Politikai logika NOlimpia után
2017. február 18. írta: Stumpf András

Politikai logika NOlimpia után

nepszavazas_1.jpg

A Momentum nem akar olimpiát. Nagyon nem. Nagyon, nagyon nem. Amikor aztán a Fidesz belengeti, hogy visszavonja az olimpiai pályázatot, a Momentum nem örül és boldog, hogy a lehető leggyorsabban érte el a célját, hanem felszólítja a Fideszt: ne már! Ne vonja vissza!

A Fidesz szereti a népszavazásokat. Nagyon szereti. Nagyon, nagyon szereti. Amikor a nép szükséges része úgy dönt a fővárosban, hogy népszavazáson akar dönteni az olimpiáról, a Fidesz nem a kesztyűt veszi fel és büszkén, érvekkel áll az olimpia mellé, hanem a pályázat azonnali visszavonását lengeti be.

Nos, igen: a politika érdekképviselet.

Elsősorban a politikai csoportosulások önérdekének képviselete.

Itt is, ott is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr3912270078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.18. 07:22:59

Ezért mondtam: az egész olimpia csak ürügy. Mindkét oldalon.

Itt ez csak a választási kampány 2018-ra.

chrisred 2017.02.18. 08:01:34

Az, hogy a Fidesz már folyamatosan szembemenetel a választói akarattal, nem jelenti azt, hogy az ellenzéke a választói akaratot képviseli. Ők olyanok, mint az elromlott óra, ami napjában kétszer a pontos időt mutatja. Véletlenül egy kérdésben egy platformon állnak a választókkal, ezért nem akarják, hogy ez a kérdés lekerüljön a napirendről.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2017.02.18. 08:59:10

semmi ez az egész. a fidesz nyert egy kicsi baloldali mozgalmacskát ami elvisz megint 3% forgácsszavazatot. egyébként meg az lesz, hogy lám a hazaáruólk ezetet is megfúrták, és a pénzt meg majd ellopják az egészségügyi forradalomból. lesznek hazaárulók a választások előtt és lesz egy olimpia helyett kórházakat és lélegeztetőgépeket építő nemzetmentő-szolgáló fidesz.
akik mostan örömködnek, sírni fognak. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.02.18. 09:06:07

Budapest úgy pályázott az olimpia megrendezésére, a kormány úgy adta támogatását az olimpiához, hogy a fővárosi önkormányzatban valamennyi párt olimpiapárti álláspontot foglalt el. Ehhez képest most az ellenzékiek hátba támadták a megegyezést. Ki tudja, hogy a jövő héten mivel rukkolnak elő? Igaza van Tarlósnak, az ellenzék áruló. Ha megbízhatatlanok a partnerek, tényleg nincs értelme egy olyan formátumú vállalkozásba fogni, mint egy olimpia megrendezése.

Egyébként politikai logikai ide vagy oda, egy félév múlva ebből a történetből már csak annyi lesz a köztudatban, hogy az ellenzéki pártok elárulták az olimpiát (mivel hátba szúrták a korábbi többpárti megállapodást) és Budapest elárulta a vidéket (mivel egy helyi népszavazáson akart dönteni egy nemzeti jelentőségű, az egész országot érintő kérdésről).

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.18. 09:06:57

Nem kell bonyolítani a dolgot, ez csak a szokásos: színre lép Bajnai, Hallgatói Hálózat, Tanítanék Mozgalom, Netadóellenesek, Momentum. Első nekifutásra százezres támogatottság, AZTÁN el kezdik sokadszorra felolvasni a politikailag kapitalizált műhelyes, bizonyítottan többségképtelen charta-mantrát nácifrászos nyitottszolidáris karanténelhatárolódó társadalomról. És megint szépen elhal az egész. Aztán ismét jön egy tutibiztos reménység a semmiből. És elölről az egész.

annamanna 2017.02.18. 09:14:04

ez annyira tökéletes, hogy nem kellenek hozzá szavak: index.hu/video/2017/02/18/orban_momentum/

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.18. 09:17:26

@bbjnick:

"Budapest elárulta a vidéket (mivel egy helyi népszavazáson akart dönteni egy nemzeti jelentőségű, az egész országot érintő kérdésről)."

ohó, ácsi, megpróbálták az ellenzők országos népszavazásra vinni dolgot, csak aztán elmeszelődött:

mandiner.hu/cikk/20161005_nvb_nem_lehet_nepszavazas_a_budapesti_olimpiarol

továbbá a szomszédos Bécsben is helyi népszavazással faroltak ki az olimpiából 2013-ban.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.18. 09:21:54

fordítsuk magyarra a cikket: a finesszes pofára esés és trademark köpönyegforgató helyzetértékelés miatt gyorsan relativizálni kell a szánalmassági faktort és belerántani a politikai-logika-mocsárba a sikeres gyűjtésen vidámkodó momentumozókat.

GNDL 2017.02.18. 09:27:02

Kicsit még várhattál volna egy új poszttal addig, amíg jócskán enyhül a tegnapi sokk miatti frusztrációd... most már mindegy... de nincs baj, ti mint Orbán hasznos idiótái ennél jobban már úgysem vagytok képesek lejáratni magatokat. :)

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.18. 09:28:50

@bbjnick:

kieg: a momentum jelenleg nem népszavazást nyert, mert az aláírásgyűjtés az csak az indításhoz kell... szóval kérem ha megrendezett népszavazás NÉLKÜL vonja vissza a pályázatot a finessz, akkor hiába mutogatsz az ellenzékre, mert akkor a kormánypártok is ugyanúgy kivonultak az össznemzeti ügy mögül a ZEMMMBEREK megkérdezése nélkül, nemde? :DDD

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.18. 09:31:31

@annamanna: ez egy baljós árny... a végén 25 év múlva a Fekete-Győr András potrohosan köpködi a szotyit egy genderkorrekt budikkal felszerelt esélyegyenlőségi stadion VIP páholyában.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.02.18. 09:33:36

@Herr Schnapsidee Lieferant:

1) Az országos népszavazási beadvány egy alibibeadvány volt, abban a biztos tudatban adták be, hogy elmeszelik (nyilván, azért is adták be, hogy elmeszeljék). Egy ilyen népszavazási kérdés ---„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a XXXIII. nyári olimpiai és XVII. nyári paralimpiai játékok pályázatáról és rendezéséről szóló 2016. évi LVIII. törvényt?” --- bárhol a világon és bármikor a történelemben, mikor és hol felelt volna meg a választópolgári egyértelműségnek?

2) A budapesti olimpia helyszíneinek jelentős része, az előzetes tervek szerint, Győrött, Szegeden, Miskolcon, Debrecenben, Veszprémben, Székesfehérvárott stb. lett volna. Így minimum fingszagú arrogancia volna azt bp.-i belügyként kezelni.

anonymand 2017.02.18. 09:38:40

Lemaradtál valamiről?

Népszavazást akar!
Máskor figyelj jobban!

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.18. 09:41:58

@GNDL: nyugi pubi, a vidéki bázis építésénél olyan monumentális apróságokba fognak ütközni a sokadik rendszerváltók, mint például hogy hülyebirkaparasztozással és migráncsimádattal nem szerzel sok támogatót. Ezen már az együtt/pm is simán elvérzett.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.18. 09:44:26

@bbjnick: nosza kérlek, akkor indíts magad népszavazást az olimpia MELLETT, ha ez a mostani nem kerülne kiírásra, semmi gond... illetve a kormánynak se tilos csak úgy kiírnia a népszavazást, mint ahogy a migráncsoknál is tette, nemde? :DDD

chrisred 2017.02.18. 09:45:14

@bbjnick: A Fővárosi Közgyűlésben nincsenek pártfrakciók, amúgy az LMP egyetlen képviselője az olimpiarendezés ellen szavazott. Rajtuk kívül csak az Együtt-PM vett részt az aláírásgyűjtésben a fővárosban képviselettel rendelkező pártok közül.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.02.18. 09:46:56

@Herr Schnapsidee Lieferant:

"kieg: a momentum jelenleg nem népszavazást nyert, mert az aláírásgyűjtés az csak az indításhoz kell... szóval kérem ha megrendezett népszavazás NÉLKÜL vonja vissza a pályázatot a finessz, akkor hiába mutogatsz az ellenzékre, mert akkor a kormánypártok is ugyanúgy kivonultak az össznemzeti ügy mögül a ZEMMMBEREK megkérdezése nélkül, nemde? :DDD " --- írod.

1) A Momentum helyi népszavazást akar, ami már önmagában is az össznemzeti ügy leköpése.

2) A finesszt engem mélységesen hidegen hagy. De Tarlós helyében én simán visszavonnám a pályázatot, ha az ellenzékem így hátba szúrná az olimpiával kapcsolatos politikai megállapodásunkat.

GNDL 2017.02.18. 09:47:09

@Herr Schnapsidee Lieferant: Elég a főváros és a kisebb-nagyobb városok... a parasztot egyébként sem lehet megtanítani késsel-villával enni... de szigorúan csak szerintem. :) A momentumosok meg okoztak már ennél nagyobb meglepetést is. :)

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.18. 09:52:56

@bbjnick:

"A Momentum helyi népszavazást akar, ami már önmagában is az össznemzeti ügy leköpése."

Sokadszorra mondom, akkor írjon ki a kormány össznemzeti országos népszavazást, ennyike.

"De Tarlós helyében én simán visszavonnám a pályázatot, ha az ellenzékem így hátba szúrná az olimpiával kapcsolatos politikai megállapodásunkat."

Szerintem meg forduljon az emberekhez, győzze meg a szavazókat, hogy igenis érdemes megrendezni akkor és itt és ennyiért az olimpiát és akkor tökmindegy mit akar v. nem akar az ellenzék. Ha 50% alatt marad a részvételi arány, akkor is nyert ügye van tarlósnak, míg az ellenzőknek az 50%-ot is meg kell ugrani meg az elutasítás melletti ikszeket is.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.18. 09:55:31

@GNDL:

" Elég a főváros és a kisebb-nagyobb városok"

iiiigen, na pont ez a taktika vezetett oda, hogy csak egymást közt osztja fel az egyharmadot a demokratikus ellenzék újra és újra, de hajrá, hátha most másképp lesz (nyihahaha)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.02.18. 09:55:52

@chrisred:

"A Fővárosi Közgyűlésben nincsenek pártfrakciók" --- írod.

Csak pártpolitikusok.

"csak az Együtt-PM vett részt az aláírásgyűjtésben a fővárosban képviselettel rendelkező pártok közül" --- írod.

Meg a DK és az MSZP.

chrisred 2017.02.18. 10:00:36

@bbjnick: A DK visszalépett tőle, az MSZP időnként támogatta, időnként nem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.02.18. 10:04:20

@Herr Schnapsidee Lieferant:

"Sokadszorra mondom, akkor írjon ki a kormány össznemzeti országos népszavazást, ennyike." --- írod.

Ma már veszett fejsze nyele volna.

"Szerintem meg forduljon az emberekhez, győzze meg a szavazókat, hogy igenis érdemes megrendezni akkor és itt és ennyiért az olimpiát és akkor tökmindegy mit akar v. nem akar az ellenzék." --- írod.

Az olimpiai pályázat összpárti megállapodással született. Az ellenzék az egyezség elárulásával olyan politikai helyzetet teremtett, ami feleslegessé és értelmetlenné teszi a pályázat fenntartását: minden kármentési kísérlet csak hiteltelenítené az ügyet.

chrisred 2017.02.18. 10:04:28

@bbjnick: Meg főképpen polgármesterek. Azért nehéz megítélni, hogy mennyire pártszempontból nézik, mert például a XV. kerületi DK-s polgármester megszavazta az olimpiarendezést, a listás DK képviselő meg tartózkodott.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2017.02.18. 10:08:35

de jó látni szegénybarom libsikomcsi férgeket, ahogy megint korai magömlik maguk körül a világot örömükben, a fidesz bukását vizionálva, mint a millánál, a netes tüntetésnél, és minden ilyen szarságon.
a fidesz ebből is jól fog kijönni, és éppen annyit el fognak lopni a fiúk, amennyit az olimpiból is elloptak volna. és minden egyes mioldali ellopott forint egy újabb kalapácsütés az ellenség reménységeire.
liberáliskommunisták, tessenek felfogni, hogy ennek, még vagy nyolc évig nem lesz vége. és utána sem. mert minden mikrohatalom, minden elvett forint, minden munkalehetőség, minden média, minden vélemény, minden egzisztencia..... a mienk.
szóval, szopás. és legyenek szívesek, ejrópai nézeteikkel együtt, húzzanak innen a picsába. maguk nem részei a nemzetnek.

Steve the Great 2017.02.18. 10:14:57

@bbjnick: " Így minimum fingszagú arrogancia volna azt bp.-i belügyként kezelni."

Ezt üzemed Kósa Lajosnak is?

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.18. 11:28:57

@bbjnick:

"minden kármentési kísérlet csak hiteltelenítené az ügyet."

szóval most a kishitű benyuszulás és ujjal mutogatás az ukáz az agitprop alfőosztály szerint :DDD

Silcon 2017.02.18. 11:38:59

Ha az ellenzék úgy gondolja, hogy megakadályozta a lopást az olimpia kilövésével, akkor rossz hírem van, akad még egy híján millió lehetőség.

Kezd meggyőződésemmé válni, hogy ha Orbán kijelentené, hogy "nem jó dolog kútba ugrani", ezek tömegével rohannának, mer' csakazértis.

GNDL 2017.02.18. 12:06:02

@Herr Schnapsidee Lieferant: „ez a taktika vezetett oda, hogy csak egymást közt osztja fel az egyharmadot a demokratikus ellenzék”

Nem ez vezetett oda.

Amíg Gyurcsány nem számította el magát az „őszinte beszéddel” addig azért még 2006-ban sem nagyon volt esélye a Fidesznek a szaros csizmájú ökörköreivel a háta mögött a budapesti és városi szavazók ellen.

De lásd mondjuk több szavazattal bukott 2006-ban a Fidesz mint amennyi kétharmadot hozott nekik 2014-ben. A Fidesz jelenlegi relatív népszerűsége (tekintve a 45-50%-nyi bizonytalant/pártot nem választót) nem feltétlenül az ellenzéki gittegyletek bénázásának köszönhető, az ellenzéki gittegyletek pedig nem feltétlenül a bénázásaik miatt tartanak ott, ahol. Van itt pár „aránytalanság” is a rendszerben, mondjuk ott a Fidesz-KDNP évi legalább 100+ milliárdot felemésztő, így szinte korlátlan kampánybüdzséje. Ott a lopott közpénzből gründolt, és a lopott közpénzből fenntartott propagandasajtójuk, és a lopott közpénzből eltartott hasznos idióta propagandistáik (itt van mindjárt a Mandiner). Nekik fütyül a felszámolt jogállamiság és a megszállt hatalmi ágak. Többek között...

Nem azt állítom, hogy ne lehetne Orbánt úgy picsán rúgni egy választáson hogy Moszkváig szálljon haza a tolvaj haverjaival együtt, annak ellenére sem hogy a minap itt soroltam az Orbánék által kékcédulásított választási rendszer anomáliáit és hibáit. De ahhoz, hogy Orbán picsán legyen rúgva, oda kell tennie magát egy politikai szervezetnek elég keményen, lásd a fent említett aránytalanságokat is, és a fideszes vidéki suttyó parasztok meggyőzése túl sok energiát emésztene feleslegesen... azzal együtt is, hogy ezeket a műveletlen tuskókat észérvekkel úgysem lehet meggyőzni, vagy ha meg is győzöd nagy nehezen pár óra alatt, elmész onnan, és egy hét múlva már újra fanatizálta a fideszes propagandagépezet, mert ők csak ahhoz férnek hozzá.

Tehát Orbán ellen ott lehet hangolni, ahol sokan vannak, több száz fős fórumokat, rendezvényeket lehet szervezni, hamar el lehet érni embereket, akár közösségi média segítségével, akár szórólapozásokkal, tehát ahol nagyobbat lehet meríteni. És hidd el, az elég lenne... csak meló, persze. :)

Na meg az is érdekes lesz, hogy az MSZP-DK hogyan fog most ráakaszkodni az új srácokra, mert aki rendszert akar váltani annak az összes posztkommunista tolvaj gittegylet ellen kell mennie, így nem csak a Fidesz, de az MSZP-DK ellen is. :)

GNDL 2017.02.18. 12:16:58

@Herr Schnapsidee Lieferant: Ráadásul... hiszen pont emiatt is megy most a para a fideszes ólakban, emiatt akarnak népszavazás nélkül kihátrálni a nemzeti... vagyis izé, ma már csak budapesti olimpiából... egy 2017-es jó kis mozgosítós, közösségépítős népszavazással az ellenzék és ezek a fiatal srácok képesek Budapestet elvenni Orbántól, az pedig eleve fél siker a 18-as választásokra. Ezt tudják a momentumosok is, és annyira Stumpf meg a többi tolvaj fideszes haverjai se hülye, hogy ne tudja. :)

Jean Sol Partre 2017.02.18. 12:31:16

@bbjnick: aruló árulója ott mindenki, nem hiszem, hogy érdemes ezen sokat rágódni, nem most lepleződött le a kormány se, Tarlós se és az ellenzék se. Amikor támogatták, az se volt hiteles, meg amikor ellene vannak, az se.
Aki most politikai elitben van, azt egyiket sem érdekli semmiféle "ügy", semmiféle eszme, érték, feladat. Kizárólag azt nézik, milyen politikai hozadéka lehet annak, ha valamit támogatnak vagy elleneznek. Komolytalan és szánalmas, és végtelenül szomorú ez.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.02.18. 12:41:19

@Herr Schnapsidee Lieferant:

Ehhez nem tudok hozzászólni. Az agitprop. a maga szakterülete.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.02.18. 12:47:20

@Jean Sol Partre:

Ez engem nem érdekel. Belőlem hiányoznak a politikai ösztönök, nekem nincs pártpreferenciám, nekem értékeim vannak. Azokkal mérve az ellenzék elárulta az olimpiát, Budapest pedig a vidéket.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.18. 12:57:13

@GNDL:

"...vidéki suttyó parasztok meggyőzése túl sok energiát emésztene feleslegesen... azzal együtt is, hogy ezeket a műveletlen tuskókat észérvekkel úgysem lehet meggyőzni,"

szóval még mindig kihívásokkal teli helynek tűnik a világ a belvárosi kávézóból nézve :DDD

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.18. 13:00:16

@bbjnick:

"Az agitprop. a maga szakterülete."

Valóban? Szóljon akkor legyen szíves a Narkós Árpinak, hogy érezze magát leváltva, nincs rá többé szükség, majd helyettesítem óccsóbbért.

GNDL 2017.02.18. 13:02:39

@Herr Schnapsidee Lieferant: Majd ha elolvastad az egész szöveget nem csak az idézettet és sikerült is megértened visszatérhetünk rá... addig az említetthez hasonlóan túl sok felesleges energiámat emésztené fel, hogy újra és újra elmagyarázzam neked ugyanazt, míg meg nem érted... és amíg meg nem érted addig meg teljesen felesleges. :)

GNDL 2017.02.18. 13:03:46

@GNDL: „túl sok felesleges energiámat emésztené fel”

Vagyis túl sok energiámat emésztené fel feleslegesen... :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.02.18. 13:10:05

@Herr Schnapsidee Lieferant:

Miért kellenék én ahhoz maguknak? Lebó'tolják egymás között.

Veder1 2017.02.18. 13:11:13

Klasszikust kölcsönvéve: nem azt mondták András, hanem hogy menjetek a picsába!

Jean Sol Partre 2017.02.18. 13:14:20

@bbjnick: ugyanarról beszélünk. Egy különbséggel, szerintem Budapest megmentette a vidéket, de ez csak apró nézőpontbeli különbség.

Pelso.. 2017.02.18. 13:17:55

@bbjnick: Ja, elárulta. Mintha a legfőbb támogatókat a közvetlen politikai és gazdasági haszonszerzésen kívül valami nemes, magasztos cél vezérelte volna. Ezt elárulni inkább erény.
Kis Jóska bácsi számára nagyon vidéken mi lett volna jó az olimpia rendezésből? Nem tudna mit válaszolni erre, sebaj, a pártmédia úgyis belesulykolná, min szabad/kell örvendezni.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.18. 13:25:55

@bbjnick: naaa, légyszi, beveszünk közvetítőnek, aztán egymás közé is egy kis polgári perverzióra, oh lá lá :DDD

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.18. 13:28:12

@GNDL: mit tesz isten, csak úgy dudorodik a gatyám a barackpálinkás üvegtől, a progressziót megérteni túl nagy feladat nékem (rágyújtok a cseréppipára).

Bell & Sebastian 2017.02.18. 13:33:31

Hajlamos vagyok az egész kutyakomédiát generációs ellentétnek látni, amint ezt az éles eszű Bayer is azonnal levette. Örök élet egynek se jár, és hogy legalább magunkhoz őszinték legyünk, mára már az összes gazembert kiolvastuk.

Az ember már csak ilyen, autót is többnyire azért cserélünk, mert meguntuk a régit, és nem azért, mert már nem tölti be funkcióját.

Egy ekkora projektet sokáig fenntartani ennyi elánnal (ami konvergál a nullához) lehetetlen. Telik-múlik az idő, változnak a preferenciák, egy feltörekvő diktatúra rongyrázása elsőre jó ötletnek tűnt, másodjára már nem annyira.

Engedjük el az elhunytat, foglalkozzunk az élőkkel.

komolytalan samu 2017.02.18. 14:50:52

A Momentum sikere a jólfésült, nemhogy karizma, de felismerhető karakter nélküli amatőr arcaival egyetlen dologra világít rá élesen: igény az volna rá, csak a jelenlegi ellenzék alkalmasságát a kormányzásra egy dzsungáriai ugróegér is magabiztosan veri a köz vélekedése szerint.

Valójában nem a fidesz jó, csak a nép nem lát alternatívát. Amíg ez áll, addig a kormány faszságai, és tolvajlása sem fogja érdekelni. Miért is érdekelné, ha egyszer nincs más?

Persze, ebből az is következik, hogy az az erő, amelyik valódi alternatívát tud kínálni (vagy annak a hihető látszatát), és nem omlik össze a saját tehetségtelensége és a külső nyomás alatt az elején, na az úgy fogja kipurgálni, előbb az ellenzéket, aztán a Fideszt, hogy pislogni sem tudunk majd.

Amíg van MSZP, DK, LMP, Jobbik, addig viszont tuti a Fidesz kormány.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.02.18. 14:53:07

@Bell & Sebastian:

Maga hol lát újat? Én csak az untig ismétlődőt látom:

"Ez a típus nemcsak nem ismerte a falut, a magyar társadalom legalább háromnegyed részét, de ezt a világot ösztönösen gyűlölte is, mint idegent, ostobát, elmaradottat. A paraszt számára a butaságot és a reakciót jelentette, akivel szemben a legfiatalabb és a leghosszabb hajú propagandista gyermek is ezt a megvetést, lenézést érezte, mint az átlag amerikai a négerrel szemben. Micsoda alacsony és alárendelt embertípus az, amely hagyományosan vallásos és nemzeti, s melynek durva agya nem akar megnyílni a marxizmus egyedül üdvözítő igazságainak és a freudizmus misztériumainak."

Bell & Sebastian 2017.02.18. 15:19:17

@bbjnick: Sehol. Természetesen ebből a tojásból is az SZDSZ bújik elő (gyerek-meglepetés), csupán leszögeztem a megfigyelő szempontjából, hogy leszolgálta a régi gárda az idejét, legfőbb ideje felkészülni a változásra.

A nagy öregek a Bibó-tablóról kifordultak önmaguk karikatúrájába.

Kósa Lajcsy már annyira szar, hogy szinte jó, pedig valamikor ő volt az önjelölt alternatíva.

GNDL 2017.02.18. 15:23:34

@komolytalan samu: „Amíg van MSZP, DK, LMP, Jobbik, addig viszont tuti a Fidesz kormány.”

Ezt én úgy módosítanám, hogy amíg van uniós forrás, legkésőbb addig van Fidesz-kormány is. Meg nagyjából az uniós források mentik a prolikat is az éhhaláltól jelenleg, szóval ez a fajta „önrendelkezés” már rég kicsúszott a kedves magyarok kezéből... :)

Mert egyébként itt nem feltétlenül a kormányzásra való alkalmasságról van szó, hiszen Magyarországon a kommunista rezsiharc kezdete (2011-12) óta gyakorlatilag nincs kormányzás... minden bizonnyal jóval előrébb tartana jelenleg az ország (lásd Jánossy-féle trendek), ha a fideszes elvtársak nem csinálnak egyáltalán semmit kormányon... ráadásul nincs szinte egyetlen olyan minisztere vagy államtitkára sem Orbánnak, aki az adott területen a) megfelelő szakképzettséggel; b) és ezen szakterületen belül megfelelő, mondjuk akár több évtizedes gyakorlattal rendelkezne. A több száz tagból tényleg csak egy-két kivétellel a Fidesz-KDNP elvtársai soha egyetlen percet nem dolgoztak még a versenyszférában, de van egy nagy részük aki soha egyetlen percet nem dolgozott sehol. :) Így ebben a formában pedig teljesen mindegy, hogy Varga Mihálynak nevezik a pénzügy- gazdasági minisztert, vagy ilyen feltételek mellett nevezhetnék Kiszel Tündének is. :)

Szóval az csak propaganda bullshit, hogy a Fidesz-KDNP-nek ne lenne alternatívája... azért bár komoly a szakképzett munkaerő hiánya, az elvándorlás miatt alaposan romlott az országban maradt emberanyag minősége, de olyan szarul még szerintem sem áll az ország, hogy egy Szijjártónak, Matolcsynak, Vargának, Palkovicsnak, Balognak vagy akár Orbánnak ne lenne egy sokkal jobb alternatívája. Ha nem egy tolvaj korrupt gazember vagy akkor még te és a haverjaid is jobban csinálnátok, hidd el. :)

Bell & Sebastian 2017.02.18. 15:30:05

@GNDL: Gyerekmese ez, édes öregem, úgy is hatalomban lehet maradni, hogy el se indulnak a választáson. Elég az is, ha már náluk van az adósság harmada.

Mit gondolsz, _most_ kikből áll a mélyállam, amely mindenféle lovat futtat, ezért mindig van egy befutójuk.

Ideje lenne új paneleket felvenned a repertoárba, ó marxisták legfőbb bölcse.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.02.18. 15:35:22

@Bell & Sebastian:

Van egy kekiszínű Castro-zubbonyom. Leakasszam a fogasról? Beszáll a rendvágásba?:-) Mondjuk, azt kalkulálja be, hogy amint ötnél többen leszünk meg fognak bennünket ölni, de lehet, hogy ez nem is olyan nagy veszteség.

komolytalan samu 2017.02.18. 15:50:05

@GNDL: Azt a nem túl bonyolult gondolatsort sem értette meg, amit írtam. Inkább ásítson, az oxigénhiány hosszútávon káros.

GNDL 2017.02.18. 16:26:27

@Bell & Sebastian: „úgy is hatalomban lehet maradni, hogy el se indulnak a választáson ... mit gondolsz, _most_ kikből áll a mélyállam”

Ennek a jelenlegi, és egyébként több évtizede fennálló kommunista majd posztkommunista struktúrának is kizárólag csak addig van jelentősége és létjogosultsága, mondhatni „hatalma”, amíg azok kerülhetnek kormányra akik ezt a rendszert építgették és/vagy fenntartották ezekben a gyalázatos évtizedekben. Nincs szükség elsöprő erejű kormányváltásra, elegendő lenne egy olyan csapatnak egyetlen fős többséget szereznie, amelynek nincs köze az elmúlt évtizedek pofátlan tolvajlásaihoz, korrupciós ügyeihez, politikai gyilkosságaihoz, merényleteihez, olajügyeihez és brókerbotrányaihoz... na attól a pillanattól kezdve a fideszes és szocialista elvtársak kérhetnék a barna gatyát. :)

Ugyanis elég lenne ha már a jelenlegi törvényeket betartanák és betartatnák.

Meg egyébként is, amint ennek a nevezzük rendszerváltásnak már csak a lehetősége is felsejlik, úgyis elkezdődnek a posztkommunista Fidesz-MSZP táborban a leszámolások, mondhatni szokás szerint, tehát mire ide eljutunk azért a fent említett struktúra erősen oszlásban lesz. Lásd kedvcsinálóként a 266 ezer aláírást és a fejetlenséget amit ez okozott a levitézlett posztkommunista elvtársak legszűkebb köreiben... és ez még csak pár köteg papír, meg némi tinta... :)

Bell & Sebastian 2017.02.18. 16:43:08

@bbjnick: Addig is nézegesse a Crusader szétszerelését és perifériáit, fognak még ilyet osztogatni a sarkon.

www.heckler-koch.com/de/produkte/militaer/sturmgewehre/g36/g36/produktbeschreibung.html

Bell & Sebastian 2017.02.18. 17:17:13

@GNDL: Vágyálom. Mert azt sem tudjuk hozzávetőlegesen megmondani, ki és mennyi hatalommal rendelkezik Mo. felett. Az előadás, amit nézünk, gondosan megkomponált minden részletében, a valódi szabadságfok ezért zéró, teljesen függetlenül a szólistáktól, kórustól, vagy zenekartól.

GNDL 2017.02.18. 18:19:22

@Bell & Sebastian: „azt sem tudjuk hozzávetőlegesen megmondani, ki és mennyi hatalommal rendelkezik”

Ez azonnal kiderülne amint szétválasztjuk és működni kezdenek a hatalmi ágak... legfőképp a végrehajtás és igazságszolgáltatás. :) Mondom: már most bőven elegendő lenne, ha csak a jelenlegi törvényeket tartanák és tartatnák be... ebből kifolyólag:

„Vágyálom”

Nem, ez legfeljebb rémálom azokra nézve, akik a jelenlegi posztkommunista rendszer fenntartásában érdekeltek. :)

a nagy hohoohooo 2017.02.18. 22:51:31

@jose maria padilla: Aztakurva télleg van ilyen sötétség....

Bell & Sebastian 2017.02.18. 23:50:51

@GNDL: Oké, becsüljük meg a hatalom megoszlását. A mélyállam / maffiaállam / politikai bábszínház arányt. Előtte még azt, mennyi került a lehetséges 100 százalékból Brüsszelbe (gyengébbek kedvéért EU, mert a „want-to-be” neo-libsik ezen mindig műfelháborodnak), és mennyi a „világkormány” -hoz?

Mit tud kezdeni O.V. a maximálisan lehetséges 20 százalékával? Megduplázza ruletten? Kétszer.

tireless treehugger 2017.02.19. 14:39:20

@Bell & Sebastian:

sokmindent ő sem tehetett, de ott lett volna a csehszlovák-szlovén-horvát út,
kiegyezés ---> prosperitás -----> lakosság megtartása

ehelyett

konfliktus ----> elszegényedés ----> elvándorlás

de tudod mit?, ez így van jól, nem kell magyaráznom senkinek hogyan és merre tovább, olyan motivációt ad a kitörésre amit semmi mással nem lehetne generálni, hogy aztán boldogan éljenek majd (valahol máshol, távol ettől a dilihazától)

Bell & Sebastian 2017.02.19. 18:53:28

@ki szelet vet vihart arat: Miféle kiegyezés? Botka azzal kanpányol (mert vezérgímnek termette a vadon), magyarok vezessék ez országot, ne a mészárosok. Szóval, cigányozott egy ordas-farkasat. Szóból ért a választó.

tireless treehugger 2017.02.19. 19:51:16

@Bell & Sebastian:

az eu-val kiegyezésre gondoltam, mi adjuk a létszámot ők adják a szerszámot, kecske + káposzta és lehet boldogan meeekegni..

hogy orbánt kiamagyarabb oldalról előznék?, majd dobja flórit meg a cigókat, van még neki 2 millió lumpen, 3 millió nyugger 1 millió tolvaj, oszt már meg is van az újabb 47%-os kétharmados 98%.

az várható hogy a cigókérdés előjön, nagyon elszemtelenedtek mint önálló független hatalmi ág, de ki az a botka, valami eu pénzen futtatott véletlenül élve hagyott helyi senki?, majd megy a levesbe csak győzze magát kimosni a karatergyilkosságból.

gyalog.galopp 2017.02.19. 20:05:12

A zománcos bilit ugyanazon a gyártósoron készítették, ugyanabból az anyagból, mint bármelyik zománcos fazekat, vagy lábast. Nincs is ezzel semmi gond, de ki hajlandó egy vadiúj a gyárból most kikerült biliben levest főzni?
Az a politika, amelyik minden edényben bilit láttat, az még nem jutott túl a trágyán, az mégy nyakig benne van.

Európában Párizzsal versenyezni csak teljes gőzzel és elszántsággal van értelme, ha ez nincs meg, akkor a helyes politika, hagyni a fenébe az egészet. A kampány költségein pedig vegyünk lélegeztetőgépet a demokratikus ellenzéknek, de kössük is rá őket.

Bell & Sebastian 2017.02.20. 01:24:43

@ki szelet vet vihart arat: Mióta ilyen cinikus? A vázolt kiegyezésnek nagyjából annyi a realitása, mint Hitlerrel volt bótóni. Ha adnak, fogadd el, ha ütnek, szaladj el.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.20. 06:04:37

@Bell & Sebastian: rácsos szeletvető barátunk dilis inter-náci, a tudálékos szociáldarwinizmus nagy újramegálmodója. Egyszemélyes Civilzation VI szoftverszimuláció.

maroz 2017.02.20. 06:11:54

@Bell & Sebastian: Azért hozzávetőlegesen megmondható. A Deutsche Telekom hatalma az éves árbevétele alapján azért elég jól megsaccolható. Hetven milliárd euró globálisan, és lássuk be, ez a hetven milliárd forintban is komoly, költségvetési nagyságrendű tétel Magyarországon, hát még ha megszorzom a napi árfolyammal!

Az érdemi hatalmat ők gyakorolják, és az, hogy éppen ki a lokális végrehajtó az szinte teljesen lényegtelen.

gyalog.galopp 2017.02.20. 07:53:14

Mentális hajléktalanok várják, hogy limó vigye őket a nirvánába, de addig is még jókat köpködnek.

Conchobar 2017.02.20. 08:03:03

Most hogy ki lett hirdetve a Momentum győztesnek el lesz kezdve az érvényes aláírások összeszámlálása? Beleszámítják (egyebek mellett) Micimackó és King Kong aláírását, vagy sem

kerekes pereces 2017.02.20. 10:35:39

Nem baj, az óraadó tanárok 1 forintos fizetést kaptak januárra az országban.
Ennyire tartja a Fidesz az ország jövőjét.
Az olimpiára elbaszott tízmilliárdokon látszik, mennyire tartják a saját jövőjüket a főurak.
Taps nekik mandiner és sok véleményvezér! TAPS! TAPS! TAPS!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.20. 10:49:55

@kerekes pereces:
A tanárok csak oktatni tudnak és oktatás helyett nevelésre van szükség.

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/01/a-moralis-nihil-gyermekei.html

Az az 1 forint is túl sok. Ehhez képest az, hogy a magyarság erős legyen fizikailag még jól jöhet a civilizációk összecsapásában. Most is mennyi baj van a határvadászok toborzásával. Azt a maga óraadói nem tudják megoldani.

kerekes pereces 2017.02.20. 10:55:51

@Doomhammer: Nem tudom eldönteni, hogy irónia, vagy tényleg hülye vagy.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.20. 11:18:10

@kerekes pereces:
Nem tudom eldönteni, hogy maga hülye vagy hazaáruló. Valamelyik a kettő közül.

Nem nemzeti érdek, hogy a magyarok magasabb képzettséget szerezzenek, megmondta Lázár János.

index.hu/belfold/2016/11/25/kereszteny_lazar_janos_mezotur/
"Az is kiderült, hogy a kormány meggyőződése szerint a legtöbb, amit egy diáknak adni lehet,
hogy jó keresztényt, illetve keresztyént és jó magyart nevelnek belőle.

Lázár szerint ami ezen túl van az vitatható, megkérdőjelezhető, és nem tudni, kiállja-e a következő évszázadok próbáját. "

Amit a maga óraadói tanítanak, az vitatható és nem biztos, hogy kiállja a következő évszázadok próbáját. Ez definíció szerint igaz, ugyanis a maga óraadói tudományt tanítanak és a tudományos módszer kifejezetten megköveteli, hogy bármely állítást újra bizonyítsanak vagy cáfoljanak. A kereszténység és a Lázár definíciója szerinti magyarság viszont hit, nem cáfolható.

Úgyhogy jobb, ha magába néz, rendben vannak-e az értékei.

kerekes pereces 2017.02.20. 11:31:04

@Doomhammer: Az, hogy Lázár, aki az államszervezetet üzemeltetni hivatott (mert a kormánynak ez a feladata, semmi más), mit mond, magasról leszarom.
Nem dolga megmondania, mit kellene gondolnunk. Ők képviselők és nem kiskirályok.

kerekes pereces 2017.02.20. 12:01:43

@Doomhammer: Jajj bocsánat.
Hát akkor nincs más, mint
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.20. 12:12:25

@kerekes pereces:
Csak akkor számít ám, ha őszintén mondja. És rájövünk ám, ha nem!

kerekes pereces 2017.02.20. 12:21:20

@Doomhammer:
"Diadalt aratott önmaga fölött. Szerette Nagy Testvért."

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2017.02.20. 13:02:58

Maguk alatt vágták a fát a fővárosi hipszterpartizánok, majd máshol nő ki a földből az infrastruktúra.
Rendezzen Felcsút olimpiát!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.02.20. 13:12:31

@Hepci:

Simán meg lehetne rendezni Budapest nélkül egy olimpiát! Magyarországon a vidéki nagyvárosok olyan közel vannak egymáshoz, hogy feloszthatók volnának közöttük úgy a rendezvényhelyszínek, hogy a közönség átjárhasson egyikből a másikba.

Jean Sol Partre 2017.02.20. 17:35:13

@bbjnick: meg is fogják szervezni Budapest nélkül, ez biztos. Egy másik országban.

maroz 2017.02.20. 19:30:10

@bbjnick: Már az is elég lenne, ha a helyiek át tudnának járni egyik településről a másikra. Más kérdés, hogy az a nemzet, amelyik ezt sem tudja megszervezni fingóversenyt rendezzen, ne olimpiát...

Bell & Sebastian 2017.02.21. 01:02:11

@maroz: Lehetne ezen változtatni úgy, hogy Tompi a nevére kapná a Telekomot, ha már egyszer benne van a neve, mint 'danába a pártkasszát. Csak az első kastély megszerzése a mama nevére a nehéz, a többi már jön, mint bakfisnak a mitesszer.

Valaha főúri mulatság volt a fingművész produkciója, aki hangszereket is megszólaltatott, vélhetően nem a zongorát. Ne becsüljük le eme adottság sportértékét.

Nem megmondtam, hogy stadiont csak annak ad az king, akivel ki kar baszni, mert megannyi, bevétel nélküli pénznyelő mind. Még a gyepet sem tudják felfűteni téli hempergőzéshez, akkora a córesz hallatlan.

Nem emlékszem olyanra, hogy falun volt akkora barom, aki tökig érő hóban akart focizni. Szánkózni és jégre jártunk, de mi buták voltunk már gyerekként is.

maroz 2017.02.21. 06:25:49

@Bell & Sebastian: Amilyen pechesek ezek a nagyberuházások a hozzánk közeli városban még az uszoda is kigyulladt. Hiába no, a dihidrogén-monoxid egy roppant veszélyes anyag, óriási felelősség nagy mennyiségben tárolni.

maroz 2017.02.21. 06:28:41

@Bell & Sebastian: Egyébként a fingóművészet majdnem elvtársi sport lett, de elbukott a kötelező kűrön, az Internacionálén. Abba ahány próbálkozó belekezdett az első pár taktus után mindegyik beszart a gyönyörűségtől.

Bell & Sebastian 2017.02.22. 10:18:03

@maroz: Az első versszaka közismert, ám a büdösborzasztóbb része csak utána következik A mintamókus lefordul a fáról.

annamanna 2017.02.24. 00:25:47

@Jean Sol Partre: "Tetemre hívom itt a Duna partján a magyar fővárost: ez a város megtagadta a magyar sport ezeréves múltját, ez a város sárba tiporta koronáját, nemzeti színeit és lila rongyokba öltözött." mandiner.hu/cikk/20170223_budapest_lila_rongyokba_oltozott

Megtagadta a magyar sport ezeréves múltját!
Tehát a bunkó pestiek miatt nem jöhet majd ide (pl) Simone Biles, az ezeréves sportmúlttal rendelkező magyar női tornász.
Hát ez tényleg szomorú.

Jean Sol Partre 2017.02.24. 10:40:49

@annamanna: hűbazmeg. Ez gyönyörű szöveg, köszönöm.
süti beállítások módosítása