Kommentszűrés
’08 feb
27
16:31

Igen, igen, igen - népszavazási kampány I.

Írta: TuRuL_2k2

 Elérkeztünk a népszavazási kampány finiséhez, ennek örömére mától minden nap jelentkezünk egy (esetleg két) kampányelemző poszttal. A durvája (a vizitdíj eltörlése miatt árván maradó háziorvos-gyermek, a más tandíjába belerokkant szakmunkás és a kórházi napidíj miatt elhalálozó/adósok börtönébe kerülő beteg) még hátra van. Megnézzük majd, milyen erős vár a Fidesz Szociális Bázisa, miért maradt távol felhúzott orral az MDF, ki olvasta el az MSZP sűrűn szedett, apróbetűs füzetkéit és hogyan jutott el a szocializmustól az agymosásig az SZDSZ. Külön kitérünk a pártok ifjúsági szervezeteinek kampányaira (Régi Magyarország vs. Szánj időt magadra!), illetve a civil és a kormányzati szféra részvételére.

  Kiindulásként megnézzük, hogyan látják a közvéleménykutatók az egyes kérdések támogatottságának alakulását. A délután kiadott Századvég-Forsense elemzése szerint így nézett ki tavaly júniusban, illetve idén januárban, majd februárban:


Kattintson a képre a nagyobb változatért!

 Az 1000 fős mintán végzett kutatások CATI, azaz számítógéppel támogatott telefonos módszerrel készültek. A telefonos kutatások előnye, hogy gyorsabbak és olcsóbbak, mint a személyes megkérdezéssel dolgozók, ugyanakkor a reprezentativitásukat többen kétségbe vonják (nem egyenletes telefon-eloszlás, titkosított számok, magas válaszmegtagadási arány és hasonlók miatt).
 
 Az adatokból az látszik, hogy a kórházi napidíj elutasítottsága a legnagyobb, de a vizitdíj és a tandíj eltörlése esetében is 66% fölött vannak a megkérdezettek körében az igenek. Tavaly június óta a nem-szavazatok tábora erősödött valamelyest, de nem lehet áttörésről beszélni:
- a kórházi napidíj esetében 85:13-ról 73:20-ra,
- a vizitdíjnál 78:19-ről 67:28-ra,
- a tandíj esetében 75:22-ről 68:26-ra módosult az igen/nem arány.

Januárról februárra jelentősen, 64%-ról 57%-ra csökkent a magukat biztos résztvevőnek mondók tábora. Az érvényes népszavazás (és a Fidesz) szempontjából pont ez jelenti a legnagyobb veszélyt: ha nem mennek el elegen szavazni. Mivel mindig sokkal többen mondják, hogy elmennek szavazni (pl. mert úgy érzik, ez a társadalmilag elvárt válasz), ezért a Századvég 47%-osra becsli a február eleji adatok alapján várható részvételt - ez szerintünk is reális nagyjából. Ebben az esetben a kórházi napidíj eltörlésére a választásra jogosultak 34%-a, a vizitdíjéra 31%-a, a tandíjéra 32%-a voksolna igennel, azaz a népszavazás mindhárom kérdésben eredményes lenne.

 Ahogy az várható volt, a szocialisták táborában a tandíj esetében biztos többsége van a nemeknek, a vizitdíjnál már csak szolíd fölényben vannaka nemek, míg a kórházi napidíjat a szocialisták többsége is eltörölné.
 
 Az eredmények előrejelzésében az utóbbi választásokon legjobban teljesítő Medián személyes megkérdezéssel és a Századvég-Forsense párosnál nagyobb mintával dolgozott. Ezt mérték:


 Az ő számaik alapján az igenek tábora 3-5 százalékponttal csökkent, a nemeké 7-8 százalékponttal nőtt. Ez önmagában nagy változásnak tűnne, de ha a bázisadatokat figyelembe vesszük, nem sokat módosít a helyzeten: sokkal kevesebben szavaznának nemmel, mint igennel. A teljes lakosság 40%-a mondja azt, hogy biztosan elmenne és igennel szavazna a népszavazáson - ennek már a kétharmada is elég lenne az érvényességhez.

 Érdekes megnézni azt is, mit mértek 2006 novemberében, illetve 2007 augusztusában (a népszavazási kérdések nagy része elvérzett időközben, de ennek a Fidesz csak örülhet, mert inkább a nagyobb támogatottságúak maradtak versenyben):
 A dolgok jelenlegi állása szerint saját tippjeim jövő vasárnapra:
Részvétel: 44%
Igen szavazatok aránya a kórházi napidíjról szóló kérdésre: 71%
Igen szavazatok aránya a vizitdíjról szóló kérdésre: 67%
Igen szavazatok aránya a tandíjról szóló kérdésre: 57%

 Szerintetek?

Címkék: népszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr2356714

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.03.06. 12:12:22

Közvéleménykutatók a finisben - Népszavazási kampány VII. Egy hete foglalkoztunk már a hétvégi népszavazásra vonatkozó kutatásokkal, tegnap újabb felmérések jelentek meg, ahol ráadásul a készítők legalább olyan érdekesek, mint az eredmények.  A…

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.03.01. 15:24:23

Régi Magyarország - népszavazási kampány III. A népszavazási kampányról szóló sorozatunkban a közvéleménykutatások és a kormányzati propaganda után a pártokat és azok szatelit-szervezeteit vesszük sorra. Kezdjük mindjárt az MSZP ifjúsági szervezetéve…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bummer 2008.02.28. 11:11:10

Ki mondta, hogy az ország legfontosabb problémája a vizitdíj? Az ország legfontosabb problémája, hogy Gyurcsány a miniszterelnök. Az elkergetéséhez az első lépés a vizitdíj eltörlése.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.28. 11:18:07

Kemotox 2008.02.28. 10:28:08:
"Sajnos most Gyurcsánynak tényleg igaza van. Aki szerint ma az Ország legfontosabb problémája a vizitdíj, az tényleg idióta, de minimum paprikajancsi."

En szolidabb stilusban fogalmaznek.
Az orszag legnagyobb baja az a gazdasagi valsag, amibe Gyurcsany vitte az orszagot.
A masodik legnagyobb baja az a mod, ahogy Gyurcsany kezeli.

Ezeknek a bajoknak a kezeleset nem segiti, hogy meg mindig Gyurcsany Ferenc a miniszterelnok, akinek zero a hitelessege, tehat barmit probal, nem fog mukodni.

Roviden: az orszag legnagyobb problemaja Gyurcsany Ferenc es mar azzal is javulast lehetne elerni, ha elhuzna a verbe. Gyurcsany Ferenc szemelyesen tehetne errol.

Minthogy azonban erre nem hajlando, kisebb jelentosegu bajokkal vagyunk kenytelenek foglalkozni.

dowNLoad 2008.02.28. 11:31:49

FOGADÓIRODÁMBAN meg lehet tenni, hogy hol fog lakni a Gyurcsány-Apró család 3év múlva:

1:100 Magyarország(In-Kal védelem)
1:10 Bulgária (családi védelem)
1:2 Bahamák (nincs kiadatás)

(Bokrosra még emlékszik valaki, hogy lett ő főtanácsadó a VILÁGBANKNÁL???)
A jövő héten a Veres család jön, utána kókadték.
Ezek után még leírja valaki, hogy ezek a nagytudású emberek KORMÁNYOZNAK?

Thulsa Doom (törölt) 2008.02.28. 12:23:32

Gyurcsány a legfőbb probléma?
Azelőtt Horn volt, utána meg Medgyessy. Árnyékra vetődtök. Ha ezeken a barom fideszeseken múlik, még ötven év múlva is azon morfondírozhatunk, hogy az éppen aktuális miniszterelnök a legfőbb gond.
Kivel akarjátok felszámolni azt a háttérhatalmat, ami valójában irányítja az Országot? A húsz éve szerencsétlenkedő Orbánnal? A szánalmas Pokornival, Szíjjártóval, Cser-Palkoviccsal, Rogánnal? Ők azok a gladiátorok, akik majd szembeszállnak az Országot kifosztókkal? Ugyan már. Ez még viccnek is siralmas.

CrL 2008.02.28. 12:29:52

kemotox, hagy kopizzam ide a Mester egy ritka és őszinte pillanatát a későbe nyúló kommentelésekből:

"mondom én, orbán viktor tudna reformálni izomból, a lojális bázisa megvan hozzá. csakhogy jelét sem adja, hogy szeretné. ld az eljövendő népszavazást."

"eben a szituban sztem egy jó forgatókönyv az lenne, h OV bukik (népszavazás vagy akármi miatt), viszi magával a pelcznéket és hasonló kreatúrákat, akár a kdnp-be, és ez a navracsics-pokorni-kósa vonal kapná a következő kört."

van remény! haha

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.02.28. 12:50:17

a Mester csak a Szellem ideiglenes megtestesülése...

Thulsa Doom (törölt) 2008.02.28. 13:12:08

Crl, hát ez sem valami ütős névsor. Orbán nélkül gyakorlatilag nem létezik Fidesz. Neki valóban lehetősége lett volna megreformálni az Országot, ehelyett ő is a langyos pocsolyát választotta. Ez az egész csapat egy kontraszelektálódott társaság, mindegy hogy kit hoznak elő a második vonalból. A palotapincsikből már soha nem lehet "vissztenyészteni" a szürkefarkast. Ezek azon kívül, hogy néha odamondogatnak a kormágynak, semmire nem alkalmasak. Ennyi van bennük, nem több.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.02.28. 13:48:30

Smalladam, tudjuk, ki vagy:
"a koalíciót nem támogatom. lopnak, csalnak, hazudnak, de mindezek tetejében még kormányozni se tudnak.
de miért támogassam az ellenzéket, ha semmit nem mutatnak nekem, ami alapján mondjuk úgy érezhetném, hogy ha nyernek, lesz megint egy 98-02?
helyette azt kapom, hogy nemet mondhatok a hazugságra. remek.
az én szememben ez a probléma, nem az 1000 forintos vizitdíj"

Csak ne magyaráznád állandóan az állítólagos (valótlan) függetlenségedet. Ha már el kell ismerned, hogy a 98-02 időszak jobb volt a mostaninál (mert az volt), akkor milyen alapon állítod, hogy ugyanaz a társaság nem lesz képes ugyanúgy vezetni? Ilyen öntudatos választó vagy, hogy előtted minden egyes percben bizonyítani kell?

Frászt. Balliberális kormánynyalizó vagy, aki ezt blazírt semlegességbe öltözteti. A Hírszerző táján ez a divat... Itt és most olyan a helyzet, hogy "aki nincs velünk, az ellenünk van" - hiszen a kormány azt vallja, hogy négy évig mindenkinek kuss, és olyat is megtehetnek (tb-privatizáció), amit a társadalom hatalmas többsége elutasít - ráadásul a dolog, ha megteszik, visszacsinálhatatlan.

A népszavazás valójában tényleg nem a tandíjról és a vizitdíjról szól, hanem arról, hogy hitelesen és súlyosan bemutasson az ország a kormánynak, és kimondja: ne tovább, gazemberek! A smalladam-féle fanyalgók pedig Gyurcsány szekerét tolják, akármit is mondjanak.

Mellesleg az ezer forintos vizitdíj benne van a költségvetésben, valaki fentebb le is írta. Csak épp még nem vezették be és nem árulták el. Majd későb...

smalladam 2008.02.28. 13:53:46

MG, tudom, hogy tudod, hogy ki vagyok, de valami új dumával előállhatnál már...a múltkori tényfeltárásaid, amivel megszellőztetted, hogy nem tudom, hogy a szovjetek kivonultak már magyarországon és igazából csak hazudom hogy metróval járok, már egész ígéretesek voltak, erre most visszatérünk a balliberális kormánnyalizóhoz?

Google 2008.02.28. 14:11:43

Kiábrándító, hogy egy ilyen gyötrelmes 6 év után is az ellenzék egyik másik tagját, Zorbán főszereplésével persze, kipécézik és azzal szórakoznak.
Ezeket a fiúkat, lányokat tényleg nem izgatja az, hogy a jelenleg, aktuálisan kormányzók kritikán mélyen alulian kormányoznak?
Vajon mit mond nekik egy Ágnes asszony, egy Jegessyné Mónika, egy Szekeres, egy Draskovics, egy Bajnai? Ezek tényleg annyira a megfelelő emberek a megfelelő helyen? Mi miért nem látjuk a megfelelőségüket? Miért nem látjuk az erdményeket?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.02.28. 14:15:15

Smalla., az előtt elászállt a kommenetem, de jobb is :D
szóval, MGör csak (túl) szókimondóan utalt arra, amin val'szeg mindenkinek megakadt a szeme a kommentedben...

smalladam 2008.02.28. 14:22:04

Szamárfül, és mi lenne az? komolyan kérdem.

irrelevant 2008.02.28. 14:25:23

"A népszavazás valójában tényleg nem a tandíjról és a vizitdíjról szól, hanem arról, hogy hitelesen és súlyosan bemutasson az ország a kormánynak, és kimondja: ne tovább, gazemberek!"

Hja, persze. Tudom, hogy most én is liberálbolsevik fizetettkormánynyalizóbérenc leszek, de nem láttok tovább az orrotoknál? Elképesztő, hogy értelmes emberek is elhiszik, hogy ezzel majd véget ér a kormány hazugságsorozata.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.02.28. 14:30:28

Adam, bocsánat, felületes voltam:
én emlékeztem vissza - rosszul (egy klisét láttam bele, túl gyorsan olvasva a szövegdebe, pardon mégeccer), ez volt az :
"de miért támogassam az ellenzéket, ha semmit nem mutatnak nekem, ami alapján mondjuk úgy érezhetném, hogy ha nyernek, lesz megint egy 98-02? "
- nos, emiatt már inkább aggódom az állásodért a H.-nél :P

smalladam 2008.02.28. 14:51:13

Szamárfül, hát nem pontosan értem, de amúgy nincs para. Amúgy én nem aggódom. :)

Bummer 2008.02.28. 15:32:57

Sokszor sokan elmondták, nem értem, hogy mit nem lehet ezen felfogni. A népszavazás az első lépés. Ha 100% elmenne és 100% leszavazná az MSZP-t, akkor nyilván nagyobb hatása lenne, mint ha csak 60% meg el és annak is csak az 50%-a szavazza le.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.02.28. 15:35:52

Támogasd a kormányt hallgatólag vagy kimondva, smalladam, csak bátran. Nem baj, hogy effektív halmazati bűnöző is üldögél benne (Veres Jánosnak hívják). A világért se gyengítsd!

Mellesleg: sem a vizitdíjnak, sem a tandíjnak nincs sem értelme, sem haszna. A vizitdíjról az elején megírtam, hogy miért (érdekes módon azt senki se cáfolta), a tandíj meg azért gáz, mert egyrészt a mai értelmiségi kezdőjövedelmekkel inkompatibilis, másrészt semmit nem segít a döglődő egyetemeken. Harmadrészt meg pl. az orvosképzésünk már most Norvégiának szól. Nem hülye díjakkal, hanem európai fizetésekkel kéne operálni...

café 2008.02.28. 15:42:14

Ez a kedvencem: a Fidesz alatt minden rendben ment, akkor olyan sikeres volt az ország.

Csak a tudományos objektivitás kedvéért:

A 90-es évek második fele a rendszerváltás utáni időszak gazdasági aranykorszaka volt. Ezt a boom-ot a Bokros-csomag alapozta meg, amit a Fidesz a mai napig nem mulaszt el anyázni. A Fidesz kormány nem tett mást, mint hogy fiskálsan 2001-ig rendben tartotta a költségvetést. Mivel erre a kormányok nem mindig készek, kétségtelen Magyarországon ez már érdemnek tekinthető. 2001-től aztán jött a kiengedés, aminek nem is a jelentéktelen hatású (bár rengeteg felesleges élményfürdőt maga után hagyó) Széchenyi-program, hanem a teljesen felelőtlen lakástámogatási rendszer volt az egyik központi eleme. Az is igaz, hogy Megyo még többet lazított.

De, és most jön a lényeg: a tücsök és a hangya meséje. Orbán az aranykorszakkal semmi fontosat nem tudott kezdeni. Mert a nagy ellátórendszerek (egészségügy, nyugdíj, önkormányzatok, oktatás) reformjára már akkor szükség lett volna. A Bokros-csomag utáni fellendülési időszak teremtette békeidőben az Orbán-kormány semmi olyat nem tett, ami az állami költségvetés kiadási oldalát átalakította volna. Ezért is maradt el a 98-ban beígért nagyarányú adócsökkentés (vö: hazugságok a kampányban).

Gazdaságtörténetileg az Orbán-kormány a nagyobb károkozások nélküli semmittevés időszaka volt.

Nagy az össznépi siránkozás Szlovákia, Csehország elhúzásáról, de annak gyökerei messzebb vezetnek, mint az elmúlt évek. Konkrétan arról van szó, hogy ott megcsinálták azokat a szerkezeti rendormokat, amiker Orbán is elmulasztott. Most történik valami reformféleség, ami a haza üdve szempontjából úgy 100 szor fontosabb, mint az a kérdés, hogy a 14. havi nyugdíj beígérése vagy a vizitdíj elhallgatása a nagyobb hazugság.

Ez csak azért mondom, mert ha a Reakció egyszer megírta, hogy a vizitdíjat támogatja, akkor nem kellene egy telejesen abszurd népszavazás miatt megtagadni az elveket. Mert aki az elveit megtartja, könyebben kérheti számon mások (kampány)hazugságait.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.02.28. 15:52:50

Café, ezt nagyon szépen, emeszpésen leírogattad, csak az a baj, hogy nem igaz. A Bokros-csomag egy teljesen fölösleges paternalista faszság volt: Gyula apánk éreztetni akarta, hogy a polgár is viseljen terhet a konszolidációban.

Csakhogy egyrészt a csomag döntő részét utóbb kilőtte az Alkotmánybíróság, és a sarc megszűnt. Másrészt - és ez még fontosabb - az egész többletbevétel 2/3-a (vagy 3/4-e) egyetlen intézkedésből, a vámpótlékból folyt be. Amit a fogyasztók nem éreztek közvetlenül.

Magyarul: a vámpótlék önmagában megtette volna, a szavazól basztatása nélkül. Szerencsénk, hogy Horn és Bokros mindenáron régi, paternalista reflexekkel játszottak: mert ha csak vámpótlékolnak, simán nyertek volna 98-ban is! Így a Bokroscsomag mégis hasznos volt: de nem a gazdaság rendbetételében, hanem abban, hogy megbuktatta a poszkomcsi kormányt...

Google 2008.02.28. 15:58:52

Már 60 éve az MSZP fut különböző neveken, ebből 4 évet kormányzott a Fidesz, veszed: 60-ból négyet!a nyugalom szigete volt itt, nem más, utána jöttek a kedves Gyurcsányék, akik bevallottan nem csináltak semmit négy éjjvig, és mégis mit hallunk lépten nyomon, hogy a Fidesznek kellett volna kiszúrni a jónéppel!
Hát nem, a Fidesz csak kössön szövetséget a jónéppel és ne feküdjön össze a tőkével, legyen olyan jó, azt hagyja csak a koalícióra, akiket a multik egyszerűen levesznek a lábukról, sőt, még a fejüket is elcsavarják szegénykéknek! Hát így.

café 2008.02.28. 15:59:18

Akkor én biztosan rosszul emlékszem a csúszó leértékelésre, a reálbérek visszafogására, az exoprt felfutására, az egyensúlyi növekedés létrejöttére.

De, hát tök mindegy mert csak egy dolog a fontos, hogy a párttörténetileg posztkomcsik megbukjanak, az ideológiailag újkomcsik viszont kormányozhatnak négy évig úgy, hogy semmit sem csinálnak.

az meszpést kikérem magamnak, vannak még egyéb világnézeti zugai is a hazának, mint az etatista-balodali Fidesz vagy Mszp

Thulsa Doom (törölt) 2008.02.28. 16:03:24

A mai politikai közbeszéd az idióták szintjére van lesüllyesztve.
- három igennel sokat spórolhatsz, aki nem Orbánt támogatja az Gyurcsányt- és fordítva...
Igazi szappanopera debileknek. Most nem Isaura felszabadítására gyűjtenek, hanem a 300 forintos vizitdíj ellen és mellett kampányolnak.
Aki tényleg azt hiszi, hogy majd ettől jobb lesz, az csimpánz szinten van.

café 2008.02.28. 16:04:12

google-nek kszönjük, hogy alátámaszotta az előbbieket példával. "Fidesz ne feküdjön össze a tőkével meg multizás." Döbbenetes, hogy milyen balos antikapitalista lett a magyar jobboldal. Szemben néppárti kollégival: a vizitdíjat bevezető cseh jobboldallal, a több (magán!)biztosítós eü reformot meghirdető lengyel jobboldalal, a vizitdíjat és a több biztosítós rendszert bevezező szlovák jobboldallal (benne a Magyar Koalícióval) stb, stb.

Thulsa Doom (törölt) 2008.02.28. 16:30:44

café, itt nem arról van szó, hogy a Fidesz balos antikapitalista lett, vagy a baloldal konzervatívvá vált volna. Egyszerűen az a helyzet, hogy a mindenkori ellenzék ott tesz keresztbe a kormánynek ahol csak tud.(lásd 23millió román, vagy most amikor szintén csak mindenre nemet mondanak, érvek nélkül)
Mindenféle meggyőződés nélküli politikai erők harcolnak egymással azon a csatatéren ahol csak a hatalom és az azzal járó húsosfazék a cél.

Bármit megígérnek, amiről úgy vélik, hogy közelebb viszi őket a hatalomhoz. Értelmetlen dolog a mai politikát értékek alapján vizsgálni, mert ez nem tényező a mai pártoknál.

irrelevant 2008.02.28. 16:33:20

Kemotox, minden szavad szentigaz, én is erről beszélek, de Zigen mindennél fontosabb itt egyeseknek.

Thulsa Doom (törölt) 2008.02.28. 16:53:35

Persze, sokak megint reménykedhetnek egy kicsit, hogy ha majd az igenek győznek akkor...

De kilencedike után valóban csak tizedike fog jönni. Ez a politika teljesen tönkre teszi azokat akik még mindíg hisznek valami változásban. Szánalmas, hülye célokért lelkesíteni az embereket, hogy utánna ne következzen semmi. Ez a mai Fidesz.
Az MSZP-t szarkeverésben úgysem tudják legyőzni. Ez nekik hazai pálya. Hogy mégis ezzel próbálkoznak, annak az az oka, hogy a Fidesz vezérkara idiótákból áll, élén Orbánnal.
Ha lassan húsz éven keresztül nem tudtak ennyit sem megtanulni, akkor mit vártok még ezektől?

tewton 2008.02.28. 16:53:52

otvospeter,
a Zigen monnyon le, és húzzon el a Zorbánnal, amíg nem lesznek levadászva! Miaz hogy el kellene menni szavazni, amikor demokratúra van! mindenki úgy nem megy el, ahogyan megmondják neki!
A F.A.SZ. is megmondta!

F.A.SZ:
fasz.org/fokreativok.html. (!) Szerintem inkább SZDSZes vicceskedés, az ifjúkomenisták talán mégse nem mernék a szaros Szent Guevarát összeorbánozni.
Az meg külön cuki, hogy mindenkit megkérnek, ugyan terjessze a hírüket. Én is bevettem.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.28. 16:55:39

café 2008.02.28. 15:42:14
"Csak a tudományos objektivitás kedvéért:

A 90-es évek második fele a rendszerváltás utáni időszak gazdasági aranykorszaka volt. Ezt a boom-ot a Bokros-csomag alapozta meg, amit a Fidesz a mai napig nem mulaszt el anyázni."

Muhahahaha!
Tudomanyos objektivitas ... :-))))
www.miniszterelnok.hu/domain2/files/modules/module25/646286E8F2CB3E4C.ppt
5. dia.

irrelevant 2008.02.28. 16:58:24

tewton, hiába kezdenék bele újra, úgysem értenéd...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.02.28. 17:02:06

én is terjesztem a f.a.sz.t

de hogy még Szamárfül is..:)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.02.28. 17:05:57

talán a pistikéző csapat ők...

kivették a f...korbácsot tóta kezéből, és most flagellánssá nevelnek minket...

Google 2008.02.28. 17:12:18

Eddig mi nem értettük, most meg ti nem értitek, miért Zigen...
A kocka, bármilyen kényelmetlen (főleg áldott állapotban nekidőlni)néha fordul egyet!
És hogy hogy nem jön semmi március 9.-e után, hát nem folytatja diadalmenetét a Kárpátok Géniusza, alias Gyurcsány Ferenc?

tewton 2008.02.28. 17:13:20

otvospeter
"tewton, hiába kezdenék bele újra, úgysem értenéd..."
köszi, tényleg ne fáradj. csak kis komolytalan ízelítő volt a Hazugsággyárunk Bemutatja c. sorozatból :)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.02.28. 17:30:09

Szfül, nekem is eszembe jutott Erdélyi 'Superman' Zsolt, mint lehetséges elkövető...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.02.28. 17:34:48

csak az bibi ebben az elméletben, hogy az a párt ugye nemmel hajt el szavazni, közben ők meg maradjonotthonoznak

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.02.28. 17:51:33

és Vérf... vagy Húsf...sz ez a társaság?

irrelevant 2008.02.28. 17:58:29

Hát, nekem Puzsér is eszembe jutott, de ő ilyet, hogy "A kritikus média feladata a mindenkori hatalom kordában tartása. Tudjuk, hogy Önök jól végzik munkájukat, ezért is kérjük: segítsenek!" sohasem írna le.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.02.28. 18:17:21

Fabricius az sztem. republik of art.

Thulsa Doom (törölt) 2008.02.28. 19:52:25

Szent szar! Megint itt a rosszabbul élünk fíling.

www.youtube.com/watch?v=tPDjf6Vi1jw

tewton 2008.02.28. 20:20:48

mehetünk még lejjebb is:

"De ha ők csapatokat küldenek, akkor mi megoldjuk ezt spirituálisan. Megátkozom a döntéshozókat: apage satanas. Ez egy bizánci átok, amivel nem csak a bűnösöket átkozom meg, hanem a gyermekeiket és azok gyermekeit is" - emelte fel a hangját Bakács, aki így rögtön magára öltötte egy kissé elhízott utcai prédikátor képét. (index)

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.02.28. 21:24:54

Hát ez az Ágikás videó kész !
Mi lenne, ha a franciamanikűrös műkörmei helyet felemelni a kicsi seggét és dolgozna ??!! Nálunk sokkal jobb helyzetű országokban valahogy nem olyan büdös a meló !
Egyébként a picsának pont azért lenne érdeke még a biztosítókat is támogatnia, mert akkor a fizuját is majd egy ilyen fizeti, ami hajlandó zsében is értékelni a tudást. Persze az már jó lenne, de addig nehogy letörjön a körmöcskéje, szánalom.

Francois Pignon 2008.02.28. 21:33:11

Érdemes a hvg-s cikket elolvasni, amiben Bozóki nyilatkozik az "anarchistákról", akik nem akarnak megdönteni semmit, a szerzői jogokat meg fenntartják maguknak. :DD
hvg.hu/itthon/20080226_FASZ_mediahekk_anarchista_nepszavazas.aspx

Invictus 2008.02.28. 22:07:25

Kemotox 2008.02.28. 16:53:35

Az való igaz, hogy a fidesz 2002 óta a folyamatos akciózásokban, mindenféle, a szavazótábort izgalomban tartó pótcselekvésekben éli ki magát (polgárikörök, naggyűlések, aláírásgyűjtések), majd a választásokra már teljesen kész van...

Invictus 2008.02.28. 22:24:16

"Döbbenetes, hogy milyen balos antikapitalista lett a magyar jobboldal."

Egyrészt itt nem elvekről van szó, ahogy Kemotox mondja, és nyugodt lehetsz, ha az MSZP lenne ellenzékben, és jobboldali kormány lenne, akkor ugyanolyan "demagóg, populista" eszközökkel támadna adott esetben. Akkor ők kezdeményeztek volna népszavazást (senki sem emlékszik már az Orbán-kormány alatti MSZP-re?). Másrészt Magyarországon a "kapitalisták" nagyrészt a 80-as évekbeli KISZ-esekből és (természetesen) MSZMP-s technokratákból verbuválódtak (Horn Gyula 89-ben felállt a Központi Bizottságban, és elmondta, az a cél, hogy baloldali tőkésosztály legyen Mo-n. El is érték), így érthető ha a jobboldal nem élvez el a gyönyörtől, amikor gyurcsányok meg veresjánosok oktatják versenyből és piacból... És természetesen a jobboldali közönség számára a privatizáció fogalma egyet jelent azzal, hogy MSZP-SZDSZ-közeli érdekkörök nyúlnak le (közvetlenül, vagy külföldi befektetőkkel együttműködve, azoktól jattot, pozíciókat kapva) újabb és újabb pénzforrásokat. Jogos vagy sem, de ez a reflex, hogy minden privatizációval a balliberális brancsok bebetonozódása halad előrébb. De a fidesz kormányzása idején meg a ballib oldal kiáltott lopást minden privatizációra, vagy ilyen szándékra...
Ja és emlékszem még arra, amikor Cser Ágnes és Gaskó az Orbán-kormány idején szervezett sztrájokokat meg tüntetést, és a ballib sajtó meg tercelt nekik... Nem kiabáltak populizmust, a szoci szavazók meg nem szidták őket, hogy mit ugrálnak, hanem elmagyarázták hogy igen, nagyon helyes, mert meg kell buktatni a zorbánt mindenáron :D

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.02.28. 22:33:25

Jó a cikk, de Szigetvári meg jó nagyot kamuzik benne a
végén. Az, hogy mennyire nevesíthető, vagy mennyire beazonosítható
a megrendelő az terelés, csak attól függ, melyik szakaszába ért épp a
(reklám) kampány. Abszolút bevett taktika. Ebben az esetben nem
biztos, hogy lesz csattanó, ez most politika, a szavazás kimenetelétől
függően válallják (azaz lesz egy mélyinterjú félév múlva a Kreatívban
vagy bárhol a szerzővel - ahol elmondja majd hogy elidegenedett,
frusztrált társadalom, meg rosszpolitikusok stb.- vagy eltünnek,
mint magyarok nyilai a hajnali a ködben.


refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.02.29. 13:55:36

Turul: én is majdnem pont így gondolom. Habár a kisnyugdíjasoknak asszem kéne valami kedvezmény.
Az is fontos érv, hogy sokkal többe kerülhet a kasszának, ha későn megy el a delikvens (és az ő károsodásáról még nem is beszéltünk).
Maga a tandíj viszont nagyon kéne, hogy miért:
torzskocsma.blog.hu/2008/02/29/fizessetek_tandijat
de nyilván nem így, ahogy most van.
Az a szar a mostani népszavazással, hogy nem tudsz mit válaszolni, ha ezekről az intézkedésekről az a véleményed, hogy „nem így kéne”.
Meg nincs Lófaszt a kormánynak? c. kérdés.

dowNLoad 2008.02.29. 18:16:37

EZT az ÁGIKÁS videót kiegészítettem volna, HOGY HA KÜLFÖLDRE MENNÉK A MAGYARORSZÁGON MEGSZERZETT DIPLOMÁVAL, AKKOR A MINDENKORI FIZETŐS TANDÍJNAK MEGFELELŐ ÖSSZEGET EGYBEN AZONNAL KICSENGETEM! Nem vagyunk elég gazdagok, hogy MI képezzünk orvosokat SVÉDORSZÁG és NORVÉGIA részére. VAGY akkor az EU csengessen valamit érte a MAGYAR egyetemeknek. Vagy bárki.

Ez az egész foshalom, amivé lett ez a 93ezer km2, engem a HIT GYÜLEKEZETÉRE emlékeztet, ott is hisznek folyamatosan valamiben, haha. ITT azt hiszik 50-60éve, hogy még most egy kicsit meghúzzuk a nadrágszíjat,és akkor nemsokára jó lesz. (kinek?) Ott is van egy vezető elit, aki hülyét csinál a hívekből, és kihasználja őket, megalázza, stb.. OTT viszont könnyebb kilépni, innen csak áttelepülni lehet(?) egy MŰKÖDŐ ORSZÁGBA.

Thulsa Doom (törölt) 2008.02.29. 20:11:55

Igazat szóltál dowN. A leghamarabb azt kell megszüntetni, hogy az ingyenes képzésben részesülők a diploma megszerzése után rögtön lelépjenek külföldre. Nyugaton úgy tekintenek ránk, mint valami munkaerő bányára. A mi pénzünkön taníttatott embereket rögtön "kitermelik" innen, a "meddőt" (ingyenélőket, naplopókat) meg itt hagyják a nyakunkon, hogy támogassuk őket.
Sokszor azon csodálkozom, hogy ez az Ország még mindig működik.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.02.29. 20:18:23

akkor most találtatok egy újabb érvet a tandíj mellett ?
Mert, ha fizet is érte, akkor már kevésbbé problémás, hogy az így kapott tudást hol is hasznosítja és azt is tudjuk, hogy adminisztratív módon nem tudjuk fogni őket, hisz szöges ellentétben lenne a munkaerő szabad vándorlásával.
Tehát nem is rossz az a NEM.

Thulsa Doom (törölt) 2008.02.29. 20:35:18

Erre a kérdésre a NEM ugyanolyan ökörség, mint az IGEN, ezt már nemrég kifejtettem, nem akarom még egyszer leírni.
De ha már a NEM-ek mellet állsz, nézd meg a másik fórumon az MSZP kampányplakátját. Ez pont arról szól, hogy milyen jó kimenni külföldre a friss diplomával.
Ha valaki a költség 100%-át kifizeti, akkor ez az ő dolga. De ha abban 1 forint állami pénz is van, az már mindannyiunkat érint.
A mostani tandíjvita ebből a szempontból teljesen lényegtelen, mert ez csak részhozzájárulást jelent, tehát a nagyobbik részt még mindig az Állam, Vagyis többek közt Te és Én fizetjük.
A lényeg itt mindenképpen az, hogy egy olyan rendszert kell kialakítani ahol az államnak MINDEN ESETBEN megtérül a tanulókba történő befektetés. Ez nem Bal, vagy Jobboldal, Igen vagy Nem kérdése, hanem az egyedül fenntartható rendszer.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.02.29. 20:53:23

Nem értelek Kemotox. De, ha már az illető 1 Ft-t is fizet, akkor

a) már több a nullánál, tehát jobban jár az állam, TE, meg én, mint a semmi esetén
b)gyökeresen más hozzáálást vált ki a szolgáltatást használótól, mint az ingyenjószág esetén

Az más kérdés, hogy mik az arányok, függ e szaktól stb.
Ha valamiről pont a tandíjról firkáltam én is a legtöbbet, és itt a szavazáson sajnos az a kérdés, hogy teljesen tandímentes legyen az oktatás, amire a leírtak szerint (a te érveidet is használva ) én csak NEMMEL tudnék válaszolni, és szintén nem párt, meg egyébb szempontból, hanem a józan paraszti ész és logika alapján, illetve leginkább azért, mert én 10-30 év múlva is egy ÉLET- és emiatt szükségszerűen VERSENYKÉPES országban akaorok élni, meg a remélem gyerekem is. Tehát, ha felelősen gondolkodom, akkor Nemet KELL mondanom. 30 év múlva lehet, hogy sem MSZP, sem SZDSZ sem Fidesz nem lesz, de történelmileg el lehet kúrni egy országot egy könnyen a tartalékai felélésével. Nekem a minden legyen ingyenes, meg közös, amit a Fidesz erőltett tisztán a TSZ-esítést, meg a kolhozokat juttatja eszembe. Itt is és a SZU-ban is nagyon durvák voltak a következmények, és nagyon nem akarok még csak hasonlót sem !

Thulsa Doom (törölt) 2008.02.29. 21:10:46

Szerinted melyik a hasznosabb az Ország számára?
Ha egy ingyenes képzésben részesülő orvos itthon marad, vagy az ha mondjuk a felét kifizeti a költségeknek, de a diplomaosztó után rögtön lelép?
Szerintem az első a hasznosabb. de létezik más variáció is.
Ha mind a kettő külföldre megy akkor meg nyilvánvaló, hogy annál a kisebb az Ország vesztesége, aki az oktatása felét kifizette.
Ezért értelmetlen dolog Igen-ekben vagy Nem-ekben gondolkodni.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.02.29. 21:20:48

Rendszerekben kell gondolkodni, és a különböző problémákra, kérdésekre (külföldre megy,mert mehet, és nem kötheted ide és behajtani sem fogod tudni, motiváltság, ország teherbírása, igazságos teherviselés, természetes szabályozódás a piacihoz közelítő jelleg miatt stb.) adott válaszok alapján a tandíjjal kiegészített rendszer a hosszútávon életképes, és én ezért vagyok ellene, ha e rendszert le akarják tiltani. Mert mi is lenne helyette ? Tervgazdálkodás, ami többszörösen bizonyítottan mindig csődöt mond előbb-utóbb és ezt nekünk exszocialista állampolgároknak illene fejből vágni. Egy központi tervhivatal 10 vagy akár 100 embere sose tud annyi információt összegezni, mint a piac. És fogadjuk már el, hogy a tudás is árucikk. Ettől még létezhet külön lekiismeret, elvont beállítottság, művészlélek, mert az illetőnek egyénileg az még módosít a tudás áruértékén, te a társadalom hagy árazza már be saját maga, hogy neki összességében éppen mint ér egy fogorvos, tanár, mérnök, bányász, esztergályos stb.

Thulsa Doom (törölt) 2008.02.29. 21:45:44

A tervgazdálkodás akkor visz csődbe, ha a tervet hülyék készítik. Minden működő dolog úgy indul el, hogy először valaki megtervezi.
Mondok neked egy lehetséges változatot.
Az Állam szerződést köt mondjuk az Orvostudományira felvételt nyert tanulóval, hogy teljes egészében átvállalja az oktatása költségeit, ha 10 évig egy megadott kórházban dolgozik. Ha ezt nem vállalja akoor is tanulhat, de akkor ki kell fizetnie az oktatás teljes költségét, és a diploma után oda mehet ahová akar.
Ez a módszer már kiválóan működik szinte minden nagy multicégnél.
Miért kéne nekünk feltalálni a melegvizet, vagy idióta Igen-Nem vitákra fecsérelni az energiánkat?
Vannak már bejáratott módszerek, amiket alkalmazni lehetne.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.02.29. 22:20:43

Bocs, de hiányos, és nem jó. Ok, lehet, hogy csak szerintem, de nekem nagyon nem.

Hiányok:
-mi van, ha szar az illető, és végigxsinálja, de inkább ne is dolgozzon
-megadott korház ? össze-vissza alakulnak, megszűnnek összevonnak legfrissebb Schöpf-Mérei. Mi van,ha akkor nem kell annyi orvos, vagy a Szlovákok lesznek olyan hülyék, hogy megszüntetik a biztosítókat, orvosnak szar lesz lenni, pont az állami szabályozás miatt és még fele annyi pénzért is átjönnének, mint a te 10 évre lekötötted, tiszta bukta (és magyarul tudó is lenne köztük)
-tudod, hogy mit bír el az ország tíz év múlva?
-mi van, ha van egy halom nem 10 évre elkötelezett, de sokkal jobb eredménnyel végző egyén, akit nem veszel fel a lekötés miatt a korházba, te meg fiadat, lányodat kénytelen vagy a tudására bízni, mert ővé a hely 10 évig ?
lenne még jópár, de ez is mutatja, hogy egy tervhivatal SOHA nem fog tudni számolni az összes tényezővel, ráadásul a tervezőket, hogy motiválod, hogy ne legyenek hülyék ? Hogy 10 évre előre mindent lássanak ?
Sehogy sem tudod, mert csak 10 év múlva derül ki esetleg, hogy jó volt a keretszámítás, de a személyi kérdéseket még ők sem tudják kiszűrni, tehát, nagy eséllyel majd hasraütnek
Aztán lehet, hogy a taxisofőr is orvos lesz (ez volt a mérnökökkel a rendszerváltáskor), vagy éppen műtétek maradnak el ( ez van most a szakmunkásoknál, mert fölnyomták az egyetemi, főiskolai férőhelyek számát). Értsd meg a piac tudja összegezni a legtöbb infót.
Egy gazdagmulti bevállalhat olyat, amit te mondasz, mert van háttere, de azt is csak kritikus versenyhelyzetben, és azt is csak jóval rövidebb időtávra teszi meg és kisebb mértékben (ad kieg ösztöndíjat, de nem az egészet, és csak az utolsó 2 évre mondjuk, amúgy nem szereti egy profi HR, mert az embert nem ismerik eléggé még ilyenkor)
Egyébként közgázon volt ugyanez amit te most javasolsz, a hadigazdaság tanszéken. Adtak 40 e plusz pénzt havonta, ha a sereghez menttél volna, de, szinte mindenki talált zsetonban jobb helyet, amiből kifizette a minimális büntető összeget és rohadtul jól járt az állam költségére. És miért ? Mert a hadügy szintén állami cég, és az ottani állami mentalitással nem figyeltek arra, hogy egyenértékű legyen a bünti a kifizetéssel.
Vagy a másik verzió, hogy a csókosok kerülnek helyzetbe, mert kibulizzák.
A piac nem tökéletes, szabályozni, figyelni kell rá, de még mindig messze hatékonyabb, mint egy tervhivatal. És emiatt lenne jó mind a 3 területre: korház, rendelő, felsőoktatás. De a többség agyilag szocialista, mert majd jobb, ha más megoldja a más pénzén, ami valójában a sajátja az adók miatt. Vagy szemét módon ingyenél az állami juttatásokból, de ennek a vége hosszútávon a teljes ÁLLAMCSŐD.
Az az igazi baj, hogy az emberek nem gondolnak arra, hogy lehet itt még sokkalta rosszabb, pl. ha elszál az euro vagy nagyon bedől az USA.
És akkor tényleg csak a leghatékonyabb és takarékosabb országok fognak túlélni. A többi megy a lvesbe, Albánia színvonalára. És akkor már lehet, hoyg kevés lesz 3 Bokros Lajos is.

Thulsa Doom (törölt) 2008.02.29. 23:00:12

Az általam leírt módszer létezik, többek közt az én munkahelyemen is, és ráadásul még működik is.
Persze nem lehet minden opciót figyelembe venni, de annak nincs értelme, ha azon kezdünk el filózni, hogy mi lesz, ha figura, miután elvégezte az ingyenes képzést és szerzódést kötött, hasbaszúrja magát vagy elüti a pesti gyors.

A legszebb az egészben, hogy az ilyen fórumokon mint ez is, konkrétabb és értelmesebb viták zajlanak mint a Parlamentben. Ha elmész szavazni, akkor sok sikert hozzá. Nekem már elegem van abból, hogy barom pártok hülyeségeihez asszisztáljak. Jó éjt.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.02.29. 23:28:10

CrL, ez a kellemetlen !

money.cnn.com/2008/01/29/news/economy/home_ownership_vacancies/index.htm

a lényeg: rekord számú háztartás bukja el az egész házát az USA-ban

és mit reagál az ottani konzervatív erők vezetője, a republikánis elnök:

money.cnn.com/2008/02/28/news/economy/bush_press_conference/index.htm

azaz: Nem, nem írja alá az ingatlanos segélytervet, mert azzal csak a felelőtlen, önállótlan házvásárlókat, spekulánsokat és hitelezőket segítenék ki, és a piac lassabban tisztulna ki. Rosszul döntöttek !

És mi van nálunk, miben hirdet a Fidesz egyéni felelősségválalást ?

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.02.29. 23:57:49

Majd Isten segedelmével, meg a magyarok védőszentjének áldásával a dolgokat helyrejakjuk.

Végül is, volt már, hogy megpróbáltunk "Nagyot Álmodni" a magyar szellem erejével (a tények azok olyan csúnya zavarkeltő izék, hagyjuk már nem ?):

www.gportal.hu/portal/donkanyar/

" A doni 2. magyar hadsereg embervesztesége mintegy a fele volt, a több mint százmilliós USA egész második világháborús emberveszteségének. Pearl Harbor, Midway, Saipan, Guadalcanal, Luzon, Tarawa, Okinawa, Guam, Iwo Jima, Szicília, Normandia, Ardennek..., - Don-kanyar."

tewton 2008.03.01. 00:07:24

ez a jobb oldal...
mintegy a fele volt az usa veszteségeinek?

demagóg leszek és cinikus: a kis Magyarország már akkor is tudott teljesíteni, aránytalanul és ereje felétt...

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.01. 00:20:27

Hogy keveredik ide a Don-kanyar? Nem teljesen világos, hogy most a katonáknak kellett volna tandíjat fizetni, mert külföldre mentek harcolni ahelyett hogy itthon védték volna a Mátrát (pocsékolták a drága kiképzést), vagy inkább a piacra kellet volna bízni az egész II. világháborút, ami nyilván sokkal hatékonyabban kezelte volna.

dowNLoad 2008.03.01. 00:33:52

NEM KELLENE IDEKEVERNI az USÁt, mert ők nem szeretnek bukni! Vagyis ha ők buknak, akkor bukik mindenki, ha a Wallst. lemegy 5%-ot, akkor a BUX (milyen név egy tőzsdének hahaha) lemegy 25%-ot. A VILÁG többi részén szétterítik a BUKTÁT, hogy otthon ne legyen akkora gáz, mármint az USá-n belül, ez látszik a HOUSING BUBBLE-ból is, ami egy AMERIKAI pilótajáték volt, de sikerült idegyűrűznie, pedig amikor NYERÉSBEN VOLT, akkor NEM NYERTÜNK RAJTA, csak ha bukás van, akkor vagyunk ott az 1.vonalban. A FÜGGŐSÉGET KELL CSÖKKENTENI, különben BUKTA lesz. (mindenben, energia, élelmiszer, stb..)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.01. 14:15:06

Azt hiszem itt az ideje, hogy némileg kiigazítsuk "ez a jobboldal..." honfitársunkat, aki a jobboldalt összekeveri a piaci fundamentalizmussal.
1, A kettő nem ugyanaz, de ingyér nem hozok példákat, nézzen utána mindneki maga.
2, A jobbosok-konzervatívok piacpártiságának egyik fontos szempontja az, hogy a piac korlátozza a központi kormányzat hatalmát; nő az egyén döntési szabadsága, mozgástere. Na most, ha valami, akkor a mai magyarországi "reformnak" nevezett cselekedetek nem csökkentik a központi hatalmat, de nem is azt célozzák! A mai "reformereink" vagy dogmatikusok, akik megtanultak egy leckét és azt ismétlik (ugyanilyen lelkes dogmatikus szövegeket nyomtak a 40-50-es években a tervezéssel kapcsolatban a haladók, akkor állítólag az volt a haladás útja); vagy csak a koalás lenyúlásokhoz keresnek valami magyarázatot.

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.01. 14:31:32

Ne csodálkozz, Tölgy. Ma minden közgazdasági iskolában ezt tanítják. Ha megtanulod a leckét és ugyanúgy visszamondod 5-öst kapsz és megdícsérnek. Ha meg más véleményed van, akkor már nem vagy jó tanuló. Az embereknek csak egy kis része "éli túl" ezt az idomítást.
A valóságot sehol nem tanítják, hogy a világon sehol nem érvényesül tisztán a verseny, mindenhol a kapcsolati tőke és a háttérmegegyezések irányítanak.
Persze ahol ezt túlzásba viszik (mint sajnos pl. nálunk), ott az egész rendszer összeomlik.
A piaci fundamentalizmus csak a tankönyvekben működik. Az ezt vallók nemhiába nem viszik többre tanulmányok és tankönyvek írogatásánál, vagy egy előadói állásnál.

Carnivora (törölt) 2008.03.01. 14:46:18

MEGHÍVÓ


Az alábbiak közzétételére kérték szerkesztőségünket:

"Kedves Barátaink, Szimpatizánsok!!!

Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó!

Ahogy jeleztük nektek, a szimpátiatüntetést csak elhalasztottuk. Célunk, hogy támogassuk Gyurcsány Ferencet, a reformokat és az új polgárosodási politikát.

Nem mondunk le arról, hogy gondolkodó civilekként egy békés, jó hangulatú rendezvényen megmutassuk: mi is itt vagyunk az annyit hivatkozott " egész nép" szerves részeként, de a magunk véleményével!

Az új helyszín és időpont:

Budapest, XIII., Szent István park, 2008. március 1. (szombat) 14 óra

Kérjük, most is álljatok mellénk, gyertek velünk a jó cél érdekében!

Álljunk ki együtt a Miniszterelnök úr és a programja mellett, segítsük a kormányt a népszavazás kampányában, és ítéljük el az erőszakot, a megfélemlítést, a gyűlöletbeszédet!

Többen többre megyünk, már bebizonyítottuk 2006 tavaszán.

Kérjük a résztvevőket, hogy az esetleges provokációkra ne reagáljon senki, tiltott önkényuralmi jelképet ne viseljen és ne hozzon!

Várunk minden jó szándékú szimpatizánst!

Megígértük, megcsináljuk!!!

Húzzunk Bele!


Üdvözlettel: a Szervezők"

-

Nagy lehet a tömeg :D

Carnivora (törölt) 2008.03.01. 14:48:58

Immár másodszor nem lett semmi a miniszterelnök politikáját támogatók demonstrációból. Igaz, szemben az első januári kísérlettel, ami még a szervezés stádiumában hamvába holt, most legalább a szervezők odaértek a kormánypárti tüntetésre.


Ám a vihar jött, s a kormányfő hívei mentek. A rendezvény házigazdái tudósítónk szerint futva kerestek menedéket, hogy megússzák a jégverést. Ám a távozás nem sikerült túl flottul, ugyanis a rendőrség biztonsági okokra hivatkozva lezárta a megmozdulás helyszínéül szolgáló szent István park valamennyi bejáratát, a főkapu kivételével. Így a vihar elől futók kénytelenek voltak szépen sorba állni kijutáskor, és tűrni, hogy verje őket az eső.

-

Upsz :D

tevevanegypupu 2008.03.01. 15:09:26

Hihi, az ordogi fidesz keze lehet a viharban.Nagyon szerencses idozites.(:

tewton 2008.03.01. 16:18:08

"szerves részeként, de a magunk véleményével"
:)
khmmm. a MSZP mint demokratrikus párt, pártfegyelmik, egyemberként megszavazott pártelnök. Népi demokráciánk lassan épül.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.01. 16:42:36

Kemotox ! Nagyon kíváncsi lennék te hol éled meg a valóságot, légyszi írd le. Mert amikor azt írod, hogy nálatok ez működik, akkor ez információs szempontbó semmi. Ha tényekről kellene beszélni, akkor feltünően elmaradnak azok.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.01. 17:10:12

Kedves tölgy ! Én nem keverek semmit, csak ti tesztek úgy, mintha az normális lenne, ami ma jobboldaliság címen művelődik itt, nem másutt, és ez fontos. Ha neked a magábiztósítói rendszer vagy a tandíj bevezetése és ezért az állami újreolosztás csökkenése nem a központi hatalom csökkentésétm a piac és az egyéni döntési szabadság szerepének növelését jelentik, akkor nem tudom mi. Ti mindent az alapján néztek, amit Orbán mond, a tények nem számítanak illetve azt hozzáigazítjátok a mondókához. Csehországban jobboldali kormány vezette be most a vizitdíjat és alakítja tovább a rendszert a magánbiztosítók irányába. Szlovákiában az előző polgári koalíció lépte meg ugyanezt és a mostani szociáldemokrata vezetésű csinálta részben vissza, Németországban negyedévente fix 10 euró, ha többször mész, ha nem és ki a kancellár Merkel a CDU-tól . Most akkor nem olvastok egyáltalán csak Nemzetet, meg HírTv-t, vagy amit másutt leírnak ezt nem értitek ?

dowNLoad 2008.03.01. 17:36:07

HAHAHA jégverés, eső, a villám nem csapott bele valamelyik eltorzult fejébe? Isten nem ver bottal. Magyarbálint is nagy tömegeket vonzott, 1 db eltévedt valaki hallgatott bele Debrecenben.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.01. 17:37:09

Nem bazalttufa, hogy hasonlóan szellemes legyek én arra gondoltam, hogy miután fejlövést kaptak egy ruszkitól kötelezően kifizették volna a vizitdíjat a helyszínen a szanitécnek, mielőtt belehalnak, hogy ezzel is példát mutassanak. Nyilván.

Az összes példa, cikk azt illusztrálja, hogy magyarországon nem divat gondolkodni, csaak izomból, agyatlanul, aki nincs velünk ellenünk van:
www.rtlklub.hu/videotar/?vkatid=8&videoid=080227301&adasid=4327

de ugyanígy árulózott Mikola, amikor néhány orvos felemelte a szavát a vizitdíj mellet.

De, hát ez is a lényeg, nem jó, ha az emberek szétnéznek gondolkoznak. Amikor az a szlogen, hogy most sikat spórolhat nem jelent mást, hogy 300 Ft-ért megveszik a szavazatodat, így ugyanúgy lenéznek ezzel, mint a cigányt Szabolcsban, akit megvesznek egy konzervvel.

Tényleg milyen érzés, hogy a kedvencetek egy 8 általánossal se bíró cigány színvonalán kezel titeteket az ilyen kérdésekkel ?

Mert, ha szerinte az itt a kérdés, hogy el kell e küldeni Gyurcsányt, akkor miért nem azt rakatták a szavazólapra ?? !!!

Tudta Orbán, hogy egyszerűbb belógatni a 300 Ft-t, meg az 500-at, emg a tandíjat, oszt van olyan hülye az átlagmagyar, hogy hirtelen tényleg csak azt látja mennyit spóról. Nekik megéri Ti fizetitek majd ki a hiányzót a saját adótokkal.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.01. 17:51:26

Kemo

"A valóságot sehol nem tanítják, hogy a világon sehol nem érvényesül tisztán a verseny, mindenhol a kapcsolati tőke és a háttérmegegyezések irányítanak."

No ez így nem igaz. Stiglitz: asszimetrikus információk, piaci kudarcok: monopóliumok, monopszoniumok, kartelek stb, stb.

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.01. 18:37:10

Én nem vagyok közgazdász, csak azt látom magam körül, hogy egy egyszerű parasztember, aki minden hónapban eljár a vásárba adni-venni, többet tud a piac működéséről és a piacgazdaságról, mint egy friss diplomás közgazdász.
Ez azért elég szomorú.
Nekem van több frissen végzett ismerősöm is, de mondhatom, többre mentek volna, ha végignézik a Magyar Népmesék rajzfilmeket, mint a tankönyveikkel. Olyan gyerekes elképzeléseik vannak a világról, hogy csak azért nem röhögöm ki őket hangosan, mert nem akarok megbántani senkit.
Persze akit tényleg érdekel az amit tanul, az máshonnan is utánanéz a dolgoknak. Ez azonban max 5-10%. a többi meg csak a papír megszerzése miatt jár iskolába. Mindíg az aktuális vizsgákra magolnak, hogy aztán a számonkérés után két héttel már fingjuk ne legyen arról, hogy mit tanultak nemrég. Az ilyen embereket nem kéne mindenáron egyetemre tolni.
Persze ehhez az kéne, hogy a kétkezi munkának is becsülete legyen.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.01. 19:04:15

ez a jobboldal....
rendben én nem gondolkodom, csak a Zorbán szavait lesem, meg a Nemzetet és a Rémhírtv-t.
De úgy látom, belátod az 1, pontomat.
A 2. pontot mintha nem értenéd. Mitől is csökken a kormányzat hatalma, ha az eddigi adók, járulékok mellé még fizettet velem tandíjat és egyéb díjakat? Ezzel a kormányzati elvonás nő, tehát a kormányzati hatalom. (Az új eü biztosítási tv. meg mintha megszüntetné a gyakorlatban a szabad orvosválasztást, azaz csökkenti a szabadságomat.)
Neked akkor lenne igazad a piacpárti retorikáddal igazolva a koalát, ha a koala ezekkel a lépésekkel együtt csökkentené a közhatalom révén beszedett pénzeket.
Ha te piacpárti vagy és jobbos, akkor nyilván ismered von Misest és az osztrák iskolát. Nem a polgárok több fizetése mellett érvelnek, hanem az állam kivonulása mellett. Még egyszer: ha a kormányzat kivonul a zsebeinkből, akkor nő a döntési szabadságunk, és csökken a kormányzat hatalma. Erről a jelenlégi intézkedésekben szó nincs, és a szándékot sem látom. Ez símán pénzbehajtás és az adóbérlés modern formája (valakik megkapják egy-egy megye kötelezően befizetett eü járadékait és VALAMIT kell majd nyújtaniuk érte, hol itt a piac és öngondoskodás?).
A piaccal érvelni a jelen helyzetben vagy a piacpárti szerzők érveinek nem értésére utal, vagy szerecsenmosdatásra. Melyiket vállalod magadra inkább?

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.01. 19:07:16

Na Kemotox ezzel egyetértek. Az oktatás gyakorlatiassága egy másik probléma, és bár lehet, hogy most már erőltetetnek gondolod, gondoljátok úgy érzem a tandíj itt is segíthene, a motiváltság és így a valós tájékozottság igényének kikényszerítésével. Valahol ezt mutatja ez is, már ami a tanári vonalat illeti:
index.hu/politika/belfold/tandij9265/
Én már középiskolásként szereltem bringát, voltam recepciós, meg londíner a suli mellett vidéken. Aztán tolmács, fordító meg tanácsadói aszisztens megint suli mellett. Szóval volt mindenféle meló, és amikor Ágika a műkörmös kezét dörzsölgeti szomorúan a tandíj miatt ez is eszembe jut. Volt olyan haver aki egy egész nyáron át triciklizte a túristákat Floridában, meg takarított és éjjeliőrködött egyszerre, de végül egy egész évet ki tudott fizetni tök önállóan, szülői segítség nélkül egy USA egyetemen, ami a magyar képzésére ráépítve még egy diplomát adott. Szóval ilyenkor érzem azt, hogy nem is kurva ez az ország, hanem inkább a fürdős kurváké, mert úgy rinyálunk, ha kicsit keményebben kellene tolni a melót. És egy dolog,hogy azt hisszük, hogy meg lehet úszni ezeket, mert ha egyszer a külső versenykörnyezet rákényszerít minket, mert a többiek bevállalják ezt, akkor mi sem tudunk jobbat csak alkalmazkodni vagy bebukjuk végleg. Azon belül finimíthatunk, de nem méretünknél fogva nem mi fingjuk a passzát-szelet.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.01. 19:33:19

tölgy

Persze, ha nem következik adó- és járulékcsökkenés akkor teljesen igazad van, és tény, hogy ez így nincs lefektetve, de látszik, hogy csak erre tudnak kitörni )kormánypártok), nem véletlen az ilyen-olyan csomagok ötlete. És ebben az esetben örülök, hogy Kóka beszólt Gyurcsánynak, mert az ő terve sánta(adórész) és pénzszórás(részvényesdi). Ugyanakkor alapszabály, hogy először a struktúrát kell át- vagy kialakítanod, mielőtt elengednéd a gyeplőt, vakon bízva, abban, hogy az új rendszered majd önti a pénzt és ezért a régiek egy részét már nem kell beszedni. Igen, ezért szív most mindenki, ez az ára, de nem lehet fordítva, mert úgy meg fejre lehet állni. És ez a veszélyes Orbánnál: bemond valamit 2006-ban pl. 20% járulékcsökkentés, mert, hogy az majd biztosan hoz ennyi, annyi plusz pénzt. Ez egy színtiszta hazárdírozás, csak, hogy ő nem kockáztat semmit, ahogy most sem. Viszont Gyéknek nem is maradt más, mint az átalakítások után a terheket csökkenteni, csakhogy ők sem voltak eléggé drasztikusak (biztosítók), ezért kétséges a hatás, de már látszik, hogy az adókkal ill. államadóságra akarnak költeni, ami jó. Ehhez képest Orbán viszont teljes visszakozást jelentet be, és a népszavazással saját magát betonozza be egy olyan ígéretbe, ami csak a meglévő vagy éppen javulásnak indult tendenciák elcseszésére jók.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.01. 19:48:06

ez a jobboldal...
ha a meglévő tendencia a 0,9 majd 0,8 %-os GDP növekedés, vagy az államadósság növekedése, akkor azt törje csak meg a Fidesz vagy aki épp arra jár.
Ferenc tesónak nem hiszek, bocs, ez van. Volt az az öszödi izé. Volt az, hogy nyakra-főre vette fel a hiteleket; volt és van, hogy furcsán folynak el a közpénzek. A tudatosan megemelt inflával elvesz - ahogy ők mondják, "visszavesz" - egy csomó zsét.
Ha valóban piacot akarna, valóban az állam visszavonulását, akkor csökkentené a közkiadásokat a nyugdíjrendszerben (ja, de azok a szavazói), az autópálya-építkezéseken, stb. A 13. havi nyugdíjból hány tandíj jönne ki? Megvan a reform fedezete, csak az a kérdés, kikhez nyúl hozzá.
Francot sem akar Ferenc testvér, de főleg nem piacot és versenyt. Azzal tudod hova jutna ő és a hívei, támogatói?
Most te azt véded, hogy kétszer fizessünk? Én egyszer szeretnék csak, és eleget fizetek adót. És akkor én vagyok a gonosz/irracionális, mert nem akarok kétszer fizetni?

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.01. 20:59:14

ez a jobb, te tényleg ennyire naív vagy? Komolyan gondolod, hogy bárkinek érdeke a mai parlamenti pártok közül a tiszta piaci verseny létrehozása?
Ha máról holnapra a tiszta verseny érvényesülne, az egész hatalmi elit éhendöglene.
Szerinted mit csinálna Kóka vagy Gyurcsány az Államtól lopott vagyona és a kapcsolati tőkéje nélkül? Még egy szarhányó vasvillát sem lehetne rájuk bízni, mert azt is elrontanák.
És mit csinálnának a pártok kőré gyűlt megmondóemberek, médiacsoportok egy tiszta versenyben? Bolgargyuribácsi, Bánó, Acél meg a többiek, ha kiesne a szájukból az állami csöcs?
Az egész magyar politikai elit olyan mint egy rákos daganat. Nem fogják fel, hogy már átbillentek azon a ponton ahonnan már nincs tovább. Én azért vagyok optimista, mert az összeomlás most már elkerülhetetlen. Csak úgy tudunk elindulni, ha ezt a koloncot, amit a rendszerváltás utáni elit jelent lerázzuk magunkról. Ha nyitott szemmel és füllel járnátok akkor már észrevettétek volna, hogy az Ország már elindult ebbe az irányba. Persze a mai pártok legbelsőbb rajongótábora lesz az utolsó, aki ezt észreveszi.

Google 2008.03.02. 12:44:09

És ezt a koloncot az al anarchia segítségével fogjuk lerázni, vagy hogyan? Ne szavazzunk, mi?
És a Mester mit csinál? Hasra fekszik, s úgy irkál?
Nyitott szemmel és füllel azt látjuk, hogy az Ország a legrosszabb irányba indult el. Ezért IGEN-t fogunk mondani arra, hogy amit lehet, azt sietve semmisítsenek meg!
Rendszerváltás utáni elitet lelőnnétek, ugye?
De miért mindenkit? Miért nem csak azokat, akik csaltak, hazudtak és loptak?
Bűnös nép, korupt elit, van ilyen? Ne tereljetek egy karámba bűnöst s vétlent, nem lesz jó!

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.02. 16:01:40

Google, menj el nyugodtan szavazni. Nem oszt, nem szoroz. A rendszerváltásd utáni elit valóban két részből áll. Az egyik a köztörvéses bűnözői kategória, a másik meg az impotens, tehetetlen emberek, akik 20-év alatt sem tudtak mit kezdeni az előzőekkel.
Akárhogy is csűröd-csavarod, az egyetlen Orbáni örökség maga Meddgyesi és Gyurcsány.
Ha húsz év alatt a "jobboldal" teljesítménye nulla, akkor 200-év alatt is annyi lesz.
Képtelenek voltak megbírkózni a feladattal, amit rájuk mért a történelem.
Én nem akarlak meggyőzni semmiről. Az események folyása majd átformálja a te gondolkodásod is.

CrL 2008.03.02. 16:41:44

kemo: és a teljes apátiával-nihillel-kurucos mind fos!-al lehet vmire jutni? most komolyan.

csak azért kérdem mert akkor igy akarva akaratlanul egy platformra kerülsz a ne menj szavazni! propagandával. és ahhoz nem kell menza tagság, hogy megállapitsuk, a jobboldal teljesitménye harmatgyenge volt és az is. de 40 év agyhalál után 2 x 4 évből csodát illúzió lenne várni, főleg hogy a nulláról kellet kezdeni és itt nem volt 'forradalom' csak háttérben első perc óta ott háttéralkudozott - titokvillázott - mutyizott - lopott annak a negyvenévnek az öröksége és gyermekei, aminek egyik fejleménye egy végzetes szdsz-mszp koalició 94-ben majd egy osztogató apaként majd technokrata kapitalista szuperhősként visszatérő 'baloldal', 2002 óta látjuk milyen eredménnyel. (természetesen a jobboldal is rapid eljátszotta a hitelét, ugyanúgy háttéralkudozott, lopott és visszaélt a hatalommal, ez tagadhatatlan.)

de valahol most a kiutat kell keresni ebből a mostani spirálból és erre jelen pillantban vannak adott lehetőségek amivel lehet élni, de persze nem kötelező. és ha most nem érnek semmit, akkor 2 év múlva megint adódnak választási lehetőségek. persze ott sem kötelező dönteni. épp ez jön jól mindig azoknak akik a demokráciával perpill visszaélnek.

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.02. 17:57:19

Amit leírtam, azok puszta ténymegállapítások.
Én nem akarom elvenni a hitedet abban, hogy reménykedj benne, hogy aki százból százszor elbeszta az ebédet, az majd százegyedszerre jót fog főzni.
Én már nem hiszek benne.
Te a mostani népszavazást lehetőségként értékeled, én pedig a 101.haszontalan pótcselekvésnek, amivel újra csak a saját híveit bassza át a Fidesz, és amortizálja tovább a már egyébként sem acélos és elszánt táborát.
Viktor azt ígérte, hogy majd a népszavazás után megbukik a kormány és jobb lesz. Majd meglátjuk kinek lesz igaza tizedikén. Neked vagy nekem.

CrL 2008.03.02. 19:41:37

kemo: neked, ha erre a kérdésre bontod le. de ki beszélt itt kormánybuktatásról? én hála égnek nem a fidesz v orbán viktor vagyok, sosem hittem benne hogy ilyen következménye lenne a népszavazásnak. másféle következményei viszont lesznek. amúgy is én adott lehetőségekről beszéltem ami oda vezet, hogy a mostani dolgokból elmozduljunk vmerre, mert erőszak & utca vagy fotel & kiábrándultság nem hoz változást. az mindig csak az adott kormányt erősiti. és ez az amit a jelenlegi egyáltalán nem érdemel meg. ez nem tény, csupán vélemény.

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.02. 20:35:46

Hát éppen az "ellenzék" vezére, Viktor beszélt kormánybuktatásról.
Nemrég olvastam egy közvélemény-kutatást, ahol kihozták, hogy az igennel szavazók többsége abban hisz, hogy a népszavazás után a kormány lemond.
Nekik mit fog mondani ez a barom, miután a kormány megint nem mondott le? Bocsi, de majd legközelebb lemondanak?
Miért kell hülyíteni azokat az egyszerű, becsületes embereket, akik még mindig készpénznek veszik Orbán szavát? Szerintem meg éppen az kedvez Gyurcsánynak és az MSZP-nek, hogy ilyen kretének vezetik az ellenzéket.
Ezekkel a büdos életbe nem lehet leváltani őket.
Minnél előbb eltűnnek a színről, annál jobb.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.03. 21:02:32

Eddig csak Kemotoxnál derült ki, hogy mi nem, de a többiek esetében is izgi lehetne, mert szerintem ez igenis nagyban befolyásolja, hogy ki mit és pláne milyen alapokról mond.
Egyet kérnék ettől az önjelölt jobboldaltól, ami egyszerűen nem az, hogy, legalább hagyja már azokat megtörténni gazdasági fronton, amit más valós jobboldali, konzervatív erők maguktué visznek előre (cseh, szlovák, német, usa kásd, feljebb), aztán felőlem agyaljatok aton, hogy Morvai antiszemita vagy sem a megfelelő blogban.
Ja, és Tölgy !

A megszorító intézkedésenek, csomagoknak közgazdaságilag az a természete, hogy GDP le, egyén szarul érzi magát stb. cserébe az egyensúly javulásáért, mint Bokros csomag is. És azért mert gyensúlytalanság az előzmény, tehát hiába fizettél lehet, hogy az sem elég, mert pazarló a rendszer (eü, oktatás, nyugdíj) és/vagy többen potyáznak:
index.hu/gazdasag/magyar/egyval080225/

vagy szarnak a szükséges fegyelemre (azért lássuk be röhej, hogy egyrészt rinyálnak, hogy forráshiányos az eü, de csesznek a minumot ellenőrizni, ez az, amit egy magánbiztosító biztos nem engedne):
index.hu/politika/belfold/lfu0303/

Szóval, írjuk már meg, ha lehet ki milyen háttérrel kommentál, mert úgy jobban érthető egy adott álláspont.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.04. 01:37:20

ez a jobboldal...
"A megszorító intézkedésenek, csomagoknak közgazdaságilag az a természete, hogy GDP le, egyén szarul érzi magát stb. cserébe az egyensúly javulásáért, mint Bokros csomag is."
Értem, akkor Pol Pot és hasonló alakok egészen jobboldaliak voltak? Sztálin Ukrajnában jobboldali volt? - Hisz szarul érezték magukat, megszorítás volt, a GDP a nulla, azaz az egyensúly felé konvergált. Ne nézzen már hülyének mindenkit a FIB vagy a MEH vagy ahonnan írsz! Milyen háttérrel kommentezik kicsoda? :))

A jobbos nem attól jobbos, hogy szívat, kétszer fizettet, stb. Akkor a kommancsok, jakobinusok voltak a legjobberebbek szerinted. (Bár láthatóan oda akarsz kilyukadni, hogy Mo-n a kommancsok a jobbosok - nem, hombre, azt csak szeretnéd. Fogadd el komcsik szekerét tolod!) Eddig a jobbossággal a piacpártiságot azonosítottad - majd ezt félreteszed, belátva, hogy ez tarthatatlan így önmagában. Most meg a szivatással lenne azonos a jobb?

"az önjelölt jobboldaltól, ami egyszerűen nem az" - minden oldal önjelölt. A politikai identitást ki a franc osztja ki? Az MSZMP KB vagy Apró Piri néni? Azt kívülről ráolvasni az ellenfélre, hogy nem az, aminek állítja magát... nevetséges. A box meccsen az egyik boxoló átszól a másoknak: Te nem is vagy boxoló! Vagy hogy gondolod ezt?

A jobboldalt nem csak és nem feltétlenül a piacpártiság jellemzi, tessék tájékozódni. Abortusz-ügy, bevándorlás-ügy, stb...
Másrészt, a mai magyar koala nem piacpárti, hanem egyszerűen tolvaj, és a piac retorikát használja. Utoljára liberósnak 2002 tavaszán hittem el, hogy piacpárti, aztán a koala győzelme után a csőd szélén álló cégét a Környezetvédelmi Miniszterasszony megdobta egy 64 millás "átvilágítási" megrendeléssel. Ballibek közt élve, a pályázatokat figyelve látszik mennyire szeretik a versenyt.

Azt meg még mindig nem válaszoltad meg, hogy a nagy "piacpártiság" mellett miért tartja fenn a koala a szocializmust 4 millió ember (nyugdíjas és egyéb járadékos) számára, ha nem szavazatvásárlás céljából? A rokkantnyuggerek fogják modernizálni Mo-t? Mesélj még ilyeneket, lécci, lécci!

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.03.04. 07:58:25

"ez a jobb oldal ?! ..nem is tudom... 2008.03.01. 17:37:09

Mert, ha szerinte az itt a kérdés, hogy el kell e küldeni Gyurcsányt, akkor miért nem azt rakatták a szavazólapra ?? !!!"

Mert peldaul minimum az Alkotmanyborosagon elbukna?

Valoszinuleg mar a ket kriptokomcsin, az Emilian es a Peteren nem menne at.

Tudod, a torveny kimondja, hogy mirol lehet nepszavazni es mirol nem. Tenyleg nem tudod, vagy csak szandekosan vagy demagog?

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.05. 05:46:23

Hát tölgy ez KÉSZ ! Pol Pot és a megszorító intézkedések azok tényleg egy és ugyanaz ! Szerinted, és szerintem rögtön tárgyald is meg Istvánnal, mert ugye Viki bácsi magyarázza, hogy itt mi mindenről szó van, és nem is a vizit meg egyébb díjak a lényeg. Ja, nem lehet ?! Akkor minek szavaztat 5 Mrd-ért, meg majd ősszel is. És tölgy itt vannak a nyugdíjasaid, Istvánnak meg demagógia, hogy mindenki jól érezze magát:


www.24ora.hu/index.php?apps=cikk_kozponti&cikk=126380


Amúgy meg tölgy mikor bratyizott Kóka a nyugdíjasokkal mert nem emlékeszem, Tudom, hogy a szocik rendesen, de Johny fijúra nem emlékszem.

Nem baj cigányok, csak aztat nem írtem, hogy tezsvíreitek 3000 pízt is kápták, ha ide-oda szavzódni köllött titeket meg Viktor átver 300, meg 500 Ft-os kérdésekkel. Hát, de dikkmá ! Há', hogy van ez tezsvírek ?!!!

index.hu/video/2008/03/03/ki_az_a_tejfel_laszlo/

Ja, jöhetne erről is poszt, hogy mit szóla a HírTv ismételt autofellációjához a helyi érdekű közönség. Köszi, puszi.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.05. 08:35:21

Az ember aki jobbosnak hiszi magát...

A nyuggerek lettek a királycsinálók ebben a lángoktól ölelt kis hazában. Azok emeltek fel Ferencet és azok zavarhatják el.
A cigány-szavazatvásárlás ügynek mi köze a jobb vagy baloldali politika kérdéséhez?

Látom kifogytál az érvekből. A maszop-szadista koala mellett nehéz is érveket találni. Szar lehet szadeszesnek lenni különben is - ha komolyan veszed a piac-pártiságot, akkor mit keresel a szocikkal egy kormányban (a mostani kampányplakátotok éppen a koalás társatok ellen szól)? Tulajdonképpen, sajnállak kicsit. Vigasztalódj, legalább ott vagytok könyékig a mézes bödönben.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.05. 21:27:04

Köszi Turul. Értem a célzást, de az igazán sajnálatos, hogy azzal, hogy még most nem, de beszélnek az elkerülhetetlen szigorításról sokszor csak ők számítanak radikálisnak,meg piaci fundamentalistának (tölgy), csak azért, mert a racionaltást megjelenítik néhány területen vagy próbálják. És igen sokszor visszakoznak, meghátrálnak felesleges kompromisszumok keretében. Kár, hogy sokszor az így megmaradt semmire kell azt mondani, hogy valami (szerintem eü biztosítók)
Tölgynek külön köszönöm, hogy ilyen sokaoldalúnak tart: FIB-es, MEH-es, elvtársból most éppen szadeszos. Leírtam, nekem nyolc csak valaki csinálja már. És azért erről szólt az a Demján cikk is.
Amúgy nem kötekedni akartam Turul, de arra gondoltam, hogy ti, mint, ha jól tudom hivatásosabb újságírók birtok előfizetésekkel, amivel leszedhető ilyenkor egy teljes cikk is. De mindenképpen megéri végignyálazni. Ajánlanám még a Jaksity interjút is korábról. Ezek az arcok azért élesben játszanak több fronton úgy, hogy nem véletlenül van nevük, talán mondanak okosat. Egy másik, amibe ti is belefuthattatok:
index.hu/gazdasag/magyar/ham080304/
és, amiért én megint csak nem tudok kibékülnek a honi jobboldalisággal ezen a téren:
index.hu/politika/kulfold/tandij080305/

és innen a kedvencem a végéről :"kényelmetlen felelősséget" (tandíj) igyekeznek átruházni. CDU, Németo és nem álszent, miközben villog a Fidesz banner a címlapon, hogy a "felelős döntés". Ja, a CDU-t meg megszállta a sátán odaát ugye ?
És olvasok tovább, és már az anarchisták is szimpatikusabbak lesznek, mert a képmutatás az már bicskanyitogató:
killtheradical.blog.hu/2008/03/05/la_fontaine_kapja_be
Ja, ja a szocik is a sztori része, de ennél a szavazásnál nálunk most éppen narancsban adják az NDK-s tartományok sötétségét.