Kommentszűrés
’17 már
2
15:01

A MoMo nevű béka

Írta: Redakció

momo.jpg

Bencsik Gábor írása

 

Nem könnyű manapság magyar baloldali politikusnak lenni. Az emberrel az elvbarátai, értelmiségi holdudvarának tagjai folyton békát nyeletnek, és még jó képet is kell vágnia hozzá. Korábban például Gyurcsány Ferencet kellett lenyelni, most a Momentum Mozgalom a béka, pedig baloldali politikusnak nem valami ízletes falat. Liberálisnak meg egyenesen keserű.

Mióta összejött az elegendő számú aláírás, balliberális megmondóemberek valóságos szerelmi nyilatkozatokat tesznek a MoMónak – ilyen hőfokú rajongásban még a 4K-nak meg a Millának sem volt része soha, szegény Puklit meg már el is felejtették. Balliberális, vagy legalábbis Orbán-ellenes (magyarul: Simicska-tulajdonú) lapok öles interjúkban kérdeznek alá az új üdvöskének, nem múlik nap, hogy valamely címlapról ne nézne áthatóan a szemünkbe az új politikai Győzike.

Ez rendben is volna, a szerelem szép, még a politikai szerelem is, miért éppen ne a balliberális megmondóemberek ne esnének bele. A nehézség az a dologban, hogy baloldali politikusok felöl nézvést itt bizony olyan versenytársról van szó, akin jól fizető állások és képviselői mandátumok úszhatnak el. A balliberális holdudvar viszont kéri, várja, követeli, hogy a balliberális pártok maguk is örvendjenek, aláírásokat gyűjtsenek, lelkesedjenek.

*

Szögezzük le: a Momentum Mozgalom budapesti balliberális szervezet, pártként is az lesz. Az eredményes aláírásgyűjtő kampány nagyjából be is betonozta ebbe a pozícióba. Minthogy a MoMo az első lélegzetvételével durván beleszállt a Fidesz-szavazókba, és azóta is erőteljesen kormányellenes vonalat visz, érdemleges számú jobboldali szavazatot aligha kap jövő tavasszal. Lehet, hogy a MoMo vezetői még nem érzékelik, pedig az olimpia elbuktatásával maguk és a jobboldali szavazók között falat emeltek. A következő tíz évben itt átjárás nem lesz.

Szóval nincs új torta, jó húsz éve csak régi torta van, 2018-ban is az lesz, mást képzelni naivitás. A választók a MoMót föltették a politikai térképre az SZDSZ helyére, onnan arrébb menni a következő néhány évben ugyanúgy nem tud majd, mint a Jobbik a maga helyéről, még ha süvét ül az egész Jobbik-elnökség, akkor sem.

A MoMo, ha pártként indul, kilencven százalékban balliberális szavazatokat kap majd, amelyek nélküle más balliberális pártoknak jutnának. Ez az a béka, amelyet a balliberális holdudvar most számára kedves pártjaival lenyeletni akar, szemlátomást sikerrel.

Úriember biztosra nem fogad, így arra sem, hogy az Együtt és a Párbeszéd kiesik a parlamentből. Ehhez nem kell MoMo sem, megteszik maguktól. Gyökeresen más eset az LMP-é. Ez a párt legutóbb kevesebb, mint huszonötezer szavazattal ugrotta meg az öt százalékos küszöböt. Föltéve, hogy a szavazóbázisa nem változott (a közvélemény-kutatási adatok szerint kissé csökkent), ezt a huszonötezer, zömmel budapesti voksot simán elviheti a MoMo. Vagy akár kétszer ennyit. Az LMP-nek a torkán a MoMo kése. És még jó képet is kellett vágniuk hozzá, még aláírásokat is gyűjtöttek. 

A DK, mint afféle szektapárt valószínűleg nemigen nyer és nemigen veszít a MoMo színrelépésével. A Gyurcsány-párt számára most az a kihívás, hogy a Botka keltette szívó hatásnak ellent tudnak-e állni, meg tudják-e tartani a szavazóbázisukat. Ha egyedül indulnak, egyéni körzetet nem nyernek, de listán egy kis frakcióval tovább keseríthetik a szocialisták életét. 

Az igazi kérdés a szocialista párt. Botka László hosszú idő óta az első bátor ember a pártja élén, a budapesti értelmiségi holdudvarral dacolva a Gyurcsány Ferenc nevű homokzsákot is megpróbálja kidobni a magyar baloldal léghajójából (vajon sikerül-e neki?), mer okosan kockáztatni, ami a sikeres politizálás egyik alapja. Hogy a kis liberális pártokért krokodilkönnyeket hullat, azt teljesen érthető. De a békanyelésre neki is fel kell készülnie.

*

Hogy a MoMo megugorja-e a parlamenti küszöböt, a parlamenti erőviszonyok szempontjából nem különösebben lényeges. A jobboldal természetesen annak drukkol, hogy egy erős, mondjuk 4,97 százalékos eredménnyel vigyenek el kétszázötvenezer baloldali szavazatot a semmibe, de ha 5,2 lesz, az sem sok vizet zavar. Az LMP 2014-ben 5,49-el öt mandátumot szerzett, most esetleg a MoMónak lesz öt képviselője.

Egyéni mandátumra természetesen semmi esélyük – viszont arra igen, hogy egyes választókerületekben (leginkább Budapesten) éppen a rájuk eső voksok hiányozzanak a baloldali jelöltnek a győzelemhez.

Ha ez bekövetkezik, érdekes lesz figyelni a balliberális értékeléseket. De az akkor megjelenő írások aligha hasonlítanak majd a szerelmes levelekhez. 

Címkék: baloldal ellenzék MSZP LMP DK P Momentum Együtt PM Bencsik Gábor MoMo

A bejegyzés trackback címe:

http://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr5312307543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Jean Sol Partre 2017.03.03. 22:55:01

@Tündér_Lala:
1. nem mondtam, hogy jobb az előző kurzus politikája
2. nem a lófaszt, offshore-ban tartja mindegyik a pénzét.
3. a politikának Mészáros csak azért nem diktálhat, mert ő csak stróman. Orbáné a pénz is és a hatalom is, tőle meg gondolom nem vitatod el, hogy diktál.
4. de a legnagyobb hazugságod, hogy működő rendszert épített. A lopáson kívül minden szarul működik, az oktatást most húzzák le a vécén, az egészségügy romokban, 7 éve nem nyúlnak hozzá, amit felépítenek az mind vagy eleve blöff, vagy ha nem, akkor is ócskán csinálják meg.

A többi stimmel, csak az látszik, hogy semmit nem értettél meg abból amit mondtam.

GNDL 2017.03.03. 22:59:14

@Jean Sol Partre: „van egy hatalmas vakfoltja a jobboldal hibái körül”

Hagyjátok már ezt, az ember gyomra felfordul, komolyan... :)

„Egyikük sem plagizált, ha erre gondolsz.”

„A hazugságot és az aljasságot utálom és ha szembeköpnek vele, szót emelek ellene.”

És ezt csak most adta elő, egymás után két hozzászólásában. Vedd már észre, ez egy megszállott idióta... :) Valószínűleg ő az, személyesen: mork.nyugat.hu/Scopes/nyugat2015/var//improxy/NyugatWXGAPicture/27/01/270163_orban_az_elo_isten.jpg Vagy az egyik családtagja... :)

Andras J Fazekas 2017.03.03. 23:13:12

@GNDL:

Amit itt előadtál, felér egy szegénységi bizonyítvánnyal.

Nem kell neked mások értelmi képességével foglalkoznod, ugyanis az ilyesmihez nincsenek meg az adottságaid.

Egyébként is, az intelligens emberről alkotott képed alapvetően hibás, az ezzel kapcsolatos vergődésed pedig tökéletes hiábavalóság.

Nyugodjál más le, mert ezzel a vagdalkozással egyre nagyobb szamarat csinálsz magadból.

és ma mi jót tettél? 2017.03.03. 23:33:47

@Andras J Fazekas:

>>Az 1948 és 2010 közötti időszak az ezeréves
>> Magyarország szempontjából nem volt legitim.

ha most viszont legitim a szentkorona szerint, akkor mi most magyarország államformája?

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.03.04. 01:17:15

@Jean Sol Partre: Ezt a "negatív majmot" már lassan 10 éve olvasom. Sok faszságot és sok igazságot írt a fideszkormány előtt és hatalomrajutása után is sokmindenről. Hogy a fideszkormányt tendenciózusan védte volna, nem igaz, sokkal gyakrabban fogalmazott meg kritikát vele szemben.
Vagyis most is vagy tudatlan vagy, vagy hazudsz.

Bell & Sebastian 2017.03.04. 10:32:36

@Jean Sol Partre: Nem megy a tilalomfái közelébe se, ennyi a hibája. Felülről közelít, ez meg a másik. Nem kell kódfejtőnek lenni a megértéséhez, csak empatikusan olvasni. Nem fekszik haraggal.

Ha képes vagy együtt élni mindezekkel, az egy komoly férfibarátság kezdete lehet. :)

Tündér_Lala 2017.03.04. 14:30:41

@Jean Sol Partre: A többivel nem fogalalkoznék, csak az egészségüggyel és az oktatással. Ezek minősítései panelek, mint ahogy maga is tudja.

Az elszségügy a világon mindenhol bajban van, az alábbi okok miatt.
Megjelentek a fejlődés során új diagnosztikai és sebészi módszerek, amelyek nagyon jók, de méregdrágák. A kor szinvonalán gyógyitani ezek nékül lehetetlen, viyzont értelemszerűen megterhelik az egészségügyi kasszákat.
Másrészt van a biztosított, nem biztosított problémakör. Ha nem általános a biztosítás, akkor a népesség azon része , aki nincs biztosítva kizáródik bizonyos kezelésekből. Aki megengedheti magának a biztosítást, az szuper körülmények közé kerül, aki nem az legfeljebb tramatologiai ellátásra számíthat.
Ha általános a biztosítás, akkor aki fiatal az úgy érzi, hogy a semmiért fizet. Az idő viszont telik és egyszercsak neki is szüksége lesz ellátásra, az emberek többségénél elöbb vagy utóbb. Bizony ezt a kockázatközösséget sokan nem képesek pillanatnyi önzásükben átlátni.

Éppen ezért az egészségügy helyzetéről, csak országok közötti összehesonlításban érdemes beszélni, mégpedig a körülmények figyelembevételével. (Általános közbiztosítással rendelkezők.)

Az brit egészégügy köztudomásúan súlyos gondokkal küszködik.
Én közelebbről a kanadai helyzetről hallottam. Nos ott a tervezett műtéteket 2 és 5 hónap várakozás ztán végzik el. Rehabilitáció saját zsebből történik 20-50 Dollár per alkalom a gyógytornásznál, masszőrnél, stb.. A házhoz jövő szolgáltatást nem is tudják értelmezni, sem orvos sem más nem megy házhoz. Ha nem tudsz megmozdulni mentő, ha igen, sürgősségi centrum, ahol 8-12 őra várakozási idő általános, mert az életveszélyes állapotuak elsőbbséget kapnak.
Mindkettő legalább 10-szer gazdagabb nálunk.

Európában a német egészségügyet tartják a legjobbnak. Biztos vagyok benne, hogy ott sem teljesen panaszmentes az ellátás, viszont kétségtelenül jobb, mint nálunk. De hát azért lássuk be Európa leggazdagabb országáról beszélünk. Ráadásul - és itt bőven van mit tanulnunk tőlük - kiváló szervezők és régóta bejáratott rendszerben működnek.

Tehát ha megnézzük, az a bizonyos magyar egészségügy nem is olyan rossz. Természetesen van tere a fejlődésnek, :))) Mindenesetre komoly pénzt toltak a fejlesztésbe (téglába és műszerekbe) vidéken. Budapest még hátra van. A szemlyzet bérezésén is próbáltak javítani, még további lépések szükségesek.

Oktatás.
Mi a cél és mit várunk el tőle. Miután Európában vagyunk egy általános műveltségi szintet, amely lássuk be az idők során egyre alacsonyabb szintre csúszott. Már a kommunizmus alatt is, de az igazi lejtmenetet az jelentette, amikor az amerikai oktatási rendszer bevezetésével kísérleteztek. Másrészt szakképzést.
Az elvárások ellentétesek. Ne terheljük túl a nebulókat, de az egyetemek sírnak a tudatlan gólyák miatt. Kompetencia alapú oktatás kell ugye. Viszont megkérdezném, hogy egy orvos mondjuk a betegségek tüneteinek ismerete nélkül, hogyan állít fel diagnózisokat ? Márpedig ha valmi, akkor az kreatív és kompetens tevékenység.
Vagyis a tudásra szükség van. Kétségtelenül arra is, hogy a gyerekek gyerekek maradhassanak.

Ráadásul a képességek valódi felmérése nélkül nyomnak be tömegeket a felsőoktatásba olyan szakmákra képezve őket, amelyre a társadalomnak nincs szüksége. Ezzel pedig mind az ő erőfeszítéseiket. mind a társadalom erőforrásait pazarolják. Ez frusztrált embereket eredményez.

Ez egy átalakulás közben levő rendszer, amelyben próbálnak kompromisszumokkal egy olyan rendszert létrehozni, amelynek a végén művelt, tudással rendelkező tehát használható és egészséges testű és szellemű emberek kerülnek a társadalomba. Azért valljuk be, volt miért változtatni a rendszeren. Szükség van a tenfelügyeleti redszerre, az oktatók túltolt szabadsága helyett a diákok fejlődéshez való joga előrébb való.

A másik problémakör a finanszírozhatóság és a közelítően egyenlő esélyek megteremtése helytől függetlenül. Kétségtelenül itt a lépések egy része nem vált be, illetve túl merevítették a rendszert nem adva elég mozgásteret felelős vezetőknek. Próbálnak kompromisszumokkal megállapodásra jutni, amely remélhetően minden szereplő számára elfogadható lesz.

Végezetül szögezzük le: Mindkét terület rendkívül szerteágazó hatalmas rendszer. Sok dolog befolyásolja a működését a résztvevők motivációjától az anyagi eszközökig, az ellenőrzéstől a szaktudásig. Úgy általában kijelenteni, hogy rossz, nem más mint trollkodás. Ha megkérdezzük, hogyan lehetne javítani, akkor száz embertől száz válasz érkezik. Egy dolog biztos, a PISA nyertes Honkogiak nem a túlterhelésre panaszkodnak. (Bár belátom az a másik véglet.) Kikristályosodik majd egy fenntartható és a célnak jobban megfelelő rendszer.

komolytalan samu 2017.03.04. 17:18:23

A szerző kicsit belefagyott a politikai sablonokba.

1.) A Momentum első körben nyilván a baloldali pártok szavazóit (sőt, még a Jobbik szavazók egy részét is) veszélyezteti, ezért húzódoztak látványosan az elején tőlük és ezért anyázik rájuk Szanyi kapitány, aki egy barom, de még nem halt ki (itta el etc.) belőle a politikai ösztön teljesen.

2.) A létező baloldalnak, pár marginális kivételtől eltekintve, ma már nincs saját sajtója, kihalt, kifutott alóla. Az index-44-hvg pesti liberális értelmisége tudja, hogy a dk/mszp/együtt/lmp teljességgel alkalmatlan a kormányváltásra. Ha csak a Fidesz nem csinál/szalad bele egy gigantikus gazdasági válságba, és reagál arra kirívóan ostoba intézkedésekkel, a legrosszabb időzítéssel, akkor ezeket soha nem választják meg. De talán még úgy sem.

Ezért támogatnak, futtatnak, szopnak fel minden új kezdeményezést!!!!

3.) ahogy minden párt, a Momentum is az, aminek el tudja adni magát. Az Olimpia elutasításának szimbolikus jelentőségébe a szerző fölöslegesen látja bele a politikai törésvonalakat. A 266 ezer aláírást lehet a pesti baloldal dacos középső ujjának értelmezni, de én azt látom, hogy sok viszonylag apolitikus, sőt inkább jobboldali ember is egyszerűen azt gondolta, hogy ez most nem éri meg.

4.) Ez elvezet a legfontosabb pontig. A szerző abba a tipikus politikus/ politizáló értelmiségi csapdába esik, amelyik a pártok népszerűségét a szavazók részéről a pártpolitika leképezésének látja. A szavazók támogatják a migráció megfékezését, tehát a szavazók a Fideszt támogatják. Sőt! A szavazók támogatják a Fideszt, tehát akkor támogatják a stadionépítéseket is.

Frászkarikát. A szavazók nagy része, ha nem a többsége, távolságból szemléli a pártpolitikát támogatnak, vagy elleneznek ügyeket, és az ügyeknek is különböző súlya van számukra, sőt a súlyok is változnak az idővel. Nem ilyen pontosan és tudatosan persze, de lényegében igen.

A migráció súlya, ami két éve a legapolitikusabb embereknek is mindent elsöprő elem volt, az idővel (és a lanyha migrációval) kopik (leginkább ezért, a rossz, késői időzítés miatt bukott el a népszavazás is). Hiába tudósít az M1 egyenként minden egyes kerítésszaggatóról, az M1-et kevesen nézik, és akik nézik, azok sem szarják össze magukat attól hogy falfehér arccal tudósítanak 15db határsértőről, mert 15 darab (de 100 is) határsértő nem félelmetes. Főleg akkor, ha a kormány határozottan, kerítéssel kontrollálja azt.

Legyen világos: a migrációtól való félelem, nem csak az irdatlan tömegeknek szólt, a nép attól rettent meg igazán, hogy Európa még fegyvertelen tömegektől SEM tudja megvédeni magát. Abban a pillanatban, ahogy Orbán felépítette a kerítést, és kinyilvánította a határ védelmét, a félelemnek ez az indítéka el is enyészett, ill. rezonál még pár évig, de egyre halkabban (kivéve persze, ha a törökök megnyitják a kaput).

Szóval persze, egy új potens ellenzéki erő először az ellenzéki pártokat fogja legyalulni, de ha kormányképes, és a kulcselemekben elfogadható alternatívát tud nyújtani, akkor a stabilnak látszó szavazói bázisok és keretek a Fidesz körül sem lesznek már olyan szilárdak. Pl. azért, mert nem a Fidesz értékei tartják egyben ezt a valószínűtlenül magas szavazóbázist, hanem a körülötte kialakult politikai vákuum. Ha egy életképes új szereplő, kitölti ezt a vákuumot, akkor ez a politikai tér, a maga játékszabályaival megszűnik létezni. Az a kérdés, hogy mit tud ezzel kezdeni a Fidesz. Ha úgy gondolkodik róla, ahogy ön, akkor letolt nadrágban éri majd a meglepetés.

ps: Nem a Momentum lesz ez az erő.

Jean Sol Partre 2017.03.04. 20:23:45

@Disznóvári: nem a fideszkormányt védi, hanem minden vitatott tevékenységét, és személyeit. Nem baj, csak ha értékalapon csinálja, akkro fura, hogy másokat nem véd.

Jean Sol Partre 2017.03.04. 20:29:53

@Bell & Sebastian: :) Nem bántom én, sőt. Alapvetően jó embernek gondolom.

Jean Sol Partre 2017.03.04. 20:35:21

@Tündér_Lala: ez csak rizsa.
Én azt nézem, mit tettek azért, hogy jobb legyen. És azt látom, hogy nem hogy semmit, hanem csupa olyat tettek, hogy rosszabb legyen.
Pénzeket vontak el, ostobaságokat műveltek, átverték az összes szereplőt, mintha csak direkt csinálták volna, hogy tönkremenjen az oktatás. Az egészségüggyel meg egyszerűen nem foglalkoztak, hagyták tovább rohadni.

Nem akarok demagóg lenni, de azért ha stadionokra meg kisvasútra meg pláne olimpiára futja/futná, akkor erre egész egyszerűen nincs mentség. Alkalmatlanok vagy rosszindulatúak, vagy mindkettő.

maroz 2017.03.05. 06:33:53

@Bell & Sebastian: Nahát, szerencsés ember vagy!

"bbjnick · bbjnick.blog.hu 2017.03.02. 14:30:32
@maroz:

Szerintem te teljesen becsavarodtál. "

Pedig ez amúgy egy kibaszottul halálosan fontos téma lett volna, nem olyan lényegtelen szarság, mint shittpál fénymásolója, például. Bagdy volt a téma, ez úgy látszik, hogy a fotelkonzervatívok csiklója, elég ránézni máris felizgulnak.

maroz 2017.03.05. 06:43:15

@Jean Sol Partre: Ugyanaz a problémájuk mint a ballereknek, hogy ma nincs egyértelmű ideológia amit védeni lehetne, ezért mindenki mazsoláz.

Próbáld meg vizuálisan elképzelni ezeket a karaktereket, nem nehéz, mert sokszor maguk segítenek a fészbúkos kirakatukkal: vastag brokát(vagymiafaszom)függöny a műanyagkeretes ablak előtt, hatalmas biedermeier fotel a sátortetős legnagyobb (4x5) szobájában, holland bútorturkálóból beszerezve, az Ikea-könyvespolcon jól láthatóan sorakoznak a Kortenek, állólámpa, félhomály, rodeni pózba kövült konzervatív gondolkodó ül a fotelban és konzervatívgondolkodik. Olyan, mint a nagycsoportos, aki felhúzza az anyukája magassarkúját, maszatol az arcára egy kis rúzst és nagylányt játszik.

Amikor egy pillanatra abba bírják hagyni a játékot tán még szólni is lehet hozzájuk, csak óvatosan, mert ha megsérted bennük a nagyl..., ööö, izé, a konzervatívot akkor lemennek valami furcsába, indulatparaszt, duzzogó kiscsopis, ezek keverékei, és egyebek. A fidesz-ragaszkodás itt csak véletlen átfedés, a fidesztroll nagyon másként néz ki.

maroz 2017.03.05. 09:54:53

@bbjnick: Pedig jók a kérdések és vannak rá jó válaszok is. Igaz, kínos és kellemetlen a téma, de hogy trollkodás lenne, háááát.

Jean Sol Partre 2017.03.05. 17:42:14

@maroz: a fél rokonságom és sok barátom jobboldali, népi vagy ezek vegyes keveréke. Van közte olyan, amiről beszélsz :)
Külön és magukban egyébként a legöbbje okos, művelt és jó fej, és jó ember a szó legjobb értelmében véve. De közben szalon-antiszemiták is tudnak lenni, meg mindenféle furcsa és megmagyarázhatatlan dolgokat vallanak.

Lehet igazság abban, amit mondasz. Nekem egyre inkább az a véleményem, hogy sokkal inkább az ellenszenv (kit utálunk, kit utasítunk el leginkább) határozza meg a tudatukat (biztos az enyémet is persze), mint a rokonszenv. Aszerint csapódnak valahová és védik azt az oldalt körömszakadtukig.

maroz 2017.03.05. 21:43:09

@Jean Sol Partre: "We are living in the chaotic, confusing situation of transition. This has two implications for our collective strategy. In the short run (say, up to three years), we must remember that we all live in the short run. We all wish to survive. We all need food and shelter. Any movement that hopes to flourish must help people survive by supporting anything that minimizes the pain of those who are suffering."

iwallerstein.com/resist-resist-why-and-how/

maroz 2017.03.06. 09:47:58

@Disznóvári:

dikkeld meg mi jött ma szembe velem:

epa.oszk.hu/01700/01739/00093/pdf/EPA01739_eszmelet_108_131-150.pdf

"Egy nagyrészt fiatal nőkből álló csoport volt az, amely az 1970-es évek közepén a zágrábi és ljubljanai egyetemen, illetve a belgrádi és ljubljanai hallgatói művelődési központban elkezdett feminizmusról olvasni és írni."

Az amerikai egyetemi kampuszokon létrejött fedődiskurzus "leszivárgott" a jugoszláviai (többek között) egyetemek kampuszaira. Ahogyan a feminizmuson túl a többi neoliberális ideológiai elem is, aztán most meg majd nézhetjük, amint ennek hirtelen vége lesz, mint a botnak. Észre se fogjátok venni, hogy ti a nagy harczotokban már egy döglött tehénen ugráltok.

komolytalan samu 2017.03.06. 11:59:01

@maroz: a feminizmust és a többi identitáspolitikai hobbit fölösleges a neoliberalizmus nyakába varrni. Azok vegytisztán balos projektek, munkásosztály pótlék és neofreetibet. Gazdasági válságok idején még fel is buzog a régi indulat (occupy wallstreet), meg Sanders népszerűségét sem csak a lilahajú genderfluidok adták ki.

A baloldal, legalábbis amerikában már megtalálta az ideológiáját, szépen beleállt ebbe az identitáspolitikai cirkuszba, és nagyon úgy fest, hogy erre válaszul a jobboldal is kezdi felhúzni az új barikádokat, csak már nem a régi helyeken, mert a baloldal egészen a szólásszabadságig tolta ki a harcteret.

Ebben az a legérdekesebb, ahogy egy csomó liberális most szédelegve tántorog, hogy akkor most liberális legyen, vagy jófiú.

maroz 2017.03.06. 12:10:44

@komolytalan samu: Azt hiszem, hogy te csak szimplán egy kérdezni, gondolkodni képtelen lófaszjancsi vagy, szóval ha kérhetném kímélj már meg az okosságaidtól.

komolytalan samu 2017.03.06. 12:32:18

@maroz: Vérnyomás, szélgörcs, prosztatabántalmak, cukorszint? Drága nagyanyámnak voltak ilyen cukorzuhanásos tolulásai, eleinte a postás is csodálkozott, aztán persze már automatikusan vittük neki a kocka csokit, szóval jobbulást, meg vigyázzon magára!

WiteNoir 2017.03.07. 17:12:06

@bbjnick:

mekkora hazug kis patkány vagy te bazdmeg, hogy nem sül ki a két szemed?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.07. 17:39:41

@WiteNoir:

Vagy tudom, mi az a plágium, te pedig nem.

WiteNoir 2017.03.07. 19:17:26

@bbjnick:

LOL
szánalmas bohóc vagy semmi egyéb.
többet nem szólok hozzád, remélem más sem fog etetni

maroz 2017.03.07. 19:34:45

@bbjnick: Na jó, de itt pálgiumról volt szó.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.07. 20:00:26

@maroz:

Itt virtuális lincselésről volt szó.

maroz 2017.03.07. 20:44:05

@bbjnick: Mi mást kéne az olyannal csinálni, aki pálgiumot követ el?

Szerintem úgy összességében a valós lincselés sem lett volna egy kiemelkedően nagy iustismord. Nem a rangkórságért, hanem mondjuk úgy halmazatilag. De alapvetően érdektelen az egész, szerintem akár a bal bokám is pont ugyanolyan jó (rossz) köztársasági elnök lett volna, mint a Pali. Az, hogy az ellenzéknek tűnő valami felfújta nem baszik egy vonásnyit sem, viszont ettől még a csóka se tisztességes, se rokonszenves nem lett, tehát vígan lincselhető.

és ma mi jót tettél? 2017.03.07. 21:20:30

@maroz:

életművének elismeréseként kötél vagy golyó.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.03.07. 21:32:41

@bbjnick: Az eljárás hivatalos neve: karaktergyilkosság. Schmitt Palit azért kellett lekaraktergyilkolnia a liberálfasisztáknak, mert aláírta az új -- nem sztalinista-sólyomista -- alaptörvényt. De ettől a tény, hogy plagizált, még tény marad.

Bell & Sebastian 2017.03.07. 21:55:08

@Disznóvári: Nincsen értelme újratölteni. Mert a mi országunk a bukfenc-akadémisták és kamu diplomások országa, de mindenekelőtt a filoszemitáké, aminek féke és ellensúlya az elsőnek említett parajelenség. Ha jobban megkapargatjuk, pusztán statisztikai sebtapasz arra, ami világosabb a napnál.

Ha bevetik a csodafegyvert, az a baj, ha nem, akkor más, ügyesen ki van ez találva. Mindenki akadémikus, ha két füle van és nem tejesköcsög.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.07. 22:12:56

@Disznóvári:

1) Schmitt nem plagizált. A dolgozata végén feltüntette a felhasznált irodalmat, aki plagizálni akar, az nem írja oda munkája végére, hogy honnan lopta.

2) Schmitt egy kádárkori démonmaszk. A szocializmusban a TSH elnöke volt, ami miniszterhelyettesi rangnak felelt meg, már csak ezért sem lehetett volna köztársasági elnök. Ha az ellenzék tisztességesen játszik ezzel megtámadhatta volna a Schmitt köztársasági elnöki jelölését. Csak hát Horn és Medgyessy miniszterelnöksége után ez rém hiteles lett volna. Ehelyett a legsötétebb, legaljasabb karaktergyilkos uszításba kezdett és nem csalódott, mert az emberek hataloméhségégre és hiúságára játszva pillanatok alatt lincselkedő nyomorultat csinált a legtöbbjükből. És ez olyan jól sikerült, hogy azóta is ezt a módszert alkalmazza nap, mint nap.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.03.07. 22:47:08

@bbjnick: 1. Egy tudományos munkában a szó szerinti idézeteket idézőjelbe helyezve, lábjegyzetben a forrást pontosan (a mű címe, kiadó,kiadás éve, oldalszám) mejelölve kell idézni.
2. Ezzel naggyábúl egyetértek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.07. 22:57:17

@Disznóvári:
A nem megfelelően hivatkozott idézet formai hiba és nem plágium. Schmitt dolgozata száz kézen átment, mielőtt elfogadták; hogy lehet, hogy senkinek nem szúrtak szemet a nyilvánvaló szabálytalanságok? Tudod vagy megmondjam? Úgy, hogy nem tekintették releváns hibának. Volt itt a mandineren egy blogbejegyzés (egy ideje valamiért nem találom), ami politikusok szakdolgozatai, diplomamunkái között csemegézett: számos dolgozat nemhogy előírás szerinti hivatkozásokat, de még felhasznált irodalomjegyzéket sem tartalmazott. Akkor most miért pont Schmitt?

és ma mi jót tettél? 2017.03.07. 23:05:22

@bbjnick:

mert köztársasági elnökként szigorúbbak a követelmények.

meg baszta a csőrét sok embernek menjen a picsába az ilyen seggnyaló. örüljön hogy ennyivel megúszta, volt sok sara még a kommi időkből, ha nem megy akkor azok is előkerülnek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.07. 23:12:48

@és ma mi jót tettél?:

1) Amikor a dolgozata született még szó sem volt a köztársasági elnökségről.

2) Csak mert valaki a begyemben van vagy bassza a csőrömet megvádolhatom valótlanságokkal, mondhatom róla, hogy például, hogy pedofil, uszíthatom a tömeget ellene, gerjeszthetek lincshangulatot? (A pedofil is hangzik olyan szarul, mint a plágium és annak sincs az emberek többsége tisztában a jelentésével, nemde?)

3) A te logikád a csőcselék logikája.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.03.07. 23:14:19

@bbjnick: "Úgy, hogy nem tekintették releváns hibának."

Vagy nem ismerték az eredeti forrást és nem tudták, hogy mennyit vett át belőle forrásmegjelölés nélkül.
Abban egészen biztos vagyok, hogy politikusok és nempolitikusok ezerszámra követnek el hasonló tudományos és erkölcsi szempontból is elfogadhatatlan vétségeket.
Hogy miért pont Schmitt? Erre én adtam egy magyarázatot fentebb:
"Schmitt Palit azért kellett lekaraktergyilkolnia a liberálfasisztáknak, mert aláírta az új -- nem sztalinista-sólyomista -- alaptörvényt."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.07. 23:28:09

@Disznóvári:

Azért vannak a témavezetők, konzulensek, opponensek stb.-k, hogy irányítsanak, felügyeljenek, vezessenek, ellenőrizzenek, segítsenek stb. Akár meg is kérdezhették volna, hogy hogyan is állunk ezekkel a forrásokkal és idézetekkel, fel is hívhatták volna Schmitt figyelmét, hogy formailag hogyan kellene kezelnie azokat stb. Nemde?

Robinzon Kurzor 2017.03.07. 23:42:53

Akkor a gyengébbek -- főleg bbj -- kedvéért, vegyük át még egyszer.

Schmitt a saját neve alatt beadott értekézésben kb. 60-70%-ban szó szerint vett át más szerzőtől. Ha ezt akkor bevallja (kiteszi rendesen az idézőjeleket), akkor nem kaphatott volna doktorit, hiszen ahhoz saját kutatás kellett volna.
Ezért inkább nem tette ki az idézőjeleket.
Így viszont plágium.

Schmitt ezek után, amikor ez kiderült, még le is tagadta ezt az egészet.
Ki nem kényszerített hiba.
Ha valóban ő írta azt a remekművet, akkor pontosan tudnia kellett, hogy a legnagyobb részét egyszerűen másolta.

Schmitt saját magát karaktergyilkolta le.

maroz 2017.03.08. 06:56:17

@bbjnick: Szándéketika versus cselekvésetika. Te azt mondod, hogy nem fingott, mert nem akart fingani, ugyanis olyan hülye szegény, hogy komolyan elhitte, miszerint rágógumit rágni és fingani nem lehet egyszerre.

Most már komolyan érdekelne, hogy miért is tartanak téged itt egyesek figyelemre méltó embernek, már ugye ha ennek a "figyelemre méltó"-nak a pozitív konotációját vesszük. Azt valószínűnek tartom, hogy valóban rendes ember lehetsz, mert ha gazember lennél akkor nem kommenteket írogatnál ide, hanem posztokat, ahogyan a többi, de egyúttal azt is megkockáztatnám, hogy olyan túl érdekesen gondolkodó ember sem vagy. Pedig amennyi időt itt eltöltöttél még akár az is összejöhetett volna...

Bell & Sebastian 2017.03.08. 08:39:23

@Disznóvári: Valóban, Semjénbe is belekóstoltak MAK kapcsán. Nem véletlen, hogy a cuclizmusban csak az nem lett doktor, aki nem akart. Ahogyan az sem, hogy magyar diplomát honosítani Nyugaton nem egyszerű, kivéve a kevés számú kivételt.

Bell & Sebastian 2017.03.08. 08:45:34

@maroz: Nem hinném, hogy ez bárhová is vezet. Maga olyan, mint a rendőr, aki nem ért semmilyen más nyelven, csak magyarul, ezért a turistákat szidja.

maroz 2017.03.08. 09:44:35

@Bell & Sebastian: Kerhetnem inkabb azt a valtozatot, mely szerint ercsuk mink a viccet csak nem szeressuk?

Bell & Sebastian 2017.03.08. 10:29:07

@maroz: Kérni, azt mindig lehet, legfeljebb nem teljesül. :)

Az átnevelő lágerben mindenki ás, verekedni szabadulás után szokás.

Jean Sol Partre 2017.03.08. 10:30:24

@bbjnick: a 2. ponttal egyetértek. De azért megkérdezem, te Al Caponét is megvédted volna amikor adócsalásért elkapták? Végülis számára az is csak egy karaktergyilkossággal ért fel.

Robinzon Kurzor 2017.03.08. 10:47:01

@Jean Sol Partre:

Nem mehetünk el szó nélkül a Magda Marinko elleni aljas karaktergyilkosság, alantas lincselés mellett sem.

Marinkót, aki rendes, becsületes alvilági leszámolóember, nem mellesleg ex-idegenlégiós, szóval ezt a rendkívül magas szakmai etikai mérce mentén dolgozó igazi mesterembert nem átallották gyerekek megölésével is megvádolni.
(Ha már léteztek volna blogok, biztos lett volna valaki, aki megfelelő erkölcsi magaslatokról reánk letekintve megvédi őt.)

Ilyen előzmények után csoda, hogy a minden gyanú felett álló Elnök Úrnak is nemtelen vádakkal kellett szembenéznie?

maroz 2017.03.08. 11:54:02

@Bell & Sebastian: Ha igy hiszed akkor te mindent tegyel meg, hogy elkeruld az ilyen helyeket, mert ha nem, akkor komoly meglepetesek fognak erni. Forrasmunka: -Van onoknek teknosbekalevesuk? (...)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.08. 14:22:26

@Robinzon Kurzor:

Ez a legkispiszkosabb hohmecolás, amit mostanában olvastam.

Schmitt 1993-ban már tíz éve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja volt, évek óta a NOB Végrehajtó Bizottságában ült, nyilván, többet tudott (belűről és első kézből) az olimpiai mozgalomról (doktorija témájáról), mint azok együttvéve, akik bírálták. Semmi szüksége nem volt arra, hogy csaljon; ugyan, minek csalt volna? Mikor megtámadták, természetesen, tagadta, amit nem követett el.

Úgy megpróbálni beállítani az "ügyet", hogy egy piti kis szaros csalót rajtakaptak a kisstílű stiklijén és az idétlenül hazudozni kezd, az maga a piti kis szaros csalás. Nem is az az érdekes ebben, hogy csatornatöltelék skriblerek megrendelésre ezt művelik, hanem az, hogy ez gyakorlattá válik egy társadalomban, bármikor bárkivel elkövethetik, mások méltósága puszta eszközzé válik céljaink elérésére. Nálunk a "Schmitt-ügy" volt e téren az áttörés; ezért érdekes a "Schmitt-ügy".

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.08. 14:24:46

@Jean Sol Partre:

Nem ismerem Al Capone adócsalás-ügyét.

Bell & Sebastian 2017.03.08. 14:39:54

@bbjnick: Na ugye, hogy érdemes lenne öccázat megsütkéreznie a nemnyakiglábnak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.08. 15:03:16

@Bell & Sebastian:

Hát, valószínűleg itt már az nem segítene. Jól mondja Bogár tanár úr, hogy a probléma az, hogy nincs közös narratíva, amin a dolgainkat elbeszélhetnénk. (Nagyon sokan dolgoznak rajta, hogy ne lehessen.) Nem én mondom, Márton Áron mondta, hogy a zsidókat Európa csak annyira tudja asszimilálni, amennyiben a zsidók asszimilálják a keresztényeket; és akkor még a cigányproblémát ki sem hagytuk futni, hanem betelepítettünk gyorsan még jónéhány tízmillió mohamedánt. Így valóban nehéz lesz elbeszélni "közös dolgainkat".

Bell & Sebastian 2017.03.08. 15:31:39

@bbjnick: Nincsen mit Merkelmámiügynök szemére hányni a péklapáttal, ha van a magyar államvallás is annyira zavaros, mint az övé. Ezért is csengenek ércként és pendülnek cimbalomként - egy mézesmadzagon.

Bell & Sebastian 2017.03.08. 15:39:20

@bbjnick: Nagyon jó példa erre a felzárkóztató év az általános oskolában. Előtte meg játszó év volt az első, hogy egymáshoz hülyülhessen a karamellás a kakaóssal és házival.

Hiába is asszimilálna maga, ha most éppen az integrációs fűnyírót berregtetik, a többség határozott kárára.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.08. 16:47:33

@Bell & Sebastian:

Én is ezt mondtam az asszonynak, mikor hallottam ezt a felzárkóztató éves izét: és mi lesz a normálisakkal?!

maroz 2017.03.08. 17:25:03

@Bell & Sebastian: Ez nem teljesen mindegy? Az a 10-15%, akiknek még talán kinéz valami jövő úgyis megkap mindent otthonról, a túlnyomó többség meg kit érdekel? Nekik aztán teljesen fölösleges bármilyen képzés, mit kezdenének majd vele, szóval megint nem értem, hogy ez a sokadik propagandisztikus ízű átalakítása a minek is miért téma? Amikor hallottam, hogy mit terveznek még a faszom is megvonta a vállát.

Bell & Sebastian 2017.03.08. 17:53:30

@maroz: Ez is egy hozzáállás, majd kiképzik ott a kalandférget valamire, ahol szükség van a keze munkájára, nem kell az adót beletölteni, lehet rajta kandiscukrot venni.

Számtalanszor eldalltam már, lehet fejlődési szakaszokra osztani a gyerekeket, ki is kellene igazítani a felgyorsult akcelerációnak megfelelően a létezőket, de!

A súlyozás a legfontosabb, az első három évben az állam nem is találkozik a kicsikkel, majd a kamaszodás kezdetéig kellene kijavítania mindent, amit otthon kellően elcsesztek. Szóval, az alsó tagozatban, koedukált körülmények közt, hogy legyen némi tétje is a heroikus küzdelemnek, amiben az iskola törvényszerűen alulmarad.
___

Ha zanzásítunk, a szüfrazsettek ugyan nem váltak férfivá, de legalább a férfiakat sikeresen kasztrálták.

A tétel levezetésétől megkímélem, ellenben a legújabb, iskolai mizéria ugyanennek a csodálatos jelenségnek a leszármazása.

Sok hülye csak több, még hülyébbeket bír csinálni, okost sose. Megint csak a filoszemiták legnagyobb megelégedésére.

Bell & Sebastian 2017.03.08. 18:25:44

@bbjnick: Ha ismer óvodapedagógust, akkor a dákóromán trükköt is tudja: egy évet visszatartják a kölköt az iskolakezdéstől, hogy ő lehessen az osztály Cukkerlőrince. Vagy ha nem, legalább laposra verheti a többit.

Hogy ebben az esetben mit lehet tenni? Cinikus válaszom: átvinni Ausztriába, talán azoknak még nem ment el teljesen az eszük, pedig ott _sok_ olyan állami osztály van, ami már úgy néz ki, mint egy profi Faber-Castell készlet.

Robinzon Kurzor 2017.03.08. 19:01:39

@bbjnick:

Enber, hát a saját szájával hazudta, hogy bár a "törzsanyag" nem a saját munkája, de a Következtetések fejezet, az már igen!

És hát arról is került, hogy nem: azt is egy-az-egyben másolta.

Erre az életszerű magyarázat nem az, hogy a NOB-ban betöltött tisztségéből kifolyólag mély tudásra tett volna szert doktorija témájában.
Hanem hogy az egészet valaki megírta neki. (Amivel nyilván nem volt egyedül akkoriban, az ő köreiben.)

És nyilván a tipp is attól a személytől, vagy annak környezetéből jöhetett, aki annak idején ezt összedobta Schmittnek.

Azt már csak tényleg jegyzőkönyvön kívül kérdezem: te tényleg elhiszed, amit megpróbálsz bemesélni itt magadnak (meg mindenkinek)?
Hogy ez egy tisztességesen megírt doktori volt, önálló tudományos kutatómunka?
Csak a tévedésből lemaradt néhány idézőjel?

Robinzon Kurzor 2017.03.08. 19:03:48

@bbjnick: " és mi lesz a normálisakkal?!"

Azokat lezárkóztatják.

maroz 2017.03.08. 19:23:57

@Bell & Sebastian: "ahol szükség van a keze munkájára"

Naezaz. Ilyen helyből alig akad, és ez csak fokozódni fog. Lehet spekulálni, lehet elméleti oktatási rendszereket kitalálni, de ettől még nem fog megválaszolódni az alapkérdés, hogy mit fog csinálni egy-egy évjárat 80-85%-a. Mert az ő kezükre legfeljebb csak saját maguknak lesz már szükségük, és arra a tevékenységre nem nagyon kell tanítani az embereket, rájön magától is az ízére, és ha nem, akkor sincs semmi baj.

és ma mi jót tettél? 2017.03.08. 20:53:58

@maroz:

ők lesznek az ország/haza/állam, a többi elmenekül. szerencsére ideiglenes állapot, hamarosan kaphatnak implantátumot, mindből űrkutató/agysebész lehet.

(rejtett erőforrás)

maroz 2017.03.08. 21:16:06

@és ma mi jót tettél?: Fontolgatják még a táplálkozási célú felhasználásukat is. Ha jól tudom egy bizonyos Swift nevű embernek voltak jó receptjei...

Bell & Sebastian 2017.03.08. 21:50:35

@maroz: Nálunk a zasszony az ezermester, és még papírja is van mindenféléről. Kezd veszélybe kerülni a vándordíja, mert az utódok szorosan loholnak a nyomában, csak ők nem magyar pecséteket gyűjtenek. Nem én akartam, így alakult, de legalább visszafelé kompatibilis mind, míg odafelé nem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.09. 05:01:12

@Robinzon Kurzor:

"az életszerű magyarázat nem az, hogy a NOB-ban betöltött tisztségéből kifolyólag mély tudásra tett volna szert doktorija témájában. Hanem hogy az egészet valaki megírta neki." --- írod.

Amit aztán Schmitt summa cum laude meg is védett.

Nem érzed, hogy ezzel csak magadat járatod le? Beleállsz a kispiszkos hohmecba, aminek nincs alja.

Leírtam százszor, de leírhatom százegyedszer is: a Schmitt-ügyben nem Schmitt az érdekes, hanem amit elindított. És látható volt, hogy ez lesz!

2012 áprilisában leírtam: ...Schmitt ügye nem erkölcsi tisztulást, hanem (egy nagyon rossz precedenst teremtve) embervadászatot és erkölcsi relativizálódást indít(ott) el. Most már a sajtó (ilyen-olyan megrendelésre) bármikor gyárthat efféle (schmittügy-féle) ügyeket; gyakorlat lesz ezeréves --- mai fogalmaink szerint --- értelmezhetetlen --- és --- mai ismereteink szerint --- átláthatatlan ügyeket előkotorni és addig forgatni, addig „magyarázni”, addig ordítani erkölcsi felháborodást színlelve, amíg az érintett teljesen el nem lehetetlenül. A gyurcsányokat --- természetesen --- nem lehet így levadászni --- rutinjuk van a védekezésben és „apparátusuk” (van) az ellencsapásra ---, csak azokat, akik kellően védtelenek és van (legalább valamicske) erkölcsük, önérzetük, méltóságuk és van vesz(í)tenivalójuk...

bbjnick.blog.hu/2012/04/28/a_schmitt_ugy_leve

Ma már a bírók nem mernek ítélkezni, a tudományos és szakmai szervezetek nem mernek korrekt módon állást foglalni, mindenki parázik, hogy mikor szakasztanak rá egy karaktergyilkos lincskampányt. És a sor végén ott a László Petra-ügy, egy védtelen családanya virtuális meglincselése, akinek aztán végképp semmi bűne nem volt, pusztán épp kézre esett a csatornalakó skriblerek, hogy odavessék a kutyáknak, felhasználják egy jó kis uszításhoz. Mi jöhet még? Megmondjam? Egyre hazugabb, durvább és ocsmányabb virtuális lincselések! (No, ez csak a plagizálás, lélekkufárkodás!)

Belegondoltál már, hogy mi lesz, ha te leszel a következő? (És rajtam kívül senki sem kel védelmedre? [........../.])

maroz 2017.03.09. 10:22:27

@Bell & Sebastian: Igen, errol beszelek. Te osztalyhovatartozast illetoen burzsujnak tunsz, es mint olyannak roppant eros az osztalytudatod. Mindent azon keresztul nezel, es ez teszi ertelmetlenne koztunk a barmifele parbeszedet, hiszen en nem tartozom a te osztalyodhoz. Az atnevelo tabor, amiben vagyunk szerintem nagyon hamarosan elhozza az osztalyalapu tarsadalmat, es en magamat egyreszt kenyszerbol masreszt meggyozodesbol nem a te osztalyodba pozicionalom. Egeszen egyszruen az van, hogy masok az erdekeink, igy a jorol es a rosszrol is zommel maskent velekedunk es ez csak fokozodni fog.

Robinzon Kurzor 2017.03.09. 12:28:23

@bbjnick:

Haladjunk visszafelé: ebben az országban bárki lehet a "következő", akár te, akár én.
Most éppen egy talán 1%-os pártocska vezetőinek karaktergyilkolása folyik. Akik nem csaltak, nem plagizáltak, csak a hatalom be van szarva tőlük.
És nem látom, hogy bárhol megvédenéd őket.

László Petra "védtelen családanya" minőségében gyereket meg karjában gyereket tartó apát rúgott (tudom, utóbbi véletlenül nem sikerült neki, tehát azonnal szentté kell avatni). Nyilván nála sem azt kell nézni, hogy mit tett, hanem kell kreálni egy teljesen hamis kontextust, amiben a csaló Schmitt nem is csalt, a rugdosó László Petra nem is rugdosott...

És hogy Schmitt "megvédte" a doktoriját... tényleg ez lenne a bizonyíték, hogy a szó szerinti egyezés dacára mégsem másolta az egészet (másolták neki), hanem ő írta, a saját okos kis fejéből?

Ezt te sem hiszed el magadnak.

Bell & Sebastian 2017.03.09. 12:46:19

@maroz: Egészében és részleteiben is téves diagnózis, mert se nem gazdag, se vagyonos, se kizsákmányoló nem voltam / vagyok, még osztályharcos kritériumok szerint sem.

Do not free the camel of the burden of his hump; you may be freeing him from being a camel. / G. K. C. /

maroz 2017.03.09. 15:57:34

@Bell & Sebastian: Hat, az elbeszeleseid szerint szaz szazalekban annak tunsz, es en abbol tudok dolgozni. Azt meg talan te nem tudod, hogy nalam hol vannak meghuzva az osztalyharcz hatarvonalai.

Jean Sol Partre 2017.03.09. 16:05:53

@bbjnick: "És rajtam kívül senki sem kel védelmedre"

de hát nagyon sokak védelmére nem keltél, pedig alkalom lett volna bőven

Bell & Sebastian 2017.03.09. 16:27:23

@maroz: A teve púpjánál - gondolom.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.10. 04:31:02

@Robinzon Kurzor:

. . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--==``
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..`\.

annamanna 2017.03.10. 05:59:07

@bbjnick: @Jean Sol Partre: @Robinzon Kurzor: Valamelyikőtök átélt már karaktergyilkosságot? Személye ellen irányuló hazug lejáratást? Ahol senki sem állt ki érte?
Csak azért, mert nem ártana tudni egyáltalán, hol kezdődik a hamis lejáratás. Schmitt Pálnál? László Petránál? A Momentumosoknál? Erika néninél? Erika néni karaktergyilkos vagy Erika nénit karaktergyilkolják?
Miért vált célponttá Schmitt Pál, László Petra, a Momentumosok, Erika néni?

Robinzon Kurzor 2017.03.10. 12:29:17

@bbjnick:

Nem mintha nem lett volna nyilvánvaló, hogy semmi értelmeset nem fogsz tudni válaszolni.

A jó hír az, hogy valószínűleg pontosan tudod: Schmittet azért lehetett ennyire megszívatni (amikor azt hazudta, hogy de legalább a "Következtetések" fejezetet, azt már istenbizonytényleg ő írta), mert fingja sem volt arról, hogy mennyi volt a másolt tartalom a doktorijában.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.03.10. 20:10:32

@Robinzon Kurzor: Bocsánat, hogy beleszólok, de én úgy látom, nem a Schmidt-doktori ítéletéről van szó, hanem az ezzel kapcsolatos "metodikáról".
Szóval, Kurzor, nem a "smittelés" van itt védve/megkérdőjelezve, hanem más. @bbjnick részéről az értetlenkedés tökéletesen jogos ezáltal.
Kérlek, vedd tudomásul, hogy "egyrészt" ezzel szemben Göncz Árpád "vamzer" köztársasági elnökségével szemben pusztán egy füttykórus szólt, és azt is eléggé elcsendesítették, még orbán előtt, úgyhogy hátrébb az agarakkal.

maroz 2017.03.10. 20:26:02

@Mihint: Most már tényleg kíváncsi vagyok, hogy mi ez a marhaság. bbjnick lehülyézett, tőle nem tudtam meg, de hátha te: mi az, ami miatt itten fel kéne háborodni a budai zsúrfiú kapcsán? Eskü, hogy nem értem.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.03.10. 20:45:40

@maroz: pedig nincs semmi komoly. bébéjé lehüjézett, remélem, túléled ;-) amúgy, a fiatalka lelkesülés, egy kis pénzzel megsegítve, és előáll a momentum. ;-)
Egyébként semmi komoly, élek, amennyire lehet. Adatokat gyűjtök, aminek alapján lehet is valamit írni.
Visszajövök még :)
www.youtube.com/watch?v=HG3W37bxuqg

maroz 2017.03.10. 21:59:24

@Mihint: Akkor ezek szerint minden rendben. :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.03.10. 22:06:01

@maroz: Jó is lenne :) szinte semmi nincsen rendben, na dehát csak nem leszünk munkanélküliek hirtelen ;)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.03.10. 23:03:33

@maroz: Édes öregem, nem úszod meg a "mindenható beavatkozást" :) ezt hallgassad meg, oszt mondjál rá valamit. Kortárs, meg ilyesmi, és "csinálni" is akar valamit, oszt' meg a mainstream:

www.youtube.com/watch?v=8Aj1Tddo2P0

maroz 2017.03.11. 06:46:16

@Mihint: Sajnos alkalmatlanra pazarolod. ;)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.03.11. 08:06:28

@maroz: Na ja, meg a maligán :) amúgy tudok ám józanul is hozzászólni, csak az nehezebb ;-)

maroz 2017.03.11. 09:17:12

@Mihint: Olyan bő tíz évvel ezelőtt úgy jártam, hogy háromszor álltam meg felnyitni a motorháztetőt, mert valami olyasmit hallottam, mint amikor az ékszíj elkezd széthasadni és veri az akármit. Negyedik indításra jöttem csak rá, hogy előző nap a gyereknél volt az autó és benne felejtette Ravel Boleróját a lejátszóban, ami komilfó elindult ótomatikus lejátszásban. A hallásom azóta nagyon sokat romlott, szóval nekem a csapágyas mosógép is ugyanúgy szól, mint ez a kedves hölgy, akit te belinkeltél. ;)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.03.12. 15:58:05

@maroz: Azt akarod mondani, hogy nem "botfülű" vagy ilyesmi vagy, hanem egész egyszerűen nulla a zenei érzéked? Avagy kérdezhetném kissé nagyképűen azt, hogy neked hiányzik egy érzékszerved, nem tudod, hogy mi az a "zenei anyanyelv", jól értem?
Mert azt vágom, hogy nem kívánsz több "zenével elmondható tartalmat", erre tökegyedül rájöttem. Csak belegondolni is kissé elborzasztó volt ebbe számomra.

maroz 2017.03.12. 21:19:07

@Mihint: Ez egy fogyatek, elbasztak az orvosok, ez van. Gondolom egy benat sem rugnal seggbe azert, mert nem tud szepen polkat jarni. Degenerativ, meg egy par ev, es semmit se fogok hallani.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.03.13. 07:08:41

@maroz: Ez kemény. Nem akartalak megbántani.

maroz 2017.03.13. 07:31:20

@Mihint: Ugyan már, ezzel én vígan megbékéltem, ezt dobta a gép, ez van. A kemény az lenne, ha nem lenne kemény, de amíg áll, mint a fagyott kutya lába addig minden más le van szarva. ;))

Robinzon Kurzor 2017.03.13. 15:16:20

@Mihint: " én úgy látom, nem a Schmidt-doktori ítéletéről van szó, hanem az ezzel kapcsolatos "metodikáról""

Nos, akkor rosszul látod.

bbj szerint Schmitt doktorija -- egy apró formai hibát leszámítva, amire ráadásul akkor nem is hívták fel a figyelmét szegénynek -- rendben volt.
Saját munka, a betöltött funkcióból már eleve következő mély tudás ... és sikeres volt a védés is, tehát bbj szerint kétség nem férhet ahhoz, hogy ez egy tisztességes doktori volt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.13. 15:55:31

@Robinzon Kurzor:

"bbj szerint kétség nem férhet ahhoz, hogy ez egy tisztességes doktori volt" --- írod.

No, ezt ugyan hol írhatta bbj?

annamanna 2017.03.13. 17:25:38

@maroz: Ha ilyen jó a hallásod, akkor te vagy az én emberem. Hallgasd már meg ezt lécci, és mondd meg, mit hallasz a végén a levezető elnök szájából, mert én azt, hogy "Tisztelt Torgyán! Tisztelt Országgyűlés!" De ez lehetetlenség, ugye: index.hu/video/2017/03/13/orban_a_jobbiknak_onok_egy_csicskapartot_csinaltak/

maroz 2017.03.13. 20:26:42

@annamanna: Én a megtippelőset játszom: ha tíz szóból hallok hármat akkor kitalálom a mondatot. Az esetek 95%-ában működik. Az igazi élmény viszont a maradék öt százalékban van. ;))

annamanna 2017.03.14. 05:12:18

@maroz: Érdekesek ezek a szótévesztések. Torgyán már nincs a parlamentben, de a vigyora visszanézett:

"Egyszerre valami furcsát pillantott meg oldalt, egy fa alatt. Meghökkent, de aztán ráeszmélt, hogy amit lát, nem egyéb, mint vigyorgás.

"A Fakutya vigyorog - gondolta. - Végre valaki, akivel beszélgethetek."" mek.oszk.hu/00300/00348/html/alice08.htm

www.youtube.com/watch?v=2VtIoNBXJD8

Robinzon Kurzor 2017.03.17. 22:29:59

@Mihint:

Helyesbítek: bbj szerint Schmitt doktorija tisztességtelen volt, de ennek ellenére foggal-körömmel azt bizonygatta, hogy rendben volt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.03.19. 19:23:21

@maroz: A kurvaanyád, tudtam, hogy kúrod magad, Hermafrodité!

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu