Ezért nem kellene népszavazni
2017. február 15. írta: Redakció

Ezért nem kellene népszavazni

olimpiaa.jpg

Bencsik Gábor írása

 

Attól, hogy valakinek nincsenek jó érvei a véleménye alátámasztására, még lehet igaza. Attól, hogy szinte az egész jobboldal csak hebeg-habog arra a kérdésre, hogy miért is ne szavazhatna a nép az olimpiáról, még igaz lehet, hogy most nagyon nem kellene szavazni. Ugyanis vannak érvek. 

Először: a jelenlegi aláírásgyűjtést a Momentum Mozgalom egyáltalán nem azért szervezte, hogy kivívja a nép szavazáson történő megkérdezésének lehetőségét. Hanem hogy bekerüljön a hírekbe. Ezt a MoMo vezetői nem hogy nem tagadják, hanem kifejezetten vállalják, számtalanszor el is mondták már.

Nem éppen rokonszenves dolog egy – sokak szerint – nemzeti ügy elgáncsolását használni arra, hogy egy szervezet a politika színpadára lépjen, de kétségkívül legitim. Ilyet mások is csinálnak. Noch dazu: a MoMo azt mondja, NOlimpia, NE legyen olimpia Budapesten. Ezt is lehet, ez is legitim. Csak éppen nem kérdés, hanem állítás.

Másodszor: az íveket aláírók kilencven százaléka nem azért ír alá, hogy Budapest lakosságának megszerezze a véleménynyilvánítás lehetőségét, hanem a jelenlegi kormány elleni politikai cselekvésként. Ez is teljesen legitim lépés, még csak az ellenszenves jelző sem alkalmazható rá. Egy parlamenti demokráciában mindenkinek joga van a legkülönfélébb módokon kifejeznie nemtetszését az aktuális kormánnyal szemben.

*

Viszont mindezt, az új szervezet marketing-kampányát és a kormánnyal ellenszenvezők véleménynyilvánítását a nép szabad akaratnyilvánításáért való kiállásként beállítani merő szemforgatás. Mikrofont dugni valaki orra alá és nekiszegezni a kérdést: ön szerint miért ne kérdezzük meg a népet – ez meglehetősen ócska, és mint ilyen, meglehetősen hatástalan trükk. Én is tudom, te is tudod, a mikrofont a szembejövő elé tartó újságíró is tudja, hogy nem a népszavazásról van szó, hanem vegytiszta politikai birkózásról, a ballib újabb akciójáról, hogy a jobbot meggyengítse. 

A politika fintora: nem a jobboldalt gyengíti, hanem saját magát. Minél sikeresebb, annál inkább. A ballib számára ugyanolyan önpusztító akció ez, mint a kettős állampolgársági népszavazás zátonyra futtatása volt 2004-ben. Végül, 2010-re az is ellenük fordult, akit sikerült meggyőzniük. Az ember rühelli azokat, akik meggyőzik, hogy legyen önző és kishitű, különösen ha rájön, hogy hamis érvekkel győzték meg.

Itt, az önzés és kishitűség vidékén van az érvényes válasz arra a kérdésre, hogy most miért nem kellene megkérdezni Budapest lakosságát, akar-e olimpiát. 

2002-ben, amikor a teljes kormányoldal és ellenzék – Orbán Viktortól Medgyessy Péteren át Kovács Lászlóig –, továbbá a legkülönbözőbb világnézetű közéleti emberek és hírességek csatlakoztak a budapesti olimpia tervéhez, még simán nyert volna egy népszavazáson is. 2008-ban, amikor a balliberális többségű fővárosi közgyűlés egyhangúlag támogatta a 2020-as olimpiára benyújtandó pályázatot, szintén. 2009 augusztusában, amikor a Fővárosi Közgyűlés újra egyhangúan kiállt amellett, hogy Budapest 2011-ben pályázzon a 2020-as Nyári Olimpiai Játékok és Nyári Paralimpiai Játékok megrendezésére, szintén. Hiszen ahogy a Demszky Gábor vezette közgyűlés közleménye fogalmazott, „a nemzetközi sporteseményre való felkészülés Budapest és az egész ország számára jelentős előnyökkel, gazdasági felemelkedéssel jár”. 2010 júniusában, amikor a Demszky vezette Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag elfogadta a 2020-as budapesti olimpia „master plan”-jét (a tervezett teljes költség 3.232 milliárd), megint csak nyert volna a népszavazáson is. 

*

Azóta azonban a magyar ballib számára, pártostul, civilestül, értelmiségi holdudvarostul nem maradt semmi más közéleti cselekvés, mint a jobboldal bármely cselekvésének azonnali és feltétel nélküli elutasítása, és az emberekben a belső, nemzeten belüli irigység és kishitűség lehető legmagasabb hőfokra fűtése. És ebben jelentős eredményeket értek el.

A választóknak talán a többségében is sikerült elültetni a gondolatot, hogy az olimpia nem megtérülő befektetés, sem pedig egy nagy nemzeti ügynek való nekigyürkőzés, hanem keveseket gazdagító luxuskiadás, ami neki személy szerint is pénzébe kerül, sok pénzébe. Mint a huszonhárommillió román, akik majd idejönnek elenni előle a kenyeret. Hiszen azt is elhitték. 

Évek kitartó munkájával a hazai ballibnek sikerült a kishitűség, a kicsinyesség, a kenyérféltés, az irigység érzését beleplántálniuk a választók meghatározó hányadába. Ezért ha most lenne – lesz – népszavazás, az eredmény minimum kétséges. Simán elbuktathatjuk mi magunk a 2024-es budapesti olimpiát.

A ballibnek azonban számolnia kell azzal, hogy ezt azok sem bocsátják majd meg neki, akiket sikerült rábeszélni az elutasításra. Sokan éppen úgy szégyellik majd a döntésüket, ahogy a kettős állampolgárság elutasítását – és 2018-ban, 2022-ben aligha szavaznak azokra, akik miatt szégyellni kénytelenek magukat. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1112262492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wolves84lb 2017.02.16. 15:06:29

@tompus:
"Azért felesleges a népszavazás, mert nem Budapest fogja megkapni a rendezést. Pár ballib vadbarom már azt is ármánykodásnak gondolja, ha sikeres lenne az aláírásgyűjtés, akkor a fidesz megpróbálná a döntés utánra halasztani a népszavazást."

Nahát, én pedig azt hittem, konkrétan Budapest2024, nem pedigMagyarország2024...

Miért, azt te minek hívod, amikor egy aláírásgyűjtés megkezdése után 3 héttel találják ki, hogy nem is annyi aláírás kellene...ja, az nem a fidesz, hanem a fidesz seggéből kilógó cöf? Bocccs...

wolves84lb 2017.02.16. 15:11:54

@Ballib cenzúrázók réme 24: jajj, batyufasz...add már meg a címed, megyek füttyögni...és jöhetsz, és pofán baszhatsz...:))

Szilárd vélemény 2017.02.16. 15:14:04

Ostoba, agymosott, komcsi beidegződésű fidióta. A népszavazás demokratikus jog, ha nem tetszik takarodj Észak Koreába élni és vidd magaddal a 2,1 milliónyi "többséget".

Tudod van aki szeret gondolkodni és nem csak azt mondani, amit a párt a szájába ad. Ettől még nem lesz senki libsibolsi sorosbérenc. Ez az ország minden magyar hazája nem csak a Tiétek fideszeseké és Orbáné, hanem minden magyaré és attól hogy Vezéretek és ti is úgy gondoljátok másnak "kuss" ez még nem így lesz. Mocskos idióta talpnyaló vagy.

wolves84lb 2017.02.16. 15:17:33

@Ballib cenzúrázók réme 24: március 15 mióta JOBBOLDALI esemény? Mesélj már, batyufasz...

wolves84lb 2017.02.16. 15:20:12

@Ballib cenzúrázók réme 24: és most jön a szokásos batyufasz módszer, a teljesen más témákról való fidesz-oldalak linkelgetése...ócska szar vagy.

marcogo 2017.02.16. 15:21:42

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
mindig csodáltam azokat, akik hasból, tévedhetetlenül ismerik a számokat..
esetleg az úr forrásait is megtudhatjuk?
csak a szavahihetöség kedvéért.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.16. 15:21:49

@Sir Galahad:

Engem az érdekel hogy meddig tart a ballib elkúróktó való állítólagus távolságtartásuk a Momentumosoknak.

Tippem szerint választások elött 2 hónappal fogják közölni, hogy nincs más út, mintsemhogy Gyurcsánnyal induljanak, meg az MSZP-vel együtt.

wolves84lb 2017.02.16. 15:22:03

@Ballib cenzúrázók réme 24:
"Egész Kelet-Európai blokkban SOros nyúlja lea Norvég pénzeket, és saját Civiljeinek osztja szét"

Nem lehetne, hogy olyan küldjön habony ibiza árpi, aki legalább a magyar nyelvet és helyesírást ismeri, alapszinten? Te büdös ostoba bolsevik fasz.

wolves84lb 2017.02.16. 15:22:38

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: de, fideszes ÉS orbánhívő vagy.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.16. 15:24:15

@marcogo:
Erről szól az OLAF jelentés.

Hogy Simor és Medgyessy féle 100 millákért cserébe több 100 milliárdokat nyúltak le a 4-es metró építése kapcsán a külföldi multik, amit az EU finanszírozott.

Te nem olvasol híreket ?

Szilárd vélemény 2017.02.16. 15:26:02

@Ballib cenzúrázók réme 24: ostoba, agymosott fidióta vagy és még náci is. Más nem gondolkodhat máshogy? Van, aki a ti fajtátokkal ellentétben a tényeknek hisz és nem annak, amit a Vezér és szolgái a szájába adnak.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.16. 15:26:39

@wolves84lb:

Szeretem mikor a bolsevik Gyurcsány csicskákat felbosszanta pusztán az igazság közlése a Soros nevű fönökükről.

Ma még háromszor bearokom ma, mert látom tetszik neked, és máshol úgyse olvashatod ezeket.
Legalábbis az RTL, Index, HVG, 444 féle ballib hírhamisító foshalmazban biztosan nem.

wolves84lb 2017.02.16. 15:27:30

@Sir Galahad: az mondjuk nem jutott még eszedbe, hogy ha jövő héten meglenne a népszavazás, és a nem-ek győznének, nem lehetne többet elbaszni a teljesen felesleges pályázatra? Ami szerinted IS felesleges volt, ergo MEGINT kidobott az ország pár milliárdot az ablakon? (és milyen véletlen, megint pont fideszesek álltak ott az ablak alatt, nyitott táskával...)

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.16. 15:28:54

@Szilárd vélemény:

MIndig elrontjátok..
A hithű Gyurcsány csicskák nácizással kezdenek!
Nem csak úgy mellesleg odavetjük, hogy náci !

Aki mást mond mint a mainstream ballib véleménydiktatúra, azt egyből élből azonnal lenácizzák a "demokraták"...

Alap.

Szilárd vélemény 2017.02.16. 15:29:04

@Ballib cenzúrázók réme 24: ez igaz. Börtönbe velük is és mindenkivel, aki az adófizetők pénzét ellopja és ebből a narancs oldalon is találni jó pár embert.

Nem veszed észre hogy a háborús retorika csak a két nagy pártnak kedvez? Egymást tartják a hatalomban.

wolves84lb 2017.02.16. 15:29:51

@Ballib cenzúrázók réme 24: ha már kiugrott a barnamaci a picsádból, és az elérhetőségedet nem mered megadni...másolj csak, kis trollocska, másolj :) Ennyit érsz :) Beárazott a gazdád :)

Szilárd vélemény 2017.02.16. 15:29:58

@Ballib cenzúrázók réme 24: te kezdted a libsibolsi meg a ballib szöveggel. Szerinted csak fideszes vagy libsibolsi ballib emberek vannak?

wolves84lb 2017.02.16. 15:31:30

@Ballib cenzúrázók réme 24: én pl sosem írtam még neked, hogy náci lennél, vagy akár orbán is az lenne, vagy a fidesz. pedig szerinted én hithő gyurcsánysta vagyok, ugye :) Kis ostoba batyufasz, túl sokat hazudsz :))

Sir Galahad 2017.02.16. 15:31:38

@wolves84lb: Akkor elbasszák majd majd másra, ne aggódj. Attól, hogy nem lesz olimpia, önmagában semmi nem lesz jobb. Sajnos a politikusok ilyenek, nincs köztük különbség, lásd 4M-ügy.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.16. 15:32:03

@KUNTYI:

Nyilvánvaló dolgokra bizonyítékokat kérni ökörség. Tehát ökör vagy.

Szilárd vélemény 2017.02.16. 15:32:36

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: örülj neki, hogy a liberális társadalom lehetővé teszi, hogy egy ilyen mint te is leírhassa a véleményét szabadon.

Amúgy meg ha jól tudom te Bulgáriaban élsz, mi közöd van az itteni belpolitikai dolgokhoz? Ide adózol?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.16. 15:33:28

@wolves84lb:

Határozd meg mit jelent fideszesnek és orbánistának lenni! Aztán meg fogom tudni mondani, az vagyok-e.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.16. 15:33:57

@wolves84lb:

Azt ugye tudod, hogy Magyarországon a turizmus annyival nőtt, hogy közel befogtuk Prágát, Bécset, és bizonyos mutatóban le is hagytuk őket ?
www.napi.hu/magyar_vallalatok/becs_praga_es_roma_ele_kerult_budapest.597223.html

Holott 2006-ban még negyed annyian jöttek ide.

Azaz minden az országot népszerűsítő reklám az éppenhogy befektetés, és kicist sem kidobott pénz.

Márpedig az Olimpia kampánya jelentősen népszerűsítette az egész országot is.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.16. 15:34:42

@Szilárd vélemény:

A véleményszabadság és a liberalizmus keverése demagóg érvelési hiba...

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.16. 15:35:27

@Szilárd vélemény:

Éppen ellenkezőleg.

Azért írhatjuk le a véleményünket nemzeti jobboldaliként, és keresztényként, mert az MSZMP álatl üzemeltetett kommunista diktatúrát megdöntöttük, ahol üldözték mind a jobboldaliakat, mind a keresztényeket.

Szilárd vélemény 2017.02.16. 15:36:41

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: ha ebben neked nincs logika, akkor csalódok benned. Eddig értelmesnek tűntél, annak ellenére, hogy elvakult fanatikus vagy.

Sir Galahad 2017.02.16. 15:36:48

@Ballib cenzúrázók réme 24: Meglehet, de akkor biztosan vagy eltűnnek, vagy eljelentéktelenednek. Egyébként ennek csak egy kicsit kisebb az esélye, ha megőrzik az önállóságukat.

Szilárd vélemény 2017.02.16. 15:38:07

@Ballib cenzúrázók réme 24: teli van a fidesz volt mszmp-sekkel és kisz-esekkel. Ezzel bukott is az érvelésed. Ezek tények, bár tudom hogy a fidesz hívőknek a tények olyanok, mint a kriptonit Supermannek.

Szilárd vélemény 2017.02.16. 15:38:58

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: szerintem még a kettő összefügg. Ez történelmi tény.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.16. 15:41:12

@Szilárd vélemény:

Akkor nézzük a tényeket, aballib legendákon túl:

Nem tudom hallottad-e hogy az MSZMP-t vagyonostul, párttagságostul az MSZP örökölte.

Vagy hogy amíg Gyurcsány jelentgetett a Pécsi Dialógus csoportról rendszerváltás környéként az MSZMP KB-nek, és cserébe az MSZMP KB leszólt a vizsgáira ezért
(videó: www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA )

Addig Orbánt és feleségét, ugyanezek a GYurcsány féle besúgók lehallgatták, mint minden ellenzékit:
mandiner.hu/cikk/20120405_viktoria_akcio_lehallgattak_es_megfigyeltek_orbant_es_feleseget

De ez már történelem..
Csak nem értem a magadfajta komcsik miért próbálják elhazudni .. :DD

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.16. 15:47:33

Ha a kettős állampolgársági szavazásnál valaki meglebegteti, hogy azok majd szavazhatnak is, vagyis beleszólhatnak kintről a mi belügyünkbe, akkor még nagyobb bukta lett volna.

gyurmicsek 2017.02.16. 15:49:50

@Ballib cenzúrázók réme 24: "Azért írhatjuk le a véleményünket nemzeti jobboldaliként, és keresztényként, mert az MSZMP álatl üzemeltetett kommunista diktatúrát megdöntöttük, ahol üldözték mind a jobboldaliakat, mind a keresztényeket. "

Épp ezért nem értem, hogy a mostani rendszernek miért örülsz.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.16. 15:54:59

@gyurmicsek:

Ennek elsősorban gazdasági okai vannak.

De mellesleg soha nem lelkesedtem a GYucrsány féle spiclikért, vagy Horn féle pufajkásokért, avagy Medgyessy féle ügynökökért.

Így aztán a kellemest a hasznossal.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.16. 15:57:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Megpróbáltam elmagyarázni hogy 10 darab 60 éves nyugdíjas miként bírta megfutamítani a Juhász Petya füttyügő csürhetagjait.

Az ember természetes ösztöneire utaltam.

Gondolom benned is megvan az az ösztön, hogyha füledbe füttyögök, vagy leköplek, akkor nem mész el szó nélkül.

komolytalan samu 2017.02.16. 16:00:40

Kedves Bencsik Gábor

Semmilyen formában nem vagyok a baloldali szekértábor része, és értem az érveket. A pozitív gondolkodás, a nagy feladat felvállalása, a potenciális sikeres rendezés ereje. Jó lenne.

Még azt is el tudom képzelni, hogy a Fidesz olyan emberekre bízza ezt a feladatot, akik ezt képesek megvalósítani.

De sajnos abban bizonyos vagyok, hogy a párt és a hozzá kötődő, ma már feudális viszonyrendszerben működő érdekcsoportjai, minden tételt háromszor lopnának el. Túl sokan vannak és túl nagy a befolyásuk ahhoz, hogy ezt a tervezett, és még ésszerű keretek között tudják tartani azok az emberek, akiknek az lenne a feladata. Azaz a projekt súlyosan veszteséges lesz, amit nekem, az adófizetőnek kell majd kifizetnem.

A 23millió románozás ostoba és aljas érv tehát, a saját pártjának tisztességtelenségét igyekszik a polgárok nyakába varrni. Szerintem a választók ezt még a negatív gondolkodásnál is kevésbé bocsátják meg.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.16. 16:03:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Számtalanszor megtettem már, a legrövidebb meghatározás: liberális elveket hangoztatni baloldali jelmezben.

nu pagagyí 2017.02.16. 16:04:34

@270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk: A nemzetet súlyosan veszélyezteti a környezetvédelem? Ezt még nem halottam. Egyébként kíváncsi lennék, te mit értesz nemzeten? Csak nem azt néhány maffiózót, aki éppen hatalmon van?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.16. 16:05:46

@Szilárd vélemény:

Nincs benne semmi logika.

Számtalan ember adózik Mo-on és nincs szavazati joga.

nu pagagyí 2017.02.16. 16:06:34

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Benned egy filozófus veszett el. Igaz, még csak a definíciókig jutottál, a tartalmi kifejtés még várat magára.

Beer Monster 2017.02.16. 16:22:22

És a leírtak hogyan teremtenek okot arra, hogy én, aki nem tartozok se a ballibbe, se a jobblibbe ne vehessek részt a döntésben?

Kérhetnénk a szerzőt, hogy ne sorolja az összes magyart a nemzeti büszkeségért bármit vállalók és az önálló gondolkodásra képtelenek két kategóriájába.

Netuddki. 2017.02.16. 16:51:57

Gabika, a tolvajfidesz felszopófiúcskája. Eme rövid szösszenetben csak 6-szor fordult elő a "ballib" szavacska. 1 ballibért mennyit fizetnek?

Ha valaki hülyeségeket írkál, csak magából csinál hülyét.
Az ilyen hülyéknek meg nem lesz majd más állás a teszkó árufeltöltőn kívül ha bukik a tolvaj rezsim, én szóltam.

káposzta 2017.02.16. 16:58:30

Kurva vicces volt ez a cikk :) A cikkírónak fogyaték volt a jele az oviban, vagy naracs-szopó? :)

na4 2017.02.16. 17:00:51

Kár ezt a kérdést a ballibberekre kenni. Én sem szívlelem őket, de itt most egészen másról van szó. Arról, hogy erre a megalomán hagymázas olimpia ötletre ennek a kis országnak egészen egyszerűen nincs pénze!! Kilóg a seggünk a gatyából. Én is szeretnék egy Lamborghini-t, de nincs rá pénzem. Miért nem lehet ezt belátni? A számok nem hazudnak. Nálunk sokkal nagyobb, gazdagabb országok óriásit buktak az olimpián, akkor velünk ugyan mi lenne? Nem kell messzire menni a szörnyűséges fiaskókért: itt van Szarajevo, Görögország, Szocsi, stb. Miért nem lehet azt megérteni, hogy egy országot nem a távolugrók, vagy a síkfutók fognak megmenteni, hanem rengeteg erős, piac és versenyképes kis- és középvállalkozás, egy minimális, hatékony, átlátható és korrekt államaparátus, nulla bürokrácia, alacsony adók, innovatív szellem és jó oktatás, fegyelmezett, szigorú , pártatlan törvénykezés. A pénzt erre kell költeni, nem pedig ilyen "kenyeret és cirkuszt a népnek" szemfényvesztésekre. Már eddig is elqurtak rá vagy 20 milliárd Ft-ot, olyan pénzt, amire égetően szükség lenne máshol, vagy éppen a zsebünkben is hagyhatták volna. Óriási felelőtlenség az országot ilyen hazárdjátékba belevinni!

Egyallampolgar 2017.02.16. 17:45:12

Redakció te szegény, ezek érvek? Miért akarod tudni, hogy az olimpia ellenzés az Orbán ellenzés? És ha az aláírás csak olimpia ellenzés?
Azért mert a Momentum párt akar lenni és ezzel akar betöri akkor már nem lehet igaza? Miért?

Az olimpia egy baromság aláírástól, Budapesttől függetlenül. Az államilag finanszírozott élsport egy tahóság. Egy érem magánügy és nem közügy.

morph on deer 2017.02.16. 17:51:05

"Évek kitartó munkájával a hazai ballibnek sikerült a kishitűség, a kicsinyesség, a kenyérféltés, az irigység érzését beleplántálniuk a választók meghatározó hányadába"

A csudát!
Az embereknek ehhez épp elég végignézni egyszer Orbánon, aztán meghallgatni az "évértékelőjét" - és azonnal világossá válik, hogy ez csak egy pitiáner ország kisstílű vezetője lehet, senki más.
Valóban erős embert ugyanis nem igazán hallani teli torokból hangoztatni, hogy ő milyen erős, vagy látni, hogy teleplakátolja a környéket a saját dícshimnuszaival, ugye?

Csak az bizonykodik, aki rá van szorulva.
Innentől már nincs szükség semmiféle plántálásra - teljes a "siker" !

Brained 2017.02.16. 18:08:10

Ha ez mind igaz, akkor miért is kell fúrni a népszavazást? Akkor a kormánynak kellene megrendeznie országos szinten!

Valami nem stimmel! :)

2017.02.16. 19:00:09

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "hobbim a mélyelemzés"

Aha, a mélytorkozás inkább.

"Egy parlamenti demokráciában mindenkinek joga van a legkülönfélébb módokon kifejeznie nemtetszését az aktuális kormánnyal szemben."

Bencsik elvtárs érti a demokráciát, ez a nap vicce.

"Nem éppen rokonszenves dolog egy – sokak szerint – nemzeti ügy elgáncsolását használni arra, hogy egy szervezet a politika színpadára lépjen, de kétségkívül legitim. Ilyet mások is csinálnak."

Milyen "nemzeti" ügyről hadovál itt maga, Bencsik elvtárs? Mikor és kicsoda döntötte el, hogy ez az ügy "nemzeti"? Pont erre volna jó a népszavazás, hogy ezt eldöntse (nem pedig te, vagy éppen Orbán elvtárs).

Amúgy meg javasolom, hogy a békamenet védje meg a fiatal Nolimpiások jogait. A vén (kádárista, szálasista) fideszes munkásőrök végre tehetnének valami hasznosat is a magyarok érdekében.

egysmás 2017.02.16. 19:10:20

Azért, mert nincs érvem, még lehet igazam...

Ennyit tud a jobboldali szellemi elit?

Aztakurvaistenit, ez már tényleg szánalmas.

bekerült 2017.02.16. 19:11:35

Hogy mire nem képes ez a törpe minoritás ?

Már mint az ellenzék, amely még ráadásul nem is egységes.

Szóval emlékeztetnék egy népszavazásra, amely tök hasonló volt mint ez .
Mögötte ugyanis ordított a politikai szándék !

Igen, a vizitdíjas népszavazásra gondolok !

Akkor miért nem pofázott a tisztelt Bencsik úr !

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2017.02.16. 19:41:07

Igazából nagyjából irreleváns a MoMo motivációja. Ha a nép támogatja akkor az igenre fog szavazni. Ha nem, akkor a nemre.
Sőt, többet mondok, hogy ha Fidesz nem csak akkor lenne kíváncsi a "nép véleményére", amikor az érdeke úgy hozza, akkor most nem tartanánk itt. Akkor már rég túl lennénk ezen az egészen.

"a mikrofont a szembejövő elé tartó újságíró is tudja, hogy nem a népszavazásról van szó, hanem vegytiszta politikai birkózásról, a ballib újabb akciójáról, hogy a jobbot meggyengítse. "
Nem, hanem az úgynevezett gerincről van szó, amit úgy látszik, hogy Fidesz környékén már teljesen el is felejtettek, de elmagyarázom:
Lehet valaki nagyon néppárti, de az azzal jár, hogy akkor is hallgat rá, ha annak a véleménye nem szolgálja az ő érdekét.
Lehet valaki elitista és úgy gondolja, hogy ő jobban tudja, de akkor nem csinál népszavazást olyan esetekben, amikor szolgálja az érdekeit, illetve nem prédikál arról, hogy milyen csúnya dolog az elitizmus.
Az viszont, hogy ha támogat a nép, akkor néppárti vagy, ha nem, akkor elitista, az egy gerinctelen dolog.

"mint a kettős állampolgársági népszavazás zátonyra futtatása volt 2004-ben."
Ez egy fideszes mítosz csupán. Az a népszavazás, egyrészről nem a kettős állampolgárságról szólt, hanem a kedvezményes honosításról egy később meghatározandó embercsoport számára. Én pl. ezért szavaztam ellene (és nem szégyellem), mert mi az, hogy majd később eldöntik, hogy kikre vonatkozik. Az adott helyzetben, az adott kérdésre ez volt a racionális döntés. Ha másként fogalmazzák meg a kérdést, akkor lehet, hogy én is mást válaszoltam volna.
Másrészről, nem az állítólagos ballib propaganda futtatta zátonyra, hanem a közöny. Az emberek 2/3-a el se ment. Ha olyan hű de eredményes lett volna a propaganda, akkor nem az érvénytelenségen bukott volna el.

Attól, hogy 2002-ben az MSZP támogatta, ez még baromság volt. Magyarországnak 2002-ben, de most sincsenek meg az erőforrásai egy ilyen rendezvény lebonyolítására.

"Azóta azonban a magyar ballib számára, pártostul, civilestül, értelmiségi holdudvarostul nem maradt semmi más közéleti cselekvés, mint a jobboldal bármely cselekvésének azonnali és feltétel nélküli elutasítása"
Ez megint csak egy fideszes mítosz, aminek semmi valóságalapja. A parlament évente több, mint 100 törvényt fogad el minden különösebb ellenállás nélkül. Évente mindössze egy-két ügy van, amit komolyabb felháborodás kísér. Ezt igen nehéz egy feltétel nélküli ellenkezéssel magyarázni. Sokkal jobban fog sikerülni azzal, hogy vannak gázos ügyek, amiket esetleg lehet, hogy tényleg nem kellene erőltetni.

"Évek kitartó munkájával a hazai ballibnek sikerült a kishitűség, a kicsinyesség, a kenyérféltés, az irigység érzését beleplántálniuk a választók meghatározó hányadába."
Ez a legviccesebb. Kádár népébe nem kellett semmit sem beleplántálni, az már benne volt sok évtizede. Ám igazán vicces az, hogy ez juttatta hatalomra és tartja hatalom a Fideszt is ld. a migránsok elveszik a segélyt, a munkát, rezsicsökkentés, luxusprofit, bankárkormány stb.

Kevés dolgot tudok biztosabbra ígérni, mint hogy nem fogok szégyellni egy racionális döntést. Már pedig nem az a racionális döntés, hogy verjük magunkat hosszú időre adósságba két hét fényűzés és egy csomó utána kihasználatlan épület kedvéért.

Parajpuding 2017.02.16. 19:48:30

De szar írás. Sz*pkodjátok egy kicsit intenzívebben Viktort, mert így nem lesz fizu :DDD

VaradiJanos 2017.02.16. 20:20:22

@Mei Ling: köszönjük, szakértő úr

VaradiJanos 2017.02.16. 20:22:19

@káposzta: itt is meghámozzalak, répa?

VaradiJanos 2017.02.16. 20:24:13

@Parajpuding: látszik, hatott rád a gyermeki tapasztalat

zsocek 2017.02.16. 20:37:04

bencsik elvtárs, remek csúsztatások, ferdítések, hazudozások sikeredtek elő ebben az irományban is, lehet menni a tolvajkormány kasszájához.

káposzta 2017.02.16. 20:45:38

@VaradiJanos: Te valami hámozóbuzi vagy? :D Szerintem menj el állatorvoshoz, és altasd el magad.

VaradiJanos 2017.02.16. 20:50:02

@káposzta: Már megint buzizol? Nem fognak megdicsérni momentumos libbant barátaid....

Janossz 2017.02.16. 20:53:23

A Mandiner szerkesztőségben még nem merült fel, hogy mikor köztéren, demokratikus jogát gyakorló aktivistát támadás ér, az talán összefüggésbe hozható az őket lehazaárulózó bértollnok teljesítményével?
Ez a színvonal immár?

ogli dzsí 2017.02.16. 21:20:33

valójában a fidesznek nagyon is jó lesz ez a népszavazás

kiderül, hogy hány potenciális mszmps van a nagyfaluban 200 vagy 400 ezer? ez fontosabb infó mint egy sima poll.

gtri 2017.02.16. 21:23:50

Amikor pénz ADÁSÁVAL ki lehetett volna mutatni a hazafiságot, akkor nem tolongtak a "hazafiak". :)

forrás1:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a1500041.kor

"(1) Az Összefogás az Államadósság Ellen Alap (a továbbiakban: Alap) 2015. március 31-én megszűnik."

Az alapba kb. 2600-an fizettek be, összesen kb. 341 millió forintot. Mindezt 2011 áprilisa (az alap indulása) és 2015 márciusa (az alap bezárása) közötti 4 évben sikerült az összefogás nevében előteremteni. Kevesen voltak azok, akik a saját pénzüket ennek a kormánynak a kezére akarták adni. Nem akartak úgy járni mint a káposzta amelyre a kecske gondoskodása vár . :)

forrás2:
index.hu/gazdasag/2015/01/26/alig_fizet_valaki_az_allamadossag_elleni_alapba_megszuntetnek/

Előre "hazafiak" az olimpiáért! Hozzatok létre egy olimpiai alapot és fizessetek be pénzt a saját zsebetekből. Akkor majd kiderül, hogy mennyire vagytok hazafiak! Amikor pénzt kell adni a hazának, az gondolom sokkal nehezebb hazafiság, mint amikor lezsírozott pályázatokon pumpolni azt vagy amikor melldöngetétő tolakodással kell adókedvezményért meg testreszabott törvényekért hazafiskodni!

A propaganda szerint Magyarország erősödik. Vajon van annyira erős, hogy 2600-an befizetnek egy olimpiai alapba 341 milliót? Vagy ha adni kellene SAJÁT pénzból akkor már lohad a lelkesedés? :):)

gtri 2017.02.16. 21:26:58

Javítás:

Amikor pénzt kell adni a hazának, az gondolom sokkal nehezebb hazafiság, mint amikor lezsírozott pályázatokon lehet pumpolni azt vagy amikor melldöngető tolakodással kell adókedvezményért meg testreszabott törvényekért hazafiskodni!

Janossz 2017.02.16. 21:28:54

@gtri: Életünket és vérünket!
Ja, zabot, azt nem...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.16. 22:17:52

@VaradiJanos: csak ilyen egymondatosokra futja az írói vénádból? Esetleg valamilyen bonyolultabb eszme futtatást, érvelést ki tudsz préselni magadból?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.16. 22:19:17

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Hobbid a mély elemzés? Ja, mások seggében a Bratovan utcai gőzfürdőben.

gtri 2017.02.16. 22:37:07

@Janossz:

A zab az drága, drágább, mint a haza a "hazafiaknak".

sdani 2017.02.16. 22:51:32

@Lord_Valdez: A poszt elolvasása után elkezdtem megfogalmazni egy nagyon hasonló kommentet, de szerencsére megelőztél, így nekem már nem kell. :D

VaradiJanos 2017.02.16. 23:13:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: tudnék, de minek? A fajtád felé egy laza köpés is elég lenne, egy mondattal már bőven többet adok nektek a szükségesnél.

VaradiJanos 2017.02.16. 23:14:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: de kèpben vagy seggezős helyek terén, te kis negyed fél tonnás

Aranyi Gábor 2017.02.16. 23:20:11

@nu pagagyí: Az issten mért nem tesz anyává? Nem a velejéig -olafolafolafolafolaf - korrupt PAKS-II-t saját céggel népszerűsítő qurcsótány/Dembinszkáj akart pályázni 2011-ben? Még 2015-ben is oda nyilatkoztak, hogy össznemzeti, pártok feletti ügy, B+!!!! Most, hogy három hónapnyira vagyunk, több valag pénzt elszabtunk pályázatra, most megfúrjátok? Nehogy má' a Szent McGabi Zsidójátékok fényét - ufólag - elhomályosítsa. Nehogy a zsidó olimpia után MAGYAR is legyen Budapesten. Tudod mit, DÖGÖLJETEK MEG MINDANNYIAN. MOST!

Aranyi Gábor 2017.02.16. 23:28:47

@Janossz: Igazad van, B+ Nem azt a 20 zsidót kell zaklatni, aki a 4k/1 Milka/Netadó/Kétfarkú-cirkuszok után most az olimpiával b@szakszik, hanem a sorosét. Nyugi, AZÉ IS szét lesz, ha ilyen intenzíven rázzák a pofonfát, mikor alatta állnak...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.17. 05:22:19

@VaradiJanos: Látod te kis seggfej mennyire nem vagy képben. birca maga írt annak idején egy posztban arról hogy a Bratovan utcai gőzfürdő a kedvenc helye, valakik meg kitúrták az internetről, hogy az Szófia legismertebb meleg találka helye.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.17. 05:23:23

@VaradiJanos: "gy mondattal már bőven többet adok nektek a szükségesnél. "

Igen. Örülnénk ha nem írnál semmit! :-))

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.17. 05:49:51

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:

Nem értek egyet Bencsikkel. Az egész ügyet túlságosnak fontosnak hiszi, pedig nem az.

Az egész egy belső harc a ballib táborban. Ez csak jó nekünk, szóval hagyni kell, hadd gyilkolják egymást.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.17. 06:52:52

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Miért belső harc ez? birca! Már megint kendert legeltél, vagy az ánusz repedés varrása miatt adott fájdalomcsillapító hatása még nem múlt el?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.02.17. 06:55:46

Tényleg nem kéne népszavazni, ha nem akartak volna ezek az idióták olimpiát szervezni.

"Viszont mindezt, az új szervezet marketing-kampányát és a kormánnyal ellenszenvezők véleménynyilvánítását a nép szabad akaratnyilvánításáért való kiállásként beállítani merő szemforgatás. "
Miért, az eddigi (a szoci is) kormányok nem tetszelegtek azzal, hogy ők valósítják meg a népakaratot?

Hogy csak a jelenlegi politika elleni cselekvés? Nagyon jó! Támogatom!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.02.17. 06:59:50

"Én is tudom, te is tudod, a mikrofont a szembejövő elé tartó újságíró is tudja, hogy nem a népszavazásról van szó, hanem vegytiszta politikai birkózásról, a ballib újabb akciójáról, "
Csak szólok, hogy ez nem ballib. Aztán félre is ment az egész iromány.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.02.17. 07:01:22

"2002-ben, amikor a teljes kormányoldal és ellenzék – Orbán Viktortól Medgyessy Péteren át Kovács Lászlóig –, továbbá a legkülönbözőbb világnézetű közéleti emberek és hírességek csatlakoztak a budapesti olimpia tervéhez, még simán nyert volna egy népszavazáson is."
Talán mert az 15 éve volt, és kicsit jobban ment a szekér. Nem volt ilyen rohadt a narancs sem, mint most.

midnight coder 2017.02.17. 07:04:40

Engem aligha lehetne azzal vádolni, hogy túl sok szimpátiát érzek a jelenlegi baloldal felé, és sok kérdésben bizony Orbánékat támogatom, lásd migrik kezelése, ugyanakkor ezt bizony én is aláírtam. Mert az olimpia rendezése kis hazánknak (és egyáltalán) nettó hülyeség, pénzkidobás. Azért nem kellene százmilliárdokat kidobni az ablakon, hogy itt versenyezzenek az afrikaiak génjei az európaiak doppingszerei ellen, miközben a világ a TV előtt a fotelben ülve, sört büfögve bámulja őket.

midnight coder 2017.02.17. 07:06:03

@ColT: Nem ment jobban. Viszont akkor a szociknak még volt esélyük arra, hogy ők lopjanak a dologgal kapcsolatos beruházások költségeiből.

2017.02.17. 07:19:16

látod bértollnok, a lelibsizett index kirakott téged a címlapra. ez mikor fordul elő a magyar hírlapnál vagy a 888-nál?

chrisred 2017.02.17. 07:35:34

@Ballib cenzúrázók réme 24: Ezt érdekes módon soha nem szokták emlegetni, amikor az uniós csatlakozás előnyeit-hátrányait sorolják. Mondjuk az a tényező, amiben lehagyjuk az említetteket, a szobafoglaltság aránya, egyszerűen a szállodai szobaszámok nagyságából adódó arányszám, amiből nálunk kevesebb van.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.17. 07:51:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Új szervezetek igyekeznek elvonni szavazókat a DK-tól és az MSZP-től. Ezért is nem támogatta ez a 2 párt az aláírásgyűjtést.

marcogo 2017.02.17. 08:49:45

@Ballib cenzúrázók réme 24:
elöször is nem öriztünk együtt libákat a mezön, ezért a bizalmas tegezést hagyjuk.

Ki olvasta közülünk az OLAF jelentést? Mert eddig csak pártunk és kormányunk tálalásában kaptunk hirt róla.

Mellékesen: akik voltak, azok megkapták a büntetést, le lettek váltva, ne is jöjjenek vissza.

Nem kellene inkább azokkal foglalkozni most, akit 7 (+4 korábbi) év alatt esetleg szintén (horribile dictu) korruptak voltak és ebben a szellemben folytatják??

Ök még okozhatnak itt károkat.

Beer Monster 2017.02.17. 09:37:28

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "Új szervezetek igyekeznek elvonni szavazókat a DK-tól és az MSZP-től."

Akkor tripla haszon.

Beer Monster 2017.02.17. 09:41:25

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
Móricka az óvodában éppen meglátja, amint két kutya közösül. Odarohan az óvonénihez és megkérdezi:
- Óvonéni az a két kutya mit csinál?
- Hát tudod Móricka a felül lévő kutyának eltörött a lába, és a másik kutya segít neki elmenni a kórházba.
- Milyen praktikus, közben basznak is!

VaradiJanos 2017.02.17. 10:36:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: sajnálatraméltó kis nyomoronc aki abban méri a tájékozottságot, hogy ki mit írt vmi nulla blog alatt. Tudom, tolószékkel nehezebb, de azért így is komozdulhatnál néha a való életbe

2017.02.17. 15:11:05

266151...ez odabasz. asszem nem kétséges, hogy van igény népszavazásra. de mindegy is mert ez a 266151 szavazat elég hozzá, hogy a NOB ne bp-et támogassa. remélem eljuttatják nekik a hírt...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.02.17. 18:03:44

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: S milyen érzés, hogy 266 ezren nem akartak szavazni? Ahelyett hogy 138 ezres se akartak volna?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.18. 07:24:38

@ColT:

Lényegtelen az egész. Ez csak a választási kampány része, A lényeg: a ballibák ismét zsákutcába vezették saját magukat, ezúttal az olimpiával.
süti beállítások módosítása