Ezért maradok otthon vasárnap
2016. szeptember 29. írta: pinter.bence

Ezért maradok otthon vasárnap

migrans_8.jpg

Ha valaki megkérdezné tőlem, csak úgy, kontextus nélkül hogy akarom-e, hogy az EU a magyar parlament kihagyásával, saját hatáskörben bárkit letelepíthessen az országban, gondolkodás nélkül nemmel felelnék.

Egyrészt ez nyilvánvalóan olyan kérdéskör, amiről minden esetben a nemzeti parlamenteknek kell döntenie, punktum. Másrészt az eurokraták a tavalyi őszi válság során bemutatták, hogy ezt a kérdést, amikor forró a helyzet, képtelenek kezelni.

Mégsem megyek el most hétvégén a népszavazásra. Ennek több oka van, de ha röviden össze akarom foglalni, akkor azt kell mondjam, hogy a kontextus miatt. A történet azonban ennél sokkal bonyolultabb.

*

2013 októberében jelentkeztem a Komáromy-ösztöndjíra, amihez előzetesen le kellett gyártani pár anyagot projektösszegzés, motivációs levél, ilyesmi. A választott témám a menekültügy volt, ugyanis azon a nyáron már látszott, hogy valami változóban van a migrációs útvonalakkal kapcsolatban: fél év alatt hatszor annyian érkeztek Magyarországra, mint ami a korábbi években az éves átlag volt. Ezt írtam az egyik anyagban: „A jelenlegi adatok viszont felvetik a kérdést: új front nyílik a schengeni övezet délkeleti határán? (...) A friss adatok és a debreceni, győri tapasztalatok tükrében tehát kifejezetten fontos lenne, hogy a hazai közbeszéd elkezdjen foglalkozni ezzel a problémával”.

Tavaly, a Keletinél kialakult káoszban nézelődve úgy éreztem, hogy soha nem volt annyira igazam, mint amikor a bíráló bizottságnak arról beszéltem később, hogy hamarosan ez lesz a legforróbb téma Európában. Örökre beleégtek az agyamba azok a képek. Amióta apa vagyok, még többször jutnak eszembe az aluljárókban összezsúfolódott családok, főleg a gyerekek. Az a pillanat, amikor az éppen csak eloszló könnygázfelhőben egy pár nekiállt a pályaudvar melletti járdán, egy kiterített pléden pelenkázni egy nagyjából akkor kiskölyköt, mint most az én fiam.

Európát valóban nagy próbatétel elé állította a kérdés, és Európa bizony nagyon rosszul vizsgázott eddig ezen a teszten. Nyilván nem fogadhatunk be mindenkit anélkül, hogy ezzel ne okoznánk elképesztő bonyodalmakat magunknak, de a háború elől menekülőkkel valamit kezdeni kell. Nyilván nem fogadhatunk be olyanokat, akik nem fogadják el az európai értékeket, márpedig köztük bizony vannak ilyenek – és ez akkor sem változik, ha láthatóan köztünk is. Nyilván nem engedhetünk be ellenőrzés nélkül milliókat, köztük akár csak azt a tucat terroristát, akik aztán Párizsban, Brüsszelben gyilkoltak, vagy bujtottak fel gyilkosságra itt élő embereket. Nyilván értelmetlen egy kvótarendszer, mert senki nem fog Magyarországon vagy Bulgáriában maradni, ha mehet Németországba vagy az Egyesült Királyságba is. Hát mi is odamegyünk, egyre többen.

*

Ennek azonban tulajdonképpen semmi köze a most vasárnapi népszavazáshoz. A kormány hat év alatt tökéletesre csiszolt, a mocskos bulvártól a súlyosan részrehajló közmédiáig terjedő propagandagépezete azt akarja elhitetni velünk, hogy a fenti kérdésekben döntünk, meg arról, hogy akarunk-e disznóhúst enni és pálinkát inni. Szó sincs erről. Mások mellett a nem éppen EU-imádó Bakó Bea és a nem éppen vonalas ellenzéki Stumpf András kollégám is megírta, hogy még az érvényes népszavazásnak magának nincs jogi következménye. Eközben a kvóták ügyét, bár még él az egykori döntés már legközelebbi szövetségeseink, a V4-ek vezetői is halott ügynek tartják; plusz folyamatban van vele kapcsolatban egy kereset az Európai Bíróságon, amit pont az ilyen ügyek rendezésére találtak ki.

Elsődleges cél így egyértelműen a Fidesz erődemonstrációja, a pártszervezet és a hívek mozgásban tartása − ehhez pedig minden létező eszközt bevetnek a kormány potentátjai. Az Orbán-kurzus elsődleges ismertető jele a szimbolikus politikai térben, hogy állandó harcban kell állnia. Hogy éppen a balliberálisokkal, Brüsszellel, a multikkal, a rezsidémonnal, a civil szervezetekkel, Sorossal, a bankokkal vagy a drogmaffiával, az mindegy. Mozgásban kell tartani a szavazótábort, össze kell kötni az aktuális ellenséget a valódi, bár egyre kevésbé működő ellenzékkel, a kormányfüggetlen sajtóval, minden kritikai hanggal. Ebből a szempontból a legjobb mumus az eltérő vallású, eltérő bőrszínű, szegény bevándorló/menekült. Lehet vele félelmet kelteni, a félelem pedig a leghatásosabb, de egyben a legveszélyesebb eszköz bárki politikai eszköztárában.

Félelemkeltésből nincs hiány. Teleplakátolták a legkisebb falvakat is. Annyi kényszerbetelepített” menekültet ígértek már be a fideszes fórumokon különböző településekre, amennyit összesen nem kéne visszavennünk, még ha mindenki vissza is küldené a nálunk regisztrált menedékkérőket. Elveszik a munkát, veszélyeztetik az életformánkat, robbantanak, megerőszakolják a nőket. Nógrádi György ugye már lövetne is a határon. Teljesen elszabadultak az indulatok. Aztán esetleg, néha jön a jó zsaru, Balog, vagy más, hogy hát ezek tényleg áldozatok, de nem itt hanem ott kell segíteni.

Csak az a baj, hogy az utca embere-riportokat, a Facebookot, a kommentszekciókat tekintve a félelem- és gyűlöletkeltés elképesztően eredményes, a jó zsaru vonal meg csak az ingadozók megnyugtatására van. A Fideszt addig nem érdekli, hogy a legrosszabbat hozza ki az emberekből, hogy tovább mélyíti az árkokat, amíg az emberek jelentős része a migránsokon” élheti ki az összes frusztrációját, ahelyett, hogy azon gondolkozna, hogy a kormánypárt és érdekkörének különböző képviselői hogy és milyen formában szívják le az állandóan szapult Brüsszel által biztosított forrásokat. A végletekig felkorbácsolt gyűlölet és a félelem azonban október másodika után is velünk marad, és valahová terelni kell az irányát majd akkor is.

*

Nekem meg csak az jár a fejemben továbbra is, ahogy pelenkázzák azt a gyereket a Keleti melletti járdán, és nem tudom, nem akarom, nem fogom, nem vagyok hajlandó gyűlölni azt a három embert. Meg az is a fejemben jár, hogy közben a sok-sok pénzért magyar állampolgárságot vásároló gazdag muszlimokkal semmi baja kormánynak, az ebből befolyó profit meg folyik kifelé a homályzónákba. Meg az, hogy a népszavazás csak akkor fontos a Fidesznek, ha ők csinálják, miközben a vasárnapi nyitva tartásról szóló referendumot minden jogi lehetőséggel és kopaszokkal akadályozták.

Az egyetlen olyan kimenete a szavazásnak, aminek köze lehet a célhoz, hogy Orbán fel tud villantani egy népszavazást, tud hivatkozni végre rendesen a magyar népre, mert ez nem csak egy „nemzeti konzultáció”, hanem valódi demokratikus szavazás.

De hogy mihez kezd ezzel Orbán Viktor, azt sem ő, sem a fideszes politikusok nem hajlandóak elárulni. Tehát még ha így is értelmezem ti. hogy a kérdéstől függetlenül a kormány a támogatásomat szeretné megszerezni egy ügyben – akkor is egy biankó csekkről van szó. 2010-ben egyszer adtam egy biankó csekket a Fidesznek, és nagyon megbántam. Nem teszem meg még egyszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr6611749251

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Népszavazol, de mire is? 2016.09.30. 18:28:49

Ezt kihagyta a Kétfarkú Kutya párt a plakátjai közül, pedig ezért vicc a szavazás. Kár 2018 utánra felhatalmazást adni az új kormánynak a migránsok betelepítésére. Ennek meg pláne.  

Trackback: Pintér Bence: Ezért maradok otthon vasárnap 2016.09.29. 15:26:01

Az Orbán-kurzus elsődleges ismertető jele a szimbolikus politikai térben, hogy állandó harcban kell állnia. Hogy éppen a balliberálisokkal, Brüsszellel, a multikkal, a rezsidémonnal, a civil szervezetekkel, Sorossal, a bankokkal vagy a drogmaffiával, az m…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.30. 13:31:46

@Advanced Flight: Átjön az irónia? ;-)
Mindenesetre megnyugtató, hogy hétfőtől már nem lesz bombariadó és pihenhetnek az álcivilnek beöltözött TEK-esek... :)
Én amúgy érvénytelenül szándékszom szavazni. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.30. 13:36:13

@Frady Endre:

Hölgyem, Ön nagyon buta, ha érvénytelenül akar szavazni.

@Advanced Flight:

Csal 9.99 millió fasiszta, mert van vagy 10 ezer ballibbancs is, sajnos.

Bryan élete 2016.09.30. 13:42:02

@jose maria padilla: BAZMEG, ha két hét múlva a pocakos törpe lepacsizza Angéla nénivel, hogy a paksi engedélyekért meg a belgrádi vasútvonalért cserébe befogad ötezer migráncsot, akkor mijafaszt fogsz ugatni???????????????
Ki lesz a hazaáruló?

micsoda? 2016.09.30. 13:50:15

"....hogy a népszavazás csak akkor fontos a Fidesznek, ha ők csinálják, miközben a vasárnapi nyitva tartásról szóló referendumot minden jogi lehetőséggel és kopaszokkal akadályozták."

Ezt mondom én is, alátámasztva még pár dologgal, de volt aki azt válaszolta, hogy "lila köd", vasárnap estére kiderül.

Attilajukkaja 2016.09.30. 14:01:12

Nagyon igaz iras. Foleg az utolso elotti mondata tetszik:
"Tehát még ha így is értelmezem – ti. hogy a kérdéstől függetlenül a kormány a támogatásomat szeretné megszerezni egy ügyben – akkor is egy biankó csekkről van szó. 2010-ben egyszer adtam egy biankó csekket a Fidesznek, és nagyon megbántam."

@Frady Endre:
Ez most nagyon jo lett! :o)

Advanced Flight 2016.09.30. 14:02:42

@micsoda?: én elmegyek és nemmel szavazok. Ha lett volna népszavazás a boltbezárás kapcsán, arra is elmentem volna és a vasárnapi zárvatartás ELLEN szavaztam volna. Ez ilyen egyszerű. Arra szavazok, amivel egyetértek. Leszarom, hogy ki kezdeményezte a népszavazást.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.30. 14:05:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Uram, ön nagyon okos, ha egy keresztnévből nem tudja megállapítani az ember nemét. :)
Amúgy miért is kellene birka módon együtt szavaznom a kampány által elhülyítettekkel? ;)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.30. 14:06:06

@Attilajukkaja:
"Ez most nagyon jo lett! :o) "
Csak most? Brühühü...
;-)))

Attilajukkaja 2016.09.30. 14:06:54

@jose maria padilla:
"aki nem megy szavazni, menjen a kurva anyjába. "
A kurva is csak egy anya. Neked ugy latszik, meg ennyi sem jutott. Ha lett volna anyukad, megtanitott volna a tisztesseges magyar beszedre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.30. 14:10:45

@Frady Endre:

Drága Hölgyem, már megbeszéltük, hogy Ön Fr. Ady Endre, azaz Ady Endréné.

Attilajukkaja 2016.09.30. 14:13:25

@Frady Endre:
"Csak most?"
Neha csak jo, de most NAGYON jo lett! ;o)

@Advanced Flight:
"Arra szavazok, amivel egyetértek. Leszarom, hogy ki kezdeményezte a népszavazást."
Jol teszed! Gondolom, az is indifferens szamodra, hogy a hatalom is szarik a te velemenyedre, csak eszkozkent hasznal fel, hogy a birtokloinak gyermekei meg vaskosabb labon alljanak meg "sajat maguktol" a te es az en kontomra. Mert ez a szavazosdi bohozat semmi masrol nem szol! Foleg nem a menekultugyrol.

micsoda? 2016.09.30. 14:21:47

@Advanced Flight: Sajnos, a csalást nem tartom kizártnak, ezért nem megyek el.
Azt gondolom, hogy nem én tehetek róla, amiért ez a kép alakult ki bennem:(

Jolka40 2016.09.30. 14:25:28

Magyarország kormányának az lenne a dolga, hogy olyan országot teremtsen, amelyik vonzza a migránsokat. Nem úgy, mint most. Ha erőszakkal betelepítik őket, az első adandó alkalommal meglépnek.

micsoda? 2016.09.30. 14:29:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne:" Anyád picsáját, kedves posztoló."

Ha már igy beszélsz, legalább ne a nő nemet szégyenítsd:)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.30. 14:35:13

@micsoda?:

Mindenkinek van egy édesanyja. Ezen felül van egy kurv' anyja, akit lehet szidni, de ez nem azonos az édesanyjával.

Na meg te is jól tudod, hogy az efféle szidalmak soha nem az anyának szólnak, hanem annak, akinek címezik a szidalmat. Kár ezen felháborodnod.

Advanced Flight 2016.09.30. 14:35:54

@Attilajukkaja:
"Gondolom, az is indifferens szamodra, hogy a hatalom is szarik a te velemenyedre, csak eszkozkent hasznal fel, hogy a birtokloinak gyermekei meg vaskosabb labon alljanak meg "sajat maguktol" a te es az en kontomra. Mert ez a szavazosdi bohozat semmi masrol nem szol! Foleg nem a menekultugyrol. "

Tehát az a problémád, hogy a Fidesz a maga hasznára fordítja a menekültválságot és politikai hasznot remél belőle. Ébresztő, királylány! :-) így működik a politikai mindenütt a világon!
Szerinted Merkel csupa szívjóságból szelfizgetett a migrikkel? XD
Jóhogy.

Attilajukkaja 2016.09.30. 14:47:12

@Advanced Flight:
"Ébresztő, királylány! :-) így működik a politikai mindenütt a világon!"
Lehet, de en akkor sem adom a nevem egy ilyen erkolcstelen es figyelemelterelo Orban manoverhez. Nem szeretem, amikor ilyen nyilvanvaloan es rohogve nyomjak a kepembe, hogy mekkora egy hulye fejostehennek neznek. Nekem meg van valamennyi onbecsulesem! En azzal vedem a haza'm megtepazott renomejanak maradvanyait, hogy nem veszek reszt ebben a penznyelo cirkuszban.

Bell & Sebastian 2016.09.30. 14:49:38

@István Tamasi: Eddig még a fajelmélet puszta létezését is tagadni kellett, erre mi derül ki mára? Ugyanazoknak ugyanarra a srófra jár az agyuk. Milyen meglepő.

Nyírtál te már füvet, ecsém? Mit tapasztaltál? Minden fűszál ugyanakkora lesz, de rövidebb, hosszabb egy se. Ez a fajelmélet dióhéjban, csak neked.

2016.09.30. 14:50:25

@Advanced Flight:

"Tehát az a problémád, hogy a Fidesz a maga hasznára fordítja a menekültválságot és politikai hasznot remél belőle. Ébresztő, királylány! :-) így működik a politikai mindenütt a világon! "

A világon mindenhol úgy működnek pl. a pedofilok, hogy megrontják a gyerekeket. És gondolom, ha a te gyerekedet rontja meg egy, akkor ez így neked rendben is van....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.30. 15:00:09

"az EU a magyar parlament kihagyásával, saját hatáskörben bárkit letelepíthessen az országban,"

Le lehet nyugodni a faszba, hálistennek az EU nem akar betelepíteni senkit M.o.-ra, sem a parlament engedélyével, se anélkül.

Bell & Sebastian 2016.09.30. 15:01:19

@MikeBoy: Nem nagyon látom én ebben a Fidesz hasznát, a konfrontáció többnyire káros, mindkét félnek.

Ha távlatokban gondolkodnak, vagy esetleg ég a ház, az persze más tészta. Ha valaha volt a kezedben sakkbábu, igazán gyorsan megérted, mitől kötött duplán a lépegetés a táblán?

Van az úgy, hogy rossz megnyitás után a fekete úgy elporolja a fehéret, mint erdész a felszabadítókat.

Bell & Sebastian 2016.09.30. 15:02:42

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok: Ezt meg ugyan honnan szoptad, te nagyon egyszerű életforma? Vörös szín majd nyugtat.

2016.09.30. 15:10:32

@Bell & Sebastian:

Én csak az abszurd érvelésre akartam a figyelmet felhívni.
De, ha már politika. Ebből az a haszon, hogy
"mindennel" foglalkozunk, csak azzal nem, amivel kellene.
Bankok, civilek, Soros, migránsok, stb.
Közben meg a belső rendszerek (oktatás, eü, stb.) rohadnak szanaszét, a korrupció egekben, a gazdaság sem muzsikál és még folytathatnám. De kit érdekelnek ezek, mikor "ilyen jó és fontos" témáink lehetnek, nem?

Bell & Sebastian 2016.09.30. 15:19:22

@MikeBoy: Túl sok pénz mozog a médiában, ezért beteges kényszert éreznek arra a médiaszakmunkások, hogy egyre nagyobb baromságokat dobjanak.

Az ideológiai harc a fejekért és szívekért ezen a felületen is dúl, dől el összecsapás, ütközet, csata, háború.

Ilyenkor kell zsebet tapogatni, mert ha üres, megint csúnyán átbasztak. Ami hiányzik belőle, abból magyarázzák me azt, milyen kurva jól jártál már azzal is, hogy legalább a nadrágod megmaradt.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.30. 15:23:02

Ne feledjétek !

Ha a ballib propagandának bedőltök, akkor röhögve fogja, rátok hivatkozva Gyurcsány és Soros Gyuri karöltve, már másnap migránsok betelepítését követelni.

Pont leszarják, hogy te csak azért nem szavaztál, mert azt hazudták neked, hogy nincs kvóta veszély.

Mert van. Junker saját maga mondotta volt, hogy a Kelet-Európaiakra ráerőltetik a kvótát !

Ők azért küzdenek, hogy a szomszédodba muszlimok kerüljenek.

Ha hagyod megérdemled !
Szavazz NEM-mel te is !

Most még nem késő !

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.30. 15:24:36

@MikeBoy:

Arról majd 2018-ban dönthetsz, ha van jobb választásod.

Most és itt Vasárnap, arról szavazhatsz, hogy az országot elárasztanád-e integrációra alkalmatlan muszlimokkal vagy sem.

MACISAJT 2016.09.30. 15:33:12

Erre az irdatlan hablatyra csak egy rövid -de lényegre törő - válaszom van.

Tudod szerzőkén hogy én miért megyek el-családostól-vasárnap népszavazni?
Egyszerű.

Ugyanis ha én meglátom kik azok a strigák és honkupecek, a gyurcsányoktól a fajkasháziig, az alföldirobcsikától a bulgárgyujikáig...szóval hogy kik "ezek" akik most ismét felsorakoznak egy népszavazás meghekkelése érdekében( ugyanúgy mint 2004 dec. 5é-én, vagy 2008-ban)..akkor nekem már ennyi elég is.

Pontosan tudjuk(ha máshonnan nem is) hogy mi az amit nekünk NEM szabad csinálni.
A többi már csak a ráadás.

Attilajukkaja 2016.09.30. 15:41:34

@Bell & Sebastian:
" Nem nagyon látom én ebben a Fidesz hasznát, a konfrontáció többnyire káros, mindkét félnek."
A Fidesz megis abban remenykedik, hogy szamara hasznos lesz.

@MACISAJT:
"ha én meglátom kik azok a strigák és honkupecek, a gyurcsányoktól a fajkasháziig, az alföldirobcsikától a bulgárgyujikáig...szóval hogy kik "ezek" akik most ismét felsorakoznak egy népszavazás meghekkelése érdekében( ugyanúgy mint 2004 dec. 5é-én, vagy 2008-ban)..akkor nekem már ennyi elég is."
Te vagy a Fidesz igazi celkozonsege! Neked mindegy, hogy mirol, kirol van szo, a lenyeg, hogy komcsizhassal, zsidozhassal meg egyet vacsora elott. Az jot tesz az emesztesednek!

atpijkamo117 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.30. 15:55:40

@Bell & Sebastian: Mert nincs ilyen. Idézz valakit az EU-ből, aki a "betelepítés" fogalmát használta.

Te is beszoptad az orbán hazugságait. Ne az M1-et nézd, mert kiég az agyad!

MACISAJT 2016.09.30. 16:04:14

@atpijkamo117:

Akkor mondd, mit szeretnének csinálni a skandináv államok (Svédország, Dánia, Norvégia és Finnország) Magyarországgal, ahová nemrég bejelentették, visszatoloncolnák az elutasított migránsokat?

atpijkamo117 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.30. 16:06:18

@MACISAJT: Nyilván vissztoloncolni.

És hogy jön ez ide?

Attilajukkaja 2016.09.30. 16:08:07

@MACISAJT:
A visszakuldes/toloncolas messze all a betelepites fogalmatol.
Ez amugy sem egy EU dontes volt, szoval semmire nem kotelez senkit.

chrisred 2016.09.30. 16:09:24

@MACISAJT: Visszatoloncol ≠ betelepít.

atpijkamo117 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.30. 16:29:24

@Attilajukkaja: @chrisred: Ja értem már, mit akart ezzel. :))

Csórikám félreértette az egész népszavazást.

2016.09.30. 16:36:00

"Nyilván nem fogadhatunk be olyanokat, akik nem fogadják el az európai értékeket, márpedig köztük bizony vannak ilyenek"

Köztük?
Mint a gyűlöletkampány alatt kiderült, a magyarok 60-80% ilyen (vagy a kampánytól ilyen lett), a fidesz vezető politikusai között pedig 90% feletti az arány.
Na jó, ez attól is függ, hogy ki mit tart európai értéknek és az is, hogy melyik évszázad európai értékeit vesszük alapul.

Attilajukkaja 2016.09.30. 16:44:23

@atpijkamo117:
Nana, hogy felreertette! Orbanek mindent nmegtettek, hogy felrevezessek az embereket, hogy ne ertsek, ne tudjak, mi mit jelent. Orban legnagyobb (egyetlen) fegyvere: tudatlansagban tartani az emebereket es viszalyt szitani kozottuk.
A magyarok pedig boldogan beszopjak!

Attilajukkaja 2016.09.30. 16:46:58

@Ylim:
"márpedig köztük bizony vannak ilyenek"
A "koztuk" szerintem a jovevenyekre vonatkozott. Azokra, akik nem hajlnadoak elfogadni az europai ertekeket.

kacsapuszi 2016.09.30. 16:47:01

"Reggel kilenc órakor a Csömöri úton halt meg egy motoros balesetben, tízkor pedig a Jászberényi úton is életét vesztette egy motorral közlekedő ember."

"Akarja-e, hogy az Európai Unió nem magyar motorkerékpárok kötelező használatát írja elő Magyarországon?"

"Nem sütök pogácsát vasárnap, főleg nem Orbán Viktornak."

"A parasztok közt békesség uralkodik; – gyűlölködést másfajtájúak ellen csak felsőbb körök árasztanak (Bartók Béla, 1943)"

sumes67 2016.09.30. 16:48:02

ugasson csak mindenki, én tovább gazdagodtam ebből a kampányból is

sumes67 2016.09.30. 17:06:24

Ma buli lesz nálunk. Tudjátok, ilyen előszilveszter szerű. Vasárnap este nem fogunk ráérni, mindenki a saját fészkébe lesz. A konyak, meg a szivarok megvannak, a csúcspont az osztás lesz a trollok olvasása után. Azon sokat röhögünk, hogy milyen hülyék. Aki számít,ott lesz: a ,viktor, a feri ,tóni,a kacska is beugrik a csajával,bajusz,lőrinc, andy hozzá a zsét,lézer,kubi,vizslás gabi, mindenki. Osztunk.

szepipiktor 2016.09.30. 17:06:30

Nagyon hibás álláspont!
AZÉRT kell otthonmaradni, és nem csak most, hanem minden esetben, mert nincs ma Magyarországon politikai alternatíva.
A bűnös és bűnös közötti választás nem választás.
Miért jobb, ha a mostani mocskok helyére a másik oldal ugyanilyen mocskait juttatjuk be?
Ahogy hétvégén sem a jó és a rossz között dönthetünk, úgy általánosságban sem, mert hogyan néz az ember a tükörbe, ha orbánék helyett gyujcsányokat, hadházyakat, lmp-seket, szocikat, ex-mszmp-seket, ex-kiszeseket, besúgókat megélhetési semmirekellőket küldünk hatalomba?
Csak mert haragszunk az egyik oldalra?
Most az IGEN-ezők és a távolmaradásra biztatók sem mutattak semmiféle megoldást, alternatívát, kizárólag a saját politikai céljuk szerint lázítanak!
Ne áltassa magát senki, ha nem lesz érvényes a szavazás vagy bármilyen módon nem az orbánnak megfelelő eredmény születik (és nem tudja elcsalni az egészet), a választ, a reakció már kész! A bomba-akció is csak egy fejelezt ehhez, hiszen korábban már beállították a jogszabályokat "vész" esetére.
És ezt az "ellenzék" is tudja, csak nekik a pozícióba maradás fontosabb, így hát nem is láttunk érdemleges ellenkampányt. A kutyák is csak a plakátokat gúnyolták ki és nem kaptunk semmit, hogy ők mit akarnak.
Szóval ideje lenne egy kb. egy éves anarchia, az összes mai politikai résztvevőt elásni és szűz emberekkel újrakezdeni.
Mert ha nem, marad a költözés, amíg lehet menni, amíg nem lesz megint piros utlevél, műszaki határzár stb.

Bell & Sebastian 2016.09.30. 17:09:49

@atpijkamo117: Mert mindenki menekült. Vagy ha nem, majd fog.

na4 2016.09.30. 17:18:14

Szerencsétlen. Te megérdemled a sorsod.

conchita wurst 2016.09.30. 17:23:20

'Eközben a kvóták ügyét, bár még él az egykori döntés már legközelebbi szövetségeseink, a V4-ek vezetői is halott ügynek tartják'

ápdét - ezután mondta junker, hogy barátkozzunk a kvótákkal, tehát orbánnak ismét igaza lett

elfogadhatatlan hogy nem mész el szavazni

Attilajukkaja 2016.09.30. 17:24:07

@sumes67:
" Aki számít,ott lesz: a ,viktor, a feri ,tóni,a kacska is beugrik a csajával,bajusz,lőrinc, andy hozzá a zsét,lézer,kubi,vizslás gabi, mindenki. Osztunk."
Ez jo! :o))))
Na meg a Totya, mert a Totya az csak ugy van.

conchita wurst 2016.09.30. 17:27:27

@MACISAJT: pontosan

a magyar az a nép aki a legtöbb nyugatihoz képest kisebb arányban vesz részt bármilyen választáson, aztán bármi az eredmény, éjjel-nappal picsog

mindenki menjen el és szavazzon úgy ahogy akar

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2016.09.30. 17:34:08

@MACISAJT:
Ezt magadtól találtad ki, hogy "striga"?

Maci, téged az eszedért szeret a Fidesz. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.30. 17:42:56

@conchita wurst:

Szerintem számszerűleg és arányaiban is kevés olyan ember lesz, aki tiltakozásképp nem megy el szavazni vagy érvénytelenül szavaz. A nem szavazók túlnyomó többsége azért nem fog szavazni, amiért eddig sem: közömbösségből.

Persze a ballibák majd azt fogják mondani, hogy ezek mind az ő felhívásukra maradtak távol.

A balliba agymosás eredményességét legjobban majd az érvénytelen szavazatok arányán lehet lemérni. Ha ezek aránya nem lesz lényegesen több, mint máskor, akkor egyértelműen most is becsődöltek.

Vasárnap este, éjjel már okosabbak leszünk.

Attilajukkaja 2016.09.30. 17:46:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Vasárnap este, éjjel már okosabbak leszünk."
Te? Okosabb? Vasarnap este?
Mar alig varom! :o))))

sumes67 2016.09.30. 18:05:18

@Attilajukkaja: nehéz volt megszerveznem, hogy zárt körű legyen a klub mallorcan. Megoldottam,minden lesz. Összedumáltunk, hogy fecsát, meg kacskát becsikozzuk. Feri amúgy is kap, odaadta 18-at. Kacska csikozva elhiszi az unis dumát amit adunk neki, nagyon aranyosan hozza. Tóno uróban hozza a letelepedős zsét, kp fizetünk, nyoma sem marad, hogy ott voltunk, maradékot szétcsapjuk. (most kikapcsoltatom a kamerákat)

micsoda? 2016.09.30. 18:15:08

@micsoda?: Bocsi, a nick nevedre gondoltam. Nő így nyilvánosan nem beszélhet, szerintem.
Nem vagyok prűd, én is mondok "szépeket" halkan, és nem mások előtt:)

Netuddki. 2016.09.30. 18:19:35

"Elsődleges cél így egyértelműen a Fidesz erődemonstrációja..."

Mindez 15 milliárd közpénzen.
A fidesz a pártkasszából mennyit költött kampányra? Vagy már a pártkassza alatt is az államkasszát értik. Sikkasztásért le lehetne csukni az egész tolvaj bandát.

Netuddki. 2016.09.30. 18:22:01

@micsoda?: Ez egy ballibázó tolvajfidesz troll. Csak a saját idődet pazarolod ha szóba állsz vele.

micsoda? 2016.09.30. 18:24:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Bocsi, a nick nevedre gondoltam. Nő (ha a "né" azt jelenti) így nyilvánosan nem beszélhet, szerintem.

Nem vagyok prűd, én is mondok "szépeket" halkan, és nem mások előtt:)

chrisred 2016.09.30. 18:28:20

@conchita wurst: A magyar az a nép, akitől elvárják, hogy részt vegyen a szavazásokon minél nagyobb számban, anélkül, hogy valódi választási lehetőségeket kínálnának neki. Kezdve a négyigenes népszavazással, amiből három már eldöntött tény volt, a negyediket pedig meghekkelték, hogy ne dőljön el rajta semmi.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.09.30. 18:31:21

Népszavazol, de mire is?
Ezt kihagyta a Kétfarkú Kutya párt a plakátjai közül, pedig ezért vicc a szavazás. Kár 2018 utánra felhatalmazást adni az új kormánynak a migránsok betelepítésére. Ennek meg pláne.
erkolcstan.blog.hu/2016/09/09/nepszavazol_de_mire_is

conchita wurst 2016.09.30. 18:32:17

@chrisred: duma, nyugaton milyen valós választási lehetőség van?

kérték talán az arabokat, vagy megkérdezték őket?

chrisred 2016.09.30. 18:35:35

@conchita wurst: Mert a brexit népszavazásnak nem volt semmi tétje, ugye?

conchita wurst 2016.09.30. 18:40:57

@chrisred: Ott is hagyták az EUt a gecibe, és mi is pofánverjük őket.

www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/fluechtlinge-kosten-deutschland-bis-2017-rund-50-mrd-euro-14045355.html

Németország minden egyes magyarnak kifizethetett volna ennyi pénzből másfélmillió forintot.

Annyi EU támogatás összesen nem jött Mo-ra a 12 éves EU tagság alatt fejenként, amennyit Németország költ a 1,5-2 millió migrire. De legalább nem dolgoznak, egyáltalán.

chrisred 2016.09.30. 18:49:52

@conchita wurst: Ja, csak a németeknek nem mindegy, hogy ezt a pénzt a saját belső gazdaságukban költik el, ami munkahelyeket és fogyasztást teremt, vagy külföldön szórják szét.

Pelso.. 2016.09.30. 18:53:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Talán okosabbak. Ha mégsem, a pártagitprop majd segít.
A megvilágosodás útján már minap elindultunk, tudod ki mondta, hogy az egésznek nem politikai, hanem eszmei jelentősége van. Még jó, hogy szólt, ugye.

conchita wurst 2016.09.30. 18:54:08

@chrisred: Munkahelyet?

Ha olyan nagyon jó üzlet ez a németeknek, akkor nemtom minek követnek ahmedékra a törökökkel.

A fenti mondatodnak annyi értelme van, mintha azt mondanád, hogy hívjunk be még fél millió cigányt, mert a segélyből ők munkahelyet meg fogyasztást generálnak. Igaz, a ballibek kb. ezt is mondták..:D

LoL

midnight coder 2016.09.30. 18:57:20

@chrisred: "Ja, csak a németeknek nem mindegy, hogy ezt a pénzt a saját belső gazdaságukban költik el"

Na ja. A migrik vesznek belőle kínai mobiltelefont, kínai cipőt, román tejet, magyar lisztet.

chrisred 2016.09.30. 19:08:21

@conchita wurst: Kezdjük azzal, hogy összevetetted a Magyarországra érkező EU-s támogatással, amihez képest sokkal több értelme volt.

conchita wurst 2016.09.30. 19:16:10

@chrisred: Miért? A magyarok nem dolgoznak a német cégeknek? És nem vesznek német árut?

Mert a migrik nem dolgoznak és nem vesznek német árut.

De biztos azért állították le a migriket, és azért nem állítják le a magyar EU támogatást, mert hülyék.

MACISAJT 2016.09.30. 19:33:36

@Hepci: "Ezt magadtól találtad ki, hogy "striga"?"

Á nem. Latin eredetű, jelentése„seprűs boszorkány” –még a kereszténység felvétele előtti időkből, aki a hiedelem szerint különböző állatok alakját tudta felvenni.
Magyarországon a boszorkány a népmesék rosszindulatú, emberfeletti hatalmú, idős asszonyalakjainak gyűjtőneve.
A honkupecek kísérői.

chrisred 2016.09.30. 19:45:18

@midnight coder: Az integrációs és német nyelvi tanfolyamokra fordított pénzekből?

chrisred 2016.09.30. 19:47:10

@conchita wurst: "Miért? A magyarok nem dolgoznak a német cégeknek? És nem vesznek német árut?"

A kohéziós alapokból származó pénzekből? Nem jellemző.

midnight coder 2016.09.30. 19:51:36

"Elsődleges cél így egyértelműen a Fidesz erődemonstrációja, a pártszervezet és a hívek mozgásban tartása"

Minek ? Egyrészt hol van még a választás ? Másrészt, a FIDESZ-nek jelenleg nincs kormányképes ellenzéke. Nincs miért erőt demonstrálni.

"Amióta apa vagyok, még többször jutnak eszembe az aluljárókban összezsúfolódott családok, főleg a gyerekek. Az a pillanat, amikor az éppen csak eloszló könnygázfelhőben egy pár nekiállt a pályaudvar melletti járdán, egy kiterített pléden pelenkázni egy nagyjából akkor kiskölyköt, mint most az én fiam."

Hitler is aranyos kisfiú volt. Az a gyerek pedig jó eséllyel a tiedet fogja majd megölni.

A migrik - szemben a simogatók állításaival - nem igazán versenyképesek a munkaerőpiacon. Nem csak mivel nem beszélik a nyelvet, de az ezzel kapcsolatos hazugságok ellenére többségükben bizony csak a kétkezi munkára alkalmasak. Ebből pedig Európában egyre kevesebb van, és nem túl jól fizetik. Ehhez hozzájárul még a nyelvtudás hiánya, plusz európai kultúrával ellenséges saját kultúra ami bizony a motivációt sem nagyon növeli meg.

A szírek fénykorukban tudtak olyan GDP-t produkálni kb. mint mi - de ezt úgy, hogy ők olajország.

Ezeket az embereket a büdös életben nem fogják tudni integrálni. Európában vannak - többé-kevésbé - integrálódott iszlamisták, bár tegyük hozzá hogy a terroristák nagy részét is ők adják, és több ezer ilyen kiválóan integrálódott európai harcol ma is az IS zászlója alatt. De ezek az emberek úgy jöttek ide, hogy volt egy stabil hátterük, amiből azért jöttek el, mert európai módon akartak élni. Azaz Pl. Londonban nem az az átlag paki él aki a boldogulást csak a mennyirszágban 77 huri által kényeztetve tudja elképzelni, hanem az aki vállalkozó szellemű, tanult, tud angolul. Ami a teljes népesség ezrelékes nagyságú töredéke. Most viszont válogatás nélkül jönnek a migrik. Az ő fiataljaik bizony sokkal-sokkal könnyebben fognak radikalizálódni, mint az eddigiek.
Ehhez tegyük még hozzá, hogy egész Európa helyzete várhatóan rosszabb lesz a következő évtizedekben, úgy hogy a migri gyerekek mellé még nyugodtan oda lehet majd tenni pár százezer európai szélsőségest is - és csak remélhetjük hogy ezek a migrik ellen fognak fellépni, és nem velük szövetségben harcolnak majd az Európai Iszlám Államért.

midnight coder 2016.09.30. 19:54:32

@chrisred: Abból max. a tanár bácsi fog kínai telefont venni. De ezen túl valakinek el is kell tartania a migriket. A tanárt nem lehet megenni, illetve van olyan migri is, csak azok nem Szíriából érkeznek, hanem kicsit délnyugatabbról.

Virág et. 2016.09.30. 20:44:03

@midnight coder: Ez kb az évtized legaljább kommentje. :D Ennyi baromságot, egy bekezdésben, hát ... te nyerted az internetet, barátom.

Szaladj szépen szavazni... :D

sumes67 2016.09.30. 20:59:35

Hej skacok, pörög a buli! Félrevonultunk a különterembe, kupacolom a dellát szétfele. Feri ellenőrnek érzi magát,mondtam is neki, hogy kormányon kellett volna így figyelni, erre bizalmasan csak leárpizott. Kacska kihúzott egy 1oo juróst, azzal gyújtotta a szivarját. Valami filmben látta a nagymenőtöl . Csak ez inkább műanyag. Kiegyenesedett a szeme. Bajusz meg viki kutyás gabóval tárgyalják 18-at. Keményen megy az alku, sokba lesz ez még nekünk. Szólt is andy,hogy toljak még gabó kupacára. Tóno simivel a trollokat olvasgatják, röhögve csapkodják egymás hátát . Nyomjátok csak srácok, mi addig is számoljuk a zsét!

Nandor Herpai 2016.09.30. 21:50:18

Tetszett a cikk, de problémát ott látom hogy:

1.) A cikk írójának függetlenül attól, hogy igaza van vagy sem és elmegy NEM-el szavazni nem vállal számottevően több kockázatot.

2.) A cikk írójának függetlenül attól, hogy igaza van vagy sem és nem megy el NEM-el szavazni akkor számottevően több kockázatot vállal.

$pi$ 2016.09.30. 22:03:59

@Tibi !: "A fidesz a pártkasszából mennyit költött kampányra? "

A migránsok kérdése nem pártkérdés.

morph on deer 2016.09.30. 22:26:13

@Bell & Sebastian:
"Nem nagyon látom én ebben a Fidesz hasznát, a konfrontáció többnyire káros, mindkét félnek."

De ha egyszer az istenadta népség nem tud mást?
Ez nem a racionalitásról szól, hanem arról, hogy ki tud messzebbre vizelni!
Kb nagycsoportos intelligencia szint, tisztelet a kivételnek..! Azok a kiscsoportosok, de még nőhetnek...

Hát hol/mikor a búbánatban történ az meg, hogy szeretett vezérünk - Allah fényesítse orcáját - Orbán Viktor valamlyen vitában is a MEGOLDÁST tartotta volna fontosnak?
Neki csak a győzelem elfogadható, lehetóleg még azon is tol kicsit, ha teheti.

"Meghosszabbítjuk Bicskéig..!"

Az meg ugyancsak a természetéből fakad, hogy még akkor is győzelmet hazudik, amikor konkrétan elküldik a francba az "illiberális" baromságaival együtt!

Ezért is teljesen biztos a népszavazási Orbán győzelem, mert hétszentség, hogy lesz olyan szempont, amiben tényleg jobbak, és msjd lehet lobogtatni.

"A legtöbb felemás pár gumicsizmát viselő szavazó NEM-mel szavazott, ezért fölényes győzelmet arattunk, utcahosszal megelőzve az egy párhoz tartozó gumicsizmásokat, és egyébként ennek is mi vagyunk a zászlóshajója!

Még a zászlóshajók zászlóshajója is mi vagyunk, ha kell, Bicskéig..!"

Azért kiváncsi lennék, hány tűzszerész meg TEK kommandós lesz szolgálatban vasárnap, a lépten nyomon ottfelejtett cuccok miatt...!

Mindenesetre kellemes szórakozást!
Ha csak ez hiányzik..

morph on deer 2016.09.30. 22:31:45

@TanNé:
"Ezt kihagyta a Kétfarkú Kutya párt a plakátjai közül."

Meg ezt is:

"Ne kockáztassunk!
Szavazzunk nemmel!
Orbánra!"

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.30. 23:03:39

Újabb undorító cikk a Zindextől:

index.hu/belfold/2016/09/30/igy_nyerte_meg_a_roszkei_csatat_a_kormany_a_mediaban_is/

Benne a pártatlan, részrehajlástól mentes tájékoztatás csúcsa:

"Pedig tudható volt, hogy az agresszió válasz volt arra a csapdahelyzetre. Szerbiát a magyar kormány biztonságos országgá nyilvánította, a határt légmentesen lezárták, arra viszont nem volt mód, hogy a menekülők legálisan adjanak be menekültkérvényt."

Aki menedéket akar kérni, az nem kövekkel dobálóddzék.

"A szerb határnál feltorlódott több ezer emberből száznál kevesebben vettek részt a kődobálásban"

Mennyiben csökkenti a rendbontás súlyát az, hányan voltak a dobálózók mögött?

"amelyet szemtanúk szerint a rendőrség félreérthető műveletei váltottak ki."

Miféle szemtanúk? MIféle félreérthető műveletek? Ilyen esetekben a menedékkérők elemi kötelessége, hogy eleget tegyenek a rendfenntartók felszólításának. Semmi nem jogosítja fel őket a rendfenntartók megtámadására. Schluß.

2016.09.30. 23:06:26

Tévedsz, Bence. Ahogy Stumpnak is írtam, többet ne írj a témában.

picur3ka 2016.09.30. 23:34:30

@micsoda?:

Látom, te nem voltál még a szülészeten forgalmas időben.

picur3ka 2016.09.30. 23:35:44

@Jolka40:

És mi van, ha a lakosok nem akarják, hogy a kormány migránsokat vonzzon?

2016.10.01. 05:20:41

"2010-ben egyszer adtam egy biankó csekket a Fidesznek, és nagyon megbántam. Nem teszem meg még egyszer"

Nem a fidesznek adod be baszod. Most a szavazás kivételesen rólad, a családodról, a népedről, a kultúrádról, és úgy globalice az ország jövőjéről szól, nem kevesebbről. Az életedben egyszer vonatkozass el a begyepesedett politikai nézetedtől, és menj el szavazni, és úgy szavazz ! Ha egyetértesz azzal, hogy az országnak nem hiányzik egy újabb nagy rakomány problémás elem, akkor jelentsd ki. Vannak visszacsinálhatatlan dolgok, és ez pont egy ilyen.

Ha otthon maradsz, nem orbánnal baszol ki, hanem elsősorban magaddal, meg magyarországgal, de főleg az unokáiddal. Orbán feje emiatt nem fog porba hullani, neki jottányit sem lesz neki diszkomfortosabb a bársonyszék, ha az ország otthonmarad. De ha történetesen orbán széke is múlna a döntéseden, neked megérné? Megérné lefűrészelni az ágat 10 millió ember alatt, csakmert ott ül orbán az ág végén? Hát miért olyan kurva nehéz ezt felfogni?

2016.10.01. 05:24:37

@István Tamasi: "Annál is inkább, mert tiszta faj különösen Európában már nem található. "

Meg is látszik. Káosz van mindenhol a köbön.

2016.10.01. 05:42:44

@Robinzon Kurzor: "aki saját elmondása szerint az utolsó töltényig irtani fogja ezeket, ha a környékükön megjelennek, gyakorlatilag nem látott még élőben migránst (egy Isten háta mögötti nógrádi faluban laknak), csak az M1-en meg a FB-on"

Miért ódzkodsz attól, hogy bemenj az első útbaeső villamos elosztóállomásra és ott belehugyozz egy ipari trafóba? Nézed itt a hülye áltudományos műsorokat, és felülsz olyan blődségeknek, hogy megbasz az áram. Ne hidd el! Tapasztald meg inkább személyesen, mert addig csak előítélet!

2016.10.01. 05:47:02

@Bekre_Pál: "Vasárnap kertásás"

Nem értem. Pedig elmehetnél plázázni is, nyitva vannak a boltok. Sorsforditó helyzetekben nincs jobb egy kiadós teszkózásnál.

Attilajukkaja 2016.10.01. 09:06:55

@picur3ka:
" mi van, ha a lakosok nem akarják, hogy a kormány migránsokat vonzzon? "
A baj, hogy az a kormany, amelyik nem eleg vonzo egy menekult szamara, az a sajat allampolgarai szamara se nagyon az. A menekultek nem veletlenul NEM akarnak Mo.-n letelepedni!!!!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.01. 11:19:24

@Jankove:

"Megérné lefűrészelni az ágat 10 millió ember alatt, csakmert ott ül orbán az ág végén?"

Nekik megérné, Orbán bukásáért nekik semmi sem drága - akár az egész országot hajlandók lennének ezért feláldozni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.01. 11:20:33

@Jankove:

"Miért ódzkodsz attól, hogy bemenj az első útbaeső villamos elosztóállomásra és ott belehugyozz egy ipari trafóba? Nézed itt a hülye áltudományos műsorokat, és felülsz olyan blődségeknek, hogy megbasz az áram. Ne hidd el! Tapasztald meg inkább személyesen, mert addig csak előítélet!"

Ez nagyon tetszett. You've made my day!

Bell & Sebastian 2016.10.01. 11:47:44

@morph on deer: Igen, vannak komoly jellemhibái, legelsőnek az, hogy geci. Nem is az Üdvhadsereget vezeti.

István Tamasi 2016.10.01. 19:46:53

@Bell & Sebastian:
Szerinted hitler, szálasi és a többi gazember csak egy fűnyíró kertész volt?

Bell & Sebastian 2016.10.01. 20:31:06

@István Tamasi: Nem, az a kis vakond volt.

Az említett urak nem a kezdet, hanem a vég. Honnan tudod te azt előre, hogy mondjuk a mai, úgynevezett: demokratikusan választott vezetőkre milyen jelzőt, ha nem kötelet, akaszt majd az utókor, ha egyáltalán lesz?

picur3ka 2016.10.06. 00:01:15

@Attilajukkaja:

" mi van, ha a lakosok nem akarják, hogy a kormány migránsokat vonzzon? "
A baj, hogy az a kormany, amelyik nem eleg vonzo egy menekult szamara, az a sajat allampolgarai szamara se nagyon az. A menekultek nem veletlenul NEM akarnak Mo.-n letelepedni!!!!

------

Szerintem ez csak akkor igaz, ha ingyenélősdi, segélyes, stb állampolgárokról van szó. A menekőlteket gyanis ez vonzza. Téged is?

Attilajukkaja 2016.10.06. 10:53:42

@picur3ka:
" ingyenélősdi, segélyes, stb állampolgárokról van szó. A menekőlteket gyanis ez vonzza. Téged is?"
Kezdem azzal, hogy nem ertem a zarokerdesedet (nem, nem a helyesirasi hibak miatt). Milyen logikai bukfenc vagy torz feltetelezes vezetett oda, hogy arra gondolj, akinek nem vonzo Orban kormanyzasa, az csak ingyenelo lehet?
A masik, hogy fogalmad sincs a menekultekrol, csak gondolkodas nelkul bedolsz a Habony muvek Fidesz propagandajanak, es a menekulteket csak valami ingyenelo allatoknak tartod. Jobb, ha tolem tudod meg, hogy oriasi tevedesben elsz! Biztos akad koztuk is ingyenelo, ahogy a magyarok kozott is, de egyaltalan nem ez jellemzo rajuk. Hanem az, hogy egy olyan orszagba szeretnek menekiteni a csaladjukat, ahol nem csipobol gyulolik oket es ahol van lehetoseguk egy ertelmes eletet kezdeni, nem csak tengeni-lengeni. Ugyanazt teszik, mint azok a magyarok, akik Ny-Europaba vagy az USA-ba menekulnek Orbanisztanbol . Vagy szerinetd ok is csak valami szarhazi ingyenelok? Szerinted oket is ez vonzza?

picur3ka 2016.10.11. 02:42:29

@Attilajukkaja:

"Kezdem azzal, hogy nem ertem a zarokerdesedet "

Speciális igényű vagy? Nem tudok segíteni.

"(nem, nem a helyesirasi hibak miatt)."

Persze, hogy nem, mert azok elütési hibák. Ez két külön dolog. Második osztályban még nem tanítják.

"Milyen logikai bukfenc vagy torz feltetelezes vezetett oda, hogy arra gondolj, akinek nem vonzo Orban kormanyzasa, az csak ingyenelo lehet?"

Fejtsd ki, idézd, hol mondtam ilyent!

Lehet más is, viszont sokuk nagyon is az. Az pediglen tény.

"A masik, hogy fogalmad sincs a menekultekrol, csak gondolkodas nelkul bedolsz a Habony muvek Fidesz propagandajanak, es a menekulteket csak valami ingyenelo allatoknak tartod."

Ezt a marhaságot honnan veszed? Valami bizonyíték?

"Jobb, ha tolem tudod meg, hogy oriasi tevedesben elsz!"

Jobb, ha tőlem tudod meg, hogy egy arrogáns gyagya vagy.

"Biztos akad koztuk is ingyenelo, ahogy a magyarok kozott is, de egyaltalan nem ez jellemzo rajuk."

Nagyjából mind az, jobb, ha a meglévő állami statisztikákból tudod meg. Egyébként meg vedd elő a magyar billentyűzetet, mielőtt helyesírásról okoskodsz!

"Hanem az, hogy egy olyan orszagba szeretnek menekiteni a csaladjukat, ahol nem csipobol gyulolik oket ... Ugyanazt teszik, mint azok a magyarok, akik Ny-Europaba vagy az USA-ba menekulnek "

Örülök, hogy valami tényszerűt is sikerült mondanod a végére. Így van, nyugaton jobb magyarnak lenni, mint az ún. Magyarországon. Pontosan az ilyen, bevándorolt, gyűlőlküdő, utálatos, aggresszív kisebbségek miatt.

Attilajukkaja 2016.10.11. 13:35:44

@picur3ka:
"Speciális igényű vagy? Nem tudok segíteni."
Sejtettem. Nagyon specialis igenyu vagyok, csak a minoseget becsulom meg.

"egy arrogáns gyagya vagy"
Huha! Ez aztan az erveles. :o))))
Amugy semmivel sem vagyok arrogansabb, mint te.

"Egyébként meg vedd elő a magyar billentyűzetet, mielőtt helyesírásról okoskodsz!"
Tudod, nem a billentyuzeten mulik, hanem a karakterkeszleten. De hagyjuk!

"Így van, nyugaton jobb magyarnak lenni, mint az ún. Magyarországon."
Ma mar sajnos ez sem annyira igaz, de a kozelmultban meg tenyleg igy volt.

"Pontosan az ilyen, bevándorolt, gyűlőlküdő, utálatos, aggresszív kisebbségek miatt."
Mint amilyen te is vagy? Vagy kikre gondoltal? Mert azert ugye az megvan, hogy a te oseid is csak agressziv bevandorlok vagy szerencsetlen betelepitettek voltak annak idejen?

picur3ka 2016.10.13. 01:51:10

@Attilajukkaja:

"Pontosan az ilyen, bevándorolt, gyűlőlküdő, utálatos, aggresszív kisebbségek miatt."
Mint amilyen te is vagy? Vagy kikre gondoltal? Mert azert ugye az megvan, hogy a te oseid is csak agressziv bevandorlok vagy szerencsetlen betelepitettek voltak annak idejen?

Örülök, hogy bizonyítod, amit írtam, pazar hozzászólás.

Sejtem, nem is érted.

Politikai propagandát nyomsz, amiben nagyjából semmi tényszerűség nincs. Nincsen miről értekeznünk.

Attilajukkaja 2016.10.13. 09:53:22

@picur3ka:
"Sejtem, nem is érted."
Ne remenykedj!

"Politikai propagandát nyomsz, amiben nagyjából semmi tényszerűség nincs. "
Edes szivem!
Mindenki politikai propagandat nyom, akinek van egy meggyozodese. Te is! :o))))

picur3ka 2016.10.15. 01:31:35

@Attilajukkaja:

Nem. ezeket a sablonokat, amiket írsz, már százszor szétszedték minden blogon és fórumon.

Én ilyeneket még tévedésből sem szoktam írni.

Túl van tárgyalva az ügy, régen.
süti beállítások módosítása