„Semmit sem bántam meg” – Alföldi Róbert a Mandinernek
2016. szeptember 09. írta: Redakció

„Semmit sem bántam meg” – Alföldi Róbert a Mandinernek

alfoldi_robert.jpg

Ma is kiadná a románoknak a Nemzeti Színházat december elsején és nem bánta meg azokat a nyilatkozatait sem, amelyeket a színház éléről távozóban adott három éve. Alföldi Róbert a Mandinernek adott interjúban mondja el: vehetjük úgy, hogy a Bayer-ügy miatt ő is visszaadta tiszti keresztjét. A rendező szerint ma fojtó légkör uralkodik, a Fidesz nagyon ügyes, az ellenzék gyáva és csak a saját pecsenyéjét sütögeti. Alföldi készülő rendezései, a II. Edward és egy migránsos darab a Radnótiban megint a magyar valóságnak igyekeznek tükröt tartani, népszavazni pedig nem megy október 2-án. Alföldi Róberttel Újlipótvárosban beszélgettünk, az ellenzéki körökben vihart kavart Pozsonyi Piknik napján. Nagyinterjúnk.

 

„Szóval a helyes megfejtés, hogy most is aktuális darabot rendez a mai Magyarországról.

Bízom benne, hogy mindig. Olyan előadásokat csinálok, amelyek azt próbálják vizsgálni, amiben élek. Ez most melodráma lesz, sok zenével. Sűrűn váltakozik benne, kinek van igaza. Végig mozgásban van, kivel azonosulsz, kivel mész tovább nézőként.

Ha már azonosulás: mit jelent az a szó, hogy »haza« Alföldi Róbertnek?

Mit jelent a »haza«? Azt, hogy nem tudok innen elmenni. Akkor sem, ha itt van ez a sok szarság. Ez a haza. Az élet. Meg az, ami érdekes belőlem külföldön. Aki én vagyok.

Mégis mi az, amit szeret benne?

Mit? Nem tudom. Utálom. De nem tudok máshol élni. Dühít, amit itt évszázadok óta művelünk.

Azért voltak jó pillanataink...

Ahogy Törőcsik énekli Bereményi dalát: »micsoda egy zűrzavar, hány tévedés, tán hazudtam is, és volt egy kevés, volt egy kevés, nem is tudom, hogy hívjam azt, talán volt egy-két este... ami nincs megnevezve...« Valahogy így. Pedig annyira csodás lehetne. Ennél a városnál kevés szebb hely van, pedig én nem vagyok elfogult, és közben folyton öljük benne egymást. Engem is ilyenekről kérdeznek most, ahelyett, hogy művészetről, színházról beszélgetnénk. Nem azt kérdezik, öt év alatt mit hoztunk létre a Nemzetiben, hanem ezeket... Sebaj, az már kitörölhetetlenül a magyar színháztörténet része.”

Stumpf András interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr4811690365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ariel1 2016.09.09. 13:06:42

Na majd mindjárt jönnek a buzizók, mélymagyarok és hasonló hülyegyerekek.

maroz 2016.09.09. 13:24:32

@ariel1: Magyarán neked ilyesmikre van igényed. Miért? Hogy legyenek, akikhez képest különbnek érezheted magad?

Miért nem azzal nyitsz, hogy hű, de jó lenne valami olyasmit olvasni, ami eltér mindattól, amit eddig hallottál?

maroz 2016.09.09. 13:38:09

@ariel1: Nézd meg például ezt:

"Azok igen, ettől még tényszerű, hogy egy csomó hely, ahová előtte hívtak, kitette elém a stop táblát. Volt, ahol névvel, címmel a polgármester megtiltotta, hogy hívjanak. Önök szerint ez miért van? Azért, mert a színházak nagy része hirtelen rossznak tartja, amit csinálok?"

Tehát az eredeti állításával ellentétben van egy csomó munkája, és ezek között van állami is, de ez neki semmi. Politikai okokra gondol, de nem veszi figyelembe azt a sokkal hihetőbb változatot, hogy őt régen sem tartották olyan hűdejónak, nem azért volt akkor több kinevezése, hanem bizony politikai okokból.

Ma már egy nagycsopis is tudja, hogy az óvodavezető-helyettest is politikai alapon nevezték ki mióta világ a világ, ezért roppant furcsa, hogy a balliberális elitfrakció egyik szimbolikus tagja nem gondol arra, hogy az ő régebbi kinevezései is politikaiak voltak, és mindösszesen csak annyi történt, azért csappantak meg, mert az őt preferáló elitfrakció kiszorult a közhatalomból.

Ez azért elég ciki, ennyi esze lehetne, hogy ezt belássa, nem? Te mit gondolsz?

maroz 2016.09.09. 13:50:22

@ariel1: Ez is lényeges:

"Mert nagyon ügyes a Fidesz, azért nincs. Remekül felmérte az érzelmi réseket, amelyre aztán rá is nyomult, be is tömködte azokat mindenféle lózungokkal, amelyek kétségkívül hatásosak. Ügyesen felmérték, hogy nem működik a liberális szöveg, ezért megoldatlan fájdalmakból adódó frusztrációkra játszanak rá."

Azért nincs ellenzék, mert a politikai versenyben az ellenfelek ügyesebbek. Nahát.

De ennél sokkal érdekesebb az, hogy már Alföldi is beismeri, hogy "nem működik a liberális szöveg". Amit ők írnak, ők adnak elő, amiért a kinevezéseiket és a milliárdokat kapták. Ki a hibás? Az, aki egy eleve működésképtelen szöveget próbált rányomni a népre felülről és oda se bagózva a visszajelzésre, vagy a nép? Naná, hogy a nép. A magyar nép. Az a lábszagú, proli, az Alföldik által mélyen lenézett, megvetett magyar nép. Az a hibás, senki más.

Neked mi a véleményed arról, hogy az Alföldi nevével is fémjelezhető elitfrakció nem bontotta ki teljesen az igazság minden szeletkéjét ebben a "nem működik a liberális szöveg"-kérdéskörben? Nem lenne illendő, ha végre a saját felelősségüket is megvizsgálat tárgyává képeznék?

1000bocs 2016.09.09. 14:26:44

Mindjárt jönnek a melegaktivisták, akiknek nem baj ha a hősük egy ilyen rövid interjúban is képtelen megfelelni a saját mércéjének - a lényeg hogy a Robi a "mi fiúnk" és ezért neki igaza van.
Mert ugye számonkérni máson azt az eljárást, ahogy ő is odakerült a nemezeti élére, számonkérni máson az ároksását, miközben ő volt annak az időszaknak a legnagyobb és ismertebb árokásója aki nem mulaszt el soha olyan mód megnyilvánulni hogy oda ne vágjon a másik oldalnak, számonkérni a félreállítást, miközben karriert csinált a hisztijével és soha nem volt foglalkoztatottabb... a hős meleg, aki annyira művész, és mindig a valóságra reflektál és a körülötte levő dolgok foglalkoztatják, kivéve ha államilag lövik azokat akik a másik oldalon állnak ideológiailag - ebben az esetben ugyanis éppen nyaralni volt a valóságra reflektáló művészi énje...

Ez az interjú annyira gáz az alanyra nézve, hogy hihetetlen. A görcsös belemagyarázás, a démonok festése, az erőlködő elitizmus ezekkel a "lábszagú" kifejezésekkel.

Mintha a buzi művészi elitizmusnak és az affektáló felsőbbrendűségtudatnak nem lenne szaga...csak a kulturáltság szintjétől függ hogy ilyeneket az ember felemleget vagy nem.

Vicces is lehetne, de az indulat ami sugárzik az érvelésében inkább nyomasztó. Észer kellene venni a torzulást saját magában, akkor talán nem utálná ennyire a világot.

Ja, nem. A világ azon helyeit ahol tövig nyalnak neki ideológiai alapon, azt szereti.
Hiszen az előnyök és lehetőségek juattása ideológiai alapon csak akkor bűn, ha a jobboldal teszi.

2016.09.09. 14:34:57

@1000bocs:

az ilyeneknek belebaszta az agyukba a fővárosi aberrális kultúrelit, hogy kurva jók. nem "nem rosszak", nem "jók", hanem kibaszott jók.
ők ebből indulnak ki.

1000bocs 2016.09.09. 14:51:51

Olasz utam kapcsán akadtam a velencei gondolásokkal kapcsolatos előítéletbe, miszerint sok köztük a langyi. Miért is? - gondoltam, és kiderült, hogy a XVIII.sz-i angliában az elit körében olyannyira divatba jött a buzulás, hogy törvényt kelett hozni ellene, súlyos szankciókkal. Ennek okán az elit körében kialakult hogy szívesen jártak Velencébe, mert az esti gondolázás során a sötét lagúnákon minden könnyebben ment.

Azóta az elfogulatlan orvostudomány természetesen kiderítette, hogy a langyiság nem választott opció, hanem úgy születik az ember, tehát nem lehet "divat", "kényszer", vagy csak a könyebb előmenetel okán valaki buzi. Ezért az egész történet természetesen badarság, csak még senki nem írta át és modernizálta azokat a műveket, ahol az ilyen régi szokásoknak nyoma van.

Bell & Sebastian 2016.09.09. 15:05:01

Ezt kár volt elolvasni, mert ez egy _nyomorult_, aki kétségbeesetten igyekszik valami maradandót alkotni, oszt mégis mindig provokáció lesz belőle.

Emberek ezt úgy oldják meg, hogy csinálnak egy vagy több gyereket, szeretik és felnevelik. Mondjuk téged a nagymamád nevelt, ami lássuk be, nem egy követendő családmodell.

HHHH Alföldi!

Bell & Sebastian 2016.09.09. 15:08:46

@1000bocs: Természetesen a hajlam kódolt, de csak elenyésző százalékban. Ami még mindig nem jelenti azt, hogy követnie is kell az ánusza bülbül szavát.

A többit megtanítják rá és meg is tanulják, azaz divat, vagy az érvényesülés egyik útja.

2016.09.09. 15:30:18

@Bell & Sebastian:

muszáj széljobb mocskot hányni folyton?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.09. 15:37:45

@WiteNoir:

Konkrétan mi a "széljobb mocsok"? Hogy az emberek gyerekeket csinálnak, szeretik és felnevelik őket? Vagy hogy a homoszexuális hajlam csak elenyésző százalékban kódolt? Vagy mi?

Herr Stacheldraht Leger 2016.09.09. 16:06:44

a nemzet becsületét csak egy kerényi és fekete buzibalett előadás állíthatja helyre

2016.09.09. 16:16:52

@bbjnick:

azok a mondatok melyekre reagáltam, te vén majom.

Bell & Sebastian 2016.09.09. 17:19:17

@WiteNoir: Fussál neki még egyszer, mert nem jó úgy felnőni, hogy nem kellesz a szüleidnek és míg a tesóidat tejben-vajban fürösztik, addig neked csak a kangörcs marad a gyomrodban.

Szar ügy, bizonyára lovagkeresztre érdemes már így is, hogy még egy fia bal-lib-bibeset se rendezett.

miles_Christi 2016.09.09. 17:36:38

"Mit jelent a »haza«? Azt, hogy nem tudok innen elmenni. ...

Mégis mi az, amit szeret benne?

Mit? Nem tudom. Utálom. De nem tudok máshol élni. "

Ez nem haza neked, te rohadék köcsög! Csak egy ország, ahova születtél, és amit gyűlölsz, amire idegenben még köpködsz is. Ezért persze ott kedvesen hátbaveregetnek, tolnak pár zöldhasút a zsebedbe, aztán a hátad mögött kiröhögnek. Na, ez minősít téged.
Meg természetesen az, hogy elhúznál innen, de máshol nem tudsz érvényesülni. Ez tényleg megmutatja, mekkora kvalitás vagy. Se tehetség, se nyelvtudás hozzá, mi? És neked mindenki más a lábszagú.

2016.09.09. 18:57:37

@Bell & Sebastian:

okádj másra, köszi

Bell & Sebastian 2016.09.09. 20:09:07

@WiteNoir: Ecsém, nálunk a megbocsátást azzal vezetik fel, hogy: ugye bánod, ugye fáj? Csak előtte el kell mondani, micsoda?

(Ez mondjuk Merkelországban nincsen így, csak bedobod a pénzt és kiadják az obsitot, amely szokás megvan már vagy harminc éve, de a Hittani Kongregáció mégsem teszi szóvá, ki tudja miért. Szóval, a kommancs sagákból ismerős Búcsúcédula 2.o, lehet Faszbúkon szervezkedni.)

És most értünk a lényeghez, hogy szavamat szódba ne öltsem!

- Mi a fasz bajod van neked itten máma, ha kizárjuk azt a lehetőséget, hogy jogerősen nem nevezhetlek Robertának?

maroz 2016.09.09. 20:23:49

@Bell & Sebastian: Egy ideje ő így száll le a bicikliről. Én sem értem miért, de nekem se mondta el.

Bell & Sebastian 2016.09.09. 22:05:51

@maroz: Aki a tolerancia bajnokának tartja magát, az először is tesztelje a hozzáállását velem, mert pontosan középen állok. Ha elbukik, akkor bolsevik az ávós fajtából. Game over.

TG69 2016.09.09. 22:07:10

Csinaljon szinhazat a 2006 oktoberi esemenyekrol a habonyarpi. A haza most nekunk szar, de pl. a jezsuitak is megbuktak a migrans teszten. Mire lehetunk buszkek, marmint mostanaban? A tobbi csak erdektelen rizsa...

Veridicus76 2016.09.10. 02:14:51

Nem lehetne már elfelejteni ezt a hisztis picsát, aki képtelen volt méltósággal távozni a politikailag eldöntött posztjáról, ami lejárt? Szánalmas, nyálas, gusztustalan, és főleg rettenetesen unalmas, érdektelen, lapos, ásatag. Outsider. Nyomorúság.

Veridicus76 2016.09.10. 02:15:51

Ha Lorettának hívjuk, az jogkiterjesztés?

Veridicus76 2016.09.10. 02:16:27

Amúgy meg ki a faszt érdekel még ez a múlt idejű egysíkú bohóc?

Bell & Sebastian 2016.09.10. 10:48:41

@Veridicus76: A robbanás mindig a legnagyobb ellenállás felé terjed / hat, az utász kiskáté szerint.

(Az oroszok megpróbáltak páncélelhárító ágyút telepíteni repülőgépekre, amikor már nagyon szorult a kapca. Jellemző Sztálinra, hogy amikor Moszkva körül megjelentek a Panzerek, képes volt még a Kazanyi Szűz Mária ikonját is körbehordoztatni, hátha az segít.

Szóval nem boldogultak, mert az ellenhatás kitépte a löveget a keretből. Azt találták ki, hogy nyitott csőből indítanak és a lőgyapot mögé betömnek annyi zsírt, amennyi a lövedék súlya. Bár a megoldás működött, mégsem terjedt el igazán, mert nagyobb lett a járulékos kár, mint amennyi a haszon.)
___

Lehet hasítani, mint neoliberális Rakéta porszívó, ha van mögötte takarító brigád, amelyik folyamatosan kitalicskázza a halmozódó ganédombot.

Ez a mi dolgunk, az meg az övék - így szól az alapelképzelés.

Bell & Sebastian 2016.09.10. 10:49:55

@Herr Stacheldraht Leger: Az a cigány, aki úgy is viselkedik, bőrszín nem számít, hanem a domesztikáltság.

Herr Stacheldraht Leger 2016.09.10. 11:11:41

@Bell & Sebastian: való igaz, meglehet egy csapat hófehér kopasz volt és azt hitték, bayer fia népszavazási beadványt akar leadni... hamarosan beszüntetik a nyomozást végül is nem történt semmi, életben maradt a srác, nemde? nincs bayersaller bűnözés!

Bell & Sebastian 2016.09.10. 11:29:31

@Herr Stacheldraht Leger: Attól függ, hogy nyolc napon túl vagy innen gyógyul, mert az a választóvonal szabálysértés (ami magánvádas) és bűncselekmény közt (amikor ügyész emel vádat), az utóbbi esetben pedig élesedik a feltételesen szabadlábra helyezés is.

Ezért helyénvalóbb az orvosbűnözés vagy szakértői bűnözés fogalmát is bevezetni a bíróbűnözés mellé, amennyiben gellert kapna a végkifejlet.

Ha magának az SA ennyire csípi a szemét, de az SS -re nem szól semmit, akkor maga egy Salamon Béla bácsi, aki csak a rántott húsnál kifogásolta a magas sótartalmat, a leveskénél még nem szólt semmit, pedig ingyen ebédre hívták.

hacsaturján 2016.09.10. 11:52:47

@Bell & Sebastian:

kegyed egy végtelenül tehetségtelen, ámde irritáló barom, ami nem azt jelenti, hogy mindez nem áll jól magának. ellenen jól vigyázzon, sokan törnek a babérjaira!

Bell & Sebastian 2016.09.10. 11:58:41

@hacsaturján: Ne aggódjon értem, mert a saját szakmámban csak akkor hívnak, ha már minden elveszett, drága a döglött ló átvonszolása a célvonalon.

hacsaturján 2016.09.10. 12:07:47

@Bell & Sebastian:

aggódik a rosseb.

Bell & Sebastian 2016.09.10. 12:53:12

@hacsaturján: Jó magának, hogy ismeri az urat?

Herr Stacheldraht Leger 2016.09.10. 13:32:45

@Bell & Sebastian: télapótól a gestapóig bárkit nürnbergben kötélre juttatok, magát természetesen a régi cimboraság mentén és haveri alapon ingyen, gúdfrend legyen a tanúm és a klintonfáundéjsön a szponzorom.

Bell & Sebastian 2016.09.10. 15:41:17

@Herr Stacheldraht Leger: Tőlem várja a névsort?

Kezdheti is írni:
- Granyák, Grauer, Granyicsek, Gréninger és Gurbacsek, Gruppin, Gricin, Gundarov, Grosta, Gromann, Grózakov, Gottfried, Gottlieb, Gallovics, Grurrecsár és Grazovics, Grück és Glonn és Gonbovics, Galinovácovácsevics. G. Nagy, G. Kiss, G. Kovács, G. Lukács, Gundel-Székely-Gombolay, Groák, Grumpa, Gorcsakov, Gorcsev, Gorbacov. Gleier, Glazer, Gluppovács, Gerber, Gurbár, Görkovács, Gundel, Gébics, Gondarev, Göndörfalvy, Greccsanek. Gröber, Gruber, Glombolz...

Herr Stacheldraht Leger 2016.09.10. 15:58:36

@Bell & Sebastian: névsor? gyomorból, ránézésre, mint futsal játékos a tiszti kaszinóban.

Bell & Sebastian 2016.09.10. 17:33:51

@Herr Stacheldraht Leger: Nekik volt telefonjuk Pesten az ötvenes években, amikor Görény Jenő megdalta őket, ezért történelmileg hiteles forrásnak tekinthető e polka.

Guttmann Zsüti, bár akaratán kívül, de kitette nekünk az ügynökaktákat. Tessék parancsolni, mit szeretne még, két kívánsága megmaradt.

picur3ka 2016.09.11. 05:45:58

@maroz:

Sokkal jobban tudhatja, mivel végzettsége sincs.

picur3ka 2016.09.11. 05:53:51

@WiteNoir:

Az semmi. Ennek az apja MSZP-s plitikus, országgyűlési képviselő volt a kommunizmusban. Végzettség nélkül lett ilyen munkája. Teljesen véletlen.

picur3ka 2016.09.11. 06:00:07

@1000bocs:

Ne legyen ilyen archaikus, a pedofíliánál tartunk, zárkózzék föl!

picur3ka 2016.09.11. 06:02:39

@ariel1:

Még szerencse, hogy te sok okos, eredeti dolgot tudsz mondani.

maroz 2016.09.11. 06:07:27

@picur3ka: Az inkább pozitívum nálam. Most őszintén, mitől lenne jobb úgy, hogy a mispóche összedob neki egy diplomát? Nézem ezeket a tornatanárdoktorokat is, eszem-faszom... Egyrészt. Másrészt pedig az elmúlt huszonöt év formális felsőfokú képzéseit elnézve, úgy általában... hát, a fene tudja. Akkor már inkább egy laikus érdeklődő, aki elért valamekkora előrehaladást a hobbijában, mint egy képzett szakember, mert könnyen meglehet, hogy az utóbbi tényleg nagyon alaposan tudja, amit, csak éppen rosszul, mert úgy indoktrinálták bele a formális képzés során.

Herr Stacheldraht Leger 2016.09.11. 06:41:35

@Bell & Sebastian:

második kívánság: legyen végtelen kívánság
harmadik kívánság: moderálja mindet a dévényi tibi

picur3ka 2016.09.11. 07:02:29

@Herr Stacheldraht Leger:

Megnyugtató, hogy fehérek is voltak köztük. Igy már kevésbé aggasztó. Sőt, semmiképp rasszista támadás. (?)

picur3ka 2016.09.11. 07:10:58

@maroz:

Ezt én értem, de nem erről van szó. A pozíciós apja benyomja a gyerket (akivel nem foglalkozik és az anyja nem tudja megengedni magának, hogy taníttassa, az apa meg nem akarja fizetni, valahova). Őneki protekcióból és származásból lett állása, szakmája, amit nem tanult.

Ahogy fentebb valaki írja, ha nagy lenne, kimenne. Nem tud. Még csak nem is egy egység, egy protekciós kis senki, aki provakatív, buzi témákból él meg ezen a hülye, kisebbségek diktálta földön.

picur3ka 2016.09.11. 07:25:41

@picur3ka:

Hogy még pontosabban fejezzem ki magam, soha nem is nőtt fel a feladathoz, sőt. Provokatív politikai propaganda célokra használja fel a pozícióját, ezért volt valójában cirkusz a személye körül. Ő a színpadi Gyurcsány szalmabáb.

A színpad egy legalább olyan fontos propaganda csomópont, mint a katedra meg a média, ilyeneknek közel nem szabadna lenni hozzá, még akkor sem, ha jók.

Bell & Sebastian 2016.09.11. 09:05:28

@Herr Stacheldraht Leger: Beleolvastam még egyszer ebbe az internyúlba, minekutána az a benyomásom támadt, hogy míg minden rendes libsi úgy nyilatkozik, hogy: váú-váú-váú, ez idegen nyelven is tudhat, mert folyton azt mondja, mindenről az a véleménye, hogy: nyáú-nyáú-nyáú!

Ha jól értem, vegyek magának egy Möbius -szalagot és egy pöttyös labdát. Kisfiúnak vagy lánykának lesz a masni?

Bell & Sebastian 2016.09.11. 09:11:31

@picur3ka: Ne bántsuk a fatert és mutert, az adottságokat figyelembe véve hót normális mindkettő, hogy mi zajlik a konyhájukban, ahhoz semmi közünk.
Ha minden szoci ilyen volna, a lopikázás sem vált volna a Párt védjegyévé, amit Pocakhantás csak átvett, mint sifonérból az ezüst eszcájgot.

maroz 2016.09.11. 10:24:48

@picur3ka: A problémát az jelenti, hogy aki többé-kevésbé egészséges lelkű, az nem vállal el ilyesmit. Vagy ha van lelkiismerete.

Alföldi egy szerep, és az csak véletlen, hogy pont Alföldi Róbert játssza el. Ha nem ő játszaná, akkor mindösszesen csak annyi lenne, hogy másként hívnák, de az összes többi stimmelne.

Ennek a szerepnek az a lényege, hogy megcsinálunk egy saját használatú híres embert, akinek az lesz a dolga, hogy egyrészt hirdesse a saját elitcsoportjának a kiválóságát (ők az európaiértelembenvettek, nevek és címek a mindenféle aláírási listákon), másrészt, és ez a legfontosabb: az, hogy úton-útfélen kimondja, hirdesse, elénekelje, miszerint az országnak azért nem jó, mert van az a másik tábor, a nemeurópaiak, a lábszagúak, a mucsaiak, ez az egész mélymagyar balkáni söpredék, ők az okai minden bajunknak.

Alföldivel az a legnagyobb baj, hogy emblematikusa ennek a nemzeti önalázásnak, öngyarmatosításnak, annak az importideológiának, ami végső soron a félgyarmati helyzetünket megalapozza:

"Százezer magyar embernek adnak munkát a hazánkban működő amerikai cégek"

Azaz egyre többen dolgoznak gyarmati sorban, és ennek az elitünk így vagy úgy, de örül. Na, szerintem ez a probléma, és nem az, hogy milyen színházat csinál, mert az úgyis csak egy roppant szűk réteget érint, akiknek - már elnézést, de - teszek én a preferenciáikra, ami a színházat illeti.

Herr Stacheldraht Leger 2016.09.11. 10:31:44

@Bell & Sebastian: lassan igazán tudhatná, hogy a kislány és kisfiú szerep meghaladott genderfasiszta kényszerszerep, a minimum az öndefiníció szerinti sokadik nemi identitás, a maximum a nemek feletti transzhumanizmus. és csak helikopter szeretnék lenni, vrrr-vrrrrr-vrrrrrrrrrrrrrr

Bell & Sebastian 2016.09.11. 10:56:57

@Herr Stacheldraht Leger: Na mindegy, piros-fehér csíkosat vettem.

picur3ka 2016.09.12. 01:41:18

@Bell & Sebastian:

Dehogy nem. Igen fontos, hogyan lett karrierje. Hogyne lenne közünk hozzá, ha egyszer rivaldafénybe lépett?

Mit akar megvitatni? Hogy mindegy ki és hogyan, illegálisan dugtatta oda, ahol van? Akkor ugye, megérdemli, ami van.

picur3ka 2016.09.12. 01:51:02

@maroz:

"Alföldivel az a legnagyobb baj, hogy emblematikusa ennek a nemzeti önalázásnak, öngyarmatosításnak, annak az importideológiának, ami végső soron a félgyarmati helyzetünket megalapozza:"

Igen. Viszont nem tudom, ennyire öngyalázás ez neki, vagy bármelyiknek. Általában nem magyarok ugyanis.

"Na, szerintem ez a probléma, és nem az, hogy milyen színházat csinál, mert az úgyis csak egy roppant szűk réteget érint, akiknek - már elnézést, de - teszek én a preferenciáikra, ami a színházat illeti."

Mindkettő probléma. Hiba lexarni a színházat, politikailag is. Pontosan így gyarmatosítanak, hogy elfoglalják kirekesztőleg az összes információs forrást (egyetem, oktatás, média, színház, film) és onnan agymosnak.

Ilyeneknek közel nem lenne szabad lenni hozzá, ha nem vagyunk, és nem akarunk gyarmat lenni.

maroz 2016.09.12. 09:29:40

@picur3ka: Azért mindegy, hogy ki foglalja el, mert mindegyik ugyanazt nyomatja, csak más formában. A lényeg, hogy a multiknak és a centrumállamoknak dolgozunk, oda megy a munkánk haszna, plusz egy nagyon kicsinyke hányada a lokális elitnek, amiből köszönik szépen, jól élnek és ez ellen nem szól senki úgy komolyabban, holott ez minden bajunk forrása.

2016.09.12. 13:07:37

@maroz:

mert erre nincs megoldás
nyugat+helyi korrupt elit olyan túlerőt képez, amit nem csak egy, hanem tíz, száz, ezer, tízezer..., millió stb magyar sem tudna leküzdeni

a szegények, kiszolgáltatottak nem tudnak, a sötét, buta emberek nem is akarnak, a gerinctelen talpnyalók szintén nem.
mások elmennek, vagy elég tűrhetően élnek ahhoz hogy ne is kelljen ellenálláson gondolkodni.

maroz 2016.09.12. 13:28:46

@WiteNoir: Ebben egyetértünk, és azt is megértem, hogy emiatt nem is foglalkoznak vele eliték, amit nem értek, hogy _ennyire_ nem foglalkoznak vele. Kurva korfa, szerintem az lesz az oka ennek a nemfoglalkozásnak.

Jean Sol Partre 2016.09.12. 14:12:58

@maroz: "amit nem értek, hogy _ennyire_ nem foglalkoznak vele"

látod, benned is maradt valami idealizmus :) :) :)

annamanna 2016.09.12. 14:31:39

@1000bocs: "Mikor ez megvolt, a hóna alá nyúltak, kivitték a klozettra, és felkérték, hogy végezze el a kis és nagy szükségét.

Erről a szép kis intermezzóról is kedvtelve szokott mesélni Švejk - talán nem kell egészen pontosan reprodukálnom a szavait, hogy utána mit csináltak vele. Elég lesz, ha csak egy mondatot idézek az elbeszéléséből:

- Az egyik csinálta, közben a másik szorosan átölelt."

maroz 2016.09.12. 15:07:28

@Jean Sol Partre:

"You might invoke Mark Twain and say that in the United States vulnerability is like the weather: you can talk about it, but you can't do anything about it..."

Mika LaVaque-Manty: Finding theoretical concepts in the real world : the case of the precariat

picur3ka 2016.09.12. 22:55:29

@maroz:

Az rendben van, de nem erről volt szó. Azt írta, a színház mindegy. Én meg azt mondtam, hogy az is egy fontos propaganda szószék.

maroz 2016.09.13. 07:21:30

@picur3ka: A Nemzeti Színház a mindegy, nem úgy általában a színház. És nem vitattam, hogy fontos propaganda-eszköz, csak azért mondtam, hogy mindegy, mert onnan is pontosan ugyanaz folyik, pontosan ugyanabba az irányba indoktrinál, mint minden más eszköz, és teljesen függetlenül attól, hogy ki, milyen politikai aktor "birtokolja" az irányítást.

Tehát fontos propagandaeszköz, de mindegy, hogy kinél van, mert mindenki úgyis ugyanarra használja, így nem érdemes ezzel külön foglalkozni. Fintorogni a takonylevesre, mert beleesett egy hajszál? Minek?

picur3ka 2016.09.13. 22:46:42

@maroz:

Áh, az már kemény. Én azt reméltem volna, nem mindegy, ki birtokolja.
süti beállítások módosítása