Tudta? Túl lett tolva a bringa
2016. szeptember 30. írta: nénike

Tudta? Túl lett tolva a bringa

7.jpg

Láttam tavaly a tévében azt a sok barna bőrű embert. Gyalog vonszolódtak a Keleti pu. - M1 autópálya viszonylaton. Azt mondják, ilyen a migrálás. Ide jöttek, aztán eltűntek, mint az aranyóra.

Kábé ennyi közvetlen tapasztalatot gyűjthetett az a pár ezer magyar, aki testközelből látta az arabok exodusát. A többi benyomást csupán média híradásokból és a kampány üzenetekből szedhették magukra a népek. A hívószavak közül a legfontosabbak: veszély, terrorizmus, elveszik a munkát / segélyt / asszonyaink tisztességét, nem integrálhatók, tömegek áradata, kerítés, no-go zónák, keresztény gyökerek, iszlám terjeszkedés, szenny, vér, mocsok. Salah Abdeslam. A mérleg másik serpenyője üres.

Tudta? Szíriában háború van.

4.jpg

Ma már jóval 70 év fölötti az a generáció, akiknek lehetnek még ködös emlékképeik utcán heverő hullákról, letépett végtagokról, szénné égett holttestekről. A többieknek jó esetben papírszagú ismereteik vannak a háború borzalmairól. Aki nem kapcsolja el a tévét az előre jelzett sokkoló képkockák bemutatása előtt, azt a finom európai lélek ugyanolyan pszichopatának tekinti, mint azt, aki zombi filmeket néz. A választók döntő többsége a Wartburg-szocializmus biztonságában nevelkedett, a legnagyobb kultúrsokkot pedig legfeljebb a romos cigányputrik lakói jelentették.

Hulló bombáktól, összedőlt épületektől, kiirtott családokról semmi tapasztalata. Mivel pedig a közvetlen és állandó életveszély csak egy filmek világában lévő fikció, minden lelkiismeret-furdalás nélkül maradhat a többség velük szemben közönyös és elutasító. A háború elől menekülőket amúgy sem nehéz a halál hírnökeinek beállítani, így rövidre is zárható a kör: nem kérünk a muszlim vérontásból. Azt pedig fedje jótékony homály, hogy azért dörömbölnek az ajtón, mert ők sem.

3.jpg

A hatalom ezért építhette a távoli ismeretlentől való félelemre a népszavazás egész tematikáját, s bár kétségtelenül működik, dönthetett volna másképp is. A NEM kampány ugyanis a zsigerekre ható letámadás helyett észérvek alapján, sokkal vállalhatóbb stílusban is hozható lett volna. Ritka példáját épp a Fidesz brüsszeli delegációvezetője mutatta lakossági fórumán Veresegyházán.

Nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget odavinni. A miniszterelnök megállapítása méltatlanul kevés figyelmet kapott, így a szolidaritás eszméje teljesen kiesett a tematikából.

A felelősség és a rászorulók védelme természetes igényünk, mely elsődlegesen a családra, majd a helyi közösségre, a nemzettársakra terjed ki; de nem érhet véget az országhatáron, akármilyen magas kerítés áll is ott. 

És igen, vállalni kell a valódi menekültek és a gazdasági migránsok, potenciális terroristák szétszálazásának aprólékos munkáját. Ha a kampányra költött milliárdokat erre fordítanák, már nagyobb biztonságban érezhetné magát az ország lakossága. A pénzt sajnos a paráztatásra pukkantottuk el.

5.jpg

A népszavazásra bocsátott kérdés szerencsére nem arról szól, hogy minden jövevényt tárt karokkal fogadjunk, vagy rekesszünk minden benyomakodót a határainkon kívülre. Uniós tagságunkról sem most döntünk, működéséről viszont igen.

A kérdés ugyanis arról szól, hogy bizonyos, korábban nem szabályozott kérdésekben – ez esetben épp a migránsok szétosztásának elvi lehetőségéről – lehet-e a magyar Országgyűlés feje felett átnyúlva dönteni Brüsszelben vagy sem.

Ez tisztán szuverenitás-kérdés, s ebben Magyarország vezetésének bizony erőt kell mutatnia. A választónak viszont ahhoz kell megfelelő lelkierő, hogy elviselje a hazaárulás vádját, ha vitatja a „kék üzenetek” nagyszerűségét, ha szóba meri hozni az emberi jogokat, ha nem homogén masszaként tekinti a jövevényeket, ha a közös európai problémára közös európai megoldásban bízik.

Nem mindennapi zúzógyomor szükséges ahhoz is, hogy megemésszük először a Kormányzati Tájékoztatási Központ postán küldött levelét, majd a kampánygépezet egy irányba mutató igazságait. Desszertként a gépi, majd élő telefonhívások még hátravannak.

Mindezek után valahogy jelezni kell, hogy az agytröszt ezúttal túltolta a bringát. Ehhez nincs sok rendelkezésre álló eszköz, az ember azt használja, amije van. Még két nap, de már torkig vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr8611749441

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: nénike: Tudta? Túl lett tolva a bringa 2016.09.30. 16:39:01

A szolidaritás eszméje teljesen kiesett a kampánytematikából.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2016.09.30. 16:54:51

„Ha a kampányra költött milliárdokat erre fordítanák, már nagyobb biztonságban érezhetné magát az ország lakossága. A pénzt sajnos a paráztatásra pukkantottuk el.”

Tízmilliárdok, és igen, ti basz... khm, pukkantottátok el.

Majd beszéljünk arról is, hogy ezt mikor és milyen formában fogjátok visszafizetni. Nem kell az összeset, csak az esélyegyenlőség jegyében annyit, amennyivel többet pukkantottatok el erre mint amennyit az ellenzék volt képes: 66.media.tumblr.com/ec92848d14ebd64f41290a90dbc3640c/tumblr_oe9av1dej51qbgoyio1_500.jpg

GNDL 2016.09.30. 16:56:05

@GNDL: Egyébként fordított kampánybüdzsével a legbénább kampánybalfék is kihozta volna az „igenek” győzelmét... :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.30. 17:13:22

Téved a poszt. Matek: érvényességhez kell ~4,1M szavazat. Fidesz + Jobbik + LMP fele ~ 3,3M szavazat. Vagyis az érvényességhez az kell, hogy még 0,8-1,0M baloldali szavazó elmenjen, akár a választott pártjai tanácsa ellenére, vagy párt nélküliek, akik egyébként nem szoktak szavazni.

Vagyis a játék úgy van megtervezve, hogy a baloldal könnyen blokkolni tudja az érvényességet. Mission (almost) impossible. Nagyon kevés múlik a kampányon.

Bell & Sebastian 2016.09.30. 17:29:56

A porfelhő is van olyan fontos, mint a láthatatlan utas, akit hoz.

Sosem értettem azokat, akik a kampányon jajonganak. Lassan az egész életünk egy nagy kampány, folytatólagos agymosás, törvény által védve, egy órából 20 percet is meghaladhatóan, felsrófolt hangerővel.

Vegyél liposzómát, kapjál be egy időkapszulát, vegyél fel hitelt, legyél buzi, a cigánynak jól megy dolga, mindenkit kiirtottak, terminátorok intézték el még a köbüki öreganyját is.

Egy szavazás olyan, hogy kötelező, szinte ingyen és gyorsan elintézhető, például világhálón keresztül, értelmes problémára világosan rákérdeznek, előtte gondosan megadják a szükséges háttér információkat hozzá.

Pireneusi hegyikutya legyek, ha ez nem így van!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.30. 18:07:17

@nénike:

Te ebből a népszavazásból kb. annyit értettél meg, mint ebből a dalból:

www.youtube.com/watch?v=nUHMp939ODY

Vagy nagyon állhatatosan játszod a hülyét.

Veridicus76 2016.09.30. 18:28:22

"Kábé ennyi közvetlen tapasztalatot gyűjthetett az a pár ezer magyar, aki testközelből látta az arabok exodusát. A többi benyomást csupán média híradásokból és a kampány üzenetekből szedhették magukra a népek. "

Tipikus fővárosi csőlátás. Ugyanis a szegediek, a röszkeiek, az ásotthalmiak, a mórahalmiak, a kiskunhalasiak, a kelebiaiak és mindazok, akiknek a házában csapatostul rontott be a csürhe, akinek egész éves munkáját tarolták le, akinek gyereke ismeretlen eredetű vírusos fosós-hányós betegséget kapott a tömeges migránsjelenlét idején, az a győri vasútállomáson dolgozó újságárus, aki szintén napokig hányt az áradat idején, az a győri hamburgerárus, akit tavaly megkéseltek a migránsok,
azok a kiskunhalasi lányok, akik tavaly nyáron naponta hallgatták, amint az ótvaros koszos agresszív csürhe "fucking magyar lány!" kiabálásokkal zaklatja őket, nos, nekik mindez nem tévéhír meg fotelből történő kéjes borzongás, hanem valóságos, átélt, személyes tapasztalat. Magyarország nem csak Budapest biztonságos kerületeiből áll. Ez SZDSZ-es tempó.
Az emberi jogok gyönyörűek, de ideje volna már, hogy az őslakos magyarok jogaiért is kiálljon a sok kisírt szemű hüppögő, aki még mindig képes menekülteknek hazudni a csürhét. Mert egyrészt aki háborús helyről jön, az menekült a legelső szomszédos és biztonságos országban - ez ugyebár Törökország. Onnantól errefelé kalandor turista. Pláne, ha tudatosan nem bekopog és segítséget kér, hanem támad, ránk rúgja a kaput, hazudik és sunnyog. Másfelől a hívatlan idegen hódítók többsége NEM háborús helyről jön. Pakisztán, Afganisztán, Kuba (igen, Kuba!), Koszovó, Albánia, Banglades, stb. NEM háborús övezet. Legjobb esetben is megélhetési migránsokról van szó (meg persze köztük egy csomó bűnözőről, legrosszabb esetben terroristáról), akik két alapvető szót (kérem és köszönöm) hírből sem ismernek.
Úgyhogy lófasz a seggükbe, és azoknak a hasznos idiótáknak is, akik intellektuális maszturbálás keretében szükségesnek vélik összezavarni és elbizonytalanítani az embereket egy világos, tiszta, egyértelmű kérdés - sorskérdés! - ügyében. Szánalmas, nyálas bagázs. Fel kéne ébredni, és észrevenni, hogy Európa háborúban áll, ostromolnak minket. Harcolni és védekezni kell, nem pedig azon nyafogni, hogy a várkapitány csúnyán beszél.

Friedrichbulgakov 2016.09.30. 18:58:02

@Veridicus76: Szeretném megkérdezni, hogy hol van háború Európában Ukrajnán kívül, és ha már nagyon helyesen különbséget tesz a háborús menekültek és a megélhetési vándorlók között, miért nem a differenciálást forszírozza a fűnyíróelvvel szemben?

Bell & Sebastian 2016.09.30. 19:07:25

@bbjnick: Ödönkézünk? :)

www.mesekastely.hu/mesek-felnotteknek/ejfeli-operabemutato-fogjal-nekem-bekat.php

A népes Hunyadiak és Báthorik szerepeltetése a daljátékban a pata, mi kilóg.

Bell & Sebastian 2016.09.30. 19:12:53

@Friedrichbulgakov: Nem értem a kérdést.

Egy se akart idejönni, mi sem kérünk belőlük. Válogatni azokból, akik nem kellenek a németeknek? Milyen alapon? Vallási, kulturális vagy képzettség szerint? Esetleg lábméret?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.09.30. 19:24:22

@Holger Hartland: Ki tervezte (át) a játékot, nem tudjuk véletlen?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.09.30. 19:28:16

@Veridicus76: Afganisztán nem háborús övezet?

Szóljon már az afgánoknak is, hogy akkor ne bohóckodjanak a kalasnyikovokkal tovább.

Bell & Sebastian 2016.09.30. 20:03:43

@Counter: Nyilván ráuntak a máktermesztésre, mert nem túlzottan ingerekben gazdag foglalatosság ellátni egy kontinenst gubólével, vagy mivel. Egyébként oda vegytiszta demokráciát vittek a jenkik, nem jó nekik, vagy mi a túró bajuk van?

Bell & Sebastian 2016.09.30. 20:07:03

@Counter: Gondolom, az világos, hogy a mocsadék amerikaik bőrének kicserzéséről mi (egyelőre még) előbb szavazhatnánk, mint a németek. Ezzel a témával is pontosan ez a helyzet.

Virág et. 2016.09.30. 20:52:22

"Ez tisztán szuverenitás-kérdés, s ebben Magyarország vezetésének bizony erőt kell mutatnia."

A bökkenő csak az, hogy ebben a kérdésben mi már egyszer szépen átadtuk a döntés jogát az uniónak, a lisszaboni szerződés eléggé világosan fogalmaz. 6-7 évvel később kicsit problémás ezen megütközni. De még ez sem baj, mert ugye ennek is van fóruma: pl. a Bíróság vagy akár a lobbizás, magyarul szövetségesek gyűjtése az EU-n belül, akikkel közösen meg tudjuk az uniós politikát változtatni. Az csak az egységsugarú fideszes sósavasbácsi-szentendreitaxis selejtek fejében van úgy, hogy a gonoszeu meg a szemétbrüsszel, az valami külső dolog, ami minket elnyom. A valóság az, hogy annak mi is része vagyunk, az ottani döntéseket meg lehet változtatni.

Csak épp nem tagállami népszavazással. Az lószart sem ér. Szóval akár otthon is maradhatsz.

Szindbad 2016.09.30. 21:41:49

Szavazni! Minden! Embernek! Kötelessége!

Aki nem szavaz, az hazaáruló!!!!

a nagy hohoohooo 2016.09.30. 21:56:34

@Szindbad: Végre egy "tiszta hang" az éterben :) kifinomult, bájos, lényeglátó ... Én "örülök", hogy ő is szavazhat :) Az átlag magyart szólítja meg a hangvételével. A valamikori magyar tanára is biztos büszke lenne rá, vállon veregetné - mondjuk, én inkább állcsúcson -, és elégedetten adhatná át neki Áder-báder a lovagi keresztet. Lehet, hogy a bayerzsóti akadémiára járt. Mert, hogy rövidesen lesz ilyen, az biztos .

a nagy hohoohooo 2016.09.30. 21:59:14

Mert mi fog változni?
Az Uniót semmire nem kötelezi,ez csak hatalom legitimációja,Orbán számára a legitimáció létkérdés.Kötelező betelepítési kvóta nincs és nem is lesz.
Aki ezt beszopja, az hülye.
A szavazásnak semmilyen joghatálya nem lesz, akár érvényes lesz, akár nem.
Slussz.
De Orbán újra faraghat a saját takolmányából egyrészt örök időkre árpádházasítani magát korlátlan KIRÁJi hatalommal..és biankó csekket állít ki az Unióból való kilépésről
Továbbá az, hogy aki elmegy és a kvóta ellen szavaz, az kollaborál az ország módszeres kifosztásában és tönkretételében. A helyes választás tehát oda sem menni.
Példul :Uniós pénzeket felügyel Mengyi,a FideSSes politikus azt a konzorciumot irányítja, amely kilenc borsodi település útfelújításait végzi és felügyeli brüsszeli forrásból. A politikus az ATV kérdésére azt mondta: nincs összefüggés a bírósági ügye és a projekt között, a polgármesterek pedig bíznak benne.
Kecskére káposztát? És úgy járunk mint a Farkas Flórival! Viszik a suskát.
Valószínű, hogy a FideSShez került az elcsalt pénz nagy része, ezért védik.
"Lehet ugyan, hogy a kormánypárti helytartók szétlopják az országot, de annál inkább megvédik, elvégre már az övék."
A kezdet kezdetén az volt az irányelv, hogy mindenki fogadjon be menekülteket saját tetszése szerint. Orbánék már akkor azt mantrázták, hogy egyetlen embert sem fogadunk be! Közben persze csára-búra adták el a letelepedési kötvényt, amivel "európai állampolgárságot" vehetett bárki, aki lefizetett a magyar államnak és a FideSSes gazembereknek egy csomó pénzt.
A menekültek mentek Németországba, ahol tárt karral várták őket. Akkor az volt a mantra, hogy a németek kiválogatják maguknak azokat, akik szükségesek a német gazdaságnak, és azokat fogadják be. Ma a magyar munkáltatók könyörögnek, hogy hozzanak már Viktorék 250.000 embert, hogy dolgozzanak, mert ennyi hiányzik a magyar munkapiacról.
Summa summarum: Ha Viktor nem kezd el szokott idióta modorában "mindent vagy semmit" játékot játszani, hanem hajlandó lenne végre egyszer kompromisszumot kötni, akkor nem lenne probléma. Befogadnánk cirka 10.000 embert, ami még több is, mint amennyit elvárna tőlünk az EU, és munkát adnánk nekik. Mert van üres munkahely dögivel. Szóval egyetlen probléma létezik csak: HOGY ORBÁN VIKTOR NEM KÉPES KOMPROMISSZUMOT KÖTNI! NEM KÉPES ELFOGADHATÓ DÖNTÉSEKET KÖTNI! Maga Orbán Viktor a probléma, aki nyafogó kisgyerkként viselkedik, és az egész országot rángatja a saját hülye elképzelései szerint.
Már szombat este kiülök a Kossuth térre egy ÚJRASZÁMLÁLÁST!...táblával ülősztrájkolni két hétig.
Hétfőn elfoglalom az Erzsébet hidat,barrikádot építek ,felszedem a macskakövet.....
Ajánlom minden szeretett jóbarátomnak, és minden józaneszű tisztaszívű magyarnak. Maradj otthon 2 -án!
Minap hallottam egy beszédes kifejezést a minket körülvevő kibogozhatatlanságra: nihilizmus...heheee...hát akkor senki se haljon meg élve!
Mert az könnyen lehet...hehee ..lehet?...,hogy október 3-tól egy csapásra megszűnnek a merényletekről szóló hírek...és drága arab barátaink hozzák a pénzt......tovább dagasztani a saját lábán álló orbánpereputty zsebeit.
Most kezdődik igazán a káosz felé sodródás.

Szindbad 2016.09.30. 22:04:09

@a nagy hohoohooo: Orbán Viktor egy zseniális politikus. Ha ő lett volna ott Trianonban, ma egész Románia Magyarország lenne!

Herr Stacheldraht Leger 2016.09.30. 22:04:27

túltolt bringából lesz a downhill rodeo, wooo-haaaaa

Szindbad 2016.09.30. 22:41:53

Hajrá Orbán, legyőzöd!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.30. 23:00:34

@Counter: Remélem, Habony, esetleg Rogán vagy Kubatov.

Sir Galád 2016.09.30. 23:13:17

Ha ez a szuverenitásról szólna, akkor arról kellene szavaznunk általánosságban. Ehelyett egy részesetről szavazunk undorító stílusban, undorító sok pénzt költve, hátha bejön a következő választásra.

kivisziat 2016.09.30. 23:27:00

@Herr Stacheldraht Leger: De ahhoz rá kell ülnötök, hihihi! :-)

kivisziat 2016.09.30. 23:28:35

@a nagy hohoohooo: Most képzeld azt, hogy rajzoltam egy faszt. Nem a szavazólapra, hanem ide, neked. Be isd kaphatod.

annamanna 2016.10.01. 01:06:37

@bbjnick: Nőjél fel www.youtube.com/watch?v=XeBRjKiBIzc

@Veridicus76: Hát ja, a magyar kormány még egy magyar nőnek sem segített hazatérni, aki régóta Szíriában lakik, a taxis férje börtönbe került, és a gyerekeivel segítséget kért a magyar államtól. Oldja meg! www.blikk.hu/aktualis/politika/16-ev-utan-menekulne-monika-egyre-kozelebb-a-totalis-haboru/v6dm19s
Ha ez a nő önerőből nem tud hazajönni, akkor vajon a "háború elől menekülő" migránscunami miből finanszírozza az utazgatást, tabletet, okostelót, elhajigált holmikat, ruhákat, elhajigált segélyadományokat? Ja, persze, tudom már! Megvették a lebombázott házaikat! Kik?
És a kiccsalád azóta hol lakik? A nők, idősek, gyerekek, akiket ezek a "rettegő" katonakorú hapsik nem hoztak magukkal?

@Virág et.: Van egy régi mondás: a király messze van, a földesúr közel.
Most a király "Brüsszel", a földesúr meg Orbán.

S=klogW 2016.10.01. 08:01:12

@Bell & Sebastian: tegnap volt judos félóra a birkalegelői recskán. vajon ez a migráncsoltatás (is) lenne a tikkun olam?

S=klogW 2016.10.01. 08:05:07

@Counter: nem egész afgánia. egyébként meg egy törzsi társadalomra nem alkalmazható a nemzetállamok kialakította fogalomrendszer.

Bell & Sebastian 2016.10.01. 08:56:10

@S=klogW: Mi más? Öncélú szerelés, ami azt jelenti, azért avatkozunk be, hogy nekünk jobb legyen. Onnan indult a lavina, hogy bizonyos helyeken túlszaporodtak az igazhitűek és kívülről szorongatni kezdték bizonyos, nem baráti demokratúrák a származásúakat. A megoldást némi népirtásban és szétkergetésben látták és mint mindig, a baráti héjákra hárították a kivitelezést, akik demokratikusan szétosztották a feladatokat az alvállalkozók közt, de azért az indító élesztőt még bedobták a budiba.

Ebből az örvényből menekültek egy részéből próbál mindenki politikai és anyagi hasznot húzni, modern rabszolga kereskedők, az európai, Organisation Todt -szervezet, amcsi építészek és így tovább.

Nyertek egy kis időt a külső szorongattatással szemben, de a belső bajaik megmaradtak.

Arról nem beszélve, ha elapad az olaj / nem kell ennyi / zuhan az ár, lesz reklamáló bőven, a pénztárhoz fáradás előtt.

Az a szomorú, hogy az uniós projektnek lőttek, minden egérút lezárva, Uncle S. -t és bolháinak vagy átadjuk a kerevetet, vagy irgumm-burgumm.

maroz 2016.10.01. 10:25:58

Hehe, Párbeszéd lett a Párbeszéd Magyarországért. Éppen ideje volt leszámolni azzal a sok magyarkodással. :))))

TG69 2016.10.01. 10:51:44

@nenike : Ez az elso posztod, amiben gondolkodasban es stilisztikailag is sikerult egy elfogadhato szintet elerned. Neked most jol jott ez a tultolas. Mar csak annyit kellene elfogadni, hogy a magyar honfitarsaid joresze mar 6 eve folyamatosan igy erez. Ez minden csak nem felelos kormanyzas, ez az allando gyomorforgato arokasas. Mindegy ki kezdte, de a fidesz ezt most tokelyre fejlesztette es sajnos mast nem is tud felmutatni. A mandiban is szepen elvalik a szarember a normalistol. Jelzem, ha siketes lesz a nepszavazas nem 2 napig fogod hallgatni, hanem 2 evig. Hajra magyarok, hajra fidesz!

2016.10.01. 14:04:23

@TG69:

talán kellő időben meg kellett volna a szeméttől szabadulni és olyan "liberális" oldalt felépíteni, ami képes kivédeni a fideszjobbik-jellegű szalonszéljobbos demagóg gépezetet, de hát most csak a rinya megy, hogy jaj milyen gonoszok, embertelenek, demagógok, árokásók, stb.
hát igen, ilyenek.
és azért nem kevés embernek ez viszonylag tetszik.

Bell & Sebastian 2016.10.01. 14:47:08

@WiteNoir: Az 1:8 arány nincsen meg, ami a jó és a rossz hír egyben. Se népfelkelés, se proletárdiktatúra, addig örülj, míg rezeg a léc.

Veridicus76 2016.10.01. 14:59:45

@Friedrichbulgakov: Európa hadban áll. Idegen hódító hadak ostromolják.
Háború van a londoni, párizsi, stockholmi, brüsszeli, berlini no-go zónákban. Háború folyik a lelkekért, az élettérért.
Aki nem hülye, az látja.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.10.01. 17:36:07

@GNDL: "Majd beszéljünk arról is, hogy ezt mikor és milyen formában fogjátok visszafizetni. "

Már, hogy ki fog valamit visszafizetni? A Mandiner szerkesztői? Szegények...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.10.01. 17:47:02

@Szindbad: Szerintem meg aki lopja a közpénzt ipari méretben stómanokon keresztül, és azt a nép hergelésével próbálja fedezni, az a hazaáruló. 1-1.

morph on deer 2016.10.01. 18:00:03

@Veridicus76:
"Háború folyik a lelkekért, az élettérért."

Na végre!
Hát csak-csak eljutottunk a 'lebensraum' felemlegetéséhez, mint az elődök!
Csak így tovább!

morph on deer 2016.10.01. 18:16:14

@a nagy hohoohooo:
"Aki ezt beszopja, az hülye.
A szavazásnak semmilyen joghatálya nem lesz, akár érvényes lesz, akár nem.
Slussz."

Arról már nem is beszélve, hogy a népszavazás csak arra vonatkozik, hogy egy esetleges beteleítés csak a magyar parlament jóváhagyásával történhetne meg!

Világos?

Nem arról szavazol, hogy lesz-e, vagy lehet-e bármilyen betelepítés, ó, dehogy!

Arról szavazol, kelljen, vagy ne kelljen a parlament jóváhagyása mindehhez!

Namárost, ha a parlament valamiért (van olyan összeg, nem tudtad?) úgy döntene, hogy hozzájárul, akkor lehet betelepítés, mert te most erre szavazol!

Remélem, tényleg felfogjátok, hogy mire iválaszoltok?

Chayenne 2016.10.01. 18:24:16

Ostoba poszt! A ráadás, hogy beteszed a vérző gyerek fényképét. Én egy ilyet se láttam, viszont átvonult az országon 1 millió olyan ember akiről semmit se lehet tudni, széttépték a papírjaikat, hogy ne is lehessen, majd száztonnaszám szeméthegyeket hagytak maguk után, de egymást is megerőszakolták amint tudták. Ezek a tények. A többi a blogger hazugsága.

sumes67 2016.10.01. 19:13:15

Ma buli lesz nálunk. Tudjátok, ilyen előszilveszter szerű. Vasárnap este nem fogunk ráérni, mindenki a saját fészkébe lesz. A konyak, meg a szivarok megvannak, a csúcspont az osztás lesz a trollok olvasása után. Azon sokat röhögünk, hogy milyen hülyék. Aki számít,ott lesz: a ,viktor, a feri ,tóni,a kacska is beugrik a csajával,bajusz,lőrinc,lézer,kubi,vizslás gabi, mindenki. Ma andy és tóno hozza a zsét, osztunk.

nehéz volt megszerveznem, hogy zárt körű legyen a klub mallorcan. Megoldottam,minden lesz. Összedumáltunk, hogy fecsát, meg kacskát becsikozzuk. Feri amúgy is kap, odaadta 18-at. Kacska csikozva elhiszi az unis dumát amit adtunk neki, nagyon aranyosan hozza. Tóno uróban hozza a letelepedős zsét, kp fizetünk, nyoma sem marad, hogy ott voltunk, maradékot szétcsapjuk. (most kikapcsoltatom a kamerákat)

Hej skacok, pörög a buli! Félrevonultunk a különterembe, kupacolom a dellát szétfele. Feri ellenőrnek érzi magát,mondtam is neki, hogy kormányon kellett volna így figyelni, erre bizalmasan csak leárpizott. Kacska kihúzott egy 1oo juróst, azzal gyújtotta a szivarját. Valami filmben látta a nagymenőtöl . Csak ez inkább műanyag. Kiegyenesedett a szeme. Bajusz meg viki kutyás gabóval tárgyalják 18-at. Keményen megy az alku, sokba lesz ez még nekünk. Szólt is andy,hogy toljak még gabó kupacára. Tóno simivel a trollokat olvasgatják, röhögve csapkodják egymás hátát .

Nyomjátok csak a dumát srácok, mi addig is számoljuk a zsét!

Visceroid 2016.10.01. 19:16:04

"Tudta? Szíriában háború van."

Ukrajnában is.

GNDL 2016.10.01. 19:20:52

@Narancsseggű Mandrill: Most hogy konkrétan a Mandiner szerkesztői, vagy tágabb értelemben az ingyenélő, rezsiharcos, családi pótlékon és közmunkán tengődő fideszes suttyó prolik, mindegy is...

Fizessenek végre. Adják vissza amit elloptak, feléltek...

Szindbad 2016.10.01. 19:25:46

Jaj, drága Orbán úr, kérem intézze el, hogy érvényes legyen a népszavazás, és akkor én a nagymama hamvaiban sütök önnek pogácsát, hogy legyen mit Brüsszelbe vinnie.

morph on deer 2016.10.01. 19:43:20

@Szindbad:
"Jaj, drága Orbán úr, kérem intézze el, hogy érvényes legyen a népszavazás, és akkor én a nagymama hamvaiban sütök önnek pogácsát, hogy legyen mit Brüsszelbe vinnie."

És, ha megigéri, hogy ott is marad mindörökre, hajlandó vagyok a nagypapán kívül akár az egész léhűtő bagázs - 'kormány', röviden - hamvait is feláldozni eme nemes célra!

Mielőbbi szerencsés utazást!

torró 2016.10.01. 19:59:38

@a nagy hohoohooo:
Tévedésben vagy. Van betelepítési kvóta. Junkers a napokban nyilatkozta, hogy jobb lesz megszokni a kvótát! Olvass!

maroz 2016.10.01. 20:02:15

@WiteNoir: Tehát te egy olyan hatalmat szerettél volna, amelyik engedelmesen pofánbasz mindenkit, akire te azt mondod, hogy náci. Magyarán: egy diktatúrát szerettél volna. Huhh.

conchita wurst 2016.10.01. 20:04:21

teszek róla hogy a távoli ismeretlen az is maradjon

MUHAHA

timargabor · http://kard.blog.hu 2016.10.01. 20:06:55

@Holger Hartland: Egyetértek. Mission (almost) impossible. Akkor miért csinálták?

Willkommenskultur 2016.10.01. 20:15:48

Az illegális bevándorlókat a murába kéne lőni, de Merkel megtette nekünk a szívességet hogy a törökökkel löveti őket.

Ez azért rendes dolog, de nem oldott meg egy problémát: a hazai migrisimogatókkal és a deviáncigánysággal is kéne kezdeni valamit - kötelezően szétkvótázhatnánk őket a közel keletre

dunántúli gyerek 2016.10.01. 20:22:06

Ki hazudik a migrikkel kapcsolatban? Mindenki. Orbánék túltolják a kampányt, a baloldal meg az első migri érkezésétől kezdve hazudik minden egyes esetben (jó munkaerő, képzettebbek mint az őslakosok, nem kell kerítés, a kerítés hatástalan, a kerítés embertelen mert hatásos stb.

Ez csak attól függ, ki honnan vár új szavazókat: jobboldal - magyarkodó magyarok, határon túliak, baloldal - migránsok, cigányok

Nincs ez másképp az európai pártoknál sem.

Szürreátor · http://szurreality.blog.hu/ 2016.10.01. 20:26:38

Ebben a kérdésben, csak úgy mint az élet olyan sok más területén, nincs tisztán jó válasz. Ha úgy tetszik, két (vagy az összes lehetőséget számba véve 4) rossz közül lehet választani. De pont ezt jelenti a civilizáltság; választani a legkisebb rosszat, felvállalva annak minden következményét.
A biciklit túl tolták, ellopták, bezúzták. Nekünk csak a csengő maradt, amivel vagy csengetünk tovább, vagy eldobjuk és maradunk némák, meglopottak. Értse mindenki ahogy akarja.

Jakab.gipsz 2016.10.01. 20:50:41

Hablaty a migráns szakértő az aki túl akarja tolni a biciklit azon a józanul belátható ponton is ami nem reánk tartozik.
Például a síta-szunita viszály sem marad meg a migránsok érkezésével a közel keleten, ebben a viszálykodásba, egy ateista föderáció inkompetens.

Mi miért kockáztassuk a meglévő szegénységünket, mások elme baja miatt, kérdés viszont válasz nélkül marad.

szdan 2016.10.01. 21:31:41

Ritka gagyi hatásvadász, a valóságot erősen torzító cikk - vagyis vérbeli libfos.

Akkor kezdjük: Ha valaki túltolt valamit, az a nyugat, amikor milliószámra engedte be minimális kontroll nélkül a magát menekültnek nevezőket és ennek eredményeképp több száz ember vált terrorista merényletek áldozatává Európában. És azóta minden napos hír hogy "menekültek" erőszakoltak meg nőt vagy gyereket.

"Szíriában háború van". Oké, eltekintve attól, hogy egy amerika által pénzelt és kiképzett zsoldossereg, a magát iszlám államnak nevező valami harcol magát ilyen vagy olyan mérsékletű iszlamista csoportokkal - de legyen.
Akkor kérdem én, ez a cikk miért nem szól arról is, hogy az ún. "menekültek" több mint fele nem szír, de mégcsak nem is háborús országból jönnek? Erre miféle magyarázatot tudunk adni - ja hogy ez a valóságnak az a szelete amivel a liberálisok nem tudnak mit kezdeni, így inkább a létét is elhallgatják.
Ez a cikk úgy ahogy van egy HAZUGSÁG!

Netuddki. 2016.10.01. 21:41:08

"Mindezek után valahogy jelezni kell, hogy az agytröszt ezúttal túltolta a bringát."

Kiséé mentegető megfogalmazás. ELSIKKASZTOTTAK 15 MILLIÁRD FORINTOT VAZZEG!
Nem simogatni kell "ezeket", hanem kokit meg tockost osztogatni nekik.

Szindbad 2016.10.01. 21:41:37

@szdan: Sőt, Magyar Nemzeti HAZÚGSÁG!
Hajrá Orbán úr! Osszon ki pár tockost, és kokit!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.10.01. 21:47:46

@timargabor: Honnan tudnám? Tippelni lehet. Pl.:
1) Azt hitték, hogy meg tudnak szólítani és el tudnak vinni az urnák elé egymillió balos vagy pártszempontból közömbös (undorodó :)) szavazót. Jó esetben tényleg hisznek abban, hogy ez nemzeti ügy, rossz esetben csak egy hatalmas pofont akartak adni a baloldalnak.
2) Nem gondolták végig, hogy az érvényességi küszöb miatt egy ilyen szavazást az ellenzék elég egyszerűen tud blokkolni.
3) Nem is olyan fontos nekik az érvényesség, csak kihasználják a helyzetet egy kis kampányra és mozgósításra.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.01. 23:44:32

@Chayenne: "széttépték a papírjaikat"

Vagy a bolgár rendőrök vettk el. Van értéke a szíriai útlevélnek a feketepiacon.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.01. 23:45:34

@morph on deer: "Remélem, tényleg felfogjátok, hogy mire iválaszoltok?"

Szerintem 99%-nak fingja nincs, miről szavaz.

morph on deer 2016.10.02. 00:13:58

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok:
Sajnos én is így látom.
És ez a legrosszabb, ami lehet, mert így az elvárások is irreálisak lesznek, akármi is lesz az eredmény.
Ezt lehet elérni a szándékosan pontatlan fogalmazásokkal és a szándékos csúsztatásokkal.
Értem én, hogy ez azért történt így, hogy bármit bárhogyan és bármivé át lehessen 'magyarázni', de ez elég rendesen vissza fog ütni a későbbiekben, ez várható.
Hacsak nem kezdünk el halál komolyan háborúzni az EU-val, mert úgy csak ki lehet húzni valahogy a választásokig, talpig János Vitéznek öltözve a nihilista 'labancok' ellen...

Advanced Flight 2016.10.02. 00:31:39

"És igen, vállalni kell a valódi menekültek és a gazdasági migránsok, potenciális terroristák szétszálazásának aprólékos munkáját. "

Igen, próbálta a szétszálazást, emlékszel? Egy éve, ezért torlódtak fel a migrik a határon. És a drágalátos EU meg a vénasszony segítség helyett baszogatta, hogy milyen embertelen náci ez az Orbán, miért nem engedi tovább őket Németországba. Rémlenek a segítőkész osztrákok, aki személyesen fuvarozták a migriket kocsival át a határon? most kerítést építenek (illetve ők szárnyasbetétnek hívják).

"Ha a kampányra költött milliárdokat erre fordítanák, már nagyobb biztonságban érezhetné magát az ország lakossága. "
Szerintem itt nagyjából mindenki biztonságban érzi magát, csak szeretnénk, ha ez így is maradna.

Chayenne 2016.10.02. 05:00:49

Külföldön élő német ismerőseimnek ez lesz az első évük, hogy nem Németországba mennek haza nyaralni, hanem Magyarországra jönnek és házat keresgélnek - lakás céljából. Ez nekem mindennél többet elmond és az is, hogy a német ember sem érti, hogy a Banya mi a faszt is csinál tulajdonképpen, amikor erre senki sem hatalmazta fel. Namost a Banya rájött, hogy - Feri szóhasználatával élve - elkúrta és hazudott - majd rájött, hogy vissza kéne ezeket teríteni Magyarországra meg a többi behódolóhoz. És ezt próbálja nyomni. Mi meg nem kérünk belőle. Menjetek NEM-mel szavazni!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2016.10.02. 06:35:37

mekkorát röhögnék, ha véletlenül sikeres lenne a savazás, aztán mikor a Kedves Vezetővel közölnék a darabszámot, meg hogy különben nincs lóvé, belemondaná a fideszhívők arcába: ti szavaztátok meg, hogy deviszont az Országgyűlés jóváhagyásával lehet betelepíteni... :)

Chayenne 2016.10.02. 08:59:44

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mekkorát röhögnék ha a szomszédod lenne egy 16 fős szomáliai család és a feleségedet másnap heten felhúznák próbából! Mekkorát röhögnék!

Virág et. 2016.10.02. 09:11:27

@annamanna: A mondással az a baj, hogy jelen esetben a király kezében a pénzcsap. A földesúrnak három forintja nincs, ami volt, abból ötöt ellopott.

Meg egyébként a királynak igaza is van. Ha egy közösség, egy klub része vagyunk, akkor a rosszban is ott kell állnunk a többiek mellett és nem csak a javakért tartani a markunkat. Nekem ez az egész erről szól. Hogy a pénz az kell, de a szolidaritás az le van szarva.
Minden más csak maszatolás meg lelkiismeret-nyugtatás. Van egy szép szó erre a magatartásra, amit nem fogok leírni, mindenkinek a fantáziájára bízom.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.10.02. 09:26:33

toltam egy NEMet a követségen

annamanna 2016.10.02. 11:04:51

@Virág et.: A király a földesúrnak ad pénzeket, nem a földesúr jobbágyainak. A királyt nem érdekli a földesúr jobbágyainak jóléte, mert ha érdekelné, akkor tenne róla, hogy a földesúr ne lophassa el a király pénzét. Csakhogy a király is a jobbágyok zsírján élősködik, tőlük lopja a pénzt. A király ugyanolyan tolvaj, mint a földesúr. Holló pedig hollónak nem vájja ki a szemét. A földesúr jobbágyai pontosan milyen jóból veszik ki a részüket? Ami miatt szolidarizálniuk kéne a rosszal? A király és a földesúr egyformán abban érdekeltek, hogy a jobbágyok a végtelenségig le legyenek gyöngítve, el legyenek nyomva, ki legyenek fosztva. Ki így, ki úgy hazudik, lop és csal, de mindkét uraság azon dolgozik szorgalmasan, hogy a jobbágyok magatehetetlenek, gyöngék, kiszolgáltatottak, elnyomottak, megtörtek, behódolók legyenek. Mert az uraknak ez az érdeke, mindegy, mi a titulusuk.
Amiről te beszélsz, az egy öngyilkos monológja. Megmagyarázza magának, miért lesz neki jobb, ha önként hurokba dugja a fejét. Nem elég az a teher, ami most nyomaszt? Még terrorgyanús élősdiek hadáról is gondoskodni akarsz? Ugyan kéhlek. Itt mindenkinek igaza van, és egyébként meg minden le van szarva.

Virág et. 2016.10.02. 11:36:50

@annamanna: A király próbált a jobbágyokkal közvetlenül törődni, de erre jött a szabadságharc, mert nálunk a jobbágynak az a szabadság, ha a földesúr előtt hajbókolhat. A király egyébként nem kevés pénzt ad közvetlenül a jobbágyoknak is, ún. pályázatok formájában, amiből a híres-hírhedt félméteres kilátó és kutyakozmetika tengelyen túl azért lett más is. Pl. az összes startup cég ennek köszönheti, hogy kapott pénzt. A király szeretne jobban beleszólni a jobbágyok életébe, vigyázni arra, hogy ne nyomja el őket a földesúr, de a jobbágyok ezt birkamenettel meg népszavazósdival honorálják.

Aki szeret szolgálni, azt nem lehet felszabadítani. Az jobbágy marad élete végéig és még élvezni is fogja.

"Még terrorgyanús élősdiek hadáról is gondoskodni akarsz?"

Nem, élősdiekről, pláne terrorgyanús élősdiekről nem akarok gondoskodni. Igazából a közvetlen családomon túl nem akarok senki másról sem gondoskodni. Nem akarnék Mészáros Lőrincről és Rogán Antalról sem gondoskodni, de muszáj, mert ők erre költik az én pénzemet. Ez nem akarás kérdése, hanem hogy mi a másik választás. Ha én egyszer bajba jutok, menekülnöm kell, akkor nagyon hálás leszek, ha mások nem úgy bánnak majd velem, ahogy mi bánunk ma a menekültekkel. Hanem mondjuk úgy, ahogy a mieinkkel bántak a világháború alatt és után, a komcsi idők alatt. Hazát kaptak és lehetőséget. És mivel nem vagyok teljesen szociopata és pszichopata ezért rendelkezem ún. empátiával. Google-zd ki a szót, meg fogsz lepődni, mit jelent. Ezért senkinek nem akarok olyat, ami magamnak sem akarnék. Ha más menekül a háború elől, őt sem kezelem másként, ahogy elvárnám, hogy engem kezeljenek. Bőrpigmentációtól és vallástól függetlenül.

És ez a dolog erről szól. Az már a hatóságok dolga, hogy kiszűrjék az élősködőket, a terroristákat (akik hamis iratokkal jönnek, nem is szíriaiak), a nem háború elől menekülőket stb. De aki jogosult a védelemre, annak adjunk védelmet. Legalább a háború végéig. Mert fordítva ezt mi is elvárnánk.

Hihetetlen, hogy ezeket egy elvileg keresztény országban egyáltalán le kell írni.

annamanna 2016.10.02. 12:10:02

@Virág et.: A brüsszeli pénzeket Lázárék osztogatják, akinek akarják, pont.

"Aki szeret szolgálni, azt nem lehet felszabadítani. Az jobbágy marad élete végéig és még élvezni is fogja."

Jn 8,32 És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.
Rm 6,18 Felszabadulván pedig a bűn alól, az igazságnak szolgáivá lettetek.
Rm 6,20 Mert mikor a bűn szolgái valátok, az igazságtól szabadok valátok.

Kérj az Istentől szabadságot - Ő megszabadít.
Kérj Brüsszeltől - az nem fog.

Ugyan már kérlek, legalább gondolkoznál egy csöppet. A "háború elől menekülő" "rettegő" horda tagjai közül sokan arra hivatkozik, hogy Német-/Svédországban él a nagybácsikájuk, ahhoz igyekeznek.
Él ebben az országban is jó néhány arab, köztük szírek is. Például orvosok, akik elég jól keresnek. Milyen érdekes, hogy egyetlen egy arab/szír orvoshoz se menekült ide a kétszáz fős kiccsalád a háború pokla elől! Pedig milyen fasza cikkeket lehetett volna rittyenteni róluk a Kettős Mércére. Akkor is, ha nem engedik be őket az országba, és Szerbiában kellene dekkolniuk. Egy egész regényt írhatott volna a megpróbáltatásaikról Földes András, Vujity Tvtrko meg egy kádat telesírhatott volna interjú közben.
De nem jött egy se!!!
Értsd már meg, EGY SE!
Nehogy már csakis a gazorbánon múljon, hogy egyetlen arabot, szírt se szállt meg a rettegő rokonság! (Vagy legalább nem próbálkozott vele, hogy átlépje a határt). De még csak egy árva kisgyereket se dobtak át a kerítésen, hogy valamelyik itteni kebabos gondoskodjon róla.
Hogy a lófaszba lehetséges, hogy a hazai arabok/szírek családtagjai nem menekülnek a háború elől?
Ez neked nem tűnt fel?

De azért hullass krokodilkönnyeket ezekért a szerencsétlen, huszonéves, belőtt sérójú, okostelcsivel és márkás göncökkel felszerelt, ételt elhajigáló, vonatot teleszaró háborús túlélőkért.

Laikus Érdeklődő 2016.10.02. 12:12:36

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én pont ezért szavazok érvénytelenül.
Mert én azt akarom, hogy a választási cikluson túlnyúló, a jövő generációinak életét visszafordíthatatlanul befolyásoló kérdéseket kizárólag NÉPSZAVAZÁSSAL lehessen eldönteni.

2016.10.02. 12:15:08

@maroz:

magyarán te egy troll vagy

Virág et. 2016.10.02. 19:54:55

@annamanna: "A brüsszeli pénzeket Lázárék osztogatják, akinek akarják, pont."

Ez nem igaz, illetve nem teljesen igaz. Vannak közvetlen pályázható alapok is, ahol az elbíráló szerv egy magyar kormányfüggetlen civil szervezet vagy közvetlen az Unió szervei. A többségét Lázárék osztják el. De nem az összeset. Vagy szerinted pl. Lázár döntött a Gyurcsány-féle Altus uniós pályázatáról is? Ne már.

"Kérj az Istentől szabadságot - Ő megszabadít.
Kérj Brüsszeltől - az nem fog. "

Az ilyen semmitmondó hülyeséget próbáld meg megtartani magadnak. Istennek legfeljebb a NER-groupiek tekintik Orbánt. Én Brüsszelt semmiképp sem. Az EU-t sem, nehéz is lenne, miután az EU nem egy személy, hanem államok közössége. Amelynek egyenjogú tagja Magyarország is.

"tagjai közül sokan arra hivatkozik, hogy Német-/Svédországban él a nagybácsikájuk, ahhoz igyekeznek"

Egy lószart. De csak folytasd,mert ez egyre jobb lesz ... (bár nyilván minden előfordul, főleg a nagy számok törvénye miatt egy ekkora tömegben, de hogy ez mennyire nem általános az józan ésszel belátható: a rokoni kapcsolat okiratokkal igazolható - a fogadó és a menekülő oldalán is.Ha az egyik el is veszítette, a másik, aki ott él nyugaton, ilyesmit nem állíthat. Egyébként meg szükség sincs ilyen "trükkökre", mert aki bizonyítottan háborús országból jön, az megkapja nyugaton a státuszt trükkök nélkül is, hozzánk meg senkit sem küldenek vissza Dublinnal - a kiutasítottakat próbálták meg, de azokat se fogadtuk. az elismerteket két éve meg se próbálják már. Honnan veszed az őrültségeidet?)

"Milyen érdekes, hogy egyetlen egy arab/szír orvoshoz se menekült ide a kétszáz fős kiccsalád a háború pokla elől!"

Ezt te honnan tudod? 2015-ben a legtöbb oltalmazotti és menekült-státuszt szíriai állampolgárok kapták. A legtöbb kérelmet ugyanakkor nem ők adták be!

Magyarországon a KSH tavalyi (tehát már a dömpinget tartalmazó) adatai alapján kb 30 ezer ázsiai tartózkodik (Szíria, Afganisztán mind Ázsia) és EBBE BELETARTOZNAK MÁR A KÍNAIAK IS. Szerinted ebből mennyi a szír? Németországban mennyi van, volt a krízis előtt? És Svédországban?
Egy pillanatra elfogadva a hülye agyalásodat is világosan látszik, hogy jóval nagyobb ezekben az országokban a szíriai populáció.

Akkor is, ha te már láttál szír orvost és annak jól ment.

Istenem, inkább hallgass és zokogj az érvénytelen 14 milliárdos bohóckodásotokon, amit majd mindjárt elad valamelyik hivatásos tolvaj hatalmas győzelemnek. Szánalom és gyász ez az egész.

Szindbad 2016.10.02. 20:27:41

@Virág et.: Találomra választ pár sztereotípiát, és körít hozzá némi maltert, jól csinálja, de ne vedd komolyan.

Szindbad 2016.10.02. 20:33:15

Drága Orbán úr! Harcoljon, fel ne adja soha, maga minden reménységünk! Harcolj te nyomorult.

Virág et. 2016.10.02. 20:45:09

@Szindbad: Ha legalább jól csinálná ... Erős Vidéki-flashbackjeim vannak tőle. Ő szokta a saját hülyeségeit a teljesen oda nem illő idézetekkel párosítani, mintha az egyiknek bármi köze is lenne a másikhoz.

Mondjuk Vidéki inkább Wikiqoutes volt és nem online Biblia.

Laikus Érdeklődő 2016.10.02. 21:32:12

Fidesz-Jobbik győzelem, a Kétfarkú Kutyák megszorongatták a Demokratikus Ellenzéki Összefogást!!!
Fidesz-Jobbik: 92,3%
Liberálisok: 1,4%
Kétfarkú Kutyák: 5,3% *
MSZP, DK, Stb...: 9,0% **
(*korábban is érvénytelenül szavazók aránya miatt -1%
**korábban is távol maradók arányával csökkentve 57%-48%)

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.10.04. 13:21:08

@TG69: „siketes” lett. Milyen kár, hogy érvényes, az már nem igazán. :D

Laikus Érdeklődő 2016.10.05. 10:14:47

@TG69: @kesztió: Az ötlettelenséget és a sumákolást is túl lehet ám tolni.
Az is túltolás, hogy az Európai Uniónak több mint két év után sincs érdemi válasza a menekültválságra. Emiatt állhatott elő az a helyzet, hogy a túltolás és az alultolás (semmitmondás, semmittevés) között lehet csak választani.
süti beállítások módosítása