Megint bukott az érpataki polgármester a Mandinerrel szemben
2016. május 11. írta: Stumpf András

Megint bukott az érpataki polgármester a Mandinerrel szemben

orosz_mihaly_zoltan.png

Ki szeret bírósági küldeményeket kapni? Én biztosan nem. A minap, amikor a Mandiner-főhadiszállásról az illetékes kollegina hívott azzal, hogy bírósági papírt hoztak nekem, majd megkérdezte, hogy átveheti-e... Mondtam, hogy persze, de azért nem voltam túl vidám.

Felesleges volt a gyomorgöcs! Íme a bizonyíték, hogy nem kell mindig rosszra gondolni!

Olyan végzést kaptam ugyanis, amelyhez képest egy Monty Python-film andalító ásványtörténeti szakmunka csupán. A páratlanul szórakoztató dokumentumból kiderül például, hogy az érpataki polgármester, „Orosz Mihály Zoltán önmagában nem tekinthető semmilyen csoportnak...”

Bizony, ezt Orosz kedvéért le kellett írnia a magyar bíróságnak.

Érpatak nagyura persze még fellebbezhet, ki tudja, talán elő is áll azzal, hogy ő − minden más organizmushoz hasonlóan bizony fehérjék halmaza, így aztán mégis csak közösség elleni izgatás, ha egy-egy húzásáról rossz véleménnyel van valaki és ennek hangot is ad. Meglátjuk, eddig a szintig eljut-e az ügy.

Abszurd lenne persze, de nem lepődnék meg rajta, annyira abszurd ez már eddig is. Orosz szövegértési nehézségeit ugyanis a magyar bíróságnak kellett áthidalnia, az érpataki méltóságos hiányosságaiból adódóan értékes munkaórák mentek el arra, hogy az igazságszolgáltatás elemezze egy tavalyi Facebook-bejegyzésemet. S hogy mivel vádolt engem a többek között ötletesen extravagáns ruhatáráról ismert érpataki szupermodell?

Zaklatással, közösség elleni uszítással és önbíráskodással.

S hogy mit tettem pontosan?

Amikor tavaly egy videón nyilvánosan alázott meg egy embert, a felvételt kitettük a Mandinerre, aztán megosztottam a Facebookon. Fölé kanyarítottam néhány sort, mert nagyon felhúzott a döbrögieskedő tempó, az erőfitogtatás, egy alávetett szerencsétlen ország-világ előtti megszégyenítése.

Mielőtt megint beindulna a szokásos liberálisozás: gondolatiságban a TASZ majdnem olyan távol áll tőlem, mint az érpataki rém. Abszolút nem hiszem, hogy mindig „a társadalom” a hibás, hogy a magyar-cigány együttélés nehézségeit főleg a gonosz fehér többség kirekesztő hozzáállása okozná. Olyan országban szeretnék élni, ahol önmagában a származás és a bőrszín nem lehet hátrány az érvényesülésnél, de mentsége sem lehet a közösségi normát és/vagy a törvényt megsértőknek.

Dörgedelmes mondataim helyes értelmezése mindenesetre meghaladta Orosz Mihály Zoltán képességeit, úgyhogy Betyársereggel fenyegetett, aztán meg feljelentett. A bejegyzésem és az egész sztori itt olvasható, megírtam akkor részletesen. A videót azóta priváttá tette Érpatak mindenható ura.

A most kapott bírósági levélből mindenesetre kiderül, hogy az ügyészség elutasította Orosz feljelentését, amellyel szemben az panasszal élt, ezért aztán tavaly szeptemberben a Fővárosi Főügyészség is vizsgálta soraimat. Ők is elutasították a feljelentést. Orosz nem hagyta annyiban. (Még hogy csak az ökör következetes! Az ökör − és Orosz Mihály Zoltán.) Decemberben postázta levelét a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak, hogy pótmagánvádas eljárás keretében mondják már ki akkor rólam, hogy zaklattam, uszítottam és becsületet sértettem.

Hopp, de hiszen a feljelentésben még nem becsületsértés volt, hanem önbíráskodás!

Ez utóbbi apró változtatás a bíróság szerint is rossz húzás volt.

„A pótmagánvádas eljárás lényege az, hogy amennyiben az eljárás során összegyűjtött adatokat az állami szervek nem tartják elégségesnek a büntetőeljárás további – bíróság előtti – folytatásához, hogy ez a jog a sértettre száll. Ebből azonban az következik, hogy a pótmagánvádas eljárás tárgya is csak az lehet, ami az azt megelőző nyomozásé is volt, enélkül ugyanis a pótmagánvádat nem támaszthatják alá bizonyítékok.”

Már csak ezért is elutasította volna a bíróság Orosz vádindítványát, becsületsértést ráadásul amúgy is magánvádas eljárásban kell rendezni, de szerencsére a bíró nem állt meg itt. A végzésben kifejti: ha lenne becsületsértési eljárás, magánvádas, annak sem volna sok értelme. A becsületsértést ugyanis nem valósítottam meg. Csupán kritikát fogalmaztam meg, amely nem lépi túl a véleménynyilvánítás szabadságának határait – szögezi le a bíró a végzés indokolásában.

Azt is megállapítja aztán, hogy még csak nem is zaklattam Oroszt, hiszen „a bejegyzésben semmilyen erőszakos magatartás nincs, ami az élet vagy testi épség sérelmét vetítené elő”.

A bíró tényleg nem vette félvállról a nyúlfarknyi szöveg elemzését, mélyére ment, megragadta a lényeget.

„A szövegben szereplő »valagba rúgás« az egyetlen olyan kijelentés, amely fizikai kontaktusra utal, ez azonban az írás szellemiségével egységesen értékelve pusztán egy lealacsonyító megnyilvánulás, ami viszont a már kifejtettek szerint a kritika határait nem lépi túl.”

A közösség elleni izgatást meg azért nem valósítottam meg, mert ugye Orosz Mihály Zoltán nem csoport.

Szerencsére.

Bőven elég belőle egy is.

*

PS Orosz Mihály Zoltán nemsokára fontos ember lesz a Jobbik környékén. Fontos háttérember. Az egyik új, Vona Gábor által megnevezett alelnökjelölt, a Tiszavasvári polgármesteri posztján vitézkedő Fülöp Erik országos cimborája, harcostársa ugyanis. Innen is sok sikert kívánok a néppártosodáshoz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr28704284

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Stumpf András: Megint bukott az érpataki polgármester a Mandinerrel szemben 2016.05.11. 11:39:01

A bíróság leszögezte: az érpataki polgármester, „Orosz Mihály Zoltán önmagában nem tekinthető semmilyen csoportnak...”.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mezőföldi 2016.05.11. 11:56:31

"PS Orosz Mihály Zoltán nemsokára fontos ember lesz a Jobbik környékén. Fontos háttérember. Az egyik új, Vona Gábor által megnevezett alelnökjelölt, a Tiszavasvári polgármesteri posztján vitézkedő Fülöp Erik országos cimborája, harcostársa ugyanis."

Orosz Mihály pár hónap leforgása alatt rendbevágott egy gettót úgy, hogy az ott élő cigányok nagy része is őt támogatja és tetszik nekik a változás. Mindezt NULLA FORINTBÓL. Gyerünk, csináljátok utána!

Noname Watanabe 2016.05.11. 12:00:54

@Mezőföldi: Ott élsz? Testközelből tapasztaltad a változást?

Noname Watanabe 2016.05.11. 12:19:56

Érdekes, mert a blogod a Mezőfölddel foglalkozik, ami kicsit messze van Érpataktól :D De sebaj, biztos ingázol :D

Szindbad 2016.05.11. 12:55:42

Bolondok bazmeg, bolondok mindenütt.

2016.05.11. 13:07:24

legalább csinálnak valamit, keresik a megoldást.

@Szindbad:
a "valamire" várakozó bolondok mindenütt.
na meg a mindent leszóló bolondok nem csekély száma.
és házmesterország bolondházmester bolondjai.

bolondházmester nép és bolondházmester élete bolondul a bolondmandiner bolondságain.

#nézőpont kérdése

MédiaVadász 2016.05.11. 13:12:03

Stumpf András az a tipikus figura, akinek sajnos soha életében nem jutott még eszébe lelkileg megvizsgálnia magát, és felvetnie annak lehetőségét, hogy esetleg ő is hibázhat, ő sem tökéletes, és hogy vannak olyan pillanatok az életben, amikor a másik fél előítélet mentes megismerésével vagy (ha már az nem ment) egy utólagos bocsánatkéréssel többet lehet elérni, mint az itt olvasható szánalmas magyarázkodással és önigazolással. Bírói döntés ide vagy oda, Stumpf ezt az ügyet a lehető legrosszabban - nagy pofával, az őszinte megismerés szándékának teljes hiányával - reagálta le. És ilyen értelemben ő is elbukott, mégpedig a lelkiismeret és az önismeret vizsgáján.

Vö. mediavadasz.info/stumpf-andras-a-nemzet-es-a-rend-ellen-uszit-neki-azt-is-szabad/

Mezőföldi 2016.05.11. 13:33:14

@Noname Watanabe: Mert még biztosan nem hallottál olyanról, hogy valaki elutazik valahova, hogy személyesen győződjön meg valamiről. Többször is. Esetleg időközben elköltözik x helyről y-ra.

Ez a XXI. században nyilvánvalóan lehetetlen.

Messzi Vetek 2016.05.11. 14:58:28

ismételni tudom magam:
'szt nekünk ehhez mi közünk?

Pelso.. 2016.05.11. 16:35:12

@MédiaVadász: Lánczi A. a napokban: "Most rakjuk le az új rend morális alapjait.”
Innentől hibák nincsenek, de minden(ki) tökéletes, önigazolás pedig, ugyan már.
Sturm?

Noname Watanabe 2016.05.12. 09:01:20

@Mezőföldi: Dehogyis. Hallottam már olyat, hogy valaki Sopronból a békési kistérség helyi híreit szerkeszti. Esetleg Vlagyivosztokból dolgozik be a Buenos Aires-i kábeltévének. És ha repülőszerencsétlenség kapcsán kell osztani az észt, egyszerre kiderül, hogy az apja pilóta. Vagy a sógora. Ha meg az egészségügy kerül terítékre, tuti akad néhány orvos ismerőse.

Az a baj, hogy háromszáz kilométer távolságból is süt az érpataki polgármesterről az úrhatnámkodás.

Mezőföldi 2016.05.12. 10:22:15

@Noname Watanabe: Figyelj, nagyon nem érdekel mit gondolsz, és a tények attól még tények maradnak, Orosz Mihály rendbevágta a cigánysort mindenféle állami támogatás nélkül, ha tetszik neked, ha nem. Ráadásul párbeszéd indult el cigány vezetők és az Érpataki Modellesek között, nem emlékszem ilyesmire az elmúlt évtizedekből....

Egyébként ajánlanám neked is, menj oda és győződj meg a folyamatokról személyesen, mert aki látatlanban az észt osztja, nagyon úgy tűnik, hogy te vagy. :)
süti beállítások módosítása