Két Magyarország
2007. március 03. írta: TuRuL_2k2

Két Magyarország

Igenis két Magyarország létezik, tessék csak egymás mellé tenni ezt és ezt. Üstökösszerű emelkedés vs. történelmi mélypont.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1342227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ivadék76 2007.03.03. 21:31:32

Ezt2.:ez véletlenül nem valamilyen hang effekt? Valyon kinek a stúdiójába készült? Orbánéba,vagy Gyurcsánéba?

medve 2007.03.04. 11:49:35

Én nem zárom ki, hogy a közvélemény valójában nagyon kileng, ezért vannak ilyen eltérések a mérésekben, akár 1 hét különbség is más és mást hozhat.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2007.03.05. 01:31:37

Az oldalak tanúlsága nem az, hogy "két Magyarország", hanem az, hogy "két közvélemény-kutató" :)

medve 2007.03.05. 09:22:13

1enjog! Azért ha ősziontén megnézzük, egyszer, 2002-ben lőttek mellé nagyot a közvéléeménykutatók.

dejavubazz 2007.03.05. 11:35:46

Hat a fejfelemelos, tomeges szocialdemokrata coming out egyelore ugy tunik elmarad, holott partelnokke valasztasakor Hiller programjaban buszke baloldalt akart.

toma 2007.03.05. 14:08:18

1enjog

2002-ben a Tárki és a Gallup volt az aki nagyon elmérte magát, a Medián hibahatáron belül mért. És a hibahatárról mindenki szívesen megfeletkezik. Tény: 1998-2002 közt annyit nyomták a baloldaliak, az itt félni kell dumát, hogy voltak is akik elhitték.

Guild 2007.03.05. 17:17:28

Magyarországon elhanyagolható azoknak a száma, akik a nyilas eszmékkel szimpatizálnak, vagy komolyan ártani akarnak a zsidóknak. Az árpádsávos zászlót sem a nyilas kapcsolat miatt lengetik (hanem leginkább a baloldal bosszantására). Tehát nem hiszem, hogy valós alapja lenne a baloldali félelmeknek. A mostani antiszemitizmus kampányhoz is elég vérszegény példákat tudtak csak összeszedni.
Mondjam az, hogy jobboldalon sokakban meg az kelt félelmet, hogy ugyanazokat az arcokat látja az MSZP soraiban, akik 20 éve szivatták?

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.03.06. 00:27:29

"...akiknek a családját az árpádsávos zászlók alatt hurcolták el, és gyilkolták meg..."

A zászlók hurcolták el őket, vagy az emberek?

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.03.06. 00:45:18

Egyébként sem az a lényeg, hogy milyen zászló alatt tették, hanem az, hogy kik-kivel.

Maga a zászló, még ha hasonlít is a nyilaszászlóra, nem tehet róla, hogy egyesek mire használták. A Magyar trikorol sem tehet róla, hogy rákosiék mire használták.

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.03.06. 03:09:32

1enjog: Speciel arra gondoltam, hogy azért mert látok egy német címeres sast , még nem gondolom oda a horogkeresztet alá, megha volt X év, amikor alatta volt.

Tehát, Lassan mondom, hogy 1enjog is megértse. Nem egy nyilaszászlóhoz hasonlító, aljas eszme által néhány évig kisajátított történelmi magyar zászló tehet róla, hogy magyarok tíz_száz ezreit gyilkolták le. Nem bemocskolni kéne, hanem megtisztitani.

Egyébként meg, nyugodj meg 1enjog nem szabad hisztizni és kampfelni fölöslegesen, mindig lesznek más véleményü emberek. Rend a lelke mindennek.

toma 2007.03.06. 09:20:00

1enjog

Én nem lengetek Árpád-sávos zászlót. Hogy a MIÉP rendezvényeken miért kezdtek el lengetni, azt nem tudom, de ma már biztos, hogy dacból lengetik egyesek (ahogy Gorgiasz is mondta). Az előző hozzászólásomban meg arra gondoltam, hogy én 1998-2002 között találkoztam egy csomó elégedetlen emberrel - ezért nem is tudtam csodálkozni azon, hogy a Fidesz 2002-ben vesztett -, de még a "habzó szájjal" jobboldalt szidók sem mondták, hogy ők félnek. Ez volt a személyes tapasztalatom.
És még annyit, hogy egy olyan országban, ahol a XX. sz-ban emberek kisebb-nagyobb csoportjainak valóban kellett félniük, nem kéne senkinek se azzal riogatni egy demokráciában, hogy "az embereknek félniük kell".

kvadratik 2007.03.06. 10:14:08

az elmúlt 17 évben (tudtommal) rendőrök nem vertek meg azért valakit, mert zsidó. azért igen, mert jobboldali volt és a fidesz gyűlésen vett részt... sőt, ugye következmények nélkül (ugye megvan még Kuncze "mi, liberálisok" Gábor Révész Mártiruszozása is?)
vagy emlithetném az egyre divatosabbá váló keresztényellenességet (nem egyházellenességet, a "hülyekeresztényezésre" gondolok, ld. twá).
szóval toma hozzászólásához hozzászólva csak azt akarom mondani, hogy ilyen alapon bárki találhat magának okot a félelemre, amit ugye adu ász érvként mindig fel lehet hozni. úgyhogy tényleg jó lenne leszállni erről a "a zemberek félnek" dumáról. a félelemre és megbélyegzésre épült társadalmakból jöttek létre ugyanis a legfaszább diktatúrák.

Oli bácsi 2007.03.06. 12:56:25

Az ufi nem a Fidelitas lapja.
40 felett vagy Fidelitas-tag? Mint régen Maróti et. a KISZ-ben.

Guild 2007.03.06. 14:52:50

1enjog:
- A rendőrök vertek meg Fidesz rendezvényen résztvevő békés embereket. Legkézenfekvőbb példa Révész Máriusz. Több különböző beszámolóban (pl. az ÉS-ben) szerepel, hogy a rendőrök "rohadt fideszesnek" vagy hasonlónak hívták az ütlegelt áldozatot, ami jelzi a bennük lévő ellenségképet.
- Van keresztényellenesség Magyarországon. Valamelyik Heti Válaszban volt erről összeállítás pár hete. Az más kérdés, hogy ez szerintem nem baj. Az egyházak és a hívek meg tudják védeni magukat.
- Nem mintha szimpatizálnék vele, de ifj. Hededűs Lóránttal kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy azt a bizonyos kirekesztős cikket, egy másik kirekesztős cikkre válaszul írta.
- "Az MDF a társadalommal szemben keres politikai szövetségest az egyházakban." - ez az MDF és nem az egyházak ellen irányul, és nem maga a szövetség jelenti a problémát, hanem a társadalommal szembenállás.
- "Vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra? Ez a kérdés." - ez az egyház és az állam majd mindenki által elfogadott szétválasztásáról szól. Ez nem jelenti, hogy az egyházak ne nyilváníthatnának ki politikai véleményt, vagy a politikusok ne vallhatnának hitükről.
- Az országban sajnos minden szinten van zsidózás, én csak azt állítottam, hogy szerencsére ez megmarad a szavak szintjén.

dejavubazz 2007.03.06. 17:07:10

A passziv gyulolet miben nyilvanul meg?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.03.06. 17:50:54

Kurszán: ajánlom kedvenc bloggeremet, Rózsa Misit:
rozsamisi.blogter.hu
Tökéletesen kiegészítenétek egymást.

dejavubazz 2007.03.06. 18:04:12

erge,

te azt akarod, hogy megoljek egymast? :)))

kvadratik 2007.03.06. 19:05:45

1enjog,

1. Révész Máriuszt megverték, ez tény, ami önmagában súlyos. ami viszont még súlyosabbá teszi az ő sztoriját, ahogy Kuncze Gábor reagált rá, ami jellemzi a kormánypártok hozzáállását az egészhez. szerintem akár az is elég ok lehet a félelemre, ha a "felső szinteken", egy kormánypárti politikus kvázi kiröhögi az eszméletlenre vert ellenzéki politikust... szóval ez alapján inkább azt tudom elképzelni, hogy nem nagyon válogatták meg, kit is ütnek.

2. nem egyházellenességről beszéltem, mint azt irtam is, hanem keresztényellenességről. ha valaki a katolikus stb. egyházat és annak prominens, kvázi közszereplőnek számitó tagjait birálja, rendben, ez lehet vita tárgya, sok esetben teljesen jogosak lehetnek a kritikák. amiről viszont én beszéltem, az az, hogy twá gyakorlatilag a vallásos embereket tartja hülyéknek. (amúgy ezzel a véleménnyel elég sokszor találkoztam már személyesen is).
szóval twá keresztényellenes kirohanásait megspékelve a halálbüntetésről vallott nézeteivel, és egy adag paranoiát hozzácsapva én is tarhatnék otthon egy becsomagolt bőröndöt. de mivel nem vagyok paranoiás, nem gondolom, hogy bárkinek félnie kellene emiatt, egyszerűen csak übertahóságnak tartom a "mocskos zsidózással" egyetemben.

na, csak azt akartam mondani, hogy a félelemre mindig lehet okot találni, és ahogy toma rámutatott, az nagyon-nagyon gáz, ha ezt ki is használják a tömegeknél. mindig akkor lehetett a szabadságjogokat korlátozni, amikor valakitől meg kellett védeni a "megfélemlitett" többséget, legyen az a mumus arab terrorista, zsidó nagytőkés vagy fasiszta csőcselék...
süti beállítások módosítása