Kedves Frusztrált Újságíró!
2016. április 19. írta: Redakció

Kedves Frusztrált Újságíró!

ujsagiro.jpg

Vendégszerzőnk, Barna Judit írása

Keresem a jelzőt. Balliberális média. Nem jó. Van köztetek sok jó újságíró. Én is olvaslak téged, és te is sokszor írsz a programjaimról, projektjeimről. Ráadásul a legtöbbször nagyon tetszenek neked. A szó, amit keresek, talán a frusztrált újságíró. Frusztráltan írogatsz össze-vissza, és boldog-elégedetten sértegetsz másokat. Például engem.

A politikát tudatosan félretéve, úgy veszem észre, azt hiszed: cool a keresztényeket gúnyolni, kifigurázni. Hogy az nagy újságírói teljesítmény. Hát nem az. Pitiáner.

Itt áll pár konkrét példa is. Egyik erősebb, másik látszatízléses megfogalmazás, de akad köztük vicces geg is, amiből csak nem sikerült kihagynod Jézust. És amúgy tényleg nem értem, miért.

Jézus szíriaimenekült-arca újra feltámadt

Az abortusztilalom mint keresztény terrorizmus

„néhány nevetséges maskarába öltözött, mikulásbottal integető kókadt fasz” – hmmm. Ezért biztos nagy tapsot kaptál a szerkesztőségben.

Walt Whitman: A malac futása

Erdő Péter háromszor tagadta meg a migránsozást

És persze a legutóbbi:

Miben hisz Orbán fia?

„A felkerült videók alapján a Felház egyfajta felekezetek feletti hipszter keresztény dzsembori, ahová divatosan öltözködő, jól szituált fiatalok járnak igehirdetésre.” Külső jegyek felsorolása, amit egy videó alapján sikerült gyorsan legépelni. Erre sem lennék büszke.

Először arra gondoltam, hogy az általad írt gúnyoló, sértő cikkekbe behelyettesítem a keresztény szavakat a zsidóra és a melegre, hiszen ezekre te roppant érzékeny vagy. Aztán elvetettem. Nekem is sok zsidó és meleg barátom van, így véletlenül sem szeretném megbántani őket, és nyilván nem úsztam volna meg azt sem, hogy rasszista meg kirekesztő vagyok.

Sok barátom van különböző értékrenddel, hittel és ideológiával. Van köztük sok fidelitasos, sok kórista, énekes, zenész, színész és rendező az ország minden területéről. Egyesekkel vitatkozunk erről-arról, megállapítjuk, hogy nagyon nem értünk egyet; majd nevetve témát váltunk, mert véletlenül se sértenénk meg egymást. Ez talán neked is ismerős lehet, talán neked is vannak olyan barátaid, akikkel nem értesz mindenben egyet. Mondjuk más csapatnak szurkoltok.

Te mégis megengeded magadnak hétről hétre, hogy engem, csak azért mert keresztény vagyok, nyilvánosan kiröhögj, hogy rajtam gúnyolódj. Pedig csupán arról van szó, hogy másban hiszek, mint te. Engem őszintén nem érdekel az ideológiád, te akkor miért lovagolsz az én hitemen? Miért csak az enyémen? Tetted ezt akkor is, amikor mások voltak kormányon, és teszed ezt most is. Teszed ezt mindig. Utálsz engem. Zavar, hogy hiszek Istenben. Vagy az, hogy te nem. Mindegy is. Csak szállj már le rólam!

Ha az nem fura, hogy a melegek felvonulást szerveznek, akkor az se legyen az, ha a keresztények konferenciákat, koncerteket és táborokat. Akkor se, ha azt éppen a miniszterelnök fia teszi. Mert nem csak ő teszi. Teszi ezt több tízezer regnumos, ifis is. Teszi ezt sok keresztény gimnazista, egyetemista és öregdiák, akiket szintén kiröhögsz.

Az ember szeret olyanokkal közösségben lenni − és szerintem te is így vagy ezzel , akivel nagyban egyezik az értékrendje. Bár a meghívás mindenkinek szól, nem kell eljönnöd. Persze eljöhetnél egyszer megnézni és beszélgetni velünk. Vagy akár csak velem. Szívesen eszem veled egy jó humuszt, iszom veled egy kávét vagy sört. Sőt, mehetünk oda ahova mondod. Legyen az a Toldi, vagy akár a „diszkógömbös Tütü”. De be is ülhetsz velem mondjuk a Katonába egy darabra, vagy akár az Őrült nőkre az Átriumba, amúgy is megnézném újra.

És akkor talán meglátod, hogy nem sokban különbözünk. Én is szeretek jókat enni, koncertre és színházba járni. Szeretem a kutyákat és a természetet. Még az is kiderülhet, hogy pont ugyanazokat a dolgokat szeretjük. Annyi a különbség, hogy én hiszek Istenben, te meg nem. Vagy nem abban, akiben én.

És talán akkor felhagysz azzal, hogy kigúnyolj, és a főnököd sem kéri többé, hogy írj rólam. Na, akkor már megérte megírnom ezt a bejegyzést.

A keresztény Ryan Tedder egyik dalával búcsúzom, amelyre ezrek tomboltak az Arénában tavaly júniusban. Lehet, hogy épp te is.

Üdv.
Barna Judit
fesztiválszervező

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr728643780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I_Isti 2016.04.20. 12:30:14

@Serrin: Ezzel mondjuk lebarmoztál kb 7 milliárd embert.
Mert TE biztos jobban tudod...

Khonsu 2016.04.20. 12:32:54

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

Ez van, de ez nem hit kérdése, hanem egy jó adag nagyon is világi hatalomvágy következménye.

A keresztények és a muszlimok közt is túl sokan vannak arra, akik a vallást használják fel világi hatalom szerzésére, gyakorlására.

Minden vallásban megtalálható ez a réteg (ateisták között is), és a többi miattuk szív.

I_Isti 2016.04.20. 12:33:00

@Dani07:
Mózes III. könyve:19:19 Az én rendeléseimet megtartsátok: Barmodat másféle állattal ne párosítsd, szántóföldedbe kétféle magot ne vess, és kétféle szövetű ruha ne legyen rajtad.
Mózes V. könyve:22:9 Ne vess a te szőlődbe kétféle magot, hogy fertőzötté ne legyen az egész: a mag, amelyet elvetsz és a szőlőnek termése.

Az nincs benne szerintem, hogy halálos bűn volna.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 12:35:55

Szuper cikk !

Öröm olvasni az idetévedő frusztrált agybeteg ballibek fröcsögését is.

Jobban megismeri őket ilyenkor az ember, és hálás a sorsnak, hogy ezeknek a gyűlölködésben edzett gennygócoknak nincs esélyük a kormányzat közelébe jutni soha többet !

Dani07 2016.04.20. 12:36:04

@gyurmicsek: Egyetértek veled abban, hogy az emberrel van baj és hogy a kapzsiság és a gyűlölet motivál mindenkit (Amúgy a Biblia is azt tanítja, hogy az ember szíve hajlott el attól, amilyennek lennie kellene).

Meg abban is osztom az álláspontod, hogy a vitánál lehet, hogy több értelme van inni egy sört. :D

Ettől persze még a vitának is lehet értelme, pl. segíthet abban, hogy más embereket jobban megértsek, még ha nem is értek egyet velük.

Dani07 2016.04.20. 12:37:19

@I_Isti: Köszönöm, ma is tanultam valamit.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 12:38:38

@GNDL:

Telejsen mindegy melyik keresztény hitet követik, hozzátok képest a ti pöcegödrötökhöz képest, ez maga a menyország.

Te milyen hitű vagy ?

Hagy gúnyolódjam már rajtad egy picit.
Ja boccs.. Erre beírásaid után nem lesz szükség !
:DDD

GNDL 2016.04.20. 12:42:56

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: „Telejsen mindegy melyik keresztény hitet követik”

Hát abból a szempontból egyáltalán nem mindegy, hogy „isten szólt nekik” és szerintük „isten magának akarja ezt az országot”.

Ezt azért így ebben a formában meg kellene magyarázni... főleg, hogy a miniszterelnök fia is benne van a buliban, így komoly nemzetbiztonsági kockázatok is felmerülnek Orbán kis családja kapcsán... :)

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 12:42:58

@h-laci:

Hát ha össze kéne hasonlítani, hogy a keresztények vagy zsidók szeretnének inkább, mások életébe beleavatkozni, akkor a keresztények nagyon alulmaradnának.

Kezdve a Palesztin területek megszállásától, a Kertész Imre által emlegetett Holokauszt bizniszen át, a több ezer meggyilkolt gyermekig.

Az iszlamistákkal szemben sincs esélyük ilyen téren.

A Buddhistákat viszont lenyomják az kétségtelen.

csak egy néző 2016.04.20. 12:44:20

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
Azért kíváncsi lennék arra, ha a Felházas videón Orbán Gáspár helyett, Gyurcsány Bálint szerepelt volna, akkor mit írnál ide? Már a beled kiokádtad volna a gyűlölködéstől te faszfej.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 12:46:09

@GNDL:
"meg kellene magyarázni..."

Sima ügy..
Elmagyarázom.

Mivel ballib elkúró kedvenceid kispadon ülnek, így te beleszálsz mások családjába, hitébe, gyermekeibe páros lábbal.

Ennyit tudsz meg a nevedet.
Ilyen egyszerű a történet, mint minden ballib csicska esetén.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 12:47:42

@csak egy néző:
A valóság az, hogy soha egy blogon se szapulta senki Gyurcsány gyermekeit.

Ti pedig, Gyurcsány csicska ballib seggfejek, már a második Orbán gyereket próbáljátok lejáratni, csak mert az apja a politikai ellenfeletek.

Mészöly Kálmán (törölt) 2016.04.20. 12:55:06

@BircaHang Média: a katolikus gyerekbaszókra tetszik gondolni?

5perc 2016.04.20. 12:56:20

Kutyát nem érdekli, hogy a másik 18% hívővel együtt miben hiszel. Éld nyugodtan az életed, akár a négy falon kívül, szervezz fesztivált, tábort, menetet, ne szeresd felebarátodat, legyen csak meg a véleményed a nem hívőkről, akár mondd is ki hangosan, de ne próbáld a többségre kényszeríteni az értékrendedet, főleg ne törvényeken keresztül!
A nem hívőknek ugyanis nincs állam által évi tízmilliárdokkal támogatott érdekvédelmi és biznisz szervezete, és bár a véleményük ettől még megvan, nem próbálnak meg a magad dolgában korlátozni.

GNDL 2016.04.20. 12:56:53

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Nem sikerült elmagyaráznod, mert egy szót sem írtál arról, hogyan szólhatott nekik isten, mondjuk milyen hangja volt és milyen nyelven szólt; illetve mégis mi lesz mondjuk az adórendszerrel vagy az egészségüggyel azután, hogy Orbán fia szerint isten annektálni akarja Magyarországot. Azért ezek elég fontos kérdések szerintem. :)

De remekül demonstrálod mennyire suttyó parasztok vagytok ti ott a fideszes bolsevik térfélen... mindamellett, hogy mennyire ostobák, és az iszlamista radikálisokhoz hasonló megszállott vallási fanatikus idióták is vagytok.

Azt meg szerintem már megjegyeztem párszor neked is, de máig képtelen vagy ennyit is feldolgozni, hogy ha valaki nem a magatokfajta posztkommunista kádárista söpredékkel szimpatizál, az nem feltétlenül csak „ballib” lehet. A világ a rátok jellemző szellemi korlátaitokhoz és primitív világképetekhez képest sokkal színesebb és sokrétűbb, jómagam inkább jobboldali liberális lennék... bár ég a pofám miattatok, amikor a magatokfajta őrült bolsevik szemét jobboldalinak nevezi magát.

ob.szerver 2016.04.20. 12:57:10

Miért nem olvasok olyan posztokat és kommenteket, hogy én keresztény vagyok, EZÉRT szemben állok mindennel, amit a Fidesz képvisel. Elutasítom a szabadrablást, a 7/24-ben tartó hazudozást, a gyűlöletkeltést, a farizeusságot, a hipokráciát? Azért, mert a döntő többség csak kurzus-keresztény, akiknek annyi köze van a kereszténységhez, mint a spirituális vezetőjüknek Orbán Viktornak, aki húsvétkor teszi ki az adventi koszorút. www.blikk.hu/eletmod/tippek/nagy-a-surges-forgas-az-orban-portan/b4vrypw

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 12:59:25

@GNDL:

Most komolyan ??

El kell magyarázni, hogy egy hívőhöz hogyan szól isten ?

Kérdezz meg egy rabbit, vagy egy papot, elmondja.

Seggfej.

I_Isti 2016.04.20. 13:05:13

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: "El kell magyarázni, hogy egy hívőhöz hogyan szól _I_sten ?"

Ha nem tudod elmagyarázni, akkor az azt jelenti, hogy nem szól hozzád.

Hogy kezdődik a Tízparancsolat?

ob.szerver 2016.04.20. 13:07:04

Engem nem zavar, ha valaki keresztény, és azt a négy fal között teszi. Csak azt tudom javasolni a keresztény-simogatóknak, hogy ha annyira odavannak értük, akkor fogadjanak egyet örökbe, és vigyék őket haza az otthonukba.

I_Isti 2016.04.20. 13:07:06

@GNDL: "Orbán fia szerint isten annektálni akarja Magyarországot."

Sőt, fogja is. CSAK az a kérdés, hogy mikor, és hogy lesz-e túlélő?

csak egy néző 2016.04.20. 13:07:08

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
A kérdésemre válaszoltál volna, idióta, ehelyett terelsz.

Apropó.

Emlékszel még mennyit poénkodtatok, amikor valami bulvár újság azt írta, hogy valami csokit evett meg gyúúcsány fia valami élelmiszer üzletben és okozott vagy 500 forintnyi kárt?
Vagy amikor azzal vádolták, hogy kivételeztek vele az érettségin?

Látszik faszfejkém, hogy aranyhal a memoriád, abban a kimosott agyadban.

ö...mikó? 2016.04.20. 13:07:57

A vallássérülteket igenis ki kell nevetni, ki kell gúnyolni. Ez a legkevesebb. Ti robbantottatok Párizsban, Brüsszelben, Egyiptomban, Törökországban. Most hátrahőkőlsz, hogy azok nem keresztények voltak. Nem tényleg. De miből gondolod, hogy ti mások vagytok, mint az iszlamisták? Ugyan azok vagytok. Csak Európában a fekvilágosodás és a szekularizáció visszaszorította a befolyásotokat; azt a mérget, amit terjesztetek. Mert a vallás méreg, hatalomtechnikai eszköz, a birkák mentsvára, akik csapatban, egy képzelt barát segítségével feljogosítva érzik magukat mások életének befolyásolására. Ha hagyjuk a jelen bűneit, mehetünk a múltba. Undorító buta emberek vagytok, akik képtelenek felfogni a természet csodáját, az evolúciót, a fizikát. Teljesen mindegy, hogy zsidó, muszlim, vagy keresztény. Ti vagytok a föld rákja, és ha majd egyszer véglegesen kipusztulnak ezek a nyomorult vallások, lesz talán béke a földön. Addig pedig tűrjetek, tűrjétek a gúnyt, mert ez a legkevesebb amit érdemeltek azokért a bűnökért, amit elkövettek.

Ad Dio 2016.04.20. 13:09:32

@ingyenebed:

Vannak emberek, akik ilyeneket mondanak a jelenlétemben:

"az a probléma veletek zsidókkal, hogy szemétládák, hazugok, tolvajok vagytok.
nem mind, csak tízből nyolc. sajnálom, de ez az élettapasztalatom."

Ilyenkor azt szoktam mondani: zárd már be a rasszista pofádat!
Elmondani nem tudom milyen hálás lennék, ha balliberális felebarátaim is megvédenének minket keresztényeket az ilyen és ehhez hasonló ostoba, agresszív, kirekesztő kirohanásoktól...

csak egy néző 2016.04.20. 13:10:39

@I_Isti:
"Isten azt akarja, hogy ez az ország az övé legyen" – mondja Orbán Gáspár"
Részlet a toborzó videóból.
Rosszul mondod Gazsi gyerek, Isten sosem akart apád lenni, apád viszont Isten akar lenni, ergo ki is akarja magának ezt az országot?
Alakul egy újabb HIT gyüli? Ezeket ki pénzeli?

www.youtube.com/watch?v=dITdXtifu2s

GNDL 2016.04.20. 13:12:53

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: „El kell magyarázni, hogy egy hívőhöz hogyan szól isten ?”

Igen, szükséges lenne nyilvánosságra hozni ennek az istennel folytatott tárgyalásnak a jegyzőkönyveit, esetleg hangfelvételeit, ha készültek, vagy ha nem akkor valamelyik parlamenti honvédelmi/nemzetbiztonsági bizottság előtt kellene meghallgatni ezeket a fiatalokat, legfőképp a miniszterelnök fiát, mivel ugye Magyarország isten általi annektálásáról beszéltek. Még akár a kvótás népszavazáshoz is hozzá lehetne csapni ezt a kérdést, nem csak azért mert uniós tagállam vagyunk és gondolom az EU bizottságainak is lenne pár szava az ügyben, de a nemzeti szuverenitásról van szó, az meg ugye mostanában kedvenc témája a korrupt fideszes elvtársaknak. Valamint szerencsés lenne isten választási programját is nyilvánosságra hozni, hogy amint birtokba veszi az országot, mégis mire számítsunk mondjuk az adórendszer, a versenyképesség, vagy akár az egészségügy és oktatás terén.

Azt kellene végre diónyi elborult agyatokkal valahogy megértenetek, hogy az nem úgy működik, hogy kiálltok a nyilvánosság elé és ostobaságokat hangoztattok, majd ha emiatt ostobának neveznek titeket és gúnyolódnak rajtatok, akkor még ti vagytok megsértődve...

Pontosan ezért is lenne szükség bizonyos elmeorvosi vizsgálatokra ezen fiatalok kapcsán, mert ha bebizonyosodik, hogy súlyos mentális problémáik vannak és szigorú orvosi felügyeletre/kezelésre van szükségük, akkor ugye onnantól már senki nem gúnyolódna rajtuk, hanem inkább a mielőbbi gyógyulásukat kívánnánk, és lélekben velük lennénk, erőt adva nekik a betegségük leküzdéséhez. De ha ilyen ostobaságokat úgymond „felelősségük teljes tudatában” hangoztatnak, akkor bizony meg kellene barátkozniuk a gúnyolódásokkal is, mert mindent megtettek érte...

5perc 2016.04.20. 13:14:09

@Andy73:
"Sokan azt képzelik Magyarországon, hogy a szólásszabadságba a vallásgyalázás is belefér, pedig egy komolyabb nyugati újságban az ilyen írások és megnyilvánulások elképzelhetetlenek"
Néha visszanyal az illiberalizmus és politikailag inkorrekt nyelvezet.

h-laci 2016.04.20. 13:14:12

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: a fétisizmus önmagában jól tolerálható, de ha úgy érzed már zavar téged hogy mindenhol kényszeresen zsidókat látsz, mindenkit és mindent kényszeresen a zsidókkal akarsz összehasonlítani, egész jó terápiák vannak már.

nekem mindegy, de gondoltam leszek olyan jófej, hogy megmutassak egy minőségi élethez vezető utat, mert jó ember vagyok :)

GNDL 2016.04.20. 13:16:12

@I_Isti: ...és hogy nem a fatert véli-e istennek a kölök, ugye. :)

Szóval ezért mondom, nem egyszerű kérdés, egy miniszterelnök fia legyen szíves ne hangoztasson olyasmiket egy vallási szekta szeánszainak keretein belül, hogy „isten szólt hozzájuk” és egyébként „magának akarja az országot”. Mert innentől fogva komoly nemzetbiztonsági kockázat, nem csak a kölök és díszes társasága, de a szülei felelőssége is a történet középpontjában van...

h-laci 2016.04.20. 13:16:29

akkor ide is kiírom külön. a pápának magyarországon rendkívül jó sajtója van, pedig azt hiszem ő is keresztény. ebből számomra az következik, hogy nem a keresztényekkel van baj, hanem a hülyeséggel. az hogy magyarországon nagyon nagy az átfedés a kettő között, nem a sajtó hibája.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 13:18:47

@GNDL: @h-laci: @csak egy néző:

Gyurcsány seggnyalói összegyűltek, és igazolják a posztoló minden szavát.

Mivel ballib elkúró kedvenceid kispadon ülnek, így te beleszálsz mások családjába, hitébe, gyermekeibe páros lábbal.

Ennyit tudsz meg a nevedet.
Ilyen egyszerű a történet, mint minden ballib csicska esetén.

----

GNDL 2016.04.20. 13:20:23

@h-laci: Ja, hát ha már a pápa... érdemes lenne összehasonlítani a menekültek kapcsán kiadott nyilatkozatait és felhívásait a fideszes elvtársak és szimpatizánsaik hozzáállásával, akik ugye bár magukat kereszténynek tartják, ennek ellenére (nem csak) ebben a kérdésben tökéletesen szembe mennek a római katolikus egyházfő úgymond „intelmeivel”...

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 13:20:45

@h-laci:

A hozzászólásomban szerepelt 4 vallás. Hogy te csak a zsidókat veszed észre az nem az én hibám.

Még meg is értem.
A blogger is épp azt kifogásolta hogy a hozzád hasonlók durván és aggresszívan támadják a keresztényeket, a kereszténységet.

Téges meg ez zavar.
Majd írsz róla egy blogot, ahol még etől is többen leszarnak.

GNDL 2016.04.20. 13:22:45

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: „Gyurcsány seggnyalói”

Előbb már felhívtam a figyelmed, hogy ez nem így működik. De ha ez megnyugtat: én személy szerint szerencsésnek tartanám ha Orbán közvetlenül Gyurcsány után lenne lámpavasra húzva, ha esetleg arra kerülne sor... :)

tantum verde 3 2016.04.20. 13:23:49

"ngem, csak azért mert keresztény vagyok, nyilvánosan kiröhögj, hogy rajtam gúnyolódj"

Sajnos, idiótákkal mást nem nagyon lehet tenni.
Márpedig aki a XXI. században egy több ezer éves mese alapján irányítja az életét, és képtelen gondolkodni, csak elhiszi, amit egy pap névvel illetett szélhámos mond neki, azt nem nagyon tudnám másnak nevezni, mint idiótának.

csak egy néző 2016.04.20. 13:24:00

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
Sejtettem te Orbán seggnyaló köcsög, hogy terelni és gyúúúcsányozni fogsz. Erre telik abból a két bites agykezdeményedből.
Ennyit tudsz meg a nevedet.
Ilyen egyszerű a történet, mint minden fidióta csicska a gazdaállat testén. .

rendkivulihirek 2016.04.20. 13:34:21

Kedves Judit!
Gyere, értelmezzünk együtt, hogy ne legyél oly szomorú.
Azt írtad, „Először arra gondoltam, hogy az általad írt gúnyoló, sértő cikkekbe behelyettesítem a keresztény szavakat a zsidóra és a melegre, hiszen ezekre te roppant érzékeny vagy. Aztán elvetettem. Nekem is sok zsidó és meleg barátom van, így véletlenül sem szeretném megbántani őket, és nyilván nem úsztam volna meg azt sem, hogy rasszista meg kirekesztő vagyok”
Nos, én megtettem a belinkelt cikkeken, mert kíváncsi voltam, mi sül ki belőle. Eredményeim:
Jézus szíriaimenekült-arca újra feltámadt: nincs benne keresztény szó
Walt Whitman: A malac futása: nincs benne keresztény szó
Az abortusztilalom mint keresztény terrorizmus:
Az abortusztilalom mint meleg/zsidó terrorizmus
Erdő Péter háromszor tagadta meg a migránsozást:
• A Várkert Bazárban felsorakozott a magyar meleg/zsidó konzervatív szellemi hátország
• Hogyan lehet Európa keleti fele a melegség/zsidóság végvára
• Hogy lehetünk mi a melegség/zsidóság acélpajzsa
• Vendégeink – Erdő Péter bíboros úr és Balog Zoltán miniszter úr – ezúttal a melegséget/ zsidóságot érő 21. századi kihívásokról tartanak előadást.
• Tehát a két felszólalótól azt várták, hogy teológiailag is megtámasszák a meleg/zsidó feltámadás kormányzati politikáját.
• A melegség/zsidóság viszont egy közösségi vallás, nem individuális.
• Pedig meglehetősen sok hasonlóság van a melegség/zsidóság és az iszlám között. Sokkal több, mint azt mi gondolnánk. (Ahogy Goldziher Ignác valláskutató ezt kikutatta és leírta).
Miben hisz Orbán fia?
• Felház Meleg/Zsidó Centrum
• A felkerült videók alapján a Felház egyfajta felekezetek feletti hipszter meleg/zsidó dzsembori – ebben mi a sértő?

Én azt gondolom, hogy a kapott mondatok vagy nem értelmezhetők, vagy nem igazak, vagy nem sértők.

„néhány nevetséges maskarába öltözött, mikulásbottal integető kókadt fasz – elismerem ez erős megfogalmazás. De szerintem nem a keresztényeket sérti, hanem a római kat. egyházat támadja, ami a saját hitelvei által vezérelve világi törvények meghozását próbálja kicsikarni ami a nem hívőkre is vonatkozna. No de, nem arról szólt a világtöténelem jelentő szelete, hogy állam és egyház legyen különválasztva?

csak egy néző 2016.04.20. 13:37:51

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
"Hát ha össze kéne hasonlítani, hogy a keresztények vagy zsidók szeretnének inkább, mások életébe beleavatkozni, akkor a keresztények nagyon alulmaradnának."

Na most akkor ez most, hogy is van keresztény Ballibsikém?

Tamás atyát

www.youtube.com/watch?v=rEdI-BjgWfc&feature=youtu.be

Vagy

Burányi plébánost?

www.youtube.com/watch?v=m-zV59scVsI&feature=youtu.be

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 13:39:28

@rendkivulihirek:

Játszák a ballibek az agyhalottak.

A szerző azt írta, hogy ha egy azaz egy darab, a zsidókat hasonló módon sértő írás megjelenik, mint a felsoroltak bármelyike, akkor azonnal beindul a ballib gőzheger, és a növekvő antiszemitizmusról megjelenik több tucat cikk, a szerzőt pedig felteszik a mostanság oly divatos ballib halál listára, mint tették ezt Ákossal, vagy nemrég Kiss Lacival.

Mindeközben pedig a ballib keresztény gyűlölők rendületlenül fikázzák a keresztényeket, kereszténységét.

Álszent képmutató barmok vagytok !

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 13:41:23

@tantum verde 3:

Hagy kérdezzem már meg.

Szerinted a zsidó is agyhalottak, vagy csak kizárólag a keresztények, azok közül akik istenben hisznek ?

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 13:50:10

@rendkivulihirek:

Teljesen nyugodt vagyok biztosíthatlak.

Többek között azért, mert egész életemben szembesültem a ballibek kereszténygűlöletével, ami a kommunizmus alatt oly nagy divat volt, és sajnos a munkásőrök leszármozattjai máig nem vetkezték le ezt a keresztényfikázó komcsi szokást.

Ad Dio 2016.04.20. 13:52:07

@rendkivulihirek:

"Gyere, értelmezzünk együtt, hogy ne legyél oly szomorú."

Majd te segítesz neki. Mert te erős vagy, okos, majd megnyugtatod a kis libuskát...

Aztán majd írj egy jó ütős cikket a feminizmusról, mert innentől szakértővé avanzsáltál...

rfbzs 2016.04.20. 14:01:24

Itt sem maradhatott el a gyurcsány-orbánozás.
Egyetlen nép, egyetlen vallását sem illik gúnyolni, - a híres francia karikatúrák is nyugodtan elmaradhattak volna - a hirdetőit, követőit néha muszáj.
A faj, vallás, nemi identitás, világnézet soha ne legyen a másik embert gúnyosan semmibevevő téma.

erol 2016.04.20. 14:10:21

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
"Telejsen mindegy melyik keresztény hitet követik, hozzátok képest a ti pöcegödrötökhöz képest, ez maga a menyország."
Na ezért nem értem, hogy miért kell gúnyolódni a keresztényeken. Ezek az emberek szelídek, kedvesek, megértőek, elfogadóak. Legyen az zsidó, muzulmán, kommunista, liberális, homokos vagy drogos, a keresztények mindenkit egyformán szeretnek és soha nem gúnyolódnának senkin.

rfbzs 2016.04.20. 14:11:17

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
Azt hiszem, te is nagyon frusztrált vagy.
Igazságtalan, buta sztereotipiákat írtaál a ballibekről, akiknek a valláshoz való viszonya messze nem az, ahogyan te jellemzed. Keresztény, nem keresztény, csak templomba járó vagy tényleg vallásos, vagy akár ateista, az teljesen mindegy. Nem ezen méretik meg egy ember.
Ha úgy gondolod, hogy igen, az baj. Mert csak meg kéne tűrni, elviselni a másikat, vagy "Leben, und leben lassen."

rfbzs 2016.04.20. 14:13:52

@erol:
De jó is lenne, ha igazad volna!
Én sok olyan embert ismerek, akik kereszténynek vallják magukat, templomba is járnak, de ehhez méltatlanul élnek és gondolkodnak.

5perc 2016.04.20. 14:30:38

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
Na szép, pont te lettél a keresztények fogadatlan prókátora?

szil_ 2016.04.20. 14:44:07

@Dani07: A kultúránk gyökere nem a kereszténység, hanem Platón, Arisztotelész, Anaximandrosz, Euripidész, Diogenész, Püthagorasz stb. munkássága.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 14:52:49

@5perc:

Még csak meg se vagyok keresztelve..

De hányok a ballibek ex-komcsiktól amint zsigerből beindul náluk a keresztény fikázás.

erol 2016.04.20. 14:57:44

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
És ha a ballibeket és ex-komcsikat fikázzák attól is hánysz?

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 15:10:17

@rfbzs:
Nézz már szét, hogymely orgánumokban, és kik fikázzák a keersztényeket rendületlenül.

Egytől egyig a ballib élharcos csapat tagjai.

@erol:
Én aabban hiszek, hogyha megdobnak kővel, akkor dobj vissza egy féltéglát.

És mivel a ballibek jóval kevesebben vannak, így ha tanácsomat megfogadják az emberek, hamaorsan elmegy a kedvük attól, hogy a többség vallását, és nemzeti identitását gúnyolja !

erol 2016.04.20. 15:13:42

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
Miért véded ennyire, ha nem is értesz egyet a tanításával?
"Én aabban hiszek, hogyha megdobnak kővel, akkor dobj vissza egy féltéglát."
Ezek szerint pont a lényegét nem érted a kereszténységnek.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 15:16:02

@rfbzs:

És hogy ki méltó és ki méltatlan azt majd te döntöd el ugye ?

És mi a véleményed azokról, akiknek már a hite is abban áll, hogy ők felsőbbrendűek ???

Ők méltóak bármire is a megvetésen túl ?

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 15:18:32

@erol:

Én egyetértek a tanításával a kereszténységnek.

Csak túl gyarló vagyok, mivel hiszek az önvédelemben.
Sajnálom ha ezzel megbánotttalak.

De letöröm a derekad, ha hozzányúlsz a családomhoz, és mindent elkövetek hogy kihaljon a vallásod, akkor ha te ugyanezt teszed a kereszténységgel !

Ugye kezded érteni ?

erol 2016.04.20. 15:20:35

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Teljesen lényegtelen, hogy ki méltó és ki nem. Az igazi keresztény senkit nem vet meg, és megbocsájt. Tudod ez a szeretet vallása, nem a gyűlöleté.

erol 2016.04.20. 15:22:35

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
Ki akar a családodhoz nyúlni?
Ki akarja hogy kihaljon a kereszténység?

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 15:25:42

@erol:

Meggyőződésem hogy gyűlölet ellen csak gyűlölettel, kirekesztés ellen kirekesztéssel, agresszió ellen agresszióval lehet védekezni.

Különösen akkor szükséges ez a cselekvés, ha egy aggresszív kisebbség tesz meg mindent, a többségi vallás, és a többségi nemzeti identitás tudat ellenében.

Akik ezt teszik, azokat az általuk bevezetett módszertan szerint, céltáblává kell tenni.

Aki a kereszténygyűlöletet terjesztik, azok a magyarok többsége részéről mélységes megvetést kapnak már most is.

És ez csak fokozódni fog.

Megígérem.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 15:32:06

@erol:

Mindenkinek ez a célja, aki a keresztényeket kigúnyoló irományt készít.

Fent van a lista.

A kereszténység nevetségessé tétele, kigúnyolása, amiből az eltünése következik.

Mit gondolsz miért antiszemitáznak lépten nyomon a zsidók, ha a zsidó vallás vagy nép ellen egy írás megjelenik ?

Önvédelemből.
Ugyanezt kell tenni a kereszténykenek.

Kirekeszteni, megbélyegezni, és ellehetetleníteni azokat, akik a kereszténység megszűnéséért dolgoznak.

AHogy, és amilyen aggresszíven a zsidók teszik. Pont úgy.

Kellene először is egy irányzat ami a cionizmushoz hasonló. Ami terjeszti a kereszténységet mindenhol aggresszívan. Figyeli hogy ki lép fel ellene, és megbélyegzik, listázzák, ellehetetlenítik minden fórumon.
Mondjuk kb olyan hatékonyan, mint ahogy Mel Gibson ellen a zsidók.

Aztán kell egy téma ami a keresztények üldözéséről szól. Világméretűvé duzzasztani, kegyhelyeket kialakítani... mnt a Kertész által lefestett holokausztbiznisz.

Végül nem árt egy titkosügynökség, olyan moszad szintű. Ahol likvidálják a valós ellenségeket.

Miért ne védhetné meg magát hasonló eszközökkel a kereszténység, mint a zsidók ?

Ad Dio 2016.04.20. 15:35:36

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

"Meggyőződésem hogy gyűlölet ellen csak gyűlölettel, kirekesztés ellen kirekesztéssel, agresszió ellen agresszióval lehet védekezni."

A helyzet az, hogy ez nem működik. Ami működne, az az, hogy - amennyiben valóban többség vagyunk - megmutatkozunk mint többségi akarat és törvényi eszközt adunk a céltáblának és lábtörlőnek használt egyházaknak arra, hogy védekezzenek. A térítő egyházak felfoghatóak reklám-vállalkozásoknak is, ahol az "árucikk" a hit, a remény és a szeretet. Innentől kezdve aki alaptalanul állít ki dehonesztáló képet az egyházakról, az hitelrontást követ el és sajtóperrel néz szembe. Ennyi meg egy bambi.

Ez nem eredményezné a sajtószabadság csökkenését, sem a kritikát nem tenné lehetővé. Gúny és kritika között ugyanis az a különbség, hogy az egyik általános, míg a másik konkrét. A konkrét kritika konstruktív. Lehet ellene védekezni ha igaztalannak tartja az ember, ha pedig megáll, akkor a sajtó a legszentebb feladatát teljesítette. A gúny viszont csak és kizárólag gyűlöletkeltésre alkalmas eszköz. Értéktelen.

Ad Dio 2016.04.20. 15:36:41

@szil_:

Maradjunk annyiban, hogy is-is... minimum...

erol 2016.04.20. 15:37:09

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
Túl sok időt szánsz a gyűlöletre. Néha kell pihenni (szeretni) is, különben megkeseredik az ember.
Néha érdemes arról is meggyőződni, hogy tényleg ilyen sokan gyűlölnek vagy akarnak bántani vagy csak te képzeled, nehogy üldözési mánia legyen belőle.

Ad Dio 2016.04.20. 15:39:04

@rfbzs:

Gúgy és kritika nagyon nem azonos fogalmak. Egyházak elleni gúnynak nincs helye egy liberális társadalomban.

Ad Dio 2016.04.20. 15:40:50

@erol:

Ha végigolvasod a kommenteket, látni fogod, hogy ez nem üldözési mánia. Ez a vastag bőrű kettősmércés magyar rögvalóság :-(.

erol 2016.04.20. 15:58:40

@Ad Dio: Engem jobban aggaszt Ballib cenzúrázók lidérce 1, amikor ilyeneket ír:
"
Kellene először is egy irányzat ami a cionizmushoz hasonló. Ami terjeszti a kereszténységet mindenhol aggresszívan. Figyeli hogy ki lép fel ellene, és megbélyegzik, listázzák, ellehetetlenítik minden fórumon.
Mondjuk kb olyan hatékonyan, mint ahogy Mel Gibson ellen a zsidók.

Aztán kell egy téma ami a keresztények üldözéséről szól. Világméretűvé duzzasztani, kegyhelyeket kialakítani... mnt a Kertész által lefestett holokausztbiznisz.

Végül nem árt egy titkosügynökség, olyan moszad szintű. Ahol likvidálják a valós ellenségeket"

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 16:10:11

@erol:

Ha ezek a dolgok rémisztőek, akkor miért nem emeled fel a szavad ezek ellen, a már évtizedek óta működő, és funkcionáló módszertan ellen ?

Csak éppen nem a keresztények művelik, én mindösszesen ennyit kifogásoltam.

csak egy néző 2016.04.20. 16:12:43

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
Nem válaszoltál te szeretetet sugárzó köcsög gyaúr, akkor most melyiket kell szeretni?

Tamás atyát?

www.youtube.com/watch?v=rEdI-BjgWfc&feature=youtu.be

Vagy Burányi plébánost?

www.youtube.com/watch?v=m-zV59scVsI&feature=youtu.be

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 16:14:53

@csak egy néző:
Videót nem tudok nézni..
Mégicsak egy munkahelyen vagyok, nem pedig a pártközpontban mint te, ahol a beírásokért karaketerekre fizetnek.. :DD

csak egy néző 2016.04.20. 16:29:44

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
Komoly munkahelyed és komoly munkád lehet köcsög, hogy egész nap itt osztod a baromságaid. A főnököd helyében úgy vágnálak ki, mint macskát szarni.
Szerencsétlen, még fizet is egy ilyen ingyenélő fasznak.
Remélem csak minimál bérre vagy bejelentve és még abból is levonja a nyugdíj járulékod, hogy időben megkapjam a nyugdíjam.

csak egy néző 2016.04.20. 16:31:46

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
"Mégicsak egy munkahelyen vagyok, nem pedig a pártközpontban mint te, ahol a beírásokért karaketerekre fizetnek."
Inkább egyébként úgy tűnik, hogy a te munkahelyed a Lendvay utcában lehet.

5perc 2016.04.20. 16:33:19

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
"Különösen akkor szükséges ez a cselekvés, ha egy aggresszív kisebbség tesz meg mindent, a többségi vallás, és a többségi nemzeti identitás tudat ellenében."
A hívő kisebbséget nem a vallási többség miatt kell tiszteletben tartani. Nagy probléma, hogy a hívők "védelmében" vagy helyett felszólalók miatt a hívők csoportja látszikegy egyre erőszakosabb kisebbségnek .

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 16:34:41

@csak egy néző:

Ha tudnád mennyit, akkor csorogna csak a nyálad igazán. :DDD
Nagy hiány van a webfejlesztés területén tudod a mérnökökre, vagy ha úgy tetszik seniorokra?

Dehát tanulni kellett volna, és akor nem kéne Gyurcsánynak rabszolgamunkában hozzászólásokat írni.

5perc 2016.04.20. 16:37:02

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
"Ugyanezt kell tenni a kereszténykenek.... AHogy, és amilyen aggresszíven a zsidók teszik. Pont úgy."
Új ország kijelölt területen?

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.20. 16:39:40

@5perc:

Na ja..

- A keresztényeket fikázhzák, jó komcsiként a ballibek
- Nem kéne... Mondják a hívők
- A keresztények aggresszívek , írják a ballibek.

csak egy néző 2016.04.20. 16:39:52

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
""Mégicsak egy munkahelyen vagyok"
Faszfejkém, én itthon pihizek és kedvtelésből szoptlak, akkor most ki is a rabszolga?

player.hu/uploads/2015/03/rohoges.gif

csak egy néző 2016.04.20. 16:40:44

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
""Mégicsak egy munkahelyen vagyok"
Faszfejkém, én itthon pihizek és kedvtelésből szopatlak, akkor most ki is a rabszolga?

player.hu/uploads/2015/03/rohoges.gif

5perc 2016.04.20. 16:53:54

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
Kevered. Előfordul, de nem az a jellemző, hogy a keresztényeket fikázzák a "ballibek". Bőven kritizálják viszont a hatalmi befolyást hajszoló, de egyébként kisebbségi bázissal rendelkező egyházi intézményeket, meg a nullához közelítő támogatottsággal rendelkező magukat kereszténynek hazudó pártokat, amikor azok a többségi társadalom kárára tevékenykednek.

rendkivulihirek 2016.04.20. 17:02:31

Ad Dio: Látom, sikerült a lényeget érintened. Egyszerűen belelátsz a másik fejébe, le a kalappal.

Ad Dio 2016.04.20. 17:05:07

@erol:

Ne terelj kérlek... arról volt szó, hogy valós dolog-e a keresztények üldözése a társadalomban és a ballib médiában.

Ingyenebéd olvtárs cizellált véleményéhez mit szólsz?

"az a probléma veletek keresztényekkel, hogy szemétládák, hazugok, képmutatóak vagytok.
nem mind, csak tízből nyolc. sajnálom, de ez az élettapasztalatom.
és a kormányotok is az.
nincs bennetek sem gerinc, sem becsület. a kitalált istenetek törvényeit mindenek fölé helyezitek pedig senki nem hatalmazott fel benneteket erre.
ráadásul állami erőszakkal és manipulációval terjesztitek a hiteteket.
ezt csináltátok mindig, mióta léteztek. parazitaként élősködtök az államon meg a becsületes embereken, hogy használhassátok őket a hazug világotok fenntartására.
csak a rómaiak meg a komcsik értették hogyan kell bánni veletek.
ők nem gúnyolódtak, komolyan vették a keresztény veszélyt amit a kereszténység jelent minden normális emberre."

Ballib cenzúrázók lidérce véleményével nem értek egyet. Nem ez a megoldás. Én nem szeretném ha az egyház világi hatalomként épülne ki, mert a küldetésünk nem ez. Viszont én mint szavazó, NAGYON várok egy olyan pártot, aki végre felvállalja, hogy jogi eszközt ad a keresztény egyházak kezébe, hogy a mocskos gyalázkodással szemben megvédhessük magunkat. Mert nekünk keresztényeknek is megjár a jog a becsületre, jó hírnévre.

Ad Dio 2016.04.20. 17:05:55

@rendkivulihirek:

Örülök ha segíthettem :-). Nem kell hálálkodni. Az önkritika az önismeret alapja.

rendkivulihirek 2016.04.20. 17:15:02

@Ad Dio: Annyira a kíváncsi lennék erre a jogi eszközre.
Melyek azok a sérelmeitek, ellenetek elkövetetett bűnök, melyek orvoslására a jelenlegi jogrend nem nyújt kellő eszközt?

Ad Dio 2016.04.20. 17:17:15

@rendkivulihirek:

Becsületsértés, rágalmazás, jó hírnévhez való jog ilyenek...

Ad Dio 2016.04.20. 17:19:57

@rendkivulihirek:

De ha feljebb olvasol, akkor kiegészülhet egy kis közösség elleni izgatással, gyűlöletbeszéddel is...

rendkivulihirek 2016.04.20. 17:27:16

Ezek a jogcímek most rendelkezésre állnak.
Fiala-Sickratman még pert is vesztett.
Tehát, mi a problémád?

rendkivulihirek 2016.04.20. 17:55:14

@Ad Dio: Ezek a jogcímek most rendelkezésre állnak.
Fiala-Sickratman még pert is vesztett.
Tehát, mi a problémád?

csak egy néző 2016.04.20. 18:00:35

@5perc:
Úgy látszik letelt mára a rabszolga @Ballib cenzúrázók lidérce 1: munkaideje. DD

Ad Dio 2016.04.20. 19:58:59

@rendkivulihirek:

Állnak a fenét állnak. De örülök, ha úgy véled hogy helyes lenne ha úgy lenne.

Más kérdés, hogy akkor kénytelen lennél 2x is meggondolni hogy mit írsz le.

rendkivulihirek 2016.04.20. 21:09:08

@Ad Dio: Sületlenséget írsz. Én állítom, hogy rendelkezésre állnak -mire te ezt tagadod - természetesen semmilyen érvvel nem támasztod alá, hogy miért nem. És hogy szerinted miért minek örülnék - annak se füle se farka. Na cső.

Ad Dio 2016.04.20. 21:27:59

@rendkivulihirek:

Áhá! szóval amit te írsz, az kinyilatkoztatott igazság, amit más, az meg sületlenség. Értem. Hülyevagye? :-)

A bizonygatással te sem nagyon vesztegetted az időt, így gondoltam részemről sem tennék bele többet ;-).

szil_ 2016.04.21. 07:59:34

@Ad Dio: Hát, ha ismered a korai egyházatyák írásait, de legalább a legnagyobb hatásúakat (Origenes, Augustinus), akkor nem kérdéses, hogy az ógörög filozófia, logika (kapcsolódóan matematika, orvoslás) alapjaiban meghatározza az egész kereszténységet nagyjából az első századtól errefelé.

Ad Dio 2016.04.21. 08:10:48

@szil_:

Vannak alapismereteim :-).

A kereszténység - mint minden egyéb gondolati rendszer - nem a semmiből született és természetesen hatott rá a kora szellemi környezete. Ahogy egyébként Arisztotelészre és Szókratészre is hatottak pl az egyiptomiak, vagy épp a korábbi görög gondolkodók.

A kereszténység azonban nem pusztán ezen rendszerek vegyítése vagy összekeverése, hanem egy a görögökre egyáltalán nem jellemező, történetiségre és megváltásra építő vallás lett, aminek a központi eleme a szeretet. Ezek nem a görög filozófia motívumai.

szil_ 2016.04.21. 08:14:05

Nekem a hazai keresztény egyházakkal nem az a bajom, hogy vannak, hanem az, hogy nem végzik rendesen a dolgukat. Ahhoz képest, hogy hány milliárd forint apanázst kapnak az adónkból, túl kevés a társadalmi hatásuk. Nem véletlen, hogy pártunk és kormányunk törvényekkel próbálja kompenzálni azt, amit a keresztény erkölcs hiánya okoz. Az ateista/agnosztikus morál pedig olyan kis mértékben van jelen a hétköznapokban, hogy majdhogynem észrevehetetlen. A többi vallás hatása a társadalomra pedig szó szerint észrevehetetlen.
A jelenlegi hazai morált nyugodtan nevezhetjük barbárnak, vagy kevésbé sértő módon: az alkohol és a pénz mámorából születő agresszív/nemtörődöm viszonyulásnak.

szil_ 2016.04.21. 08:17:31

@Ad Dio: Kétségtelen, amit írsz, de a mindennapjainkat nem a megváltásba vetett hit, és nem is a szeretet mindenekfölöttisége határozza meg, hanem a görög logika, világszemlélet. Még akkor is, ha órákig tartana kispistának elmagyarázni, hogy mindaz amit gondol, vagy tesz, mitől annyira ógörög alapú.

Ad Dio 2016.04.21. 10:03:56

@szil_:

Igaz is meg nem is.

A logika nem görög, mert azelőtt is használták hogy feltalálták volna. Ez kb olyan mint a víz: az előtt is csillapította a szomjat, hogy tudtuk volna azt, hogy 2 hidrogén és egy oxigén alkotja.

Ráadásul nem az volt a mondás, hogy a görög kultúra nem alkotja részér Európa alapjainak, hanem az, hogy a kereszténység is.

A keresztény világkép adta Európa maradandó egységét (a római kultúra elitt kultóra volt, a háttérben multikulti), a megváltásba vetett hit (lineáris történelem szemlélet) "mellékterméke" a világ meghódításának a küldetéstudata (hasonló a rómaiak kultúrmissziójához), a keresztény (protestáns) emberkép az alapja a liberális emberképnek (egyediség, szabad akarat, méltóság). Stb.

A kereszténység nagyon is befolyásolta Európa formálódását. Ez persze nem jelenti azt, hogy Európa a kereszténységből lett. Európának sokféle gyökere van: görög filozófia, római államszemlélet, germán jog, kereszténység, francia forradalom stb... Európa egy szép, nagy ívű fejlődés pillanatnyi állapotát mutatja. És minden látszólagos megrekedtsége ellenére szvsz nem ez a végállapot. Egy új kor hajnalán vagyunk.

Ad Dio 2016.04.21. 10:06:09

@szil_:

"Nekem a hazai keresztény egyházakkal nem az a bajom, hogy vannak, hanem az, hogy nem végzik rendesen a dolgukat. Ahhoz képest, hogy hány milliárd forint apanázst kapnak az adónkból, túl kevés a társadalmi hatásuk. Nem véletlen, hogy pártunk és kormányunk törvényekkel próbálja kompenzálni azt, amit a keresztény erkölcs hiánya okoz. Az ateista/agnosztikus morál pedig olyan kis mértékben van jelen a hétköznapokban, hogy majdhogynem észrevehetetlen."

Ebből nekem az jön le, hogy bár elégedetlen vagy a keresztény erkölcs hatásával, mégis úgy véled, hogy az ateista erkölcs még kevésbé van jelen, még észrevehetetlenebb. Jól értem?

rfbzs 2016.04.21. 20:26:25

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

A kérdésfeltevésed stílusa magáért beszél. Egyébként nem, nem én döntöm el. Én ballibként nem fogadom el, hogy valakit csupán faji, vallási hovatartozása alapján érjen bírálat. Az EMBER minősítéséhez más is kell.
Sokan gondolják, hogy ők felsőbbrendűek. Vannak ilyenek a ballibek, a "jobblibek", a keresztények, a nem keresztények között is.

rfbzs 2016.04.21. 20:30:40

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
" Én aabban hiszek, hogyha megdobnak kővel, akkor dobj vissza egy féltéglát.

És mivel a ballibek jóval kevesebben vannak, így ha tanácsomat megfogadják az emberek, hamaorsan elmegy a kedvük attól, hogy a többség vallását, és nemzeti identitását gúnyolja !"
Igazi gyöngyszeme a(z ál) keresztény mentalitásnak.
Büszke lehetsz rá.

rfbzs 2016.04.21. 20:32:16

@Ad Dio:
Így van- Én sem állítottam mást.
süti beállítások módosítása