Bassam Tibi: A Willkommenskultur zsarnoksága uralja Németországot
2016. szeptember 02. írta: Redakció

Bassam Tibi: A Willkommenskultur zsarnoksága uralja Németországot

bassam_tibi.jpg

Kemény hangvételű cikkben megy neki Angela Merkel menekültpolitikájának Bassam Tibi. A Németországban élő, szír származású társadalomtudós arról ír: az uralkodó narratíva zsarnoksága nem teszi lehetővé, hogy érdemben kritizálni lehessen a menekültválság Merkel-féle megoldását. Tibi szerint döbbenetes, hogy az általa diktatórikus keletnémetnek tartott Merkel vezetheti Európa legfontosabb országát.

„Aki nem ért egyet Németországban a »Wir schaffen das!« dogmájával, kirekesztik, populistának és iszlamofóbnak bélyegzik meg. Ez már nem demokrácia” – ezzel a kétségkívül erős felütéssel kezdődik Bassam Tibi írása, amit a svájci Basler Zeitungjelentett meg augusztus végén. 

Tibi a muszlimok témájában két szélsőségességet lát Németországban: az egyik a menekültáradatot ellenőrizetlenül befogadó kancellár, a másik az ellenük heccelő szélsőjobboldal és annak legnépszerűbb pártja, az AfD. 

A Basler Zeitungban megjelent írásban Tibi folytatja azon, már a frankfurti konferencián is elkezdett csalódott gondolatmenetét, miszerint nem tud hazájaként tekinteni Németországra, hiába van német állampolgársága és útlevele. „Szír vagyok. Németül csak 18 évesen kezdtem el tanulni a Goethe Intézetben, ám az elmúlt negyven év során számos új szót és kifejezést vezettem be a német nyelvben. Az egyik ilyen a »Leitkultur« (talán domináló kultúraként lehet a legjobban fordítani – a szerk.). Ha ezt a fogalmat az uralkodó német gondolkodásmódra alkalmazzuk, úgy német Leitkulturról lehetne beszélni. Csakhogy ez egy olyan förtelmes politikai kultúra, amit én egyértelműen elutasítok. Én egy európai Leitkulturért állok ki, és teszem ezt úgy, hogy külön kihangsúlyozom, hogy nem kívánok semmiféle németet.”

 

Szemlénket főoldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1411671230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.02. 14:31:58

Ilyen a liberális médiaterror. Mo-on szerencsére a médiák szabadak, így ilyen probléma nem létezik.

Uni1002 2016.09.02. 15:39:10

Ha neki ennyire nem jön be Németország, miért nem utazik haza? Befogadták, taníttatták a németek, mégsem érzi ott jól magát.

miles_Christi 2016.09.02. 18:30:42

Tudom, plagizálni nem nagy érdem, de valaki már leírta, a németek talán alapból ilyenek.

Amikor az európai vallásháborúk kitörtek, mindenki vagy vérkatolikus, vagy vérkálvinista, vérluteránus, vagy vérzwinglista lett. Irtották is egymást olyan hévvel, és azon belül is a "civil hátországot" hogy olyat európa talán a tatárjáráson kívül nem látott a második világháborúig.
Nem is rendeződtek Bismarckig. Utána mindenki vérporosz lett, a foltos tehénnek is sorokban kellett legelnie még a cseppet sem porosz bajor hegyekben is. Az első vh után a kaiser elfutott, Moltke is eltűnt, majdnem komcsik lettek, mert ezt kívánta a korszellem. (példa Magyarország, ahol ez be is jött :( ) Később jött Adolf és egycsapásra minden német lelkes náci lett. (Minden. Az nem ér, hogy valaki látott valakit, aki valakitől hallotta az 50-es években, hogy ő nem is annyira. Ha a vezér áthajtott a nyitott hatkerekű mercijén egy tetszőleges német kis- vagy nagyvároson, az emberek spontán kirohantak az utcára. A nők olyat produkáltak, mint később a Beatles koncerteken) Hitler után a keleti blokk németjei vérkommunisták, a nyugatiak vérkapitalisták lettek. De olyan szinten, hogy az egész keleti blokkban nem volt olyan ország, ahol az állami titkosrendőrség akkora lett volna és olyan hatékony, mint a STASI. Mostmeg ez. Vérbuz, akarom mondani vérliberánsok. Most ezt kívánja tőlük a Führerin. És a németek döntő többsége ezt is teszi.

De ahogy a régi vicc mondaná, igaz, hogy van náluk cca két millió muszlim migráns és bevándorló, de volt ebben az országban már olyan, hogy élt ott csaknem hárommillió zsidó...

Bell & Sebastian 2016.09.02. 19:11:45

Szerencsétlen szent szírnél alaposan elszakadt a cérna. Mivel nem ide született, máshol volt főnök a famíliája, ő meg most nem főnök, sértődött és Merikába vágyik, nem sokat ért az európai történelemből és legfőképpen az Alaptörvénnyel nincsen tisztában.

Eddig maga is önfeledten hegesztette a neolibsi építményt a szarházi, most, amikor omlik a fejükre, mutogat és iszkolna vissza. Hová is? Hát ez az, nincsen hová.

Majd a Paradicsom gyógyíccsa a baját, ha már ilyen hülye lett élemedett korára, hogy nevesítse (!) a bűnbakot. Miközben a renccer része volt maga is, parancsra cselekedett, ugyebár.

És ez valami szakértő, tudós -féle. Vajon mekkora bugris hólyag lehet a többi, aki odarakta?

Kezdhetünk aggódni, ha ez az "integrálódott" magasminőség. Naplopó csak ez is, egy Messert se szerelt össze életében, amiben német szállt föl és halt meg. A semmiért.

Bell & Sebastian 2016.09.02. 19:14:14

@miles_Christi: Pont ma hurcolták el málenykíj rábótra Anna Frank családját, idézzek a naplójából, hátha az seggít?

Herr Stacheldraht Leger 2016.09.02. 23:24:52

orbán ráhel előrehaladott tárgyalásokat folytat 23 millió bahreini vendégmunkás betelepítése érdekében

2016.09.03. 03:18:30

@Uni1002: ostoba fasz vagy. Odament, megtanult németül, majd jött az ex-Stasi Merkel és szétcseszte körülöttevaz országot meg lassan egész Európát. Ez olyan, mintha egy zsidó bevándorolt volna a weimari köztársaságba, majd jön Hitler és nem érzi már ott jól magát, te meg megkérdezed faszkodva, hogy minek ment oda...

A németek sajnos csak szélsőségekben tudnak gondolkodni, pláne, ha rasszról és kultúráról van szól. Egyszer minden Untermensch-t ki akarnak irtani és Rassenschande-nak minősítik az idenen rasszal való szexer, máskor meg (beléjük táplált bűntudatból) nem vállalnak saját gyerekeket, inkább importálnak négereket és azokkal szaporodnak a német nők. A német mindig szélsőséges vezetőket emel maga fölé. Szélsőséges náci szélsőséges önostorozó, szélsőséges multikultista, szélsőséges antifasiszta stb. Az NDK idején is csúcsra járatták a saját elnyomásukat, nem is kellett hozzá a szovjet elvtársak segítsége, a vérükben van a besúgás és véleményterror. Mindig teljes lendülettel tolják túl az aktuális dolgot.

chrisred 2016.09.03. 07:09:15

@Uni1002: Nehezen érthető, hogy még mindig ott kínlódik a terror közepén, amikor vár rá a szabad és független Aszad demokrácia tündérmeséje.

grafjeno 2016.09.03. 08:17:47

...az előttem írókat olvasva lehet,hogy talán szegény megvezetett németek indulnak elsőnek vissza a fára...

Messzi Vetek 2016.09.03. 11:11:06

azt' maguknak nem mindegy, hogy milyen az aktuális német zeitgeist? foglalkoznának inkább a magyarral. vagy azzal már nem is érdemes?
vagy ellenkezööleg: otthon minden rendben van?

NemodaBuda 2016.09.03. 11:18:10

Ez a Tibi egy provokátor, a vak is láthatja ! Németország jelen pillatban az u.n. európai kultúra elsőszámú képviselője - és mi meg a hozzánk hasonlók nem vagyunk azok !

Bell & Sebastian 2016.09.03. 11:21:57

@grafjeno: Jó megfigyelés. A fűnyíró a legmagasabb szálból vágja a legtöbbet.

@Messzi Vetek: Én is azt mondom, foglalkozzunk a saját migráncsokkal, van ez akkora kihívás, mint egy szíriai afgán eritreait domesztikálni. Ötszáz év előnnyel indulunk.

Bell & Sebastian 2016.09.03. 11:23:31

@NemodaBuda: _Átlagosan_ nem vagyunk az elit klub tagja, de majd megtanulják ők is, hogyan jön ez ki bukóra.

Gery87 2016.09.03. 11:43:40

"Én egy európai Leitkulturért állok ki, és teszem ezt úgy, hogy külön kihangsúlyozom, hogy nem kívánok semmiféle németet.”

Álmodozz csak!
Utálom az ilyen kozmopolita megmondóembereket....még akkor is ha most egyetértek vele....azt képzelik mindenki felett állnak, mert ők már "felülemelkedtek a nemzeti hülyeségeken".
Közben pont olyan fanatikus hülyék....

Az egyik példa az integrálhatatlan bevándorlóra...
menjen haza ott prédikáljon kozmopolita hülyeségeket.

GNDL 2016.09.03. 15:19:15

„az uralkodó narratíva zsarnoksága nem teszi lehetővé, hogy érdemben kritizálni lehessen a menekültválság Merkel-féle megoldását”

Az uralkodó narratíva zsarnoksága nem teszi lehetővé, hogy érdemben kritizálni lehessen a Magyar Nemzeti Kereskedőház hanyag gazdálkodását: 24.hu/belfold/2016/09/03/meg-nincs-ott-meszaros-de-mar-cenzurat-emlegetnek-a-mediaworks-nel

Bell & Sebastian 2016.09.03. 17:09:39

@GNDL: Pont hogy kritizálják, a harcos kisebbség, nevezzük őket elmésen mondjuk bolseviknek, még több menekültet követel, akár olyan áron, hogy alapos veréssel igyekeznek őket jobb belátásra téríteni a azonosítószámmal ellátott rohamrendőrök.

Nálunk ugyanez TGM Bolygó Gólyafos Lélek, csak tét nélkül, mert az alapos verést mindig megússza valahogyan. Nesze neked erdélyi Leitkultur a lejtmenetnek.

GNDL 2016.09.03. 17:18:36

@Bell & Sebastian: „alapos veréssel igyekeznek őket jobb belátásra téríteni a azonosítószámmal ellátott rohamrendőrök”

Említed ezt akkor, amikor pont mostanában állt ki Szijjártó a török kormány „puccsellenes” fellépése és megtorlásai mellett. Mivel egyre inkább úgy tűnik, hogy a „fideszisták” erőszakos puccsot szerveztek 2006-ban (lásd a székházfoglalóik és molotovos elvtársaik újra aktivizálva már feltűntek a választási irodánál és a Városligetben is), gondolom Szijjártó és jelenlegi véleménye után a fideszes hívei is ma már másként tekint az akkori rendőri intézkedésekre... egy puccsot le kell verni, kerül amibe kerül. :)

Bell & Sebastian 2016.09.03. 17:37:27

@GNDL: Vannak félreértések, idősb Ungváry például felvilágosodásnak nevezi a francia lobotomizálást, miközben mi mi Ötvenhatot forradalomnak.

Mondjuk Gyurcsit konkrétan az amcsik vették le a tábláról (gondolom, ők is tették oda), majd övták meg a tarkón lövés fuvallatától.

Ez egy ilyen demokrácia, hogy nem volt az még akkor sem, amikor az volt, de csak szerintetek.

Ha konzekvensek lennétek, most Budaházy Györgyöt Gömbölini szobrának felrobbantójával említenétek egy lapon, bármelyik szolgálat is futtatta.

GNDL 2016.09.03. 20:02:45

@Bell & Sebastian: Budaházy az egyik hasznos idiótája ennek a rendszerváltás nélküli posztkommunista rendszernek... amíg kiszolgálta egyik vagy másik oldalt addig nyomhatta ezt a népnemzeti forradalmárkodást, most már a népszavazást elcsaló kopaszok hatékonyabbnak tűnnek. :)

Bell & Sebastian 2016.09.03. 21:26:53

@GNDL: Sok kárt nem okozott, míg a másik ügynél emberek haltak meg és mégsem dőlt a domino placebo (< = tetszeni fog).

Fura dolog ez a Magyar Forradalmi Törvényszék, aminek csak az adja fel a leckét, ha Júdeai Népfront kontra Júdea Népe Front -ügyet tárgyal, az összes, többi esetben: ..., kutya ugat.

GNDL 2016.09.03. 22:15:09

@Bell & Sebastian: Csintalannak jó sztorijai vannak a "sok kárt nem okozott" kategóriában... de egyik okozója Orbán kétharmadának is, szóval ebből a szempontból a 13 év reális. Bár innen továbbfűzve a 26-ot is megérdemelné. :)

Bell & Sebastian 2016.09.03. 22:49:07

@GNDL: Ne vicceljünk már evvel, hogy a fenébe lenne reális. Kitettek egy légyfogót, majd mindenkit kóterbe vágtak, aki beleragadt, akárcsak egy lábával. Mocskos színjáték csak ez is.

A bankfelügyeletest is megverték, hadd csússzon a devizahitel! Hány életet tett tönkre Szaros és a K&H, csak ők ugye érinthetetlenek. Felfogadják az idétlen árnyjátékosokat a reklámjukba, azzal el van intézve.

GNDL 2016.09.03. 23:02:21

@Bell & Sebastian: Hasznos idióta mond valamit? Biztosan irányították, terelték és befolyásolták a "mindenoldali" szolgálatok, de ő ezt úgy élte meg hogy az ő döntése, sőt, az ő elképzelése volt... hát, ennyi... legyen ez elrettentő példa az összes hasznos idióta számára, bár azért hasznos idióták mert ezt a kockázatot sosem tudják felmérni. :) Szóval 13 a szerencseszáma, ironikus... :)

GNDL 2016.09.03. 23:08:56

@Bell & Sebastian: Végül is járhatott volna úgy is, hogy megmérgezi magát egy rendőrautó hátsó ülésén, ugye... ehhez képest 13 év... szerencsés ember... :)

Bell & Sebastian 2016.09.03. 23:30:41

@GNDL: Írjak még lassabban, hogy átmenjen? Gyilkosság itt nem volt, valag pénzt nem szákoltak be.

Ebben az időben volt egy számlagyáros pénzügyminiszterünk is, akinek a maffiózó porontyai méregdrága, olasz sportkocsikat támasztottak a kocsma elé, pedig egy rozsdás biciklit nem ér az életük.

Ugyanmá, eddig minden köcsög megúszta, ez ám a gazságszolgatás, ávós módra. Jól begyakorolták, volt rá idejük.

GNDL 2016.09.03. 23:38:08

@Bell & Sebastian: Esetleg hosszas huzavona és kormányzati fenyegetések hatására eladta volna az uniós források kezelését és elosztását felügyelő szoftverét az államnak, majd másnap infarktus végezhetett volna vele...

De lehet egy magyar-osztrák kettős állampolgárságú gázolta volna halálra...

Nem vágod, mi?! :)

GNDL 2016.09.03. 23:39:01

@GNDL: Update: magyar-osztrák kettős állampolgárságú nyugdíjas...

GNDL 2016.09.03. 23:42:12

@Bell & Sebastian: „akinek a maffiózó porontyai”

...tárgyaltak a bahreini energiaügyi miniszterrel? Csokiztak és kávéztak náluk, gyöngyhalászatról csevegve... :D

Lófaszjancsik vagytok... orrotoknál fogva vezet titeket ugyan az a bűnszervezet két egymással rivalizáló csoportja évtizedek óta.

annamanna 2016.09.04. 01:46:20

@GNDL: ..... akinek a ribancát épp most nevezte ki a fidesz nagykövetté:

"„A 36 éves Dobolyi számos tekintélyes MSZP-s politikussal került romantikus kapcsolatba úgy Budapesten, mint Brüsszelben.” Aztán kiderült róla, hogy hivatalos önéletrajzában a diplomájával kapcsolatban hamis adatok szerepeltek, de a sikeres párton belüli kurválkodás átsegítette ezen is. (A mostani kinevezést vajon minek köszönheti?)"
kuruc.info/r/2/162999/

chrisred 2016.09.04. 05:21:05

@Bell & Sebastian: "Ha konzekvensek lennétek, most Budaházy Györgyöt Gömbölini szobrának felrobbantójával említenétek egy lapon, bármelyik szolgálat is futtatta."

Az inkább Dopeman volt, meg akik az Orbán fejjel fociztak, Budaházy akciói a lakosság ellen irányultak.

Sir Galád 2016.09.04. 10:29:31

Nálunk meg a gyűlöletkultúr. A mandiner pedig élen jár benne. Gratulálok.

S=klogW 2016.09.04. 11:32:38

@Sir Galád: sosem volt egy rendes polgárháborúnk, mint az rendes mintademokráciákban már rég megtörtént

chrisred 2016.09.04. 15:35:42

@S=klogW: Próbálkoztunk vele párszor, de mindig besült.

S=klogW 2016.09.04. 15:58:41

@chrisred: talán mert akik megszervezték végül mindig maguk kerültek a célkeresztbe, úgyhogy le kellett mindig fújni

Bell & Sebastian 2016.09.05. 20:57:26

@Sir Galád: Sajnálom, de csak hazai példával szolgálhatok. Becsúszott balkézről a távoli rokonságba egy kis romaság. Pontosabban: egy nagy, kettő kicsi.

A családi maffia éves találkozóján ettől kezdve osztódással kezdtek szaporodni a sukár csávók, utoljára már a villanycigányt is ők hozták 4 darab segéddel, imígyen alaposan seggére is verhettek az európai kultúrának, ugyanis már többségbe kerültek. Azóta, érdeklődés hiányában, elmaradt a patinás és tradicionális rendezvény.

Gyűlöletről szó nincsen, csak van egy bizonyos szint, ami alá _önként_ nem süllyedünk, _senki_ kedvéért.

Sir Galád 2016.09.07. 19:53:29

@Bell & Sebastian: Ó dehogynem. Pontosan arról van szó. Ha már cigányok, én emberként szoktam bánni velük, és cserébe kedvesek velem. Hihetetlen, nem?

Bell & Sebastian 2016.09.07. 20:12:57

@Sir Galád: Bírom ezt a kioktató hangnemet. Majd, ha már legalább egyszer laposra vertek öten rajságból a semmiért, akkor gyere vissza, oszt maj' megbeszéljük, változott-e valamicskét a Flüchtlingspolitikád? Vérzsicikkel hogy állsz? Csodálod azokat is és felnézel rájuk? Vagy olyan nincs is a képeskönyvedben?

Sir Galád 2016.09.08. 11:00:50

@Bell & Sebastian: Én is bírom ezt a kioktató hangnemet. Ha erre kéne várni, soha nem jönnék vissza, mivel soha nem is fognak megverni, de még a közelében se vagyok bárki meg verjen. Nem az én "stílusom". Világos, hogy a cigányokban csak a rosszat kell nézni, sőt mindenkiben. De persze ez nem gyűlöletkultúr. Aha....

Bell & Sebastian 2016.09.08. 11:49:42

@Sir Galád: Bele tetszik vizionálni olyat is, ami az eredetiben nincsen. Attól még fogadunk el megrendelést vagy alkalmazzuk őket, csak fokozott óvatossággal, de még így sem kizárható a becsapódás.

Mert nem vagyunk egyenrangú felek, mondhatni, a párászt vagy gój előrébb való, mint egy minden hájjal megkent lótolvaj, vagy ügyvédsereglettel fölszerelkezett kiválasztott.

Ezek -nem ritkán- az átbaszásra hajtanak. Inkább gyakrabban.

Sir Galád 2016.09.08. 12:54:13

Pont ez a lényeg, hogy ne csak alkalmazd, hanem bánj vele úgy, mint bárki mással. Nekem semmivel nem előrébb való egy bunkó paraszt például, mint egy rendes cigány.

Bell & Sebastian 2016.09.08. 17:23:46

@Sir Galád: Na, még vitézkötést horgolunk a galaktikus problémára? Hány százaléka cigó az elítélteknek? Mekkora a társadalmi reprezentáltságuk? Legyen a két szám mondjuk nyolcvan és tizenkettő.

Hat és félszeres kockázatban kiegyezünk?

A bűnözési hajlamot leszámítva se vagyunk egyformák, de mindegy is, mert nincsen az a mennyiség falra hányt borsóból, ami egy ballibet jobb belátásra bírna.

Bell & Sebastian 2016.09.09. 11:40:32

Galád, figyeled a Bayert, miféle élményeket szenved meg a családja?

Nálunk ez úgy esett preventíve, hogy a nagyobb gyerek az első beszólásra úgy szétverte a sztár-cigány orcáját, hogy pont 8 napon belüli maradt még, de a balesetin rehabilitálták, mert nem várta meg, míg erősítést hoz, mert csak onnantól eszkalálódik a helyzet. Azóta tisztelet és béke van.

Ez lenne a megoldás, toleráncs tezsvírem?

Jean Sol Partre 2016.09.09. 14:15:24

@Bell & Sebastian: Bayer jobban tette volna, ha elengedi a gyereket Párizsba, ott nagyobb biztonságban lett volna.

Bell & Sebastian 2016.09.09. 14:49:58

@Jean Sol Partre: Nem mondanám, a bisz-basz árus szerecsenyek igencsak gerjednek a szőke kislányokra, oda se árt sokkolóval menni.

De akár beszélhetünk a gazdasági bűnözésről is, mert az sem teljesen etnikai felhangok nélkül való témakör.

Nem cihómókus és nem pösti kékharosnyák kellenek ide, hanem etológus, egyedül az, aki tisztán megmagyarázza, miért célszerű mindig a raj parancsnokát megrongálni, majd sorban minden utódját.

Miért ilyen a magyar politika? Hát mert csak.

Bell & Sebastian 2016.09.09. 17:40:14

Na kérem, elkapták cickány Rezsőt, Bayer fiának támadóját és vádat emeltek ellene, súlyos testű sertésért. Ami azt jelenti, nyolc napon túl gyógyuló vagy maradandó sérüléseket szenvedett, plusz még az önérzetén esett csorba.

Ha ez nem így lenne, akkor nem megy börtönbe, ha felfüggesztve van szabadlábon és csak szabálysértésért lehet _magánvádat_ benyűjtani, aminek a végén megítélnek párezer forintos kártérítést, hogy legalább kiüsse az illetéket, amibe az eljárás a _felperesnek_ kerül.

Magyarán, a látleletet felvevő orvos első körben, végül a bíróság dönti azt el, hogy ejnye-bejnye, vagy bentlakásos továbbképzés.

Megeszem a sábeszdeklimet, ha 49 évesen még nem rovott műltű a beutalt. Kérdés csak az, törölték-e a priuszát elévülés miatt, vagy pechje van.

Bizonyos megyékben minden sérülés meggyógyul nyolc napon belül, hiszen apartheidet csak nem lehet bevezetni, mert bizonyos hercegek ezt előbb-utóbb szóvá tennék az ENSZ -ben.

Akkor lássuk, VIP -ügyfél esetét Pesten hogyan orvosolja a magyar igazsá..., vagyis jogszolgáltatás?

Igen komoly összeget tennék rá, hogy kiválóan. Fogadunk? És más, gyérebben lakott vidéken, átlagpárásztét? Erre ne fogadjunk.

Jean Sol Partre 2016.09.09. 17:57:00

@Bell & Sebastian: a végén még kiderül, hogy migráns ő is

Bell & Sebastian 2016.09.09. 18:53:40

@Jean Sol Partre: Rossz a példa, helyszíni forgatáson kell lábbal kalimpálni egy "széljobbos" média képviseletében, csak akkor garantált a meghurcolás.

Továbbá a rendszeres tudósítás arról, hogy az "áldozat" milyen nagyszerűen beilleszkedett, mert már el is végzett egy alapfokú Döglött Bika Belénél Fogva Lófogatú Kivontatása Arénából -tanfolyamot, biztos ami biztos -alapon.

picur3ka 2016.09.12. 04:12:49

@grafjeno:

Igen. Már 10% fölött van náluk az írástudatlanság.

picur3ka 2016.09.12. 04:18:01

@NemodaBuda:

Nem keveri maga a kultúrát a GDP-vel véletlen?

picur3ka 2016.09.12. 04:20:53

@Gery87:

"Az egyik példa az integrálhatatlan bevándorlóra...
menjen haza ott prédikáljon kozmopolita hülyeségeket."

Zsidózol?
süti beállítások módosítása