Jogunk van eldönteni, kikkel akarunk együtt élni
2016. május 20. írta: dobray

Jogunk van eldönteni, kikkel akarunk együtt élni

europa_1.jpg

A 25 ezer fős, csaknem teljesen svédek lakta Åland-szigetek, amely egykor Svédországhoz tartozott, 1920 óta a világ egyik legkiterjedtebb jogkörrel rendelkező területi autonómiája. Az autonómia egynyelvű, korlátozzák a betelepülést, finnek csak ötéves tartózkodás után kérhetnek tartományi állampolgárságot, anélkül viszont nem birtokolhatnak ingatlant, nem viselhetnek közhivatalt és nem vezethetnek önálló vállalkozást.

Történt hasonló Kanadában is, bár ott Quebec tartománya nem a kívülről jövőket akarta kizárni, hanem a bent lévőket kötelezni. Történt, hogy Kanada elfogadta alapjogi nyilatkozatát, majd a rebellis, francia anyanyelvű Quebec tartománya erre hivatkozva kötelezte népét, hogy francia nyelvű suliba adják a gyerekeket. Az egyéni jogokat korlátozó, közösségi jogi aktust végül felsőbb szinten ellentétesnek nyilvánították ki a Bill of Rights-cal.

Mi történt?

*

Charles Taylor kanadai kommunitárius szerzőnek van egy klasszikus eszmefuttatása az „elismerés politikájáról”, ahol az emberi jogi felfogás két változatának összeegyeztethetetlenségét mutatja be. Az egyik emberi jogi, klasszikus liberális változat csak az egyénekre van tekintettel és az azonosságra helyezi a hangsúlyt. A másik a közösséget is nézi és az identitásban megnyilvánuló különbözőségre apellál.

Quebec úgy gondolta, hogy a quebeciek nem pusztán kanadaiak, akiknek egyenként járnak az emberi jogok, hanem éppenséggel különböznek a többi kanadaitól, mint francia quebeciek, s így közösségként is vannak kollektív jogaik. Az Åland-szigetek svédjei úgy gondolták, hogy az ő közösségi jogaik előrébb valók az odaköltözni kívánók egyéni jogainál.

Mostanában sokan mondják azt: a bevándorlókat emberi jogaiknál fogva be kell fogadnunk és kész.

Az persze már axióma, hogy minden migráns menekült, és ha mást mondasz, bizonyítsd be; mintha ez az ő állításukat hallván nem lenne ugyanúgy megfogalmazható.

Tehát asszimilálni tilos, mert a menekült-illegális bevándorló skálán mindenkinek joga van megőrizni a kultúráját, a vallását és a nyelvét, rájuk erőszakolni semmit nem szabad. Így a feloldódás az európai társadalmakban csak akkor tudna megvalósulni, ha a migránskvóta segítségével szépen egyesével elosztogatnánk őket, mint Mária Terézia a cigánygyerekeket (nem mintha ez nem sértené a jogaikat). Elküldenénk mondjuk közmunkára, kaphatna akár lakást, lehetne egyetemi tanár a CEU-n, de azt meg kellene akadályozni, hogy hasonszőrűekkel érintkezzenek. Ha hazánk kénytelen lenne befogadni kétezer migránst, kétezer különböző helyszínre kellene őket telepíteni. És őrizni őket, mert úgyis el akarnak majd szökni, akár illegálisan is.

Ez nyilvánvalóan kivitelezhetetlen logisztikailag, egyben nem túl emberséges megoldás. Hasonló a hasonlónak örül, a bevándorlók egy része a rokonaihoz érkezik. Ha letelepszik, beilleszkedik, akkor is hasonló kultúrájú-értékrendű közösségben szeretne élni (kivéve az öngyűlölőket, de ők korábban már legálisan landoltak valamelyik neves nyugati egyetemen, mint annak idején Pol Pot). Az igény érthető. Ha én elköltöznék bárhová a világban, én is az ottani magyarok társaságát keresném – főleg ha a nyugati világon kívülre telepednék.

Mit látunk a nyugati nagyvárosokban? London, Párizs, Marseille, Bréma, Brüsszel: a közösségi szinten gondolkodó bevándorlók elég gyorsan elkülönülnek területileg és létrehozzák a maguk kis világát. Scruton szerint: „Egy bevándorló család számára természetes, hogy a saját családtagjai számára ad munkát először, valamint hogy diszkriminál etnikum, vallás, (bár nem volna szükséges megemlíteni sem) nem és szexuális orientáció alapján. Ezért aztán az európai városokat ellepték a szorosan összedolgozó bevándorló közösségek, amelyek keményen védik saját negyedüket, ahonnan az elfogulatlanul gondolkodó őshonos lakosok ki vannak zárva, mert ők nem részesíthetik előnyben a saját fajtájukat”.

*

Ha tehát a bevándorlóknak joga van a saját kultúrája, szokásai, vallása szerint élni itt is, akkor elkerülhetetlen az Európában belüli területi elkülönülés, minthogy ilyesmiket csak közösségben lehet megélni. Tulajdonképpen az érkező bevándorlók esetében elkerülhetetlen a gyakorlatban, hogy ne alakítsák ki a saját kis Szomáliájukat, Irakjukat, Egyiptomukat, és így tovább. Igazából nem is kérdés, joguk van-e erre, mert megakadályozni lehetetlen, hogy mindenki úgy éljen a maga életterében, ahogy akar.

Az európai cél nem feltétlen egy-egy állam (talán nem is létező) homogenitásának megőrzése kell, hogy legyen. Elég csak a határon túli magyarokra gondolni. Az ilyesfajta együttélésekből azonban inkább az a tanulság vonandó le: még az egy kultúrkörhöz, egy valláshoz tartozó, évszázadok óta egy régióban élő nemzetiségek közt is konfliktusos az együttélés, gyakran nehéz a problémamegoldás. Lehet hát azzal jönni, hogy „mink is idejöttünk egyszer”; ám az régen volt, most pedig jó okunk van azt mondani, nem engedünk be akárkit, hogy nehezítsenek az amúgy sem könnyű helyzetünkön. A nem homogén népességű európai országok tehát nem a tömegek befogadása melletti, hanem azzal szembeni példák.

Nem tudom, az etnikai sokszínűség érték-e, de az biztos, hogy olyan adottság, amivel gyakran nehéz bánni – ugyanakkor számos érték, megőrzendő kincs származhat belőle (örök példám: gondoljunk a kárpát-medencei népzenére, egymásra ható néptáncokra). De miért nehezítsük meg a saját dolgunkat? Ahogy a sokszínűség lehet tiszteletben tartandó adottság, úgy a homogenitás is. Egy viszonylag homogén ország miért akarná megnehezíteni a dolgát rengeteg, városrészeket benépesítő idegen befogadásával, és egy etnikailag-vallásilag plurális ország miért akarná még tovább nehezíteni a saját dolgát ugyanezzel?

Itt tehát nem csak az azonosságra és egyénre építő klasszikus és az identitásra, különbözőségre, közösségre hangsúlyt helyező kommunitárius emberi jogi felfogás kerül szembe, hanem közösségek egymással. Nekik joguk van úgy élni, ahogy szeretnének, saját hagyományaik szerint. Rendben. De nekünk is jogunk van ehhez. Mi több, jogunk van megmondani, kit engedünk be és kit nem; és jogunk van azt mondani, bizonyos szám felett nem bírunk el többet.

Egymillió érkező személyazonosságát, hollétét ellenőrizni úgyis lehetetlen logisztikailag. És nem azt az elvont szintet kell tehát nézni, hogy az ötszázmilliós, gazdag Európa fel tud-e szippantani egymillió érkezőt. Hanem hogy mennyien érkeznek egy országba, egy városba, és ott milyen változások járnak ezzel, s akarja-e ezt a helyi többség, az őslakosság. Azt is hozzátehetjük, hogy egyelőre nem tudjuk, az egymillió bevándorló tényleg egymillió-e, tekintve, hogy folyamatosan jönnek, és nem látszik a vége a folyamatnak.

Hogyan lehet tehát elérni, hogy mindenkinek érvényesüljenek az egyéni és a közösségi jogai egyszerre? Egyszerű: úgy, ha nem engedjük be a többséget. Mindenki a saját kultúrköre megszokott területén belül élhet a saját hagyományai és szokásai szerint. Más megoldás nincs, mert az egyéneknek és a közösségeknek olyan jogaik vannak, amelyek egy időben, egy helyen összeegyeztethetetlenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr538701814

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szilvay Gergely: Jogunk van eldönteni, kikkel akarunk együtt élni 2016.05.20. 08:39:01

Nekik joguk van úgy élni, ahogy szeretnének, saját hagyományaik szerint. Rendben. De nekünk is jogunk van ehhez. Mi több, jogunk van megmondani, kit engedünk be és kit nem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.20. 07:53:06

Minden normális ember diszkriminál.

Ha süllyed a csónak és a gyerekek fuldokolnak, vajon kit mentene meg először az átlagember: a saját gyerekét vagy az idegen gyereket? Még a liberális is a sajátját mentené először.

S ez a lényeg. A többi liberális bugyutaság.

2016.05.20. 08:18:24

nagy logikai bukfenc ez:
a szeparált kisközösségek és a nemzetállami keveredések különbözőek. magyarországon 40 nép él, újabb idegen nem számít. ha pl a tótoknak lenne ilyen, a területükön belüli igénye, akkor elfogadható lenne, (de ők meg nem félnek az idegentől, na vajon miért?) de budapest vegyes világából a xenofóbia hülyén néz ki.

a gondolatodat követve viszont elvárható lenne ha a zsidók elhúznának, ezer év alatt sem tudtak beilleszkedni, amúgy is van hova menniük, szóval pá-pá ........., majd írsz ezentúl tel-avívból.

Bell & Sebastian 2016.05.20. 08:41:18

Az egyéni vs. közösségi jogok régi nóta - semmi újdonság.

Ami kimaradt: a tervezés rövid-, közép- és hosszú távra, aminek jogát egy közvetetten választott- (ENSZ) vagy önjelölt szupremácia ("világkormány") gyakorolja.

Az átrendezés alanyai e kettős szempontrendszerben értelemszerően a felülről ható erőszak-vektort erősítik, míg a belső ellenség (a jogvédők) a felhajtóerőt (azaz a _közösség_ egyéni és kollektív jogait) gyengítik.

Innen kezdhetünk el bűvészkedni az egyenlet két oldalával úgy, hogy a kítűzött célt elérjük, a közösség kombinált jogainak túlsúlyát.

Magyarán ezt azt jelenti, hogy küzdeni kell a háromfejű sárkánnyal, miközben erősíteni a közösségi alapjogokat úgy, hogy lehetőleg osszunk belőle az egyéneknek is.

Erre a feladványra csak egyetlen jó válasz létezik: a fegyverkezés. Erős hadsereg és nemzeti önvédelem svájci vagy orosz módra, elsődlegesen elrettentő célzattal.

De mivel az ellenség sem síkhülye, ezt ő is tudja, tápolja magát, miközben minket pendelyre vetkőztet.

A világ gondjait nyilván nem fogjuk tudni megoldani, elég a saját keresztünk. Ha megvizsgáljuk, Orbán rendszere mit tett és mit nem tett a nemzeti érdekek védelmében, bizony siralmas következtetésre juthatunk. (Például: Szlovákia ebben is alaposan leiskozázott minket.)

Mi ebből a tanulság? Kevesebbet pofázni (diplomácia), közben szárítani a puskaport, sűrű imádkozás mellett.

De elsősorban a belső ellenség elől még a levegőt is elszívni, hadd menjenek panaszra az amcsi nagykövethez. Innen lejjebb már úgysem vezet kitaposott út.

I_Isti 2016.05.20. 08:43:19

"Egymillió érkező személyazonosságát, hollétét ellenőrizni úgyis lehetetlen logisztikailag. "

Kivéve a gyevi bírót!
Ha van náluk mobil, akkor mindent tudni lehet róluk, sőt, még azt is meg lehet becsülni kb 99%-os valószínűséggel, hogy jövő héten pénteken 8:31-kor hol lesznek, sőt azt is, hogy pénteken a pénteki ima idején hol lesznek.

Lásd még: index.hu/tudomany/2015/02/20/az_nsa_primitiven_hasznalta_a_begyujtott_adatokat/

bookline.hu/product/home.action?_v=Barabasi_Albert_Laszlo_Villanasok_A_jovo_kiszamithato&id=88060&type=22

A végső konklúzió úgy is egy a "fenevad bélyege" lesz. Harminc éve a keresztények attól féltek, hogy ez egy általános személyi szám lesz, amit vonalkódként az emberek homlokára, vagy karjára tetoválnak.
Aztán amiatt paráznak, hogy egy beültettett rfid chip lesz.

Nemrégen még biztos voltam abban, hogy ez egy telefonszám lesz - pontosan a Barabási könyv hatására.

Most inkább arra hajlok, hogy egy facebook-szerű közösségi-, és kommunikációs-, gazdasági-, pénzügyi hálózat alapú alternatív világ lesz, ami az élet minden területét képes lefedni.

2016.05.20. 08:57:02

@Bell & Sebastian:

svájci popláció egynegyede külföldön született(bevándorló).
oroszban 250 nép él együtt, egy hónapja már van támogatott bevándorlási lehetőség, pl szíreknek adják ezrével, 5milliót várnak az első futamban.

a propaganda és valóság nem ugyanaz.

Bell & Sebastian 2016.05.20. 08:57:07

Összességében

egy fontos, logikai lépcsőre nem tértem ki: a hatalom szétosztására. Lehet bármilyen, fáintos Kalaptörvényünk (ami nem az, mert például jogok és kötelességek nincsenek benne összekapcsolva), ha nem rögzíti, miről mond le a nemzet a látható (és a másik, a kiszagolható) szupremácia javára.

A Jobbik új iránya határozottan taszít ugyan, de ettől még nem mindig javasol hülyeséget, egyet-egyet ezekből nem ártana megfogadni.

Az uniónak sem ártana eldöntenie végre, mit is akar? Idomított majmokat zargatni a banánligetben, vagy esetleg valami mást.

Bell & Sebastian 2016.05.20. 09:00:39

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!: Talán igaza van, talán nincs. De az abszolút nem mindegy (ami nem vicc), hogy a házigazda nyit ajtót vagy egyszerűen rátörik.

Bell & Sebastian 2016.05.20. 09:16:47

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!: Egyébként értem én, hogy mire tetszik gondolni.

A magyar trombitaréz-bőrűek és hóhmec-vigécek alól úgy lehetne kihúzni a legegyszerűbben a varázsszőnyeget, ha importálnánk 200.000, garantáltan szír keresztényt.

Akkor nem lenne Balog oszlopos szentté avatására és a zsidó-keresztény szinkretizmusra - sem.

Ennek csak egyetlen feltétele van, hogy az alsóház javaslatára rábólintson a felső-.

No, innen lehet orbánozni in the Disneyland!

Bell & Sebastian 2016.05.20. 09:18:54

szükség lemaradt, pedig elég nagy és távol a segítség

2016.05.20. 09:19:00

@Bell & Sebastian:

nem a migráncs rúgta be az ajtót, hanem az atlanticionisták puccsot szerveztek a (merkantilcionista) merkel ellen. a hirtelen bezdúduló migráns és disinfo kampány zavargást és a német(osztrák) kormány cseréjét szolgálta volna. orbán ezért stokizta a migráncsokat, hogy aztán a média által sokszorosára felfújva ráöntse a németekre.

kibaszott nagy pofára esés lett a vége, köszönd szépen a nigának, és az askenázi összefogásnak.

orbán meg talán rájött hogy mekkora ökörség ilyen nagy játszmában önként és dalolva seggdugaszt alakítani.

Bell & Sebastian 2016.05.20. 09:50:52

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!: Ebben a verzióban a bazári majmot alakítottuk, de akkor hol a banánt, ami járna érte?

Mindenki a más zsidaját szidja, nekem itten az a problémám, hogy 200.000 pár (szabályosan leszerződött) szorgos kéz vajon lecsapolta volna-e ezt a brekegő békáktól hemzsegő mocsarat.

Jean Sol Partre 2016.05.20. 09:52:28

@Bell & Sebastian: precíz kis elemzés, ma (reggel) egyetértünk.

Bell & Sebastian 2016.05.20. 09:55:27

@Jean Sol Partre: Egyen maga is angol narancslekvárt, abban lehet valami.

Jean Sol Partre 2016.05.20. 10:14:47

@Bell & Sebastian: nem is rossz ötlet, nagyon szeretem.

2016.05.20. 10:23:42

@Bell & Sebastian:

jutalom nem jár bukott üzletért, ellenkezőleg .......

a békakórus csak hangosabb lenne, az egyazisten hitűek szeretnek egymással keveredve élni, összenőnek, összetartoznak.

Messzi Vetek 2016.05.20. 11:48:35

<< He met Marmalade down in old Moulin Rouge
Struttin’ her stuff on the street
She said, "Hello, hey Jo, you wanna give it a go?" >>

bringás bosszantó 2016.05.20. 13:47:09

@BircaHang Média szerkesztősége:

Bizony, a liberális a saját gyermekét mentené.

Te és a génselejtes buta fajtád elsőként orbán elvtárs gyerekét mentené, aztán a párttitkár elvtársét, aztán az igazgató elvtársét, aztán a a többi igaz elvtársét, majd a sor végén ha belefér mentenéd a saját gyerekedet is.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.05.20. 13:59:25

Erdélyi magyarként a röhögés meg tud ölni ezektől a többségifajtisztakonzervatív futóbolondoktól.

Dobray kolléga 5 percig sem élt – a szó legnemesebb értelmében vett –multietnikus-multikulturális környezetben, a leghalványabb lövése sincs arról, hogyan tudnak akár egyazon falu keretében békésen együtt élni gyökeresen különböző nemzetiségű, vallású és kultúrájú emberek, de észt osztani a témában – na azt tud.

Ébresztő, pajtikám, az etnikailag-kulturálisan homogén területek borgőzös fantazmagóriájára csattanós választ adott a XX. század. Hány évig akartok még ugyanezzel a baromsággal kísérletezni?

Jean Sol Partre 2016.05.20. 14:14:24

@BircaHang Média szerkesztősége: mindenki a saját gyerekét mentené, csak a liberális közben nem nyomná víz alá a másét.

Neonknight 2016.05.20. 14:53:12

Hát igen, nem egyszerű a kérdés:
1.) Akarunk-e civilizált és ezáltal a közelkeletinél felsőbbrendű nép lenni, az által, hogy olyan világot teremtünk magunknak, ahol az ártatlanokat megvédik, ahol nincs etnikai üldözés/háború? Hát persze, hogy akarunk.
2.) Akarunk-e ezért bármit is tenni, esetleg áldozatokat hozni? Hát persze, hogy nem akarunk.

Állampolgárságot adni nekik tényleg hülyeség, de ha hagyjuk őket otthon megdögleni, akkor igazából csak egy illúzió a fene nagy Európai civilizált ember eszméje. A török módszerben van ráció: Őrzött táborok ahonnan a háború végén hazamegy mindenki. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy mikor ürül ki szíria annyira, hogy az ott lévő fegyvereseknek kapát kelljen fognia, ha nem akarnak éhen halni...

Herr Stacheldraht Leger 2016.05.20. 14:53:24

@kesztió: erdélyi magyarként nyilván számottevő iszlám közösség közepette röhigcsélsz fellengzősen a kulturális kompatibilitás iránti óhaj hülyeségén, nem ám az egymással szemben gyanakvó, de azért egyaránt európai beütésű és keresztény hátterű magyar-német-román közegben.

Herr Stacheldraht Leger 2016.05.20. 14:58:12

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

FSZB humorkommandót üzemeltetsz? :DDD

nyöhe. az usa majd pont az új naív segédseriffje, merkli mama megpuccsolására törekszik, hátpersze. hogy aztán hatalomra juttasson kit is? a gazprom schröderes spd-t? a mérhetetlen fdp-t? az anti-TTIP zöldeket? a nyíltan oroszpárti afd-t? nyöhe.

Herr Stacheldraht Leger 2016.05.20. 15:00:25

@Bell & Sebastian:

"De elsősorban a belső ellenség elől még a levegőt is elszívni, hadd menjenek panaszra az amcsi nagykövethez."

oda panasz helyett parancsért járunk mostanság, kezdődik az operation orbannihilation, de pssszt!

Gringo 2016.05.20. 15:11:24

Szorul a hurok a vikiék nyaka körül, erre a mandi elővette a jól bevállt migránskártyát!

ózdi cigány 2016.05.20. 15:16:12

@BircaHang Média szerkesztősége: Az a bugyutaság, hogy egy liberális téged is kimentene. Pedig ha a kedvenc gőzfürdődben lenyomnának téged a víz alá, még rád is ülnénk.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.05.20. 15:17:39

@Herr Stacheldraht Leger: nektek erőst beakadt (bocsánat, Orbánék erőst belemosták az agyatokba), hogy a muzulmán kultúra az valami baromira különbözne a kereszténytől, zsidótól, cigánytól stb., stb. Persze, gyűlöletpropaganda alapján ítélkezni a legkönnyebb. De a helyedben egy egészen közeli országban is szétnéznék: Bosznia-Hercegovinában vajon a horvátok és a szerbek vagy a horvátok és a muszlimok között volt a legnagyobb gyűlölködés? És vajon, amikor önmagukat hazafinak csúfoló gengszterek épp nem szították a gyűlöletet, meg tudott férni egymás mellett békésen a szerb, a horvát és a muzulmán? Jártál valaha Szarajevóban? Hát Mosztárban?

Az a fene nagy kulturális inkompatibilitás abban a 150 évvel lemaradt fejecskétekben van, sehol máshol.

Bell & Sebastian 2016.05.20. 15:25:28

@Herr Stacheldraht Leger: Nem lennék meglepve, mert nem az a baj, amit a rádióban szolnokol, hanem az, hogy itthon minden energiáját felemészti az exkluzív kissebbségek jóllakatása, ezért mással intézteti a magyarkodást. Pedig ordítva jobb lenne. +f. A vakhit is a főbűnök egyike.

Herr Stacheldraht Leger 2016.05.20. 15:28:03

@kesztió:

"hogy a muzulmán kultúra az valami baromira különbözne a kereszténytől, zsidótól, cigánytól stb., stb."

hát valamiért csak elkülönül saját kis sharia szigeteibe az iszlám közösség ajrópaszerte, ja bocs, gondolom a csúnyaorbánista kirekesztők miatt, hápppersze

01234567 2016.05.20. 15:35:00

Borzalmas rossz írás, és manipulatív, hazug.

Bell & Sebastian 2016.05.20. 15:35:21

@kesztió: Há'mongyuk ha tanult és hitehagyott, meg egyedül is van, nincsen különösebb probléma. Prolik telepben - az nem hiányzik ide, megtelt a kvóta.

Az ugye megvan, hogy a mozaik-társadalmakban a jó munkamegosztás a hosszú élet titka. Kézműves ipar megfojtva, alvilági kereskedelem és nagybani orgazdaság foglalt. Hová a francba tennénk őket?

Bolgárkertész kéne inkább.

Bell & Sebastian 2016.05.20. 15:40:32

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!: Akkor a saját örömére bazsevál, nem a hazáért. / Mint kutya a bolháival.

vizipipa 2016.05.20. 15:51:21

@kesztió: "meg tudott férni egymás mellett békésen a szerb, a horvát és a muzulmán"

Neked igen minimális ismereteid vannak az úgynevezett Jugoszláviáról. Megesik ez mással is csak ők nem dicsekszenek vele.

Meg hát, nosza. Sorold a hosszú periódusokat amikor békében voltak. Először csak az elmúlt száz évből.
Aztán majd mehetsz hátrább is.

2016.05.20. 15:54:21

@Herr Stacheldraht Leger:

pont az ellenkezőjét írom, mint amit te kiolvasol belőle:
az usa _jelenlegi_ vezetése védte meg merkelt az usa volt vezetésének puccsától. A neolib kivédte a neocon szarkavarást. merkantilcionista=neolib(askenázik+tórazsidók és gojim sleppjük)
atlanticionista=neocon(talmudisták és a kereszténycionista slepp)

ha ezek után sem érted, végképp nem neked szól.

(és aranyos voltam, nem írtam le hogy mekkora idióta vagy)

okleveles naiv 2016.05.20. 15:55:33

Jó írás, csak nem a megfelelő emereknek. Inkább a törvényhozó, rendfenntartó, stb vezetőket kell ráébreszteni arra, h saját magukkal csesznek ki.
Oh, wait, nem magukkal csesznek ki, őket védik a saját militáris erőik.
Hoppáhoppá, akkor lehet, h mégis az utcavégi Hansi és Giselle lesznek a szenvedő alanyai Kolompár Ahmed svájci bökőjének.
De ezt pont leszarja az az agyhalott zsebhitler politikus, aki az operaházi jegyszedőnél szegényebb embert még mesekönyvében sem látott, és a bevándorlókról annyit tud, h vlhonnan a főváros határán túlról jöttek és valószínűleg (de ebben már nem biztos) nincs személyi sofőrjük.

Jean Sol Partre 2016.05.20. 15:55:59

@Bell & Sebastian: "Bolgárkertész kéne inkább."

Birca?

jandera 2016.05.20. 15:59:45

@01234567: Borzalmas jó írás, és manipulatív, hazug.
Sikerült elérnie amit akart. Jó páran egymásnak ugranak, bizonyítva ezzel, hogy azonos kultúrával sem lehet egymás mellett élni! Hogy a muzulmán mit gondol, azt ne mi mondjuk meg neki, a magyar a magyarnak farkasa, ideje magunkba nézni, mert a kormánypropagandát úgy nyeljük, mint a kisüstit.

5perc 2016.05.20. 16:04:20

"Tehát asszimilálni tilos, mert a menekült-illegális bevándorló skálán mindenkinek joga van megőrizni a kultúráját"
Ez egyáltalán nem általános gondolat a liberálisok közt , ezért szerintem hibás az alapfeltevés, amire építed a mondanivalód.

"És őrizni őket, mert úgyis el akarnak majd szökni, akár illegálisan is."
Tegyék. Előbb utóbb szülni fognak, betegek lesznek, igazoltatják őket és ha elhagyták a kijelölt lakhelyet, mehetnek haza. Ne tegyél már úgy, mintha a jól megfogalmazott törvények feleslegesek és betarthatatlanok lennének, mert azzal csak a mindent túlszabályozó konzervativizmus alapeszményét ásod alá.

Afrika steht an der Elbe 2016.05.20. 16:17:28

@Herr Stacheldraht Leger:
Erdélyben is vannak agymosott széllibsik, úgy látszik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.20. 16:19:58

@5perc: es hany generacio less roghoz kotve es a kijelolt orszagban varosban maradni?

Herr Stacheldraht Leger 2016.05.20. 16:20:06

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!: óóópersze, komplett népvándorlással megy a puccsolás, meg az antipuccsolás, noha ehhez elég lenne millió és egy sokkal egyszerűbb eszköz is, yesyesyes do continue, hozzád képest a múltban, jelenben és jövőben egyaránt zseninek érzem magam. prrruttty!!!!

5perc 2016.05.20. 16:38:48

@hagyma:
Generáció? Ha otthon megnyugszik a helyzet - gondolom 2 év plusz elbírálva kb 3 x 1 év -, hazamehetnek.
Nem végleg letelepíteni kell a menekültekek, csak megmenteni a haláltól.

kgaba82 2016.05.20. 16:44:19

Hány milliárd elment kerítésre, megerősített határvédelemre. Mit számít újabb pár milliárd egy népszavazásra, amelynek a kimenetele teljesen egyértelmű.
Az egyik oldalon a megélhetési beilleszkedni nem akaró migráns, a megélhetési migránssimogató liberális média és a népszerűségét menteni igyekvő migránsellenes-gyűlöletet meglovagló korrupt hatalom. A másikon pedig a felhergelt, átvert többség.

Ugyan ki gondolhatta, gondolja azt, hogy a németek maguktól nem jöttek volna rá, hogy képtelenek befogadni fél Szíriát. Főleg, ha afgánok tömegei is velük tartanak. És akkor még nem is beszéltünk az afrikaiakról és a líbiai útvonalról.
Így viszont mi vittük el a balhét, az európai, ill. német liberálisok pedig mentik az arcukat.
Álszent, képmutatásuk csak tovább nő:
Németország minden menekültet befogad, csak jusson el az EU, vagy német területre. Ja, hogy nem tud, mert ennek érdekében lepaktáltak az "ördöggel", akinek ezzel segítik építeni önkényuralmi rezsimjét, miközben még továbbra is bennünket fasisztáznak.

Mennyit ért ael tavaly a kerítésépítés, a nagy orbáni kiállás, az ország lejáratása, ha aztán még hónapokig változatlan számban jöttek az EU-ba Horvátországon keresztül.
Az egésznek végül a német-török megállapodás vetett véget.
Az EU szinten nem volt őszinte vita, megállapodás, terv. A kvótás megállapodás is vagy 8 hónapos késésben van. A tavaly az EU-ba Görogországon keresztül érkezetteknek kevesebb mint hatodáról (160 ezer ember) voltak képesek megállapodni, miközben a végrehajtást ott szabotálja mindenki, ahol csak lehet. Az is világos, hogy a franciák sem akarnak még egy kvótát, ill. több migránst.
Ilyen, nekünk kedvező körülmények között miért kell feleslegesen ugrálnunk?
Ahelyett, hogy hagynánk, hagytuk volna szépen az egészet a németekre omlani. Mint mindenki más is.
A válasz az, hogy addig sem az elitünk szánalmas teljesítményével foglalkoztunk, foglalkozunk.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.05.20. 17:00:12

@vizipipa: Hogy te milyen elképesztően vicces vagy.
Na, sorold’sza azokat az időszakokat, amikor románok és magyarok békében megfértek Erdélyben. Először csak az elmúlt száz évből.
Aztán majd mehetsz hátrább is.

És akkor most hagyjuk a pecsába a történelmi sztereotípiákat és látogassunk el egy többnyelvű faluba, ahol pont leszarják, hogy Nagynemzethyék attól élveznek el, ha naponta 3× elmondhatják, hogy hosszabb a farkuk, mint a szomszéd románnak/magyarnak/cigánynak. Valóban nem ismerem épp olyan mélyen a volt Jugoszláviát, de élek a gyanúperrel, hogy az egyszerű emberek szintjén ott sincs másképp.

desw 2016.05.20. 17:09:39

@5perc:

"Tegyék. Előbb utóbb szülni fognak, betegek lesznek, igazoltatják őket és ha elhagyták a kijelölt lakhelyet, mehetnek haza."

Ne bassz! Oszt' hogy hova küldöd haza?

Azt tudtad, hogy háborús övezetbe nem küldhetnek vissza senkit, még egy kibaszott terroristát sem a buzeráns nemzetközi egyezmények miatt? Sőt akkor sem, ha a hazájában halálra ítélték valamiért.

www.dailymail.co.uk/news/article-3238837/German-police-kill-known-Islamic-terrorist-western-Berlin-attacked-seriously-injured-female-officer-knife.html

"German authorities wanted to deport him to Iraq after his release in 2013 but were unable to do so because he could have faced the death penalty in connection with the attempted assassination"

Bell & Sebastian 2016.05.20. 17:10:21

@kesztió: Főleg Mostarban (valami mázoló is vászonra kente) olyan jó volt, hogy csak na. Román hazafiban is van libsi? Erősen kétlem. Medve kecskebundában nincsen.

vizipipa 2016.05.20. 17:15:14

@kesztió: "Valóban nem ismerem épp olyan mélyen a volt Jugoszláviát"

Ezt már eddig is bizonyítottad, úgyhogy enyhítek. Írhatsz arról is mennyivel jobb a szerb-horvát-bosnyák barátság (/testvériség/egyenlőség - válassz!), mint a magyar-román.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.05.20. 17:18:45

@Herr Stacheldraht Leger: kivéve London, ugye, ahol má’ olyan sokan vannak a rohattak, hogy minnyá’ a fehérek különülnek el a saját kis shariaszigetekbe.

Hallottad?! Már a polgármesterük is muszlim, amolyan szélsőséges, homofób, asszonyverő és vallási megszállott, amilyenek általában a muszlimok szoktak lenni – hallom, a feleségét is megkorbácsolja esténként, ha vezetni merészeli a családi autót.

Bell & Sebastian 2016.05.20. 17:32:19

@kesztió: Jó a példa. Nem tudod véletlenül, civilben lány- vagy fiú szerepben buzi? Erre még soha senki nem válaszolt, mi dönti el, hogy üllő vagy kalapács? Eseti / megegyezéses / rögzült, hirtelen több eset nem jut az eszembe.

Herr Stacheldraht Leger 2016.05.20. 17:35:38

@kesztió: jó hogy mondod, london... ahol ugye ha olyan jól szuperálna az integráció, akkor a muzulmán negyedekben is roppant népszerű lehetett volna a konzi zsidó ellenjelölt, de ugye inkább a kulturális határok elmosódása jegyében maradtak a saját vallású jelölt mellett, ooops...

bekerült 2016.05.20. 17:40:20

Ennyi zagyvaságot összehordani !

Egyfelől talán gondolni kellene a saját külhonban élőinkre is !
Másrészt nem kötelező örök itt tartózkodást biztosítani senkinek.
A menekülteket be kell fogadni és el kell dönteni, hogy milyen feltételekkel.
Bennünket is befogadtak, amikor menekültünk, ezt mi is megtehetjük minden gond nélkül.

A többi pedig szabályozás kérdése.

A gond az, hogy nem is mi érdekeljük őket leginkább, mi csak egy állomás vagyunk a számukra.
Ezért kár az ördögöt a falra festeni.
Akik nem hozzánk jönnek, azoknak az áthaladását biztosítani kell, megfelelő feltételek esetén.
Ilyen lehet az, hogy fogadják e őket !
Ha nem, akkor nincs átutazás !

A lényeg, hogy a menekültek kérdése nem lehet vitatéma és ez csak a feltételek fennállásának idejére vonatkozik.

Akik nem akarnak beilleszkedni, azoknak biztosítani kell, hogy otthon gyakorolják a közösségük szokásait !
Nem lehetnek olyan közösségek, amelyek államot jelentenek az államban !

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.05.20. 17:57:03

Amúgy a sok bullshit feltálalása előtt olvassatok egy kicsit. Érdekes dolgok vannak ebben az írásban, például:

„Valójában a muzulmánok társadalmi attitűdjei fokozatosan eltávolodnak szülőhazájukétől, és hasonulnak az őket befogadó társadaloméhoz. Például a homoszexualitás megítélése is egy ilyen indikátor. A muzulmán országokban a társadalomnak kevesebb, mint 10%-a fogadja el az azonos neműek közötti kapcsolatot, a németországi muzulmánok körében azonban 47%. A muzulmán bevándorlók gyakran sokkal lojálisabbak az őket befogadó államhoz, mint az őslakosok. Egy felmérés szerint a brit muzulmánok 83%-a büszke arra, hogy brit állampolgár, az átlagnépességben ez az arány mindössze 79%. Ami a terrorizmust illeti, a közvéleménykutatások rendre azt az eredményt hozzák, hogy a muzulmán népesség körében a terrorizmus elítéltsége nagyjából ugyanakkora, mint a nem-muzulmán népesség körében. Sőt, Németországban például a muzulmánoknak csak 0,5%-a tartja elfogadhatónak a civilek elleni támadásokat, míg az általános népesség körében ez az arány kétszer akkora. Nagy-Britanniában az általános lakosság 10%-a értett egyet azzal, hogy egy nemes ügy érdekében indokolt az erőszak alkalmazása, a brit muzulmánoknak csak 8%-a.”

Igazán nem akarok senkit sem megingatni a konzervatív felsőbbrendűségbe vetett hitében, de nem vennék mérget arra, hogy egy harmadik generációs muszlim vagy egy Dobray-féle őskövület lenne képes zökkenőmentesebben beilleszkedni a mai brit társadalomba:

pendulum.blog.hu/2015/09/16/mitoszok_es_tenyek_a_muzulman_bevandorlasrol#c28126974

grafoguru 2016.05.20. 17:58:55

Mandiner megint kitett magáért.

Bedobja a gumicsotot, ti meg egymásnak estek egy olyan kérdésen, amit ez a politikai megrendelésre készült cikk a megrendelői akarat szerint elferdítve elétek tár.
Jó hosszan, az újságírás alapvető szabályait is mellőzve, silány minőségben.

A vezír meg röhög a markába, a pereputtya napi 1 - 2 csilliárddal gazdagodik - ja, persze nincs semmije. Tóni már a szomszédja zsebét kénytelen tömni, mert a sajátjába már nem fér.

Közben persze megmentik Európát. Amiből amúgy nem kérnek. Ja, de. A lóvét. És Ráhelkának a svájci iskolát. Miniszter bácsiknak meg az autókat. És így tovább.
Röhej.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.05.20. 17:59:51

@Herr Stacheldraht Leger:
Te tiszta röhej vagy.
Mivelhogy zsidó jelölt tiszta véletlenül utrakonzervatív pöcsfej, én is a muszlim fickóra szavaztam volna. Ezek szerint én sem lennék képes integrálódni a brit társadalomba?

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.05.20. 18:13:48

@Bell & Sebastian: Lehet, hogy buzi, a felesége és a két gyermeke ellenére, és lehet, hogy nem.

De hogy te ezek után egyrészt csakis látens buzi lehetsz valamint nem is annyira látens pöcsfej, az hétszentség.

desw 2016.05.20. 18:19:37

@kesztió:

Önmagában nem azzal van a legnagyobb gond, hogy a "menekültek" muszlimok vagy sem. Pl Malájzia lakosainak a 60%-a muszlim, és nagyon kedves emberek. És a cigányokkal sem az a baj, hogy keresztények.

Az igazán nagy gond az, hogy a hazájukban máshogy állnak a nőkhöz, a melegekhez, a munkához, a tanuláshoz, stb, stb... Ezekből van most is gond, és lesz még nagyobb, ha még többet beengedünk.

A vicces az, hogy pont a menekültsimogató feminista hülyepicsák és a buzeráns libsik fognak a legnagyobbat koppanni.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.05.20. 18:36:51

Jó írás, de ez még bőven kiegészítendő néhány dologgal.

Pl rögtön azzal, hogy az iszlám hívők szerint a kafírok, azaz mi kihasználhatóak, és meglophatóak, becsaphatóak vagyunk.
Szükség esetén Allah dicsőségére feláldozhatóak is.

Szóval nekem nincs szükségem olyan több ezres közösségre, aki megvet, kihasznál, és meglop, mert a vallása és kultúrája nemhogy gátolná ebben, hanem ez irányba bíztatja.

Arra se hogy a nőket savval locsolgassák, ahogy szokták, avagy tömegesen megerőszakolják, majd az apjuk a szégyen miatt megölje.
Mindez a szomszédodban.

A liberális eszméket magasról leszarják, elsőként a melegeket és a zsidóat fogják kiközösíteni, aztán ha elég erősek, akkor kinyírni, megkövezni.

Nem hiányzonak.

Pelso.. 2016.05.20. 18:43:06

@grafoguru: Ne olyan borúlátóan. Meglehet, hogy ez a "Jogunk van eldönteni.............. sorozat első fejezete. Az első száz rész után (melyek természetesen az embereket leginkább érintő és érdeklő témákról szólnak) lehetne itt tartani e tárgyban egy kis népszavazást. Egy hét múlva meg a nagyot.

Bell & Sebastian 2016.05.20. 19:05:39

@kesztió: Láttunk már ilyet, hogy családdal álcázza magát. Közöm nincsen hozzá, míg nem hirdeti fennen a perverzióját. Csak semmi metélkedés kérem, hiszen magyarok lennénk, máris nyertél.

Willkommenskultur 2016.05.20. 19:15:14

Max egy hülye széllibsinek vetődhet fel az agyában egyáltalán kérdésként, hogy szabad-e megvédenünk a földünket és az országot.

Sose kerüljetek kormányra.

Herr Stacheldraht Leger 2016.05.20. 19:35:19

@kesztió: senkit se érdekel te kire szavaztál volna, nem te vagy a referencia a felhozott példában.

Rébusz 2016.05.20. 20:26:06

A befogadottak letelepedésének körülményeit lehet szabályozni, ha elkerülhetetlen lesz a kvótarendszer. Milyen feltételek mellett maradhatnak akkor is, ha már béke van náluk, mégis maradni akarnak (pl. nyelvtudás, több éves megszakítás nélküli munkaviszony, erkölcsi bizonyítvány). Sajnos a törvényi alkalmazás nem elég, erre számtalan külföldi tapasztalat van, nem irigylem az európai hatóságokat, akiknek majd többszörös üggyel kell megbírkóznia. Nehéz a kitoloncolás, ha a gyerek már az országban született, járt iskolába. De vannak, akiket nem tudnak kitoloncolni, mert felszívódnak és még a rendőrség is tehetetlen (bécsi vasrudas gyilkos). Hozzá kellene szoknunk az épülő mecsetekhez, hogy egyes helyeken elmaradnak az ovikban, iskolákban a keresztény ünnepek, amit még az ateisták is ünnepelnek. Egyetértek a cikkel, ezeket a magas számokat nem lesz nehéz nem megérezni egy még steril társadalomnak. London: a bevándorlók, nem kérdés, baloldali szavazók (kivételek vannak), mindegy milyen náció.

Bell & Sebastian 2016.05.20. 20:57:11

@Rébusz: Attól baloldali, hogy szegény, mint az ördög és buta, mint a főd. Lehet kábítani.

01234567 2016.05.20. 21:35:54

@jandera: Szerintem rossz írás, a többivel egyet értek.

Qub 2016.05.20. 21:36:16

Érdekes hogy mindenki a szír migránstól akad ki.. Ha megnézzük hogy a világ népességének ötödét a kínaiak és a másik ötödét az indiaiak teszik ki tök felesleges aggódni a szíreken.. Bármibe lefogadom hogy legalább 10* annyi kínai van ma magyarországon mint közel keleti arab és tiz év múlva 20* annyi lesz. És nagy részük bár dolgozik de nem fizet adót (ezt azért láthatjátok - bár a magyar társadalom legnagyobb rákfenéje is ez) saját közösségeik vannak stb stb.. Londonban már az ITsok 25% indiai.. Magyarországon is nő a számuk.. És közben nekik folyamatosan adjuk el az állampolgárságot úgy hogy Rogánéknak megy a pénz az "állam" azaz mi meg kamatostul visszafizetjük öt év múlva.. Szóval miközben azon aggódunk hogy bejön pár nyúl ami megeszi a répát, a szarvascsordát mi magunk engedjük ide.. Nem mintha engem nagyon érdekelne hogy ki honnan származik nagyon sok nemzetiséggel dolgoztam már együtt mindenhol vannak hülyék és normálisak.. Emberfüggő nem népfüggő..

feketeesfeher 2016.05.20. 21:42:40

Azért vicces egy írás ez.

Az emberiség túlnyomó többsége ezer évekkel ezelőtt sem volt jogosult eldönteni, hogy épp kikkel akar együttélni.

Nem is innen kellene kiindulni, mert a válság nem arról szól, kivel akarsz együttélni vagy kivel nem.

Főleg hogy ma a föld egyik pontjáról eljutni a föld másik pontjára sokszorosan könnyebb, mint mondjuk 200 éve.
És 200 éve sem az volt a hülye szlogen, hogy kivel akarsz együttélni, és kivel nem.

Dobray vagy kimondja amit gondol egyenesen, hogy ő speciel jól el van ebben a kis áporodott medencében, amúgy meg mindenki dögöljön meg ott ahol van, vagy elmondja, hogy hogyan lehet megakadályozni a népvándorlást.

Tisztességesebb lenne kimondania azt, amit valójában gondol, hogy márpedig ő harcolni akar az utolsó töltényig, mert szerinte így helyes.

Oszt passz.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.05.20. 21:56:59

@desw: Na, szeretettel ajánlanám neked a legblődebb komment megtisztelő címét, ha osztanának hasonló kitüntetést.
Bazdmeg.
Kik is azok Európában, akik „máshogy állnak a nőkhöz, a melegekhez, a munkához, a tanuláshoz, stb, stb...”?

Vakkomondor?
Kiss László?
KDNP és sleppje?
Mészáros Lőrinc?
Közmunkának csúfolt rémálom 47 ezer forintért?
A saját hamvaiból újra feltámadó KLIK?
Nyíltan és gátlástalanul összeesküvés-elméletező pszichopata miniszterelnök?

Kulturálisan kábé olyan távolságra vagytok Hollandiától és Finnországtól, mint Makó Jeruzsálemtől, de ti pofáztok a kulturális különbségekről és az összeférhetetlenségről. szánalmas.

igazi hős 2016.05.20. 21:58:26

"Tehát asszimilálni tilos" Ekkora habonyizmust nem kéne egy 18-as karikával jelezni? A leghatékonyabb hazugság általában az igazság - egy kicsit eltorzítva.
Persze legalább 70-es IQ kell az _erőszakos_ asszimiláció (lásd Erdély románosítása) és a természetes beilleszkedés között. Az én családomban vannak svábok, akik ellenálltak a kitelepítésnek, mert ők magyarok. Teljes értékű svábok és teljes értékű magyarok, a kettő között nincs ellentmondás.
Van itt olyan épelméjű ember, aki szerint például a hazai távol-keleti kisebbségek nem idomultak jelentősen hozzánk? Vagy aki szerint a magyar kereszténység (állítólag az ország 70% keresztény!) nem elég erős hitű, hogy megbirkózzon 3000 muszlimmal?
Valljuk be, egyik sem igaz, csak kell egy új ellenségkép, nehogy az emberek a kormány lopásairól, az MNB-ről, a Quaestor bírósági úgy nélkül eltüntetett 100 milliárdjáról, az egyre nagyobb szegénységről, a tönkremenő egészségügyről, a központosítottan elsilányított oktatásról legyen szó. Szánalmas, hogy ennyien vevők a propagandára.

feketeesfeher 2016.05.20. 22:13:03

"Mostanában sokan mondják azt: a bevándorlókat emberi jogaiknál fogva be kell fogadnunk és kész."

Nem oly ritka hazug felütés.

Klasszikusan fideszes habonyizmus.

Tulajdonképpen innentől kezdve nem is kell tovább olvasni.

Willkommenskultur 2016.05.20. 22:21:10

@igazi hős: Ja, és mivel muszlimokkal még nem próbáltuk, a hozzád hasonló idiótáknak ajánlom, hogy otthon kisérletezzenek velük, miután hatalomra kerültetek, persze..:)

godless 2016.05.20. 22:28:30

@kesztió: Erdélyi magyarként, mi ? Ugyan, ne röhögtess!

Bell & Sebastian 2016.05.20. 22:42:46

@igazi hős: Hero! Ha lehet válogatni (mert lehet, a németek is ezt teszik), miért pont a muzulmánt édesgessük ide? Mert sok gyereke van több feleségtől?

Baszod, láttál te már igazi, muszlim-migráncs fészekalját? Oszt hogyan lesz, a többnejűséget is bevezessük, a szennyvíz mellé? Nix disznóhús a közétkeztetésben és bő szoknyában-kendőben tornázik a gyerek?

Menj a fenébe a hülyeségeddel, koma.

desw 2016.05.20. 22:52:42

@kesztió:

Nem az a baj nagyarcú elvtárs, hogy Orbány-fóbiás vagy (én is utálom Orbánékat), hanem hogy emiatt elvesztetted a józan ítélőképességedet.

Hogy a faszba jön ide Mészáros, a KDNP, a közmunka...?

Majd ha a cigányok intergációja sikeres lesz, akkor -- esetleg -- lehet próbálkozni a nehezített pályával, az afrikai és arab szerelmeiddel. Addig viszont nyugi van, mert végleg elsöpör titeket, buzeráns libsiket a népharag.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.20. 22:52:43

@5perc: naiv vagy
talan meg torokorszagbol hazamennek, mennenek
europabol sosem fog a 80 %uk
miert?
mert jobban elhetnek es ez ertheto
ha az eletuket feltenek megallnanak torok-gorog-ben stb.
Te komolyan azt hissed hogy a java reszuk tenylegesen a halal ellen menkul?
es aki valoban azok nagy resze is inkabb marad majd europaban
/arrol nem is beszelek, mikor less ott beke?
ezek egymas ellen harcolnak

grafoguru 2016.05.20. 23:01:51

@Willkommenskultur:

Nem az a kérdés, hogy szabad-e, hanem hogy hogyan a leghatékonyabb, és persze a legemberségesebb - minden résztvevőt figyelembe véve.

Amíg a Vezír kezében van minden (így aztán ez is), a megoldás is olyan lesz, mint minden más: korrupt, szakmaiatlan, cinikus, inkorrekt, surmó, nagyon sokaknak rossz, elenyészően keveseknek jó.
Erre mérget vehetsz. Most már csak azt kell eldöntened, hogy te az elenyészően kevesek között vagy-e, vagy a nagyon sokak között. Egész konkrétan: van-e Svájcban sok pénzed, vagy nincs.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.05.20. 23:10:40

@desw: Úgy jön ide, kérlekszépen, hogy a magyarok az egyik legnehezebben integrálható népség a nyugati liberális demokráciát tekintve. Nos, nem azok, akik kimentek és próbáltak boldogulni, mert ők inkább kivételek. De a szabvány fideszikszelő-taplómagyar balkáni reflexeitől és nemzetikeresztény-ultrakonzervatív fantazmagóriáitól gyomorgörcsöt kapnának a skandinávok.
És mi mégis a migráncsoktól féltjük Európát. Vicces, na.

desw 2016.05.20. 23:21:24

@kesztió:

"De a szabvány fideszikszelő-taplómagyar balkáni reflexeitől és nemzetikeresztény-ultrakonzervatív fantazmagóriáitól gyomorgörcsöt kapnának a skandinávok. "

:DDD Pl a svédekre gondolsz, akik épp most fulladnak bele az idióta migránspátyolgatásukba? Pedig ők olyan ügyes libsik, aztán még nekik sem sikerült az integráció? Hogy a faszba lehet ez, okoska?

Meg aztán nyilván azért vesz egyre több német, osztrák, holland, ... házat Magyarországon, és azért jön egyre több túrista, mert nem szeretik Magyarországot, ugye?

Te nemcsak Orbán-fóbiás vagy, hanem magyar-fóbiás is, haver!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.20. 23:21:47

@kesztió: tehat vannak a taplomagayr integralhatatlan fideszixelok
es a nyilt liberalis muszlim agyszebeszek

xclusiv 2016.05.20. 23:55:50

Jól fizet a fidesz ezért a hazugságért, dobrai? Nyilván jól...

megamedve 2016.05.21. 00:23:06

Igen, a cikkíró nagyjából ott jár, amire pl. én is gondolok.
Jó dolog a demokrácia, a liberializmus, de nagyon könnyű vele visszaélni. Igazából a liberializmus is csak liberális környezetben működik jól. Európa, az Európa. A maga kultúr-politikai, felvilágosult életével, értékrendjével. Ide nem passzolnak be muszlimok, mohamedánok, békaimádók, csador és burkafejűek, meg ilyesmi. Ez egy ilyen kontinens. Mi emberek vagyunk, egy férjünk-feleségünk van, és nagyjából tiszteljük egymást, nem járnak a nők tetőtől talpig lefüggönyözve, csak mert a férfiak nem bírják különben türtőztetni magukat, stb. Itt tudják magukat türtőztetni, s nem tekintenek a nőre állatokként, meg ilyenek. Engem rohadtul nem érdekelnek mit akarnak. Ha otthon rossz volt, és itt akar élni, akkor igenis fogadja el az én világomat, értékrendemet, Ha nem tetszik, akkor fel is út, le is út, viszontlátásra, nem kötelező itt élni.
És pampoghat bárki bármit, úgyis ez lesz a vége.

feketeesfeher 2016.05.21. 04:08:37

@Bell & Sebastian:

Baszod alássan, te sem láttál ezek szerint még életedben egyetlen muszlimot sem.
:)))

Köhögöd vissza a vidéki kisvárosi nyögdíjas állami alkalmazott ostoba sztereotípiáit.

A probléma nagyon nem ott van, ahol, és nagyon nem úgy, ahogy láttatni szeretnéd.

bispora 2016.05.21. 06:51:17

@kesztió:
Faszságokat beszélsz, hihetetlenül szerény tudással a támáról"

"Igazán nem akarok senkit sem megingatni a konzervatív felsőbbrendűségbe vetett hitében, de nem vennék mérget arra, hogy egy harmadik generációs muszlim vagy egy Dobray-féle őskövület lenne képes zökkenőmentesebben beilleszkedni a mai brit társadalomba"

Ha gondolod beleverem az orrodat pár olyan tanulmányba, ami a másod-harmad generációs muszlim migránsgyerekek hihetetlenül gyenge iskolai eredményeivel foglalkoznak. A szakadék épp oly stabil lesz majd, mint amit a cigány tanulók produkálna Európa szerte, ami pedig a tudományos technikai társadalmakban a muszlimok integrációs kudarcát fogják okozni.

A székely-cigány harmonikus együttélésről szép gyűjtemény van a neten, ezekre gondoltál amikor a multikultis lexikonodat próbáltad itt eladni?

bispora 2016.05.21. 06:57:02

Nem tudom miért jutott eszembe Japán. Tegnap bejelentették, hogy 150 darab szír menekültet fogadnak be. Öt év alatt. És az egyetemi képzésüket is biztosítják majd. Szóval még intellektuális képességek alapján is szűrnek.
Persze ez azért nagy fejlődés, hiszen 2013-ban 6 darab, 14-ben 11-darab és tavaly már 16 darab menekültet fogadtak (ezek kaptak letelepedési engedélyt, úgy ezren várják a sorukat).
Európa meg...

Tisztességes Természettudomány 2016.05.21. 07:47:38

Az etnikai sokszínűség nem érték.
És nem kell őket beengedni, mert kulturálisan 500-1000 éves deficittel rendelkeznek, és valami sivatagi babonaság alapján akarnak élni. Aki nem, az már eddig is idetalált, és beilleszkedett - lásd a nem kis számú arab orvost Magyarországon.

gyongyi70 2016.05.21. 07:51:41

@kesztió: Maximálisan igazad van.

Amúgy az megvan a többségnek, hogy a középkorban a keresztények vallási üldözései elől a protestánsok, zsidók az Oszmán Birodalomban leltek menedékre, ahol vallásszabadság volt?
Azok a primitív muszlimok, mi?

gyongyi70 2016.05.21. 07:55:07

@bispora: Ezt mi is megtehetnénk. Nem én találtam ki, loptam: amióta megy ez a hiszti, Viktorunk már rég kiválogathatott volna 1200 tanult szír bevándorlót (pl. dokikra, úgy hallani szükség lenne itthon...) és teljesítettük volna a feladatot.

De hát persze tudjuk, hogy ez a cécó nem erről szól: azt hiszik, ez szavazósdi eltakarja, hány milliárdot lopnak hetente.

ob.szerver 2016.05.21. 07:56:57

"A német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) ...első nagyobb szabású elemzése szerint...a szíriaiak és az irániak körében 27 százalék, illetve 35 százalék a felsőfokú végzettségűek aránya."

Ezzel szemben a fidesz szavazók 75-80%-a funkcionális analfabéta. A szírek vagy az irániak lecserélése fidesz szavazókra elképesztő méretű intellektuális impulzust jelentene az országnak, amely a GDP ugrásszerű növekedését eredményezné.

Tisztességes Természettudomány 2016.05.21. 08:02:34

@kesztió: Ne a bosnyák együttélést nézd - amely szépen kialakult történelmileg, évszázadok alatt - hanem a legújabbkori, bevándorlás alapú multikultit. Ezt Angliában és Franciaországban lehet meglátni, de most már Svédországban, Németországban is. Nem egy sikersztori.

Tisztességes Természettudomány 2016.05.21. 08:07:56

@jandera: "Sikerült elérnie amit akart. Jó páran egymásnak ugranak, bizonyítva ezzel, hogy azonos kultúrával sem lehet egymás mellett élni! Hogy a muzulmán mit gondol, azt ne mi mondjuk meg neki, a magyar a magyarnak farkasa, ideje magunkba nézni, mert a kormánypropagandát úgy nyeljük, mint a kisüstit. "

Ugyanmár, ne keverjük össze az értelmes vitát azzal, hogy valakivel nem lehet együtt élni! Vagy te politikai vélemény alapján szelektálsz, hogy melyik szomszédodnak köszönsz? Ha igen, akkor tényleg nagy baj van, de csak nálad.

desw 2016.05.21. 08:13:42

@ob.szerver:

Olvassuk el az egész cikket, ne csak a menekültimádatodat alátámasztó részt:

index.hu/kulfold/2016/05/20/ilyen_a_tipikus_nemetorszagi_menedekkero/

"A szövetségi munkaügyi ügynökség (BA) menekültekkel foglalkozó vezetője, Raimund Becker a munkaerőpiaci esélyekkel kapcsolatban pénteken a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak elmondta, ... hogy a menekültek !!!! 80 százaléka nem rendelkezik !!!! Németországban elfogadott formális képzettséggel és olyan munkatapasztalattal, amelyet a német munkaadók elvárnak, ezért a menekültek "a holnapután szakemberei" lehetnek."

Conchobar 2016.05.21. 08:28:12

@kesztió: "És vajon, amikor önmagukat hazafinak csúfoló gengszterek épp nem szították a gyűlöletet, meg tudott férni egymás mellett békésen a szerb, a horvát és a muzulmán?" - Persze. Valakik szítják a gyűlöletet, valakik összeesküdtek, valakik, akiket meg lehet tenni bűnbaknak. Inkább bűnbakokat képzünk, mint felfogjuk: eltérő embercsoportok együttélése mindig rivalizálással jár, ami feszültségeket és súrlódásokat okoz, ezek aztán időnként törvényszerűen átcsapnak nyílt konfrontációba. Mivel nem tud menni örökösen a háborúság, így aztán a kis falvakban együtt élő különböző etnikumok tagjainak ki kell alakítani egymással valamiféle 'modus vivendi'-t. De ezt nagy hiba lenne holmi idilli együttélésnek tekinteni (bár lehet az is, csak akkor már asszimilációról, a csoportok közti különbségek, azaz maguknak a csoportoknak az eltűnéséről van szó). Persze, aki idilli együttélést vél látni (és aki nem hajlandó nem hajlandó tudomást venni az emberek és embercsoportok közti örökös rivalizálást) az nyilván úgy kell, hogy lássa, hogy azt az idillt valakik kívülről bontják/bontogatják

Tisztességes Természettudomány 2016.05.21. 08:45:27

@gyongyi70: "Amúgy az megvan a többségnek, hogy a középkorban a keresztények vallási üldözései elől a protestánsok, zsidók az Oszmán Birodalomban leltek menedékre, ahol vallásszabadság volt?
Azok a primitív muszlimok, mi?
"

Kezdjük a végén: igen, primitívek. Mindig is azok voltak, nagy tömegük most is az.

A nagy vallásszabadság pedig legtöbbször csak a hitetlen-adó befizetése után működött.

jandera 2016.05.21. 08:51:18

@Tisztességes Természettudomány: Pont ellenkezőleg! Arról a tapasztalatomról írtam, hogy az ilyen blogok azt sugallják, hogy politikai ( vallási, erkölcsi, származási) alapon szelektáljak. Kijelölik, hogy kit/kiket KELL gyűlölnöm, mert ha nem teszem, elítélendő leszek magam is. Próbálj egy korrekt és igaz mondatot leírni, és nyakadon a trolltakony.
És tényleg, kik vagyunk, hogy lassan az egész európának mi akarjuk megmondani a tutit???
NEM gyűlölöm Sorost, a zsidókat, a cigányokat, a Jászokat, a Horvátokat, a Tótokat, a keresztényeket, a muzulmánokat, az ateistákat, a melegeket, stb.
Ja, és nem bíztatok másokat sem a gyűlöletre.
És Téged sem, pedig az a baj nálad van, de ez legyen a te dolgod, - ha úgy tetszik - problámád,de csak addig, amíg nem ártasz vele másoknak vagy nekem!

bispora 2016.05.21. 08:55:16

@ob.szerver:
Az elérhető tudományos publikációk és felmérések alapján a szír átlagintellektus 81-körül van. Az európai értelemben vett felsőfokú végzettséghez minimum 110 IQ szükséges. A húszmilliós szírek közül kétszázezren esnek összesen ebbe a kategóriába. Lehet, ez mind bemigrált a németekhez az első, tavalyi hullámmal-így jött ki a 27%. Akkor viszont innentől vigyázni kellene, mert elfogytak a kiművelt szír emberfők.

jandera 2016.05.21. 08:58:49

@Tisztességes Természettudomány:
Még valami: A muszlimok mentették át az ókori tudományokat, ( pl. arab számokat használunk )nem kéne primitíveknek tartani őket.
És: Viszont gyűlölöm, hogy hazudozol:
"A nagy vallásszabadság pedig legtöbbször csak a hitetlen-adó befizetése után működött."

Conchobar 2016.05.21. 09:22:24

@jandera: ""A nagy vallásszabadság pedig legtöbbször csak a hitetlen-adó befizetése után működött." - Ennek az egykori adónemnek a neve: dzsizje ("Elvben a felnőtt nem-muszlim férfiaktól szedett fejadó, amelyet azok a muszlim államtól élvezett védelemért fizettek. A dzsizje mértéke koronként, területenként és az érintettek vagyoni helyzete szerint változott...A dzsizje az oszmán állam egyik legfontosabb bevételi forrása volt, ezért érthetően kevéssé törekedett nem-muszlim alattvalói áttérítésére (az ún. iszlamizációra).")

desw 2016.05.21. 09:30:37

@jandera:

"Kijelölik, hogy kit/kiket KELL gyűlölnöm, mert ha nem teszem, elítélendő leszek magam is."

Nézz tükörbe! Ti pontosan ugyanezt csináljátok: kijelölitek, hogy -- a negatív tapasztalatok ellenére -- kiket kell(ene) imádnunk, kikkel kell(ene) együttélnünk

És az igazán durva az, hogy mindezt pofátlanul úgy, hogy kisebbségben vagytok a véleményetekkel (70-80% nem akar menekültet). Ilyenkor hol a demokrácia?

"Próbálj egy korrekt és igaz mondatot leírni, és nyakadon a trolltakony."

Próbálj egy korrekt és igaz mondatot leírni, és nyakadon a rasszista és xenofob bélyeg.

Vajon miért szüntették meg a bűnügyi statisztikákban az etnikai és vallási hovatartozás rubrikát?

"... a baj nálad van, de ez legyen a te dolgod, - ha úgy tetszik - problámád,de csak addig, amíg nem ártasz vele másoknak vagy nekem! "

Egyetértünk. Ha a menekültek csak azoknak okoznának problémát, akik szerint be kell fogadnunk őket, akkor senkit nem érdekelne, csak ugye ez sajnos nem így van.

na4 2016.05.21. 10:39:36

Az egész moslék migránscsürhét ki kell takarítani Európából. Mindazokkal együtt, akik segédkeztek abban, hogy ezek a hordák ide jöjjenek, élükön Merkellel. Takarodjanak! Ezek a mi országaink, a mi törvényeink, a mi szokásaink, a mi kontinensünk, és ezenk nem fogunk és nem is akarunk változtatni. Húzzanak vissza, ahonnan jöttek, és teremtsék meg ott a maguk világát, ahogyan ez Európa is megtette.

midnight coder 2016.05.21. 11:53:10

@Neonknight: A fene nagy civilizált európai ember eszméje mindenképp illúzió. A Nagy Fehér Ember évszázadokon át akarta megmenteni a világot, csak hát ez sehogy sem sikerült neki. Ahányszor csak hozzányúlt a dologhoz, mindig nagyobb szar lett belőle. A legutóbbi hozzányúlás Szaddam és a többi közel-keleti diktátor kinyírása volt. Ennek a következménye a szíriai bevándorlás. Ami viszont egy elég csúf folyamatot indíthat el - a Közel-Keleten sok millióan vannak még akik szívesen jönnének ide, nem szólva a kies Afrikáról.

Az európai Nagy Fehér Embernek lassan el kellene azon filóznia, hogy itt e világon neki egy valakit kellene megmentenie: saját magát. Mert hogy nagy szarban van egész Európa, és egyre nagyobb szarban lesz. Ezért aztán nekünk nem Afrikát vagy a szíreket kell(ene) megmenteni.

Netuddki. 2016.05.21. 12:33:05

Na és akkor a becsületes magyarok azt is eldönthetik, hogy xenofób, tolvaj gecikkel nem akarnak együtt élni?

Netuddki. 2016.05.21. 12:37:27

Mellesleg balfaszkáim, amíg itt előadjátok a lopásokról elterelő migráncsos magánszámotokat, az orbán közben az osztrák határ mellé telepíti őket. Az ott élők megkérdezése nélkül persze. Hol van még a kvóta tolvaj gecik? Sokkal több "migráns" marad a nyakunkon mint amilyen kvótáról itt megy a hiszti. Azt hiszitek hülyének nézhettek itt mindenkit? Mit csináltok ezekkel az itt maradt emberekkel xenofóbok? A Dunába lövitek őket? Na ezt mondjátok meg!

Netuddki. 2016.05.21. 12:38:29

@desw: Vagy akkor, vagy előbb. Ha előbb, akkor itt egyeseknek qrva világ lesz.

gyongyi70 2016.05.21. 13:48:41

@Tisztességes Természettudomány: igen, magasabb adót fizettek, de nem kellett fiúgyermeket se beszolgáltatni janicsárnak, mint a muszlim családoknak.

Egyébként úgy tűnik, sokan szívesebben fizettek magasabb adót, ha cserében életben maradtak.

Mire alapozod, hogy egy vallás követőit összességében le-primitívezed? Esetleg sorrend is van a vallások között IQ szint szerint?

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.05.21. 14:11:55

@Tisztességes Természettudomány:
Neked kábé két dologhoz van baromira nulla közöd.

A tisztességhez és a természettudományhoz.

Szerinted melyik KÉT matematikai felfedezés az, amely nélkül ma fel sem tevődhetne a számítástechnika?
Segítek: az algoritmus (Al Khwarizmi) és az arab (helyértékes) számokra alapuló számrendszerek (már az elnevezés is önmagáét beszél).
Ezek csak azok a dolgok, amelyekről a hülye is tud. Arról már kevésbé, ugye, hogy pl. egy, a fajok evolúcióját feltételező elmélet Darwin előtt jó pár száz évvel már létezett az iszlám kultúrában.

De azért ők mindig is primitívek voltak, he.
Legalább olyan tévhiteket illetően ne nyomassátok a sületlen gyűlöletpropagandát, melyek cáfolata fenn van a Wikipédián.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.05.21. 14:16:56

@desw: Aha, most következik a mese, hogy Svédország élhetetlen hellyé változott, de Magyarország az igazi oázis a nyugat-európai hanyatló liberális demokráciák oázisában.
Na, tudod mit, ott a Szabadon ébredők és a Tudás fája, na meg a Chemtrail-klub. Hatalmas sikered lesz.

desw 2016.05.21. 14:31:20

@kesztió:

Neked a fogyiklubbos képeket ajánlanám! Tudod, "előtte" és "utána". Saját magukhoz hasonlítsd őket, ne más országhoz.

A svédek körbenyalják az afrikai és egyéb menekültjeiket már vagy 10-15 éve, és ugye ők igazi libsi emberbarátok, aztán azért vess egy pillantást a múltra és a jelenre.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.05.21. 14:45:06

@desw: Ja, éértem.
Bezzeg Magyarország. Most hogy szárnyal. Negyedik legszegényebb EU-s állam, Bulgária, Görögország és Románia után? Hogy is van itt a Before és az After?
(Tudom, elmúltnyolcév.)

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.05.21. 14:55:01

@desw: Amúgy ez a before és after is mekkora baromság.
Hiába vagyok jómódú, ugye, ha nekiállok építeni a többemeletes, medencés házamat, pár évig bizony meg fogom húzni a nadrágszíjat, nemde?
Mivelhogy a bevándorlók integrálásának vannak bizonyos anyagi és erkölcsi költségei, ugye, nem várod el, hogy ez a „befektetés” már a nulladik évben ripsz-ropsz megtérüljön?

desw 2016.05.21. 15:04:29

@kesztió:

Az anyagi terheken túl a társadalmi viszonyok megváltozásáról beszélek. A migránsok miatt megnövekedett erőszakról, bűnözésről, a hétköznapi élet változásáról, ...

desw 2016.05.21. 15:26:23

@kesztió:

Ez is volt "előtte"?

"According to Professor Sanandaji, the economist mentioned earlier, nearly half of the young immigrants who arrive will struggle to pass exams at school or get a job. They are likely to live in 'nice Swedish welfare ghettos', rely on benefits, and — sadly — play their part in boosting crime rates. A particular problem for the authorities is coping with the thousands of unaccompanied children who are turning up. It costs £80,000 a year to house, educate and feed each under-age migrant — and so far this year, 33,000 have arrived."

www.dailymail.co.uk/news/article-3415477/Swedish-police-warn-Stockholm-s-main-police-station-overrun-migrant-teen-gangs-stealing-groping-girls.html

www.news.com.au/lifestyle/real-life/ikea-murders-in-sweden-and-the-refugee-backlash/news-story/5b966fc815f7e3d3b6ff0faf73bad93e

www.dailymail.co.uk/news/article-3317978/Torn-apart-open-door-migrants-Sweden-seen-Europe-s-liberal-nation-violent-crime-soaring-Far-Right-march-reports-SUE-REID.html

Kölni erőszak? .................

Ha te tényleg azt gondolod, hogy be kell engedni a "menekülteket" Európába, akkor ugyan nincs egyetértés, de tiszteletbentartom a véleményedet.

Ha viszont ezzel csak Orbánnak akarsz ellentmondani (Orbán-fóbiás vagy), akkor egy idióta seggfej vagy.

vajdasagi 2016.05.21. 17:05:22

A Mandiner egy gonosz hely. dobray hülyeségeket ír azért, hogy elterelje a figyelmet az egyre nagyobb méretekben zajló lopásról. Szégyellje magát.

Egyébként a normálisoknak javaslom, hogy ne menjünk el a "népszavazásra". Ez a legjobb válasz: ignoráljuk.

bispora 2016.05.21. 17:34:28

@gyongyi70:
"Esetleg sorrend is van a vallások között IQ szint szerint?"
Jó kérdés! Az endogám humán populációk közötti képességbeli különbségek kutatása maga is valóságos aknamező, ahol sok tudós szerzett végzetes sérülést (elég csak Watson profra, a DNS szerkezetének feltárójára gondolni). Ez megfejelve a vallással már szinte maga a biztos halál (a szó fizikai értelmében is) egy kutatónak. Arra vannak adatok, hiszen a liberálisok szeretik hallgatni, hogy a vallásosok és az ateisták között szignifikáns intellektus különbség van az utóbbiak javára.
Azonban a kérdés a nagy világvallások sorrendjéről deduktív módon még is megoldható, ha megnézem az adott vallás tömegét adó etnikai csoportok adatait.
A muszlimok az elmúlt 1400 évben a rokonházasságok hihetetlen magas szintje miatt egy valóságos diszgenikai folyamaton estek át intellektust tekintve- így a mai muszlim populáció valahol a 80-as sáv alsó részén helyezkedik el. A hinduk inkább a nyolcvanas vége felé, a keresztények a kilencvenes alsó részén- hála a 12.századi rokonházasságot tiltó rendelkezéseknek, a taoista, buddhista kilencven vége, a sintoista száz felett picivel, az izraelita meg még afelett egy hajszállal.

bispora 2016.05.21. 17:46:41

@kesztió:
"Legalább olyan tévhiteket illetően ne nyomassátok a sületlen gyűlöletpropagandát, melyek cáfolata fenn van a Wikipédián. "

Wiki mint zsinórmérték...
De még ott is megtalálod az arab számok eredetét: a hinduk vezették be valamikor bőven az időszámítás kezdete előtt.

Arab tudományos innovációkról lehet írni, csak az a baj hogy nincsen relevanciája a jelenre nézve: olyan fokú diszgenikai folyamatot jelentett a rokonházasságok eltűrése és a népességcsere az elmúlt ezer éveben, mint amilyen különbség van pl Cipraszt és Arisztotelész között- pedig mindketten "görögök".

bispora 2016.05.21. 17:57:32

@kesztió:
Alapvetően ott tévedsz, hogy nem teszel különbséget különböző etnikai csoportok tagjai között, hanem elkenve migránsokról beszélsz.
Nagyon kevés elérhető hiteles anyag van Európában, ahol a migránsokat szétszálazták etnikum szerint. A norvégok csináltak ilyet, döbbenetes is az eredménye. Egy átlag szomáliai annyira hasznos, hogy élete során a norvégok egy Nobel díj árát költik rá (1 millió euro deficit). A pakik már csak mínusz négyszázezer, a lengyelek meg már pici plusz. Ezt figyelembe véve kellene érvelned a muszlim tömegek bevándorlása mellett, de gondolom nincs adatod arról, hogy valahol a világon muszlim tömegek pozitív hatást gyakoroltak volna egy ország gazdaságára.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.05.21. 22:48:17

@bispora: Ti tényleg kezdtek ijesztők lenni.
Ingujjból rántjátok elő az összes – vélt vagy valós – mingránsellenes anyagot, legyen az tényleg tudományos igényű szociológiai kutatás vagy csak ócska propaganda. Mintha tényleg ezzel foglalkoznátok a nap 24 órájában, nem lenne munkátok, hobbitok, magánéletetek.

Áruljátok már el: Magyarországon nem élnek igazi, hús-vér emberek igazi, mindennapi gondokkal, minden annyira pöpec nálatokfelé, hogy a migránsok bonc-, élet- és egészségtana a legfontosabb probléma jelenleg?!

bispora 2016.05.21. 23:17:39

@kesztió:
Szóval nincs adatod, Melegh Attilásan érvelsz a migráció mellett, azaz a múltból szerzett migrációs tapasztalatokat húzod rá a mai problémára. Gondolom a galíciai askenázi migránsok pozitív gazdasági hatásából deriválod a dervisek leendő hasznosságát.
Ja, és ez a poszt a migrációról szól, ha ez nem érdekel, foglalkozz a kolozsvári egyetem belső életével inkább, valamelyik másik vitafórumban.

Jean Sol Partre 2016.05.23. 10:24:41

@desw: azokért a magyar nőkért i sennyire küzdesz, akiket a férjük vert/ölt meg az utóbbi években? Vagy az az elv, hogy fehér nőt csak fehér férfi bánthat?

Bell & Sebastian 2016.05.23. 19:27:24

@annamanna: Idejekorán kapott Koránba ha belelapoz a mammer, megtalálja az alábbi szűrát:

"És házasodjatok azokkal, akik magányosak közöttetek és rabszolgáitok és rabszolganőitek között azokkal, akik jóravalók. Ha szegények - Allah gazdaggá teszi őket kegye révén. Allah (mindent) magában foglal és (mindent) tud."

A tervezett frigy még muszlim szemmel is kifogásolható, mert -ó, irgalom atyja, ne hagyj el!- gyerek ebből még akkor sem lesz, ha kihasználják mindhárom, kvízmesteri segítséget.

desw 2016.05.23. 19:36:53

@Jean Sol Partre:

"azokért a magyar nőkért i sennyire küzdesz, akiket a férjük vert/ölt meg az utóbbi években? Vagy az az elv, hogy fehér nőt csak fehér férfi bánthat? "

Igen! Maximálisan!

Nők bántalmazásánál gusztustalanabb dolog csak a gyerekek és idősek bántalmazása lehet.

Minden egyes elkövetőnek 600 év börtön egy betoncellában kenyéren és vizen! Igen, a vakkomondoros köcsögnek és a pedofil csuhásoknak is!

annamanna 2016.05.24. 02:49:47

@Bell & Sebastian: Tavaly egy magyar férj is megoldotta.
A felesége közölte, hogy el akar válni tőle, és hozzámegy egy indiaihoz, akit az interneten szedett össze (itt csak tíz évvel volt fiatalabb a hindu pasi, mint a nő).
A férfi agyonverte a feleségét, két gyerekét, aztán öngyilkos lett, úgyhogy az indus lemaradt arról, hogy beteljesüljön a romantikus love story-ja.

És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
"No hát, no!" így kiált; "én uram isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten!"

"Rajongva tűnt elém a sátrak népe:
A vajda Csóri, a nagy álmodó,
Ki maga alszik egy nemzet nevébe'
Álmában újabb, szebb hont alkotó;
S hogyan koppasztja, mely még nincs kezébe',
Madarát a többi por-puffogtató;
Mind csupa bátor, nyílt őszinteség:
De a bús tréfa mégis megesék!"
(Arany János: Bolond Istók)

Bell & Sebastian 2016.05.24. 10:35:37

@annamanna: Ha van lélekvándorlás, nekifutnak mégegyszer és a jógi nyer.
süti beállítások módosítása