Baudet: Románia egy részét visszacsatolhatnák Magyarországhoz
2016. február 11. írta: Redakció

Baudet: Románia egy részét visszacsatolhatnák Magyarországhoz

thierry_baudet_2.jpg

Fantasztikusnak tartja a déli határzárat a holland jobboldal dandy fenegyereke, Thierry Baudet, akinek a Századvégnél jelenik meg a határok fontosságáról szóló könyve. A napokban a Danube Institute-nál is előadást tartó Baudet visszaállítaná az EU-n belül a határellenőrzést és pesszimista a bevándorlók integrációját illetően. Szerinte ugyanakkor van egy új generáció minden országban, ami megkérdőjelezi a progresszió naiv eszméit, és mivel a tények az ő oldalukon állnak, nagyon erősek lesznek. A holland szerző hozzáteszi: amikor a határokat védi, nem állítja, hogy ne lehetne változtatni azokon akár Magyarország, akár hazája, Hollandia javára. Interjúnk.

„Mit gondol az EU-ról? Mit kell tennünk, ha nem működik a jelenlegi formájában?

Az Európa-terv egymással ellentétes elképzelésre épült: az első a szabadkereskedelem, szabad társulás, egymás törvényeinek tisztelete, segíteni egymás vállalatainak és diákjainak, segíteni az értelmiségieket, hogy könnyebben cserélhessenek eszmét. Ez olyan országok szövetségéről szól, amelyeknek azonos a történelmi hátterük. Nevezzük ezt Európa 1-nek.

És van az Európa 2, ami olyasmi alakulatba kívánná összeolvasztani a tagországokat, mint az Amerikai Egyesült Államok. Az első elképzelés, Európa 1 egy nagyszerű dolog, amit teljes mértékben támogatok. De úgy látom, hogy az EU ma egyértelműen és tisztán láthatóan a második tervet próbálja megvalósítani. A brüsszeli irodákban az uniós szintű kormányzást próbálják megvalósítani: európai hadsereg, európai  bevándorlási politika, európai pénzügyi politika, európai gazdaságpolitika...  Ez nagyon rossz, ez nem demokratikus, és mindez nem áll érdekünkben, mivel teljesen mások a gazdasági érdekeink, teljesen mások a külügyi stratégiáink, különbözőek a bevándorlási politikáink, más hagyományaink és különféle nyelveink vannak. Annyira különbözik minden, hogy az Európa 2 nem fog működni.

Mindezek után két opció van: vagy megreformáljuk az EU-t és olyasmit hozunk létre mint az Európa 1, vagy kilépünk belőle. Én a magam részéről ugyanakkor arra jutottam, hogy az EU jelenlegi formájában úgy van kitalálva, hogy ne legyen megreformálható belülről. Így aztán ki kell lépnünk és csatlakozni a közös piachoz. Így minden előnyt élvezni tudunk és lassan a magunk érdekei szerint tudjuk alakítani a dolgokat. Ezt kellene tenniük az európai országoknak, és tudatosítani kellene, hogy az EU ma a szuperállam kialakulása felé menetel.

Mi az új holland jobboldal?

Nem vagyok benne biztos, hogy része vagyok valami mozgalomnak. Csak a saját magam jogán írogatok. Ami most történik, az az, hogy egyre többeket arcul csap a valóság, és a szembesülés felébreszti őket. Az EU egyre inkább birodalmi hatalomként működik, a bevándorlás nem segít rajtunk. Egyre inkább vágyunk az új kulturális ideálokra. Felébredtek az emberek, de mindenki magától, szóval nem hiszem, hogy lenne egy egységes mozgalom. De van egy új generáció minden országban, ami megkérdőjelezi a progresszió naiv eszméit, és mivel a tények az ő oldalukon állnak, nagyon erősek lesznek.”

Szilvay Gergely interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr818382228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr Stacheldraht Leger 2016.02.11. 18:22:48

a reakció magazin következő száma:

ibizai bulikák és egyéb szépművészetek keresztény és polgári szemszögből - dobray interjúja a nemzet munkanélkülijével. keresse az újságárusoknál!

(egy párhuzamos univerzumban)

Bell & Sebastian 2016.02.11. 18:53:09

@Herr Stacheldraht Leger: Maga már elgondolkozott azon, hogy mi a francnak kell védett föstmény egy, mondjuk így: üzleti tárgyaláshoz? Ha fontos, úgysem lakásban esik meg, hanem valami félreeső helyen.

Egyetlen, épkézláb ötletem sincs, mert azt csak nem feltételezném, hogy trükkösen kicserélik apránként mindet, valami mázolványra.

Bell & Sebastian 2016.02.11. 19:00:07

Jó lenne, ha gyorsan eldöntenék, visszakapjuk-e Erdélyt, mert kétszer felhúzni egy kerítést, teljesen hazavágná az éves hiánycélt.

Gyaníthatóan még várnunk kell, mert a magyar és román adóhatóság nem dolgozik össze, egyelőre még vidáman vehetnek kastélyt teljesen koldusboton tengődő politicusaink - ott.

Helyesbítek, tök mindegy, mert ennek a NAV -nak úgyis csak a farzsebéig ér el a keze.

Herr Stacheldraht Leger 2016.02.11. 19:05:54

@Bell & Sebastian:

"Egyetlen, épkézláb ötletem sincs, mert azt csak nem feltételezném, hogy trükkösen kicserélik apránként mindet, valami mázolványra. "

bingo! nagy klasszikus ez ám:

www.youtube.com/watch?v=UPStHOzjQWU

Herr Stacheldraht Leger 2016.02.11. 19:08:26

@Bell & Sebastian: mennyibe kerülne kolozsvárig vezetni a felcsúti kisvasutat?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.02.11. 20:18:01

Soros György:
www.theguardian.com/commentisfree/2016/feb/11/putin-threat-europe-islamic-state
"The Putin regime faces bankruptcy in 2017, when a large part of its foreign debt matures, and political turmoil may erupt sooner than that.
...
The most effective way Putin’s regime can avoid collapse is by causing the EU to collapse sooner. An EU that is coming apart at the seams will not be able to maintain the sanctions it imposed on Russia following its incursion into Ukraine. On the contrary, Putin will be able to gain considerable economic benefits from dividing Europe and exploiting the connections with commercial interests and anti-European parties that he has carefully cultivated."

Már Kárpátalját is beígérték Magyarországnak. Hogy megtartják-e? Tökmindegy, előbb szét kell verni az EU-t, aztán majd meglátjuk.

Herr Stacheldraht Leger 2016.02.12. 00:49:42

@Doomhammer:

amúgy lenne itt egy filozoraptoros dolog: soros szerint putyin gerjeszti a menekültáradatot, másfelől soros meg lelkesen támogatja azok ópenszoszájetis beáramlását. akkor most soros putyin tervének végrehajtója? vagy fordítva?

egy brancs maguk, ne is tagadja!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2016.02.12. 07:46:19

A fickó holland, tehát semmi meglepő nincs abban, hogy csúnyán begandzsázott.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.02.12. 20:09:17

@Herr Stacheldraht Leger:
"soros szerint putyin gerjeszti a menekültáradatot, másfelől soros meg lelkesen támogatja azok ópenszoszájetis beáramlását."

Szerintem ez itt a Great Game újratöltve. Putyinnak nincs azon felül mesterterve, hogy szeretné megállítani Oroszország lecsúszását. Az USA-nak sincs azon felül mesterterve, hogy a befolyását hogyan tarthatná fent - pl. a Közel-Keleten - anélkül, hogy földi hadsereget vetne be.

Eközben hol kollaborálnak, hol összeütköznek, ahogy esik. Soros az amerikai kormányzat hivatalos vonalához van közel, Magyarország pedig - számomra felfoghatatlan okokból - az ellenoldalra került és az EU meggyengítésén dolgozik. Ez azért döbbenetes, mert Nagy-Britannia, Izrael vagy Oroszország jól felfogott érdekeit követi, amikor az EU-t aknázza alá. Magyarországnak viszont az EU fennmaradása létérdeke, mert a tapasztalat az, hogy enélkül bele fogunk csúszni egy keleti birodalom érdekszférájába és jön az újabb 150 év. Személyes sértettség, történelmi fantáziák - amire pl. ez a holland játszik - parciális részérdekek (a régi "keleti piac" álmai) lehetnek az okok. Akárhogy is, nem a magyar emberek többségének az érdeke.
süti beállítások módosítása