„Nincs bázisdemokrácia” – Csárdi Antal LMP-elnökjelölt a Mandinernek
2017. január 11. írta: Redakció

„Nincs bázisdemokrácia” – Csárdi Antal LMP-elnökjelölt a Mandinernek

csardi_antal.jpg

Véget kell vetni az elkenések időszakának Csárdi Antal szerint. Az LMP társelnöki posztjára pályázó fővárosi képviselő – civilben zöldséges – szerint amikor kihívottja, a jelenlegi társelnök Hadházy Ákos nem zárja ki egyértelműen a levitézlett balos pártokkal való összefogást, azzal árt az LMP-nek és az országnak is. Szerinte édeskevés a korrupciózás, amit Hadházy tol. Az ávós tempót pedig ávós tempónak kell nevezni szerinte.

De miért kívánkozik Csárdi egy bukónak tűnő csapat élére? Mi a gond Majtényi Lászlóval és a Jobbikkal? Mit tenne az oktatásüggyel? Leszokik-e a dohányzásról?

Stumpf András interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr3212118613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2017.01.11. 20:07:26

Kisstílű és fóbiás, de legalább nem van egy álma.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.11. 22:01:35

Pelso blogtárs, még mindig nincs felfegyverezve a zöldgárda?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.12. 05:42:30

A ballibekkel való egészségtelen kokettálás eredménye az lesz, hogy az LMP nem jut be a parlamentbe jövőre.

Aki ballibeket akar a parlamentben, az majd szavaz Gyurcsányra, Juhászra, minek ehhez Hadházyra szavazni?

Pelso.. 2017.01.12. 06:08:01

@Herr Schnapsidee Lieferant:
Először is: nemzeti zöldgárda, persze félilleberális.
Továbbá, ha lenne lé bármire, abban a pillanatban lenyúlom. Nagyon gyanús lenne, ha nem, az ilyesmi ma már erény.

annamanna 2017.01.12. 07:19:51

Ebből nem derült ki, hogy bármiféle komoly elképzelése volna a jövővel kapcsolatban. Kisvállalkozóként inkább egy speciális imázzsal rendelkezik, ami esetleg szimpatikus lehet egy választói réteg számára. Csakhogy a párt eddigi szavazói számára nem Csárdi a nyerő fazon - ő hasonlóan veszélyes "elhajlás" az eddigi iránytól, mint amit Vona csinál, de az LMP esetében ennek még kevesebb értelme van.
A kisvállalkozók politikai megnyilvánulásáról ez jut eszembe: www.youtube.com/watch?v=Vp7VPPplOSg

Conchobar 2017.01.12. 08:13:01

Ez a mostani LMP erősen emlékeztet a Dávid-féle MDF-re: a Fidesszel barátkozás után irányt váltott és azt hangoztatta, hogy távolságot tart Fidesztől MSZP-től (és SZDSZ-től) egyaránt. Aztán újabb éles fordulat, és összebútoroztak az egykori riválissal, az SZDSZ-szel. Így végül a 'két nagy rendszerváltó' egymásba kapaszkodva tűnt el süllyesztőbe. A párt nem korcsolya, amellyel hirtelen fordulatokat lehet tenni

Pelso.. 2017.01.12. 17:44:02

@annamanna: A sajátján kívül egyiknek sincs jövőképe.
A fickót meg ne önmagában értékeljük, hanem inkább pl Németh Szilárddal összevetve, így jobban tükröződik, milyen mélyen vagyunk.

annamanna 2017.01.12. 18:54:46

@Pelso..: Értem, de valószínűleg Csárdi azért lehet bátor, mert nem tudja, hogy mit nem tud.
Schiffer pöttyet régebbi motorosnak számít, ha már Szakasits volt a dédapja, és 44-ben Horthy egyik minisztere mentette a családjukat. ("Apró Antalné és két gyermeke mellett, többek között Schiffer Pálné Szakasits Klára és három fia neki köszönheti megmenekülését. Érdekesség, hogy Szakasits Klárának és fiainak később, amikor Tüdős Klára újabb biztonságos bújóhelyet keresett, az elmenekült Darányi Kálmán volt miniszterelnök házát használhatta e célra, ahol anya- és csecsemőotthont rendezett be a Bethesda református kórház ápolónőivel" mno.hu/migr_1834/az-antiszemitakartya-467357 )
Tehát Schiffernél minimum eddig visszanyúlik az intenzív politikai múlt. Olyasmikről tud, amikről Csárdinak gőze sem lehet.

Ez pedig egy hosszú, de annál érdekesebb cikk: kkbk.blog.hu/2013/01/17/lanyi_az_lmp_nem_erdemli_meg_a_voksukat_450

Konkrétan Németh Szilárd fenyegetőzése miatt ez a bekezdés különösen érdekes:

"Schiffer András ott ült Lányi András és Kajner Péter mellett 2005. augusztus 31-én a Corvin téren, ahol a civil szervezeteknek bejelentették, hogy pártot készülnek alakítani. Nem volt nagy vita. Pontosabban semmilyen vita nem volt. Schiffer egyik napról a másikra meggondolta magát és kifarolt a dologból - ettől kezdve mindent megtett, hogy a zöldmozgalom nehogy az Élőlánc mögé álljon. A fő érv az volt, hogy a civilek nem működhetnek együtt párttal, mert akkor elveszítik a támogatásaikat, valamint, hogy tisztességes civil nem alakít pártot... és hasonló sületlenségek, melyekről éppen Schifferék bizonyították, hogy nem igaz, de az Élőlánc indulását képesek voltak ezekkel a háttérhangokkal akadályozni. A civilek reszketve menekültek előlünk, nehogy ússzanak a pályázati pénzek. Érdekes módon ez az LMP esetében nem merült fel, sőt..."

@Conchobar: Egy kis adalék az MDF elsüllyedéséhez (nem tudom megítélni, mennyire fontos):

"A szerepe nyilvánvaló volt 2010 óta, mióta a Hit Gyülekezete Orbán kezére játszotta az MDF-et, s amióta bevett egyházi státuszt kapott. Németh Sándor azt nem a semmiért kapta.

Orbán Viktornak a jobboldal egyesítéséhez és a kétharmados győzelméhez arra volt szüksége, hogy az MDF kiessen a parlamentből. Az MDF kiszolgáltatott helyzetben volt, mert a Hit Gyülekezete az SZDSZ-hez hasonlóan már elfoglalta a pártot. Orbán felajánlotta a Hit Gyülekezete vezetőjének, hogy megkapják az egyházi státuszt, ha kiállnak az MDF mögül. Erről beszámolt a Népszabadság, a sorok között kell tudni olvasni.

Németh Sándor elfogadta az ajánlatot, és bejelentette, hogy a Hit Gyülekezete nem avatkozik be a jövőben a pártpolitikába, ami gyakorlatilag az MDF cserbenhagyását és hátbaszúrását jelentette. A Hit Gyülekezete magára vállalta a párt kampányát, majd az utolsó pillanatban a paktum miatt kiszállt belőle. Ezzel halálra ítélte az MDF-et, és meg is kapta érte a "Júdás-pénzt": elismert egyház lettek. A alkunak része volt az ATV is, a Vidám Vasárnapról is szó esik a cikkben."
nepszava.us/blogs/news/bartus-laszlo-az-atv-vegezte-ki-az-ellenzeket

"Egy mostanihoz hasonlóan megíratott Népszabadság-cikkben leplezték le önmagukat és az Orbánnal kötött paktumot. A 2010. március 17-én megjelent cikk szerint Németh Sándor ígéretet tett arra, hogy kiáll az MDF mögül, hátbaszúrja Orbán jobboldali riválisát, ezért cserébe megkapják az egyházi státuszt. A paktum érintette az ATV-t is a cikk szerint. Orbán ezért még a katolikus egyházzal is vállalta a konfliktust, és a Hit Gyülekezete érdekében verték szét az utolsó pillanatban a már kész egyházi törvényt."
nepszava.us/blogs/news/bartus-laszlo-az-atv-husegfogadalma-orbannak-a-hvg-ben

nol.hu/belfold/20100317-fidesz-igeretek_a_hit_gyulekezetenek-586571
süti beállítások módosítása