Kiss László, a megbűnhődött bűn és a verbális lincselés
2016. május 14. írta: Stumpf András

Kiss László, a megbűnhődött bűn és a verbális lincselés

kiss_laszlo_takats.jpg

Most, hogy már mindenki mindenkinek megmutatta, milyen jól is áll neki a morálhérosz gúnya és cseng az ügy lefele, talán beszélhetünk végre értelmesen is a Kiss László-sztoriról. Eddig nem írtam róla – ha bölcs éppen nem is lesz tőle az ember, a hallgatás bizony hasznos, ha nem tudjuk, mi történt pontosan.

Takáts Zsuzsanna hétvégi nyilatkozata óta tudjuk, azóta meg, hogy Kiss bocsánatot kért tőle szerdán, majd interjút is adott, végképp.

Tényleg az történt 55 éve, hogy az akkor húszéves Kiss László harmadmagával megerőszakolta Takáts Zsuzsannát.

Az is történt, hogy miután ez nemrég nagy nyilvánosságot kapott, Kiss lemondott úszókapitányi pozíciójáról.
Pedig nem kellett volna neki. Ezért legalábbis biztosan nem.

A képlet ugyanis rendkívül egyszerű. Húszéves korában egy Kiss László nevű sportoló beteg állat módjára viselkedett. Talán többször is. Bűnt követett el, ha morálisan nézzük, erőszakos bűncselekményt pedig, ha jogilag. És itt jön az apróság, amely a most lassan Kiss vérét követelők figyelmét rendre elkerüli: a tettest annak idején elítélték tettéért, amiről a lapok bel- és külföldön egyaránt tudósítottak. Kiss letöltendőt kapott, amiből aztán leült egy évet és nyolc hónapot. Börtönben. Hogy ez kevés lenne? Fél évre, vagy akár csak egy hónapra vonuljon be az, aki kevesli!

A nagy sipákolásnak akkor lett volna alapja, ha a bűntényre most derült volna fény, ha azt korábban eltussolták volna valamilyen hatalmi mutyi miatt, mondjuk. Ha azért, mert jó volt a szakmájában, elnézték volna neki, hogy egyébként nőket erőszakol meg. Ha nem lett volna bűnhődés. Csakhogy: volt. S minthogy én nem figyelmet megzavaró apróságnak tartom ezt, hanem lényegi elemnek, meg is szólal a bennem lakozó Woody Allen: bárcsak minden ilyen flottul menne. Akárhogy is nézem, jelenlegi ismereteink alapján ez bizony kifejezetten példás történet. Már az akkori. Nem a mai.

Merthogy akármit hazudott/kevert is össze Aczél Endre arról, hogy az egykori áldozat szexéhes szuka volt fontos apukával, tehát végül is koncepciós volt az eljárás, s a fontos papa mások elítéltetésével védte leánya szűzi becsületét – az áldozat megszólalásából kiderült, hogy bizony akarata ellenére teperték le, másrészt meg nem volt neki semmilyen fontos ember az édesapja. A magyar igazságszolgáltatás ebben az ügyben pontosan úgy működött 1961-ben, ahogy működnie kell ma is, mindig is: elkapták a három ifjú vadállatot és sittre vágták őket.

Megérdemelték.

A történet egy további lényeges momentumáról is megfeledkezik a sok mai purifikátor: arról ugyanis, hogy a jelek szerint, miután börtönbe dugták, Kiss már nagyon is meggondolta, ő maga hova dugja, s hogy abba a másik fél beleegyezett-e. Magyarán: bejött mindaz, ami elvileg az állami büntetés célja. Elvette a kedvét az erőszakoskodástól. (Felteszem, ha nem így lenne, mostanra már jelentkezett volna több későbbi áldozat. Ilyen fordulat persze lehet még a történetben – abban az esetben nyilván borulna jelenlegi gondolatmenetem. Későbbi erőszakról viszont nincs tudomásunk.)

A középkori kövezések és boszorkányégetések nézőközönségének színvonalán ítélkezőket mindez nem érdekelte, ahogy a logika legalapvetőbb szabályai sem. Épp csak kipattant az ügy, máris ment a hőzöngés, hogy mégis hogyan lehetett gyerekek közelébe engedni Kisst a szabadulása után, hogyan lehetett „azok után is” edző? Pedig: Takáts Zsuzsanna sem gyerek nem volt, sem pedig úszó – egy 18 éves lányt és egy 20 éves fiút nyugodtan nevezhetünk kortársaknak. Arra az elmés kérdésre tehát, hogy „Szabad volt-e ezek után odaengedni Kisst?”, nincs szükség morfondírozós, hipotetikus válaszra. A két ügynek egymáshoz a világon semmi köze nincs; arra meg az élet adott elég nyilvánvaló választ, hogy jó ötlet volt-e edzőként alkalmazni. Jó ötlet volt, igen. 

Én tehát nem állok be a Kiss-ellenes purifikátorok táborába. Nem azért, mert ellenem nem vétett Kiss László. Dehogynem. Vétett, még akkor is, ha az erőszak pillanataiban nem is éltem. A közösség, amelyhez tartozom, korábbi az én születésemnél és halálom után is létezik majd. Ennek a közösségnek vannak szabályai. Az egyik például az, hogy nem erőszakolunk meg senkit. Aki ezt megsérti, a közösség ellen is vét, nem csak az áldozat ellen. Nem véletlen, hogy minden ilyen eset köztörvényes.

A közösség viszont azzal az ítélettel már elégtételt vett, az meg az egykori áldozat dolga, megbocsát-e vagy sem. Úgy fest, megtette. Felfoghatatlan, hogy értelmes emberek még ezután is jogot formálnak ilyen mondatokra: Tudod, hogy nincs bocsánat, Kiss László. Miként veheti magának a bátorságot bárki, hogy áldozatabb legyen a valódi áldozatnál is, és megmondja, hogy a bocsánatkérés sem elég?

Hogy tehet úgy a másik purifikátor, mintha egyébként nem lenne súlyos és nehéz dolog odamenni bocsánatot kérni, pláne a nyilvánosság előtt? Nyilvánvalóan nem könnyű (hogy mennyire ízléses, az más kérdés). De ez valójában Takáts Zsuzsannára és Kiss Lászlóra tartozik. Ami meg ránk, az alapján meg beláthatjuk: semmi sem indokolta Kiss lemondását egy 55 évvel ezelőtt elkövetett és megbűnhődött bűn miatt. Akinek egy kis logika szorult a fejébe, érti azt is: ezzel az állítással cseppet sem hibáztatom az áldozatot, s nem is mentem fel Kisst.

Akik utóbbi trükkökkel próbálkoztak (Gyárfás Tamás és főleg Aczél Endre), rosszul tették. Nem csupán undorító volt, amit műveltek, de kinyitották a hazugság kiskapuját is. Pedig Kiss először őszinte volt. „Soha nem hallgattam el a történteket. Soha nem tudtam és nem is fogok túllépni rajtuk” – mondta a Népszabadságnak.

Néhány napra rá, sarokba szorítva, Kiss lemondott a százhalombattai alpolgármesterségről és a szövetségi kapitányságról is, egyúttal azonban – ma már tudjuk – hazudott egyet. Kijelentette, hogy „az ítéletben foglalt cselekményt soha, semmilyen körülmények között" nem követte el. Nyilván azt hitte, amit Gyárfás mondott és mindenki el is hitt neki: hogy Takáts nem él már. S jó lenne, ha vége lenne már ennek az egésznek. Hazugsággal akkor már egyszerűbbnek látszhatott elérni a célt, hiszen látható volt: teljesen mindegy, hogy több mint öt évtizede emberként viselkedik, nem akként a vadállatként, aki volt húszéves korában. Így is vudubabát gyártanak belőle, amelyre saját mániái szerint írja fel a címkét mindenki. Kissből napok leforgása alatt lett a „nők elleni erőszak” megtestesítője, idősávok csúsztak össze, nagy szexvizsgálatot követeltek Vadai Ágnesek és Kettős Mércék a jelenlegi úszóknál... az érzelmek tehát beindultak, az agyak meg leálltak.

A hazugságért mindenesetre kár volt. Ha azzal jönne bárki, hogy a közvélemény megtévesztése az ok, amiért Kiss már nem méltó arra, hogy uszoda viselje a nevét, hogy alpolgármester legyen és szövetségi kapitány, azzal nehéz lenne vitatkozni. Kiss László nyilvános megsemmisítése ennek ellenére sem az igazság utólagos diadala, hiszen az igazságszolgáltatás 54 éve megtörtént. Amit ebben az ügyben láthattunk, az jórészt a tömegek lelki önkielégítése volt. Könnyű és kényelmes útja az önigazolásnak. Gyorsan a gonosz szimbólumát faragjuk valakiből, aztán hangosan, együtt kiabáljuk, hogy le vele!

Hadd lássa mindenki, hogy mi annyira, de annyira nagyon jók vagyunk!

A végén talán magunk is elhisszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr178713984

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: kisslaci-csehlaci 2016.05.15. 07:58:55

  forrás: http://wmn.hu/2016/04/06/okkal-vagy-ok-nelkul-miert-baj-hogy-elhallgattak-kiss-laszlo-szovetsegi-kapitany-nemi-eroszak-ugyet/     " Kiss Laci bá a 60-as években + két fazonnal megerőszakoltak egy kiskorú úszólányt,ezert börtönben ü...

Trackback: Stumpf András: Kiss László, a megbűnhődött bűn és a verbális lincselés 2016.05.14. 11:13:01

Kiss László nyilvános megsemmisítése nem az igazság utólagos diadala, hiszen az igazságszolgáltatás 55 éve megtörtént. Amit ebben az ügyben láthattunk, az jórészt a tömegek lelki önkielégítése volt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.14. 10:55:15

"Ha bármi kikövetkeztethető a történelemből és az emberi természetből, tökéletesen biztos, hogy a zsarnokság egyre zsarnokibb lesz, és hogy az árucikkek egyre silányabbak lesznek. A magánügyek immár a legrosszabb értelemben közösek, vagyis személytelenek és embertelenek. A közügyek már a legrosszabb értelemben magánüggyé váltak, vagyis rejtélyesek, titkosak és túlnyomórészt korruptak." (G. K. Chesterton)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.14. 11:06:48

@Stumpf András:

Nem kellett volna Schmitt Pál meglincseléséhez asszisztálni. Nem kellett volna feléleszteni és szabadon engedni a fenevadat. Most már minden héten új áldozatot kíván és mindig lesznek, akik, önös érdekből, uszítják és kiszolgálják.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2016.05.14. 11:11:02

Bár ilyen egyszerű volna ez... és sok minden más. De nem az. Az akkori igazságszolgáltatás és az akkori nyilvánosság felettébb messze állt attól, amit ezek alatt normálisan érteni kell. Az efféle eseteknek a módszerváltás után huszoniksz évvel történő felfedeződése pedig folyvást arról mesél, hogy a társadalom miféle beteg módon működött és működik a mai napig. Erről szól minden "ügynökügy", erről szól az acélendrék órarógógerincű szerecsenmosdatása, és igen, joggal tarthatunk attól, hogy a mindenféle kissek - amúgy sok esetben valóban produktív - karrierje mögött is csupa elhallgatás, zsarolás, kéz kezet mos jellegű hálózatoskodás van. Folytatólagosan, rendszereken átívelően.

Bell & Sebastian 2016.05.14. 11:13:13

Túl van ez pörgetve, de alaposan, ezért fröccsent a kakaóból mindenkire.

Ha jól értem, S.A. a törvény szerint rendezettnek tekinti az ügyet, ami azért etikailag nincsen rendben. Ezért támadták meg ebbe a köntösbe bújva. Ez a Schmitt Pállal szemben elkövetett miciség javított változata, mert ráadásul az még etikailag is rendben volt, csak kissé átértelmezték a valót.

(Valaha, egykor volt tanárom elvált, hogy elvegye éppen nagykorúvá vált tanítványát, hogy úgy mondjam, becsületből. Azonnal kirúgták, bár az előzmények, a liezon mindenki szeme előtt zajlott.)

Nézzük a száraz tényeket: két kiscigó halálra kövezett egy szerencsétlen, izraeli turistát az értékeiért.

Bocs, ez egy másik hír. Kéretik törölni!

Szóval, az ötödik hadoszlop megkaraktergyilkolt egy embert, homályos megfontolásokból úgy, hogy talán nem is ő volt főellenség. Előtte még jól deresre is húzták, hadd óbégasson a nép: feszítsd meg!

A magyar újságírás egyre rosszabbul teljesít. Sovány vigasz, de máshol sincsen másképp.

A demokrácia már önmagában is tudatmódosítás, sosem lehet tudni, milyen gyufát húz, hát még ha csalnak is hozzá. Piszkos játék, mások életével.

Ezt az embert legalább életben hagyták, akiket nem, azokról egészen biztosan nem fogunk itt elmélkedni.

Hiábavaló moralizálás, mert csak egyetlen lapulevél a bűzölgő hegyen.

gyalog.galopp 2016.05.14. 11:35:40

Már csak ez a révült semmitmondó nyáladzás hiányzott.

"Vadai Ágnesek és Kettős Mércék a jelenlegi úszóknál... az érzelmek tehát beindultak, az agyak meg leálltak."

Az agyak még mindig állnak, nem Kiss volt aki szobára hívta a sértettet, nem ő kezdte, ő csak a harmadik volt a szivárogtatott infók szerint, ennek ellenére ő viszi a teljes balhé morális és közvetve anyagi következményeit.
Amit ebben az ügyben a média és egyes politikusok megengedtek maguknak annak egy jogállamban polgári és büntetőjogi következményei vannak.
Ha egy politikus odáig merészkedik, hogy egy 55 évvel ezelőtti, már elítélt, mentesült, elévült ügyben mára vonatkozó vizsgálatot követel az nem jogi tájékozatlanság, hanem jogellenes magatartás. Olyan embereket is gyanú alá helyez, akik akkor még nem is éltek.

Megkérdezte bárki is, a sértettet, hogy 55 év után szeretne-e egy csoportos erőszak áldozataként a nagy nyilvánosság előtt szerepelni?
A jogerős ítélet hatálya alatt álló bűnözőnek is vannak személyiségi jogaik, de egy minden jogkövetkezmény alól mentesült elkövetőnek nincsenek?
Hol vannak a jogvédők, akik a cigány etnikumra utaló kijelentésért már rasszizmus ordítanak?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.05.14. 11:48:22

"Az is történt, hogy miután ez nemrég nagy nyilvánosságot kapott, Kiss lemondott úszókapitányi pozíciójáról.
Pedig nem kellett volna neki. Ezért legalábbis biztosan nem."

Mi az, kiderült, hogy van még néhány jó elvtárs ilyen csontvázzal a szekrényében?

Mert van.

Bell & Sebastian 2016.05.14. 11:58:57

@Doomhammer: Rossz végén lökdösik a dominósort. Ami körbeér, ugye.

Veridicus76 2016.05.14. 12:13:06

Remek írás, minden szavával egyetértek!
Viszont kimaradt belőle egy fontos dolog: a célpont nem Kiss László, hanem a magyar úszósport. A pekingi 8 aranyas lebőgés után Londonban tündökölt a magyar sport, a sikerek erősítették a magyarságtudatot, a magyar önbizalmat. Nem véletlenül indított offenzívát azonnal a magyargyűlölő csürhe a Horváth Mariann korábbi vívó világbajnokot Szilágyi Áron olimpiai győzelmén elérzékenyülése miatt felpofozni akaró féreg Bochkor Gábortól a Szepesi Nikolett neve alatt megjelent, konkrétumokat alig tartalmazó pöcegödör-könyvön (csak érdekességképpen jegyzem meg, hogy az azóta szerencsére megszűnt szennykiadó sajtósa korábban Izrael budapesti nagykövetségének sajtósa volt) át a körülményeket tavaly szeptemberben még kiválóan tartó, majd decemberben Hosszú Katinka hangján megszólaló Shane Tusupig. Ez az ügy ennek a hadjáratnak az újabb fejezete. A cél, hogy botrányokba fulladjon a 2017-es budapesti vizes VB, és sikertelen legyen a magyar olimpiai pályázat. Világosan kell látni, hogy itt a szokásos, jól ismert magyargyűlölő bagázs van mozgásban.

gyalog.galopp 2016.05.14. 12:29:36

@Veridicus76:

A történet egyértelműen a teljes úszósportra van kihegyezve, még akkor is, ha a szennylapok csillogó szemmel és csorgó nyállal cuppannak rá.

Bell & Sebastian 2016.05.14. 12:45:29

Ja, itt állunk egy csomó stadionnal, kiherélt sportdiplomáciával.

@Veridicus76: Rózsa Sanci közönséges gyilkos-lótolvaj vagy Negyvennyolc hőse? (mondjuk az ő esetében pont rezsicsökkentett happy end lett)

fran7 2016.05.14. 12:53:37

Miért hazudunk magunknak? Kiss László nem azért bűnhődött meg, mert elkapták, hanem, mert már nem lehetett rejtegetni a sztorikat. Nem töltötte le a börtönbüntetését, mert kegyelmet kapott az 56-osokkal együtt és büntetlen előéletet a kiengedésével együtt. S rögtön állást kapva és a börtönből is versenyekre járva. Ez nem a megfogtak, megbántam, leültem és egyidő után megkapva a tiszta lap lehetőségét. Nagyon nem. Kiss László esete bemutatta, hogy hiteltelenítették el az 56-osokat, akik vele együtt jöttek ki a börtönből. Ja azért voltál a börtönben, mert benne voltál a munkástanácsokban és szavaltál a Sztálin szobor ledöntésénél? s a nép nem hitt senkinek ezután. Vajon miért? A sztori jól jellemzi, milyen volt a kádári rendszer sunyisága, kettős mércéje és igazságszolgáltatása.

Bell & Sebastian 2016.05.14. 12:57:40

@fran7: Mondjuk egy bizonyos fajta, mozgó bajszú rágcsáló csak többet ártott, mint ez. Oszt mégsem a szelektívbe vitték.

gyalog.galopp 2016.05.14. 13:04:27

@Bell & Sebastian:

Nem csak az az információ, amit direktbe kapunk, hanem az is, amit nem kapunk meg.
Érdekes módon senkit nem zavar, hogy a harmadrendű a téma, az elsőről meg semmi, pontosabban közvetve kiderült róla, hogy a legcsodálatosabb apa , férj miegymás, a középsőről meg semmi.

@fran7:

A Kádár rendszeré??!! Hasonló ügyekbe napjainkban is sorra buknak bele politikusok, vagy éppen sorra ússzák meg szerte a világon, Roman Polanski egy gyereklányt erőszakolt meg, és "művészvilág " kiállt mellette és bújtatta.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.14. 13:11:14

hol ír stumpfika kiss lászló hazudozásairól? nem látom most hirtelen, nem aczél endrénél, hanem kissnél a koncepciós pert.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.14. 13:12:02

@fran7: Nem töltötte le a börtönbüntetését, mert kegyelmet kapott az 56-osokkal együtt és büntetlen előéletet a kiengedésével együtt."

mivan? milyen 56-osokkal együtt?

azért engedték ki, mert beszervezték, vagy be volt szervezve

fran7 2016.05.14. 13:38:10

@gyalog.galopp: Nem olvastad el, amit írtam. A gonoszság az, ahogy kiengedték Kiss Lászlót, mint köztörvényest az 56-os forradalmárokkal együtt, hogy sose tudd, hogy ki miért is ült. Ezt bizonyítja, hogy Kiss még maga is koncepciós perként mutatta be az esetét. Noha csak egy egyszerű túlfűtött és csoportosan megbolonduló sportolók esztelen cselekedete(i) voltak mindezek. Amelyek valóban elévültek volna úgy 10 évvel később. Mondjuk a demokrácia hazájában Kiss László egy elkülönült kolóniában élhetne, vagy folytonos rendőri jelenlét rettegésében. Ami szintén nem jó.
Másrészt általánosságban, mivel megbocsátás ebben a nyugati szekularizálódott társadalomban nem létezik ezért a társadalom "jogosan" vérgőzös. A társadalmat csak a bűn azonnali büntetése tarthatná össze. Ezért szilánkosodik társadalmunk. Nincs mi összetartsa. Nincs megbocsátás, nincs büntetés. Szaladunk a vég felé.

fran7 2016.05.14. 13:40:02

@tesz-vesz: Azért kapott büntetlen előéletet, mert akkor szabadult, mint az 56-osok.Egy index cikk ezt állította. A másik lehetőség, amit te írsz. Vérmérséklet szerint lehet választani.

F. A. Hayek 2016.05.14. 13:50:30

@bbjnick: "Nem kellett volna Schmitt Pál meglincseléséhez asszisztálni. Nem kellett volna feléleszteni és szabadon engedni a fenevadat. Most már minden héten új áldozatot kíván és mindig lesznek, akik, önös érdekből, uszítják és kiszolgálják."

Pontosan.

Yorik 2016.05.14. 14:06:15

Ugyan miért kellene börtönbe vonulnia okulásképpen bárkinek, aki kevesli egy ügyben a kiszabott büntetést? Bolond maga? Hány érvelési hibát fog egymásra hányni egyetlen posztban?

izetta 2016.05.14. 14:33:30

Kiss Lászlónak jogilag nem feltétlen kellett volna lemondania, de jobban tete, hogy személyével az úszósportot tovább nem terhelte. Mert a tények megerősítéséről, megbánásról, szó sem volt, hazudott. Szerintem ügyvédi tanácsra veszteség-optimalizációra törekedett. Hogy most is hazudott vagy sem, az kiderül. Függetlenül attól, hogy papirforma szerint vele minden rendben volt, soha nem lehetett volna edzője senkinek sem, ha neveltjével vagy annak szüleivel nem tisztázta, hogy csoportosan elkövetett nemi erőszak résztvevője volt, büntetését leülte, "bűntetlen előéletű", azóta tisztességes életet él, tettét megbánta.... Egerszegi vagy Kovács szüleit beavatta? Egyszerűbben fogalmazva, kérdésem, ha van/lesz gyereked rábíznád-e? Szívesen járatnád a róla elnevezett uszodába? Örülnél, ha városod díszpolgára lenne? .... Ugyan miért nem? 55 éve megbüntették, azóta a "társadalom megbecsült tagja", ahogy betanulta.

gyalog.galopp 2016.05.14. 15:23:59

@fran7:

Mindenkinek szíve, joga úgy utálni akárkit, akár Kisst is, ahogy akarja, megmagyarázni sem kell, miért, azért mert csak. De, ha már egy eseményhez kötöd mért utálod jobban a mellékszereplőt, mint az értelmi szerzőt?
Döntsük már el , mit utálunk jobban a cselekményt, vagy az egyik elkövető pozícióját?

A világ tele van híres emberek mindenféle szexuális botrányaival, a mindenféle társadalmak ezt úgy reagálják le, ahogy a mindenféle médiájuk tálalja nekik.
Muszáj nekünk mindenféle média birka fogyasztójának lenni?

Bell & Sebastian 2016.05.14. 15:38:39

@gyalog.galopp: Friss példának itt van mindjárt a szigetvári hős és gonosz mutyikos összecsapása a holo gramm tévén. Megint az van, hogy kettő rossz közül lehet választani, ahogyan ezt a bábművész elvtárs kiválóan eltervezte. Mert olyan sosincsen, hogy megnyílik a föld és mindhármat elnyeli, modormókusostól. (A tudományos zsidózás alapja a nevesítés - eddig ez volt a kívánság, tegnaptól meg ez lett a baj.)

Elvonatkoztatva a konkrét ügytől, az a megmondásom, hogy az ötödik hadoszlop sosem érdek nélkül teszi a dolgát, a jogszolgáltatás egy kalap szahara, igazság meg nincsen, soha nem is volt, de nem is tervezik a bevezetését.

Erre lehet mérget venni, meg a további, jókedélyű zuhanásra. Boldog becsapódást mindenkinek!

annamanna 2016.05.14. 16:36:18

"S jó lenne, ha vége lenne már ennek az egésznek."

Nem drágám, nem lesz vége.
Ugyanez vár mindenkire, ugyanez fog megtörténni mindenkivel az Utolsó Ítéletkor. Sőt sokkal komolyabb vizsgálat lesz és sokkal komolyabb ítélkezés, amiből soha nem lesz szabadulás. Soha. A kárhozat nem ér véget.

Ez egy "előjáték", csak tudja meg mindenki, milyen az, amikor nyilvánosságra kerülnek a mocskos titkai, a rejtett bűnei, a hazugságai.
A középkorban a nyilvános ítéletek is ezt a célt szolgálták - csak rettenjen meg mindenki attól, mi vár rá a Bíró előtt.

Ez a momentum az, amit az Orbán Gazsi-féle hamis keresztények igyekeznek elfelejteni. Ők nem akarnak istenfélők lenni. Pedig a kereszténység lényege a bűnökből való megtérés, a bűnbocsánat, a megváltás elfogadása, ami nélkül nem marad más, csak a pokol. Ez pedig nem megy másképp, mint megalázkodással és istenfélelemmel. A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme.

Péld 29,1 A ki a feddésekre is nyakas marad, egyszer csak összetörik, gyógyíthatatlanul.

Péld 15,33 Az Úrnak félelme a bölcseségnek tudománya, és a tisztességnek előtte jár az alázatosság.
Péld 16,6 Könyörületességgel és igazsággal töröltetik el a bűn; és az Úrnak félelme által távozhatunk el a gonosztól.
Jób 28,28 Az embernek pedig mondá: Ímé az Úrnak félelme: az a bölcseség, és az értelem: a gonosztól való eltávozás.
Zsolt 19,10 Az Úrnak félelme tiszta, megáll mindörökké; az Úrnak ítéletei változhatatlanok s mindenestől fogva igazságosak.
Péld 8,13 Az Úrnak félelme a gonosznak gyűlölése; a kevélységet és felfuvalkodást és a gonosz útat, és az álnok szájat gyűlölöm.
Zsolt 111,10 A bölcseség kezdete az Úrnak félelme; jó belátása van mindenkinek, a ki ezt gyakorolja; annak dicsérete megmarad mindvégig.

Kisséknek és minden más embernek MOST MÉG van lehetősége megtérni, megbánni a bűneiket és megalázkodni Isten előtt. Most még élnek. Ha ezt nem használják ki, akkor örökre megvetettek maradnak. Nem Vadai Ágnes fogja őket megvetni, hanem Isten.

www.youtube.com/watch?v=U4ewQCA_EQk

Isten nem egy Andy Vajna-féle aluszékony, gazdag, impotens tata. Aki nem hajlandó megalázkodni előtte, az majd megtapasztalja, kivel szállt szembe.

Mert ha szándékosan vétkezünk, az igazság megismerésére való eljutás után, akkor többé nincs bűnökért való áldozat,
Hanem az ítéletnek valami rettenetes várása és a tűznek lángja, a mely megemészti az ellenszegülőket.
A ki megveti a Mózes törvényét, két vagy három tanubizonyságra irgalom nélkül meghal;
Gondoljátok meg, mennyivel súlyosabb büntetésre méltónak ítéltetik az, a ki az Isten Fiát megtapodja, és a szövetségnek vérét, melylyel megszenteltetett, tisztátalannak tartja, és a kegyelemnek Lelkét bántalmazza?
Mert ismerjük azt, a ki így szólt: Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr. És ismét: Az Úr megítéli az ő népét.
Rettenetes dolog az élő Istennek kezébe esni.
(Zsidó 10:27-31)

Na, ez a pünkösdi üzenet Kiss László kapcsán.
A tűz! Amit Gazsiék is terjeszteni akarnak...

www.youtube.com/watch?v=UJaEUW347GM#t=05m27s

gyalog.galopp 2016.05.14. 17:04:18

@Bell & Sebastian:

Vót egy peres ügyem, az ügyvédem azt mondta, a per nem arról szól, kinek van igaza, hanem, két rakás szar közül mi kapjuk a kisebbet. Pont.

A szigetvári hősről annyit, hogy meglepően őszinte volt, ha ezt egy goj mondja hajjaj.
Szerintem ő már nem a hasznos hülye, hanem a megbízót égető idióta.

vizipipa 2016.05.14. 17:11:02

@fran7:

Az adott kor egy kicsit jobb ismerői egy pillanatig sem kételkednek abban, hogy a kiengedés ára a beszervezés volt.

Arthur Bloch 2016.05.14. 17:26:03

A Kiss féle eset nem csak jogilag "eset". Morális kérdés!!! Emiatt teljesen meddő a polémia: erkölcsi kérdést vitatni?! Megbűnhődött?? Sajnos v. sem ebben az ügyben válik el az,hogy szabad-e tisztességesnek elfogadni az ilyen emberkéket??!

Sir Galád 2016.05.14. 17:49:22

Hát remélem nem úgy működik az igazságszolgáltatás ma, hogy agyonverik az áldozat apját, ha feljelentést akar tenni, mert azt nem nevezném igazságszolgáltatásnak. Mint ahogy azt sem, hogy hamarabb szabadul amnesztiával, mert csókos. Emiatt feltételezem a börtönben is kesztyűs kézzel bántak vele (miért ne feltételezhetném, hisz Stumpf András is megtesz mindenféle feltételezést).
Állítólag megváltozott a börtönben, de a mai napig tagadta az erőszak vádját, és koncepciós perről, meg perújrafelvételről magyarázott, amíg ki nem derült, hogy él az áldozat, akitől meg is tudtuk az igazat.
Ha ez első percben azt mondja a mi a helyes, ha elismeri a vétkességét, nem történt volna az ami. De elkövette a bűncselekményt, csókkal szabadult, majd még az áldozatot is hibáztatta és koncepciós perről beszélt. Enyhén szólva undorító. Ez kiverte a legtöbb embernél a biztosítékot. Nyilván túlzásba csapott át, mint minden, ami a nagy tömeg elé kerül, de azért ezen események után elég nehéz sajnálni őt.
Mindenesetre legalább bocsánatot kért (az ügyvédjei nagyszerű tanácsára), illendő ezek után békén hagyni.

arpika23 2016.05.14. 17:51:16

Ide figyuzz Bandika!
Vazze , én mint lányos apa igenis azt mondom hogy ilyen trógereknek soha nem volt , soha nincs és soha nem lesz megbocsájtás. Itt nem az történt hogy egy berúgott kamasz megtaperolt valakit! Hanem az hogy betegagyú állatok partiba vágtak egy gyereket! Ez nem a szexről hanem az erőszakról és annak élvezetéről szólt. Szerintem egy genetikailag egészséges férfi nem szívesen "dugja oda" (szófordulat tőled), ahol már mások meleg gecije csorog! Vagy nem értesz ezzel egyet? Az ilyen perverz mocsok számára csak egy büntetést tartok elfogadhatónak, kitépni a farkát , tövestől! De jó lassan hogy azt is élvezhesse! Meg hogy a beteg génjeit ne örökíthesse tovább. Az ilyet véded? Kiirtani való féreg az ilyen mind, nem "tisztességben megőszült".... Milyen tisztesség?
Lesz..rom hogy ült pár napot. Utána meg ott volt előtte a lehetőség az ismétlésre, mert te és hozzád hasonlókból álló brigád azt makogjátok hogy "megbűnhődött". Meg a francokat. Honnan tudod hogy a "dicsőséges" 55 éve alatt hány tinilányt molesztált akit a kezére bíztak? Mert még nem derült ki eddig újabb? A tróger hazudozott meg fenyegőzött amíg azt hitte hogy az áldozata már halott és tovább mocskolhatja kedvére! Most meg már fülét, farkát (ami még sajna megvan) behúzva sumákol. Hol is van a koncepciós per?
Véleményem rólad pedig az hogy ha egy ilyen lelketlen, mocsok, tróger férget pártolsz, akkor te is éppen olyan vagy, mint az. Mivel különb az ilyen mint az az iraki "menekült", amelyik "szexuális vészhelyzetre" hivatkozva egy kisfiút hág meg? Vagy az is megvédendő szerinted?
Mégegyszer, az ilyeneknek se felejtés se megbocsájtás nincs! Aki pedig védi ezeket, az csak a közösséget vállalja ezekkel. Genetikai hulladék bagázs!

Pelso.. 2016.05.14. 18:25:23

@Veridicus76: Hozzáférhető, hát átolvastam: a 2020-as Bp.-i olimpia esetleges megrendezésének feltételei, megvalósíthatóság, esélyek, objektív és világos formában. A bírálatot és döntést pl nemhogy egy, de sok Kiss-féle ügy sem tudná befolyásolni e legcsekélyebb mértékben sem.
( fentebb meg hogy felejthetted el pl Sorost meg a Libajnait..?)

Bell & Sebastian 2016.05.14. 18:35:11

@gyalog.galopp: Kezdem úgy látni, hogy az életterünk megtöltésének legfőbb akadálya az, hogy módszeresen akadályozzák az életterünk megtöltését. Ezek lassan már annyian vannak, mint azok, akik nem fogtak Ödönkének békát.

István Tamasi 2016.05.14. 18:56:59

A cikkíró "megfeledkezett" arról, hogy kisslászló, gyárfás és társaik össze vissza hazudoztak /nem is volt erőszak, befolyásos papa, stb/ egészen addig amíg ki nem derült, hogy él az áldozat!

gyalog.galopp 2016.05.14. 19:17:54

@Bell & Sebastian:

Életterünk elfogadásának legfőbb akadálya az, hogy beszélünk, beszélünk, és közben egészen mást gondolunk.
( lehetne még súlyozni, de ezt most kihagyom)

Bell & Sebastian 2016.05.14. 19:34:30

Az amcsik B -terve az, ha nem megy szép szóval, megint felgyújtják Európát. Ennek árnyékában már semmi nem számít, csak ezzel magyarázom a gátlástalanságot. Hogy ki és hol szeretne himbálózni, azt jó, ha kinézi magának előre, mert a német fórumok szerint a Brandenburgi kapu már zsúfolásig megtelt, elővételben.

Afrika steht an der Elbe 2016.05.14. 19:42:51

Ha a németek az asztalra csapnak, ami valószínűleg már csak idő kérdése, akkor az Isten irgalmazzon nektek libsik.

Netuddki. 2016.05.14. 19:57:32

A fideszeseknek teljesen "más" az erkölcsi "mércéjük". Nem csodálkozom, hogy még mindig nem értitek mi a probléma. De ássátok csak minél mélyebbre magatokat a normális magyar emberek szemében. Hajrá!

Netuddki. 2016.05.14. 20:00:13

@Veridicus76: Magyargyűlölő? Pszichológus látott már?

Zsuzsi25 2016.05.14. 20:20:30

Aki védi kiss.t,es azt mondja, "ez mar regem tortent, leulte a bunteteset, most mar nem.szabad buntetni" attol szeretnem megkerdezni, hogy odaengedne e a gyerket ehhez a mocsokhoz?

gyalog.galopp 2016.05.14. 20:25:35

@Zsuzsi25:

Én igen, és természetesen fizetnék is érte, ha gyerekem tehetséges és ő is akarja.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2016.05.14. 20:36:52

@Zsuzsi25: Az Egerszegi szülők odaengedték a gyereküket - szegény olimpiai bajnok is lett.

Jól megszívták szegény szülők.

egysmás 2016.05.14. 20:38:00

@gyalog.galopp: Persze, de te Pannonhalmára is elengednéd, meg egyházi táborba a papbácsival.
És még fizetnél is érte.

egysmás 2016.05.14. 20:41:46

Se Stumfot, se mást nem zavar az, hogy Kiss nekiállt hazudozni mindenféle koncepciós perekről, meg befolyásos szülőkről?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.05.14. 20:53:21

kleinlacibácsiék esete csak azt példázza, hogy a migránsok generációk alatt sem veszítik el extrém libidójukat, lám a mai közel-keleti kangörcs is gyakran ejrópai uszodákban magömlik. dehát kellett nekünk a
1867: XVII. tc.
:)

Circus 2016.05.14. 20:54:27

Elismerem az edzői eredményeit, de nem fogadom el, hogy ezzel jóvátette a bűneit. A büntetés egy részét valóban megkapta. Kinevezni nem kellett volna, már akkor sem, illetve elfogadnia nem kellett volna, hanem kushadni, lapítani és csendesen továbbélni, meghúzódva*.

Nem tudom, szegényebbek lennénk-e egy Egerszegivel és további kitűnő úszókkal (lehet), de erről meg kellene kérdezni mindenkit, aki azóta megfordult az uszodák környékén, és ilyesmit tapasztalt - nemcsak Sz.N. írónőt, hanem további úszókat is. Esetleg fel lehetne túrni a netet, léteznek további nyilvános példák, más blogon/oldalon is belinkeltek már hasonlóakat.

Az, hogy ilyen háttérrel ide lehetett jutni, ez bőven adott bátorítást az élsportban elkövetett további hasonló visszaélésekre - az esetleges beszervezés nem nyilvános volta csak azt a magyarázatot eredményezte, hogy mindent szabad.

Ez volt a baj, ami közös a bűne az elkövetőknek, az őket kinevezőknek, valamint azoknak, akik korábban fedték, mostanság pedig védték az áldozatot besározva. Nem beszélve a rágalmazásról ("koncepciós per", illetve most már a másik elkövető is fröcsög...)

Természetesen kilóg a lóláb, hogy van valami a háttérben, akár a magyar úszósport, akár a vezetősége ellen, ettől csak még gusztustalanabb az egész: általános emberi és erkölcsi kérdések helyett (sport)politikát csinálni egy köztörvényes cselekedetből.

*ha meg lett zsarolva, akkor is mondhatott volna nemet, és maradhatott volna gerinces. Leüli a kiszabott büntetést, és azt teszi, amivel a hsz-t kezdtem, lcsendesedik. Nyilván, akkor nem lett volna belőle az, aki. Jól megélt belőle.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.05.14. 20:56:29

most már egyébként ki kéne nyitni a széchytamás dossziét is!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.05.14. 20:59:57

@fran7: Ugye sose rítta vissza egyetlenegy Kisst mosdató hozzászóló se az RF-et, mint bűnmegelőzési csodaszert?

metal · http://electric.blog.hu 2016.05.14. 21:10:10

Nem titkolta ő, csak véletlenül kifelejtette az önéletrajzából, a könyvéből, meg úgy mindenhonnan. Hagyjuk a hülyeséget. Valaki komolyan gondolja, hogy megengedhető lett volna az eset nyilvánosságra kerülése után, hogy ez az ember odaálljon Rióba Mo képviselőjeként?

bloglegelő 2016.05.14. 21:10:21

kedves blogger

akkor a gyilkosokat is hagyjuk békén, megbüntették őket, "megváltoztak"

ja, hogy a nemi erőszak még nem gyilkolás ?

akkor csak buta vagy fiam

meg dögevő, hogy ilyen szarokkal szerepelsz netes oldalakon

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.14. 21:13:54

@fran7: forrásod van? mintha én is minden index-cikket olvastam volna a témában, de ilyen 56-os egetverő baromságot nem olvastam közte.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.14. 21:15:10

@Yorik: óristen, ilyen analfabéta olgokat leír stumpf? tényleg ennyire ostoba?

facebookon a mandiner oldalán, szerencésre rendesen kiosztják. arccal, névvel, gerinces emberek.

gyalog.galopp 2016.05.14. 21:17:31

basszátok meg, döntsétek már el , mi utáltok jobban az uszodát, vagy a kajakbaszást

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.14. 21:18:29

nézzétek milyen sok lájkot kap a mandiner facebbokán ez a jogos komment:

"Stump eddig egy kis wannabe megmondó volt, most kiiratkozott az úriemberek közül. A következő stumpfolás után én.meg kiíratkozom a Mandiner olvasói közül."

stumfom nem tudod befolyásolni az embereket. nem tudod elrejteni a primitív valódat.

Etniez 2016.05.14. 21:23:12

Ez a Kiss pontosan azt kapta, amit megérdemelt.
Alapból egy nevetséges ítélettel megúszta az egészet és vérlázító módon még azt sem kellett leülnie. Helyette mehetett vissza a tutiba.
Pedig többszörös elkövető, de csak eggyel kapták el.
Erkölcsileg egy nulla, főleg a hazudozásai miatt (koncepciós per). Schmitt is egy erkölcsi nulla, 3/ valahányas csaló szarházi.
Aki ezeket támogatja vagy védi, az velük van egy szinten.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.14. 21:27:50

@Mityu "aljanép" MG: vmi baj van egerszegivel is.
egy az hogy látszik rajta hogy nem agysebész, ahogy a sportolók általában , de 2: ki tudja mi volt egerszeginél...

nem egy példakép típus. oké, gyorsan úszott, és? akkor most az élet minden területébe beleszólása van?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.14. 21:32:24

@egysmás: nyugi akinek van gerince az észrevette. meg azt is ki azt akit nem zavar, nekik nincs gerince.

undorító ez az írás is, és stumpf is

Shoyu 2016.05.14. 21:40:47

Kiss úr unokája a posztiró? Fel nem foghatom, hogy egy 21 éves sportoló, aki a legjobbak között van, hogyan lehet annyira hülye, hogy az egész karrierjét kockára teszi azért, hogy harmadikként erőszakoljon meg egy fiatal lányt. Tök jó, hogy börtönben volt, kár, hogy akinek ilyen hozzáállása van a szexhez az sosem fog megváltozni. Sok 21 éves fiút ismertem már, egyik sem csinált ilyet. A minimum az lett volna, hogy ne foglalkozzon gyerekekkel. Remélem ma már az ilyen erőszakolók a börtön után, nem kerülhetnek ilyen állásba.

Dr.Hook 2016.05.14. 22:00:54

@Etniez: Teljesen egyetértek, (mellesleg a fiam 7 évig úszott versenyszerűen elég sok érem lóg a szoba falán) még jó, hogy a lányom nem szerette a vizes sportokat.

Dr.Hook 2016.05.14. 22:03:41

@arpika23: Köszi, hogy leírtad helyettem.

2016.05.14. 22:05:14

Pedig kurva egyszerű a történet.
Azért kellett távoznia Kiss úrnak, mert erkölcsileg nulla lett a pali a fiatalkori tette okán.

Nézzünk egy példát.
Fiatalkori megbotlás okán betörök egy bankba, és lebukom. Lehetek - nem hogy 20 hónap után, de mondjuk 25-30 év múlva bíró? Hiszen JOGILAG 25 év után feddhetetlen leszek.

Vajon ha később kiderülne, hogy fiatalkoromban milyen bűnt követtem el, az addig - egyébként társadalmilag megbecsült, tisztességes emberként leélt évek predesztinálnak-e arra, hogy jogi pályára lépve bíró vagy ügyész legyek?

Na erről van szó!

_Molly 2016.05.14. 22:10:05

@Sir Galád: "elkövette a bűncselekményt, csókkal szabadult, majd még az áldozatot is hibáztatta és koncepciós perről beszélt. Enyhén szólva undorító. Ez kiverte a legtöbb embernél a biztosítékot."

Szerintem is ez a lényeg, és azért kell(ett) a témát alaposan kibeszélni. Mert a régmúlt történteknél sokkal érdekesebb az, amit Kiss a JELENBEN csinált. A hazudozás, a fenyegetődzés, a "kikérem magamnak még a kérdést is"-hozzáállás, ez az, ami az ő erkölcsi mibenlétét meghatározza.

Ezért kell eltávolítani őt a közéletből.

gmihaly621 2016.05.14. 22:12:18

@bbjnick: Az nem lincselés volt, csak lejáratás.

gmihaly621 2016.05.14. 22:16:40

@arpika23: Jól van, Sir Kán! De a krokodil a folyóból akkor is visszaszól.

_Molly 2016.05.14. 22:18:57

@Etniez:
Egyetértek. A Kiss- és Schmidt-ügy között én észrevettem egy elég erős párhuzamot.

Kár, hogy hamar elfelejtődött, hogy Kovács Ági úszónő már 17 évvel ezelőtt sem tartotta Kisst egy erkölcsös embernek:

"Mindezeket betetézte egy, a nyilvánosság előtt máig tisztázatlan indíttatású összezördülés edző és tanítványa között, amelynek látványos kibékülés lett a vége, legalábbis az újságolvasók és a tévénézők ezt gondolták. A nagy összeborulás ugyanis - a jelek szerint legalábbis - porhintés volt csupán, hiszen információink szerint a Kovács család tegnap levelet írt a szövetségnek, amelyben a szakítás mellett érvelt, mondván, hogy az edző a sajtóban lejáratta a lányát, ráadásul kettejük viszonya vészesen megromlott, SZAKMAILAG ÉS EMBERILEG CSALÓDTAK A MESTERBEN, ilyen hangulatban pedig képtelenség készülni. Az anyuka leszögezte, hogy ezek nem új keletű problémák, s a bajok forrása Kiss László jellemében keresendő."
(MTI), 1999. március 16.

2016.05.14. 22:20:32

Latom poszter meg mindig nem erted, hogy mi a baj. Itt harom dolog tortent. Egy: Kiss Laszlo bunt kovetett el, amiert birosag elitelte, bortonben ult, majd otven evvel kesobb elokerult az ugy. Kiss ahelyett, hogy elismerte volna, elkezdett tagadni. Az Internet vilagaban azonban nincs titok, hamar kiderult az igazsag. A tagadassal, kamuzassal nagyon melyre asta magat. Ha az elejen gyorsan kiallt volna es elmondja oszinten, hogy "ez tortent, megbantam, megbunhodtem, az evek alatt rajottem, hogy szornyeteg voltam stb, bocsanatot kerek az aldozataimtol, es azoktol, akik hittek bennem, tamogattak es akiknek most csalodast okoztam", akkor meg lehetett volna vele szimpatizalni, hogy legalabb gerinces. Igy egy pillanatig sem tudom sajnalni. Ketto: uszoszovetseg, Aczel, es politika. Az ugyet kulonosen gusztustalanna teszi, hogy Kiss multjarol sokan tudtak. A nemi eroszak nem az elvezetrol szol, hanem az aldozat uralasarol, arrol, hogy az aldozat kiszolgaltatott es az eroszakolo barmit megtehet vele. Az eroszakolo lehet, hogy a bunteteset letoltotte, de utana sem lett volna szabad olyan munkakorbe visszaengedni, ahol nemcsak nok, hanem hatalmi helyzet is van. Az edzoi munka egyertelmuen hatalmi helyzet, ahol a marpedig azt teszed amit en mondok, az alapallas, es ez szamara nagyon is kielegito, akkor is elvezetes helyzet, ha a farka a tovabbiakban mar a gatyajaban marad. A szakmanak a bortonbuntetes utan, otven evvel ezelott, nem lett volna szabad Kisst visszanegedni. Mas palyan, mas karrierben kellett volna az emberi ertekeit bizonyitania. Ma pedig a szakamai vezetoknek, az uszoszvetsegnek, a politikusoknak nem aldozathibaztatassal es Kiss perenek relativizalasaval kellene foglalkoznia, hanem az uszosport es mas sportagak megtisztitasaval. Elismerni, hogy hibaztak a korabbi ugyek eltussolasaval es a kipattant eset relativizalasaval, es megigerni, hogy vizsgalatokkal feltarjak az eseteket, karpotoljak az aldozatokat, megtisztitjak soraikat a ragadozoktol, es a jovo sportoloinak nem kell majd felniuk a bantalmazastol es megalazastol, hanem sport karrierjuk tiszta es nemes lesz. Harom: a nemi eroszak relativizalasa, az eroszakolok felmentese, az aldozatok hibaztatasa tovabbi, itt es ma koztunk elo ragadozokat erosit meg abban a hitukben, hogy barmit megtehetnek es varhatoan sajnos meg is fognak tenni. Eleg csak az el,ult hetekben megjelent cikkek kommentjeit vegignezni, hogy hanyszor hangzik el, hogy a nok mindig akarjak a szexet, csak aztan meggondoljak magukat es eroszakot kialtanak utolag. Ez a mentalitas komoly aggodalomra ad okot, sok not sodorhat veszelybe. Ugyanezek a velemenyek, amelyek a szexualis ragadozokat felbatoritjak tovabbi eroszakos tettek elkovetesere, az aldozatokat viszont megijesztik es megakadalyozzak, hogy segitseget kerjenek. Vegul azt is meg kell emliteni, hogy a jogeros birosagi per utolagos relativizalasa a jogbiztonsagot veszelyezteti, itt es most azzal, hogy a bortonbuntetest elfogadotta teszi es ezzel az elrettento erejet csokkenti. Igen, a buncselekmeny elkovetese buntetest von maga utan, es ez azzal jar, hogy az illeto addigi karrierje romba dol es ujat kell kezdenie. Ha a bun elkovetesetol a kovetkezmenyektol valo felelem nem tart vissza, akkor a tarsadalomban nincs rend es nincs igazsag. Az aldozat jogosan erzi ugy, hogy mikozben az o elete romokban hever, addig az elkoveto vigan eli vilagat. Ha nincs rend es nincs igazsag, akkor a tarsadalom szetesik.

A helyzet tehat nem ennyire egyszeru, mint azt a poszter gondolja, es a Kiss Laszlo ugy nagyon sulyos tarsadalmi karokat okozott, tehat a minimum volt, hogy lemondjon es ne viseljek a nevet intezmenyek stb, mert ilyen ember nem lehet peldakep a gyermekek es a jovo sportoloi szamara. Az okozott tarsadalmi kar nagy, es tovabb kell rola beszelni. Nem Kiss Laszlorol, hanem az uszosportrol, az elsportrol altalaban, az aldozatvedelemrol, a birosagi iteletekrol, a tarsadalom rendjerol, es mas kapcsolodo temakrol azert, hogy a kozallapotok javuljanak, mert a Kiss-ugy teljes valojaban megmutatta a magyar tarsadalom es kozallapotok romlottsagat, a fogalmak osszezavarodottsagat, az ertekek valsagat, es a rend hianyat. Ezert nem lehet a temat lezarni, hanem eppen ellenkezoleg, meg beszelni kell rola.

manager2008 2016.05.14. 22:22:27

Minden relatív, így a bűn is, de ha mindenkit értékelnénk ebben az országban a tett idején, az elkövetett bűnei szerinti súlyosság megítélése alapján, vajon hol lenne a sorban az úszómester? Mondjatok egy sorszámot - kérem -, aztán megmondom a megoldást.

öreg_répatorta 2016.05.14. 22:24:29

Bazmeg ez egy szerecsenmosdatás volt.

öreg_répatorta 2016.05.14. 22:25:55

@Kishableany: Tökéletes fogalmazás, a bloggal ellentétben.

Zsuzsi25 2016.05.14. 22:26:43

@Mityu "aljanép" MG: hany olimpiai aranyat er a nemieroszak?

dukeekud 2016.05.14. 22:29:24

Szerintem sem kellett volna lemondania, mert az 55 evnyi peldas szakmai karrierjet nem befolyasolja, meg egy eroszak sem.
A primitiv verszomjas csocseleket, akik meg mindig vert akarnak, LOVETNI KENE.
Az ilyen emberek jartak a kozepkorban nyilvanos kivegzesekre szorakozni.

Szindbad 2016.05.14. 22:39:19

@dukeekud: Én meg azt gondolom, hogy az életének derékba kellett volna törnie. Csoportos megerőszakolás után nincsen felállás az ember életében. Ha az én gyerekemmel tett volna ilyet, én biztosan kasztrálom.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2016.05.14. 22:43:27

@bbjnick: ezt nem értem. Akkor lenne a hasonlat legalábbis értelmezhető, ha mondjuk Schmitt Pált már régebben elítélték volna közokirathamisítással, vagy mi a jogi neve annak, hogy csalással szerzett titulust használt, leülte, majd utána sok évvel az újságírók ugyanezért deresre húzzák.

Ezzel szemben a Schmitt ügy lényegi eleme volt az, hogy új dolog derült ki, ettől volt ügy az ügy.

Stumpfnak ebben a cikkében tökéletesen van igaza, és pontosan ahogy mondja, az boríthatja a fő gondolatmenetet, ha előállnak olyanok, akiket a börtönbüntetés után erőszakolt esetleg meg.

Vagy, visszatérve a kommentedre, te valamiféle védőhálót látsz kívánatosnak, ami a köz fő szereplőit megvédi a dolgok kiderítésétől?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.14. 22:53:57

@flugi_:

Pedig nem bonyolult. Kreált botrány mindkettő. Schmitt nem plagizált, Kiss ötven éve letöltötte a büntetését. A médiumok bármiből (akár a semmiből) is az arra fogékony tömegek módszeres izgatásával botrányt képesek gerjeszteni, bármikor bárki életét tönkre tudják tenni. Nem a köz főszereplőiről szól ez. Mi volt például a László Petra-ügy? Értelmezd nekem!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.05.14. 22:55:49

@dukeekud: Lövetni kéne, írod, és meg is mondod, kiket: akik vérontást kívánnak, akik nyilvános kivégzésre vágynak, akik erőszakos képzetekben kéjelegnek.

Érdekes.

Gondolom, kivéve a gyevi bírót.

Hajdú Peter 2016.05.14. 22:58:27

@gyalog.galopp: "Amit ebben az ügyben a média és egyes politikusok megengedtek maguknak annak egy jogállamban polgári és büntetőjogi következményei vannak.

A jogerős ítélet hatálya alatt álló bűnözőnek is vannak személyiségi jogaik, de egy minden jogkövetkezmény alól mentesült elkövetőnek nincsenek?
Hol vannak a jogvédők, akik a cigány etnikumra utaló kijelentésért már rasszizmus ordítanak?"

Hamarossan szabadulnak, a Marian Kozma gyilkossag miatt elitelt ciganyok. Akik annak idejen felfegyverkezve, kifejezetten gyilkos szandekkal tortek ra a szorakozo helyre.
De ha majd barki is, megmeri netan kerdezni, hogy ezek A GYILKOSOK vajon kelloen megbunhodtek e az elkovetett gyilkosagert, gyilkosagi kiserletekert, akkor lesz itt akkora rasszistazas, fasiztazas, holokausztozas, hogy csak ugy fustol. Nem kell aggodni, ott majd lesznek emberi jogai, az elkovetoknek. Mert ebben az orszagban csak a 10 olimpiai aranyermes Kiss Laszlot lehet egy 55 eves ugy miatt foldbe dongolni.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2016.05.14. 22:58:35

@Kishableany: az első két pontodat a cikk is tárgyalta, és te éppen nyitott kapukat döngetsz. A harmadik pontod a média öngerjesztése: több ponton érezhető volt a médiában az áldozathibáztatásra utaló jelek keresése és felerősítése, amire szép példa volt a Csapó ügy valóságos eseménye és médiabeli tálalása közötti különbség, de szintén jó példa az is, hogy Aczél tévedését/hazugságát áldozathibáztatásként értelmezte egy csomó ember, noha annak pont nem lehet érteni (Aczél szerint nem is volt áldozat egyáltalán, nem fogott le senki senkit, stb, mégis az újságok meg a kommentek sűrűn előkerülő emlegetése szerint Aczél azt mondta, hogy aki szeret kefélni azt szabad lefogni hárman - ami áldozathibáztatás lenne tényleg, de ezt speciel sehogyse mondta)

A helyzet szerintem pontosan az, hogy az áldozathibáztatás témáját zászlójukon hordó véleményformálók jelenleg diadalmaskodnak, hiszen egy olyan ügyben zeng a média jelenleg áldozathibáztatásról, ahol alig-alig történt ilyesmi, szóval igazán nincs okod az elégedetlenkedésre ebben az ügyben, több száz százalékos hatékonysággal dolgozik a média itt. Én a magam részéről remélem, hogy van társadalmi értéke ennek a tódításnak, mert végülis nem nagyobb hazugság áldozathibáztatást kiáltani itt, mint sportnemzetnek tekinteni a magyart néhány aranyérem miatt.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.05.14. 22:59:08

@bbjnick: Maga hogyan értelmezi Kissnek az iratok nyilvánosságra kerülése után előadott viszonyulás-kacskaringóit?

Így fejből az alábbi főbb állomásokat tudtam összeszedni:
1. már megbűnhődte
2. nem is követett el semmit
3. koncepciós per volt
4. a sértett az igazi bűnös, de már meghalt a ribi
5. drága Zsuzsa, kezét csókolom, virágot hoztam, elnézést kérek, úgy sajnálom

Ez mi?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.05.14. 23:00:38

@Bell & Sebastian:
"Rossz végén lökdösik a dominósort. Ami körbeér, ugye."

Csak már látnám.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.05.14. 23:03:02

@Hajdú Peter:
"Mert ebben az orszagban csak a 10 olimpiai aranyermes Kiss Laszlot lehet egy 55 eves ugy miatt foldbe dongolni."

Vita folyik, hogy van-e cigánybűnözés, de hogy kisslászlóbűnözés van, az már ténykérdés.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.05.14. 23:04:36

@Szindbad:
"Ha az én gyerekemmel tett volna ilyet, én biztosan kasztrálom."

Kultúrember az ilyet nem miskárolókéssel csinálja, hanem kémiailag. Kémiai kasztrálással a kisslászlóbűnözés ellen!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.14. 23:05:00

@Counter:

6. Kiss és Takács közösen pereli az 50 éves ügyet nyilvánosságra hozó, felhabosító médiumokat.

Ez ez.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2016.05.14. 23:08:13

@bbjnick: de igen, Schmitt tudtommal valóban plagizált, részletes elemzések születtek a témában. Miből gondolod az ellenkezőjét?

Én Schmitt egyébként nyújtott teljesítménye (például nyilatkozatai) alapján kijelenthetőnek érzem, hogy ő nem csinált doktorit. Még a fokozat megfosztása után is képes volt úgy nyilatkozni, mintha a doktori tényleg csak egy dolgozat megírása lenne - pedig szerinte ő már megcsinálta a doktorit, de legalábbis lett volna ideje utánajárni, illetve biztosan elmagyarázhatta volna neki olyan ember a dolgokat, aki tudja. Nem, minden jel szerint ő eddig érti.

Olyan ez, mintha Gyurcsány "lebukott" volna azzal, nincs megbérmálva, és erre mondta volna a minden héten bérmálkozós aranyköpést: látványosan gőze sincs arról, hogy eszik vagy isszák.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.05.14. 23:09:04

Sajnos Kissnek le kellett mondania. Mert ha nem teszi, sosem hagyják békén, és pár hónap múlva meghal szívrohamban. Így is megrokkant ebben a nem tudom, miért támadt hajszában. Hogy a sajtó először megrendelésre ásta-e elő ezt az ügyet, vagy csak megörült annak, hogy valami jó kis csámcsognivalót talált, nem tudhatom. De aztán már Kissbe mélyesztette a fogát az összes sajtóhiéna, élvezetből, és ezt nem lehetett bírni.

Egyetértek azzal, én is adtam már hangot ennek a véleményemnek, hogy az, hogy a szabadulása után valamikor edzői munkát kapott, példa volt a büntetésvégrehajtáson mindig is számon kért bizalomra a jó út megtalálásáról. Nyilván volt, aki rajta tartotta a szemét a börtönviselt fiatal munkaerőn, és mindmáig úgy néz ki, hogy ő meg is hálálta a bizalmat. Hogy mi mit köszönhetünk neki, azt tényleg csak legfeljebb néhány remeteéletű nem tudhatja még, és én mindezekért együttvéve most sajnálom őt.

De felfoghatjuk úgy is, hogy már a pályája vége felé közeledett, és ha most visszavonul, akkor már dicső eredményekkel a múltjában teheti. És akkor a sajtó végre lekopik. Ha huszonöt évvel ezelőtt vetette volna rá magát a sok hiéna, derékba törtek volna egy termékeny pályafutást, szegényebbek lennénk világhírű sportsikerekkel, és ő nem tudta volna az edzői múltját ilyen sokszor megkoronázni. Akkor már inkább a jelen változat a jobb, azt hiszem. Ha már tényleg annyira fontos volt valakinek, hogy rossz hírét keltse egy embernek, akit nagyon sokan tartunk szimpatikus embernek.

annamanna 2016.05.14. 23:09:21

@Doomhammer: Amikor Sodomára kénköves eső zúdult, Lótné hátranézett, mert együtt érzett a szerencsétlen áldozatokkal. Azokkal, akik előző este még Isten angyalait akarták megerőszakolni.

dukeekud 2016.05.14. 23:10:24

@Counter: Azokat kene LOVETNI, akik pusztan az undorito lelki nyomoruk, az IRIGYSEGUK okan akarnak meglincselni, tonkretenni, egy naluk szebb, jobb, okosabb, sikeresebb, kulonbb, gazdagabb embert.
Mert a Kiss Laszlo ugy, elsosorban errol szol.A csocselek elvezi, hogy sarba ranthat egy sikeres embert, es en ezek koze LOVETNEK.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.05.14. 23:16:36

@Hajdú Peter:
1. Marian Cozma megölése miatt 18 évet osztottak ki egy embernek, az egyhamar nem telik le.

2. Gondolom, a szabadulás után te leszel az első, aki nekiáll magyarázni, hogy leülte, tehát már nem szabad leírni se, hogy az illető megölt volna bárkit. Hiszen leülte!

3. Kiss Lászlónak 0 db olimpiai aranyérme van. Edzőnek nem osztanak. Amennyiben az aranyérem az övé, akkor a masszőré meg a szövetségi elnöké is.

4. A megsemmisülését az utóbbi hetekben előadott tekervényes - és meglehetősen morálhiányos - hazugságsorozatnak köszönheti.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.05.14. 23:18:37

@dukeekud: Pontosan az általad oly érzékletesen elképzelt és megvetett csőcselék viselkedését produkálod.

Nagyon gyűlölöd magadat? Miben éled még ki ezt a nyomorúságosnak tűnő érzést? Iszol, drogozol, mindenhonnan kirúgatod magad, bántod a családodat?

karamcsand 2016.05.14. 23:19:10

Ami miatt ez a cikk is épp olyan rossz, mint sok másik a témában:

1. azt állítja, hogy egy erőszakoló a börtönbüntetés után nyugodtan folytathat gyerekekkel és versenyszerű sportolókkal nevelő munkát, nincs veszély.
Nos, erre nincs semmilyen garancia. Sportolóknál és gyerekeknél is (versenysportoló gyerekeknél pláne) olyan szinten kiszolgáltatottság van, ahol még normál esetben is ajánlott pszichológus jelenléte.
Elképzelhető, hogy egy átlag munkakörre egy volt erőszakoló teljesen alkalmas, de egy egy ilyen domináns és érzékeny szerep betöltésére nem.

2. azt állítja, hogy az ország első számú edzői egyikének lenni kizárólag szakmai munka. Ha az első pont nem lenne, ez akkor sem lenne igaz.
Kiss László a kiemelt helyzetével szimbólum és minta is, egy országot képvisel. Ahogy mintát jelentenek az olimpiai sportolók, a Kossuth-díjas színészek, tudósok is. Ezért egy ilyen pozíciónál nem egyszerűen szakmai teljesítményt, hanem bizonyos erkölcsi minimumokat is elő kell írni.

3. "Hogy ez kevés lenne? Fél évre, vagy akár csak egy hónapra vonuljon be az, aki kevesli!"
Ez nettó demagógia. A "kevés" nem ahhoz mérendő, hogy nekünk mennyire volna ez nehéz, hanem ahhoz, hogy mi ezért a normál esetben kirovandó börtönbüntetés.

4. "Miként veheti magának a bátorságot bárki, hogy áldozatabb legyen a valódi áldozatnál is, és megmondja, hogy a bocsánatkérés sem elég?"
Ehhez nem áldozatnak kell lenni, ehhez a társadalom tagjának kell lenni. Sosem az áldozat feladata az ítélkezés (gondoljunk csak emberölési esetre..) - annál is inkább, hiszen neki attól nem lesz már jobb, hogy akármi is történik az elkövetővel. A bosszú pedig nem is lenne igazságszolgáltatás.
A társadalomnak nagyon is dolga a véleménynyilvánítás. És bizony a bocsánatkérés egy nemi erőszak esetében fél évszázad, tagadás és képmutatás után nem elég, nagyon nem elég.

4. "az érzelmek tehát beindultak, az agyak meg leálltak." - Kedves ezt ráhúzni mindenkire, de pont ilyen agyhiányos ez a mondat is.
- Hogy erőszakszimbólum lett? Naná hogy az lett, amikor feltételezhetően többszörös (de egy esetben bizonyított) elkövetés után rövidített büntetést kapott, majd az "erről mindenki tud, úgyhogy erről senki sem beszél" álszentségébe bújva állami szintű kiemelt pozíciót kapott. Ez a legtipikusabb esete a nemi erőszaknak: teljes eltussolás, az erőszakoló szinte jutalmazva van. Csak most az áldozat környezete helyett állami eltussolásról van szó.
- Hogy vizsgálatot követelnek és összecsúsztak generációk? Hát hogyne tennék, amikor az utóbbi évekből bizonyítottan vannak áldozatok és felettük ott lebegett az az idős generáció, akik között elkövetők voltak. Nem a régi elkövetés és az újabb elkövetések csúsztak össze, hanem az nyert bizonyítást a múlt tettei által, hogy a jelen problémáit ez a vezetés sosem lesz képes megoldani, hiszen maga a vezetés feje is elkövető volt, így aligha a helyes oldalt fogja védeni.
A vizsgálat a jelenlegi gyalázatos helyzetet lenne hivatott elsősorban semlegesíteni és csak másodsorban a múltat felgöngyölíteni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.14. 23:25:17

@flugi_:

Schmitt doktorijára legalább féltucat egyetemi kisisten bólintott rá, mielőtt Pali bátyánk a sporttörténet(!) doktora lett (egyikük sem hiányolt a szövegből egyetlen idézőjelet vagy lábjegyzetet sem). Ha Schmitt plagizálni akart volna, ugyan, miért adta volna meg dolgozata felhasznált irodalom fejezetében azoknak a műveknek a részletes adatait, amelyek ellopásával ma vádolják? ha el akarnál lopni egy szöveget te a végére odaírnád, honnan loptad? Az egész történet úgy hazug és aljas, ahogy van. Mielőtt a plágiumváddal nekimentek egy másik üggyel próbálkoztak: egy hatvanas évek-beli gázolási üggyel. De nem robbant fel a petárda, a közönség nem rezonált, ekkor dobták be és kezdték turbózni a plágium sztorit.

Schmitt teljességgel alkalmatlan volt közt. elnöknek. Ha csak azt nézzük, hogy a nyolcvanas években az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) az elnöke volt, ami a korban miniszterhelyettesi státusznak számított, eleve abszurd a jelölése és kinevezése. Ezzel nem támadhatta az ellenzék (pedig ezzel lehetett volna), mert erre mondhatta volna azt, mint Horn Gyula (Na és?!), ezért kitalálták ezt a teljesen irreleváns hülyeséget a plágiumról és addig heccelték vele a tömeget, míg ellehetetlenítették Schmittet. Hatalmas szégyene az értelmiségnek és a tisztességesebb médiumoknak, hogy beszálltak ebbe az ocsmány játékba.

S László Petrával mi történt? Arra nincs válaszod?

GMS 2016.05.15. 00:20:29

B+ mandiner, nem akartam a blogodat sosem kommentelni, de most kenytelen vagyok. A te allaspontod egy ferfi allaspontja. Egy no sosem felejti el, ha megeroszakoltak. Gyanitom, ha rajtad valaha eroszakot kovettek volna el, te se tenned. Ez errol szol. Es aki ezt sorozatban csinalta az nemhogy nem angyal, de bunhodes ide vagy oda bizony integralidjon csak olyan helyen be a tarsadalomba, ahol nincs kiteve folyamatos kisertesnek. Es ez nem az o pozicioja volt.

Robinzon Kurzor 2016.05.15. 00:29:02

@bbjnick: "Schmitt nem plagizált, Kiss ötven éve letöltötte a büntetését"

Schmitt plagizált: saját neve alatt, saját szövegeként tüntette fel a doktorijából azt a 80%-ot is, ami szóról szóra másolt.

Kiss esetében nem az a kérdés, hogy letöltötte a büntetését, hanem az, hogy:

- az ügy mostani kipattanása után miért hazudozott össze-vissza, miért vádolta hazugsággal (a halottnak hitt, tehát védekezésre képtelen) egykori áldozatát, valamint

- hogyan kaphatott magas állami kitüntetést, miközben a vonatkozó törvény főszabályként kizárja, hogy bűncselekményért jogerősen elítélt személy, függetlenül attól, hogy esetében a mentesülés megtörtént-e, állami kitüntetést kaphasson.

Nem olyan bonyolult ez.

Robinzon Kurzor 2016.05.15. 00:34:29

@bbjnick: "kitalálták ezt a teljesen irreleváns hülyeséget a plágiumról és addig heccelték vele a tömeget, míg ellehetetlenítették Schmittet"

Schmitt hazudott a doktorijáról.
Először azt állította, hogy saját munka az egész, aztán mikor beletolták az orrát a saját piszkába, akkor jött az a verzió, hogy csak elfelejtette kitenni az idézőjeleket.

A tömeg nem Schmitt doktoriján heccelődött fel, hanem azon, hogy Schmitt a szemükbe hazudott róla.

Schmitt és Kiss ügyében ez a közös elem: mindketten gerinctelenül (és nagyon ostobán) hazudozni kezdtek, amikor kiderült, hogy korábban mit csináltak.

xclusiv 2016.05.15. 00:34:46

A post: tl;dr bullshit.
Nem az a kérdés, hogy elkövette-e, ezt maga is elismerte.
Persze csak miután nekiállt hazudozni erről, lásd még koncepciós per. És csak miután kiderült, hogy a halottnak hitt áldozat mégse halott.
És úgy tűnik hogy nem csak ez az egy eset volt...
Szóval menjen a picsába az ilyen féreg.

Amúgy meg nem kellett volna _ismét_ lemondania, hogyha az első lemondását komolyan gondolja. Igen, a Katinka félét. Mert bazzeg, én pozícióban hozzá képest nem vagyok senki és semmi, de ha egyszer én azt mondom hogy felállok, game over, akkor mondhat nekem akármit gyárfás meg orbán meg akárki, én felálltam és ennyi. Persze privátban megtaláltok, segítek amiben csak tudok, de ezt végiggondoltam, befejeztem, ennyi.
De ugye nála az is csak színjáték volt, mint a mostani történések nagy része is. Lásd még: féreg.

És igen, értem én hogy sikeres edző lett. Annak ellenére, amit anno elkövetett. Amit nem tudom hogy pl. Egerszegi szülei tudtak-e, szerintem nem. Remélem, hogy nem. Mert én nem engedném a gyermekemet egy ilyen kezei alá. Akkor se, ha 20-30-50 éve történt. Akkor se ha megbánta, ha bocsánatot kért, ami itt nem történt meg.

Az meg hogy hagyta, hogy még életében róla ojjektumot nevezzenek el, hát az meg különösen szánalmas.
Hát ennyi.

Advanced Flight 2016.05.15. 00:36:47

Régi bűnnek hosszú az árnyéka.

Robinzon Kurzor 2016.05.15. 00:38:22

Érdekelne továbbá, hogy Bús Balázs fideszes óbudai polgármester továbbra is úgy gondolja-e, hogy Kiss Lászlót és társait kasztrálni kellene minden teketória nélkül:

„A terroristáknak azonnali halálbüntetés! És a nőket erőszakolókat pedig tessék kasztrálni.”

mandiner.hu/cikk/20151117_bus_balazs_a_terroristaknak_azonnali_halalbuntetes

Roan 2016.05.15. 00:40:45

Az üggyel kapcsolatban nekem több problémám van.
1, Kiss edző, és ilyen minőségében felelős - többek között - a versenyzők értelmi, érzelmi neveléséért (ezt konkrétan az edzéselmélet tankönyv tartalmazza, mielőtt még valaki ezen kezd el kötözködni). Ilyen például a fair play, csapatszellem, stb. tanítása, ami erősen hiteltelen egy ilyen személytől.
2, Prevenció a társadalom többi tagjára. A büntetésnek nem csak az a célja, hogy megakadályozza az elkövetőt a bűnismétlésben (egyéni prevenció), hanem, hogy a társadalom többi tagját is. Ezért nem lehet büntetett személyeket társadalmilag elismert vagy közismert pozícióba tenni, hiszen ez rossz üzenet a társadalom többi tagjának. Pl. Stohl Andrást újra 1000-rel tolni a TV-ben, vagy mondjuk a Viszkis rablót megtenni VV műsorvezetőjének.
3, Ahogy ezt az egész ügyet kezelte, jobb, hogy ment. Először elismerte, majd tagadott, utána, hogy nem csillapodott az ügy, bocsánatot kért, de ez már elég megkésett és kényszeredett volt.

xclusiv 2016.05.15. 00:46:11

@bbjnick: "Nem kellett volna Schmitt Pál meglincseléséhez asszisztálni."

Mimimi?
Ne feledjük, copypaste pál konkrétan lopott/hamisított magának egy doktori disszertációt.

Egy normális ember azon a napon mondott volna le, amikor ez kiderült. Mert ugye elbasztam, lebuktam, bocsánat, lemondtam.

És ha ezt nem tette volna, akkor egy normális politikai közösség másnap megbuktatta volna, mert ez morálisan elfogadhatatlan.

És ez a falusi lekvárkapáló egyesület elnöki pozíciójára is igaz, nem hogy az országos első polgár kategóriára.

xclusiv 2016.05.15. 00:50:16

@gyalog.galopp: "Az agyak még mindig állnak, nem Kiss volt aki szobára hívta a sértettet, nem ő kezdte, ő csak a harmadik volt a szivárogtatott infók szerint, ennek ellenére ő viszi a teljes balhé morális és közvetve anyagi következményeit."

Nem, ő csak az egyike volt az erőszakolóknak.
És mint ilyen nyilván méltatlan arra a pozícióra, amit viselt. Morálisan alkalmatlan. Ennyi.

A többi meg amit írtál: bullshit.

xclusiv 2016.05.15. 00:53:20

@fran7: És jól jellemzi azt is, hogyan mentette át magát a rendszer az "átkosból" a "demokráciába"...

xclusiv 2016.05.15. 01:00:32

@Mityu "aljanép" MG: "Az Egerszegi szülők odaengedték a gyereküket - szegény olimpiai bajnok is lett."

A kérdés csak az, hogy tudták-e, hogy kihez engedték oda...

xclusiv 2016.05.15. 01:07:49

@dukeekud: add a gyereked egy ilyen multú ember keze alá!
Ennyi.

xclusiv 2016.05.15. 01:10:40

@bbjnick: "Pedig nem bonyolult."

Tényleg nem.

"Kreált botrány mindkettő."

Egyik sem az.

"Schmitt nem plagizált"

De, plagizált.

"Kiss ötven éve letöltötte a büntetését"

Nem töltötte le.

xclusiv 2016.05.15. 01:14:05

@dukeekud: "Mert a Kiss Laszlo ugy, elsosorban errol szol.A csocselek elvezi, hogy sarba ranthat egy sikeres embert, es en ezek koze LOVETNEK."

Az hogy sikeres volt nem kérdés.
Az se, hogy egy féreg.
És az se, hogy te mi vagy...

xclusiv 2016.05.15. 01:20:05

@bbjnick: "Schmitt doktorijára legalább féltucat egyetemi kisisten bólintott rá, mielőtt Pali bátyánk a sporttörténet(!) doktora lett (egyikük sem hiányolt a szövegből egyetlen idézőjelet vagy lábjegyzetet sem)."

Hát tudod, pali már akkor is jól feküdt az akkori hatalomnál....

"Ha Schmitt plagizálni akart volna"

Nem akart volna, hanem megtette. Ez tény. Azt a doktori disszertációt a legnagyobb jóindulattal is csak szerkesztette, nem írta.

"ugyan, miért adta volna meg dolgozata felhasznált irodalom fejezetében azoknak a műveknek a részletes adatait, amelyek ellopásával ma vádolják?"

Nyilván ha több tucat oldal, a disszertáció 9x%-a sima másolás, akkor nem célszerű rámutatni, hogy innen másoltam...

"ha el akarnál lopni egy szöveget te a végére odaírnád, honnan loptad?"

Nyilván nem tette ő se :)

"Az egész történet úgy hazug és aljas, ahogy van. "

Úgy igaz ahogy van.

dukeekud 2016.05.15. 02:15:30

@Counter: Ez nem igaz, nekem nincs szükségem emberek megalázásara, lincselésere, hogy jol érezzem magam.
Legfeljebb a barbár csöcseléket söpörném el az útból.
De azokért nem kár, jobb lenne nélkülük a világ.

dukeekud 2016.05.15. 02:19:02

És persze nem élvezném, még sajnálnám is őket a nyomorukért, de ezek az alantas lények, csak a torkolattűzből értenek, semmi másból.

a Zamboni nem egy tészta 2016.05.15. 02:37:03

Drága András

Nem értesz te semmit:

1. Kiss László nem géplakatos, aki most lemondott az esztergapadról, hanem egy példakép, egy olyan ember, akit a himnusz közben, egy aranyérmet szorongató magyar ember mellett mutogatnak. Nem küldöm máglyára, de engem ne képviseljen sehol.

2. Kiss László megbünhődött, de nem véletlenül kérünk erkölcsit különböző helyeken. Joga lett volna tud ezt az embereknek, hogy szabadon dönthessünk.

A poszt totális tévedés

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 03:24:50

@xclusiv:

" 'ha el akarnál lopni egy szöveget te a végére odaírnád, honnan loptad?' Nyilván nem tette ő se :)" --- írod.

De, bizony, éppen ezt tette!

(...) A hvg.hu által közölt részletek alapján látható, hogy a dolgozatnak ez a része szinte teljesen a bolgár szerző tanulmányából származik. (...) A szövegben egyetlen utalást sem találtunk arra, hogy az átvett részek Nikolaj Georgievtől származnak. A szerzőt és munkáját csak a 21 tételből álló Felhasznált irodalom első helyén tünteti fel. (...)

index.hu/belfold/2012/01/19/schmitt_pal/

annamanna 2016.05.15. 04:12:01

"Akik utóbbi trükkökkel próbálkoztak (Gyárfás Tamás és főleg Aczél Endre), rosszul tették."

Ami a "jóképű úszófiúk"-érvet illeti. Egy kis adalék ahhoz, mi a különbség egy "puncimágnes": www.youtube.com/watch?v=wN4Rbc6HSPY
és a "jóképű úszófiúk" között: napimigrans.com/video-e1gy-autot-eroszakolt-meg-az-afrikai-migrans-miutan-nem-talalt-maganak-not/

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 04:18:00

@Robinzon Kurzor:

Te hazudsz, trollpofa! Amikor László Petrát kaptátok véres koncnak és ő elmondta, hogy őszintén sajnálja a történteket, de nem tud számot adni arról, mi is történt, akkor békében hagytátok? Dehogy hagytátok, őrjöngve ordítottátok, hogy ne sajnálja, kérjen bocsánatot, amikor bocsánatot kért, akkor az volt vele a probléma, hogy hazudik, mert nem ismer el olyat, amit, mivel tudtával nem követte el, nem tud elismerni, s egyébként sincs bocsánat a gyerekbántalmazóknak... És így tovább, kifulladásig.

Mondhatott volna Schmitt, Kiss, vagy bárki más, bármit is a ti alantas ösztöneiteket és nyomorult gyűlöleteteket semmi nem fékezhette volna meg. Őszintén remélem, hogy Kiss és Takács valóban pert indít azok ellen a médiapatkányok ellen, akik meghurcolták őket! Ez a minimum minimuma.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 04:28:17

@annamanna:

"e1gy-autot-eroszakolt-meg-az-afrikai-migrans-miutan-nem-talalt-maganak-not"

???!!!...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.15. 05:37:00

@a Zamboni nem egy tészta: "Kiss László nem géplakatos, aki most lemondott az esztergapadról, hanem egy példakép, egy olyan ember, akit a himnusz közben, egy aranyérmet szorongató magyar ember mellett mutogatnak. Nem küldöm máglyára, de engem ne képviseljen sehol."

Pontosan.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.15. 05:39:15

@dukeekud: Ez így együtt pszichiáterért kiált. Hitler is így gondolkodott kb.

"Ez nem igaz, nekem nincs szükségem emberek megalázásara, lincselésere, hogy jol érezzem magam.
Legfeljebb a barbár csöcseléket söpörném el az útból.
De azokért nem kár, jobb lenne nélkülük a világ. "

vs

"És persze nem élvezném, még sajnálnám is őket a nyomorukért, de ezek az alantas lények, csak a torkolattűzből értenek, semmi másból. "

chrisred 2016.05.15. 05:40:33

A szerző azt az alattvalóktól elvárható gondolkodást képviseli, miszerint az állami büntetőjogi rendszer teljes mértékben helyettesítheti a társadalom által képviselt erkölcsi mércét. Holott ez az ideológia a totális diktatúrák sajátja, erről szól az 1984 is, hogyan fosztja meg a totális állam a polgárokat az egyéni erkölcsi értékítélet lehetőségétől. A jogállamban az intézményesített állami erőszak nem átveszi a közösség morális működésének szerepét, hanem kisegíti, kiegészíti; úgy szokás mondani, hogy az ultima ratio, akkor lép közbe, ha a társadalom a szokásos eszközeivel nem tudja megvédeni magát az adott egyén ellene irányuló támadásaival szemben.

Mi a hatvanas években nem éltünk jogállamban, még kevésbé olyan nyílt társadalomban, ahol a közösség erkölcsi mércéje hatásal lehetett volna a személyes sorsokra. Ennek köszönhetően Kiss László karrierje se szenvedett törést, mert akik felülről beleszólhattak volna, így látták jónak, és nyílegyenesen emelkedett felfelé. A rendszerváltás óta pedig úgy élt közöttünk, mint Mengele Brazíliában, hazudott egy makulátlan múltat, vagy legalábbis elhallgatta azt, amit korábban csinált. Tehát a kérdés nálam úgy merül fel, ha egy brazil polgár meg akarja ítélni a hetvenes években, hogy az a joviális német származású öregúr alkalmas-e a valamilyen országos közfeladat betöltésére, akkor csak azzal foglalkozhat, hogy az elmúlt évtizedekben az a személy mennyire élt erkölcsös és tiszteletreméltó életet a dél-amerikai országban, vagy tudnia kell róla, hogy milyen szerepe volt Auschwitzban valamikor nagyon régen?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.15. 05:40:43

@bbjnick: "Schmitt doktorijára legalább féltucat egyetemi kisisten bólintott rá, mielőtt Pali bátyánk a sporttörténet(!) doktora lett "

Akkor még nem volt internet, ahonnan elő lehetett keresni hogy ez plágium. Ne erőlködj! Ez nagyon gyenge volt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.15. 05:45:42

Az előre megfontolt, csoportos erőszak az egyik legmocskosabb bűn. Ha a szerző nem érti, hogy ez miért nem évül el erkölcsileg soha, akkor komoly gondok voltak a nevelésével.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.15. 05:47:03

@dukeekud: "Mert a Kiss Laszlo ugy, elsosorban errol szol.A csocselek elvezi, hogy sarba ranthat egy sikeres embert, es en ezek koze LOVETNEK. "

Te egy beteg állat vagy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.15. 05:48:46

@Counter: Zseniális összeállítás!

"1. már megbűnhődte
2. nem is követett el semmit
3. koncepciós per volt
4. a sértett az igazi bűnös, de már meghalt a ribi
5. drága Zsuzsa, kezét csókolom, virágot hoztam, elnézést kérek, úgy sajnálom"

annamanna 2016.05.15. 05:53:24

@bbjnick: persze, van különbség. az autót nem kellett lefogni, nem kellett begyógyszerezni, nem sikítozott és nem ájult el. még csak feljelentést sem tett, és nem volt olyan galád, hogy börtönbe juttassa azt, aki meghágta.

ezen felül, kedves bbjnick, mi a különbség a nőerőszakoló kisslaci és a nőerőszakoló ahmed basszam szexuálisan aberrált magatartása között?
a fidesz szerint az egyik esetben "keresztényi megbocsátás"-t kell gyakorolni, mert ez "csak egy fiatalkori botlás" volt, olyan, mint egy felrúgás a focipályán; míg a másik esettől ők védik meg az európai nőket?
ők védik meg a hímsovinizmustól az eu-t?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.15. 05:53:33

"Gyorsan a gonosz szimbólumát faragjuk valakiből, aztán hangosan, együtt kiabáljuk, hogy le vele!"

A kis pszichiáter! Egy előre megfontolt csoportos nemi erőszak elkövetői közé tartozó ember az én erkölcsi normám szerint bizony a gonosz szimbóluma. Miért van az hogy az én ágyamból még egy nő sem szállt ki úgy hogy fel akar jelenteni?
Más rész. Ugyan már, milyen lelkivilágú az az ember, aki beledugja a farkát oda, ahova éppen két másik beleélvezett éppen előtte?

kiwiman 2016.05.15. 06:00:30

@Sir Galád: hát nem. ma sehogy sem működik. ha nyititt szemmel járnál fel sem tennél ilyen buta kérdést

varisztor 2016.05.15. 06:05:58

Stumpf elvtárs gondolatmenete kicsit sánta. Egyrészt laza ítéletet kapott kiss annó, amit azután az éreméhes diktatúra szépen el is törölt. Ha mindenki így bűnhődne az ún. igazságszolgáltatás keretein belül, nem kéne egy börtön sem, ráadásul mindenki megbecsült ember maradna a gusztustalan múltja ellenére. A nemi erőszak a második legsúlyosabb cselekmény az életellenes bűncselekmények után. Soha nem szabadna elévülnie és soha nem szabadna az elkövetőinek erkölcsi bizonyítványt kiadni a hátralévő életükben. Az MSZMP, amiben azért Stumpf elvtárs is lubickolt, hogy ne mondjam, élvezte az előnyeit, kissnek olyan lehetőséget adott meg a saját móhósága és önzése miatt, amit egy büntetett ember sem kap meg. Jó minőségű és átlag feletti színvonalú életet. Takáts Zsuzsától meg elvette az elégtétel érzését, mert bár egy évet ült kiss, de utána rehabilitálták, fényesen...mintha ártatlanul ítélték volna el. Egy évet én is szívesen leülök, még ártatlanul is, kedves Stumpf elvtárs, ha utána ilyen kiemelt poszton kell semmit tennem, ha egy gondtalan életet ad az állam cserébe. Nem is fejtegetem az egyéb összetevőit ennek a történetnek, de azért azt tisztázzuk Stumpf elvtárs, hogy maga most aczél elvtárshoz hasonlóan nem csinál mást, mint mosdatja a szerecsent, talán kicsit ízlésesebb stílusban. Mosdassa, nem fáj, de a stílustól függetlenül ez ízléstelen, gerinctelen emberre vall.

2016.05.15. 06:26:23

Valóban nem. De akkor rögtön szánom bánom megjavultam bocsánat mea kulpa mea kulpa mea maxima kulpa.
A bukás amiatt volt hogy nem nem én voltam a csaj is akarta, kurva volt koncepciós per. Nos ez miatt kellett mennie. E miatt lett egy erkölcsi hulla.
Megbocsajtani annak lehet aki ezt kéri és megbanja. Annak viszont kötelező .

czjanos 2016.05.15. 06:26:35

Ez egy hamis, több sebből vérző írás. Mondhatnám azt is, hogy szerecsen mosdatás. Valaki 55 év után, felszínre hozta a régi esetet. Kiss első reakciója az volt, hogy megbűnhődött azért, amit elkövetett. Másnap, amikor az a hír röppent fel, hogy az egykori sértett már nem él, Kiss kifarolt a múltjából és az előző napi véleményéből, tagadta az erőszakot, koncepciós pert emlegetett, igyekezett saját magát áldozatként feltüntetni. Azután, ahogy kiderült, hogy a sértett mégis él, egyre jobban beásta magát az őszintétlenségbe. Egy ilyen köpönyegforgató ember ne lehessen a fiatalok vezetője, példaképe. Kiss sorsát a szövetség is aláásta, megpecsételte. Gyárfás egymásnak teljesen ellent mondó nyilatkozatai, a véd- és dacszövetség a hazug emberrel önmagáról is rossz képet alakított ki. A színpadias bocsánatkérés a nagy társadalmi nyomásra pedig őszintétlen, alakoskodó volt: mentsük, ami menthető. Egy tanulsága az egész történetnek: nem szabad olyan személyi kultuszt teremteni, mint Rákosi Mátyás idején volt ( öregebbek emlékezhetnek a "Rákosi Művek" névre), , mert akik ezt a tömjénező személyi kultuszt gyakorolják, önmagukról is nagyon rossz bizonyítványt állítanak ki.
Még egy észrevétel: következmények nélküli ország vagyunk: az Úszószövetségben semmi nem változott.
Hajrá, Hosszú Katinka!

egysmás 2016.05.15. 06:27:09

@Hajdú Peter: kegyelemmel szabadulnak majd a cigusok és elmennek bokszedzőnek?

clemens 2016.05.15. 06:31:15

Kiss László szétcincálása aggasztó, félelmetes jelenség.
Az internet hiénái felfedeztek egy gyarló embert, megérezték a vérszagot, és addig marták amíg mozgott.
Ez szerintem bűncselekmény, törvényi tényállása is van: internetes zaklatás.
Esendő emberek lévén, bármikor bármelyikünket megtámadhat ez a falka.

egysmás 2016.05.15. 06:48:17

@clemens: jaja!
Hiszen mindenki erőszakolt már legalább egy nőt vagy gyereket.

2016.05.15. 06:52:24

Kissnek természetesen le kellett mondania. Az ügy morális megítélésétől függetlenül is nyilvánvaló, hogy az eredményes munkavégzés feltételei az adott körülmények között nem állnak fenn.

Mocsok Fidesz 2016.05.15. 07:11:14

@clemens:

KISS LÁSZLÓ, 3 BŰNTÁRSÁVAL ÁJULT ERŐSZAKOLT EGY 18 ÉVES LÁNYT
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FEL BÍROD EZT FOGNI, TE NYOMORULT?????

tretak 2016.05.15. 07:21:57

Ha Kiss László a baloldalhoz húzott volna, akkor a Fideszes siserehad, most a halálbüntetés visszaállításának szükségességéről beszélne.

De így, hogy Kiss László csontig Fideszes volt, a Fidesz csinált belőle alpolgármestert, Orbán pedig személyesen hívta vissza amikor le akart mondani, a teljes Fideszes nemzeti-keresztény siserehad beállt mögé.

Egy csoportos nemi erőszak elkövetője mögé!

Akinek ráadásul nem is ez volt az egyetlen erőszakolós ügye. Aki az áldozat apját megpróbálta lefizetni, rendőrökkel fenyegetni, végül pedig meg is verette. Akit a kommunista rezsim 1,5 év börtön ütán kiengedett és még a büntett előélettől is megkímélte, hogy aztán a tenyerén hordozhassa. Aki aztán most áldozat halálhírét keltette, koncepciós eljárásról beszélt és szótlanul nézte, ahogy médiaszajhák az ő érdekében gyalázzák az áldozatot.

Nektek ez a keresztény erkölcs.

Lázár János nemrég arról beszélt, hogy itt nem lesz Köln. Hát tényleg nem. Kölnben aki nemi erőszakot követ el, az vallástól, politikai pártállástól függően megbűnhőik érte. Itt pedig csak az számít, hogy a mi kutyán kölyke legyen az illető, utána lophat, csalhat, rabolhat, erőszakolhat kedvére.

Amíg pofán nem baszunk titeket!

annamanna 2016.05.15. 07:27:41

@bbjnick: Még valamit a szexuális aberrációhoz. Azt mi gyógyítja meg? 20 hónap a kacsatelepen? Ez az orvosság rá? Tehát, ha valaki csoportos nemi erőszakolásokat követ el (nem egyet, hanem sorozatosan követi el ezeket a cselekményeket), az kigyógyul ebből a perverzióból 20 hónapos kacsatelepi munkával? Tehát az ítélet egyben gyógyszer is volt? 20 hónap után gyógyultan távozott?
Damu Roland a börtönben megtanulta, hogyan kell normális házaséletet élni? Stohl András azóta nem iszik egy kortyot sem, hogy kikerült a sittről? A börtön gyógyszer a magatartászavarra és kontrollhiányra? A börtön megtanít az önkontrollra? Pláne 20 hónap kacsatelep, súlyosbítva 2 év honvédséggel?
A szexuális aberráció olyan, mint az influenza, egyszerűen csak elmúlik? Mitől múlik el? Például a buzulás mitől múlik el? Vagy mondjuk aki pedofil, az bevesz egy Aspirint, és onnantól kezdve nem gerjed gyerekekre?

tretak 2016.05.15. 07:27:59

@clemens:

Szar lehet gerinc nélkül élni. Akinek egy 18 éves lány csoprotos megerőszakolása nem több mint "gyarlóság" azzal igen komoly bajok vannak. Gondolom, ha a te lányoddal művelnék ezt, akkor is így állnál hozzá te mocsok.

Etniez 2016.05.15. 07:33:13

@Kishableany: +1!

A másik dolog pedig az, hogy Magyarországon megy az Olimpia és sport fétis.
Ki kell ábrándítsak mindenkit, sokkal fontosabb kérdés egy átlag ember számára az, hogy mennyi a kenyér holnap, mint az, hogy hány aranyat nyerünk az úszó versenyen.
Kéretik a fontossági sorrendet betartani és lejönni erről a baromságról.
Igen, a sport fontos, de hiába viszi jó hírünket a világba egy jó eredmény, ha mi magunk itt élünk ekkora szegénységben, szellemi nyomorban, stb.
Gyerekek, fel kell ébredni és a helyén kezelni a dolgokat.

arpika23 2016.05.15. 07:34:10

@dukeekud: anyukádat üdvözlöm te pedofil pöcs

Etniez 2016.05.15. 07:35:16

@Hajdú Peter: "De ha majd barki is, megmeri netan kerdezni, hogy ezek A GYILKOSOK vajon kelloen megbunhodtek e az elkovetett gyilkosagert, gyilkosagi kiserletekert, akkor lesz itt akkora rasszistazas, fasiztazas, holokausztozas, hogy csak ugy fustol."

Lófaszt lesz. A te/ti logikátok szerint a Kozman gyilkosok is rendben vannak, hiszen leülték, nyugodtan mehetnek mondjuk bölcsödébe biztonsági őrnek.
Szerintem meg lófaszt és Kisst sem szabadott volna visszaengedni a medencéhez.

arpika23 2016.05.15. 07:36:04

@clemens: Hát a pedofil erőszakolókat joggal teszi nem ?

kék madár 2016.05.15. 07:37:06

2 oriasi baromsag:
1) "Felteszem, ha nem így lenne, mostanra már jelentkezett volna több későbbi áldozatFelteszem, ha nem így lenne, mostanra már jelentkezett volna több későbbi áldozat"
miert jelentkezne, pont az a nemi eroszak lenyege, hogy megprobaljak elnyomni, lehetnek tobb szazan, es egy se akarja, hogy meghurcoljak
2) a pedofil Woody Allennel peldalozni meg egyenesen gusztustalan

annamanna 2016.05.15. 07:42:11

@bbjnick: Szerinted hány nő szívta már meg azt a naiv elképzelést, hogy ő majd megváltoztatja a rosszfiút? (Vagy jófiú a rosszlányt, végül is mindegy, bár ez utóbbi próbálkozás talán ritkább).
"Az egyenetlen meg nem egyenesíthető, és a fogyatkozás meg nem számlálható." (Prédikátor 1:15)
"Elváltoztathatja-é bőrét a szerecsen, és a párducz az ő foltosságát? Úgy ti is cselekedhettek jót, a kik megszoktátok a gonoszt." (Jer 13,23)

arpika23 2016.05.15. 07:43:50

@irdesmond: Szerinted.
Betegagyú genetikai hulladékoknak, (lásd csoportos erőszaktevő) soha sehol nincs bocsánat! A minimum a tásadalomból való teljes kitaszítás. Mert az ilyen nem ember. Ha élni akar, viseljen neon-rózsaszín kezeslábast mindegyik hogy mindenki tudhassa milyen veszélyekkel jár ha a közelébe kerül. Ez a deformitás nem "kinőhető". A szociopata az szociopata. Ezért nincs "megbűnhődött" és "bocsánat". Ha pedig mégis pártolod ezeket, akkor vagy valósan vagy látensen te is ezek közé tartozol. Magyarán genetikai hulladék vagy magad is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 08:08:17

@arpika23: @annamanna: @kék madár: @Etniez: @tretak: @Mocsok Fidesz: @constantinus: @egysmás: @czjanos: @irdesmond: @varisztor: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @chrisred: @a Zamboni nem egy tészta: @xclusiv: @Roan: @Robinzon Kurzor: @Counter: @Circus: @metal: @bloglegelő: @tesz-vesz: @Shoyu: @Dr.Hook: @Látens Inszinuáció: @_Molly: @Kishableany: @öreg_répatorta: @Zsuzsi25: @Szindbad: és akit illet:

Szerettek saría-rendőrséget játszani? Rendben.

És ahhoz mit szólnátok, ha indítanék egy internetes oldalt, amelyen művi abortuszon átesett nők nevét, fényképét és adatait közölném, bőségesen kommentálva ezen magzatgyilkos némberek bűnének súlyát, erkölcsi romlottságát és mindenkit arra ösztönöznék, hogy vesse meg és rekessze ki őket a társadalomból, ugyanis az én erkölcsi ítéletem szerint a művi abortusz megbocsáthatatlan bűn. Vagy indítanék egy oldalt, ahol cigány bűnözőkkel, buzikkal vagy bármely más személyekkel tenném ezt... Ki tudja, közületek is hányan esnének áldozatul purifikációs buzgalmamnak!

Támogatnátok? Adjak számlaszámot, ahol befizetéseitekkel hozzájárulhattok a társadalom megtisztításához? Nos?

egysmás 2016.05.15. 08:15:00

@bbjnick: egy csoportos nemi erőszak köztiszteletben álló, államilag kitüntetett alpolgármesterét és közintézmény-névadó elkövetőjét egy napon említed pl. a fenti ember magzatát kihordani nem akaró nővel?
Vagy a méhen kívüli terhesség miatt abortuszon átesettekkel?

És még pénzt is kérnél a saját hülyeségedhez?

nem vagy véletlen keresztény?

Bell & Sebastian 2016.05.15. 08:16:38

@bbjnick: Krumplit dugott a kipufogóba.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 08:20:28

@Kishableany: az a baj, hogy kiss lászlót már kezdetektől védik a nagyon buta, de esetenként tanult emberek, mint pl bbj nick.

ilyenkor lehull az értelem álarca, és megmutatkozik, mennyi sötét proli él ebben az országban, valami hihetetlenül ostobák és primitívek, igen, stumpf is közte van, mert nézzük az állomásait a sötét embereknek, ez a cikk a kisslászlóvédők utolsó mentsvára. egy kultúrtársadalomban nem születhetne ilyen cikk.

szóval hogy működik a proli tömegek agya:

-kiss lászló nem bűnös, a komcsi sajtó hazudik , lejáratás. támadás a viktor ellen.

miután kiderül hogy mégis bűnös. a proli nem bocsánatot kér, hanem erre a posztra menekül:

- undorító ahogy lincselik verbálisan a tömegek, mert már megbünhödött.

és a proli olyan ostoba, hogy nem veszi észre, hogy korábban miket hazudozott, nem szembesül, a korábbi gerinctelenségével, nem is érzékeli h miért probléma a koncepciós per korábbi emlegetésével. nem érzékeli a valóságot, a morált.
ezek az emberek hiába felnőttek, pedagógiailag kell bánni velük a közéletben, ezért felelős poszt a közéleti újságírás, stumpf nem is való ide, a nárcisztikusságát inkább a színészetben kellene hogy kiélje.

szembesíteni kell vele az ostoba tömegeket, nem pedig utolsó muníciót adni nekik.

különben a társadalom ugyanúgy rohadni fog, ahogy eddig.

Takáts pedig asszony a fronton, a magyar nők példaképe. itt már többről van szó, mint egy-két nemi erőszak. itt már többről van szó, mint néhány ember magánélete. az egész élsportról lehullt a lepel, az egész úszósportról. ezek nem hősök. ezek nem méltók adóforintra, bennem nagyon átfordult minden, egy fillért se adnék élsportra ezekután. itt az élsport megszüntetéséről kell már beszélni, jöhet a tömegsport!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 08:24:33

@Zsuzsi25: valójában mitől lesz jobb az én életem, ha nyernek pingpongban egy aranyérmet a magyarok?

semmitől. ezek nem kellene hogy számítsanak, ahogy pl az eurovízió is csak felesleges pénzkidobás.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 08:26:25

@Bell & Sebastian:

Nincs nekem akkora krumplim, ami ezt megállíthatná #:-|

mel gibson 2016.05.15. 08:28:37

majom stumpf.
Kíváncsi lennék, ha anyádat kúrták volna meg így, akkor is megbűnhődött volna már az elkövető a szemedben?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 08:34:23

@mel gibson:

Mert a tiédet igen? Gondolkodjál már egy kicsit, hátha túléled!

Pelso.. 2016.05.15. 08:39:51

@bbjnick: A művi abortusz és ha valaki buzi, az ebben az országban nem bűncselekmény, a nemi erőszak viszont igen. Az egyéni erkölcsi ítélet (főleg a tied) itt nem számít.
Ugyan senki nem adott és nem is fog neked felhatalmazást adni a "társadalom megtisztításához", de tudod mit, én szurkolok neked. Hozd létre az oldalt abban a formában, hogy aztán szembesülj a rád vonatkozó tömény következményekkel.
Ez ugye nálad sajátságos ideológiai indíttatású, tehát pénz nuku.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 08:40:07

@karamcsand: "Hogy ez kevés lenne? Fél évre, vagy akár csak egy hónapra vonuljon be az, aki kevesli!"

hogy a fenébe képes leírni ilyet stumpf, és utána még embernek érzi magát?
nincs egy barátnője, anyja, apja, aki megkérdezné, hogy tudsz ilyenek után a tükörbe nézni?
milyen morális háttérrel jön ez a stumpf gyerek? csak nem vmi vállalkozó családból?

miért ülne be akárki? nem követett el bűnt, de ezzel az egész jogrendszer, büntetési rendszer, -tétel alapját nullázza le ez az ostoba. miért üljön 10 évet egy gyilkos? aki kevesli a három évet, üljön be egy fél évre?

hogy a fenébe képes ilyet leírni bárki is? takarodj már a közéletből stumpf

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 08:45:39

@GMS: ez nem a férfi álláspontja, ez a poszt a proli álláspontja.

érdekes. aczél, bayer, stefka, stumpf, friderikusz
ha komcsit kell védeni egyként óbégatnak.
mert ez is szerencsenmosdatás, stumf nem is ember többé a szememben, ahogy a fentiek sem.

nem is kell ide kálmán olga fideszes férje.
kkbk.blog.hu/2015/03/19/kalman_olga_ferjet_kirugtak_az_m1-tol

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 08:48:53

@xclusiv: "értem én hogy sikeres edző lett"

nana, azért gyanús ám nekem ez az élsport:
a sikeres edző, aha:

Kiss és a szteroid

Egy 1988-ban megjelent könyv szerint Kiss László egyik akkori tanítványának édesapja falhoz állította az edzőt, amikor kiderült, hogy a gyerekekkel szteroidot szedetnek a teljesítményük növelése érdekében. Csikány József megvizsgáltatta a tablettákat, amelyeket a lánya hazavitt, és kiderült, hogy Nerobolt kaptak. Kiss László akkor azt mondta az édesapának, hogy nincs semmi különös ebben, aki eredményt akar elérni, az szedi a tablettákat.

Az elveszett ezüst címmel írt könyvet a szöuli doppingbotrányról 1988-ban az akkori Magyar Hírlap két riportere, Lépesfalvi Zoltán és Pilhál György. A kötetből a Nyugat.hu idézett.

Gyakorlatilag nyílt titok volt már akkor is, hogy az élversenyzők egy része kérdés nélkül szedte azokat a tablettákat, amelyeket az edzőjük eléjük rakott. Hatalmas nyomás volt a sportolókon, hajtották őket az eredményekért. Ebben a gyilkos hajszában bukott el két magyar súlyemelő a szöuli olimpián, ami a magyar élsport első komolyabb doppingbotránya volt – idézik fel a körülményeket.

A könyvben megszólalt a Darnyi Tamás korosztályába tartozó úszó világbajnok, Csikány Csilla édesapja is. Akkoriban lánya edzője Kiss László volt, aki a napokban mondott le az úszóválogatott szövetségi kapitányi posztjáról, miután kiderült, hogy 1961-ben börtönbüntetésre ítélték nemi erőszak miatt.

A jogász végzettségű Csikány József azt mesélte az oknyomozó riportereknek, hogy megkérte annak idején a lányát, vigyen haza azokból a tablettákból, amelyeket az edző nyeletett le velük az uszodában. A gyógyszereket nem volt szabad hazavinniük, csak a vitaminokat. Csillának azonban sikerült néhány tablettát hazacsempésznie.

Édesapja megvizsgáltatta azokat az egyik gyógyszerész ismerősével, és kiderült, hogy a Nerobol nevű szteroidtartalmú készítményt szedették a fiatalokkal. Csikány József bement Kiss Lászlóhoz, és az asztalra borította a tablettákat. Az edző a könyv szerint úgy reagált: "nincs ebben az egészben semmi különös, mindenki, aki eredményt akar elérni, szedi az anabolikát". Sőt, mindehhez még a Sportkórház és a szövetség is asszisztált.

Csikány Csilla édesapja felháborodott, és azonnal át akarta igazolni lányát egy másik klubba, a Spartacus azonban ezt nem akarta engedni. Próbált bejutni Pazár Sándor klubelnökhöz, de ő nem fogadta, végül a budapesti sporthivatal akkori elnöknője engedélyezte Csilla átigazolását a BVSC-be.

Még egy nerobolos eset

A hétfői Blikk írt egy másik lányról, aki a nyolcvanas években úszott az egyik patinás fővárosi klubnál, és az ő édesapja szintén felfigyelt a sportolóknak adott gyanús tablettákra.

A gyógyszerkutatóként dolgozó Gyurán János a lapnak azt mesélte: a 14-15 éves gyerekeknek azt mondták, hogy vitamint kapnak. Ő azonban bevizsgálta a tablettákat, és azokban szteroidot, doppingnak minősülő Nerobolt talált.

Ezek után lánya klubjának vezetőjénél jelezte a problémát, de az ügynek csak a gyermeke szempontjából lett következménye. Nemcsak verést kapott a lánya az edzőktől, hanem miután Gyurán János másik egyesülethez vitte gyerekét, másfél évre eltiltották a versenyszerű úszástól – olvasható a cikkben.

Az apa ezek után úgy döntött, hogy elhagyják az országot: előbb Ausztriába, később Kanadába költöztek lányával, aki később sikeres úszó lett. Itt egy korabeli cikk az egyik ottawai versenyről, ahol már Elizabeth Gyuran néven úszott az itthon eltiltott lány.

A Nerobol egy methandienone nevű hatóanyagot tartalmazó készítmény volt. A hatóanyag egy anabolikus szteroid, az izomtömeg növelésére szedték, de súlyos mellékhatásokkal járt. Ilyen például a bőr fokozott zsírosodása, az agresszió, a szőrzet fokozott növekedése, férfiaknál a mell megnövekedése (gynecomastia). Hiába veszélyes és illegális, anabolikus szteroidokat a mai napig használnak egyes sportolók, elsősorban a testépítők.

www.hvg.hu/sport/20160413_oknyomozo_konyv_kiss_laszlo_is_doppingolta_a_tanitvanyait

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 08:54:53

@Pelso..:

Te játszhatsz saría-rendőröset, én nem játszhatok? Te tekintheted társadalmi relevánsnak az erkölcsi értékítéletedet, én nem tekinthetem? A hatályos törvények szerint Kiss "megbűnhődött", mentesült a büntetőjogi következmények alól. Ha a magzatgyilkos nők esetében az, akkor az ő esetében miért nem mérvadó a jog? Nem vagy te esetleg egy gonosz és primitív tróger?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 08:55:51

@bbjnick:

társadalmi relevánsnak=társadalmilag relevánsnak

egysmás 2016.05.15. 09:03:38

@bbjnick: Kért rá pénzt, tőled, vagy megoldja magának?

Valamint.

Ahhoz, hogy összeszedd, hogy kinek mikor és hány abortusza volt, elég komolyan törvényt kell sértened.

A magzatgyilkosságról pedig főleg bürokráciai okokból tudsz egyáltalán beszélni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 09:07:47

@egysmás:

"Ahhoz, hogy összeszedd, hogy kinek mikor és hány abortusza volt, elég komolyan törvényt kell sértened." --- írod.

Ahhoz, hogy összeszedd és nyilvánosságra hozd(!), hogy 1963-ban ki mennyi ideig ült és miért, ahhoz is elég komolyan törvényt kell sértened.

annamanna 2016.05.15. 09:11:43

@bbjnick: Ez a válasz? Még egyszer megkérdezem: a szexuálisan aberrált viselkedést mi gyógyítja meg? 20 hónap kacsatelep? Ezt a bíróság azért rótta ki rá, mert így lehet meggyógyítani a perverziót?
Ezzel a cikkel egyetértesz? migracio.mandiner.hu/cikk/20160509_bassam_tibi_fiatal_ferfiak_es_az_eroszak_kulturaja
"Tudom, hogy a nőellenes kultúrákból származó, patriarchális gondolkodású férfiakat képtelenség integrálni."
Gondolom, egyetértesz vele. Nos, ha kulturális beidegződéseket nem lehet megváltoztatni, akkor a zsigeri ösztönkésztetéseken hogy változtat 20 hónap kacsatelep? A beteges szexuális viselkedés mitől múlik el?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.15. 09:14:02

@bbjnick: Ritka egy seggfej vagy. Egy művi abortuszon átesni egyrészt nem bűncselekmény, másodszor nem közszereplő az illető. Elképesztő mennyire hülye vagy!

egysmás 2016.05.15. 09:14:27

@bbjnick: Ez persze ugyanúgy nem igaz, mint az, hogy koncepciós volt a per, meg a többi.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.15. 09:16:26

@clemens: "Ez szerintem bűncselekmény, törvényi tényállása is van: internetes zaklatás."
Ha ilyen szerények a szellemi képességeid, akkor felesleges ajánlanom, hogy olvasd el a zaklatás törvényi megfogalmazását.

a Zamboni nem egy tészta 2016.05.15. 09:20:12

@bbjnick: nem tudom miért szánok rád időt, de akkor nézzük:

"Szerettek saría-rendőrséget játszani? Rendben."
NEM BAZDMEG, senki nem játszik sária rendőrséget. Elmondjuk azt, hogy ez a csávó csináljon amit akar, de 1. legyen őszinte és nyílt, ha már eddig emberek tucatjainak nem vallott be valamit ami fontos lett volna, 2 ne legyen szövetségi, állami sportvezető. EZ EGY VÉLEMÉNY TE BUTA TÖKFEJ, NEM SARIA RENDŐRSÉG, ami interferált másokéval és így célt ért.

"És ahhoz mit szólnátok, ha indítanék egy internetes oldalt, amelyen művi abortuszon átesett nők nevét, fényképét és adatait közölném, bőségesen kommentálva ezen magzatgyilkos némberek bűnének súlyát, erkölcsi romlottságát és mindenkit arra ösztönöznék, hogy vesse meg és rekessze ki őket a társadalomból, ugyanis az én erkölcsi ítéletem szerint a művi abortusz megbocsáthatatlan bűn."
SEMMI GOND, SZÍVED JOGA. fontos azonban az, hogy mi véleményt írtunk, amely vélemény azon alapszik, hogy valaminek a jogellenessége bizonyítást nyert. LEHET VÉLEMÉNYED arról is, ami nem bizonyított, de ennek hangoztatása jogkövetkezményt szülhet.

"Vagy indítanék egy oldalt, ahol cigány bűnözőkkel, buzikkal vagy bármely más személyekkel tenném ezt... Ki tudja, közületek is hányan esnének áldozatul purifikációs buzgalmamnak!"

Ugyaz, mint fent, azzal a kitétellel, hogy a művi abortusz legalább jogvitákat szül a társadalomban és a világ demokráciáiban, míg a cigánybűnőzés, vagy a buzik csak bizonyos emberek érzelemvezérelt lázálmaiban létező erkölcsi negatívumok.

"Támogatnátok? Adjak számlaszámot, ahol befizetéseitekkel hozzájárulhattok a társadalom megtisztításához? Nos? "
BOCS, hogy jön ez ide? (by the way, az egész szöveged hogy jön ide), te támogattál bárkit, engem ki támogatott, ha leírom a véleményem?

fuss neki még egyszer, mert a világnézeted nem feltétlenül a topic témája

egysmás 2016.05.15. 09:26:10

@bbjnick: Az, hogy egy közszereplőről nyilvánosságra hozni a múltjából valamit, az törvénysértő lenne.
És az sem igaz, hogy a fenti dolgokat megtudni törvénytelen úton lehetett csak.

Magyarul, az nem igaz, amit állítasz.

Polett Foover 2016.05.15. 09:26:55

Az alapvetés igaz, de a hazugság miatt is jogos a lemondás. Viszont, figyelni kell az időpontra. Jön Rió. Hosszú Katinka decemberben, mégnagyobb botrány idén. Nem ülnek el a viharok. Itt valami az uszók ellen megy. Ki kavarja a szállakat akinek nem szent a riói szereplés, sőt lehet, hogy éppen azért ???

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 09:29:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Tehát, akkor ez mégiscsak jogi kérdés és nem erkölcsi? De hát, jogilag Kiss is mentesült tette büntetőjogi következményei alól...

egysmás 2016.05.15. 09:30:31

@Polett Foover: nem kell hozzá kintről kavarni, hogy ez így menjen.
Hosszú összeveszett Kissel, és életben maradt.
Kiss pozíciója megroggyant.
Erre a belső harcok, pozícióért és a milliós fizetésért folyó játszmák előhozzák a régi sztorikat.

a Zamboni nem egy tészta 2016.05.15. 09:30:35

@bbjnick: mentesült..... NEM FELAKASZTANI AKARJUK

soksok ember mondta az országban azt, hogy nem kellene kapitánynak lennie.... aztán egyszercsak lemondtott... vagy mert kérték, vagy mert akart

ennyi

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 09:30:45

@bbjnick: mindenkit arra ösztönöznék, hogy vesse meg és rekessze ki őket a társadalomból, ugyanis az én erkölcsi ítéletem szerint a művi abortusz megbocsáthatatlan bűn. "

tehát most ellenünk érvelsz, mert szerinted az többes nemi erőszak csak a mi erkölcsi ítéletünk szerint bűn. szerinted nem.

figyelj nagyon gáz vagy, szétrohadt már teljesen az agyad egy ideje. nem kéne nagyon már megnyilvánulni komplex morális témáknál.
azt se tudod hogy nem volt rendszerváltás, ugyanúgy tapsolsz az elitnek.

morális nulla vagy. még mindig véded kisst.
az agyad csak annyit érzékel, hogy közvélemény hú de felháborodott, ugye az nem zavarja, hogy kiss koncepciós perről hazudozott, ugye akkor még hittél neki?

rossz helyen keresgéled a moráltalanságot és a bűnt.
totális bajok vannak az agyadban egy jó ideje, de nem veszed észre. mint egy elmebeteg.

köccse van a politikában. nem az emberek fejében.
még addig se jut el az agyadig az ügy, hogyha nem hazudoztak volna, nem is lett volna belőle ekkora ügy, a szégyen, hogy a ún "nemzeti" tehát fideszes sajtó nem ásta elő kiss ügyeit.
ugye fel van osztva a politikai paletta, ha most ellenzékben lenne a fidesz, akkor ők ásták volna elő ugyanezt, akkor köccsézhetnél, mint egy hülyegyerek.

ne legyél már teljesen analfabéta, szerinted a pedofillal minden oké ha leülte a büntetését?!
hogy a fenébe lehet ilyen ostoba valaki?
az erőszaktevő is ilyen.

a nemi erőszak, mint a pedofilnál, nem évülhet el úgy, mint egy szalámilopás. mert a pedofil és az erőszaktevő is élvezi ösztönösen a szexuális bűnelkövetést, és nem tudatosan, rációval követi el a bűnt, és nem is egzisztenciális okokból. élvezetből, a jelleme, ösztönei nem változnak.

de nem csodálom, két k szónak a jelentését képtelen vagy megérteni.
mandiner.hu/cikk/20160407_kiss_keresetlen_szavakkal_hajtotta_el_a_riportert

a Zamboni nem egy tészta 2016.05.15. 09:33:38

@bbjnick: neked pedig elég lett volna annyit írni, hogy srácok, az én véleményem meg az, hogy ötven év távlatából ez már nem csak jogilag tisztázódott, de legalább is bőven kompenzálásra került...

van aki meg így látja (mondjuk Kiss a te álláspontodnak nem tett jót viselkedésével)

az pedig, hogy milyen mögöttes feszkó segítette vagy nem ezt a dolgot, azt nem rajtunk kell számonkérni.

Gyárfásnak mennie kéne szvsz

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 09:34:46

@egysmás:

"Az, hogy egy közszereplőről nyilvánosságra hozni a múltjából valamit, az törvénysértő lenne.
És az sem igaz, hogy a fenti dolgokat megtudni törvénytelen úton lehetett csak." --- írod.

Tehát csak törvénytelen volt Kiss per-dokumentumainak publikálása? Most már következetesen összevissza fogsz beszélni?

Zsuzsi25 2016.05.15. 09:36:04

@tesz-vesz: igen. Ezert kerdeztem a kiss laszlot vedoktol, hogy aranyat ervegy nemieroszak

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 09:39:54

@a Zamboni nem egy tészta:

"soksok ember mondta az országban azt, hogy nem kellene kapitánynak lennie.... aztán egyszercsak lemondtott... vagy mert kérték, vagy mert akart

ennyi" --- írod.

Olyan médianyomás alá helyezték, amihez csatlakozott a közvélemény hülyébb része is, ami alatt egy masztodon is összeroppant volna. Ha nem mond le --- egy hetven éves emberről van szó! --- a hecckampány megöli. Ennyi.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 09:45:13

@a Zamboni nem egy tészta:

"NEM BAZDMEG, senki nem játszik sária rendőrséget. Elmondjuk azt, hogy ez a csávó csináljon amit akar, de 1. legyen őszinte és nyílt, ha már eddig emberek tucatjainak nem vallott be valamit ami fontos lett volna, 2 ne legyen szövetségi, állami sportvezető. EZ EGY VÉLEMÉNY TE BUTA TÖKFEJ, NEM SARIA RENDŐRSÉG, ami interferált másokéval és így célt ért." --- írod.

Értem én, nem kerítés hanem kapu, két oldalt szárnyakkal...

egysmás 2016.05.15. 09:46:24

@bbjnick: Nem mindegy, hogy mit ír, ha nem tudsz olvasni, értelmezni?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.15. 09:48:25

@bbjnick: Neked komoly szellemi problémáid vannak. Az abortusz nem bűncselekmény és egy abortuszon átesett nő nem közszereplő. Tehát jogilag nem keverheted össze a kettőt.
Az erkölcsi megítélés az más, magadban, vagy névtelenül azt írsz róla amit akarsz.
Ilyen csekély értelemmel hogy tanultál meg írni?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 09:53:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

1) Jogilag Kiss is mentesült már cselekménye jogkövetkezményeitől, tehát a Kiss-ügy sem jogi ügy.

2) Egy közszereplő nem eshet át művi abortuszon?

3) Ha nem jogi, hanem erkölcsi ítéletekről beszélünk, akkor miben is különbözik Kiss nyilvános meghurcolása az magzatgyilkos nők nyilvános meghurcolásától?

a Zamboni nem egy tészta 2016.05.15. 09:57:29

@bbjnick: nem érdekel a nyomás.... Én úgy véltem, le kell mondania

Lemondott.... A media nélkül még kozszereplo és hazug lenne

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 10:01:38

@a Zamboni nem egy tészta:

Ha én írnék ilyet, azt mondanád rólam (és joggal), hogy szociopata vagyok. Írjam én is ezt rólad?

a Zamboni nem egy tészta 2016.05.15. 10:07:24

@bbjnick: erkölcsi értelemben csak azért kulonbozhet (het) mert az erkölcs nem fix, nem írott. A te olvasatodbab Kiss erkölcsileg elévült és tiszta. Szerintem meg annyira nem, hogy kapitány maradjon.

Ne azt feszegesd hogy mit gondolunk az abortuszrol mert két tevékenység erkölcsi és jogi megítélése nem vonható párhuzamba. Ha úgy vélem (nem) hogy az abortusz gyilkosság attól még nem lenne onellentmondas hogy Kiss mondjon le.

Pl van aki Juventus és van aki Chelsea drukker és mindketten egyformán látják Kisst. Furcsa mi?

Netuddki. 2016.05.15. 10:12:25

@bbjnick: Ostoba! A tények makacs dolgok. Nem véletlenül vették el a shitpali doktoriját. De vergődjél csak, saját magadból csinálsz hülyét shitpali ladyboya, te.

Ami viszont aggasztó, hogy tömegek eltűrik, hogy az orbán oldalán parádézzon még most is. Működik a zsiványbecsület a fideszben.

nincs semmi baj! 2016.05.15. 10:15:43

Fura, hogy a cikkíró úgy áll neki az irománynak, mintha objektív módon szeretne közelíteni a témához, de kifelejti azt az "figyelmet megzavaró apróságot", hogy Kiss először azzal próbálkozott, hogy koncepciós pernek nevezte az eljárást ( „1961-ben koholt vádak alapján, koncepciós perben született meg a döntés” by Kiss László) , vagy hogy Gyárfás azt állította, hogy az áldozat már nem él. Ha ezeket az apró részleteket is figyelembe vesszük, mindjárt nem olyan pofonegyszerű az a képlet.

vuvuvu2 2016.05.15. 10:28:56

@chrisred: "a társadalom által képviselt erkölcsi mércét"

WTF?

te komolyan azt gondolod hogy ennek a társadalomnak van erkölcsi mércéje?
nézz körül és nézz önmagadba is! milyen erkölcsi mércéről beszélsz? hány igaz embert tudnál összeszámolni a 10 millióból? vonjuk le először a korrupt establishment-et, majd az adó és TB csalókat (nem kevés), azokat akik utaztak tömegközlekedésen jegy vagy bérlet nélkül, a zsebre dolgozó egészségügyi dolgozókat, az áfacsaló vállalkozókat, a számlát nem adó mesterembereket, a fekete és szürke munkásokat, a szexipar, drogipar dolgozóit és ezen iparágak felhasználóit (akik jelentős mértékben hozzájárulnak ezen ágazatok működéséhez), a pedofilokat, azokat a maguknak művésznek nevezőket akik művészet égisze alatt fertőzik a fiatal generációk agyát a relativizmussal, és nem utolsó sorban az összes férfit és nőt aki valaha akár egyszer is kényszerített valakit olyan szexuális aktusra amit a másik valójában nem akart. a lista nem teljes, de azt hiszem elegendő ahhoz, hogy mindenki magára ismerjen valahol!

ennek a társadalomnak milyen erkölcsi mércéje lenne te szerencsétlen?

volt nálam bölcsebb és hitelesebb hozzászólás úgy 2000 éve (szabadon idézem): az vesse rá az első követ, akinek nincs bűne!

Veridicus76 2016.05.15. 10:29:30

@Tibi !: igen, magyargyűlölő. Aki minden fronton mindent megtesz a magyar önbizalom pusztításáért, és minden fronton ártani akar a magyarságnak, azt így hívják.

Veridicus76 2016.05.15. 10:30:04

@xclusiv: nem szoktam hazudni, így most sem tettem. Ha van ellenérved, érvelj, ha nincs, fogd be a pofádat!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2016.05.15. 10:32:52

@bbjnick:
Minek kavarod még bele ezt a szerencsétlen (?) Schmittet?
Elég nyilvánvaló, hogy írni se tud, nyilván nem ő írta a dolgozatát, hanem valaki megírta (másolta) helyette.
A plágium szót meg nyilván nem értette korábban, akkor magyarázták el neki, amikor a ballibbancs nemzetléleknekkeresztbefekvők kirobbantották a balhét.

Ez itt fentebb meg egy igen buta írás. Bárkinek is volt bármi sanda szándéka a botrány felhabosításával,
Kiss L. tehetett volna mást is azon kívül, hogy kórusban hazudozik olyan nyilvánvalóan romlott alakokkal, mint Gy.T. és A.E. Aztán meg ez a bocsánatkérős-feleséges médiaperformansz már mindennek a teteje/alja.

Veridicus76 2016.05.15. 10:34:34

Az is nagyon tanulságos, hogy azok, akik most, 55 év után verbálisan meglincselik Kiss Lászlót, jellemzően a korára tekintettel mentegették például Biszku Bélát, ezt a hazaáruló tömeggyilkost, aki Kissnél nagyságrendekkel súlyosabb bűnöket követett el. Ugyanez a ballib bagázs rendszeresen menteget mindenféle bűnözőket.
Kiss is súlyos bűnt követett el. Börtönben ült érte. Aztán sikeres edzői pályafutást épített el.
Undorító, hogy 55 év után a vérszomjas csürhe a torkának ugrik.

Sir Galád 2016.05.15. 10:35:09

@kiwiman: Még szerencse, hogy te nyitott szemmel jársz.

vuvuvu2 2016.05.15. 10:36:45

@vuvuvu2: a lajstromból kettő lényegeset kifelejtettem:
1/ aki abortuszt végeztetett el magán, aki azt elvégezte, aki részese volt annak, hogy valaki abortuszt végeztessen önmagán (magyarán aki a gyereket csinálta és nem harcolt foggal körömmel az abortusz ellen) - sajnos nem sok család van ma aki pl. ebben ne lenne érintett!
2/ aki alkoholizmusával tönkreteszi önmaga, családja és mások életét - no ez sem kevés családot érint kishazánkban.

hány igaz ember is marad a legvégén? nem sok, és ha így van, akkor nem beszélhetünk erkölcsi mércéről!

kokuszpok1960 2016.05.15. 10:39:03

@annamanna: Lehet, hogy továbbra is gerjed a szomszéd Julcsikára/Jancsikára, csak éppen NEM TESZ semmit a vágyai megélése érdekében (max. csenden, magának ki...)
Ezzel a büntetés elérte célját: aki bűnt követett el egyebekben a társadalom hasznos tagjává válik.
Az elévülésről pedig: bizonyos cselekmények elévülhetetlensége nem azt jelenti, hogy azok, akik elkövették, életük végéig hordozzák annak terhét, hanem azt, hogy bármikor (bárhány évvel később) is derül ki, büntethető marad.

Tsteinar 2016.05.15. 10:44:19

én csak annyit kérdeznék a szerzőtől, hogy a saját lányát ezek szerint nyugodtan rábízná egy ilyen edzőre?

nu pagagyí 2016.05.15. 10:47:34

A mesterséges hadiállapot természetes következménye, a szélsőséges vélemények elburjánzása. Ennek voltunk tanúi Kiss ügyében is. De most beszéljünk komolyabb problémákról, konkrétan Matolcsy 260 milliárdos családi beruházásáról, amit közpénzből vitelezett ki Polt Péterné segítségével.

nu pagagyí 2016.05.15. 10:48:46

@Tsteinar: Miért? Egerszeginek mi baja lett?

egysmás 2016.05.15. 10:51:03

@Veridicus76: Kiss pl. meg az egész úszószövetség?

egysmás 2016.05.15. 10:53:59

@nu pagagyí: nem szól száj nem fáj fej

laci_52 2016.05.15. 11:01:40

Márpedig Kissnek tényleg le kellett mondania. Nem az 55 évvel ezelőtti erőszak, hanem az ügy kipattanása utáni hazudozásai miatt.

Elég undorító, ahogyan - abban a hiszemben, hogy áldozata már nem él, ezért nem cáfolhatja meg - ferdítette utólag a dolgokat és koncepciós pert emlegetett, holott az ő ügye nem volt az.

Sokkal érdekesebb kérdés, hogy ki robbantotta ki a Kiss-ügyet és mi volt a célja ezzel?

annamanna 2016.05.15. 11:06:50

@bbjnick: Neked is leírom, mert tudom, hogy ismered és respektálod a sztorit.
Tehát képzeld el - az angyalok megérkeznek Lót házába. A férfiak az ajtó előtt gyülekeznek, mert meg akarják őket erőszakolni. Erre az angyalok összesúgnak: oké, 100 rózsafüzér... és 20 hónap kacsatelep! Ezzel meg is oldottuk a problémát! Viszlát!
Emlékezz Lót nejére, aki sajnálta a kénkőben elpusztult áldozatokat, és visszanézett a városra.
Emlékezz Lót lányaira, akik Sodomában nőttek fel, és az apjuktól estek teherbe. Megmenekültek a tűz elől, de magukkal vitték a lelkükbe égett Sodomát, és feltámasztották. A mai napig virul Sodoma.
Az erőszakos fajtalankodást 20 hónapos kacsatelep meggyógyítja?

Vagy legyen egy másik eset: www.femina.hu/hazai_sztar/johnny_k_palmer_facebook
Te elhiszed, hogy aki Conchita Wursttal együtt élt, az tíz évvel később is szűz? Ha ezt mondja, akkor az úgy is van?

Mi az, ami egy embert rábírhat arra, hogy a szexuális bűneiből megváltozzon?
Legfeljebb a megtérés, nem?
És vajon Kiss megtért?
Van bármi más, ami egy embert képes gyökeresen megváltoztatni?

Erről például mit gondolsz: "A korábbi pápák, Pétertől Benedekig azt mondták, hogy lehetetlen Istentől távol békére találni, de Ferenc pápa ezt állítja.
Amikor arról az asszonyról beszéltél, aki egy válás és egy abortusz után vadházasságban él, azt mondtad: „Most békességben él” Kérdem én: Hogyan élhet egy nő békességben, aki önként távolodott el Isten kegyelmétől?

A korábbi pápák, Pétertől Benedekig azt mondták, hogy lehetetlen Istentől távol békére találni, de Ferenc pápa ezt állítja. Mire kell támaszkodnom: a minden idők Tanítóhivatalára, vagy erre az újdonságra? Mától a pápához kell hűnek maradnom, azt állítva, hogy egy bűnös életben is békére lehet találni?"
lumine-fidei.blogspot.hu/2016/01/o-mindenekelott-azt-szereti-ha-ot.html

@kokuszpok1960: Ez akkor elképzelhető, ha minden eddigi ingertől szigorúan távol tartja magát. Tehát mondjuk elmegy bányába dolgozni.
De fürdőruhás fiatal lányok edzőjeként nem képzelhető el. Ha körbeveszi magát a korábbi ingerekkel, akkor nem tud és nem is akar ellenállni a kísértésnek.
Ha valaki alkoholista, nem fog megváltozni addig, amíg csaposként dolgozik egy kocsmában. Ha valaki drogos, nem fog leállni, ha éppen ő a rendőrségi drogszakértő (erre mostanában akadt példa). Ha pedofil, akkor komolytalan a változási szándéka, amíg óvodában dolgozik. Ha a kecske le akar szokni a káposztáról, akkor ne menjen legelni káposztaföldre.

Tamáspatrik 2016.05.15. 11:07:26

Végre. Én is lényegében ugyanezt írtam a blogban.
Ész kontra indulatok csatája volt, amelyben a hisztéria győzött. A harag most is rossz tanácsadó volt.

ob.szerver 2016.05.15. 11:08:37

Miért van az, hogy egy politikától független esetben ugyanúgy felálltak egymással szemben a szokásos szekértáborok, ahogy politikai kérdésekben is? Miért a fideszesek mentegetik Kisst ösztönösen vagy tudatosan? Azért játsszák az apologéták szerepét, mert ezzel a morális nívóval rendelkeznek. Mentegetik, mert részben nem is értik, hogy mi a gond, részben mert megengedőbbek valakivel szemben, aki "annyi dicsőséget szerzett a nemzetnek". Ugyanezért tartanak ki a legmocskosabb erkölcstelenségek ellenére is a pártjuk mellett. Az "igaz, hogy a fideszesek lopnak, de az ország jó irányban halad" ugyanezt a mentalitást és erkölcsi relativizmust tükrözi, amihez már az ideológiát is legyártották. Az értékhiányos, morális kapaszkodóktól mentes söpredék esetében ebben nincs semmi meglepő.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.05.15. 11:10:30

@a Zamboni nem egy tészta: Na ott a pont!

@laci_52: Az se rossz!

Én azt mondom,hogy ha már a kinevezésekor előjön azzal,hogy gyerekek ez van,ez történt,akkor máshogy reagálnak az emberek.

n3spr3ss0 2016.05.15. 11:12:44

A 2016-os hazudozásaiért le kellett mondnia.

ob.szerver 2016.05.15. 11:18:20

"Kiss letöltendőt kapott, amiből aztán leült egy évet és nyolc hónapot. Börtönben. Hogy ez kevés lenne? Fél évre, vagy akár csak egy hónapra vonuljon be az, aki kevesli!"

Remélem ezt az idézetet felkapja a net, és a blog szűk olvasótáborán kívül is közismert lesz, mint a sajtótörténet egyik legostobább és legaljasabb gondolatmenete, a szerzőjének legnagyobb dicsőségére.

Roan 2016.05.15. 11:18:41

@bbjnick: És ez hol találkozik azzal, amit én írtam? Szakmai hitelesség, közszereplés hogy jön egy kismamához? Egyáltalán, az abortusz mióta a btk-ban tárgyalt bűncselekmény?

Barkalot 2016.05.15. 11:21:47

Szerintem avassuk szentté kiss lászlót.

Barkalot 2016.05.15. 11:23:58

"Arra az elmés kérdésre tehát, hogy „Szabad volt-e ezek után odaengedni Kisst?”, nincs szükség morfondírozós, hipotetikus válaszra. A két ügynek egymáshoz a világon semmi köze nincs; arra meg az élet adott elég nyilvánvaló választ, hogy jó ötlet volt-e edzőként alkalmazni. Jó ötlet volt, igen. "

A kurva anyád stumpf andrás!

schmittpalkót is így mentegetted anno?

kokuszpok1960 2016.05.15. 11:25:10

@annamanna:
Kedves Annamára! Tekintve, hogy nem vagyok katolikus (sőt, a te fogalmaid szerint hívő sem, eképpen nyugodtan tarthatsz bűnösnek) ezek nem nagyon értelmezhetőek a számomra.
De amennyire tudom, a katolikus egyház számára sem maga a homoszexualitás/pedofília a bűn (az, hogy valaki magában ilyen érzéseket táplál), hanem ennek MEGÉLÉSE: testi kapcsolat azonos neművel vagy gyerekkel. Amíg - akár egy szerzetes is - ELNYOMJA MAGÁBAN ezeket az érzéseket, pláne meggyónja Istennek, példás életet él.
Nem akarom a katolikus egyházat kikezdeni, de gondold meg: hány meleg pap/szerzetes lehet annak kebelében és ehhez képest hány eset fordul elő (páne olyan, amiből ügy is lesz)?
Amennyire tudom, a gyónás illetve az elkövetett bűnért kiszabott penitencia "letöltése" után a "bűnös" tiszta lappal indul (akár még az üdvözülésre is esélyes lehet).
Létezik olyan bűn, amire kizárt a bűnbocsánat és a bűnös élete végéig viseli annak terheit?
De ezt tényleg csak egy járatlan laikus mondja, hitbéli kérdésekben könnyen megfogható vagyok. Cáfolj meg, kérlek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.05.15. 11:31:19

@ob.szerver: Valahogy úgy!
Ilyenkor kell mondani az illetőnek,hogy ma már ne igyál többet!

Tajgetoszvagybazmeg 2016.05.15. 11:31:33

Spotlight megvan? Forditsd le a magyar uszovilagra, es kepzeld bele a gyereked. Na, milyen? Nincs tobb kerdesem.

cilamila67 2016.05.15. 11:33:33

a Papa tavaly , a 30 éves sárospataki osztálytalálkozónkon, -ott volt a gyönyörű Makovecz-téren , a pataki diák szobránál , tolt egy nagyon jó beszédet. Kedves András!"Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna."Ez a poszt egy tökéletes melléfogás, baromságokat írtál."lacibácsi", egy vén geci, azért az, mert , 1. még most is kamuzott, addig amíg ki nem derült, hogy él a hölgy bánátival akart jogászkodni, nem állt bele a dolgokba, nem vállalta a felelősséget, egy vélt halott áldozatra jogászkodta volna a szart, 2. tudod a pedofílok, a sorozatgyolkosok meg a szexuális bűnelkövetők nagyon nehezen tudják abba hagyni, azért van a herélés és társai, a publikus adatbázisok/usa/ stb.Summa summárum, te ezek szerinted nyugodt szívvel rábíznád a gyerekedet, unokádat kisslacibácsira, tudod az a baj, hogyha megnézted azt a totál undorító retek tévés bocsánatos, virágcsokros, gyárfás naptévés szopadék jelenetet, akkor láthattad , hogy lacibácsi, most sem volt őszinte, és a rip. direkte rákérdezett vagy háromszor, hogy volt-e más is, nos ő már bizt. tud valamit, a. n is, lesznek itt még head line-ok a lácsbácsiddal-sajnos, zárás, butaság volt és tévedés az írásod, na mind1, majd a köv. jobb lesz...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 11:39:24

@Roan:

1) Nem kismamákról, hanem magzatgyilkosokról beszéltem.

2) Ez most egy jogi vagy egy erkölcsi tárgyú vita? Jogi értelemben Kiss is "tiszta", hiszen elítélték, megbüntették. Ha pedig erkölcsi ítéleteket mondunk, akkor mennyire releváns, hogy mit mond a művi abortuszról a Btk.?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 11:43:38

@a Zamboni nem egy tészta:

Ha az erkölcs (szerinted) "nem fix", akkor miért gondolod, hogy Kissnek a te ad hoc erkölcsi ítéleted szerint kellene cselekednie?

_Molly 2016.05.15. 11:43:51

@n3spr3ss0: "A 2016-os hazudozásaiért le kellett mondnia."

És nem csak azért. Hanem mert ilyen múlttal aligha hihető, hogy az elmúlt évtizedekben megvédett volna akár csak egyetlen lányt is a medence körüli, vagy egy edzőtábori erőszaktól. Ha ilyen esetleg előfordult - és gyanítom, hogy igen! - akkor ez a Kiss mi mást tett volna az ügyben, mint hogy azt tanácsolja a lánynak: "mosakoggyá meg ecetes vízzel, oszt ne hisztériázz..."?

cilamila67 2016.05.15. 11:46:48

Ja ,és ez, "Kiss letöltendőt kapott, amiből aztán leült egy évet és nyolc hónapot. Börtönben. Hogy ez kevés lenne? Fél évre, vagy akár csak egy hónapra vonuljon be az, aki kevesli!"-ez aljas, ha ilyenek írsz, akkor újságírónak alkalmatlan vagy, ez nagyon aljas mondat volt, kedves András, durva.

egysmás 2016.05.15. 11:47:54

@bbjnick: Úgy csinálsz, mintha az egy közmegegyezés lenne, hogy az abortusz, bűn.

Holott, erről nincs közmegegyezés.
Ellentétben a nemi erőszakról, különösen a csoportosan elkövetett nemi erőszakról.

cilamila67 2016.05.15. 11:54:34

@_Molly: Hát, én is valami ilyesmit pedzegettem a soraimmal, ha valaki belekóstol, akkor nehéz abbahagyni,lacibácsi egy szexuális erőszaktevő , gyógyíthatatlan, nem 1 esete volt, csak ezt már nem tudták kivédeni, rókát a csirkék közé, ennyi, az ecetes vizes hasonlatban meg benne van minden...És állítom, az interjú alatt is róka volt, és lesz még head line lacibácsiról, hányinger...

egysmás 2016.05.15. 11:55:01

@bbjnick: Miért NE gondolná?
Neked is megvan a véleményed az abortuszról, meg arról, hogy utána mit kellene csinálni.
És még le is írtad.
Mellesleg
Kiss pont úgy mondhatta volna azt is, hogy szarok rátok meg az erkölcsi normáitokra, ahogy nekiállt hazudozni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 11:59:57

@egysmás:

Most nem a nemi erőszak megítéléséről vitázunk, hanem arról, hogy (ad hoc) erkölcsi hivatkozásokkal erkölcsös vagy erkölcstelen-e egy embert ellehetetleníteni. Te úgy csinálsz, mintha közmegegyezés volna erről a kérdésről: pedig nincs. Nagyjából indifferens, hogy ki az az ember: Kiss egy egykori elítélt, Schmitt egy (kádárkori díszpinty) sportdiplomata, László Petra egy családanya. Mindhármukat virtuálisan meglincselte a szennymédia a csőcselék üdvrivalgása közepette. Szerinted ez rendjén van így? Úgy is kérdezhetném: erkölcsös ez?

fideszes Bróker kormány 2016.05.15. 12:00:29

@Tsteinar: "én csak annyit kérdeznék a szerzőtől, hogy a saját lányát ezek szerint nyugodtan rábízná egy ilyen edzőre?"

Hülye kérdés. Ennek az udvari cselédnépségnek csak az van amit orbán mondd. Ha a felcsúti gazdi azt mondja Stumpf elvtársnak, hogy fel kell áldoznnia a lánya szüzességét meg tisztességét mert ez nemzeti érdek, akkor Stumpf elvtárs még jó hogy beáldozza akár a saját lányát is. Mert nemzeti érdek! A gazdi mondta, meg hát a gazdi adja a kenyeret.

_Molly 2016.05.15. 12:02:55

@cilamila67: "állítom, az interjú alatt is róka volt"

De mennyire!
Mikor Papp Gergő kérdésére önérzetesen válaszolta, hogy senki, egyetlen ismerőse sem kérdezte tőle, hogy "Lacikám, nem szégyelled magad?"!

Ez a szerencsétlen vénember még most is meg van győződve arról, hogy semmi bűnöset nem tett soha. Hiszen a barátai-kollégái-béresei sem rótták ezt föl neki...

Hányadék ez az egész, na.

egysmás 2016.05.15. 12:09:55

@bbjnick: A hazudozásaik miatt tűnik verbális lincselésnek a dolog.

Tudod, jön egy vád: megbasztak egy lányt.
Jön a nyilatkozat: áh, dehogy, koncepciós per volt.
jön a szembesítés, hogy nem is volt koncepciós per.
jösz te, hogy a csőcsele verbálisan lincsel.

vernarancs 2016.05.15. 12:12:03

2 dolog:
A buntetes igencsak enyhe volt a buncselekmeny sulyahoz kepest. Nem tortent meg az igazsagszolgaltatas anno.
Kivanom, hogy a szerzo gyermeket Kiss Laszlo eddze, es a szerzo ehhez vagjon jo pofat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 12:12:08

@egysmás:

1) Álljunk csak meg! Hol írtam én X. Y. (konkrét személy) magzatgyilkos nőről, hogy így vagy úgy kell tennie, ez vagy az legyen a sorsa?

2) Ha valakire rázúdul egy személye ellen célzott hecckampány, nagyjából nulla mozgástere van. Ha valaki elkezdene neked fenyegető e-maileket küldözgetni, attól fejre állnál, képzeld el ezt 10000000-szorosan felerősítve. Nem nehéz látni, hogy ezek a kampányok hová fognak kifutni: előbb-utóbb lesz egy hülye, aki nem éri be kommenttekkel, hanem a médiát és a tömeget a háta mögött érezve tettlegességre vetemedik és vér fog folyni.

fideszes Bróker kormány 2016.05.15. 12:14:22

@bbjnick: "Szerettek saría-rendőrséget játszani? Rendben. És ahhoz mit szólnátok, ha indítanék egy internetes oldalt, amelyen művi abortuszon átesett nők nevét, fényképét és adatait közölném,"

Akkor majd lenne időd a börtönéveiben megtanulnod, hogy az abortusz egy törvényileg engedélyezett dolog, az orvosi titok tartá alá eseik, személyiségi jogi alapon hozzá se férhetnél az érintettek adataihoz, úgyhogy a nem nagy eszeddeel amivel meg vagy áldva, elég jól kellene a bíróság előtt védekezned, hogy honnan loptad össze a védett adatokat.

És még egy dolog okos tojgli: a nemi erőszakot a törvény bünteti, úgyhogy marha jól ellentételezed a frusztráltságodat az abortusz ötleteddel.

Kiss László NER-társad elbukott, inkább gyúrj a GDP bukta megmagyarázásoson, jövő héten rengeteg melód lesz ezzel.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 12:18:53

@egysmás:

És László Petra? Amikor László Petrát kaptátok véres koncnak és ő elmondta, hogy őszintén sajnálja a történteket, de nem tud számot adni arról, mi is történt, akkor békében hagytátok? Dehogy hagytátok, őrjöngve ordítottátok, hogy ne sajnálja, kérjen bocsánatot, amikor bocsánatot kért, akkor az volt vele a probléma, hogy hazudik, mert nem ismer el olyat, amit, mivel tudtával nem követte el, nem tud elismerni, s egyébként sincs bocsánat a gyerekbántalmazóknak... És így tovább, kifulladásig. Itt hogyan áll meg a hazudozás-elméleted?

a Zamboni nem egy tészta 2016.05.15. 12:19:22

@bbjnick: miért ne gondoljam ez egy vélemény. Szerinted meg nem kell. Ennyi. Ezúttal kiss mindegy hogy többség, média vagy kisfaszom miatt hogy megy

Más dolgok esetebeb

a Zamboni nem egy tészta 2016.05.15. 12:20:58

Más dolgok esetében meg irreleváns a véleményem.

Tudom indokolni de te is a sajátod mert az hogy maradhat e pozícióban nem racionalitás logikai ügy

Stohl András 2016.05.15. 12:23:34

Felesleges ez az itelkezes. Ugye volt ott negy ember, akik szexeltek, es a negybol, csak az egyikuknek volt ezzel gondja.
Ez azert nem olyan rossz arany, ezt is figyelembe kene venniuk az itelkezoknek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 12:24:37

@fideszes Bróker kormány:

Ez most jogi kérdés vagy erkölcsi kérdés? Ha jogi, akkor Kisst békén lehet hagyni, mert megbüntették, mentesült tette jogkövetkezményei alól, ha erkölcsi, akkor a magzatgyilkos nők esetében, ugyan, mi a relevanciája a Btk.-nak ?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 12:30:18

@a Zamboni nem egy tészta:

Ha nem racionális logikai ügy, akkor mi? Érzelmi? Az ítélkezés nálad érzelmi kérdés?

a Zamboni nem egy tészta 2016.05.15. 12:36:44

@bbjnick: miért többes szám? Egy embernek írsz.

És aki amúgy László Petrat felmenti az most lehet elitelo kissel és fordítva. Nincs összefüggés :ízlés, erkölcs.... Mindenkinél kissé más.

Ne gondolkozz őkben és minden. Tudom sokan teszik így néha én is, ettől még hiba

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 12:41:56

@a Zamboni nem egy tészta:

Az erkölcs nem ízlés és nem érzelem. Az erkölcs felelősségtudat.

a Zamboni nem egy tészta 2016.05.15. 12:43:00

@bbjnick: nem ítélet bazmeg. Ezt nem érted reggel óta. Megvolt az ítélet. Ez egy-egy ember véleménye. Hát Kurvara érzelmi kérdés.

a Zamboni nem egy tészta 2016.05.15. 12:44:24

@bbjnick: mégis másképpen ítéljük meg. Szerintem nem lehet kapitány szerinted lehet. Mindegy hogy hívod érzelem vagy felelősség tudat, szubjektív

flort 2016.05.15. 12:44:30

@bbjnick: Te nem Coelho vagy véletlenül? Vagy Ákos?
Nincs családod és vasárnap belekötsz mindenkibe, aki szerint a beteg világod csak a képzeletedben létezik?
Peace.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 12:52:03

@a Zamboni nem egy tészta:

A felelősségtudat hogyan lehetne szubjektív, ha egy adott cselekedeteknek objektív következményei vannak?

Etniez 2016.05.15. 13:02:01

Ha jól emlékszem, volt egy fotós aki megerőszakolt egy lányt az Elte gólyatáborában. Előtte volt már ilyen ügye. Most megint ül. Amikor szabadul, remélem Bbjnick és Stump is elküldi hozzá azt asszonyt fotózásra, hiszen leülte.

egysmás 2016.05.15. 13:02:03

@bbjnick: "1) Álljunk csak meg! Hol írtam én X. Y. (konkrét személy) magzatgyilkos nőről, hogy így vagy úgy kell tennie, ez vagy az legyen a sorsa? "

ehun e'

mandiner.blog.hu/2016/05/14/kiss_laszlo_a_megbunhodott_bun_es_a_verbalis_lincseles/full_commentlist/1#c30297532

"És ahhoz mit szólnátok, ha indítanék egy internetes oldalt, amelyen művi abortuszon átesett nők nevét, fényképét és adatait közölném, bőségesen kommentálva ezen magzatgyilkos némberek bűnének súlyát, erkölcsi romlottságát és mindenkit arra ösztönöznék, hogy vesse meg és rekessze ki őket a társadalomból, ugyanis az én erkölcsi ítéletem szerint a művi abortusz megbocsáthatatlan bűn."

"2) Ha valakire rázúdul egy személye ellen célzott hecckampány, nagyjából nulla mozgástere van."

Tehát addig kell tagadni és hazudozni, amíg ténylegesen ki nem derül az állító igazsága.
Egyből nem lehet azt mondani, hogy igen, úgy volt, kapjátok be!
Végig kell menni a hazugságok minden stációján, hiszen nulla a mozgástér.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 13:02:14

@flort:

Olvass bele a kommentsorba és megérted.

nu pagagyí 2016.05.15. 13:05:53

@bbjnick: Schmitt nem ülte le a büntetését csalás miatt és nem is kért elnézést. Ő még mindig egy gazember.

egysmás 2016.05.15. 13:15:34

@bbjnick: László Petrához:
"Amikor László Petrát kaptátok véres koncnak és ő elmondta, hogy őszintén sajnálja a történteket, de nem tud számot adni arról, mi is történt, akkor békében hagytátok? "

Ezzel szemben inkább a férje kért bocsánatot és a férje mondat el, hogy őszintén sajnálja a történteket.
És úgy nem mellesleg, az, hogy a sajtó kicsinálta László Petrát, az a médiamunkások önvédelme, hiszen ők kívülállók, akik a helyzetről tudósítanak, nem pedig alakítók.
Ez a státusz védi őket.
Ha ez megváltozik, és elkezdik őket a tudósítottak -bármelyik oldal- ellenségként kezelni, az veszélyessé vagy lehetetlenné teszi a munkájukat.

kokuszpok1960 2016.05.15. 13:16:55

@annamanna:
Ahogy magamat nézem kezdek kételkedni az önazonosságomban. 56 évesen nagyon másként látom a világot és benne önmagam, mint 30 évvel ezelőtt.
És hát félek, hogy pont a te keresztény hited nem tolerálja az érveidet: olyan bűnösről, aki megtért, és noha utána is folyamatos kísértésben volt, mégis bűntelen maradt, nem hallottál?
Kissel nem (illetve nem elsősorban) az 55 éve elkövetett bűne a baj, hanem azok, amiket 2016-ban követett el (hazudozás, képmutatás)

flort 2016.05.15. 13:17:24

@bbjnick: beleolvastam, és értem, hogy te lincselést vizionálsz, de szerintem nincs igazad.
K.L. bűnt követett el? Igen.
Leülte? Igen, bár talán érdekes lehet, hogy egy állítólag szakmailag magas szintű igazságszolgáltatás hogy hozhatott állítólag igen enyhe ítéletet minősített bűncselekmény kapcsán és utána hogy szabadulhatott olyan korán (és hogy szerepelhetett nem sokkal később eredményesen az országos bajnokságon - a kacsák mellett úszott?).
Mentesült? Igen.
Rosszul kommunikál? Nem, katasztrófálisan - ezt már a Hosszú-ügy alatt is igazolta.
Maradhat szövetségi kapitány? Nem, mert rossz fényt vet az úszókra a versenyre való felkészülés során. Ilyenkor minden ilyen dolog csak zavart okoz a fejekben. Felelősségteljes edző azt mondaná, hogy hibáztam és ezért hátrébb húzódom. Vagy nem hibáztam, de a versenyzők érdekei miatt háttérbe vonulok.
Normális a bejegyzés szerzője? Nem, ha nem születnének ilyen írások, már rég folyhatna a rendes munka az úszóknál, a szövetségben, vizes vb szervezésénél. Elmúlt, annyi bőrt lehúztak róla, hogy az hihetetlen, lépjünk tovább.

grafoguru 2016.05.15. 13:32:50

@bbjnick:
A logikád szerint aki leüli gyilkossgért a 10 évet, az már nem is gyilkos. (És most ne gyere azzal, hogy Kiss L. nem gyilkos, csak egy kis kedves, erőszaktevő idős bácsi.)
Nem tudom van-e lányod. Ha lenne, odaadnád egy ilyen pacák keze alá? Vagy ha őt erőszakolta volna meg, ugyanezt írnád?
Szánalmas alak, akinek csak úgy van nője, hogy erőszakolgat. Emellett sunyi és alattomos is.
Mint a Mandiner Blog.
Amúgy a sunyiság és alattomosság nem múlik el 20 hónap börtöntől.

2016.05.15. 13:35:27

@bbjnick: válaszként feladott kommented semmilyen módon nem kapcsolódik az én hozzászólásom tartalmához.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 13:56:08

@ob.szerver: de én úgy tudom, hogy egy évet se ült amúgy.

2016.05.15. 14:13:57

@flort: "Maradhat szövetségi kapitány? Nem, mert rossz fényt vet az úszókra a versenyre való felkészülés során."
A kapitánynak nem fényvetés a dolga:) A feladatát viszont aligha tudja ellátni, ha minden a botrányról szól körülötte. Emberileg sem folytatható a munkája, ha minden nyilvános megjelenésében benne van egy megszégyenítő betámadás esélye.

Alick 2016.05.15. 14:16:19

Egy biztos: ilyen és ehhez hasonló ügyekben minden oldalon a szélsőséges vélemények dominálnak.
Valójában persze mindenkinek igaza van. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2016.05.15. 14:28:19

@nu pagagyí:
Schmitt nem gazember (legalábbis a daktarija és a kapcsolódó sumákolás miatt biztos nem).
Schmitt egy tökfilkó, akit valószínűleg semmi nem különösebben érdekel azon kívül, hogy legyen zsé, dugás, jókat-egyen-igyon, és a családja boldoguljon.
Pont olyan, mint egy páfrány, aligha töpreng erkölcsi dimenziókon.
Ily voltában persze elvileg/normális országban alkalmatlan közt. elnöknek, de ezt nyilván tudta mindenki, amikor kinevezték.

2016.05.15. 14:32:52

@nu pagagyí: Valószínűleg bűncselekményt sem követett el, vagy ha mégis, rég elévült.

flort 2016.05.15. 14:35:32

@constantinus: lényegében: ja. Csak más szavakkal

constantinus (törölt) 2016.05.15. 14:41:31

@vernarancs: "A buntetes igencsak enyhe volt a buncselekmeny sulyahoz kepest. Nem tortent meg az igazsagszolgaltatas anno"
Azért azt elég meredek az elítéltnek felróni, hogy hogyan volt képe idő előtt szabadulni. 50 év után meg nagyjából értelmetlen is.

lehet más a handa-banda 2016.05.15. 14:55:20

"meg is szólal a bennem lakozó Woody Allen: bárcsak minden ilyen flottul menne. "

Ja, mint amikor megbaxta az örökbe fogadott lányát ez a derék hollywoody hérosz

De ha már szóba hozta a cikkíró Woody Allent: ő volt az egyik aláíró abból a százból, akik nyíltan kiálltak a mindmáig szökésben levő pedofil nemi erőszakoló Roman Polanski büntető eljárás alóli mentesítése mellett

Kéz kezet mos

fideszes Bróker kormány 2016.05.15. 14:58:50

@bbjnick:

Nemcsak hogy hülye vagy, de még kitartó is. Kissék borzalmas tetteiről akkor lehet beszélni amikor csak akar az ember. Sőt, mindig kell beszélni. A neve most már örökre összefonódik az évtizedekig elhallgatott, elsumákolt büntetteivel. Mert több is volt és még annál is több, csak nem hiányzik mindenkinek, hogy az ő szégyenéről beszéljen az ország.
Majd gondolod, hogy a nürnbergi per megvolt, a kor le van zárva, kussoljon most már mindenki és hagyják most már a mi nácijainkat békén.

Sose szabad elfelejteni ezeket a mocskokat, pont ezért írják a történelem könyveket. Kisséknek és a neki falazó bandáknak, sikerült a magyar úszosport évtizedeit örökre beszennyezni. Ezután már mindenki csak azt találgatja, hogy kik voltak még az elmúlt évtizedekben az áldozatai a medence szatírjainak.

Roan 2016.05.15. 14:59:52

@bbjnick: Releváns, mert az erkölcsileg súlyosabb kategóriákat tárgyalja a btk. Épp ezért pl. egy sikkasztás nem említhető egy lapon a káromkodással. de te nagyon az abortuszra akarod terelni a témát, de a felhozott pontjaimat kikerülted.

lehet más a handa-banda 2016.05.15. 15:00:23

@egysmás:
"az, hogy a sajtó kicsinálta László Petrát, az a médiamunkások önvédelme, hiszen ők kívülállók, akik a helyzetről tudósítanak, nem pedig alakítók.
Ez a státusz védi őket."

Ez nem igaz, és pont a migránsválság számtalanszor bizonyította az ellenkezőjét

lehet más a handa-banda 2016.05.15. 15:03:12

@fideszes Bróker kormány:
"Kisséknek és a neki falazó bandáknak, sikerült a magyar úszosport évtizedeit örökre beszennyezni. Ezután már mindenki csak azt találgatja, hogy kik voltak még az elmúlt évtizedekben az áldozatai a medence szatírjainak
"

Vagy inkább ez:

"Roman Polanskinak és a neki falazó bandáknak, sikerült az amerikai filmipar évtizedeit örökre beszennyezni. Ezután már mindenki csak azt találgatja, hogy kik voltak még az elmúlt évtizedekben az áldozatai a filmstúdió szatírjainak."

lehet más a handa-banda 2016.05.15. 15:07:17

A büntetés harmadolása egyébként teljesen megszokott gyakorlat volt, nem kellett hozzá szuper protekció, az eítélt jó viselkedése elegendő volt a legtöbb esetben

Erről most itt megint csak olyanok szakértősködnek, akiknek fogalmuk sincs a BV gyakorlatról

judy7 2016.05.15. 15:15:28

Kedves ****** blogger,
a nagy sipákolásnak bőven volt alapja. Kiss és társai még így 50 év távlatából újra és újra szembeköpték áldozatukat.
Amit Kiss kapott, bőven megérdemelte.
A többieknek is meg kellene kapnia ugyanezt a megvetést: Lantosnak, Várhelyinek és ha esetleg voltak mások is, akik lapulnak, mint **** a fűben, hát azoknak is.
Az áldozat megérdemli ezt.
És ami azt illeti, mi többiek is megérdemeljük, hogy legalább ismerjük az arcukat, nevüket.

BiG74 Bodri 2016.05.15. 15:19:51

Kár a kiss bácsit védeni, mert az egész ügy alatti spontán viselkedése tökéletesen idézte a valamikori erőszakolót. Másrészről a leült büntetés azért járt amit tett, de bizalmat azt nem börtönbüntetéssel szerzi az ember. Lehetne hagyni már az ügyet, de úgy látom, még mindig akad valaki, aki nem hiszi el, hogy ha szarszagú kupacot piszkál, akkor bizony minimum ő is kezd szarszagú lenni.

nu pagagyí 2016.05.15. 15:25:27

@constantinus: Közokirat-hamisítást követett el. Az alaptörvényt Dr. Schmitt álnéven írta alá, ezért sajnos semmisnek tekintendő a diktatúra gránitszilárdságúja.

nu pagagyí 2016.05.15. 15:30:35

@BiG74 Bodri: Kiss a teljesítményével vívta ki a bizalmat. A mostani vezetők meg nyilván nem vizsgálták, de minek is vizsgálták volna, mit csinált a delikvens 1961-ben. Tényleg te mit csináltál? Visszavitted a boltba az ellopott édességet?

lehet más a handa-banda 2016.05.15. 15:45:37

@judy7:
"Az áldozat megérdemli ezt.
És ami azt illeti, mi többiek is megérdemeljük, hogy legalább ismerjük az arcukat, nevüket. "

Akkor itt van egy arc a kedvedért:

www.nbcnews.com/news/world/roman-polanski-definitely-wont-be-extradited-u-s-n470281

Polanski azóta is ünnepelt celeb, éppúgy nem ártott meg az ügy a karrierjének, mint Woody Allennél

BiG74 Bodri 2016.05.15. 15:56:37

@nu pagagyi:
61' ben még pajzán gondolat sem voltam. Másrészről a teljesítménye az beztos van, remélem további dolgok már nem kerülnek elő, mert akkor olimpia ide vagy oda, meg fogják kövezni. A jelenlegi vezetői részt nem értem. Az viszont érdekes lenne egyben látni kinek volt érdeke és hogyan rendezte meg ezt a vesszőfutást.

constantinus (törölt) 2016.05.15. 16:01:38

@nu pagagyí: ez végülis viccnek nem volt rossz.

constantinus (törölt) 2016.05.15. 16:07:51

@judy7: azért, ha az elmúlt 6 évtized összes elkövetőjének arcképét végig kellene nézned, az ügyük vázlatos leírásával együtt, szerintem szomorú lennél. Pedig az áldozatok megérdemlik.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.15. 16:12:58

@bbjnick: "ha erkölcsi, akkor a magzatgyilkos nők esetében, ugyan, mi a relevanciája a Btk.-nak"

Még fogalmazni sem tudsz, te barom.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.15. 16:15:41

@bbjnick: "Nagyjából indifferens, hogy ki az az ember: Kiss egy egykori elítélt, Schmitt egy (kádárkori díszpinty) sportdiplomata, László Petra egy családanya."

Seggfej vagy. Az első jogerősen elítélt erőszaktevő, a második egy volt köztársasági elnök, akiknek erkölcsileg hibátlannak kellett volna lennie, a harmadik egy eszét veszett média munkás aki belerúgott egy kisgyerekbe. Mindegyik megérdemli az erkölcsi megvetést.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.15. 16:16:46

@bbjnick: Tehát egy abortusz, meg egy csoportos erőszak neked erkölcsileg egy kalap alá esik. Mondd! Téged hogy nevelt anyád?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 16:22:32

@vuvuvu2: azért egy egyszeri bliccelést erkölcstelennek nyilvánítani..
és összevetni egy többes nemi erőszakkal, spicliskedéssel, doppingolással, folyamatosan hazudozással, teljes gerinctelenséggel... rohadtul nem lehet.

annamanna 2016.05.15. 16:23:48

@kokuszpok1960: Értelek, de ez az ember nem tért meg. Semmilyen értelemben nem mutatott valódi bűnbánatot. Erről beszélt Takáts Zsuzsa, aztán a nézők maguk is meggyőződhettek róla, abban a nagyon kínos jelenetben, ahol puszit kért az áldozatától. Itt semmiféle bűnbánatról nincs szó.
Namost, ha valamit nem bánok, akkor azt nem is hagyom abba. Még akkor sem, ha titkolnom kell, vagy abban mások akadályoznak. Legyen erre példa a szimpla félrelépés. Aki nem bánja, hogy félrelépett, az folytatni fogja. Tudja, hogy nem teheti nyíltan, nem is akarja nyílttá tenni a viszonyt, de abbahagyni sem akarja. Ezt elég egyszerű belátni.
Miért szokott volna le Kiss László a kéjelgésről? Egész életében terített asztal vette körül. És nem pusztán egyedül volt szexfüggő a medencék környékén, az ügy tálalásából az derül ki, hogy az úszótársadalom, legalábbis a vezetőség igyekszik összezárni Kiss körül, mert nyilván ők is meglehetősen szabados életet éltek.

A szégyellős, prűd gyerekek valószínűleg eleve kihullottak valahol út közben. Az ügy kirobbanásakor sokat cikkeztek arról, hogy a sportoló gyerekeket világszerte nagyon sok verbális, fizikai vagy szexuális bántalmazás éri, beavatási rítusok stb. Elég nyilvánvaló az is, az úszó sportág jellegéből adódik, hogy itt a test meglehetősen nyíltan közszemlére van téve. Akit ez zavar, menjen el síelni, ugyebár. Namost, ha valaki hiperaktív szexuálisan, az könnyen abba a tévhitbe eshet, hogy mindenki más is pont úgy viselkedik, mint ő. Ez jól megfigyelhető volt Csapó Gábor magyarázatából, aki biztosra vette, hogy a szexuális erőszak elkerüléséhez elég arrébb menni.

Mondjuk teljesen mellékes, de egy ismerősömnek volt viszonya olimpikon pólóssal, és azt mondta, a férjéhez képest a férfi nagyon erőszakosan szexelt, ő eléggé meg is döbbent rajta, de a viszonyuk alatt elfogadta. Ebből semmire nem lehet következtetni, de éppenséggel nem mond ellent annak, hogy az ügyben a MÚSZ vezetősége meglehetősen bajtársiasan kiállt Kiss mellett.

Erre lehet azt mondani, hogy ízlések és pofonok; egészen addig, amíg a dolog KÖLCSÖNÖS BELEEGYEZÉSEN ALAPUL.
Csakhogy itt szó nem volt kölcsönösségről, és Kissen kívül a többi elkövető, és a MÚSZ vezetősége se nagyon érti, hogy ha valaki nem akarja azt, hogy "partiba dobják", akkor az BŰNCSELEKMÉNY.
Nekik ez napi rutin volt, az életük természetes része, és nem értik, hogy másoknak NEM AZ.

Följebb volt egy komment:
Stohl András 2016.05.15. 12:23:34
Felesleges ez az itelkezes. Ugye volt ott negy ember, akik szexeltek, es a negybol, csak az egyikuknek volt ezzel gondja.
Ez azert nem olyan rossz arany, ezt is figyelembe kene venniuk az itelkezoknek.

Ezt lehet, hogy az illető viccből írta, de maguk a MÚSZ-osok valószínűleg komolyan gondolják. Ha a férfiak élvezték (és ugye ők voltak többen), akkor miért is baj, amit csináltak?

Még mellesleg volt egy ennél is megdöbbentőbb társadalmi reakció nemrég, amikor egy katolikus gimis leányzó 96-szor döfte a kést az anyjába, majd a fiújával lazán szexelt a hulla fölött, másnap pedig nyugodtan elment iskolába. Utólag egy csomóan elmentek hozzá lelki támogatást nyújtani. De mégis miért? Ennyire nem világos, hogy az ügyben ki az áldozat?
Amúgy ez a lány is intenzíven sportolt, dzsúdózott. És mivel ő is brutálisan nyitott a szex felé, elég valószínű, hogy a sportkarrierjét direkt egyengette az, hogy imádja a fizikai érintéseket. A dzsúdóban kifejezetten szoros a küzdő felek közti fizikai érintkezés. Nagyon valószínű, hogy eleve a szexfüggőségét próbálta levezetni a dzsúdóval, de hát persze az nem ugyanaz.

Annyiban tartozik ide az az ügy, hogy a szexfüggőség (csakúgy, mint minden egyéb függőség) könnyen elhatalmasodhat, és erőszakossá teheti a függőt. Hatalmaskodóvá, zavarttá, érzéketlenné, hazudozóvá. (Az a lány is hazudott).
Ahogy általában a szerfüggőségről, úgy a szexfüggőségről sem lehet csak úgy "lejönni", pusztán akarati döntéssel; akkor meg pláne nem lehet leállni vele, ha maga a függő egyáltalán nem is akar kigyógyulni a függőségéből, mert nem tartja magát betegnek.

Ez kifejezetten jó könyv a témáról: moly.hu/konyvek/anne-wilson-schaef-menekules-a-meghittseg-elol
És az ún. "12 lépcsős programot" ajánlja gyógymódként. Ami gyakorlatilag nem más, mint a megtérés. Isten előtti megalázkodás, bűnbánat. Más gyógymódja nincs.

Ezt pedig Kiss László nem csinálta végig (nyilván a másik két elkövető sem), úgyhogy nem tekinthető gyógyultnak.

tomcsicsi 2016.05.15. 16:25:48

"Amit ebben az ügyben láthattunk, az jórészt a tömegek lelki önkielégítése volt. Könnyű és kényelmes útja az önigazolásnak. Gyorsan a gonosz szimbólumát faragjuk valakiből, aztán hangosan, együtt kiabáljuk, hogy le vele!" Van benne valami, elismerem. DE! Indíttatásod semmivel sem jobb- avagy rosszabb a fent megfogalmazottaknál. Hiszen azzal indultál neki az irományodnak (csak feltételezés), hogy márpedig Te nem, nem- és nem fogsz beállni a sorba. Tehát jómagad sem valamiért, hanem valami ellenében határoztad meg a véleményed/mondókádat.
K.L. leülte a rá kiszabott büntetését; tiszta sor. Mint ahogyan az is, hogy minden "megbűnhődött" elvtársnak/polgárnak joga van újrakezdeni, bizonyítani, normális emberként tengetni a kis életét. DE! Nem mindegy milyen pozícióban. Elmehetett volna kőművesnek, gépésznek stb.., de - persze csak az én megítélésem/logikám :), jóérzésem szerint - mondjuk tanárnak, orvosnak, sajnos 'adta Isten edzőnek biza semmiképp. Ezt K.L.-nak is nagyon jól tudnia kellet volna. Bizonyos tevékenységekhez makulátlan előélet szükségeltetik, ha bűnhődött, ha nem. Ez még szikrájában sem volt meg. Én bizony nem bízom olyan tanárban, orvosban, edzőben, tehát a közért, a köz szoros közreműködésével tevékenykedő emberben, aki ilyen- avagy ehhez hasonló súlyú dolgot művelt.
Másrészt nem csak magával a tettel és az ennek ellenére való érvényesüléssel van a gond. Ez még magyarázható; a gond a mostani hozzáállásával van/volt a mesternek. Emlékezzünk csak; a neménvoltamtól a koncepcióspervótazig. Na ez a mocskos.
Szóval kis barátom, az hogy Te összetéveszted az önálló véleményt/gondolatot, az általad kifogásolt emberek reakciójával való szembehelyezkedéssel, még nem ment föl a butaság, logikátlanság, minden társadalmi norma nem ismerete alól.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 16:26:45

@Veridicus76: uramisten, te proli.

én rohadtul nem mentegetem biszkut és a mai komcsikat se, akiknek te felállva tapsolsz, olyan ostoba vagy, mert ők nemzetinek hazudják magukat, te meg elhiszed. még Horthyt is elítélik, miközben te még rajongtál érte a múltkor, ÉS DE minő meglepetés: a kölni erőszakoló cigányokat is elítélem, meg a többes nemi erőszakot is lantos kiss és várszegi részéről.

érdekes viszont hogy ez tök egyértelmű, te mégis mentegeted kisst mert a felcsúti cigány komcsi szereti, viszont elítéled a kölni erőszakolókat, a magyar erőszakoló a jó erőszakoló te igazi féreg? nekik lehet?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 16:30:22

@ob.szerver: ezektől még a szavazati jogok is el kell venni.
nehogy már a söpredék "irányítsa" az országot. bár inkább ez némi befolyásolás inkább

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 16:33:04

@Barkalot: azt ne mondjuk el stumpf andrásnak, hogy abban az úszodában ahol a pedofil gyúró ügyködhetett, meg turival is volt állítólag egy-két ügy, szóval hogy itt kiss volt a főedző.
vajon még hány lányt molesztálhattak szepesi nikin kívül?
szegényeknek valahogy nincs kedvük kiállni a nyilvánosságra

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 16:37:17

@cilamila67: legalább egyre több embernek kiderül, hogy miféle alak is ez a stumpf

mutogassa magát a gitárja mögött amikor szemét zenét játszanak a haveroknak. az való neki, nem a morál. embernek sem méltó.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 16:58:16

@lehet más a handa-banda: stumpf valahogy olyan hülye, hogy nem tudja még woody allen erőszakoló történetét se?

chrisred 2016.05.15. 17:01:19

@vuvuvu2: A társadalomnak van erkölcsi mércéje, neked nincs. Mert a felsoroltakat egy szinten emlegeted egy csoportosan elkövetett nemi erőszakkal.

kokuszpok1960 2016.05.15. 17:06:52

@tesz-vesz: értem mind a kettőt, köszönöm, csak most már messze eltértünk az eredeti cikktől. Ráadásul egy olyan sikamlós talajra, ahol azember hamar vőgezheti rágalmazóként (merthogy mindaz, amit sugall, nem bizonyított/bizonyítható).
Az egészben egyébként nem az a legundorítóbb, ami 55 évvel ezelőtt történt (az is), hanem az egész mostani kezelése (Gyárfással, Hargitayval meg az egész Retekklubbal).
És hát kicsit sajnos az a mi viselkedésünk is (mindannyiunkat, sáját magamat is beleértve). Uptodate-k vagyunk, a bulvárból halál pontosan tájékozottak, ezér csípőből ítélkezünk és a tények ismerete nélkül inszinuálunk.

egysmás 2016.05.15. 17:13:48

@kokuszpok1960: A tények az, hogy Kiss hazudozik.
Ezt nem a bulvár írta meg nekem, hanem az ő nyilatkozataiból tudom.
Kiss hazudozásainak karrierje van és csak! olyanok védik Kisst, akiknek az eddigi ténykedésük alapján kialakított véleményem szerint nincs erkölcsi tartásuk.

xclusiv 2016.05.15. 17:20:20

@bbjnick: fogalmatlan vagy. ostoba.

xclusiv 2016.05.15. 17:21:24

@tesz-vesz: nekem is gyanús, de a sikereit attól még nem lehet elvitatni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 17:23:40

@kokuszpok1960: nagyon nem tértünk el a cikktől. arra reagálunk, vajon hány ügyet tett még az eset után kiss? és mennyit kent el?
ez nem bulvár, ez tényfeltárás. ez erkölcsi -társadalmi kérdés.
a bulvár az lenne, ha gyárfás kutyájáról közölnének cikket a lapok, hogy milyen jól bánik vele is.

hogy a te viselkedésed miért undorító, nem tudom. talán már kezdem érteni, de engem hagyj ki ebből az egész fertőből.

xclusiv 2016.05.15. 17:24:16

@Veridicus76: dehogynem, most is hazudtál. féleszűek fantáziavilágával nincs és/vagy hazugságaival szemben fölösleges érvelni

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 17:27:21

@xclusiv: de el lehet. nem ő úszott. nem ő szerezte az aranyat. a legmodernebb, kimutathatatlan doppingok beszerzése pedig csak anyagi kérdés.
nem siker kérdése. talán dopping nélkül nagyon sok magyar sportoló csak a 5-6-8. helyen végzett volna, nem pedig az elsőn. ez siker?

talán még shane tusup is hozzá tud jutni.. bár ezt csak alaptalan feltételezés. de csak bennem van már a kisördög az egész élsporttal kapcsolatban.

kokuszpok1960 2016.05.15. 17:35:23

@tesz-vesz: akkor kell leállni, amikor érvek helyett elkezdjük sértegetni a másikat. Nem vagy vitapartner!

kokuszpok1960 2016.05.15. 17:42:50

@egysmás: olyat, amiben maga is beismerte volna, hogy hazudozik, talán nem tudnánk idézni: az üggyel kapcsolatos megnyilvánulásai állnak össze úgy, amiből nyilvánvalóvá válik az, hogy hazudik sok mindenben.
Ezt nem kellett senkinek megírnia, ez világosan látható volt.
Azzal, hogy a mainstreamtől eltérő vélemény (a kommentelt cikk ilyen) mellett fejtek ki szempontokat, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy védeném Kisst. Úgyhogy amit az őt pártolók erkölcsiségéről mondasz, nem is veszem magamra (nem tartozom közéjük).

annamanna 2016.05.15. 18:18:18

@kokuszpok1960: Nem árt kibeszélni a dolgokat egy olyan országban, ahol kormányzati szinten elhangzik, hogy az országot a pálinka mentheti meg.
És ahol a kormányfő kisfia arra invitálja a fiatalokat, hogy "részegedjenek meg a Szent Szellemtől".
A részegség (kábultság, magatehetetlenség) úgy van beállítva, mint valami életcél.
Egy ilyen országban nem árt biztosan tudni, hogy létezik különbség a józanság és a részegség között.
A szexualitásnak sem az a célja, hogy az ember kiüsse magát vele. Hanem hogy kapcsolódjon a társához.
Ha pedig ez a cél, akkor nagyon nem mindegy, kivel és hogyan van együtt valaki. Ahhoz, hogy valaki kiüsse magát, Hofi szerint nem kell magas színvonal:
"Rum helyett jó lesz majd a kölni."
"A metilalkohol is hangulatba hoz."
"Piálva vedelik a szeszt itt mindenféle szinten."

Aki ehhez szokik hozzá, az bármit elfogadhatónak tart.
Nem árt tisztázni, hogy nem, nem fogadható el bármi, mert az élet célja nem a kábulat.
És aki kábult állapotban, vagy a kábulat elérése érdekében bűncselekményeket követ el, rongál, lop, bántalmaz másokat, azt nem menti fel az állapota.
Pont abból kell megváltozni, hogy valaki a kábulatot tegye meg életcéljának. Ez egyszerűen nem elfogadható, mert minden függő KÖZVESZÉLYES.
Nem véletlenül büntetik szigorúan a piás vezetést (ld Demcsák Zsuzsa). Ezt nem lehet kimagyarázni. Ha elkapják ittasan, elveszik a jogsiját és pont.
A szexfüggő is közveszélyes. Ahogy a kábult sofőr ÁRTATLANOKAT ölhet meg (ld Rezesova ámokfutása), úgy TUDNI KELL, hogy a szexfüggő is ÁRTATLANOKAT BÁNTALMAZ.
A részeg sofőrt ki kell vonni a forgalomból, más segítség nincs ellene. Úgyhogy legalább abban állapodjunk meg, hogy ha egy perverz alakot a maga közegében hagynak egy életre, akkor egész életében folytatni fogja a perverz, kéjsóvár, beteges szexualitást. Nincs semmilyen ellenerő vagy ellenszer, ami ettől eltántorítaná.

Ez persze nem jelenti azt, hogy egy életre rács mögé kell dugni a szexfüggőket (Rezesova sem marad örökre börtönben, egy idő múlva újra vezetni fog, és elég biztosra vehető, hogy újra alkoholizál is).
Inkább az önvédelmet kell valahogy megtanulni, kiismerni a függők trükkjeit, és lehetőség szerint elkerülni a kéjencek vadászterületeit. Ehhez pedig valahogy beszélni kell róla, ügyet kell csinálni belőle.
Ha elhallgatják, akkor mind a perverz, mind a potenciális áldozat azt hiheti, ez a dolgok normális menete. És hogy azzal van baj, akinek ez a viselkedés nem tetszik. Prűd, ósdi, bigott, vaskalapos, fatökű, fapina stb. Ezt jól ismerjük, nem?

Megint mellékszál, de igen érdekes, hogy maga a pápa is beállt abba a sorba, ahol azt a viselkedést, amit eddig a közvélemény kicsapongásként értelmezett, elfogadhatónak tartja, és az ezt elítélőket gúnyolja ki.
Egy érdekes idézet, szerintem tanulságos arra nézve, hogy itt bizony komoly harc folyik bizonyos (főleg szexuális) cselekmények megítélése körül: petersziklaja.ml/a-the-remnant-lemondasra-szolitja-fel-ferenc-papat/#more-1180

(Külön kommentbe írom az idézetet, mert kicsit hosszabb. Persze egyéni ízléstől függ, ki hogyan ítéli meg a pápa szavait, és valóban nem tartozik a témához, de arra rávilágít, hogy jelenleg egyáltalán nincs egységes konszenzus abban a tekintetben, hogy szexuálisan mi bűn és mi az, ami normális, helyes és elfogadható).

Mind Kiss kormányzati megítélése, mind a pápa szövegelése arra utal, hogy a hatalom (világi vagy egyházi) jelenleg nem támogatja a józan felfogást, és felülről a kicsapongás, kábulat felé nyomják a közízlést.
Nyilvánvaló, hogy sokkal könnyebben manipulálható és leuralható az, aki nem képes kontrollálni a viselkedését, tehát a hatalom célja az, hogy a tömegek minél inkább függő viselkedést mutassanak.
Na persze, ebben az elit tagjai járnak elöl jó példával.

Péter apostol szavai:
"Hogy többé ne embereknek kívánságai, hanem Isten akarata szerint éljétek a testben hátralevő időt.
Mert elég nékünk, hogy életünk elfolyt idejében a pogányok akaratát cselekedtük, járván feslettségekben, kívánságokban, részegségekben, dobzódásokban, ivásokban és undok bálványimádásokban.
A mi miatt csudálkoznak, hogy nem futtok velök együtt a kicsapongásnak ugyanabba az áradatába, szitkozódván.
A kik számot adnak majd annak, a ki készen van megítélni élőket és holtakat.
Mert azért hirdettetett az evangyéliom a holtaknak is, hogy megítéltessenek emberek szerint testben, de éljenek Isten szerint lélekben.
A vége pedig mindennek közel van. Annakokáért legyetek mértékletesek és józanok, hogy imádkozhassatok."

Ehhez képest a pápa:

annamanna 2016.05.15. 18:18:56

@kokuszpok1960: "Ugyanakkor, igen gyakran kigúnyolja azon hívőket, akik védik az egyház hagyományait, ahogy ezt egy megfigyelő a “Sértegetések kicsiny könyvében” (link: “Little Book of Insults”) jó néhány példa összegyűjtésével bemutatja. Ebben egy pápa példa nélküli verbális támadásai kerültek összegyűjtésre az egyház saját témái ellen. Figyelmes katolikusok felé meggondolatlanul odahajított jelzők egynémelyikére példák az alábbiak: “fundamentalisták”, “farizeusok”, “pelagiánus”, “triumfalisták” (az a hozzáállás, amikor egy vallásos hitet minden más felülmúl), “hitetlenek”, “nosztalgisták”, “felületes keresztények”, “kiválasztottak társulata” “páváskodók”, “morális szócséplők” “uniformisták”, “büszke, önálló”, “szellemi arisztokraták “, “keresztény denevérek, akik inkább az árnyékot részesítik előnyben, mint az Úr jelenlétének fényét”, stb.
Ugyanakkor, egy durva szó sem hagyta el száját a hit tanainak nyílt ellenségeivel, vagy a katolikus hierarchiát ellepő szexuális deviánsokkal szemben. Éppen ellenkezőleg. A kijelentéssel: “Ki vagyok én, hogy bíráljak?” (link: “Who am I to judge?”) a papság köreiben található “meleg személyek”-kel szembeni tiszteletét fejezte ki, és különösen azzal, hogy egy hírhedten homoszexuális papot nevezett ki a saját udvartartásának fejeként (link: you have made the head of your very household), aki visszataszítóan bizalmaskodik Önnel (kép linkje:a revolting familiarity). Szexuálisan deviáns egyéneknek (beleértve a transzszexuálisokat és a homoszexuálisokat) széles körben biztosított audienciát, beleértve a transzszexuálisokat és a homoszexuálisokat, nem egyszer telefonon személyesen (link: personally by telephone) intézve ezeket a találkozásokat. Ön nemcsak rehabilitált, de még rangos kinevezéssel is kitüntetett két olyan teológust, akiket az Ön két közvetlen elődje felfüggesztett (két link: liberation theologians, silenced and suspended , vagy éppen homoszexualitás-hirdetőket, és olyan főpapokat, akik homoszexuális papok által elkövetett szexuális bűncselekményeket (linkek: covered up, sexual crimes) próbáltak meg eltussolni.
Az Evangelii Gaudium találóan összegzi azt a nyílt megvetést – amely példa nélküli a pápaság krónikáiban –, és amellyel Ön a doktrinális és liturgikus becsületet támadja. Ön “a liturgiát, a tanokat és az egyház tekintélyét feltűnést hajhászó gondolat”-nak gúnyolja, és meggondolatlanul vádolja a hagyományosan gondolkodó katolikusokat azzal, hogy “nem aggasztja őket az, hogy az evangélium nem gyakorol valódi hatást Isten hűséges embereire és a jelen kor konkrét igényeire”, kegyetlenül és igazságtalanul kikarikírozza őket, mint olyan embereket, akik az egyházat “múzeumi darabbá, vagy néhány kiválasztott gyűjtőhelyévé” süllyesztették.
Az Ön ilyeténképpeni lenéző mentalitásának egy megnyilatkozása volt egy ministráns fiú megaláztatásának pillanata, amelyet az egész világon közvetítettek, és amelyre az internet emlékeztet (link: memorialized on the Internet). Ahogy ott állt imádságos testtartással, összekulcsolt kézzel a Vatikán barlangjainak bejáratnál, amelyet Ön éppen meglátogatott, megpróbálta széthúzni a gyerek kezeit, e szavakkal gúnyolódva: “Össze vannak kötve a kezeid? Ah, úgy tűnik, összeragadtak!” A fiú becsületére legyen mondva, azonnal újra összetette kezeit oly módon, ahogy azt az adekvát magatartás és az alkalom méltósága megköveteli, és amely összhangban van az ő lelki képzésével. Ugyanakkor kérdéses, hogy milyen hatással lesz egy befolyásolható fiatal lelki életére az a nyilvános megaláztatás, amely innentől kezdve az egész világ számára folyamatosan hozzáférhető a neten.
Az Ön sértegetései közül tán a legnagyobb kárt az okozza, hogy az Evangelii Gaudium olyasmiért ítéli el a hagyományhoz ragaszkodó katolikusokat, ami inkább Önre jellemző, az “önimádó prométeuszi neopelagianizmus”-ért. (a pelagianisták szerint az emberi természetet nem szennyezi be az eredendő bűn, mi magunk dönthetünk szabadon arról, hogy jó vagy rossz irányba megyünk, ehhez nem kell isteni beavatkozás.) Olyan alkatúnak feltételezi őket, amely alapján Ön szerint ezek a katolikusok “jobbnak érzik magukat másoknál, mert bizonyos szabályokat követnek vagy rendíthetetlenül hűek tudnak maradni a múltra jellemző, sajátos katolikus stílushoz” – mintha a mi szent vallásunk “stílus”-okat tartalmazna, amelyek, mint holmi divatruházat, idővel divatjamúlttá válnak. Sőt, Ön odáig is elmegy, hogy “a tanok vagy diszciplinák feltételezett megalapozottságát” “nárcisztikus és önkényuralmi elitizmus”-nak gúnyolja"

varisztor 2016.05.15. 18:29:54

@bbjnick: Szerintem ne igyál többet, teljesen kikészültél már.

InTheGajd 2016.05.15. 18:33:30

Kiss Lacika megkönnyebbült a bocsánatkérés után. Csak azt nem értem, hogy hogy tudott 55 évig ezzel a teherrel élni... :)

Pelso.. 2016.05.15. 18:50:29

@bbjnick: Eszem ágában sincs erkölcsi értékrendet felállítani, s saría-rendőrséget sem, az említett oldal létrehozásával pontosan te teszed ezeket.
Egyébként válaszodban szépen megnyilvánult a te-féle mellébeszédek kb. ötezredik fejezete, gondolom, ez valamiféle fétis esetedben.

xclusiv 2016.05.15. 19:46:11

@tesz-vesz: "de el lehet. nem ő úszott. nem ő szerezte az aranyat."

Nem lehet. Attól még hogy nem ő a sportoló, edzőként nagyon komoly szerepe van a sportoló sikerében.

"a legmodernebb, kimutathatatlan doppingok beszerzése pedig csak anyagi kérdés.
nem siker kérdése. talán dopping nélkül nagyon sok magyar sportoló csak a 5-6-8. helyen végzett volna, nem pedig az elsőn. ez siker?"

Igen, ez siker.
Egy sportoló sikerében nagyon sok dolog játszik szerepet, a genetikától kezdve a családon és az edzőkön keresztül az étrendig és akár a doppingig, és persze a rengeteg _minőségi_ edzésmunka.
Lehet, hogy a dopping teszi hozzá azt az 1%-ot, ami mondjuk egy aranyérem és egy 8. hely közötti különbség. De a többi 99% is fontos, sőt. Csak doppinggal senki se lett még világbajnok.

Még egy dolog: senkiről se állítom azt, hogy doppingolt. Hivatalosan aki nem bukott le az nem doppingolt. Az már más kérdés, hogy mi az én véleményem a témában.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 19:56:14

@kokuszpok1960: ezt írtad:
"És hát kicsit sajnos az a mi viselkedésünk is undorító"

hát én nem tartom magam undorítónak, ok?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.15. 20:01:25

@InTheGajd:

szellemes :)

nyilván semmi baja nem volt a tettel azóta se. (mivel még valszeg aztuán is volt egy csomó eset) meg a többinek se. lantos még mindig hazudozik, és a félhülye feleségét küldi sipítozni. miközben lantos kapta a legsúlyosabb büntetést.

még ők haragudtak az áldozatra, hogy be kell menniük pár hónapra a börtönbe. a teher csupán a nyilvánosságra kerülés volt. jól sugallod.

egysmás 2016.05.15. 20:29:17

@kokuszpok1960: nem mondtam, hogy közéjük tartozol.
A mondandóm erre volt igazából hozzászólás:

"Uptodate-k vagyunk, a bulvárból halál pontosan tájékozottak, ezér csípőből ítélkezünk és a tények ismerete nélkül inszinuálunk. "

A tények ismerete nélkül való nyilatkozás egy visszatérő Kisst védő érv, ami kb azt jelenti, hogy ha nem tartottad a gyertyát, nem nyilatkozhatsz.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 22:32:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Tehát egy abortusz, meg egy csoportos erőszak neked erkölcsileg egy kalap alá esik. Mondd! Téged hogy nevelt anyád?" --- kérdezed.

Miért, neked azt mondta az anyukád, hogy megölni valakit kisebb bűn, mint megerőszakolni?

Szindbad 2016.05.15. 23:08:19

@bbjnick: Hát, sokféle eset van. Nem lehet kalapáccsal esni mindennek. Pl. nem kívánom neked, hogy szükséged legyen eutanáziára.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 23:13:52

@Szindbad:

Eszerint van jó nemi erőszak is?

Szindbad 2016.05.15. 23:17:41

@bbjnick: Azok a nők, akik úgy döntenek, hogy nem tartják meg a gyereket, azok általában nem egyedül felelnek a helyzetért, illetve igen komoly lelki válságon mennek keresztül mind a döntés előtt, mind utána. Egész életükben ott lesz a nyoma.

Nem úgy, mint Kiss-nek, akinek még makulátlan erkölcsi bizonyítványt is sikerült kijárnia. Kiss még véletlenül sem bűnhődött meg. Kiss sikeres élete a magyar igazságszolgáltatás kudarca. Indiából lehet hallani csoportos erőszakolásokról, és bizony halálos ítéletekről is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.15. 23:49:40

@Szindbad:

1) Azt te honnét tudod, hogy konkrét nőkben milyen életre szóló nyomot hagyott a magzatgyilkosság és konkrétan Kissben milyen életre szóló nyomot hagyott a csoportos nemi erőszakban való részvétel? Mégis, hogyan kellene szavaidat értelmezni? Ha egy adott nőt traumatizálta magzata meggyilkolása, akkor joga és erkölcsi alapja volt meggyilkolnia, ha nem traumatizálta, akkor nem; ha Kisst traumatizálta fiatalkori erőszaktevése, akkor maradhat úszószövetségi elnök, ha nem traumatizálta, akkor nem? Mi a megmondás?

2) A csoportos nemi erőszakért szerinted halálbüntetés jár? S --- hogy fenti megmondásod logikáját kövessük --- ha igen, akkor mikor nem?

3) Szerinted van jó nemi erőszak?

annamanna 2016.05.16. 01:57:36

@bbjnick: Ha konkrét esetre vagy kíváncsi - a nagymamám már elég öreg volt, amikor azt mondtam neki, hogy csináljunk egy bűnvallást, tegye le a bűneit Istennek. Akkor derült ki, hogy volt egy abortusza. A családban senki sem tudott róla, soha nem mondta el senkinek. De amikor a bűneit számba vette, akkor nem felejtkezett el róla. Valószínűleg sokszor eszébe juthatott életében, hogy mi lenne, ha megszülte volna azt a babát. És szerintem arra is gondolhatott, hogy nem sújtaná őt a sors, ha nem veteti el a magzatot. Persze a sújtó sorsot kommunizmusnak is lehet nevezni, de egy civil egyén a maga helyzetében nyilván nem lát mindent a kommunisták hibájának, lehet, hogy arra gondolt, ő is hibázott, és az abortusz volt a legnagyobb hiba, amit élete során elkövetett.

Ami Kisst illeti, azt is konkrétan lehet tudni, hogy őt hogy érintette az ügy, Takáts Zsuzsanna mesélt a dühös, megvető pillantásairól, a jéghideg szeméről, ami beleégett az emlékezetébe. Lehet tudni, hogy megverették az apját, pénzzel igyekeztek megvesztegetni a családot, még egy rendőrtisztet is bevetettek, a Lantos-család régi ismerősét, hogy lebeszéljék a perről Takátsékat. Lehet tudni, hogy a büntetése nyomait eltüntették az életrajzából, így kaphatott (törvénytelenül) állami kitüntetéseket. Nem jelezte, hogy börtönviselt, és ezért neki nem járhat kitüntetés. Lehet tudni, hogy a wikipédiára is csak akkor került fel a büntetés, amikor már sehogy sem lehetett elhazudni. Lehet tudni, hogy folyamatosan hazudott addig, amíg Takáts Zsuzsanna meg nem szólalt.

Annál, hogy Kissben milyen életreszóló traumát hagyott a nemi erőszak, szerintem sokkal érdekesebb a te motivációd - téged mi motivál arra, hogy Kisst védd.

Miközben felteszem, ha kortársa és ismerőse lettél volna Kissnek, ha vele azonos korú fiatalemberként ismerted volna, akkor Kiss téged is lenézett volna, hiszen ő egy két lábon járó szexmasina volt, és erre szerintem nagyon büszke lehetett. Rólad meg nem feltételezem ugyanezt. Úgyhogy szerintem téged kinevetett volna ez az alfahímringyó.
De ez még hagyján - van olyan ismerősöm, akiről tudom, hogy régóta világi szerzetesi fogadalmat tett, és ő is teljesen védelmébe veszi Kisst.
Szerintem ez nagyon szomorú.

Ha mondjuk megpróbálsz erkölcsösen élni, akkor téged kinevetnek azok, akik erkölcstelenek, mert hozzájuk képest lúzer nyomoroncnak tűnsz.
Persze ha valójában törzsvendég vagy a swinger klubban, és csak megjátszod a szendét, akkor nem szóltam, akkor csak nyugodtan állj ki a bajtársadért, és védd a mundér becsületét.
Az ismerősömről viszont tudom, hogy tényleg fogadalmat tett. És mégis tisztára akarja mosni a szexuális ragadozó Kisst.
El sem akarom képzelni, hogy Kiss az ilyen szemléletű embereken mennyire röhög.
Megmondta Pál: "Ha csak ebben az életben reménykedünk a Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk." (1Kor 15,19)
Jelen pillanatban az önmegtartóztató életet élő embereken Ferenc pápa is gúnyolódik.
Arra vagyok kíváncsi, ehhez mit szólsz:
"Tudom, hogy sok hajadon és idős asszony, akik nagyon barátságosak, szimpatikusak és nagylelkűek, valóban szemeteknek érezték magukat, amikor azt mondtad a szerzetesnőknek, hogy ne nézzenek úgy ki, mint az öreg szüzek. Ezzel rossz érzést keltettél barátnőimben és bennem is. Fájt értük a lelkem, mert nincs abban semmit, ha hajadonok maradtak és a jó cselekedetekért felajánlják az életüket (ezért a magányosságot a Katekizmus, hivatásnak nevezi) Mit mondjak az Én hajadon, szűz barátnőimnek? Hogy ezt a pápa nem komolyan gondolta, (ilyet egy pápa nem tehet) vagy támogassam a pápát abban, hogy számára a hajadonok az elkeseredett szerzetesnők arckifejezését jelentik?"
www.uzenetek.eu/news/o-mindenekelott-azt-szereti-hogy-szeressek-dramai-level-egy-katolikus-notol-ferenc-papanak/

Ha még Ferenc pápa is ennyire gúnyosan beszél, akkor gondolj már bele, hogy a Kiss-féle spermatankoknak mi a véleménye a vallásos szentfazekakról.
És te őt véded?

Komolyan mondom, legalább ne köpnéd szemen magadat azzal, hogy a saját értékrendeddel tökéletesen szembemenő, csoportos nemi erőszakért börtönviselt hím páviánt véded.
Vagy ha igen, akkor meg ne sántikálj kétfelé, akkor mondd azt, hogy a csoportos közösülés állati jó, mindenkinek így kéne élnie, és a partiba vágott nőkkel semmi rossz sem történik, mert ők is imádnak baszni.
A keresztények meg múzeumi darabok; "az egyházat “múzeumi darabbá, vagy néhány kiválasztott gyűjtőhelyévé” süllyesztették." petersziklaja.ml/a-the-remnant-lemondasra-szolitja-fel-ferenc-papat/#more-1180 ahogy ezt Ferenc pápa állítja, aki elvileg, mellesleg maga is szűz, persze én kérek elnézést, hogy Ferenc pápával együtt, vele egy mondatban merészeltem leírni ezt a szót. A transzvesztita biztosan jobban esne neki.

annamanna 2016.05.16. 03:36:04

@tesz-vesz: "Voltak, vannak, akik a technikát és az edzettséget sok más mindennel ötvözik. Sosem érte olyan sugalmazás, hogy némi koksszal rásegítsen?

Nálunk az úszás nem volt "doppingérzékeny", ahogy egyesek igyekeznek beállítani. Mellesleg, én még emlékszem, hogy az egyetemi élettankönyv a Nerobolt kifejezetten ajánlotta a felkészüléshez. Még korábban eltiltották azokat a sportolókat, akiknek szívnagyobbodásuk volt, holott ma már a napnál világosabb, hogy aki sportol, annak nemcsak az izmai, hanem a szíve is megnő.

Szóval az ön tanítványai szerencsések. Eléggé hálásak ezért?

Egér egyszer úgy fogalmazott, hogy nagyon rendes ember vagyok, csak az uszodaszagot nem szabad megéreznem, mert akkor megbolondulok.

Kíváncsiak lennénk, tüneti szinten mit jelent ez?

Abban a pillanatban, amikor elkezdődik az edzés, a versenyzőnek teljesíteni, az edzőnek pedig teljesíttetni kell, vagyis az edző parancsol, a versenyző végrehajt. Enélkül nincs eredmény.

Érdekes párhuzam, hogy míg Széchy a fiúkból, ön inkább a lányokból képes klasszisokat nevelni. Mondja, mivel képes rávenni az idővel nőiesedő egykori kisleányokat, hogy diszkók és fiúk helyett inkább az ön kedvéért gályázzanak?

A gyerek már olyan korán beáll ebbe az életformába, hogy később sem akar változtatni rajta. Nekem a táborokban sem kellett soha elrendelnem a takarodót, tudtam, annyira fáradtak..."

"A sikerek mellett újabban mintha szaporodnának a botrányok a medencék körül. Igaz, önnek és teamjének, úgy tűnik, mintha sikerült volna mindezeken kívül maradnia. Valamilyen kapcsolata azért mégiscsak kellett hogy legyen például a most bíróság előtt álló Zemplényi Györggyel, még ha ő a női úszókkal kevesebbet foglalkozott is...

Mit mondjak? Nekem mindig fáj egy kicsit, amikor a sajtó csak a botrány után szimatol. Nem hiszem, hogy a leírtaknak ne lett volna igazságmagva, de például Zemplényivel kapcsolatban mintha elfelejtkeznénk az ő szervezési képességeiről, hogy például milyen sokat jelentett, amikor az olimpia előtt kimehettünk megnézni mindent.

Meg azóta természetes lett, hogy van pénz az úszósportban. Apropó pénz: miképp részesedett azokból az anyagiakból, amiket a tanítványai győzelmei hoznak?

Általában a szponzori pénzből is ötven százalékot kaptam. Ez a szokás. De hiába nyer az olimpiai bajnok három aranyat, akkor is csak egy teljesítmény után jár az a bizonyos összeg."
www.kataca.hu/sport/uszas/kissl/hvg.html

Na nem mintha ez különösebben értelmes interjú lenne, csak érdekes a folyamatos semmitmondó mellébeszélés. Az edzői módszere pedig bevallottan a zsarnoké. Ő parancsol, az úszó végrehajt! És különösen a zsenge kislányokhoz ért, de azokhoz nagyon.
Zárszóként elárulja, hogy egy magára valamit is adó úszópápa nem úszik:
"Még hobbiból sem úszom. Csak a lábteniszre lehet rávenni."

@lehet más a handa-banda: jó, hát ebbe például Susan Sarandon nem tartozik: index.hu/kultur/cinematrix/2016/05/15/susan_sarandon_woody_allen_molesztalt_egy_kisgyereket/

A helyzet pikantéráját fokozza, hogy Allen felesége fogyatékos. Legalábbis úgy tudom, hogy Soon-Yi Previn, akivel már elég sok ideje együtt él, enyhén ért. fogytos. Tehát kissé bizarr módon "örök gyerek". Mia Farrow minden szempontból érett, felnőtt nő volt, vele nem ment az együttélés.
Ugyanakkor, ha Allen netán helytelenül viselkedik más gyerekekkel, azt Previn nem tudja kifogásolni. Az ő részéről nehezen lehetne leellenőrizni, mennyire állítanak igazat Farrow-ék. Tényleg kissé különös ez a helyzet.

Ha pedig pedofilvád és kettős mérce, azzal kapcsolatban ez érdekes: hu.wikipedia.org/wiki/They_Don%E2%80%99t_Care_About_Us#A_sz.C3.B6veg_k.C3.B6r.C3.BCli_vit.C3.A1k

(Kábé ugyanannyira szuperérzékenyek, mint amikor tavaly az eurovíziós dalfesztivál háttérfeliratába beleszóltak, Csemer Boglárka legnagyobb megdöbbenésére.)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.16. 04:07:01

@annamanna:

Engem Kiss személye teljességgel hidegen hagy, engem a józan ész érdekel.

Ami ma virtuálisan zajlik, az olyan, mint anno, a francia forradalom idején, amikor Robespierre kiadta a jelszót, hogy "a terror az erény megnyilvánulása" és a népre hivatkozva, a népet manipulálva, mozgatva pusztítottak el mindent és mindenkit (egy idő után már egymást is) a forradalmi "elit" tagjai. Nem volt ebben semmi új, az ókorban is létezett már az osztrakiszmosz intézménye és 1794 után is számosan nyúltak ehhez a technikához, a komcsik is, a nácik is és sokan mások. Érzelmeket szítunk, az erkölcse vesztett tömeget hiszterizáljuk, "erkölcsi alapú" ítélkezésre uszítjuk, ezzel elszabadítjuk a tébolyt --- minden "népítélet" így működik.

Olvasd el, hogy a Szabad Nép, hogy interpretálta a Pócspetri-ügyet, aztán olvasd el, hogy 444.hu hogyan a László Petra-ügyet! S mindjárt kétszer meggondolod, hogy tényleg meg akarod-e mondani, hogyan is bűnhődjön Kiss László (vagy bárki más).

mel gibson 2016.05.16. 07:34:42

@bbjnick: miről bugyborékolsz itt, droid?

egysmás 2016.05.16. 08:39:29

@bbjnick: Ha a józan ész érdekelne, nem terelnél és tévednél szándékosan.

Bell & Sebastian 2016.05.16. 08:50:26

@mel gibson: @egysmás: Leginkább arról, hogy tisztességes hatalommegoszlást feltételezve, a média se nem rendőrnyomozó, se nem vádemelő ügyész, a nép pedig nem lehet bíró.

Ott, ahol ilyesmi előfordulhat, alkalmatlan az állam. A hozzátok hasonló, emeletes barmoknak pedig ott vannak a gyépés iskolák, ahol legalább valamilyen alapszakmát szerezhetnek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2016.05.16. 09:03:56

@Bell & Sebastian:
Meglehet, ott is alkalmatlan az állam, ahol lányokkal foglalkozó sztáredző lehetett mostanáig, aki harmadiknak dugta be egy ájult nőbe, s ezt vélhetően nem egyszer tette... ez sajnos némileg meghaladja még a BBJ által - joggal - erkölcse vesztettnek nyilvánított tömeg ingerküszöbét is...

egysmás 2016.05.16. 09:05:52

@Bell & Sebastian: A médiának csak akkor nem szabad nyomoznia, ha fideszközeli az elkövető, vagy akkor sem szabadott volna, amikor Zuschlag volt a reflektorfényben?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.16. 10:04:54

@egysmás:

...Zuschlag és cimborái a kamerá(k)ba "műsoroznak". A viselkedésükből és reakcióikból egyértelmű, hogy tisztában vannak vele, rögzítik őket. Hogy ezt a felvételt fölhasználja-e egy médium vagy sem, az mérlegelés kérdése. Maga is tudja, én is tudom, mindenki tudja, hogy Z. idétlen poénkodása nem sértő szándékú, nem Z. rasszista, fajiuszító, antiszemita stb. voltának, mindösszesen "érzelmi éretlenségének" bizonyítéka. Normális esetben az ilyen figurák ilyen megnyilvánulásain nem fölháborodnak, hanem legyintenek rá. Ha ugyanez a fölvétel nem a HírTV Híradójában (speciális tálalásban, orientáló kommentárral) kerül bemutatásra, hanem például egy hülye politikusok, hülye megnyilvánulásait összegyűjtő műsorblokkban, "ügy" sincs...

bbjnick.blog.hu/2014/10/22/_mediabotrany_az_amit/full_commentlist/1#c25331439

nemszólokmégegyszer 2016.05.16. 10:13:43

Mossad csak a szerecsent, hüjje mandiner.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.16. 10:15:26

@annamanna: "Mit mondjak? Nekem mindig fáj egy kicsit, amikor a sajtó csak a botrány után szimatol. "

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.05.16. 10:15:44

@Hepci:

Ezt akár Robespierre is mondhatta volna két flódni elfogyasztása vagy két nyilvános kivégzés között. És az igazságszolgáltatással, mint független hatalmi ággal, mi lesz?

Hogy volt?!

„A nép jó, de képviselői megvesztegethetők... s hogy csak a nép erénye és felsége nyújthat biztosítékot a hatalmasok bűnei és zsarnoksága ellen. Mi a kormány romlottságának oka? A mértéktelen hatalom és a néptőli függetlensége. Kell, hogy az alkotmány tettleges függésbe tegye nem egyesektől, de magától a néptől az ország hivatalnokait. Már egyszer mint megcsalatott bolondok bűnhődtünk, hogy e szemfényvesztésben (ti. hatalommegosztásban) hittünk – akkor, midőn a divat ezt kívánta, hogy hódoljunk szomszédainknak –, midőn túláradt elfajulásunk velünk minden idegen intézkedést cso- dáltatott, melyben csak árnyéka megvolt a szabadságnak. Ezen egyensúly csak ábránd vagy ostor.” (Robespierre beszéde az alkotmányról (Fordította: Gregus Ákos.) Szarvason, 1848, 8. o.)

lehet más a handa-banda 2016.05.16. 10:15:52

@annamanna:
Woody Allen egymagában megtestesíti az antiszemita klisék legvadabb verzióját szexuális perverzió szempontjából. És nem ám a régimódi "polgári keresztény" erkölcs szerinti értelemben vett perverziót, hanem azt a visszaélést, ami ellen a libsik olyan óriási vehemenciával küzdenek álszent módon. Gyerekmolesztálás, ráadásul saját nevelt/örökbe fogadott 7 éves (!) gyerekével is, értelmi fogyatékosság csak jól jön még ehhez az ő szempontjából a másik gyerek esetében

A libsiknek ő mégis szent tehén, aki békésen legelészhet tovább, járhat az Életműdíj átadásra. Mondjuk a filmjei is tele vannak ezzel a fülledt, de bármikor bármilyen irányban kitörni vágyó szexuális ömlennyel. Pont ezzel akarják eladni az egyéb mondanivalóját

Ehhez képest mit mondhatunk Kiss Lászlóékról? Túltolták a biciklit, mégpedig nem kicsit hanem nagyon. Húszéves srácoknak a nyári uszodában mi egyéb járna a fejükben mint a csajozás és szex. Csak éppen nem az ilyen Gyorsbaxó Brigád formájában, hanem rendesen előkészítve. Két-három randi után már elfogadó lehet egy csajszi némi lájtos erőszakra, de azt is csak egyvalakinek engedi meg szerintem. Aztán közben is jól kell viselkedni, duruzsolni valami szépet a fülébe, szóval az agyával is foglalkozni kell egy kicsit

De szerintem a mostani felhergelt közhangulat is túl van tolva nem kicsit és nyilván nem hátsó szándék nélkül. Ilyen szempontból sok mindennel egyet lehet érteni Stumpffal, csak ne pont Allent idézné, aki szerintem százszor durvább dolgokat csinált még Kisséknél is, aztán sehol nem verik le a nevét a dicsőségtábláról

Valahol ez így nincs rendben

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.16. 10:19:12

@egysmás: felesleges vele foglalkozni, ignorálni kell.
demencia vagy elmebetegség, alkoholizmus?
megszokásból foglalkozik szellemi témákkal már vagy 10 éve

@bbjnick: amíg nem beszél a koncepciós perről, hazugságról addig szalonképtelen

Bell & Sebastian 2016.05.16. 10:36:11

@Hepci: Így van.

@egysmás: A média nem hatalmi ág. Valaha volt független újságírás (napi, melyik politicus mit lopott), de ugyanezek kinyírták. Mivel most kézből etetett mindegyik, nem ér semmit.

Amikor a nép elégtételt vesz vélt sérelmeiért, azt másképpen hívják, nem államrendnek.

@tesz-vesz: Bepróbálkozol? Nem fog menni.

gyalog.galopp 2016.05.16. 10:43:26

@Hepci:

Azért foglalkozhatott lányokkal, mert a lányok szülei rábízták a gyermeküket, azért lett sztáredző, mert értett ahhoz, amit csinál, de mi köze mindennek az akármelyik államhoz?
Nehogy má az állam mondja meg kivel taníttatom a gyerekem.

Amit a rendszerváltás óta nálunk a joggal művelnek az megérne egy külön misét. De az mennyiben erősítené a jogbiztonságot, ha egy jogintézményt a mentesítést a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól, kényünk, kedvünk szerint működtetünk?

Mindenki az úszóedző Kissel foglalkozik, és miért, azért mert sikeres. Ki a fenét érdekel a másik kettő, ki a fenét érdekelne az egész, ha Kiss nyugdíjas vájár lenne?
De az áldozat sem érdekel senkit, az ő személyiségi jogait is nagy ívben letolja mindenki, a nagy együttérzésben gátlástalanul szivárogtat, terjeszt személyiségi jogokat sértő információkat.

Aki ezen az ügyön rugózik, azt a legkevésbé sem érdekli, mi történt 55 évvel ezelőtt, csak abban leli örömét, hogy egy " legendát" ledöntöttek a trónjáról.

Bell & Sebastian 2016.05.16. 10:53:35

@Hepci: Mármint az első fele helyes: alkalmatlan az állam. A Schmitt -féle purparlénak az a tanulsága, ha kétes esetben esetben beszopják a népek, akkor egyértelmű esetekben méginkább.

A _módszer_ itt a gond, mert ez így nem működhet. Az már csak az Orbanovszky -rezsim gyarlósága, hogy de, mégis. De ha nagyon pontos akarok lenni, akkor azt mondom: a magyar jogszolgáltatás mély válságát mutatják ezek az ügyek (amiről itt egyetlen szó nem esik), végtelen smittpalizás és kislacizás mellett.

Ha úgy vesszük ezek a lapulevelek a szaron, hogy ne cizelláljam tovább.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.16. 10:54:06

@Bell & Sebastian: olyanról ugye, hogy oknyomozás, olyanról még nem hallottál ugye?

egysmás 2016.05.16. 10:57:22

@tesz-vesz: A Pravdában olyan nem volt és az az etalon.

Bell & Sebastian 2016.05.16. 11:03:24

@gyalog.galopp: A probléma globális és nem lokális, erkölcsi nullák úszkálnak mindenhol a lé tetején és ezt a rendszer nem tudja megakadályozni.

Meg lehet próbálni egyenként lehalászni ezeket, csakhogy rögtön kettő másik terem a helyükre. Valószínűleg az úgynevezett liberális demokrácia totális kudarca az egész, amit a legjobban a liberális demokraták érzékelnek.

Mert csak a barnára harapnak, a vörösre nem, hiszen akkor már kettő elnökünk bukott volna, nem egy.

Ezért aztán a csodafegyvert bevetette a másik oldal is. Hogy konkrétan melyiküket melyik csapat nyír(at)ta ki, azt mi sosem fogjuk megtudni.

Bell & Sebastian 2016.05.16. 11:09:03

@tesz-vesz: Hallottam, már le is írtam egyszer, hogy a HVG mivel indokolja (informálisan) a műfaj elsüllyesztését, pedig valamikor jók voltak benne.

Röviden: veszélyes, drága (ha bukik a per), bonyolultak az ügyek és buták az olvasók, ha levesznek egy futót, az ellenoldal egy bástyával torolja meg.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.16. 11:19:33

@Bell & Sebastian: k konkrét vagy. érv nem lesz? mivan, te is moráltalan vagy?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.16. 11:20:22

@Bell & Sebastian: édes istenem , MILYEN PER????

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.16. 11:24:33

@Bell & Sebastian:

"Meg lehet próbálni egyenként lehalászni ezeket, csakhogy rögtön kettő másik terem a helyükre."

VAJON MENNYI KERÜL A HELYÜKRE, HA MEG SE PRÓBÁLJÁK "LEVADÁSZNI"?
MI EZ A KIB*SZOTT PRIMITÍVSÉG?

ostoba proli, ha a rendőrség nem nyomoz, és megszűnik létezni, vajon szerinted, a hülye agyadban, szerinted akkor mennyire fog elszaporodni a bűnőzés?

és ti szavazhattok?
ennyi ésszel?

már a mútkor vmi baj volt veled, hoyg nem ítéled el a besúgó papokat. hát igen, nem véletlenül tudsz te oroszul, ugye?

Bell & Sebastian 2016.05.16. 11:36:33

@tesz-vesz: Most aztán jól megmondtad. Figyu, majomparádé, te hol éltél a cuclizmusban, erdei fa odvában, mint egy torkosborz?

Te akarsz itt ítélkezni besúgó papokról? Mindenki írt jelentést kisdobos őrsvezetőn felül, ha nem írásban, verbálisan mondott olyat, amit leírtak.

Foglalkozz inkább a tartótisztekkel, békepapokkal és szektásokkal, annak több értelme lenne.

gyalog.galopp 2016.05.16. 11:36:40

@tesz-vesz:

1. az oknyomozás az élő ügyekben izgalmas, a halott elévült, mentesített, szűk körben, de kívülállók által is ismert ügyekben ezt karaktergyilkolásnak, személyiségi jogok megsértésének nevezik.

2. az oknyomozás célja általában, közvetve, vagy közvetlen, a társadalom védelme. Megbízhatatlan félinformációkkal hangulatot kelteni az nem a társadalom védelme, hanem a köznyugalom elleni támadás.

Bell & Sebastian 2016.05.16. 11:46:54

@gyalog.galopp: Népi Ellenőrzési Hivatal, Népfront és Nőtanács, mint a nők legfontosabb szerve. Ilyen is volt, de nem ezeken múlik.

Viszont kevesebbet loptak, mert egymást is figyelték - ez tény.

egysmás 2016.05.16. 11:46:56

@gyalog.galopp: Kiss esetében fel sem merül a társadalom védelme. lol
És félinformációk voltak.
Kiss pedig karaktergyilkosság áldozata lett.
Nem hazudozott, mószerolt, majd elment a nárcisztikus bunkója smacizni!
Neem!
Ő egy éltes, köztiszteletben álló öregúr, aki egyszer az életben megbotlott.

egysmás 2016.05.16. 11:49:39

@Bell & Sebastian: te is jelentettél, vagy neked jelentettek?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.16. 11:50:14

@Bell & Sebastian: a minimum a morálban, hogy bevallja az ilyet a tisztességes ember ma már.

az engem nem érdekel, hogy neked is volt posztod kommunizmusban, és hogy te is spicliskedtél.
gyanítottam. ilyen morállal nem is csoda

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.16. 11:55:28

@gyalog.galopp:

karaktergyilkolás? azt ártatlan emberekre mondjuk. NEM BŰNÖSÖKRE.
akik hazudoznak koncepciós perről.

de gáz az ostobaság? nem fáj?

félinformáció??? akkor miért kért bocsánatot?

köznyugalom????
ez köznyugalom? te idióta:

"abban az úszodában ahol a pedofil gyúró ügyködhetett,a kiss miklós. meg turival is volt állítólag egy-két ügy, szóval hogy itt kiss volt a főedző.
vajon még hány lányt molesztálhattak szepesi nikin kívül?
szegényeknek valahogy nincs kedvük kiállni a nyilvánosságra "

gyalog.galopp 2016.05.16. 11:59:57

@Bell & Sebastian:

Valamikor tájfutó koromban előfordult, hogy a térkép nem egészen egyezett a valósággal, mert időközben megváltozott a környezet. Én meg csak forogtam, forogtam , kerestem a fix pontot, ami alapján meghatározhatom a saját helyzetemet.

A világ is megváltozott. A liberális világ ugyan még nem ismeri be, de elveszítette a tájékozódási pontját, például nincs mihez mérnie az erkölcsöt, kiiktatta istent a rendszerből de nem adott helyette semmit, mármint semmi maradandót.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.16. 12:00:30

@gyalog.galopp: amikor a feljelentő apját megverték a keretlegények, lantos rendőrismerőse meg megpróbálta lefizetni, aztán gondolom fenyegette is, ez benne van a periratokban! az is félinformáció? és most karaktergyilkosozom lantost és a rendőrnyomozót is, ugye?
de mi van az áldozat apjával? ilyenkor mi játszódik le az agyatokban?
azért kérdezem a koncepciós pert is, rángassuk ki a férget a fényre. mi játszódik le a hülye agyatokban ilyenkor, amikor MINDIG szemérmesen elhallgatjátok ezt a koncepciós pert. de lássuk már, magatok előtt hogy mentegetitek a bűnt.

mi is volt akkor ezzel a kopcepciós perrel? mi is a véleményetek erről? erről a hazugságról.

komolyan mondom, elviselhetetlen ez a proli ostobaság, ami árad a beteg agyatokból

egysmás 2016.05.16. 12:02:23

@gyalog.galopp: ha te az isteni fix ponthoz igazodsz, akkor nem baj, ha kikerült a képletből isten.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.05.16. 12:18:31

@dukeekud: Tehát kivéve a gyevi bírót :-)

gyalog.galopp 2016.05.16. 12:22:59

@tesz-vesz:

Keljél fel a monitor elől, fordulj meg, ott látod az ágyadat, odamégy, letérdelsz és benézel az ágy alá, ott megtalálod a gyógyszered. Ha mégsincs meg, akkor csengess az ápolónak és kérjél másikat.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.05.16. 12:26:53

@bbjnick: Nincs múlt nélküli ember, nem egészen értem, mit akar ezzel illusztrálni.

1. A köztörvényes bűncselekmény nem egyéni, szubjektív megítélés kérdése.
Közösségünk megszűnik közösségnek lenni, ha a maga mindent relativizáló mocskába rángatjuk le.

2. A felnőtt polgárok múltbéli tettei nem szűnnek meg kihatással lenni saját és mások életére.
Maga felháborítónak tartja, hogy a felesége még mindig a felesége, hiába telt már el hosszabb idő az esküvő óta?

gyalog.galopp 2016.05.16. 12:27:37

@egysmás:

A hangsúly nálam nem az istenen van, hanem azon , hogy nincs helyette más. Az ember kitalál magának sok mindent, de idáig egyik se jött be. Ateista vagyok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.16. 12:33:26

@gyalog.galopp: érvelést ha látnék. legalább megpróbálhatnád

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.05.16. 12:34:52

@gyalog.galopp:
1. Nem fűződik jogos érdek vagy jog a nyilvánosan meghozott határozatok titokban tartásához.

2. A bírói határozat nem félinformáció és kétséges vélekedés.

3. A köznyugalmat a bírói határozatok megingathatatlansága és nyilvánossága elleni alamuszi támadások háborítják fel.

4. Leszel szíves általánosítani mércédet, s élénken kikelni Ladányi Jancsó Piroska vagy Miskei Imre személyiségi jogaiért és a tettük időnként emlegetésével fölösleges izgatott közvélemény érdekében.

gyalog.galopp 2016.05.16. 12:41:34

@Counter:

1.-2. pont. egyetértek

3. pont. nem egészen értem, de sejtem, mir gondoltál, azzal meg egyetértek.

4. pont. ki az a Ladányi Jancsó Piroska? Egyébként minden természetes személynek vannak személyiségi jogai és, ha támadják akkor védelmet érdemel.

Bell & Sebastian 2016.05.16. 12:41:38

@tesz-vesz: Ne nagyon totózz, nincsen értelmed hozzá.

@egysmás: Nyilván jelentetteem. Negyedéves beszámolók, igazoló jelentések rendkívüli eseményekkel kapcsolatban, termelési értekezletek, meg a franc tudja mik. A személyzetis, aki szolgálati ember volt, ezeket mind lefűzte.

@gyalog.galopp: Ha tájfutó volt, ismeri a ragacs -kifejezést. No, ezek a bátor "lelepzezők" pont ilyenek, mással kapartatják ki, közben mossák kezeiket. Nem ismerős?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.05.16. 12:46:40

@gyalog.galopp: Ladányi Jancsó Piroska a törökszentmiklósi sorozatgyilkosság elítélt tettese.

Kérdéseim:
Ha leírom róla, hogy ő követte el, megsértettem rokonai kegyeleti jogait? Hiszen te nem tudtad, de a közlésem miatt megtudtad.

Ez támadás volt, amivel szemben védelemnek kell lennie?

gyalog.galopp 2016.05.16. 13:04:36

@Bell & Sebastian:

A rutinosak bevitték őket a susnyásba, onnan aztán se kép se hang.
Ki tudja, talán itt is.

gyalog.galopp 2016.05.16. 13:17:22

@Counter:

Szokásodhoz híven belekezdel valami nyakatekert következtetésbe, aminek te magad se látod a végét, csak rizsa, rizsa...
Honnan a fenéből tudjam én, hogy ki miért érzi magát sértve? Aki sértve érzi magát perelhet, aztán a bíróság meg eldönti, hogy tényleg sérült, vagy sem.

annamanna 2016.05.16. 13:19:11

@bbjnick: Hát persze, a józan ész. Józan ésszel mi a véleményed arról, amiket a pápa kapcsán idéztem? Gondolom, semmi.
Tényleg hasonló vagy a másik katolikus ismerősömhöz, aki szintén Kisst védi. Neki elmeséltem egy esetet, hogy az egyik püspök hogy csinált ki egy olyan szerzetest, aki valós lelki ébredést volt képes hozni a környezetébe. Teljesen nyilvánvaló volt a szerzetes iránti rosszindulat, aminek több áldozata is lett, mert azok is rosszul jártak, akik a szerzetes mellé álltak. Az ismerősömnek a sztorira az volt a reakciója, hogy a kérdéses püspök nagyon rendes ember. Hát persze. Már az átkosban is besúgó lehetett. Vagy tartótiszt. De hát neki van igaza, a hatalom miatt.
Vagy mint egy másik ismerősöm: kiderült, hogy a lelkipásztora fia Conchita Wurst élettársa volt egy darabig. Együtt léptek fel a bécsi buzifesztiválon is. Erről az apróságról a pásztor elfelejtett beszámolni a gyülinek, úgyhogy ismerősöm nem tudta. Csakhogy a youtube-on épp elég sok videó volt, amiből kiderült. Amikor elküldtem neki a linkeket, azt válaszolta: hogy merészeltél utánanézni?
Tehát a buzulás addig bűn, amíg ki nem derül, hogy a mi kutyánk kölyke buzul; és Conchita Wurst addig ördögfajzat, amíg ki nem derül, hogy a lelkipásztor fiának kebelbarátja. Utána már az a gonosz, aki ebből ügyet kreál. Mert nincs itt semmi látnivaló, oszoljunk, kérem.
Persze a dolog mégsem maradt titokban, elég sok ember megtudta, ekkor a pásztor fia egyszerűen kijelentette, hogy ő szűz. (Még 9 évvel az affér után is!) És kész. Tessék elhinni. Nyilván vannak, akik készséggel el is hiszik, csakhogy ne érezzék magukat kényelmetlenül.
A srác az utóbbi időben Orbán Gazsiékkal kavar. És persze sokan abba se mernek belegondolni, hogy a Felház mozgalom igaz vagy hamis, hiszen Orbán Gazsi maga a megtestesült igazság. Nem is lehet más.
Azért még idézek neked valamit a pápa kapcsán, hátha lesz róla véleményed:

"Néhány nappal ezelőtt Máté elhivatottságáról beszéltél ezekkel a szavakkal: Mély benyomást tett rám Máté gesztusa. Ragaszkodik a pénzhez, mintha azt mondaná: „Nem, ne vedd el tőlem! Ez a pénz az enyém! „ Nem tehetek másként kedves pápa, minthogy összehasonlítom Szavaidat az Evangélium szavaival, melyet Máté maga mondott megtéréséről (Máté 9, 9): „Amikor Jézus továbbment, látott egy Máté nevű embert, amint ott ült a vámnál. Szólt neki: Kövess Engem! Az felállt és követte.” Nem látom, hogy Máté ragaszkodott volna a pénzhez (és a Caravaggioi képen sem látom) Én két teljesen más történetet látok és egy hamis Bibliamagyarázást. Kinek kell hinnem az Evangéliumnak, vagy a pápának, ha az Evangéliumhoz és a pápához is hű akarok maradni?

Amikor arról az asszonyról beszéltél, aki egy válás és egy abortusz után vadházasságban él, azt mondtad: „Most békességben él” Kérdem én: Hogyan élhet egy nő békességben, aki önként távolodott el Isten kegyelmétől?

A korábbi pápák, Pétertől Benedekig azt mondták, hogy lehetetlen Istentől távol békére találni, de Ferenc pápa ezt állítja. Mire kell támaszkodnom: a minden idők Tanítóhivatalára, vagy erre az újdonságra? Mától a pápához kell hűnek maradnom, azt állítva, hogy egy bűnös életben is békére lehet találni?"
www.uzenetek.eu/news/o-mindenekelott-azt-szereti-hogy-szeressek-dramai-level-egy-katolikus-notol-ferenc-papanak/

Mellesleg mi a véleményed Sodoma megbüntetéséről? Ami azért érte a várost, mert Isten angyalait meg akarták erőszakolni?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.05.16. 13:31:23

@gyalog.galopp: Azt az álláspontot képviselted, hogy itt személyiségi jogokban esett sérelem.

gyalog.galopp 2016.05.16. 13:43:49

@Counter:

Azt az álláspontot képviselem, ha én lennék az áldozat, vagy én lennék valamelyik elítélt, akkor igen kemény sérelemdíjat követelnék a bíróságon.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.16. 13:46:08

@gyalog.galopp: @Bell & Sebastian: az a sötétség érdekelne, ami az agyatok helyén van.

mi van a koncepciós perrel?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.16. 13:47:26

@gyalog.galopp: "Honnan a fenéből tudjam én, hogy ki miért érzi magát sértve? Aki sértve érzi magát perelhet, aztán a bíróság meg eldönti, hogy tényleg sérült, vagy sem"

tehát akkor beismered hogy fogalmad nincs az ügyről, a jogi helyzetről, te azért belepofázol szerecsenmosdatva hogy karaktergyilkosság történt kiss lászló ellen

annamanna 2016.05.16. 13:49:38

@lehet más a handa-banda: "szerintem a mostani felhergelt közhangulat is túl van tolva nem kicsit"

Szerintem sokkal rosszabb lenne, ha az emberek csak legyintenének rá.
Az ószövetségben van ezzel kapcsolatban egy érdekes történet. A sztori szerint egy lévitának volt egy ágyasa, aki valamiért otthagyta a pasit és hazament az apjához. A lévita érte ment, nyilván kibékültek, pár napig mulatoztak, aztán csak elindultak együtt haza. Útközben Benjámin törzsének területen haladtak át, éjjelre megszálltak egy öregembernél. És megismétlődött a sodomai sztori: a város férfijai összegyűltek, hogy megerőszakolják a lévitát. A fickó maga helyett kiküldte az ágyasát, akit a helybeliek halálra erőszakoltak. Reggelre kelve a lévita látta, hogy a nő halott. Erre szétvágta a testét, a darabokat elküldözgette a törzseknek, hogy "Idefigyeljetek emberek, mi folyik itt Gyöngyösön?"
A törzsek totál kiakadtak a sztorin ("Nem történt és nem láttatott ehhez hasonló dolog, mióta csak feljöttek az Izráel fiai Égyiptomnak földéből mind e mai napig. Gondolkodjatok e dolog felől, tartsatok tanácsot és beszéljétek meg."), és arra jutottak, hogy ha Benjámin törzse ennyire erkölcstelen, akkor ki kell irtani. Úgyhogy hadsereget szerveztek magukból, lerohanták a Benjámin törzs szállásterületét és kiirtották a törzset, csupán 600 férfit hagytak meg, hogy végleg ne pusztuljon ki a törzs neve. (Bírák 19-20) (később Izrael első királya, Saul, majd még később Saul/Pál apostol származott ebből a törzsből).

Kicsit túltolták a bosszút, nem? Ehhez képest mi az, ami itt történik?

Persze azon is érdekes elmélkedni egy csöppet Woody Allen kapcsán, hogy az őt mosdatóknak mi köze van az ószövetség erkölcsi-szellemi követelményeihez.

@bbjnick: @Bell & Sebastian: a fenti történetet a ti figyelmetekbe is ajánlom, gondolom, ismertétek eddig is, bizonyára szoktátok olvasni a Bibliát.

@gyalog.galopp: a fenti sztorit neked is ajánlom. Ha ateista vagy is, érdekes lehet számodra, mivel a Biblia az emberi civilizáció közös kincse. Nos, ez az egyik története. Nem mondom, hogy követésre méltó, de olyan szempontból mégis tanulságos, hogy mivel lehet felbőszíteni egy egész népet.
Vajon a lévita manipulálta a törzseket? Vajon ezzel csak a fontosabb dolgokról terelődött el a figyelem?
Na és Sodoma? Miért pont a nemi erőszak volt az, amivel végképp kihúzták a gyufát?
Talán csak arról szól ez az egész, amit előszeretettel hangoztatnak némelyek (Freud óta), hogy a kereszténység telenyomta az emberek fejét szexuális elfojtással és prüdériával, és teljesen abnormális az, ahogy az európai emberek a szexhez viszonyulnak?
Egészségesebb volna mindent megengedni és az ösztönöket szabadjára engedni?
Mi lehet az oka annak, hogy a pszichológia teljesen megtagadta Freudot és hamisnak, károsnak ítéli a tanításait? Persze a közvélemény ezt sem tudja. A közvélekedés a mai napig úgy tudja, hogy Freudnak igaza volt.
Vajon a freudizmus nem tudatmanipuláció? És a kereszténység? Mi okoz nagyobb károkat?

Legyen példa ez a cikk (nem olvastam el, csak a kommenteket): divany.hu/eletmod/2016/05/14/ha_abbahagyja_a_szexet_ez_tortenik_a_testevel/

A kommentek:
Ez sokak számára nem döntés, hanem ez jutott. De azért frusztráljátok már ti is őket azzal, hogy nem csak nem jutnak hozzá, de még az egészségük is rámegy. Jó sok empátia szorult a szerzőbe.

Rémületes? Ez azért erős túlzás...egész apró cseprő egészségügyi problémák. grin hangulatjel MIért kell mindent felfújni? (mondom ezt úgy, hogy nekem megvan rendszeresen - bár volt idő, amikor évekig nem volt - nem haltam bele, nem is mentem tönkre. grin hangulatjel

Nehol az ok-okozat felcserelodni latszik. Esetleg valaki azert nem el szexualis eletet, mert merevedesi zavara van, igy keptelen ra. Noknel a huvelyszarazsag okozta kellemetlenseg, fajdalom szinten okozhatja, hogy inkabb kerulik a dolgot. De inkabb hagyjuk is, folosleges idotoltes volt elolvasni a cikket frown hangulatjel

Ja akkor a szinglik dugimugizzanak osszevissza idegenekkel, ellenkezo esetben meg fognak betegedni? Komolyan ne vegyetek. Idiotak irnak ilyen cikkeket.

A "sorozat" következő része arról kellene, hogy szóljon: Mi történik a testével, ha úgy dönt, hogy rendszeresen szexel valakivel, akit nem szeret ! devil hangulatjel

Ugyan màr,micsoda hülyeség, ez nemcsak döntés kérdése,sokan élnek magànyossan.

Itt az ideje egy alapos összevont pernek, magányos férfi társaim egyesüljünk! A vád: szándékos egészségkárosítás. A vádlott: az összes nő grin hangulatjel

Jót nevettem a cikken:) még az sem kizárt, hogy valahol a kormány keze van benne:) Ennyi baromságot:)

Gondolom mind ezt Brit tudósok állapították meg, akikről mindenki tudja mennyire hitelesek.

az apácák mèg mindig élnek

Egy ujabb "szinvonalas" divany iras na..

akkora baromsagokat irtok ossze neha grin hangulatjel

"...ha úgy dönt..." - haha

Kérdés: a kommentelők agyát átmosta és eltorzította a keresztény prüdéria, és az elfojtásaik beszélnek belőlük? Egészségtelenül és torz módon reagálnak?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.05.16. 15:29:31

@gyalog.galopp: "a halott elévült, mentesített, szűk körben, de kívülállók által is ismert ügyekben ezt karaktergyilkolásnak, személyiségi jogok megsértésének nevezik."

Álláspontod szerint személyiségi jogok sérültek. S hogy kié?

"De az áldozat sem érdekel senkit, az ő személyiségi jogait is nagy ívben letolja mindenki"

Nem csak az áldozatnak vannak személyiségi jogai szerinted.

lehet más a handa-banda 2016.05.16. 15:31:15

@annamanna:
Nem véletlenül van kitalálva a vallási törvénykezés úgy ahogy van. Egy adott népcsoport kultúrájában a büntetés kell hogy igazodjon a helyi temperamentumhoz. Ez egyébként nem most jutott eszembe, hanem az iszlám világban szerzett benyomásaim során. Ezeket az embereket csak drákói szabályokkal lehet fékentartani (lásd iszlám törvények), minden más csak téveteg naív elképzelés

Kiss Lászlóék is határozott büntetést kaptak, ami megfelelt az akkori normáknak, letöltötték szintén az akkori normák szerinti könnyítéssel. Megvolt a hatása, nem estek vissza, nem ragozom tovább az ismert történetet. A mostani lincshangulatról meg az a mondás jut eszembe, amit házasságkötés előtt mond el az eskető angolszászéknál: ha bárki tud olyat ami akadályát képezi a frigynek akkor most szóljon, vagy hallgasson örökké. Ezek meg 50 évvel a büntetés letöltése és az edzői karrierjének kezdete után állnak neki óbégatni

Egyébként a sima nemi erőszak következményéről Mózes könyvében az szerepel, emlékezetből idézve: "aki valamely lánynak a szemérmét feltárja és együtt hál vele akarata ellenére, az feleségül köteles venni és soha el nem bocsáthatja mert meggyalázta"

Tehát szó nincs megkövezésről, vagy igazi büntetésről, ezért írtam inkább következményt

gyalog.galopp 2016.05.16. 16:42:13

@lehet más a handa-banda:

lehet más a handa-banda: annamanna

önmagában ez is egy vélemény:)

Bell & Sebastian 2016.05.16. 17:13:41

@tesz-vesz: Melyik megkövezésre tetszel gondolni, konkrétan? Annyi van már itt, mint a rosseb. Gólya, turista, hungarista, álamellnök, libidóedző, hosszú a várólista.

@gyalog.galopp: A jelentés írogatás is így ment. Az államrendőséget vagy elhárítást minden érdekelte, ami szakmai-, erkölcsi-, vagy politikai töltetű lehetett.

A rutinosak aztán olyan jelentést rittyentettek nekik (nem ritkán teamben), amitől kétfelé állt a fülük.

arpika23 2016.05.17. 18:47:14

@bbjnick:
Figyuzz te genetikai hulladék! Már mondtam hogy ami ezeket védi az maga is az !
Te is beállnál negyediknek mi ? Betegagyú állat vagy magad is!
Hogy rohadtatok volna meg a nemzőtök zacskójában!

Bell & Sebastian 2016.05.17. 19:41:14

@arpika23: Te fogalmatlan seggfej, mit pofázol itt? Mennyé akasztani, egyszer majd csak megtalálnak téged is. Funkcionális analfabéta.

Veridicus76 2016.05.17. 20:51:07

@tesz-vesz: Miért hazudod azt, hogy akár én, akár más mentegeti Kisst?
Aki nem látja, hogy ebben a történetben nem Kiss a lényeg, hanem a magyar úszósport, tágabban a magyar önbecsülés és sikerélmény a célpont, az kretén.

Veridicus76 2016.05.17. 20:52:29

@xclusiv: mint mondtam, nem hazudtam. Ha érvek ellen nincs érved, kussolj, és húzz vissza a csatornába!

egysmás 2016.05.17. 21:25:42

@Veridicus76: Kiss, ezek közül vajh melyik?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.17. 21:45:11

@Veridicus76: nem hazudom, te írod:
"55 év után verbálisan meglincselik Kiss Lászlót"

lincselik? de jó hogy itt vagy amúgy, egyik balf*sz se akar semmit se reagálni a koncepciós perre. te elmondanád a véleményed kiss hazudozásairól?
megsajnáltad ugye? hozzászoktál a hazudozásokhoz, ez olyan tolerálandó dolog nálatok, ugye?

"Undorító, hogy 55 év után a vérszomjas csürhe a torkának ugrik. "

nem tudom értelmezni ezt, mert olyan, mintha te lemaradtál volna az események feléről. tehát a konc peres hazudozásokról, meg a többi nyalánkságról, a rágalmazásról. szóval?

mert az ugye tudod, hogy nincs "lincselés", ha nem rágalmaznak és hazudoznak? ugye tudod?
de olyan féreg dolog a jogos felháborodást lincselésnek nevezni, nem érzed?

xclusiv 2016.05.17. 21:53:38

@Veridicus76: xD
Leszarlak kiscsillag, nem fogok a meséidre érdemben reagálni...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2016.05.17. 22:38:46

@egysmás:
Ez az észlény nyilván nem tudja, tippelek helyette: a sikerélmény vagy a kretén.

annamanna 2016.05.18. 00:46:29

@lehet más a handa-banda: "Megvolt a hatása, nem estek vissza, nem ragozom tovább az ismert történetet."

Nahát ez az, amit nem tartok reálisnak. Legföljebb óvatosabbak lettek, de nem hiszem, hogy lemondtak a féktelen, kicsapongó szexualitásról. Ez a film:www.youtube.com/watch?v=VqtymOtKr48
(ami egyébként iszonyú vicces), arról szól, hogy a főszereplő rájön, a felesége titokban swingerezik (pedig van férje, ugyebár, de a házasélet miatt sem bírt a nő "jó útra térni"); a fickó elhagyja a feleségét, és a régi haverjai csapdájába esik, akik belevonják a maguk féktelen, kicsapongó, orgiasztikus élvezeteibe.
Mindez filmen előadva iszonyú vicces, menő, ártatlan és bájos; de a valóságban korántsem az.
Viszont - az kiderül a filmből, hogy aki hozzászokott a kicsapongáshoz, az már nem fog lemondani róla. A filmben egyértelműen látszik, hogy a féktelenséghez szokott ember számára elviselhetetlen az unalmas kispolgári életvitel, és az első adandó alkalommal kitör belőle.

Úgyhogy Kiss szerintem nem szokott le az orgiákról és a nők partiba dobásáról. Ezt persze nem csak én állítom, Lantos azért fenyegetőzött perrel, mert egy FB bejegyzés szerint a hetvenes években is rendszeresen erőszakoltak meg nőket (és fiúkat): www.facebook.com/anemaznem/photos/a.310987735769886.1073741828.310927849109208/482381198630538/?type=3&theater

"a sima nemi erőszak következményéről Mózes könyvében az szerepel, emlékezetből idézve"

Igen, ez valóban így volt, jól emlékszel rá. Nekem erről a Macskajaj c. film jut eszembe, ahol a nagymama el akarta adni a kisunokáját, erre a leányzó bement a napraforgótáblába a neki tetsző fiúval, aki ezek után "kénytelen volt" feleségül venni a "meggyalázott" lányt.
Tehát ennek a törvénynek szerintem lehetett egy ilyen értelme is, kiskapuként szolgált a Rómeó-Júlia szerelmespárok felé, akik nem szerették volna, hogy apu-anyu döntsön arról, kivel élik le az egész életüket.
A másik értelme ennek a törvénynek egy bibliai sztoriból érthető meg. Dávid királynak sok nője volt, és a sok nőtől sok gyereke. Az egyik fia fülig beleesett a féltestvér-húgába, és egy komisz haverja rábeszélte, hogy tetesse magát betegnek, hívja magához a húgát, és titokban hágja meg. A fiú így is tett, meg is erőszakolta a lányt, akinek valószínűleg szintén tetszhetett a bátyja, mert felajánlotta neki, hogy ne erőszakolja meg, ne legyen ilyen gyalázatos, hanem vegye el feleségül. De a fiú nem hallgatott rá, megerőszakolta és kidobta, a szöveg szerint "És meggyűlölé őt Amnon felette igen, mert nagyobb lőn gyűlölete, melylyel gyűlölte őt, a szeretetnél, melylyel őt megszerette vala. És monda néki Amnon: Kelj fel, eredj dolgodra. Ki felele néki: Ne kövess el nagyobb gonoszságot annál, a melyet rajtam véghezvittél, hogy elűzz engem. Ő azonban nem akart reá hallgatni, Hanem beszólítá szolgáját, a ki néki szolgál vala, és monda: Űzd ki őt gyorsan előlem, és zárd be az ajtót utána."
Tehát esze ágában sem volt elvenni a lányt. A lány édestestvére azonnal tudta, ki erőszakolta meg a húgát (tehát valamiféle flörtölgetés már biztosan elindult köztük); de senki nem büntette meg az erőszaktevőt, a közös apa (Dávid király) csak "felette igen megharaguvék", de nem lett semmi komolyabb következmény, ezért a bátyó végül bosszút állt a húgáért és 2 évvel később ledöfte a féltestvért. (2. Sám. 13. fejezet)

Namost a nemi erőszaktevő nyilván épp azért kap el erőszakkal valakit, mert pont hogy a felelősségvállalás nincs ínyére, a házasságból nem kér. A törvény pedig épp azzal bünteti, ami elől el akart volna menekülni a nemi erőszakkal.
Egy olyan társadalomban, ahol az a törvény, hogy a nemi erőszakoló köteles feleségül venni azt, akit megerőszakolt, nyilvánvalóan a potenciális erőszaktevő százszor is meggondolja, hogy biztosan meg akar-e hágni egy csajt, mert emiatt örökre a nyakán marad, és élete végéig el kell tartania. Úgyhogy ez csak akkor jó üzlet, ha egyébként is elvenné feleségül, egyébként nem, mert akkor élethosszig tartó büntetést von maga után a pár perces élvezet.

"A mostani lincshangulatról"

Jó, tegnap én is találtam egy olyan kommentet, ami elmagyarázza, kik állhatnak az ügy mögött (végül is lehet benne valami):

"Ezt az USA titkosszolgálata,Hosszú Katalin úszónő USA férje,az USA itteni nagykövete csinálta,csinálja és fogja csinálni úgy, ahogy tették ezt az APEH elnök ellehetetlenítésével, az akkori USA nagykövet helyett itt működő megbízott segítségével szakosodott bajkeverőkkel. Ebben a haldoklás kezdetén lévő USA, most már háborúzás helytett az olcsóbb szarkeverést választja.Ilyen volt az iraki vegyifegyver hazugság hirdetése a tömegtájékoztatással,az arab tavasz néven az egész Földközi-tenger déli partján végigmenő általuk előidézett,kiváltott,keltett,okozott,forradalomnak hazudott zűrzavar,fejetlenség,felfordulás,ami azóta is megvan és még eljutott az ő segítségükkel Szíriába,Ukrajnába."
Innen: 24.hu/poszt-itt/2016/05/16/zsolt-peter-a-borton-nem-ert-el-semmit-kiss-laszlonal/

Löki 2016.05.18. 10:00:06

Azzal együtt tudok érteni, hogy mindenkinek jár a megbocsájtás. Aki már megbűnhődött tettéért és valóban törekszik rá, hogy azután a közösségi normáknak megfelelve éljen, annak nem szabad pálcát törni a feje fölött. Szörnyű ez a bűncselekmény, de mindenki követhet el hibákat az életben (igen, még ilyen nagy hibát is), fiatal volt és meggondolatlan, talán nem is mérte fel tetteinek valódi súlyát, de a bűnhődés és bűnbánat után joga van esélyt kapni a közösségtől a normális életre.

Ugyanakkor fontos látni, hogy egyrészt a kiszabott büntetést nem ülték le a tettesek (ezzel nem állítom, hogy 20 hónap kevés lenne a börtönben), másrészt - és ez a lényegesebb momentum - Kiss László által azóta elmondott hazugságok jól mutatják, hogy ez az ember ugyanaz a tisztességtelen ember, mint akkor huszon-egynéhány évesen, amikor szintén tagadott.

Én tehát beállok a "Kiss-ellenes purifikátorok táborába", de nem azért mert bűnt követett el, hanem mert megnyilvánulásai arra engednek következtetni, hogy nem élt a lehetősséggel, nem sikerült tisztességes emberré válnia, aki vállalja tetteit, ilyen ember pedig nem érdemli, hogy díszpolgár legyen, vagy uszoda viselje a nevét.

chrisred 2016.05.19. 06:11:17

@Veridicus76: A te önbecsülésed azon alapul, hogy egy az egyben beszopod azt a mesét, miszerint ha nem ezek az államszocializmusból visszamaradt erkölcsi múmiák kiskirálykodnának az úszósportban, ahogy teszik már évtizedek óta, akkor a versenyzők belefulladnának a medencébe. Nekik megéri terjeszteni ezt a szöveget, árad a pénz a szövetségbe, nem csekély mértékben az adófizetők pénze (vagyis a tiéd, az enyém, mindannyiunké), ők remekül megélnek belőle, vigyáznak is rá, mint a kutya a csontra. Hosszú Katinka esete a példa rá, hogy akár azon is el lehet gondolkodni, vajon milyen sikereket buktunk eddig, és fogunk a jövőben miattuk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.21. 16:37:08

"de mindenki követhet el hibákat az életben (igen, még ilyen nagy hibát is), fiatal volt és meggondolatlan"

egy ember megölése, vagy egy nő többes erőszakolása NEM HIBA!
hanem bűn!

ilyet csak féreg emberek követnek el, az ilyet nem bánják meg, alap pszichológiai ismeretek, csak azt bánja meg hogy nyilvános lett és elítélik miatta, de az ilyen bűnt, a tettét soha nem bánja meg.
mert élvezte!

főleg hogy még büszkén el is mesélte törösnek is. viccelődve.
és igen, jól mondod, mivel még mindig hazudozott róla, mutatja hoyg semmit se bánt meg, és olyanolyan féreg spicli maradt.

a nagylegények, az uszóda királyai, mögöttük voltak az ávós keretlegények a pártból, jelentgettek már előtte is, azt hitték övék a világ.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.05.21. 16:38:00

@Löki: "de mindenki követhet el hibákat az életben (igen, még ilyen nagy hibát is), fiatal volt és meggondolatlan"

egy ember megölése, vagy egy nő többes erőszakolása NEM HIBA!
hanem bűn!

ilyet csak féreg emberek követnek el, az ilyet nem bánják meg, alap pszichológiai ismeretek, csak azt bánja meg hogy nyilvános lett és elítélik miatta, de az ilyen bűnt, a tettét soha nem bánja meg.
mert élvezte!

főleg hogy még büszkén el is mesélte törösnek is. viccelődve.
és igen, jól mondod, mivel még mindig hazudozott róla, mutatja hoyg semmit se bánt meg, és olyanolyan féreg spicli maradt.

a nagylegények, az uszoda királyai, mögöttük voltak az ávós keretlegények a pártból, jelentgettek már előtte is, azt hitték övék a világ.

annamanna 2016.05.24. 03:05:15

@lehet más a handa-banda: "Elijah Wood szerint Hollywood tele van pedofilokkal
A most 35 éves Elijah Wood 27 éves hollywoodi karrierje alatt sokat látott. A Sunday Timesnak adott interjújában most arról beszélt, hogy
Hollywoodban sok a gonosz ember,
akik készek kihasználni a nagyon fiatalon oda kerülőket. A Sunday Times brit lap, így Wood brit példával, a halála után több száz szexuális zaklatással hírbe hozott Jimmy Savile-lel példálózott. "Maguk mind Savile-lel nőtek fel. Jézusom, az pusztító lehetett" - mondta, majd rátért Hollywoodra. "Nyilvánvalóan Hollywoodban is valami nagyszabású történt. Szervezett volt. Sok a gonosz ebben az iparágban, olyanok, akik csak a saját érdekeiket nézik" - mondta.
Wood szerint a mélyben sötétség uralkodik, és "ha el tudják képzalni, hogy mi történik, az meg is történik".
Wood maga nem esett zaklatók áldozatául, mert elmondása szerint édesanyja gondosan vigyázott rá. "Jobban érdekelte, hogy jó embert neveljen belőlem, mint hogy a karrierem építse" - mondta.
Ennek ellenére is meggyőződése, hogy zaklatták és zaklatják a gyerekszínészeket. "Ezek a dolgok valószínűleg még mindig megtörténnek" - mondta. És ebben szerinte az a legrosszabb, hogy "az áldozatok nem lehetnek olyan hangosak, mint a hatalomban levő zaklatóik". "Eltiporhatják őket, miközben az életük helyrehozhatatlanul tönkremegy" - mondta."
444.hu/2016/05/23/elijah-wood-szerint-hollywood-tele-van-pedofilokkal

lehet más a handa-banda 2016.05.25. 10:24:17

@annamanna:
Ezek a bűnesetek összemérhetetlenül súlyosabbak a Kiss László féle ügynél, mivel az elkövetőik olyan pozícióban vannak, hogy formálni tudják a világ közvéleményét, közízlését. Ha úgy tetszik ők is a háttérhatalom részesei, amit persze leglsőként a saját maguk törvény alóli mentesítésére használnak fel. Egymásnak osztogatják a díjakat, és ha valaki bajba kerül közülük, akkor közös erővel dolgoznak a kimentésén. Akinek ez nem tetszik, netán háttérhatalmat emleget, arra rögtön rásütik az antiszemitizmus vádját

annamanna 2016.05.26. 05:18:38

@lehet más a handa-banda: az teljesen biztos, hogy különböző közösségek, társadalmi csoportok szexuális szokásai között jelentős különbségek vannak. Tehát a szexualitás egyáltalán nem pusztán biológiai, zsigeri ösztönkésztetés, nagyon nagy szerepe van benne a szocializációs közegnek, a társadalmilag elfogadott normának, a neveltetésnek.
Ebből következően teljesen biztos, hogy a szexuális visszaélésekre is igaz, hogy különböző társadalmi csoportokban eltérő arányban fordulnak elő. Van, ahol bizonyos tevékenység (visszaélés) nagyon gyakori, már-már népszokás; és van, ahol hírből sem ismerik. Pontosabban csak hírből ismerik.

Az úszóbotrány továbbgyűrűzése kapcsán érdemes elgondolkodni azon, hogy ez vajon árt vagy használ az úszósportnak:
24.hu/sport/2016/05/24/uszorevolucio-avagy-a-hosszu-katinka-hatas/

kettosmerce.blog.hu/2016/05/24/amikor_mar_nem_lehet_ermekre_hivatkozni_mivel_fognak_takarozni

www.blikk.hu/sport/pedofilbotrany-gyarfas-valaszolt-gorog-zitanak/0f4s0fz

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2016.06.06. 21:48:38

@bbjnick: ha azt gondolod hogy a plágium = hivatkozás kihagyása a szövegből, akkor messziről kell indítanunk ezt a szálat.
süti beállítások módosítása