Kopaszodó demokrácia
2016. február 24. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Kopaszodó demokrácia

nvi1.jpg

Teljes joggal vetett nagy hullámokat a tegnapi, Nemzeti Választási Iroda-beli affér: tűrhetetlen jelenetek zajlottak az iroda előterében. Amint ilyen esetekben lenni szokott, konkrét információk hiányában rögtön beindultak az összeesküvés-elméletek. Csak ez esetben az a baj, hogy valamelyiknek igaznak kell lennie, és egyik forgatókönyv rosszabb, mint a másik.

Lándori Tamás kolléga tegnap már össze is szedte ironikus totójában a lehetséges forgatókönyveket. A mértéket vesztett kormányoldal akadályozta, jobb ötlet híján, verőlegények fenyegető fellépésével a jogállami ügymenet zavartalan lefolyását? Tényleg itt tartunk? Vagy maguk a szocik szervezték az egészet, nyakóstul, erdősinéstül és kopasz brigádostul? Tényleg képesek a szocik ennyi konspirációra? Vagy a kormányoldal szervezte úgy, hogy a szocik akciójának tűnjön? Vagy az egyik fél a kormányoldal, a másik a baloldal provokátora volt, és egymásba csúsztak a különböző dimenziók? Vagy van itt még egy harmadik játékos, esetleg egy komoly szervezkedési tapasztalatokkal rendelkező, ámde sértett oligarcha, bizonyos S. Lajos? Vagy valaki más? A kinek áll érdekében? örök kérdésére ez esetben több hihető válasz is adható.

Persze hihetjük azt is, hogy csak és kizárólag a véletlenekből és egyéni szándékokból állt össze a tegnapi performansz, s Erdősiné önnön fejéből pattant ki a népszavazás beindításának ötlete, ahogy a kopaszok is csak épp arra jártak és bandáztak egy jót egy közintézmény előterében, hónuk alá pedig véletlenül becsúszott Erdősiné népszavazásos kezdeményezése is. Megesik az ilyen.

Most, másnap reggel még nem ismerjük a teljes történetet. Lehet, hogy ez esetben, mint oly sokszor máskor, nem is fogjuk. Azt viszont hadd jegyezzem meg: ha a kormányoldalnak semmi köze nincs a történtekhez, akkor, ismerve a kormány és a Fidesz gépezetének ilyen ügyekben eddig tanúsított hatékonyságát és gyorsaságát, akár le is leplezhették volna már a sötétben bujkáló ellent.

Akárki áll az akció mögött, botrányos, hogy a tegnapi esemény megtörténhetett. Különösen azért, mert senki nem akadályozta meg a több órán át tartó, a nyilvánosság előtt zajló kutyakomédiát. Sem az érintett hivatal, amely eltűrte, hogy ez megtörténjen (a kopaszok állítólag maguk döntöttek arról, kit engednek be és kit nem a közhivatal bejáratán); sem a közrendet fenntartó szervek, amelyek nem tartották szükségesnek a rend helyreállítását a hivatal előterében; és senki más sem. „Vannak biztonsági őrök az Nemzeti Választási Irodában, de csak annyit kértek a kopaszoktól, hogy hagyják szabadon a blokkolóórát” – közölte tegnap a Mandiner érdeklődésére az NVI. Kopaszodik a magyar demokrácia, na.

Tartom, amit tegnap írtam: nyilvánvalóan meghekkelték demokratikus intézményrendszerünket, ami történt, az a magyar demokrácia ocsmány megcsúfolása volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr78415426

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rajcsányi Gellért: Kopaszodó demokrácia 2016.02.24. 09:39:01

Az NVI-affér kapcsán rögtön beindultak az összeesküvés-elméletek. Csak ez esetben az a baj, hogy valamelyiknek igaznak kell lennie, és egyik forgatókönyv rosszabb, mint a másik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galád 2016.02.24. 09:36:15

Azért azt megnézem, hogy egyezett meg az mszp Kubatov biztijeivel, meg a polgármester feleséggel, aki a legutóbbi választásokon az "én miniszterelnököm" feliratú Orbán kitűzővel flangált.

Mondjuk ki, amit ti nem mertek, hogy ez a Fidesz műve.

I_Isti 2016.02.24. 09:50:13

Ha viszont _ez_ a kormánymű, akkor a '06-os csőcselék lövetés is erőteljesen inkább volt fidesz puccs a jogszerűen regnáló kormány ellen, mint a szocialista rendőrség vérengzése a kedves, erőszakmentes fidesznyik tömeg ellen.

Mezőbándi 2016.02.24. 10:05:51

Viszont azért a ló túlsó felére se essünk át. Attól, hogy valaki kopasz és sötét mint az éjszaka, még joga van az NVI előterében tartózkodni. Nem az NVI (és főleg nem az NVI biztonsági őreinek) dolga eldönteni, hogy ki érkezik jogos beadvánnyal, és ki érkezik kamuból. A tegnap délelőtti tudósításokból kiderült, hogy a kopaszok nem akadályozták Nyakót, hogy odamenjen a blokkolóhoz. Ezt ő maga mondta. (Persze, amikor még nem volt miért odamenni.) Az, hogy amikor már tétje is volt a blokkolásnak, akkor 4 másodperccel a néni után ért oda, az szintén nem bűncselekmény a kopaszok részéről. De legalábbis nehezen bizonyítható. Hiszen ekkora tömegen átfurakodni akkor is nehéz, ha nem akadályoznak senkit szándékosan.

És fordítsuk meg a szitut: ha bármelyik párt beelőz egy népszavazási kezdeményezéssel élni kívánó állampolgárt, az talán fair? A népszavazás intézménye alapvetően nem (kizárólag) a pártok eszközeként kellene funkcionáljon.

A Fidesz sara nem a néni (akinek joga volt ott lenni), meg a kopaszok (akiknek joguk volt ott lenni, és erőszakot nem követtek el), hanem a szándékosan rossz törvény, ami a népszavazással élni kívánókat lehetetlen helyzetbe hozza.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2016.02.24. 10:07:12

Ó, hát ez tényleg az évszázad, mit évszázad, évezred rejtélye, felülmúlja még a Djatlov-ügyet is.
De, ha teljesen józanok, racionálisak akarunk lenni, akkor azt kell mondanunk, hogy ez a balliberálisok műve volt. Cui prodest? - mondom én. Kinek az érdeke, hogy ebből botrány lett, kinek válik hasznára ez? Nyilvánvalóan csakis a balliberálisoknak.
A kérdés itt egyedül csak az, hogy hogyan vették rá a Kubatov-gárdát (a kopasz nácikat), meg a vérfideszes öregasszonyt, hogy részt vegyenek ebben a provokációban. Erre nekem is csak feltevéseim vannak. A legvalószínűbb az, hogy M. Giorgio Richard kapcsolatban áll a gonosz balliberálisokkal, és a nála maradt tudatbefolyásoló cukorkákat átadta nekik (a gonosz balliberálisoknak), majd azokat (a cukrokat) ők fondorlatosan a kopasz nácik, és az öregasszony szájába csempészték, miáltal ők tudatmódosult állapotba léptek. És hát mint azt jól tudjuk (ki ne módosította volna már a tudatát cukorkával?) az ilyen tudatmódosult állapotban az ember bármire rávehető, szinte hipnotikus állapot ez, amelyben még a saját anyját is lemészárolná, és kolbászt töltene belőle, úgyhogy az a legkevesebb, hogy a Kubatov gárdisták, és a vérfideszes öregasszony ebben az állapotában úgy teljesítette a balliberális ármánykodók parancsait, mint Mészáros elfelejtettem egymilliárdocskát Lőrinc a gazdája parancsait.
Asszem csak így történhetett. Vagyis tessék megnyugodni itt a jobboldalon, már megint nem a Fidesz követte el a hibát. Már nagyon sokadszorra sem ők.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.02.24. 10:21:02

@ipartelep: Na, hát tudsz te helyesen értékelni, ha akarsz!

@Mezőbándi: Szóval tulajdonképpen bárhol, bármilyen közintézményben számíthatunk arra, hogy ott megjelenik a közintézmény által biztosított joggal élést lehetetlenítő, vagy akadályozó számú és elhelyezkedésű, ámde a közintézmény által biztosított jogát nem gyakorló, a közintézmény feladataival kapcsolatban nem álló nagytestű demokrata és addig vannak ott, amíg a közintézmény biztosította joggal az általuk előnyösebbnek nem talált fél nem él előbb?

Teszemazt ha egy ingatlannyilvántartási bejegyzési kérelemmel kocogok a földhivatalba (papíralapon), akkor tűrni vagyok köteles, ha a földhivatal előterében éppen dominóznak a nagytestű demokraták és ezért kénytelen vagyok megvárni, amíg az érintett ingatlanra vonatkozó más jogosultak lépnek be (mert őket udvariasan átengedik, engem meg nem)?

Ha hatósági árverésre igyekszem, tűrni vagyok köteles, ha nagytestű demokraták beszorulnak az árverési helyiség ajtajába és ezért az árverésen részt vennem nem áll módomban?

Az nyer, aki nagyobbra szteroidozta magát és nagyobb sereggel érkezik, ez az új, polgáribb és őszintébb demokráciánk, a politikai közösségépítés régi-új, valódi európai minősége?

toportyánzsóti 2016.02.24. 10:24:59

Harmadik törvény: A Fidesz nyelvén az „emberek", a „polgárok" és a „magyarok" gyűjtőfogalmak mindig Orbán Viktort jelentik. A patetikus politikai szólamok csak a reorbanizálás után nyerik el a valódi értelmüket.

Negyedik törvény: Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb.

toportyánzsóti 2016.02.24. 10:27:54

RG a félázsiai fajtátok szégyen minden becsületes magyar emberre nézve,nem akárki hanem ti álltok az akció mögött.

room_101 2016.02.24. 10:30:39

Van egy sokkal életszerűbb magyarázat is a fidesz ellenes szoci összeesküvésre:
Kopaszék, meg a néni is az Imperius Átok hatása alatt cselekedtek, amivel a gonosz emeszpés, Akinek A Nevét Nem Mondjuk Ki átkozta meg előtte titokban őket.

Mezőbándi 2016.02.24. 10:42:50

@Counter: "Szóval tulajdonképpen bárhol, bármilyen közintézményben számíthatunk arra, hogy ott megjelenik a közintézmény által biztosított joggal élést lehetetlenítő, vagy akadályozó számú és elhelyezkedésű, ámde a közintézmény által biztosított jogát nem gyakorló, a közintézmény feladataival kapcsolatban nem álló nagytestű demokrata és addig vannak ott, amíg a közintézmény biztosította joggal az általuk előnyösebbnek nem talált fél nem él előbb?"

Azért nehéz megfelelő párhuzamot találni, mert talán nincs is másik olyan közintézmény, ahol a lemaradás egyenlő lenne a kimaradással. Ezért írtam, hogy maga a törvény gáz. Máshol ugyebár húzol sorszámot, oszt kész. Bejutsz, elintézed az ügyedet.

De a földhivatalban sem törvénysértő az, hogy mondjuk 20 kopasz húzzon sorszámot, aztán mégse intézzenek ügyet. Az árverésen sem törvénysértő az, ha nagy kopaszok miatt 4 másodperccel később tudsz csak regisztrálni, hiszen ezzel nem maradsz le semmiről. (Megjegyzem, úgy rémlik, hogy a NAV árverései is azért kerültek a netre, mert állandóan nagy kopasz ügyfelek ültek a mezei licitálók mellé.)

Az ingatlannyilvántartási bejegyzések nem tudom hogyan működnek, de ilyen esetről még nem hallottam, hogy valakinek a tulajdonjoga a gyorsaságától függjön.

TG69 2016.02.24. 10:55:01

@ergé: Tegyük fel, hogy mondjuk eltelik egy hét és nincs tettes, miközben azt tudjuk kik ezek a kopaszok. A felháborodáson túl milyen reakciókra, következtetésekre számíthatunk a mandiner részéről?

Felsorolom mit tudunk az eddigi Orbán rezsim működéséről:
a1) Felszámolta, méghozzá eléggé mocskos módszerekkel a manyupokat, és ezáltal már középtávon is fenntarthatatlanná teszi a nyugdíjrendszert.
a2) A Klik segítségével a közalkalmazotti bérstoppal és az eü fokozott alulfinanszírozásával 98-as rejtett megszorítás csinál, csakhogy akkor egy örökölt hiányt kellett befoltozni, mostpedig a saját gazdpoljuk okozta réseket.
a3) Értelmezhetetlen konzultációkkal teszi nevetségessé a demokráciát, miközben nem enged törvényes népszavazási kezdeményezést mégcsak benyújtani sem.
a4) Minden reformot (klikk, manyup megszüntetés, alaptörvény) a szakmai fórumok és az ellenzék kizárásával néha képviselői magánindítványokkal, alátámasztott hatásvizsgálatok nélkül lépett meg és mindegyik bukások sorozatát hozta.
a5) Tartják ugyan a hiánycélt de ezt összességében régiós leszakadás mellett, tehát jelentős növekedési áldozatok árán az a2)-ben vázolt csendes megszorításokkal. Ami növekedés van ma az egy-egy jó mezőgazdaságnak kedvező időjárás ill. az eu-s pénzeknek köszönhető.
a6) Minden tekintetben EU elenes retorikát folytat, ami migráns ügyben volt csak megalapozott, de ennek ára a külpolitikai elszigeteltség és a keleti nyitásban való leragadás, az oroszokkal való bratyizás, ami konzervatív oldalon eléggé szokatlan.
a7) A Habony-GFG tengely által irányított mocskos kommunikáció, amelyből azért lassan kiderült, hogy az értékelvű politizálás csak egy politikai termék volt, ilyen egyébként a keresztény máz is, az igazán fontos dolog a pénz, ill a még több pénz.
a8) lényegében minden ami rossz volt a "komcsik" alatt azt nem eltörölték, hanem letükrözték. Csinálnak minden szinten ellen intézményeket nulla teljesítménnyel csakis a szervilizmus a lényeg, most éppen a pszichológusokon van a sor, de van már MMA-nk, Századvégünk stbstb.
a9) A devizahitelezést megoldották igaz a piaci árfolyamon való kötelező kivezetéssel adtak egy kis felhangot a sztorinak, miközben a képviselől 75%-a (?) még rözített alacsony árfolyamon mentesült "kötelezettségük" alól.
a10) megcsinálták a kettős állampolgárságot, amire igazából semmi szükség nem volt, de a szimbólumok azok nagyon fontosak ez is egy politikai termék meg kell becsülni.

Van más is, de nekem ennyi is elég. Tehetséges minelnök? Igaz ergé :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.02.24. 11:06:05

@rajcsányi.gellért (ergé):

Már tegnap furcsán éreztem magam, amikor Stumpfnak támadt köpködhetnékje a balkanizálódás miatt, most meg te jössz "a demokrácia ocsmány megcsúfolásával"... Most vagy engem szippantott be egy feketelyuk és egy párhuzamos univerzumba kerültem, azért pislogok itt hülyén mindenre, vagy titeket: @ergé! Ebben az országban néhány éve, még politikusok lakásai előtt robbantgattak, képviselőjelölteket ver(et)tek össze ellenfeleik, párton belüli hatalmi harcokban vetélytársaikat erőszakoltatták meg bűnöző cigányokkal pártemberek, lovasrohamot vezényel(tet)tek és gumilövedék-sortüzet nyittattak ünneplőkre kormányon lévő politikusok stb.! És számotokra a választási iroda előterében lezajlott tolakodás a balkanizálódás és a demokrácia elleni ocsmány támadás attribútuma?

Ha te egy ellenzéki párt egyik vezető politikusa volnál, mond meg nekem lelkedre, sorba állnál reggel hat órakor a választási iroda előtt, hogy beadj egy népszavazási kérelmet?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.02.24. 11:12:28

@Mezőbándi: Legközelebb olvasd is el, amire válaszolsz, mert teljesen jó példákat kaptál:
- hatósági árverés
- ingatlannyilvántartás
- és (most) úgy általánosságban a jogvesztő határidő.

(Ingatlannyilvántartás esetében van jelentősége, hogy melyik jog bejegyzését kérelmezik előbb. Ne abszolutizáld a korlátozott ismereteidet.)

Megteheti ellenfelem, hogy kopaszaival elállja az utamat egy csak személyesen benyújtható irat, kérelem, pályázat, ajánlat érkeztetési helyén addig, amíg érdeksérelem nem ér engem a határidő túllépése, a rangsorban elfoglalt hely elvesztése miatt?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.02.24. 11:20:27

@bbjnick:

igazad van. sikongatnak itten ezek a kis nyálas buzik a semmin.

Brevza 2016.02.24. 11:34:38

...és ennek a rendszernek te hű kiszolgálója vagy, ennél fogva a tegnap történekben pedig bűnrészes. Hiába most a sok mosakodós poszt, ennek a rendszernek a létrejöttében, fenntartásában, elszabadulásában bizony ti is vastagon bennevagytok.

A Mandiner pont olyan szereplője a Fidesz diktatúrájának mint a felvonultatott kopaszok, semmivel se vagytok jobbak se náluk, se Erdősinénél.

Kifjezetten vicces, ahogy a cikk végig az sugallja, nem lehet tudni kik állnak az akció mögött, miközben mostanra már rég kiderült, hogy a felvonultatott kopaszok közül többen is a Kubatov alá tartozó Fradi Securitynak dolgoztak korábban, továbbá az akció főszervezője "véletlenül" egy osztályba járt Kubatov titkárával és a Fradi kommunikációs titkárával is, ráadásul épp egy olyan osztályban, aminek osztályfőnöke Riz Levente Fideszes polgármester volt. Erdősinéről pedig kiderült, hogy ő meg "véletlenül" egy ősfideszes polgármester felesége és választások idején Orbán Viktoros kitűzővel szokott flangálni. De nektek sejtésetek sincs, hogy ki állhatott az akció mögött, mert ez nem lehet tudni, nyilván ki se derül soha. :)))

Brevza 2016.02.24. 11:47:51

@bbjnick: "gumilövedék-sortüzet nyittattak ünneplőkre"

Ez olyan gyönyörű volt! Gumilövedék-sörtüzet! ÜNNEPLŐKRE!!!!! :))))))))))))))))))) Fantasztikus! Kérlek nyugtass meg, hogy stabil mennyezetű épületből írsz, nem szeretném ha rádszakadna. :)

www.youtube.com/watch?v=OWRHGGSya-4

Nem lennék meglepve, ha népszavazós kopasz barátaitok már az akkori "ünneplők" közt is ott lettek volna.

I_Isti 2016.02.24. 11:57:32

@bbjnick: A pártvezérelt "csucs" értelmiségnek nem tetszik - ami neked úgy látszik igen - hogy a politika nem csak fehér kesztyűs úriemberek tudománya, hanem olyan mocskos aljas tevékenységek sokasága _is_, mint a kopaszok alkalmazása ilyen banális és kretén ügyből kifolyólag.

I_Isti 2016.02.24. 11:59:34

@jose maria padilla: Oké, ha ez semmi volt, akkor a gumilövedékes rendőrattak is csak szimpla rendvédelmi gyakorlat volt keményre fújt guminők ellen.

Zb74 2016.02.24. 12:04:19

"A kinek áll érdekében? örök kérdésére ez esetben több hihető válasz is adható."

Nem adható, és ezt te is tudod. A fideszes polgi nejét nem tudta beszervezni sem a maszop, sem a simliska. K. Gábor szekusai viszont máskor is akcióztak már, ugye.

Mindenki látja már, hogy a mai hatalomnak is megvannak a maga rohamosztagosai/pártszolgálatosai/munkásőrei (nevezzük, ahogy akarjuk), és nem fél bevetni őket.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.02.24. 12:18:36

Gyerekek!
72 órát kell várni, nem többet.

Szerintem abban a minimumban simán megegyezhetünk, hogy a Fidesznek megvannak az eszközei és az akarata is arra, hogy rekordidő alatt ráhúzza a vizes lepedőt az MSZP-re – feltéve, hogy tényleg igaz ez a süket összeesküvés-elmélet és valóban a vérbalfasz szocik állnak a dolog mögött. Magyarán, ha három nap múlva se bizonyítható az MSZP-sek érintettsége, nyugodtan kijelenthető, hogy tényleg nem érintettek.

És ez utóbbi esetben, kedves @bbjnick: , 72 óra múlva várom a töredelmes bocsánatkérésed. Hacsak nem találsz ki addigra egy még idiótább összeesküvés-elméletet.

Mezőbándi 2016.02.24. 12:31:13

@Counter: "Ne abszolutizáld a korlátozott ismereteidet."

Elnézést, ha úgy tűnt. Csak tényleg nem hallottam más olyan helyzetről, ahol pár másodpercnyi különbségen múlna, hogy az egyik ember gyakorolhatja a jogát, egy másik meg emiatt nem.

Értem, hogy a hasonlataidban (árverési licit leütése, tulajdonjog bejegyzése) az egyik ember joggyakorlása szintén azonnali hatállyal kizárja egy másik ember jogát ugyanarra, de ez aligha valósulhat meg pár másodpercnyi akadályoztatással.

Ami az ingatlannyilvántartást illeti -- nem abszolutizálni akarom a korlátozott ismereteimet --, a különböző jogok bejegyzése emlékeim szerint általában olyan szerződések alapján történik, ahol a felek eleve leszögezik, hogy kinek van elsőbbsége. Pl. a bank jelzálogjoga, meg ilyesmi. De mivel láthatod, hogy ebben nem vagyok annyira otthon, őszintén megköszönöm, ha bővebben kifejted.

Egyébként abban persze elméletileg igazad van, hogy a késleltetés hossza nem annyira lényeges. Ez a kérdés elvi oldala. Gyakorlatilag viszont lényeges, hiszen minél hosszabb, annál könnyebben bizonyítható a szándékosság, illetve annál könnyebben elhárítható. 4mp az viszont olyan, hogy ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes. Ott már konkrétan kellene egy olyan felvétel, ahol valaki megragadja Nyakót, vagy elgáncsolja, vagy akármi.

Politikailag persze az egész másképpen néz ki, és a kormánypárté a felelősség, akármi is történt most, mivel az ő dolguk lett volna olyan törvényt írni, ami ezt kizárja.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2016.02.24. 12:46:35

@bbjnick: " Ebben az országban néhány éve, még politikusok lakásai előtt robbantgattak, képviselőjelölteket ver(et)tek össze ellenfeleik, párton belüli hatalmi harcokban vetélytársaikat erőszakoltatták meg bűnöző cigányokkal pártemberek, lovasrohamot vezényel(tet)tek és gumilövedék-sortüzet nyittattak ünneplőkre kormányon lévő politikusok stb.!"

Lassan egy évtizede toljuk itt a tartalmat, úgyhogy könnyedén el tudod olvasni mondjuk a 2006 őszi véleményeinket itt:

mandiner.blog.hu/archive

közelebbről pl ez a hét

mandiner.blog.hu/2006/w43

vagy ez

mandiner.blog.hu/2006/w39

és

mandiner.blog.hu/2006/w38

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.02.24. 12:49:44

@Mezőbándi: Pl. egymással versengő, ingatlan-nyilvántartáson kívüli jogszerzések bejegyzésénél fordulhat elő ismereteim szerint, hogy az nyer, aki előbb.

Ha jól tudom, az történt, hogy a néni nem is maga időbélyegzett.

Természetesen itt is fejétől bűzlik a hal. 2013 óta van ez a mostanra már kifejezetten szarnak bizonyuló szabályozás, ami a jogintézmény rendeltetésszerű működését lehetetleníti. Bámulatos, hogy a szabályozást kialakító jogalkotót nem látszik zavarni. Bámulatos.

Hacsak nem pont ez volt a célja a szabályozással.

És az is megérne egy pár kört, hogy mi az értelme az 50%-os küszöbnek (ami gyakorlatilag annyit tesz, hogy a közfelkiáltásszerű, egyhangú népszavazás is kudarcra van ítélve).

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.02.24. 12:57:50

@Counter:
" Bámulatos, hogy a szabályozást kialakító jogalkotót nem látszik zavarni. Bámulatos."

Nem értem, mit nem ért ebben. A Gyurcsány-kormányt megbuktatták egy népszavazással (a vizitdíjassal). Viktor nyilván elhatározta, hogy ez vele nem fog megtörténni és ennek megfelelően íratta át a törvényeket.

Hogy ez nem demokratikus? Vannak, akik szerint maga a népszavazás nem demokratikus, arra van a kormány meg a parlament, hogy náluk legyen a hatalom.

Egyébként én még jól emlékszem, hogy a vizitdíjas népszavazásnál is megragadott minden lehetőséget Gyurcsány, hogy addig húzza az időt, ameddig csak lehet. Aztán persze eljött az igazság pillanata.

Most azt fogják csinálni, hogy a vasárnapi boltzáras kérdéshez (amit elvesztenek) hozzá fogják csapni a kvótás kérdést (amit megnyernek). Így gondolják majd megúszni a boltzáras bukta következményeit. De hát így jár az, aki népszerűtlen ideológiai pártokkal szövetkezik (Gyurcsány esetében az SZDSZ, a Fidesz esetében a KDNP).

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.02.24. 13:00:04

@kesztió:
ne kavarjon, kolozsvári buzeráns. délután már mindenki tudja majd hogy a lombroso típus nyakó miként szervezte a dolgot.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.02.24. 13:01:10

@I_Isti:
valami akkor lesz itten, ha magukat stadionba zártuk.

I_Isti 2016.02.24. 13:11:14

@Doomhammer: _valahogy_ gondoskodnia kellett Viktornak arról, hogy a kdnp soha ne tudjon az ő hm. hátsó felének a fényesre nyalása nélkül parlamenti mandátumhoz jutni.
Ennek az a) lépése az volt, hogy megtette a stüszfővadászt helyettesévé, a
b) lépése pedig az, hogy ezzel a kretén(nek) látszó vasárnapi boltzárral a plebszet ráharagította a kdMp-re.

(Közben ősi fideszes szokás szerint, ahogy már az fkgp-t is elintézték* - a lényeg az volt, hogy a magyar e_n_berek magyar forintja ne a gaz multi magyar e_n_berek által megfizethető árui által a gaz multik zsebén át kerüljön svájci számlákra, hanem jófidesznyik mutyista magyar tőkések zsebén keresztül kerüljön oda.
* Az ősi fideszes szokás ebben az esetben az, hogy a korrupciógyanús ügyek valahogy mindig Torgyán pártjára sültek rá, pedig... )

I_Isti 2016.02.24. 13:14:53

@jose maria padilla: Hamarabb fogsz te térden állva könyörögni egynek közülünk, hogy segítsen rajtad! :-)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.02.24. 13:45:30

@I_Isti:
"_valahogy_ gondoskodnia kellett Viktornak arról, hogy a kdnp soha ne tudjon az ő hm. hátsó felének a fényesre nyalása nélkül parlamenti mandátumhoz jutni."

Engem a mindennapi taktikázások nem érdekelnek. Hatalmi szempontból nem Viktor fogja a KDNP-t, hanem fordítva. A KDNP szállít néhány százezer szavazót (a katolikus egyházon keresztül) és biztosítja a nyugat-európai testvérpártok (pl. a CSU vagy a CDU) támogatását, ami ahhoz kell, hogy nehogy Brüsszelből megtorpedózzák Viktor kedvenc illiberális államszervezetét (amit nyugodtan nevezhetünk újjászületett Kádár-rendszernek, annyi a hasonlóság). Cserébe a KDNP befolyást szerez egyes, neki ideológiailag fontos kérdésekben az egész társadalom felett. Ilyen ideológiailag fontos kérdés az oktatás (ezért kell a KLIK, hogy egy helyről irányíthassák az egész oktatásügyet). Hogy a vasárnapi boltzár miért olyan fontos, azt nem tudom, de a KDNP időtlen idők óta követelte, tehát ez is centrális kérdés nekik.

Ez egy alku és Orbán jól tudja a költségeket és a hasznot. Most neki rossz a boltzáras népszavazás, de már fél éve készül rá (azért gyűjtötte az aláírásokat a kvóta ellen) és tudja, hogy azért van ott, ahol van, hogy ezt megoldja. A KDNP nyugati haverjainak támogatása nélkül már évekkel ezelőtt megbukott volna (talán már 2011-ben), így tudja, kinek mit kell megköszönnie.

Mezőbándi 2016.02.24. 13:46:41

@Counter: "Pl. egymással versengő, ingatlan-nyilvántartáson kívüli jogszerzések bejegyzésénél fordulhat elő ismereteim szerint, hogy az nyer, aki előbb."

Értem, köszi. Illetve a konkrét helyzetet továbbra sem értem, de elfogadom, hogy ezek szerint létezhet ilyen.

"Ha jól tudom, az történt, hogy a néni nem is maga időbélyegzett."

Ja. De hát végül is mindegy, hogy ki verte meg 4 másodperccel a második helyezettet. Hacsak nem követelmény persze a sajátkezű benyújtás.

I_Isti 2016.02.24. 14:00:09

@Doomhammer: "Hatalmi szempontból nem Viktor fogja a KDNP-t, hanem fordítva."

Amíg a kdnp-s politikusok közül szimplán kitúrják a kicsit is iq-többlettel, vagy kicsit is több tisztességgel rendelkezőket, addig a kdnp csak Viktor kesztyűs-bábja.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.02.24. 14:00:09

@jose maria padilla:
Mélységesen egyetértek: tudvalevő, hogy a faszi valósággal hasít, amikor összeesküvés-elméletekbe illő akcióterveket kell kiagyalni, sőt, gyakorlatba ültetni. Többek között ezért is szárnyaltak a szocik az elmúlt nyolc év (nem az elmúltnyócév!) felméréseiben.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.02.24. 14:00:43

@jose maria padilla:
Mélységesen egyetértek: tudvalevő, hogy a faszi valósággal hasít, amikor összeesküvés-elméletekbe illő akcióterveket kell kiagyalni, sőt, gyakorlatba ültetni. Többek között ezért is szárnyaltak a szocik az elmúlt nyolc év (nem az elmúltnyócév!) felméréseiben.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.02.24. 14:16:09

@I_Isti:
"Amíg a kdnp-s politikusok közül szimplán kitúrják a kicsit is iq-többlettel, vagy kicsit is több tisztességgel rendelkezőket,"

Minek ide IQ vagy tisztesség? Ez egy bonyolult csapatjáték, ide megbízhatóság kell. Azok a KDNP-sek, akik döntési pozícióban ülnek, megbízhatóak. Azért vannak ott.

Bryan élete 2016.02.24. 19:30:02

Gellért, adhatnál át némi újságírói jótanácsot a Bejának. Ráférne.

Bell & Sebastian 2016.02.25. 10:37:57

Bezzeganyugat!

A bajorok visszaállították a határellenőrzést. Libasorban lehet áthaladni, teherautók külön. Lépésben a járművek, szúrós szemmel néző egyenruhások közt. A legközebbi pihenőben, négercsávók talpig szőrmekabátban találgatják, melyik automata mit ad? Embercsempész vesz nekik egy kávát, visszatereli mindet a puttonyos kátuljába, a dobozok közé, de máris jön a következő. Pár perc alatt öten jutottak be (ennyit láttam, plusz még, akiket nem), csak egyetlen, belépési ponton.

Ehhez képest Nyakópisti és népi zenekara -ezt kell, hogy mondjam- smafu.

Mértékadó, ellenzéki-német titkosszolga szerint: pont most rendeznek egy háborút népirtással Európának, amit csak táttott szájjal nézünk.

Nyakópisti és népi zenekara az elmerült hajón is csak húzza, de rendületlenül.

Hipszterek, táncolni rá, basszátok meg!
süti beállítások módosítása