Robin Harris: Egy konzervatív nem lehet „nyitott” gondolkodású
2016. április 22. írta: Redakció

Robin Harris: Egy konzervatív nem lehet „nyitott” gondolkodású

robin_harris_1.jpg

A konzervatív sosem lehet nyitott gondolkodású – szögezte le Robin Harris, Margaret Thatcher volt tanácsadója a Danube Institute által a Pázmány bölcsészkarán rendezett előadásában. Harris szerint az angolszász konzervatív gondolkodásban a változás gyanús, veszélyes dolog, viszont a kulturális konzervativizmusnak szüksége van a gazdasági liberalizmusra.

Rátérve a konzervatív világlátás mibenlétére, Harris leszögezte: a konzervatívok abból indulnak ki, hogy van egy örök, egyetemes emberi természet, aminek következtében jogaink és kötelességeink is valódiak. Fontos a nemzeti identitás, valamint a külső és belső rend. 

Horkay Hörcher Ferenc, az MTA Filozófiai Intézetének vezetője arra mutatott rá: nem biztos, hogy a kontinensen és Magyarországon egy az egyben alkalmazható az angolszász modell.

Szilvay Gergely tudósítását híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr118654674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.04.22. 12:37:28

melyik nemzeti identitás a fontos neki?
brit, angol, skót, ír, welszi, ...?

mi van már a pesti elit is ugribugri?
(mondjuk sohasem fogadták be a pronyó bagázst) de úgy látszik náluk is vége a kussolásnak, ráéreztek a változásra, nemhiába szervezi és erősíti orbán a vidéki bázist.

egy konzervatív nem lehet gondolkodó,
majd a mandi megmondja neki mi hogyan miért,
ti meg a tegnapival keverve visszaböfögitek:

addig pedig emleztetőül: márc 15

tiszteld a hagyományokat.

#elmúúúúltnyóóócév.

Herr Stacheldraht Leger 2016.04.22. 15:56:10

ha egy konzervatív valóban nem lehet nyitott gondolkodású, mert gyanakvással kell szemlélnie a változást, értsd a maoista társadalmi kísérleteket, keleti szellentést, ceausescuista cezaromániát és a fontolt haladással ellentétes unorthodoxiát

akkor

dobray nem konzervatív és mehet a közbeszerzett skoda kalaptartójára bólogató kutyulinak

Bell & Sebastian 2016.04.22. 19:44:41

Na tessék, pont innen kell megtudnom, mi az LNKO -ja Cameronnak és Orbánnak. (Sutba az elveket - előre a kommunikációs hókonnyomusszal!)

Ezek után mit tegyünk a frissen megszerzett ismeretünkkel? Ha már az a szenilis, vén hülye Dzsepetto kettőt faragott belőlül, igazíthatott volna az orrukon.

Nesze neked annyira neo konzervek, bennük teszkós, romlott hússal, hogy csak tuninggal veszik meg, ha még meg nem veszett.

Pelso.. 2016.04.23. 19:29:17

@Herr Stacheldraht Leger: Köztudottan hiányos az ideológiai képzésemre tekintettel:
Mi az a külső és belső rend? Valaki kreált rá mércét, mondjuk népszavazással?
Horkayt sem értem, valaki2 elszánta magát, hogy a kontinensen és Magyarországon egy az egyben angolszász modellt kell alkalmazni?

Herr Stacheldraht Leger 2016.04.26. 20:28:46

@Pelso..:

"Mi az a külső és belső rend?"

majd megmondja a napi hangulatjelentés.

"Valaki kreált rá mércét, mondjuk népszavazással?"

ne akarj a napi hangulatjelentésbe belepofázni.

"Horkayt sem értem, valaki2 elszánta magát, hogy a kontinensen és Magyarországon egy az egyben angolszász modellt kell alkalmazni?"

a napi hangulatjelentés nem szorul rá az összeomló nyugat ópiumára

Pelso.. 2016.04.27. 18:23:36

@Herr Stacheldraht Leger: Az utóbbival mélyen egyetértek. Az intézetvezető úr e szerint fantom ellen emeli szavát, tehát fecsérli az idejét, erodálja a tehetségét. Nehogy vizsgálat legyen belőle.

Herr Stacheldraht Leger 2016.04.27. 18:54:53

@Pelso..: már hogyne lenne belőle. az inglis métely lényege: fékek, meg ellensúlyok. ezekkel a fránya reakciós eszközökkel a polgárság bármilyen államkonstrukcióban egész jól elvirágzik, csak úgy magától, forradalmi útmutatás és forradalmi újraelosztás nélkül. ezt nem tűrhetjük. a világ rendjének a centrális erőtér fényességes csillaga körül kell forognia.
süti beállítások módosítása