Igazuk van. Befejezem. – Bayer Zsolt lovagkeresztről, trágárságról, indulatról
2016. augusztus 26. írta: Redakció

Igazuk van. Befejezem. – Bayer Zsolt lovagkeresztről, trágárságról, indulatról

bayer_zsolt.png

Felhagy a trágár és durva politikai publicisztikák írásával – állítja Bayer Zsolt. A lovagkereszttel kitüntetett újságíró a Mandinernek elmondja: itt az ideje, hogy felnőjön a kitüntetéssel járó felelősséghez. Kérésünkre azért beavat minket a legvaskosabb bayeri szidalmak kultúretimológiai hátterébe, valamint beszél a zsidósághoz való viszonyáról. Bayer most először vall felmenői múltjáról, nyilas, majd III/III-as nagyapjáról. A Fidesz-alapító publicistának 1988-ban egyáltalán nem olyan ország lebegett a szeme előtt, amilyet 2016-ban maga körül lát − Bayer szerint ő és nemzedéke kudarcot vallottak a polgári Magyarország felépítésében. Nagyinterjúnk.

„Már csak azt mondja meg akkor: ez az ország, ez a jobboldal hat év Fidesz-kormányzás után olyasmi, amilyet anno szeretett volna?

Semmit nem tudok mondani, ami 1988-ban, amikor a Fideszt alapítottuk, a szemünk előtt lebegett és most megvan. Semmit.

Hoppá.

Jó, vegyük ki az egyenletből a primer materiális dolgokat, hogy mondjuk nem néz bele a hátsómba a határőr, amikor át akarok menni Ausztriába – habár már ez sem igaz. Mert most újra belenéz. Vegyük ki akkor, hogy most már lehet kapni hideg sört és meleg virslit, ami azelőtt ugye fordítva volt. És tegyük bele a mérleg serpenyőjébe a határon túli magyarok ügyét, amelyben végre kézzel fogható eredmények vannak. De ezen kívül tényleg semmi.

Mert mire gondolt, amikor a Fideszt alapították?

Először is arra, hogy bizonyára letartóztatnak. Sokáig nem fognak bent tartani, mert azért ez már mégiscsak a langyos kádárizmus, tehát azzal számoltam, hogy egy-két hónap után kint leszek, aztán disszidálok. Ennyit modelleztem. Amikor ez a kis csapat először bekerült a parlamentbe és Deutsch Tamás elhívott a Kurírtól, hogy legyek a frakció sajtófőnöke, akkor kezdtem elhinni, hogy van értelme álmodni. Hogy építünk egy új országot! Hogy Tina Turner és Csoóri Sándor egyszerre elfér a mi polcunkon, hogy mi most lezárjuk, meghaladjuk az öregek rengeteg kreténségét, szembenállását, gittrágását, meghaladjuk a népi-urbánus szembenállást, ami idestova száz éve mérgez bennünket. Aztán lett belőle ez, ami ma van. Nézzen körül! Rágjuk Németh László és Hatvany Lajos gittjét mi is. Itt hagyták nekünk jó nyálszagúan, de abban a nyálban lubickolunk, tempózunk mellen, háton, mindenhogyan.

Mára mintha a szocializmus pártállamisága is vissza-visszaköszönne. Nem III/III-mal persze, de a »teljesítmény helyett lojalitás mindenek felett, ha velünk vagy, mindegy, mit tettél«-elvvel, amellyel a gazdasági, nagyköveti vagy akár a médiapozíciókat osztják...

Lehet. Ha így van, az szomorú és azon változtatni kell. Személyes tapasztalatom ez ügyben nincs, mert hamar eldőlt, hogy politikus nem leszek. Amilyen hirtelen vagyok, biztosan elkezdtem volna pofozkodni. Csináltam volna itt remek kis ukrán parlamentet. Annyit meg hadd hízelegjek magamnak: talán sosem azért vettek fel sehova, mert jó politikai hátszelem van. Amit említ, az pedig mélyen kelet-közép-európai. Sok évszázad alatt alakult ki és nem függetleníthető történelemtől, néplélektől. Nézzük meg Kohlhaas Mihályt. Sérelem, igazságtalanság éri és mit tesz? Végigjárja az összes hivatalos fórumot, s csak akkor borít lángba mindent, amikor már az utolsó hivatalosságnál is kudarcot vall. Mit csinál ezzel szemben a mi Lúdas Matyink? Fogja a furkósbotot és elégtételt vesz maga, mert tudja, hogy nincs kiépített, legális útja annak, hogy számon kérje a hatalmasabbat. Két ellentétes mentalitás ez. A polgári világé és nem polgári világé. Évszázadok óta a génjeinkbe ivódva.

Önök eredetileg elvileg azért harcoltak, hogy itt is polgári világ legyen, hogy ne csókos bizalmik, nagyurak, Döbrögik uralják a terepet. Hiábavaló küzdelem?

Nem tudom. Nem vitatnám el nemzedékemtől a harc dicsőségét, a Kádár-rendszer eltüntetését és legalább ennek a felemás szabadságnak megteremtését. De nemzedékem egyebekben csődöt mondott. Kudarcot vallott. Talán egy arasznyit haladtunk, de nem tudtuk eljuttatni az országot a vágyott polgári miliőbe. Igaz, az a polgári miliő már nyugaton sem létezik, csupán emlék. Nézzük meg, az utánunk jövők majd mire jutnak. Illúzióim mondjuk nincsenek.”

Stumpf András interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr5211653502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maroz 2016.09.08. 19:19:36

@annamanna:

Van, aki megmond és van, akinek megmondanak. Te melyik vagy?

Van, akit kategorizálnak és van, aki kategorizál. Te melyik vagy?

"Kikeféltem magamból a depressziót."

Joseph Heller

"Hm!"

Micimackó

annamanna 2016.09.08. 19:38:19

@maroz: Azért beszélsz így, mert te is megveted őt. Ha így van, neked se kell egyéb a nőből, mint egy lyuk. Ha így van, eltiprod az emberséget, félredobod a személyiséget, valamivel provokálod, zsarolod a partneredet. Ha így van, te magad is zsarnok vagy.

Az elnyomó szisztéma legdöbbenetesebb következménye az együttműködés elérése, azaz a Stockholm-szindróma kiváltása, amiről Orwell is írt: Winston végül megszerette a Nagy Testvért. A Stockholm-szindrómások támogatják a zsarnokot, egyetértenek vele, igazolják, védik, és minden erővel ellenállnak a szabadulásnak. Ez persze nem az ő hibájuk, ez az elnyomás legelképesztőbb következménye; a behódolás a túlélés egyetlen záloga.

s nem érzed már, mi élni,
hús és kenyér mi,
mi szeretni, kívánni,
karod kitárni,

bilincseit a szolga
maga így gyártja s hordja;
ha eszel, õt növeszted,
gyermeked neki nemzed,

hol zsarnokság van,
mindenki szem a láncban;
belõled bûzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;

vakondként napsütésben,
így járunk vaksötétben,
s feszengünk kamarában,
akár a Szaharában;

mert ahol zsarnokság van,
minden hiában,
a dal is, az ilyen hû,
akármilyen mû,

mert ott áll
eleve sírodnál,
õ mondja meg, ki voltál,
porod is neki szolgál.

+ Van, aki gondolkozik, és van, aki nem. Gondolkozz, Micimackó! www.youtube.com/watch?v=4FEZXirbr6M

annamanna 2016.09.08. 20:41:32

@maroz: Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.

www.youtube.com/watch?v=78c3dJ304aY

www.youtube.com/watch?v=11AIJwmyXds

www.youtube.com/watch?v=CIE-cIHaDxY

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.21. 03:00:52

Jó helyre ment az a kereszt:

magyarhirlap.hu/cikk/66696/Boritekok

És jó, hogy azok a liberális értelmiségiek visszaadták az övéket. Így jó: hogy Bayernak van, és nekik nincs.

Bayer > liberálisok.

picur3ka 2016.09.21. 03:22:58

@Holger Hartland:

Én mindig mondtam. Persze. Minőség. Mégegy ilyen van: Aristo. Kb. ennyi a magyar, minőségi, olvasnivaló újságírás ma.

Elnézést kérek attól, akit kihagytam. Ugyanis, következésképpen kerülöm a magyar újságolvasást.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.21. 09:11:03

@picur3ka: A Mandiner hatalmasat hibázott, amikor elengedte aristót, és a helyére mindenféle Bencéket meg Andrisokat hozott.

picur3ka 2016.09.22. 00:46:17

@Holger Hartland:

Tudatosan ilyen profilt építettek. Kitiltogattak is, és el is tűnt megannyi ember, akivel beszélni érdemes volt.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.23. 12:43:21

@picur3ka: Azt még én is értem, hogy direkt csinálták. Azt nem tudom, hogy maguktól-e, vagy azért, mert rájuk osztották ezt a szerepet. Vagy a kiosztandó szerep találkozott az önként jelentkezéssel.

Nem valami jó szerep, mert manapság egyre nehezebb "konzervatívnak" lenni, ahogy egyre több esetben derül ki, hogy a "konzervatív": öltönyös liberális.

Szindbad 2016.09.23. 13:10:51

@Holger Hartland: A mai magyar konzervatívokat túszul ejtette Orbán Viktor, nem könnyű ma konzervatívnak lenni itthon, le kell nyelniük ezeket a férgeket. Ez van, akinek könnyebben megy, van akinek nehezebben.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.23. 14:00:06

@Szindbad: Bla-bla-bla. A konzervatívokat a liberalizmus ejtette túszul. Akiket itt ekézni próbálsz, azoknak a nagy része rég nem konzervatív.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.09.23. 15:19:00

@Szindbad:
Azok a konzervatívok, akikre maga gondol, lefeküdtek a Birodalomnak. Ők a labancarisztokraták.

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/08/valasztas-10.html

A francia forradalom miatt van az egész. Valójában a francia forradalom örökösei mozgatják a magyarság ellenségeit a legváltozatosabb jelmezekben.

Szindbad 2016.09.23. 22:17:00

@Holger Hartland: Nekem úgy tűnik, mintha 2010 óta a konzervativizmus visszavonulóban lenne idehaza. A mandiner is csak szenved, elveszik a piacát, elveszik az embereit, és nem éppen a liberálisok. Az a helyzet, hogy autokráciában bármilyen, nem aljas ideológia szenved.

Orbán a konzervatívokkal azt művelte, mint Trump a republikánusokkal, csak a magyar konzervatívok a saját túszul ejtésükhöz még tapsikoltak is. Jó sztori.

picur3ka 2016.09.23. 23:36:46

@Holger Hartland:

Én végképp nem tudom erre a választ. Valaki akkor itt azt írta, hogy a tulaj profilt akar váltani. Akár igaz, akár nem, azt sem tudom.

picur3ka 2016.09.23. 23:40:59

Általában: nem is igen vannak konzervatívok egyáltalán ebben a poszt-kommunista gyarmati országban. Minden misznómer.

Demokrácia sincs. A liberálisok meg anarchista terrorista diktátorok. Tehát a vita, misznómerekkel súlyozva, értelmetlen.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.24. 01:31:55

@Szindbad: Felejtsd már el Orbán Viktort. Ez nem róla és nem Magyarországról szól - ez valami nagyobb. Mondanám, hogy dugd ki a fejed a magyar valóságból, de magad is hivatkozol Trumpra. Csak rosszul. Ami az amerikai republikánusokkal történt, azt nem Trump művelte velük.

A konzervativizmus az egész nyugati világban visszaszorul, mert a konzervatív politikusok suttyomban liberálissá váltak és elárulták a szavazóikat. Így most újfajta jobboldal születik. Reakciós, populista, nacionalista, netán "fasiszta" - nevezd, ahogy akarod. Lehet, hogy pár év múlva már ezt nevezik majd "konzervatívnak" - végül is ezek csak szavak.

picur3ka 2016.09.24. 02:11:46

@Holger Hartland:

"Bla-bla-bla. A konzervatívokat a liberalizmus ejtette túszul. Akiket itt ekézni próbálsz, azoknak a nagy része rég nem konzervatív."

"A konzervativizmus az egész nyugati világban visszaszorul, mert a konzervatív politikusok suttyomban liberálissá váltak és elárulták a szavazóikat. Így most újfajta jobboldal születik. Reakciós, populista, nacionalista, netán "fasiszta" - nevezd, ahogy akarod."

Segítek: putinversteher. Ez a középkori boszorkány fordítása modernre. Szinonímái: terrorista, orosz, magyar.

Az ún. baloldal kiírt minden ellenvéleményt. Ennyi.

Szindbad 2016.09.24. 08:44:29

@Holger Hartland: Mintha Mussolini is így érvelt volna, ha jól emlékszem.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.24. 14:26:47

@Szindbad: "Csak" Mussolini? A Hitler-kártya már elveszett? Pedig minden Igaz Demokrata TUDJA, hogy Trump = Hitler!

2016.09.24. 18:49:35

@Holger Hartland:

Így most újfajta jobboldal születik. Reakciós, populista, nacionalista, netán "fasiszta" - nevezd, ahogy akarod. Lehet, hogy pár év múlva már ezt nevezik majd "konzervatívnak" - végül is ezek csak szavak. "

de erre csak a hülye szemetek a vevők, vagy azok akik annyira gyűlölik a liberáils elitet hogy hitlerre is szavaznának azok ellenében

Pelso.. 2016.09.24. 19:37:27

@Holger Hartland: A mi konzervatívunk vs. az ő konzervatívjuk.
Árokásásban Mo. kiválóan teljesít.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.24. 20:43:40

@WiteNoir: Annyira megszoktuk már, hogy nektek mi hülye szemetek vagyunk, hogy szinte már hiányozna, ha nem így lenne. Jól van így, semmi baj ezzel.

@Pelso..: Óriási tévedésben vagy. Épp az előbb írtam, ez nem magyar jelenség. Nézd meg: Brexit, Clinton vs Trump, Merkel vs AfD, majdnem az összes osztrák párt vs Norbert Hofer. Az árkokat nem biztos, hogy ásták, inkább tektonikus mozgások eredményei. :)

Szindbad 2016.09.24. 21:19:51

@Holger Hartland:

"The keystone of the Fascist doctrine is its conception of the State, of its essence, its functions, and its aims. For Fascism the State is absolute, individuals and groups relative."

"The Liberal State is a mask behind which there is no face; it is a scaffolding behind which there is no building."

Ne mond, hogy ezek nem ismerősek, és nem tűnnek igaznak.

Szindbad 2016.09.24. 21:21:14

@Holger Hartland:

Ez is zseniális, mintha ma mondaná:

"The truth is that men are tired of liberty."

Szindbad 2016.09.24. 21:30:48

@Holger Hartland: "We do not argue with those who disagree with us, we destroy them."

Ezt is kinyilvánítottad már, hogy elmúlt a viták ideje.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.24. 21:47:13

@Szindbad:

Mussolini vérbeli politikus volt. Nagyon értett ahhoz, hogy egy közhelyet úgy fogalmazzon meg és mondjon ki, mintha valami eszméletlen nagyot mondana. Ehhez már akkor is értet, amikor az Olasz Szocialista Párt elnökségi tagja volt és az Avanti c. pártszócsövet főszerkesztette.

Bell & Sebastian 2016.09.24. 21:56:11

@Holger Hartland: A hét megmondása, erre ihatnak ricinust.

Szindbad 2016.09.24. 22:00:31

@bbjnick: A helyzet az, hogy egyre aktuálisabbak a szavai.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.09.24. 22:11:35

"Ehhez már akkor is értet, "="Ehhez már akkor is értett,":-)
Bizony, jogos. Kár, hogy akiknek céloztad a hozzászólást, pont azoknak nem esett le a papírhúszfillér. Lehet, hogy egyesek úgy képzelik, hogy ezáltal Mussolini-pártiak vagyunk ideologikusan, miközben mi meg arról beszélünk, hogy pont ezt kellene ebben a formában elkerülni?
Így aztán nálunk az ellenzék Mussolini-beszédekben talál igazságot, mink meg foghatjuk a fejünket :-)
De lehet, ha minden írásod mögé egy "orbántakaroggy"-szerű dolgot illesztenél, te lennél a legnagyobb barátjuk :-)
p.s. Ne haragudj, de még mindig nem tudom, mivel bántottunk meg. Vagy esetleg én.

Szindbad 2016.09.24. 22:48:41

@Mihint: "hogy pont ezt kellene ebben a formában elkerülni?"

Ezt hogy érted?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.24. 22:52:46

@Szindbad:

Attól függ, hogy mely szavai, mert mondott ő sokfélét.

Ami konkrétan a fasizmust illeti, az egy lényegét tekintve vérprogresszív találmány. A szocialista Mussolini találta fel, amikor 1914-ben törés keletkezett a szocialista párton belül a háborúba való belépés kérdésben. 1918 után a nem bolsevik orientációjú szocialisták, szakszervezetisek és a futuristák voltak a fasizmus fő bázisa. Lehetett volna ennél progresszívabb egy mozgalom akkoriban? A liberálisok is támogatták a fasisztákat, mivel a fasizmus antibolsevik és egyben antikeresztény mozgalom volt.

Hatalmukat a liberális demokrácia látványos működésképtelenségének köszönhették, mivel a háború utáni liberális kormányok képtelenek voltak az egyre inkább anarchiába süllyedő Olaszországot működtetni. A szocialisták bolseviki szárnya földeket és üzemeket foglalt, szovjet típusú forradalom kirobbantásán munkálkodott, a parasztság (már akik nem a kommunistákhoz húztak) a katolikus néppárthoz csatlakozott és földreformot és szociális reformokat követelt --- aki nem akart sem szovjetforradalmat, sem alapvető társadalmi és szociális változásokat és a társadalom és a gazdaság működésében érdekelt volt, az a nem bolsevik munkásságtól, a módos parasztságon és a kispolgáron át a bankárig és a földbirtokosig Mussoliniben látta a helyzetre a megoldást.

Hogy ez mennyire aktuális most, annak eldöntését rád bízom.

2016.09.24. 23:26:32

@Holger Hartland:

te régen konzlib voltál.
most már, értelmiségi létedre, széljobb lettél?

neked a fidesz és a jobbik tetszik, ezt szereted, nem normális konzervatív pártokat szeretnél?
miért?

2016.09.24. 23:40:08

@picur3ka:

ja, nektek bayer és aristo a minőség...
úristen.

picur3ka 2016.09.24. 23:49:09

@Szindbad:

Ha így volna is, minek kellett gerjeszteni? Ja, mert a háborúból bizonyos emberek, akiket az ún. liberálisok kiszolgálnak, marha jó pénzt csinálnak?

picur3ka 2016.09.24. 23:53:14

@WiteNoir:

A "liberális elit" egy utolsó, aljas bűnözők gyüledéke. Hitler egy úriemberi minőség hozzájuk képest. Meg mindenki és bárki.

picur3ka 2016.09.24. 23:56:14

@WiteNoir:

Neked meg ott van soap-opera.

2016.09.25. 00:20:58

@picur3ka:

de aki ezt komolyan gondolja, az beteg.
miért lepték el ilyen beteg emberek a netet???
a legaljasabb széljobbnak is odadobnátok az országot, európát, csak azért mert nem szeretitek a liberális elitet...

picur3ka 2016.09.25. 02:10:53

@WiteNoir:

Fordítva ülsz a lovon. Ennyit tudok segíteni. Ha buta vagy, azon nem lehet.

maroz 2016.09.25. 07:36:23

@picur3ka: Többek között a baloldali ellenvéleményeket is. Már ugye azokat, amelyek nem "úgynevezett" baloldali vélemények, hanem ténylegesen is azok. A neoliberális hegemónia csúcsra jár, és hiba lenne azt gondolni, hogy például Oroszország ne lenne úgyszintén neoliberális. Sokan sajnos engedelmesen félreértik a neoliberalizmust, azt hiszik, hogy annak a kulturális aspektusai az érdekesek és meghatározóak, holott nem, hanem a gazdaság, illetve a termelési mód. Ez mindennek az alapja, a többi csak következmény. Az alapról viszont alig fogalmaz meg kritikát bárki is, konzervatívok pláne nem.

maroz 2016.09.25. 07:46:37

@WiteNoir: A neoliberális elit gyakorlatilag elpusztítja a Földet abban a formában, ahogyan az élhető volt az emberek számára. Azért Hitler ilyent nem csinált.

Bell & Sebastian 2016.09.25. 10:04:15

@bbjnick: Jó kis összefoglaló, mert abból lehet választani ugyebár, ami van. Tudtommal az olasz minta akkoriban nálunk nagyobb visszhangra talált, mint a spanyol vagy a német.

Ezért máig foglalkoztatja a németeket a mi lett volna, ha..., aminek persze nem sok értelme van. És persze a magyarokat is.

/ Fentebb megszólították, érdekelne a válasza. Vagy vegyük úgy, hogy megválaszoltam maga helyett? ;) /

Bell & Sebastian 2016.09.25. 10:10:05

@maroz: Hitler higgadt értékelésébe nagyobbrészt egy szám zavar bele.

Erre szoktam mondani, hogy mára nagyvonalúan elfelejtette mindenki a kettő, szín zsidó SS -divíziót és azt a tényt, hogy Berlint 30.000, felfegyverzett zsidó is védte.

Bell & Sebastian 2016.09.25. 10:22:09

@Bell & Sebastian: No meg, a háború nem ért véget véget '45 -ben, az osztrák és német hegyivadászok még két évig kergették a partizánokat az olasz- és görög hegyekben, amerikai irányítás alatt, saját egyenruhában és fegyverzetben az elején.

No meg, a nyugatnémet utódállam becsületesen fizetett járadékot hősi a halottai családtagjainak, a vasfüggönyön túlra is - többi, horribilis összegű kártérítések mellett. És a kommunisták mit adtak a Donért?

Kötelet, bazmeg!

2016.09.25. 13:01:09

@maroz:

nem is fog, épp ezért nem kell vele foglalkozni.
a szűkebb értelemben vett kapitalizmus marad, azon belül kell a kisebb rosszat megtalálni, a többi egyelőre hobbi, nem politikai-gazdasági realitás

oroszország egy titkosszolgálatok uralta diktatúra, ami próbál egyben tartani problémás területeket, nevezhetjük neoliberálisnak,de sokat nem mondunk vele.

maroz 2016.09.25. 13:15:03

@WiteNoir: De, pont ez az, amivel mindent elmondunk, hiszen amit te mondtal az teljesen igaz pld. az usara is es a centrumallamok zomere. Fogalmam sincs, hogy miert gondoljak annyian azt, hogy nem a gazdasagi berendezkedes hatarozza meg azt a par, eloszeretettel kiragadott kulturalis aspektust, hanem forditva. Nekem meg egyre kevesebb kedvem van magyarazni azt, hogy nem a kondenzcsik tolja a repulot.

2016.09.25. 13:25:35

@maroz:

szűkebben _nem_neoliberális, egyáltalán nem.
abban az értelemben igen, hogy a világgazdaságba illeszkedett kapitalista állam, de ez szinte minden más államra is igaz.

maroz 2016.09.25. 16:33:46

@WiteNoir: Nezd, mivel ebben a tarstudokban elegge kozmegegyezes van, igy nekem az eleg. Semmi hatranyom nem szarmazik abbol, ha te valamiert ugy gondolod, hogy Oroszorszag nem neoliberalis. Tudom, hogy sokan a liberalizmust csak kulturalis ertelemben hajlandoak ertelmezni, de mivel szerintem ennek semmi ertelme ezert nem kovetem oket.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 17:47:14

@Bell & Sebastian:

"Fentebb megszólították, érdekelne a válasza." --- írja.

Konkrétan melyik megszólításra gondol?

Lucius Flavius Silva Nonius 2016.09.25. 19:12:17

@Bell & Sebastian: "a kettő, szín zsidó SS -divíziót és azt a tényt, hogy Berlint 30.000, felfegyverzett zsidó is védte."

Tudnal erre valamilyen linket kuldeni?

Bell & Sebastian 2016.09.25. 19:49:27

@Lucius Flavius Silva Nonius: Egyszer már megtettem, senkit sem érdekelt, de _biztosan_ ki tudod keresni akár az eredeti forrást, megfelelő motorral, keresőszóval és nyelvtudással. Ha valóban érdekel.

Szindbad 2016.09.25. 21:32:40

@maroz: ?? Mitől liberális neked Oroszország?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 21:33:21

@Mihint: @Bell & Sebastian:

Igaza van, @Bell & Sebastian:, ezt a @Mihint:-kommentet, mivel nem volt számomra megcímezve, "benéztem", nem vettem észre, hogy nekem szól.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.25. 21:35:19

@Szindbad: Nem ismerősek a szövegek, és nem is tűnnek jónak. Az egyik lehet jó, ha kicsit módosítjuk: "We do not argue with those who disagree with us, we simply outvote them."

@WiteNoir: A konzlib zsákutcába került, az értelmiségi dumát leszarom, a "tetszés" fogalmáról pedig előbb fogunk a női test, mint a politika kontextusában beszélgetni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 21:38:40

@Mihint:

Igazad van és nem vagyok megsért(őd)ve. :-)

Bell & Sebastian 2016.09.25. 21:50:58

@bbjnick: Tudja mit? Magának is igaza van. :D

picur3ka 2016.09.26. 03:09:23

@maroz:

Nincs vitánk. Sok a misznómer. Félrenevezik/szinonímázzák a neoliberalizmust a liberalimssal, sőt a liberális/szabad (hojj!) eszmékkel.

maroz 2016.09.26. 06:34:10

@Szindbad: Nem nekem, és nem liberális, hanem neoliberális. De ismétlem, számomra teljesen mindegy, hogy te ezt nem tudod, nekem bőven elég az, hogy a társadalomtudományokban van egy ilyen konszenzus. Tudom, hogy a kifestőkönyveidben más van, és azt is tudom, hogy neked esélyed sincs másmilyen információ befogadására.

gyalog.galopp 2016.09.26. 07:59:45

@annamanna:

Még egy puszta, reménytelen izévalami.
Már ötven éve rágcsálják és köpik egymás szájába ugyanazt a rágógumit.

est.hu/cikk/120067/kut

Mellesleg egy benzinkút üzemeltetése nem olcsó mulatság, a semmi közepén meg pláne, még kurvákkal is.

Bell & Sebastian 2016.09.26. 08:33:41

@Lucius Flavius Silva Nonius: mult-kor.hu/cikk.php?id=18827

Ennyit meg mernek mutatni. Még kétszáz év, mire itt minden kiderül.

S=klogW 2016.09.26. 08:51:46

@Bell & Sebastian: ezekből a képekből nem derül ki semmi ...

Bell & Sebastian 2016.09.26. 10:18:25

@S=klogW: Maga még csak kezdő vadász, mindegyik egy oldalra mutat, amelyek alatt hozzászólások, egyéb linkek vannak. A nyeszlett nyúúlért meg is kell dolgozni, kérem.

Az emlegetett divíziókat az arabok ellen szánták, de egy harmadik is szervezés alatt volt állt. 150 ezer zsidó-náci katona azért több a hibaszázaléknál. Nem olyan egyszerű ez, mint sulykolják utólag.

2016.09.26. 11:37:10

@Holger Hartland:

ja, tehát széljobbosnak kell lenni, gratulálok.

Bell & Sebastian 2016.09.26. 11:39:11

Egyébként magának a ténynek nincsen túl nagy jelentősége, ám, ha elegendő, a vázába nem illeszthető, ilyen cserépdarabot talál, már joggal merül fel a felismerés, itt valakik nagyot lódítanak, lásd Himmler poseni beszéde, ami részleges választ ad arra például, hová lettek a gyerekek, ám mégis valami egészen mást szokás levezetni belőle, még akkor is, ha az nem több a viharlámpa lefosásánál.

Bell & Sebastian 2016.09.26. 11:40:44

@WiteNoir: És akkor mi van, ha az úgynevezett szélsőjobb a közép, mert nem mindenki jakobinus csecsen cseperedett, mekk.

maroz 2016.09.26. 13:11:41

@WiteNoir: Az mit jelent, hogy széljobbos? Milyen termelési-gazdasági-elosztási modell tartozik ahhoz a bizonyos, általad felismerni vélt széljobbos valamihez?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.26. 13:52:46

@WiteNoir: Nem érted. Hogy minek "kell" lenni, azt nem tudom, de azt biztosan tudom, hogy ha a hozzád hasonlóak leszélsőjobboznak, azzal nem kell foglalkozni. Szóval _nektek_ akár szélsőjobb, mindegy, fütyülünk rá.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.26. 14:10:29

Visszajöttek. Blogmotor-javítás kommenttel.

2016.09.26. 15:15:32

@maroz:

leírhatom neked egész világosan, hogy megértsd.
én téged megvetlek, mert bizony amíg te boldogultál, a gyerekeid felnevelted és valszeg igen jól útjukra indítottad,
addig
bőszen nyaltad a hazai részben jobbosokkal összefüggő ballib seggét, majd mikor erre nem vagy már rászorulva
felismerted
hogy nem-radikális bal kivételével minden párt kapitalista, innentől kezdve hirdeted hogy mind egykutya és bőszen zsidózól-libsizel és jót röhögnél a jobbik-kétharmadon is, csak basszák jól seggbe az általad annyira utált biboldó kamubaloldalt.

hát ilyen.

2016.09.26. 15:16:20

@Holger Hartland:

engem sem érdekel, hogy aljas álértelmiségi patkányoknak tartalak titeket, bár te inkább hesperia férfi megfelelője lehetsz

2016.09.26. 15:20:54

a fideszjobbik két veszélyes szélsőjobboldali párt, még inkább az a tőlük jobbra álló náci és hasonló mozgalmak.
aki ezeket támogatja, vagy hülye, vagy aljas, de mindeképpen árt, akármilyen ember is.

gyalog.galopp 2016.09.26. 15:32:44

@WiteNoir:

A niked egy kamu, te nem liberális, nem ilyen , olyan oldali vagy , hanem szivárványos, ez jön le a szövegedből.

2016.09.26. 15:56:45

@gyalog.galopp:

hát ti mik vagytok?
széljobbosok.
aljas férgek szekértolói.

gyalog.galopp 2016.09.26. 16:27:11

@WiteNoir:

Semmi bajom nincs, nem is volt cigányokkal, zsidókkal, leszbikusokkal, biszexekkel, melegekkel, meg a fene tudja kikkel, amíg nem másznak bele a világképembe, amíg nem akarják azt, hogy úgy lássam a világot, ahogy ők.

A te világod, a te világod, próbáld meg elviselni, hogy másnak ugyanez mást jelent.

maroz 2016.09.26. 17:17:08

@WiteNoir: Hehe, szóval csak a saját démonaiddal küzdöl.

Érdekelne, hogy konkrétan hol nyaltam a ballib seggét, és mi hasznom származott ebből. Írtam blogposztokat egy lényegtelen, semmi hatással sem bíró felületre, aminek annyi volt a hozadéka, hogy pár szerencsétlen útkereső lelkesen szopta virtuálisan a faszom. Látod, még azt is csak virtuálisan, hogy a fene enné meg.

Azt sajnos nem láthattad, mert nem volt honnan, hogy miért is milyen úton jutottam el oda, ahol most vagyok. Pedig érdekes. Ja, és az is érdekes, amit ma a világról gondolok, de te azt sem ismered.

Csak annyit ismersz belőle, amennyit meg enged látni a szemellenződ, jelesül, hogy szétröhögöm a fejem a kultúrliberálisok nyígásán, hogy jajj, zsidókák így meg úgy, és hogy jajj, kimondta, hogy bakfitty, tehát náci!!! Igen, jól látod, vígan megengedem magamnak, hogy a kultúrliberális erogén zónáját ingerlő dolgokat leírjak, és azt is jól látod, hogy élvezem, ha ettől a kultúrliberális bepipul és leírja, hogy megvet. Utálnám ha kedvelne, ez a helyzet, így ebben a formában is védem magam tőle. Jellemhiba? Lehet, de mint már mondtam: piszkosul élvezem.

Te nem élveznéd a helyemben? Megmondod valakinek nyíltan, hogy le fogod írni, hogy bakfitty, és direkt azért írod le, hogy megpukkasszad vele, mire ő mit tesz? Engedelmesen megpukkad. Mondj valamit, ami ennél szórakoztatóbb és szinte alig kerül valamibe.

maroz 2016.09.26. 17:25:09

@gyalog.galopp: A szekértolástól kérges tenyeredet mutasd meg neki, attól boldog lesz.

Bár az mindig is egy érdekes kérdés volt, hogy minek tolni a szekeret. Ott a ló, sőt, lovak, esetleg egyéb négylábú, a szekérnek pont az a lényege, hogy azok húzzák. Mikor kell tolni? Besült a gyertya, nem indul a ló szívatóval sem, vagy mikor? Elakadt a kátyúban és nem bírja kihúzni két ló? De hát akkor meg baszik-e egy vonásnyit is az én tolásom? Nem értem én ezt a szekértolást.

maroz 2016.09.26. 17:26:16

@WiteNoir: Ez elkerülte a figyelmedet:

"Az mit jelent, hogy széljobbos? Milyen termelési-gazdasági-elosztási modell tartozik ahhoz a bizonyos, általad felismerni vélt széljobbos valamihez?"

2016.09.26. 17:48:59

@maroz:

a széljobb szekerét tolod.
csak azért nem nagyon kártékony mert nincs nagy befolyásod

politikai ideológia, szólamvilág nem termelési-elosztási modell, szóval a kérdésed irreleváns.

maroz 2016.09.26. 18:02:45

@WiteNoir: Az mit jelent, hogy széljobbos? Hogyan tolom azt a kurva szekeret?

Láttál te már életedben szekeret?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.09.26. 18:07:03

@WiteNoir: Tudod, csak teoretikusan, ha tényleg ez történt volna, már ezért önmagában megbecsülést érdemelne :) még akkor is, hogyha az említett kereteket széttoljuk szinte tetszés szerint. Most tényleg majomka vagy, vagy dícséred marozt alattomos módon? :)

maroz 2016.09.26. 18:16:02

@WiteNoir: A szekér fékezése, az sokkal érdekesebb. Mifelénk a kerékkötés dívott, de hát az csak dombvidék volt, ellenben a mócok egy autógumit kötnek az ekhósszekér után amit a lejtő tetején telepakolnak kövekkel. Olyan jó módszer, hogy még ma is ezt használják, tegnap láttam.

2016.09.26. 18:40:00

@maroz:

egy troll vagy nem több.
menj vissza másik nicken a vincentre és beszélgess inkább jótündérrel inczével meg érvsebésszel

2016.09.26. 18:40:29

@Mihint:

te meg hülye vagy

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.09.26. 18:51:08

@WiteNoir: Kíváncsiságból azért megkérdezem, miért gondolod ezt?

maroz 2016.09.26. 19:49:32

@WiteNoir: Megértelek, nekem is szoktak ilyen időszakaim lenni. Nem tudom, hogy mennyire általános gyógyír, de én ilyenkor lenyomok három nap alatt száz kilométert és háromezer méter szintet gyalog és jobb lesz. Próbáld ki, mit veszítesz?

maroz 2016.09.26. 19:51:00

@maroz: Már ugye az úszógumin túl. ;)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.09.26. 20:13:08

@maroz: Zöldfülű ez is. Csak nem az enyém ;-)

Lucius Flavius Silva Nonius 2016.09.26. 22:13:26

@Bell & Sebastian:

@Bell & Sebastian:
vegigkattintgattam a linkeket: tobb kulfoldieknek letrehozott egysegrol van link (pl. arab, alban, skandinav, stb), de amire Ön utal arra tovabbra sem talaltam semmit. Mi lenne a 2 konkret Divisionsnummer, amire Ön gondol?

Ezenkivul az "Erlass zur Behandlung jüdischer Mischlinge in Wehrmacht" miert vonatkozott volna az SS-re? Brian Rigg könyvet bar nem olvastam, de az Amazon.de-n elerheto tartalomjegyzek/forrasjegyzek is csak a Wehrmachtban szolgalo Mischlingekrol szol es nem az SS-rol (legalabbis nem talaltam SS tagokra vonatkozo reszeket benne).

"Az emlegetett SS divíziókat az arabok ellen szánták" megjegyzesehez mit gondol mit szolt volna a volt jeruzsalemi fomufti ill. Schellenberg?

"Die außergewöhnlich deutschfreundliche Stimmung der Araber ist im wesentlichen darauf zurückzuführen, dass man hofft, ‚dass Hitler kommen möge‘, um die Juden zu vertreiben
Walter Schellenberg, der Chef des Auslandsgeheimdienstes der SS

Bell & Sebastian 2016.09.26. 23:07:08

@Lucius Flavius Silva Nonius: Sajnálatos. Nem kell feladni ilyen gyorsan.

Robinzon Kurzor 2018.03.23. 18:25:25

Nem sikerült, pedig biztos nagyon komoly volt az elhatározás!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2018.03.23. 21:40:02

@Robinzon Kurzor:
Hadd ne olvassam el a szokásos hányadékot, csak a legjobb részeket kérem!
süti beállítások módosítása