„Ilyen a vérem” – exkluzív interjú Budaházy Györggyel
2017. február 27. írta: Redakció

„Ilyen a vérem” – exkluzív interjú Budaházy Györggyel

budahazy_gyorgy.jpg

Senki eddig nem kormányzott jobban, mint ahogy Orbán kormányoz, a Jobbik sem tudna − állítja Budaházy György, aki nem látja azt sem, hogy Vonáék fordulata bejött volna. A börtönből februárban házi őrizetbe helyezett, első fokon 13 évre ítélt „terroristavezér” egyébként nem hisz az erőszakos rendszerváltásban, de nem tartja magát baleknak és nem bánt meg semmit. A Mandinert értelemszerűen otthonában fogadta: a kertet nem hagyhatja el, máskülönben jelez a lábperec. Faggatózásunkra közölte: a bíróságon már tett vallomást, tehát nem árulja el, milyen cselekményekről tudott, de állítja, hogy nem adott utasítást sem Molotov-koktélozásra, sem Csintalan Sándor megverésére. Exkluzív interjúnk.

„Ha szabad lesz rendesen, kegyelmet kap mondjuk, a radikáljobbos oldal számíthat rá, hogy újra aktivizálódik?

Azt a bődületesen igazságtalan tizenhárom évet megfejelték még tíz év közügyektől való eltiltással is, ez tehát most nagyon elméleti kérdés. Amúgy könnyen lehet, de: nem tervezek pártot alapítani. Régi vesszőparipám, hogy a pártokrácia nem jó.

Meg kell dönteni a rendszert?

Sosem mondtam ilyet. Meg kell változtatni, azt mondtam. Erről ítélet is van, hiszen megvádoltak az alkotmányos rend erőszakos megdöntésének kísérletével, de elbukott a vád, felmentettek. Mindig demokratikusan képzeltem el a rendszerszintű változást.

Erőszakmentesen?

Miért akarnék erőszakot? Épp az a bajom ezzel a rendszerrel, hogy aki megnyeri a választást, annak a kezébe kerül minden. Ha meg épp nincs szerencsénk, akkor olyan emberébe, amilyen Gyurcsány Ferenc. Orbánék pedig nem változtattak a rendszeren, sőt, tovább központosították. Ez az, ami életveszélyes. Ha ő valamilyen ok folytán kiesik, mi lesz egy ilyen rendszerrel? Nincs senki, aki át tudná venni a stafétát, annyira rá van szabva minden. Sokkal jobb ennél a svájciak modellje, ahol helyi közösségek döntenek, stabil rendszert alkotnak. A magyar nép sem alkalmatlan arra, hogy magasabb szinten szóljon bele a saját életét meghatározó döntésekbe. De: Orbán néhány történelmi intézkedést hozott. Ezt el kell ismerni. A kettős állampolgárság, a családtámogatás, a sporttámogatás... Ezek nagyon fontos dolgok. Valakinek el kellett már indulnia ebbe az irányba. Legalább fontos dolgokra is jut, nem csak a haveroknak.

Azért jut bőven nekik is.

Persze, de ha nem Mészáros Lőrinc építi az utakat, akkor ki építi? Akkor a Strabag meg a Leisztinger. Az miért jobb? Nem jobb. Nem jó megoldások ezek, de senki eddig nem kormányzott jobban, mint ahogy Orbán kormányoz.

A Jobbik sem kormányozna jobban?

Már nem vagyok biztos benne. Volner János azt mondta, hogy ők is csak a főbb posztokon cserélnének... De nem bántom őket. Az én ügyemben odatették magukat, becsületbeli ügy volt ez számukra is, úgy érzem. Mégiscsak 2006-os nemzedéknek mondják magukat. Beadták az amnesztiakezdeményezést is, szóval tényleg nem bántom őket.”

Stumpf András interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr8912297143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2017.02.27. 08:53:06

"Persze, de ha nem Mészáros Lőrinc építi az utakat, akkor ki építi? Akkor a Strabag meg a Leisztinger. Az miért jobb? Nem jobb. Nem jó megoldások ezek, de senki eddig nem kormányzott jobban, mint ahogy Orbán kormányoz."

Gyuri, lesz ebből még amnesztia, meglátod!

libuci 2017.02.27. 08:54:38

2002-ben elévűlhetetlen érdemei vannak!! Semmiképpen nem terrorista!! Most is bizonyítottan jobboldali fiatalember!!
Nem szabad hagyni, hogy börtönben sinylődjön! A csintalanfélék meg vidáman gyaláznak minket!

libuci 2017.02.27. 08:55:28

@Virág et.: de ez az igazság!! Nem??

Virág et. 2017.02.27. 09:47:36

@libuci: nem!! nem ez az igazság !! az igazság az, hogy senki nem szabadna lopnia!! a Strabagnak sem és Mészáros Lőrincnek sem !! ezt egy állítólagos forradalmár-vérű embernek kéne a legjobban tudnia !!

Bell & Sebastian 2017.02.27. 12:03:04

@Virág et.: Ismételjük át a leckét, bár számtalanszor leírtam.

Nyugaton legalizált a jutalék-rendszer / közvetítői díj, elszámolható kiadásként. Fúleg harmadik világbeli törzsfőnökök korrumpálása céljából, ekkor szinte határtalan a keret.

Ennek ellenére az osztrák ügyészség kapta el a Strabancot, sokallták az M6 kapcsán osztogatott baksist - a legtöbbet az MSZP kapta.

A Símencet vagy Alabástromot se kell félteni, felülcímkézik a kínai mozgólépcsőt és eladják itt aranyáron.

Az EU támogatások eleve arra vannak, hogy kilopják a velejét. Multik támogatásánál nem ritka a 40+ M / munkahely ingyen profit ajándékozás, ami soha nem térül vissza. Az képes megnyerni egy milliárdos tendert, akinek van bankja hozzá, vagy fordítva, amelyik banknak van profilba vágó cége.
___

Ha áfiumot keres a kinevezett hűbérurakra, netán korrupciót, lopást hatósági hangjelez, mindig jusson eszébe, fatális rendszerhiba ellen ágál, ami a zsizsikek felé hajtja a pénzt. Lehetne ezen változtatni, fültől láb felé, az internacionalistáknál a labda.
___

Nem tűnik indokoltnak B.házy aszalása, de mint tudjuk, terrorizmus ott van, ahol gondosan megszervezik. B.házy nélkül maga a szó is értelmezhetetlen lenne, hát még az antiterrorista védegylet, amit egy hülye ficko elkezdett, a többinek csak megtetszett a praktikuma.

Veder1 2017.02.27. 12:21:52

"Forró a vérem, hát mondd meg miért nem jó, engem így akart a Mindenható" :)

annamanna 2017.02.27. 12:29:15

@Vödör: Csóró a téren,
de nem kapsz el tesó,
de van nálam egy autórádió - levehető előlapos.

Bryan élete 2017.02.27. 14:17:42

Mi mást is mondhatott volna ez a szerencsétlen "szabadságharcos". A rúdja kifelé áll a jobbikból, a fidesz meg úgyis befogad mindenféle barmot, még sarzsit is ad nekik.
Mészáros Lőrinc utat épít.....istenbarma.

GNDL 2017.02.27. 15:20:31

Imádom amikor a Fidesz hasznos idiótái úgy magyarázzák Orbánék arcpirító közpénzlopásait hogy „de most legalább nekünk lopnak”... ez olyan keresztényi és polgári... ;)

Bell & Sebastian 2017.02.27. 15:42:45

@GNDL: A leveskénél bezzeg nem szóltál semmit! Az osztrák ügyészeket sem, elhiheted, a társadalmi igazságérzet hajtotta, amikor a zsebszámoló-származásúak feltették a kérdést, hol a többi lóvé, amivel számoltunk?

Ha sok pénzt akarsz visszaszerezni, kapirgálj a bankok környékén, ott találsz sok bankót, és még a stróman-kérdés is megoldódik - teljesen magától.

Ez úgy nem megy, hogy kiveszel egy fogaskereket, mert a gépezet akkor sem áll le.

Ez egy végtelen precíz és kiérlelt mechanizmus, ami nem romlik el egykönnyen.

De tartok tőle, itt csak a számat tépem, mert amit te tolsz, az nettó propaganda, amit valamelyik kényúr fizet, ezért észérvekkel kár is próbálkozni. Ha nem pont ez, akkor egy másik.

Bell & Sebastian 2017.02.27. 16:09:10

@GNDL: Önerőből, sok munkával elbutult - ilyet még én sem láttam.

Kukorica József 2017.02.28. 18:01:55

@Virág et.: Szövegértelmezés az van? Azt mondta, hogy nem jó ez így. Ez azért érthető. Nem azt mondta, hogy ez tök jó. Aztán még azt is találta mondani, hogy Orbán kormányoz eddig a legjobban. Ez nem azt jelenti, hogy Orbán milyen jó, hanem, hogy a többi még szarabb volt.

Scorpion Mecca 2017.03.01. 00:14:16

@Kukorica József: Az ur nyilvan teveszmes, marmint a riportalany, nem on.

Pelso.. 2017.03.01. 06:14:48

@Kukorica József: Hurrá. Oly szépen elvagyunk azzal, hogy sok kicsi szubjektum alapján kijelenthető, most épp nem a legszarabb kormányzat van, hanem csak félig. Csúcson vagyunk, csak innen le ne csússzunk, ugye.
Bízzunk benne és tapsoljunk (aki akar önmagának is), hogy még sokáig így marad.
süti beállítások módosítása