A kampányvíziókról és a magyar valóságról − ezért szavazok érvénytelenül
2016. október 01. írta: kiss.brigi

A kampányvíziókról és a magyar valóságról − ezért szavazok érvénytelenül

migracio1.jpg

Szeretném-e, ha magyarországi hozzájárulás nélkül kötelező jelleggel bárkit betelepíthessenek az országba? Kollégáimhoz hasonlóan (itt, itt, itt, és itt mondtunk eddig véleményt a kérdésben) erre az én válaszom is az: naná, hogy nem. Egy éve már megírtam, hogy értelmetlen a kvótarendszer.

Hogy mégsem fogok nemmel szavazni, annak viszont több oka van, és jórészt nagyon hasonlóan gondolkodom én is, mint Pintér Bence; csak én úgy döntöttem, hogy nem otthon maradok, hanem elmegyek és érvénytelenül fogok szavazni.

Hogy miért nem a nem?

Először is: ez egy teljesen tét nélküli népszavazás ebben a formában.

Már maga a kérdés is értelmetlen jogilag, hiszen az Európai Unió az alanya, akit viszont egy magyarországi népszavazással nem lehet semmire sem kötelezni. Hogy ez így van, arra már Orbán Viktor is utalt többször.

Jelenleg nincs is napirenden a kötelező kvóta ügye. Valóban született tavaly ősszel egy kvótadöntés, de ebben az ügyben már folyik a semmisségi eljárás, amit Szlovákia és Magyarország kezdeményezett az Európai Bíróságnál. Ebben tehát majd a bíróság dönt. Az állandó KÖTELEZŐ mechanizmusról pedig már többen, például a már megszületett döntést az Európai Bíróságon velünk közösen megtámadó Szlovákia miniszterelnöke is azt mondta, hogy politikailag halott ügy, mivel túl sokan ellenzik.

A kormány népszavazás nélkül is pontosan ugyanannyit tehet és tehetne a kötelező kvóták ellen jogi értelemben, mint anélkül. Lásd fent. Az emberekre való hivatkozás pedig ugyancsak álszent érv, hiszen az Alaptörvényről vagy éppen Paks 2-ről eszük ágában sem volt megkérdezni a választókat.

Ha érvénytelen lesz a népszavazás, az se számít – mint megtudtuk először Rogán Antaltól, majd magától Orbán Viktortól is. Valószínűleg nem lövünk nagyon mellé, ha úgy véljük: a kormánypárti politikusok ilyen-olyan mérések alapján azt láthatják, hogy kétséges az érvényességhez szükséges 50 százalék feletti részvétel, és elkezdték a kommunikációs kármentést. Viszont ezzel gyakorlatilag újfent azt támasztották alá, hogy semmi szükségük nincs egy jogilag érvényes népszavazásra a döntéseikhez.

Nem tudjuk viszont, hogy mit fognak csinálni az eredményre hivatkozva. Valamit ugyanis igen, erre már többen is utaltak, de amikor előkerült a kérdés, konkrétumokat senki sem említett, sőt: maga Orbán Viktor egyenesen azt mondta, hogy nem időszerű a kérdés. Ez – valljuk be – egész egyszerűen abszurd, már hogy ne a választás előtt lenne időszerű válaszolni arra, mire is kérik az ember szavazatát valójában?

Másodszor: erkölcsileg teljesen vállalhatatlanná vált ez az egész.

Elképesztően sok milliárd forint folyt el a népszavazási kampányban, melyből számomra teljesen vállalhatatlan plakátok ezreivel-tízezreivel árasztották el az országot. Korábban azt hittem, hogy ezeknek viszonylag kicsi a hatékonysága, de az elmúlt napok tapasztalatai azt mutatják, hogy ezek, és a kormánypárti (ide értve az államit is) médiából ömlő propaganda, manipulatív híradások, a nonstop migránsozás, terroristázás igenis nagyon hatékony volt.

Tényleg szinte világvége hangulat lett úrrá az emberek egy jelentős részén, akik tényleg elhiszik, hogy ezen a népszavazáson múlik az ország, sőt: egyenesen Európa fennmaradása. Amiből egyébként egyenesen következik, hogy aki nem nemmel voksol vagy bojkottálja a népszavazást, az hazaáruló. És ezt nem csak random emberek írogatják kommentben, hanem elvileg felelős politikusok is.

A végletekig vannak hergelve az emberek, és ennek nagyon nem lesz jó vége. Sőt, már most is látszik, hová vezet, amikor politikai érdekből rájátszunk az emberek vélt vagy valós félelmeire, felkorbácsoljuk a bennük lévő az indulatot. Már most sem csak a „migránsok” a gyűlölet célpontjai, hanem évek óta Magyarországon élő külföldiek, vagy éppen magyar állampolgárok, akik szerencsétlenségükre éppen úgy néznek ki (értsd: nem fehérek), mint azok, akik ellen most a gyűlöletkeltés folyik. Kizárt dolog, hogy ez a mennyiségű indulat, ami az utóbbi hetekben összegyűlt, október 3-án majd szépen elpárolog.

*

Az egész migránskérdés jóval bonyolultabb annál, mint amilyen leegyszerűsítve, kvázi fekete-fehér módon jelenleg a „vita” zajlik róla. Illetve hát épp ez a baj: nem is vita, hanem gyakorlatilag ideológiai háború lett a kérdésből. Dogmák jöttek létre, és ha valaki nem száz százalékosan ennek megfelelően gondolkozik, akkor azonnal rá lesz tolva a másik dogmát magáénak valló csapatra.

Nem véletlenül nem írtam a tavaly őszi, menekültkvóta értelmetlenségét taglaló posztomon túl mást ebben a kérdésben, mert nagyon bizonytalan vagyok. Mert miközben messzemenőkig elutasítom, hogy mindenféle ellenőrzés nélkül szeljék át Európát emberek százezrei, nem tudom nem észrevenni, hogy ezt a tömeget mégis csak emberek alkotják. És igen: vannak köztük rossz szándékúak, sőt: egyenesen terroristák, mint az már minden kétséget kizárólag kiderült. De ugyanúgy ott vannak a kisgyermekes családok, akikről meg nem tudom elképzelni, hogy puszta heccből indultak el, és kockáztatták a saját, de legfőképp a gyermekeik életét egy ilyen úttal.

Őszintén irigylem azokat, akiknek nem okoz lelkiismereti problémát ez az ügy se pro, se kontra, mert képesek feketén és fehéren látni ezt a történetet. Én sajnos nem vagyok ilyen szerencsés. És talán épp ezért szerettem volna, ha normális vita folyik erről az egyébként tényleg nagyon-nagyon fontos kérdésről. De nem szólt. Így viszont egész egyszerűen nem tudok és nem is fogok asszisztálni, nem tudom vállalni mindazt, amit a mai magyar politikai közegben a „nem” jelent.

És hogy ha már nem nem, akkor miért érvénytelen?

Just for fun − mondhatnám, és lényegében tényleg valami ilyesmiről van szó. Eddig minden lehetséges választáson részt vettem, és alapvetően azt gondolom, hogy ha az embernek van lehetőse elmondani a véleményét, akkor tegye azt meg. Ez a mostani persze egy speciális helyzet, én is elgondolkodtam azon, hogy otthon maradok.

Azzal viszont, hogy elmegyek, lehetőségem van üzenni. Be fogom húzni a két X-et a két karikába, és valószínűleg egy kis üzenetet is írok majd a választócédulára. Mondjuk utalok arra, hogy miről nem szavazhattam, amiről viszont szívesen véleményt mondtam volna. Üzenek Budapestnek, hogy ők is megértsék.

*

Ps: Csütörtökön még nagy lendülettel fogtam neki e poszt vázlatának, ami aztán elég nehezen született meg. Pénteken reggel ugyanis kiderült, hogy egy közeli családtagom súlyos beteg.

És hogy az egész népszavazósdihoz mindez hogy kapcsolódik?

Egyrészt úgy, hogy bejött a képbe valami, ami ezerszer fontosabb, mint ez az egész álnépszavazás, és ami körülötte van. Másrészt pedig úgy, hogy amikor kiderült: szinte azonnal be kell feküdnie a kórházba, az első gondolatom az volt: biztosan jó lesz-e neki ott? Megkap-e majd minden olyan ellátást, amire szüksége van? Itt tartunk. Az egészségügy tényszerűen romokban, a forráshiány tényszerűen óriási, mindeközben (tíz)milliárdokat szórunk el teljesen értelmetlen, megkonstruált politikai hecckampányokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr8211755157

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Népszavazol, de mire is? 2016.10.02. 13:05:54

Ez egy BIANKÓ szavazás. Ez alapján akár betelepítésről is dönthetnek.  Ezt kihagyta a Kétfarkú Kutya párt a plakátjai közül, pedig ezért vicc a szavazás. Kár 2018 utánra felhatalmazást adni az új kormánynak a migránsok betelepítésére. Ennek meg pláne...

Trackback: Kiss Brigi: A kampányvíziókról és a magyar valóságról − ezért szavazok érvénytelenül 2016.10.01. 08:52:01

Szinte világvége hangulat lett úrrá az emberek egy jelentős részén, akik tényleg elhiszik, hogy ezen a népszavazáson múlik az ország, sőt: egyenesen Európa fennmaradása.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annamanna 2016.10.01. 15:29:29

Ezen nol.hu/velemeny/igy-szol-az-ur-1634225 most nagyon megdöbbentem, mert nekem is eszembe jutott, csak nem a Lukács 6, hanem a Máté 5, elég hasonló szöveg, de ott van egy mondat, ami a Lukács 6-ból kimaradt: "És a ki téged egy mértföldútra kényszerít, menj el vele kettőre."

Nekem ez jutott eszembe, ennek alapján szavazok. Ezzel máris elárultam, hogyan. A legjobb lelkiismeretem szerint nemmel.

Éhes ló 2016.10.01. 17:05:26

Ez egy hülye picsa.
De joga van hülyének lenni.
Remélem a migrének korpára basszák a családjával együtt.
Utána majd beszélgessünk vele.
Ha nem tanult az esetből, mehet a második kör.

öreg_répatorta 2016.10.01. 20:45:53

Ebből az országból a magyar is menekül. Idehoznának pár migránst az első adandó alkalommal lelépnének. A kutya sem akar idejönni, főleg nem a tavaly mutatott "vendégszeretet" után. Hamarabb fogja megbaszni az anyátokat egy részeg magyar vagy egy mocskos cigány, mint egy migráns. Persze ha van ízlése (a magyarnak, a cigánynak mindegy). Éppen ezért nincs miért szavazni.

István Tamasi 2016.10.01. 20:48:59

@Éhes ló:
Tudta?
Hazánkon egy év alatt átvonult kb 4-500 ezer menekült /migráncs/ és egy sem követett el nemi erőszakot. Viszont ennyi idő alatt kb 800 magyar nő ellen követett el erőszakot magyar férfi.

István Tamasi 2016.10.01. 20:50:58

@annamanna:
Ha az emberek lefényképezik a saját érvénytelenített szavazólapjukat és a fényképet a szavazás másnapján teszik közzé akkor milyen törvényt is szegtek meg?

tarackos 2016.10.01. 20:51:51

@annamanna: Addig nincsen baj a nyilvossagra hozatallal amig az egyen sajat belatasan mulik. (Vagyis nem ugy ahogy pl a Solyom-fele valasztasnal inteztek a narancsok. Mar akkor is szartak a szabalyokra.)

István Tamasi 2016.10.01. 20:57:05

@főpilóta:
A tervezet szerinti 1300 menekült a 10 millió magyarnak a 0,13 %-a de ha 10x annyi menekülttel számolunk akkor az is csak 1,3 %. Európa összlakossága kb 600 millió, ehhez képest még 2 millió menekült sem éri el az 1 %-ot. Akkor miféle hódításról tetszik itt hablatyolni és ajvékolni?

Bell & Sebastian 2016.10.01. 21:15:28

@István Tamasi: Te egy jó nagy hülye van, amiről lépten-nyomon bizonyságot is teszel. Ha ennyire mazochista vagy, miért nem mész a szadista blogra, Vinszentékhez? Vernének bikacsökkel, te meg élveznéd.

Éhes ló 2016.10.01. 21:21:04

@István Tamasi: azt tudom, hogy hazudsz mocskos zsidlák.
Meg azt is, hogy a magadfajta tetves zsidlákot páros lábbal kellene a negevig elrúgni a sémi tesóitokkal együtt.

annamanna 2016.10.02. 02:29:23

@tarackos: Értem, hogy önként, de azért mégiscsak közösségi nyomásra. De ez az egész szavazás a presszió körül forog.
Bizonyos országokban emberek különböző pressziók hatására felkerekedtek és Európába jöttek.
Ők pressziót gyakorolnak ránk, az egész EU-ra.
Az EU vezetése pressziót gyakorol ránk.
A kormány pressziót gyakorol a migránsokra, és pressziót szeretne gyakorolni az EU döntéseire, ezért pressziót gyakorol ránk. Hogy mi gyakoroljunk pressziót az EU-ra, az EU meg a migránsokra és a kibocsátó országokra.
Ezt a helyzetet már most is a "farok csóválja a kutyát"* mondással lehet összefoglalni, hiszen a perifériás helyzetben levő migránsok tematizálják egy egész földrész közbeszédét és politikai döntéseit; ennek szép folytatása lesz, ha tényleg a mi szavazatunk gyakorol nyomást az EU migránspolitikájára.

* "A farok csóválja a kutyát. = a gyengébb pozícióban levő vagy alárendelt szabja meg az erősebbnek, hogy hogyan menjenek a dolgok."

@István Tamasi: Fogalmam sincs. De miért akarják közhírré tenni? Ez miért közhír? Ha egyszer a játékszabály a titkos szavazás, akkor miért érzik tömegek kötelességüknek azt, hogy nyíltan hirdessék, mire voksoltak? Még ha a barátaikkal megbeszélik, oké. Na de ismeretlen emberek számára is hozzáférhetővé tenni egy elvileg titkos és személyes adatot, az mégiscsak furcsa; és valójában a demokrácia eddigi játékszabályait rúgja fel.
Persze az ókori athéni népgyűlésen még kézfelemeléssel szavaztak, tehát nyíltan. Titkos szavazást csak néha tartottak, arról, kit száműzzenek a városból. Ez volt a cserépszavazás. "A cserépszavazás útján száműzöttek közül mai ismereteink szerint a legutolsó Hüperbolosz volt, i. e. 417 körül. Ekkor Alkibiadész és Nikiász között dúlt a harc, de hogy egyiküket se száműzzék, összefogtak és a jelentéktelen demagógra adták híveik a szavazatukat, ami teljesen lejáratta a cserépszavazás intézményét. Bár Hüperbolosz maga rendkívül büszke volt, hiszen a száműzetés ilyen módja általában igen nagy embereknek "járt ki"."

Ez szerintem kicsit hasonló ahhoz, mint amit Ferenc pápa művel a katkó egyházban, például az elváltak újraházasodásának engedélyezése körül. Meg lehet magyarázni, hogy miért kellene enyhíteni az eddigi szabályokon, hogy azok miért nem életszerűek, csakhogy a szabályok megváltoztatása az egész rendszert felrúgja, hiszen megkérdőjelezi azt a szöveget, ahonnan vették a szabályokat (a Bibliát).
Ugyanígy, ha a demokrácia alapszabálya a szavazás titkossága, akkor ennek a szabálynak a megváltoztatása magát a demokráciát változtatja át valami mássá. Még akkor is, ha ez a változtatás csak egy viccpárt bohóckodásának tűnik.

Netuddki. 2016.10.02. 10:23:24

@megamedve: "Ennyi primitív hülyét..." "...bele kellene szarni a borítékba, és azt dobni az urnába."

No comment.

Netuddki. 2016.10.02. 10:25:37

@annamanna: Kiscsillag! Közvéleménykutatás. Megvan?

new_boy_on_the_block 2016.10.02. 10:30:29

Mit rugóztok ennyit ezen a szavazáson?! Miért olyan nehéz megérteni, hogy vannak akik nem akarnak idegen embereket az országban? Nem akarnak egymást fejező szarládákat, buckalakó muszlim cigányokat. Ahogy ingyenélő afrikaiakat, pakisztániakat és még a faszomtudja milyen népeket. Európa két világháborúval fizetett ezért a jóllétért, amihez képest az ottani genocídium lófasz. Takarodjanak haza és ha tényleg olyan okosak és hasznosak mint ahogyan ti állítjátok róluk, akkor építsenek ott Európát.

new_boy_on_the_block 2016.10.02. 10:33:07

@István Tamasi: Hagyd már a hülyeséged. Ezt valami idétlen betolta egy hasonló fórumon és most ezt szajkózzátok. Nettó hülyeség.

annamanna 2016.10.02. 10:47:50

@Tibi !: Cukifiú! Az anonim! Megvan?

Neo07 2016.10.02. 10:59:19

@István Tamasi: "Hazánkon egy év alatt átvonult kb 4-500 ezer menekült /migráncs/ és egy sem követett el nemi erőszakot. "

Ne csúsztass! Ennek a tömegnek a legnagyobb részét buszoztatták, tehát esélyük sem volt a lakossággal érintkezni, a terményeket lerabolni.

torró 2016.10.02. 11:00:15

Csak röviden4 Van kvóta! Junkers a napokban mondta.

Neo07 2016.10.02. 11:05:17

@István Tamasi: "Európa összlakossága kb 600 millió, ehhez képest még 2 millió menekült sem éri el az 1 %-ot."

Ha marad a jelenlegi helyzet, azaz minden évben jön egyre nagyobb számú bevándorló, továbbá ha megnézzük a szaporodási rátát, akkor bizony nagyon könnyen kijöhet az, hogy ha nem is most, de 10-20 éven belül megfordul az arány, azaz ők lesznek többségben. És akkor sem fog megállni ez a demográfiai folyamat...

Szóval tessék gondolkozni, nemcsak a vezér parancsát követni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.10.02. 11:16:57

@new_boy_on_the_block: Várjál, hogyan következik a világháborúzásból a jólét?

2016.10.02. 11:17:12

@öreg_répatorta: én európainak tartom magam, nem érdekel, hogy egy iszlámista se maradnak se Magyarországon, se Lengyelországban, Európa az európaiaké. Egy hónapja volt hír, hogy három afrikai néger csoportosan megerőszakolt egy magyar nőt Türigiában. Engem az se tölt el örömmel, hogy a britek a brüsszelita diktátumok miatt döntöttek a Brexit mellett és ezzel az ott élő magyarok, lengyelek, szlovákok élete lesz nehezebb. Az iszlámizmus teljesen ellentétes minden európai értékkel. A mohamedánita intoleranciát tolerálni kollektív öngyilkosság. Meg kell húzni a határt, azok, akik egy 7. századi pedofil rablógyilkos tanait követik, nem lehetnek Európa lakói.

2016.10.02. 11:20:34

@poszt

"Jelenleg nincs is napirenden a kötelező kvóta ügye. Valóban született tavaly ősszel egy kvótadöntés, de ebben az ügyben már folyik a semmisségi eljárás, amit Szlovákia és Magyarország kezdeményezett az Európai Bíróságnál."

Ezzel szemben az igazság az, hogy van kötelező kvóta. Juncker is,megmonta.

főpilóta 2016.10.02. 11:25:55

@István Tamasi: Érdekes, én eddig mindig kb. 500 millió lakosról hallottam az EU-ban, és azért 100 milla ide, vagy oda, nem mindegy.

Nem csak az orrunkig kell előre tekinteni! Ezek a vadak 6-8 gyermeket szülnek családonként, mi 1,3 db-ot. Ez nem is történelmi távlatban, hanem 2-3 évtized alatt megváltoztatja - és visszafordíthatatlanul! - a trendet, Európa népességének kicserélődését. Nem beszélve arról, hogy több tízmillió fog jönni egy-két éven belül. Ráadásul erőszakosak, intoleránsak, viselkedésükből látszik, hogy hódítani jönnek, nem menekültnek és főleg nem nyugdíjtermelő melósnak!

De hacsak 1300 is. Miért kellene 1300 ingyenélőt felvállalni, amikor itthon is van éppen elég nélkülöző (de úgy látszik ők csak addig kellettek, amíg fel lehetett őket használni a kormány ellen. Most, a migránsok hatékonyabb fegyvernek tűnnek, hát őket kell támogatni a hazai szegények helyett).

A migránsok nem háborús menekültek, hanem a jobb életminőségért jönnek, ahelyett, hogy azt otthon próbálnák megteremteni (amiben persze az EU-nak ezen belül nekünk is, az USÁ-nak, és főleg kedves szomszéd dúsgazdag arab testvéreiknek kötelességünk, kötelességük segíteni őket).

Vagy szerinted a világ összes rászorulóját Dél-Amerikától Kamcsatkáig ide kellene telepíteni, hogy addig is, amíg ki nem irtanak, szolgáljuk az ő jólétüket? Ennyire önsorsrontó lennél, kedves ballib elvtársaiddal együtt?

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2016.10.02. 11:31:36

Jobbulást kívánok a rokonok és kitartást.

Galicius 2016.10.02. 11:35:51

Tökmindegy,hogy mi lesz a végeredmény.Ott,ahol a nem egész kétmillió érvényes szavazat a 2/3-ad,ott apróságokkal nem foglalkoznak.Nagyon merem remélni,hogy ennek a tetves,rohadék bandának meg vannak számlálva az órái.

Galicius 2016.10.02. 11:41:19

@Counter: Úgy,ahogy annakidején a Róbert bácsi szegényeket etető konyhàjából a tulaj degeszre szedte magát.Az persze más kérdés,hogy a csalásai,lopásai,átverései miatt közélen végezte.A csuti is azt érdemli.

ednet2023 2016.10.02. 12:06:09

A poszt tartalma tényszerű és igaz. Melyik részével nem értenek egyet a posztolót minősíthetetlen hangnemben bírálók?
Tudjuk mi lesz a népszavazás jelentősége? Nem.
Európai Bíróság megsemmisítheti a 2015.szept.22-i (1300 menekült Mo-ra) EU határozatot? Igen
Ha az Európai Bíróság nem semmisíti meg, akkor EU tagállamként végre kell hajtani a határozatot? Igen
Ha kilépünk az EU-ból akkor is végre kell hajtani? Nem
Ki akarunk lépni? Nem
Gyengül a kvóta-javaslat elfogadásának nemzetközi támogatottsága? Igen
Egyre valószínűbb, hogy nem lesz? Igen
Elképzelhető, hogy az EU romjain üldögélő "Brüsszeli hivatalok" még akkor is a migránsokat fogják osztogatni, ha 10 milliók érkeznek? Nem
Az EU-ban rajtunk kívül minden országban hülyék irányítanak? Nem

A jelenlegi hangulatot ismerve kapok majd egy csomó helyesbítést: naná, hogy mindenhol hülyék irányítanak, persze hogy a milliós migránsáradatot is EU-s országokba szeretné irányítani a "Brüsszeli hivatal", és igen, ki kell lépni az EU-ból.
Hát akkor hajrá. :)

morph on deer 2016.10.02. 12:28:21

Ennyi idiótát..!

Nem a 'migránsokról', de még scak nem is a 'muszlimok ellen' szavazol, bazmeg!

"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

CSAK arról van szó, hogy a "parlament hozzájárulása nélkül" ne "írhassák elő" a "kötelező betelepítését" bizonyos "nem magyar állampolgároknak"!

Tehát arról NINCS szavazás, hogy pl. a kormány kiket "telepíthet be", honnan és miért! Valaki még emlékszik a "több mint száz kopt keresztény család" történetére?
Ki kérdezett meg kit, miről?

Arról sincs, hogy mi van akkor, ha nem "betelepítést" ír elő az únió, hanem csak "meghatározatlan időre szóló" vagy "ideiglenes tartózkodást"?

Akkor mi van, ha a "betelepítés" a parlament hozzájárulásával történik? Na?

Hirtelen rendkívüli módon magyar állampolgárságot kap ötszáz afrikai muszlim atomtudós!
Elvileg lehetséges?
Igen!
Betelepíthetőek akkor kötelezően?
Igen, most szavazod meg!

Miért nem gondolkoztok kicsit?
Nem szabad, vagy csak nem sikerül?

Neo07 2016.10.02. 12:38:21

Most olvasom (kinn van az Index-címlapon): spiler.blog.hu/2016/10/01/kezben_tartani_sajat_jovonket

Nem lehet szabadulni attól a gondolattól, hogy a trianoni katasztrófa legfőbb oka a gyáva kiegyezés lehetett...

A nemzet elkövetett egy hibát, ebből a hibából tanulni kell, és levonni a tanulságokat, következtetéseket. Mihamarabb ki kell lépni egy olyan birodalomból, ha az a nemzetek megszüntetésére, az őslakos népesség felhígítására törekszik, az amerikai olvasztótégely mintájára akarja megkísérelni egy olyan katyvasz létrehozását, amiben garantáltan megsemmisülnek a kisebb nyelvek, kultúrák, nemzetek.

Távlatokban kell gondolkozni, évtizedekben, belegondolni, hogy a jelen lépéseknek mi lehet a hatásuk, pl. 2050 vagy 2080 környékén...

Bell & Sebastian 2016.10.02. 12:51:39

@Neo07: Én is ezt mondom, Trianon II. Erre kellett volna hegyeznie a kígyóbőr cipőjét a hímnős csávónak, akkor nem csapódnak ekkorát.

Európa hiába rágja most a körmét és hazudik, ahogyan a csövön kifér, ez az első rés az erős, libsi váron.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.10.02. 13:17:16

Népszavazol, de mire is?

Ez egy BIANKÓ szavazás. Ez alapján akár betelepítésről is dönthetnek. Ezt kihagyta a Kétfarkú Kutya párt a plakátjai közül, pedig ezért vicc a szavazás. Kár 2018 utánra felhatalmazást adni az új kormánynak a migránsok betelepítésére. Ennek meg pláne.

Plakátokon is:
erkolcstan.blog.hu/2016/09/09/nepszavazol_de_mire_is

Nagyorrú Barbi 2016.10.02. 13:33:15

Azért szavazol érvénytelenül, mert BUNKÓ vagy !

na__most__akkor 2016.10.02. 14:00:23

Wiktor, Viktor, viktor, Ceausescu...

Kill, show, enjoy!

morph on deer 2016.10.02. 14:58:36

@Nagyorrú Barbi:
"Azért szavazol érvénytelenül, mert BUNKÓ vagy!"

Hálistennek te meg nem, mint tudjuk..!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.10.02. 15:10:22

"naná, hogy nem. ... Hogy mégsem fogok nemmel szavazni,..."

És szerinted erre adható magyarázat?

"Már maga a kérdés is értelmetlen jogilag,... " "Jelenleg nincs is napirenden" "Just for fun"

Köszönjük. Veled is csak sűrűbben vagyunk, nem többen.

Egyébként úgy néz ki, hogy végül is csúnyán megbukik az ellenzéki hőzöngés, esélyes, hogy nem éri el a részvételi arány az ún. érvényességhez szükségeset. A tiltakozásunkat megtiltó népszavazási döntés így már akkor sem lenne hatályos, ha valami csoda folytán elérné a többséget az 'igen' oldal. Igaz, hogy parlamenti következménye így nem lesz a népszavazásnak, de azt mégsem mondanám, hogy a népszavazás fölösleges volt, hiszen igazolta, hogy az EU hatalmi szavát várók nagyon nem tudtak elég érdeklődőt találni az ügyükhöz. Pedig itt volt előttük a lehetőség, hogy legalább figyelembe kelljen venni a szavukat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.02. 15:48:34

@Szürreátor:

+1

@főpilóta:

Pontosan ahogy írod. A hülye libbantak meg asszisztálnak ehhez.

@new_boy_on_the_block:

" Takarodjanak haza és ha tényleg olyan okosak és hasznosak mint ahogyan ti állítjátok róluk, akkor építsenek ott Európát. "

Így igaz. De ide jönnek, és ebből is látszik, hogy nem építeni akarnak, hanem beleülni a készbe.

@Neo07:

"Ha marad a jelenlegi helyzet, azaz minden évben jön egyre nagyobb számú bevándorló, továbbá ha megnézzük a szaporodási rátát, akkor bizony nagyon könnyen kijöhet az, hogy ha nem is most, de 10-20 éven belül megfordul az arány, azaz ők lesznek többségben. "

Ha netán leállna a mostani bevándorlási tempó, 50 éven belül akkor is túlszaporodnának bennünket, ui. a mostani migránsok túlnyomó része szaporodóképes korban van, vagyis a fertilis lakosságon belül sokkal nagyobb a részarányuk, mint a teljes lakosságon belül. Következésképpen a természetes szaporulat sokkal nagyobb részét fogják adni annál, mint ami a teljes részarányukból adódna.

Ha meg folytatódik - akár kissé lassulva is - a bevándorlást tempója, és Merkel Bundesschlampe ezt akarja, akkor 20 éven belül bekövetkezhet az iszlám hatalomátvátel.

consul 2016.10.02. 15:56:58

Az nem egészen igaz, hogy a népszavazás ne kötné az EU-t. Nem azért köti, mert lenne ilyen jogszabályi rendelkezés, hanem azért köti, mert minden demokráciában a legfőbb hatalom a népé. A nép döntését nem lehet nem figyelembe venni! Szóval ez egy olyan érdekes jogi helyzet, aminek az eredménye világos kell, hogy legyen, de az odavezető jogi folyamatra eddig nem volt precedens.

Csetepaté márki 2016.10.02. 16:23:47

@István Tamasi: "Tudta?
Hazánkon egy év alatt átvonult kb 4-500 ezer menekült /migráncs/ és egy sem követett el nemi erőszakot. Viszont ennyi idő alatt kb 800 magyar nő ellen követett el erőszakot magyar férfi. "

Kérem szépen, itt a bizonyíték, hogy a magyarok nem tisztelik a nőket és erőszakoskodnak velük ellentétben a muszlimokkal, akiktől tanulhatnánk ezen a téren.
Van kérdés?

midnight coder 2016.10.02. 17:33:20

@Csetepaté márki: Ja. Azért kíváncsi lennék egy olyan statisztikára is, hogy vajon a muszlimoknál mennyire gyakori az erőszak (a családon belüli is természetesen).

midnight coder 2016.10.02. 17:34:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Sokkal gyorsabb mértékben fog folytatódni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.02. 17:38:20

@midnight coder:

Olyan nem lehetséges náluk. Mivel a nő KÖTELES mindenben eleget tenni a férje parancsainak, a kérdésed értelmezhetetlen. Max. olyan van, hogy ha a nő nem teljesíti a kötelességét, akkor a férje megfenyíti, de ez az iszlám jog szerint törvényes és jogos, tehát semmi köze nincs az erőszakhoz.

annamanna 2016.10.02. 18:25:19

@István Tamasi: a menekülttáborokban nagyon gyakori a nemi erőszak, egymás ellen, segítők ellen, gyerekek ellen is; a múltkor épp Szabadkán kaptak el egy kislányt, szerencsére időben megmenekült. index.hu/kulfold/2016/09/27/migrans_szabadka_kislany/

@Kovacs Nocraft Jozsefne: láttam egy iráni videót, ahol a következő történt: házaspár vendégséget rendezett. Ihattak is, a feleség is becsípett, és elég jókedvűen táncolni kezdett a férfiak előtt. Először még csak táncikált vele az egyik pasi, aztán leteperték, megerőszakolták, aztán levágták a fejét (közben az egészet felvették telóra, úgyhogy igen könnyű volt elítélni őket). A videó végén már más filmezett: mind az öt faszit fellógatták lámpavasra az utcán.
Egy másik videóban egy megkötözött nőt vert több férfi kötelekkel, a nő fején zsák volt. Azt nem tudom, hogy családtagok voltak, vagy épp háborús "ellenségek". De annyi hétszentség, hogy nem mindegyik faszi volt a nő férje.

István Tamasi 2016.10.03. 09:45:44

@Bell & Sebastian:
Na mi van agyatlan fitymaszbirka! Érvekre, tényekre nem tudsz másként reagálni csak káromkodással?

István Tamasi 2016.10.03. 09:47:35

@Éhes ló:
Na mi van agyatlan mélymagyar? Érvekre, tényekre nem tudsz válaszolni csak káromkodással és hazugsággal?

István Tamasi 2016.10.03. 09:52:18

@annamanna:
Szerintem teljesen magánügy, hogy valaki közhírré teszi vagy sem hogy hogyan szavazott. Az az ő szavazata, azt csinál vele amit akar. Sőt, mivel nem kap sem pénzt sem száraztésztát sem közmunkát a szavazatáért - mint egyes fideszes településen a szegények - még nem is csalás és nem számít a választási törvény megsértésének.

István Tamasi 2016.10.03. 10:01:03

@new_boy_on_the_block:
Nem hinném, hogy hülyeség lenne a tényeket szembeállítani a maffiapárt közpénzből folytatott gyűlöletkampányával.

István Tamasi 2016.10.03. 10:04:48

@Neo07:
Mikor kezdték el őket buszoztatni? Amikor már világraszóló botrány lett a Keleti előtti tömegnyomor, a Bp-ről gyalog elindult tömeg, a bicskei becsapós vonatoztatás.

István Tamasi 2016.10.03. 10:10:27

@Neo07:
Végre nem tagadod le a tényeket, hogy az 1 % vagy annál kisebb menekültfolyam egyáltalán nem képes megváltoztatni az európai lakosság összetételét.
Abban egyetértünk, hogy a menekültáradat megállításának egyetlen és helyes módja a kiváltó okok megszüntetése. Sajnos erről nem beszél a csúti surmó és csahos kutyái: A háborúk és a mérhetetlen szegénység - ami elől menekülnek - okozói a mi szövetségeseink, sőt legalább két eseteben bennünket is bevontak aktív közreműködőnek.

István Tamasi 2016.10.03. 10:23:25

@főpilóta:
- Az 500 millió egy nagyon régi adata. De még az 500 millióhoz képest sem éri el a 0,5%-ot a menekültek aránya.
- Egyáltalán nem igaz, hogy a bevándorlók, menekültek Európában is fenntartják a magas gyerekszaporulatot. De ha így is lenne akkor az pozitív az európai népesség elöregedése, fogyása szempontjából.
- Az EU külön alapot hoz létre a menekültek ellátására amiből a befogadó országok kapnak, a nem befogadók oda befizetnek. Erős a gyanúm, hogy a maffiaqrmány inkább fog befogadni - pénzért amiből aztán tudnak lopni - mint befizetni olyan közpénzt amit szívesen lopkodnak.
- A migráncsok egy része valóban a nyomor elől menekül, de ilyenek korábban is voltak és lesznek mindig is. Lásd azt a kb félmillió magyart akik Ny.Európába migráltak a jobb élet reményében.
- Igen. a fejlett kapitalista gazdaságok/országok igyekeznek a szegénységet és nyomort exportálni amihez kiváló lehetőséget biztosít a globalizáció.

István Tamasi 2016.10.03. 10:29:15

@annamanna:
Amikor európaiak erőszakolnak meg kisgyereket - pl papok kisfiúkat - akkor is azt mondod hogy az összes európai erőszaktevő?

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2016.10.03. 10:30:22

t. redakció! ez így nem újdonság - bocs Brigi, hogy épp nálad írom, de lepjetek meg - ami csak akkor sikerül, ha legalább egy szerki tag bevallja, hogy igennel szavazott! :)

Éhes ló 2016.10.03. 11:53:35

@István Tamasi: de tudok, csak a magadfajtáknak felelseges, mert olyanok vagytok, mint a pöcegödör alján rohadó halom bűzös fos.
Ráadásul pont ebben a stílusban okádjátok tele a netet és a mádiaszennycsatornákat évtizedek óta.
Ezért is írtam azt, hogy a magadfajta tetves zsidlákokat páros lábbal kellene a negevig elrúgni a sémi tesóitokkal együtt.

főpilóta 2016.10.03. 12:19:12

- Ha az 500 millió régi adat, az neked rosszabb, mert akkor mára már annyi sincs Európa lakossága, tehát még rosszabb a migránsokhoz képesti arányszám.

- Betartják a magas szaporulatot, mert elvetik (bűnnek tartják) az abortuszt. Nem pozitív egy másik faj elszaporodása egy elöregedő kontinensen (országban), mert soha nem fognak asszimilálódni. Párhuzamos társadalom keletkezik és ha többen lesznek, egyszerűen kiirtanak, vagy kiszorítanak.
- Mivel a kormányról gyűlölködve írtál, már látszik, hogy nem tudatlanságból, hanem ellenérdekeltségből írsz valótlan tényeket. Amit az EU ad, az messze nem lesz elég, mert pl. a sokkal magasabb bűnözés miatt a biztonságra sokszoros pénzt kell majd költeni, erre meg az EU nem ad majd (de ez csak egy példa).
- Nyugat -Európába nem lehet migrálni Magyarországról, mert az egész EU a hazánk, nincsenek is határok. Szabad munkavállalás van az EU-ban, ezt bármelyik EU-állampolgár kihasználhatja.

Mindenben valótlanságot írtál és látszik, hogy nem tudatlanságból, hanem lefizetett ügynök vagy, akit a migráns invázió elől majd kimentenek Izraelbe, vagy az USÁ-ba.

annamanna 2016.10.03. 12:19:36

@István Tamasi: Te arra kérdezel rá, amit írtam? Ezt írtam? Ha válaszolni akarsz, akkor arra válaszolj, amit olvastál tőlem; ha másra válaszolsz, azt ne nekem küldd el. Ha valahol ezt olvastad, akkor beszélgess azzal, aki ezt állította, ne velem.

A muzulmán országok nemi viszonyai sokkal durvábbak, mint az európai országoké. Ennek nem a vallás az oka, hanem a történelmük, ui. a Közel-Keleten jöttek létre a föld első (rabszolgatartó) államai, és a társadalmi elnyomás bizony a nemek egymás közti viszonyát is nagyon alaposan átszínezte, átírta, a maga képére formálta.
Nálunk Illyés Gyula írta arról az Egy mondatban, hogy a zsarnokság a nászi ágyra is rátelepszik; a zsarnokság megfertőzi az emberi lelkeket, és az elnyomottak maguk is zsarnokká válnak.
Az európai országok nemisége között is jól megfigyelhető, hogy amilyen országokban durvább volt a történelem, ott a nemiség is elnyomóbb.
Például az orosz társadalomban sokkal több nő prostituálódik, mint Nyugaton; az olasz családmodell hagyományosan patriarchális, a római birodalom máig ható örökségeként; a cigányok nemi durvasága is közismert, és Indiában sokkal hamarabb, több ezer évvel hamarabb volt állam, elnyomás, kasztrendszer, társadalmi egyenlőtlenség, jogfosztottság, mint Európában. Amerikában a néger nők 70%-a egyedülálló szülő; az évszázados rabszolgaság beleivódott a zsigerekbe, a nemzedékek átadják egymásnak az instabil lelkiállapotot, akkor is, ha a kiváltó ok már rég megszűnt.

József Attila ezt írta:

Ős patkány terjeszt kórt miköztünk,
a meg nem gondolt gondolat
magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/ospatkan.htm

De valójában nem a gondolkodás hiányáról írt, hanem az elnyomásról.

Az elnyomás csapatban károg,
élő szívre mint dögre száll -
s a földgolyón nyomor szivárog,
mint hülyék orcáján a nyál.

Az elnyomás az az ős patkány, ami megbetegít, ami megfertőzi a lelkeket, eltorzítja az emberi arcot, hogy ne lehessen benne felismerni benne az Isten képmására való teremtettséget.

annamanna 2016.10.03. 12:59:13

@István Tamasi: Szerintem meg nagyon is furcsa, hogy egy titkos szavazás során tömegek érzik kötelességüknek, hogy lefényképezzék, nyilvánosan mutogassák a szavazólapjukat. Kinek és miért kell bizonyítania, hogyan szavazott? Az ő döntése, csak saját magára tartozik, legalábbis ez a lefektetett alapelv. Ha ezt az emberek tömegei saját maguk átlépik, akkor magát az alapelvet lépik át. Vagy nincs szükségük az alapelvre, vagy úgy érzik, hogy az alapelv már úgyse működik.

Ez hasonló ahhoz, hogy a katolikus egyházban az a szabály, hogy csak egyetlen házasságkötés érvényes, többször nem lehet házasodni. Ezen az alapelven egyre nagyobb tömegek léptek át; egészen addig, amíg jött Bergoglio, aki azt mondta, mivel úgyse veszik komolyan az emberek a szabályt, nincs is rá szükség, töröljük el. Csakhogy ezt a szabályt Jézus hozta; Bergoglio, mint megszavazott főpap, Jézuson lép át, ha átlép a szabályon. Tehát Bergoglio nem rendelődik alá a "Főnöknek", Jézusnak; ha átlép a szabályon, nem tartja "Főnöknek", az egyház fejének Jézust. És ez sokkal fontosabb, mint az a blabla, hogy mi korszerű vagy nem korszerű.

István Tamasi 2016.10.03. 19:50:27

@Éhes ló: Ez a válasz az ami egy agyatlan mélymagyartól "fussa".

István Tamasi 2016.10.03. 19:53:49

@annamanna:
Igencsak cirkalmasra sikeredett szöveggel sikerült nem válaszolni és megkerülni a kérdésem.

István Tamasi 2016.10.03. 20:04:48

@annamanna:
Még egyszer: A szavazata a szavazóé és azt csinál vele amit akar - hacsak nem száraztésztáért, közmunka lehetőségért szavazott úgy ahogy szavazott - és ha akarja titokban tartja, ha akarja utólag, a szavazás befejezése után közzéteszi. Igen, tömegek érezték MOST fontosnak, hogy a szavazólapjukból gyártott mémekkel is kifejezzék véleményüket a hazug, sunyi kérdésről. Egyébként pedig a fitymaszmaffia uralma alatt semmilyen demokratikus, korrekt, civilizált alapelv nem működik.
A katolikus egyház szabályához /noha annak az égvilágon semmi köze nincs a fent említett mémekhez/: Ismerek olyan házast akinek az első házasságát úgy annulálta az egyház hogy két gyerek született belőle és így ismét egyházi házasságot köthetett, tehát az egyház magasról szart a jézusi tanokra.

Éhes ló 2016.10.03. 20:05:06

@István Tamasi: többre is futná, csak a magadfajtáknak felesleges, mert olyanok vagytok, mint a pöcegödör alján rohadó halom bűzös fos és hát persze mosdó=törölköző.

Ráadásul pont ebben a stílusban okádjátok tele a netet és a mádiaszennycsatornákat évtizedek óta mesüge, ezért hiába mélymagyarozol, leszarom veled és a magadfajta tetves zsidlákkal együtt.
Ezért is írtam azt, hogy a magadfajta tetves zsidlákokat páros lábbal kellene a negevig elrúgni a sémi tesóitokkal együtt.

Bell & Sebastian 2016.10.03. 20:13:01

@István Tamasi: :) Ez legalább kreatív. Halljuk, mi a kérés, ha már kidörzsöltél a lámpásból.

István Tamasi 2016.10.03. 20:24:01

@Bell & Sebastian:
- Én nem kérek tőled semmit talán csak annyit, hogy drasztikus káromkodások között legalább valami hozzászólást is tehetnél a témához.
- Dörzsöljön ki téged a víziló f@sza, de nem én.

István Tamasi 2016.10.03. 20:25:50

@Éhes ló:
Régóta tudom, hogy a hozzád hasonló agyatlan mélymagyarok azonnal drasztikus káromkodásba fognak amikor szembesítenek benneteket tényekkel, más válaszotok nincs a tényekre.

Éhes ló 2016.10.03. 20:50:53

@István Tamasi: hazudsz mesüge.
Azt is bunkó módon.
Senki vagy, sorstalan, hazátlan.

annamanna 2016.10.03. 21:25:18

@István Tamasi: Mintha egy sükettel beszélnék, úgyhogy megint újra, hátha valami átjut:

Te arra kérdezel rá, amit írtam? Ezt írtam? Ha válaszolni akarsz, akkor arra válaszolj, amit olvastál tőlem; ha másra válaszolsz, azt ne nekem küldd el. Ha valahol ezt olvastad, akkor beszélgess azzal, aki ezt állította, ne velem.

A muzulmán országok nemi viszonyai sokkal durvábbak, mint az európai országoké. Ennek nem a vallás az oka, hanem a történelmük, ui. a Közel-Keleten jöttek létre a föld első (rabszolgatartó) államai, és a társadalmi elnyomás bizony a nemek egymás közti viszonyát is nagyon alaposan átszínezte, átírta, a maga képére formálta.
Nálunk Illyés Gyula írta arról az Egy mondatban, hogy a zsarnokság a nászi ágyra is rátelepszik; a zsarnokság megfertőzi az emberi lelkeket, és az elnyomottak maguk is zsarnokká válnak.
Az európai országok nemisége között is jól megfigyelhető, hogy amilyen országokban durvább volt a történelem, ott a nemiség is elnyomóbb.
Például az orosz társadalomban sokkal több nő prostituálódik, mint Nyugaton; az olasz családmodell hagyományosan patriarchális, a római birodalom máig ható örökségeként; a cigányok nemi durvasága is közismert, és Indiában sokkal hamarabb, több ezer évvel hamarabb volt állam, elnyomás, kasztrendszer, társadalmi egyenlőtlenség, jogfosztottság, mint Európában. Amerikában a néger nők 70%-a egyedülálló szülő; az évszázados rabszolgaság beleivódott a zsigerekbe, a nemzedékek átadják egymásnak az instabil lelkiállapotot, akkor is, ha a kiváltó ok már rég megszűnt.

József Attila ezt írta:

Ős patkány terjeszt kórt miköztünk,
a meg nem gondolt gondolat
magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/ospatkan.htm

De valójában nem a gondolkodás hiányáról írt, hanem az elnyomásról.

Az elnyomás csapatban károg,
élő szívre mint dögre száll -
s a földgolyón nyomor szivárog,
mint hülyék orcáján a nyál.

Az elnyomás az az ős patkány, ami megbetegít, ami megfertőzi a lelkeket, eltorzítja az emberi arcot, hogy ne lehessen benne felismerni benne az Isten képmására való teremtettséget.

....

Szerintem meg nagyon is furcsa, hogy egy titkos szavazás során tömegek érzik kötelességüknek, hogy lefényképezzék, nyilvánosan mutogassák a szavazólapjukat. Kinek és miért kell bizonyítania, hogyan szavazott? Az ő döntése, csak saját magára tartozik, legalábbis ez a lefektetett alapelv. Ha ezt az emberek tömegei saját maguk átlépik, akkor magát az alapelvet lépik át. Vagy nincs szükségük az alapelvre, vagy úgy érzik, hogy az alapelv már úgyse működik.

Ez hasonló ahhoz, hogy a katolikus egyházban az a szabály, hogy csak egyetlen házasságkötés érvényes, többször nem lehet házasodni. Ezen az alapelven egyre nagyobb tömegek léptek át; egészen addig, amíg jött Bergoglio, aki azt mondta, mivel úgyse veszik komolyan az emberek a szabályt, nincs is rá szükség, töröljük el. Csakhogy ezt a szabályt Jézus hozta; Bergoglio, mint megszavazott főpap, Jézuson lép át, ha átlép a szabályon. Tehát Bergoglio nem rendelődik alá a "Főnöknek", Jézusnak; ha átlép a szabályon, nem tartja "Főnöknek", az egyház fejének Jézust. És ez sokkal fontosabb, mint az a blabla, hogy mi korszerű vagy nem korszerű.

Bell & Sebastian 2016.10.03. 21:43:55

@István Tamasi: Akkor hasonló jókat kívánok neked, mint Éhes Ló.

István Tamasi 2016.10.03. 22:17:48

@annamanna:
Azt kérdeztem, hogy ugyanúgy ajvékoltál akkor is amikor az európai papok pedofil ügyei voltak napirenden vagy amikor európai férfiak tartottak szexrabszolgaságban fiatal lányokat, ráadásul ez utóbbiak között magyar is volt?

annamanna 2016.10.03. 23:16:59

@István Tamasi: El sem tudod képzelni, mennyit szövegeltem a pedofília és a homoszexualitás kapcsolatáról, úgyhogy ajvékoltam, igen, ezerrel, ha tudni akarod.

A másik esetben cigány prostimaffiákra gondolsz? Arról is beszélgettünk itt.
Ezt nem láttam, de te biztos megnézted: www.port.hu/viktoria_-_a_zurichi_expressz_viktoria:_a_tale_of_grace_and_greed/pls/w/films.film_page?i_film_id=153585

Viszont erről terelsz: a menekülttáborokban nagyon gyakori a nemi erőszak, egymás ellen, segítők ellen, gyerekek ellen is; a múltkor épp Szabadkán kaptak el egy kislányt, szerencsére időben megmenekült. index.hu/kulfold/2016/09/27/migrans_szabadka_kislany/

Láttam egy iráni videót, ahol a következő történt: házaspár vendégséget rendezett. Ihattak is, a feleség is becsípett, és elég jókedvűen táncolni kezdett a férfiak előtt. Először még csak táncikált vele az egyik pasi, aztán leteperték, megerőszakolták, aztán levágták a fejét (közben az egészet felvették telóra, úgyhogy igen könnyű volt elítélni őket). A videó végén már más filmezett: mind az öt faszit fellógatták lámpavasra az utcán.
Egy másik videóban egy megkötözött nőt vert több férfi kötelekkel, a nő fején zsák volt. Azt nem tudom, hogy családtagok voltak, vagy épp háborús "ellenségek". De annyi hétszentség, hogy nem mindegyik faszi volt a nő férje.

Ezt a cikket több éve olvastam, ebből már akkor nyilvánvaló volt számomra, hogy a korábban idetelepült arabokat is sürgősen ki kell verni Európából, nemhogy még többet ideengedni: www.flagmagazin.hu/nagyvilag/antidogma-sved-nok-avagy-a-feminizmus-jarulekos-vesztesegei

István Tamasi 2016.10.04. 15:05:21

@annamanna:
Én arra akartam utalni, hogy
1. nemi erőszak, pedofília és minden más bűnözés ugyanúgy előfordul európaiaknál mint más nációknál,
2. azért mert előfordulnak bűncselekmények nem lehet, nem szabad általánosítani egyetlen nációra sem.
Azért mert előfordul erőszak, pedofília európaiaknál nem lehet azt mondani, hogy minden európai pedofil, erőszaktevő és ugyanez igaz más nemzetekre is.

István Tamasi 2016.10.04. 15:06:39

@Bell & Sebastian:
Akkor költözz éhes lóhoz és dörgölgessétek egymásba a f@szotokat.

Bell & Sebastian 2016.10.04. 15:49:22

@István Tamasi: De furcsa a családod eredetmítosza, most hallom először, hogy ez működik.

István Tamasi 2016.10.04. 19:07:16

@Bell & Sebastian:
Ami nálam mítosz /kitaláció/ az nálad valóság.

annamanna 2016.10.05. 00:47:29

@István Tamasi: Pedig pont az a lényeg, hogy egyáltalán nem ugyanúgy fordul elő az egyes nációkban, népcsoportokban a szexuális (és egyéb) bűnözés. Minél erősebb/tartósabb elnyomást él át egy népcsoport, az annál inkább eltorzítja a nemi viszonyokat, annál gyakoribbá válik az erőszakos, ill aberrált, perverz szexuális kapcsolat, prostitúció stb.
Például Mezopotámiában és Kánaánban ókori irodalmi feljegyzések (Gilgames eposz és a Genezis könyve) szerint már több mint négyezer évvel ezelőtt is megszokott volt a prostitúció, a sztorikban szerepel prostituált. (Érdekesség, hogy a kánaánita prostitáltakat pontosan onnan lehetett felismerni, hogy lefátyolozták magukat, tehát eltakarták a testüket. Aki eltakarta, lefátyolozta magát, ezzel azt jelezte, hogy szajha! Ezt nem árt tudni, amikor ma a muszlimok a burkinit népszerűsítik Európában!) A közel-keleti sokistenhívő vallások ismerték a templomi prostitúció intézményét is, tehát a kurvák egy része vallási alkalmazott volt.
A szajhaság intézménye nyilvánvalóan csak ott alakulhatott ki, ahol árutermelés, kereskedelem, pénzgazdálkodás volt, mert csak ott válhatott a szex árucikké. Ez tette lehetővé azt is, hogy felnőtt nők párkapcsolat nélkül éljenek, önállóan pénzt keressenek (ahol nem volt pénz, ott nem lett volna mit keresni). A kurvákon kívül az egyedülálló nők szolgálók is lehettek gazdag családoknál, ez is legalább 4000 éves szokás a Közel-Keleten. Elég nyilvánvaló, hogy a szingli életmód szexuális visszaélésekhez vezet, a szolgálólány minimum az uraság ágyasává válik (az Odüsszeia "csak" 3000 éves sztori, abban is meghágják a szolgálólányokat Pénelopé kérői, ez "természetadta" "joga" volt az uraknak).
Az ókori államokban ezen kívül elterjedt volt a többnejűség, a szexrabszolga (ágyas, háremhölgy), a homoszexualitás és a pedofília is (pl római császárok orgiái).

Azokon a területeken, ahol nem voltak államok, hanem "primitív", "elmaradott" törzsek éltek (pl türk vagy germán törzsek), ott egyrészt nem volt elnyomás, másrészt a társadalmi szerveződésnek abszolút alapegysége volt a család, családon kívüli, egyedülálló nők és férfiak nem léteztek, sem prostitúcióra, sem a többi, fent említett aberrációra nem volt sem igény, sem lehetőség.

A germán törzsek viszonylag későn szerveződtek állammá, akkor sem nagy birodalommá, hanem viszonylag gyönge, kicsi államocskákká (Németországot csak a 19. sz-ban egyesítette Bismarck). Erős társadalmi elnyomás híján a nők is viszonylag egyenjogúak maradtak; és ahol a nemi viszonyok egyensúlyban vannak, ott nem terjed el a perverzió.
A skandináv, német férfiak nem "macsók". A nyugat-európai nők nem a 20. sz-ban verekedték ki maguknak a "feminista" egyenjogúságot; kedvenc példám Luther felesége, aki 500 éve élt; a nő még csak véletlenül sem rendelődött alá Luthernek. Bibliát csak akkor olvasott, ha a férje fizetett érte, mert teljesen értelmetlen tevékenységnek tartotta. Helyette panziót vezetett, sört főzött, szekerezett, konyhakertet művelt, és mellesleg felnevelt 16 gyereket (6 sajátot + 10 elhalt rokonoktól "örökölt" csemetét). Tehát a német nők 500 éve is más úton jártak, mint a keletiek (az utóbbiak legfőbb életfeladata az volt, hogy kényeztessék a férfiakat, és abszolút alárendelődjenek az "uraiknak").
A nőideál egy társadalomban annak megfelelően alakul, hogy mekkora benne általában az elnyomás. Minél erősebb a zsarnokság, egy nőtől annál inkább megkövetelik az enervált, akarat nélküli, rabszolgai behódolást, és annál több erőszakot kell eltűrnie. A nőkkel szembeni erőszaktól pedig már csak egy lépés a gyerekek elleni erőszak és így tovább.

A tragédia az, hogy ahol a torz nemi viszonyok meggyökereznek, ott a társadalmi elnyomás megszűnésével sem fognak visszarendeződni egyenjogúvá. Az olasz, orosz, arab, perzsa, cigány, zsidó, afroamerikai stb közösségek nemi viszonyai sokkal elnyomóbbak, durvábbak, torzultabbak maradnak akkor is, ha a legszabadabb liberális demokrácia veszi őket körül. A szabadságot ők szabadosságnak fordítják. A Hair-ben pl Bukowsky, a katolikus lengyel bevándorlók fia nem is tudja értelmezni azt a helyzetet, hogy a new yorki kommuna csajának fogalma sincs róla, ki ejtette teherbe. Lafayette-nek (az egyik valószínű apának) esze ágában sincs hazamenni a gyereke anyjához.
Már csak ebből a filmből is nyilvánvaló, hogy óriási különbség van különböző népcsoportok nemi kultúrája között. Az egyáltalán NEM UGYANOLYAN.

István Tamasi 2016.10.05. 10:05:48

@annamanna:
- Az én szememben az is prostituált aki érdekből házasodik illetve létesít kapcsolatot.
- Hosszú értekezése nem cáfolja, hanem megerősíti azt, hogy a nemi erőszak nem faj- illetve rassz specifikus azaz minden nemzetnél, nációnál előfordul. A magyar kriminológiában is számtalan és a legváltozatosabb formában előfordul és mégsem mondjuk, hogy a magyar ember mindegyike alapból erőszaktevő. Ezért még egyszer: alapvetően hibás az ha egy bizonyos népet, nemzetet, fajt, nációt ám blokk egyöntetűen megbélyegez azzal, hogy ők mind erőszaktevők.

annamanna 2016.10.06. 02:47:45

@István Tamasi: "Hosszú értekezése nem cáfolja, hanem megerősíti azt, hogy a nemi erőszak nem faj- illetve rassz specifikus azaz minden nemzetnél, nációnál előfordul."

"alapvetően hibás az ha egy bizonyos népet, nemzetet, fajt, nációt ám blokk egyöntetűen megbélyegez azzal, hogy ők mind erőszaktevők."

Te magadtól vagy ennyire buta, vagy valaki segít?
Faj? meg rassz? specifikus? Fajt megbélyegez? Ki és hol beszélt eddig fajokról meg rasszokról? Rajtad kívül?
Ez ugye tőled származó idézet?

"Naná, könnyű volt a hülyét játszanom. Kényelmes, ártalmatlan, a hülyék az emberiség színe-java, ők olajozzák a világ gépezetét, nélkülük semmi sem történne. Örvendek, hogy hülye vagyok, büszke vagyok rá, hogy hülye vagyok! A leghülyébb náci. Az utolsó náci."

István Tamasi 2016.10.06. 10:25:59

@annamanna:
A faj, rassz, nép, náció, nemzet szavakat mint szinonímákat azért soroltam, hogy szabadon választhass belőlük. A megbélyegzés ott van különösen a 3-i és burkoltabban az 5-i bejegyzésedben.
Az idézet nem tőlem származik, utálom a nácikat.

annamanna 2016.10.06. 13:14:48

@István Tamasi: Ezek a szavak nem szinonímák.
Idézd a megbélyegzést.
Ha nem tőled származik az idézet, akkor csak rólad szól.

István Tamasi 2016.10.06. 15:02:33

@annamanna:
Idézetnek ott van a te saját 3-i beírásod.
Amit 6-án idéztél az saját magadról szól.
A szexuális szélsőségről: Magyarországon megtörtént eset amikor a huszonegynéhány éves tettesnek 5 áldozata volt és a hatodik jelentette fel akinek sikerült megmenekülnie. A magyar - nem migráncs, nem nemzetiségi, nem roma - tettes egyszerre volt nekrofil, pedofil és leszbikus /rakd össze/. Ennek ellenére mégsem mondható, hogy a magyarok mindnyájan nekrofilok, pedofilok, saját nemükhöz vonzódók és ugyanígy nem lehet hasonlóan minősíteni egyetlen más népet vagy nemzetet vagy rasszt vagy nációt azért mert soraikban előfordul erőszakos eset.

annamanna 2016.10.07. 02:37:27

@István Tamasi: Idézd konkrétan, mire gondolsz?
Mi az, hogy saját magamról szól?
Képes vagy értelmesen válaszolni, vagy ez túl nehéz kérés?
A szexuális szélsőségről: egyetlen ex has példát idézel, bármiféle forrás nélkül. Ez így gyagya.
Az általános nemi elnyomással, tömeges nemi erőszakkal, tömeggyilkossággal, háborúval, kínzással szemben felhozol egyetlen bűncselekményt.
A te álláspontod a hülyék magabiztossága. index.hu/tudomany/til/2015/10/13/miert_hiszik_azt_a_hulyek_hogy_ok_okosak/

István Tamasi 2016.10.08. 05:36:03

@annamanna:
Olvasd vissza a saját okt. 3-i bejegyzésed.

annamanna 2016.10.08. 15:58:43

@István Tamasi: Nem tudom, mire gondolsz, idézd. Már kértelek rá. Idézd. Ismered ennek a szónak a jelentését?
Ha nem, akkor segítek: "Pontosan megismétel egy mástól származó vagy korábban elhangzott szöveget vagy szövegrészt, szót gyakran hivatkozásul, igazolásul.
A szónok a híres költő szavait idézi a beszédében. A bíró a nyomozás jegyzőkönyvéből idéz."
wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Id%C3%A9z

István Tamasi 2016.10.09. 17:10:19

@annamanna: Unalmas vagy a rögeszméddel.

annamanna 2016.10.09. 17:20:10

@István Tamasi: Nem tudom, mire gondolsz, idézd. Már kértelek rá. Idézd. Ismered ennek a szónak a jelentését?
Ha nem, akkor segítek: "Pontosan megismétel egy mástól származó vagy korábban elhangzott szöveget vagy szövegrészt, szót gyakran hivatkozásul, igazolásul.
A szónok a híres költő szavait idézi a beszédében. A bíró a nyomozás jegyzőkönyvéből idéz."
wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Id%C3%A9z

István Tamasi 2016.10.09. 17:29:09

@annamanna:
Unalmas vagy. Egyszer már mondtam, hogy olvasd vissza a saját okt.3-i beírásodat. Az az idézet.

annamanna 2016.10.09. 17:32:01

@István Tamasi: Nem tudom, mire gondolsz, idézd. Már kértelek rá. Idézd. Ismered ennek a szónak a jelentését?
Ha nem, akkor segítek: "Pontosan megismétel egy mástól származó vagy korábban elhangzott szöveget vagy szövegrészt, szót gyakran hivatkozásul, igazolásul.
A szónok a híres költő szavait idézi a beszédében. A bíró a nyomozás jegyzőkönyvéből idéz."
wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Id%C3%A9z

István Tamasi 2016.10.09. 17:48:32

@annamanna: 0 vagy, ha nem érted amit írtam.

annamanna 2016.10.09. 23:04:02

@István Tamasi: Nem tudom, mire gondolsz, idézd. Már kértelek rá. Idézd. Ismered ennek a szónak a jelentését?
Ha nem, akkor segítek: "Pontosan megismétel egy mástól származó vagy korábban elhangzott szöveget vagy szövegrészt, szót gyakran hivatkozásul, igazolásul.
A szónok a híres költő szavait idézi a beszédében. A bíró a nyomozás jegyzőkönyvéből idéz."
wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Id%C3%A9z

annamanna 2016.10.10. 04:13:20

@István Tamasi: "Az indiai legfelső bíróság engedélyezte a válást egy férfi számára, "kegyetlenkedésre" hivatkozva, miután felesége nem volt hajlandó együtt élni az anyósával. Ezzel a bíróság gyakorlatilag azt mondta ki, hogy egy férjezett nőnek muszáj a férje családjánál laknia.
Az ítélet indoklásában India egyik legbefolyásosabb bírája, Anil R Dave arról beszélt, hogy a nő vágya, hogy elhagyja a férj szüleinek házát "nyugati gondolatokból" merítkezett és megsértette a tradicionális hindu értékeket.
A bíróság szerint rendes körülmények között a házasság után a nő helye a férj családja mellett van. A bíróság egyben elítélte a nő öngyilkossági kísérletét, mondván, hogy az arra volt kísérlet, hogy kínozza vele a férjét és a rokonokat.

A bíróság szerint a nőnek az az állítása, hogy a férje megcsalta, csak kitaláció volt, öngyilkossági kísérlete pedig manipulációs kísérlet. Az ítélet részletesen foglalkozott azzal is, milyen elképesztő stressznek tette volna ki az öngyilkossággal a férjét, akinek a karrierjére is rámehetett volna ezt.
Arra egyébként nincs jogi előírás, hogy a férfinak muszáj a szüleivel maradnia, szóval ha úgy dönt, akkor elköltözhet feleségével otthonról. Ugyanakkor úgy fest, hogy a bírósági gyakorlat szerint ebbe a feleség már nem szólhat bele.
Jogvédők szerint a döntés több millió nőnek árthat az országban, akik boldogtalan, esetleg bántalmazó kapcsolatban élnek, és mostantól még kiszolgáltatottabbak lehetnek.
Indiában a válás a mai napig komoly társadalmi stigma: az elvált nőket gazdasági intézkedések is sújtják és szűkebbek a jogi lehetőségeik is: válás után csak a létfenntartásra elég összeget kapnak, semmi más nem jár nekik a közös vagyonból.
Az országban ráadásul még mindig gyakoriak a családok által erőltetett, villámgyorsan megkötött házasságok, melyekben a nők gyakorlatilag rabszolgasorba kerülve kell leéljék utána életüket. Nem ritka, hogy a munkavállalástól is eltiltják őket és inkább otthon kell segíteniük a férj szüleinek háztartásában. Az elhagyatottabb, városokon kívüli területeken még olyan szabályok is élnek, hogy nők nem mehetnek ki sötétedés után vagy nem viselhetnek nyugatias ruhadarabokat."
444.hu/2016/10/09/ongyilkossaggal-is-menekult-volna-anyosa-haztartasabol-az-indiai-no-a-birosag-erre-ellene-itelt

"NYUGATI GONDOLATOKBÓL" merítkezett, tehát az indiai legfelsőbb bíróság szerint nyugaton teljesen MÁS a nők helyzete és általában a nemiség, mint Indiában, vagyis NEM UGYANOLYAN! - mint szerinted! A nők elnyomása, bántalmazása ezekben az országokban RENDSZERSZERŰ, A LEGFELSŐBB BÍRÓSÁG IS TÁMOGATJA. A nők elnyomásából pedig következik a GYEREKEK elnyomása, Indiában nagyon gyakori a gyerekmunka, amiből fű alatt nyugatiak is élősködnek, például a Middleton-klán is indiai gyerekmunkások zsírján gazdagodott meg.

A következő hír Nagy-Britanniába "menekült" pakisztániakról szól:

"a Rotherham városában történt, évek óta tartó bűncselekmények zöme a város pakisztáni közösséghez kötődik, a város vezetése pedig a hozzá érkező bejelentésekre nem cselekedett.
Gyermekek ellen tömegesen elkövetett szexuális bűncselekményeket tárt fel egy kedden nyilvánosságra került szakértői jelentés Angliában. Az észak-angliai Rotherham nagyváros tanácsának megbízásából elkészített feltáró jelentésből kitűnik, hogy a vizsgált - 1997-től 2013-ig terjedő - időszakban legalább 1400 gyermeket ért nem egyszer brutális szexuális bántalmazás.

(...) senki nem tudja, hogy pontosan hány gyermek ellen követtek el ilyen bűncselekményeket Rotherhamben és környékén az elmúlt másfél évtizedben. A (...) vizsgálati jelentést összeállító stáb "óvatos becslése" szerint legalább 1400 gyermekkorú sértettről lehet szó.

A jelentésben úgy fogalmaznak, "nehéz szavakkal leírni" a gyermekek által elszenvedett bántalmazások brutalitását. Előfordult, hogy 11 éves vagy még fiatalabb kislányokat csoportosan erőszakoltak meg felnőtt férfiak. Más esetekben benzinnel locsoltak le gyermekeket és felgyújtással fenyegették őket. Sok gyermeket lőfegyverrel kényszerítettek arra, hogy társaik brutális megerőszakolását végignézzék, és azzal fenyegették meg őket, hogy velük is ez történik, ha bárkinek elmondják, amit láttak - áll a vizsgálati jelentésben.

A városi tanácshoz és a rendőrséghez érkeztek bejelentések a bűncselekmény-sorozatról, de az illetékesek vagy alábecsülték a helyzet súlyosságát, vagy azért nem léptek, mert attól tartottak, hogy rájuk sütik a rasszizmus bélyegét - áll a jelentésben. A bűncselekmények zöme ugyanis a város pakisztáni közösségében történt, és az elkövetőket az áldozatok nagy többsége "ázsiaiként" írta le. Öt embert már 2010-ben börtönbüntetésre ítéltek gyermekkorú lányok elleni szexuális bűncselekményekért, de a tanulmány szerint a bűncselekmény-sorozat gyakorlatilag a mai napig folytatódik."
hvg.hu/vilag/20140826_1400_gyereket_erhetett_szexualis_eroszak

és: 444.hu/2014/09/10/igy-hunyt-szemet-16-evig-egy-angol-kisvaros-1400-ott-elo-kamasz-megeroszakolasa-felett/

István Tamasi 2016.10.10. 09:46:59

@annamanna:
Nem akartam már folytatni a hiábavaló "de igen - de nem" társalgást, de India az más.
Hályogkovács módján olyan témához nyúlsz amihez nem értesz és csak a felszínét kapirgálod. India az egyik legősibb társadalom, mélyebb hagyományai vannak mint az európainak. Többször jártam Indiában /nem turistaként/ és sok /iskolázott, világot járt, művelt/ indaival beszélgettem a társadalmi szokásaikról amik sokkal komplexebbek, összetettebbek az európaiaknál. Persze számos elemében igencsak eltérnek a szokásaik az európaiaktól és azt is tudom, hogy egy európai számára meghökkentőek, de komoly oka van, hogy az európaitól eltérő szokások 4-5 éve fennmaradtak és élnek a mai napig. Az is igaz, hogy ott sem állt meg az élet, a társadalmi szokásaik nekik is változnak az európai behatásra.
Más: Európában sem mindig a mai szokások voltak. Évszázadokig élt az első éjszaka joga. Kevéssé ismert, hogy a viktoriánus Angliában gyakori volt, hogy az apa vette el a lánya szüzességét a házasság előtt.
A női egyenjogúság Európában sem túl régen teljesedett ki, még a XIX. sőt a XX. század elején is komoly hiányosságok voltak ezen a téren és vannak még ma is. Nem kell messzire menni, elég néhány magyar "honatya" közismerté vált beszólására, megnyilvánulására utalnom.

annamanna 2016.10.11. 04:00:56

@István Tamasi: Álmodban: index.hu/tudomany/til/2016/06/24/az_elso_ejszaka_joga_sosem_letezett/
Ahogy elnézem, lövésed sincs arról, miről beszélsz. Balliberálisnak állítod be magad, és véded az indiai kasztrendszert. Följebb leírtam, hogyan éltek a német nők 500 évvel ezelőtt; legalábbis Katharina von Bora, aki kora asszonya volt, és valószínűleg nem ment szembe a korszellemmel. Nem volt szüksége a 20. sz-i feminizmusra, mert tökéletesen egyenrangú volt a férjével, sőt valószínűleg jóval több pénzt termelt ki, mint a férfi, nagyobb volt a gazdasági teljesítőképessége. Sört főzött, szekerezett, panziót vezetett, 16 gyereket nevelt fel és fütyült a Bibliára. Nem volt hajlandó olvasni, miközben Luther felesége volt. Esze ágában sem volt alázatoskodva alárendelődni.
De emiatt nem hurcolták semmiféle bíróságra, 500 éve sem lett ebből semmi baja, nemhogy most lenne; a fenti - kortárs - indiai nőnek nem is az a bűne, hogy nem hódol be a férjének, hanem hogy nem akar az anyósával élni, és bánatában inkább öngyilkos próbált lenni.
500 éve Katharina lefalcolt az apácazárdából, aztán kvázi saját maga kérte meg Luther kezét, kijelentette, hogy ő biza a doktor úr felesége akar lenni - és Luther el is vette.
Ezt a fenti nőt meg gyerekkorában kényszerítették hozzá egy hapsihoz, semmiféle önálló döntési, beleszólási joga sem lehet a saját életéhez, és ha öngyilkosságba akar menekülni, akkor is ő a bűnös.
És ezt a szisztémát te véded.... nyilván azzal együtt, hogy Indiában rengeteg nőt megöltek és elégettek a férjével együtt, mert minek maradjon özvegyen, inkább dögöljön meg.
Petőfitől a Helység kalapácsa bepillantást nyújt a 19. sz. első felének falusi viszonyaiba. Ott van a Szemérmetes Erzsók, a maga 55 éves bájaival. Egyedülálló kocsmárosnő, tehát szingli nő, és kocsmatulajdonos. Ráadásul iszik, mint a kefekötő. Aztán feltűnik az Amazontermészetű Márta, aki jól elveri hites urát.
Vagy említsük meg Pénelopét, aki 3000 évvel ezelőtt 20 éven keresztül egymaga irányította Ithakát, egyedül vezette a gazdaságot, egyedül felnevelte a gyereket stb. Képes volt rá. Az Odüsszeia egyébként is tele van erős női alakokkal, pl Kirké varázslónővel.
Ezeknek a női figuráknak nem az az egyetlen gondolatuk, hogy mikor jön a zuruk, hogy jól megbassza őket.
Te meg ilyeneket írtál le a nőkkel kapcsolatban: első éjszaka joga, apa vette el a lánya szüzességét. Semmi más nem jut eszedbe a nőkről, csak hogy meg lehet őket baszni. És nyilván a nőnek az életben semmi más gondja és dolga sincs, minthogy az éjszakai műsorra készüljön. Nőtéma = baszás téma. www.youtube.com/watch?v=Mb49az8NyNI
Te aztán nem sokat gondolkozol a nő és a férfi viszonyán, társadalmi helyzetén. Valamit hallasz, valamit megjegyzel, azt tovább adod, de nem gondolod át, mert valószínűleg nem is érdekel. Ezért aztán nem is kapisgálod, hogy "a néhány magyar "honatya" (akik Kövér László és Kövér László) közismerté vált beszólása" mentalitásában semmiben sem különbözik a tiédtől, mert őt is csak a nők méhe érdekli.

A muszlim világban egy nő maximum megbízásából cselekedhet, tehát a szexuális kapcsolat biztosít számára lehetőségeket. Ezért aztán Bahreinben Orbán Ráhelről lazán előadták, hogy az apja felesége.

Az európai nőképről ld a fenti példákat, de említésre méltó még I. Erzsébet, aki helyrehozott mindent, amit a szexfüggő apja tönkretett az országban; vagy még inkább Jeanne d'Arc, akit a francia férfiak hajlandóak voltak elfogadni hadvezérnek, és követni őt a harcba. Egyszerűen hajlandóak voltak arra, hogy kövessék és alárendeljék magukat neki, a sötét középkor mélyén, ez pedig azt jelzi, hogy a sötét középkor mélyén az európai nők egyáltalán nem voltak olyan elnyomottak, jogfosztottak, megvetettek, amint azt te szeretnéd tudni.
A germán népmesék tele vannak küzdőképes csajokkal, akik nem csak állnak, mint a f*sz, és várják bávatagon, hogy valaki kimentse őket. Az Ázsiából idevándorolt magyarok népmeséiben sokkal passzívabbak a lányok, nincs is egyéb szerepük, minthogy ki kell őket szabadítani.

Ennek oka nem a vallás és nem is a "faj" vagy rassz, mint azt gondolod, hanem a történelem - Európa múltjában összességében kevesebb volt az elnyomás, mint a sokezer évvel ezelőtt létrejött rabszolgatartó (vagy kasztosodó) ázsiai államokban. A szabadabb légkör az emberek egymás közötti viszonyait is kiegyensúlyozottabbá tette, a nők és a gyerekek kevésbé voltak jogfosztottak, mint Ázsiában.
Ahol pedig a nő egyenrangúbb, ott gazdaságilag is jobban húz, többet teljesít.

Teljesen EGYÉRTELMŰ összefüggés van a nők egyenrangúsága, gazdasági szerepvállalása és egy adott ország gazdasági teljesítőképessége között. A kínai nők például nincsenek elnyomva, általában dolgoznak, a lakásokban legtöbbször nincs is konyha, azt spórolják ki a kici kecóból; és ez bizony meglátszik az ország gazdasági teljesítőképességén. A kínaiak nem is olyan mocskosak, mint az indiaiak vagy a muszlimok, jobban rendben tartják a környezetüket, és a diákok sokkal szorgalmasabban tanulnak.

annamanna 2016.10.11. 05:22:44

@István Tamasi: Ez olyan feltűnő, hogy azt állítják, a "sárgák" genetikailag intelligensebbek; pedig szerintem csak szorgalmasak, mert ahol a nők is dolgoznak, ott az egész társadalom sokkal szorgosabban dolgozik. Ha a kínaiak nyugatra vándorolnak, jóval kevesebb társadalmi problémát okoznak, sokkal könnyebben beilleszkednek, könnyebben átveszik a nyugati kultúrát, mert az értékrendjük nem különbözik annyira az euroatlantitól, mint a nyugat- és közép-ázsiai országoké.
Ennek nyilvánvalóan nem vallási és nem is rasszbeli okai vannak, hiszen Kínától nyugatra már fehér rasszbeli emberek élnek, sőt a muszlim vallás még Jézust is tiszteli, az arabok mégsem bírnak beilleszkedni az EU-ba, nem hajlandóak sem tanulni, sem dolgozni, viszont agresszívak és durván szexisták.
A különbség okát egyetlen pontban meg lehet fogni: ezekben az országokban a nők sokkal inkább el vannak nyomva, mint Kínában vagy Európában.
Az elnyomott nők aztán sem maguk nem motiváltak, sem a gyerekeiket és a férjüket nem motiválják, így az egész társadalom lustább és apatikusabb (pl a roma nők a purdéikkal sem foglalkoznak, noha az idejükből kitelne).
A dologtalan, céltalan, szexközpontú női élet persze az úri osztályokra is jellemző volt, ennek következtében az uralkodó társadalmi osztályok erkölcstelenné, puhánnyá, lustává, enerválttá, butává váltak. A közrendi Petőfi (akinek az anyja télen inkább a tyúkot is bevitte a házba, mert a gazdálkodást nem lehet félvállról venni); szóval a célszörű szögény embörök gyeröke nem értette, hogy lehet egy ember olyan magatehetetlen, mint a tohonya kisnemes, Pató Pál úr (ezen a kitalált személyen keresztül nyilván egy egész osztályt jellemzett).
Az úri nők mindig afféle státuszszimbólumként élték az életüket, már az őskorban az volt a jómód jele, ha a nő brutál kövérre dagadt, ezzel jelezve, hogy neki nem kell részt vennie a termelésben, mert már mozogni sem bír a hájtól ( www.hirado.hu/2016/09/16/tobb-ezer-eves-noszobrocskat-talaltak-torokorszagban/ )
Hasonló funkciója volt a kínai nők lábelkötésének, az afrikai nyakkarikáknak, az európai elit különleges ruházatának, hófehér bőrének stb, ez mind azt jelezte, hogy a nőnek nem kell dolgoznia. Az elit nő dologtalan, de személyében elnyomott, hiszen "vagyontárgy". Nem motivált és a környezetét sem motiválja, ezért az elit rendszeresen eltunyul és elbutul; a társadalom vezető rétegéből kolonccá válik, amitől az alávetettek időről-időre igyekeznek megszabadulni. Ha sikerrel járnak, akkor kitermelnek egy új elitet, ami idővel ugyanolyan tunya herévé válik, mint az előző elit, amit megdöntöttek. És ebben az erkölcsi lezüllésben nagy szerepe van a nők társadalmi státuszának.

Az ószövetség az erkölcsös nő kapcsán leginkább a szorgalmas munkát hangsúlyozza. Nem azért, mert el akarná nyomni a nőket, hanem azért, mert a fenti gondolatmenetből ez következik: www.biblegateway.com/passage/?search=P%C3%A9ldabesz%C3%A9dek+31%3A10-31&version=KAR

Ez a szöveg 3000 éves, és nem a nő szexualitására vagy a férjnek való behódolására helyezi a hangsúlyt, ez nagyon fontos; viszont szót ejt arról, hogy a nő 3000 évvel ezelőtt önállóan pénzt keres "Gyolcsot szõ, és eladja; és övet, melyet ád a kereskedõnek."
Ráadásul gazdaságilag annyira önálló és autonóm, hogy arra sem kér engedélyt a férjétől, hogy földet vásároljon; egyszerűen kitalálja és megcsinálja, semmiféle jóváhagyásra nincs szüksége hozzá: "Gondolkodik mezõ felõl, és megveszi azt; az õ kezeinek munkájából szõlõt plántál."
A férje nyugodtan élhet társadalmi életet, a nőnek nincs minden pillanatban szüksége rá, önállóan is boldogul: " Ismerik az õ férjét a kapukban, mikor ül a tartománynak véneivel."
Tehát a férj és a feleség kölcsönösen nem telepszenek rá egymásra, nem kontrollálják és nem nyomják el a másikat. A Biblia ezt tartja különösen fontosnak tartja a nőkkel kapcsolatban.
Izsák feleségkeresős sztorijában a választás egyetlen kritériuma a lelkes, szorgalmas munkavégzés (tehát nem a szexi külső, döbbenetes pucsítás és mellbedobás).
Már az ószövetség is nagyon puritánul gondolkozik a nemi viszonyok tekintetében, de az újszövetség még ezt a puritánságot is elképesztően visszanyesi, és az erényes életet dicsőíti.
Európa mentalitását végül is ez a vallás határozta meg az utóbbi kétezer évben; ha nem is a vallás a legfontosabb oka a speciális európai nőképnek, de azért alaposan átszínezi.
Eközben a Közel-Keleten az iszlám vált egyeduralkodóvá, ami sokkal szexközpontúbb, mint a kereszténység. Elég arra gondolni, hogy Jézus tanítása szerint a túlvilágon nincs házasság, Mohamed szerint viszont a Paradicsomba jutó férfiakat 72 huri kényezteti. Tehát aki üdvözül, annak jutalma a végtelenített szex.
Ezek nagyon fontos momentumok, ha meg akarjuk érteni a muzulmán migránsok és az európai "őslakosok" viselkedése közti különbségeket. Az európai emberek a munkával határozzák meg magukat, a muszlimok a szexszel. Az európai emberek dolgoznak, a muszlimok basznak (ld angol gyerekek elleni szexuális erőszak).

annamanna 2016.10.11. 05:48:59

@István Tamasi: Tessék, egy szép példája a komplex indiai kultúrának: index.hu/kulfold/2016/10/10/68_napig_bojtolt_egy_indiai_lany_ehen_halt/

A gyerek böjtöljön, hogy a szülőnek jobban menjen az üzlet!!!
"egy dzsain szerzetes, Maharasa Ravinder Muniji korábbi nyilatkozatát, amely szerint a gyermekek böjtjének (tehát a GYERMEKEK BÖJTJÉNEK!!!) csak a böjtölő egyéni teherbírása szabhat határt."

Komplex ősi szokás a gyerekek kihasználása! Pláne a gyereklányoké!!

István Tamasi 2016.10.11. 10:01:17

@annamanna:
Már unalmas vagy különö9sen azzal, hogy a Nagy Mesekönyvből /biblia/ kezdesz idézgetni.

annamanna 2016.10.12. 00:44:45

@István Tamasi: Mondja ezt egy mentális retardált mizogin.
A feltűnően nagyfokú butaságod oka a pökhendiség. Még azt sem tudod, hogy mit nem tudsz. Ezen sajnos nem lehet segíteni.

annamanna 2016.10.12. 00:46:05

@István Tamasi: Mondja ezt egy mentálisan retardált mizogin.
A feltűnően nagyfokú butaságod oka a pökhendiség. Még azt sem tudod, hogy mit nem tudsz. Ezen sajnos nem lehet segíteni.

István Tamasi 2016.10.12. 10:05:19

@annamanna:
OK. További kellemes butulást és agysorvasztást a nagy mesekönyv /biblia/ olvasgatásához.

annamanna 2016.10.15. 01:37:29

@István Tamasi: Abban igazad van, hogy az "euroatlanti", "zsidókeresztény" világban is elterjedt az erőszakos, macsó viselkedés, pl Donald Trump részéről: www.origo.hu/nagyvilag/20161014-donald-trump-felesege-fia-szexualis-zaklatas.html
Kérdés 1: Vajon Barack Obama miért állítja magáról, hogy ő feminista?
Kérdés 2: Vajon az USA-ban miért bukott bele szexbotrányba Clinton, és valószínűleg miért bukik bele ugyanebbe Trump?
Kérdés 3: A világ mely részén nem okozna botrányt, ha kiderülne az elnökjelöltről, hogy hajlamos minden nőre rávetődni?
Kérdés 4: Mennyire feminista a muszlim és az indiai kultúra?
Kérdés 5: Trump viselkedése inkább a feminista nyugati világra, vagy a hímsoviniszta ázsiai kultúrára emlékeztet inkább?
Kérdés 6: Mennyire lehetnek feministák Trump feleségei?
Kérdés 7: Vajon minek köszönhető, hogy Trump két neje is kelet-európai származású?

István Tamasi 2016.10.15. 09:33:20

@annamanna:
1. Nem ismerem Obamát még felületesen sem.
2. Az USA-ban - személyes tapasztalatom - nagyon álszentek az emberek.
3. Például Nemzetthy Szotyialista Mutyisztánban. Lásd eltolcsit.
4. Miért kellene feministának lenniük?
5. Trump viselkedése egy ostoba bar5om viselkedése.
6. Csak feltételezésem van: Talán ők voltak neki a legolcsóbbak.
süti beállítások módosítása