszásiból Viktor is kicsoszoghatna egy ilyen piknikre."

sokesetben nagyon is igaz. De gondolom téged sem lepne meg ha arra is lőnének rögtön, nem lehet ugyanis már olyat tenni/mondani amire mondjuk Nyakó úr ne mondana valami ilyesmit:

'Tisztán látszik, hogy a Fidesz vezetője csak átlátszó szavazatszerzésre használja az ügyet. Vagy akkor kellett volna elgondolkozni a Fidesz vezérének amikor olyanokat mondott, hogy neki kell menni a kormánynak etc etc.'

Szibarita 2008.07.07. 13:47:20

Gabika (ha mar ez a fajta jovialitas konzervativ, tavolsagtarto es megfontolt lenyednek nem derogal), nem arrol beszeltem, hogy 10 ev folott nincsenek moralis normak (bar valoban, a tanitatlan elme minden metaforaban azt latja meg eloszor, ami neki a legkenyelmesebb, dehat Shakespeare sem fulemulet ertett a fulemule alatt, barmennyire nem is jelenti mar nekunk azt, amit az o koraban meg igen, ezert is ertelmetlen gyerekeknek eredeti Shakespeare-t tanitani), hanem azt, hogy a vilagot oszinten olyan naivan szemlelni, amibe belefer ez az alfelhaborodas es hazugozas, tiz-tizenoteves, esetleg down-koros naivitasra es leegyszerusito lelekre utal.

Gyk: nem azert mondtam rad, hogy 10 eves szintnek felelsz meg, mert olyan gerincesnek es rendithetetlennek tartalak, hanem mert olyan egyugyunek, de oszinten ba'josnak.

Ezt a mondatot pedig azert fuzom meg ide, hogy elidozz azon, a fentivel miert valaszoltam a tobbi gogos, ostoba, amde rettento ontelt felvetesedre is. Mondhatni, idohuzas egy tulhevitett ifju forradalmarral valo turelmes (per. def.) diskurzusban)

Té, mint Tamás 2008.07.07. 13:49:15

"nem kíván senki egységfrontba tömörülni az új „Tégy a gyűlölet ellen”-mozgalomban egy olyan ember mögé, aki saját hazáját verte át."

A poszt egész jól indult, nekem is tökéletesen tele van már a tököm a gyurcsány töketlenkedéseivel. Kétszer még bólintott is olvasás közben, annyira egyetértettem.
Aztán gyorsan, a végére, még be kellett rakni ezt az állandó toposzt. Nem uncsi már? A saját hazáját verte át... Hát nem veri át mindenki a saját hazáját, mikor például az adóval trükközik? Mikor feketén dolgozik? Mikor párezerért leszázalékoltatja magát?
Utáljuk gyurcsányt, utáljuk együtt, de minek ilyen demagóg barom kiszólásokkal indokolni? Nem elég az a rengeteg sokkal súlyosabb tény, ami ellene szól?

kispufi 2008.07.07. 13:55:50

Kikkoman, fóbia v. sem, de GyF előtt - egész pontosan: Öszöd előtt - nem volt mindennapos rituálé az ilyesmi, ami szombaton is történt, ha megtörtént, mindenki nagyot nézett rá - pl. 2002, Erzsébet-híd -, és nem kalkulált vele előzetesen. Nem lesz olyan GyF után se, amit írtál, ez természetes, de normalizálódás csak nélküle képzelhető el. Ja, és nem azt nézzük, hogy GyF mondott-e valamit vagy más: ezt a charta-marhaságot egyes-egyedül ő mondta, ő álmodta meg, nincs rajta mitvitatni. mint ahogy akkor se lenne, ha más mondta volna. És ezt taglaljuk, vesézzük. Hogy sajátjaihoz szól, saját csapatának tart névsorolvasást.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.07.07. 13:56:57

hát igen.

semmi baj nem lett volna a buzifelvonulással, ha nem figyelemelterelő provokáció, szánalmas és rendkívül ízléstelen műbalhé lett volna eredendően..

a tolerancia meg elviselést jelent, nem támogatást.

mi meg szervezzünk HETERÓ felvonulást!! két méteres gumifasszal és pinával és közösüljünk, amolyan jó heteró módjára AZ UTCÁN!! majd meglátjuk mit szól hozzá ez a romoltt, gonosz, NÁCI magyar társadalom! igaz, szdsz? de szép is vóna!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 13:58:18

Szibarita,


tök jó dolog a szavakat, meg a jelentéseket átértelmezni, abból lehet jó nagy zűrzavar. Csak tudod, a Nagy Elkúrással a Vezéretek csődbe vitte az országot - morálisan, gazdaságilag egyaránt.
Ha neked szimpatikusabb a leninista-nihilista játszadozás, ájulj bele, nem érdekel.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.07.07. 13:59:41

ez tényleg így fog menni 2010-ig? felváltva fog a kormányzat zsidó, cigány és homoszexuális műbalhékat szervezni, csak hogy minden áldott nap valaki kiállhasson és valami szánalmas ál-ürüggyel lenácizza a magyarokat? hm?

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.07.07. 14:01:50

Té, mint Tamás 2008.07.07. 13:49:15:

A Kádár rendszer is így működött: a kis mutyi miatt amit helyben engedtek ne beszélj a diktatúráról, elnyomásról, nagy lopásról, önkényről.

Köszönjük, de ebből a logikából nem kérünk.

Egy demokrácia csak akkor lesz életképes ha a demokráciaellenes lépéseknek súlyos negatív következményeik vannak.

Elkúrta és azután sok embert átvert, hogy mégse és így további hatalmat szerzett.

Azért toposz sajnos, mert ezt ma Magyarországon még magyarázni kell.

gargoyle 2008.07.07. 14:01:52

bukowszky: ooo en voltam hetero prideon is. egy csocsben tancoltak a lanyok a kamionon es mi meg atazott habos poloban vonaglottunk mogottuk. te mi a faszrol beszelsz ember? (:

gabrilo: igen nyilvan csakis punkt az elkurasos beszed vitte csodbe az orszagot, az ellenzek alszent es hazug tomeghergelese valamint lehetetlen gazdasagi javaslatai kicsit sem okoztak hogy barmi ertelmes reform tortent volna az orszagban 10 eve eloszor 95 ota, azonnal lehurrogta a sotetseg tomege .) ha oszodon nem lett volna mikrofon, eppen meztelen puncirol nyalnank a kokaint bora boran es mindenkinek ingyen jarna ferrari.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 14:04:20

gargoyle,


"Lehetetlen gazdasági javaslatok" - azokra gondolsz, amiket időről időre Elkúró is pedzeget? Pl. adócsökkentés? Csak ők a dialektika szabályainak megfelelően a következő nap már juszt is az ellenkezőjét mondják.
Fájdalom, de az 1%-os gazdasági növekedést Elkúróék alatt sikerült "elérni". ÉS hát, a fidesznácikok alatt nem volt ilyen vészes a helyzet.

De mint azt az egyik Nagy Megmondótól, tudjuk, 10 éve a Zorbán kormányoz, az van, amit ő akar, így minden az ő hibája - leginkább ez a ballib narratíva magja.
És ez azért nem egy olyan szörnyen bonyolult világkép...

Mária 2008.07.07. 14:06:39

#1 A jegyirodás balhé óta hallgatok Kárpátiát. Azelőtt szinte nem is tudtam róla. Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül :)

#2 Kíváncsi lennék a matektanárra, amikor majd azt magyarázza a jónépnek, hogyan lehet szert tenni legálisan éves szinten nettó 97 millás jövedelemre. Meg kíváncsi lettem volna, hogy fogadták őt a suliban, amikor a nagy alakítás után másnap visszament a pórnép kollégái közé tanítani :D

#3 Az elmúlt héten mégis arra kaptam fel legjobban a fejem, hogy a Feri először sokmillióért szórólapot készítettett a nyugdíjasok kábítására, majd pár nap múlva, amikor szegények mindent elhittek, azzal riogatta a szerencsétleneket, hogy ez sem lesz, az sem lesz, amaz sem lesz nekik, ha nem tanulnak meg kussolni rendesen :)

Bummer 2008.07.07. 14:09:13

Jaj, ez a Kárpátia-őrület borzasztó. Akinek fontos a magyarsága, miért nem Csíkot, Makámot hallgat?

Syr Wullam 2008.07.07. 14:12:58

Mária,

#2: Tanitasi szunet van, hehe. ;-)

fedaykin 2008.07.07. 14:14:22

Nekem ez olyan furcsa, tapasztalataim szerint a legtöbb cigányellenes homofób az emeszpé szavazók közül kerül ki. Nem csak az ismerőseim köreiben, de az internetes fórumokon is.

Érdekes dolog ez, a cigány szomszédnak golyószórót ajánlgatni, buzikat (mert ki nem gyünne a száján az, hogy "meleg") rühellni, de aztán meg toleranciáért tüntetni teljes meggyőződéssel, mert a Fletó hívott, fidesznyikokat meg lerasszistázni/antiszemitázni/nácizni.

AdamT · http://durva.blog.hu 2008.07.07. 14:14:32

CrL

"De gondolom téged sem lepne meg ha arra is lőnének rögtön, nem lehet ugyanis már olyat tenni/mondani amire mondjuk Nyakó úr ne mondana valami ilyesmit"

Nem, kicsit se lepne meg, ugyanis az MSZP jelenleg semmilyen más eszközzel nem rendelkezik. (Ha egyáltalán valaha is rendelkezett más eszközzel). Ettől függetlenül a saját szavazói miatt érdemes lenne kimenni és megmutatni, hogy a primitív örjöngéssel ő sem ért egyet.

Pelso 2008.07.07. 14:15:52

Mi az hogy a Demokratikus Charta kisértete? Kinek ártott az annak idején? Ilyen alapon lehetne felvetni más kisérteteket is, ugyebár.
Egyébként, minden rossznak a Gyurcsány az okozója az országban, még a tatárjárásnak is... Pusztán az ő lelépése vajon mit oldana meg, semmit.

kispufi 2008.07.07. 14:16:06

index-címlap, szadesznyik-parádé...

Szibarita 2008.07.07. 14:17:16

Gabrilo levette rolam a kezet. Megerdemeltem, lathatoan nem kovettem a kijelolt csapasiranyt, sot "leninista/nihilista" elhajlasom van (most attol eltekintek, hogy az en szememben, ez rosszabb, mintha en allandoan naciznam ot azert, mert ostobasagokat beszel).

Mi tobb, ez ot nem erdekli. Gabrilo, itt nem arrol van szo, hogy teged (aki egy rettento marginalis nezetrendszert tart) mi erdekel, hanem arrol, hogy a tarsadalom jelentos retegeit mi erdekli, a kettonek pedig egeszen kicsi a kozos metszete.

Ezenkivul nem azert kell vitatkozni egymassal, mert ezzel megvaltjuk a vilagot, hanem mert 18 evesen talan belatjuk, hogy a masik sem idiota, 25 evesen, hogy neki is van valamennyi igazsaga, 30 evesen pedig mar nem hisszuk el, hogy a sajat igazsagunkon kivul nem letezik masik.

Az egeszseges szemelyisegfejlodes elengedhetetlen tartozeka.

states 2008.07.07. 14:21:24

Közhely, hogy a társadalmi problémákat is az okok feltárásával és megszüntetésével lehet orvosolni. Gyurcsány Ferenc bármilyen meglepő, birtokában van a gyógymódnak. Az utcai megmozdulásoknak, tüntetéseknek, ellentüntetéseknek, randalírozásoknak ugyanis az ő személye a kiváltó oka. Csak egy lépésébe kerülne a helyzet megoldása, s ezzel a lépéssel még a történelem könyvekbe is van esélye bekerülni. Mert a 100 lépéssel aligha fog...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 14:24:08

Szibarita,


dehát itt az ellenvélemény téged zavar, nem engem:))) Azt a rohadt ÁVÓT kéne csak visszahozni végre, akkor lenne itt Européer, Haladó, Demokratikus világ.

Egyrészt engem a többség véleménye nem feltétlenül érdekel, mert mi a tököm a garancia arra, hogy a többségnek mindig igaza van? Vagy ez a döntnök? Ja, vagy úgy, de akkor az 1933-as német választásokat bármilyen alapon is megkérdőjelezni szeméccség, hiszen a többségnek mindig igaza van:))

A másik pedig az, hogy jelen esetben még ebben is tévedsz, mert láthatóan a "társadalom jelentős rétegeit" a gyf-féle kartázás hidegen hagyja. Ez a karta egy szűk csoport ügye, a szoci politikai elittől a szadin keresztül a szellemi holdudvarukig. Oszt itt vége a tudománynak.

Látod, nem lesz itten Européer Nívó soha, mert a gaz gyűlölködő jobberek mindég keresztbe tesznek neki.

cierre 2008.07.07. 14:27:07

Ej-ej. Itt a reakción az a legnagyobb baj, hogy már nem tudjátok Gyurcsányt miért szidni. Évek óta ez megy, az embereket nagyjából rég nem érdekli öszöd, csak a „független” médiát. Nagy függetlenségetekben nem győztök nagyobbnál nagyobb balgaságokat írni. Ez elég szánalmas. Eszembe jutottak a nagyvezér dakota szavai. + ha észre veszed, hogy megdöglött a lovad akkor szállj le róla!” Szóval szálljatok le vagy próbáljatok új fogást találni (bőven akad) mert egy így nagyon unalmas és senkit sem érdekel.

kispufi 2008.07.07. 14:27:15

Szibarita, jól értelek, fenti okfejtéseddel arra célzol, hogy a jelenleg regnáló garnitúra szellermi nívójában nem érte még el a 18 éves szintet? :-) Akkor egyetértünk, bár én még lejjebb húznám meg a korhatárt!

Manyi Béci 2008.07.07. 14:29:32

Nyöhehe.
Ok, megtudtuk, mit lépett a sátán.
Azt tudja valaki, mit lépett az angyal?

kispufi 2008.07.07. 14:29:45

cierre, szimpla kreténmarha vagy, de azzal az eggyel szembesítenélek, hogy független médiának - és pártatlan-semleges-szakértőnek - soha nem a jobboldali sajtó és köre határozza meg magát. Gyf-et meg nincs miért szidni, unalmas, ellenben nagyvezérdakotázin eredeti meg szellemes. menj a szadesz blogra, ott össznépileg verhetitek, kis hülye.

Bummer 2008.07.07. 14:30:18

Hát, Kádár Jánosra is mondhattuk volna, hogy az embereket már rég nem érdekli 56, aztán mégiscsak az volt a rendszerváltás alapja.

kispufi 2008.07.07. 14:31:30

a kishülyekreténmarházásért utólag is elnézést, nyilván véletlen csúszott ki

gurur 2008.07.07. 14:36:27

Gyurcsány nagyon ravaszul mindig az Orbánt plagizálja. Az utóbbi néhány hónapban állandóan az Orbán kifejezéseit, ötleteit, véleményét hallom vissza tőle. Kíváncsi lennék a PR tanácsadóira, mit mondanának. Persze nyílván ez hétpecsétes titok. :-(((

Szibarita 2008.07.07. 14:37:05

Ebben a mostani helyzetben peldaul egyertelmuen nem a partok a 18 evesek, bar tenyleg egyszerubb igy latni a vilagot. Az is jo, ahogy mindenki egyszerre tudja, hogy Gyurcsany nacis mozgolodasa senkit sem erdekel es rakjak tele a gatyajukat, hogy mar megint uszitanak ellenuk, ami olyan jol mukodott regebben (nota bene, senkinek sem lehet a demonizalassal baja, a komcsizas bevett fordulat meg ezen az oldalon is, ami a merseklet szinonimaja a magat jobbnak gondolo oldalon).

Az igazsag az, hogy fogalmatok sincs, hogy ez most hogy fog elsulni es fostok. Joggal teszitek, leven most sokkal jobb (roszabb) helyzetben tudja elovenni a megfelelo kartyat Gyurcsany, mint barmikor korabban, amikor pedig lathatoan remekul mukodott a technika. Igy nem ertem, mire fel a nagy felhaborodas, az uriemberek politizalnak es kozben mindket oldalon felhasznaljak a sajat hulyeiket, sokakat az itteni forumokrol is. Gyurcsany probalkozik, boritekolom, hogy lesz olyan ehhez hasonlo akcioja, ami mukodni fog.

Rwindx 2008.07.07. 14:38:12

cierre:
"Ej-ej. Itt a reakción az a legnagyobb baj, hogy már nem tudjátok Gyurcsányt miért szidni."
:D:D:D:D:D hát tényleg nem, évek óta lehetetlen szidni ezt az áldott jó embert.. :D

"Nagy függetlenségetekben nem győztök nagyobbnál nagyobb balgaságokat írni." - Ööö Ki állítja itt magáról hogy független? mondjuk bolgár györgyön, debreczeni józsefen, esetleg orosz józsfen és friderikusz sándoron kívül?
Én jobboldali vagyok tehát nem független. Nyilván te is független vagy...

"Szóval szálljatok le vagy próbáljatok új fogást találni (bőven akad) mert egy így nagyon unalmas és senkit sem érdekel. " -Ez elég gyenge így. gyf (még) nem döglött ló.
Ha unalmas és nem érdekel akkor miért olvasod?
Vajon ha itt emberek "új fogást" keresve másról írnának az vajon neked nem lenne szánalmas és unalmas?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.07. 14:40:52

Cierre, az UFi/Reakció - sok más sajtótermékkel ellentétben - hosszú évek óta homlokán hirdeti, hogy nem független.
ufi.hu/index.php?site=a_lap&PHPSESSID=438e64ae9f41cafd904024711f10f915

Miért, te az vagy? Mitől is?

freehckr 2008.07.07. 14:42:49

cierre: "már nem tudjátok Gyurcsányt miért szidni"

Ha már itt jársz, szerintem olvass bele az archívumba is, hogy legközelebb még véletlenül se ragadtasd el magad ilyen minden alapot nélkülöző kijelentésekre. :)

Pont az a legrosszabb az egészben, hogy Gyurcsány egyedül képes szállítani a botrányokat, akár hetente többször is. És akkor még itt vannak a "balliberális" potentátok, akik ugyancsak nem a megfontolt lépések/nyilatkozatok hívei. :)

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.07.07. 14:42:57

Egyik álproblémát a másik után dobják oda koncnak. Ezért:

www.kibulizottorszag.net

Kicsit hosszú, de akit tényleg érdekel mi van, annak ajánlott.

hattyú 2008.07.07. 14:44:12

Gyurcsány olyan amilyen, nem hiszem, hogy az, hogy ő hazug még változtatna azon, hogy undorító ami hétvégén történt. A kettőnek semmi köze egymáshoz, sőt inkább lovagolja meg egy politikus az adódott politikai témát, mintsem hallgasson mint szar a gyamban: lásd a jobboldali politikusokat, akik kussolnak, mert egyetértenek azokkal akik másokat bántanak és megaláznak. Attól, hogy Gyurcsány chartája nevetséges, sőt röhejes az ő szájából, még a kődobáló, tuskó, náci bunkók jelenléte is éppilyen undorító, ha te nem tudsz a kettő közt különbséget tenni, akkor csak szánni tudlak. Egyébként meg ha Orbán hirdetne a melegek védelmében chartát az sokkal üdvözlendőbb lenne, mint a Gyurcsány féle nyálzás, de Orbán nem fog, mert éppolyan homofób, tudatlan, mint akik hallgatólagosan vagy ordibálva gyűlölködnek és képtelenek bármilyem másságot elfogadni.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.07.07. 14:48:38

"CrL 2008.07.07. 13:46:56
"Egyébként csak úgy játszásiból Viktor is kicsoszoghatna egy ilyen piknikre."

sokesetben nagyon is igaz. De gondolom téged sem lepne meg ha arra is lőnének rögtön, nem lehet ugyanis már olyat tenni/mondani amire mondjuk Nyakó úr ne mondana valami ilyesmit: (...)"

Ilyen már volt. Amikor Gonosz Viktor kiment a holokauszt múzeum megnyitójára, az illetékes újságíró (Megyesi? Kovács? Váncsa?) humoros kis esszét kanyarintott arról, hogy a Főgonosz ott ül az emelvényen, és ásítozik. Nyilván a kimenést is csak szimulálta.

(Természetesen azért jól tette, hogy kiment.)

Rwindx 2008.07.07. 14:50:09

Szibarita:
"Az igazsag az, hogy fogalmatok sincs, hogy ez most hogy fog elsulni es fostok. Joggal teszitek, leven most sokkal jobb (roszabb) helyzetben tudja elovenni a megfelelo kartyat Gyurcsany, mint barmikor korabban, amikor pedig lathatoan remekul mukodott a technika."

Én a korábi tapasztalatok alapján sejtem hogyan fog elsülni.
Az egyik lehetséges út az hogy szeptember 6-ig mint a zászlóshajók úgy fog elsüllyedni ez az egész. A másik lehetséges út hogy valóban megpróbál valamit összeállítani, de ahhoz az kell hogy mindenki melléálljon (pártok és valóban civilszervezetek). Nos ennek az esélye minimális, ugyanis ezzel az emberrel senki sem akar már túlzottan közösködni, bármilyen jó ügyről is legyen szó. Ha ez nem fog összejönni, akkor ott fog állni egyedül és pislogni mit hal a szatyorban. Lesz egy látványos szdsz-mszp összeborulás, ott lesz pár "politikailag független" meleg szervezet és az OCÖ azt ennyi, ja meg az antifasiszták. Erre veri a tamtamot majd. Csak éppen ennek nincs legitimizáló hatása az országra nézve, mert ez egy szimpla poltikai tömörülés lesz, amik eddig is összetartoztak, akik eddig sem tartoztak oda ezek után sem fognak.

Játszunk el a lehetőséggel hogy sikerül neki összehozni a dolgot a jobboldali pártokkal és a civilszervezetekkel. Akkor hogyan tovább? Már nem fasisztázhatja azokat akik csatlakoztak a chartához. Akkor mi marad a kezében? És mi fog változni? Saját magát terelné korlátok közé, amit meg nem hiszem hogy akarna. Tehát nem fog változni semmi.

Én kb ezt saccolom.

kispufi 2008.07.07. 14:53:23

hattyú, OV homofób, GyF meg elkötelezetten védi őket, érdek nélkül?
Persze, hogy undorító ez így is, úgy is. De abban nem fogunk egyetérteni, hogy a "ketőnek semmi köze egymáshoz", hogy pont ne a gyurcsányi jelenlét erősítené fel a szélsőségeket, hogy már csak ürügy kelljen vonulni oda, amit a ballib elitnek tualjdoníthatunk?! Főleg, ha olyan szépen kivonulnak olyan emblematikus figurák is, akik által könnyen azonosítható a melegparádé meg a jelenleg regnáló hatalom és holdudvara. Gondolok itt első helyen a tettleg bántalmazottak személyére.

Rwindx 2008.07.07. 14:53:34

"Játszunk el a lehetőséggel" helyett "Játszunk el a gondolattal" :)

CrL 2008.07.07. 14:55:31

Rwindx: pár busz vidkékről, fizetett nénikkel bácsikkal mindig beválik, vágóképre, snittre is perfekt.

index.hu/cikkepek/0805/belfold/antif080509//.gdata/gpb_SZT_5010.jpg

Rwindx 2008.07.07. 14:59:38

CrL:
Biztos vagyok benne én is hogy lesznek buszok, de akkor mi van? Egy-egy ilyen chartának milyen normális szerepe lenne? Az hogy az eddig különálló, vagy szemben álló erőket egyesítse valamilyen cél érdekében. Szerintem.

Ezt ezer busszal sem tudják megoldani. Arról nem is beszélve hogy a buszok az utcára hordják a politikát... ami nem olyan régen ugye még ördögtől való volt.

tevevanegypupu 2008.07.07. 15:01:31

Ki akar manapsag Gyurcsannyal chartazni?? Es ugy egyaltalan minek? Ki ellen? Az ellen a par nagymama-nagypapa meg nehany vehemes, a borebe nem fero suhanccal szemben, akiket a rendorseg nem kepes eloallitani, letartoztatni, a birosag meg elitelni? Menjen inkabb hajokazni, kevesebb bajt kavar a vizen mint szarazon, ha mar nem lehet megszabadulni tole.

Kulonben erdekelne a regi, oreg kommunistak es munkasorok velemenye a hoszexualitasrol es a leszbikusokrol ugy altalaban..Ugyszinten a rendoroke is. Vajon mit tanitott errol a marxista filozofia? Mit mond a szocialista erkolcs errol?Apro elvtars vajon mit gondolna magaban ha elne szegeny?((:

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.07.07. 15:03:07

"Kicsit hosszú, de akit tényleg érdekel mi van, annak ajánlott."

Frenetikus. Ugyan nem kattintottam a linkre (minek? ilyen felvezetéssel csak hülyeség lehet), de kurva jók az ilyen mondatok: "akit tényleg érdekel mi van". Hétfő bazmeg, az van. XDD

Gondolom tuti lottókulcsot is árulsz 300 forintért...

szpal 2008.07.07. 15:28:10

komolyan mondom, én a rádióban a Magyar Charta helyett Magyar Gárdát értettem a Gyurcsány szájából. Gondoltam, ha valamit nem tudsz legyőzni, állj az élére, ugye...

szpal 2008.07.07. 15:37:04

A kormányfő szerint betelt a pohár, ha így megy tovább, akkor nemcsak a szabadság örömében most megzavartaknak, hanem azután

"nekünk is félnünk kell, és meggondolnunk, hogy kimegyünk-e az utcára."

Ez már 2006. október 23-a óta így van, félnünk kell valóban, ugyanis komoly következménye mégsem lett a rohamrendőrök bűncselekményeinek.

Francois Pignon 2008.07.07. 15:39:27

"A korona úsztatása, a Terror háza megépítése, a MIÉP-pel való szövetség, „Kötél” László, a Jobbikkal való szövetségek, Semjén Zsolt zsidózása után a Fidesz újabb lépést tett a szélsőjobb felé."

Bakura,
Szerinted 2008 nyarán nem gáz koronaúsztatásról meg "Kötél" Lászlóról írni politikai kommunkikáció címén?
Ennek a mondatnak gyakorlatilag minden része egetverő baromság. Gratulálok, tényleg nem lehetett könnyű kiizzadni.

kispufi 2008.07.07. 15:46:21

Bakura, lelepleződtél, kiderült, mit is gondolsz erről az egészről. Már piszkosul érdekelt ám. Célozd meg a 200 milliós honlap közönségét, biztos nagyobb megértésre találsz.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.07.07. 15:53:40

"A korona úsztatása, a Terror háza megépítése, a MIÉP-pel való szövetség, „Kötél” László, a Jobbikkal való szövetségek, Semjén Zsolt zsidózása után a Fidesz újabb lépést tett a szélsőjobb felé."

Bakura, lassan beleolvashatnál egyszer a Kurucinfóba, Bombagyárba, meg a többibe, hogy tisztázódjon végre a Fidesz és a szélsőjobb egymással szembeni viszonya.

Ez így nagyon olcsó trükk...

CrL 2008.07.07. 15:55:41

ennyire azért ne ugorjatok Bakurára ;] ő még mindig abban a hitben-gondolatvilágban éldegél, hogy a Fidesz kormányoz.

Francois Pignon 2008.07.07. 16:27:09

Remélem Bakura reagál, ha már belinkelte az írását. Szívesen végigvenném vele pontról pontra az állításait.
Kezdjük az elején: 8 év alatt nyilván sikerült megtalálni az összefüggést, de nekem még mindig nem esett le. Hogy picsába jött ki, hogy a korona úsztatása lépés volt a szélsőjobb felé?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.07. 16:34:30

Baki teljesen beborult... A KISGAZDÁK tartottak sajtájt, a Fidesz pedig NEM hallgatott eddig, mert Navra már aznap este megszólalt. Illogikus, követhetetlen gondolatmenetet közölt. Egyes, leülhet. Legközelebb talán jobban felkészül.

Naumov 2008.07.07. 16:44:16

elGábor,

nade kérlek szépen, mégiscsak zorbán engedte ki a palackot a szellemből, ahogy valamelyik balliberális szellemi őstehetségnek sikerült megállapítania, úgyhogy csak nem dőlünk már be annak hogy a kurucinfón tele szájjal zsideszeznek, ez is csak az ellenség megtévesztését szolgálja..

Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2008.07.07. 17:10:55

Látjátok, idejövök és máris nem holmi kis Gyurcsány a téma, hanem én. :))

ergé: Ha neked Navracsics reagálása "valami"... Én nagyon elszomorodtam mikor láttam a közleményt.
" A Fidesz elutasítja a gyűlöletkeltés és az erőszak minden formáját. Ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kisebbségi kormány tehetetlensége miatt a rendőrség továbbra sincs abban a helyzetben, hogy biztosítani tudja a köznyugalmat - írja közleményében Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.
(fidesz.hu)"
ENNYI a Fidesz reakciója. Egy betűvel sem több...
De legalább megtudtuk, hogy a rendőrség mérnem tudta megvédeni a melegeket. :DD
Ezt kéne nektek kigúnyolnotok!
Helyette azon keseregtek, hogy GYF nem hallgatott és mondott valamit. Mi lett volna, ha valami elítélendőt is mond?

A kisgazdákról pedig. Ti komolyan gondoljátok hogy Túri-Kovács Bélának önálló gondolatai vannak politikailag és a szervezete önálló erő?! :DD

De az már haladás, hogy nem véditek őt, csak egy fideszes képviselőről megpróbáljátok elhitetni, hogy semmi köze a Fideszhez... "Gratulálok."

CrL 2008.07.07. 17:22:08

Bakura, tudjuk még mindig a Fidesz kormányoz, ezt azért ne hagyd ki:

index.hu/politika/belfold/lede0704/

Steve the Great 2008.07.07. 17:39:42

"A miniszterelnök szerint a jobboldal radikalizálódásának rendkívül káros mellékhatásai vannak, amelyek azt eredményezik, hogy "eltűnnek a demokratikus normák, neki lehet bárminek menni bármi áron, és aztán egy idő után mindenki bűnbak lesz."
index.hu/politika/belfold/homouto6908/

Hát igen, a bármit bármi áron kapcsán ő is tudna mesélni egyetsmást...

Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2008.07.07. 17:40:39

"ennyire azért ne ugorjatok Bakurára ;] ő még mindig abban a hitben-gondolatvilágban éldegél, hogy a Fidesz kormányoz."
"Bakura, tudjuk még mindig a Fidesz kormányoz, ezt azért ne hagyd ki:"

CrL: Ennyi a reakciód arra amit írtam... És ez bizony ténykérdés.
Ezzel aztán elképesztő mértékben meg lett cáfolva annak igazságtartalma, amit leírtam...

Francois Pignon 2008.07.07. 17:50:02

"Ti komolyan gondoljátok hogy Túri-Kovács Bélának önálló gondolatai vannak"

Csak kevés, hozzád hasonló formátumú koponyának adatnak meg az önálló gondolatok, ugye, te szellemóriás?

CrL 2008.07.07. 17:57:33

Bakura, FP már fennt feltett neked egy kérdést.

Nekem pedig nincs kedvem cáfolgatós játékokba belemenni, ha kezdésnek olyat olvasok, hogy mondjuk a Terrorháza a széljobbra tolodás egyik lépése volt a mostani ellenzéktől, bocs kormánytól.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.07. 18:53:26

CrL:
Szegény Debreczeni csak 27-ként ért oda? Nehogy ezen múljon a köztévés műsorka...

CrL 2008.07.07. 18:55:48

Kálmán László úr is beelőzte kettővel ;]

CrL 2008.07.07. 18:59:12

haha ez gondolom bakura lesz:

Varga Zoltán - A Fidesz által hallgatólagosan támogatott radikális jobboldal a demokráciát taposta betonba! Debrecen

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 19:02:23

Turul,

"Aláírásgyűjtést indított az erőszak ellen a Demos Magyarország Alapítvány és a Progresszív Intézet a szombati melegfelvonuláson történt atrocitások miatt."

Te atyaúristen. A demos (e: Dessewffy Tibor, GYF főtanácsadója) és a Progresszív Intézet (már a nevétől is kiráz a hideg). Fullpályás letámadás a Haladók részérül.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.07. 19:04:23

Gabrilo:
Rossz ómen a Haladásnak, ha csak ilyen, kézivezérelt & vérgyurcsányista leányszervezeteket lehetett megnyerni a Kampány beindítására.

Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2008.07.07. 19:08:03

CrL: "Bakura, FP már fennt feltett neked egy kérdést."
Nekem meg erre nem volt kedvem reagálni.

"Nekem pedig nincs kedvem cáfolgatós játékokba belemenni, ha kezdésnek olyat olvasok, hogy mondjuk a Terrorháza a széljobbra tolodás egyik lépése volt a mostani ellenzéktől, bocs kormánytól."
Akkor maradj csendban, és ne szólj bele!
Arra viszont volt kedved, hogy rúgdoss, és nevetséges dolgokat írj rólam...
ha ha ha Marha vicces voltál.

FP: "Hogy picsába jött ki, hogy a korona úsztatása lépés volt a szélsőjobb felé?

CrL 2008.07.07. 19:11:30

Bakura: igenis! csendben maradok

zsemlye 2008.07.07. 19:12:57

Igaz, hogy a másik poszthoz írtam a balodal módszereiről, de most látom a híradóban, hogy gyurcsi nyilatkozata éppen alátámasztja ezt: a rendbontók a demokratikus jobboldal szélén helyezkednek el. Tanulság: tessék elhatárolódni, mint 1946-ban, 47-ben a hazaáruló kisgazdáktól. Aztán elhatárolódás ide-oda, KB-t elhurcolták, Nagy F. emigrációba kényszerítették. A magyar Charta előzménye nem a Demokratikus Charta, az csak egy közbenső állomás volt, hanem a hazafias Népfront.

Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2008.07.07. 19:16:13

FP: "Hogy picsába jött ki, hogy a korona úsztatása lépés volt a szélsőjobb felé?"
Egye, fene mégis reagálok.
Ez csak vélemény. Szerintem egyértelmű, hogy hatalmas nyalás volt a szélsőjobb felé. Így értettem. Megfogalmazás kérdése.
De ha nagyon ragaszkodni akarnék a megfogalmazásomhoz, azt is írhatnám, annyival kerültek közelebb, amennyit lenyaltak az elválasztó falból. :))

De annyira vicces, mikor az egész írásból egy lényegtelen dolgot vesznek ki, és azt hiszik, ha azt cáfolják, minden (a lényeg is) cáfolva lesz! :DD

"Csak kevés, hozzád hasonló formátumú koponyának adatnak meg az önálló gondolatok, ugye, te szellemóriás?"
Persze! Irigykedsz ugye?! :))
Kínodban meg sértegetni próbálsz...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 19:17:25

Turul,

najah, erőteljes lépéshátrányból indítanak;]]]

Bakura,

igen, a Terrorháza nyitás volt a széljobb felé. Nyitás volt továbbá a Holokauszt-emléknap bevezetése és a Holok. múzeum is.
Akkor már csak a széljobbra tolódást nem értem. Meg hogy Szent István mitől volt széljobbos.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 19:28:58

Bakura igaz

Szerintem a Tenkes kapitányát sem véletlenül ismételgeti az a rohadt közszolgálati. Szemét kuruc uszító, árpádsávos fennforgató, piha. (állítólag a jobbos önkormányzatokban ezzel hergelik magukat, képviselőgyűlések előtt. Sőt! Van ahol kötelező.)

Tilcsák bea Tenkes kapitányát!!!!!! Indítok is egy petíciót az aljas jobboldali agymosás ellen.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 19:33:25

Tufa,


Nekem már a Pál utcai fiúk is gyanús, abban meg a vörösingesek a gonoszak.
Tilcsákbe.

Francois Pignon 2008.07.07. 19:38:21

Bakura,
nem akarlak én sértegetni. Sőt, tiszta szívből kívánom, hogy egy napon te legyél az SZDSZ elnöke. A párt megérdemelne téged. ;)

Pelso 2008.07.07. 19:52:47

Ez a bizonyos Magyar Charta, ha létrejön, a szélsőségek, az indulatok, az intolerancia ellen funkcionál valahogy. Tessék mondani, ez azért ugye nem olyan nagy baj?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 20:07:21

Pelso,

egy lópikulát. Ez egy újabb próbálkozás a baloldal re-legitimálására, amolyan Új Béketáborra - és a félelem életben tartására.
Noéspersze szokás szerint a "tolerancia" a ballib kánonban csak azokra vonatkozik, akik ballibek.
nincs ebben semmi új.

Pelso 2008.07.07. 20:17:15

Gabrilo,

látni kell müködését, jövőbelátó képességei senkinek nincsenek. Re-legitimáció.. Minden ami bal, az illegitim?
Egyetértek, szerintem is ki akarják majd sajátitani a tolerancia fogalmát.Lehet, azzal kezdik: "aki magyar, velünk tart, meg egy a tábor,egy a zászló". Ismerős ez valahonnan.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.07. 20:18:58

Pelso:
A tolerancia nem fog sokasodni és szaporodni, ha Gyurcsány Ferenc ismét az élére áll valaminek, amitől azt reméli, hogy segít visszanyerni akár csak egy nagyon kicsit is az arcából. Ha Gyurcsánynak tényleg az lenne a fontos, amiről beszél, akkor távol tartaná magát az egésztől: jól tudja, hogy ahová lép, ott fű nem terem.

zsemlye 2008.07.07. 20:25:15

Pelso,
jövőbe látó képességünk nincs, hogy senkinek sincs, az egy kicsit kirekesztőnek tűnik:PPP, azért kel az embernek némi tudással rendelkeznie, hogy a már megtörténtekből tanulságot levonva analógiákat legyen képes felállítani.(most csak az analógiákra gondoltam, mielőtt még lecsapnád a magas labdát:))

zsemlye 2008.07.07. 20:28:13

Írhattam volna azt is, hogy bár jövőbe látó képességem nincs, de azért a múlt eseményeiből levont következtetés alapján, nem lépek a kamion elé.

INkvizítor 2008.07.07. 20:53:22

azért ne vitassuk el gyurcsány mozgósító képességét!!

miatta mentem ki a hollán ernő utcába! :)

és szembesültem a ténnyel, hogy ma Magyarországon egy blogger, kábé annyi embert bír összeszedni, mint a regnáló miniszterelnök, (aki a legnagyobb parlamenti párt elnöke is!!). ez azért beszédes....

Francois Pignon 2008.07.07. 21:00:05

höm,
a blogger az első alkalommal egy tucat embert bírt összeszedni.
A második alkalommal meg a többség Gyurcsány miatt ment oda, a túloldalon állók közül is.

zoli27 2008.07.07. 21:02:53

Néhány kérdés:
Hány önkormányzatban is van Fidesz-Jobbik koalíció? És ha abban a néhány önkormányzatban a Fidesz felbontaná ezt a koalíciót, vajon kevésbé támadná azzal a baloldal, hogy kirekesztő és kokettál a szélsőségesekkel?
Ezzel együtt, nem kellene a Fidesznek mégis elgondolkodnia azon, hogy ezek a helyi koalíciók túl nagy támadási felületet biztosítanak a kormányoldal számára, és mégis csak véget kellene ezeknek vetni?

zoli27 2008.07.07. 21:05:54

Pelso,
Nem minden illegitim, ami baloldali, Gyurcsány viszont illegitim (jogilag nem, csupán morális és politikai értelemben). És amíg az MSZP nem nyilvánítja ki Gyurcsány szalonképtelenségét - márpedig láthatóan nem ebbe az irányba haladnak -, addig az MSZP saját magát tartja illegitim pozícióban. Kérdés, hogy ezt a választásokon hányan fogják ugyanígy gondolni.

INkvizítor 2008.07.07. 21:06:03

az első alkalom egy flash mob volt, az nem ér pontot :))
a második alkalommal, én is csak gyurcsány miatt mentem ki, (a túl oldalon álltam).... erről beszélek!!!
mozgósított!! :))

INkvizítor 2008.07.07. 21:13:26

"nem kellene a Fidesznek mégis elgondolkodnia azon, hogy ezek a helyi koalíciók túl nagy támadási felületet biztosítanak a kormányoldal számára, és mégis csak véget kellene ezeknek vetni?"

sztem nem, mert a "kisközösségben" ( a települési önkormányzatok elsősorban ilyenek, nagyvárosban, értsd megyeszékhelyeken, megyei jogú városokban nem nagyon tudok fidesz -jobbik szöviről) valahogy jobban tudják az emberek, hogy hogyan jobb nekik, kik és mik szolgálják, a város illetve falu érdekeit, jobban ismerik egymást a képviselők, sokszor a politikán kívül is.
így nem tenne jót az önkormányzati rendszernek ha az országos politika elkezdené azt centralizálni felülről jövő "országos pártérdek"-re hivatkozva.

amúgy ezen megint el lehetne vitatkozni...

Naumov 2008.07.07. 21:14:36

Navazze, Dezsőfi gyűjti az aláírásokat, azt hiszem máris erőltetett menetben rohanok szignálni. A Magyar Kornélia meg nem az aki a népszavazáskor valamelyik székházba volt delegálva független politológus szakértőként, vagy keverem valakivel? Egyébként épp Kuncze a legfrissebb aláíró, és megvolt már Szalai Júlia meg Rainer M.János is, plusz a fibes Komássy Ákos, meg Eva S.Balogh aki már az internet hőskorában is amerikából szakértette a magyarországi fasizmust, úgyhogy máris illusztris a névsor, és hol van még a vége..

zoli27 2008.07.07. 21:22:43

Dessewffy nálam az "értelmiség" legalja. Megszállott gyurcsányista.
Nyilván ezt is ugyanazok fogják aláírni, mint az eddigi nyilatkozatokat (pl a Bayer-féle "indokzsidózás" elleni nyilatkozatot).

zoli27 2008.07.07. 21:41:29

Javaslom, hogy hozzunk létre egy honlapot, ahol nevüket vállalva kinyilvánítják a véleményüket azok, akik elutasítják az erőszakot, a kirekesztést és a rasszizmust, de elutasítják azt is, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ezt a helyzetet politikai haszonszerzésre használja fel.

Naumov 2008.07.07. 21:43:14

zoli,

Tökmindegy miről van szó, vizitdíj, bayerzsolt, búzafelvonulás, akármi. Komolyan mondom, elég lenne egy excel táblát karbantartaniuk, és kéthavonta ikszelgetni amikor a fidesz valamilyen módon éppen veszélybe sodorja a demokráciát. A felszabaduló időben meg legyárthatnának egy csomó lélegeztetőgépet..

Pelso 2008.07.07. 21:50:13

Zoli27,

Nem személyre vonatkozott a felvetés.Poltikust morálisan megitélni ma kis hazánkban....? Ugyan.A szalonképtelenséget kinek az erkölcsi mércéje alapján itéljük meg? Mondjuk, a mindenkori választói többség?

Zsemlye,
Pont a megtörténtek tükrében..., a különbség csak a kivel-mikor-hogyan paramétereiben van jelen. Sokszor bámulatosan egybevágóak a politikai ellenfelek módszerei, most is. Ha esetleg nem érted, úgy kirekesztelek,de úgy:)

zoli27 2008.07.07. 21:56:15

Pelso,
Ezt a vitát már annyiszor és annyi mindenkivel lefolytattam(tuk), hogy még egyszer már nem fogom. Aki eddig nem tartotta GyF-et szalonképtelennek, az ezután sem fogja. És szomorú, hogy sokan vannak ilyenek.

"Javaslom, hogy hozzunk létre egy honlapot, ahol nevüket vállalva kinyilvánítják a véleményüket azok, akik elutasítják az erőszakot, a kirekesztést és a rasszizmust, de elutasítják azt is, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ezt a helyzetet politikai haszonszerzésre használja fel."
Vagy egy párhuzamos demonstrációt mondjuk "Jobboldaliak a gyűlölet és a kirekesztés ellen" címmel. A Reakció nem állna az élére egy ilyennek?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.07.07. 22:01:35

Naumov, az excel csak 65000 sort kezel. kevés lesz az.

zsemlye 2008.07.07. 22:06:11

Pelso,
értem, de gyenge az érv, most a baloldaliak ismert és ismétlődő módszereiről volt szó: magyar charta erősen hajaz a Hazafias Népfrontra: mindenkit bele, aki nem száll be, azt kirekesztjük. Persze ma szerencsére nem ugyanaz ennek a következménye, mint akkor. Én azt mondtam, hogy nem kell ennek a hasonlóságnak a felfedezéséhez jövőbe látónak lenni.
A kettőnk közötti alapvető különbség ott van az utolsó, bár tréfásnak szánt mondatodban: ha nem értesz(lásd: nem értesz velem egyet), akkor úgy, de úgy kirekesztelek. Hát erről a reakcióról van szó.

tevevanegypupu 2008.07.07. 23:46:20

Nem egeszen vilagos, mi ellen tiltakoznak. A fidesz ellen vagy pedig azok ellen akik megtamadtak ezt a menetet? Vannak akik ebbol elnek gondolom, alairogatnak es aztan csereben lehetoseget kapnak azon a palyan ahol mozognak, egy kicsiket tobbet mint a csendes tobbseg..
Nagyon remelem, hogy a fidesz ijedteben nem fog sem alairni sem csatlakozni a chartahoz. Gyurcsannyal semmit. Az ilyenfajta eroszak ellen rendorsegnek kell fellepni, es ha tehetetlenek akkor az igazsagugyminiszter monnyon le.

Szibarita 2008.07.08. 00:05:05

A baloldalnak pont ugy nincs szuksege a masik oldal szavazoi altal valo legitimizaciora (sot, erre nem is vagyik sajnos, semmilyen modon), mint ahogy a masik oldalnak sem faj, hogy Orbanrol milyen velemennyel van a lakossag jelentos hanyada.

Azert jo ez az orszag, mert mindenki azt kepzeli, hogy meg mindig kozepiskolaban vagyunk es az, ha a jofejek elfogadnak valakit, valamilyen modon "legitimalja" a letezeset.

Nehez eldonteni, hogy szanalmasabb-e vagy nevetsegesebb.

tevevanegypupu 2008.07.08. 00:18:45

Azt hinne az ember, hogy a tettek szamitanak, eredmenyek avagy kudarcok, jellem, cselekedet, mas ilyesmi, ami utan lehet korulbelul merlegelni ki mennyit er. Nem tudom a jobboldal mennyire elfogult Orbannal. Valoszinuleg kritikusabb mint az a baloldal aki hat ev eleg erotlen kormanyzas - es a kozben tortenk utan is - meg mindig a bizonyitottan rossz Gyurcsanyt tartja jobbnak Orbannal. Gondolom ez naluk elvi kerdes lehet, amit a tarsadalom egyes retegeinel nem ertek, mert teljesen illogikus a magatartasuk.

Pelso 2008.07.08. 06:53:34

Zoli, naná. Én a teljes politikai elitet tartom szalonképtelennek, méltatlannak,alkalmatlannak. S légy benne biztos, könnyedén alá lehet támasztani mindezt az elmult 18 év történéseiből.

Zsemlye, szemem sem rebben a Magyar Chartán, mert minden poltikai erő folyamatosan löki a népnek sehova nem vezető ötleteit. Lehet, szerez ezzel százezer szavazatot, na és. Két hónap múlva az ellenoldal teszi ugyanezt, más megközelitéssel. A status quo tökéletes, az istenadta nép meg csak bámul, aztán majd ikszel. Könnyü az eredmény prognosztizálása: maradunk agymosott Abszurdisztán.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.08. 09:22:15

Horn Gábor nagyon feszegeti a határokat: a népszavazás üzenetének értelmezése után most a chartázás nem tetszik neki. Mi lesz ezzel az országgal, ha már a Haladás sorain is a széthúzás lesz úrrá?
hvg.hu/itthon/20080708_horn_gyurcsany_magyar_charta.aspx?s=hk

zoli27 2008.07.08. 09:38:56

"a népszavazás üzenetének értelmezése után most a chartázás nem tetszik neki"

Nem olvastam a cikket, de a Napkeltében is elmondta, hogy ha GyF tényleg szeretne tenni az erőszak ellen, akkor nem nyilvános bejelentéseket tenne, hanem háttéregyeztetéseket kezdeményezne a pártokkal.

Ennek ellenére én még megvárnám az SZDSZ hivatalos álláspontját. Jelen pillanatban nehezen tudom elképzelni, hogy végül ne állnának be a sorba. Fodor nagyon felháborodott a szombaton történteken, és látszólag megtalálta a témáját.

INkvizítor 2008.07.08. 09:49:29

Valszeg horn gabi is rájött, a márciusi, és a júliusi pofonok hatására, :) hogy ferenccel nem érdemes semmilyen fórumon sem közösködni, behúzzák a mentőövet a hajóról... nem engedik hogy a féreg elkapja.... :))

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.08. 09:54:05

Teve, a Fidesz biztosan nem fog csatlakozni egy gyurcsányi kezdeményezéshez.

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 10:01:24

Naumov,

üdv az ESB-fanok klubjában! Te honnan ismered?

zoli27 2008.07.08. 10:06:18

ergé,
Ennél nyilvánvalóbb dolgot nem is írhattál volna. Ennyi erővel azt is beírhattad volna, hogy 2x2=4 :)

Naumov 2008.07.08. 10:27:10

Téglagyári,

Emlékeim szerint az internettón láttam először, vagy tíz éve. Az utóbbi időszakban kicsit szem elől tévesztettem, mert kevesebbet fordulok elő online fórumokon mint azelőtt, de örömmel látom, hogy még mindig él és virul. Jó ha vannak stabil pontok az ember életében.

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 10:43:32

Naumov,

időnként érdemes benézni a

esbalogh.typepad.com/

oldalra és aztán elégedetten nyugtázni, hogy szabad országban élünk, és nem kötelező ezt olvasni.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.08. 10:48:42

TM:
Köszönöm, köszönöm, köszönöm!
"During the Orbán government through some clever manipulation the board of MTV became the political tool of the far-right party of István Csurka, the MIÉP. The same happened at Magyar Rádió. Although Orbán hasn't been in power since 2002 and the MIÉP is practically dead, the right still dominates these two electronic media. A little bit more balanced politically but far from ideal." July 06, 2008

:))))

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 10:53:16

Esbalogh? Balogh Eva lenne?
Regota ismert arc a szcenarol.

Naumov 2008.07.08. 10:58:34

Téglagyári,

Hálás köszönetem. Végre ismét az igazság kiapadhatatlan forrásánál..

"I believe that Gyurcsány is a better guarantor of Hungarian democracy than Orbán, whom I consider a populist and a dangerous demagogue."

zoli27 2008.07.08. 11:36:50

Turul,
Kitől van ez az idézet??? Naggyon durva!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 11:37:29

Mar eleg oreg lehet, de a lelkesedese csak nott.
Background:
www.hix.hu/arch/?page=find_articles&authorid=35202#FORUM
For example:
www.hix.hu/arch/?page=issue&issueid=56625#4

Egyebkent viszonylag normalis volt, amig bele nem keveredett egy forumos "mi-ok" bandaharcba. Onnantol kezdve eluralkodott rajta a harc logikaja.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 11:44:41

Meg amikor nem volt elkotelezodve, csak csodalkozo kivulallokent olvasta a magyar sajtot:
www.hix.hu/arch/?page=issue&issueid=65606#3
"Ugyanis 1996 decembereben lesz negyven
eve, hogy angol nyelvteruleten elek. Angolul vegeztem egyetemeimet, angolul
irtam disszertacioimat, es angolul irtam tanulmanyaimat, kiveve egyet, amit
angolbol forditottam le magyarra a Tortenelmi Szemle szamara.
...
De visszaterve magara az irasra. Mint ahogy mar a Szalon 909 szamaban irtam
en alapjabanveve nem Agh Attila harom bekezdesenek a tartalmarol irtam, hanem
annak stilusrol es logikai bukfenceirol. Vagy ha jobban tetszik
pongyolasagarol. A tartalmat erinto megjegyzesemet ellenben fenntartom
(anelkul, hogy kritizalnam a velejet): pongyolan irt iras mogott pongyola
gondolkodasmod rejtozik.

Meglep engem az, hogy ugy latszik vannak jol tajekozott magyarnyelvu emberek,
akiknek Agh Attila elso mondata nem okoz fejtorest."

Be is szol neki a moderator, mert o tudja, amit Balogh Eva nem: Agh Attilat nem bantjuk, mert a mi bandank tagja.

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 11:58:09

Doom,

azt hiszem ott van a dolgok nyitja, hogy ESB az ötvenes években, egy "haladó szellemiségű" világban nőtt fel, és azt, hogy ma már nem csak ilyen árut lehet kapni a halpiacon, nem tudja megemészteni.

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 11:58:47

zoli27,

az általam küldött linken olvasható

tevevanegypupu 2008.07.08. 12:03:15

Szivbol remelem, hogy Eva olvassa a reakciot es egyszercsak megjelenik.(:

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 12:05:48

Téglagyári Megálló · gumigyar.blog.hu 2008.07.08. 11:58:09:
"azt hiszem ott van a dolgok nyitja, hogy ESB az ötvenes években, egy "haladó szellemiségű" világban nőtt fel,"

ESB egy '56-os kivandorlo es "liberalis keleti-parti ertelmisegi" lett. Amikor az Internet ujra lehetove tette szamara, hogy kovesse a magyar esemenyeket (a HIX magyar hirek kozvetitojekent indult a 90-es evek elejen, annyira nehez volt ilyen hirekhez jutni), termeszetesen a hasonlo gondolkodasuakat kereste. Ez a fajta "bonding" a nyelvi elemekre epul, igy gyorsan meg is talalta a "liberalisokat". Elejen meg vonakodott lenyelni a magyar "liberalis ertelmiseg" bizarr agyszulemenyeit (dekan volt egy amerikai egyetemen, ha jol emlekszem, meg tudta kulonboztetni a szart a minosegtol), de aztan gyorsan tanult es beallt a sorba.

Szomoru historia, de tipikus. Balogh Eva ertelmesen es fuggetlenul gondolkodott. De egy haboruban az ellenvelemeny arulas.

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 12:08:23

Doom,

a Yale-en volt dékán, igen.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 12:27:33

tevevanegypupu 2008.07.08. 12:03:15:
"Szivbol remelem, hogy Eva olvassa a reakciot es egyszercsak megjelenik.(: "

Kizart dolog. Sajat kis vilagaban el, mit keresne itt?

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 12:49:41

"Kizart dolog. Sajat kis vilagaban el, mit keresne itt? "

Hogy észre térítse a megtévedt fiatalokat.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 12:51:09

Téglagyári Megálló · gumigyar.blog.hu 2008.07.08. 12:49:41:
"Hogy észre térítse a megtévedt fiatalokat."

Csak a tenyszeruen gondolkozokkal erdemes egyaltalan foglalkozni. Nem hiszem, hogy Evanak lenne az itteniekre ideje.

tevevanegypupu 2008.07.08. 13:08:04

Doomhammer
Eva elott nincs nehezseg, ha meg kell gyozni valakit az igazsagrol, akkor addig gyozkodi mig az illeto vagy megadja magat vagy elmenekul.
Szeret vitatkozni. Nagyon.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 13:10:23

tevevanegypupu 2008.07.08. 13:08:04:
"Eva elott nincs nehezseg, ha meg kell gyozni valakit az igazsagrol, akkor addig gyozkodi mig az illeto vagy megadja magat vagy elmenekul."

10 eve ez igy lehetett. Azota o is megoregedett. Szerintem mar nem tudja felvenni a versenyt.

Vitatkozni szerethet, de egy erdemi es nivos vitaban valo reszvetelhez a tenyek alapos ismerete szukseges. Es mit tud o a magyar valosagrol vagy a makrookonomiai folyamatokrol? Semmit nem tud.

Eva kioregedett, ez a helyzet.

tevevanegypupu 2008.07.08. 13:31:29

Doomhammer
ne provokalja az alvo oroszlant mert megjelenik.(:

Eva tisztaban van a magyarorszagi helyzettel es ennek tudataban valasztotta a liberalisok taborat.

zoli27 2008.07.08. 13:37:51

Valaki elárulná végre nekem, hogy ki az az Éva? Mi a teljes neve, és honnan kellene ismerni?

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 13:45:21

zoli27,

Éva S Balogh, Connecticut-ban (Bethany) élő nyugdíjas, néhány basset hound gazdája, főállású internetista. Valaha történelmet oktatott a Yale-en. 56-ban, 18 évesen emigrált Magyarországról. Több levelezőlistát szétvert már a lehengerlő és engesztelhetetlen stílusával. Ha híreim nem csalnak, még mindig nyomja a pgt (politika-gazdaság-történelem) listán, aminek az archívuma, láss csodát, nem nyilvános.

Mit akarsz még tudni?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 13:47:15

tevevanegypupu 2008.07.08. 13:31:29:
"Eva tisztaban van a magyarorszagi helyzettel es ennek tudataban valasztotta a liberalisok taborat."

Ne bosszantson, magyarul se tud rendesen. Hogy lehetne akkor tisztaban a helyzettel?

zoli27 · zoli27.blog.hu 2008.07.08. 13:37:51:
"Valaki elárulná végre nekem, hogy ki az az Éva?"

Balogh Evarol beszelunk, maga nemelit. Ha ennyi nem eleg, akkor nincs ertelme tovabb magyarazzak. ;-)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.08. 13:55:08

Én sem hallottam eddig Balogh Séváról. Hol lehet megismerkedni munkásságával?

tevevanegypupu 2008.07.08. 13:57:10

Doomhammer
nehogy mar azt kepzelje, hogy aki 1956-ban elment, az mar csak thohrni bihrja magyahr nyelvezet..

Honnet veszi, hogy Balogh Eva nem tud tokeletesen magyarul??

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.08. 14:01:22

Hmm. Azt hiszem, itt valami nagyon kultikus dolog van, amiről eddig nem voltak ismereteim, bevallom.

Mi az a HiX?

Ez volt az első magyar internetkezdemény? Mi a sztori dióhéjban?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.08. 14:05:13

ergé:
A HIX, a Hollósi Information eXchange maga a magyar internet Hőskora. :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 14:07:58

tevevanegypupu 2008.07.08. 13:57:10:
"nehogy mar azt kepzelje, hogy aki 1956-ban elment, az mar csak thohrni bihrja magyahr nyelvezet.."

Teve, alig nehany ev kulfoldi kornyezetben eles utan is mar kopik a nyelverzek es 10-15 ev utan a beszelo mar nem kepes megkulonboztetni a nyelvi finomsagokat. Ez jol ismert es altalanosan elfogadott igazsag.

"Honnet veszi, hogy Balogh Eva nem tud tokeletesen magyarul??"

O maga mondta.
www.hix.hu/arch/?page=issue&issueid=65606#3
"Otthon angolul
folyik a szo; angolul gondolkodok (ha csak nem eppen magyarul irok, mint
most); angolul almodok. Magyarnyelvu barataim nincsenek errefele es majdnem
soha nem beszelek magyarul. Magyar kiejtesem nem tokeletes, ugyan egy
alkalommal, amikor harom honapig voltam Magyarorszagon, tartozkodasom vegere
mar akcentus nelkul beszeltem. Angolul sokkal konnyebben, jobban, es
fordulatosabban fejezem ki magam. Sot, humorerzekem is jobb kifejezesekre
talal angolul."

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.07.08. 14:11:21


erge,

A dolog ugy kezdodott, hogy egy Weisz Ivan nevu ohioi Ph.D diak a baratainak emailben leirta a Kossuth radio hireit. Kesobb elindult egy levelezes ami lassan atalakult az elso magyar internetes politikai forumma, es ennek a szamitogepes hatteret biztositotta Hollosi Jozsi, aki New Yorkban volt (gondolom ma is az, Ivan sajnos par eve meghalt) programozo.

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 14:14:58

Ó igen, amikor a tizenhetedik newbie sütötte el a HIX MOKA-n az öltönyös cigányról szóló viccet...

ÁrPi 2008.07.08. 14:24:23

Mi az a HiX?
" maga a magyar internet Hőskora. :) "

Nem túlzás a hix.hu mottója sem :)


"Talán önmagát alkotta;
vagy talán mégsem.
Ki együtt nõtt vele tudja;
vagy talán õ sem..."

(insp: Rig Veda X.129)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.08. 14:32:20

Aha! :) Hát igen, én akkoriban a német kéttannyelvű gimi első osztályait koptattam, délutánonként meg Quake-eztünk, bringáztunk, zenét másolgattunk egymásnak, ilyenek. Kimaradtam a hőskorszakból... :)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.08. 14:33:27

Ja, meg a Svejk kötetemet is akkoriban adtam kölcsönbe egy haveromnak, aki azóta is, kábé 12 éve őrzi :)))

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.07.08. 14:43:53


Az Ivan fele Hirmondo szerintem mar 1989-ben mukodott. Az elso beiras tolem a HIX-re 1990-es. Eleg remiszto.

Naumov 2008.07.08. 14:45:57

ergé,

Boldog ember :) Nekem meg két zéhá között az volt akkoriban a kikapcsolódás, hogy e-mailben megvitathatom "Némó kapitánnyal" meg "El Diablóval", hogy Csank miért Klauszt játszatja ékként a svájciak ellen..

tevevanegypupu 2008.07.08. 15:01:59

Doomhammer
ennek ellenere is higyje el, hogy Eva tokeletesen ismeri a magyar helyzetet, nagyon elkotelezett balliberalis. Akcentusa ettol meg lehet. (:

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 15:03:52

tevevanegypupu 2008.07.08. 15:01:59:
"ennek ellenere is higyje el, hogy Eva tokeletesen ismeri a magyar helyzetet, nagyon elkotelezett balliberalis."

Ezt barki mondhatja. Csak ugy bemondasra nem hihetem el.

tevevanegypupu 2008.07.08. 15:25:11

Doomhammer
akkor ha nem hisz nekem, hivja meg Evat a reakciora, es majd o bizonyit. Inkabb elobb mint utobb.(:

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 15:29:08

tevevanegypupu 2008.07.08. 15:25:11:
"akkor ha nem hisz nekem, hivja meg Evat a reakciora, es majd o bizonyit."

Mit foglalkozom en egy ilyen magyarul sem tudo, kioregedett, tajekozatlan ballibessel? Lenyomhatnam, mint a belyeget, de nem fog idejonni. Fel tolem.

tevevanegypupu 2008.07.08. 15:30:28

Doomhammer
ki kell hogy abranditsam, ne kepzelegjen. Magatol meg egy kiscica sem fel, nemhogy egy nostenyoroszlan!(:

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 15:40:45

tevevanegypupu 2008.07.08. 15:30:28:
"Magatol meg egy kiscica sem fel, nemhogy egy nostenyoroszlan!(:"

Mar hogy Eva nostenyoroszlan lenne. Muhahaha, rohog a vakbelem (ezt a vakbelest meg se e'rtene', csak szolok). Legfeljebb molylepke-nosteny lehet Eva. Nagy joindulattal. Lecsapom egy torolkozovel, ha nagyon repked.

tevevanegypupu 2008.07.08. 15:55:19

Doomhammer
csak vigyazzon, nehogy a mehkiralynot nezze molylepkenek. Ugy latom meg nem nagyon mozgott darazsfeszek kozeleben.(:

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 16:05:29

A mehkiralynot is lecsapom egy torulkozovel.
A darazsakat meg lefujom rovarirtoval.

A maga Evajanak annyi eselye sincs, mint a hogolyonak a pokolban.

tevevanegypupu 2008.07.08. 16:09:59

Doomhammer
nem az en Evam, o az internet Evaja. Es azt a torulkozot csapja inkabb a hona ala es menjen vele a strandra, ne harciaskodjon. Noket nem illik kulonben sem egy konzervativ uriembernek fenyegetni.(:

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 16:14:17

tevevanegypupu 2008.07.08. 16:09:59
"nem az en Evam, o az internet Evaja."

Hagyja a kereszteny coming outjait maskorra, itt nem errol van szo.

"Noket nem illik kulonben sem egy konzervativ uriembernek fenyegetni.(: "

Nem is noket fenyegettem, hanem egy ballib molylepket.

tevevanegypupu 2008.07.08. 16:35:23

Doomhammer
"Hagyja a kereszteny coming outjait maskorra, itt nem errol van szo."

Hat mirol van szo? Maga nehezfegyverzettel (torulkozovel) akar egy molylepket megtamadni. .Pedig kis szereny Orbanozassal is csodat lehet tenni, ballib lepkeknek az olyan mint a naftalin.(:

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 16:51:37

tevevanegypupu 2008.07.08. 16:35:23:
"Pedig kis szereny Orbanozassal is csodat lehet tenni, ballib lepkeknek az olyan mint a naftalin.(:"

Elkurta. Olyan, mint a lampafeny. Nem naftalin.

tevevanegypupu 2008.07.08. 17:50:34

Doomhammer

"Elkurta. Olyan mint a lampafeny. Nem naftalin."

Az mindegy. Csak artson.(:

De komolyra forditva a szot kisse ijeszto, hogy torteneszek (Eva tortenesz, meghozza nem is akarhol, hanem a Yale-n volt)- mindegy hogy jobb vagy baloldal - irjak meg a jelen es mult tortenetet a kovetkezo nemzedeknek. Mit hihetunk el egyaltalan? En peldaul ketfelekeppen tanultam a tortenelmet. Egyet a baloldal egyet a jobboldal szemszogebol nezve. Ket teljesen kulonbozo tortenetet hallottam.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 18:13:37

Balogh S. Eva a Tanacskoztarsasagrol es a ket haboru kozotti szocialdemokraciarol irt kevesse hivatkozott cikkeket. Szerintem keves veszelyt jelentenek a tortenelem ertelmezesere.

Hanem ez annal erdekesebb a mara nezve:
www.centralbudapest.com/content/information/basics.jsp#enBlogs
A Hungarian Spectrum-ot keresse.

tevevanegypupu 2008.07.08. 18:24:10

Doomhammer
Koszonom szepen de neeeeeem. Tul sok.(:

Francois Pignon 2008.07.12. 10:53:22

Itt a kitűnő alkalom, hogy a Charta akcióba lépjen:
www.borsonline.hu/news.php?op&hid=11414
A srácnak meg gratulálok az ügyvédjéhez: "Ha valaki találkozott már Abellel, érezhette, a rosszindulatú pletykáknak semmi valóságalapja nincs." :DDD Biztosan sokra viszi még így az ügyvédi pályán. ;)

Zetek 2008.07.12. 11:16:37

Francois Pignon! A fiúnak mindene megvan ahhoz, hogy az áldozati mivoltából megéljen. Jó dolog az antidiszkrimináció, mert sokannak biztosítja a mindennapi betevőt.
süti beállítások módosítása