Ilyen ország pedig nincs LXV. - létszámbővítés elektronikus ügyintézés miatt
2007. december 04. írta: TuRuL_2k2

Ilyen ország pedig nincs LXV. - létszámbővítés elektronikus ügyintézés miatt

"A kormány még a nyáron határozott arról, hogy az APEH létszáma több mint 1700 fővel bővülhet. Létszámbővítésre azért is szükség van, mert a jövő évi feladatok közt van az ügyintézés további elektronizálása is." - írja a Világgazdaság.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr67251870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Memph 2007.12.04. 11:19:45

Aztakurta. APEH Windows XP/Vista Support Team vagy mi? :)

nénike · http://mandiner.hu 2007.12.04. 11:28:11

Gépírónő dandár. Mert ugye a papír alapú adatokat valakinek be kell vinnie a rendszerbe.

jbb 2007.12.04. 11:33:54

Logikus. Első a versenyképesség! Második pedig a fradi, nem?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.04. 11:38:04

Murphy törvénykönyvéből: "Tévedni emberi dolog, de úgy igazán összekutyulni valamit ma már csakis számítógéppel lehetséges!"

Droid 2007.12.04. 12:47:48

Apeh=adórendőrség.

eN 2007.12.04. 13:20:03

Pedig egyszeru: azert kell tobb ember, mert az elektronikusan bejott adatokat valakinek ki kell nyomtatni, iktatni, majd szepen lefuzve az irattarnak tovabbitani.

ckp 2007.12.04. 13:48:37

És azt az 1700 embert el is kel tartani valamiből. Ezért kell emelni az adókat.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.12.04. 15:03:47

1/2 off;
a kva emagyarorszag oldalon megprobaltam megcsinalni 3x is azt, hogy a ceges auto forgalmijaban a cimet, mert megvaltozott.

az oldalon elinditottam az ugyet. intuitiv figura vagyok, ezert az alapszintu buktatokon simat atrepultem:

pl. ha megadsz cegjegyzekszamot, akkor nem kell kitolteni a mezokbe a ceg cimet, stb, stb. persze dedisable-zni mar nem lehetne azokat a ruhes mezoket ha amugy se lehet belejuk irni, ehelyett egy kis ablakban jelenik meg hangyafasznyi betukkel, hogy ide ne irjal mar.

a kovetkezo dolog a cegjegyzekszam formatuma volt, ami sehol nincs megadva, es amit a cegbirosag rair a vegzesre, az persze rossz formatum. probalkozik az user, aztan csak sikerul. hat sikerult nekem is.

a dolog ami miatt vegul is elmentem intezni mindent a 0-rol az okmanyirodaba, az a kovetkezo volt. mindent kitoltok, mindent jol, de megse. mert van egy hiba.

nomarmost a hiba a kovetkezo volt. az egyik mezobe be kell irni a ceg nevet (mindig). be is irtam. erre a zsenialis emagyarorszag azt irja, hogy a "mezo tartalma nem megfelelo formatumu".

kerdem en, szemantikailag ellenorzi a cegnevet? vagy miafasz?
es persze egy budos betu sincs arrol, hogy *szerintuk* hogy kellene leirni a cegem nevet. bravo!

bementem. kedvesek voltak, vartak, elmondtak, hogy nagy ritkan sikerul valakinet elinditani jol egy "ugyiratot" elektronikusan. jelzem, hogy nem juhasz vagyok, vagy osember, hanem mar-mar szamitogepnord. siman ketszer annyi processzor van odahaza, mint ahany ember. mindegy.

kerdezik, hogy befizettem-e a csekket?
mileyn csekket? kerdem en. hat amit kell.
meg jo hogy akkor voltam ott eloszor. tudtommal csekket nem tudok otthon nyomtatni. nem is baj, mert adtak, tenyleg rendesek voltak.
akkor irany a posta, mert ott lehet csak befizetni.

kesobb megtudtam, hogy egy 2006-os rendelet alapjan minden okmanyirodaban kellene lennie pos terminalnak. itt nem volt, mert meg nem erkezett meg egy ev alatt.

szo se rola, nem volt semmi gaz, tok korrektul elinteztek mindent, de akkor mi a francra bszott el az ihm x milliardot? egy idopontfoglalo rendszerre?

Bummer 2007.12.04. 17:07:07

Az elektronizált ügyintézéshez azért kell több ember, mert lényegesen több információ keletkezik. Tehát gyorsabb, pontosabb, minőségibb ügyintézés lesz, viszont több ember, nagyobb képzettség szükséges. Valahogy úgy, hogy mióta van internet, többet nyomtatnak és utaznak az emberek, mert több információhoz jutnak és könnyebben lépnek kapcsolatba egymással.

dowNLoad 2007.12.04. 22:00:24

Ez tényleg olyan, mintha a majmokat rávennéd, hogy járjanak öltönyben, 2lábon, használjanak számítógépet, stb.. Először talán beszélni kellene megtanulni.

jo.e 2007.12.05. 10:27:02

Mert ha a kormány szerint a reformokra azért van szükség, hogy eljöjjön a Kánaán akkor azt is elhiszitek? Kár erre szót vesztegetni. Még véletlenül sem azért kell több ember, mert mára gyakorlatilag minden feladatot az apeh nyakába varrtak. Sztem ez az indolkás úgy hülyeség, ahogy a többi is...

Bummer 2007.12.05. 10:49:55

jo.e Nem egészen arról van szó, hogy az Apeh nyakába varrták, hanem arról, hogy egyre inkább egységesítik a különböző adatbázisokat, ügyintéző rendszereket, így az Apeh egyre összetettebb ellenőrzéseket tud végezni. Pl. lehetővé vált az Apeh-általi adómegállapítás. Ennek a feltétele az elektronizálás meg egy csomó új ember.
süti beállítások módosítása