Magyarország 2016: a népszavazás kopaszok és nénik „magánügye”
2016. február 23. írta: bakó.bea

Magyarország 2016: a népszavazás kopaszok és nénik „magánügye”

nvi.jpg

Nem nyilatkozunk arról, hogy miért vagyunk itt. Magánügy!” – ezzel hárították el az újságírók érdeklődését kedd délelőtt a Nemzeti Választási Irodánál kialakult tumultus résztvevői: egy csapat kigyúrt kopasz férfi, és egy idős néni.

Szerintük tehát a népszavazás – a népszuverenitás közvetlen gyakorlása – magánügy, és másokat alkotmányos jogaik gyakorlásában hátráltatni szintén magánügy. Szerintem meg joggal való visszaélés, sőt esetleg bűncselekmény is. A legszebb az egészben, hogy Gulyás Gergely szerint is; a Fidesz alelnöke viszont még mindig jobbnak tartja, hogy az aláírásgyűjtés előtt van káosz, mintha a népszavazás közben lenne. Amúgy meg várják a javaslatokat, hogy hogyan lehetne a mostani „nem optimális” helyzeten javítani.

Még egyszer: a kormánypárt alelnöke, a parlament törvényalkotási bizottságának elnöke várja a javaslatokat, miközben ez éppen az ő és kollégái dolga lenne. Amikor mi írtunk neki egy javaslatot (amit azóta sem nyújtott be), akkor még érdekes módon ezzel hárította el az ügyet.

Következzen néhány észrevétel és javaslat!

Bár teljesen logikus az a jogalkotói elgondolás, hogy ne fusson párhuzamosan több ugyanolyan tárgyú népszavazási kezdeményezés, azonban mint az már hónapok óta, de látványosan a mai kopasz-akció óta mindenképp nyilvánvaló: ez a szabály visszaélésekre ad lehetőséget, és sajnos Magyarországon, mint látjuk, amivel vissza lehet élni, azzal vissza is élnek.

Sokkal egyszerűbb lenne, ha nem a kérdés hitelesítése előtt kellene versenyezni, hanem nyugodtan futhatnának párhuzamosan az aláírásgyűjtések. Ez sem járna azzal együtt, hogy az azonos tárgyú kérdésekben mind meg is kellene tartani a népszavazást; hanem azt tartanák meg, amelynek kezdeményezői előbb összegyűjtötték a szükséges számú aláírást. Vagyis eleve a legéleterősebb kezdeményezés jutna el a népszavazásig, és az aláírásgyűjtés szakában zajlana a „verseny”. A másik nagy előnye az lenne egy ilyen szabályozásnak, hogy – mivel mindenki abban lenne érdekelt, hogy értelmes kérdést nyújtson be és mielőbb elkezdhessen versenyezni az aláírásokért – indokolatlanná tenné, hogy teljesen értelmetlen kérdésekkel hekkeljék meg a rendszert; ahogy azt már komédiába hajló módon teszik hónapok óta.

Ami azonban ma történt az NVI-nél, azon már egyszerűen nincs kedve az embernek nevetni. Normális demokráciában nem történhet olyan, hogy kigyúrt kopaszok akadályoznak meg egyeseket vagy segítenek hozzá másokat alkotmányos jogaik gyakorlásához. Aki ilyen trükkel nyújt be előbb egy kezdeményezést (adott esetben a népszavazást a magánügyének tartó néni), az visszaél a jogaival; ha pedig valakik (a kopaszok) ezt fizikai erővel lehetővé teszik, az már büntetőjogi esetnek, a választás és népszavazás rendjének megzavarásának is minősülhet.

A csattanója az egésznek pedig az, hogy a néni által végül elsőként hitelesített kérdés még egyértelmű is: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek – a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint – továbbra is zárva tartsanak?” Tartsanak, ne tarthassanak, mint ahogy az az előző zseniális kérdésfeltevésben szerepel. Ez egy nyilvánvaló kérdés: aki szeretné, hogy nyitva lehessenek vasárnap a boltok, az szavazzon nemmel és kész. Persze az NVB újabb jogértelmezési gyakorlatának ismeretében könnyen elképzelhető, hogy ebben is találnak majd valamit, ami nem egyértelmű.

Arra is roppantul kíváncsi lennék, hogy vannak-e az NVI-ben biztonsági őrök, akik például vigyázzanak a rendre és megakadályozzák, hogy kopaszok csoportja ilyen akciókat vigyen véghez a bejáratnál. Meg arra is, hogy hívták-e emiatt a rendőrséget vagy tettek-e feljelentést a választás és népszavazás rendjének megzavarása gyanúja miatt. És a legfőbb kérdés, hogy lehet-e egyáltalán egy ilyen minősíthetetlen módon benyújtott népszavazási kezdeményezés jogszerű?

Mindezt az NVI-től is megkérdeztük e-mailben, de egyelőre a kérdéseinkre nem kaptunk választ.

Frissítés: Az NVI-től azt válaszolták, hogy vannak biztonsági őreik, de csak arra kérték a megjelenteket, hogy hagyják szabadon a blokkolóórát. Az NVI főosztályvezetője, Listár Dániel szerint az NVI feladata elbírálni, hogy történt-e akadályoztatás és jogszerű volt-e a kérdés benyújtása, ezért nem értesítették a rendőrséget és feljelentést sem tettek. Emlékeztettek viszont, hogy az NVI elnöke, Pálffy Ilona már korábban is javasolta, hogy töröljék el a párhuzamossági moratóriumot, vagyis azt a szabályt, hogy egyszerre több aláírásgyűjtés nem futhat ugyanabban a kérdésben. Azonban a parlamenti pártok nem támogatták ezt a javaslatot.

Csak azt nem értem, vajon milyen javaslatra vár még Gulyás Gergely?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr948413738

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tények önkényes értelmezése szabad a hazai bíróknak 2016.02.23. 22:07:09

A tények bírói önkényes értelmezése Magyarországon NEM bűncselekmény, ezért a magyar igazságszolgáltatás NINCS bűnözők kezében.

Trackback: Bakó Bea: Magyarország 2016: a népszavazás kopaszok és nénik „magánügye” 2016.02.23. 15:52:02

Normális demokráciában nem történhet olyan, hogy kigyúrt kopaszok akadályoznak meg egyeseket, vagy segítenek hozzá másokat alkotmányos jogaik gyakorlásához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2016.02.23. 23:34:44

Azt hittem az a lényeg, hogy egy demokratikus rendszerben nem lehetséges ilyen szarházi viselkedés mint amit akopaszok bemutattak. Erre olyan terelő kommenteket látok, hogy a pofám leszakad. Az ilyen szintén szarháziaknak kívánom, igenis verjenek szarrá titeket bárhol, bármikor akár egy sorbanállásnál, akár politikai meggyőződésből, mindegy miért, csak egyszerűen azért, mert ti ezt érdemlitek, ez a világlátásotok.

Veder1 2016.02.23. 23:41:55

@Herr Stacheldraht Leger: no meg ott kapaszkodott a fidesz mama is a retikuljebe. Ha szoci provokacio lett volna rogton kapta volna az ukazt a parthazbol hogy huzzon el onnan, vagy segitsen beadni a szociknak a kerelmet. Ja, hogy nem ez volt a cel? Ejnye, ez a narrativa mar az elejen beleallt a foldbe, koszonjek meg a fidesznel hogy segitettem...

Bell & Sebastian 2016.02.23. 23:48:07

Na, mi lett, bejutott Nyakó?

Utoljára akkor láttam ilyet, amikor az azóta már elszenesedett, főbelőtt zsici kiperelte az utolsó üzemét a járási erősgyerek szájából és farkasszemet nézett két szekuriti osztag, mesés napidíjért. A rendőrség is kijött, megreggeliztek, egyikük tejet ivott ipari csöcsből és mentek a dolgukra, látványosság után.

Erős kutyák viadalán lokálisan szünetelt a democracy. Ez egyébként általános szabály, csak sokaknak most tűnt fel. A traubiszódás, amcsi genya ítélete (de nem mint felhujtót kapták el, hanem mint áruhamisítót) is a csak a napokban lett jogerős, pedig már elég régen meghalt az a gyerek, Körmenden.

És ez érdekli Nyakót, például? Áá, dehogy.

Bell & Sebastian 2016.02.23. 23:51:02

@BiG74: Tévedés, ezt nem a "kopaszok" hozták népszokásba, hanem a judeo-bolsevikok, ott tessék reklamálni. Egy picurkát most csak visszakaptak belőle, váljék az egész seggükre, pic*ástól.

hétköznapi libsizmus 2016.02.23. 23:52:03

@Vödör:
Azt kritizálsz amit akarsz. De akkor már legyél legalább következetes! Ha kiadnak a vasárnapi munka után egy szabadnapot kedden, mikor a gyerek egész nap iskolában, az asszony meg munkában, akkor az mégsem ugyanaz, mint amikor vasárnap együtt a család

Nálatok libsiknél mindig minden dolognak megvan a külön narratívája, ami ott és akkor csak úgy lehet igaz, ahogy ti mondjátok. A gyerek dolgát meg kell könnyíteni a ziskolában - erről szól most a libsipedagógusok által követelt 25 potból jónéhány - ezzel együtt viszont simán lehet követelni hogy a szülők dolgozanak még többet. Csavaros libsi logika szerint legalábbis

picur3ka 2016.02.23. 23:55:19

@Bell & Sebastian:

Még nincs vége. Háromszor veri picurka ezt rajtuk vissza.

picur3ka 2016.02.23. 23:57:47

@Herr Stacheldraht Leger:

Én ezt nem tudom, csak furcsállom. Maga annak öltözne? Én inkább kéményseprőnek.

Ki mondta, hogy azok, különben? Ők így vallottak?

hétköznapi libsizmus 2016.02.23. 23:59:01

@Brix:
A fidesz szempontjából semmi jelentősége a vasárnapi nyitva-csukvatartásnak

Ez az egész oda-vissza heccelősdi csak arra jó, hogy 100 fontosabb kérdésről, meg ennek a speciális kérdésnek az érdemi oldaláról elterelje a figyelmet (pl. hogy mit szeretnének a kereskedelmi alkalmazottak, mert ugye nem ők fognak dönteni egy népszavazáson)

Bell & Sebastian 2016.02.24. 00:03:11

@picur3ka: Lúdas Matyik máma nem vett fel parókát, nincs itt min merengeni, ha már logisztikázza a következő fellépését.

Meglehet, Gyurcsány beszorul a kéménybe 34 évre, a legközebbi filantróp felülvizsgálaton, miután legomboltak róla 1.550 forintot.

Bell & Sebastian 2016.02.24. 00:05:16

@picur3ka: Számból vette ki a kunkorikefét, magának is megmászták a nyeregtetejét mostanában?

BiG74 Bodri 2016.02.24. 00:07:10

@Bell & Sebastian:
Lehet menni a picsába. Akárki csinál ilyet, akármilyen indíttatásból, az dögöljön meg. Aki ezt a tetűséget védi az szintén egy tetű. De bárminek is nevezzük megérdemli, hogy ne demokratikus és kultúrált módon bánjanak vele.

picur3ka 2016.02.24. 00:07:41

@Bell & Sebastian:

Nem is hallottam, hogy elítélték a traubist.

Nyakó listáról szokott bejutni. Ezért is üzletel Kubatovval.

Bell & Sebastian 2016.02.24. 00:10:15

@hétköznapi libsizmus: Valami olyasmi rémlik, hogy a sajtos talléros testület szabadnapnak minősítette a vasárnapot, ami olyan, mintha az alkotmányba lenne foglalva, hogy a hatodik napon megpihenünk, ami történelmi okokból a vasárnap. Ettől kezdve lehet szavazgatni, csak minek?

picur3ka 2016.02.24. 00:10:19

@Bell & Sebastian:

Nem mondom, engem is értek már pongyolában.

Laikus Érdeklődő 2016.02.24. 00:10:40

Ha már konteo:
Feljelentés a történtek miatt >
amíg tart a nyomozás addig nem lehet elbírálni a magánszemély nagymama kérdését (gondolom én) >
így el lehet húzni a népszavazás kiírását egészen a nyaralási szezonig >
jobb eséllyel érvénytelen lesz a szavazás

picur3ka 2016.02.24. 00:12:37

Na mindegy. Olyan biztos, hogy vasárnapi boltot akarnak a népek? Engem ez lep meg. Ezt lehet felmérésből tudni?

PSX 2016.02.24. 00:12:46

@hétköznapi libsizmus: agyficamos, beteg emberek vagytok. A kettes elme jót tenne nektek. Szurival.

Bell & Sebastian 2016.02.24. 00:14:51

@BiG74: Nagyjánól annyira érdekel, mint egy bolhacirkusz. A vele kapcsolatos ajvékolás még annyira sem. Egy demokratikus országban valószínúleg ez azért nem fordulhatna elő, mert a főszereplőknek már 5 éve fütyülne a talpa alatt a szél. És itt nem az ellen-Maccabi -ra gondolok.

Arcade Macho 2016.02.24. 00:16:46

@maroz: "Nincs baloldal, ez van. Ha lenne, akkor kéttucat melós addig rúgta volna a húsz kopasz seggét, amíg helyben kinő a haja. "

pontosan igy van!!!
nem baloldal ez hanem egy takony banda...

rendes balos esetleg szelsobalos IGAZI part mozgositott volna 3 tucat melost es azok szepen osszecsomiztak volna a kopasz seggeket

Bell & Sebastian 2016.02.24. 00:18:02

@picur3ka: A új világrendben kötelező a plázázás, de minden vasárnap. Agóra nyulaknak.

BiG74 Bodri 2016.02.24. 00:18:27

@picur3ka:
Pont ez a lényeg. Valójában ez egy egyszerű megmérettetés, egy szimpla dologról. Akár igen, akár nem lesz a vége, különösebben nem lehet a fajsúlyos politikai kérdések között tartani. Kivéve, ha valaki hatalmi gőgjében, demokrácia ellenességében ilyen szintre nem emeli ezt az ügyet, mint ahogy afityisz teszi ezt.

Bell & Sebastian 2016.02.24. 00:20:28

@Arcade Macho: Gyógyegereknek is megváltás egy kiadós plázakorzózás, a felmosóvödörrel. Vödröknek meg pláne.

hétköznapi libsizmus 2016.02.24. 00:23:50

@BiG74:
"Akárki csinál ilyet, akármilyen indíttatásból, az dögöljön meg. Aki ezt a tetűséget védi az szintén egy tetű. De bárminek is nevezzük megérdemli, hogy ne demokratikus és kultúrált módon bánjanak vele"

Már csak halovány árnyéka vagytok egykori önmagatoknak. Lefogadom egy internálótábort se bírnátok rendesen működtetni

Bell & Sebastian 2016.02.24. 00:23:50

@BiG74: Nem a Fikusz fújja, hanem Dómnyomi és hű követői, a nyakópista -rendű redváspufók.

Laikus Érdeklődő 2016.02.24. 00:24:09

@Arcade Macho: Mondjuk ehhez nem kell proletársereg. Már kora reggel látták, hogy itt helyzet lesz. Legalább 4 órájuk volt arra, hogy saját "biztonsági" embereket hívjanak. Ennyi idő alatt Ukrajnából is lehet hozatni gengsztereket.

BiG74 Bodri 2016.02.24. 00:25:57

@Arcade Macho:
Szerintem ez is megengedhetetlen.
Normális helyen a biztonságiak, mert nekik van joguk hozzá rendet raktak volna. Ha nem tudtak volna, akkor kimennek arendőrök és végső esetben előállítják a kopaszokat és megtörténik a jogos felelősségre vonás.
Amúgy tényleg nincs normális ellenzék, a jelenlegiek jelentős része már rég eltakarodhatott volna, hogy màsok is szóhoz és tæmogatáshoz juthassanak.

Herr Stacheldraht Leger 2016.02.24. 00:28:05

@picur3ka: szénné cikkezi a sajtó a kubipubik hátterét, jó olvasást, ámde egye fene, nem kell bemondásra elhinni, tessék nyugodtan rendőrségileg előállíttatni a kopaszokat, máskor is mindig szélsebesen rommá igazoltatja őket a yard félemlítő egyenruhasétáltatás miatt. oszt most furamód nem volt sürgős a fakabátoknak, affenébe, a végén még kiderül, hogy a pintérsanyi is cocci provokátornak állt?

hihi haha hoho

hétköznapi libsizmus 2016.02.24. 00:29:23

@BiG74:
"Az ilyen szintén szarháziaknak kívánom, igenis verjenek szarrá titeket bárhol, bármikor akár egy sorbanállásnál, akár politikai meggyőződésből, "

Persze, majd a Maszop táborát adó, koruknál fogva bőrfejű nyuggerek fognak bárkit végigverni ...

ahhoz előbb fel kéne tekerni a pészméker szabályozóját

hétköznapi libsizmus 2016.02.24. 00:31:50

@BiG74:
Meg az Órjás Tóbiás szoci főbőrfejű is beszáll az asszony használt pinaszőréből font kancsukával

Bell & Sebastian 2016.02.24. 00:34:16

@BiG74: Nem migráncs ez a Nyakó? Mert akkor teljesen védhető honvédelmileg a honvédek álláspontja. Végül mégsem szenvedett el abúzust, pedig oly kitartóan várt reá, s mégsem megjött.

Brahibó 2016.02.24. 00:34:51

Jaj, olyan kis aranyos amikor egy Mandineres a kormányt kritizálja. Nincs is szebb annál, mint amikor a Fidesz csecsén lógó, a Fidesznek mindenben benyaló lakájmédia bérfirkásza "felháborodik" a Fidesz tettein. Kb olyan ez, mint amikor a kiskutya morog egyet a gazdira, amikor az elveszi tőle a labdát, de attól persze még csóválja a farkát, mert hát a gazdi az a gazdi.

Na és most, hogy így kimorogtátok magatokat, most mi lesz?
Többet nem adjátok bérbe a Mandinert a következő "Reformok működnek" kampányhoz? Mostantól nem lesz több tanár lejáratós poszt? Nem lesz több benyalós cikk? Mostantól szakítotok a Fidesszel és nem lesztek többé egy lakájmédia bérfirkászai? Vagy ennyire azért nem háborodtatok fel ugye? Persze nyilván nem könnyű azzal a tudattal kelni és feküdni minden nap, hogy egy velejéig korrupt diktatúra kiépítésében és fenntartásában vagytok bűnrészesek, de hát a fizetés nyilván kárpótol ezért a kis kellemetlenségért, egy ilyen műfelháborodós poszttal meg a lelki békétek is helyreáll kicsit. Aztán holnaptól lehet tolni tovább az Orbán imádást, mert hát valamiből élni is kell, a becsületet nem lehet megenni.

Tovább a habonyi úton!

BiG74 Bodri 2016.02.24. 00:35:00

@hétköznapi libsizmus:
Nem kell internáló tábor, mert az ilyen szarháziak egy része szimplán hülye, azért pedig nem bàntunk senkit mert retardált. A másik fele aki viszont átgondoltan ilyen tetű, azt pont a saját eszköz rendszerével fogják eltakarítani, hajdani elvtársak, a maradék pedig demokratikus környezetben egyszerűen köztörvényes.
@Bell & Sebastian:
Nem a fikusz fújja mi? Csak mindent megtesznek, hogy ne legyen népszavazás. Pedig valójàban, hol a tökömbe számít?

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.24. 00:37:28

Nem tudom mit fosnak annyira ettől a népszavazástól?
Úgyse lenne mega szükséges részvétel, és érvénytelen lenne.
A magyar lakosság döntő többsége nem szokott vasárnap vásárolni.

BiG74 Bodri 2016.02.24. 00:43:47

@hétköznapi libsizmus:
Ki ver kit?
Amit írsz akkor (se) lenne értelme, ha a kopaszok politikai meggyőződésből tették volna amit tettek.
Valójában ezek a kopaszok ha a másik oldalról lennének jól tartva, akkor lehet éppen a fityisz székházat gyújtogatnák.
Amiről te nagylendülettel nyilatkozol az a sötét középkor, verekedjünk meg, aki erősebb annak lesz igaza.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.24. 00:46:07

@Brahibó: Úgy csinálsz, mindtha a ballib bérblogok nem játszották volna el már ugyanezt ezerszer..

BiG74 Bodri 2016.02.24. 00:48:57

@A megvalósult amerikai ólom..:
Honnan veszed azt, hogy csak az szavaz a vasárnapi nyitvatartásra aki vasárnaponként vásárol?
Honnan tudod milyen arány van a vasárnap nem vásárlók, de szavazni sem járók, és a vasárnapi vásárlásban és a szavazásban is aktívak között?
Stb.

Brahibó 2016.02.24. 00:56:18

@A megvalósult amerikai ólom..: Igen, pontosan, meg is nézheted hova jutott a ballib ezzel a módszerrel. Mindig vicces, amikor a magadfajta ezzel a "ballibek is ezt csinálták" dumával védekezik és közben elfelejti, hogy a ballibek pont abba buktak bele, hogy ezeket csinálták. Te mégis azt gondolod, hogy ti majd nem buktok bele a mértéktelen korrupcióba, ti majd nem buktok bele az erkölcstelen módszerekbe, ti majd nem buktok bele a határtalan dilettantizmusba és pökhendiségbe.
Pedig de, ti is pont ebbe fogtok belebukni.

BiG74 Bodri 2016.02.24. 01:03:12

@Brahibó:
Nem fognak, mert közben semmissé teszik azokat a demokratikus eszközöket, melyeket ők ellenzékből bőven használtak. Továbbá kétségem sincs, hogy demokratikus módon sohasem fogják átadni a hatalmat.

picur3ka 2016.02.24. 01:03:23

@Herr Stacheldraht Leger:

A franc olvas ennyi hülyeséget. Ne bonyolítsa, már Pintért is belekeveri.

Szóval, Kubatovék megijesztették Nyakót, az meg beszart. Értettem. Szegényt, sajnálom. Az a szűz párt!

Örülök, ha így van. Orbánnak ez egy komoly hibája volt, hogy ezeket a trágya patkányokat emberként, demokratikusan kezelte. Nagyon üdvözlöm a racionális változásokat ebben a tekintetben.

BiG74 Bodri 2016.02.24. 01:12:24

@picur3ka:
Tehát ha én, ismeretlen kis senki, fogom magam és felmegyek, hogy népszavazást kezdeményezzek a vasárnapi nyitvatartàs ügyében, akkor engem nem tartotak volna fel az okoshomlokúak. Vagy akkor már én is féreg kategóriába esnék, mert népszavazást akarok?

picur3ka 2016.02.24. 01:17:43

@BiG74:

Na, ezt mondjuk mi is. Aki ilyen tetű, az megérdemli, hogy ne demokratikus módon bánjanak vele. Sőt, másképp nem lehet, mert hátba szúr.

Na, ki a legnagyobb tetű? Erről van népszavazás. '10-be, aztán meg '14-be is.

picur3ka 2016.02.24. 01:20:31

@BiG74:

Maga is direkt hátbaszúrt már valami politikai ellenfelet?

picur3ka 2016.02.24. 01:23:36

@Bell & Sebastian:

Ott legalább rendesen felöltöznek hozzá. Vagy nem tudod meg.

BiG74 Bodri 2016.02.24. 01:23:36

@picur3ka:
Neked valahol elgurult a gyógyszered. Ki szúr valakit is hátba egy népszavazási kérdéssel?
És hol lehet az országgyűlési választásokat egy lapon említeni egy adott konkrét vitatott kérdéssel?
Bocsánatot kérek, hogy zavartam, remélem azért vannak tiszta pillanatai is. Jobbulást kívánok.

Brahibó 2016.02.24. 01:24:49

@BiG74: A Fideszénél sokkal hatalmasabb, sokkal erősebb, sokkal okosabb emberek által vezetett rendszerek is úgy omlottek össze egyik pillanatról a másikra mint a kártyavár, csak fel kell lapozni a történelemkönyveket. A netadós tüntetésen mennyien is voltak, 30 ezren? A Fidesz mégis úgy rosált be mintha minimum a forradalom tört volna ki. Ezek nem fogják átadni a hatalmat? :) Úgy fognak szaladni, hogy öröm lesz nézni.
Az egész rendszer recseg-ropog, az oktatás, az egészségügy az összeomlás szélén tántorog, a korrupció minden határt túllép, a vezető pozíciókban kivétel nélkül dilettáns káderek ülnek, hogy az ingyen terembérletes pitiáner Habony félékről ne is beszéljünk. Egy ilyen rendszert ideig-óráig fenn lehet tartani lekenyerézekkel, megfélemlítésekkel, de előbb-utóbb összedől magától, ahogy a szocialuzmus. Ez egyerszerű törvényszerűség.

picur3ka 2016.02.24. 01:27:54

@BiG74:

Abban írtam, amihez hozzászóltál.

Mit tudom én, mi lenne, ha te mit csinálnál. Fantáziakérdések.

A politika nem rámás tánc. Nagyon komoly, vérremenő csörték vannak mindig a háttérben, csak a módszerek változnak vidékeken és korokon át. Sokukról semmit sem tudunk meg. Persze, hogy verik meg ölik egymást.

BiG74 Bodri 2016.02.24. 01:29:20

@Brahibó:
Ez így van. De már láttuk, hogy mi történt amikor a fityisz választást vesztett. A gond, hogy azóta erőszakosan,harácsolóan háttér hatalmat épített ki. Nincs kétségem, hogy a fityisz polgárháborút is vállal a hatalomért.

DR. Smit Pal 2016.02.24. 01:41:32

A libsiknek csak az a demokracia, ha kizarolag ok adhatnak be nepszavazasi kezdemenyezest.

annamanna 2016.02.24. 01:42:06

Szerintem katasztrófa, hogy ilyen kérdésben népszavazni kelljen.
Azt ne segítsük eldönteni, hogy a parlamentben milyen időközönként tartsanak pisiszünetet? Vagy hogy hány feles lehet a képviselők szorongásoldója?
Ha ennyire nem tudnak kormányozni, akkor csak menjenek a falnak.

Leleplezödött liberális VÉLEMÉNYTERROR 2016.02.24. 02:14:43

VALAKI MEGTUDNÁ MUTATNI, A FELVÉTELEN HOGY KONKRÉTAN, HOL MIKOR AKADÁLYOZZÁK A LIBSIKET A NÉPSZAVAZÁSI KÉRELEM BEADÁSÁBAN ?

hívőlélek 2016.02.24. 03:02:56

@Leleplezödött liberális VÉLEMÉNYTERROR: Mond Te hülye vagy???? ....de tényleg, szeretném tudni hogy Te hülye vagy-e? ....s legalább pénzért vagy hülye?

Igazsagoszto buldog seriff 2016.02.24. 03:10:44

@Leleplezödött liberális VÉLEMÉNYTERROR: A felvetelen semmilyen akadalyozas nem latszik, a baloldal ismet hazugsaggal botranyozik.

hívőlélek 2016.02.24. 03:24:36

@Igazsagoszto buldog seriff: de azért az csak igaz hogy két hülye az 1 pár fidesznyik. ....nem nem a felvétel alapján hanem a hozzászólásodból következik.

Edd a szart kitudja meddig eheted!

Bajjjer Zsot 2016.02.24. 04:36:15

A felhajtas alapjan, en is azt vartam volna, es ELVEZETTEL neztem volna, hogy a rovidhaju urak rongya verik a libbantakat. Kezet labat eltorik, megvakitjak, mint ahogy azt, 2006-ban a gyurcsany rendorei az mszp szineiben tettek, a tuntetokkel.
Ehhez kepest meg egy kosza lokdosodes sem tortent.
VAGYIS NEM TORTENT SEMMI, SOK HUHO SEMMIERT !
Jol lathatoan az mszp HAZUDOZIK mert egyaltalan nem szandekozik nepszavazasi kerelmet beadni.

Herr Stacheldraht Leger 2016.02.24. 07:57:03

@picur3ka: javaslom következő alkalommal egyszerűen lövesd agyon a kényelmetlenkedő beadványozókat, majd jelentsd ki, hogy valójában provokációs öngyilkosság volt, meg üdvözlendő racionális változás.

(facepalm)

Conchobar 2016.02.24. 08:16:18

Kubatov szintet lépett. Felismerte, hogy ami megy a Fradi-szurkolókkal szemben, az menni fog Nyakóval szemben is. Csakhát ennek inkább csak hátulütője van. Több is. Egyrészt, bármilyen hülyeséget akart is Nyakó, a Kubatovék akciója az ő malmára hajtja a vizet. Most mártírkodhat, hogy nem engedik a demokratikus jogait gyakorolni. Aztán ott van még az is, hogy a Nyakó által felvetett kérdésben nem Kubatov kopaszai (és az öregasszony) a hivatottak dönteni, hanem mi, a választók. Kubatov kopaszai nemcsak Nyakónak tesznek keresztbe, hanem nekünk választóknak is. Arról nem beszélve, hogy mi lesz a következő lépés?! Legközelebb Nyakó a saját kopaszaival indul majd el?! Hiányzik az, hogy a másik oldalon erősödjön az a feltevés, hogy Orbánékkal szemben kizárólag csak erőszak útján lehet bármit is kicsikarni

nu pagagyí 2016.02.24. 08:25:26

Az is hülye, aki a Fidesz-rezsim törvényei alapján akar itt népszavazást kezdeményezni, hátha sikerül emberarcúvá tenni a diktatúrát. Javasolnám, hogy legközelebb közvetlenül az utcára szervezzék a népszavazást és a vasárnapi boltbezárásnál fontosabb kérdésekben. Az sem baj, ha tankot is beszereznek hozzá.

Pelso.. 2016.02.24. 08:27:37

@picur3ka: Nem kívánok olyan szituációt, de ha adódna: biztos benne, hogy magával demokratikus módon bánnak majd azok, akik ezt mérlegelhetik/megtehetik? (s persze nem feltételezik minden alap nélkül, hogy a célszemélynek spontán kijelölt holnap hátba szúr, hát persze hogy nem....)

króm nickel 2016.02.24. 09:21:16

@Conchobar:
Menjen a másik oldal is egy kopasz hordával? Később, botokkal, majd lőfegyverrel, a végén már páncélosokkal és tüzérséggel?
Egyenruha is kellene, hogy felismerjék egymást.
Kubatov nyelvtársnak a barna színt javaslom, az már egyszer bevált.

Conchobar 2016.02.24. 10:06:22

@króm nickel: "Kubatov nyelvtársnak a barna színt javaslom, az már egyszer bevált." - Kubatov egyszer már beszart? Vagy hogy értve barna. Mert attól még nem tekinthető valaki nácinak, hogy verőlegényeket dolgoztat (vö: Gyurcsány meg 2006.októbere)

króm nickel 2016.02.24. 10:57:44

A@Conchobar:
Aki verőlegényeket alkalmaz az nem náci hanem bűnöző.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.24. 12:05:08

@BiG74: Nem tudom biztosan az arányokat, de én úgy érzem, hogy nem lenne meg az 50%-os részvétel, különösen, hogy sokan azok közül, akik korábban vasárnaponként vásároltak, már átszoktak az új rendszerre.
A lakosság 70 %-a pedig eleve nem vásárolt vasárnaponként korábban sem.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.24. 12:07:38

@Brahibó: Csakhogy a ballib kormány idején volt egy komoly, egységes ellenzéki néppárt, amely le tudta ütni a ziccereket, és végül meg is szerezte a kétharmadot.
Ilyen erő ma nincs az ellenzéki térfélen..

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.24. 12:10:06

@A megvalósult amerikai ólom..: látom nem érted, mondjuk ez nem lep meg... tudod az emberek nem azért ellenzik ezt a faszságot, mert vasárnap vásárolnak, hanem azért mert miért mondják meg, hogy ki mikor mit tehet?

Én sem vásárolok vasárnap, de szívesen leszavaznám a kötelező zárvatartást, mert faszság. Akárhogy vergődsz kétharmad (igazi 2/3 nem 40%-os "2/3") támogatná, hogy eltöröljék ezt a faszságot.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.24. 12:41:16

@fidesz maszop dk egykutya: Nyugat-Európa számos országában is zárva tartanak az üzletek vasárnaponként.

"Én sem vásárolok vasárnap, de szívesen leszavaznám a kötelező zárvatartást, mert faszság."

Te arra a népszavaszásra is elmennél, ahol az lenne a kérdés, hogy "Ugye , hogy a Zorbán egy hülye?"

Lásd be, hogy nem a magyar átlagpolgárt képviseled politikai aktivitásodat illetően.

Lehet hogyha az utcán megkérdezed az embereket, hogy nyitva lehessenek vasárnap a kisker. üzletek, kétharmaduk valóban igent mondana, de ez közel se jelenti azt, hogy ez a kétharmad el is menne a népszavazásra. A többség számára ez egyáltalán nem annyira fontos.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.24. 13:53:36

@A megvalósult amerikai ólom..: leszarom, hogy hol van még bevezetve ilyen faszság, itt elég sok faszság van enélkül is.

Persze hogy elmennék olyan népszavazásra, miért ne? Bár tényről van szó, mert orbán bizony hülye.

Amire valószínűleg nem megyek el, az a kvótás terelős faszság, amit ma bejelentett.

Én inkább képviselem a magyar átlagpolgárt, mint ti "elvtársak".

És ha nem megy el, akkor mi van? A vizitdíjas népszavazás is egy nulla, jelentéktelenség volt, főleg, hogy a kormányod azóta annak többszörösével emelte a tb adót, meg még 50 másikat, még is érvényes volt.

graycivil 2016.02.24. 14:08:57

Egy vasárnapi boltzáras népszavazásba a FIDESZ belebukna. Hatalmilag is.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.24. 14:35:23

@fidesz maszop dk egykutya:

"És ha nem megy el, akkor mi van? "

Mindössze annyi, hogy nem lesz érvényes a népszavazás, és akkor hiába győznek az igenek.
Egy érvényes népszavazáshoz kb. 4 millió embernek kellene az urnák elé járulnia.
Mivel a vasárnapi zárvatartást támogatók várhatóan a lábukkal szavaznának és nem mennének el, ennek a 4 millió embernek zömmel a támogatók közül kellene kikerülnie.
A 8 millió szavazókorú állampolgár 66 %-a támogatja, hogy vasárnap is nyitva lehessenek a kiskereskedelmi üzletek. Ez 4,5-5 millió ember, akik közül 4 milliót el kellene vinni valahogy az urnákhoz. Tehát úgy 80 %-ukat..
Ezért tartom valószínűtlenek, hogy sikeres lehet.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.24. 14:36:13

@graycivil: Egy érvényes népszavazáshoz kb. 4 millió embernek kellene az urnák elé járulnia.
Mivel a vasárnapi zárvatartást támogatók várhatóan a lábukkal szavaznának és nem mennének el, ennek a 4 millió embernek zömmel a támogatók közül kellene kikerülnie.
A 8 millió szavazókorú állampolgár 66 %-a támogatja, hogy vasárnap is nyitva lehessenek a kiskereskedelmi üzletek. Ez 4,5-5 millió ember, akik közül 4 milliót el kellene vinni valahogy az urnákhoz. Tehát úgy 80 %-ukat..
Ezért tartom valószínűtlenek, hogy sikeres lehet.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.02.24. 14:43:20

@A megvalósult amerikai ólom..: Politikailag bukna bele. A centrális erőtér doktrínájával annak a puszta lehetősége is összeegyeztethetetlen, hogy a centrális erőtérben már eldöntött kérdést a centrális erőtéren kívül megnyissanak és eldöntsenek, akár a centrális erőtérben születettől eltérő válasszal.

Márpedig ebben az országban centrális erőtér _van_. Az pedig igyekszik fenntartani magát.

pitcairn2 2016.02.24. 14:51:21

@fidesz maszop dk egykutya:

ha egy kissé alaposabban belegondolsz azért az se kóser, hogy több ezer kilométerre döntenek arról, hogy ki tudja kiket telepítsenek a kerted végébe...

pitcairn2 2016.02.24. 14:52:37

@A megvalósult amerikai ólom..:

efféle kérdéseket az érintettekre kéne hagyni (fogyasztók, eladók)

picur3ka 2016.02.24. 18:51:55

""Nyakó István szocialista politikus arra a kérdésre, hogy fizikailag akadályozzák-e abban, hogy eljusson az érkeztető géphez, úgy válaszolt, hogy azt azért nem mondaná." (ATV)

picur3ka 2016.02.24. 18:52:59

@graycivil:

Sőt, már többször is megbukott.

Arcade Macho 2016.02.24. 19:13:12

@fidesz maszop dk egykutya: "Persze hogy elmennék olyan népszavazásra, miért ne? Bár tényről van szó, mert orbán bizony hülye.

Amire valószínűleg nem megyek el, az a kvótás terelős faszság, amit ma bejelentett."

a legjobb az lenne ha egybe lenne mind megtartva, midnen kerdes egy appirra felirva
en mondjuk sokkal fontosabb kerdest is javasolnek pl. hogy a notorius kutyaszaratokat es otthagyokat tavcsoves puskaval ki lehessen-e loni

fa1 2016.02.24. 19:49:06

Ez igazából egy felhívás volt a demokratikus pártok felé: szervezzenek ők is magánhadsereget az alkotmányos jogaik érvényesítésére, mert a sünök úgysem védik meg őket. A törvényhozás ezentúl az utcán fog eldőlni barna és feketeingesek közt, nem a Parlamentben (ahol már úgysincs hazafi).

fa1 2016.02.24. 19:50:44

@Arcade Macho: Legjobb lenne ha telefonról is lehetne szavazni, nem kéne 1 napot rászánni sorbanállásra, akkor talán többen is "elmennének".

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.24. 21:20:39

@picur3ka: ja, pár órával az időpont előtt azt mondta. Aztán amikor eljött az idő, akkor megakadályozták. Meg kéne nézni a videot...

picur3ka 2016.02.25. 00:18:44

@fidesz maszop dk egykutya:

Felejtsen el, engem ez ennyire nem érdekel, csak a vicchatás miatt tettem be.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.25. 09:33:08

@Counter: Miért bukna bele politikailag? Erre a választásra úgy 1-2 millió ember menne el várhatóan. Tehát a kormány könnyen komunikálhatná azt, hogy az egész több milliárdba kerülő népszavazási cirkusz a választókorú polgárok negyedét- ötödét érdekelte csak, aki pedig nem ment el, az nyilván nincs a vasárnapi zárvatartás ellen.
Úgy járna az ellenzék, mint a Fidesz a kettős állampolgársági népszavazással..

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.02.25. 09:37:06

@A megvalósult amerikai ólom..: A centrális erőtérben meghozott döntés felülvizsgálatának még az elméleti lehetősége sem engedhető meg. A centrális erőtér attól az, ami, hogy a legfelsőbb fórum közügyekben, hogy közügyekben rajta kívül nincs semmi érvényes forma és eljárás.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.25. 09:38:12

@pitcairn2: Az eladók "önkéntes alapon" lettek beugrasztva vasárnaponként. A fogyasztók pedig könnyen lehetnek a vasárnapi nyitvatartás mellett. Más faszával könnyű verni a csalánt..
Egyébként a nagy áruházáncok is csak azért voltak nyitva vasárnap, mert tartottak a konkurenciától.
A vasárnapi kötelező zárvatartás nekik is megéri.
Évente 50 napon nem kell fűteni/hűteni világítani.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.25. 09:41:27

@Counter: "A centrális erőtérben meghozott döntés felülvizsgálatának még az elméleti lehetősége sem engedhető meg."

Ez azért édeskevés ahhoz hogy hogy megbukjon a kormány. Ráadásul az ellenzék ismét bemutatná ,hogy mekkora lúzer, hisz nem lenne képes keresztülvinni a vasárnapi nyitvatartás ügyét.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.02.25. 09:47:05

@A megvalósult amerikai ólom..: Deklarált elve a kormánypártnak, hogy inkorporálja a közügyek felmerülését, megvitatását és eldöntését saját szervezeti keretei közé.

Ezzel fogalmilag összeegyeztethetetlen, hogy e kereteken kívül születhessen (elképzelhető legyen, hogy szülessen) érdemi döntés, amely ellentétes lehet a belül meghozottal. Ez nem történhet meg, mert akkor a hegemón párt kezéből kiesik a "nekünk van mindig igazunk" jogara.

Nem is történik, és semmi se drága, hogy ne is történjen.

(Látni fogod majd, hogy amikor a Fidesz hegemóniája megtörik, akkor egy ilyen mozzanatnak kell megelőznie: valahogy a párton kívül születik meg egy közügyben hozott döntés, vagy a párton belül hozott döntéssel ellentétes, kívül megszülető döntés eredményesen fogja kihívni azt.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2016.02.25. 17:53:57

@A megvalósult amerikai ólom..:

"Az eladók "önkéntes alapon" lettek beugrasztva vasárnaponként"

kevés mókásabb van annál, mint amikor a fidesz-hívő nem tudja, hogy a kedvencei által kiharcolt munka törvénykönyve alapján az egyszeri dolgozó munkaidőkeretben dolgozik, tehát x hónap alatt a dolgozónak előírható, mikor dolgozik x hónapra adott munkaegységet. vagyis nem "önkéntes" munkáról van szó, hanem a munkaidőkeret alapján a dolgozó köteles akármikor bemenni dolgozni, amikor a munkáltatója neki azt mondja, és maximum amikor a munkaidőkeretet túllépi, akkor kap túlórapénzt. de ha mondjuk a 4 hónapos keret első hónapjában van 100 túlórája, de a többiben -100 órája, akkor a túlórapénz felejtős. :)

"Egyébként a nagy áruházáncok is csak azért voltak nyitva vasárnap, mert tartottak a konkurenciától."

hát persze, a konkurenciának sem érte meg, de mivel szeretik a negatív nyereséget, ezért nyitva tartottak. a vasárnap ezrével tülekedő vásárlóknak ebben semmi, de semmi szerepe sem volt. a tesco el akarta marni az auchan gyök kettő vasárnapi vásárlóját, és erre nem sajnált pénzt, paripát, fegyvert. igen, a piaci szereplők idióták, államosítani mind. :D

"A vasárnapi kötelező zárvatartás nekik is megéri.
Évente 50 napon nem kell fűteni/hűteni világítani."

főleg, hogy fűtést/hűtést újraindítani mennyivel olcsóbb, meg hát persze, a vasárnap (fizikai kényszer hatása alatt dolgozó) karbantartók, szállítók, árufeltöltők kurva jól bírják mínusz húsz fokot és a teljes sötétséget. :)

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.25. 22:50:18

@Counter: Csakhogy nincs aki leüsse a ziccert. Ma nincs olyan ellenzéki erő, aki úgy ki tudná használni ahogy a Fidesz annak idején kihasználta kommunikációs szempontból a vizitdíjas népszavazást.
Ráadásul itt most simán benne lenne a pakliban, hogy érdektelenségbe fullad az egész, és csak a szavazókorú lakosság szerény töredéke megy el, ami azért elég ciki lesz a baloldalnak, a kormánypárt pedig kommmunikálhatja úgy hogy az "emberek többsége a lábával szavazott".

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.25. 23:01:56

@mavo: A vasárnapi zárvatartást ellenzők egyik fő érve az volt, hogy vasárnap csak azok a kiskereskedelmi munkavállalók dolgoztak, akik ezt "önként" vállalták.
A fantáziádra bízom azt az önkéntességet. Ha igaz amit te írtál ezzel kapcsolatban, az még rosszabb..

"hát persze, a konkurenciának sem érte meg, de mivel szeretik a negatív nyereséget, ezért nyitva tartottak."

Azért tartottak nyitva, mert nem akartak törzsvevőket veszteni amiatt, mert a konkurencia vasárnap is nyitva van, ők pedig nem.
Egyébként a vasárnapi nyitvatartás bevezetése óta sem csökket az üzletláncok forgalma, és mivel heti eggyel kevesebb napon kell kinyitniuk, jól is jártak.

Nem kell újraindítani a fűtést, mindössze alacsony hőmérsékleten kell tartani vasárnaponként.

graycivil 2016.02.26. 08:55:32

@A megvalósult amerikai ólom..: Nem kellene ahhoz érvényesnek lennie a szavazásnak, hogy súlyos károkat okozzon a FIDESZ-nek. Egy nagyarányú IGEN durván megroppantaná a "nemzeti egyetértés" rednszerét.

Irbisz 2016.02.26. 09:40:58

@graycivil:
Pontosan, ezert is vet be mar verölegenyeket is a rendszer.
A fideszvezetes is ugyanigy gondolja, hiaba, nem ök az ostobak, hanem mint is olvashato, szavazoik, akik nem latjak ezt az evidenciat.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.26. 10:20:57

@graycivil: Hiú ábránd. A kettős állampolgársági népszavazás után sem roppantak meg a szocik.
A mai baloldal állapotát mutatja, hogy mindenre esélyként tekint,mint a rákos beteg a csodaszrekre, aztán mindig pofáraesés lesz a vége.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.26. 10:25:50

@Irbisz: Sztem az ostoba és naív inkább te vagy, ha tényleg elhiszed, hogy egy boltzáras népszavazás után, amely kb. a szavazók 10-15 %-át mozgatná meg, bármi is változna a magyar belpolitkában.
Ez semmit nem változtatna a baloldal súlyos belső válságán.
Ami miatt esetleg kellemetlen lehetett volna a kormány számara az az, hogy bezavart volna a kvóta elleni népszavazásba a boltzáras népszavazás.

Irbisz 2016.02.26. 11:14:50

@A megvalósult amerikai ólom..:
A kormany (helyesebben annak agytrösztje) viszont tetteiböl es kommunikaciojabol itelve nagyon nem ugy gondolkodik mint te, szoval vagy te vagy hülye, vagy ök.
Igy latatlanban is az elsö verziora szavazok (nem szemelyeskedesböl mert nem ismerlek), mert a szük dönteshozo kör nem hülyegyerekekböl all (azok csak a masod harmadvonalban fordulnak elö tömegevel), ezert nagy kar hogy kepessegeiket nem az orszag javara kamatoztatjak, hanem annak karara, a sajat meggazdagodasuk erdekeben.

egyebkent rajtad kivül senki nem allitotta, hogy ebbe buknak bele, de kormanyzati politikajuk es a mutatott valamint kommunikalt kep miatt nem engedhetik meg maguknak a vereseget egy ilyen ügyben, amibe ennyire belealltak --> persze az nyilvanvalo, ha neked semmi bajod kopasz izomagyu bunkok a politikaban törtenö ilyen celu alkalmazasaval, akkor nyilvan minden radvesztegetett karakter tiszta veszteseg, mert alighanem az se zavarna, ha mint rakosiek, ejjel elviszik lesötetitett üvegü autok a rendszer "ellensegeit".
amig esetleg nem te kerülsz sorra :)

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.26. 11:37:07

@Irbisz: Nem számukra lenne vereség ez a népszavazás, hanem a baloldal számára, mert a szánalmasan alacsony részvétel végleg bebizonyítaná, hogy nem mozgatja meg a lakosságot a vasárnapi nyitvatartás ügye.
Persze a hozzád hasonló naív idealisták azonnal jönnének a "megroppant a zorbáni kormánypolitika"jellegű szövegekkel, úgy 300-an kivonulnátok azt utcára, aztán rájönnétek, hogy nagyjából mindenki szarik a fejetekre és szépen hazakullognátok.

Egyébként meg ha rendesen elolvastad volna a kommentemet láthattad volna, hogy leírtam, hogy a kvóta ellenes népszavazásba zavarhatott volna bele ez a semmitmondó kis ügy, és vélhetően ezért blokkolták a szocik kezdeményezését.

Irbisz 2016.02.29. 14:40:15

@A megvalósult amerikai ólom..:

aha, masfel eve egyfolytaban azert blokkoljak, szabotaljak a kezdemenyezest, mert bezavarna a kvotaügyi nepszavazasra?
Na elmegy te a tudod hova, ilyen blöd magyarazatert meg a habonyiarpi is elegedetlenül csovalja majd a fejet, es elrettentö pelda leszel a bertopikolo tovabbkepzesen ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2016.05.22. 19:36:19

@A megvalósult amerikai ólom..:

"Nem kell újraindítani a fűtést, mindössze alacsony hőmérsékleten kell tartani vasárnaponként"

vs

"Évente 50 napon nem kell fűteni/hűteni világítani"

mindkettőt te írtad, valamelyiket majd csak felvállalod. egyébként egy áruház nyitvatartási költségeinek olyan kábé fél ezrelékéről beszélünk, meg aztán nem is fűtés hanem légkondícionálás, de végül is a bótos is biztosan azért szeretett becsukni vasárnap, mert a kassza megett kettővel kevesebb kávét ivott meg, ha nem ment be.

"a vasárnapi nyitvatartás bevezetése óta sem csökket az üzletláncok forgalma, és mivel heti eggyel kevesebb napon kell kinyitniuk, jól is jártak"

a vasárnapi nyitvatartás kibaszás a szemét üzletláncokkal? faszomért nem nyitsz pezsit, te szegény hülye? hát most úgy ki lett baszva az imprilistákkal, hogy attól koldulnak. :)

"Azért tartottak nyitva, mert nem akartak törzsvevőket veszteni amiatt, mert a konkurencia vasárnap is nyitva van, ők pedig nem."

hát persze, hát persze. törzsvevőket. :-DDDDD akik amúgy ha fél kilométerrel közelebb nyílik egy másik (vagyis akár 20 forintot is spórolhatnak az üzemanyagon), akkor szemrebbenés nélkül hagyják ott a "törzshelyüket". :-DDD

mondjuk fasznak állok le egy trollal "vitatkozni". :)
süti beállítások módosítása