Üde, király, diktátor? Orbán Viktor megmongya a frankót
2008. május 23. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Üde, király, diktátor? Orbán Viktor megmongya a frankót

 Jól felkavarták az állóvizet az Index cikkei Orbán Viktor néhány héttel ezelőtti előadásáról, amelyet Kéri László meghívására tartott a Színművészeti Egyetemen. Az Orbán-Kéri-Színművészeti kombó már épp elég volna a hüledezésre, az ex-kormányfő (többszörös áttéttel megjelenő) szavai azonban masszív követ dobtak a magyar posványba.

 Először is szögezzük le: az előadásról az Index újságírója is csak közvetve szerzett információkat, hang- és videófelvétel azonban egyelőre nem áll rendelkezésre róla. Könnyen lehet, hogy maga Kéri csepegtetett el - a titoktartás ellenére - némi beszédrészletet. Orbánhoz fűződő meglehetősen sokrétű viszonya (tanár, barát, tanácsadó, engesztelhetetlen ellenség, stb.) miatt akár ez is valószínű lehet.

 A homályból egy Fidesz által levezényelt, sokkterápiával vegyes állam- és adóreform víziója bontakozik ki: leállítaná az értelmetlen állami nagyberuházásokkal (hurrá), egyszerűsítené a befektetések és a vállalkozások adminisztrációs terheit (éljen), erős adócsökkentést hajtana végre (voilá), és így tovább. Aktuálpolitikai fejtegetéseiből kiderült: mint Horthy a nyilasokat, két pofon után hazazavarná a gárdistákat (jessz) és bolondnak tartja Gyurcsányt (na de kérem!).

 Az állóvízbe dobott kő azonban máris hullámokat vet, szürreális visszhangja lett a beszédnek: Tóta W. Árpád dicsérni kezdte Orbánt (a maga módján, persze), míg az MSZP és a kuruc.info egyszerre támadja a volt miniszterelnököt.

Tóta szerint „üde, friss illatok szivárognak a fideszes programalkotás műhelyeiből”. Az MSZP arról beszél: „A Fidesz elnöke kimondta: diktatúrát akar”, és kiemelték, hogy „Horthy nem hazazavarta, hanem átadta a hatalmat a nyilasoknak, ami a holokauszthoz vezetett”. A kuruc.info úgy véli, Orbán azt sugallta: „Én vagyok a király”, és „Orbán is szorongatná a népet”.

 A szoci-kuruc tengely összeállása kétségtelenül megérte a szivárogtatást. Már csak azt kellene tudnunk, miről is beszélt pontosan Orbán Viktor, és mire is készülnek valójában a Fidesz gazdasági műhelyeiben.

(Az illusztrációért köszönet az Alkaloidának.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr94482773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobkó Csaba 2008.05.23. 11:17:20

Én is akartam mondani, de a szoci megelőzött: tényleg rosszul tudja, ha úgy tudja, hogy Horthy két pofonnal hazazavarta a nyilasokat. A retorikai bűvészmutatvány lényege, hogy a szélsőjobbtól ugyan elhatárolódik, de a konzervatívok által ikonként tisztelt Horthyval azonosul. Kár, hogy így sántít a példa, nehogy úgy járjon a Gárdával, mint Horthy a nyilasokkal...
Korábban egyszer Leonidásztól idézett ilyen ügyetlenül, az be is jött, ő is árnyékban harcolt, ő is elvesztette a csatát.

Samott 2008.05.23. 11:19:13

"leállítaná az értelmetlen állami nagyberuházásokkal (hurrá)" - 4-es metrot nem vitatom, de az autopalya epitesek leallitasa orultseg lenne... felenk mindenkinek csak a szaja jart, igergettek ossze vissza, de tenyleg a szocik alatt epult meg a 4-es elkerulo es az M0-as felenk eso resze. Elotte volt hogy Ulloig ert a sor Vecses felol reggelente... persze jo volt reggel tanulni meg a buszon suli elott, de szar volt haromnegyed oraval korabban indulni emiatt.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.05.23. 11:21:35

Egy neokon reformcsomag ráférne az országra, de továbbra is kétlem, hogy beáldozná a pártját érte.

Bobkó Csaba 2008.05.23. 11:23:10

Valdez, mi abban a neokon, ha leállítja a metrót és az autópályát?

Bobkó Csaba 2008.05.23. 11:24:40

Samott, te még jól jössz a cserépkályhába, a hazai tüzifa csapját az oroszok nem zárják el, csak az erőművi erdőírtást kell betiltani, de az autópályákra amúgy se lesz szükség, nem lesz a benzin elérhető árú a népnek. Nyakunkon az olajcsúcs.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.23. 11:27:26

Tótaw-ből gyüttem, szabad-e locsolni?
Onnan hozom, de akkor ide is vág:

Van itt egy kapitális csúsztatás, kedves kollégák, Tóta Árpi részéről (ld a cikkét!)!!!!

Ad1. Gyurcsány az őszödit 4 év kormányzás és egy megnyert választás UTÁN mondta el, és TITKOSAN!!!

Ad2. Árpád meg azt várja, h OV a kormányzás és a megnyert választás ELŐTT mondja el, és NYÍLTAN !!!

EZ KÉREM KIBASZOTT IGAZSÁGTALAN, UNFAIR!

Samott 2008.05.23. 11:30:26

Bobkó Csaba: felesleges kongatni veszharangot, a 70-es evek olajvalsagat is tulelte a vilag, ezt is megoldjuk valahogy. (majd veszunk hibridet, elektromost - ne hidd hogy ujra szekeren fognak jarni az emberek) Egyebkent ez szvsz mellekvagany, nem hinnem, hogy Vitya kepes ilyen tavlatokban gondolkozni.

soseleszekelső 2008.05.23. 11:31:34

Malacka!

Nem TótaW várja el Orbántól, hogy ne hazudjon a választásokig, hanem a jobboldal hazugozza GYF-et, amiért ezt tette.
TótaW csak arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán most ugyanerre készül.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.05.23. 11:32:06

És tudod miért követeleli?
Mert Orbán logikája szerint illegitim az a kormány, aki utána mondja meg.
Nem nagy elvárás, hogy valaki (pláne aki sose hazudott) legalább a saját logikájához legyen következetes. Vagy ez már unfair?

Most se mondja, csak szivárog. Ráadásul mindenféle szivárog.

Bobkó Csaba 2008.05.23. 11:32:11

Azért ettől függetlenül nekem beugrik lafonten meséje a kiforgatott változatban, jött az ősz, s mind a kettő megdöglött. Mindegy, hogy előtte, vagy utána üzensz népszerűtlent, a nép elfordul tőled.
Hogy lesz itt kétharmados többség?

mediakus 2008.05.23. 11:34:38

Nem értem igazán az indexet. Ragaszkodni valamihez, amiről nincs, illetve csak közvetett bizonyítékuk van, több mint tisztességtelenség. Ráadásul nem Orbánt kérdezik meg róla, hanem párttársait, akik még csak ott sem voltak. Az a problémám az index hozzáállásával, hogy ha a 4-es metró kapcsán valóban nem hangzott el az, amit az újságíró Orbán szájába ad, akkor mennyire lehetnek hitelesek a cikk egyéb megállapításai. Ennél talán egy kicsit komolyabb újságírásra volna szükség.

CrL 2008.05.23. 11:47:05

ide is beírom mint a Mesterhez is beirtam:

'loose lips sink ships'

Ha már elsüllyedt a hajójuk, süllyedjen a másiké is az alapelve.

Nehogy elhiggyük már, hogy hirtelen ünneplik a 'titkos' beszédet, a politika verseny, ott tesz be a másik a másiknak ahol tud, itthon a szocik az országot is képesek voltak beáldozni a nagy versenygésben, most belebuktak és átakarják kenni a szart. Erre vár a Mester is, kimondva- kimondatlanul.

Ellenzékből comingout? You gotta be jokin...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.05.23. 11:48:11

Malacka: TótaW-ből orbánügyben már hosszú idő óta a fortyogó gyűlölet beszél, és egyszerűen képtelen nyugodtan mit kezdeni vele, mert annyira azonosult a saját retorikájával. Meg a közpénzekkel is, csak azt ő még nem tudja. :) Van ez így, elszállnak az emberek, és nem csak a baloldalon. A mi Árpinkból pl. kiváló Népszava-publicista lesz 2012-re, mint a Kolbász Józsiból.

Lacc78 2008.05.23. 11:51:35

Samott:

Azt azért ne felejtsd el, hogy azok az autópályák meg hidak hitelekből épültek. Orbánéknak gyakran a szemükre vetik, hogy mé' nem építettek autópályákat. Egyszerűen azért, mert nem volt rá pénz. Gyurcsányéknak sem volt, de úgy tettek, mintha lett volna. Az egész kormányzásuk arról szólt, hogy hiteleket vettek fel, és azokat látványos beruházásokra (ld. még: parasztvakítás) költötték meg szétszórták (nyugdíjemelések, dupla családi pótlék, stb.). Nem hiába mondta a Kárpát-medence Géniusza az Őszödi beszéd néven elhíresült retorikai gyöngyszemben, hogy nem csináltak semmit négy évig meg nincs mire büszkének lenniük.

Egyébként megint érdemes a szlovákokról példát venni: ők évekig nem építettek autópályákat, most meg 280 km-t fognak, anélkül, hogy egy megveszekedett koronát fel kellene venniük hitelként. Kitermelték rá a pénzt. Meg ők nem keverték össze a kormányzást egy farokméret-vetélkedővel (több autópályát építettem, beeee!).

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.05.23. 11:52:43

De az ügy érdekes. Az 100%, hogy a Viktor úgy ment oda, hogy amit mond, kiszivárog. Nem most jött le a falvédőről. A kérdés, hogy ami kiszivárgott, az azonos-e azzal, amit szivárogtatott, és most pontosan ki kavarja jobban. Bevallom, nem látok tisztán az ügyben, bár azt sejtem, hogy nagyot fog még szólni.

Bobkó Csaba 2008.05.23. 11:55:55

Talán osztottak-szoroztak a Fidesz agytrösztnél, hogy mégse lehet ugyanazt csinálni, mint Gyurcsány, hogy szépet igérek aztán megszorítok.

Bobkó Csaba 2008.05.23. 11:57:45

A két pofon arra utal, hogy hideg matematikával úgy számolja, több balról átjött szavazatot tud megtartani, mint amit elveszít jobbra. Vagy direkt a Jobbik bejutása is tervben van, mert rájött, hogy a MIÉP-et is kár volt kiszorítani, olyan jó csendes munkamegosztás volt annak idején.

Francois Pignon 2008.05.23. 12:03:19

Egyik ismerősöm szerint, - aki jelen volt, - Orbán arról is beszélt, hogy foglalkoztatja a megkoronázásának gondolata. Egy másik ismerősöm, - szintén ott volt, - esküszik rá, hogy 15. havi nyugdíjat ígért.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.05.23. 12:04:34

"Ellenzékből comingout?"
Ha "legitim" kormányzást akar, akkor muszáj lesz. Szóval vagy titkol és hallgat, vagy őszinte és szövegel. De a titkol és szövegel nincs rendben.

Nem tudni mi az igazság, mert amit Varga Misi nyilatkozott az nincs összhangban ezzel, sőt az egyik szóvivő nyilatkozata is ellent mond ennek.

A Jobbikkal nem járnak jól, mert ha bejut a parlamentbe a táborának majd egy negyedét elveszíti. Azok ugyanis csak azért nem jobbikosok, mert kicsi a valószínűsége, hogy bejut.

Bobkó Csaba 2008.05.23. 12:07:35

Ezért sem lehet barátságos a Jobbikkal. A kemény magot riasztja el, az ingadozók nem tudják, bejut-e, ezért maradnak nála. Amint nyer, ő maga lovagolja meg a jobboldali hullámot, akkor már teheti.

phaidros 2008.05.23. 12:11:47

A különbség az, hogy Viktor megteheti úgy, hogy nem fogják hazugozni (már saját oldalán persze, a másikon automatice, konstans amúgy is).

Ígérhet kánaánt, és utána mondhatja azt, "uram, egy rakás szart és kurvasok államadósságot hagytak ránk, sajnos nem tudjuk beteljesíteni a választási ígéreteinket".

Hogy mi a különbség? Hát csak annyi, hogy nem ő volt előtte is, nem ő kúrta el, nem csinált előtte kamu költségvetést, és nem tartott vissza közérdekű adatokat.

Az a halvány árnyalat... de építeni simán lehet rá.

CrL 2008.05.23. 12:14:12

phaidros, a halvány árnyalatot nem igazán szeretik észrevenni, de ez nem meglepetés.

phaidros 2008.05.23. 12:15:18

Francois Pignon,

ebből látszik, hogy az ismerősöd kamuzott, ott se volt. Én ott voltam, és azt mondta, császári koronát akar Nagy-Magyarország fölé, és hogy legyen annyi hónapi nyugdíj, ahány hónap van az évben. Ezért aztán a választások utáni év 14 hónapból fog állni, átírva a naptári Orbánus naptárra. Az új hónapok neve: Orbán, Viktor .

phaidros 2008.05.23. 12:16:13

CrL,

egy árnyalatot azért észrevesznek, a barnát. :) De nem kell csodálkozni, ha az ember kék/vörös posztón keresztül nézi. :D

Samott 2008.05.23. 12:17:18

crayfish: ha valamire szuksegem van, es nincs ra penzem, akkor hitelbol kell megvennem. Az autopalya beruhazas, nem felelt penz, mint amiket vele egy csoportba soroltal.

Ombudsmanyus 2008.05.23. 12:19:06

Árpinak szólni kéne, hogy nem Orbán qrta el. Kis pihenés is rá férne, még becsavarodik.

Devil Inside 2008.05.23. 12:27:38

Reméltem, lesz erről itt poszt.

Egyrészt az állítólag kiszivárgott állítólagos kijelentésekkel hosszú idő után szinte teljesen egyetértek. (Az autópályákkal van némi bajom, mert szeretem az autópályákat, de ha nincs rá pénz, nincs rá pénz, a szlovákok sem építettek nagyon régóta.)

A kérdés, hogy ki szivárogtatott?
Lehet, hogy szocikhoz/szadeszhez közelállók gondolták, megint a négyes metró lefújásával riogatnak. Ebből a szempontból lényegtelen, valójában mit is mondott Orbán, a pontos szöveg lenne érdekes, de olyat senki nem tudott eddig előadni. Lehet, hogy csak azt mondta, amit Szíjjártó, hogy a nagyberuházások pénzügyeit átvizsgálnák, mi is kerül ennyibe, ezt valaki ügyesen lefordította, hogy leállítják a munkákat. Láttunk már ilyen magyar-magyar fordításokat, nem lenne meglepő. (Mondjuk szerintem a négyes metróval most kevésbé vannak nyerő pozícióban, pártállástól függetlenül általánosabb az a vélemény, hogy ez így egy elcseszett projekt és legalább hosszú évekre elveszi Budapesttől a fejlesztési forrásokat.)

A másik lehetőség, hogy a Fidesz szivárogtatott: tanultak a szociktól, szivárogtatással tesztelik, mit szólna a nép ehhez vagy ahhoz. Például a nyílt proletárőszinteséghez, hogy "sokaknak nem fog sok minden fog fájni". A gazdasági elit felé (a négyes metrónál és az autópályák környékén lebzselő siserehadat kivéve) ez egy teljesen pozitív üzenet, hogy rendet akarnak rakni és nem egy összevissza osztogatós céltalan politikát folytatni. (Nem utolsó sorban, ezek a megjegyzések összhangban vannak a '98-2000 közötti politikájukkal.)
Ha nem ők indították, akkor is érdemes most igen részletes elemzéseket bekérni. (De pl. tegnap a polidiliben a Gyurcsány-fanok és jobbikosok könnyes egymásratalálása nem biztos, hogy reprezentatív. :-))

Az az egy tűnik biztosnak - az utóbbi két hét egyéb eseményeit is figyelembe véve, hogy elkezdődött a kampány.
Kár, hogy akár két évig is tarthat.

phaidros 2008.05.23. 12:29:57

Második lehetőségre fogadnék nagy összeggel , Devil Inside.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.23. 12:33:47

ez a kéri mekkora ribanc már? vagy hogy ne legyek véreszájú smalladamnak: köpönyegforgató..
vagy mki elfeldte pl. a mozgóvilágos cikkeit?! na meg a többit: egész élteműve az antifa jegyében tellik mostanában...

ebédidőben kevésbé gusztustalan emberekről kérünk cikket... :)

phaidros 2008.05.23. 12:34:18

Egyébként, itt egy forgatókönyv:

1. SZDSZ régóta adócsökkentéssel kampányol, még most is.
2. MDF 18%-os egykulcsos adót akar.
3. Fidesz pedzegeti az egykulcsosat.

Hárman együtt átverik a kisebbségi kormányon a költségvetési törvényben, ősszel.

Mi van, ha a kisebbségi kormány nem képes a saját elképzeléseinek megfelelően alakítani a költségvetést? GyF mondta, hogy akkor lemondanak, de ki az aki erre mérget venne?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.05.23. 12:35:12

mediakus, az index egy dögkút, sőt mi több : fosgejzír

CrL 2008.05.23. 12:36:05

szamárfül: a ribanc mióta véresszájú? lol

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.23. 12:36:28

Sz'fül, mi az, bikaszart reggeliztél ma? :) Nagyon osztasz ma mindenkit: Kérit, Gesztit, Tótát stb :)

Ács Ferenc 2008.05.23. 12:38:03

Szoci-kuruc tengelyről nem beszélnék egy mszp.hu-n megjelent véleménycikk alapján.

Francois Pignon 2008.05.23. 12:40:30

Sz'fül a Hősök terén aludt. ;)

Petike82 2008.05.23. 12:45:58

Tóta csak helyezkedik, semmi több. Én még emlékszem a régi cikkeire... hogy változik a világ.

Téglagyári Megálló 2008.05.23. 12:47:29

nehéz a péntek az irodában...

tevevanegypupu 2008.05.23. 12:48:33

Ha megmondjak es az ember tudja elore mire szamitson, az egeszen mas. Es akkor nem baj az sem, ha egy ideig fajni fog, mert elotte azert kis helyi erzestelenitest megiscsak adtak.

Téglagyári Megálló 2008.05.23. 12:48:41

Ács Feri, iróniamétered bedöglött?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.23. 12:52:29

"osztok"? hehe, ennyire én sem veszem magam komolyan.
tótát mindig ennyire szerettem, kéri itt még nem került szóba, geszti se nagyon... ennyi.
csak hívószavak az antiperisztaltikára, már elnézést.

tcom 2008.05.23. 12:53:05

Ez már haladás Orbánnál! Nincs 14. havi nyugdíj, Budapest-minisztérium...
Viszont a "leállítom az állami beruházásokat" című nóta megint csak cocialista Kádári reflexen felnőtt nép butítására szolgál.
A nagy arányú adócsökkentés miatt kieső hatalmas bevételekre nincs reális terve, ráadásul jelenleg nem hogy csökkenteni, hanem növelni kellene a bevételeket.

Vajon mikor meri már valaki megtenni azt, hogy radikálisan csökkentik a szociális kiadásokat, ezen belül is a segéyleket, mint Szlovákiában? Hogy ne lehessen eltengődni a segélyekből.

Vajon Gyurcsány miért nem gondolkodik el az egykulcsos szja-n? Ha nem is 18 %, hanem nagyobb százalékkal is, de végre érdekelt lenne a nép többet dolgozni.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.23. 12:53:54

Pignon, rádragadtak pilhál poénjai :P

Lacc78 2008.05.23. 12:53:59

Samott:

Oszt' akkor is veszel fel hitelt, ha nyakig el vagy adósodva? Nekem van egy autóm, amit hitelre vettem. Szeretem az autókat. Mi lenne, ha vennék még kettőt, szintén hitelre? Igaz, hogy a jövedelmem nem lenne elég a hitelek törlesztésére, de legalább elmondhatnám, ohgy három autóm van. Gyurcsányék ugyanezt csinálták, csak nagyban.

Teljesen felesleges magunkat azzal áltatnunk, hogy van valamire pénz, amikor nincs. Ez a hazugság politikája, amivel a Kárpát-medence Géniusza annyiszor próbált már leszámolni, de valahogy sohasem sikerült neki.

Az autópálya miért beruházás? Mert munkahelyeket teremt? Muhaha! Csökkent Borsodban a munkanélküliség az M3-as megépülése óta? Dehogy csökkent, még nőtt is.

Ács Ferenc 2008.05.23. 12:55:37

tcom: nem merik megtenni, a Fidex stratégia most pont a nyugdíjasbázis-építés. Erről nem fognak lefarolni.

tcom 2008.05.23. 13:00:09

Elég álszent és köpönyegforgató jelenség, az amikor Orbán jelenleg "hazazavarná a gárdistákat".

Tegnap még megvédte a zászlójukat és puszilkodik a pártbeli Wittner Máriával (Fidesz választási lista 4. hely!!!), aki előszeretettel szónokol a gárda rendezvényein. És köt választási szövetséget a Jobbikkal, aki valójában alapította a gárdát.

És holnap, ha megnyered a választást Orbán? Megint szeretni fogod őket, talán még ki is mész közéjük?

NEM HISZEK NEKED ORBÁN "POPULISTA" VIKTOR!!!!!!!

Téglagyári Megálló 2008.05.23. 13:01:01

ergé, Szamárfül viselkedésére próbáltam magyarázatot adni - ki az aki pénteken vidám, hogy dolgozni kell?

CrL 2008.05.23. 13:01:11

tcom, senki nem kért hogy higgy bárkinek is.

Ács Ferenc 2008.05.23. 13:02:03

A pillanatyni érdekei szerint jár el ebben a kérdésben. De Fletó nem ezt csinálja ugyanúgy? Ő is használja a szélsőségeseket. Megjegyzem, ő meg a vörös csillagtól nem határolódik el. Az nem zavar?

Samott 2008.05.23. 13:02:45

crayfish: az autopalya nem olyan, mint a harmadik auto (amire lehet hogy nincs is igazabol szukseged), tenyleg szukseg van ra. Mondjuk en konnyen beszelek, mert felenk mar kesz van, de tudom milyen volt nelkule... es azt nem kivanom senkinek. Mibe kerul napi egy ora (ennyivel tartott tovabb az utazas munkaba/suliba es utana haza) az eletedbol?

Téglagyári Megálló 2008.05.23. 13:02:56

rájöttem, a kepszlokk az az érvek helyett van

wiseguy 2008.05.23. 13:05:23

orbán azt csinálja amihez a legjobban ért, és amit mindig is csinált: HAZUDIK!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.05.23. 13:05:27

sok dologgal egyet értek, amit állítólag mondott OV, de mondjuk a Horthy kultuszt nem értem.Amúgy lehet kinevetni, de volt olyan, h pofont adott a nyilasoknak, volt amikor meg nem. Ezt vki magyarázza el nekem? MEg azt sem értem, hogy ha ők is tudják, h megszorításokra van szükség, akkor miről beszélted eddig?

tcom 2008.05.23. 13:06:08

Igen, Ács Feri!
Sajnos a 3milla nyugdíjas dönti el a válsztásokat. És tudja Orbán, hogy ideiglenesen le kell mondania a szélsőjobbról is csak, hogy megnyerje a nyugdíjasokat. Tudja, hogy ha választások jönnek, akkor a nyugdíjasok egy része az új MSZP-s miniszterelnök jelöltre szavaz még ha most, bosszúból a közvélemény kutatáskor nem is azt mondja. És itt már csak egy a tét Orbánéknál is, hogy meg lesz egymagukban is a többségük a parlamentben vagy nem. Ha nem, akkor szövetséges híján vesztettek.
De jelenleg annak is örülni lehetne, ha nem 2/3-os többséget szereznének.

jozicsenko 2008.05.23. 13:07:31

Francois Pignon 2008.05.23. 12:03:19

kérlek, rosszul tudod

nem viktor, hanem feri

és nem 15 havi nyugdíj, hanem

havi 15 nyugdíj!!!

:-)))

Lacc78 2008.05.23. 13:08:18

Samott:

"Én meg emlékszem, milyen szar volt, amikor még csak egy autóm volt. Amikor elromlott, járhattam biciklivel, hosszabb távon méregdrága és kényelmetlen vonattal. Hej, de jó most, hogy van ez a másik kettő."

tcom 2008.05.23. 13:09:28

Crl!

Én pedig úgy érzem Orbán most a baloldali érzelműeket hívja segítségül. Ő mondta.
Én pedig csak olyanokat támogatok, aki nem változtatja havonta a véleményét és nem nyal még a szélsőjobbnak is a hatalom érdekében.

Papa Doc 2008.05.23. 13:10:37

tcom 2008.05.23. 12:53:05

"A nagy arányú adócsökkentés miatt kieső hatalmas bevételekre nincs reális terve"

Dehogynincs. Olvashatod: felül kell vizsgálni a gazdaság- és infrastruktúrfajlesztési projekteket.

"Vajon mikor meri már valaki megtenni azt, hogy radikálisan csökkentik a szociális kiadásokat, ezen belül is a segéyleket, mint Szlovákiában?"

Nem elsősorban csökkenteni kell, hanem észszerűsíteni. Egyébként nem hiszem, hogy Szlovákia mindenben követendő példa. Nem tökéletes a jelenlegi szociális rendszer, de beláthatatlanok lennének a következményei, ha pl. szlovák szintre csökkentenék a családtámogatásokat.

"Hogy ne lehessen eltengődni a segélyekből."

Mítosz, hogy segélyekből el lehet tengődni. A segélyek jelenlegi szintje mellett igen ritka jelenség lehet, hogy valaki tudatosan úgy dönt, segélyből fog élni, ez ugyanis életveszélyes vállalkozás. Ami gyakori, az inkább a segély + feketemunka kombináció; ez ellen kell küzdeni. A feketemunkát viszont többek között a járulékcsökkentés eszközével lehet visszaszorítani.

Samott 2008.05.23. 13:10:45

crayfish: vazze, te tenyleg nem erted. A busz se megy gyorsabban, ha dugo van.

medve2 2008.05.23. 13:14:18

1. Az Index eljárása felderítő, ilyet egy mértéktartó portál nem tesz.

2. Fletó valóban idióta, ebben igaza van, bár nem biztos, hogy ezt neki el is kell mondania.
3. A magyargárda pofozásnak örülök.
4. A 4-es metrót hagyni kell, bár ezt tagadja Kéri, hogy elhangzott volna.

medve2 2008.05.23. 13:15:57

Tcom! Te aztán egy igazi droid vagy.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.23. 13:16:45

Van amúgy valami más forrás is, ami alátámasztaná, hogy ezek valóban elhangzottak? Ki tudja?

Nem mellesleg gyufakirály fényezését pl. tudnám feledni:(((

medve2 2008.05.23. 13:20:27

Bocsánat, az Index eljárását felháborítónak, nem felderítőnek tartom. Magukat járatják le.

tcom 2008.05.23. 13:22:04

Papa Doc!

Adócsökkentés kieső bevételeit, akár 1000 milliárdokat az állami projektek megszüntetésével??? Demagógia. Az a párt, akinek a gazdasági programja (osztogatás) fél év alatt becsődöltetné az országot, annak a szájából ez hiteltelen.

Igen, igazad van a segéyekből csak fennmaradni lehet. De Szlovákiában is megtették a csökkentést. Egy ideig az indulatok háborogtak, de aztán belenyugodtak. És biztos, hogy sokan nagyon rosszúl jártak és nagyon nehezen élnek meg, de a többség, az ország HOSSZÚ TÁVON nyer vele.

Magyrországon a baloldalnak a kegyelem döfés lenne hasonló terv, a jobboldal meg a saját csapdájába esett. Vagyis Orbán "konzultáns" Viktor már évek óta a néppel való egyeztetésbe szerelmes. Megnézem és azt a népet, aki (főleg a kádári magyar), aki tapsol majd Orbánnak a szociális járulékok csökkentésére. Még 200 saját, kiválogatott nyugdíjast se találna rá.

kanbatu 2008.05.23. 13:23:38

Mindegy, hogy Orbán mondta vagy sem. Az is mindegy, hogy ő vagy Gyurcsány. A lényeg az, hogy az említett intézkedések nagy részét meg kell tenni. Nem holnap, ma! Nincs idő bájcsevejre.

gomes 2008.05.23. 13:26:17

Egyreszt megveszed a masodik autot is hitelbol, ha azzal tobb penzt fogsz keresni, mint a torlesztoreszlet, ugye.

ebbol kovetkezik, hogy az otopalya nem elsosorban azert jo mert le lehet menni horvatba par ora alatt (bar sokszor ugy tunik ez a legfontosabb), vagy mert lehet aszfaltozni joo sokat, hanem mert az a pocs aki gyarat akar epiteni (adot akar fizetni) a halal f@szan, ahol minimalberen fognak neki dolgozni a parasztok (esetleg versenykepes lesz), oda tudja szallittatni az alapanyagot, es el tudja szallittatni a kesztermeket, mondjuk kulfoldre, mert a magyar meeg mindig nem vesz semmit ami Made in Hungary.


az utolso fujja el a gyertyat!

Lacc78 2008.05.23. 13:27:12

Samott:

Vazze, te nem érted. Az autópálya magához az autóhoz hasonlóan luxusberuházás. Jó ha van, de meg lehet lenni nélküle.

Mintha nem olvastad volna el, amit a szlovákokról írtam. Nyílván ők is utálnak dugókban ácsorogni, de nem olyan hülyék, hogy ne tudnák: a Miatyánkban is előbb van a "miatyánk" és csak aztán az "ámen". Szóval azokra az autópályákra meg kell ám termelni a pénzt, és nem politikusok bűvszavaira nőnek ki a földből.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.23. 13:30:24

az igazi beruházás a vasút lenne, nem az autópálya, de mi ebben is szemben menetelünk ejrópával... ez a gáz.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.05.23. 13:31:34

és miért van Horthy-kultusz?
és miért akar hasonló dolgokat csinálni a Viktor, amikor eddig nem akart, oylat mint a szocik? ez akkor hogy van? és akkor az elmúlt két év fidesz politizálása nem volt hazugság?
Amúgy rendben van én örülök, hogyha megcsinálja a dolgokat, sőt! De akkor nem volt felesleges 2-4 évet elbaszni felslegeseg politikai számításból vett hátráltatásnak? (Ezzel persze nem csökketeni akarom a szocik felelősségét)

Papa Doc 2008.05.23. 13:33:16

tcom 2008.05.23. 13:22:04
Adócsökkentés kieső bevételeit, akár 1000 milliárdokat az állami projektek megszüntetésével???"

Ki akarja ezt?

"Demagógia."

Demagógia pl. álnaivan egy olyan feltevésből kiindulni, hogy szigorúan csak egy helyről lehet elvonni pénzt a ktgvetés kiadási fejezetei közül, demagógia azt feltételezni, hogy a felülvizsgálás és az átütemezés megszüntetést jelent, demagógia úgy beszélni a ktgvetési kiadások fajtáiról, mintha azokkal szemben csak a teljes megszüntetés vagy a hozzá se nyúlás lenne a lehetséges cselekvés, stb. Tehát demgagóg az érvelésed, ill. annak implicit előfeltevései.

"Az a párt, akinek a gazdasági programja (osztogatás) fél év alatt becsődöltetné az országot, annak a szájából ez hiteltelen."

Az MSZP-ről van szó, és annak 2006-os ténykedéséről, vagy esetleg a mostani bársonyosreform-politikáról?

Dr Bubo 2008.05.23. 13:34:52

Nem unjátok még a nácizást (fasisztázást)?
Nem szégyellitek magatokat???
Az ország morálisan és gazdaságilag szétrohad, ezt tette a szoclib bagázs.
Nektek már csak arra telik, hogy Orbánt démonizáljátok. Már minden valós érvből kifogytatok.
Méghogy Orbán hazudik?- kacagnom kell.
A hatalomért semmi se drága?

szpal 2008.05.23. 13:35:04

Navracsics úr a mai metróújságban:
Metró: Orbán Viktor mondta, hogy reálértéken befagyasztanák az állami kiadásokat. Ezt sokan úgy fordították le, hogy mint 1998-ban, leállítanák az autópálya-építéseket és a metróberuházást. Igaz ez?
Navra: – Nem. Mi arra gondoltunk, hogy vannak olyan kiadások költségvetési oldalon, amelyeket érdemes átte­kinteni. Először át kell vizsgálni az állami tevé­kenységet és az erre fordított forrásokat. Például a központi és területi közigazgatás nem optimálisan működik. A közbe­szerzések átláthatóságán is változtatni kell, takaré­kos­ságra kell ösztönözni az állami szerveket.
www.metro.hu/itthon/cikk/247993

Ja és jó meglátás a szoci-kuruc tengely. Máshol is ki tudnám mutatni.

Samott 2008.05.23. 13:36:10

crayfish: nem luxus, es nem lehet meglenni nelkule, tapasztaltam nap mint nap... orak szazait vesztegettem el a dugoban, a buszon ulve minden evben. Ez ellen nincs erv, hiaba probalkozol barmivel. Felenk, Ulloig, megoldott a kozlekedes, de kifele mar csak a 4-es megy, talan majd lesz itt monori, vagy tavolabb lako, aki beszamol az elmenyeirol...

Botev 2008.05.23. 13:36:41

- Apa, az Orbán-hegyi utat rólad nevezték el?
- Nem, rólam az Isten-hegyi utat neveték el!

szpal 2008.05.23. 13:42:34

ja, és aki nem érti, hogy miért a Színművészetin volt ez a szeánsz, annak magyarázatul szolgálhat a köv. fideszközeli oldal:
www.imdb.com/name/nm1476808/

TetraB 2008.05.23. 13:42:48

rossz időben elindított, drága, lehet felesleges is a 4-es metró, de most leállítani eszetlenség. a beledobott pénzt már senki nem adja vissza és még metró se lesz.

gomes 2008.05.23. 13:46:32

samott,

ebben a megkozelitesben igenis luxusberuhazas, mint a legkondi a kocsidban.

crayfish,

ha arut szallitasz az autopalya bevetelt hoz. mindket felnek.

wiseguy 2008.05.23. 13:54:38

orbán győzelmi mámorban úszik, és hülyeségeket beszél, amit aztán próbálnak magyarázni. Egy dologban igazat mondott, ha hatalomra kerül, mindenki dobja el a telefonkönyvét, csakúgy mint '98 után.

Devil Inside 2008.05.23. 13:54:47

BigaC:
A metroprojektből kis veszteséggel vagy nagy veszteséggel lehet kijönni, ha elindul az sem lesz nagy öröm, mert csak a BKV veszteségeit növeli...

A leállítás a kisebb veszteség.

Különben menedzseri szinten is kevés ember van, aki meg mer hozni olyan döntést, hogy egy kilátástalan projektből kiszálljanak, miután milliókat-százmilliókat ráköltöttek. Pedig sokszor az a jobbik megoldás, mert azt a pénzt ígyis- úgyis eljátszották, a kérdés, mennyit szórnak még ki ahelyett, hogy rentábilis dolgokra költenék.

Sixy 2008.05.23. 13:54:48

Ööö... én nem biztos, hogy értem. A nagyobb állami beruházásokat nem a költségek felülvizsgálatának idejére akarja befagyasztani? Vagyis nem akarja eltörölni a 4-es metrót, csak addig megállítani a pénznyelőt, amíg nem tisztázódik, hogy hogyan is nyelődik az a pénz. És nem tudom, hogy vannak vele itten az emberek, de nekem ez igencsak korrektnek tűnik.

Még akkor is, ha ez a művelete valószínű maradandó lelki traumatikus sérüléseket fog okozni Demszkynek, aki élete hátralevő részét egy bezárt pszichiátriai intézet kihalt folyosóin fogja tölteni, a szájával búgó hangot hallatva, miközben Metro Man-nek képzeli magát, aki bejárja Budapest átláthatatlan metróalagút-hálózatát. Szegényt már most sajnálom, nem szép dolog Orbántól, hogy így elvenné a kedvenc játékát.

Google 2008.05.23. 13:58:05

A Die Hard, nem, a Die Presse szerint, Orbán az államformát is megváltoztathatja. Na puff neki!
Tényleg király akar lenni, és pont Paul Lendvaynak szivárogtatott? Betét nincs, ha már annyi a szivárgás és oly nagy a büdi?
És ha mégegyszer elmondta, hogy Gyurcsány nem normális? Ha elmondta, akkor mi van?
Talán máshol annyira kesztyűs kézzel bánnak egymással a politikusok?
És egyébként normális az, aki Magyarországot férges, ku*va országnak látja és láttatja, és mégis itt akar kormányfő lenni? Bármi áron.
Húzzanak bele, építsenek ki egy nyugat-európai karriert neki, mindenki örülni fog ha elmegy, azok is, akik szeretik, és azok is, akik ...nem olyan nagyon rajonganak érte. (egy másik fórumon olvasta, tetszett neki)
Mesternek mondjátok a TW-ét, de milyen mester az, aki nem tanít, de ijeszteget, és epekedve várja, hogy a másik hasraessen már, hogy végre ő is röhöghessen egy ...mesterit! Hátha nem fog.
Ha mind azt nézik, mikor hasal el Zordas Zorbán, nem tudják a dolgukat tenni, és az lenne ám a nagy kár! Csak néznénk ki a fejünkből, de minek?

gomes 2008.05.23. 14:00:21

egyenlore ugy nez ki, hogy OV jatszadozik a Metroval, vagy rosszul emlekszem, hogy mar atadtak volna, ha...
(ha-ha-ha)

nemlak 2008.05.23. 14:00:58

Orbán rendet csinálhatna Debrecenben is Magyar Gárda ügyben:
basahalom.blog.hu/2008/05/22/vasarnap_vonulas#comments

medve2 2008.05.23. 14:02:47

Nekem a legjobban az tetszik, hogy akik náciztak a magyargárda miatt,azok most Horthyznak. Vazeg.

Patreides · patreides.blog.hu 2008.05.23. 14:04:47

"Az autópálya magához az autóhoz hasonlóan luxusberuházás."
Hát nem az. Ugyanis ez kapcsolja be a kistelepüléseinket az európai gazdasági és kulturális vérkeringésbe, és így azok nem rohadnak el, mint az elszorított testrészek.
Infrastruktúra, ahogy a mobiltelefon-hálózat, meg az internet szélessáv is az, többek között. Aztán kellene még szaktudás, nyelvtudás, meg ezer más dolog, és egyik sem luxus...
A szlovákok meg most sehol sem lennének, ha lett volna ott egy ellenzék, amelyik a népszavazás intézményével visszaélve megakadályozza az ottani kemény intézkedéseket, amelyeken a mostani fellendülésük alapul.
Nálunk más a helyzet, ahogy Zorán énekelte: "Langyos a sör de nekünk így is jó"... jól elvagyunk a langy pocsolyában, aztán egy idő után így persze sör se lesz.

gomes 2008.05.23. 14:05:14

OV szempontjabol Tota mindegy is.
akkor fog megbukni, amikor ugyanaz a 3 millio ember ugyanugy elmegy nepszavazni az o elso reformlepeseit szetbszni.
es ugyanazok fogjak a kukakat gyujtogatni, stb.

fel kellene ebredni vegre a hipnozisbol mindket oldalon..

gomes 2008.05.23. 14:07:30

patrides,
egyetertek.
csak annyi, hogy sor mindig lesz, kulonben meeg kijozanodnank..

CrL 2008.05.23. 14:09:20

gomes, szerinted nem lesz megváltoztatva a népszavazási törvény?

plastik02 2008.05.23. 14:09:45

"medve2 2008.05.23. 14:02:47
Nekem a legjobban az tetszik, hogy akik náciztak a magyargárda miatt,azok most Horthyznak. Vazeg."

mintha olyan hatalmas távolság lenne a kettő között...

medve2 2008.05.23. 14:11:40

Plastik! Vagyis akik orbánnáciztak azért, mert a magyargárda fisdeszes, azok most a két pofon után Horthyznak.

gomes 2008.05.23. 14:13:46

es szovakiaban, most pontosan az azok vannak hatalmon akik ellenzekkent hagytak, hogy a kormany megetesse a neppel a bili tartalmat, belebukjon es most elvezik a friss levegot - besoprik a (jogos) dicsereteket.

Dr Bubo 2008.05.23. 14:18:27

gomes! szerintem a kormányoldal van csak hipnózisban, így könnyebben viseli az agóniát.
A nácizmust és Horthy közé egyenlőségjelet tenni pedig csúsztatás.
Hothyt pedig senki sem sírja vissza.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.05.23. 14:20:46

Hát, ami azt illeti, ezzel a dumával most
épp Orbán nácizta (nyilasozta le) a gárdát, nem?

Dr Kangörény 2008.05.23. 14:21:55

gloire, hát viktornak lehet, na!

Google 2008.05.23. 14:21:59

"Az autópályák kapcsolják be a kistelepüléseinket az európai gazdasági és kulturális vérkeringésbe."

Na, ezeken a sorokon nagyon meghatódtam volna, volna, ha eszembe nem jut, hogy valahogyan azokra az autópályákra ki is kell jutni, és bizony az nem könnyű dolog!
A fővárosban, ld. még: világváros, is megnézheti az ember az utakat, gödörből gödörbe, vagy foltról foltra előre az európai gazdasági és kulturális vérkeringésbe!
Egyébként ez a csinos szófordulat a Modern képmesékből van? Jó.
A szocik nagyon ne sírjanak a Gárda után, ez sem vész majd el, csak átalakul, úgy mint Mdf-ből Miép, Centrum, Jobbik, Gárda foly.köv.

Herlock Sholmes 2008.05.23. 14:28:46

Az Embernek Aki Soha Nem Hazudott a torkán a kés.
A Fidesz adóssága bőven fölözi a kétmilliárdot.
A Széles és Tsai befektetői kör egyre türelmetlenebb. Nem sikerült a vekkeres akció, se a kormányváltónépszavazás.
Autópálya meg azért nem épült a szőlőbányász alatt, mert a Fejlesztési Bank - Vegyépszer házipénztáron keresztül az utolsó vasat is ellopták.
Lett is belőle szép párizsi palotácska.
Oszt' jónapot.

Turbulencia (törölt) 2008.05.23. 14:36:08

Svédeknek képzeljük magunkat:
index.hu/gazdasag/magyar/kiadas080403/

Aranyból szőtték a magyar szociális hálót:
index.hu/gazdasag/magyar/kiadas080408/

Boldog-boldogtalan feji a magyar államot:
index.hu/gazdasag/magyar/kiadas080423/

Papa Doc 2008.05.23. 14:36:21

Herlock Sholmes: nem semmi, hogy bár az ország összes pénzét ellopta a hatalommániás vidéki törpecerkóf pártja, mégis adósságban úszik. Biztos szivarra és whiskyre költötték!

states 2008.05.23. 14:36:56

Veszélyes ez a kurucinfó-maszop tengely, mert kicsi lesz a Hollán Ernő utca a legközelebbi antifasiszta-antiszemita összefogással létrejött demonstráción. Már látom is lelki szemeimmel amint Tomcat és a Fletó házaspár vállvetve szedi fel az utcaköveket a Fidesz-diktatúra elleni barikádépítéshez...

gomes 2008.05.23. 14:38:48

Dr Bubo,

es meeg csak nem is kell bevenned a masik kapszulat, hogy ne emlekezz erre a beszelgetesre..

es holnap ugyanugy hipnozisban ebredsz - a legtobben ezt valasztjak (mindket oldalrol), mert sokkal kenyelmesebb mint felebredni.

Tassadar 2008.05.23. 14:46:30

google:
remélem is, hogy nem tűnik el a gárda:P

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.05.23. 14:50:29

Jo az, ha valaki meglepi a meglepni valokat, de mindenkepp furca lesz, hogy olyan ember vezenyli le, aki mogott eddig minden ilyen iranyba mutato lepes eseten felzugtak a kereplok. Es sajnos ezt ugy hivjuk, hogy politika, es elfogadjuk az ilyen mocsadek jatszadozasokat, csak hogy jobb legyen vegre. Holott reszben ez _is_ hozzajarult ahhoz, hogy ez az egesz rendteremtes tovabb tart, mint kene. Mondom is, mert a kormany meg egy bena bagazs, aki beijed az ellenzektol, aztan - ezert, vagy sajat benasagbol - olyan felintezekdeseket hoz, amiknek igazi haszna ugyan nincs, de legalabb a nepszeruseguket nullara gyalulja.

Jo lesz, ha legalabb ezzel kampanyolnak es nem a holnap kezdodo jolettel, meg jobb lesz, ha csinalnak is valamit, de attol ez meg igy eleg visszas. Ennek igy az egyertelmu uzenete ugyanis az, hogy igen, fajdalmas az atalakitas, igem szukseg van ra, de mindennel fontosabb, hogy mi csinaljuk meg, es mi nyerjunk rajta. Ez felelossegteljes es elfogadhato hozzaallas? Ketlem. (Es ezzel nem mentem fel a jelenlegi kormanyt, mert nem lehet, na de akkor is...)

Ja, es persze kozben megy a megszokott fidesz kommunikacio: mindenkinek azt mondjak, amit hallani akar. Az Orban fajdalmas atalakitasokrol beszel az ertelmisegnek, a Varga Mihaly meg lenyilatkozza, hogy szo sincs ilyenrol. A hivoknek ez a legjobb, mindenki azt hallja meg, amit akar. Pont, mint az igazi vallasokban.

Abszurdisztan.

plastik02 2008.05.23. 14:51:16

azért azt öröm lesz nézni, ahogy az 5 milliárdos népszavazás döntéseit sorra felülvizsgálja, majd meghozza a velük ellentétes döntéseket, meg ahogy sokadszorra fordul 180 fokot és szemenköpi saját magát. ezzel együtt semmivel nem lesz több és jobb mint a mostani rezsim (remélem, hogy nem lesz rosszabb), harmadik lehetőség nincs?

plastik02 2008.05.23. 14:51:58

tudom, 4,7 milliárd, elnézést!

érdeklődő 2008.05.23. 14:55:02

Miért mondja a baloldal mindig azt, hogy a diktatúra az az, amikor nem ők vannak hatalmon?
Volt/van egy nézet, miszerint jobb lenne a fidesznek Viktor nélkül, egy ideig én is ezt hangoztattam, hogy hajrá Kósa stb, de rá kell jönnünk, akárki áll a nem-baloldaliak élére, az fasiszta, diktatórikus, autoriter, antiliberális. Ez van, szokjunk végre hozzá.

kispufi 2008.05.23. 14:55:18

ja, persze, megnéztem közben, ami kitalálható volt amúgy is.

cooper (törölt) 2008.05.23. 14:57:32

Ha Orbán szembe jön egy BUDAPESTI utcán, kiosztok neki két pofont, és hazazavarom. Szerintem a társadalomra nem veszélyes. Viszont minden reformot és megszorítást üdvözlök Orbán Viktor miniszterelnök úrtól, de senki mástól, mert ő nem hazudik soha, csak lavírozik az adott politikai széljárásban. Igen, Horthy két pofonnal mindig hazazavarta a nyilasokat, ez minden történelemkönyvben így van, kormányzása alatt soha nem hoztak zsidó törvényeket. (minden a köcsög Skorzeny miatt van). Orbán úr saját kezűleg osztja majd a pofonokat, vagy a rendőrség rohamcsapatait kéri fel? Nekem egyik jobban tetszik mint a másik. Remélem, Kéri László nyújt majd némi információt fent említett (a rendkívül titkos) összejövetelről(miért titkos egy ilyen?) a Heti Hetesben két Orbán fricska között. Örülök, hogy az ország kormányzását nemsoká egy hiteles, 18 éves politikai tapasztalattal rendelkező férfi fogja irányítani, csupa szakértővel maga mellett. Továbbá kérem Orbán Viktort, hogy valahogy a plázák építését is kúrja már oda, mert a tököm tele van velük. Rendkívül üdvösnek tartom a metro leállítását, az + 6 Gödör Klub(rendszeres látogatója vagyok a meglévőnek). Végezetül Orbán Viktor életútját követők mondják már meg, tényleg jövőre lesz 20 éve, hogy demokratikus pártjának korlátlan ura. Egy hűséges reakció olvasó (kevesebbség)polgár.

tevevanegypupu 2008.05.23. 15:01:20

Wittner Mariat nem kellene bantani, o mar azt hiszem megtett mindent amit lehetett es kellett. Egesz nyugodtan mondhatja amit gondol. Az pedig biztos, hogy 1956-ban nem azert harcolt fegyverrel a kezeben, hogy ez legyen most ami van.

Google 2008.05.23. 15:02:06

States, jó helyen keresgélsz; aki nem ijed meg attól, hogy mit fog tenni a zordas Zorbán,ha hatalomra jut, azt azzal kell ijesztgetni, hogy mit tesznek majd az MSZP csendes józanjai, ha elvesztik a választásokat!
Mert veszteni tudni kell(ene)!

Papa Doc 2008.05.23. 15:08:19

plastik02 2008.05.23. 14:51:16
azért azt öröm lesz nézni, ahogy az 5 milliárdos népszavazás döntéseit sorra felülvizsgálja

Tényleg? Azt mondta Orbán, hogy vizitdíjat, tandíjat és napidíjat fog bevezetni?

atleta.hu · www.atleta.hu 2008.05.23. 14:50:29

"furca lesz, hogy olyan ember vezenyli le, aki mogott eddig minden ilyen iranyba mutato lepes eseten felzugtak a kereplok."

Hogyhogy? A mostani kormány felülvizsgálta a nagy állami beruházásokat és észszerűsítette a szociális kiadásokat, majd adó- és járulékcsökkentést hajtott végre, de mindezek ellen tiltakozott az ellenzék?

pokesz70 2008.05.23. 15:08:45

1) Miért titkos találkán beszélget OV a gazdasági szereplőkkel? Fontos stakeholderek ők egy ország életében, de vannak még ilyen fontos stakeholderek, pl. a zemberek. Vagy azoknak mást fog mondani?

2) A 4-es metrót most már azért csak nem kéne lefújni. A mostani helyzet annyiban különbözik az 1998-astól, hogy akkor csak néhány oldal papírt kellett vastag filctollal áthúzni, most meg lenne néhány km alagút meg gödör, amivel kéne valamit kezdeni (igaz, hogy Nemzeti Színház ügyben ez sem volt elég akadály a Mesternek)

3) Az autópályák (akár hitelből, akár nem) nem csak arra valók, hogy hamarább eljuss a telekre füvet locsolni a hétvégén. Van még olyan térség e kis hazában, ahol elférne egy kis munkahelyteremtés, amihez infrastruktúra is dukál. Talán ezzel sem kéne oly hevesen leállni.

4) Szép dolog az adócsökkentés, én is nagyon kajálnám, de tessék már megmondani azt is, hogy mi lesz a másik serpenyőben? Szociális kiadásokat csökkentünk-e? Az egészségügyből vonunk-e ki pénzt? A közigazgatást reformáljuk-e meg? Neadjisten, mindhárom?

5) Azt a Magyar Gárda pofozkodást hogyan teccik gondolni? Hogy néz az ki? Kivonul a frakció és pofozkodik a feketelegényekkel? Ehh, a Horthy párhuzamról már nincs is kedvem írni, megírták már mások.

6) Az nyílván egy nagyon releváns és tudományos megállapítás, hogy GyF egy idióta. És az vajon micsoda, akit elver egy idióta? Választáson, tévévitában...

ennyi

medve2 2008.05.23. 15:13:54

Gloire! Inkább így küldte el a Gárdát a pékbe, minek után MSZP-t segítő félőrültekről van szó.

medve2 2008.05.23. 15:15:02

Herlock! És milyennek tartod az ország állapotát?

medve2 2008.05.23. 15:16:22

States! Miért, szerinted a Tomcat-Budaházy-Toroczkayknak és Fletónak nem azonos az érdeke?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.23. 15:17:25

Érdeke, hogy azok akik szerint az Öszödi beszéd egy nagyszerű igaságbeszéd, azok ezt a baeszédet ugy veszik mintha nyilvános lett volna, és ugyanugy nem szelektálnak, mint a sajtó az öszödi beszédnél.
OV végre kimondta, hogy a gyuszi bácsi nem egy fassz, ez biztató ugy látszik ő megtudbocsájtani
magyarinfo.blog.hu/2008/05/23/zsindex

INkvizítor 2008.05.23. 15:18:38

Nesze! :))

olvasgatva a kommenteket, arra jöttem rá, hogy tényleg ráférne az országra, egy rendes, kivérezető polgárháború!!! amolyan középafrikai típusú!!!

ahol az összes szoctámot, nyugdíjemelést, autópálya pénzt, meg mindent befektetünk kalasnyikovba.... meg lőszterbe, és ha fogytán a zseton veszünk machetét... :))))


VÍVA RUANDA!!!!!!!!

medve2 2008.05.23. 15:19:58

Pokesz! Miért, olyan jó helyzetbe hozta az országot az "idióta"?

cooper (törölt) 2008.05.23. 15:23:43

höm, nagyon jó ötlet, túlélő turizmus európa közepén. Szerintem a szlovákok, románok, szerbek ingyen adnak mindent hozzá, nem kell még pénz se. Brrr.

pokesz70 2008.05.23. 15:26:30

medve2

Nem. De nem is ez volt a mondandóm lényege.

Egyébként meg, hogy miért nincs jó helyzetben az ország és kik hozták ilyen helyzetbe, azt hagyjuk, ez az a téma, amiben soha nem fogunk tudni megegyezni (természetesen nem elvitatva a Medgyessy és a Gyurcsány kormányok felelősségét, ennél sokkal komplexebb folyamatokról van szó).

Angelus Novus · http://horizont.blog.hu 2008.05.23. 15:27:15

Emberek!
Nem volna célszerűbb előrefelé tekinteni? Kit érdekel, hogy mit magyaráz OV most a színfalak mögött? Addig, amíg hivatalos információk nincsenek, fölösleges anyázni, csak tippelgetni lehet. Majd meglátjuk, a választások előtt mivel állnak elő...

tevevanegypupu 2008.05.23. 15:27:50

A kormanyzati negyed meg lett szuntetve, pedig mar volt ott beruhazas mennyi is?? Es ki szuntette meg? Tessek felhaborodni!Hiszen ezekszerint ha a tomegeket bantja a negyes metro es az autopalyak leallitasa - amirol konkret intezkedes egyelore Orban reszerol nem tortent - akkor micsoda szomorusag lehet az, hogy a kormanyzati negyedet elfujta a szel..

Tengertánc (törölt) 2008.05.23. 15:32:18

OV még mindíg nagyon gáz...tiszta szerencse, hogy ő egy "demokratikus" párt "tulajdonosa".

Bit Rot 2008.05.23. 15:38:15

Úgy látom, a baloldali maradék 15%-nak nagyon hangos a hangja mindenhol, és folyamatosak a ferdítések, hazudozások, nácizások.

Ahelyett, hogy már megint Orbánoznátok, inkább meséljetek arról, hogy az elmúlt 6 évben mennyi adót csökkentett az MSZP-SZDSZ, és arról, hogy mikor lesz Magyarországon EURO!

Mert ezek az IGAZI kérdések!

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.05.23. 15:40:50

Papa Doc: > Hogyhogy? A mostani kormány felülvizsgálta a nagy állami beruházásokat
> és észszerűsítette a szociális kiadásokat,

Ugye nem gondolod, hogy a nagy allami beruhazasok leallitasabol bejon az az 1000 milliard, amit adocsokkentesre akarnak forditani? (BTW a megkotott szerzodeseket nem lehet kovetkezmenyek nelkul felrugdosni, de ez egy mas kerdes.) A szocialis kiadasok esszerusitese szepen hangzik (en tamogattam eddig is, ezutan is), de arrol tudni kell, hogy Gyurcsanyek reforman hivtak, a gazdasagi szakertok megszoritasoknak, Orbanek pedig nepnyuzasnak :).

Szocialis kiadascsokkentes (esszerusites) pl. a tandij bevezetese, a vizitdij (nem csak a 300Ft, hanem az annak kovetkezteben csokkeno forgalom es az igy csokkeno TB kiadasok, stb.) En nem allitom, hogy ez mindennek a teteje, es ennel jobban nem lehet (sot...), de ugye emlekszunk meg a fideszes reakciokra. Na most akkor ha ilyen kis (ertsd nem eleg nagy) tetelekre az volt a reakcio, hogy nepnyuzas, nem engedjuk, akkor azert csak szova lehet tenni a dolgot, ha ok megtobbet vonnanak el (megegyszer modnom: helyesen, mert arra van a kifele).

> majd adó- és járulékcsökkentést hajtott végre, de mindezek ellen tiltakozott az ellenzék?

Azert azt meg varjuk meg, amig abbol valoban ado- es jarulekcsokkentes lesz (en bizom benne, de itt elek egy ideje ;) ). Azt a jelenlegi kormany is beigerte. Persze annak feltetele a kiadascsokkentes, mert a bevetelek lefaragasa azonnal megjelenik hianykent, amibol ugye most is van eleg, tehat nyilvanvaloan nem lehet kiadascsokkentes nelkul adokat (bevetelt) csokkenteni. Kiadast pedig csak fajdalmasan lehet, ahhoz valakiktol el kell venni a penzt. Kevesebb tamogatas, kevesebb segely, esetleg hozzajarulasok fizettetese (tandij, vizitdij), kisebb burokracia (ami kirugott embereket jelent), 'gazaremeles' (== nem noveljuk a tamogatast), villanyaremeles (u.a.), nem csokkentjuk az elelmiszerek AFAjat (mert ha arra dobunk ra sok penzt, akkor nem jut a pl. berterhek csokkentesere). Hat igy.

pokesz70 2008.05.23. 15:40:56

John 42.

Ez a post az Orbán-féle titkos találkáról szól. Miért kéne azokról témáznunk, amiket Te feszegetsz? Nem minden OV-t megkérdőjelező véleményre adekvát válasz az, hogy a büdös szocik meg a tolvaj Gyurcsány.

1) Miért titkos találkán beszélget OV a gazdasági szereplőkkel? Fontos stakeholderek ők egy ország életében, de vannak még ilyen fontos stakeholderek, pl. a zemberek. Vagy azoknak mást fog mondani?

2) A 4-es metrót most már azért csak nem kéne lefújni. A mostani helyzet annyiban különbözik az 1998-astól, hogy akkor csak néhány oldal papírt kellett vastag filctollal áthúzni, most meg lenne néhány km alagút meg gödör, amivel kéne valamit kezdeni (igaz, hogy Nemzeti Színház ügyben ez sem volt elég akadály a Mesternek)

3) Az autópályák (akár hitelből, akár nem) nem csak arra valók, hogy hamarább eljuss a telekre füvet locsolni a hétvégén. Van még olyan térség e kis hazában, ahol elférne egy kis munkahelyteremtés, amihez infrastruktúra is dukál. Talán ezzel sem kéne oly hevesen leállni.

4) Szép dolog az adócsökkentés, én is nagyon kajálnám, de tessék már megmondani azt is, hogy mi lesz a másik serpenyőben? Szociális kiadásokat csökkentünk-e? Az egészségügyből vonunk-e ki pénzt? A közigazgatást reformáljuk-e meg? Neadjisten, mindhárom?

5) Azt a Magyar Gárda pofozkodást hogyan teccik gondolni? Hogy néz az ki? Kivonul a frakció és pofozkodik a feketelegényekkel? Ehh, a Horthy párhuzamról már nincs is kedvem írni, megírták már mások.

6) Az nyílván egy nagyon releváns és tudományos megállapítás, hogy GyF egy idióta. És az vajon micsoda, akit elver egy idióta? Választáson, tévévitában...

Téglagyári Megálló 2008.05.23. 15:42:54

Oriza-Triznyák, rég láttalak!

cooper (törölt) 2008.05.23. 15:45:34

Joh42, a baloldali maradék az kussol. az ellen meg nem tudsz tenni, hogy a semlegesek elküldik a kurva anyjába mind a két(4)pártot.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.05.23. 15:50:30

Az index, olyan mint az úttörő:
mindig igazat mond.
(Vagy vörös kendőt hord a nyakán?)

grupi 2008.05.23. 15:53:22

Nem is ergé lenne, ha Orbánt nem misztifikálná, meg nem titkosítaná.
Nem is ergé lenne, ha a fidesz és Orbán kapcsán, egy kis nácizást nem vinne a történetbe, csupán a "rend és a hozzáállás kedvéért". (Aktuálpolitikai fejtegetéseiből kiderült: mint Horthy a nyilasokat, két pofon után hazazavarná...)
Nem is ergé lenne, ha nem más írása, véleménye és fikciói lapján ítélkezne és hozná nyilas, vagy náci képbe a jobboldlat.
Nem is ergé lenne ez/az a figura, aki ekkora baromságot, feltételezésekre épített, másoktól lecsippentett merítésekből összeállított zagyvaságot ne tudna előrántami. Olvas valamit, rálel valamire, és ez már ergénél mindjárt jó ok, egy kis ismételt nácizásra a jobboldal irányába.
Nehogy már elfeledjuk, hogy ki is valójában ergé.
Köszönjük kedves, már bemutatotkoztál, nem kell tovább erősítgetned hitvallásod, tudjuk ismerjük hovatartozásod, és nácis mivoltod.
Ergé inkább megfelel annak a képletnek, ha már egyszer elfogadjuk azon feltételezett állítást miszerint itt valaki egy idióta.

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2008.05.23. 15:53:26

Nem lesz itt lófasz sem. A fidesznek van 2 milliárd Ft adóssága. Azt a pénzt valahonnan elő kell teremteni. A legegyszerűbb az, ha állami beruházásokból szívják le a lóvét (ellopják). Ehhez kellenek az állami beruházások.
A Fidesz közeli cégek nem azért fogják támogatni a választásokon, mert olyan szép a mosolya. Ők is szeretnének majd valamit a zsírosbödönből. Mi kell ehhez? Állami beruházás, ahol lehet visszaosztani.
És van még egy dolog. Sajnos kurvára megérezni a gazdasági növekedésen, ha nincsenek állami beruházások. Ez egy ilyen ország.

Ha a nyuggereket meg akarja nyerni, azoknak ajánlani kell valamit. Legegyszerűbb tizenikszedik nyugdíjat ígérni ahelyett, hogy a 13. havit is eltörölnék.

Ez eddig ugye még csak a kiadási oldal volt. Ezt a bevételi oldalon valamivel finanszírozni kell. Ez a rész megmarad annak a 2 millió adófizetőnek (3 millió adófizető van, de abból 1 millió a közszférában dolgozik, tehát egyik zsebből a másikba megy a pénz) akik értéket teremtenek.

Téglagyári Megálló 2008.05.23. 15:56:19

grupi, te mindig megfontolt és bölcs voltál, ó igen

Bit Rot 2008.05.23. 16:01:29

"Veres minden szépet és jót ígért
| 2008. 05. 23., 14:59 | Frissítve: 25 perce
Egy-két hónapja lefújták, hogy lesz jövőre adó- és járulékcsökkentés, ma azonban Veres János pénzügyminiszter újfent az elvonás mérséklése mellett tett hitet."

No comment.
Ennyit tud Gyurcsány és bandája! Folyamatosan hazudni és szélkakaskodni!

index.hu/gazdasag/magyar/szepjo080523/

Bit Rot 2008.05.23. 16:04:18

Amúgy nincs mit szépíteni, a Fidesz is lopott. Pont. A Fidesz is csinált baromságot, hazudott. Pont.

DE! Közben ügyeltek arra, hogy a gazdaság jól menjen, ne vigyék csődbe az országot, közeledjen az Euro, adójóváírás segély helyett, stb.

Ha csak ennyivel többet tudnak, mint a mostaniak, minden bűnük el van nézve!

Papa Doc 2008.05.23. 16:08:24

atleta.hu · www.atleta.hu 2008.05.23. 15:40:50

"Ugye nem gondolod, hogy a nagy allami beruhazasok leallitasabol bejon az az 1000 milliard, amit adocsokkentesre akarnak forditani?"

Nem "a" nagy állami beruházásoknak és nem a "leállításból", és nemcsak abból. Ld. hozzászólásomat a kérdéseddel azonos tartalmú másik hsz-ra: 2008.05.23. 13:33:16

"Szocialis kiadascsokkentes (esszerusites) pl. a tandij bevezetese, a vizitdij (nem csak a 300Ft, hanem az annak kovetkezteben csokkeno forgalom es az igy csokkeno TB kiadasok, stb."

Március 9 előtt volt értelme kampányolni ezek mellett. Egyébként Gyurcsány egyszer azt nyilatkozta az eltörölt "díjakról", hogy ktgvetési kihatásaik a hibahatáron belül vannak. Ennyit arról, hogy volt-e értelme bevezetni a három díjat. Egyébként ha érdekel, miért utasítják el sokan ezt a 3 díjat, olvass februári-márciusi sajtót.

"Kiadast pedig csak fajdalmasan lehet, ahhoz valakiktol el kell venni a penzt."

Hát bizony. Pl. a 4-es metrótól, a feketemunka mellett munkanélküli segélyt is felvevőktől, a nyugdíjasoktól (13. havi) stb. Van pár ötletem. A tandíj, vizitdíj forszírozása nevetséges. Ezek 30-50 mrd megtakarítást hoznak, miközben pl. önmagában csak a 13. havi nyugdíj eltörlése 100 mrdot, és hasonló tételt lehet megtakarítani pl. a lakástámogatási rendszer csekély (25%-os) megnyirbálásán, vagy a "kulturális" kiadásokon. Ez csak néhány példa. Úgy, hogy közben a tandíjnak, vizitdíjnak egy sor kellemetlen mellékhatása van (még az is kétséges, hogy hosszú távon valóban megtakarítást ad-e a vizitdíj. Tessék elolvasni a népszavazás előtti vitákat). Fogalmam sincs, hogy ez a három piszlicsáré kis díj hogyan nőtte ki magát valamiféle érinthetetlen fétissé az emeszpések gondolkodásában.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.23. 16:09:13

Bocs hogy it kérdezem, de nem tudja valaki, van e valami baj a blog.hu-val vagy csak az én bejegyzésemet szedte le amit belinkeltem és azóta se enged semit ki?

Werwolf 2008.05.23. 16:12:10

vajon miert nem meri gyurcsanyi csokkenteni a szocialis segelyeket?
Azert, mert azzal elvesztene meg par szazezer roma szavazot. Az mszmp-nek ez a meg teljesebb kudarcot jelentene, hosszu tavra.
Miert meri majd a fidesz-kormany csokkenteni a szocialis segelyeket? Azert, mert a roma kisebbseg zomeben ugyis mszmp-szavazo, tehat ok ezzel nem vesztenek semmit.
Jelenleg szvsz abba doglik bele az orszag, hogy gyurcsanyi mattot kapott es nem mer az mszmp szent teheneihez, a nyugdijasokhoz es a romakhoz nyulni. Tehat azert maradunk le meg jobban a szomszedainktol anprol napra, hogy ez a pszichopata, narcisztikus, lebogott, hazug idiota meg egy darabig miniszterelnokot jatszhasson a sznilis, illetve felanalfabeta rajongoinak.

Papa Doc 2008.05.23. 16:19:23

Werwolf: a romák választási aktivitása csekély, és nem tudok olyan adatról, hogy inkább balra szavaznának. Az azonban igaz, hogy Gyurcsány nem meri csökkenteni a szoc. kiadásokat, mert a nyugdíjas szavazóréteg szorongatja, és nem tu visszavenni, a "fejlesztési" és "kulturális" kiadásokból sem, mert az meg a klientúra érdekeit sértené. Gyurcsánynak szinte semmi mozgástere nincs, egyedül a fiatalokkal kapcsolatos költségek lefaragása jöhet nála szóba (családtámogatás, tandíj), mert azzal biztosan nem veszt szavazókat, viszont így nem tud komoly megtakarításokat sem elérni. A Fidesz nem függ a nyugdíjasoktól, a liberális "értelmiségtől" és a jelenlegi kormány üzleti partnereitől, így minden említett területen valószínűleg képes lesz a megtakarításra, persze kérdés, hogy ő maga kialakít-e hasonló lekötelezett csoportokat, magyarul mennyire lesz korrupt: ez is számít.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.23. 16:19:50

Bocs werwolf de most alakitják át a segély rendszert, erről ir két honapja véres publicisztikákat Tgm mindenhova, azt meg te se gondolhatod komolyan hogy az mszp-re csak cigányok és nyugik szavaznak.
Néz meg bármilyen kutatást a két nagypárt támogatoinak szociologiai öszetételében nem volt eddig nagy különbség

is 2008.05.23. 16:27:52

aszongya, tudható, hogy amióta 2001-ben a FIDESZ hátat fordított a bokrosi reformoknak (amik vitték előre az országot, mint a gyorsvonat), azóta egyetlen baj van: az, hogy az emberek többet keresnek, mint amennyit dolgoznak (2001-2006 között a reálkeresetek 38%-ot nőttek). a keletkező hiányt már eddig is a beruházások visszafogásával és hitellel kezeltük. a hitel elfogyott, a beruházások alacsonyan vannak.

erre jön Orbán, hogy ő nem vesz vissza az emberek pénzéből, ő még a beruházásból vesz vissza. talán érdemes látni, hogy Szlovákia azért tart ott, ahol, mert 2001-2006 között az ÖSSZES autógyár odament, és nem ide, hála a minimálbéremelésnek a la Orbán. és most megint ezt ígéri: az embereknek nem lesz rosszabb, legfeljebb az országot nem fejlesztjük beruházásokkal. a 'felesleges' meg 'pazarló', meg 'értelmetlen' az nem érv, hanem hangulatkeltés, aki erre felül, annak úgy kell. találkozunk 2014-ben.

a poszt gazdasági realitásérzéke kb. a béka segge alatt van, ha ennek helyesel.

Werwolf 2008.05.23. 16:33:22

is,
teged fizetnek azert, hogy kampanyolj ennek a nyomorult vesztes bandanak? Es ki a celcsoportod? A leghulyebbje?

Werwolf 2008.05.23. 16:39:36

weisz manfred huba,
nem csak, de föleg.

Papa Doc 2008.05.23. 16:40:31

is 2008.05.23. 16:27:52

"a FIDESZ hátat fordított a bokrosi reformoknak"

1998-2001-ben meg folytatta a bokrosi reformokat? Egyébként mik azok a bokrosi reformok?

"Szlovákia azért tart ott, ahol, mert 2001-2006 között az ÖSSZES autógyár odament, és nem ide, hála a minimálbéremelésnek a la Orbán"

A minimálbéreket meg a zállam fizeti? Vagy hogy jön ez ide?

"a 'felesleges' meg 'pazarló', meg 'értelmetlen' az nem érv, hanem hangulatkeltés"

A 4-es metró esetében is?

rockjano 2008.05.23. 16:49:28

A Metroépítés nem (túlnyomórészt) EU. forrásokból megy???

Abból ugyan hogy lehet megtakarítani, ha nem Metróra fodítják akkor megy vissza a pénz Brüsszelbe, Nemigazán hiszem hogy a Metro vagy akár az utópályák irreálissan drágán épülnének, ez csak vágyálom, ezek a dolgok baromi drágák.

A Horváttal meg ne hasonlítsuk mert az nem uyganolyan és nem eu. tagok nem vonatkoznak a szabályzók rájuk.

Egyébként az egész csak duma. Orbánék pontossan tudják hogy csak szoc. megszorításokkal fog menni. Elôrre próbálnak magyarázkodni de ez csak porhintés, álmodás, a realitásokat ô sem tudja megkerülni

jano

Werwolf 2008.05.23. 16:49:58

www.mno.hu/portal/562162

erdekes cikk arrol, hogy ez a segg, meg azt is elrontotta (hala Istennek), amiben az mszmp erös volt. Tanulsag: hazudozni hosszutavon nem kifizetödö.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.05.23. 16:55:12

OFF: a Vukos bejegyzéshez nem lehet hozzászólni, mert "sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés" választ ad a ráklikkelésre - javítsátok ki!

Werwolf 2008.05.23. 16:56:19

rockjano,
a szocialis mexoritas nem feltetlen baj, csak marhara nem mindegy, hogy kit szoritasz meg. Erted?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.23. 17:02:30

Az mnos cikkről anyit, hogy a népszavások teljesen elborultak, erről irtam othon a blogomon. Ezt személyes példából tudom.
Külföldi cikket meg olyat idéz az ember amilyet akar tegnap volt az indexen egy szlovák pravdás ami fletót istenitette.
másrészt a vidéki cigányokat és szegényeket ott veszik meg ahol akarják. lásd Veres lásd Fidesz "banán"

Lacc78 2008.05.23. 17:04:03

Samott:

Bejött vagy száz komment, de nem feledtem a mi kis privát csörténket. Szóval neked most jobb, de legyen ezért mindenkinek rosszabb? Gratulálok vazze, közösségi felelősségérzet a köbön. Mer' az utacskákra felvett hitelecskéket mindannyian nyögni fogjuk ám. Meg lehet, hogy sok embernek (pl. nekem) megszűnik a munkahelye, el kell adniuk az autóikat, aztán valahogy nem tudnak majd örülni a csodás új autópályáknak.

Jó, hogy elárultad, hogy üllői vagy. Én egy igazi vidéki tapló vagyok, aki kb. kéthavonta egyszer jár el (nem, nem FEL, csakazértsem) Pestre. Jó dolog az az üllő-vecsési elkerülő, de jó az abony-ceglédi is, azt meg a zorbánék építették/négysávosították. És nem döglött bele az ország, mert előtte megtermelte rá a pénzt. Így is lehet.

Én meg annak örülnék nagyon, ha valaki végre járhatóvá tenné a Gyomaendrőd-Körösladány közötti mellékutat, de hát az én kis egyéni problémámmal nem foglalkozik senki, mer' nem lehet vele parasztot vakítani.

Tetszik egyébként az a mentalitásod, hogy "ha valamit meg akarok veni és nincs rá pénzem, akkor hitelt veszek fel". Gratula, újfent. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy minden ötödik magyar ember el van adósodva, és ez nem azt jelenti, hogy van egy hitele, amit törlesztget, hanem azt, hogy egyik hiteltől a másikig él. Remélem, te nem tartozol közéjük. Hallottál már arról, hogy emberek és közösségek (pl. országok) viselkedése olykor meglepően hasonlít egymáshoz? Egyáltalán, jelent számodra bármit is az a szó, hogy "felelősség", vagy csak élsz és szarsz bele a világba?

Werwolf 2008.05.23. 17:04:36

weisz manfred huba,

nana, hogy szlovakianak erdeke, hogy ez a segg tovabbra is megbenitsa Magyarorszagot.
A nepszavasok mar eleg regen teljesen elborultak.:)

Invictus 2008.05.23. 17:08:03

Werwolf 2008.05.23. 16:49:58

A Budapest Analyses azért túl átlátszóan fidesz-közeli cég ahhoz hogy komolyan lehessen venni, csak azért hoztak létre feltehetően, hogy a jobboldali médiának szállítsa az idézhető álobjektív elemzéseket (meg esetleg fideszes think-tanknek szánták).
Persze nincs ezzel semmi baj, csak a helyén kell kezelni.

Werwolf 2008.05.23. 17:15:00

Invictus,

igen, de en kicsit tavolsagtartassal kezelnem mar azt is, hogy a fidesz-kozeli info-forrasokat nem lehet komolyan venni. Persze, erre joggal mondhatod, hogy azert gondolom igy, mert jobboldali vagyok. A magyar media zome azonban mszmp-szdsz közeli, es nem tartom hitelesnek. Az oly sokat leszolt jobboldali mediumok nem alcazzak magukat függetlennek, de hiradasaik szerintem teny-erteküket tekintve megbizhatobbak. Tudom, hogy ez szubjektiv es a vegtelensegig lehetne ezen vitazni, meg ellenpeldakat sorolni, de en igy latom...

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.23. 17:15:44

"Werwolf 2008.05.23. 17:04:36
weisz manfred huba,

nana, hogy szlovakianak erdeke, hogy ez a segg tovabbra is megbenitsa Magyarorszagot."
Az a baj hogy a cikk amit idéztem a ficoékat is támadja, sajna már nincs fent az indexen
mi az, hogy szlováűkia érdeke?

Werwolf 2008.05.23. 17:18:20

weisz manfred huba,
olvastam azt a cikket, remlik nekem valami, most hogy mondod, hogy Ficoekat is tamadja.
De nem ertem, amit kerdezel... Mi az, hogy "mi az, hogy szlovakia erdeke?"

Invictus 2008.05.23. 17:24:06

"Az oly sokat leszolt jobboldali mediumok nem alcazzak magukat függetlennek"

Ez is a gond velük, sajnos. Ha jobban tudnák függetlennek elhitetni magukat (valóban, nem is nagyon törekednek erre, max. a Hír TV próbálkozot vele korai időszakában), akkor nagyobb is lenne a hatásuk. Ha megnézed a ballib médiát, a HVG-től a zindexig, nekik ez jobban megy. Nem riadnak vissza a saját oldal kritizálásától is, és általában (bár vannak kivételek) a seggnyalásban is mértéket tartanak. Ezért tudják jobban elfogadtatni magukat a magukat függetlennek és apolitikusnak valló rétegekkel. A jobbmédia meg csak a mélyen elkötelezettekhez szól, mint a másik oldalon pl. a Népszava meg a 168 óra, a klubrádió stb. (amikről szintén csak a hülye gondolhatja hogy nem elfogultak).
Persze ott van a heti válasz (bár ők is max. nagyon-nagyon óvatosan kritizálják a fideszt), vagy éppen a reakció :) Szerintem valami olyan jobbos irányultságú "nagy" média is kéne, ami a reakcióhoz hasonló. :) Jó mondjuk van az inforádió, de bevallom nem nagyon ismerem...

rockjano 2008.05.23. 17:25:03

Werfolf

"Kit szorítasz"...értem hát, na szerinted kit kéne szorítani???

merthogy valakit kell az biztos akárkinek is. Ha jól körülnézel maradnak a nyugdíjjasok, ezt ki meri megtenni. Gyurcsány nem...az utódja??? talán.

Ovi???? hááát gondolod megtenné??? Ezt sokáig szajkózná majd az akkori ellenzék.

Lényeg hogy csak meg kéne próbálni értelmessen beszélni egymással majd egy-két dologról megállapodni, különben akárki is kerül kormányra 2010-ben (vagy hamarabb) az ellenzéke biztos kicsinálja még hamarabb mint most GyF-et.

Az MNO-t hagyjuk az nem újság hanem pártszócsô, a népszava alatt valahol.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.23. 17:26:21

Invictus: az InfoRádió, az Index (és a Reakció is :) egy tulajdonoshoz tartozik :)

Werwolf 2008.05.23. 17:28:06

Invictus,
maximalisan egyetertek veled.
Ha viszont egyszer letrejönne egy ilyen , ahogy irod, nagy media, sztem eleg hamar ragalmazni kezdene, illetve izeire szedne a magat semlegesnek alcazo ballib media. (Persze a jelenlegi (erö)viszonyokat figyelembe veve.)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.23. 17:29:35

Wolf a kérdés az volt te mit értesz ez alatt.

Invictus: tök vicces amikor ballos helyeken pont ezt olvasom a hvg-ről és az indexről, csak azzal, hogy jobboldaliak, mond már el nekem mitől baloldali az index és a HVG?
Egyébként a többiben riszpekt

Werwolf 2008.05.23. 17:31:40

rockjano,
nem lep meg, hogy nem helyesirasjanonak hivod magad, hacsak nem veletlenül irtad 2 s-sel azt, hogy ertelmesen. Egyebkent nem, nem a nyugdijasokra gondolok a mexoritasokkal.
Az mno nem is allitja azt magarol, hogy semleges; eppen erröl diskuraltunk itt Invictus-szal.

Werwolf 2008.05.23. 17:40:03

weisz manfred huba,

szlovakianak szamos elönye szarmazik abbol, ha Magyarorszag gyengelkedik. A legkezenfekvöbb talan, ami a nemzeti önbecsülesüket erinti. Most röhögnek, hogy nekik szalad a szeker, a magyarok meg szopnak. De ez a legkevesbe fontos, ha röhög is csak butatot marad.
Aztan azok a vallalatok, amelyek oda települtek, nyilvan megfontoltak a Magyarorszagra települest is, de nem minket valasztottak.
Fontos terület a szlovakiai magyarsag. Ha Magyarorszag dübörög, a szlovakiai magyarok is nyilvan "magyarabbak", jobban kötödnek az anyaorszaghoz. Erösebb magyar gazdasagi helyzetben, a magyar-magyar hatarmenti regiokban nyilvan erösebb a magyar gazdasagi befolyas.
Gazdasagilag pengebb, nemzetileg elkötelezettebb kormanyzat szinten szorosabb köteleket tart fenn a szlovakiai magyarokkal. Es meg sorolhatnam.

cooper (törölt) 2008.05.23. 17:45:06

"A Gyurcsány-kormány előbb tandíjat akart bevezetni, majd miután a Szociális Népszavazáson az emberek elsöpörték ezt a kormányzati döntést, most azon mesterkednek, hogy milyen álnéven vezessék be ismét a tandíjat. Ezzel sok-sok tehetséges fiataltól vehetik el annak a lehetőségét, hogy valamely felsőoktatási intézményben tanuljanak tovább" - reagál a közleményben Ágh Péter országgyűlési képviselő. Még egy aranyköpés. Bazdmeg, mutassatok egy tehetséges magyar fiatalt, aki ma nem tanul felsőoktatási intézményben? Aki tehetséges röhögve bekerül, a mai rendszerben. Kilóg a lóláb.

Werwolf 2008.05.23. 17:51:45

cooper, szavazzal akkor te meg a kis barataid a gyurcsanyira, ha neked ez ennyire bejön. Bar inkabb demszkijsta velemeny ez, nemtom...
Ilyen nüansznyi hülyesegeken, hogy valaki eztmegazt mondta kerestek a kákán is csomot, miközben recseg-ropog az egesz mszmp-takolmany. Arrol nem is beszelve, hogy összefüggeseiben kellene latnod a dolgokat.
De ha ez a fos neked annyira bejön, akkor a hiba a te keszülekedben van.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.23. 18:00:29

Cooper, most már azt is tudjuk, hogy az összes rektor, mszp segnyaló.
wolf csak kiváncsi voltam menyire vagy jobbos. Egyetéretek azzal amit irtál

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.23. 18:02:45

cooper,
maga biztosan nem tehetséges, mert szövegértésből bukott. A szöveg a jövőbeli lehetőségről szól, és maga a jelenbeli helyzettel (a tehetségek ma egyetemeken tanulhatnak) cáfolná ezt. Melyik képessége korlátozott?

"cooper 2008.05.23. 17:45:06
"A Gyurcsány-kormány előbb tandíjat akart bevezetni, majd miután a Szociális Népszavazáson az emberek elsöpörték ezt a kormányzati döntést, most azon mesterkednek, hogy milyen álnéven vezessék be ismét a tandíjat. Ezzel sok-sok tehetséges fiataltól vehetik el annak a lehetőségét, hogy valamely felsőoktatási intézményben tanuljanak tovább" - reagál a közleményben Ágh Péter országgyűlési képviselő. Még egy aranyköpés. Bazdmeg, mutassatok egy tehetséges magyar fiatalt, aki ma nem tanul felsőoktatási intézményben? Aki tehetséges röhögve bekerül, a mai rendszerben. Kilóg a lóláb."

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.23. 18:06:56

Tandíjra szükség lenne és az, amit a rektorok javasolnak teljesen korekt. első évben nincs tandij majd utána a rosszul tanulok fizetnek, de van folyamatos átjárás, ha valaki jobb lesz tandíjmentes lesz ha valaki rosszab újra tandíjat fizet. emelett maradnaK A SZOC TÁMOGATÁSOK, EZZEL MI A BAJ?

Werwolf 2008.05.23. 18:09:10

cooper,
azert sem vagy tehetseges, mert avar elvtars, meg aczel elvtars, meg orosz elvtars a hasonlo hangulatkeltö propagandista disznosagaikbol jol megelnek, mig te csak ingyen irogatsz itt hülyesegeket. Vagy neked is utalnak erte az mszmp agitprop osztalyarol?

VIII. Nagyapó 2008.05.23. 18:17:56

Mindenesetre ha az ÁSZ-nek hiszünk, annyira nagy növekedést azért nem hoznak azok az autópályák és egyéb nagyberuházások...

www.mfor.hu/cikkek/Evi_1500_milliard_elkoltese_atlathatatlan_az_ASZ_szerint.html

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.23. 18:20:01

Nagyapó,
növekedést éppen hoztak az autópályák, csak ahol az a növekedés megjelent, azt nem az ÁSZ-nak, hanem az APEH-nek kellene vizsgánia.
Fogja-e maga szerint?

VIII. Nagyapó 2008.05.23. 18:21:42

A "rosszul tanulók fizetnek" szerintem is korrekt (pláne, ha elég lépcsőzetesen csinálják) - de a felsőoktatásban azért szerintem nem ritka, hogy az aktuális hatalommal jól kijövő vezetőket választanak... Javítsatok ki, ha tévednék.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.23. 18:26:44

Ebben igazad van Nagyapó, csak, ezt a rektori konferencia nyujtotta be ahol azért bőven vannak fidesz közeli rektorok, mondjuk nem tom, hogy a pázmány benne van-e?

VIII. Nagyapó 2008.05.23. 18:26:55

tölgy

Gondolom, inkább a GVH-nak és az ügyészségnek :-)

De a viccet félretéve, az adóvágás mintha mostanában a régióban jobb élénkítő eszköz lett volna az állami nagyberuházásoknál... Pláne egy 4-es metrónál.


(Ami nem, nem menne vissza az EU-nak - ha végül támogatják egyáltalán, nem tudom, van-e már eredmény -, ugyanis egy fix max. kereten belül kérhetünk támogatást. Ha nem metróra, hát másra.)

VIII. Nagyapó 2008.05.23. 18:28:10

Fogalmam nincs. De a Pázmányon tudomásom szerint egy időben volt is ilyen rendszer, csak valahogy kiderült, hogy nem jogszerű, és meg kellett szűntetni.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.23. 18:46:22

Mellesleg a Horn Gyulás kitételhez mizt szoltok?
Végre valaki nem csak a hülyeségeivel foglalkozik hanem az érdemeivel is

Zetek 2008.05.23. 19:36:34

Azért Orbán is megszólalhatna, s nem csak ezt a szánalmas szerencsétlenséget beszéltethetné. Ekkora kommunkációs öngólokat nem lehet lőni, hogy bárhol olyan előadást tartson, ami nem sajtónyilvános és nem lehet azonnal cáfolni a pletykákat.

mbarna 2008.05.23. 19:41:20

Uhh, ez a hírszerző cikk, olyan tipikus...

Orbán azt mondja, leállítaná a nagyberuházásokat és adót csökkentene, erre rögtön kőkemény megszorításról írnak...

CrL 2008.05.23. 19:47:20

bmagyar, hangolódnijuk kell lassan az ellenzéki hangra, érthető. ettől függetlenül sok jó írás van ott, smalladam pedig titokban mindig reakciót olvas ;]

irrelevant 2008.05.23. 19:47:49

Hát igen, és még mondják, hogy a hírszerző jobbliberális... :D

Invictus 2008.05.23. 19:56:16

A 4-es metró leállítását nagy hiba volt meglebegtetnie, mert már egyszer sikerült ezzel megutáltatnia magát Budapesttel. Demszky megint előveheti a Bpiek védelmezője szerepet...
Meg egyébként is, ha már elkezdték építeni most már tényleg fejezzék be, kicsit durva lenne visszatemetni vagy kulturális létesítménnyé alakítani a kifúrt alagutat :)
Az viszont nem lenne nagy baj, ha a még el sem kezdett szakaszt levennék a napirendről egyelőre.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.05.23. 19:58:17

"Vacláv Hável például szerinte már öreg, Tölgyessy Péter, akit sokáig megpróbált megtartani a Fidesznek kiszállt, Pető Iván "elfogyott", Sólyom László pedig a perifériához tartozott a rendszerváltás idején. Hasonló helyzetű, megkérdőjelezhetetlen entitásnak csak Tőkés Lászlót tartja. "

Lee Harvey Oswald, where are you when a nation needs you ?

CrL 2008.05.23. 20:01:38

Invictus, főleg úgy, hogy még azt sem tudjuk bár sejthető mikor lesz a köv választás. Láthathjuk a comeout-ra hogy rárobbantak, mint egy falat kenyérre. Érdekes, hogy SZDSZ-től csak Demszky puffogot.

CrL 2008.05.23. 20:03:32

JT, a hazai LHO-t elkapták már, játékpisztoly és Marx kötet volt nála.

INkvizítor 2008.05.23. 20:14:31

Népirtást megelőző egyik utolsó felhívás!!!:)


Kedves Balos honfitársaim!:)))

ezúton kérlek meg benneteket a legnagyobb tisztelettel, hogy fejezzétek ezt be! hagyjátok abba!

Elég volt belőletek, önmagukat függetlennek valló, (azért köpködök a gyurcsányra is hogy hitelesebbnek tűnjek) "deazorbántjobbanutálom" és tudom Én itt mi a frankó megmondóemberekből.!!!

Nyakunkra ültettétek ezt a faszt a "bárkit csak ne azorbánt" felkiáltással, majd egy darabig tapsikoltatok is neki,és most hogy a bizonyítványt szinte lehetetlen megmagyarázni (azért az becsülni való néhányotokban, hogy ennek ellenére időnként megpróbálja.. :)) megint jöttök ezzel a "bárkit csak ne azorbánt" dumával...

Elmentek Ti a picsába!!! dugjátok vissza azt a szőlőn és bányán edződött nyelveteket a szátokba (ha már feri seggéhez nem fértek oda), és üljetek le egy sarokba hosszas önvizsgálatot tartani!!!
közben gondolkozzatok el a saját felelőségeteken, a hazai közállapotokért...

Nekünk akik a kezdetektől utálták jelenleg is felkent miniszterelnökünket, meg hagyjátok meg az egyetlen dolgot ami még itt maradt ebben az országban... mégpedig a REMÉNYT, hogy valaha jobb lesz...
Márpedig ezt a remény jelenlegi demokratikusnak nevezett játékszabályok keretén belül, bármennyire is fájó, egyedül viktor tudja megtestesíteni...
Én sem repesek az örömtől, de ez van.

Ezért kérlek Titeket, hogy kishitűségetekkel ne tegyétek tönkre naivságunkat... legalább a reményt hagyjátok meg Nekünk, ha már lassan mindent elvettek tőlünk a kedvenceitek....

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.05.23. 21:39:39

amit az MSZP és a kuruc egyszerre támad, az csak jó lehet :))))

Samott 2008.05.23. 22:04:08

crayfish: (bocsanat, regen volt, most ertem ide) "Tetszik egyébként az a mentalitásod, hogy "ha valamit meg akarok veni és nincs rá pénzem, akkor hitelt veszek fel". Gratula, újfent. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy minden ötödik magyar ember el van adósodva, és ez nem azt jelenti, hogy van egy hitele, amit törlesztget, hanem azt, hogy egyik hiteltől a másikig él. Remélem, te nem tartozol közéjük. Hallottál már arról, hogy emberek és közösségek (pl. országok) viselkedése olykor meglepően hasonlít egymáshoz? Egyáltalán, jelent számodra bármit is az a szó, hogy "felelősség", vagy csak élsz és szarsz bele a világba?" -- idezet bezarva.

Kavarsz es csusztatsz... nincs tartozasom, nem veszek hitelre plazmatevet. De lakast/hazat csak hitelre tudok majd venni, mert nem sporolhatok negyven eves koromig, hogy legyen egy hely a csaladomnak ahol ellakhatunk. Majd kifizetem mire 45 leszek. Na az autopalya is ilyesmi, kell, mert szukseg van ra, de nincs most ra penz. Ha mar igy kitertel ra: nem csak az Ulloieknek segitett az elkerulo hanem mindenkinek aki a negyesen jar... ezek szerint neked is. Ullonek meg azert volt jo mert munkahelyeket hozott ide, nezd meg ha erre jarsz hany logisztikai ceg telepult ide... DHL, Auchan, Spar... es meg vagy harom masik raktar. Ezek mind a helyieknek, kornyekbelieknek biztositanak munkalehetoseget. nem lennenek itt ha nem lehetne jol megkozeliteni oket.

grupi 2008.05.23. 22:46:10

ReWriter 2008.05.23. 15:53:26
Ha mindig abból indulunk ki, hogy az MSZP-hez, a szoclibekhez hasonlóan a Fidesz is egy lopós, korrupt, csaló társaság, és hogy ő sem fog tudni semmit tenni, akkor nem csak a kishitüségünknek, vagy az ellenszenvünknek adunk hangot, hanem megcsúfoljuk önmagunkat is.
Ugyanis aki ilyet állítt, az önmagát is olyannak tartja, mint a lopos csaló bandát, hiszen maga sem lehet különb, ő sem képes semmire. Mert a mindenki lop képletbe önmaga is beleillik. Mindenkit egy kalap alá vesz; - úgye. Tehát mindenki Kulcsár, Tasnádi, Tocsik, Sztálin, Rákosi és Szálasi-féle, hogy ne soroljuk tovább. Bár ez is ellentmond már önmagában, de mégis sokan állítják, hogy gyurcsányinál nincs jobb, vagy hogy Orbán sem különb, avagy lenne jobb nála. Sőt. Vagyis egyformák, egyformán rosszak. Tehát Orbán szocialista-kapitalista, gyurcsányi meg kapitalista náci. Ezen logika alapján, illetve ebből következtetve mindenki gyereke kurva és strici. Mert ugye egyik sem különb a másiknál. Ez viszont itt már nem tetszik és nem igazán leledzik beférközni tudatotokba kedves hitvallók, mert elfogadni ezt egy normális szülőnek még sem köznapi. Nem köznapi, mint a politikai hatalmrakerülés esetén a kleptómánia? Most akkor még sem teljesen egyformák vagyunk? Nem csak kurvák és stricik vannak? Az emberek csak nem egyformán gondolkodnak?
Különbözünk másoktól, meg egymástól is. Ekkor lehet, hogy a másik mégis csak képes jobb dolgokra, s talán nem a lopás, a csalás és a kurválkodás vezérli az ország élére? Vagy csupán ez a képlet a gyerekeinkre igaz, és a politikusokra nem? Akkor két kurva között választanak a honpolgárok, köztünk gyerekeinkkel? Mindegyik(ünk) egy lévén, egyformán rendezne buzi felvonulást, és adná el sorra a meglévő értékeinket, árulná ki a házát? Mindegy hogy ki jön Demszky helyére, a BKV élére, vagy Horn (pufajkás) Gyula, Kovács (23 millió) László után, vagy Kuncze és Kóka helyett, egyformán szarok mind? Ez esetben belenyugszunk a sorsunkba, kurválkodunk és letargiába esenk, vagy kényelmi pozicióba helyezkedünk, s elkezdünk sodródni a kizsákmányolóinkkal? Adót, kültséget fizetünk amíg tudunk, emelt számlákat rendezünk, minimális bérből, és európától messze tengődünk és életünkkel átvergődjük a kórt, mert a szocialisták alat nincs élet csak a kórós lét? A szoclibek szerint csupán egy zanbi adóforrásként létezünk, akinek annyi a szerepe, hogy betöltse az államháztartási hiány réseit, és a deficit pótlásaként szerepeljünk. Meghibásodás, lebetegedés esetén pedig lassú, vagy gyors önsorvadásra itéltetünk, hiszen a szocialista állam kivonul a társadalmi ellátó rendszerekből, amikor levonásainkat, adó- és egyéb befizetéseinket a saját hatalmi gépezetének önfentartására költi a társadalmi boldogulás és előrébbjutás helyett.
Ez most a trend. A szoc-liberális működés léte, és túlélési képlete.
Ha esetleg más másként gondolja, akkor az már csaló, csupán azért, mert ahatalom érdekei ezt sugalják?
Ugyan már! Ezt csak a kurvapecérek híresztelik, és állítják.
Propaganda és tévhit az egész. Mert a butaság és a kishitüség határtalan. A bolsevik utódok pedig szeretik önmagunk számára a határtalanságot és a behatároltak fölötti hatalomgyakorlást.
Éberdjen már az a hitetlen kurva népség!

Werwolf 2008.05.24. 08:11:09

Grupi,
eredmenyes fidesz-kormany idejen az mszmp-szdsz banda rutinbol, gyülöletböl sulykolta a hazug propagandat. Sokan megkajaltak. Akkor sztem 4 halmazbol allt az mszmp-szdsz tabor:
- közvetlen büntars / gazdasagilag függö
- bennük öszinten hivö proli
- nemzeti-etnikai kisebbsegek propagandistai
- kamumedia altal megvezetettek
Aztan kormanyozni kezdtek es megmagyarazhatatlanul elkurtak. A taborukbol azota lemorzsolodott a kamumedia altal meggyözötteknek az a resze, amely kepes önallo gondolkodasra, illetve a hivö proliknak az a resze, akiknek leesett, hogy ezeknek semmi közük a "baloldali ertekekhez". Maradt tehat szocionistanak az, aki megvaltoztathatatlan helyzetenel fogva az is marad, tehat:
- közvetlen büntars / gazdasagilag függö
- teljesen bugris hülye proli
- nemzeti-etnikai kisebbsegek propagandistai
- kamumedia altal megvezetettek kisebb resze
Ezek sztem mar nem megvaltoztathatoak, mert nekik tenyleg mindent meger, hogy ne fidesz-kormany legyen. Vagy egzisztencialis alapfeltetel nekik, vagy hatartalanul hülyek.
Azt hiszem elertük azt a pontot, ahol a maradekkal mar nem erdemes ervelni, csak lenezni, megvetni, mert nem meltoak többre.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.24. 08:28:32

Werwolf
Hogy lehetsz enyire egysiku és hogy nézheted le enyire az embereket, te ugylátom hiszel az egyedül üdvözitő gondolatban ami mily meglepő pont a tiéd nem? Ilyen szép 4-es felsorolások sokáig gondolkodtál rajta?
Két csoport a bünőzők meg a hülyék, gondolom a kissebség nálad a kettő elegye, gratulálok.
Akkor bazdmeg inkáb leszek szoció izé (nincs is ilyen b.meg)
mint olyan aki ugyanarra szavaz mint te

Paranoid Android2 2008.05.24. 08:49:39

Azt hiszem az irreleváns kifejezés fogalmi megragdására tökéletes a következő példa:
Az irreleváns egy OV által mondott mondat jelentése szempontjából, hogy azt Nyakó elvtárs hogyan interpretálja.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.24. 09:13:31

Miért hitetléen miért kurva és miért a bolsevikok utodja?
Most a bombagyáron vagyok vagy a Reakción, ugylátszik a mérsékelt jobbosok késön kelnek

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.05.24. 09:36:37

erge, ha esetleg arrol irtal volna, idezetekkel megspekelve, hogy mikent viszonyulnak Orban privat szeanszon elzengett szavai a partja altal ket eve hangoztatottakhoz, akkor lett volna itt egy erdekes poszt. (Mert csak a szoveg, amit Orban Kerieknek mondott, elkulonitve, kiemelve, karantenba zarvam nem lenne nagy durranas. A beszed Fidesz-kommunikacios eloelete miatt lett sztori.) Ez igy csak kopipeszt, annak is silany.

zoli27 2008.05.24. 09:50:41

dolphin,
Bár a baloldali sajtó szeretné azt a látszatot kelteni, hogy a Fidesz ellenez mindenfajta változást és átalakítást, de ők ilyet soha nem mondtak. Ők csak a mostani (illetve most már csak múltbeli) reformok elhibázottságát, és a kormány szavahihetetlenségét hangoztatták. Ami nem egyenlő azzal, hogy egyáltalán nincs szükség reformokra.

Az igaz, hogy ebben a pillanatban fordulat áll be a Fidesz kommunikációjában (legalábbis egyelőre úgy tűnik), de ha ezt még a választások előtt teszi, az egy tisztességes dolog (Gyurcsányék már csak a választások után mentek át őszintébe - de még ez is jóindulatú megfogalmazás).

Az igaz, hogy a 2006-os kampányban Orbán felelőtlen ígéreteket tett; de minőségi különbség, hogy ő ezt ellenzékből tette, úgy, hogy a valós államháztartási adatokkal Veresen és Gyurcsányon kívül gyakorlatilag senki sem volt tisztában.
Miután pedig nem került kormányra, értelmezhetetlen Orbán felelősségrevonása, ugyanis nem kapott rá lehetőséget, hogy beváltsa az ígéreteit, így arra sem volt lehetősége, hogy azokat megszegje.

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.05.24. 10:10:55

zoli27,

marhara nem erdekel a baloldai sajto, itt konkretan olyan dolgokarol van szo, amelyek Szijjarto&co. szajabol hangzottak el es minden jel szerint csak eros kepzeloerovel egyeztethetoek ossze a privat szeanszon elhangzottakkal. Foleg, hogy miutan ennek a kommunikacionak mar ugymond learattak a nepszavazason a gyumolcset. Fair enough, a politika mar csak ilyen, na de nehogy nekem is szeretnem kellene a sz@rt, csak mert x millio legy ott dongicsel korulotte...

Persze van az ugy, hogy egy part kommunikaciot valt, de egy hiteles valtashoz altalaban uj embereket hoznak. Mint ahogy a Labour tette Blairek sikraszalasaval, vagy a Toryk csinaljak most Cameron vezetesevel. Amikor beture ugyanaz a csapat mond egy dolgot, majd nehany het mulva a kvazi ellenkezojet, az minden csak nem hiteles. (Lasd pl. "megelhetesi valsag van", de "befagyasztjuk a nyugdijakat".) Ezert pedig bizony az felel, akinek a kezeben osszfutnak a szalak. Es nehogyma ez a Fidesz eseteben is Fleto legyen...

Zetek 2008.05.24. 10:23:02

A történet tanulsága, hogy Orbánnak most feltételenül meg kellene szólalnia. Majd ha ezt tisztázta utána menjen Erdélybe kampányolni.
Talán a legjobb lenne az egészet leadni. Valahol meg kell, hogy lehgyen a teljes anyag. Magyarországon ugynais nincs privát előadás, főként nem neki. Ennyi.

zoli27 2008.05.24. 10:28:57

dolphin,

Egyetértek azzal, hogy merőben új üzenethez új arcok kellenek. De szerintem itt azért nem fekete-fehér a helyzet.
A Fidesz soha nem tagadta, hogy az államháztartás helyzetét konszolidálni kell, sőt ők maguk mondták, hogy kormányra kerülésük esetén fegyelmezett költségvetési politikát fognak folytatni.
A Fidesz eddigi kommunikációjának vezérfonala az volt, hogy az ún. szociális válságot a kormány eddigi felelőtlen gazdaságpolitikája idézte elő, és hogy most az a párt hajt végre megszorításokat, aki a kampányban váltig tagadta, hogy ilyesmire készülne, sőt épp az ellenkezőjét hirdette.

A kommunikációs váltás abból fakad, hogy a Fidesz eddig szinte kizárólag a kormány bírálatával foglalkozott, de most már szükségesnek érzik, hogy arról is beszéljenek: ők mit tennének.

Tehát nem arról van szó, hogy Orbán az ellenkezőjét állítja annak, amit eddig mondott, hanem arról, hogy másról beszél.
A probléma szerintem az lenne, ha ugyanazt a programot hirdetné meg, amieddig bírált. De én úg látom, hogy nem erről van szó.

zoli27 2008.05.24. 10:32:28

zetek,
Orbán meszólalt: a Blikknek adott interjút (a blikk.hu-n is fenn van). Habár részleteiben nem faggatják ki, de a 4-es metróról és az autópálya-építésekről beszél.

tevevanegypupu 2008.05.24. 10:33:32

Nem az a legfobb problema hogy idiotazta Orban Gyurcsanyt, bar egy volt polgari kormany volt polgari miniszterelnokenek illene disztingvalni meg magan eloadasokon is. Akkor is ha fent nevezett tenyleg az.(: Az a baj, hogy ugy latszik megint a fejebe szallt a dicsoseg, megint nem tudja fekezni magat, elore iszik a medve borere es ujra elszur mindent ezzel a bekepzelt, tulsagosan magabiztos fellepesevel. Semmi oka nincs ra, ketszer vesztettek el a valasztast az ostoba szonoklataik miatt! Mast mond tarsasagban es mast nyilvanosan. Ha most nem mondja el a terveiket nyiltan es oszinten, akkor nem kulonb Gyurcsanyeknal semmivel. Mindenki tudja hogy valtoztatasokra van szukseg, es azt is, hogy ezt a mostani kormanynak koszonhetjuk. Tehat akkor halljuk vegre az igazat, mit tervez Orban es a fidesz.

zoli27 2008.05.24. 10:37:25

dolphin,
azzal összességében egyetértek, hogy az lenne a helyes döntés, ha az új politikának új ember állna az élére.

grupi 2008.05.24. 10:41:34

dolphin 2008.05.24. 09:36:37
Ebben nagyon igazad van. Ehhez még hozzá tenneém azt, amit korobban is regiszráltam, hogy arra is jó volt, hogy egy kicsit nácizzon, fasiztázzon hozzá ergé munkatárs. ugyanis számára fontos a jobboldalhoz némi cimkét tenni ez irányba.
Más értelme nem is volt sem az írásnak sem a hozzászólásoknak. El is ment egészen más síkba a dolog. Lásd a hülye balfék Kéri Lacival senki nem is foglalkozott. Kéri köztudottan az a raccsoló baloldali seggnyaló, aki akkor is gyurcsányi vagy az éppen aktuális illetékes seggét takarítja, aki kitűzi magára vörö lobogót.

zoli27 2008.05.24. 10:43:26

teve,
Az, hogy a hírszerző információi szerint Orbán nagyképűen és beképzelten viselkedett, még messze van a tény-kategóriától. Ez inkább úgy hangzik, mint valakinek a véleménye, aki jelen volt az eseményen, és lehet, hogy már alapból sem szimpatizál a Fidesz elnökével.
Ettől persze még lehet igaz, de ez alapján hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni.

tevevanegypupu 2008.05.24. 11:01:10

zoli27
Nem akarok messzemeno kovetkeztetest levonni, az elozo ket valasztasra is gondoltam, ahol valoban nagyon szerencsetlen, hogy azt ne mondjam idiota kampanyt folytattak.Es ha Orban es a fidesz vezetosege nem beszel nyiltan es nem cafol vagy arnyal egy-egy ilyen ujsagcikk utan, akkor az biztos, hogy a kozonseg ezekre a cikkekre gondolva kuldi el oket harmadszorra is. Es kulonben is, egy kis szerenyseg soha senkinek nem artott meg.

Werwolf 2008.05.24. 11:02:15

Weisz manfred,
ezt irod, hadd valaszoljak...
"Werwolf
Hogy lehetsz enyire egysiku és hogy nézheted le enyire az embereket, te ugylátom hiszel az egyedül üdvözitő gondolatban ami mily meglepő pont a tiéd nem? Ilyen szép 4-es felsorolások sokáig gondolkodtál rajta?
Két csoport a bünőzők meg a hülyék, gondolom a kissebség nálad a kettő elegye, gratulálok.
Akkor bazdmeg inkáb leszek szoció izé (nincs is ilyen b.meg)
mint olyan aki ugyanarra szavaz mint te "

Bevallom, hogy szoktam dolgokon gondolkodni, es nem hiszem azt, hogy ez szegyen.
Nem hiszek az egyedül üdvözitö gondolatban, de abban hiszek, hogy egy illegitim, hazug, enyveskezü, rovott multu es alkalmatlansagat soxorosan bizonyitott tarsasagnak es hiteltelen föbohocanak vegkepp takarodnia kell a hatalombol, ha teljesitmenyük (minden egyeb szemponttol függetlenül is) egyertelmüen szar. A kisebbsegekröl nem fogalmaztam meg altalanosito velemenyt, meg ha ezt a szamba is sszeretned adni. A kisebbsegek propagandistairol beszeltem. Agressziv vagy es ideges, emiatt pedig felületesen olvasol es felületesen itelsz, elveted a sulykot; ennek semmi ertelme. Ha azt mondod, hogy inkabb leszel szocio ize, akkor a felsorolt 4 kategoriaba tartozol. Akkor szavazz rajuk es legyen neked jo szar.:) Marhara kitolsz velem...:))

zoli27 2008.05.24. 11:06:40

teve,
Én úgy értettem, hogy a hírszerzőben megjelent egy pletykánál többnek nem nevezhető információ, miszerint "állítólag Orbán nagyképűen viselkedett", amire te kapásból úgy reagáltál, hogy már megint miért nagyképűsködik Orbán, hiszen az előző 2 választást is emiatt vesztette el.

Erre mondtam, hogy szerintem túlreagálod a helyzetet.

Werwolf 2008.05.24. 11:06:57

weisz manfred,
kerdezed meg, hogy nezhetem le ennyire az embereket. Nem nezem le az embereket altalaban. A felsorolt 4 kategoriaba tartozokat vetem meg, nezem le melysegesen. Ök mar bizonyitottak, hogy melttoak ra. Es minel jobban kapalodznak, annal jobban bizonyitjak.

Werwolf 2008.05.24. 11:07:56

nem "melttoak", hanem "meltoak" - elgepeltem

tevevanegypupu 2008.05.24. 11:24:23

zoli27
kedvelem Orban, szimptikusnak tartom es valoban jo miniszterelnok volt es lenne is belole ujra, de ettol fuggetlenul is ugy lattam es latom, hogy neha nem artana neha szordinot hasznalnia..Es mivel az altalanos kifogas ellen az a szemkozti oldalon, hogy bekepzelt, nagykepu es kiralykent viselkedik, meg jobban kellene vigyaznia azzal, hogy mit es hogyan mond. Merthogy majd oket is kepviselni fogja ha sikerul gyozni a valasztason. Mint ahogy most minket meg jelenleg Gyurcsany kepvisel..

Werwolf 2008.05.24. 11:27:02

engem gyurcsanyi nem kepvisel.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 11:27:53

teve,
engem speciel nem képvisel Ferenc.
A parlamentre mondhatnád, hogy az képviseli az ország szavazóit. De Ferkó, akik most már de iure is kisebbségben van, leginkább a munkásőr dalárdát képviseli.

grupi 2008.05.24. 11:36:42

weisz manfréd huba 2008.05.24. 09:13:31
Neked elvárásaid vannak a bloggal szemben. Másoknak meg reakciói. Ez is egy síkon belűli mozgás, vagyis egysíkú lennél? Csak és csupán a szoclibek? Tök mindegy mit végeznek, mennyit rombolnak, és hogy folyamatosan korruptak, csalók és hazugok? Neked mindegy miként élsz, hogy van a haza, és hol van Magyarország? Csak és csupán ne Orbánék, hanem a gyurmáék? A szocik azért mégiscsak a bolsevikokból jöttek létre. Emlékszel, amikor a Putyilovgyári munkások előtt beszélt Lenin? akkor léptek be a pártba lettek szervezett munkások. Megalakult a párt, bolsevikok, mensevikek, elvtrásak, szocialisták, szocializmus, stb. Maszop és a ma. Ha ez érthető, akkor jöjjön hogy miért hiteltelenek és hitetlenek? Miért egy kurvapecér banda? Mondjam, hogy azért, mert olyanok mint Te? Idézlek: "Akkor bazdmeg inkáb leszek szoció izé (nincs is ilyen b.meg)
mint olyan aki ugyanarra szavaz mint te" - ahogy írtad, igaz, s hála nem nekem. Ha érted.
Ha nem, akkor meg valóban ott a helyed, ahol vagy. Ott többnyire mind ilyenek vannak. Aki érti, az meg már rég nem.

mrbadger 2008.05.24. 11:51:18

A Hírszerző cikk tele van "mumusokkal". Miért mondott volna olyat egyetemi hallgatóság előtt, hogy "tizenöt évig maradunk komrányon" (Ezek szerint a negyedik ciklusukban előrehozott választás lenne :)

Nagyon úgy hangzik, mintha a minden rendes, felvilágosúlt értelmiségiben ott szűkölő "Mikola-parákat" akarná mobilizálni a tisztelt szerző.

Érzésem szerint ez az eset nagyon hasonlít valamiben Kövér "köteles-beszédéhez": abban, hogy sohasem hangzott el.

Blikk-interjú: www.blikk.hu/cikk.php?cikk=103025

Francois Pignon 2008.05.24. 11:52:49

Az nem lenne jó, ha leállítaná az autópályaépítéseket, hova szállítana követ aztán Zorbán apuka. Meg kell élni valamiből, nemcsak neki, Keller Lászlónak is.

tevevanegypupu 2008.05.24. 11:53:35

Jogilag mindenkeppen minket kepvisel meg ha ez megkerdojelezheto is. Erkolcsrol nem beszelek, mert az ugy tunik szubjektiv megiteles ala esik, hiszen meg mindig miniszterelnok, onfitarsainknak koszonhetoen.
Ha Orban kerul majd Gyurcsany helyere, akkor nagy valoszinuseggel az ellentabor erez majd ugy, hogy Viktor nem a megfelelo szemely. Es talalnak majd ervet, hogy ugyanugy alatamasszak meggyozodesunket mint mi a mienket. Most is van szamos, amit ugyanolyan sulyunak ereznek mint mi a Ferenc ellenieket. Probaljatok meggyozni oket, hogy a merleg ket oldalan nem ugyanolyan a suly.

tevevanegypupu 2008.05.24. 11:57:07

Eleg sok betut elutottem ugy latom, de az nem az en hibam hanem a gepe. Bocccccsanat.((:

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.24. 12:05:59

Ez a Hírszerző-cikk egy rossz vicc: szerzője, Nagy Szilvia a portál MSZP-szakos újságírója, ő az, aki kormányválságok idején meg kiélezett helyzetekben "a kormányfőhöz közel áló informátorunk szerint a miniszterelnök duzzad az önbizalomtól" jellegű cikkeket szokott írogatni.

A Hírszerző cikk - ami szintén állítólagos értesüléseken alapszik - mintha az Index cikkét akarná überelni a bombasztikusabbnál bombasztikusabb orbáni kijelentésekkel.

Ilyeneket mondana ballib értelmiségiek előtt?

"Bevallása szerint fél évre "szétesett" a vereséget követően"

"a miniszterelnök nyakán már ott a kötél"

"A Fidesz elnöke arról is beszélt, hogy tizenöt évig mindenképpen ő marad a jobboldal vezére"

Meg hogy az orosz tőkére építene, meg lekezelő volt a társasággal, és persze sietett haza meccset nézni...

HÁT BAZMEG, ez egy ZS-kategóriás manipulációs kísérlet! :-)))

Francois Pignon 2008.05.24. 12:12:02

"és persze sietett haza meccset nézni"

Ha ez igaz, ezért akkor sem tudom elítélni.
A 94-es választások éjszakáján a hoki VB döntőjét nézte. Vagy ahogy Vágvölgyi írta akkor, egy elsötétített szobában hokizott.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.24. 12:20:13

"Kéri László, a rendezvény házigazdája határozottan cáfolta, hogy Orbán Viktor a négyes metró beruházásának leállításáról beszélt volna. A politológus a Híradónak annyit mondott: szerinte tudatosan felépített politikai manipulációról van szó."

A Hírszerző cikkét látva tuti, hogy a mögötte álló Political Capital-es fiúk keze van a dologban, egy kis hírszerzés, egy kis manipuláció, egy kis kampány, ahogy köll.

Mennyibe kerülhet?

Francois Pignon 2008.05.24. 12:23:50

Vajon mikor és ki használja először az "Orbán őszödi beszéde" terminust?

tevevanegypupu 2008.05.24. 12:25:17

A tenyeken a manipulaciok sem valtoztatnak. Gyurcsanyek mindent tonkretettek es reform szukseges. Nagy es kellemetlen reformok. Ha Orbanek ezt kepesek megcsinalni, akkor valoban tizenot evig hajlando leszek rajuk szavazni.Meg ha kozben el kell arvereztetni a szamitogepemet mert kenyer kellene, akkor is. A gyerekemnek es leendo unokaimnak igenis legyen jobb.

CrL 2008.05.24. 12:27:19

ergé, 5 darab szeder.

a hírszerző és virágszedői bosszúra éhesek.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.24. 12:39:17

Francois, le vagy maradva, Kóka tegnap reggel már erről beszélt: "üdvöli Orbán őszödi beszédét".

CrL 2008.05.24. 12:41:50

várjuk a vágatlan hanganyagot akkor továbbra is.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 12:49:07

ergé

" A szoci-kuruc tengely összeállása kétségtelenül megérte a szivárogtatást. "

Te vagy aljas vagy, vagy buta.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 12:52:07

tevevanegypupu 2008.05.24. 12:25:17

Orbánnak, ha mondja, elárverezed a számítógéped, Gyurcsánynak meg nem fizetsz 300 HUF vizitdíjat, és minden megszorítását elutasítod...

tevevanegypupu 2008.05.24. 13:02:54

kolbaszozsomle
Fiezetek tb jarulekot es egyelore nagyon-nagyon ritkan vesszuk igenybe az orvosi ellatast, ez nem panasz akar lenni.(: Nem magam miatt tiltakozom meg a 300 forintos vizitdij miatt sem, mert ha az valoban es mindig annyi lenne, akkor nem tetel. De ha egy keves fizetesbol elot kuldozgetnek mondjuk egy komplikaltabb betegseg kivizsgalasa celjabol sok helyre, akkor ez a 300 forint mar sokkal tobb. Es mint tudod, sokan az orszagban nem kizarolag a 300 forint miatt nepszavaztunk, hanem tiltakozasul a mostani kormany ellen. Egy orszagnak a legfontosabb koltsegvetesi tetelei kozott kellene legyen az oktatas es az egeszsegugy. Abbol az adobol amit azert viszonylag sokan befizetunk. Tehat nem ingyenes.

Google 2008.05.24. 13:13:37

Jól mondta Höm, "kishitűségetekkel ne tegyétek tönkre naivságunkat...legalább a reményt hagyjátok meg nekünk, ha már lassan mindent elvettek tőlünk a kedvenceitek". Pl. Kéri mester.
Tovább mennék, ahogy ti hat évet elboldogtalankodtatok, legyetek olyan kedvesek, adjátok meg nekünk is a lehetőséget, hogy mi is tegyünk valamit. Mást. Mert ugyanazt nem tudnánk tenni, még ha akarnánk sem. És Gyurcsány sem olyan, mint Orbán, mert még az egypetéjű ikrek sem hasonlítanak a tulajdonságaikban, hát még ez a két idegen.
Amit a HVG-ről, Index-ről írtok, hogy szidják a kormányt néha, az mindennek a teteje.
Miért, ezek az újságok, papírok arra tettek esküt, hogy csak a Fideszt ellenőrzik, függetlenül attól, hogy az kormányon vagy ellenzékben van?
Ezek állampárti, pártállami újságok? Nem elsősorban a mindenkori kormány intézkedéseit kellene firtassák, bogarásszák? Vagy talán nincs programja a szoci pártnak?
A szocialista pártbeliek, Lendvay maga, ne aggódjanak most már, ha eddig nem volt nekik fontos az ország sorsa, gondolom, észrevették, hogy lemaradtunk, akkor tegyenek le most erről!
Talán akkor is elboldogulna ez az ország, ha nem ők boldogítanák! Bár a lehetőséget adják meg a másik oldalnak is!
És ne azzal foglalkozzanak, hogy hogyan vágódjon hasra Orbán, miután a Gyurcsányuk jól a képére esett!
Talán lenne fontosabb dolguk is! Még. Meg kell szervezniük a "korrekt" választ a Színművészetin elhangzottakra! És az nem lesz kis munka.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 13:16:13

zsömle,
Gyurcsányinak legfeljebb seggberugás jár. Ide lavírozta magát, rossz kormányost találtatok, bocs.

teve,
jogilag sem képvisel. Első kérdés: képvisel-e a végrehajtó hatalom?
2. kérdés: képvisel-e a kisebbségi, a legfőbb képviseleti szerv által meg nem erősített kormányzat?

Az elsőt lehet vitatni, a másodikat nem hiszem. Azért mert hatalmat gyakorolhat felettem, még nem feltétlenül a jogi képviselőm (lásd Kádár et.).

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 13:16:38

tevevanegypupu

Lehet magyarázni a bizonyítványt, hogy nem ez, meg nem az.

A lényeg akkor is az marad, hogy ha Orbán mondja, szart eszel és hugyot iszol rá -ha kell, eladod a számítógéped- leszarod azt, hogy ha már neked el kell adni a s gépet, akkor valszleg az, akit "megmentettél" a 300 HUF fizetése alól tegnap már éhen halt, míg, ha egy maszopos kéri tőled ugyanezt, nem teszed meg...

Még akkor sem, ha tudod, hogy a szar az evés előtti pillanatig növekszik.

Reménykedsz benne, hogy nem neked lesz rossz, hiszen a Te városodig már elér az autópálya, a Te kerületedben ott a metró, bátran ajánlkozol áldozatnak, mivel tudod, az áldozatot nem neked kell meghozni.

evvan

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 13:21:25

Szerintem zsömi a Mesteren nevelkedett, a szóhasználat...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.24. 13:27:13

Tölgy,

a lényeg az a zsömista felfogás szerint, hogy a büdöskomcsi szavára nem ugrik az istenadta, míg a horthynácizorbán szavára igen. Különbséget teszünk, fene egye meg.

Zetek 2008.05.24. 13:32:07

Zoli27 Én komoly és hosszú nyilatkozatra gondoltam, nem az ilyen semmit mondó töketlenségre. Az ember ül és csendben brummog.
Két év komoly munkáját ilyen szinten elk...ni, az nem sámli. Vagy az egész anyagot szó szerint leadni, vagy álljon elő és egy interjúban válaszoljon az összes felvetésre, ha már képes volt ekkora öngólt lőni. Az erdélyi ugatás helyett húzás haza.

grupi 2008.05.24. 13:36:12

Francois Pignon 2008.05.24. 11:52:49
Az nem lenne jó, ha leállítaná az autópályaépítéseket, hova szállítana követ aztán Zorbán apuka. Meg kell élni valamiből, nemcsak neki, Keller Lászlónak is.
Francois Pignon 2008.05.24. 12:12:02
"és persze sietett haza meccset nézni"

Mit is várhattunk volna egy franszoától? Bolond lyukból bolond szél fú. Nem véletlen a szocik korrupciós francia érdekeltségei kapcsán történő pénzvesztése Mo.-nak.
Pignon, menj a Pecsába gyurcsányolni, meg igenezni, és népköztársaságot ünnepelni.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 13:36:58

tölgy ·

"Ide lavírozta magát, rossz kormányost találtatok, bocs."

Tök jó hasonlatok vannak ott felétek.

Kormányos.
Akkor az ország népe a matróz?
És, ha matróz nem azt csinálja, amit a kormányos mond, akkor a kormányos a rossz?

Akkor is, ha a matrózok megegyeznek abban, hogy eldöntik, hogy ki legyen a kormányos, és utána x ideig csinálják, amit a többség által megválasztott kormányos mond?

Az a baj, hogy nincs a magyarnak önbecsülése, adott szava és becsülete.
Ezért nincs konszenzus, ezért mélyülnek az árkok.

Mindenki a másiktól félti a pozícióját, nem saját értékrendet követ, hanem parancsokat.

Ebben az országban semminek nincs következménye.
Itt, ha lopott tulajdon jelenik meg egy lapban, a szerkesztő rosszhiszemű közreműködésével, nem történik semmi, ha rendőrök baszogatnak polgárokat, nem lesz következménye, ha törvényhozók önbíráskodnak, még meg is lesznek dicsérve.

A két tábor szurkolói mindent elnéznek a saját csapatnak.
Elnézik azt, hogy_folyamatosan_ hazudnak, elvárják, hogy stratégiai célok érdekében úgy tegyenek, mintha, de aztán nem.

Szóval nonszensz piszlicsáré a néplélek, egy sunyi alattomos szolgától lett kölcsönvéve.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 13:44:40

zsömle,
ezt a lopott cuccot mond Ferenc blogjában. Akinek elévült, azért nem nyomozzák, tudod ;)

A kormányos sajna nem az én hasonlatom, bár büszke lennék rá, antik. Görög, tudod, azok kezdtek el először a politikáról gondolkodni. Furi egy nép volt.
És az nagyon sajnos, hogy a kormányos feladata, hogy rávegye a matrózokat az együttműködésre, tekintéllyel, példával, stb. Erről olvasd el a tea-kör vonatkozó írását vagy több tonna irodalmat a jó kormányzatról.
Gyurcsi meg rossz kormányos (vezető), ezért sodródik a hajó. Találjatok jobbat, vagy tipli.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 13:50:35

tölgy ·

Itten most én nem Gyurcsányról, Orbánról, vagy Till Atilláról beszélek, hanem arról, hogy ha a _saját_ oldalon történik, izé KIDERÜL valami, arra a reakció az, hogy dejazorbán, vagy, hogy dejagyurcsány.

Te is ezt csinálod, és még büszke is vagy arra, hogy milyen frappánsan megfeleltél a felvetésre.

Az önigazolásban kurvajó a magyar. Te is, mint a fenti példa mutatja.
Ajánlgatod a teakört, meg a görögöket, akik kitalálták a politikát, hogy bebizonyítsad, hogy ha TE és a barátaid nem vagytok hajlandók az egyik fél által állított vezetőkkel együttműködni, akkor miért a vezetők a hibásak.

tevevanegypupu 2008.05.24. 13:52:21

kolbaszoszsomle
videki lany vagyok.(: Es metrora akkor sem szallnek ha a hazamig erne, sajnos klausztrofobiaval vert a sors, de nagyon orulnek neki ha a pestieknek mar regen felepult volna a negyes metrojuk, nem irigylem toluk. Bar az arat kisse sokallom, es ugy tudom esetleg lett volna mas kozlekedesi megoldas is. Vegetarianus vagyok, kulonben tenyleg nem lehetetlen, hogy eppenseggel valami szaros eper vagy zoldseg kerul a piacon a kosaramba, merthogy ha eppen oda megyek, a biotermekeket keresem. Es hat mint tudjuk a szart moshatod amennyit akarod, azert nem biztos, hogy sikerul eltuntetni. Az en varosom szep kis barokk varos, az iparat tonkretettek, sok a cigany, sok a munkanelkuli, a problemak sokszor eljonnek a kuszobig. Ha Gyurcsany az elmult hat ev alatt talalt volna valamilyen megoldast elfogadnam, meg akkor is, ha szemely szerint nekem mar az oszodi beszed elott sem volt szimpatikus.

grupi 2008.05.24. 14:17:58

Ki a király valójában, és ki mondja meg a frankót?

A "francia" Pignonnak és az összes szoc-lib érvelőnek ajánlom az alantiakat.

Na, akkor nézzük meg az Orbán kormány rémtetteit:

1999. március 26. Orbán megnyitotta a bécsi Kollégium Hungaricum-ot.
1999. július 15. Orbán átadta a bajai kikötõt.
1999. augusztus 19. Orbán felavatta a HTMH épületét.
1999. augusztus. Orbán átadta a szegedi Dugonics András gimnázium új épületét.
1999. október 1. Orbán felavatta a méhkeréki román tannyelvû iskolát.
1999.december 3. Orbán felavatta a Knorr-Bremse szoftverfejlesztõ központját.
2000. március 10. Orbán Tökölön átadta az Ezer esztendõ millenniumi olvasókönyvet az iskolásoknak. (minden magyar elsõs megkapta, ingyen.)
2000. augusztus 28. Orbán megnyitotta a kassai magyar főotilde; konzulátust.
2000. augusztus-szeptember. Orbán Ajakon, Balatonfüreden, Eleken, Ásványrárón, Újfehértón, Magyarcsanádon, Herencsényben, Békéssámsonban, Komáromban millenniumi zászlókat adott át a településeknek.
2000. december 21. Orbán felavatta az újonnan létesített Felsőotilde;-Tiszai gát- és jelzõrendszert Tarpán.
2000. december 30. Orbán Pécsett felavatta a székesegyház jubileumi új bronzkapuját.
2001. május 16. Orbán felavatta az új magyar-szlovén vasútvonalat.
2001. május 16. Orbán,Károly angol trónörökössel együtt felavatta az új csepeli gázturbinás erõmûvet.
2001. május. Orbán millenniumi zászlókat adott át Válon és Tiszakécskén.
2001. augusztus 28. Orbán felavatta az Eötvös L. Tudományegyetem új épületét.
2001. szeptember 7. Orbán felavatta Debrecen új belvárosi sétáló övezetét.
2001. szeptember 11. Orbán felavatta a berlini magyar nagykövetség épületét.
2001. szeptember 20. Orbán felavatta a felújított dunaföldvári hidat.
2001. október 4. Orbán átadta a nagyváradi magyar egyetem felújított épületét.
2001. október 11. Orbán felavatta az újjáépült esztergomi Mária Valéria hidat.
2001. október 20. Orbán felavatta az új mezöotilde;csáti iskolát.
2001. október 31. Orbán felavatta az új debreceni eröotilde;mûvet.
2001. november 10. Orbán német kitüntetéséért a Franz Josef Strauss díjért járó pénzt, 10 millió forintot a gyermekélelmezésnek adományozott.
2001. november 10. Orbán felavatta a mártír magyar miniszterelnök, Bethlen István emlékmûvét.
2001. november 11. Orbán felavatta a felújított újpesti stadiont.
2001. december 16. Orbán felavatta Piliscsabán a Pázmány Péter egyetem új "Stephaneum" épületét.
2001. december 17. Orbán megnyitotta a Világraszóló Magyarok emlékkiállítását.
2002. január 27. Orbán felavatta az új szegedi sportcsarnokot.
2002. január 21. Orbán felavatta a General Electric európai központját.
2002. január 24. Orbán felavatta a Terror Háza múzeumot.
2002. január 26. Orbán átadta az újjáépített kórógyi templomot.
2002. február 26. Orbán felavatta Kovács Bála politikus szobrát.
2002. január 26. Orbán felavatta az eszéki magyar fõkonzulátust.
2002. március 2. Orbán átadta a kúnszentmiklósi rendõrkapitányság épületét.
2002. március 8. Orbán felavatta az Õrségi Nemzeti Parkot.
2002. március 9. Orbán átadta a hévízi Hotel Carbona szállodát.
2002. március 9. Orbán felavatta a pápai Eszterházy kórház új épületszárnyát.
2002. március 15. Az új Nemzeti Színház megnyitó elõadása.
2002. március 18. Orbán a BS bokrétaünnepén avató beszédet mondott.
2002. március 20. Orbán felavatta a kecskeméti kollégium új épületszárnyát.
2002. március 21. Orbán és Dávid Ibolya felavatták az új tamási iskolát.
2002. március 23. Orbán Szolnokon átadta a tiszaligeti új sportcsarnokot.
2002. március 24. Orbán átadta a felújított Nemzeti Múzeumot.
2002. március 25. Orbán felavatta a felújított és kibõvített dombóvári sportcsarnokot.
2002. március 27. Orbán Debrecenben felavatta a National Instrumens új gyárát.
2002. április 3. Orbán megnyitotta az új Millenniumi Központot.
2002. május 23. Orbán megnyitotta az újjáépített Sándor-palotát.
2002. június 1. Orbán felavatta a felújított alcsúti templomot.
2002. július 20. Orbán felavatta Csaroda új faluközpontját.
2002. szeptember 8. Orbán felavatta az új Szombathely-oladi templomot.
2002. szeptember 14. Orbán felavatta a pándi felújított református templomot.
2002. szeptember 14. Orbán felavatta a monori labdarúgó pályát.
2002. szeptember 28. Orbán felavatta a felújított pápai stadiont.
2002. október 4. Orbán felavatta az új ócsai iskolát.
2002. november 31. Orbán átadta az új sárvári gyógyfürdõt.
2003. február 8. Orbán felavatta a kehidakustányi gyógyfürdõt.
2003. március 28. Orbán Esztergomban felavatta a Mindszenty csarnokot.
2003. április 24. Orbán felavatta a nagykátai szeretetotthont.
2003. április 25. Orbán felavatta a soltvadkerti új mûvelõdési házat.
2003. április 30. Orbán felavatta a kecskeméti élményfürdõt.
2003. május 3. Orbán felavatta a kúnszentmiklósi felújított templomot.
2003. május 25. Orbán Bicskén emlékmûvet avatott.
2003. május 31. Orbán Tapolcán felavatta az új rendezvény-és sportcsarnokot.
2003. június 1. Orbán felavatta a kisújszállási felújított templomot.
2003. június 14. Orbán felavatta az edelényi kórház bõvítését és felújítását.
2003. június 29. Orbán felavatta a tabajdi református templom felújítását.
2003. július 2. Orbán felavatta az új szekszárdi Szt. László Duna-hidat.
2003. augusztus 31. Orbán felavatta az új beregdaróci üdülõ- és konferencia központot.
2003. augusztus 31. Orbán felavatta az új kaposvári 450 férõhelyes középiskolai kollégiumot.

1. A felsorolás nem tartalmazza azokat a létesítményeket, amelyeket az Orbán kormány miniszterei, államtitkárai, a Fidesz egyes vezető politikusai, országgyűlési képviselői, vagy polgármesterei avattak fel.

2. A felsorolt létesítmények vagy állami támogatással, vagy részben, vagy teljes egészében állami beruházásból valósultak meg.

3. Számtalan olyan nagyberuházás történt, amelynek a tervezése, az építés elindítása, és az anyagi forrás biztosítása még az Orbán kormány idején történt, de a felavatás/átadás már a Medgyessy kormány alatt. (elkerülő utak, csomópontok, autópálya, Szt.István bazilika felújítása, a bíráknak számítógép juttatása kedvezményes áron, stb.

Jutott azonban másra is:

1. Sok száz műemlék felújításának finanszírozása a millenniumi ünnepségekkel összefüggésben.
2. Az árvízben elpusztult házak és középületek újjáépítése, a károsultak segélyezése.
3. Tisza hidak felújítása. (Pl. Tiszafüred, Záhony)
4. Kerékpárutak építése az egész országban, több száz km hosszan.
5. A "Nemzet Színésze" díj bevezetése.
6. A "Corvin lánc" díj bevezetése
7. A tudományos kutatás és fejlesztés állami támogatásának lényeges megemelése.
8. A stratégiai olaj és gázkészletek EU szintjére emelése
9. A munkáltatók által fizetendő tb járulék csökkentése 6%-ponttal
10. Az elhagyott, vidéki zsidó temetők gondozására állami támogatás felajánlása.
11. Több százezer ember számára a külső mezőgazdasági üzletrészek kifizetése.
12. Mezőgazdasági exporttámogatások nyújtása.
13. Búza, kukorica állami felvásárlása a termelők segítése céljából.
14. Környezetvédelmi beruházások.
15. Belvízvédelmi programok megvalósítása
16. Állami közműtartozás kifizetése az önkormányzatoknak
17. Erdélyi magyar egyetem létrehozása.
18. Földvásárlási hitelek nyújtása a mezőgazdaságban.
19. A Danon és Mizo cégek megmentése.
20. 13000 cigány tanuló tanulásának támogatására ösztöndíj juttatása.
21. 4 milliárd múzeumok felújítására
22. Iskolai, kollégiumi ingyenes Internet használat biztosítása.
23. 10000 új kollégiumi férőhely létrehozása
24. Iskolák, pedagógusok, közalkalmazottak (összesen 20000 fő) kedvezményes számítógép rendszerhez juttatása.
25. A felsőoktatás fejlesztése, a hallgatói létszám jelentős növelése.
26. A felsőfokú infrastruktúra fejlesztési progr.-ban 100 milliárd beruházás megvalósítása.
27. Iskolaépítés Erdélyben, templom újjáépítés Horvátországban, hídépítés Boszniában
28. 30000, OTP hitelét fizetni nem tudó család megmentése anyagi támogatással a kilakoltatástól
29. A tankönyvek és az iskolai étkezés ÁFÁ-jának eltörlése.
30. Jégkármegtérítés a mezőgazdaságban
31. Határregisztrációs rendszer kiépítése az EU követelményeknek megfelelően.
32. A minimálbér 19000-ről 50000 Ft-ra emelése.

stb. stb.


1. fokozat: Valaki tudja magáról, hogy hülye: GYÓGYÍTHATÓ
2. fokozat: Hülye , de nem tud róla: ÚGY MARAD
3. fokozat: Nála okosabbakat lát hülyének: VESZÉLYES !
4. fokozat: VÉDETT ÁLLAT (ritka)


Fletó banya ellenben izeni, butaparasztoknak:

Aki nem ismeri a kakaóbiztost, a sulinetet, és az autópálya-ügyletet, az majd megismeri a gázárakat,(mint az ő kedves édesanyja), az ingatlanadókat, 0-ik havi nyögdíjat...

Hajrá fletó, és köre!

Na GYURCSÁNYi FERENC min. elnök úr, HUN' A LÉ?
HUN' A REPTÉR ÁRA?
HUN' A 4-es METRÓ ÁRA?
B.ÖSZÖD ÁRA?
SZALAY UTCA és BEVÉTELEI?
NOMENTANA?
FITTELINA?
MOTIM Rt?
CSILLÁR BÉRLÉS?
USZODA BÉRLÉS?
LIFT lizing?
Ki a CÉGBÍRÓSÁG FANTOMJA?
AZ APEH FANTOMJA?
HUN’ AZ ADÓ TEHER?
HUN’ A LUXUSADÓ BEFIZETÉS?
HUN’ AZ ELKOBZOTT egykori zsidó VILLA és az ára?
HUN’ A TISZTESSÉG, A BECSÜLET, A HITELSSÉG, A SZERÉNYSÉG, A JÓLÉT?

MIÉRT NEM TECCET 100 MILLIÓS ADÓT BEFIZETNI?

A SZEMLŐHEGYI 41 MIÉRT NEM LUXUS BESOROLÁSÚ?
Talán, MERT EZZEL AKKOR NEM TECCIK LUXUSADÓT FIZETNI?????????????????????????

MIN.ELNÖK "ÚR"!
Ez (mind) király.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 14:23:39

zsömike, edzés van nem érek rá nagyon.
De a kérdés az volt, miért nem kap 300 HUF-ot Feri, és a válaszom az: szar kormányos.
Erre elkezdtél mindenkit fikázni. A 4 évszakot még kihagytad.
A jó kormányos képes rávenni a hajósokat az együttműködésre. Ezért javasoltam a görögöket neked.
Az nem úgy van, hogy az intézményes/formális pozíció vagy anyagi hatalom garantálja az együttműködést. Azt el kell érni. Ferkó, a hazug piti csaló ezt eljátszotta, többszörösen.
A jobban szereted a modern társtud. nyelvet, akkor: nem legitim.

Megpróbáld-e Ferkó velem és másokkal együtt élni és együttműködni? A jobboldalt leverni akarta, emlékszel-e? Ha a matrózok egy részét ki akarják hajítani, akkor mit csodálkoznak, hogy nem fognak fel mászni az árboc csúcsára.
Nem magamat mentegetem, te mentegeted a pancser és teljesen alkalmatlan Ferkót. Aki még gazdasági szakértőnek is akkora, hogy irigyel minket érte Európa.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 14:27:49

tölgy

Jahogy Te arra a komentre válaszolsz, amelyikre gondolod, nem pedig az utolsóra, hiába abból idézgetsz.

Értem.

Szerintem meg kék.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 14:30:07

zsömi,
van egy kiinduló állítás (Ferkó szar kormányos), én arról vitázom, és nem minden csacskaságról, ami valakinek az eszébe jut.
A szabad associáció is jó, de arra használja a pszichológusát.

Google 2008.05.24. 14:31:37

Kolbázsos zsömle,
ugye, a szánk nagy, nem a zsömle kicsi. Tudtam.

Az a helyzet, hogy tényleg két tábor körvonalazódik, de az egyiknek hat éve bizonyítania kellene, és nem azt, hogy a másik náci, fasiszta, 23 millió románt enged a nemzetre, munkahelyeket akar megszüntetni (legújabb verzió)stb.
Hanem elsősorban azt kellett volna bebizonyítania, megérdemli, hogy másodszorra is visszaszavazták a hatalomba, megérdemli a bizalmat, és építi a nano, mega és egyéb poliszait serényen, lecsökkentette az adókat, hisz éppen az ötéves adócsökkentési törvény második évét tapossuk, és egyéb ilyen apróságok!
Ne sírjatok, de a történet másképp alakult, se adócsökkentés, se poliszok, se reformok, csak a félelemkeltés, hogy jön az ordas az ő 2/3-ával!
Néha-néha, nyomokban a jelen ijesztőbb, mint amit a falra föstenek, legalábbis a nép egy részének. Őket is tiszteletben kell tartani.

Francois Pignon 2008.05.24. 14:42:19

grupi,
impozáns a felsorolás, csak az a helyzet, hogy OV-t pont ezek miatt bírálták rendszeresen. Tudom persze, aki akadékoskodni akart, annak semmi sem volt jó.
A "búzabomba" hatástalanításának dicső tettét pedig ne vegyük el Torgyán bátyánktól.

grupi 2008.05.24. 14:46:40

Nem mai történet de, ma is aktuális és igaz.


Segítsünk a (kicsi zsömle) kormánynak!

Hogyan, hogyan nem, de a Központi Statisztikai Hivatalnak sikerült a választások utánra időzítenie legújabb exkluzív kiadványát, amelynek címe Magyarország 2005.
A kiadvány színvilága valamiért pontosan megegyezik a Fehér Könyvével. Megdöbbentő, de még a méret és a papír minősége is hasonló.
Kis ország vagyunk, de ennyire?
Csak nem az a baj, hogy a Fehér könyvben a mostani KSH-vezetésnél nagyságrenddel szakszerűbb emberek értékelték a magyar gazdaságot? Csak nem az a baj, hogy – baj van?
A KSH vezetésének ugyanis minden oka megvolna rá, hogy elbujdosson. A mostani kiadványuk ugyanis statisztikai szaknyelven leadott beismerő vallomás. Annak beismerése, hogy mostanáig, évekig, hazudtak. Visszaéltek azzal, hogy az átlagember nem igazodik ki a statisztikai adatsorok jelentésén. Visszaéltek azzal, hogy a birtokukban lévő adattömeget kormányzati megrendelésre szolgalelkűen csoportosították.
Ezzel a szolgalelkűséggel egyébként eljátszották a hivatal becsületét Brüsszelben.
Most leírták, hogy baj van, és ez a baj a Medgyessy-kormány hivatalba lépésével kezdődött. Pontosabban szólva a negatív folyamatok oka a Medgyessy-kormány bér- és szociálpolitikája volt, amelynek oka az volt (de ez tényleg kívül esik a statisztika tudományos hatáskörén), hogy az MSZP tudta: a választásokat a szimpla többletpénz ígéretével nyerte meg, és még azzal is csupán minimális többséggel, ergo ha élni akar, fizetnie kell.
A KSH adatsoraiból kiolvasható: az MSZP-SZDSZ koalíció pénzen veszi a nép szerelmét, és miközben pénzeli és kihasználja, csupán egy dolgot súg a fülébe: Gyűlöld Orbán Viktort!
Ebből az Orbán-gyűlöletből ered a mostani kormányzati felhatalmazásuk, ezért a kormányerőknek változatlanul egy kérdésük van: mit tesz Orbán Viktor?
A Gyurcsány-féle kommunikáció akkor zakkant meg legutóbb, amikor Orbán Viktor azt mondta, hogy szívesen egyeztetnek a kormányerőkkel a kétharmados törvényekről, de a pénzügyi jogszabályok, elsősorban az adózásról rendelkezők, feles törvények, és azokban szíveskedjék a kormánytöbbség maga határozni.
Igen ám, de éppen ezt a látszatot szeretné elkerülni a kormány. És mivel eddig nem jött rá, miként tudja az ellenzékre hárítani az életszínvonal-csökkentő döntések ódiumát, most hezitál.
A magunk részéről megpróbálunk szalmaszálat nyújtani a megszorult kormányzati kommunikációnak. Íme:
Tisztelt Szavazóbázisunk! A mostani adóemelésekért végső soron a Fidesz és Orbán Viktor a felelős. Több okból is. Először is azért, mert minden rossznak Orbán és a Fidesz az oka (plusz a Járai egyszer-egyszer).
Másodszor meg azért, mert a 2002. évi kampányban tett ígéreteinket nem kellett volna betartanunk, ha nem olyan kicsi a többségünk. Ha tehát Orbán meg a Fidesz szíveskedett volna nagyobbat veszíteni 2002-ben, akkor most nem lenne olyan nagy baj, mert nem kényszerültünk volna kifizetni a 13. havi nyugdíjat meg az 50 százalékos béremelést.
Most valóban nagyobbat veszítettek, de még mindig élnek! Márpedig amíg Orbán él, mi nem lehetünk biztonságban! Amíg a Fidesz számottevő erő, addig mi nem tudunk nyugodtan, a saját elképzeléseink szerint kormányozni! Most is lázítják a népet, azt állítják, hogy mi régebben mást mondtunk, pedig mi sosem mondtunk mást.
Harmadszor azért a Fidesz felel a kialakult helyzetért, mert mindenfélét ígértek a kampányukban. Mi is kénytelenek voltunk hát mindenfélét ígérni, de értsétek meg, kedves elvtársak, hogy nincs rá fedezet! Nem azért mondtuk, mert reális terveink voltak, azért mondtuk, mert különben a Fidesz győzött volna!
Így tehát könnyű belátni, hogy mostani nehézségeink egyedüli oka a Fidesz. Kérünk tehát mindenkit, hogy öntudatos baloldali szavazóhoz méltón viselje a terheket, mi pedig ígérjük, hogy megtaláljuk a módját, hogy a jobboldali szavazóbázissal fizettessük meg a hiány nagyobbik hányadát. Majd megvizsgáljuk a vagyonukat, elvesszük a megrendeléseiket, leleplezzük őket.
Folyik a köztársasági osztályharc a Fidesz ellen, éberség, elvtársak! Most nem szabad lazítani, most kell ütni őket! Mutassunk rá, hogy az Orbán szőlője meg a Haris közi lakása mindennek az oka! Tizenkét állami gazdaságot privatizáltak, és most ők beszélnek arról, hová tűnt a pénz – ilyen pofátlanok!
Nyugodtak lehettek, elvtársak, a rendőrséget nem érintik a megszorító intézkedések. Megvan nekünk a magunkhoz való eszünk…


Különben ajánlom a fentieket is a gyurcsányistáknak, vagy a vizes zsemle féléknek.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 14:51:13

tölgy ·

Lehet.

Én azt mondom, hogy meg kellene vizsgálni azt is, hogy mi van akkor, ha a hajó is szar.
Te ezt mereven elutasítod, még a lehetőségét is, természetesnek veszed azt, hogy a szálka-gerenda probléma láthatatlan, sőt, szerinted annak is kell maradnia.

Elutasítod az alulról szerveződést, az önálló mértéket, meglátásod kb. annyi, hogy Gyurcsány szar, ezért az elmozdításához minden eszköz megengedett, ezért átsiklasz a stiklik felett, "megmagyarázod" a túlkapásokat, értelmet keresel az aljasságban.

Te nem tisztességes kormányzást akarsz, hanem gyurcsánymenteset, mert hited szerint ez a kettő szinonima.

Gugli

Szerintem a fenti Neked is szól egy kicsit.

grupi 2008.05.24. 14:54:34

kolbászoszsömle 2008.05.24. 14:51:13

Olvasd már el a legutobbi két bejegyzésem, ember.
Abban van Fidesz, Orbán és szoclibség, meg Gyurcsány.
Aztán folytasd a süketelésed.

grupi 2008.05.24. 14:55:42

Ja és dönts el ki a király és ki a diktátor.
Boritékolom a választ.
Üde lesz az egész.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 14:56:27

grupizzunk egy kicsit, ha már mások nikjével való poénkodás ilyen nagy élvezetet jelent egyeseknek...

A fenti felsorolásból kihagytad, hogy 1999. december 8-án Orbán Viktor egyedül kötötte be a jobb cipőjét...

mellesleg szánalmas vagy...

heima (törölt) 2008.05.24. 15:00:21

ez a hírszerző a legalja moslék. én azt várom a legjobban egy esetleges fidesz-kormánytól, hogy az összes liberális szartól elvágják az állami pénzcsapokat.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.24. 15:34:40

heima,

ne viccőj mán! Akkor lesz majd dugig minden a népszagától a szabad népig azzal, hogy "tisztogatósfasisztadiktátorzorbán"...
Állítólag 98 és 02 között is azért volt fasiszta a nácizorbán mert tisztogatott. Ahogy elnézem az állami-és államközeli funkcikat, nem eléggé.

smalladam 2008.05.24. 15:42:48

jól kiszúrnának magukkal, az tuti. a magáncégeknek ez ráadásul nem nagy érvágást jelentene. amúgy meg a fidesz szivárogtatóemberei, háttérarcai ugyanúgy "használják a "liberális médiát"

"Ahogy elnézem az állami-és államközeli funkcikat, nem eléggé." ez az állításod azt feltételezi, hogy a gyurcsány-medgyessy kormányok nem ültették a saját embereiket a minden élére. ezt te sem gondolod?:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.24. 15:55:13

smalladam,

itt valami kavar lehet:
"ez az állításod azt feltételezi, hogy a gyurcsány-medgyessy kormányok nem ültették a saját embereiket a minden élére."

1) a ballibák nyomták aztat, hogy a Zorbán tisztogatott, mert náci, meg sok egyéb más, stb.
2) miután a mai funkcik nagyrésze veretes komcsi, úgy tűnik, a tisztogatás nem volt eléggé hatékony/tartós; hiszen ottmaradtak/gyarapodtak.

Így értettem.

smalladam 2008.05.24. 16:28:12

az egyes pontban egyetértünk, de a kettes pont következtetése szerintem azért nem állja meg a helyét, mert nem hinném, hogy 2002 után a szocik nem ültették vissza a lehető legtöbb helyre a saját embereiket. ergo ha most körülnézel, nem hiszem, hogy sok nyomát láthatod a zorbáni tisztogatásnak.

Francois Pignon 2008.05.24. 16:34:10

A hírszerzős beszámoló lenyűgöző. Hogy igaz-e nem tudhatjuk, de minden elismerésem az ilyenekért:
"Magabiztosan, sőt, időnként kifejezetten nagyképűen viselkedett, és néha tett egy-egy lekezelő megjegyzést a jelenlévők hozzáértéséről."
www.hirszerzo.hu/cikkr.sokaknak_fog_fajni_orban_viktor_2_ev_kokemeny_megszoritasra_keszul.67072.html
Az írás csúcspontja kétségkívül az, amikor leírja hogy milyen kérdés NEM hangzott el, vagyis hogy mit kellett volna az újságíró véleménye szerint kérdezni.
Taps.

CrL 2008.05.24. 16:36:09

FP, a hirszerzőnél gyűlölik Orbánt. nincs ezen mit meglepődni.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.24. 16:38:43

"ergo ha most körülnézel, nem hiszem, hogy sok nyomát láthatod a zorbáni tisztogatásnak."

Pont erről beszélek!

heima (törölt) 2008.05.24. 16:39:56

Gabrilo, alig várom az erről szóló népszabadság címoldalakat :) liberális barátaink megtették azt a szívességet, h nyílt leveleket jelentettek meg a jelentősebb nemzetpusztító intézkedések mellett (lsd pl tavaly december tb tv) az állami eltartásért cserébe, pont mint a kurvák, így még össze se őket írni. Aki egy ilyet aláírt, az többet állami casht ne lásson, max a munkanélküli segélyét. (bár azt se fognak kapni, mert evas mind:D)

smalladam 2008.05.24. 16:45:13

nade gabrilo nem azért nem látod a nyomát mert tisztogatott, hanem azért, mert a szocik azóta visszarakták az embereiket.

ergo lehet hogy hatásosan tisztogatott és kipakolt mindenkit a bőrfotelből, akit ért. de ma nem azért nem látod a nyomát, mert nem volt erélyes, hanem mert azóta visszarendezték a sorokat a szocik.

érted?:)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 16:49:37

CrL 2008.05.24. 16:36:09

Szóval nem az a kérdés, hogy igaz-e az, amit írtak, hanem az, hogy gyűlölik-e Orbánt...

Vitzes.

Francois Pignon 2008.05.24. 16:53:20

Az igazságtartalmáról csak találgathatunk. A magam részéről nem adok hitelt egy olyan írásnak, ami olyan manipulatív eszközöket alkalmaz, mint hogy a saját véleményt keveri egy beszámolóba.

heima (törölt) 2008.05.24. 16:55:31

kolbászoszsömle, az ország érdekében remélem h minden hírszerző mocskolódás színigaz, vagyis inkább az, h tényleg így gondolkodik OV.

CrL 2008.05.24. 17:00:18

kolbász, én sehol nem írtam, hogy nem igaz. és az sem lep meg, hogy a hírszerző gyűlöli Orbánt, azt gyűlölnek akit akarnak.

Francois Pignon 2008.05.24. 17:06:57

Hogy egy Ploitical Capitalnak tulajdonított klasszikust idézzek: ütni kell Orbán Viktort, mint a répát!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.24. 17:08:37

smalladam,

azért mondom hogy nem volt elég HATÉKONY. Mert akkor elzárja az utakat:))) Azaz, mégsem épült zorbánista diktatúra 98 és 02 között. Elnézve a funkcikat, azt kell mondjam, sajnos:-DD

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 17:09:57

FP

Ha kéri szerint az hírszerző cikke egy hangfelvétel alapján készült, akkor _neki_ elhiszem, hogy kb úgy hangzott el, ahogy ott leírták.
Mellesleg nem állít hihetetlen dolgokat.
Ha azt írnák, hogy fingott-böfögött-túrta az orrát, majd a vécéhasználat után száraz szappant hagyott a tartóban, akkor ezt nem hinném el, de azt, hogy nagyképűsködik, pöffeszkedik, abszolút nem hihetetlen.

heima 2008.05.24. 16:55:31

Akkor mire a nagy indulat?

crl

Nem mindegy, hogy gyűlölik-e vagy sem, amíg igazat írnak? Nem mindegy, hogy gyűlölik-e vagy sem, ha hazudnak?

heima (törölt) 2008.05.24. 17:17:24

zsömle, az aljasság, a seggnyalás, a cocli médiakavarás, és az állami csecsen lógás (lsd pl policital capital) mindig felháborít.

----

érdekes jelenség, hogy fletó mindig azon sír, h nincs az ellenzéknek programja, de ha hivatalosan megjelenik vlami ötlet, terv vagy kiszivárog, csak annyit mond, hogy a fidesz program szar, rossz az országnak, vissza kell utasítani stb. igaza van Ovnek, fleto tényleg gyenge politikus.

smalladam 2008.05.24. 17:19:32

gabrilo, igen, ha innen nézzük, akkor igazad van:) nade akkor a zorbánnak nem a funkcikat kellett volna diktatúrizálnia, hanem a népet, hogy ne szavazzák vissza a szocikat 02-ben, nem?:)

nyílt választás kivezényelt kakastollas csendőrökkel, az orbánjugend megfélemlítő-erődemonstráló fáklyás felvonulásai, urbánus írók könyvenek nyilvános elégetése, ilyenek.

CrL 2008.05.24. 17:22:53

kolbász, ha tényleg engem kérdezel, szerintem nagyrésze igaz lehet annak, ami le van írva még akkor is, ha levegőbe beszélünk - hangszalag és bizonyíték nélkül.

a hirszerző orbángyűlölete sem okoz fejfájást, sokszor olvasok jókat ott, napi szinten is akár.

de vannak cikkek ott aminek a stílusa és faszságai miatt filtert kell használnom, egyik ilyen ez az orbán ellenöszöd cikk is. se több se kevesebb.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.24. 17:23:05

smalladam, megértem félig-meddig elismerő szavaimat, de nekem bárhonnan nézzük is igazam van!

De a diktatúra a haladó-balliba szótárban azt jelenti, hogy csúnyán bánnak az elvtársakkal. A níp vajmi keveset játszik ebben a képben. Aki bántja a ballibákat - bárhogyan is - az elnyomó horthysta-hitlerista-királyságvisszaállítós. Igen, ez így mind együtt.

CrL 2008.05.24. 17:29:41

Gabrilo, nemtartod viccnek hogy még ma is azt kell bizonygatni, akár a JP-n lement vitákban is, hogy a hálózat él és izmozik mindenhol és ha reakciósabb kritika éri, akkor meg te leszel a naiv értetlen főellenség?

heima (törölt) 2008.05.24. 17:32:28

CrL, számomra vicc kategóra a hírszerző, pesti zsidó srácok elakarják játszani a nagy független újságírást, csak se tehetségük se gerincük nincs hozzá. itt van pl ez www.hirszerzo.hu/cikkr.aki_hazudik_az_lop_is_-_botranyt_okozott_a_tarlos_birtokaba_kerult_bkv-level.67136.html
0 sor foglalkozik a levél tényleges tartalmával, ami a tényleges botrány, ehelyett megy a tematizálás ezerrel. az ilyet megjegyzéseket meg

"Steiner Pál azon felvetésére, hogy Vitézy Dávid kommunikációs tanácsokkal látja el a Fideszt, Tarlós azt mondta: "hogyan adna nekem tanácsokat egy egyetemista?" Ismételjük meg: Vitézy Dávidot Tarlós István delegálta a BKV felügyelő bizottságába."
büntetni kéne, annyira gagyi. Az ATVn volt hasonló színvonalú interjú Vitézyvel, ahol feltette neki a kérdés a végén a komcsi riporter, hogy mégis miért nem pályázza meg a BKV vezérigazgató posztot, ha ennyire tudja mit kéne csinálni...

grupi 2008.05.24. 17:41:15

kolbászoszsömle 2008.05.24. 14:56:27
Ne viccelj már. Egy ideje itt zsömlézik mindenki.

Más.

Ha már említést érdemelt a PolCapi, akkor itt egy kis hírforrás, ellemzés adalékként:
A Political Capital elemzése az államfőválasztásról és utóhatásairól.
A médiatükörben – a sajtó őrkutyái által átengedett hírek alapján - dolgozó PCI azzal kezdi étékelését, hogy „a dicstelen államfőválasztás” során történt, ami történt. Ez elég szokatlan, az egyoldalú, direkt módon kifejezett álláspont és szemlélet. A PCI szerint az elnökjelölés folyamán a szocialistáknál a régi rossz ösztönök működtek: úgy lesz, ahogy a pártkongresszus dönt. Az SZDSZ számos gesztust tett az MSZP-nek: visszavonta jelöltjét, végig kompromiszszumkészségét, a közös koalíciós jelölt szükségességét hangsúlyozta, és a frakció inkább nem szavazott, mintsem hogy az ellenzék jelöltjét támogassák (pedig a párt szavazóinak 70 százaléka és a képviselőcsoport többsége Sólyom Lászlót támogatta). Az SZDSZ három Szili-párti képviselője végül elment a harmadik, döntő fordulóban szavazni, így ezzel az SZDSZ Szili számára a legnagyobb adható segítséget biztosította. Mindeközben az MSZP makacsul ragaszkodott Szili Katalinhoz. Az MSZP bátornak tűnt, pedig csak gyáva volt elfutni, hiszen egyetlen szocialista vezető sem merte megmondani a házelnöknek, hogy lépjen vissza a jelöltségtől. Pedig már azt az adatot is ismerhették a politikusok, amit a nyilvánosság csak a szavazás után: a Medián kutatása már az egyetlen Szili melletti érvet, a népszerűséget is megdöntötte. Ekkor a közvélemény többsége már Sólyomot támogatta. A szocialisták így csak maguknak köszönhetik a kudarcot. Az államfőválasztás után a zsigeri gyűlölet lett úrrá a nagyobbik kormánypártban az SZDSZ iránt. Kisebbségi kormányzás, Magyar Bálint megbuktatása, kódolt antiszemitizmus - néhány példa a reakciókra. Gyurcsány Ferenc felismerte a gyilkos hangulat kormányzást veszélyeztető következményeit, ezért sebtiben összehívatta a párt kongresszusát. Gyurcsány önkritikusnak álcázott kongresszusi beszédében a "hülyék voltunk, elvtársak" üzenete után nevükön nevezte nemcsak a fiaskó felelőseit.

Tette persze mindezt önmagán kívűl.
Mert Gyurcsány az egy szent, és kikezdhetetlen jó lélek. Még a felsorolt turpisságok okán is Orbán a bűnös.
A gyurcsány-fanok a (netes naplójának) blogjából minden fontosról azonnal értesülnek, oly annyira, hogy még a szellentésének szelét is áhitattal szívják magukba. Nem véletlen az átszellemültség.

CrL 2008.05.24. 17:45:41

Gabrilo, hát ja, azért annyira nem keserít el, sőt. Mondjuk ma is kinyitom délelőtt az indexet és kit látok 2008. május végén arcomba nevetni tündérvárás közben a főcikkben? _Kovács Lászlót_ . Ilyenkor mást nem tudok csak nevetni egyet és elfogadni, hogy itt valamit elfelejtettek tisztázni valakik mondjuk két évtizeddel ezelőtt. Az idő majd megoldja ezt ha más nem, hogy ilyen ócska közhellyel éljek.

Google 2008.05.24. 17:46:18

Ha kell, hangfelvételük is lesz valószínűleg. Most csak tesztelik a jónépet, hány tizedöszödnyit, gyűszűnyit sikerült összehozni Kérinek, az Indexnek, Politicalnak és a többieknek, akiknek mind igazuk van, mind tudják, hogy mit kellene csinálni, node nem engedi a Fidesz, azt a nemjóját neki!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.24. 17:55:02

Crl,

én is láttam az elvtárs képét reggel az indexen. Meg se nyitottam a cikket, nem érdekel a reggeli kávé mellett kovácslászló.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.05.24. 17:55:44

MR wolf régebbi kommentjére válaszolva:
lehet, hogy elvetetem a sulykot de nem ilyen fekete-fehér a világ:
eredmenyes fidesz-kormany idejen az mszmp-szdsz banda rutinbol, gyülöletböl sulykolta a hazug propagandat. Sokan megkajaltak. Akkor sztem 4 halmazbol allt az mszmp-szdsz tabor:
- közvetlen büntars / gazdasagilag függö
- bennük öszinten hivö proli
- nemzeti-etnikai kisebbsegek propagandistai
- kamumedia altal megvezetettek
A fidesz kormánynak voltak jó pontjai, de eredményes kormányzást szerintem, még magyar kormány az elmult 20 évben nem folytatott.
Akkor mit mondasz a mostani ellenzékről, ha az akkoriról ezt.
Nem sokan megkajálták hanem sokan gondolkodtak igy ettől nem esnek a fenti kategoriákba.
Mért hülyék azok akik nem ugy gondolkodnak mint te? erre gondoltam.
Te mintha azt feltételeznéd, hogy Fletóék direkt rosszat akarnak ennek az országnak. Ha nem akor mért - közvetlen büntars / gazdasagilag függö
- teljesen bugris hülye proli
- nemzeti-etnikai kisebbsegek propagandistai
- kamumedia altal megvezetettek kisebb resze, vagy csak egszerüen azt gondolják megprobáltak valamit de nem sikerült, majd legközelebb, az alapgondolattal nem volt baj.

grupi 2008.05.24. 18:11:33

Francois Pignon 2008.05.24. 11:52:49
"...aztán Zorbán apuka."

Akkor vegyük elő gyurcsányi apukát is. Vele mi van? Börtönben van máég, és a fiát várja, vagy már nincs és a gyerek majd váltja őt?

Vagy nézzük és használjuk akkor Pető apukáját is fel, egy kis ÁVH-záshoz.
Netán Bauer apukázhatnál is, hiszen nagyon sok ember körmét tépte le csak úgy spontán, hogy beszélgethessen velük.
Biztos jobban az emlkezetedben maradna egy ilyen közvetlen kapcsolat és sürübben emlegethetnéd őket, mint esetleg egy zorbánozó faxságot hajszoló dumát, amit valamely ballib médiamajom a neked fajtának kitalált. De nem baj, mert Te hiszel benne, mint a kakóbiztos számítógépekben.
Hagymár a hülyeséged, savas útpályával, meg az összes Keller-féle kitalációval, vagy gyere elő az igazsággal. Keller egy ilyen rágalommal, már egy egymber a hlálba hajszolt, miközben őt nem adta ki a mentelmi bizottság. Keller ügyeiből egyetlen egy sem volt valós, a bíróság mindegyikben Keller ellen és a szarba kevertek javára hozott döntést úgy, hogy maguk keresték meg az igazukat, nem pedig bűnvádi eljárás keretében. Keller és aki az ő tollával ékeskedik, az mind egy jellemtelen gyáva és hazug féreg, olyan mint egy kártékony gyilkos. Ő a mai Bauer, Pető és Gyurcsány apuka megtestesítője egy személyben. Erre hivatkozva és ezzel, vagy szavaival érvelve önmagad minősíted (le), s hozod egy kalap alá vele.
Te sem lennél különb?

Google 2008.05.24. 18:24:24

De ugye, azt azért merhetjük remélni, hogy nem fognak itt két évig szerverügyezni, riogatni, trükközni és náci ördögöket festeni a Hollán Ernő utcában, mert abba mindannyian tönkremegyünk!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 18:34:19

grupi 2008.05.24. 17:41:15

A vizes zsömle és a zsömizés között érzek némi különbséget.

Azt a humanoidot, akit felhoztál példaként, én a lehető legrosszabb köztársasági elnöknek tartom.

Ez az a felelős államférfi, aki nem próbálja még csak elkerülni sem annak a látszatát, hogy kibasszon azzal a várossal, ahonnan az ellenjelöltje, és az őt nem támogató képviselők jöttek.
Ez az a felelős magyar ember, akinek fontosabb néhány fa meg bánáti bazsarózsa, mint egy százezres város nyugalma.

Szóval annyira azért nem kellene büszkének lennie annak az oldalnak, amelyiknek sikerült az ország élére állítani ezt a humanoidot, és nm kellene a saját sikerek között emlegetni.

Mert itt van a probléma gyökere!
Ebben az országban az eseményeket szinte mindenki hajlamos a két oldal harcának csatáiként értékelni, miközben ezek az események magára az országra is kihatnak.
A köztársaság elnökének ügye, vagy akár a vizitdíj ügye is ide tartozik.
Mert nem a félkaru rablolónő lett volna a jó választás (me az meg a pápa gyűrűjét csókolgatja), de annyira valószínűleg nem lett volna rossz, mint az az entitás, aki jelenleg betölti ezt a posztot.
Meg nem a vizitdíj lett volna a jó dolog, hanem az, hogy azzal, hogy egy megrendült pozíciójú kormány van az ország élén, minden nappal heteket veszítünk.
A vizitdíjat el lehetett volna törölni két év múlva, addig senki nem halt volna bele.
De azzal, hogy ki lett rúgva Gyurcsány székének egyik lába, ÉS nem dőlt el, véleményem szerint sokkal rosszabb dolog történt az ország szempontjából, mintha senki nem csinál semmit.
A szocik agóniája azzal, hogy egy olyan párt támogatja őket kívülről, amelyiknek egy előrehozott választáson esélye sincs bejutni a parlamentbe, túl hosszúra nyúlhat, de felelősséget a dolgok alakulásában mindenki csak a másik oldalban keresi.
Egy gyurcsányista sem mondja azt, hogy bameg, nem kellett volna elkúrni, és egy orbánista sem mondja azt, hogy lehet, hogy egy kicsit konstruktívabbnak, vag ylegalábbis kevésbé destruktívnak- kellett volna lenni.

Az önreflexió képessége mintha hiányozna.

Google 2008.05.24. 18:36:46

Nem azt feltételezzük, hogy direkt rosszat akarnak az országnak, hanem azt, amit meg is mondtak Őszödön:
1. Magyarország le van írva. (Az ők négy évük után, persze hogy.)
2. Nem tudnak többet, még ha belegebednek sem.

Huba, Huba, azt mondod, eredményes kormányzás az utóbbi 20 évben nem volt Magyarországon.
Hát akkor mikor volt? Csak nem az azt megelőző 40 évben?

Valaki mondta, hogy hamarabb kellett volna félreállítani a kommunistákat. Igen, akkor meg kellene nézni, kik védték őket abban az időben is. Például Pető, a Kónya-Pető vitában. Hogy nem lehet tudni, hogy hol állnak meg az igazságtételben, hogy demokráciában ilyet nem lehet tenni, ésatöbbi.

grupi 2008.05.24. 18:37:03

weisz manfréd huba 2008.05.24. 17:55:44
"...eredményes kormányzást szerintem, még magyar kormány az elmult 20 évben nem folytatott."
1989 azért volt lehetséges, mert a szocializmus összeomlott. azért omlott össze, mert '45 óta nem volt képes eredményes kormányzára az MSZ(M)P.
A magyaroknak két Antall-kormánybeli siker éve, (lásd Bécs-Bp) és Orbán-kormány 4 éve (lásd V 4-k közötti elsőség, 2006.-évi Euró bevezetés, csatlakozó országok közötti vezető szerep, jó pozició és a fenti sorolás) volt. azóüta kormányválság, és miniszteri, majd miniszterelnöki cserék sem segítettek a lejtmenetben. Mára elértük a válságkormányzást.
Persze lehet itt gyűlölködni, meg mellé beszélni, de a tények azért makacs dolgok. Az elmúl 20 évből 6 jó volt. Azt nem a szoc-libekhez köthető. A többi igen.

Francois Pignon 2008.05.24. 18:38:00

kolbászoszsömle 2008.05.24. 18:34:19

"Ez az a felelős államférfi, aki nem próbálja még csak elkerülni sem annak a látszatát, hogy kibasszon azzal a várossal, ahonnan az ellenjelöltje, és az őt nem támogató képviselők jöttek."

Apró szépséghibája az érvelésednek, hogy Sólyom maga is pécsi.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 18:42:10

FP

Szili a támogatását Pécsről kapja, az a másik pedig nem.

Én is eladtam a szülőházamat...

A köztársaság elnöke nem pécsi, maximum itt élt egy ideig.

Google 2008.05.24. 18:45:15

Jól van Zsömle, kirúgták Gyurcsány székének egyik lábát és ez csöppet sem zavarja őt?
Elméletileg hány lábát kellene kirúgni annak a bizonyos széknek, hogy ő is azt mondja: nincs tovább?
Ha a szék mind a négy lábát kirúgják, az már megint biztos egyensúly, csak picit alacsonyan ül majd. De feladni miért adná?

Francois Pignon 2008.05.24. 18:46:04

"A köztársaság elnöke nem pécsi, maximum itt élt egy ideig."
Te osztod, hogy ki odavalósi? És olyan kicsinyesen rosszindulatú, hogy betartson az általa legyőzött(!) egykori riválisa városának? Ezt azért gondold át még egyszer.

grupi 2008.05.24. 18:50:19

kolbászoszsömle 2008.05.24. 18:34:19
A 10 ezres város nyugalmát ugye nem a tubesi radar biztosítaná?

"A vizitdíjat el lehetett volna törölni két év múlva, addig senki nem halt volna bele."
Ez sem igaz. Ennek a gagyiságnak már voltak halálos áldozatai. A reformra értendő, aminek része az értelmetlen vizit-díj. Most visszakoz van. Pedig csak nem kellett volna lenyúlni a TB és Eü befizetéseket. Ha gyurcsányi rendben adózna, és nem csalna, akkor ekkora összeg befolyt volna. Ha nem cserélgetné drágábnál drágább Audi-ait, akkor ebból is futotta volna ennyi. Sőt most is megvan már ez a pénz, ha nem hallottad volna.
Tudod, ismered a zsidóviccet: - Eltünt a pénz, mit tegyek atyám? - Tedd vissza fiam.

Ezek nem is szocik, csak nosztalgiából hívják és nevezik magukat annak. Ezek rablókapitalisták. Rablók és kapitalisták. Csupán a szoci névre, mint rossz beidegződésre még mindig jönnek a szavazatok, akár romlott húsra a fertőzött döglegyek.

Werwolf 2008.05.24. 18:50:43


weisz manfred huba,
unom kicsit ezt a küszködest. csüröd-csavarod, amit leirtam. Nem kezdem elmagyarazni a szavaimat, mert mar egyszer leirtam öket. Arra, ahogy manipulalod azt, amit mondtam, egy valasz van, hogy olvasd ujra...
Kolbaszos sületlensegeire a fent felsorolt 4 kategoria alapjan nem erdemes valaszolni. A nem a 4 kategoria valamelyikebe tartozoknak szep estet. A többieknek rosszat.

tewton 2008.05.24. 18:55:04

Zsömle,
"Ez az a felelős államférfi, aki nem próbálja még csak elkerülni sem annak a látszatát, hogy kibasszon azzal a várossal ... akinek fontosabb néhány fa meg bánáti bazsarózsa, mint egy százezres város nyugalma."

Említsük meg Szili Katalint, aki úgy képviseli a várost, hogy abból még radart is tesznek a fejük fölé? Ami telibekapja majd Uránvárost, a bányásznyugdíjas szavazóbázis otthonát? Ja, kormányozva képviseli úgy?

Vagy ugyancsak a Szilikati - Toller Tokaszalonna - Tasnádi Zsírszalonna triót, ami intézett az országnak egy Gyurcsány Ferit, de egy szaros autópályát nem tudott intézni Pécsre? 6 év alatt?

Werwolf 2008.05.24. 19:05:23

weisz manfred huba,
meg idecopyzom, hogy ne kelljen keresd, mert reg volt mar.:
"Werwolf 2008.05.24. 08:11:09
Grupi,
eredmenyes fidesz-kormany idejen az mszmp-szdsz banda rutinbol, gyülöletböl sulykolta a hazug propagandat. Sokan megkajaltak. Akkor sztem 4 halmazbol allt az mszmp-szdsz tabor:
- közvetlen büntars / gazdasagilag függö
- bennük öszinten hivö proli
- nemzeti-etnikai kisebbsegek propagandistai
- kamumedia altal megvezetettek
Aztan kormanyozni kezdtek es megmagyarazhatatlanul elkurtak. A taborukbol azota lemorzsolodott a kamumedia altal meggyözötteknek az a resze, amely kepes önallo gondolkodasra, illetve a hivö proliknak az a resze, akiknek leesett, hogy ezeknek semmi közük a "baloldali ertekekhez". Maradt tehat szocionistanak az, aki megvaltoztathatatlan helyzetenel fogva az is marad, tehat:
- közvetlen büntars / gazdasagilag függö
- teljesen bugris hülye proli
- nemzeti-etnikai kisebbsegek propagandistai
- kamumedia altal megvezetettek kisebb resze
Ezek sztem mar nem megvaltoztathatoak, mert nekik tenyleg mindent meger, hogy ne fidesz-kormany legyen. Vagy egzisztencialis alapfeltetel nekik, vagy hatartalanul hülyek.
Azt hiszem elertük azt a pontot, ahol a maradekkal mar nem erdemes ervelni, csak lenezni, megvetni, mert nem meltoak többre."

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 19:06:48

FP

Köztársaságunk jelenlegi elnökéről nekem annyira rossz véleményem van, hogy egy klerikálist is szívesebben látnék azon a poszton.
Az, aki most betölti ezt a tisztséget, a szememben egy morális nulla, aki tudja, hogy csak azért lett elnök, mert vakondbiztos pártfegyelem működött, és nyílt (kukkolt) szavazás.
Az a lény, aki jelenleg a köztársaság elnöke nem legyőzte Szilit, hanem pusztán a regnáló hatalom impotenciájának, és az ellenzék diktatórikus fegyelmének köszönheti a pozícióját.
Az adott körülmények között a fidesz BÁRKIT köztársasági elnökké tehetett volna.

grupi

Ennek így nincs értelme.
Ha szerinted annak egyedül Gyurcsány az oka, hogy a tb és az eü kassza olyan amilyen, akkor nincs miről beszélni.
Halálos áldozatokról pedig főleg nincs.

Werwolf 2008.05.24. 19:14:22

mert, orban az oka te szerencsetlen?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 19:15:51

tewton

A köztársaság elnöke bólintott rá a Tubesre, mint megfelelő helyszínre, nem pedig a fent nevezett pécsi potentátok.
Az M6-os M60-as pedig készül, és ha nem lesz kormányváltás, talán el is fog készülni.

Mindezzel nem a fentieket mentegetem, hanem azt mondom, hogy ATTÓL, mert a fentiek balfaszok, még ne kelljen szeretnem azt a köztársasági elnököt, aki visszakozhatott volna a Zengő ügyében, és fokozott óvatossággal, személyes felügyelet mellett engedélyezhette volna az oda tervezett lokátort.

Csakhogy ezt nem tette meg.
A fenti trió (igazából duó) amikor kitökölte, hogy a Zengőn jó lesz a radar, figyelembe vette Pécs érdekeit, csak néhány kurva zöld, politikai és bulvármédia támogatással megakadályozta, hogy értelmes helyre kerüljön a létesítmény.

Szal a sorrendet azért ne felejtsük el.
Ha lehetséges.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 19:17:17

zsömle,

"kolbászoszsömle 2008.05.24. 14:51:13
Te nem tisztességes kormányzást akarsz, hanem gyurcsánymenteset, mert hited szerint ez a kettő szinonima." - ha kettőt szinonimának gondolom szerinted - valóban annak gondolom - akkor a mondatod első felét cáfolja a másik. Helyesen a mondatod ilyesmi lett volna: "nem csak tisztességes kormányt akarsz, hanem gyurcsánymenteset is". (Ha a kettő szinoníma szerintem, akkor az egyiket akarva, a másikat is akarom.)

"Én azt mondom, hogy meg kellene vizsgálni azt is, hogy mi van akkor, ha a hajó is szar." - akinek baja van a hajóval, széllel, hullámokkal, a 10 milliós náci legénységgel, stb., az ne akarjon kormányozni. Aki meg akar, az ne panaszkodjon a feltételekre. A hajót menet közben kell és lehet átépíteni. De úgy nem megy, hogy azokat, akik képesek felmászni viharban is az árboc tetejére, egyfolytában éheztetem, szidom, és ha tehetem végigverem őket a fél Belvároson.
Meg kell nyerni a legénységet, Ferkó - Lenin, Gramsci, i tak dalse - nyomán azt hitte a hatalom a minden és az elég. Most meg ha tehetné, a tengert korbácsoltatná meg, mint Xerxés.
Lehet.

"értelmet keresel az aljasságban" - nem, ebben tévedsz. Elejitől mondom, hogy Ferkó beteg, pszichopata, segítség és szánalom jár neki.

heima (törölt) 2008.05.24. 19:23:26

értem már a logikát, Sólyom László azért rossz köztársasági elnök, mert a fidesz rá szavazott :D

fölkéne már dolgozni, 3 év után...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 19:24:08

Werwolf 2008.05.24. 19:14:22

Ki a faszom mondta, hogy az Orbán az oka?

Az eü meg a tb rendszerünk a kezdetektől lukas volt, senki nem mert hozzányúlni, mert jól kommunikálható érdeksérelmeket okoz, és senki ne mert megkockáztatni egy olyan ellenkampányt, mint most a szocik.
Se Antall, se Horn, se Orbán, se Megyó, se I. Gyurcsány nem mert hozzányúlni.
Folyamatosan a költségvetésből -gyakorlatilag hitelből- lett kipótolva a hiány.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 19:30:33

tölgy

A szemantika, a logika és a halmazelmélet nem Neked való.

A gyurcsánymentes kormány nem feltétlenül tisztességes.
A gyurcsánymentesség lehet, hogy egyik feltétele a tisztességességnek, de nem egyetlen feltétele.

grupi 2008.05.24. 19:42:56

A Tb-kassza és az Eü hiány azért van, mert ellopták a Kádár-rendszerben és azóta is fosztogatják a szoci kormányok. Ezért kutya kötelességük visszatenni és pótolni a pénzt. Vagy elszámolni vele és velünk.
A TB/Eü reform halálos áldozatainak listája már készül, majd megkapod.

A Tubes/Zengő radar nem Pécs biztonságát szolgálja. Városközelsége inkább potenciális veszélyt jelent egy harci cselekmény során a városra nézve. Békeidőben pedig rádiófrekvenciás terhelést és csúf képet hordoz magában.

Gyurcsány egyáltalán nem tisztességes. Sőt inkább tisztességtelen, mint más. Kádár után az első, és az új évezred európai, mondhatni uniós diktátora.

Sólyom nem csupán a Fidesz szavazatival, hanem az Mszp, SZDSZ vokasival lett elnők. A szoclibek nélkül nem lehetett volna megválasztani.
Legalább önmagadhoz legyél őszinte, és igazmondó.
Így a legjobb esetben is felületesnek tünsz, miközben kapkodsz és kapaszkodsz minden szálba, ami egyre csak foszlik körülötted. keress egy biztos pontot és állapodj meg ott, s magadban.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 19:56:48

grupi 2008.05.24. 19:42:56

A tb kassza meg az eü hiány nem attól van, mert ellopták a Kádár alatt, hanem azért, mert senki nem meri bevállalni azt, hogy aki nem fizet, megdöglik, és túl kevesen próbáljuk kifizetni túl sok ember magas szintű kezelését.

Mivel Pécs közigazgatási, közlekedési központ, ez mellett gyülekezőhely, és fő lőszerbázis, a radar nem emeli a katonai kockázatot egy esetleges támadás esetén.
A katonai kockázat-növekedés nettó butaság, mivel egy ellenséges támadás esetén Pécsnek pusztulnia kell.

Én nem állítom, hogy Gyurcsány tisztességes, azt viszont igen, hogy attól, mert egy kormányban nincs benne Gyurcsány, még nem lesz tisztességes.


"
Sólyom nem csupán a Fidesz szavazatival, hanem az Mszp, SZDSZ vokasival lett elnők. A szoclibek nélkül nem lehetett volna megválasztani."

"Sólyom László végül a már csak egyszerű többséget igénylő harmadik fordulóban nyert úgy, hogy a kisebbik kormánypárt, a Szabad Demokraták Szövetsége frakciójának tagjai felvették ugyan a szavazólapokat, de három kivétellel rögtön vissza is adták őket, mivel koalíciós partnerükkel nem tudtak megegyezni közös jelölt személyéről. Így lett az utolsó fordulóban a végeredmény 185-182 szavazat a Fidesz és az MDF jelöltjének javára."

grupi 2008.05.24. 19:59:44

Gyurcsűányék ismét emelik a nyugdíjkorhatárt, mert ezt is elqrták, hátha azt már nem éli meg a magyar.

Az Eü leépítésével és privatizációjával már az ellátás szinvonala is tovább romlik.
Így már most vannak, és lesznek, akik a 65 év mellett teszik le a voksukat, de nem biztos, hogy majd melósként megélik, míg mások pedig 67 évre emelnék a korhatárt a jelenlegi 62-ről, hogy a gójoknak még véletlenül se kelljen nyugdíjat fizetni. Legalábbis ne sokáig, ha figyelembe vesszük az átlagéletkort. Ezen kívül az egyik javaslat szerint félévenként emelnének, a másik szerint viszont egyszerre két évvel kellene növelni a szolgálati időt. Közben fizetnénk az emelt TB-t és a nyugellátási adót, de egyikért sem kapnánk érdemben semmit. Ez szintén pozitív, jó megoldás Orbánnal szemben, aki talán mindezt befagyasztaná, ha Kéri, vagy a Népszava az igazmondó Teller halotti beszédétől frissülten hiteles Népszabi és a többi üdvös, a lakály-média nem forgatja ki a szavait.
Király.
(A köteles szó ugyanis nem feltételenül akasztásra utal.)

Google 2008.05.24. 20:13:25

Sólyom elsősorban az SZDSZ-nek köszönheti az elnökségét, Zsömle, ti is az SZDSZ-nél reklamáljatok, ha.
Az egy Gyurcsányon kívül mindenki rossz, ugye?
A gyurcsánymentesség lehet, hogy egyik feltétele a tisztességességnek, de csak egyik feltétele - írod.
Te sem bízol a szocikban? Hozhatnak ők bárkit, a tisztességességüknek annyi, ugye?

zoli27 2008.05.24. 20:17:15

tevevanegypupu 2008.05.24. 11:24:23

teve,
szerintem nem érted, amit mondok: Ezen az egészen azért vitatkozunk, mert a Hírszerző valakire hivatkozva, akit mi nem ismerünk, de állítólag ott volt ezen a rendezvényen, azt írta, hogy Orbán nagyképűen viselkedett.
Ez nem más, mint valakinek a szubjektív véleménye, a média egy része viszont úgy kezeli, mint kész tényt, te pedig bedőlsz ennek.

Egy másik kommentárban én pl azt olvastam, hogy állítólag Orbán magabiztos, laza és jókedvű volt. Ez valaki másnak a véleménye, aki ugyanúgy ott volt a találkozón. Ez is egy szubjektív megállapítás, és semmiképp sem kezelhető tényként, ezért semmi értelme azon vitatkozni, hogy "mitől olyan magabiztos Orbán?".

grupi 2008.05.24. 20:26:10

A TB/Eü befizetések a Kádár rendszerben tüntek el oly módon, hogy "befektették" és elkotyavetélték. (Lakásépítés, lakótelepek létesítése, stb.) Aztán a szocik ismét másra használták amaradékot.
Ha a befizetések arányát és összegét tekintjük, akkor az összbefizetések fedeznék az ellátást. Ezt számítások és közgazdászok állapították meg. Ha ehhez hozzáveszed, hogy akkor kötelező volt a munka, tehát mindenkitől vonták az ellátást, akkor ott nem lehet más gond. A gondokra az MDF, majd a Fidesz alatt derült fény. Akkor, amikor elő akarták venni és átvizsgálni az ellátási rendszert. Erre azért volt szükség, mert a szocik alatt megugrott a munkanélküliség, és felélénkült a feketegazdaság. Ekkor már valóban nem fedezte az ellátást és a kilopott pénzt a befizetések összege. Ha most meglenne a pénz és nem sodorták volna a gazdaságot a jelen állapotába, nem lopott és baszott volna el annyit ez a szoclib banda, akkor nem kéne korhatárt és befizetéseket növelni. sem most, sem korábban nem kellett volna hozzányúlni. Ha meg hozzányúltak, akkor rakják vissza. Ahogy le van írva: - Rakd vissza fiam.
A cukorgyárak bezárása, más iparágak tönkretevése, mind a befizetők arányát csökkenti. A szocik ezt az utat választották. Ne feledd, az elmúlt és általad is említett 20 évből csupán 4 év a Fideszé, 4 az MDF-é és 12 a szoc-libeké. Ebből a nyolcból 6 legalább sikeres volt, mert akkor az emberek jobban éltek. (Olvass vissa.) Emlékezz, hogy Lendvai Ildi és D-209 Péter szintén elismerte, és megmondta, hogy a gazdaság jó állapotban van és ehhez képest a Fidesz nem ad eleget az embereknek. ezért kell leváltani a kormányt. Na ezt követően a szocik aztán adtak a népnek akkorát, hogy ma is ettől szédeleg mindenki. Pár év alatt sikerült mindent leépíteni, tönkretenni és előnyunket, sikerünket ledolgozniuk. Megyót megpuccsolni, csalárd mód gyurcsányit felállítani. Aztán még ma a szadesz sem volt képes tisztességgel saját elnököt választani. Az is csak csalással és hazugsággal jött össze, mint minden tettük. Ilyen az egész kormányzás, és ez a mai helyzet. Ezért tartunk ott ahol. Ezért a válság és a válság-kormányzás. Hol van amár a nagy a jólét szövege, a Pannon Puma hangja? Ugyan már!

Amit Pécsről írtál szintén ellentmondásos. Ha Pécsnek amúgy is annyi, akkor miért küzdesz a radarért? Akkor nem mindegy, vagy nem jobb nélküle?
Olyan ez is mint Gripenre a légi utántöltő. Értelmetlen drága és felesleges.
Nincs hozzá semmink.
neked is csupán annyi fegyvered és puskaporod van, mint az említett repülöknek. (Alig, illetve csak bemutatóban, vagy pontosabban semmi.)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 20:28:16

Gugli

Nemá hogy arra told a felelősséget, aki nem választott mást köztársasági elnöknek arról, aki azt választotta, aki jelenleg elnök.
A szadesz is bekaphassa mellesleg. Tövig.

Meg miért akarsz belemagyarázni a szavaimba?

Attól, mert egy kormány gyurcsánymentes, még nem tisztességes, bár lehet, hogy a gyurcsánymentesség feltétele a tisztességesnek.

Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy feltétel (én nem tudom), de biztos, hogy nem elégséges, még, ha feltétel is.
Ez nem szól sem a maszopról, sem a fideszről, sem a kisfaszomról, csak arról, hogy abban biztos vagyok, hogy a gyurcsánymentesség nem elégséges feltétel, de abban már nem, hogy szükséges, bár ezt elképzelhetőnek tartom.

tewton 2008.05.24. 20:32:40

zoli27,
állítólag Orbán azt üvöltötte, "A következő TV-vitán át fogom harapni a nyakát [Gyurcsánynak], gennyes vér fog folyni élő adásban, gennyes sötét komcsi vér!!"

A forrás kb. annyira hiteles, mint az Index :)
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2008/05/szeminriumi-beszd.html

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 20:36:16

grupi

Szelektív vagy.
A feldolgozóiparunkat Antall tette tönkre, a bányákat szintén ők zárták be.
Az Antall éra nem volt az aranykor, ahogy az Orbán éra sem, főleg, ha a könnyűipart nézzük.

Ez a szétlopták a tbkasszát, ez üres szöveg.
Tényleg.
Nem azért, mert nem lett szétlopva, hanem azért, mert a szétlopás oldalfüggetlenül folyt és folyik, miközben remény sincs arra, hogy a helyzet változzon.

Az a párt, amelyiknek az a szlogenje, hog yaz egészség nem üzlet, az vagy hazudik, vagy dilettáns.
Orbán nem hazudik.

grupi 2008.05.24. 20:48:46

Fodor Gábor: Orbán társaságában jobban éreztem magam, mint Gyurcsányéban.

Megint csak úgy szórod a szavakat.

Antall beteg lett féluton. Náal kinyiltak a határok, és Bécsbe ment bevásárolni az ország. amikor itthon volt, akkor ezt az MDF-piacokon tette. Ez jóérzéssel töltött el az embereket, boldogan és jó levegőben érezték magukat. betegsége után Boros Péter adott egy szart a pofonnak. megindult a recesszió, a visszarendeződés. Ebből már nem kért a nép. Ekkor jött Horn nyuszi, aki eladta az energiaszektort úgy, hogy ma is garantájuk vezsteség esetén a 10 % hasznot. Te nem vállakoznál így? Ez nekünk adófizető magyaroknak veszteség. Így mi fizetjük az ő luxuisukat, ha érted. Orbán alatt felépült a Mária-Valéria híd és nem jöttek a tankok. Ahogy 23 milló román sem özönlötte el hazánkat, mégis ezzel fenyegetődzött Kovács pajzán László.
Hány éves vagy? Hiszel még a szoci mesékben?

És akkor most mi van Péccsel és a radar üggyel? Gondolván a logikai összekapcsolásodra, illetve amit ez ügyben írtam.

Az eüben tudod mi az üzelt? A megengedett maszekolás. ha nem tudod miről van szó, akkor elmondom egyszer.

Te hazudsz, vagy dilettáns vagy? - ha már így felhoztad? (Szerintem pedig ne akarj skatulyázni.)

Werwolf 2008.05.24. 20:50:46

en azt hallottam, hogy a zorban azt mondta, hogy majd ha mar kiraly lesz, akkor 30 evig nem lesz valasztas es majd ö felakasztja a gyurcsanyit a nappaliban a csillarra es majd a gyerekeivel együtt fogjak kinozni ötet. Persze lehet, h nem mondta, de mondhatta volna, mert ilyen rohadek az. Bezzeg a szocialista ildi, vagy a kovacseftars nem mondana ilyet. De ennek a zorbannak se lett vona ekkora szaja a kadar alatt, akkor el kellett volna mennie dolgozni, nemhogy meg itt szemtelenkedjen a miniszterelnökurral, csak azert mert mi kitanittattuk. (mszmmp szavazobazis, 2008, Magyarorszag)

grupi 2008.05.24. 20:56:44

A miniszterelnök kilátástalan küzdelmet folytat a lábgombával
(2008.05.23. 15:32 :: Lichtenstein)
A Miniszterelnöki Hivatal sokáig visszatartotta a hírt, azonban ma már kénytelenek voltak elmondani: a miniszterelnök kilátástalan küzdelmet folytat a lábgombával. A fertőzés olyan súlyos, hogy Gyurcsány Ferenc már alig hagyhatja el az Országgyűlés kórházának fungológiai osztályát. Az MSZP tagsága megdöbbenve fogadta a hírt, az országban megállt az élet, sok helyen elfogyott a pezsgő.

A miniszterelnök még 2005-ben kapta a fertőzést, akkor azt gondolta hamar elmúlik majd. A betegség azonban egyre súlyosabb lett. A kellemetlen viszkető érzésből mit sem mutatva Gyurcsány egy év alatt a szarból hozta vissza a kormányzást, majd trükkök százaival megnyerte pártjának a választásokat. Addigra a gomba már az agyáig jutott.
Közelebbi munkatársai tudták mitől vannak az önkéntelen rángások, a nyáltól habzó dühkitörések. "Amikor ordított, mindig könnybe lábadt a szemünk, mert tudtuk, hogy a gomba beszél belőle. Adtunk neki néhány kockacukrot, majd bevittük a tárgyalásra, vagy a kormányülésre, ahol épp dolga volt..." - Mondta Lapóc Zsolt, a miniszterelnök volt szárnysegédje.
Gyurcsány, aki hisz a misztikus gyógymódokban, kezdetben az állami vagyon privatizálásával, majd az emberi jogok lábbal tiprásával próbált javítani magán, de a gomba túl erős volt: már nem lehetett legyőzni.
A miniszterelnök lapunknak elmondta, hogy szeretné kibírni a ciklus végéig, de lehetséges, hogy erre már nem lesz lehetősége. "Szeretnék megnyugtatni mindenkit." - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc - "Amíg van elég kockacukor a közelben, képes vagyok legalább olyan jó döntéseket hozni, mint az elmúlt hat év során. Meg fogjuk adóztatni a nyakkendőt meg az Internetet, a Grippeneket repülő disznókra cseréljük, és tíz éven belül egy pulit juttatunk az űrbe."
terrormedia.blog.hu/2008/05/15/rendelkezz_adod_99_arol_is

irrelevant 2008.05.24. 21:01:58

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Meghalok a röhögéstől... ááááá :D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 21:20:28

zsömi,
nem tudod kivel kezdesz :)
Azt írtad két kifejezés szinoníma, azaz rokonértelmű.

Erre így folytatod:
"A gyurcsánymentes kormány nem feltétlenül tisztességes.
A gyurcsánymentesség lehet, hogy egyik feltétele a tisztességességnek, de nem egyetlen feltétele."

Innen kezd újra a szemantikai, logikai és halmazelméleti tanulmányaidat.
Tényleg szar a BA képzés szerintem is, de várd meg az MA-t, akkor talán sokkal többet fogsz tudni.

tevevanegypupu 2008.05.24. 21:35:50

zoli27
nem vitatkozunk, ertem mit mondtal. De manapsag ami megjelenik a sajtoban, akar igaz akar nem, par ora mulva valosagkent kering a vilagurben. Es Orbannak nagyon meg kellene gondolnia mit mond, hova megy barati beszelgetesre..Minden egyes szavat merlegre teszik. Most, hogy olyan jol all - ki tudja meddig - a fidesz, orultseg lenne
felesleges, felreertheto magannyilatkozatokkal elrontani. Ha valami nagyon kozerdeku mondanivaloja van azt mondja el nyilvanosan es ugy, hogy ne lehessen felreerteni. Politikusoknak maganbeszelgetes nalunk nem letezik. Ha valaki latta egyszer a Maganbeszelgetes cimu filmet Gene Hackmann-nel es hallotta az oszodi beszed cimu monologot akkor fel kell keszulnie a legrosszabbra is.

zoli27 2008.05.24. 21:43:28

Én egyébként örülök, ha Orbán és a Fidesz elkezd arról beszélni, hogy melyik területeken akarja majd meghúzni a nadrágszíjat. Tegye, még akkor is, ha ezen veszít 5-6%-ot a népszerűségéből, mert így, ha majd megnyeri a választásokat, erős lesz a legitimitása.

Az pedig, amit Gyurcsány meg Lendvai csinál, egyszerűen undorító. A nagy reformerek, akik eddig lepopulistázták Orbánt, most nagy hanggal hirdetik, hogy "a jégpályát kell befagyasztani, nem a nyugdíjakat", meg hogy ők megvédik az állami beruházásokat Orbán Viktortól.

És kikérem magamnak, hogy annak ellenére, hogy a miniszterelnök most már szinte hetente változtatja mindenről az álláspontját, a közszolgálati média ehhez csak asszisztál, és továbbra sem hajlandó kérdőre vonni az ámokfutásáért!

CrL 2008.05.24. 22:06:23

amúgy most legalább kis ízelítőt kaphattunk abból is, hogyan reagálták volna le a köztársaságpártiak ha a Főgonosz mondja igazából el az öszödi beszédet és azt dobják ki. 'igazságbeszéd', ja igen...

zoli27 2008.05.24. 22:25:10

CrL,
azt azért gyorsan szögezzük le, hogy a két szituációnak kevés köze van egymáshoz.

Abban pl biztosan egyet érthetünk, hogy amit Orbán titokban akar tartani, azt nem egy Kéri László által szervezett beszélgetésen fogja elmondani politológusoknak és újságíróknak (még akkor sem, ha azok becsület szavukat adják, hogy nem mondják el senkinek).
Orbán vszínűleg tudatosan szivárogtatott ki infókat, de nem azután, hogy egy hazug választási kampánnyal megnyerte a választásokat.
Azt viszont sajnálom, hogy miután a sajtó fölkapta a hírt, elkezdtek visszakozni. Miért nem lehet pl ezt mondani: "nem az célunk leállítsuk az állami beruházásokat, ugyanakkor meg kell vizsgálni, hogy mi az, ami túlságosan megterheli a költségevetést, és adott esetben szóba kerülhet az adott projekt befagyasztása" ?
Ez egy teljesen vállalható állápont lenne, és utólag, ha mégis leállítanának bizonyos beruházásokat, nem kellene magyarázkodniuk.

jo.e 2008.05.24. 22:32:57

zoli27 - félig nyitott kaput döngetsz:
"A beruházásokat meg kell csinálni, a metróból is több vonal kellene. Azt kell megnézni, hogy ilyen áron szabad-e folytatni ezeket az építkezéseket."
www.blikk.hu/cikk.php?cikk=103025
Igaz, ez nem közszolgálati hír :)

zoli27 2008.05.24. 22:37:28

Off:
Lassan összeáll a kép, hogy ki fogja megszavazni a jövő évi költségvetést:
1. Kóka szerint a költségvetés megszavazásának legfőbb feltétele az adócsökkentés
2. Veres bejelentette, hogy jövőre lesz adócsökkentés

Az utóbbi néhány hónapban hányszor is változott meg Veres véleménye arról, hogy lesz-e adócsökkentés, vagy sem? Négyszer, ötször?
Nevetséges. 2006-ban az ötéves adócsökkentési programmal nyerték meg a választásokat, most pedig adócsökkentéssel akarják megtartani a hatalmat.
Ez az abszolút politikai felelőtlenség...

zoli27 2008.05.24. 22:40:50

jo.e,
Szijjártó viszont azt mondta, hogy semmilyen állami beruházást nem akarnak leállítani.
Csak egy kicsit kellene cizelláltabban fogalmazni, és már nem lenne támadható.

zoli27 2008.05.24. 22:44:42

Ja, igen: az MSZP meg az SZDSZ eddig azért ellenezte az előrehozott választásokat, mert a Fidesz nem árulta el, hogy mit tenne kormányon, és így az emberek nem tudnák, hogy mire szavaznak (mintha náluk tudták volna...)
Most majd arra hivatkozva fogják ellenezni, hogy a Fidesz rosszat tenne az országgal, mert minden jót megállítana, a nyugdíjasoktól pedig elvenné a nyugdíjukat. Ezt pedig ők, a szociáldemokraták nem engedhetik!

CrL 2008.05.24. 22:48:29

zoli, fogalmam nincs ki szivárogtatott, csak átvillant hogy mi lett volna, ha Orbán kúrja el és kijön a szövege, amiben bevallja. Azthiszem nem lenne már politikus.

tevevanegypupu 2008.05.24. 22:56:28

Mindenesetre kulonben sem ertem hol lehet a baj. Az szdsz azert hagyta ott az mszp-t mert az visszarettent a reformoktol. Nemcsak az egeszsegugyitol hanem az osszes reformtol. Az szdsz kozgazdaszai es Koka is adocsokkentesrol, a szocialis kiadasok atrendezeserol beszel. Majd a fidesz megteszi, amit mar annyira szeretnenek az szdsz-esek evtized ota. Varom Bauer helyeslo ertekezeset az Orban titkosbeszedrol - vagy annak felremagyarazott valtozatarol - a kovetkezo ES-ek valamelyikeben. Gondolom az EU penzugyi biztosa Barroso is elegedetten dorzsoli most a kezet, hiszen ezt akartak! A populista Gyurcsany pedig csak emeljen fel mindent mindenkinek. A szegyentelen Kadar nosztalgiajaval.(:

jo.e 2008.05.24. 22:59:40

Orbán mondta, Ő is magyarázza. Szíjjártó nem számít.
(OFF: bazz van magyar helyesírás ellenőrző a FF 3 rc1-ben mikor gépelem a kommentet)

jo.e 2008.05.24. 23:03:43

szdsz: Úgy technikailag hogy lenne az újra koalíció? A 2 hónapos miniszterek mennének? Ennyi időre mennyi végkielégítés jár? Mennyi kárpótlás kéne nekik... Asszem azért mindennek van határa... (Bár ez még lehet, hogy nem az)

Zetek 2008.05.25. 08:15:46

Nagyon remélem, hogy ma a Duna Tv-ben erről fog beszélni és nem az erdélyi útjáról.

grupi 2008.05.25. 08:29:53

Zetek! Beszéljétek meg/át ezt Kéri Laci bácsival.
Az is van annyira hiteles és szavahihető, mint a fucsányi.

grupi 2008.05.25. 09:22:43

Ergé így fejezi be írását:
"Már csak azt kellene tudnunk, miről is beszélt pontosan Orbán Viktor, és mire is készülnek valójában a Fidesz gazdasági műhelyeiben."

Szerintem ez mellékes, bár hülye vitaindítónak remek. Remek, mert számos bejegyzés történt.
Felesleges, mert Gyurcsány és az MSZP van kormányon. A megoldást nekik kell produkálni. Ergo, sokkal fontosabb, hogy valójában mi készül, vagy fortyog a maszop "mühelyeiben".
Az összes többi félrevezető és bla-bla. Mint ahogy a jobboldal nácizása, címkézése ergé mód(ra).

IHCS 2008.05.25. 09:43:57

Érdekes. Azt hittem Orbán napon felizzik ez a beszélgetés, de elég sablonossá vált. Azért remélem, hogy záros határidőn belül az lesz a fontos, hogy mi fortyog a FIDESZ műhelyeiben, mert már nagyon facsarja az orromat az, ami az elmúlt hat évben az MSZP-SZDSZ konyhájáról kijött és akkor az ízéről, meg az egészségkárosító hatásairól még nem is beszéléltem.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.25. 09:59:26

grupi:
Tegnap Kökény Miska kancsó simán beleböfögte a mikrofonba, hogy az egészségügyben kialakult helyzetért a Fidesz nagyobb arányban felelős, mint a kormány. Azt tudtam, hogy Kökény egy idióta, de ez a kijelentés még tőle is erős volt.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.25. 10:08:54

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 21:20:28
zsömi,
nem tudod kivel kezdesz :)
"Azt írtad két kifejezés szinoníma, azaz rokonértelmű."

Azt írtam, hogy hited szerint szinonima.
Ez nem azt jelenti, hogy az (hogy valóban szinonima), hanem azt, hogy SZERINTED az.
Ez a kijelentés azt takarja, hogy Te úgy gondolod, hogy ha egy kormányban nincs benne Gyurcsány, akkor az tisztességes.
Hogy a gyurcsánymentesség szükséges és elégséges feltétele a tisztességes kormánynak, tehát, hogy szerinted NINCS OLYAN gyurcsánymentes kormány, amelyik nem tisztességes.

Abban meg is erősítettél, hogy ezt Te valóban így gondolod, és én jól gondoltam.

" tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 19:17:17

"...ha kettőt szinonimának gondolom szerinted - valóban annak gondolom - akkor a mondatod első felét cáfolja a másik."

Namost TÉNYLEG nem tudom, hogy kivel kezdek, de ha fenti kijelentésed hibáját nem látod be, asszem nem is érdekel.

Amikor azt írtam, hogy Te gyurcsánymentest akarsz, nem tisztességeset, akkor ezt azért írtam, hogy ezzel felhívjam a figyelmed arra, hogy a gyurcsánymentesség és a tisztességesség csak szerinted szinonima -bár tényleg nem kezdtem el a szádba rágni, hogy miért nem valóban az.
Akkor még azt hittem, hogy megérted a különbséget a gyurcsánymentesség és a tisztességesség között, ám később, amikor leírtad, hogy szerinted tényleg szinonima, akkor feladtam, mert ugye mindenkinek vannak korlátai.
Nálam jobb magyarázóra van szükség ahhoz, hogy egy olyannal megértesse a A nemB hibát, mint amilyen Te vagy.

zoli27 2008.05.25. 11:46:39

Teljesen egyértelmű, hogy Gyurcsány távozása még nem eredményez automatikusan jó kormányzást. Sőt, az előrhozott választások sem.
A jó kormányzáshoz olyan kormány kell, amelyiknek van programja, amit hajlandó végre is hajtani.

Az azonban nyilvánvaló, hogy az előrehozott választás előfeltétele egy pozitív fordulatnak.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.25. 11:59:19

zoli27

"Az azonban nyilvánvaló, hogy az előrehozott választás előfeltétele egy pozitív fordulatnak. "

Ezzel is vitatkoznék!
Ha a maszop meg a fitymasz összeborulva nagykoalíciós kormányzásba kezd, és elkezdi rendberakni az országot, nem kell előrehozott választás sem a pozitív fordulathoz.

Persze ez csak gondolatkísérlet, hiszen egy ilyen összeborulás nem szolgálná sem a maszop sem a fitymasz érdekeit, s ha ez a két dolog benne van a pakliban, az ország érdeke le van szarva.

grupi 2008.05.25. 12:04:16

Kökénynek igaza van. Mindenért Orbán a felelős.
A szocializmus bukásáért. A szocialisták kapitalizálódásáért. Orbán hajszolta bele őket a csalásba, ő kényszerítette lopásra és hajszolta a jólétbe is őket, ahogy ezzel egyenes arányba a népet pedig a nyomorba. Ha nem lett volna 4 évig kormányon Orbán, akkor is hibádzna az elmúlt 60 évért, és a múlt 20 évért is egyaránt, sőt duplán.
Ezért ne bosszantson Kökény Misi. Kezeld az eü betegeként, mint akinek nem jut hely a bezárt OPNI-ban.
Sokkal nagyon a baj az olyan zsömléhez, ergéhez hasonlatosokkal, akik helyben terjesztik a kórt.
A megoldás a szocik gulágolásában van, ahogy Sztálin elvtársiasan gyakorolta.
Mai közéletünkben is van rá példa, hogy állítják félre a nekik nem passzolókat. Putyin és Gyurcsán meg a mögöttes gépezet egy tőről fakad, ezért csókolgatják és imádják egymást. A módszerek közösek és érdekeiknek megfelelők. A többi nem számít. A különbség csupán annyi, hogy Putyin képes volt hazáját erősíteni, míg Gyurcsány csak gyengíteni, gyalázni és másnak kiszolgáltatni. Igazán ráférne egy átnevelő tábor. Orbán meg üde és galamblelkű még mindig ezekhez képest. Egyszer pedig kiqrhatná már végre valaki innen ezeket a szoci féregnyulványokat.

zoli27 2008.05.25. 12:09:11

kolbászos,
A Fidesz helyesen nem fog nagykoalícióra lépni egy csalással hatalomra került párttal. Nem lehet az ország érdeke, hogy a legnagyobb ellenzéki párt legitimálja a hazugságot és a választópolgárok félrevezetését.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.25. 12:15:51

Nagykoalíció??? Nyavalyát, egy határozott farbarúgás az eftásaknak, már nagyon kijárna nekik!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.25. 12:16:22

zoli

Választási csalásról még a fitymasz sem beszélt...

Francois Pignon 2008.05.25. 12:20:40

A fitymaszozás határozottan nem teszi megfontolandóbbá az érveidet.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.25. 12:22:15

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.05.25. 12:15:51

Ezt nem vitatom, csak azt, hogy a pozitív fordulatnak előfeltétele az előrehozott választás.

Két irányból nem igaz ez.
Az egyik irány az, hogy ha nagykoala lenne, akkor történhetne pozitív fordulat előrehozott választás nélkül is, a másik pedig az, hogy ha Gyurcsán kitart 2010-ig és nem lesz előrehozott választás, attól még lehet a normál választás után pozitív fordulat...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.25. 12:24:47

FP

Ha nem maszopoznék mellette, igazad lenne...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.25. 12:26:30

Zsömi,

Ezt te írtad:
kolbászoszsömle 2008.05.24. 14:51:13
Te nem tisztességes kormányzást akarsz, hanem gyurcsánymenteset, mert hited szerint ez a kettő szinonima.”
Ugyi, a vita tárgya nem az volt, hogy A és B szinonimák-e, hanem az, hogy ha szerintem A és B egymás szinonimái, akkor (a te állításoddal szemben) nem akarhatom úgy A-t, hogy nem akarom egyben B-t is. Te meg azt állítottad, hogy 1, szerintem A és B szinonimák, és 2, A-t akarom, de B-t nem, ami logikai képtelenség. (Ugyanis, ha tévednék is A és B szinonim voltában, ha azt vélem, hogy szinonimák, akkor az egyik akarásával akarom a másikat is. Te nem azt kifogásoltad, hogy A és B szinonimák, hanem azt, hogy a csak az egyiket akarom.)
A második állításod feltételezi, hogy “csak szerintem” szinonima A és B (ezt a megkötést nem tetted az eredeti mondatodban), továbbá ez a második állítás feltételezi, hogy te jobban tudod mit akarok, mint én magam. Szerinted én csak hiszem azt, hogy A-t akarom. Ez logikai képtelenség. Bármennyire őrültség is legyen, amit egy ember akar, ha ő azt akarja, akkor azt akarja és nem mást.
Mondhatod, hogy hamis tudatom van, de akkor valami marxista vagy freudi izével kéne jönnöd, azt pedig eddig nem tetted.
Ezen a “valóban” betoldásodon jót kacagtam. (Nyelvi küzdelmet akarsz itt folytatni, és elválasztani Ferkót a “tisztességtelen, piti hazug tolvaj” fogalmától. Nem megy, nagyon ráégett.)
Az „A és B szinonimák” állítással lehet nem egyetérteni. Viszont a vita nem is erről szólt a, hanem a mondatod 1, és 2, állításának viszonyáról.
Ezt elqrtad, mint Ferkó.
Annak felettébb örülök, hogy már elfogadni látszol, hogy Ferkó pocsék kormányos. Látod, ennyivel is beljebb vagyunk.

Francois Pignon 2008.05.25. 12:26:58

Én érzek némi különbséget a kettő között, ami némi kurucinfós ízt ad az egyiknek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.25. 12:29:25

Nem biztos, hogy a komplett baloldalt egy gulag-szerű képződménybe kéne száműzni. Talán az is elég lenne, ha elmagyaráznánk nekik, hogy az internacionalizmus eszméje megbukott, és az Európai Unió nem azt jelenti, hogy mindenki adja fel a nemzeti identitását, hanem csak azt, hogy működjünk együtt a jobb megélhetés reményében.

zoli27 2008.05.25. 12:30:57

kolbászos,
"Választási csalásról még a fitymasz sem beszélt"

Pontosan tudod, miről beszélek, teljesen mindegy, hogy csalásnak nevezed, vagy a választások tisztességtelen eszközökkel történő megnyerésésnek.

"ha nagykoala lenne"
Ha a Fidesz választások nélkül koalícióra lépne az MSZP-vel, azzal azt üzenné a társadalomnak, hogy bocsánatos bűn hazugsággal választást nyerni - ez pedig nem érdeke a magyar demokráciának.

"ha Gyurcsán kitart 2010-ig"
Ha Gyurcsány 2010-ig kitart, az azt jelentené, hogy 2 éven keresztül gyakorlatilag semmi nem történik, ami emelkedő pályára állítaná a magyar gazdaságot, ehelyett a kisebbségi kormány populista, szavaztszerző politikát folytat, éppen úgy, ahogy 2005-2006-ban tette. És ennek jelei már most látszanak, lásd: Gyurcsány reakciója Orbán állítólagos terveire - ez sem az ország érdeke.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.25. 13:28:07

Tölgy

Én nem állítom azt, hogy Te nem akarod B-t is, hanem azt állítom, hogy hibás az az elgondolásod, hogy ha A megvan, B teljesülni fog.
Gyakorlatilag azt állítom ezzel, hogy redukáltad a problémát, de egy veszteséges tömörítést követtél el, és rossz célt tűztél ki magad elé, ugyanis a gyurcsánymentesség semmiképpen nem elégséges feltétele a tisztességes kormányzásnak.
Még akkor sem, ha erről Neked más a véleményed.

Ha a ferrári piros és sokat fogyaszt valamint gyakran tönkremegy, akkor Neked nem a piros ellen, nem a ferrári ellen kell agitálnod, hanem a tönkremenés ellen, mert nem sokra mész egy zöld lambordzsinivel, ha az is sokat fogyaszt és bekrepál a sarkon.

Szóval, ha azt mondod, hogy nem akarsz piros ferrárit, akkor te nem jó autót akarsz, hanem nempiros és nemferrárit.
Hiába hiszed azt, hogy jó autód lesz, ha A (nempiros és nemferrári) teljesül, hiszen nem B-t (jó autó) teljesítetted, hanem A-t.

Van egy célod (tisztességes kormány) és van egy stratégiád a célod eléréséhez (gyurcsánymentes kormány).
A stratégiád megvalósítása a célod, mert úgy gondolod, hogy, ezzel eléred a kitűzött célt, pedig a stratégiád megvalósítása nem feltétlenül vezet a célodhoz.
Magyarul, ha ha a stratégiád megvalósítását akarod, lehet, hogy elkerülöd a célodról.

Az egész fenti kis szösszenet arra készült, hogy megpróbáljak rávilágítani arra, hogy csakazért, mert egy kormányban nincs benne Gyurcsány, még nem tisztességes, így azért küzdeni, hogy egy kormányban ne legyen benne a fent nevezett személy hibás dolog, ha az ember nem gyurcsánymentes, hanem tisztességes kormányt akar.

Véleményem szerint a "hited szerint" kitétel azt jelenti, hogy "szerinted" szinonima.
Ebben nincs benne az, hogy "csak" szerinted, nincs benne az, hogy szerintem nem, ebben csak az van benne, hogy SZERINTED igen.

Ha a Jicsini úton akarsz elindulni, és Lvovba akarsz jutni, mert azt hiszed ezek ugyanott vannak, akkor akarhatsz két egymásnak ellentmondó dolgot anélkül, hogy hamis tudatod, vagy frajdi izéd lenne.

Mellesleg nem akarom elválasztani Gyurcsányt a fenti fogalmaktól.
Ha Gyurcsány "“tisztességtelen, piti hazug tolvaj”" ebből nem következik, hogy aki nem Gyurcsány, az nem "“tisztességtelen, piti hazug tolvaj”".
Szerintem erről pofázok.
Akkor is, amikor azt mondom, hogy aki gyurcsánymentes kormányt akar, az nem tisztességeset akar, hiába az a szándéka, hogy tisztességeset akarjon.

Persze mindegy, Te már mondtad, hogy szerinted a gyurcsánymentesség szinonimája a tisztességesnek, és ebből nem eresztesz.
Vannak akik Jicsini úton indulnak, ha Lvovba akarnak menni.

Sajtos pogi.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.25. 13:42:44

FP

Akkor a kedvedért nem fitymaszotok, hanem fütyeszezek inkább... :)


zoli

Az elvek nagyon szépek, remélem ugyanilyen harcos morálpárti leszel akkor is, ha a fidesz pártszövetség egy esetleges választási győzelem után szétbomlik, hogy a kuratóriumokba az ellenzék kvontójára is delegálhasson a "polgári" oldal.

Ha két évig nem történik semmi, akkor nem lehet fordulat sem?
Hiába jön Orbán, akkor sem lesz semmi?

zoli27 2008.05.25. 13:49:32

kolbászos,
Nem azért hivatkozom a morális szempontokra, mert az MSZP hagyja őket figyelmen kívül, hanem azért, mert a demokráciában fontosak, bárki van is kormányon.

Nem arról beszélek, hogy 2 év után nem lehet fordulat, hanem arról, hogy nincs még 2 évünk kommunikációs kormányzására, amikor semmi érdemi nem történik. Ezt nem én mondom, hanem Demján Sándor, Békesi László, hogy csak 2 nevet említsek.

Francois Pignon 2008.05.25. 13:50:17

Ha például fityiszt írtál volna, nem is tettem volna szóvá.

dowNLoad 2008.05.25. 15:45:26

két pofon után hazazavarná a gárdistákat?????????
A VIDÉKI RENDŐRSÉG a cigány bűnözőkkel kezdhet-e valamit?
(anélkül, hogy egy csapat ombucman, kisebbségi degenerált, györgypéter ott óbégatna egyből??)
Esetleg bekísérheti-e őket a fogdába, ha öregasszonyokat erőszakolnak/csonkítanak, lincselnek, vagy "CSAK" kifosztják a bennszülötteket?
Akkor nem-e lehetett-e volna azt mondani inkább, a pofozkodás helyett???
Nehogy megint TORGYÁNVIKTOR legyen a vége.
Ébresztő!! az oroszellenességet is úgy kellene alakítani, hogy akkor NE LEGYEN SZÜKSÉGÜNK a gázra, meg az olajra amit onnan veszünk, utána lehet nyalni Washington seggét, de nem érdemes.
(megint UTOLSÓ CSATLÓS akarunk lenni????)

A NAGYBERUHÁZÁSOKRÓL meg már évekkel ezelőtt leírtam, (meg sokan mások) hogy AMÍG NEM SIKERÜL AZ OSZTRÁK ÁRSZÍNVONALRA VISSZAMENNI
(igen b+, vissza!) és FELEMELKEDNI ARRA A MINŐSÉGRE, addig inkább NE ÉPÜLJÖN SEMMI, az is kisebb kárt okoz mint EZ!! (ide járnak gazdagodni a multiköcsögök???? HALLÓ!!! VAN OTTHON VALAKI???) De milyen jó, legalább gazdaggá(milliárdossá) tettünk néhány embert, de jó nekünk, kár, hogy napi 6MILLIÁRDDAL növekszik az államadósság.
(most érdemes ADÓSRABSZOLGÁKAT létrehozni, vagy nevezhetjük őket GYEREKEKNEK is)

garázdabillegető (törölt) 2008.05.25. 17:06:45

kolbászoszsömle (de jól esne egy ilyen most...)
"Szóval, ha azt mondod, hogy nem akarsz piros ferrárit"
Lehet, hogy ráderesztem scheerti-t az S-blogból, aki trackbackelte az itt megjelent gyorshajtóellenes cikket, persze nem pozitív felhanggal. Szerinte az is kétségbeejtő (sic!), hogy némelyek azt hiszik a Ford Mustangra, hogy az Ferrari (sic!!!), mert ló van rajta. Majd rendet teremt itten, ha a jobbosok nem tudnak. autobuzik.blog.hu/2008/05/05/a_ferrari_hazaja_magyarorszag

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.26. 09:44:49

Szóval Kéri szerint lehallgatják őket. Gondolom, OV nem lepődött meg, hiszen az "oszt jó napot" szövege is így került nyilvánosságra (és OVi ezért nem használ saját mobilt sem).

Én azért kíváncsi kezdek lenni a Hírszerző és a hírszerzés kapcsolatára, Nagy Szilvián túl...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.26. 09:45:54

ergé:
Az oszt jónapothoz miért kellett volna titkosszolgálati módszer? Ugyan már...

Francois Pignon 2008.05.26. 09:50:14

Szerintem a "fedett módszerek" alatt olyasmit érthet, hogy a 21-ből mégsem mindenkit csak a politika iránti érdeklődése vitt oda. Ami egy ilyen kis bizalmas körben elég kínos dolog, és ez tényleg a nyolcvanas éveket idézheti Kérinek is, amikor minden érdekesebb asztaltársaságban volt egy tégla.

CrL 2008.05.26. 09:57:03

tetszik ahogy harcol a hirszerző, kifejezetten jól áll a dögkútság nekik is.

a lehallgatásról meg annyit, hogy Kéri egy fasz, mit hitt, majd ha Orbán megy el, nem lesz vmi/vki beépítve. A diákjait is megkérdezheti nyugodtan.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.26. 09:58:58

ergé:
"A Fidesz állítja, Orbán Viktor a szocialista lehallgatási akciót feltárandó szándékosan olyan kijelentéseket tett, mellyel megtévesztette és óvatlanná tette a Fidesz ellen titkosszolgálati eszközöket bevetőket."

Jaj. :]
Ha valaki fideszes aktivisták előtt beszél, az már elég nagy nyilvánosság, nem kell oda semmi titkosszolgálati eszköz, elég egy fedett MSZP-aktivista. :)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.05.26. 10:01:26

ne má, basszus. má'meg mindenki kormányprogramot ír.
hát tökönszúrom magam fakéssel. pont akkor, amikor a fidesz is bejelenti, hogy felkészül. most már népi kezdeményezések is lesznek? netán közbeszerzést írnak ki kormányprogramra?

és akkor valamelyik arc még azt mondja, hogy nem nevezné bukásnak azt ami van. érdekes elképzelései vannak a dolgokról, az tuti. nekem például határozottan bukásnak tűnik az, ha valamit megcsinálok nagy nehezen, aztán meg visszacsinálom. persze én kockafejű vagyok, nem politikus vagy közgazdász.

de az Orbán már megint hazudik, mert most megszorítani akar.

Francois Pignon 2008.05.26. 10:04:00

És ha Kéri felháborodása valódi (legyünk jóindulatúak) azért keveredik egy apró kis káröröm a történetbe. amikor kicsesznek vele, akiknek eddig a seggét nyalta. Mint amikor Farkasházyt kirúgták a Rádióból. Bár Kéri csak egy jó kis elit klubot veszít, hacsak nem hozzá járnak majd ezután szivárogtatni. ;)

Francois Pignon 2008.05.26. 10:56:53

Érdekesen ír a Népszabi a "feketelistáról", valahogy az ő leírásukban nem tűnik olyan rettenetesnek.
nol.hu/cikk/493056/

medve2 2008.05.26. 11:21:06

Hát ezzel én sem értem, mi a baj.

tevevanegypupu 2008.05.26. 13:55:46

Nem tudom ezzel a kis beszeddel mennyit veszit a fidesz, valoszinuleg eleget. Nagy kar, hogy Orban nem nyilvanosan mondta el, ezt nem gyozom ismetelgetni. Szamithatott volna ra, hogy a baloldali sajto ujjongva tepi szet. Persze ettol akik kedveltek nem partolnak el tole, akik meg utaltak azoknak csemege, lehet ragodni rajta. A nyugdijasokat soha nem fogja elszippantani az mszp-tol az is biztos. Ugyhogy nyugodtan kezdheti a befagyasztasokat ott ahol a legigazsagosabb: az ingyenes kozlekedes megszuntetesenel azzal, hogy valami minimalisat fizessenek, es a 13. havi nyugdijat is egesz batran lehet mondjuk felere redukalni. Es jo lenne valoban, ha azok a fiatalok akik csaladot alapitanak, lakast szeretnenek, valami hasonlo kedvezmenyben reszesuljenek mint azok a derek emberek, akik az elmult 50 evet epitgettek. Nem bosszu, egyszeru realitas.

tevevanegypupu 2008.05.26. 15:24:43

Szamarful
Csak reszkessenek az egerek.(((:

grupi 2008.05.26. 15:46:57

Kéri László a Magyar Nemzetnek elmondta: biztos benne, hogy a titkosszolgálat lehallgatta Orbán Viktor zárt körben megtartott előadását is a Színház- és Filmművészeti Egyetemen néhány hete. A Kéri-kör vezetője szerint fedett módszerekkel hangfelvétel is készült a beszélgetésről.

Ha Kéri ezt ilyen biztosan kijelenti, akkor szerintem benne volt a dologban, segédkezett hozzá, és szoci-fanként érdekében is szolgált.

Ráadásul Orbán nem kívánta befagyasztani a nyugdíjakat. Ez csak egy könnyen manipulálható rétegnek szóló üzenet, pontosabban hazugság a maszoptól. ahoyg a diktatúrás szöveg is az.
hiszen pont a mai kormány vonja el a legtöbb pénzt az állampolgároktól. Ő vonja meg jogait és használ diktatórikus elemeket. Legyen ez egyszemélyi hatalomgykorlás, hatalom centralizáció, vagy a rendőrség kézi- és beleszólásos vezénylése, ez mind gyurcsányi jegy.
Attól meg nem kell félni, hogy a pénzszórás törvényi vizsgálatát megejtenék egy váltás esetén. Főleg nem kell félni és nem fog fájni egy keller-féle közpénzügyi államtitkár tündöklése és bukása után. gyurcsánytól jobban retteg ma a közélet, mint bármely más szélsőségtől.

grupi 2008.05.26. 15:53:45

Kéri László politológus szerint fedett módszerekkel hangfelvétel készült arról az április 30-i fórumról, amelyen az ő meghívására részt vett Orbán Viktor Fidesz-elnök. Kéri azt mondta, a titkosszolgálat lehallgatja a Színház- és Filmművészeti Egyetemen szervezett összejöveteleket. A politológus szerint a nyolcvanas éveket idézi, hogy törvénytelen, titkosszolgálati módszerekkel figyelik az általa vezetett kört - olvasható több helyütt és a neten.

tevevanegypupu 2008.05.26. 16:14:47

grupi
tok mindegy mit mond Orban a nyugdijasoknak vagy a nyugdijasokrol, ok nem szeretik, utaljak, tehat igerhet barmit, meggyozni nem lehet oket. Raadasul eppen kozuluk nagyon kevesen fernek hozza internethez es csak hallomasbol ertesulnek sok mindenrol a televiziobol. ATV, Klubradio a kedvenceik, szoval.. Jobboldali tevet eleve nem neznek, Heti Valaszt, Magyar Hirlapot nem olvasnak, mikor ott a jo kis 168 ora, Nepszabadsag, igy felesleges izgulni. Horntol kaptak az ingyenes utazast, a szocialistaktol a 13. havi nyugdijat, oket olelgeti Gyurcsany.. Ez az a reteg, amirol a jobboldalnak le kell mondania. Legfeljebb annyit tehetnek ertuk ha kormanyon vannak, hogy meltanyosan bannak veluk. Ez eleg lesz valasznak is.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.26. 17:29:11

teve,
ez ma már nem igaz. A nyuggereknél is kiegyenlített már a két párt viszonya.

tewton 2008.05.26. 17:35:34

jaja. ez így kissé (erősen) leegyszerűsített dolog, hogy nyugdíjas = baloldal. Kulákok és leszármazók, szevasztok! vidéki öregek, szevasztok! klerikális öreg nénik, szevasztok!

tevevanegypupu 2008.05.26. 17:57:56

tewton es tolgy
nem nagyon tudtok meggyozni, mert ugy lattam, hogy az idosebbek vagy baloldaliak, vagy az MDF-re szavaznak. Az MDF pedig nem tudom mi, valami keverek partta valt. Hogy nem jobboldali konzervativ az biztos.

tewton 2008.05.26. 18:13:06

teve,
szerinem a mintától is függ, hogy hol nézed. A MDF ... egyetértünk.

grupi 2008.05.26. 18:23:47

Az MDF valóban a mai szoclibek kiszolgálói.
nem tudom, hogy észrevettétek-e, de korábban a jelképük a (tulipán vagy fehér liliom)szine csendben megváltozott és valóban piros beütést, beültetést kapott. Ez tudom, nem sokat jelent, de nem is véletlen. Érdemes régi képeket böngészni és megnézni a különbséget. Kb 2 éve lett átpirosítva. korábban mindig fehér szinezetű volt.
Ami a politikájukat illeti, szerintem a Kupa mintázatú Centrumét vette át. sorsdöntő kérdésekben, szavazáskor mindig a szoclibeket támogatják. Köztes napokon meg bírálják.

Ami a nyugdíjasokat illeti, én 75 % zsigeri, aki akkor is a baloldalra szavaz, ha közben a kapitalizmust és a kizsákmányolást támogatja, csupán a szoci ahívó szó ehhez. 5 % érdektelen, és kb 20 % szerintem felvilágosult, keresztény konzervatív, (KDNP - Fidesz) vagyis jobbos érzelmű.

tevevanegypupu 2008.05.26. 19:06:21

A nyugdijas ertelmiseg kozott nagyon sok a volt parttag, ezert nyilvan, hogy mivel ugyanazok a szemelyek vannak szinte valtozatlanul az mszp-ben mint voltak az mszmp-ben, a regi kebelbaratokra szavaz. Egykori "munkasok-parasztok" kozul a (szinte nem letezo) munkasosztaly inkabb lenne szocdem szavazo, a parasztok pedig mennenek a kisgazda partba, mar akkor, ha ez a ket part valoban letezne. Akik nem voltak parttagok es szerettek volna magyarsagukat megelni, meg mindig az mdf bazisszavazoi, bar talan mar latjak, hogy ennek a mostaninak semmi koze nincs a mdf-hez..A fidesznek maradnak a regiekbol azok a negyvenesek, akik Orbannal egyidoben ebredtek ra, hogy elerkezett a pillanat a valtashoz, vannak a fiatalok es van az a videki reteg, akiknek nehez elviselni mondjuk az szdsz bekepzeltseget, tehetsegtelenseget es az mszp-t egeszeben. Ha Orban ugyes es oszinte, akkor a csalodott, mas partokra szavazok nagy reszere esetleg szamithat. Ez az a uj tobbseg ami mostanaban mar valoban letezik, de egyaltalan nem biztos fidesz-szavazo.

zoli27 2008.05.26. 20:18:33

Visszatérve a post témájára:
Biztos, hogy van hangfelvétel az ún. Orbán-beszédről, úgyhogy OV jobban teszi, ha felfrissíti az emlékezetét, és nem cáfol olyat, amit tényleg mondott.
Én egyébként nehezen tudom elképzelni, hogy Orbán legalábbis ne készült volna fel arra, hogy kiszivároghat, amit mondott. Ha mégis ez történt, akkor hatalmasat hibázott. Én mégis inkább azt valószínűsítem, hogy ez megtervezett kiszivárogtatás volt, egy politikai fordulat kommunikációjának a kezdete.

grupi 2008.05.27. 14:00:50

Zoli27 - hagyd már ezt a vádaskodást, meg az emlékezetfrissitő szövegelést.
Ha valami kompromitáló lett volna, már rég előjöttek vele és a bizonyítékokkal is. Orbán levadászása mindennél fontosabb a balfékeknek. Ő azonban nem kezdő, és tudja, hogy mit beszél.
Az Mszp és a Liberálisok közötti szokás baromságokat és meg nem magyarázható trágár, meg egyéb visszavonandó dolgokat mondani. (Lásd legutóbb Horn Gabi üzenete, hogy húzzanak a picsába. Vagy Szabó Zoltán trágárkodása, Lendvai sumálkolásai, Lampesrt elszólásai, Szanyi anyák elletése, és még sorolhatnánk.)

zoli27 2008.05.27. 17:11:14

grupi,
Nem értem, mikor vádaskodtam, és ki ellen. Én csak azt próbáltam elmondani, hogy szerintem Orbán fel volt rá készülve, hogy kiszivárogtatják a beszédét, és éppen ezért mondta, amit mondott.
Ha viszont nem számított erre, és óvatlanságból olyanokat mondott, amik támadhatóvá teszik, akkor nagyot hibázott.

Szamárfül,
Beleolvastam a cikkbe...döbbenetes! Megindult a teljes pályás letámadás, és szerintem azért, mert az MSZP most már reális lehetőségnek tartja az előrehozott választásokat, és ez már a kampány része.
A cikk teljes egészében féligazságokon és fantazmagóriákon alapul.

Smalladam, kívánod kommentálni a cikket?

Francois Pignon 2008.05.27. 17:22:25

Zoli,
ez még csak félpályás. Az egész pályás valahol így kezdődik majd: "Orbán megkoronáztatja magát? - Itt a Fidesz közjogi pakkja"

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.27. 17:25:07

jaja :)
lesz itt olyan verbális állóháború, hogy a verduni vérszivayttú orvosi kifejezéssé kopik...

zoli27 2008.05.27. 17:28:42

Francois,
Nem hiszem, mert azért nem akarják magukat nevetségessé tenni. Úgy machinálnak, hogy a dolog még hihető legyen, a hihetőség keretein belül viszont a lehető legvadabb.

Szerintem egyébként ők nem is látják, hogy mennyire szürreális az, amit csinálnak; a világot az Orbán-fóbia szemüvegén keresztül látják, és abba ezek a gondolatok simán beleférnek.

Más: Kéri állítólag ma cáfolta, hogy nyilatkozott volna a Nemztnek, illetve állítólag már abban sem biztos, hogy a titkosszolgálatok hallgatták le Orbánt.
Most akkor mi van?

zoli27 2008.05.27. 17:33:47

Ami Kéri állítólagos visszatáncolását illeti: Megígérte a zoom.hu-nak, hogy miután a botrány lecsendesül, nekik nyilatkozik először, aztán meg nyilván jön a Napkelte meg a Mokka - talán úgy érzi, hogy "szalonképesebbé" kell tennie az álláspontját.

tewton 2008.05.27. 17:36:54

Zoli,
ma reggel a szilvásy/i volt a napkeltében. Ezt mondta:
-- a Fidesz direkt hazudott 2006ban
-- ilyet, hogy NBH-s megfigyelés, nem mondott és nem is mondhatott a Kéry, mert ő ismeri személyesen.

grupi 2008.05.27. 21:16:52

Zoli! Ez jó: "Nem hiszem, mert azért nem akarják magukat nevetségessé tenni. Úgy machinálnak, hogy a dolog még hihető legyen, a hihetőség keretein belül viszont a lehető legvadabb." - és nagyon igaz is.

Kéri meg egy hülye majom. Orbán is, hogy bedta neki a derekát. Én az ő helyében nem szerepelnék, nem jelentkeznék vele egy légkörben. Főleg nem egy közös gyűlésen, vitafórumon, vagy okfejtésen.
Ilyen szinten amúgy sincs "zárt kör".
Nem hiszem, hogy ezt Orbán nem tudná. ezért is aljas Kéri, mert nélküle, őt megkerülve nem lehetne híresztelni. Csak egy szavába kerülne: - nem igaz. (Jöjjön a hangfelvétel, vagy kuss.)
Ennyi.

smalladam 2008.05.27. 21:49:43

"Smalladam, kívánod kommentálni a cikket?"

nem érek rá, mert épp egy Orbán elleni feketemisére kell mennem a közeli Rózsadombra. Szilvásy György testvére celebrálja.

grupi 2008.05.27. 22:01:26

...így jár, aki beszélget.

Természetesen nem tisztünk előírni senkinek sem, hová jár csevegni s kikkel, de ha Kéri László hívja meg az embert, akkor tanácsos gyanakodni.

A magunk részéről ismét megerősítve látjuk azt a szomorú magyar igazságot, hogy a baloldalon nincsen külön politikum, média meg értelmiség, mivel egyazon bödönből kanalazzák a mézet.

Ez a társaság most a politikai halálát érzi közeledni, és bármit képes megtenni a túlélésért. Értelmes eszmecserére nincsen mód, ahogyan a kommunistákkal meg Hitlerékkel sem volt.

grupi 2008.05.27. 22:03:37

A Szilvásy szeánszra (fekete mágia) én is befizetnék.
Kérdés: - ki lesz az áldozat(i bárány)?

CrL 2008.05.27. 22:09:41

grupi, Kéri ki más.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.27. 22:15:20

"imádom" amikor a klikktagok kicsánálják egymást

az ókori ingyenszínház lehett ilyen.

grupi 2008.05.27. 22:17:33

Remélem is. Mert megérdemli.

Kéri ugyanis bizalmas, zártkörű megbeszélésre hívta Orbánt, aki (felfoghatatlan, miért, de) elment.

A beszélgetés anyagát (bzalmasan) rögzítették.

Miután valahol valakik végigelemezték (Mi másra kellett a több napos hallgatás?), gondosan vágott adagokban nyilvánosságra hozták. A módszer megegyezik a Gyurcsány-féle őszödi beszéd bemutatásának technikájával).

Kéri azóta naponta más magyarázattal áll elő.

Ismételjük, ez a szükségszerűen bekövetkező véletlen tipikus esete. Aki ezek után még azt hiszi, hogy egzisztálhat magyar közgondolkodás az ilyen "Kériekkel", azzal végképpen nem tudunk mit kezdeni.

Kéri boszorkányosságán valóban csak Szilvásy kollegalitása segíthet.
A mágus és a varázsló cimű fenti szeánszra jegyet vennék.

zoli27 2008.05.27. 22:26:14

"nem érek rá, mert épp egy Orbán elleni feketemisére kell mennem"

smalladam,
A mai termés után a hírszerző lassan önmaga paródiájává válik, így meg már nem lesz értelme az ilyen poénoknak.

"Jöjjön a hangfelvétel, vagy kuss."
grupi, teljesen egyetértek!
Még egyetlen szót nem hallottunk a beszédből, de a baloldal politikustól, elemzőn át újságíróig azt harsogja, hogy Orbán ezt mondta, Orbán azt mondta, "Orbán öszödi beszéde". Ez színtiszta manipuláció.

Idézet a mai Civil a pályán (ATV) bevezető kommentárjából: Orbán Viktor kiszivárgott beszéde "ugyanúgy megosztja a közvéleményt", mint Gyurcsány Ferenc öszödi beszéde.

Egyébként a ma reggeli Napkeltében 4 politikai elemző (Századvég, Nézőpont, Vision Consulting, Political Capital) egyhangúan állította, hogy a mostani eset szinte semmiben nem hasonlít az öszödi beszéd kiszivárgásához - ami teljesen egyértelmű, a média mégis manipulál.

Ez persze nem azt jelenti, hogy Orbán hitelesség tekintetében kikezdhetetlen lenne. A legjóindulatúbb értelmezés szerint is szélsőségesen populista politikát folytatott az elmúlt években. De az ő általa elkövetett hibák még így sem sorolhatók messze sem abba a kategóriába, ahová Gyurcsány került a 2004-2006-os kormányzati tevékenysége és az öszödi beszéd kiszivárgása által.

CrL 2008.05.27. 22:34:13

zoli27, akár a kormányoldalról szivárogtattak, akár Orbánék, az egész Orbán ellenöszöd kampány veszteségmaximalizálás a kormányoldal részéről, tudják hogy vesztenek, ne nyerjen már a másik annyira, főleg nem 2/3-al mert az nekik tényleg nagyon fájna.

CrL 2008.05.27. 22:35:09

akarom mondani veszteségminimalizálás

smalladam 2008.05.27. 22:49:27

zoli. nézd már végig az ezzel foglalkozó kommenteket. nem olvastam végig az összeset, de úgy tűnik, mintha az nem annyira lenne érdekes, hogy amit állítólag mondott az orbán, az mit jelent, jó-e, rossz-e, ellentmond-e magának, másnak, csak ez az unalmas homokozás, hogy ki hogyan akarja bántani szegény orbánt és miféle gonosz erők hogyan fognak össze ellene.

lassan minden, amit orbánról mondanak az biztos gonosz manipuláció, és jaj szegény ellen már megint összefog minden gonosz, akik együtt sütögetik a pecsenyéjüket, és félnek mert érzik, hogy eljövend az magyar igazságnak napja...

azt gondolom, hogy amennyire orbán-fóbiások egyesek, annyira orbán-fóbia fóbiások elég sokan mások. értelmes gondolatok helyett csak folyton ez a fárasztó nyüszítés, hogy jaj a gonosz ballibek megint bántjáááák az orbánt óvónééééní.

ha szerinted a hírszerző hazudik, a népszabi hazudik az atv hazudik mindenki hazudik, akkor egyáltalán mit foglalkozol vele? miért olvasod? ez a hobbid, hogy azt figyeld, ki mennyit hazudik? van hozzá mérőeszközöd is? statisztikákat is csinálsz? mi a hazugság alapegysége?

milyen jelzős szerkezetek jelentik az arra való utalást, hogy a cikk szerzője hazudik? ha pl. az orbán és a rossz szavak egy mondatban szerepelnek, az az esetek hány százalékában jelent manipulálást? hermeneutista vagy?

még valami: itt sokan azért sírnak hogy a kiszivárogtatás az azt jelenti, hogy ki akarják nyírni az orbánt a szavai közreadásával. nekem meg tetszett, amiket mondott, és örülök, hogy ilyet is hallottam tőle, nem csak a nagy szavakat, meg a székely szólásmondásokat.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.27. 22:53:32

mi a hazugság alapegysége?
na ez jó kérdés, továbbítom is a teakratáknak...

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.05.27. 22:58:55


smalladam, szerinted volt hangfelvétel vagy nem volt hangfelvétel. a te legjobb tudomásod szerint volt vagy nem volt ?

CrL 2008.05.27. 23:03:25

smalladam, az hogy neked tetszett az nem jelenti, hogy ettől még ne menne ezerrel a nyírás és nem lehet nem észrevenni, hogy a hírszerzőn most ebben az online zászlóvivő. az lényegtelen, hogy milyen okból. de légyszi akkor ne lepődj meg hogy ha megy a kommentössztűz az oldalra. és nem rád, csak te vagy itt from there. ennyi, semmi több.

zoli27 2008.05.27. 23:21:06

smalladam,

Kezdjük ott, hogy még mindig egy olyan beszédről vitatkozunk, amit a nyilvánosság továbbra sem hallhatott, tehát nem lehet tényként kezelni (apropó, te hallottad? de komolyan...) Csupán félmondatokat, kifejezéseket idéz a hírszerző meg az összes többi médium, és ebben az esetben a szövegkörnyezet ismerete nélkül nem jelenthetjük ki biztosan, hogy mit mondott Orbán. Mellesleg maga Kéri állította, hogy ami a sajtóban megjelent, az az ott elhangzottak rosszindulatú manipulációja (ezt az állítását egyelőre még nem vonta vissza).

Ami a tartalmat illeti: Ha a tényeket nézzük, akkor Orbán most másról kezdett el beszélni, más hangsúlyokkal, mint amiről eddig beszélt, de azt nem lehet mondani, hogy a mostani állítólagos kijelentései azt bizonyítanák, hogy eddig hazudott. Az ő eddigi kommunikációja arra volt kihegyezve, hogy a kormány illegitim, felhatalmazás nélkül kormányoz, és szociális válságba sodorja az embereket. De azt soha nem állította, hogy ne lenne szükseg a költségvetési egyensúly helyreállítására, illetve reformokra. Csupán azt mondta, hogy azok a reformok rosszak, amiket a Gyurcsány-kormány vezetett be, illetve hogy a kormány elmúlt 6 éves tevékenysége az, ami rontott az emberek esélyein és lehetőségein.
Orbán most sem állítja ennek ellenkezőjét, csak most már elkezdett arról is beszélni, hogy ő mit tenne, ha kormányra kerülne.
Hogy ez mi mindenben különbözik Gyurcsány esetétől, azt most nem részletezném, de szerintem nyilvánvaló.

Más: Ami az állami kiadások reálértéken történő befagyasztását (ami ugye a nyugdíjakat is magában foglalja), illetve a fegyelmezett költségvetési politikát illeti, erről vezető fideszes politikusok (Navracsics, Varga, Szijjártó) már hónapok óta beszélnek a nyilvánosság előtt, ha akarod, keresek linket is hozzá. Tehát az sem igaz, hogy ez egy teljesen új gondolat lenne.

Végül pedig: Én azt nem mondtam, hogy bármelyik médium hazudott volna.
De azt te minek nevezed, hogy kenyéradód korábbi Stumpf István meg ki tudja még milyen nyilatkozatokból összeollózza azt, hogy Orbán arra készül, hogy 8 évig ő lesz a köztársasági elnök, sőt a cikk címébe kijelentő módban még azt is beleteszi, hogy "íme a Fidesz közjogi csomagja".
Ez, kérlek, színtiszta maninpuláció.

smalladam 2008.05.27. 23:31:10

jó tündér, crl: nem tudom, hogy van-e felvétel. a szerkesztőségben múlt szerda óta nem jártam, sőt budapesten sem voltam vasárnaptól mostanig. nem hinném ugyanakkor, hogy ha fikció lenne, akkor ekkora feneket kerítenének neki.

crl, hogy megértsd miért mondom, amit, elmondom, hogy néz ki ez a dolog "belülről"(legalábbis én hogy látom): egyik nap kijön valami negatív gyurcsányról, másnap pokorniról. harmadnap kókáról, negyednap orbánról, ötödnap dávid ibolyáról.

mindenkinél az aktuális tábor felkiált, küldi a levelet, kommentel, telefonál, feljelent, fenyegetőzik: riadó, DIREKT ki akarják nyírni a vezérünket ezek a szemetek!!

egyik nap az szdsz sírját ássuk, másik nap már az orbán-ellenes ballib klikk tagjaiként ármánykodunk, harmadnap pedig szégyelljük magunkat, hogy erről a kedves gyurcsány ferencről hogy merük ilyeneket írni, és biztos a zorbán áll a háttérben.

a legaranyosabb, mikor ugyanattól a cikktől érzik egyszerre a kétoldaliak, hogy szándékosan le akarunk számolni velük...

ne haragudj, de ezért nem tudom komolyan venni ezt az állandó gyanúsítgatást. a magyar nemzetes ügy óta, különösen nem, mikor egy félálomban megírt cikkemre olyan összeesküvés-elméletet épített d. horváth gábor, hogy mónus áron megirigyelhetné.

amúgy meg, tudom, hogy nem rám jön a kommentössztűz, akkor meg miért kellene kommentálnom a hírszerzőn megjelent cikkeket? tegnap óta már másodszor kérdezi ezt valaki.

CrL 2008.05.27. 23:55:15

smalladam, ne is vedd nagyon magadra. na jóéjt

grupi 2008.05.28. 17:49:48

Homlokegyenest az ellenkezőjét állítja Kéri László politológus és Szilvásy György titokminiszter a Kéri-körben tartott megbeszélés szövegének kiszivárogtatásáról. Míg Kéri szerint titkosszolgálati eszközökkel, kívülről vették fel a beszélgetést, addig Szilvásy arról nyilatkozott, hogy a kör valamelyik résztvevője rögzítette az elhangzottakat.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.28. 18:28:15

És ha két felvétel is van? Szilvásy emberei nem bíztak meg Kériben, ezért ők is felvették.

Gabe2 2008.05.28. 18:51:18

Jaj:
index.hu/gazdasag/blog/2008/05/28/a_nyugdijasok_nem_engednek/
Felőlem oké: 65 felett ingyé utazunk, de nem szavazunk...

zoli27 2008.05.28. 20:51:43

Ez annyira jellemző a magyar viszonyokra:

1. A Magyar Nemzet megírja, hogy Kéri László szerint a titkosszolgálatok hallgatták le Orbánt
2. A Déli Krónika szerint Kéri nem is nyilatkozott az MN-nek, és ezt a Népszabadság is megerősíti
3. A Magyar Nemzet közleményt juttat el az MTI-hez, miszerint egy gyöngyösi borkóstolón érték utol Kérit, aki hozzájárult ahhoz, hogy az általa elmondottakat leközöljék
4. Kéri az MTI-ben megjelent MN közleményt nem kommentálja

Google 2008.05.28. 20:56:14

Szóval nagyon szép az, amit Smalladam elmesél, egyik nap Gyurcsányról, a másik nap Pokorniról stb. jön ki valami, a gond csak az, hogy Gyurcsány a kormányfő. Az ő dolgai másként nyomnak a latba. Gondolom. Ő pedig végighazudta az utat.
süti beállítások módosítása