Milyen Willkommenskultur?
2016. augusztus 31. írta: Redakció

Milyen Willkommenskultur?

willkommen.jpg

Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor kommentárja

 

Az egész migránsválság mozgatórugója az a jelenség, hogy a német családok közül egyre kevesebb hajlandó húsz-huszonöt év törődést, aggódást, küszködést, költséget belefektetni a saját gyerekeibe (mellesleg öreg szüleik mellé kelet-európai vendégmunkást fogadnak idősgondozónak).

Ha hinni lehet a statisztikáknak, a német nőknek már több mint egyharmada gyermektelenül tervezi leélni az életét.

Vajon milyen Willkommenskultur az, amelyik szívesen látja az afgánokat, pakisztániakat, szíreket, líbiaiakat, de nem szívesen látja a gyerekeket?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr6811664738

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bencsik Gábor: Milyen Willkommenskultur? 2016.08.31. 08:52:01

Milyen Willkommenskultur az, amelyik szívesen látja az afgánokat, pakisztániakat, szíreket, líbiaiakat, de nem szívesen látja a gyerekeket?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2016.08.31. 08:59:11

Bencsikből ez is sok...

Robinzon Kurzor 2016.08.31. 11:53:20

Pár éve még egy Mandiner-szerzőnek illett tisztában lennie a "statisztika" szó jelentésével, de amióta csak a napimigánsozás itt a cél, azóta az ilyesmi már nem szempont.

Yorik 2016.08.31. 12:39:18

Példaértékű konzervatív gondolatmenet. Legyen mindenkinek rosszabb, csak nehogy másoknak jobb legyen.
Nem gond, hogy a Föld népessége így is folyamatosan növekszik, nem gond, hogy a német asszony nem akar annyi gyereket, amennyit a Bencsik úr előírt, nem gond, hogy a német fiatal nem szeretne olyan alantas munkákat végezni, mint gyári összeszerelés, utcaseprés, vagy idősgondozás. Csak ide nem megfelelő bőrszínű ember ne jöjjön, régen nem volt divat az ilyesmi, micsoda dolog.

Conchobar 2016.08.31. 14:23:09

Érdekes, ha a szerző csak egyetlen-egy betűt írt volna poszt gyanánt, a fentebbi kommentek akkor is 'ülnének'. Más talán úgy fogalmazná meg mindezt: túl sok értelmeset nem mutat föl a jelen poszt, és az értelem tekintetében az eddigi kommentek igazodnak is hozzá

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.31. 16:18:50

"Vajon milyen Willkommenskultur az, amelyik szívesen látja az afgánokat, pakisztániakat, szíreket, líbiaiakat, de nem szívesen látja a gyerekeket?"

Olyan, amely visszaélt istenadta szabadságával, elherdálta, bemocskolta azt, megérett a szolgaságra.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.31. 18:08:27

Kár, hogy marhára semmi köze a Wilkommenskulturnak a gyerekszámhoz. Minél fejlettebb egy ország, annál kevesebb gyerek születik, egy sor fejlett országban alacsony, 1-2 közötti a gyerekszám, nem csak Németországban. A Wilkommenskulturral messze nem vádolható Japán például lelkesen száguld a demográfiai összeomlás felé.

De bocsánat, igazán nem akartam, hogy mindenféle tényekkel zavarjam meg a lelkes migráncsozást-riogatást, kérem folytassák.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.31. 18:22:17

@lacalaca:

Látom, te is megbuknál a pizza-teszten! :-] @Bencsik Gábor: egy szóval nem állítja, hogy a Willkommenskulturnak bármi köze volna az alacsony gyerekszámhoz (bár nyilvánvalóan van); azt feszegeti, hogy: milyen befogadáskultúra az, amely nem látja szívesen a gyerekeket?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.08.31. 18:43:50

@lacalaca: Az egybeesés nem feltétlenül szükségszerűség is. A manapság fejlettnek elfogadott társadalom valójában csak gazdag, miközben az általános műveltsége a mentális krémet leszámítva az elárasztott bányászaknákban fuldoklik.
Tényszerűen kimutatható, hogy az a bizonyos "fejlett társadalom" sem a saját munkája által vált gazdaggá, hanem legfeljebb a világégések, vagy természeti kincsek segítségével kerültek olyan gazdasági pozícióba, hogy manapság lehetőségük van a világ szegényebb felének gazdasági elmaradottságán élősködni.
A történetben talán kivételt képez No., de azt sem szabad elfelejteni, hogy a német büszke nép. Az első VH utáni "béke" gazdasági nyomorán ismeretes, hogy milyen úton lett úrrá. Talán ezt megelőzendő szakították ketté, és a politikai versengés eszközeként gazdagította a nyugat a nyugati felét, hogy ne fejlődjenek a dolgok hasonló irányba.
Érdemes tehát elgondolkodni, hogy ha a "fejlett nyugat" nem élősködne a fejletlen keleten, akkor is olyan nyomor uralkodna ott, amilyen? Ha nem, akkor ott is annyi gyerek születne amennyi? Ha a nyugat a s*ggét nek a kelettel nyalatná, akkor is olyan gazdag lenne amilyen? Ha nem, akkor is tudna úgy dübörögni a nihill, meg az önsajnálat, meg a dologtalanság ahogyan most, és akkor is kevesebb gyerek születne, mint amennyi az elhalálozási statisztika?

Elég hamar eljutunk oda, hogy az egész népvándorlás valójában egy elosztáshoz mért természetes kiegyenlítődés, amit a nyugaton évtizedekkel ezelőtt meghonosodott gazdasági arrogancia generált. Korábbi megnyilvánulásai a Mexico -> USA, kelet-Európa -> nyugati jóléti államok útvonal. Ez utóbbi csupán azért nem volt zavaró, mert olyan emberekről szólt, akik tudták használni az angolWC-t, és nem tapogatták meg a csinos nőket az utcán. Civilizáltak voltak. Lassan kifogyott a készlet, most olyanok vannak, amiket lehet látni, de ezek már más mérce szerint élnek.

Mindettől függetlenül az a tény, hogy a népességfogyást relativizálással helyezzük figyelmen kívülre, még nem fogja megoldani a társadalmi folytonosságban keletkezett hiány problémáját. Egy társadalomnak önmagát kell fenntartania, mert ha mindig kívülről pótolja, akkor egy idő után megszűnik önmaga lenni.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.31. 18:53:18

@bbjnick: most viszont te (és Bencsik) implicit feltetted, hogy

- társadalom = az a 30%, aki nem tervez gyereket (70% meg igen, helló!!!)

- társadalom = bárhol 80% és 10% között, attól függően, mit tekintesz Wilkommenskulturnak (a németek 80%-a fogadna be menekülteket az _országba_, de csak 10% saját magához). Legyen mondjuk 50%.

És még azt is fel kell tenned, hogy ez a két halmaz a társadalmon belül ráadásul azonos is, hogy a menekült=igen, gyerek=nem kérdésed értelmes legyen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.31. 19:38:41

@lacalaca:

Az a pizza-teszt! Az a pizza-teszt!

Ha ennyire komoly szövegértési gondjaid vannak, akkor kénytelen vagyok felhívni rá a figyelmedet, hogy itt rajtad kívül senki nem beszélt társadalomról (sem explicit, sem implicit), kultúráról volt szó.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.31. 19:40:54

@bbjnick: FYI: "a német nőknek már több mint egyharmada gyermektelenül tervezi leélni az életét" - hogyan jön az egyharmad a kultúrához, és/vagy miért is extrapoláltok belőle kultúrára, kedves bbjnick?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.31. 19:44:25

@lacalaca:

Miért, mire kellene extrapolálnunk?

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.31. 19:48:47

@bbjnick: a német nők egyharmada nem tervez gyereket ---> a Wilkommenskultur(t gyakorló emberek/hirdető politikusok) nem vágyik (vágynak) saját gyerekekre.

(Ne antropomorfizáljuk egy elvet, fogalmat, ha nem muszáj.)

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.31. 19:50:27

@bbjnick: mármint ez az extrapoláció, amit elkövettek. A számok alapján a németek jelentős többsége akar saját gyereket (70%), és valamekkora része (10-80% között) támogaja a menekültek befogadását. IS.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.31. 20:13:57

@bbjnick: én is ezt mondogatom a te hozzászólásaidat olvasva. :D De persze rá is mutathatnál, hol is a hiba.

Bell & Sebastian 2016.08.31. 21:42:18

Nem citálok semmit, főleg nem németül, bemondásra kell elhinni azt, hogy azért nem szaporodik a német, mert nincsen társadalmi mobilitás, a saját osztályát pedig kellőképpen utálja ahhoz, hogy újratermelje.

Megdöbbentő módon a kutyán élik ki a szülői hogyishívjákot, vagy ami maradt belőle.

De az is könnyen lehet, akkora presszió alatt tartják az amúgy is megbuherált agyukat, hogy unga-bunga-disz betegek lettek azon felül, hogy szombatosok, mert ez van fönntartva a kéjelgésre, nem csak úgy, össze-vissza.

Sok bajuk van szerencsétlen németeknek és ez csak az egyik. A másik az a kibaszott autójuk. A harmadik: nem esznek normálisan, csak génmódosított szart. A negyedik..., eh, jól kibasztak velük, és még ők a felelősek, persze.

Herr Stacheldraht Leger 2016.09.01. 19:35:28

a cikkírót eszi a sárga irigység, hogy nem bencsik welcome feliratot tartanak a szőke fräuleinok

2016.09.02. 01:09:30

@Yorik: @Robinzon Kurzor: @lacalaca: újabb sikertörténet a Wilkommenskultur országából, három afrikai néger illegális migráns/menekült megerőszakolt egy magyar nőt.

A németek betegek. Kár, hogy nem kaptak ők is atombombát Uncle Samtől.

A japánok olyannyira száguldanak a demográfiai összeomlás felé, hogy egyre jobban élnek. Helyettük már robotok és filipinó munkások dolgoznak a japán gyárakban, de a japánok nem olyan ostobák, hogy az általuk alembernek tartott filipinóknak állampolgárságot osztogassanak. Munkavállalási engedélyt kiadnak, amennyi kell, a filipinó meg meghúzza magát és nem ugat bele a japánok dolgaiba, nem telepíthetik oda a családjukat. A németek is csinálhatták volna így, most nem lenne a nyakukon a sok török, marokkói, gennyes faszú nigger, indiai. Állampolgárságot adni ezeknek ostobaság, mikor a munkaerőigény pont úgy kielégíthető lenne munkavállalási vízumokkal, ideiglenes tartózkodási engedélyekkel is.

miles_Christi 2016.09.02. 12:14:44

@karandash:
Pontosan!

Az agyhalott, akarom mondani liberáns banda épp ezt nem képes megérteni. Vagy, ha megérti, akkor tudatosan elhazudja, nem is tudom, melyik a rosszabb.
Azután mesél itt mindenfélét arról, hogy az "alantas munkát" végezze el más. (egyébként ez is megérne egy misét, hogy a ballib "értelmiségnek" minden munka alantas, csak a semmittevés, meg az okoskodás nem, mert az az értelmiségi cselekvés non plusz ultrája)

Visszatérve a vendégmunkásokra, igen, bármelyik ország megteheti, hogy bizonyos munkákra munkavállalói vízumot ad ki. Ez eddig is volt, pl épp a németeknél. Apámék a 90-es évek legelején úgy dolgoztak, hogy németország megszabott időszakra adott vízumot, utána fél év pauza otthon, és kérvényezhette a delikvens a vízumot újra. Csakhogy apámék cége úgy intézte az előírt szünetet, (természetesen a német anyavállalat hallgatólagos jóváhagyásával, mivel kevés volt az alkalmas vendégmunkás) hogy hvatalosan "elveszítette" az útlevelet, kért egy újat, amibe két hét után a német hatóságok boldogan újra beragaszthatták a vízumot, és ők dolgozhattak tovább. De szó sem volt munkanélküli segélyről, nyelvtanulási támogatásról, lakhatási pótlékról. Letelepedésről, állampolgárságról, családegyesítésről meg végképp nem.

Ma azonban pont az ilyen willkommen refugees miatt álságos arról beszélni, hogy csak a munkaerőhiány miatt. A bevándorlók egy része eleve nem dolgozik, Gyereket nem engedi a német állam, az asszonyt nem engedi a férje,( ura és parancsolója, vagyis a gazdája) de az egyébként munkaképes hiperpigmentáltak nagyrésze sem akar. Mielőtt robinzon, vagy valamely másik liberáns bérkommentelő előjönne azzal, hogy feltalálta a statisztikát, és hogy mennyi is az annyi, mert a "nagyrésze" kifejezés nem pontos és korrekt, maradjunk annyiban, hogy nem dömbölnek tömegesen a gyárak kapuin, vagy tolonganak a munkahivatalok előtt. De tüntetésekről sem hallottam még, ahol a "szegény menekültek" munkát követeltek volna. Talán csak kenyeret. Meg gyorsabb netet. Szóval, maradjunk annyiban, nem a munka motiválja őket. Tehát arra hivatkozni, hogy hasznos tagjai a társadalomnak, nos, az is hazugság. Élősködnek rajta, maradjunk annyiban.

A németek negatív demográfiai trendjéről csak annyit, emlékszem, Adolf egyik közszájon forgó cinikus érve a háború kirobbantása mellett épp az volt, hogy amelyik nemzet természetes szaporulata akkora, mint a német nemzeté, az megengedheti magának, hogy húsz évente háborút viseljen. Pedig Németország akkor is ejrópa egyik vezető gazdasága volt, mégis született elég gyerek. Dehát, Tempora mutatntur...

Végül is, mit várhatunk el egy olyan társadalomtól, amelyi olyan vezetőt választ magának, aki maga sem vállal gyereket? Meddő, mint a politikája....
süti beállítások módosítása