„Hadjáratba kezdtek ellenünk a vörös gézengúzok” – interjú az ETA punkbandával
2016. május 24. írta: Redakció

„Hadjáratba kezdtek ellenünk a vörös gézengúzok” – interjú az ETA punkbandával

eta_punk.jpg

„A jelenlegi balos nyikhaj-punk kultúrkör pimasz módon ránk támadt”, de „nem hagyhatjuk, hogy a vörösök diktáljanak Pesten” – szögezik le a magyar őspunk ETA tagjai. A banda egy ideje újra összeállt, és 34 év után hamarosan megjelenik első albumuk is, amit a Peter and the Test Tube Babies nevű brit punkzenekarral mutatnak be Budapesten. Ha összejön.

„Az ETA – akár a nyolcvanas évek első felének punkzenekarainak mindegyike – a kommunista rendszer, az orosz elnyomás, Kádár diktatúrája ellen küzdött és igen nagy árat fizetett ezért. Szövegírónkat, Szócska Miklóst (aki a második Orbán-kormány egészségügyi államtitkárává avanzsált huszonnyolc évvel később – a szerző megjegyzése) kapcsolták le először, útlevelét elvették, engem napi szinten vittek be a Tolnaiba kihallgatásra, valamennyiünket hosszú időn át megfigyelték, utcán provokálták a garázdának álcázott belügyesek és így tovább. Szembe kéne köpnünk saját magunkat és Kádárt éltetnünk? Milyen alapon? Hányok a folyamatos mentegetőzéstől, amit a Kádár/Rákosi rendszer kap az utóbbi években. Trockijra hivatkoznak, hogy az valójában államkapitalizmus volt, és ezek az újkori vörösök azt mondják, hogy az ETA igazából a kapitalizmus ellen küzdött. Tényleg? Trockij a totális diktatúrát teljesen elfogadhatónak értékelte a szocializmus építésének útján. Ezek után legyek vörös? Akarjam, hogy megint bevigyen a szoci erkölcsöt védő rendőr éjszakára farmernadrág előre megfontolt szándékból, aljas indokból történő viseléséért? Vagy fülemnél fogva cibálhasson fodrászhoz, mert nem tetszik neki a frizurám?”

Lévay Tamás interjúját az ETA-s Sáthy Róberttel és Kaiser Lászlóval Fesztivál.mandiner oldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr478743776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr Stacheldraht Leger 2016.05.24. 17:37:43

most meg az ormány piktor efftárs küldi rá a yardot a közveszélyesen korrupciókutató kockásingviselőkre.

megér egy nótát ez is, vagy inkább fújkádár retro előadás után jöhet a nemzeti punkügyi államtitkári poszt?
süti beállítások módosítása