Üdvözlet a jövőnek a hazugság korából
2006. szeptember 19. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Üdvözlet a jövőnek a hazugság korából

Az ország morális-politikai-gazdasági válságban van. Egyetértek az államfővel abban, hogy mindezekért Gyurcsány a felelős. Ez az ember a saját szájával mondta el azt, hogy folyamatosan hazudtak. Hogy semmi mást nem csináltak. Hogy a hatalom megtartása érdekében mindenre képesek voltak.

És nem a csőcselék töri meg az alkotmányos rendet. Maga a kormány az, amely megszegte az Alkotmányt (közérdekű adatokról való hiteles tájékoztatás joga, hahó!). És az alkotmányon túl: megszegte a legalapvetőbb etikai elveket, a társadalmi együttélés alapnormáit: a FELELŐS, VÁLASZTOTT kormány nem csinált mást, csak hazudott.

Ok-okozat, kedves barátaim. És a választott vezető felelőssége!

És nem mond le !!! Ilyen a világon SEHOL nem történhetne meg. Hozhatnék példákat, akiket érdekel, hogy máshol a kormányok milyen piti ügyek miatt mondtak le, szó nélkül. Tőlünk keletre és nyugatra. Nálunk nem. Gyurcsány szavaival élve, ennyire "kurva ország" lennénk?

Gyurcsány próbálgatja, meddig mehet el. Hazudott (provokáció 1). Nem mond le (provokáció 2). Sőt, még büszke is rá (provokáció 3). És az ez ellen tiltakozó és felháborodott milliókat összemossa a törő-zúzó csőcselékkel. (provokáció 4)

A pofátlanságot és a következménynélküliséget látva nem csoda, hogy egyre több emberben keletkezik tehetetlen düh. Ami egy bizonyos szint alatt törés-zúzásban eszkalálódik.

És ti, akik Gyurcsányra szavaztatok, ti nem érzitek magatokat megalázva azért, hogy akibe a bizalmatokat helyeztétek, az ezzel visszaélve folyamatosan hazudott nektek?

Én nem akarok az 1984 világában élni. Ahol minden és mindennek az ellenkezője is megtörténhet. Amikor a hatalom szellemi szolgaságban tartja az embereket, és a tiltakozókat söpredéknek nevezi.

Én egy szabad, demokratikus országban szeretnék élni, ahol a felelősséget vállalni kell a tettekért. Éljen a véleménynyilvánítás szabadsága, a demokrácia és a maradék igazság.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr6314917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virdzsi 2006.09.19. 22:16:53

Hát én nem érzem magam megálázva, aztán most lehet is meg kövezni. pont annyit hazudik ez is meg az is , ő legalább elismerte!! valóban a trágár beszéd nem volt szép, de könyörgöm Ő is ember, ki az az ember aki nem káromkodik néha nap??? sajnost ezt miniszterként tette ezért van ilyen nagy dobra verve, de minden csoda 3 napig tart így ez is! Virdzsi

Ludovík 2006.09.20. 11:12:12

Az igazság a nép ópiuma! Az egészséges szellem ostobaságtól bűzlik. Éljen Gyurcsány!

Ludovík 2006.09.20. 11:32:48

Értelmező szótár
Demokrácia

Egy képviseleti (NEM ún. "népi"!) demokráciában egy választott kormány irányítja az országot. A ciklus végén a választók értékelik hogy teljesített az addigi kormány, és meghallgatják jelöltek választási programját, és ennek ismeretében választanak, ki legyen kormányon a következő ciklusban.
Ha egy kormány a ciklus alatt nem tesz semmi érdemlegeset, sőt a pénzügyi összeomlás legeslegszélére kormányozza ezt az országot, és közben hazugságokkal és elszámolási trükkökkel elfedi a valóságot, majd a választás előtt a nehéz helyzetre fittyet hányva szétszór még pár szakajtó pénzt a választók közt, és így nyeri meg a választást, az nem demokratikus.
Ha egy kormány, a választási ígéreteivel szöges ellentétben kezd el kormányozni, ha a választás előtt nem egyszerűen elhallgat, hanem kifejezetten letagad tervezett intézkedéseket, és így nyeri meg a választást, az nem demokratikus.

Ludovík 2006.09.20. 11:51:51

Értelmező szótár
Politikai felelősség

A politikai felelősség a vezető felelősség egyik változata, ahol a politikus felel az általa irányított vagy felügyelt közintézmények működéséért.
A politikus felelőssége, hogy megfelelő emberek kerüljenek az alá tartozó intézmények vezetésébe, és az intézmények működése, illetve annak szabályozása megfelelő legyen. Természetesen nem a politikus feladata ellátni az adott közfeladatokat, az ő feladata, hogy irányításával hozzáértő emberek és probléma mentesen lássák el azokat. Ha probléma adódik, a politikus azért felelős, mert az általa kinevezett emberek, vagy az azok beosztottai hibát követtek el.

Ha a rendőrség nem képes megakadályozni egy csapat erőszakos embert abban, hogy törjön, zúzzon, gyújtogasson, tévétfoglaljon, akkor a rendőrséget felügyelő miniszter igen is felelős. NEM azért, mert nem rohant oda megfékezni a randalírozókat, hanem mert az általa felügyelt szervezett rosszul végezte a munkáját.

Ha egy állami ünnepség katasztófával végződik, akkor az ünnepségért felelős államtitkár felelős. Nem azért, mert neki kellett volna rajta tartania a szemét az időjárás jelentéseken, hanem mert az általa felügyelt intézményi rendszer rosszul volt kialakítva.

Ha egy ország államháztartása négy év alatt a csőd közelbe jut, akkor az ország miniszterelnöke felelős. Nem azért mert ő vágta zsebre az egész deficitet, hanem mert ő irányítja a kormányt és az államaparátust.

A felelősség fogalmához lásd még:
felelősségrevonás

Ludovík 2006.09.20. 12:10:22

Értelmező szótár
Hazugság

Hazugság egy olyan állítás amit valaki úgy tesz, hogy közben tudatában van annnak, hogy az nem felel meg az általa ismert valóságnak.

Ha egy politikus azt mondja, hogy nem vezetnek be vizitdíjat, majd a választás után vizitdíjat vezetnek be, az hazugság.
Ha egy politikus azt mondja, hogy a magyar államháztartás köszöni szépen jól van, miközben tudja, hogy ennél rosszabbul nem is lehetne, az hazugság.
Ha egy politikus azt mondja, hogy politikai ellenfele hívja vissza az utcákról a köztörvénytsértő csapatait, miközben tudja, hogy nem a másik küldte ki azokat, és az utcán randalírozók le se szrják mit mondanak a vezető politikusok, az hazugság.
Ha egy politikus azt ígéri a választási kampányban, hogy ha megválaszják csökkentik a járulékokat, majd elbukja a választást, az sem nem igaz, sem nem hazug, mert nem teljesült az állítás első fele. Ez legfeljebb felelőtlen ígéret, de az igéretek felelőtlensége nem állapítható meg olyan egyértelműen mint a hazugság.
Szintén nem hazugság elhallgatni a tervezett megszorításokat, egy választási ígéretet külső körülmények miatt, a határozott politikai szándék ellenére nem teljesíteni, stb.

Ludovík 2006.09.20. 12:18:54

Értelmező szótár
Őszinteség

Őszinteség egy olyan megnyilvánulás, amikor valaki nyíltan kifejti a valódi véleményét, gondolatait, ismereteit egy adott kérdésben.
Az őszinteség egy erény, de nem ment fel a felelősségrevonás alól, legfeljebb enyhítő körülménynek lehet elfogadni.
Ha valakire egyértelműen rábizonyítanak valamit, és ennek hatására elismeri azt, az nem őszinteség hanem kikényszerített beismerés.
süti beállítások módosítása