Ha a füst nagyobb, mint a láng - avagy amikor a nem létező veszély lecsap
2007. augusztus 23. írta: k|M

Ha a füst nagyobb, mint a láng - avagy amikor a nem létező veszély lecsap

„Cigánybűnözés” elleni tüntetés a Magyar Önvédelem szervezésében Kecskeméten

Elunván a jobboldal nácizását, megmutatjuk, kik nem vagyunk mi.


Hírháttér: A két tragédia

A Petőfi Népe tudósítása szerint 1993 augusztusában este hét óra körül két roma férfi és egy nő a Rákóczi út közepén karókkal ütlegelt néhány fiatalt. Egyikük, K. Norbert olyan súlyosan megsérült, hogy perceken belül meghalt. A szemtanúk egybehangzó állítások szerint heves vita előzte meg a történteket és mindkét oldalról súlyos sértések hangzottak el. A nyomozást vezető őrnagy cáfolta az áldozat skinhead voltát. A hat fiatal megelőzően a Fortuna italboltban sörözött, majd az utca közepén, a sétányon indultak a városközpont felé. A másik csoport, a 30-40 év körüli támadók a Hírös bisztró oldalában közeledtek és a vita kezdete után fenyegetően átrohantak az általuk bőrfejűnek titulált társasághoz. A támadók a sétány fáit támasztó karókat használták a verekedésben. Az orvos szakértő szerint az áldozat halálát a mellkasát ért, nagy erejű botütés okozta.

A lopás miatt körözött Jakab Richárdot 2004 júliusában egy helyi bevásárló központban ismerte fel egy civil ruhás rendőr, aki üldözőbe vette a menekülő fiút. Leteperte a fejét a földre nyomta, a fiú eközben halt meg. Az orvos szakértői vélemény szerint Richárd halálát nem a rendőri intézkedés, hanem szívelégtelenség okozta, a szülők azonban ezt vitatták, és hosszú ideig pereskedtek, sikertelenül. (HVG)


18:00
Hivatalos kezdés, pártíz lézengő, többtucat bámészkodó, több Jobbik-os. Rengeteg médiás, fotós, van közvetítőkocsi, HírTV, ECHO és RTLKlub. A rendezvény a „cigánybűnözés” ellen, egy tizenöt éve a Rákóczi úton agyonvert fiatal emlékére hirdetődött meg.

18:07
Valaki a mikrofonba szól, előtte számunkra ismeretlen rockzenekar mondta a magáét. Kedves Magyar Testvéreim! – harsog a mikrofon. Hallgassuk meg a Himnuszt! Ám a technikai malőr közbeszól: éneklésre szólít a szpíker.


 

18:09
Himnusz.
A 150-200 fős tömeg több szólamban lát neki az elénekléséhez.
18:15
A szónok cigánybűnöz, rasszistázik (?), és sajnálkozva elnézést kér: az XYZ jelentéktelen szervezet vezetője sajnos nem tud részt venni, de hangos ööö…-zések mellett fölolvassák a beszédét. Bűnhődés mentes bűnözés van a cigányságnak biztosítva.

Köztudomású, hogy a zsidók el akarják foglalni Magyarországot, hogy új cionista központot hozzanak létre Magyarországon. A buta cigányoknak fogalma nincsen semmiről. Cigánykérdés gyakorlati megoldása. Erkölcsi fertő és káosz van ma. Legoptimálisabban kell megoldani a cigánykérdést. A genetika. Vissza kell szorítani a cigánybűnözést. Gyér taps, a szónoklatnak vége.

EXKLUZÍV INFO
Dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere Sipos László alpolgármesterrel a Kórház utcában tartózkodik, hogy „személyes jelenlétemmel nyugtassam a kecskeméti cigány közösséget, akinek én a polgármestere vagyok”.

18:21
Valami zene szól, nem ismerjük.
18:27
A Magyar Nemzeti Front alelnöke, aki a szpíker szerint „politikai éleslátásáról híres”, olyanokat harsog a mikrofonba, hogy a liberalizmus a cigányságot hadba akarja fogni a magyar nemzet ellen. Ostobaságok ezerrel. Kurvanagy a propaganda – mondja Ő.

Azzal etetik a cigányok lezüllött részét, hogy nekik jogaik vannak és bármit lehet. Nem mi vagyunk a kirekesztők. Éleslátásához képest igen csapongó a művész Úr. Cigány rohamosztagok – harsogja, de mi megvédjük magunkat. Képeznünk kell magunkat utcai harcra. A Magyar Nemzeti Front kiképzőket keres. Nyugállományú katonatiszteket és rendőröket keresnek a kiképzéshez, mert békével jöttek, de nem birkaként. A szónok elvonul.

18:33
Újra zene.










18:45
Nem tűrhetjük, elég a terrorból. Lincselnek, terrorizálnak drága magyar testvéreim. Cigány hordák garázdálkodnak rajtunk. Tegnap hajnalban megütköztek a cigányokkal a magyar Brassóban. Szerveződjünk meg, ha az Állam nem teszi: van válaszunk.

Tisztelt ballibek, cigányok és akiknek ez nem tetszik: egy bizonyos Magyar Gárdát fogunk avatni. A Magyar Gárda keménykötésű gyerekekből áll. Hisztéria folyik Gyurcsány miniszterelnökkel együtt. 56 gárdistától fél 1.000.000 cigány. Ahol baj van, ott erőt demonstrálunk. A motorosok, a gárdisták meg a fiatalok. Hallottam a roma szót a közönségből. A cigány az cigány. www.ciganybunozes.com – innen lehet tájékozódni, hol lincselnek a cigányok. Ne hagyjuk! Gyerünk magyarok!

18:49
Megint zene. Valami zúzósabb fajta.

18:55
Tánczos Gábor, Solymosi Eszter. Az ortodox zsidók bizony vérvádas bűnöket követtek el. Minden magyarnak szeptember 18-án az utcán kell lennie. Győzni fogunk, velünk az igazság. Ismét zene szól.

18:59
Újabb fölszólaló. Kicsit elnyomja a Főtéren kongó harangok dallama. A résztvevők a Rákóczi út felé, a Cifrapalota irányába elvonulnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1147200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.á. 2007.08.23. 19:17:27

Na megnézém mit szólnál a nemlétező veszélyhez ha két 120kilós kancigány kiugrana a touaregből és szó nélkül szarrá verne a haverjaitokkal együtt... aztán egy sarokkal arréb ugyanez. Ja és ezek a lájtosabb dolgok. Nem illik ide a stílusom de nagyon nagyon buta fiú vagy.

m.á. 2007.08.23. 19:18:57

Ja persze múltkor a svábok ütöttek le tegnapelőtt meg három szlovák kért tőlem cigit aztán késsel nekem jöttem AHA

Ács Ferenc 2007.08.23. 19:28:31

Má! Hogy írják rovásírással, hogy "cigánybűnözés"?

dowNLoad 2007.08.23. 19:34:28

Segítség nácifasiszták, a zorbán monnyon le!! Amíg az szdsz a hatalom közelében van max. ennyi lesz a válasz, hiába lesz akár hetente lincselés. (valahogy így kezdődött a LA-i balhé is, impotens/korrupt degenerált rendőri vezetés+politikai sunnyogás, egy rosszul sikerült ítélet+hiéna ,balhét akaró sajtó=szép nagy tüzek+fehérek tömeges lincselése ok nélkül+fosztogatások,stb..) Ezzel a cigányok is rosszul járnak, mert megoldást nem kapnak, csak a szavazatuk miatt lesz ígérgetés(konzervosztás) a választások előtt. Én mindenesetre 20év múlva már nem fogok(de nem is mernék) Mao-on élni. (demográfiai adatok rosszat sejtetnek: globális recesszió+gyenge közbiztonság-erőszakos szegény esetleg éhező, de növekvő számú kisebbség)

m.á. 2007.08.23. 19:34:49

Nemtom de te is inkább balról jobbra írnád nem?

bugris 2007.08.23. 19:35:35

Matúz is ott volt?
Láttam az echo-n, valami aids-ellenes alapítvány munkatársával beszélt. Megkérdezte, hogy tényleg veszélyben vannak-e azok a nők, akik "néger, vagy fekete, ki hogy nevezi" férfival dugnak. A riportalany megerősítette, hogy fekete-afrika egyes országaiban olyan nagy a fertőzöttség, hogy aki onnan jön, az komoly kockázatot jelent. Na, erre aztán rendesen rápörgött a Matúz, látszott rajta, már jó a napja, hogy ország-világ előtt bizonygathatja, óvakodni kell a feketéktől.

m.á. 2007.08.23. 19:38:01

Aha hát Afrikában tényleg nincs is écc mer a fasiszták terjesztik homokszeksz... meleg kapcsolattokkal

Ács Ferenc 2007.08.23. 19:40:11

Má!

Noná! Itt mindenki cionista, nem tudtad? Te is vedd fel a monitor előtt a sábeszdeklit, különben begyűjtjük az adataidat, elmegyünk érted és egy chipet helyezünk az agyadba, amiután komplett idiótává változol. A barátaid többségével ezt megtettük. Vagy már veled is?

m.á. 2007.08.23. 19:45:06

Mijazaz itt? Gyülekezel a marhavagonban?

m.á. 2007.08.23. 19:46:37

No tiltva van a marhavagon szó? Nobilis a haverom

Ács Ferenc 2007.08.23. 19:52:57

Már bent vagyunk a gépedben! Nemcsak a "marhavagon" szót tiltottuk le a hozzászólásaidban, de minden értelmes kifejezést is.

Dr. Minorka 2007.08.23. 20:08:56

"egy chipet helyezünk az agyadba, amiután komplett idiótává változol. "
Asszem a természet már elvégezte a maga munkáját...

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2007.08.23. 20:15:02

Gyerekek!
Mi az a körlogó az 5. képen az árpád-sávos pajzson. Háromszögszemű ufók? Vagy a fehér pókember jele? Vagy azt szimbolizálja, hogy mi magyarok a Szíriuszról jöttünk?

agocsadam · http://ujrend.blog.hu 2007.08.23. 20:19:15

lehet hogy egy ilyen csipp még segíthetne is rajta

egyébként download mondása, megfosztva a cigányozástól, a faji félelemtől, a maga módján megvilágítja az úgynevezett veszélyt: elöregedő, csökkenő termelőképességű=csökkenő versenyképességű, nemlétező adómorálú országban a populista, egyszerűsítő gondolkodás és üzenetképzés (legyen az reklám vagy politika) könnyebben terjed majd a csak egy fokkal összetettebb gondolatokkal, ideákkal, magyarázatokkal - mémekkel szemben. vagyis a mém sikerességét egy elhülyülő közösségben/társadalomban az egyszerűsége növeli a legjobban.

kiégett a villany a fürdőszobában, mert a zsidók meg a cigányok. meg a bankárok. kommunisták. liberális jobbrabeépülő orbánisták. zsidók (igen, mégegyszer).

dr.minorka 2007.08.23. 20:41:57

Én a szúrós szemű pufókra szavazok, vagy esteleg egy erősen pornográf jelkép.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.08.23. 20:43:30

Szerintem számszeríj, s azt szimbolizálja, hogy lesz itt még bazmeg.

Ács Ferenc 2007.08.23. 20:54:34

Az utolsó előtti képen csak nem Siklósi Beatrix kegyelmes programigazgató asszony videórekordál saját kezűleg az Echo Tévé Éjjeli Menedékébe? Csak nem ő az személyesen?

kicsiÉn 2007.08.23. 21:22:19

Szerintem azok mellek! :)

gloire 2007.08.23. 21:22:33


Megosztom veletek egy személyes élményemet.

Nem mondom meg hol, Bp.-i belvárosi "romkocsma", ez legyen elég.
Régi (szintén zenész) ismeretség alapján roma társaságba
kerültem. Nem zavart, rendeltünk, leültünk.
A dj Manu Chaot nyomott, aztán egyszer csak, váratlanul berakott
egy csárdást. A híres jazz zenész - havi rendszerességgel vendég
a kulturházban - felkiált:
- Mi ez a fos bazmeg? Csűrdöngölő geci!
A szemeim elkerekedtek, mi van?
Folytatja:
- Fasszopó gecik, kapni fognak még ezek a magyarok
a köcsög pofájukra, fasszopó zene bazmeg!
A kulturhérosz megnyugodott, ivott tovább.
Én elköszöntem az ismerősömtől, és felálltam, mondom:
- Szevasztok.
- Mi nem tetszik fasszopó geci magyar?

Szerencsére vagyok annyira tapasztalt, hogy el tudtam kerülni
a dulakodást, verekedést. A csapatot egyébként gyakaran
küldözgetik külföldre a magyar kulturát népszerüsítendő,
világzenei színpadra bérletük van, TV szereplés havonta.

Van még egyébként 10 ilyen sztorim. Én ijesztőnek találom,
azt a folyamatot ami elindult a hazai roma értelmiség köreiben.
Szószerint lázítják, heccelik őket.
Ahogy vannak olyan álmok, hogy talán Székelyföldön autonómia lesz egyszer, úgy a másik oldalon egy létező szándék és
politikai akarat az ellenkezője. Hogy egyszer majd ők...
Nem tudom, hogy képzelik de súlyos ami itt elindult.
És ma erről beszélni: az a meleg dolog nem buzinak lenni!
Szomorú az egész.

Egyébként k|M ez a láng ez sajna nagyobb mint a füst.
Ennyi ember Kecskeméten? Ezek bazmeg félnek!
Itt valami nagyon el lett rontva, és ez nem fog itt megállni
sajnos az biztos.


dr.minorka 2007.08.23. 21:34:43

Törvényszerű. Az autonómia törekvések megjelenése is előbb-utóbb. Vagy asszimilálunk (azt nehéz úgy, ha nem vesszük ember számba őket), vagy önálló életet fognak élni.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.08.23. 22:13:41

OFF:

az inforadioban mondtak, hogy a miniszterelnok most kert fel valami jogi szakembert, hogyan lehetne legalisan korlatozni a kuruc.info mukodeset. mert hogy olyan a tartalom, amilyen. es az ugy nincs rendben. bomlasztja a koztarsasag alapjait. uszit.

szoval en nem olvasom a kuruc.infot (bar lehet jot tenne a rekeszizmoknak), nem tudok hatranyilazni, es meg azt se tudom hogy az Arpadnak hany savja van, de ez a parlamentaris tamadas nalam mar kicsapta a biztositekot.

ON:

Ted 2007.08.23. 22:24:03

hetilap.hetek.hu/index.php?cikk=38030

denever: ha olvasnad a kurucinfot, ertened, miert tarjak aggalyosnak...
bar echt zsido kollegam rendszeresen olvassa, es szte is jot tesz a rekeszizmoknak.

Őrnagy Őrnagy 2007.08.23. 22:35:04

A zsurucinfo a kedvenc viccoldalom nekem is. Nagyon szórakoztató. Bár eleinte Hitleren is csak röhögtek... se szerintem nem szabadna korlátozni, meg nem is nagyon lehet egy demokráciában.
A cigánybűnözés, és az elkendőzése meg igen is létezik pl az anyalapotok, az index nagyon ért ehhez.
Budán nem találkozol a cigókkal, de pl Borsodban egy kis faluban azért vannak bőven. Tudnék mesélni mik történtek a nagyszüleimmel. Gyakorlatilag a kertészkedést, háziállat tenyésztés lehetlenné vált a cigók miatt, a rendőrség tehetetlen persze. És ez nem most volt már több mint 10 éve. Azóta rosszabb lett.

Playmobil Soldat 2007.08.23. 22:39:40

Lehet, hogy a kommunikáció módszere nem a legmegfelelőbb, de azt hiszem, cigánybűnözés igenis létezik.

Tudom, sablonszöveg, de a bűncselekmények, szabálysértések, vétségek elkövetői zömében cigányok.

A kistelepüléseken, ahol arányaiban nagyobb számban élnek, rendszeresek a falvakat félelemben tartó családi és nem családi, vérre menő balhék, amik nem jelennek meg a médiában.

Ismerek értelmes, becsületes romát is, az tény. De a kialakuló, egyre veszélyesebbé váló események megelőzése érdekében valamit valóban kellene tenni. Leginkább a roma vezetők együttműködésére lenne szükség.

Őrnagy Őrnagy 2007.08.23. 22:43:38

Van egy rokonom, megyei főbíró, csak súlyos büntetőügyek jutnak neki. Az elítéltek 80%-a cigány szerinte. Ő is náci?

És azt kéne felfognotok, hogy az emberek nem azért utálják a cigókat mert barnábbak, hanem mert lopnak, csalnak ,szemeteknek, ordibálnak ,stb. És mert a média eltussolja ezeket a dolgokat.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.08.23. 22:45:08

Tényleg nagyon durvulnak a viszonyok, s nem tudom, mit lehetne tenni ellene. Nagymamám rendszeresen adott édességre pénzt egy cigány kiskölyöknek - cserébe egy éjszaka a famíliával jött vissza...

Playmobil Soldat 2007.08.23. 22:46:38

A piti bűnözés mellett a nyugati országrészben ráadásul eléggé nagy divat lett a Németországból, Ausztriából, Hollandiából stb. behozott használtcikkek (és el lehet képzelni, még mi minden) értékesítése. Természetesen adót nem fizetnek, milliós merdzsós, fukszos nagyhal válik 2-3 év alatt a koszos, cigánytelepről kikerülő lelencekből. Ezekkel a jelenségekkel eddig sem foglalkozott senki. Sőt azt állítják, míg ezzel töltik az időt, addig sem lopnak a közértben, és így még hasznos is. Én viszont ebben sem vagyok biztos.

RAptor 2007.08.23. 22:52:18

gloire,a "roma értelmiség" is csak cigányból van.
Sztem veszélyesebb mint a putrilakó parazita segély (el)váró. A vér nem válik vizzé...

frompearly 2007.08.23. 22:53:02

kérdezzétek meg erről azt a pereccárust akire tegnap támadt rá egy "kiválló minőségű" a stadion előtt ugy hogy tizenot méterre 40 egyenruhás állt(magyar-olasz) vagy azt a 2 srácot akik segíteni akartak és ők is kaptak ,két vérző orr ,egy betört szélvédő ,következmény nélkül....

Őrnagy Őrnagy 2007.08.23. 22:58:15

Ezt az írást meg kellett volna hagyni az indexnek...
Egyébként elinte azt hittem, hogy a kuruc.info simán valami mszpszdszes kreatúra, de ahhoz már túl régen működik

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.23. 23:17:31

A cigányellenes előítélet valójában "elő" nélküli ítélet. Én munkámnál fogva rengeteg fogdában, börtönben megfordultam, és saját szememmel láttam, hogy ott a döntő többség cigány. Bűncselekményt is láttam eleget - a tettesek többsége megint csak cigány. Lehet dumálni a szegénységről, na de kérem, Kúrcsányéknak hála ez már messze nem csak a cigányok privilégiuma... A probléma ott van, hogy náluk az erkölcsnek nem része a más tulajdonának, jogainak tisztelete, és a börtönbe kerülés nem morális megsemmisülés, csupán kellemetlen baleset.

molnargoreny.blog.hu/2007/06/15/no_keretik_lefasisztazni_i_a_ciganyokrol

molnargoreny.blog.hu/2007/06/18/no_keretik_lefasisztazni_ii_a_ciganyokro

A magam blogjában igen részletesen elemezgettem a kérdést. Szerintem nem véletlen, hogy a cigányokat Európában mindenhol gyűlölik, illetve félnek tőlük. Lehet persze, hogy az összes európai nép a szemét, de mi van, ha mégse? Vgay most nem voltam politikailag korrekt?

gyulaVitez 2007.08.23. 23:17:33

Baj van, baj van, de bazzeg ezzel az önvédelmi játékkal a problémát nem lehet megoldani.
Ti is csak hajtogatjátok, hogy kinek milyen rossz élménye van, de ebből nem következik, hogy ez a szabdcsapat-tempó ez bármire jó, azon túl, hogy tovább durvul tőle a helyzet.
Azon kell gondolkodni, hogy lehet a cigányokat asszimilálni.
Elhiszem, hogy nem hiszed, hogy sikerül, de más megoldás nincs. Elmenni nem fognak.
Sok pénzbe fog kerülni, de a te érdeked, különben az unokád is ebben az idióta önvédelmi háborúsdiban fogja kiélni a kreativitását.

dr.minorka 2007.08.23. 23:20:06

"Szerintem nem véletlen, hogy a cigányokat Európában mindenhol gyűlölik, illetve félnek tőlük."
Sima, kis náci hazugság.

gyulaVitez 2007.08.23. 23:22:26

És le van szarva, hogy ki kit szeret és nem szeret, ezt lehet hajtogatni, de attól nem megy előre semmi.

Persze hogy félnek tőlük. Idegenek, kriminalizáltak, nem illeszkednek be abba az életbe, amit élsz.

De ebből már megint mi következik?

HOgy utálni kell őket? Utáljad. De attól neked nem lesz jobb. Majd ők is utálnak, max annyi, aztán egyszer az életben úgy érzed, milyen nagyon igazad van, amikor berúgva üvöltesz.

Ez az egész "milyenek a cigányok", "vérükben van", stb. duma ez azért ökörség, mert ebből kiindulva semmit nem lehet csinálni. (Max népirtást. De azt mondjuk nem tételezem fel senkiről.)

Playmobil Soldat 2007.08.23. 23:24:06

"Azon kell gondolkodni, hogy lehet a cigányokat asszimilálni."

Volt olyan ország már a történelemben, ahol ez sikerült? Tényleg nem tudom. Ha volt, azt kell valamilyen módon lemásolni. Bár ez sok minden függvénye, elég sajátságos a mi helyzetünk.

Őrnagy Őrnagy 2007.08.23. 23:25:54

Valóban megoldást kell találni, de az embereknek joguk van az önvédekemre, ha a rendőrség nem képes rá, vagy nem akarja. De nem gárdák kellenek, hanem erős polgárőrség.
Egy megoldás van a ckérésre: oktatás, nevelés. De ahhoz benntlakásos intézet kell, de családtól a gyerekeket nem lehet elszakítani. Szóval nem tudom.
Nehéz ügy.
A segély nem megoldás az biztos. Kezdetnek segélyért közmunka, pl sok szemét, parlagfű, parkok, ,falfirka stb.

Legjobb volt az árvízkor otthon az egész város kinn volt, a c-k meg lopkodták az önkéntesek cuccait, meg a kosztot...homokzsákot egy se fogott.

vptr 2007.08.23. 23:27:30

"A dj Manu Chaot nyomott, aztán egyszer csak, váratlanul berakott
egy csárdást. A híres jazz zenész - havi rendszerességgel vendég
a kulturházban - felkiált:
- Mi ez a fos bazmeg? Csűrdöngölő geci!
A szemeim elkerekedtek, mi van?
Folytatja:
- Fasszopó gecik, kapni fognak még ezek a magyarok
a köcsög pofájukra, fasszopó zene bazmeg!"

Eddig azt hittem, hogy az értelmiségi cigányok néhány kivétellel (Országos Cigány Önkormányzat egyes tagjai) kivételével normálisak. De ha már ők sem normálisak, akkor ki a normális közülük?

gyulaVitez 2007.08.23. 23:28:10

Playmobil, rosszul teszed fel a kérdést.

Magyarországon is van egy csomó aszzimilált cigány.

Több, mint gondolod, mert egy csomó mindenkiről nem is gondolod azt, hogy cigány származású, amint olyan életet él, mint te.

A többieket is asszimilálni kell. Ennyi.

Lehet, hogy mindig lesz egy csoport, akit nem sikerül. Magyarból is van egy pár, aki nem igazán része a normális életnek.

De nem képtelenség asszimilálni őket.

Csak nem úgy kell gondolkozni, mint egy csoportról, amit vagy egyben, vagy sehogy, és amelynek minden tagjára ugyanaz igaz.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.23. 23:29:41

Dr. Minorka: ugyan meséld már el, hogy ez miért náci hazugság? Közeli hozzátartozóm a rendkívül toleráns Finnországban dolgozik évek óta. Finnország az egyetlen Európában, amely kisebbségi erőszak nélkül is minden lehetséges kisebbségi jogot megadott az Aland-szigeti svéd kisebbségének - ugyanakkor a cigányokat utálják, irtóznak tőlük, és többségük legszívesebben kizavarná mindent Finnországból. Nem fogod kitalálni, miért: az ott is tetemes arányú és veszélyes cigánybűnözés miatt.

vptr 2007.08.23. 23:29:42

"Legjobb volt az árvízkor otthon az egész város kinn volt, a c-k meg lopkodták az önkéntesek cuccait, meg a kosztot...homokzsákot egy se fogott."

Nem tudom, cigány volt-e vagy nem cigány, de egy ilyent több évre itéltek.

gyulaVitez 2007.08.23. 23:31:34

Itt mindenki azokról a cigányokról beszél, akik nincsenek asszimilálva.

És a nem-asszimiláltság minden jele mindenkit borzalommal tölt el.

Aztán ebből extrapoplálgatunk a cigányság faji sajátosságaira.

A sziciliaiaknak meg nyilván a vérében van a maffia.

Playmobil Soldat 2007.08.23. 23:37:05

GyulaVitéz, igazad van, biztosan vannak nálunk is asszimilált cigányok. Viszont nálunk nagyon sokan vannak, akik eddig képtelenek voltak az asszimilációra, pedig már több generációra visszamenőleg is itt éltek az őseik.

Én inkább úgy közelíteném meg a kérdést, hogy voltak a cigányok között olyanok, akiknek nálunk is sikerült az asszimiláció - pl. kivételes adottságuknak köszönhetően -, de általánosan nézve nem sikerült megoldanunk a problémát, hiszen csak kivételek akadnak.

Bozót.harcos 2007.08.23. 23:37:17

Egyetértek Őrnagy úrral és Turullal: lehet röhögni ezeken az árpádsávos-önvédelmis-rovásírásos faszkalapokon - ahol pl. Siklósi Beatrix megjelenik, ott fű többet nem terem, most éppen az Ekho TV lerombolására készül -, de a probléma attól még létezik, s nemigen látjuk a megoldást az alagút végén. Én pl. nem utálom őket, hanem konkrétan félek tőlük, és nem azért mert barna a bőrük, hanem mert 10-ből 9 cigány agresszívan közlekedik az utcán. Az se vígasztalhat bennünket, hogy pl. Romániánál vagy Szlovákiánál jobban állunk, ott létszámarányosan sokkal többen vannak az illető etnikumból, és a cigányokhoz kötődő szociális problémák is nagyobbak...

dr.minorka 2007.08.23. 23:37:19

"Volt olyan ország már a történelemben, ahol ez sikerült? Tényleg nem tudom." Volt. Pl. Magyaroszágon az un. muzsikus cigányok. Akikkel baj van, azok a XIX. századtól megjelenő oláh cigányok.
Munka lehetősége, és akarat arra, hogy a segítségünkkel kikerüljenek a mostani helyzetükből. A probléma megoldása nem egyszerűsíthető egy-két intézkedésre. Korábban csaknem mindegyikük dolgozott. 17 év óta kiestek a munka világából, és rengetegen (a fiatalok) sohasem dolgoztak még. Ez szétrombolna minden közösséget.
Ami Magyaroszágot illeti 1848-ig a társadalmon kívűl léteztek. Nem művelhettek földet, stb. Viszont nem volt erős, a műveltségre orientált kultúrájuk sem, mint a zsidóknak, akiket szintén akkor egyenjogúsítottak. Egy felbomló, nomád eredetű eredeti kultúráját vesztő népcsoportnak kellene beiileszkednie egy olyan ipari világba, ahol nincs számukra munka.

2007.08.23. 23:37:54

Hosszú távon a megoldás csak az lehet, amivel a fidesz is próbálkozik, hogy a lojálisabb, polgárosulni vágyó cigányokat meg kell nyerni, és a példájukat mintává tenni. Kevesen vannak, de annál jobban meg kellene becsülni őket.

Az nyilván nonszensz, hogy széles rétegek féljenek, vagy állandóan tűrjenek. Vagy a rendőrséget kell megerősíteni (ez kétséges..), vagy területi rendfentartó csoportokat kellene létrehozni (mint régen a csendőrség) a veszélyeztetett vidékeken. Igazából állami feladat lenne, de a jelenlegi állam erre nyilvánvalóan képtelen.

dr.minorka 2007.08.23. 23:39:36

"Viszont nálunk nagyon sokan vannak, akik eddig képtelenek voltak az asszimilációra, pedig már több generációra visszamenőleg is itt éltek az őseik."
Történetesen 1989-ig az asszimilációjuk haladt, amíg volt munkájuk. Tehát a dolog egyáltalán nem reménytelen.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.23. 23:42:44

Kérem, a Kádár-rendszerben tanulni lényegében ingyen lehetett, és a munkásszármazás előny volt az egyetemi felvételin. Mennyit asszimilálódott a cigányság? Ha egy nép "kultúrájában" a tudás nem érték, a tulajdon nem szent, és a bicska nem szalonnázni, hanem hasbaszúrásra való elsősorban, akkor alkalmas körülmények között se asszimilálódik. A Kádár-rendszerben akár minden cigány egyetemet végezhetett volna: egy apró probléma volt csupán, hogy már az általánosba se igen jártak be.

Playmobil Soldat 2007.08.23. 23:45:47

"Itt mindenki azokról a cigányokról beszél, akik nincsenek asszimilálva.

És a nem-asszimiláltság minden jele mindenkit borzalommal tölt el."

Az arányokkal van baj. Az nem lenne olyan nagy gond, ha lenne nálunk egy elszigetelt csoport, aminek a hasonulását kellene megoldani. De ezzel ellentétben itt egy nagy számról van szó, ha a népességet nézzük.

szejler 2007.08.23. 23:46:46

Két hazugság teszi lehetetlenné Magyarországon a megoldást.

Az első: hogy nincs cigánykérdés(beleértve, de nem kizárólag a bűnözés), nincs mit megoldani.
A második: a cigánykérdés(beleértve, de..) faji kérdés, tehát nem lehet megoldani.

Az első felbőszít mindenkit, aki a valóságban és nem ideológiai elefántcsonttornyokban él, a második felment a közös felelősség és a megoldás kényszere alól.

dr.minorka 2007.08.23. 23:48:15

Dolgoztak. Szakképzetlen emberek révén szakképzetlen állásokban: kubikusok, segédmunkások. De mindenki dolgozott.
"a tulajdon nem szent," ezek szerint nálunk a katonaságnál csupa előfelvett cigány volt!:))))

gyulaVitez 2007.08.23. 23:48:38

Csak tudomásul kell venni, hogy az asszimiláció a mi erőfeszitésünket is megkivánja. Lehet hőbörögni, hogy miért nekem kerüljön pénzbe. Hát azér, vazze, mert neked szar, amig nincsenek asszimilálva.

Minorkának igaza van a Kádár rendszerrel kapcsolatban. Sokba került, és persze, sok visszásságot szült, de akkor elindult a dolog. De ehhez pénz kell. Tudomásul kell venni, hogy évente minden egyes magyar adófizetőnek sokezer forintjába fog kerülni.

És még igy is jobban jár, mintha a kétségtelenül olcsóbb, labda nélküli bézbólütős tréningre iratkozik be. Utóbbi persze segit a férfiúi öntudatnak, de a problémán változtat.

csi: igen, több karhatalmi beavatkozás és jelenlét kell. De a karhatalom tüneti kezelés.

Amig csak arról beszélünk, nem gondolkoztunk a lényegi dolgokról. (és sokba van ám egy milliós nagyságrendű népesség rendőri felügyelete is.)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.23. 23:50:43

Bizony. , túl sok közte a bűnöző, és túl kevés a többségi értékrend elfogadója.

Dr. Minorka: az asszimilációjuk 1989-ig semmit se haladt. Létezett a kmk (közveszélyes munkakerülés), ezért kellett munkahelynek lenni a személyijükben. Valamint nem volt félreértelmezett politikai korrektség, és a rendőrök elég kemények voltak a bűnöző cigányokkal szemben. Az általad vélt "asszimiláció" nem volt egyéb, mint a helyzethez való alkalmazkodó farkbehúzás. Megjegyzem, legalább ezt most is el lehetne érni, de nem jogok eszetlen osztogatásával, hanem a kötelességek kőkemény számonkérésével.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.23. 23:51:50

Minorka: nem dolgoztak, hanem volt állás a személyijükben, ez nem csekély különbség.

gyulaVitez 2007.08.23. 23:54:35

Szejler, köszi, ez világos duma volt.

De hogy valamiféle probléma van, azt azért szerintem majdnem mindenki elismeri.

Szerintem pontosabb lenne azt mondani, hogy egy csomóan úgy adják elő, mintha ez egy emberjogi kérdés lenne, amely a jogegyenlőség stb. magvalósulásával eltüntethető. Tehát hogy olyan értelemben nincs probléma, hogy ha megszüntetjük a diszkriminációt, akkor rendbe is jön minden baj.

Ez egy buta félreértés. Amiből persze nem következik, hogy a jog- és főleg esélyegyenlőség ne lenne fontos része a kérdésnek. De annál itt többet kell tenni.

gyulaVitez 2007.08.23. 23:58:00

Molnargoreny: ha van állás a személyidben, és fizetést kapsz, akkor máris másképpen élsz, mint ha nem lenne. De igenis dolgoztak. Szar helyen, szar melót, de a magyar épitőiparban pl. annak idején rengetegen dolgoztak. Útépitéseken is, mindenféle ipari segéd- és betanitott munkát, stb.

Elhiszem, hogy te hatékonyabb munkaerő vagy, mint mások: de a munkaviszony életformát jelent.

gyulaVitez 2007.08.24. 00:03:54

Molnárgörény:

"a Kádár-rendszerben tanulni lényegében ingyen lehetett, és a munkásszármazás előny volt az egyetemi felvételin"

"A Kádár-rendszerben akár minden cigány egyetemet végezhetett volna":

szép, de a jegyzőkönyvnek azért megemliteném, hogy a Kádár rendszerben az egész lakosság kb. akkora hányada járhatott középiskolába (százalékban) mint ma felsőoktatási intézménybe. Felsőoktatásba pedig a mai számokhoz képest nagyon kevesen: nem tudom a pontos adatot, de a nyolcvanas években jó, ha negyedannyian.

Az hogy ingyen volt, nem jelentette azt, hogy mindenki mehetett.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.24. 00:03:57

gyulavitéz: a munkaviszony akkor jelent életformát, ha valóban dolgoznak is, de azt akkoriban is lehetőleg kerülték. A fizetés se volt fontos. Én, igaz hogy a vége felé, 1988-tól fordultam meg Hotel Mankösz-ökben, és érdekes módon munkaidőben sok-sok cigány kubikos OTTHON VOLT. A betegszobák, elkülönítők is velük voltak tele... Éppen nem jelentett nekik a munkaviszony életformát: kellett a stempli a személyibe, és ha az megvolt, a lehető legkevesebbet dolgozták, vagy még annyit se.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.24. 00:06:39

gyulavitéz: azt akartam érzékeltetni, hogy a ma divatos szöveg, hogy nincs rá pénz, akkor abszolút nem volt igaz.

Továbbá: persze hogy nem mentek középiskolába se, ahhoz ugyanis kellett a befejezett 8 általános. Márpedig ez nem sokuknak jött össze, de ebben is mi vagyunk nyilván a hibásak, nem a kedves papa és mama, aki nem járatta be a purdét a suliba...

Condy 2007.08.24. 00:07:56

Hú, de nagyon be van itt mindenki szarva a cigóktól!

dr.minorka 2007.08.24. 00:15:55

"Minorka: nem dolgoztak, hanem volt állás a személyijükben, ez nem csekély különbség." Ja, több százezer ember:)))) Még!:))
Senki nem állítja, hogy elsőosztályú munkások voltak. Pontosan úgy, ahogy a földművelésről frissen áttért magyar munkások is nehezen szokták az ipari munka fegyelmét.

Playmobil Soldat 2007.08.24. 00:18:41

Minorka, '89 előtt, lehet, hogy "papíron" dolgoztak, de ismerjük az "1 dolgozik, 3 nézi"-szocialista munkamorált... Hivatalosan volt munkahelyük, a fizetésüket megkapták, és igazad van, ettől nyugalom is volt. Azóta viszont változott a világ: kevesebb lehetőség van, most már dolgozni is kellene. Tehát ma már inkább csak segélyekből élnének. Az erkölcsi, társadalmi morál a megítélésükkel párhuzamban pedig romokban hever.

Az előttem szólóhoz csatlakoznék abban a tekintetben, hogy a rendőrség valóban keményebb volt régebben (ami a hátrány volt, az ebből a szempontból pozitívum) és ma már viccesen hangzik, de a cigányok is féltek a rendőrtől akkoriban. A rendszerváltozás után a szabadságjogok előtérbekerülésével tulajdonképpen feltárult előttük egy kapu, amit ki is nyitottak. Ez lett az eredménye. És ezzel nem a jogokat vitatom el tőlük, hanem azt mondom, hogy sokan közülük túlmentek azon a vonalon, ami lényegében a cél és az elvárható maximális határ lett volna.

Playmobil Soldat 2007.08.24. 00:24:34

Az előbbi hozzászólásommal csak azon elvemet akartam megerősíteni, hogy nem a mi korosztályunk rontotta ezt el, nem a rendszerváltozás utáni időszakban követtünk el hibákat asszimilációs kérdésekben, hanem már évtizedekkel ezelőtt tenni kellett volna valamit.

A szocializmus másról sem szólt, csak az "utánam a vízözön"-elv alapján mindent besöpörni a szőnyeg alá, vagy csak a felszínen tenni az ügy érdekében valamit. A hatalom most is ezt teszi.

gyulaVitez 2007.08.24. 00:27:19

Molnargoreny, szerintem azt nem mondta senki, hogy a kadar rendszerben az asszimilacio megtortent. De elindult. Sokan nem dolgoztak rendesen, stb., de adva volt a sansz, hogy NEHANY GENERACIO ALATT (bocs hogy uvoltok) megtortenik valami.

Azt mondod majd, hulye vicc, de komolyan mondom: mar az is valami, hogy valaki a gyengelkedon van, es nem lelep. HOgy eljar dolgozni, ha nem is dolgozik rendesen. Szocializalodik. A ciganysag asszimilacioja ezt a hosszu szocializaciot jelenti, vagy semmit.

Ahogy Playmobil is mondja: "ettől nyugalom is volt." Szerintem Minorka is azt mondja, en pedig biztosan, hogy ket generacio ebbol a nyugalombol od vezetett volna, hogy az unokaik mar beilleszkedett eletet eltek volna.

Ez az esely elment akkor, amikor a rendszervaltas utan senki nem foglalkozott komolyan ezzel a problemaval. Ennek sok oka volt, nincsenek felelosok, csak az orszag egesze.

Rosszul hangzik, de itt a gyerekneveles a jo analogia. A mi erdekunk, es nekunk kell tennunk erte, mert mi akarjuk, hogy olyanok legyenek, mint mi. Szerintem ez a dolog kulcsa.

gyulaVitez 2007.08.24. 00:30:35

Akkor Playmobil kb. az a nezetkulonbseg, hogy volt-e barmi ertelme annak, ami a rendszervaltozas elott tortent. szerintem volt. nem volt tokeletes, mert ahogy mondod, egy rossz rendszer nem fog semmit jol megoldani. DE az a rossz rendszer erre spec. viszonylag alkalmas volt. Ciki, hogy a mai rendszer lenyegenel fogva kevesbe az.

A mi hibank pedig az, hogy nem is igazan akarjuk, hogy az legyen.

Dutyi, rendor nem megoldas, csak tuneti kezeles, ezt hajtogatom.

dr.minorka 2007.08.24. 00:37:28

Akkor neked is megismételném, kicsit kibővítve:
1. "Minorka, '89 előtt, lehet, hogy "papíron" dolgoztak, de ismerjük az "1 dolgozik, 3 nézi"-szocialista munkamorált..." Felejtsük el a népmesét! A kapun belüli munkanélküliség nem azt jelentette, hogy az egy csomóan lézengtek, hanem azt, hogy nem törekedtek arra, hogy a lehető legkevesebb emberrel végeztessék el a munkát. Vagyis minden munkás dolgozott, csak nem eléggé hatékonyan, szervezetten.
2. Ha igaz lenne ez a téveszme, akkor egyébként Magyarországon pont a legfejletlenebb területeken létezett a leghatékonyabb ipar, és mezőgazdaság, hiszen ugyanazt a munkát sokkal kevesebb ember végezte el, mint az ország fejletteb területein.(Hiszen a cigányok nem dolgoztak, csak felvették a pénz):)
3. Vegyünk egy személyes példát. Az én édesapám de facto cigányvajdaként működött. Volt egy brigádja, amelyben mindenki cigány volt, rajta kívül. Sosem említette azt, hogy 30 ember helyett dolgozott!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.24. 00:39:43

A Kádár-rendszer tekintélyelvű diktatúra volt. Az nagyon nem kedvez a bűnözésnek, jókora rendőrséget tart fenn, mindenkiről tárolhat akármilyen adatot, és se emberi, se kisebbségi jogok. Ilyen körülmények között a cigányokat lapulásra, alkalmazkodásra, meghúzódásra kényszerítették. Ez nem volt asszimiláció, még a kezdete sem: csupán a realitásnak megfelelő viselkedés. Aztán 1990 után kijött a szellem a palackból, most aztán vannak jogaik, kötelesség meg sehol.

A dutyi csak tüneti kezelés? Lehet, de kezelés! Végtére is nekem az mindegy, hogy azért nem üt le, mert kultúremberré vált, vagy mert retteg az államhatalom sújtó kezétől: nekem az a fontos, hogy ne üssön le. Rendet kell itt tenni, mert annak legyen csak joga, aki a kötelességeket is ismeri és betartja!

szejler 2007.08.24. 00:42:27

Egy hatalmas népcsoport kultúrális/szocializációs válságát szenvedjük végig (magyarok és cigányok), cselekvés helyett meg a hazugságainkal játszadozunk.

Le kell számolni azzal, hogy ennek a kultúrának (csak mert más) helye van itt Európában. Nincs.
Nem azért mert alsóbbrendű, hanem mert itt működésképtelen.

Amíg a cigánysorra ki sem mer menni a rendőr, és egy társasházban egy népes család terrorizálhatja a többieket, amíg a hatóságok nem kezelik ezt a válságot és minden tünetét(a bűnözést beleértve) a súlyához mérten, addíg ilyen-olyan önvédelmi körök fognak alakulni, és a politika az ostobák kezére játssza a köz szimpátiáját.

Ez a veszélyes, nem a néhány száz fanatikus!!

Akkor lehet, és kell is előítéletekről beszélni, ha nincs mentség a faji hülyeségekre.

Akkor viszont majd nekünk kell anyagi áldozatot hozni a beilleszkedésükért, pozitív diszkriminációt csinálni, a cigánygyerekeknek ösztöndíjszerű segélyt adni (aki jobban tanul, többet), hogy a szülők is érdekeltek legyenek elhajtani tanulni. Cigány rendőröket, és tanárokat képezni bármi áron.

Ha a jelenlegi életvitelük működésképtelenné válik, akkor nekünk fel kell ajánlani a kiutat.

hcrules 2007.08.24. 00:44:55

Condy: Látogass el SzSzB vagy BAZ megye egyes falvaiba, aztán meglátjuk mit mondasz majd utána.

A rendesen, keményen dolgozó cigányok (nem eggyel beszélgettem már, Pestről a vonat Debrecenen keresztül megy SzSzB megyébe, többek közt a mátészalkai részébe...) gyakorlatilag nem részei, vagy nem akarnak részei lenni a cigány társadalomnak. Hihetetlen hogy miket mondtak a saját rokonaikról, egy skinhead elszégyellhetné magát mellettük. Miattuk nehezebb munkát találniuk, de ha hazaviszik a pénzt rögtön elveszik tőlük, stb. Úgy pedig nehéz megváltoztatni őket, hogy aki elindult a beilleszkedés útján azt lenézik, kiutálják maguk közül, és ő is utálja őket.

fúj-fúj blogmotor!!!

dr.minorka 2007.08.24. 00:48:53

"De elindult. " ERRŐL VAN SZÓ!
Volt egy baranyai falu, ahol sajtóhír lett, hogy a faluból rengetegen jelöltek lettek valamelyik választás alkalmából, valami pici pénzt adnak azért központilag. Mindenki cigány a faluban. Elment egy ujságíró megnézni, hogy mi történt. 1989 előtt csinált ott riportot már, és semmilyen különleges probléma nem volt, Mindenki dolgozott. 1989 után senki sem. Ugye bányavidék, ahol megszünt a bányászat. Visszament mégegyszer, és azt találta, hogy akadt egyetlen egy ember akinek volt állása. Ő volt az egyetlen ember a környéken, aki második generációs munkás volt. El is magyarázta az illető az ujságírónak, hogy neki a 8 óra az 8 óra, és nem 8h30, stb. Na ez a folyamat akadt meg.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.24. 00:54:04

hrcules: jól látod, éppen ezeket a jelenségeket írtam le részletesen saját, korábban már belinkelt két posztomban. Különösen igaz ez a nagyon kisszámú értelmiségükre, amely ha csak teheti (az etnobiznisz-szájtépőket kivéve) a lehető leggyorsabban fizikailag is asszimilálódik a többségbe (vegyes házassággal). A cigány doktornő öt év múlva már nem cigány, némelyikük még a szüleit is megtagadja, ami az ő családi összetartásuk mellett igen szélsőséges magatartás.

dr.minorka 2007.08.24. 00:56:44

"Le kell számolni azzal, hogy ennek a kultúrának (csak mert más) helye van itt Európában. Nincs. "
Pontosabban ez már nem egy működő kultúra, csak a romjai. Bármennyire is fájdalmas nekik a lehető leghamarabb meg kellene ettől szabadulniuk. Sem a saját politikusaik nem segítenek ebben (ők csak a sérelmeket látják, csak az "adjatok" népszerű követelését hajtogatják), sem a többségi társadalom nem segít (hogyan is tudna, hiszen a saját bajait sem tudja megoldani). Haladunk az amerikai gettóvilág felé.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.08.24. 01:11:09

ok, asszimilaljunk. illetoleg gondoljunk bele, hogy az itt kommentezo nepek kozuk ki talalkozik/zott a mi fogalmaink szerint "nem asszimilalt" romaval, face-to-face.

mert az is egy megoldas, hogy izolacioban elsz, izolacioban dolgozol. kizarsz minden olyan behatast, amit zavaronak itelsz. nem megyek oda, ahol rossz. idegen vagyok a sajat orszagomban, mi?
neha ugy erzem, mas orszagaban szivesebben lennek idegen, mint idehaza hazafi.

en beszeltem cigo melosokkal napokat. vannak akik toltak a talicskat 7-17-ig. vannak akik arrol sztoriztak, miket csinaltak amig ket hetig parkoloorkent meloztak. eleg vegyes a kep.
en szemelyesen az urbanus legendak ordas ciganyaival meg nem futottam ossze, tehat en csak az (sajat terminologiank szerinti) asszimilaltakkal talalkoztam.

vannak akik 17 evesen fejezik be az altalanost kb a 6. osztaly kornyeken, es utana rogton rokkantnyugdijasak lesznek. meg odamondja az 50 eves roma asszony terhesen(!), a 8. gyerek utan, hogy mi igy szerezzuk a penzt - de ez kurvara nem kamu.

ciganybunozes, mint fogalom szerintem gazos, mert nem lehet osszekotni egy rasszt a bunozessel 1:1. azt lehet mondani, hogy a romak kozott sok van olyan, aki nem torvenyes uton szerez penzt. de ez nincs senkinek a vereben, ez genetikailag nem oroklodik, ez a kornyezeti behatasok eredmenye, mikozben felnonek. nekik adott esetben termeszetes, ami neked meg se fordulna a fejedben.

mas kerdes a romak kozotti eros csaladi/rokoni osszetartas, ami ellen adott esetben senki nem mer fellepni. tehat a korzeti meghizott inkabb legyint, ha csak nem emberolesrol van szo, minthogy azt kockaztassa, hogy este a haz elott varja a familia kft.

szoval asszimilaljunk, gyerunk. legeloszor is az osszes rokkantnyugdijast vizsgaljuk felul, es legyen regularis idokozonkent ilyen, komoly retorzioval orvos-paciens oldalrol egyarant, ha simli van a dologban. visszamenoleg is. talan egyenlo alappal kellene indulni elsonek.

azt kell megerteni minden szepelvu embernek, hogy ver ide vagy oda, ha neked van fix loved az allamtol (ami sose fogy ki), es melle nem is melozhatsz (ez parancs!) mert rokkant vagy, akkor jol lehet csovezni az adofizetok penzen. nem luxus, de ingyen az is OK. melle meg feketen bevallalsz valami durva idoszaki melot, mert erre van kereslet, abbol meg feketen van nem adokoteles jovedelmed. a kenyer, a sor, a hus meg ugyanannyi, mint annak aki adot is fizet.
es ez idehaza faszan intezmenyesitve van.
szabalyszeruen nem eri meg egy ilyen embernek hivatalosan dolgozni, mert a minimalberbol alig kap meg tobbet, mintha otthon vakarna a tokeit.
ha valamit megkapsz ingyen, akkor minek strapald magad egy kicsivel tobbert?!

meg talan a fiatalsagot kellene ravezetni arra, hogy tanulni jo. tudni jo. muveltnek lenni jo. ne arra nyomuljon, hogy a hatso padban recskazik, a szunetben bagozik, altalanosban. bar a populista politikahoz faszan passzol a konnyen manipulalhato, egysegsugaru szavazo allampolgar.
a masik visszafogo ero a csalad. rokonaim tanitanak/tanitottak altalanosban. az eles eszu romagyerek ha gimibe jar, a tobbi mar kinezi. ciki. aztan eri szegeny eppen eleg megprobaltatas a tanuloevek alatt, es pont a csaladi tamogatas nincs meg hozza. pedig azert meg lehet szamolni, hogy hany roma gyerek jut el a tovabbtanulasig. legalabb is bekes megyeben ez a valo elet.

ez minimum egy szocialis+oktatasi+ado reform. es egy gigantikus felzudulas+hattyuhalala az etnikum reszerol.

szoval, ciganybunozes nincs, bunozo cigany van. sok. ez nyilvan btk kerdeskor.
de nekem ne mondja senki, hogy minden rendben van, ha olaszliszkan meglincselnek valakit, mert elutott egy gyereket.
itt alapveto ertekrendbeli/eletmodbeli elteresek vannak, amik 20-50 ev alatt talan orvosolhatok. de nem a magyargardaval, az kurvaisten.

hcrules 2007.08.24. 01:12:20

Minorka:
Szerintem is így van. Az a baj sok cigánnyal, hogy a régi kultúra már nem a sajátja, de nem is illeszkedett be a másikba (és talán nem is akar). Sokan teljesen gyökértelenek közülük, csak sodródnak - és éppen ezért sebezhetőek, remek konzumidióták. Biztos ismerős nektek a kép, hogy a szinte meztelen cigánygyerek hatalmas tábla csokit majszol a bolt előtt a segélyosztás napján. Unokatestvérem mesélte, hogy Nyíregyházán egy élelmes vállalkozó megfelelő helyen nyitotta meg a bolzját - és ezen a napon hosszú sor áll az ő mobiltelefon boltja előtt is...

hcrules 2007.08.24. 01:18:26

Édesanyám családterápiával foglalkozik. Sokszor találkozik cigányokkal is, rendesekkel is meg nem rendesekkel is. Kedves kis sztori, h egyszer megkérdezett egy jó erőben levő ffit, hogy miért nem dolgozik. A válasz: \\\"Há\\\' minek dolgozzak, ha a f*szomból is megélek!\\\"

denever: nem rossz hozzászólás, de az az utolsó szó az...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.08.24. 01:35:09

kotelezo mozik minden gardas/nemzetvedo honfitarsnak>

american history X
freedom writers

lehet ez meg rosszabb is.

gyulaVitez 2007.08.24. 01:38:27

Molnargoreny:

"Ilyen körülmények között a cigányokat lapulásra, alkalmazkodásra, meghúzódásra kényszerítették. Ez nem volt asszimiláció, még a kezdete sem: csupán a realitásnak megfelelő viselkedés."

A realitasnak megfelelo viselkedes tobb generacio alatt megszokotta es termeszetesse valik. Ezt nevezzuk asszimilacionak. Es ha egy egesz generacio ezt csinalja, akkor az igenis egy kezdet.

Az asszimilacio nem valamifele onfelvilagosodas, hanem az uj kenyszerekhez es uj eletmintakhoz valo alkalmazkodas.

Viszont a rendori kenyszer onmagaban nem asszimilal, mert nem ad uj eletmintat az illetonek. Ugyanis a ciganyoknak nem egyszeruen a bunozesrol kell leszokniuk, hanem eletformat kell valtaniuk. A bunozes, akarmilyen kellemetlen is, csak tunet.

Es ahogy az elottem szolo mondja, nem magyargardaval, az kurvaisten.

Es ha a rendorseg nem jol mukodik, akkor nem magyar garda kell, hanem az epeszu magyar polgarnak kell megkovetelnie hogy mukodjon. Azert kell kampanyolni, nem lincsbizottsagokat letrehozni.

rendpárti 2007.08.24. 01:39:47

A cigányok olyanok mint a zsidók. Mindkettő szeret lopni csak a cigány gyakrabban lebukik. Persze ha tanulhatnának ők is olyan szépen tudnának lopni mint a princz gáborék meg az elöző 3 zsidó miniszterelnök és zárt baráti köre... A korrupcióval milliárdokat lehet lopni és még a birka nép sem vesz észre semmit belőle, amíg a szintén zsidó újságírók és a pénzéhes rendőrök/ügyészek fedezik őket. A cigók meg szívnak, mert ők a kirakat bűnözők. A magyarok meg ott bambulnak középen, becsülettel, de ostobán.

hcrules 2007.08.24. 01:43:47

gyulavitez, azt a k betűs szót mellőzzük már!

dr.minorka 2007.08.24. 01:54:15

Kész csoda, hogy egy ilyen hülye néptől egyáltalán van mit ellopni!

Nagykevély 2007.08.24. 07:49:00

Két, nagyon nem PC javasdlatom lenne a cigánykérdéssel kapcsolatban. Az \"adjunktöbbpénztaromafelzárkoztatóprogramokraéssegélyekre\" egyszerűen nem működik. Ugyanezt az öszeget az állam akár közvetlenül odaadhatná a kocsmárosoknak és a játékgépeseknek. Tehát:
- első lépésben: a segélyek megvonása, ezzel párhuzamosan a karhatalom megerősítése, a testi fenyítés (kb. deres) szabályozott formában történő visszaállítása. A legfertőzöttebb területeken, zavargások esetén, fegyveres karhatalom, tűzparancs.
- ezzel párhuzamosan, mint közegézségügyi feladat, \"fű alatt\", körzeti orvosokkal és a tiszti egészségügyi szolgálaton keresztül megoldva: sterilizálási program, némi anyagi motivációval elősegítve.
Nem integrálni kell őket, arra a többségük alkalmatlan, a rokkantat sem tudod beintegrálni a rövidtávfutók közé, a szaporodásukat kell megállítani. Köszi, elegen vagytok úgy 800 ezren.
Liberális és filantróp megoldás nincs.
Az amerikai história x- meg ne jöjjünk, ne várjuk meg amíg megjelenik nálunk az a bűnözési szint, mert nincs annyi pénzünk kordában tartani hazai négereinket.

Maddness69 2007.08.24. 07:57:32

"Kész csoda, hogy egy ilyen hülye néptől egyáltalán van mit ellopni!"

A hülyéje észreveszi, hogy már nincs neki. Számonkérni nem tud, vagy hülye hozzá, vagy nincs lehetőség. Elkezd dolgozni. Megint van neki. Azt ismét ellopják. Mégis van perpetuum-mobile.:)

Maddness69 2007.08.24. 08:01:42

Kicsit körülnézve a növényvilágban, s állatvilágban, ugye vannak az élősködők. Nos, amíg a kormánynak nem probléma a fent boncolgatott kérdés (asszimiláció, s egyéb nyalánkságok), addig miről is beszélünk. Remélem azt nem gondoljátok, hogy a kormány konkurenciát akar magának?! Majd, ha már nem tud eleget elvenni az aktív-adózó rétegtől, hipp-hopp meg lesz a megoldás az asszimilációra, s egyéb kérdésekre is.:)

coyote 2007.08.24. 08:03:48

Soha nem felejtem el, még régebben mutattak egy roma családot a tvben, kaptak új házat. Nem volt nagy, de takaros kis otthont lehetett volna belőle csinálni. Egy év múltán kilátogattak hozzájuk. A pofám majdnem leszakadt, hogy milyen kép fogadta a riportert. A parkettát felszedték és a szoba közepén raktak belőle tüzet. Akárki akármit mondd, ilyet én magyaroknál nem láttam. A szegénységet meg lehet élni tisztességgel is. Attól hogy nincs pénze valakinek a házára költeni, a seprűt megfogni nem kerül semmibe. A másik jellegzetes riport, ami az árvíz idején játszódott. Mikoris a cigány úriember felháborodottan közölte, hogy ő bizony mit keresne a gáton, az a katonaság dolga. A gumicsizmát pedig még aznap értékesítette. Azt hiszem ezekhez nem kell hozzáfűzni semmit. Persze vannak közöttük is normális értékrenddel rendelkező emberek, akik próbálnak beilleszkedni a társadalomba. Nekem volt egy cigány haverom régebben. Többnyire teljesen korrekt volt, de néha bizony előjött belőle a cigány vér. Jól mondta valaki előttem: a vér nem válik vízzé. Még hozzátenném a végén, hogy a cigányok max beilleszkednek a társadalomba, asszimilálódni nem fognak. Szerintem ez két külön fogalom. Döntő többségük mindig is cigánynak fogja magát vallani.

mildi 2007.08.24. 08:08:40

na jó, ha már mkinek van pl-ja a büdös cigányokra, én is megosztok egyet: péntek este két társaság várt a vonatra (mentek buliba), egy rakat igazi putris telepi cigány, ízléstelenül ruházott macákkal, és egy rakat zselézett hajú, vasalt márkás inges fiatal srác, kellemes aftershawe illattal. a váróban tilos dohányozni, a szemetelésre, ordenáré hangoskodásra meg nekem van ++++-es allergiám, úgy hogy szóltam, lehet kifele pályázni a cigivel és lemászni a padokról, az nem járda. ki nem találjátok, melyik bagázs ment ki szó nélkül, és melyik állt neki engem kiskurvázni, hogy nekik szabad, és én ne szóljak be..a cigányok kimentek, az úrigyerekeknek kellett feldobnom azt a lehetőséget, hogy gyalog mehetnek diszkóba, ha nem maradnak nyugton, mert vonatra biztos nem szállnak...
a rasszizmus ott kezdődik, hogy "ismerek rendes cigányt is", és még büszke is vagy rá, hogy te nem vagy fajgyűlölő, még magadnak is hazudsz.

mildi 2007.08.24. 08:08:47

na jó, ha már mkinek van pl-ja a büdös cigányokra, én is megosztok egyet: péntek este két társaság várt a vonatra (mentek buliba), egy rakat igazi putris telepi cigány, ízléstelenül ruházott macákkal, és egy rakat zselézett hajú, vasalt márkás inges fiatal srác, kellemes aftershawe illattal. a váróban tilos dohányozni, a szemetelésre, ordenáré hangoskodásra meg nekem van ++++-es allergiám, úgy hogy szóltam, lehet kifele pályázni a cigivel és lemászni a padokról, az nem járda. ki nem találjátok, melyik bagázs ment ki szó nélkül, és melyik állt neki engem kiskurvázni, hogy nekik szabad, és én ne szóljak be..a cigányok kimentek, az úrigyerekeknek kellett feldobnom azt a lehetőséget, hogy gyalog mehetnek diszkóba, ha nem maradnak nyugton, mert vonatra biztos nem szállnak...
a rasszizmus ott kezdődik, hogy "ismerek rendes cigányt is", és még büszke is vagy rá, hogy te nem vagy fajgyűlölő, még magadnak is hazudsz.

Nagykevély 2007.08.24. 08:17:40

Mildi!
Akkor nem ugyanabban az országban élünk,nekem csak és kizárólag negatív tapasztalatom van a cigányokkal: láttam már zsebescigányt, kolduscigányt, illegális árust, nagymenő cigánybűnözőt. Amelyik dolgozik és beilleszkedett az ki se tűnik, barnább a bőre,na és?
Nem vagyok rasszista, de hülye sem.
Vagy tudod mit, mégis rasszista vagyok.
Húúúúúúúúúúúúúúúúúhaaaaaaaaaaaaaaa

coyote 2007.08.24. 08:19:32

a rasszizmus ott kezdődik, hogy "ismerek rendes cigányt is"
Gondolom ezt nekem címezted. Nem értem miért lennék ez alapján rasszista. Ismerek rendes magyart is, meg olyat is aki a pöcegödör szintet sem üti meg. Mondjuk anyukámat -aki tanár- egy roma apuka meg akarta verni tanítás alatt, továbbá az illető csemetéje nekidobott egy padot. Ezek után kicsit szkeptikus vagyok, hogy a mostani kisebbségi politika jó úton halad.

toxik 2007.08.24. 08:34:05

A ciganykerdest nem lehet megoldani. Az allam tulsagosan dotalja a raklap gyerekcsinalast, a rendorseg inkabb elfordul, mint tegyen valamit.
Asszimilicio bla-bla-bla. Ki kellne kenyszeriteni a munkavegzest (ugye-ugye KMK :-DD) Aki rasszizmust uvolt legyen cigany szomszedja....

Maddness69 2007.08.24. 08:50:32

"Aki rasszizmust uvolt legyen cigany szomszedja...."

Van egy eladó házam. Itt megtapasztalhatod a fenti kérdéseket testközelből.

Nem annyira szórakoztató, mint gondolnád.

toxik 2007.08.24. 09:00:20

T! Mtz
Nem szorakoztato, hanem rettento. A problema kezelhetelenne valt, reszben a segelyekbol es \"f@szombol\" megelo csaladokkal. Rettento konnyu a masikat rasszistanak nevezni, ha a legkozellebbi cigu csaladtol 10 kilometerre lakol.
Csak a jelensegre akartam csoppet ravilagitani: ha nem szolsz idiota vagy, ha felemeled a hangodat rasszista. Egy letezo problemat akarnak szonyeg ala soporni.

Zsírmester 2007.08.24. 09:30:01

Ismertem még annó az átkosban egy idős smasszert, volt egyfajta rálátása az akkori börtönlakók etnikai összetételére. Azt mondta, hogy ha a börtönökben tízszer annyi cigány van, mint magyar, odakinn meg tízszer annyi magyar van, mint cigány, akkor a cigányok között 100-szor gyakrabb a bűnöző életmód. Őt aztán biztos elég nehéz lett volna meggyőzni arról, hogy nincs cigánybűnözés.

És sokáig szerettem azt hinni, hogy tényleg nincs, de az utóbbi időben a saját magam és a környezetem által elszenvedett sérelmek alapján már nem hiszem.

cs242 2007.08.24. 09:46:18

A probléma fő gyökere sajnos ott van, hogy létezik néhány ember, aki képtelen a realitások talaján megmaradni, mivel valószínűleg az életében soha sem találkozik ezzel a problémával. Az ilyen emberkéket a fülénél fogva ráncigálnám le mondjuk esetleg ide Vácra, hogy este 8 után sétáljanak egyet a főutcán, anélkül, hogy a helyi cigányok ne kössenek beléjük. Nem számít, hogy kopasz vagy, vagy hosszúhajú, nem számít, hogy ügyet sem vetsz rájuk, nem számít, hogy a barátnőddel sétálsz, aki éppen a 6. hónapban van.
Aztán ezek a nagy PC-be belehülyült emberkék elgondolkodhatnának, hogy íme, ilyen a roma testközelből, amikor nem a kocsi ablakából látom őket, meg a televízióban siránkozni.
Én úgy érzem, hogy aki ezen ügyben liberális, az mindenképpen bűntársává válik ezeknek az elemeknek. Tekintsünk rá egyszerűen: a cigányság nincs rákényszerítve arra, hogy a legalapvetőbb társadalmi normáknak megfeleljen. Ez ugye ismételten köszönhető az őket védő vadliberálisoknak, akik többletjogokért harcolnak nekik. Addig minden segítő szándék, és támogatás ablakon kihányt pénz, amíg ezzel csak tovább segítjük ebben az életvitelben őket.
És amondó vagyok, hogy ha a törvényes rend nem képes velük mit kezdeni, és nem is akar, addig igenis szerveződjönek bizonyos önvédelmi csoportok. Nagyon jól ismerjük a törvényesség azon felét, amikor a rendőr vállvonogatva azt mondja: nem tudunk velük mit kezdeni. Félnek a cigánycsaládoktól, és félnek az ilyen agyament polgárjogi harcosoktól is, akiknek csak akkor fáj a pici szívük, ha a kisebbséget éri esetleg valami apró kellemetlenség. Te meg hülye magyar dögölj meg, mert többségben vagy. És lehetőleg tekintsd azt normálisnak, hogy a falhozlapulva kell közlekedned a saját hazádban. És a szórakozóhelyeket is hagyd el, ha megérkezik a "bódigusztit" üvöltő autókkal a díszes társaság, mert az a normális. Az a PC. Aztán, ha beverik a fejed, akkor lesz időd elgondolkodni a kórházban fekve, vajon ez genetikailag, vagy kultúrális hagyományok útján történt-e meg veled.

Dr. Minorka 2007.08.24. 10:03:02

Ismertem egy smasszert! Igazi szakértő volt. Megállapította, hogy a börtönök magyar populációjában 7,876-szor több a szegény, mint a nem szegény. Őt igazán nehéz lenne meggyőzni arról, hogy nem azok a szegények, akiknek ez a vérében van.

rogeryoung 2007.08.24. 10:23:45

Hát ez nagyon PC volt k.m. Téged biztosan nem támadtak meg fél tucatszor az elnyomott kisebbség tagjai. Amikor egy 12 éves gyereknél vasrúd, egy 14 évesnél gázspray van, és úgy támadnak 1 felnőttre, mint a vadállatok, akkor bizonyára nem kultúrális problémáról van szó. vagy mégis??? Van itt 600 000 ember, akinek jelentős része nem tud, talán nem is akar beilleszkedni. Nem megy ez sem nálunk, sem Finnországban, sem az USA-ban nekik. Miért van ez? Rasszizmus? És akkor a kínaiaknak miért megy? Ha az asztal alá söpörjük a problémát azzal, hogy nincs is, akkor csak súlyosabb lesz.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.24. 10:25:19

gloire 2007.08.23. 21:22:33
Egyébként k|M ez a láng ez sajna nagyobb mint a füst. Ennyi ember Kecskeméten? Ezek bazmeg félnek!

Azt mondták a kintlévő helyiek, hogy a résztvevők 75%-a nem kecskeméti.

Bill Dauterive 2007.08.24. 10:30:59

Hat mit ne mondjak, a hozzaszolasokat melleteve remekul illusztraltatok, hogy mik nem vagytok (ti: nem ti, szemelyesen, hanem a jobboldal, mint a fenti cimben hivatkozzatok).

Tenyleg, remekul demonstraltatok, ha a hirszerzoben olvasok egy osszefoglalot rola, meg vagyok gyozodve rola, hogy csak askalodnak szegeny kulturjobbosok ellen.

kjfkfhgf 2007.08.24. 10:32:47

Majd ha jönnek ide is az arabok, meg a románok, majd akkor nem fog senkit zavarni a cigánykérdés.

sándor 2007.08.24. 10:44:06

Nem story, folyamat...sajnos:
kb. 4éve költöztünk egy alföldi kisvárosba.A házunk mögötti utca végén lakott vagy két-három cigánycsalád.Ami önmagában számomra nem volt zavaró-ők ott vannak, én itt- "semmi gondom a cigókkal". Aha. 4 év alatt már majdnem az egész környék tiszta cigány. Ahol eddig nyugalom volt, tisztaság ott most:
a környék feketélik a cigóktól, köpködnek, szemetelnek, verekednek, üvöltenek hajnalig. "hál' istennek" a szomszédba nyílt egy "játékterem" is.Nem fogjátok kitalálni kik járnak oda:) Anyámék hetente többször hívják éjszakánként a rendőrséget. A ház redőnyét felráncigálják, a csatornát szétrúgdossák, a múltkor a ház falát szarral (!) összekenték. Általában suhanc kis 16-17 éves takony cigányok csinálják mindezt, de ha kimész szólni érte...nem ajánlom senkinek...a szomszédban "kaszinózó" kedves papa könnyen rádgyújtja a boldog kis fészked. a rendőrség tehetetlen,fél, meg unják is az örökös hadakozást.
A minap meg is jegyezte az egyik mikor elhaladt az ablakunk alatt: "A rák egye ki ezeket is, mi a gecit keresnek még itt!"
Sajna, nincs annyi pénzünk , hogy elköltözzünk,így kénytelenek vagyunk szenvedni.
Ez van.Lehet asszimilálódnunk kellene...(már vettem szotyit!)
"Legyen meg a Te országod" Ja, kösz...

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.24. 10:46:38

Ez nem PC-zés akart lenni, attól egyébként is föláll a szőr a hátamon.

Picit szerkesztetlen az anyag, azt elsimerem, mert siettem vele, de a cél nagyjából az volt, hogy bemutassam mi történik egy ilyen demonstráción, mi hangzik el - és a gyorsasági versenyt is nyerni akartam, elismerem.

Szerintem ez egyébként nettó uszítás és lázítás, amit ezek a hülyegyerekek csinálnak. Bele vannak feszülve az egyenruhájukba, kiállnak a mikrofon elé és üvöltözik a legsötétebb frusztrációikat. Nem vitatva el, hogy gondok vannak, az a magatartás, amit egyenruhába belefeszült hülyegyerekek előadnak, egyszerűen szánalmas. Szá-nal-mas.

Gyűlölködnek, ostobaságokat ordítoznak, szorítják a zászlórudakat, 40 fokban feketében, bakancsban virítanak, és azt képzelik magukról, hogy megmentik a Hazát, hiszen a terepasztalon már olyan jól ment a multkor is a játékkatonák tili-tolija.

Ez az egész militarista handabandázás pszichiáter csapatért kiált.

Nagykevély 2007.08.24. 10:50:38

Billi, egyéb észrevétel?
Igen, primitív nácifasiszták vagyunk. Na ez meg is volt.
Javaslat a témában, azonkívül, hogy adjunk még több pénzt?

Nagykevély 2007.08.24. 11:01:43

Off.
K/M leírásából jutott eszembe. Nagy gond ez ám neked. Mármint, hogy kire szavazzon az ember 2010-ben. Nemzeti radikális pártra szeretnék szavazni, Orbánékből csöppet elegem van, nálam a vekkeres bohóckodás tette be a kaput. Node nézzük a választékot. A testes drámaíró? Egyálatalán létezik még az a gittegylet? Jobbik? Ismertem őket még az egyetemről, karrierista kis senkik.
Pedig lehetne ezt is jól csinálni, csak még várni kell a magyar Haiderre, Le Penre, valakire, aki nevén nevezi a dolgokat és nem tett meg visszataszító ideológiai vargabetüket. Úgy meglenne neki a 20-25% mint a pinty.

Nagykevély 2007.08.24. 11:03:53

Jav: természetesen nekem a gond.

Kavics 2007.08.24. 11:03:58

Olvassatok Malcom X önéletrajzot!

Playmobil Soldat 2007.08.24. 11:06:54

A cigányok melletti érveket is meg tudom érteni. Viszont az ellenük szólókat első kézből tapasztalom és meg tudom erősíteni én is.

Aki liberálisként úgy gondolja, hogy könnyen beépülhetnének a társadalomba, az téved. El tudom képzelni, hogy ezen véleményformálóknak is van tapasztalata velük kapcsolatban (nekem is van pozitív is), de igazán az tud érveket felsorakoztatni, akik velük él egy faluban (ott sokkal közvetlenebb a probléma), egy utcában... Járva-kelve az országban szomorúan tapasztalom, hogy a csodálatos fekvésű, műemlékekkel teli falvak sorra elcigányosodnak és ezzel együtt megközelíthetetlen putrik válnak belőlük. Mert ugye a falvak elöregednek, az idősek kihalnak, házaikat pedig cigányok foglalják el, veszik meg. 4-5 év múlva pedig a korábban kedvenc biciklitúra-célpontként is funkcionáló falu a felismerhetetlenségig torzul. A még ott élő magyaroknak pedig meg kell húzniuk magukat, ha nem akarnak maguknak rosszat, ezáltal ők is kifordulnak önmagukból.

Nem ritka, hogy az ilyen falvakban funkcionáló rendőrt baseball-ütőkkel kergetik el, ha fel mer lépni ellenük az éjszakai balhék miatt. És ő mit tud csinálni? Tűr és tűr, mert ott, köztük lakik ő is, nem akarja, hogy a családjára másnap rágyújtsák a házat. Ha egy-két embert bevisznek 72 órára, van helyettük másik 20, akik annál hangosabban, már csak azért is, ugyanazt meg fogják tenni.

A kultúrájuk, amin látszólag nem szeretnének változtatni, nem Közép-Európába való. Tudok egy konkrét esetről, amikor egy falu polgármestere cigányokat költöztett be a településére, és segélyeket is kaptak az önkormányzattól. Manapság ez a csoport a környék egyik elborzasztó példája, hogy az ember a XXI. században hogyan nem tud emberként élni. A pénzt a kocsmába hordják, miközben a gyerekek még decemberben is piszkosan, egy szál ruha nélkül rohangálnak az utcán. Aha, tudom, idén enyhe tél volt...

volkov 2007.08.24. 11:06:58

Bill,

elarulod hogyan kovetkeztetsz az itteni kommentekbol a jobboldalra ugy altalaban? a bejegyzes jo ideje ott figyel az index cimoldalan, es felteszem az ez alapjan idetevedok jo reszenek fogalma nincs rola mi az az ufi. a rasszizmusbol? (rasszista-> jobboldali => jobboldali-> rasszista - statisztikusan legalabbis?)

persze ertem en, hogy kenyelmesek az eloiteletek. az viszont vicces lenne kisse, ha valaki eloiteletek igazolasat keresve probalna kovetkeztetest levonni egy csoport eloiteletesseterol.

rogeryoung 2007.08.24. 11:07:32

Abban egyetértünk, hogy a szélsőjobbon sok klinikai eset van, erre rámutatni OK. A cím viszont nem OK. Amint itt láthatod, sok embernek nagyon rossz az élettapasztalata a romákkal. Ez nem lehet véletlen, és ilyen esetben nem nevezném rasszizmusnak az általánosítást. Ebben az országban a \\\\\\\"többség\\\\\\\" nem irracionálisan gyűlölködik, hanem sok fájdalmas tapasztalat alapján következtetéseket von le. Amit pedig minorka sima kis náci hazugságnak nevez, én Finnországban szembesültem azzal, hogy ott is ugyanezek a problémák. De láttam utcai botrányt romákkal Olaszországban, Kanadában, Ausztriában is, tehát aligha csak valami bunkókeleteurópairasszistamagyar problémáról van szó, amit a mi primitívségünk vált ki szegényekből.

genghis 2007.08.24. 11:10:19

denever+szeljer mar megmondtak amit meglehet mondani sztem.
Inkabb a szemelyes problemamrol irnek nektek ide.

Ruhellem a jobbikot, a skinheadeket, a rasszizmust, az osmagyarsagot, a semmire nagyon buszke identitas zavarba szenvedo sziriuszi arpadsados autogyujtogatokat. Meg orbanvityat is mert szerinte nem vagyok magyar, ami mondjuk nem baj, csak ne azert ne legyek mert nem szavaztam ra, nem az o ertekrendjet vallom, nem az o segget nyalom.
De!
Keremszepen, en a 9 kerben nottem fel. "Lecsuszott" idoszakomban meg volt szerencsem egy olyan kisboltban is dolgozni(szinten a 9-ben) jo egy evig aminek a vevo kore kb80%-ban roma. Most is ott lakok. Most csak a legutobbi-legszelsosegesebb peldaval jonnek:
Tavaly oktober kornyeken egy kellemes forum-talalkozo utan, enyhen spiccesen setaltam hazafele az ulloi uton. Egy kedves prosti megprobalt a mobil tapogatozo barati oleleseivel, majd mivel nem akartam megszabadulni a vagyontargyaimtol, egyszeruen megsem alltam, tovabb mentem, igy kerulve ki a lehetoseget. Alig tiz meterrel tovvabjutva elem lepett ket baratsagos ember az etnikum kepviseleteben, es pepesre utottek az arcomat meg mentemben. A magyarazat talan ugyesen el volt rejtve a -f@sszopo kocsog g@ci!-k kozott, amiket kozben kiabaltak.
Na most kb 86 kg vagyok, ifju titan kent hulyere karatejoztam magam, gyurtam, miegyebb. Minthogy az adott kornyeken nottem fel, nem egyszer volt mar szukseg arra megvedjem magam. Szal nem szartam be, felpakoltam, erre ramorditottak hogy tegyem le a kezem vagy leszurkalnak. Na azt nem szerettem volna. Igyhat letettem a kezem es bekesen alltam amig kitomboltak magukat = meg ketszer haromszor beleokloztek a fejembe. Aztan hazasetaltam es lejegeltem a pofamat.
Nap-mint-nap talalkozok hasonlo esetekkel, csak nem mindig en vagyok az aldozat. De itt a 9-ben lakik a csaladom is, es meg rengeteg tisztesseges ember. Anyukak, felesegek, gyerekek(koztuk az enyem is)...
Ha sotetedes utan lemesz az utcara akkor minden sarkon lathatsz kis csapatokat, altalaban a fiatalabbak vannak ott, 3-6 srac egy ket lany. Soroznek, cigiznek, szotyiznak. Elmesz mellettuk es felall a tarkodon a szor es az jar a fejedben vajon van e koztuk valaki epp kotekedos hangulatban, vagy van e penzuk a kovetkezo sorre vagy inkabb leutnek erte.
Ha csak otthon uldogelsz akkor is tudomast szerzel rolluk. Az egyik beall a kocsijaval a csapat melle es bombolteti a zenet, orditoznak qrvaanyaznak, az ures uveget a jardhoz csapkodjak.
Miez ha nem cigany kerdes?

Olvastam itt valami nagyszajutol hogy "de be vagytok szarva a romaktol!", hat haverem tenyleg. Barkinek felpakolok egy az egyben akar neked is, de nem szeretnem ha kislanyomat megeroszakolnak a fiamat leszurkalnak. A fenntiek olvasasa utan pedig lathatjatok nem paranoia, vagy eloitelet miatt irom ezt.
Azoktol is rosszul vagyok akik meg nem is lattak "elo ciganyt" aztan itt hozongenek hogy rasszimus, meg diszkriminacio, meg eselyegyenloseg!
Hat veluk szeretnek lakast cserelni.
Aztan a garda. Odajonnek majd, jaroroznek a mester utcaban, a kocsisoron meg egyebb helyeken? Kozben bedobnak par sort, elszivnak egy vicces cigit es hazafele mentemben ok is jol elpakolnak, mert ugye "sotetben minden tehen fekete", es mert nincs a hatamon nagymagyarorszagos hatizsak.
Nekem nem kell ide osmagyar nyilas vezetes, meg szkinhed part meg ilyenek. De annyi okos ember irt ide is, konyorgom talaljatok mar ki valamit ezekre a szerencsetlen barnakra, mert eleg tarthatatlan a helyzet itt a "fronton"!

Mákos Kalács 2007.08.24. 11:13:25

Tudjátok mi a legnagyobb baj?
Az, hogy a kommehntek között nincs egy sem amit cigány írt volna, és ez rávilágít a mai magyar demokrácia milyenségére is...
Szerintem: Nincs cigány/magyar/zsidó/német... bűnözés csak bűnözés. Nincs továbbá eredendően bűnös "nemzet", vagy "faj" sem. A cigányság asszimilációja (bár én inkább integrációt mondanék) égetően fontos és talán nem is nekünk, hanem az unokáinknak. Nem mindegy ugyanis, hogy egy békés világot hagyunk magunk után, vagy mindenféle ÉRDEK alapján tomboló anarchisztikus pogárháboruktól hemzsegő világot. A 30-40 év múlava létező(?) békének most kell megépíteni az alapját. Nem tudom hogyan, de KELL!!!

dr.minorka 2007.08.24. 11:19:29

"Amit pedig minorka sima kis náci hazugságnak nevez, én Finnországban szembesültem azzal, hogy ott is ugyanezek a problémák. "
Ismertesd, és azt is, hogy "mindenütt gyűlölik őket".
"De láttam utcai botrányt romákkal Olaszországban, Kanadában, Ausztriában is," És? Nem ez volt az állítás, egyébként!
Valamint ezek Romániából bevándoroltak voltak, vagy őslakosok cigányok?
Nem mellesleg hogyan is élnek a cigányok Nyugat-Európában? Nem az innét odaszaladottak!

dr.minorka 2007.08.24. 11:25:51

Mákos Kalács!
A cigánybűnözést csak a rasszisták kötik a fajhoz. Életmódhoz, társadalmi viszonyok is lehet kötni. Ma Magyarországon pl. a vérbosszú bizonyosan cigánybűnözés, a tőzsdecsalás meg magyarbűnözés.

Bill Dauterive 2007.08.24. 11:31:22

A javaslat roppant egyszeru. Valasszuk szet a ciganysag aktualis eletformajanak problematikajat a naci szervezetek problematikajatol es ne probaljuk egyikkel a masikat megideologizalni.

Gyorsan hozzatennem, egy kicsit sem tartom sem radikalisnak, sem rasszistanak az UFIs bagazst, sot kifejezetten tisztelem oket azert, ahogy tartjak a hitet, csak arra probaltam utalni, hogy magukat csapjak be, ha azt hiszik, hogy a jobboldaliak tobbsege nem hisz abban, hogy mondjuk a ciganyok maguknak koszonhetik a naci csoportokat, peldaul.

Sáfrány 2007.08.24. 11:38:46

Nincs cigánybűnözés. Egészen egyszerűen a cigányok bűnözők. A cigány nem bőrszín-definíció, nem rassz, a cigány a lumpen, lezüllött, állati szintű, kultúrát nem ismerő, beilleszkedésre képtelen élőlény. A "roma" azt jelenti ember. Ahhoz, hogy valaki roma legyen, ahhoz emberré kell válnia cigányból, integrálódni az emberek huszonegyedik századi társadalmába.

Nekem senki ne mondja hogy politikailag inkorrekt ha azt mondom, cigány, mikor egyértelműen az, és nem azt mondom hogy roma, mikor láthatólag nem az.
A legnagyobb társadalmi hazugság a közbeszédben a "roma" szó cigányokra általánosítása.

cs242 2007.08.24. 11:49:00

Tetszetős, ahogyan a kész érvekre, a millió példára jön a hadova a "cigánybűnözés nem létezik" és egyéb "mindenki rasszista" szómágia.
Kedves PC aktivistám, rajtatok a cigányság nagy ívben röhög, és lenéz benneteket. Mert nekik a büdös életükben eszükbe nem jutna egy "paraszt" mellett kiállni. Hiába nyomod a tetszetős és nagyon haladóan-idealista-modern-liberális dumát, ha véletlenül majd esetlegesen személyesen szembesülsz a téma teljes súlyával (te vagy éppen valamely rokonod, ne adj' Isten) az igenis létező "cigánybűnözéssel", akkor ezek az elefántcsonttoronyból lekiabált oly' frappánsnak és valódinak hitt közhelyek már csak tűnékeny és hagymázas butaságnak tűnnek majd.
Ja, és a tőzsdecsalás... Nem kimondottan "magyarbűnözés"...:-)

dowNLoad 2007.08.24. 12:17:12

Nincsenek rasszok, és genetikailag is minden ember egyforma? Lóf@szt(újra és újra be kell mutatnom a hivatalos forrásokat genetikusoktól, mert lehazudják/letagadják!:
www.nature.com/ng/journal/v23/n4/fig_tab/ng1299_437_F1.html
www.dura.hu/html/mindentudas/raskoistvan.htm
www.imninalu.net/Romagyar.htm
Welcome to South-Central L.A. lassan itt is az lesz mint Los Angeles egyes részein, már csak egy magyar Rodney King eset kell, és felgyújtják fél Bp-et.
(hajrá, mert megérdemled)

kappel 2007.08.24. 13:04:32

durvábbnál durvább sztorik, nagy szopesz lesz itt tíz-húsz éven belül.
az egy dolog, hogy mindenkinek ki van a töke a kiszámíthatatlan dzsipókkal, valamennyien bírtok egy-egy rémtörténettel, de mit lehet kezdeni ezzel a hatalmas problématömeggel?
néhány év és 10%-on lesznek, néhány évtized és harmincon.Baz és Szszb-autonóm terület? vagy mi?
az nem megoldás, hogy minden faluban lesz egy igaszságosztó, statáriális gárdaörs és megteszi a frankót.
ahhoz hogy az állam megoldja a fenti problémakört, igenis kurvasok pénzt kell áldozni, elejét véve annak, hogy később még több adóforint menyjen el rá.
elcsépelt dolog, de nincs más, mint taníttatni őket.példaképek kellenek.az országnak sem lenne rossz ha ez a többszázezres tömeg jobb esetben nem csak szotyizna meg kefélne, hanem produktív lenne, minden tekintetben.
ezért mindig hozzámvágják az idealista kifejezést negatív szövegkörnyezetben, de mondjon valaki más megoldást.
nincs más megoldás (halhatatlanság)

mildi 2007.08.24. 13:22:22

na, hazaértem.
a kommentemet nem címeztem, áltban írtam, aki magára vette, arra jó a méret, ennyi.

playmobil, nem megy könnyen magától sem, erre még nehezítik is-gondolom, nem hiszed te se, hogy az ilyen kirakatnácik úgy gondolták a problémamegoldást, hogy eljárnak tanítani őket, meg segítenek munkát találni, hogy könnyebben be tudjanak illeszkedni

csili, Kazinczy-díjra pályázol? :) tkp. nem rossz felvetés: roma-cigány, a meleg-(hülye)buzi se egy kategória

Nagykevély 2007.08.24. 13:35:21

Van megoldás. Csak el kell rugaszkodni a kártékony humanizmustól. Sterilizáció és zéró tolerancia. Munka vagy éhhalál (esetleg ólommérgezés, ha ugrál). A példaadás és a szép szó nem működik évezredes beidegződésekkel szemben.

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2007.08.24. 13:36:24

Eléggé megrázó, amit gengish írt, a sztori hitelessége miatt. Sokféle véleményt hallottam-olvastam már arról, hogy mi ennek az egész cigánykérdésnek az eredete, a legérdekesebbet az apósomtól hallottam, aki egy somogyi fauban nőtt fel.

Azon a vidéken úgy a 60-as évekig nem volt probléma a romák és nemromák együttélésével: a romák a cigánysoron laktak, nem túl jól eleresztve, de dolgoztak. Minden falusi családnak megvolt a saját cigánya, aki a ház körül segített: fát vágott, tüzelőt hordott, segített az állatok körül, ilyenek. Voltak ugye kifejezetten cigány szakmák, pl. vályogvetés, zenészek. Nem loptak, igaz, a munkát leszámítva nem is nagyon vegyültek, élték a maguk életét.

Aztán a 60-as, 70-es években elkezdték hatóságilag felszámolni a cigánysorokat, a cigányokat összegyűjtötték, és egyébként más okokból elnéptelenedett vagy pusztulófélben lévő, hanyatló falvakba telepítették őket. És ekkor felborult az addig meglévő, igaz, kényes egyensúly. Mert onnantól kezdve a cigány már el volt vágva a korábbi munkalehetőségeitől, a szomszéd faluba, ahol a "gazdái" voltak, már nem járt át. Sok helyen kaptak földet a házhoz, de megművelni nem tudták, honnan is értettek volna hozzá? És így tovább, kezdtek kialakulni a ma is ismert borzalmak: munkanélküliség, lopás, iskolázatlanság, meg a többi.

Ezt nem mentségképpen írtam, mert a bűnözésre, legyen az cigánybűnözés vagy jelző nélküli bűnözés, tökmindegy, hogy hívjuk, mentség nincs, legfeljebb magyarázat. Viszont nagy valószínűséggel jórészt ezt is a Kádár-féle esztelen "modernizációnak" köszönhetjük. És hogy ők ezt jóakarattal csinálták-e, mert azt gondolták, hogy a cigányoknak így - kiszakítva a korábbi életterükből - jobb lesz, vagy nem, az is kurva mindegy.

mildi 2007.08.24. 13:39:42

nagykevély, nem rossz megoldás az se, amit te javasolsz, csak nem a romákon kellene alkalmazni...csak hogy lásd, hogy nem minden libsi annyira humanista :)

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2007.08.24. 14:07:49

Többen írták, legutóbb kappel, hogy a taníttatás, meg az iskolázottság megoldást jelenthet. Hát igen, többféle értelemben is. Sajnos nem én találtam ki, nem tudom már, hol olvastam azt a felvetést, hogy ha a magyar felsőoktatás kitermeli magából az első öntudatos fiatal roma értelmiségi generációt, akkor lehet, hogy bajban lesz a többségi társadalom. Lehet, hogy eszükbe jut: a már régóta kisebbségben lévő, de egyre nagyobb lélekszámú népüket végre felvilágosítják arról, hogy felemelhetnék végre a fejüket, pl. fegyvert ragadhatnának, hogy lerázzák magukról az impotens magyarok által nyakukba rakott rabigát. A fanatikusabbakat, akiknek van eszük, már most sem kell nagyon arról győzködni, hogy a cigánykérdés gyakorlatilag megoldhatatlan, a helyzet többé-kevésbé reménytelen.

A világon mindenütt, ahol etnikai alapú terrorizmus van (Baszkföld, Írország), az egyetemekről frissen kikerült fanatikusok kezdték el a szervezkedést. És ha ez nálunk is így lesz, ezek reggelire megeszik az összes radikáljobbos gárdát, mellé köretnek Für Lajost. De már akkor is nagy gáz lesz, ha csak megpróbálják.

Ja közben eszembe jutott, Bede agyából pattant ki ez a remek perspektíva:

matula.hu/index.php?section=article&rel=12&id=149

szejler 2007.08.24. 14:09:42

Azoknak, akik kizárólag egy szempontból tudják a helyzetet értelmezni!

Előítélet, és reakció, viselkedésminta, és annak a megszegése nem önállóan létező dolgok.

Egyik következik a másikból!

Mi éppen egy ördögi körben vagyunk, ahol az elő (és utó) ítéletek, erősítik a cigányok kultúrális elszakadását, a bűnözés növekedését, és viszont.

A cigánybűnözés létezik: nyilván nem faji, és nem általános, hanem kultúrális és szociológiai okokból. Csak bűnöző cigányokról beszélni, öncsalás, ami a probléma megoldását hátráltatja.

Ha én szociológus lennék, azokat kérdezném, kutatnám ezerrel, akik képesek voltak kilépni a romok alól, akik képesek voltak valamennyire beilleszkedni. Rengetegen vannak, csak nyilván kevésbé tűnnek fel.

Nagykevély 2007.08.24. 14:16:58

mildi
Közéjük való vagy, hogy annyira imádod őket?! Szerinted meddig mehet ez? Normális vagy?! Talán mi élősködünk rajtuk? Talán mi rúgjuk fel az együttélés szabályait? Azt hiszed, babra megy a játék? Értsd meg, félek tőlük, féltem a családomat, féltem az ország jövőjét egy aggresszív sáskahadtól.

dowNLoad 2007.08.24. 14:28:44

Pontosas Homopoliticus, ha okos cigányok is lesznek, és 10% körül lesz az arányuk ilyen gazd.helyzetben , akkor itt lesz egy egy Los Angeles-i zavargásokhoz hasonló, csak Bp-i, esetleg Miskolci változatban. (csak itt a rendőrség sokkal szarabb mint az USA-ban, nem tudná megfékezni, Nemzeti GÁRDA MEG NINCS) uramisten, hogy betalált a Matula: (még 1X):
matula.hu/index.php?section=article&rel=12&id=149
Itt egy újabb elemzés:
index.hu/velemeny/jegyzet/acab070601/

genghis 2007.08.24. 14:32:18

"Aztán a 60-as, 70-es években elkezdték hatóságilag felszámolni a cigánysorokat, a cigányokat összegyűjtötték, és egyébként más okokból elnéptelenedett vagy pusztulófélben lévő, hanyatló falvakba telepítették őket."

Amennyire nagyapomtol tudom, hasonlokeppen kerultek budapestre is, probaltak szejjel bombazni a problemasabb videki "csaladokat", es a haboru utani lepukkant 8-9. kerben bepakoltak oket az uresen allo hazakba.
Az eredmenyet meg most lathatjuk. Nem mondom lattam par jo peldat koztuk, ugy kb 10-15% teljesen at tudott alni egy hetkoznapi varosi ember munkabajaro eletritmusara, de nagyon sokuknal lattam azt hogy elobb utobb "visszaszipkazta" oket a rokonok, haverok kore. Pl ha valamelyik csaladban tobben dolgoztak akkor hamar megjelentek a szegeny rokonok, -es mivel az osszefogas erosebb nalluk mint az eszszeruseg- az egesz csalad bekoltozott hozzajuk es ingyen eloskodott rajtuk. Nem egy 25-50nm-es szakadt kis budapesti garzonban lakik sokszor akar 8-12 barna. Gyerekek, kamaszok, felnottek egy szobaban, elnek ket fizetesbol meg a segelyekbol.
A gyerekek egyutt bandaznak igy ha meg jo tanulo lenne is egy ketto kozoluk, hamar megtanulja mennyivel jobb logni a suli helyett es csokit lopni a boltban, mint a suliban rohadni egesz delelott.
Mint mar mondtam en nem latok semilyen epkezlab megoldast, hogyan lehetne ezt megfekezni/normalis keretek koze terelni akar csak elmeleti sikon is, pedig sokat gondolkoztam rolla, sot beszelgettunk cigo haverokkal is.

Jah, a kedvenc magyarazatom meg a szemellenzosoktol a szegenyseg tema.
Hat ha en hetvegen be akarok vasarolni akkor kolcsonkerem anyumtol a suzukit es elugrok a tescoba. A barna meg este bemeny a boltba vesz 5ezerert ragot-csokit a gyerekeknek, szotyit-sort maganak, elovesz a belso zsebebol kb 3 millat osszegongyolve, fizet, majd beugrik az audijaba es elkartyazza a zset eszaka.
Masnap meg jon a neje hogy "agyjan ma' hitelbe kenyeret meg parizsit, holnap hozom az arat!"
Ha azt mondod jolvan, akkor egybol ker cigit es sort is altalaban tobbszor akkora ertekben mint ami a kaja ara.
Ha annyi szazezrem lenne ahanyszor ezt lattam/hallottam, akkor nem hitelre vettem volna lakast.:)
Az a baj hogy az itt irogatok nagyreszenek halvany lila goze sincs arrol hogy milyen viszonyok uralkodnak itt Budapesten is a cigo csaladoknal. En pedig mint e tudas birtokosa ki merem jelenteni, nem merek bele gondolni abba mi lehet videken ezek utan.

Playmobil Soldat 2007.08.24. 15:02:57

www.hirado.hu/cikk.php?id=226467

Idézet a cikkből: "A romák azt mondják, hogy az elmúlt időszakban a szervezet tagjai olyan kijelentéseket tettek nyilvánosan, amelyek miatt jogosan érzik magukat veszélyben. Ha nem kapnak kellő védelmet, jelképesen arra kérik a köztársasági elnököt: a cigányokat "mentese fel a magyar állampolgárság alól, hogy más állam területén kereshessenek hazát maguknak."

Egy meg nem alakult szervezettől való félelem eleve szánalmas, már nagyon unalmas a Gárda körüli értelmetlen felhajtás. De ha menni akarnak, tőlem mehetnek. Pl. ez is egy megoldás.

Playmobil Soldat 2007.08.24. 15:11:07

Egyébként ez az egész OCÖ egy budapesti (vagy nagyvárosi) elszigetelt, kiokosított réteg képviselete.

Vidéken azt sem tudják, mi az a Magyar Gárda, azt sem tudják, hogy mi az az OCÖ. Ott azt sem tudják, hogy létezik rasszizmus, antiszemitizmus. Ez mind-mind itteni, fővárosi "trend-téma". A média persze előbb-utóbb megteszi a hatását. Amint elterjed, hogy nem is olyan rossz befektetés félni, előbb-utóbb vidéken is divat lesz. Azt nem kellene megvárni, mert akkor élni fognak a lehetőséggel és esélyünk sem lesz már javítani a helyzeten.

OftF 2007.08.24. 15:19:26

Rasszizmus csak Pesten van, de igény, az lenne rá vidéken is, csak hogy egy (fél)viccet idézzek.
A feleségem nagyapja a kert hátsó felébe nem is ültet semmit, úgyis elviszik a cigányok. A kutyát meg sajnálja szabadonereszteni, mert még kinyírnák azt is, vagy ha a kutya nyerne, mehetne az öreg a börtönbe 80 éves fejjel.

mildi 2007.08.24. 15:34:48

nagykevély, és ha igen, akkor mi van? élősködöm talán rajtad? nem hinném, dolgozom, adózom (sokat).
te gyermekem pszichopatológiás eset vagy, a családodat meg úgy tudod megvédeni, hogy bevonulsz a legközelebbi ispotályba önként, jó messzire tőlük
én vok a marha, hogy szóba álltam veled :(

h.politicus, kifelejtettél vmi fontosat, nevezetesen azt, hogyha nincs megkülönböztetés + elnyomás, akkor az iskolázott cigányságnak nincs mi ellen v miért fellázítani a többit, de a helyzet ugye, sajnos nem ez

Sáfrány 2007.08.24. 15:57:01

Figyu mildi, miközben ezeket a sorokat írom, a második emeleti ablakom alatti kisabc-nél ordítva söröznek a cigányok, mocskosabbnál mocskosabb, durva szavakkal ordibálnak. Hétköznap van, kora délután. Mostanában ébredtek fel, minden nap ez a műsor.

Esténként meg jönnek a fiatalkorú bűnöző cigányok a garázstuning-ladákkal meg a kettes golfokkal, bömböltetik a hulladék zenéjüket meg sörösüvegeket dobálnak a játszótérre, aztán mikor eltűnnek, Gyulaaaaa! kancigány itt kúrja az ablak alatt az Évaaaaaheee! nevezetű ribancát. Tessék, költözz ide, éljél velük. Aztán vedd őket a védelmedbe, bár szerintem néhány nap után legszívesebben irtanád őket mint a dúvadakat.

Ha minden alkalommal torkon lőttem volna egyet közülük cal.50-el csak amikor elhangzik a névjegykártyájuknak tekinthető és a cigány "kultúrára" oly jellemző "szóbdkijafaszóm" üvöltés, esküszöm az élő Istenre nem bírnám el az üres töltényhüvelyek súlyát. Gyere ide aztán itt simogasd a kis buksijukat meg keljél a védelmükre te barom.

genghis 2007.08.24. 15:57:30

"h.politicus, kifelejtettél vmi fontosat, nevezetesen azt, hogyha nincs megkülönböztetés + elnyomás, akkor az iskolázott cigányságnak nincs mi ellen v miért fellázítani a többit, de a helyzet ugye, sajnos nem ez"

A Te ok-okozati osszefugges magyarazatoddal csak az a bajom, hogy akkor most jogos a garda letrejotte is mert a zsidok tenyleg el akarjak lopni az orszagot?(en mondjuk nem tapasztaltam, de ahogy olvasom/latom/hallom sokan meg a cigany "problemaban" jaratlanok)

Mindenkinek hadd mondjam el, ha esetleg nem lenne eleg vilagos amugy:
A sok cigo siramom ellenere sem vagyok rasszista(egyelore) es kimondottam ellenzem az ilyen felkatonai szervezetek otletet mint ez a kopasz-bohockodas. Mindossze arra problatam ra vilagitani, hogy igenis van gond a magyar-cigany egyuttelesben es talan nem csak a gonosz eloiteletek a hibasak ebben.
De veletlenul sem hiszek a sterilizalas/dunaba loves langszoros megoldasokban. Lattam sok edes kis cigo gyerkocot es aki azokat bantani tudna azokat en rugnam fejbe nekifutasbol, mert ember ilyen nem csak nem tesz, de nem is buzdit ra masokat!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.24. 16:01:33

Minorka, és ti, többi rasszistázók: az nem vitastílus, hogy ha valakinek tételes rossz tapasztalata van a cigányokkal, és leírja, akkor ő a rasszista. Hát még, ha hozzáteszi, hogy ismer rendes cigányt is.

Én is ismerek rendes cigányt. Aki egy helyen dolgozik 20 éve, 39 fokos lázzal is bejön, úgy kell hazazavarni, ha beteg, a gyerekeit iskolába járatja, és patyolattiszta. Továbbá olyan sötét a bőre, hogy őt véletlenül se lehet nem cigánynak nézni. Még egy apróság: nálunk, rasszistáknál sokkal, de sokkal jobban gyűlöli azokat a csirkefogó utolsó gazember cigányokat, akikről itt annyian leírták a tapasztalataikat. Meg is mondta, hogy miért: mert mi, kollégák tudjuk, hogy ő rendes ember, soha senki nem is piszkálta-bántotta cigány volta miatt - de az utcán az idegenek a rohadt szemétládák nyomán ítélik meg első látásra, hisz honnan tudhatnák, hogy ő nem ilyen?

Egyszóval: a többségi társadalomnak kell ma már védekeznie. A cigány agresszió és bűnözés tömegprobléma, és messze nem elsősorban a szegénység az oka, hanem a cigányok morális gyatrasága. Érdekes, hogy sokszor mennyire vallásosnak mutatják magukat (csatkai búcsú, stb.), de ugyan nézzük már meg, hogy a "Ne lopj" című alaprendelkezés a búcsújárók közül hánynál számít valódi erkölcsi parancsnak?

Tényleg nem tudok mást kívánni az elméleti liberális cigányvédőknek, másokat lerasszistázóknak, minthogy soha ne lehessen más lakcímük, mint Bp. VIII. József utca, Tavaszmező utca. stb. Aztán két-három év múlva, ha még élnek, mondhatják, milyen rohadt rasszisták is vagyunk, hogy meg akarjuk védeni magunkat a cigányok ellen (ja, én nem vagyok a Magyar Gárda tagja, ha valaki gondolná, de ha a cigányok ellen keményen fellép, lehet, hogy majd belépek!).

mildi 2007.08.24. 16:17:40

csili , lődd, de valszeg bátorságod csak arra van, hogy itt barmozz másokat, meg célozni is gondolom csak klaviatúrával tudsz...szánalmas vagy

gengish, megfordítva h.politicus gondolatmenetét: végy egy rendszer tanulatlan kisembereiből, a rendszerváltás veszteseiből álló csoportot, akik gyermekei lesznek azok a bizonyos elsőgenerációs értelmiségiek, akik már tanultak eleget ahhoz, hogy befolyásolhassák a többieket, akik nem értelmiségiek, őket szépen lázítgatják, meg uszítgatják, megmondják ki az ellen, és hogy az ellen ellen harcolni kell, majd megtanítják nekik, hogy hogyan kell harcolni=magyar gárda, ezen az alapon vonáék is terroristák (bár sztem is nagyobb az egésznek a füstje, mint a lángja, jó kis ingyenreklám)

genghis 2007.08.24. 16:40:43

mildi!
Igen, de pont ahogy leirtad ugyanugy tudna par ifju, intelligens, frissen diplomazott cigo is uszitani mint az altalad emlitettek. Elnyomas es megkulonboztetes ellen? Ugyan mar. Senki nincs elnyomva, megkulonboztetve kis hazankban. Csupan csak felnek az emberek es joreszt joggal. Azon hogy ez valtozzek elobb a cigoknak kell megvaltoztatni a hozzaallasukat. Tomegesen. Ez igy esszeru sztem, nem azert mert ok a kevesebbek, gyengebbek, hanem mert az altalanos gondolkodasmod szerint az o viselkedesuk log ki a civilizalt normakbol. Tehat ha ok valtoznak azzal valtoztatnak is, megvaltoztathatjak az emberek hozzaallasat, marpedig ez lenne az o erdekuk is. Nem egeszem erzem "igazsagosnak" hogy a szenvedo felnek, azaz nekunk kell meg tobbet adni es toleralni azert hogy ok megvaltozzanak es be tudjanak illeszkedni a mi vilagunkba.

Playmobil Soldat 2007.08.24. 16:51:50

"Nem egeszem erzem "igazsagosnak" hogy a szenvedo felnek, azaz nekunk kell meg tobbet adni es toleralni azert hogy ok megvaltozzanak es be tudjanak illeszkedni a mi vilagunkba."

Ez mindennek a lényege. Abszolút egyetértek.

Ahhoz, hogy tartós változást tudjunk elérni, és ne csak fellángolásokat, kivételeket generáljon a társadalom (amit az ehhez hasonló vitákban példaként lehet emlegetni), ahhoz a cigányoknak kell lépéseket tenni. De többségük nem akar máshogy élni. Azt ne mondja senki, hogy több megértés, több pénz kellene ehhez! Mert az már csak érdekből történő, ideiglenes változásokat eredményezne.

Sáfrány 2007.08.24. 16:52:09

Nem érdemes őket lelőni mert egyfelől nincs mivel, másfelől meg ugyanannyit kapnék érte mintha emberekre célozgatnék. Úgyhogy nem merül fel mint opció, pacifista neveltetésemből adódóan sem.

Ugyanakkor továbbra is fenntartom azt a véleményem hogy aki szerint a "segílykerendszer meg a zárkóztassukfel-integráljuk őket szép szóval és kedvesen" működőképes lehet az egy barom. Mert nem működik.

Van itt legalább egy cigánygeneráció aminek a helye - amennyiben valaha is a társadalom számára hasznos vagy minimum önellátó egyedeket szeretnénk belőlük kialakítani - egyértelműen átnevelőtáborban lenne.

Persze, a gyerekeik nagyon édesek a nagy barna szemükkel, éppen ezért felháborító a biztos tudat hogy bűnözőket nevel belőlük a bűnöző környezetük.

Megoldás lehetne ha megszigorítanák a gyermekvédelmi törvényeket és kellő erővel be is tartanák azokat és/vagy a harmadik gyerek után nem járna semmilyen állami támogatás senkinek miközben az első két gyerek jóval több támogatást kapna. Plusz visszafizettetni a teljes addig megkapott családi pótlékot ha a gyerek nem érettségizik/szakmunkázik le az alapesethez viszonyított három éven belül. Ha nem fizetik ki, mehet a magánbörtönbe gyomlálni amíg vissza tudja fizetni az államnak az előleget plusz a börtönbeli szállást/étkezést. Ez volna az igazi működő szociális intézkedés. Egyből nem volna akkora biznisz a purdégyártás mint most.

És bizony magánbörtönök kellenének, például mezőgazdasági biofarmokon dolgoztatni az elítélteket nem ám gyúrni a vasat meg tévézni a pénzünkön álló nap mint most. Emelnék a GDP-t rendesen, MO pedig ismét Európa (bio)éléskamrája lehetne, és ezzel példaszerű modellt mutatnánk a többi hasonló problémával küzdő országnak.

Van gazdaságpolitikám, radikális, valóban szociális alapú, legközelebb szavazzatok rám.

szejler 2007.08.24. 17:10:15

Mennyivel vagy beljebb, közelebb a megoldáshoz ha

- felsorolod hányszor találkoztál agresszív, ocsmány cigányokkal?
- felsorolod hány ismerősödet fenyítették be, verték meg?

Mert mindnyájan tudjuk, hogy a vonat/lelőnimindet nem létező megoldás. Egyrészt, mert ilyet emberekkel valójában te sem csinálnál (remélem), másrészt itt Európában nem is tolerálnák.

Kedves rasszistázók

Mennyivel vagytok közelebb a megoldáshoz, ha..

- mindenkit, aki panaszkodik/dühöng/felsorol/rossz és felháborító megoldásokkal tüzel indulatból, csípőből lerasszistázol/idiótázol.

Tettél ezzel egyetlen lépést is a megoldás felé???

mildi 2007.08.24. 17:22:01

gengish, sztem lépj be! de komolyan! meg még sokan lépjenek be, bár ki kell ábrándítanom pár egyénkét, martenses cigányrugdosás nem lesz, olvastam egy bencsik interjút (a hírszerzőn), hogy a szélsőségeseket nem veszik fel tagnak, ellenben parlagfüvet fognak irtani, szal nem puska, hanem kasza, jó munkát! :)
egyébként az a baj a gondolatmeneteddel, hogy nem engedik változni őket, mert lám, amelyik tanul, az ugyis terrorista lesz; tudod, ha nem ugy állnánk hozzájuk, hogy nyakon kéne lőni őket...egyébként meg állítólag mi vagyunk a marha okosak + civilizáltak, nekünk kéne vmi kiútfélét mutatni, de nem fekete egyenben
egyébként egy kissebbségi csoport változása nem változtat a többség előítéletességén (max, ha kifehérednének)
a bűnözés más kategória, büntetőjogi.
a nyóckert meg még nagyon régen bäszták el, azzal, hogy egy csomó kilátás nélküli egyénként egy helyre raktak, gettósítottak, olyan ez, mint amikor a baleseti sebészeten minden lábtöröttet egy szobába tesznek, nehogy vmelyik is fel tudjon kelni egy pohár vízért (rossz példa, csak friss tapasztalat okán ez ugrott be); gettósítani nem szabad! onnan, ha ki is akarna törni vki, a többi visszarántja, mifelénk is sok cigány van, de nincs cigánysorunk, az itteni cigányok között csak annyi uccsó alak van, mint a magyarok között, dolgoznak, gyereket nevelnek, ilyesmi

tehát a gárda nem megoldás (ill. parlagfűre igen), fel kell számolni a cigánysorokat, de nem azért, hogy egy másik helyen megint egybe pakoljuk őket, kell nekik vmi lakhatóság, de nem ingyen, mert ami ingyenes, annak nincs becsülete, az ember csak arra vigyáz áltban, amiért megdolgozik, hogy fizetni is tudjanak, ahhoz kéne munkahely, hogy rendesen tudjanak dolgozni, ahhoz iskola, az egész kivitelezéséhez meg qrva sok pénz, és stabil gazdaság, ahol van elég munka (de nem kellenek heves lelkű gárdisták), viszont az ország helyzete meg olyan, amilyen, és akkor itt a kör bezárult :(
az igazság az, hogy ez baromi hosszú folyamat, talán majd az unokáim már, talán...

gengish 2007.08.24. 18:26:14

Draga-draga mildi!
Most kokemenyen csalodtam az entellektusodban.

"gengish, sztem lépj be! de komolyan! meg még sokan lépjenek be, bár ki kell ábrándítanom pár egyénkét, martenses cigányrugdosás nem lesz"

Nem megy az olvasas? Nem ragtam szajba elegszer hogy mennyire irtozok az eroszakos rasszista nagymagyarorszagos kopasz bandaktol, a bakancsos cigany-zsido gyuloloktol?
A kulonbseg az hogy tolluk az erkolcsi ertekrendem, a jozan eszem ved. Nem bantottak-egyelore.
A ciganyokkal az a gondom hogy korulottem elnek amit leirtam csak tapasztalatbol adodik.
Ha szerinted az a megoldas hogy valamelyik csapatba marpedig tartoznom kell, nem lehetek gondolkodo ember a sajat velemenyem oldalan, akkor boven tulbecsultelek mint vitapartnert.

dionysos04 2007.08.24. 18:28:11

Ezt nem hiszem el.
Komolyan mondom, én kedvelem az UFi (blogot - nyomtatva még nem volt hozzá szerencsém), ha nem is értek egyet veletek mindig, na de kéremszépen...
Magyar gárda? Ne vicceljetek már! Komolyan, van épeszű ember, akit érdekel a Magyar gárda? Mit csináltak eddig azon kívűl, hogy megalakultak? Egy nagy lóf@szt! Mindenki tudja, milyen gyűlések is ezek, ez nem hír, ez egy pszeudohír, max. egy kis színes, de ahogy olvastam, semmi vicces/mulatságos nem történt a nagy gyűlésen. És ki nem sz@rja le, mit csinál az a párszáz/ezer bohóc? Elvidámkodnak szépen, majd ha rossz fát tesznek a tűzre, megtekerik a fülüket, hogy nono (legalábbis remélem ennyit elvárhatok az amúgy remek rendőrségünktől).
Már az egész (magyar) média csak ilyen pszeudohírekből áll, amire csak annyit mond az ember: ÉS? Ez engem hol érdekel, mi történt egyáltalán? Nem lenne szerencsés, ha követnétek ezt az irányvonalat. Csak keményen!

mildi 2007.08.24. 18:38:53

gengish, az írás nem megy! :) nem úgy gondoltam, hogy legyél bőrfejű, nem azt akartam írni, hogy te martenses egyénke vagy, csak arra gondoltam, hogy a parlagfűt mki irtsa (meg kicsit fricskázni is azt, akire ráillik, de nem a pacifistákat ofkórsz). visszaolvastam, hülye mondat lett, bocsi a félreérthetőségért
megyek vissza mosogatni...

Karpo 2007.08.24. 18:52:46

Na, látom: lefőtt a kávé. k|m bedobta a terrierek közé a csontot. Én nem lepődök meg azon, ha valakinek nem tetszik, amit lát. Egy biztos: gatyába kell rázni őket, de gyorsan, mielőtt még kezükbe veszik a sorsuk alakulását, mert semmi sem marad majd abból, amit ez a vegyes magyar nép itt a sok szopás közepette összeszedett, ha írástudatlan kézzel nyúlnak érte.

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2007.08.24. 19:01:32

mildi, én is úgy gondolom, hogy van megkülönböztetés, de ezt adottnak vettem. Az első hozzászólásomból kiderül, hogy szerintem alapvetően a Kádár-rendszer hibás politikája a felelős a helyzet kialakulásáért, nem maguk a cigányok. Aki azt gondolja, hogy morálisan gyatrák, vagy hogy genetikailag hajlamosak a bűnözésre, az szerintem egyszerűen elvakult és hülye.

Az Isten mentsen meg minket attól, hogy bármelyik oldalon erőszakra, főleg tömeges erőszakra kerüljön sor. Az aggasztó az, hogy ez sokkal hamarabb bekövetkezhet, mint gondolnánk, mert számos előfeltétele már most adott (pl. a cigányság kilátástalan helyzete=nincs veszítenivalójuk, a többségi társadalom oldalán a demokratikus berendezkedés alacsony legitimációja, az állam gyengesége). Még ha nem is kezdenek el ténylegesen működni ezek a gárdák, az, hogy ilyen egyáltalán felvetődhet, nyugtalanító.

gengish 2007.08.24. 19:32:59

mildi!
Ertem, ok, spongyat ra!

Amugy meg problema igen is van, megoldas igen is kell, a gardat meg az egyebb szelsoseges megoldasokat meg jahcsuk mar el a budes fenebe, ez itt europa, a XXI. szazad es demokracia.
Es probaljunk meg nem hibasokat, felelosoket(magyar modra) - hanem inkabb otleteket, tehetosegeket, jo megoldasokat keresni.
Elvileg egy civilizacio lennenk vagy mia ize. Ugy illenek mar viselkedni.

dowNLoad 2007.08.24. 19:33:10

Mildi, te magad a rendszerváltás győzteseihez tartozónak hiszed magad? hahahahahaha (vagy te ahhoz a bizonyos kollaboráns 1-2%-hoz tartozol? úristen) Hogy gondolhatják a cigányok, hogy 1-2 gyereknél többet felelősséggel fel tudnak nevelni? Mások 1 gyerekért is pluszmunkát vállalnak. Bár hallottam egy cigányasszony véleményét, mikor a termő gyümölcsfához hasonlította magát, hogy azt is kivágják, ha nem terem. (tehát ő egy két lábon járó gyerekgyár? tiszta alien) Van olyan ország ahol beilleszkedtek, esetleg példát mutatnak? A zenészek kivétel, ők mindig tanultak-dolgoztak.

hcrules 2007.08.24. 19:56:38

Kevés pénzből is lehet rendesen sok gyereket nevelni. Tudom, én is nagy családban nőttem fel, és sok ismerősünk van, aki nem milliomos, de tisztességben fel tudott nevelni öt-hat-tíz gyereket. Ebben az országban,ahol ennyire fogy a népesség semmiképpen sem szabad megkurtítani a gyerekek után járó kedvezményeket. Öngyilkosság.

Viszont annál jobban meg kell nézni, hogy kinek adjuk. Iskoláztatás pl. alapfeltétel kellene hogy legyen minden ilyesmihez.

mildi 2007.08.24. 20:11:14

h.politicus, vhol írtam, hogy a nyócker régi bűnünk, erre gondoltam én is, és reméljük kibírjuk erőszak nélkül, és rendeződik a helyzet
a gárda nyugtalanító, de már-már komikus is, most meg kiscserkésznek állítják be magukat engedélyezni nem lett volna szabad-és nem érdekel az a liberális szöveg, hogy szabadság; demokráciában sem lehet mindent, vagy ha igen, az az adott demokráciát minősíti-kis magyar demokráciánk még nem is nagykorú, gyereket se úgy nevelsz, hogy mindent ráhagysz

gengish, köszi; gond van, én csak a cigánybűnözést nem szívelem, mert egy kalap alá rángat mkit, válogatás nélkül, a nyócker pl nem cigánybűnözés, hanem lokális probléma, ami nálunk már nem igaz
én próbáltam ötletelni, csak nem reagált senki, uszítás, meg a másik bäszogatása, kb ez a kommentek zöme
az ufisok között is van közgazdi(jelölt), meg mindenféle lógus, meg ilyesmi, ők elvileg jobban értenek hozzá (tőlem legalábbis biztos), dobhatnának fel pár elképzelést, ha már a kommentelőknek nem ment

download, olyannak tartom magam, aki nem hagyja magát legyőzni
amit te írsz, az más jellegű probléma, nincs végzettsége jól fizető munkára, olcsó munkától meg a családi pótlék és a segély több (meg ők hagyományosan nagycsaládosok)
p.s. erről lemaradtam, milyen kollaboráns 1-2%? kiugrott cigány? gazdag zsidó? vagy zavarosban halászásból megtollasodott? rád bízom, melyik jobb? :)

mildi 2007.08.24. 20:38:15

franc, elszállt az egész :( újra
h.politicus, igen, a gettósítás, meg adjunk nekik lakást hiba volt, ezt írtam feljebb
erőszak remélem nem lesz
a gárda nyugtalanító, és komikus, hogy most meg kiscserkészeknek állítják be magukat
nem lett volna szabad megengedni, és nem érdekel az a liberális nyafogás, hogy szabadság + demokrácia; demokráciában sem lehet mindent, vagy ha igen, az a demokráciát minősíti, ez a mi kis demokráciánk még nem is nagykorú, gyereket se úgy nevelünk, hogy mindent ráhagyunk
morálisan gyatra-ez tetszik, én durvábbat írtam volna

gengish, köszi; én próbáltam ötletelni, de senki nem reagált, pedig biztos vannak itt olyanok, akik értenek hozzá (közgazdik, meg mindenféle lógusok), a kommentek zöme büdösözés, a másik bäszogatása
gond az van, én csak a cigánybűnözést nem szívelem, mert mkit egy kalap alá rángat válogatás nélkül, a nyócker nem cigánybűnözés, hanem lokális probléma, ami nálunk már nem igaz, ezért pörgök, ha vki az ottaniak miatt puskával jön, durva egyszerűsítés, általánosítás (ráadásul egyik legkedvesebb ismerősöm is cigány)
egy civilizáció volnánk (még nagykevéllyel is :D)

download, olyannak tartom magam, aki nem hagyja magát legyőzni
amit te említesz, az más jellegű probléma: nincs végzettsége rendesen fizető munkához, olcsó munkától meg a segély és a családi pótlék több (és hagyományosan sokgyerekesek)
egyébként miért baj, hogy nagycsaládosok, mindig hallani, hogy alig vagyunk, fogyunk, hogy a mai lányok nem szülnek, vagy ők ne szaporodjanak?
ha én anno hozzámegyek ahhoz a kedves cigány ismerősömhöz, mostanra bizt lenne 3-4 gyerekünk, akkor én is alien lennék?

mildi 2007.08.24. 20:45:20

szeretem ezt a blogmotort! :DDD

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.08.24. 21:12:09

dowNLoad:
Többségünkben a rendszerváltozás nyertesei vagyunk. Korosztályi okokból mi egzisztenciálisan is, de a szabadság szempontjából az állampárti eliten kívül szinte mindenki nyertes.
A "rendszerváltás vesztesei" kifejezés diadalmenete Kádár egyik legnagyobb igazolása...

dowNLoad 2007.08.24. 22:25:54

Turul/mildi: Úgy látom komoly zavar van a fejekben, hogy kik (vagy mik) a rendszerváltás vesztesei/győztesei. Tehát te ugyanazért a munkáért ugyanannyit kapsz mint egy szlovén/osztrák/stb. ? Mert a kajáért/áramért/ruháért/autóért/stb. ugyanannyit fizetsz! (nem tudtad? hahaha) Pontosítsunk: kajáért/ruháért/autó/műszaki cuccokért többet fizetsz és szarabbat kapsz. Megtakarításaid nem összehasonlíthatóak a fent említettekkel, ellenben adósságaid hasonlóak. A nyertesek a bank/biztosító/multi szektor, mert ő jóval nagyobb nyereséget képes realizálni (alacsonyabb szolgáltatási színvonal mellett). Én pl. 1984-ben voltam NSZK bankban, tudom milyen szolgáltatást kaptam, pedig nam nagy pénzről volt szó. Ha te ITT UGYANANNYIT KERESEL MINT A HASONLÓ MUNKATÁRSAD SZLOVÉNIA/AUSZTRIA környékén akkor GRATULÁLOK. (tényleg, mert varázsló vagy) A jörnyezet amiben itt vagyunk (kevés a kivétel) szintén fos az osztrák/szlovénhez viszonyítva. Én amerikai géppel, izraeli szoftverrel dolgozom francia/német alapanyagot használok, és 1/10-ed részét keresem, mint hasonló ossztrák-német dolgozó, de ugyanazt a minőséget adom. fasza mi? Felsőfokú végzettség+angol nyelvtudás természetesen van. (győztes vagyok?) Az állampárti elit szerintem most igazgatósági tag, kb.50X keses annyit mint én.

Playmobil Soldat 2007.08.24. 22:27:25

"az ufisok között is van közgazdi(jelölt), meg mindenféle lógus, meg ilyesmi, ők elvileg jobban értenek hozzá (tőlem legalábbis biztos), dobhatnának fel pár elképzelést, ha már a kommentelőknek nem ment"

Nem fogjuk tudni megoldani itt ezt a problémát. Sem közgazdászként, sem szociológusként. Jogban jártasként én is mondhatnék hülyébbnél hülyébb jogi megoldásokat, de nincs értelme. 17 év nem volt elég arra, hogy a szabadságjogokat mindenki egyformán kezelje és mindenki egyformán éljen vele. Mert szerintem ez a legnagyobb probléma. De ezzel semmire sem megyünk. És nekem személy szerint türelmem sem lenne már újra és újra nekilátni a lehetetlennek: iskoláztatni őket, munkát keresni nekik, hogy esetleg ennek 20 év múlva meglesz a gyümölcse. Lassú módszer, szemléletet váltani gyorsan nem lehet. A felsőbb roma vezetésben lehetne bízni, különböző országos kampányokat indítani általuk, nekik kellene kicsit ráncbaszedni a bandát, de ők is inkább a feltételek szabásával és az állandó reklamálással, követelőzéssel vannak elfoglalva (lásd Kolompár Orbánék).

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.08.24. 22:38:36

kedves rasszista es anti-rasszista pajtasok!

vegre tiszta viz kerul a poharba, mert az igazmondo tanitobacsi, a moralis viselkedes szobra, megmondja a tutit a magyar gardarol.

index.hu/politika/belfold/mgrd0824/

szoval keretik ezek utan ezeket a gondolatokat kepviselni. egyebkent se kell az uraknak gondolkodni, arra ott van a parlament. nyilvan a magyar ember (ertsd magyar allampolgar) olyan egyszeru, hogy hozza kepest mar a szeg is egy szerkezet. megakadt a zoldszemesostoros es a papucsallatka szintjen, es egyedul nem tudja, hogy a rasszista izek nem demokraciakonformak. illetoleg nem reszei a soha el nem erheto, 101%os vegytiszta demokracianak. meg kell azt mondani, nem masnak, mint az orszag miniszterelnokenek. akar rogton vedjegyet kerhetne az akciora "parlamenti szajbarago" cimszo alatt.

orokervenyu addiciokent alljon itt meg a SP egy oly zsenialisan szinkronizalt (1.evad 7.ep. pink eye) darabja, ahol a keszitok marginalisan erintik a rasszista temakort:

"Adolf Hitler bacsi egy csunya rossz bacsi volt. Az iskolaban az arja nem jarja."

remelem most mar mindenki tudja, mi a dolga.

szejler 2007.08.25. 00:02:39

Playmobil

Szerintem meg egyáltalán nem lehetetlen, még ha nem is egyszerű, a megoldás.

Meg kell szakítani az előítélet-gyűlölet-
antiszoszializáció-bűnözés körét. Elsőként azzal, hogy a hatóságok nem húnynak szemet a felett ami nem idevaló.
- ha valaki a szomszédait, tanárt, orvost, önkormányzati tisztviselőt stb fenyegeti, közmunka, ha súlyos: börtön.
- ha százan mennek lincselni: 150 rendőr: dutyi, közmunka stb.

Nincs elnézés, nincs pénzhiány, nincs rasszizmusra hivatkozás. Meg kell szüntetni ezt az alternatív életformát.

Cserébe a nekünk mindent meg kell adni a beilleszkedéshez. Szerintem ez az egyetlen járható út. Hosszú, és nehezen, de járható.

Playmobil Soldat 2007.08.25. 00:15:29

"Nem fogjuk tudni megoldani itt ezt a problémát."

Ez alatt a blogos megoldásra gondoltam, elnézést, ha félreérthető voltam, bár való igaz, az életben is nehéz megoldásokat találni. :)

Szejler, az általad elmondott szerintem is megoldás lehet, ha van ennyi energia a hatóságainkban.

dowNLoad 2007.08.25. 00:16:42

Szejler: de szép lenne!! Még hozzávenném a hűtlen kezelést minden olyan munkakörben, ahol állami pénzt kezelnek. (1Millió=3év fegyház+vagyonelkobzás,
és mindjárt nem lenne olyan
rossz gazda az állam)

"az állam rossz gazda!
Kóka János"

mildi 2007.08.25. 08:23:04

download, te nem győztes vagy, hanem egy megkeseredett egyénke, miért hasonlítgatod magad másokhoz? jogos, amit írsz, egy svájci vasutas sokszorosát keresi annak, amit én, de nekem itt ebből kell boldogulni (egy albánhoz képest pl gazdagok vagyunk mindketten :D)

playmobil, én se úgy gondoltam, hogy itt most két post + 200komment és megvilágosodás, csak gondoltam, hátha van vmi elgondolásotok...
(nem csak a cigányoknak kell változni, a mi hozzáálásunk, szemléletünk is erősen retusra szorul, és erre viszont egy blog is jó hely lehet)

denever, a gárda tleg szégyen :( , szégyelhetnénk magunkat, hogy idáig jutottunk, hogy az ilyesmi teret kaphat, ráadásul törvényesen

k|M · http://uf.blog.hu 2007.08.25. 08:58:03

Valóban pszeudoügy ez a Gárda, de az alapító srácok ütemérzéke is remek: amikor gazdasági fejlődés tekintetében 1,4%-al iramodunk Európa felé éppen, akkor ők elkezdenek katonásdit játszni, meg fölesküdni a Nagy Magyar Honvédelemre.

Remek ütemérzékük van a srácoknak, az egyszer biztos. Legalább majd massírozás közben sem lépnek egymás lábfejére. Idióták.

dowNLoad 2007.08.25. 11:26:17

Hoppá Mildi, itt előbújt belőled a lapuló kádárjános! Mióta kell Albániát példának felhozni? Én maradok Ausztriánál/Szlovéniánál, (nem szlovákia!!) ha pedig itt ez nem sikerülhet, vagy csak olyan áldozatok árán ami már nem éri meg, (mert a fantasztikus nagytudású pol./gazd. elit ennyit tud) akkor inkább költözni fogok oda, ahol nincs ilyen fantasztikus elit: Pl. Új Zéland/ Kanada. (a többieknek hajrá!! Albániát még előzhetik!!)

mildi 2007.08.25. 11:43:40

te download, nem jön le a kommented, nem tudom elolvasni
nem lehetne vmit csinálni ezzel a blogmotorral?

mildi 2007.08.25. 11:58:51

na, el tudtam végre olvasni
download, van ám mögötte egy szmájli, vigasznak szántam (nem példának!), hogy nem is olyan vészes itt, van sokkal rosszabb is, frusztrálja ám az embert, ha mindig tőle sokkal jobbakhoz méricskéli magát, és folyton alulmarad
kádárjános bennem sose volt, még nosztalgia sincs bennem, ahhoz fiatal vok... szlovéniát és szlovákiát meg tudom különböztetni egymástól, tanultam én vasútföldrajzot
ha költözni kell, akkor bregenz a badenseenél, jobbról alpok, balra svájc (bicikliút is van!), szemben a tó, nyáron fürdés, télen síelés, ősz-tavasz túrázás, csodálatos vidék, ott qrvára nem érdekelne semmilyen elit :D
(írd már lécci kisbetűvel a nevem, hülyén néz ki naggyal)

dowNLoad 2007.08.25. 13:30:49

Ja, így már más, csak az még mindig gond, hogy ott is van élcsapat(vezető elit) csak ők nem olyan elqúrósak mint itt?
nol.hu/cikk/429943/
De nekünk már késő szerintem:
matula.hu/index.php?section=article&rel=12&id=149
(nem lehet elégszer belinkelni, be kellett volna olvasni 2004-ben, amikor íródott a cikk!!!!)

kukacmatyi 2007.08.25. 14:01:11

Aki azt mondja, hogy nem létezik cigánybűnözés, annak azt ajánlom, üljön be az egyetemek, vagy a főiskolák szociológiai, pszchiológiai, romológiai, stb. előadásaira. Vagy látogasson el a börtönökbe. Nem azt állítom, hogy ők tehetnek a kialakult helyzetükről, hisz a kádárista politika pl. a cigányok belvárosba történő "betelepítésével", többet ártott nekik, mint használt. Hiába figyelmeztették őket annak idején, hogy a cigányságnak tér kell és szabadság (nem véletlenül laktak régen a faluszélen, vagy a pusztában), álhumanitárius módon megszűntették a számukra megfelelő telepeket (ahelyett, hogy élhettőbbé tették volna számukra), a fogyasztói társadalom "dobd el, ami elromlott, meg se próbáld megjavítani" hozzáállásával megszűntette az ősi foglalkozásaikat. A bezártság aggresszióhoz vezetett, a foglalkoztatás hiánya a pénztelenség együttesen antiszociális irányba vitte őket. A szociológusokra és a néprajzosokra fittyet hánytak. Romológusok pedig nem voltak, mert az rasszizmus lett volna!

kukacmatyi 2007.08.25. 14:08:37

Aki azt mondja, hogy nem létezik cigánybűnözés, annak azt ajánlom, üljön be az egyetemek, vagy a főiskolák szociológiai, pszchiológiai, romológiai, stb. előadásaira. Vagy látogasson el a börtönökbe. Nem azt állítom, hogy ők tehetnek a kialakult helyzetükről, hisz a kádárista politika pl. a cigányok belvárosba történő "betelepítésével", többet ártott nekik, mint használt. Hiába figyelmeztették őket annak idején, hogy a cigányságnak tér kell és szabadság (nem véletlenül laktak régen a faluszélen, vagy a pusztában), álhumanitárius módon megszűntették a számukra megfelelő telepeket (ahelyett, hogy élhettőbbé tették volna számukra), a fogyasztói társadalom "dobd el, ami elromlott, meg se próbáld megjavítani" hozzáállásával megszűntette az ősi foglalkozásaikat. A bezártság aggresszióhoz vezetett, a foglalkoztatás hiánya a pénztelenség együttesen antiszociális irányba vitte őket. A szociológusokra és a néprajzosokra fittyet hánytak. Romológusok pedig nem voltak, mert az rasszizmus lett volna!

papa 2007.08.25. 16:16:58

Szerintem a baj az, hogy cigányozás közben zsidóztok is pedig inkább tanulni kellene tőlük mint antizni. Nézzétek már meg ők hogyan oldják meg a saját cigánykérdésüket? Falat húznak az arabok köré! Emlékeztek a régi össznépi tervezgetésre, hogyan lehetne egy bekerített Szabolcs -Szatmárból rezervátumot csinálni nekik? Na ugye. Asszimilációról beszélve az afrikait a sarkköri hőmérséklethez szoktatni brrrr.

exit · http://nubabel.blog.hu 2007.08.25. 20:26:03

www.hirszerzo.hu/galeria.40.19782#19782

kérem mondja azt vki hogy ez nem igaz és csak régi filmet forgatnak vagy ez az angyalbőrben nosztalgiaklubjának első gyűlése!!!

dowNLoad 2007.08.25. 20:46:40

Nem forgatnak, de hogy kurvanagy pofonok lesznek itt is-ott is, az tuti:
index.hu/gal/?dir=0708/kult/sziget/inkal/
barikad.hu/node/7028
www.hazankert.com/200703_inkal.html
kitalator.blog.hu/tags/in_kal_security?tags=in_kal_security
A mi kopasz nagydarab emberünk jó ember,jóbarát,korrekt-sportos, udvarias, a ti kopasz nagydarab emberetek nácifasiszta, rasszista SS-tag, sőt, SA-tag.
index.hu/kultur/2007/sziget/inkal0814/
Ez az utóbbi tényleg csúnya seggnyalás, dehát az index már ilyen. (INTERNETTÓ hol vagy???)

exit · http://nubabel.blog.hu 2007.08.25. 21:18:47

d: épp erre vár a 'tök jó' kormány is.

ajtosz 2007.08.25. 21:19:07

pár dolgot azért tudnotok kellene a nagyrabecsültKádár kormány alaptörvénye azaz a ministertanács 1968 évi rendelete kimondta a magyarországi cigányok gyerekeit tovább tanulni nemszabad engedni mert a következő 30-40év ben a segédmunkaeröt közűlük kell bitzositani . Ez a miniszter tanácsi rendelet véleményem szerint megpecsételte a sorsukat. Tehát nem igaz az azállizás hogy tanulhattak volna.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.25. 21:25:29

Hát ezek az arcok ebben a ruhában, meg ez a Gárdásdi. Ennek nem lesz jó vége. Majd együttmassírozva lesznek kurvakemények - megüssünk, kisköcsög!? Sokan vagyunk ám a pofád legyen nagyon lapos, különben kapod a zarcodra a lángost meg a ribancod is melletted! Nemértesz a szóból kisfaszom?!

(Közben megy a duma, hogy ááá, erőszak, ugyan! Mindeközben fekete egyenruhában, bakancsot húzva kiképzőket óhajtanak és a portáljaikon kínjukban a legbrutálisabb verbális agresszió, kampósorrúzás meg ilyenek zajlanak, de ők békésebbek egy fehér galambnál.)

Jól fel van adva a lecke a fidesznek, az egyszer biztos: ööö..., nem, mi nem ők vagyunk, ööö... de az egyesülési jog, ööö..., alkotmányosság, ööö... Fasza. Megint lehet mentegetőzni mások sültostobasága miatt -megint hátrálni, hogy aznemúgyvan. Lehet szemlesütve magyarázkodni belvárosi társaságban A8kiknek ez ékes bizonyíték lesz), hogy hátttt izzé, az ember azér' fideszes, merthogy rendszerváltás, meg a Vitya, meg izzzzé... ööö..., meg kormányzati teljesítmény, meg adósságállomány-csökkenés, meg izzzé, ki lehetett jönni végre a kicsikvagyunk, töppedtek frazeológiából, ööö...

Gárdisták!

Kitartó idiotizmussal e-lő-re a 2010-es MSZP-győzelemért! Haj-rá!

Dejóez. Dekellett.

Leginkább a világ legtehetségtelenebb és legnívótlanabb kormányának.

Annak úgy kellett ez az egész hepaj, mint egy falat kenyér. S hogy, hogynem, az utolsó előtti pillanatban kapták meg az uccsó, túlélést biztosító morzsát a jóságos Jobbik tenyeréből.

Drágabolgárúr népe a kiábrándult, meghasonult városi értelmiséggel, a tévét bambuló bizonytalan, de balos attitűdűekkel karöltve hálás köszönetét fejezi ki a Jobbiknak, hogy újra fölismerte, melyik az ő pártja: naná, az MSZP.

Jobbikosok, frusztrációtoknál csak ostobaságotok nagyobb.

Sokkal nagyobb.

ajtosz 2007.08.25. 21:29:18

Ismerek ojan cigányt aki évek ota a falubeli szegényeket támogatja faji hovatartozás nélkül . kb 30hafölterületen gazdálkodik iskolák ovodák támogatoja soha nemvolt büntetve a srácai fő iskolába járnak és mégis ő egy büdös cigány , bár megélhetést bisztosit sok magyar családnak.AZ ehezhasonló cigányokrol is ejteni kéne pár szot.Vagy MÉGSEM?

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.25. 21:38:49

"AZ ehezhasonló cigányokrol is ejteni kéne pár szot. Vagy MÉGSEM?"

De gőzerővel. Gyorsan rá kell erre az útra lépni.

ajtosz 2007.08.25. 21:40:36

UGYLÁTSZIK A TÖRTÉNELEM ISMÉTLI ÖNMAGÁT gárda= nemzeti coialista párt = nácipárt hivatalos megalakulása.ÉS ők a hazamegmentöi igaz az elödeik SZállasi és bandája el árulták az országot meggátolták a kiugrást vérfürdöt rendesztek a fővárosbol és ők a nemzet büszkeségei . ÉN nemvagyokrájuk büszke és ara a kormányrasem akihadja hogy a saját k.öztársaságában ijen előfordulhat . szomszédos országok már sajnálnak minket magyarokat .Aszthiszem rosszfeléhaladunk ez a félelem utja.

ajtosz 2007.08.25. 21:47:04

szejler a véleményed tömör és egyetértek vele de segitenünk kel hogy aki dolgozni akar dolgozhasson és nem segéjkell hanem munka és csak a valobanrászorulokat kell segiteni.

exit · http://nubabel.blog.hu 2007.08.25. 21:48:21

ajtosz, de. nem elég a karamel mert sajnos a negativ példák jóval erőteljesebbek. a sztereotipiák meg jobban megmaradnak.

sajnos ahogy irod a kádár korszak évtizedekkel vetette vissza a cigányságot (is). emlékszem hogy általános iskolában a 80as évek végén a cigány osztálytársunkat pl szétszekálták és a tanárokat sem érdekelte vagy nem mertek az üggyel foglalkozni. ki is vették a szülei, mert nem birta. de mégsem volt belőle botrány. és ez még csak a társadalmi oldal.

ma nagyon komoly felzárkoztató program kéne dehát ugye erre semmi pénz nincs gondolom. a megoldás pedig mástól nem nagyon várható, ezért komoly feszültség vagy további leszakadás várható majd a cigány és nemcigányok között. az is bonyolitja a helyzetet hogy a cigány szervezetek is inkább politikai árnyékboxolnak minthogy ilyen kérdésekkel törödjenek.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.25. 22:03:18

"gárda= nemzeti coialista párt = nácipárt hivatalos megalakulása"

Hát itt még nem tartunk azért, de ezekből a sültostobákból én se nézek ki semmi jót.

szejler 2007.08.26. 00:17:58

ajtosz

Egyetértek természetesen, de nincsenek illúzióim.
Olyannyira más kultúra az(annak romjai), amit maguk mögött kell hagyni, hogy a folyamatnak legjobb esetben is szörnyű mellékhatásai lesznek.

Úgy képzelem, hasonló lenne az amerikai feketék beilleszkedéséhez. Húsz-harminc év alatt elérhető hogy a cigányok 60-70% beilleszkedjen, további 10-20% a félperiférián, de jó ideig biztosan marad 10-15% akik maradnak a gettó-bűnözés-börtön aranyháromszögben. És egy keményebb hatósági fellépés jelentősen felduzzasztja majd a börtönök lélekszámát.

(azért az amerikai olvasztótégelynek is megvannak a logikus, csak kevésbé reklámozott vonásai)

De arról meg vagyok győződve, amíg nincs keményebb hatósági fellépés az egyik oldalon, addig az előítéletekkel szemben fellépni, gúnyolni azokat, lerasszistázni szélmalomharc.

Ahogy írtam: a magyar gárda legnagyobb veszélye, nem a fegyvereikben (??), hanem abban a elkeseredettségen van, ami máshonnan nem kap választ/megoldást a sok helyen elviselhetetlen helyzetére. És innen nézve lényegtelen, hogy betiltják e a magyar gárdát. Ha a társadalom (egy része) úgy érzi ők jelentik az egyetlen megoldást, a gárda újraalakul, legfeljebb csendben...

Igen! Példamutató cigányembereket a médiába!!
(Kedves UFI itt a lehetőség előttetek is. Lehet, közelebb lennénk a megoldáshoz, ha csak centivel is.)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.08.26. 00:55:32

nem tokjo, hogy lett egy magyargarda?
holnap felveszi 1-2 fasz a bakancsat meg a feketerucit, jol megrugdos egy-ket suldo ciganygyereket, aztan odamondja nekik, hogy ne packazz a magyargardaval.

maris meglesz a MAZSIHISZ meg az osszes felhordulo szervezetnek a bizonyitek ezusttalcan talalva, citrommal. lam, megis az ss eledt ujja a jobbik segedelmevel.

es a kutya le nem mossa roluk. pedig lehet, hogy nem is ok voltak. van "magyargarda" tagsagi? beirjak a szemelyibe? van azonositojuk?

ime egy brillians alibi a tenylegesen rasszista indittatasu eroszakos cselekmenyhez.

rugd tokon a vajdat, oszt fogd ra a magyargardara.

dowNLoad 2007.08.26. 01:20:16

Óriási hiba volt, hogy nem egy sima örző-védő cégként alapították(jegyezték be) meg a gárdát, dehát azt hitték hogy lehet itt is Nemzeti Gárda. (mint USA-ban) Azért helyre kellene ezt tenni:
A mi kopasz nagydarab emberünk jó ember,jóbarát,korrekt-sportos, udvarias, a ti kopasz nagydarab emberetek nácifasiszta, rasszista SS-tag, sőt, SA-tag.
index.hu/gal/?dir=0708/kult/sziget/inkal/
barikad.hu/node/7028
www.hazankert.com/200703_inkal.html
kitalator.blog.hu/tags/in_kal_security?tags=in_kal_security
Létezik-e magyar hacker? Ha igen, itt egy kihívás: ezt a két mp3-at leadni(adatni) egy kereskedelmi rádióval, úgy hogy ne tudják az adást megszakítani.
(1,5óra cenzúrázatlan hírek)
rapidshare.com/files/50991525/bombagyar_20070824.mp3
rapidshare.com/files/49614319/bombagyar_20070817.mp3

dowNLoad 2007.08.26. 01:28:37

KM te kurv@nagy tévedésben vagy, ,mert ilyen, vagy hasonló szervezetek majdnem mindegyik környező országban vannak, csak ott nem pampog miatta senki, itt is itt a lehetőség, (sőt!!!), hogy a hazafias érzelmű romák is belépjenek, ezzel az egyik méregfogát ki is húznák a dolognak!
A másikat nem merem leírni, mert nem vagyok 120kg/2m, és az In-Kal-tól félek. (meg fekete H2-sem sincs, fegyvert sem hordok, és nem rúghatok fejbe okkal vagy ok nélkül szigetelőket pl. hahaha)

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2007.08.26. 12:00:48

Egyelőre szerintem nem lehet eldönteni, hogy ez a gárdabiznisz tényleg veszélyes-e, vagy csak egyszerűen röhejes, nekem inkább röhögnöm kell, ha meglátom az Usztics vagy a Pörzse fejét. Az, hogy a valódi céljaik veszélyesek a demokráciára, nem kérdés. Akkor lesz igazán gáz, ha valami ún. nemzeti érzelmű pénzember mögéjük áll, illetve ha tömeges médiatámogatást kapnak.

Azt hiszem, mind a kettő nagyban függ attól, hogy a hivatalos jobboldal hogyan viszonyul hozzájuk. Ebben pedig vegyes a kép: az egyik oldalon az Orbán-Navracsics nyilatkozat (bár az se nevezte nevén a gárdát, ha nem tévedek), a másik oldalom pedig a Magyar Nemzet leplezetlen szimpátiája és verbális támogatása.

Szóval érdekes lesz, mire elválik a szar a májtól.

Nagykevély 2007.08.26. 12:17:13

K/M

Az, hogy a Fidesz kínban van, kizárólag magának köszönheti. Ugyanazzal a szájjal nem lehet hideget és meleget is fújni. Azt meg nem lehet megtiltani senkinek sem, hogy az alkotmányos jogainak megfelelően politikai nézeteinek hangot adjon, illetve pártot, egyesületet alapítson. Vonáék tojnak a Fidesz érdekeire és miért ne tennék? van egy nagy hiátus jobbszélen, azt valaki előbb-utóbb betölti az sicher. Egyébként a \"csendes többségre\" Magyar Gárda nélkül is bármikor lehet számítani. Történelmi véletlen, illetve a Fidesz még meglévő liberális imázsának köszönhető, hogy 1998-ban Antallék után mégegyszer jobboldali kormány alakulhatott.

Citrom ;) 2007.08.26. 14:57:04

Sajnálom, hogy van tere és ürügye az ilyen primitív kalandoroknak.

dowNLoad 2007.08.26. 14:59:08

Ha félni akarsz menj el jövőre a szigetre, vagy a Nyírbátori rockfesztiválra, esetleg gárdatagsággal kérj USA vízumot, hacsak nem vagy 120kg/2m, és fekete Hummer2-sel közlekedsz, akkor neked mindent szabad, én kérek elnézést.

Molnár F. Árpád · http://leleplezesek.extra.hu 2007.09.09. 11:17:30

KÖZÉRDEKŰ!
A SAJÁT FIZETÉS EMELÉSE HELYETT A SZABADSÁG, AZ EMBERSÉG, A TÖRVÉNYES REND ÉS A HUMANITÁS ÉRDEKÉBEN, SZEMBEN AZ ÁLLAMI SZERVEZETT BŰNÖZÉSSEL ÉS A FASIZMUSSAL...

...tüntetés lesz 2007 szeptember 22-én, szombaton 14 órakor Körmenden, a Szabadság téren Tánczos Gábor politikai elítélt pártfogásáért és kiszabadításáért, akit az összes párt egységes erővel juttatott hamis vádakkal börtönbe és ítéltetett el a magyar vérbírósággal a sokadik ártatlan emberként, akiről ráadásul mindenki tudta, hogy ártatlan.

Most nem a saját fizetésetekért és béremelésetekért kell tüntetni, hanem valamennyiünkért. Mert amíg egyetlen politikai fogoly is börtönben ül, nem nyughat odahaza senki! Aki akár vasutasként, akár pilótaként vagy más Malév alkalmazottként, akár BKV-dolgozóként stb. képes volt demonstrálni azért, hogy miközben sokaknak jövedelme sincs vagy élete romokban hever zárt intézetekben, neki még több pénze legyen, itt az alkalom, hogy a gazdagság és az arisztokrácia önhasznú tüntetései helyett részt vegyen az olyan ártatlanok, megerőszakoltak, tönkre tett életű politikai elítéltek, vértanúk érdekében szervezett tüntetéseken is, amilyen a Tánczos Gábor nevében szerveződik szeptember 22-én Körmenden.

Elvárjuk mindenki támogatását, mert politikai foglyok esetében ZÉRÓ A TOLERANCIA a fasiszta embertelenséggel szemben, nevezzék a fasizmus hóhérját Gyurcsány Ferencnek, Orbán Viktornak, Kóka Jánosnak vagy Dávid Ibolyának, aki igazságügyminiszterként szervezte a Gábor elleni állami merényletet és a hamis vádak irtózatos tömegét!

A legtöbb tüntetés - ahol a jó anyagi körülmények között élők az éhezők, a hajléktalanok, a politikai foglyok és a politikai gyilkosságok helyett saját még több pénzükért tüntetnek - maga a szégyen, a jóléti kapitalista gyalázat és a szegény lélek bizonysága. Most azonban várjuk a vasutasokat, a traktorosokat, a tanárokat, a multimilliomos pilótákat, a nővéreket, az orvosokat, az újságírókat és a sortüzes mádiabűnözőket, az október 23-án sortüzes, nyugdíjastaposó, nygymamákat fejbe lövő és gestapósan őrjöngő pártszolgálatos, sortüzes rendőrbűnözőket (civilben!!!), a közlekedési vállalatok összes dolgozóit és mindazokat, akik valaha a saját pénzükért kimentek az utcákra tüntetni.

Még egyszer:
Körmend, Szabadság tér, szeptember 22., 14 óra.

A tüntetés hírét ahány blogra, e-mail címre stb. tudjátok, annyi helyre küldjétek tovább valamennyiünkért!

A Szabadság nem faji kérdés, hanem egyetemes jog és kötelesség! Még a politikusok tiltakozásai és sortüzei ellenére is!

Molnár F. Árpád.

Srí 2007.09.09. 16:46:02

Molnár F.Árpád, magyarázd el nekem kérlek, hogy Tánczos Gábor miért politikai fogoly? Lehet, hogy összekeverem valakivel, de úgy emlékszem, hogy őt egy kislány meggyilkolása miatt ítélték el, nem politikai okokból. Milyen pártok juttaták börtönbe és miért?

don Vito 2007.12.13. 08:18:58

Kamu az egész!Nem létezik rendes cigány!!!Mindegyik ingyenélő lopós tetü!Engem is rabolt már ki cigány!Hát a kurva anyjukat én azt mondom!Ne hagyjuk magunkat!
süti beállítások módosítása