Nekünk van '56-unk!
2016. október 22. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Nekünk van '56-unk!

1956_forradalmar.jpg

Nekünk van '56-unk! Az egyik legjobb dolog, ami a miénk!

Ha eszembe jut, mosolygok, pedig rengetegen meghaltak és utána... De '56 csodálatos, mi vagyunk benne, bárki, aki kiment tüntetni, elszavalt egy verset, gyógyított sebesülteket, sőt, még a Molotov-koktélokat is mi dobáltuk, egyszerű emberek. Nem katonák, hanem járó-kelők, akik egyszer csak üvegekkel vették fel a harcot a tankok ellen, a világ legnagyobb hadserege ellen.

Felmásztunk a harckocsira és meggyőztük a vezetőt, hogy álljon át, lyukat vágtunk a zászlóba és úgy gyűjtöttünk pénzt a tér közepén, hogy senki nem vett el belőle, a kitört üvegű kirakatból se vitt el senki semmit.

Összefogtunk és pár napra győztünk! Ez a mi ünnepünk és nincs rá példa máshol!

Nem fogom elfelejteni a gyalázatot sem, ami utána történt. A hősök ezreinek tönkretételét, életek elvételét, nem csak akiket kivégeztek; hanem akiknek elvették a szabadságát, a munkáját,. Ezek az emberek sokszor teljesen egyedül maradtak, elhagyta őket a család is, aztán alkoholizmusba menekültek. Tönkretették őket. Ezt nem felejtem a biszkubéláknak.

De ma ünneplünk, magunkat ünnepeljük; és olyan büszke vagyok egyenként mindenkire, aki akkor élt és aki ma él, és dobog a szíve velem együtt a büszkeségtől!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr8811829139

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Superman, Sándor és 1956 2016.10.22. 16:56:22

Superman mindig is jófiú volt. Ha Amerika helyett a Szovjetunióban találták volna ki, ő lehetett volna a mintaúttörő: ahol tud, segít, és persze küzd a gonosz ellen. Ilyen tulajdonságokkal természetes, hogy használták propagandára is a karakterét. Hi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2016.10.22. 12:15:43

Oké, akkor mit keresnek még mindig egykori ügynökök, besúgók és vezető MSZMP apparatcsikok a kormányban és a Fidesz-KDNP környékén?! Ne menjünk már el szó nélkül ezek mellett állandóan... főleg ilyenkor lenne a legjobb alkalom őszintén beszélni arról, hogy akkor mi legyen ezzel a félbehagyott, vagy sok szempontból el sem kezdett „rendszerváltás” nevezetű dologgal: hagyjuk a faszba, mivel az elmúlt évek fideszes bolsevik ámokfutása után már úgyis kevesebbet kell tenni a szocializmus teljes restaurálásáért mint az antidemokratikus folyamatok visszafordításáért, vagy végre megnevezzük és valamilyen formában „kezeljük” azokat akiknek egy valamire való rendszerváltás után semmi keresnivalójuk nem lenne nem hogy egy kormányban vagy a törvényhozásban, de eleve a tágabb értelemben vett közéletben sem?!

puszt 2016.10.22. 13:09:06

Fruzsi! Nektek igen, van! Tőlünk ezt is elloptátok!
Esküszöm, a fotó, az írás tiszta olvasókönyv feeling...Úgy az 50-es évekből, a szovjet emberekről...Jól átportoltál egy régi írást! Istenem, mire viheted, ha ilyen tehetséggel emlékezel...Hisz már megéltél 41 évet!

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.10.22. 14:39:04

ahogy móricka elképzeli. libuskám ez ponnfix olyan volt mint a "román forradalom" ávós /szekus/ szervezés.

Bloodscalp 2016.10.22. 14:54:51

@GNDL: anno az elhallgatását gyalázat után itt a blogon filozott arról melyik kommenistával folytassák..Mivel sok vezető beosztású már nem él,eléggé adja magát Pozsgay. Dehat hozzá nem nyúlhatnak☺

morph on deer 2016.10.22. 15:02:52

"...úgy gyűjtöttünk pénzt a tér közepén, hogy senki nem vett el belőle, a kitört üvegű kirakatból se vitt el senki semmit."

Nem hát. Mert akkor legfelljebb némi ávós meg kommunista jelenthetett volna veszélyt a javakra..!
Hol volt még akkor a fideszes söpredék, és szeretett kormányunk..?
Na ugye!

hillman. 2016.10.22. 15:09:45

Az nem gyözelem ami addig tart amig oda nem ér az ellenség.

midnight coder 2016.10.22. 15:15:10

@jose maria padilla: Vagy épp a magyar gengszterváltás. Mert Horn sem igen mert volna Pán-Európai pikniket szervezni ha Moszkvából nincs rá felhatalmazása. És akkorra már évek óta zajlott a spontán privatizáció.

Herr Stacheldraht Leger 2016.10.22. 15:25:15

@GNDL: uccu rajta, tessen kérem a vikilíkszen szivárogtatni a 3/3 stb. ügynöklistát, hátha van langleyben (is) másolat róla.

Bryan élete 2016.10.22. 15:39:15

honnan szedted ezt a szirupos bizbaszt, lola?

Cuhavidéki 2016.10.22. 16:15:55

Kivánom,kedves Fruzsina, hogy ez a filing tartson el Nálad 2016 október ....-ig
(ameddig az MTVA dalversenyének feldolgozása tart a hivatalos tájékoztató szerint).

Visceroid 2016.10.22. 16:19:49

Minek kell ezt még ragozni? A magyar nép egy része 10 évvel ezelőtt azért verette össze magát, hogy megválasszanak egy diktátort. Kell ennél többet mondani?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.10.22. 16:32:59

@jose maria padilla:

Nem az a legfontosabb, hogy mi volt (persze, fontos az is, de nem a legfontosabb), hanem az, hogy mi maradt meg belőle, mivé lett bennünk.

Pelso.. 2016.10.22. 16:33:38

Lola, most illőbb lenne a teljesen néma ünneplést választani, a te csapatodnak szintén. Az méltóságteljes, és valamivel hitelesebbnek is tűnhet. (jobban eladható, úgyis érted, na.)

2016.10.22. 16:33:41

Örülök neki hogy örülsz !!

De tudod, akik valakit, valakiket elvesztettek,mert meghaltak, -- vagy apát, anyát, gyereket és testvért hagytak itt, mert menekülniük kellett, azok hidd el már nem örülnek.

Az öröm helyett a csendes, befelé forduló megemlékezés ideje jön . Örülni a buta szokott !! Most emlékezni kell ! Azokra akik meghaltak, akik itt hagyták a hazát, és vele mindent.

De megemlékezni nem a politikusoknak kell , nem a köpönyegforgatóknak, a lakájoknak-- hanem a magánembereknek, a kisembereknek.. Csendben és méltóságteljesen--büszkén, alázattal és felemelt fejjel.
Mert nekik van mire és sokaknak van is kire !

Ha lehetne, akkor nem kell az ilyen agit-prop szöveg. Talán egy pár sor, egy rövid megemlékezés többet mondott volna , mint ez az ömlengés, ünneplési mánia .

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.10.22. 16:42:21

@Visceroid:

Én ugyan nem értek a focihoz, de onnét sejtem, hogy Orbán nem diktátor, mert (ha az volna) akkor a magadfajta már rég ajnározná és istenítené.

DR. Smit Pal 2016.10.22. 17:39:22

Szerintem sokkal jobban kéne hangsúlyozni, hogy a jelenlegi ""demokratikus ellenzék"" a balliberálisok voltak azok, akik behívták az oroszokat hogy leverjék a forradalmat.
Ezt én oriási problémának látom, hogy ez nem szerepel a tankönyvekben, vagy nincs benne az alkotmányban, hogy az mszp,dk, együtt,pm az nem volt mindig demokratikus ellenzék, hanem többségében HAZAÁRULÓ TÖMEGGYILKOSOK voltak, és nagyrészt még MINDIG AZOK.
Ezt kéne oriás plakátokon hirdetni, és nem csak most, hanem egész évben tudatósítani az emberekben. Hirdetni a ujságban, tejesdobozon, buszok oldalán.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.10.22. 18:10:50

1956 egy Lenin által szervezett laborforradalom volt. Ezt mondja a tudomány.

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2012/10/nemzetstrategiai-es-torteneti.html

Mit kell ezen ünnepelni?

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2016.10.22. 18:59:59

ja, hogy 56-ban is megnyertünk egy szabaccság harcot? Csak úgy mint most az EU ellen?

nem is tudom, hogy lehetünk ennyire sikeres nép, aztán a világ meg nem is róla. Azok mintha valami más újságokat olvasnának, teljesen párhuzamos univerzumban élnek. Nem is csoda hogy semmit nem tudnak a világról, met a Soros naponta mossa az agyukat.

Még szerencse hogy mi a világ legszabadabb és leg öönállóbban gondolkodóbb népe vagyunk. Na meg a leg vendégszeretőbbje is, ez is köztudott.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2016.10.22. 19:09:06

@midnight coder: "És akkorra már évek óta zajlott a spontán privatizáció."

És akkor ebben a topicban is felmondtad azt az egyetlen egy darab gondolatotodat az egész magyar történelemről.

Esetleg megszületett már a második gondolatod is, mondjuk a 2010-es utáni évekről? Hogy ma mik vannak, aztán ezek milyen történelmi mélységekbe süllyesztették a magyarok életlehetőségeit? Határon innen és határon túl?

AZ ARABVERŐ ORBÁN VIKTOR 2016.10.22. 19:29:12

Bazzeg nem semmi, a fidesz tovább erősödött a biztos választok között.

Az állítólagos sikertelen népszavazás, meg két heti népszabadságos sajtoszabadság megszünös botrányozás után a legujabb közvélemény kutatások szerint 5 %-al erösödött a fidesz.

Ez kész. A libsiket már nem is kell a Dunába lőni, ezek kimennek holnap a Dunapartra, és magukat lövik bele.
A Soros nem tudni hány tiz milliárdott költött a népszabi botrányra, TELJESSEN EREDMÉNYTELENÜL .

morph on deer 2016.10.22. 23:14:23

@DR. Smit Pal:
"Szerintem sokkal jobban kéne hangsúlyozni, hogy a jelenlegi ""demokratikus ellenzék"" a balliberálisok voltak azok, akik behívták az oroszokat hogy leverjék a forradalmat."

Szerencsétlen fasz...

Szerinted hány éves volt ötvenhatban Gyurcsány?

Szerinted ki barátkozik 2016-ban a KGB egyik örökös- és jelenlegi elöljárójával?
Arról a KGB-ről beszélek, akik ténylegesen és tevőlegesen is részt vettek a forradalmárok legyilkolásában!

Szerinted ki az, aki már megint az oroszokat hívja be?

Magadnál vagy, nem vagy józan, vagy csak egy fideszes tetű vagy a sok közül?

Bell & Sebastian 2016.10.23. 01:10:25

Csodálatos eredetmítosz, ha egyként vallja a Fidesz, MSZP és Gyurcsány, plusz a Jobbik és Mécs Imre bácsi, a néhai Göncz Árpáddal.

Ezek mind győztek, ami abból látszik, hogy nincsen többé SZU, ellentétben velük, akik meg vannak, jól megvannak és mondanak nekünk nagyokat.

Ezek együtt alaposan leszögelték azt a bizonyos hatodik koporsót, ha 27 év alatt sem sikerült felfeszíteni.

Az éves, Nagy Imre hasonmásverseny nélkül még észre találnánk venni, korcs kutyákból lett itt kóser szalonna.

annamanna 2016.10.23. 02:29:57

56-nak egy eredménye volt: hogy a korábbi borzalmas ávós szörnyeteg bandát (akiknek hatalomra kerülésétől állítólag még Moszkva is óvta a magyarokat, merthogy állítólag Moszkva antiszemita) sikerült háttérbe szorítani, és Moszkva helyettük Kádárt bízta meg az ország vezetésével. Kádár visszaszorította az ávót, és sokkal inkább békén hagyta az embereket, mint Rákosiék. 56-nak egyetlen eredménye volt: Kádár és a gulyáskommunista puha diktatúra.
Az 56-os forradalom repítette Kádárt a hatalomba, ez tény, és érdemes összevetni Lázár miniszter úr brainstormingjával: 24.hu/belfold/2016/10/22/lazar-kadar-janos-gyilkos-kollaborans-es-hazaarulo-volt/

@Bell & Sebastian: "Ezek mind győztek"

Habsburg Ottó szájából hallottam, hogy "1848, a mi forradalmunk". Akkor még nagyon megdöbbentem, de most már hozzáedződtem, meg sem kottyannak az ilyen mondatok: "Felmásztunk a harckocsira és meggyőztük a vezetőt, hogy álljon át, lyukat vágtunk a zászlóba és úgy gyűjtöttünk pénzt a tér közepén" "sőt, még a Molotov-koktélokat is mi dobáltuk"
Sőt, még a piramisokat is mi építettük, együtt görnyedtünk a Stonehenge köveinek összerakásánál, lemásztunk a fáról és megteremtettük a világot! "Fütyörésztünk a nyolcadik napon" (Kántor Péter, nem biztos az idézet).

annamanna 2016.10.23. 03:24:39

"Boross Péter rámutatott: „a szellemi rendszerváltoztatás nehezebb, mint az anyagi, fizikai, gazdasági, pénzügyi, az idáig is tart, és még egy darabig."

A szellemi rendszerváltoztatás sokkal könnyebb, mint a fizikai. Csak meg kell térni, megbánni a bűnöket és hinni a Megváltóban. Ebben mi nehéz?
Ez nehéz, sőt lehetetlen akkor, ha: "Mint mondta, tudatosítani kell, hogy „igenis büszkék és rátartiak vagyunk”"
"Az Isten a kevélyeknek ellenök áll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ád." (Jakab 4,6)
"Ne szóljatok oly kevélyen, oly nagyon kevélyen;
Szátokból ne jőjjön kérkedő szó,
Mert mindentudó Isten az Úr,
És a cselekedeteket ő ítéli meg." (1Sám 2,3)

"Nem kellene összeállítanunk egy-két kiragadott tételt az amerikai imperialisták gaztetteiről, és azt is bemutatni?” – sorolta. Boros Péter azt mondta: bántja az igazságérzetet, nemzeti önérzetet, hogy ilyen hírek jelennek meg a médiában."

Ez kész. Pedig neki még van is 56-os múltja*; különös, hogy nem azzal dicsekedett ez a rátarti ember, hanem az amerikai imperialistákat szidta! Mindenesetre megteremtette a korhű hangulatot.

* "Az 1956-os forradalom és szabadságharc idején a Budapesti
Forradalmi Bizottság és az Értelmiségi Forradalmi Tanács
tagja. Emiatt 1957 januárjában elbocsátották,
letartóztatták, majd Kistarcsára internálták, és
szabadulásától 1959 végéig rendõri felügyelet alatt állt.
Hosszú ideig egzisztenciális gondokkal küzdött: volt
segédmunkás, képügynök, protekcióval vendéglátó-ipari
ellenõr és csapos. Az 1960-as évek elejétõl vendéglátó-
ipari üzletvezetõ-helyettes, illetve üzletvezetõ." www.parlament.hu/kepviselo/elet/b001.htm

Bell & Sebastian 2016.10.23. 09:32:53

@annamanna: Az Államvédelmi Hatóság közös amerikai-orosz, antifasiszta terrorszervezetként működött, Péter Gábor vezetésével. A zsidó bosszú eszközeként mindenkire lecsaptak, aki csak felemelte a fejét.

Mivel a zabrálás is fontos feladata volt a párt öklének, a gazdag zsidókra is.

Például így lett villája Gyurcsány mostani családjának, aki ezért hálából most teli szájjal nagyimrézik. Joggal bízva az aranyhalnyi, politikai memóriában.

S=klogW 2016.10.23. 13:03:27

"Nekünk van '56-unk!"

Nekünk KÉT 56unk van.

Van egy őszinte és nyílt, őszinteségében és nyíltságában tisztességes 56, ennek képviselői holtan vagy börtönben vagy emigrációban végezték.

És van egy szubverzív, szervezett 56, amivel megalapozták - beugrasztották - az őszinte és nyílt 56ot.

annamanna 2016.10.23. 14:26:08

@Bell & Sebastian: "Gyurcsány mostani családjának"

Az Apró-klán kapcsán két igen különös részlet ragadt meg bennem.
Az egyik, hogy a német megszállás alatt Horthy egyik minisztere (az angolbarát, református Zsindely Ferenc) bújtatta őket, ez pedig mégis hogy lehetséges? Kommunistákat Horthy minisztere? (Plusz a Szakasits családot is). mno.hu/migr_1834/az-antiszemita-kartya-556496

A másik, hogy a magyar koronát a koronaőrök úgy adták át az USA-nak, hogy NE hozzák vissza addig, amíg az ország orosz megszállás alatt van.
De valami mese szerint Carter nejét egy éjjel angyalok látogatták meg, és azt mondták neki álmában, hogy adják vissza a magyaroknak a koronát. Úgyhogy visszahozták; de kikötötték, hogy nem Kádárnak adják oda, ő nem lehet jelen az átadási ünnepségen. A koronát Apró Antal vette át. Akinek a családját már Horthy minisztere is bújtatta. Akik a gengszterváltás után hihetetlenül megszedték magukat, és akik rászabadították az országra Szemkilövető Elkúrtuk Fletót.

"Az Államvédelmi Hatóság közös amerikai-orosz, antifasiszta terrorszervezetként működött"

Magamtól ilyesmi nem jutna eszembe, de azért tényleg akadtak furcsa féregjáratok Iván és Sam között.

TG69 2016.10.23. 22:55:39

Igy van Lola ez a ti unnepetek volt, kb annyira emelkedett, amit ez a rezsim habonyostul, orbanostul max ki tud termelni. A szerlesztoseg Ungvar Krisztiannak azert kifejezhetne egyutterzeset. Egyebkent persze minden rendben csak ez a franya kommunikativ interakcio hianyos megca fidesznek es hat kovetoinek is. Ja es megvalami. Rezsi Szilard szerint UK buntettet kovetett el amikor megverette magat. Es ez a tomeny nerizmus. Mikor ebredtek mar fel?

Jean Sol Partre 2016.10.23. 23:03:05

@Bell & Sebastian: :) :) :)
bár inkább :(

annamanna 2016.10.24. 01:04:05

@Disznóvári: Az ördög mióta bácsi? Amióta azt mondta, bocsi? www.youtube.com/watch?v=jBhnN2ile3M

Herr Stacheldraht Leger 2016.10.24. 06:02:28

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:

pirulácskákat szépen szedni, ahogy az ápoló néni mondja
süti beállítások módosítása